Vilken spännande vår!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Vilken spännande vår!"

Transkript

1 Vilken spännande vår! På flera olika sätt har vi den senaste tiden sett hur svenskt teckenspråk uppmärksammas utanför minoritetsgruppen genom TV (Melodifestivalen, UR, SVT dokumentärer), Röhsska museum i Göteborg som valde att uppmärksamma Teckenspråkets dag genom att upplåta hela sitt hus under 14 maj till teckenspråkiga event, vårt seminarium i Riksdagen på temat Kulturarv och språklagen i praktiken. Vi är stolta över att WeSign fick inviga ABF s verksamhetskonferens på Sveavägen den 27 maj med Xuejia Zacsko s starka och vackra teckenspråkspoesi. Att byta perspektiv från att behandla teckenspråksbehov som en handikappfråga till att förstå att det är en språkfråga är en utmaning för en 101 årig organisation, men det går! Att lära om är att växa. Vårt projekt ser med glädje hur tanken om att bilda varandra tar fart igen inom teckenspråksvärlden studiecirklar på teckenspråk i olika ämnen dyker upp här och där. Ta kontakt med oss om ni funderar på att starta/delta eller samla ihop ett gäng vänner och kliv in på närmsta ABF-kontor! Att mötas, lära av varandra och tillsammans få ny kunskap är roligt. Väldigt roligt! Kulturarv har varit det här årets ledord för oss. Vem berättar dövas historia? Vem förvaltar minnet, genom bilder, föremål, byggnader? Vi har följt Manillaskolans resa och hoppas nu på att allmänheten framöver kommer att kunna ta del av skolans historia genom att ett rum i byggnaden upplåts till utställning. Vi fortsätter att lobba och jobba för allas rätt till kulturutövande och kulturkonsumtion, kulturarv och lärande. Vad som händer efter projekttidens slut februari 2014 är fortfarande ovisst men att vårt arbete fortsätter, det vet vi med säkerhet! Glöm inte att redan nu boka in mars nästa års Bokmässa i Örebro, självklart fullt tvåspråkig. Den markerar slutet på vårt projekt och början på något nytt! Anna Öjebrandt, Projektledare Trevlig sommar önskar vi i teamet för WeSign!

2 På gång! WeSign-mötesforum! Örebro, 24 september kl. 18:00-20:00 Hjalmar Bergmanssalen, Örebro stadsbibliotek Stockholm, 9 oktober kl. 18:30-20:00 Stockholms Dövas förening, Palmfeltsvägen 13 Göteborg, datum är på gång! Att mötas är att utvecklas. Så vill vi fortsätta att arbeta! I WeSign behöver man inte representera någon eller något, utan är fri att representera sig själv eller en organisation eller ett företag Det spelar ingen roll! Luften är fri. Du behövs! Du är viktig och du är varmt välkommen till våra mötesforum på någon av ovanstående platser. Anteckna i era kalendrar redan nu! Redo för nya perspektiv? Fler studiecirklar på teckenspråk i höst! Nu pågår det full planering inför höstens kurser och studiecirklar på teckenspråk i höst. Kolla in vår hemsida i augusti/september! I höst planerar vi i WeSign att delta i följande konferenser: Dövblindas dag, Göteborg Dövas Dag, Sundsvall Sveriges Kommuner och Landstings kulturkonferens, Stockholm Konferenser hösten 2013! Promotionbåten med Handelskammaren Mälardalen, Örebro/Stockholm Att störa homogenitet, Örebro

3 Riks Några korta rapporter Seminarium i Riksdagen Sista maj fick vi, tillsammans med vår Mentorsgrupp möjligheten att genomföra ett seminarium i Riksdagen. Med den kompetens som finns i vår mentorsgrupp var det enkelt att sy ihop ett innehållsrikt seminarium presenterat på ett kvalitativt sätt av och med kompetenta personer: - Sebastian Embacher talade över ämnet Språklagen i praktiken, - Tyst Teater bjöd på ett smakprov från sin precis påbörjade senaste produktion, presenterad av Josette Bushell-Mingo och framförd av Amina o Juli - Patrik Nordell berättade om dövas historia ut två helt olika perspektiv hörande och dövas. Våra värdar Gunilla Carlsson och Lars-Axel Nordell, båda riksdagsmän, möjliggjorde seminariet som även rymde en intressant och saklig diskussion. Vi ser framtiden an en förändring av språklagen samt ett kulturarvscenter för teckenspråkigas historia var vi alla överens om att vilja se. Tack till er som hade möjlighet att på kort varsel vara med, och stort tack till hela Mentorsgruppen. Forumteater på teckenspråk Ska ni ha konferens/utbildning/temadag som t.ex. handlar om kommunikation, samarbete, värderingar och/eller attityder? Vill ni arbeta med frågorna på ett annorlunda sätt? Forumteater en interaktiv teaterform som ger deltagarna (publiken) möjlighet att uppleva, reflektera och agera på olika problemsituationer. Den fria teaterföreningen, Martin Mutter, i Örebro erbjuder nu detta på teckenspråk och det är vi i WeSign väldigt glada över! En idé som har blivit verklighet via oss, ta nu chansen till er personaldag! Läs mer här

4 Under våren har vi i WeSign varit aktiva med att delta i olika konferenser: ABF Kulturpolitiska konferens, Stockholm, 9 mars Att störa homogenitet, Skara, 11 mars ABF verksamhetskonferens, Stockholm, maj Döv Expo och Konferens i Malmö juni SDR kongress i Malmö juni Xuejia Zacsko invigde ABF verksamhetskonferens med teckenspråkspoesi.

5 Örebro Mötesforum Två öppna mötesforum genomfördes under våren och de ämnen som diskuterades var följande: Teckenspråkigas kulturarv där Mikael Eivergård från Örebro länsmuseet inledde forumet samt Ideellt arbete med en panel beståendes av fem ideella eldsjälar samt ett tal av ABF:s ombudsman för ABF Örebro Län, Peter Zetterman. Närvaron och intresset har varit stort. Handlingsplanen för Örebro som Europas teckenspråkshuvudstad WeSign Örebro har haft tät dialog med Örebro kommunledningskontor kring arbetet med handlingsplanen och lämnat synpunkter för förbättringar. En fortsatt uppföljning i samarbete med Örebro kommun och teckenspråkiga intresseorganisationer kring handlingsplanen kommer att ske. Treårigt projekt med teckenspråkigas kulturarv i fokus WeSign har i samarbete med Länsmuseet i Örebro initierat samtal och planering för en ansökan till Arvsfonden för ett treårigt projekt som ska fokusera på att samla in och dokumentera teckenspråkigas kulturarv där berättelsen ligger i det främsta rummet och skall berättas av de teckenspråkiga. Projektet börjar förhoppningsvis under hösten Projektledaren ska vara döv och jobba tillsammans med en kunnig person från Länsmuseet.

6 Nätverkande och lobbying Under våren har WeSign Örebros Thomas Ljungberg och Alexandra Royal fokuserat på att skapa ett kontaktnätverk och lobba för frågor som rör teckenspråkig kultur men även frågor kring mänskliga rättigheter för teckenspråkiga medborgare i Örebro. Bland annat har kontakt etablerats med Länsmuseet i Örebro, Örebro kommun, Örebro läns landsting, politiska partier, intresseorganisationer med mera. Stockholm Mötesforum, 10 april Temat för mötesforumet denna kväll var: Från dold kompetens till synlig resurs hur möjliggör vi dövkompetensen till oersättlig resurs med hjälp av kulturen som verktyg? Det blev en intressant kväll med många givande tankar och diskussioner kring dövkompetens. Finns det ordet ens? Vad betyder det? Behövs det? Vår förhoppning var att få skapa positiva tankar om hur vi kan höja dövas status på arbetsmarknaden inom kulturområdet och ge varandra nya perspektiv - precis vad som hände denna kväll och vad WeSign står för! Studiecirklar i Stockholm Vårsäsongens studiecirklar har varit en succé i Stockholm. De alla tre studiecirklarna blev snabbt fullsatta! Vi lade fokus på mångfald, Think tank, Deafhood och genus. Resultatet har varit positivt feedback från deltagarna. Till hösten ska vi köra flera studiecirklar, bl. a. deafblindhood, deafhood, läscirklar, deafhood i kultur m.m. Följ oss på vår hemsida eller Facebook så missar du inte nästa chans!

7 Manillaskolans magasinering och kulturarv Patrik Nordell från WeSign har under det senaste året haft förmånen att samarbeta med Manillaskolans vänner, som består av bl.a. representanter från teckenspråkiga intresseorganisationer som SDHS, SDR, SDF samt även två eldsjälar från Manillaskolans personalgrupp. Greger Bååth från Specialpedagogiska skolmyndigheten sade att SPSM ska stå för magasineringen tills problemet är löst. Ett positivt besked! Västra Götaland Teckenspråkets dag på Röhsska museet ett unikt samarbete! Den 14 maj på Teckenspråkets dag skedde det ett unikt samarbete i Göteborg mellan Röhsska museet, WeSign, Göteborgs Dövas Förening, FSDB Väst (Föreningen Sveriges Dövblinda i Väst,) ABF Västra Götaland, ABF Göteborg och Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Det såg vi som en fantastisk möjlighet att nå ut till många som inte självklart kommer i kontakt med svenskt teckenspråk och dövas kultur. Programmet för denna dag var fullspäckat och även en del mediefolk fanns på plats. Inom kort kommer det visas material från denna dag på

8 Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg Från och med 29 maj 2013 finns utställningen Hav av minnen på Sjöfartsmuseet Akvariet i Göteborg tillgänglig på svenskt teckenspråk! Läs mer här Vi fortsätter också att regelbundet möta vår mentorsgrupp på riksnivå. Vi möts ca sex gånger per år, och gruppen består av Peter Zetterman, ABF Örebro län, Cecilia Öberg och Christina Hedström, ABF Förbundskansli, Sebastian Embacher, Språkrådet, Mia Modig, Riksteatern/Tyst Teater samt Patrik Nordell, Jan Sparby och Anna Öjebrandt, WeSign. Fr.o.m. hösten 2012 finns även två av våra riksdagsledamöter med i mentorsgruppen: Lars Axel Nordell (KD) och Gunilla Carlsson (S). Båda sitter i Kulturutskottet, Gunilla som ordförande. Gunilla är dessutom ordförande i ABF Göteborg. Vi är stolta och glada över att dessa båda vill ge oss av sin tid, klokskap och erfarenheter! Våra samtal rör sig i huvudsak om riktning för projektet och vilka vägar som är framkomliga för våra frågor. Vi fortsätter också att träffa representanter från intresseorganisationerna som har anknytning till svenskt teckenspråk. Dessa träffar (cirka 4-5 st/år) är värdefulla för WeSigns arbete och förankring hos teckenspråkiga medborgare.

9 Tips! Föreläsning 16 oktober Bittan Martinell kommer till Örebro den 16 oktober kl och föreläser om Att bli äldre som döv på Hjalmar Bergmanssalen, Örebro Stadsbibliotek. Fritt inträde. Glöm inte att boka datumet! För mer information: Ljuset i sprickan I höst spelar Riksteaterns Tyst Teater en föreställning där vi möter en dömd fånge och en fängelsevakt. Båda är kvinnor, döva och befinner sig i ett låst rum. Mer om föreställningen kan du läsa här nedan: En dömd fånge och en fängelsevakt i ett låst rum. Båda är döva. Fången Hanna är ung, och har alltid haft rätt att uttrycka sig på teckenspråk. Hon tycker sig också ha rätt att gå emot samhällets normer för hur döva, och kvinnor, ska vara och bete sig. Fångvaktaren Gertrud tillhör den äldre generationen som förbjudits att använda teckenspråk. Hon har levt hela sitt liv utan att opponera sig mot normer och regler. När det förflutna möter nuet blir kollisionen oundviklig. Vem är den verkliga fången, och är fängelset mer psykiskt än fysiskt? Föreställningen spelas på svenskt teckenspråk och textas till svenska. Turneplan: Helena Wästborn Helena Wästborn, teckenspråksartist och textförfattare, har släppt sin musikvideo av låten Never forget. Helena är textförfattare till både teckenspråksversionen och den engelska texten.

10 Språkrådet På Språkrådets hemsida kan du hitta fler nyheter inom teckenspråksområdet. Läs mer här Vi i WeSign vill också passa på här gratulera Josette Bushell-Mingo som under denna vår fått två fina priser för hennes värdefulla arbete inom Tyst Teater. Minoritetsspråkspriset: Kruthmedaljen: Bild från Minoritet.se Köp vår bok: Är du verkligen döv? Du ser ju så pigg ut!, som insiktsfullt och med glimten i ögat beskriver möten mellan hörande och döva. Cirkapris: 100 kr. Boken går att beställa på: Vi i WeSign skickar detta nyhetsbrev runt om i hela landet! Har du något till Tipsrutan, skicka in ditt bidrag till wesign@abf.se. Har du kollegor, vänner eller bekanta som inte får våra nyhetsbrev (som vi skickar 4-5 ggr/år)? Anmäl de på vår hemsida! Vi finns på Facebook: ABF WeSign gilla oss där!

11 Vill du kontakta oss på WeSign? Projektledare: Anna Öjebrandt, Kommunikatör: Charlotte Gustavsson, Utvecklingsledare Riks: Patrik Nordell, Koordinator: Jan Sparby, Utvecklingsledare, Västra Götaland: Sofia Olsson Lönn, Utvecklingsledare, Västra Götaland: Mimmi Granat, Utvecklingsledare, Örebro: Alexandra Royal, Utvecklingsledare, Örebro: Thomas Ljungberg Tolk och tolksamordnare: Lotta Brodin,

Just nu är det spännande tider!

Just nu är det spännande tider! Just nu är det spännande tider! Projektet WeSign tar slut i februari, men det vi har arbetat med under tre år har bara börjat! ABF ser just nu över sina möjligheter att fortsätta jobba i spåren av WeSign,

Läs mer

STUDIEHANDLEDNING. Redo för nya perspektiv? GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG

STUDIEHANDLEDNING. Redo för nya perspektiv? GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG STUDIEHANDLEDNING Redo för nya perspektiv? GÖR EN ANNAN VÄRLD MÖJLIG Studiehandledning Den här studiehandledningen är ett stöd för dig som cirkelledare och innehåller praktiska tips på hur du leder en

Läs mer

Under arbetets gång kommer personer tillkomma till gruppen, och vissa kommer hoppa av. Vi får fundera på om det finns folk vi saknar i gruppen.

Under arbetets gång kommer personer tillkomma till gruppen, och vissa kommer hoppa av. Vi får fundera på om det finns folk vi saknar i gruppen. DOKUMENTATION TEMAGRUPP KULTUR OCH TECKENSPRÅK 15 oktober 2013 (tillfälle 1) Närvarande: Ronnie Wirslund (Örebro kommun), Maria Norberg (Örebro länsteater) Alexandra Royal (WeSign), Thomas Ljungberg (WeSign),

Läs mer

Teckenspråkets dag maj 2018

Teckenspråkets dag maj 2018 Teckenspråksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 www.goteborg.se/teckenspraksforum Teckenspråkets dag 13 15 maj 2018 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas

Läs mer

DOKUMENTATION TEMAGRUPP KULTUR OCH TECKENSPRÅK 23 september (tillfälle 6)

DOKUMENTATION TEMAGRUPP KULTUR OCH TECKENSPRÅK 23 september (tillfälle 6) Sofia Thunarf DOKUMENTATION TEMAGRUPP KULTUR OCH TECKENSPRÅK 23 september (tillfälle 6) Närvarande: Maria Norberg (Teckenbro), Carl-Magnus Lindgren (ArkivCentrum) Sofia Thunarf (Kulturenheten, ÖLL), Susanne

Läs mer

Samlade erfarenheter från några medlemmar ur Hämta Hem

Samlade erfarenheter från några medlemmar ur Hämta Hem Samlade erfarenheter från några medlemmar ur Hämta Hem Det som har varit positivt för mig med Hämta Hem att det har varit en väldigt positiv ton i projektet och att man har träffat nya människor, som ger

Läs mer

idéprogram Sveriges Dövas Riksförbund

idéprogram Sveriges Dövas Riksförbund idéprogram Sveriges Dövas Riksförbund VI TROR på alla människors lika och unika värde. Alla har rätt till delaktighet på lika villkor. Vår organisation erbjuder mötesplatser, sprider kunskap och driver

Läs mer

Vår vision. Vår verksamhetsidé. Självklart teckenspråk!

Vår vision. Vår verksamhetsidé. Självklart teckenspråk! Vårt idéprogram Vi tror på alla människors lika och unika värde. Alla har rätt till delaktighet på lika villkor. Vår organisation erbjuder mötesplatser, sprider kunskap och driver på utvecklingen mot ett

Läs mer

Arbetslös men inte värdelös

Arbetslös men inte värdelös Nina Jansdotter & Beate Möller Arbetslös men inte värdelös Så behåller du din självkänsla som arbetssökande Karavan förlag Box 1206 221 05 Lund info@karavanforlag.se www.karavanforlag.se Karavan förlag

Läs mer

KTH. Företagskatalog Stockholm

KTH. Företagskatalog Stockholm 11111011100 KTH Företagskatalog Stockholm Innehållsförteckning Välkomna 3 Datatjej konferens 4 Sponsorpaketen 6 Sponsortabell 7 Förtydliganden 8 Övrig spons 10 Intresseanmälan 11 Projektgruppen 12 Välkomna

Läs mer

Stolthet& företagande

Stolthet& företagande SFÖ presenterar Stolthet& företagande Inbjudan till SFÖ:s konferens 9 11 maj 2014 i Jönköping Huvudsponsor 2014 Vi i konferensgrupp 2014 hälsar er varmt välkomna till tre dagar i Jönköping med massor av

Läs mer

T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D

T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D 1 N O V E M B E R 2 0 1 3, N R 8 T E C K E N P O S T E N N Y H E T S B L A D D A T U M P Å N Y H E T S B R E V E T L E D A R E I D E T H Ä R N U M R E T : F L Y T T P O S T E N Ö P P E T H U S P Å M O

Läs mer

Verksamhetsplan 2017

Verksamhetsplan 2017 Verksamhetsplan 2017 för Sveriges Dövas Ungdomsförbund ALLMÄNT Under verksamhetsåret 2017 ska Sverige Dövas Ungdomsförbund, i samarbete med andra intresseorganisationer, lägga ett fokus på att teckenspråkiga

Läs mer

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd

Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Sammanställning 6 Lärande nätverk samtal som stöd Bakgrund Syftet med lärande nätverk är att samla in och sprida kunskap och ta del av aktuell forskning. Samtliga lokala lärande nätverk består av personer

Läs mer

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013!

Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Gdj Välkomna till Rädda Barnens framtids- och kunskapsdagar 2013! Datum: 20-21 april 2013 Plats: Hotell Statt i Hässleholm Ändrat namn på regionala konferensen! Snart är det åter dags för lokalföreningar,

Läs mer

Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda

Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda ÖVNING: Mer eller mindre, om att möta det som är annorlunda I denna övning får vi möjlighet att fundera kring vad jag själv och vi som grupp kan göra för att bidra till en välkomnande och inkluderande

Läs mer

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 10 MARS Diskussionsfrågor

ARBETSBLAD LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 10 MARS Diskussionsfrågor ARBETSBLAD PRODUCENT: KRISTOFER CARLSSON PROJEKTLEDARE: MIA BISANDER BESTÄLLNINGSNUMMER: 104656TV3 LILLA AKTUELLT TECKENSPRÅK DEN 10 MARS 2017 Lilla Aktuellt skola och Lilla Aktuellt teckenspråk är ett

Läs mer

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid.

Projektet kommer med förberedelse, utförande och redovisning, löpa under drygt ett års tid. Ansökan VG regionen mars 2010 Makt och maktlöshet nio röster från Västra Götaland Ett skrivprojekt för ny dramatik. Sammanfattning Under 2010 2011 vill Barnteaterakademin utveckla sitt uppdrag vad gäller

Läs mer

Har ni CODA i er verksamhet?

Har ni CODA i er verksamhet? Har ni CODA i er verksamhet? CODA = Children Of Deaf Adults CODA-barn som bokstaverar C-O-D-A på teckenspråk. Bildarkiv: Project Coda orebro.se Har ni CODA i er verksamhet? CODA är en förkortning av det

Läs mer

BOKHATAREN Lärarmaterial

BOKHATAREN Lärarmaterial Lärarmaterial SIDAN 1 Författare: Christina Wahldén Vad handlar boken om? Boken handlar om Olle som går i en klass där ingen gillar att läsa och skriva. En dag får de en ny lärare i svenska som svär, vilket

Läs mer

+ Tjejjouren Idun Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen

+ Tjejjouren Idun Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen Sigtuna Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen Plats: Sigtuna Sommar 2013 Juni Sigtuna var på Hultsfredsfestivalen. Sigtuna var och lyssnade på Allan Wade. Sida 3 Vi söker nu fler volontärer. Är du en av

Läs mer

Visa vad ni kan! Och var med i utställningen Trä äger!

Visa vad ni kan! Och var med i utställningen Trä äger! Visa vad ni kan! Och var med i utställningen Trä äger! Handbok för lärare och elever som vill lära mer om trä, trähus och hållbart byggande. - ett samarbete mellan Västarvet och Kultur i Väst Tycker du

Läs mer

När tilliten brister. Vänliga hälsningar. Christina Kiernan

När tilliten brister. Vänliga hälsningar. Christina Kiernan Nyhetsbrev augusti 2013 När tilliten brister De ungdomar som kommer i kontakt med sociala insatsgrupper har olika bakgrund, men en sak gemensamt: de har tappat tron på samhället och har svårt att se möjligheten

Läs mer

12 blir närmare 40 välkomna nykomlingar!

12 blir närmare 40 välkomna nykomlingar! Nyhetsbrev juni 2013 12 blir närmare 40 välkomna nykomlingar! Den senaste månaden har min mejlbrevlåda fyllts av intresseanmälningar och engagerade frågor om sociala insatsgrupper. Jag är tacksam att få

Läs mer

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan

Omöjligt. 19-22 nov. Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan Omöjligt Det entreprenöriella universitetet presenterar stolt Entreprenörskapsveckan 19-22 nov Entreprenörskapsveckan är en del av Global Entrepreneurship Week. tisdag 19 nov Invigning och Open innovation

Läs mer

Nyhetsblad januari 2012

Nyhetsblad januari 2012 Nyhetsblad januari 2012 Januari månad har knappt gått förbi men julledigheten och nyårsfirandet känns redan långt borta. Jag tar detta som ett bevis på att det går fort när man har roligt! Ett helt nytt

Läs mer

AVTRYCK. Tid, ting, minne

AVTRYCK. Tid, ting, minne AVTRYCK Tid, ting, minne AVTRYCK Tid, ting, minne Vad är historia? Historia är de människor som har levt före oss. Människor som har lämnat spår efter sig överallt. Spåren är avtryck som kan berätta om

Läs mer

skola och arbetsliv i samverkan

skola och arbetsliv i samverkan skola och arbetsliv i samverkan Transfer - skola och arbetsliv i samverkan Transfer är Sveriges största organisation för förmedling av föreläsare och förebilder från arbetslivet till skolan. Syftet är

Läs mer

Din lön och din utveckling

Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Din lön och din utveckling Du ska få ut så mycket som möjligt av ditt arbetsliv. Det handlar om dina förutsättningar, din utveckling och din lön. Du ska ha möjlighet att få en

Läs mer

Rapport: Enkätundersökning - givare

Rapport: Enkätundersökning - givare Rapport: Enkätundersökning - givare Slutförd Vad är din generella uppfattning om Polstjärna? Mycket Bra 71% 34 Bra 27% 13 Neutral 2% 1 Dålig 0% 0 Mycket Dålig 0% 0 När du skänkte, hur upplevde du det praktiskt?

Läs mer

senaste nytt After work hos Sweco 14 januari

senaste nytt After work hos Sweco 14 januari senaste nytt Vi växer stadigt på Facebook. Gilla GISS du också, så får du tillgång till allt som är på gång. Snart spränger vi 100-vallen! After work hos Sweco 14 januari Den 14 januari var det dags för

Läs mer

KULTURFESTIVALEN 2013

KULTURFESTIVALEN 2013 VARMT VÄLKOMNA TILL 22 25/10 2013 MEDBORGARHUSET, VÄNNÄS Kulturfestivalen 2013 har som mål att visa på mångfalden och att lyfta fram de intellektuellt funktionshindrade och övriga funktionshindrade i ett

Läs mer

Storstadsintegration. Partnerskap Göteborg

Storstadsintegration. Partnerskap Göteborg Storstadsintegration Partnerskap Göteborg ETT PROJEKT FÖR ÖKAD INTEGRATION & GEMENSKAP Göteborg är en segregerad stad. Det skiljer stort mellan rika och fattiga stadsdelar vad gäller sysselsättning, hälsa

Läs mer

Utvärdering Biologdesignern grupp 19

Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Utvärdering Biologdesignern grupp 19 Biologdesignern har: svara med svar 1-5 1=dåligt, 5=jättebra Poäng Antal 1. Jag är bättre på att förklara vad jag är bra på och vad jag tycker om att göra. 51 15 2.

Läs mer

Teckenspråksforum. Teckenspråkets dag maj

Teckenspråksforum. Teckenspråkets dag maj Teckenspråksforum Teckenspråkets dag 12 14 maj 2017 www.goteborg.se/teckenspraksforum Teckenspråkets dag 13 14 maj 2017 14 maj 1981 var en historisk dag då Sveriges riksdag erkände teckenspråket som dövas

Läs mer

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012

Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Välkommen till YFUs värdfamiljrekrytering 2012 Sverige är ett populärt land! 2012 kommer YFU Sverige att ta emot totalt 76 utbytesstudenter varav 4 är sommarstudenter, 5 är halvårsstudenter och 67 är helårsstudenter.

Läs mer

Kompletterande Aktör

Kompletterande Aktör VÄLKOMMEN! Kompletterande Aktör Kompletterande Aktör Regeringen har bestämt att Arbetsförmedlingen ska anlita externa (kompletterande) aktörer. Tanken är att Furuboda Arbetsmarknad ska kunna jobba med

Läs mer

Minnesanteckningar Kulturseminariet 2012-12-19

Minnesanteckningar Kulturseminariet 2012-12-19 Minnesanteckningar Kulturseminariet 2012-12-19 Kl 19.00-20.30 i Ställverket, Täljstenen Närvarande: ÅC Danell Titti Norling Ann Jörbrink Karlsson Inga-Lill Holm Ulla-Britt Holmér Elin-Cathrin Johansson

Läs mer

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6

Styrelsen Frösåker GK, Christer Ral, Matz, Håkan, Krogen WWW.FGCC.SE. Sida 1 av 6 Nyhetsbrev #2 2015 Sida 1 av 6 Hej Vänner, Säsongen är i full gång även om värmen ännu uteblivit. Verksamheten är också i full gång och ni har väl inte missat alla träningar, tävlingar och andra roliga

Läs mer

Tema: Alla barns lika värde och rätt att bli lyssnad till DET VAR EN GÅNG...

Tema: Alla barns lika värde och rätt att bli lyssnad till DET VAR EN GÅNG... Tema: Alla barns lika värde och rätt att bli lyssnad till DET VAR EN GÅNG... Det var en gång... Alla barn är lika mycket värda. De har rätt att tänka hur de vill och säga vad de tycker. Samhället och vuxenvärlden

Läs mer

Vänliga hälsningar. Christina Kiernan

Vänliga hälsningar. Christina Kiernan Nyhetsbrev september 2013 Strunta i gamla invanda arbetssätt och var kreativa i era lösningar! Ungefär så uppmanade justitieminister Beatrice Ask konferensdeltagarna på Clarion Sign den 5 september att

Läs mer

Djursjukvården en bransch i utveckling

Djursjukvården en bransch i utveckling Djursjukvården en bransch i utveckling Inbjudan till konferens i Stockholm den 8-9 september TALARE SLA Skogs- och Lantarbetsgivareförbundet Katarina Novák Regiondjursjukhuset Strömsholm Anders Thunberg

Läs mer

Nu kommer våren! Sandgren Linda

Nu kommer våren! Sandgren Linda Sandgren Linda Från: SOK [svenskaolympier@sok.se] Skickat: den 24 september 2015 10:42 Till: Sandgren Linda Ämne: Nytt från Svenska Olympier april 2015 Om du inte kan läsa detta mail, klicka här. Nu kommer

Läs mer

Mötet inleddes med en kort introduktionsrunda. Tre nya deltagare som inte var med sist fick presentera sig lite extra:

Mötet inleddes med en kort introduktionsrunda. Tre nya deltagare som inte var med sist fick presentera sig lite extra: Sofia Thunarf DOKUMENTATION TEMAGRUPP KULTUR OCH TECKENSPRÅK 26 november 2013 (tillfälle 2) Närvarande: Maria Norberg (DoT, Örebro länsteater) Alexandra Royal (WeSign), Carl- Magnus Lindgren (ArkivCentrum),

Läs mer

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet!

Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa. På gång! Nätverksträff för kontaktpersonerna. För mer information se sist i nyhetsbrevet! Folkhögskolor - för jämlik utbildning och hälsa Nyheter! Hej! Här kommer det första nyhetsbrevet från Folkhögskolor för jämlik utbildning och hälsa. Jag, Mari Karlsson, kommer att som processledare på

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen.

Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Hej! Vad roligt att ni har valt att bjuda varandra på den här timmen. Att prata med en ny person kan kännas nervöst även om man som ni redan har en hel del gemensamt. Därför finns den här guiden som ska

Läs mer

VIÄG ERKU LTUR ARVE TTIL LSAM MANS

VIÄG ERKU LTUR ARVE TTIL LSAM MANS VIÄG ERKU LTUR ARVE TTIL LSAM MANS Originalfoto: Aron Jonason. Ur Göteborgs stadsmuseums samlingar. Västarvet DETG EMEN SAMM AKUL TURA RVET DEMOKRATI, TILLGÄNGLIGHET OCH SAMVERKAN Arkiv, bibliotek och

Läs mer

Glöd och dynamik när Ingrepp stod i centrum

Glöd och dynamik när Ingrepp stod i centrum Glöd och dynamik när Ingrepp stod i centrum The Politics of Magma. Så heter skriften där forskar- och konstnärsgruppen Ingrepp har formulerat sitt program. Och lite som magma blev det när Ingrepp presenterade

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

Lokal överenskommelse mellan sektorn social ekonomi och Göteborgs stad 4 september 2012

Lokal överenskommelse mellan sektorn social ekonomi och Göteborgs stad 4 september 2012 Lokal överenskommelse mellan sektorn social ekonomi och Göteborgs stad 4 september 2012 Ceremonin hölls på Börsen i Göteborg. Text: Malin Sand Foto: Malin Ekelund Vid en ceremoni tisdagen den 4 september

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

Yttrande om rätten till svenskt teckenspråk/modersmålsundervisning UN/2017:70

Yttrande om rätten till svenskt teckenspråk/modersmålsundervisning UN/2017:70 TJÄNSTESKRIVELSE 2017-10-19 Utbildningsnämnden Jenny Lundblad Utbildningsavdelningen Telefon 08 555 01014 71 jenny.lundblad@nykvarn.se Yttrande om rätten till svenskt teckenspråk/modersmålsundervisning

Läs mer

Mitt tips är att bjuda in er själva och varandra till studiebesök runtom i landet. Det är samverkan i sin bästa form.

Mitt tips är att bjuda in er själva och varandra till studiebesök runtom i landet. Det är samverkan i sin bästa form. Nyhetsbrev mars 2014 Tack för ett superbra studiebesök, Eskilstuna! Häromveckan var jag och mina kollegor från de er som samverkar kring sociala insatsgrupper, på ett studiebesök i Eskilstuna. Våra värdar

Läs mer

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013

Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 Utvärdering av föräldrakurs hösten 2013 - Har du verktyg för att bemöta din oroliga och nedstämda tonåring? Föräldrakursen oro/nedstämdhet är ett samarbete mellan Råd & stöd, Gamla Uppsala familjeenhet

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING FÖR. fotograf Markus Gårder

LÄRARHANDLEDNING FÖR. fotograf Markus Gårder LÄRARHANDLEDNING FÖR Lärarhandledningen är tänkt att användas tillsammans med programmet som ni får under föreställningen. Det finns flera olika typer av övningar och uppgifter och vår förhoppning är att

Läs mer

Frösundas fototävling.

Frösundas fototävling. > VD har ordet: Ett viktigt steg mot ett kundfokuserat Frösunda > Välkommen Mjölby! > Från personlig assistent till verksamhetschef Det här fotot av Maria Wahlgren är en av tre vinnare i Frösundas fototävling.

Läs mer

Årsberättelse 2013/2014

Årsberättelse 2013/2014 Årsberättelse 2013/2014 Bomhus förskoleområde Förskolechef Ewa Åberg Biträdande förskolechefer Ingrid Ahlén Nina Larsson Eva Lindgren 1 Bomhus förskoleområde 2013/2014 Inom Bomhus förskoleområde finns

Läs mer

Nyheter från din kommun

Nyheter från din kommun Nyheter från din kommun Det här är Mariestads kommuns nyhetsbrev för näringslivet, här kan du läsa om vad som händer i kommunen och näringslivet. Har du nyheter som du vill lyfta i det här forumet tar

Läs mer

Tecken. för livskvalitet projektet äldrevägledare för teckenspråkiga

Tecken. för livskvalitet projektet äldrevägledare för teckenspråkiga Tecken för livskvalitet projektet äldrevägledare för teckenspråkiga Att bli gammal och vara teckenspråkig Vi är alla olika, och våra behov varierar. Varje människa har sin högst personliga uppfattning

Läs mer

Vi har även haft JFA på gymnasieskolor runt om i Stockholm med framgångsrikt resultat i de flesta av skolorna.

Vi har även haft JFA på gymnasieskolor runt om i Stockholm med framgångsrikt resultat i de flesta av skolorna. NYHETSBLADET 2013 Projekt Jalla för alla Jalla för alla - Nyhetsblad Hej Det var ett tag sedan Jalla för allas Nyhetsblad kom ut och detta har berott på att projektet tagit fart ordentligt och vi har valt

Läs mer

Medlemsblad Maj 2017

Medlemsblad Maj 2017 Medlemsblad Maj 2017 Medlemsutskick Får du vårt medlemsbrev via epost? För en miljövänligare kommunikation och för att underlätta kontakten med våra medlemmar efterlyses din epost-adress. Skicka det gärna

Läs mer

Sveriges Dövas Ungdomsförbund Förbundsstämma 2014 Västanviks Folkhögskola

Sveriges Dövas Ungdomsförbund Förbundsstämma 2014 Västanviks Folkhögskola Verksamhetsplan 2014 ALLMÄNT Under verksamhetsåret 2014 är det också valår i Sverige. Sverige Dövas Ungdomsförbund (SDUF) avser i samarbete med andra intresseorganisationer lägga ett fokus på att döva

Läs mer

Ett mångkulturellt samhälle

Ett mångkulturellt samhälle Slutredovisning Ett mångkulturellt samhälle 2013 Slutredovisning Att genom kunskap om sociala medier ge människor förutsättningar för ett rikare liv. Studiefrämjandet Södra Lappland Projektledare Anne

Läs mer

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING

självmålet analysera LÄRARHANDLEDNING självmålet analysera Det finns lika många sätt att se på en scenkonstföreställning som det finns människor i en publik. Ett samtal efter en föreställning kan bredda och fördjupa upplevelsen, och det kan

Läs mer

NYHETSBREV. brett och engagerat smörgåsbord att välja på.

NYHETSBREV. brett och engagerat smörgåsbord att välja på. 1 2 Oktober, 2013 NYHETSBREV Hej bästa arrangör! brett och engagerat smörgåsbord att välja på. Nu är ni i full gång att ta emot publiken på alla de förställningar som ni arrangerar runtomkring i vår stora

Läs mer

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015

Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Vi väntar på dig. Utbildningar och träffar 2015 Utbildningar och träffar 2015 JANUARI 13 14 Rädda Barnen bevakar FN:s barnrättskommittés utfrågning av den svenska regeringen i Genève Regeringen ansvarar

Läs mer

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com

BÖCKER INSPIRATION. www.universeimagine.com BÖCKER INSPIRATION Vår vision är att inspirera minst en miljon människor till att förverkliga sina drömmar och må bra under tiden. Är du en av dem? Personligt entreprenörskap handlar om kraften och förmågan

Läs mer

Därför är vissa träd mer värdefulla än andra

Därför är vissa träd mer värdefulla än andra Därför är vissa träd mer värdefulla än andra Projektet Värna skyddsvärda träd ska öka kunskapen om trädens värde. Sexton kommuner i Västra Götaland och Halland vill gemensamt visa hur träden är en del

Läs mer

UFO - Utbildning För Organisationsledare

UFO - Utbildning För Organisationsledare Köpings Idrottsliv - Sveriges bästa? Aktiviteter 2013 UFO - Utbildning För Organisationsledare För a kunna leda och utveckla föreningslivet krävs god kompetens och sunda värderingar. Den här utbildningen

Läs mer

Månadsblad - Februari

Månadsblad - Februari 2013-01-30, Göteborg Månadsblad - Februari Kära IOGT-NTO-medlem! Ett nytt år har gjort intåg och likaså har ett nytt fantastiskt verksamhetsår, där vi fyller på med roliga aktiviteter som ger förnyad energi

Läs mer

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen

INSAMLINGSGUIDE. Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen INSAMLINGSGUIDE Tips för dig som vill samla in pengar till förmån för diabetesforskningen 13 Du som läser denna insamlingsguide hoppas troligen på samma sak som vi - en framtid där diabetes kan botas och

Läs mer

KUNSKAPS- SEMINARIUM. Missa inte årets upplaga av Sveriges största branschseminarium!

KUNSKAPS- SEMINARIUM. Missa inte årets upplaga av Sveriges största branschseminarium! V Ä L K O M M E N T I L L M A - S Y S T E M S KUNSKAPS- SEMINARIUM 1 2-1 3 M A J G R A N D H O T E L I L U N D Truckutbildning, säkerhet, nya lagar och regler, lagerhantering, logistik och arbetsmiljö

Läs mer

2012 VILL DU VARA MED?

2012 VILL DU VARA MED? 2012 VILL DU VARA MED? Vad är Väsby Melodifestival? Väsby Melodifestival är Sveriges första melodifestival för personer med funktionsnedsättning inom LSS. Festivalen arrangeras av Upplands Väsby kommun,

Läs mer

En liten folder om Lanseringskampanjen

En liten folder om Lanseringskampanjen En liten folder om Lanseringskampanjen 2011 Lanseringskampanjen 2011 Den 5 september 2011 drar hela förbundet igång en historisk satsning där vi med 2012-målen och våra nio åtgärdspunkter i ryggen ska

Läs mer

Till kontaktpersoner för Moderatkvinnorna i Stockholms stad & län

Till kontaktpersoner för Moderatkvinnorna i Stockholms stad & län Stockholm februari 2012 Vänner, Inom Moderatkvinnorna händer det just nu en hel del. Centralt inom Moderatkvinnorna jobbas det en hel del med politikutveckling och för oss inom Moderatkvinnorna i Stockholms

Läs mer

Det händer på Polishögskolan

Det händer på Polishögskolan Nr 4 april/maj 2010 Det händer på Polishögskolan Innehåll nr 4 Nöjda studenter vid Polishögskolan. Administrationen av Frontex kurser. PHS-studenter jobbar på Polismuseet. Studenterna redovisar examensarbeten.

Läs mer

Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen

Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen HSO Göteborgs nyhetsbrev, nr 6 2017. Läs nyhetsbrevet i din webbläsare. Sprid gärna nyhetsbrevet till andra intresserade Konferens den 1 december - inför internationella funktionsrättsdagen För att uppmärksamma

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Medlemsblad Höst 2017

Medlemsblad Höst 2017 Medlemsblad Höst 2017 Kära medlem, Nu är sommaren slut och hösten kommer snart. har haft en mycket fin och trevlig sommar med bland annat vår välbesökta sommarfest, korvgrillningar, kognition diskussionstillfälle

Läs mer

Gemensam utbildningsplan för teckenspråksutbildning för vissa föräldrar (TUFF)

Gemensam utbildningsplan för teckenspråksutbildning för vissa föräldrar (TUFF) 2013-12-11 ALL 2014/2 Gemensam utbildningsplan för teckenspråksutbildning för vissa föräldrar (TUFF) Inledning TUFF ska bland annat syfta till att föräldrar till barn, som för sin kommunikation är beroende

Läs mer

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf.

Torgny Larsson Gunnel Lindblom Håkan Söderman. Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. 1 (7) Ordförande 1:e vice ordf. 2:e vice ordf. Vid protokollet Marcus Olofsson Sekreterare 2 (7) Plats: Sammanträdeslokalen Rosa, Tegelbruket, Örebro Tid: 09.00-12.00 Närvarande ledamöter Torgny Larsson

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM

VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM VÄLKOMMEN TILL ESKILSTUNA KONSTMUSEUM Denna handledning är framtagen med förhoppning att ge pedagogiska ingångar till våra tillfälliga utställningar. Handledningen finns tillgänglig på eskilstuna.se/konstmuseet

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Medarbetarsamtal. chef och medarbetare. Medarbetare: Ansvarig chef: Datum för samtal:

Medarbetarsamtal. chef och medarbetare. Medarbetare: Ansvarig chef: Datum för samtal: Mitt medarbetarsamtal Medarbetare: Ansvarig chef: Datum för samtal: Medarbetarsamtal mellan chef och medarbetare Juseks medarbetarsamtal Medarbetar är ett genomtänkt, väl förberett och regelbundet återkommande

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

Hej alla medlemmar i Dyslexiförbundet i Örebro!

Hej alla medlemmar i Dyslexiförbundet i Örebro! 1 Hösten 2018 2 Hej alla medlemmar i Dyslexiförbundet i Örebro! Hösten är här efter en fantastisk sommar! Dags att starta höstens aktiviteter. Det blir Dyslexivecka, anhörigdag, en kurs med Sanna Cederquist,

Läs mer

PROJEKTBESKRIVNING. - Idéverkstan WeSign http://wesign.wordpress.com

PROJEKTBESKRIVNING. - Idéverkstan WeSign http://wesign.wordpress.com PROJEKTBESKRIVNING - Idéverkstan WeSign http://wesign.wordpress.com Inledning Idéverkstan WeSign är en förstudie inom ramen för Teckenspråkig Kulturskola, ett projekt som löper under tiden 08 10 med start

Läs mer

Träffpunkt Idrott är den självklara platsen att mötas på för alla. som arbetar inom idrott, bad, fritid och folkhälsa.

Träffpunkt Idrott är den självklara platsen att mötas på för alla. som arbetar inom idrott, bad, fritid och folkhälsa. 18 20 November 2014 Svenska Mässan Göteborg Träffpunkt Idrott Arenan för alla inom idrott och bad. Träffpunkt Idrott är den självklara platsen att mötas på för alla som arbetar inom idrott, bad, fritid

Läs mer

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013

Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Utvärdering av Länsteatrarnas Vårmöte i Växjö 2013 Totalt var 54 personer anmälda till Länsteatrarnas vårmöte, då är våra 10 gäster inräknade i summan, så 44 medlemmar deltog. Svarsfrekvensen var den sämsta

Läs mer

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4)

HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) TORSDAGSBLADET HSO-INFORMATION FRÅN OSS! NR 77, V.51, 2015. (Årgång 4) Innehåll Redaktören har ordet! 2 HSO kanslis öppettider under jul och nyår 3 HSO Uppsala läns styrelse/ordförandemöten våren 2016

Läs mer

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag

Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag Nå Framgång på Instagram En guide till små och medelstora företag 2014-08-10 Svenska Web Voice Annika Elgeskog www.webvoice.se +46 725 861010 presenterar Företagarens guide till framgång på Instagram.

Läs mer

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna

Redo att leda. ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Redo att leda ett nätverk för kvinnliga ledare inom Scouterna Kvinna, scout & ledare? Missa inte chansen att delta i Scouternas nystartade nätverk för kvinnliga ledare. Nätverket Redo Att Leda erbjuder

Läs mer

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE

FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE FRÅN AFFÄRSIDÉ TILL SUCCE Tips för att ta din affärsidé till nya nivåer FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK, FEEDBACK... OCH FEEDBACK! Feedback är guld värt. Skaffa feedback på din affärsidé. Ta steget och våga

Läs mer

Ny termin med ny energi!

Ny termin med ny energi! Ny termin med ny energi! I DETTA NYHETSBREV: Månadens Barnrättskämpe Anna Sandkull s. 2 Hänt i januari s. 3 - SVT sydnytt, kommunbidrag, intervju i city, praktikantpresentation Händer i februari s. 6 -

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ!

ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! High School ansvar trygghet kvalitet sedan 1958 www.sts.se ÖPPNA DITT HEM BLI VÄRDFAMILJ! Att få ta emot en utbytesstudent innebär ett kulturellt utbyte på hemmaplan. Tänk att få prata ett annat språk

Läs mer