IDO Badrumskollektion 2014

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "IDO Badrumskollektion 2014"

Transkript

1 IDO Badrumskollektion 2014

2 2 IDO Innehåll Innehåll Historia...4 IDO designers...6 Inspiration...8 IDO Smart...14 Att planera sitt badrum...18 Sköt om ditt badrum Badrumsmöbler...22 Speglar...48 Badrumsmöbler, detaljerad information..50 Duschar...62 Tvättställ...82 IDO Funktion...90 Wc-stolar...92 Badkar Vår badkarskollektion består av både inbyggda badkar och badkar som kan placeras fritt, se SID 104 Stilrent och plats för viktiga saker. Se vårt breda 22 möbelsortiment på SID IDO Badrum arbetar ständigt med produktutveckling. Vi reserverar oss därför för ändringar som har skett sedan katalogen gick i tryck, för färgavvikelser som beror på trycktekniska orsaker, samt för eventuella tryckfel. Lokala skillnader i produktsortimentet kan förekomma. Prisuppgifter i denna katalog är endast rekommenderade, vägledande cirka priser, vilket innebär att lokala prisskillnader kan förekomma.

3 IDO Innehåll 3 Duschkabin, duschhörna eller en praktisk duschvägg som kan vikas in? Mer information finns på SID 62 Välkommen till ditt nya badrum! Vårt breda tvättställssortiment börjar på SID 82 Bygga nytt eller renovera? Få hjälp med att välja rätt wc-stol på SID 92

4 4 IDO Historia

5 IDO Historia 5 VI HAR LÅNG ERFARENHET AV BADRUM IDO är ett nordiskt företag med mer än 140 års erfarenhet. Porslinsfabriken Arabia i Finland grundades 1874 och sortimentet utökades snart med wc-stolar och tvättställ. I flera årtionden var fabriken den enda nordiska tillverkaren av sanitetsporslin. Lokalerna på Arabiastranden blev snart för trånga i och med att efterfrågan ökade, och en ny produktionsanläggning etablerades i Ekenäs. Den långt automatiserade fabriken inledde sin verksamhet under namnet Oy Wärtsilä Ab, men bytte namn till Tammisaaren Posliini år Dagens namn IDO Badrum Oy Ab började användas Fabriken är idag en av Europas modernaste för sanitetsporslin. IDOs övriga produktgrupper har också en lång och ärorik historia. IDO Showerama duscharna till exempel, erövrade Sverige redan på 1970-talet då varumärket köpets in till IDO företaget Svenska Badrum. Från början tillverkades duscharna i Täby varefter produktionen flyttades till Norrtälje. Idag tillverkas alla duschar i Mörrum. Framgången berodde även då på produktens unika egenskaper och lösningar som underlättar vardagen. IDO Showerama var också den första duschen i Sverige som hade väggar av glas istället för plast. Tradition förpliktar. Därför satsar vi kontinuerligt på produktionsteknologi, produktutveckling och kvalitetskontroll. Vi vill att de gångna 140 åren ska vara ett preludium till en fantastisk framtid. Stilar och trender förändras, men de fungerande standardlösningarna finns kvar. Två tidstypiska badrum från 80-talet. Toner från 70-talet. Idag sätter man färg på badrummet med t.ex badrumsmöbler eller wc-stolens sits. Alla IDO Showerama duschar tillverkas idag i Mörrum.

6 6 IDO Designers IDO DESIGNERS IDOs badrum är kända för sin höga kvalitet och sina genomtänkta och praktiska detaljer. Vårt goda anseende är inte någon tillfällighet, utan resultatet av ett hängivet arbete av ett multinationellt team med begåvade och kunniga formgivare. Den tyske designern Adolf Babel anser att produkterna inte bara ska handla om konstnärliga värden utan också förenkla livet för användarna. Hans design fokuserar på de tekniska kraven, funktionaliteten och ett kreativt uttryck. Norskfödde Einar Hareide inledde sin designkarriär hos Saab Idag driver Hareide sin egen designbyrå Hareide Designmill, som riktar sig mot ett antal olika branscher och har kontor i norska Moss samt i Göteborg. Badkar IDO Seven D Image Kaarle Holmberg är en finsk designer vars verk har vunnit internationellt erkännande och en mängd priser. Han har även föreläst om möbeloch inredningsdesign och därigenom kunnat dela med sig av sin erfarenhet till sina studenter och betona vikten av kvalitet i såväl design som tillverkning. IDO Seven D badrumsmöbler och porslinsserie samt porslinsserie IDO Mosaik, IDO Shape och IDO Wave.

7 IDO Designers 7 Italienskfödde Antonio Citterio grundade sin första designbyrå Hans design finns representerad i de permanenta samlingarna hos Museum of Modern Art i New York, Centre Pompidou i Paris och Museum of Architecture and Design i Chicago. Porslinsserierna Pozzi-Ginori Easy Den svenska inredningsdesignern Fredrik Wallner driver den Stockholmsbaserade designbyrån CODE. Wallner har arbetat som inredningsdesigner för IKEA. Han arbetar också med andra framstående nordiska designoch fastighetsutvecklingsföretag. Badrumsmöbler IDO Trend och IDO Select IDO Showerama 8-5 Hareide Design formger allt från möbler till bilar. Företaget har vunnit ett flertal internationella designpriser och man kan bland annat bekanta sig med deras alster på en permanent utställning på Moderna museet i New York. Den nya duschkabinen IDO Showerama 8-5 har designats på Hareide Designs byrå i Göteborg av Dan Sevaldson. Syftet var att skapa en duschkabin som liknar en möbel och som passar till alla inredningsstilar.

8 8 IDO Small S som i smidigt!

9 IDO Small 9 Allt du behöver får plats även i ett litet badrum om du planerar det omsorgsfullt med rätt produkter. Tänk igenom hur badrummet ska användas och av vem. Kommer duschen att användas samtidigt som wcstolen? Eller tvättstället? Om man kan turas om med en del av morgonbestyren kan man göra även ett litet utrymme till ett vackert och praktiskt badrum. Wc-stolen IDO Seven D 18 sparar viktiga centimetrar. Cisternens utformning gör att den bara är 610 mm djup. En vikbar skärmvägg är extra praktiskt när man har ett litet badrum. Längst ner sitter det en släplist som pressas mot golvet när man öppnar duschen. Väggarna finns med både rakt och böjt glas och kan monteras på antingen vänster eller höger sida. Läs mer på sid 78. Skapa mer förvaringsutrymme i badrummet med t.ex spegel- och underskåp. De flesta av våra möbelserier har även högskåp som får plats i mindre utrymmen. Det minsta skåpet är 22 cm brett och bara 14 cm djupt. Tack vare sin rejäla höjd (183 cm) rymmer den ändå förvånansvärt mycket. Till högskåpen i serierna IDO Renova Plus och IDO Select finns en praktisk tvättkorg.

10 10 IDO Medium M som i mysigt! Detta medelstora badrum ser större ut än vad det är eftersom det asymmetriska badkaret och den vikbara duschhörnan ger mer fritt utrymme i rummet. Väggmonterade möbler ökar också känslan av rymd och underlättar samtidigt städningen.

11 IDO Medium 11 Det asymmetriska badkaret kan placeras både åt höger eller vänster beroende på badrummets form och utrymme. Högskåpen tar upp lite golvyta men erbjuder rejält med förvaringsplats. Dörrarna på duschhörnan utan golvprofil kan lätt svängas åt sidan när duschen inte används. Listen nedtill minskar vattenansamlingen utanför.

12 12 IDO Large L som i lyx! Härligt! Om du kan planera ditt drömbadrum utan att behöva tänka på badrummets storlek har du tur. Fokusera på material, kvalitet och funktion det är det som du kommer att njuta av i flera år framöver.

13 Duschen kan lätt göras rymlig, men vet du om att det också gäller badkar? Badkaret IDO Seven D Image är hela 450 mm djup, vilket är mycket djupare än ett vanligt badkar. IDO Large 13

14 14 IDO Smart IDOSMART IDO Smart är det gemensamma namnet på alla lösningar som underlättar för dig i vardagen. IDO Smart finns i IDOs wc-stolar, tvättställ, möbler, duschar och andra badrumsprodukter. De släta ytorna, rena linjerna och genomtänkta detaljerna har alla ett och samma mål: att underlätta i vardagen och för städningen av badrummet! Badkaret IDO Seven D Image är hela 450 mm djupt. Framkanten är trots det normalhögt. Lådorna i badrumsskåpet går att dra hela vägen ut och kan därför utnyttjas maximalt.

15 IDO Smart 15 Våra duschar innehåller minimalt med silikon för att förhindra att det samlas smuts. Vi har även minimerat antalet skruvar och glipor. Den släta glasyren på porslinsprodukterna i serien IDO Seven D är mycket lätt att hålla ren. Sitslocket med Slow Close-mekanism stängs mjukt och försiktigt.

16 16 IDO Smart Tack vare hygieniska IDO Seven D Sensor WC kan du spola utan att röra vid något det räcker med att du för handen över sensorn. Rör handen långsamt för en stor spolning och snabbt för en liten spolning. Under duschkaret finns både en stabil fot och behändiga hjul som gör att duschkabinen lätt kan flyttas t.ex.vid städning. Ibland sitter IDO Smartlösningarna på ytan, ibland ser du dem inte. Den nya, ännu slätare glasyren på wc-stolarna i serien IDO Seven D sträcker sig även under spolkanten. Den inbyggda Fresh WC funktionen doserar automatiskt ut lagom mycket fräsch doft vid varje spolning. WC-staven placeras nära spolmekanismen i cisternen. Det är en säker lösning som också är trygg för barnfamiljer. IDOSMART

17 IDO Smart 17 SLOW CLOSE Porslinsprodukterna i serien IDO Seven D har en ny, ännu slätare glasyr som är mycket lätt att hålla ren. Det räcker oftast att torka av med en fuktig trasa. Sitslocket med Slow Close funktion stängs mjukt och försiktigt. Slow Close-gångjärn finns till wc-stolarna i serien IDO Seven D. IDO Showerclean är ett miljövänligt och effektivt medel för rengöring av framför allt duschar och övriga badrumsprodukter. Medlet tar bland annat bort fläckar och kalkavlagringar. IDO Showerclean är framställt av naturliga ämnen och är ett miljövänligt alternativ eftersom det inte innehåller några fosfater. Wc-stolarna i serien IDO Seven D finns även med praktisk Quick Release funktion. De gör att du lätt kan ta loss sitsen vid rengöring.

18 18 IDO Att planera sitt badrum Har du tänkt på hur viktigt badrummet är? Vi inleder morgonen i badrummet, det är också det sista rummet vi besöker innan vi går till sängs på kvällen. Därför lönar det sig att lägga ner tid och ta emot professionell hjälp när du ska planera och bygga ett nytt badrum. Då får du ett elegant, praktiskt och tryggt slutresultat.

19 Allt börjar med planeringen IDO Att planera sitt badrum 19 Planera badrummet genom att göra en ritning av rummet på t.ex rutat papper. På ritningen markerar du var dörrar, fönster, rör och avlopp ska sitta. Duschen och wc-stolen måste normalt sett placeras utifrån var de nuvarande rören finns. Fundera över vilka förvaringsytor du behöver och vad du ska använda badrummet till. Behöver du plats för en tvättmaskin? Var ska du lägga smutstvätten och rena handdukar? Våra badrumsmöbler klarar visserligen fukt bra, men bör inte exponeras för vatten någon längre tid. Därför bör du placera möblerna på tillräckligt avstånd från duschar och badkar. Även små badrum kan vara funktionella Ju mindre ditt badrum är, desto viktigare blir inredningen. Även ett litet utrymme kan bli ett funktionellt badrum med rätt badrumsprodukter titta bara på tvättstället på sid 90 som har plats för en liten tvättmaskin undertill. Om du drömmer om ett badkar kan en badkarsskärm vara ett bra sätt att spara utrymme i ett litet badrum. Då behöver du inte någon separat duschkabin eller duschhörna och kan låta dina drömmar bli verklighet även i ett litet badrum. Duschen bör vara minst 70 cm bred och wc-stolen bör ha en yta på minst 80 cm i bredd. Om du har ett litet badrum kan du välja en vikbar skärmvägg. När du inte använder duschen viker du enkelt in väggen så att den inte är i vägen för wc-stolen. Det blir betydligt mycket enklare att renovera badrummet om man inte behöver flytta på avloppen. IDO har wc-stolar för både vägg- och golvavlopp. En vägghängd wc-stol är ett perfekt val vid renovering. Vattenledningarna och avloppen döljs och dessutom får du en praktisk avställningsyta på köpet.

20 20 IDO Att planera sitt badrum Skapa stämning med färg och belysning Känslan i ditt badrum beror till stor del på vilka färger du valt t.ex på möblerna och vilken belysning du har. Föredrar du till exempel dämpat trä eller distinkt vitt på luckorna? Ett bra badrum har två slags ljus. Som basbelysning rekommenderar vi alltid takbelysning. Den mjuka allmänbelysningen ger badrummet en behaglig och lugn känsla och är tillräcklig för t.ex en avkopplande dusch. Rätt placerad punktbelysning behövs däremot när man behöver se bättre, t.ex vid spegeln eller när man sorterar tvätt. Ta hjälp av proffs Ta alltid hjälp av ett proffs när du ska renovera ditt badrum så att det blir rätt med t.ex. fuktspärrar och fall mot golvbrunnen. Vid elinstallationer måste man enligt lagen använda en elektriker. Ett väl planerat och genomtänkt badrum har du glädje av i många år framöver. Så sätt dig bekvämt och läs vidare. Här bjuder vi på nyttig information som gör dina stunder i badrummet ännu bättre. Rakapparat, fön eller tandborste? Ett eluttag finns nära till hands i spegelskåpet. Genom bra planering och rätt produkter får du plats med det viktigaste även i ett litet badrum från tvättmaskin till wc-stol och från dusch till möbler med gott om plats för förvaring.

21 IDO Sköt om ditt badrum 21 Så här tar du hand om ditt badrum Ett vackert och funktionellt badrum är en investering som höjer både levnadsstandarden och bostadens värde. Ta hand om det väl, så har du glädje av det en lång tid framöver. Möbler Alla våra skåpsstommar och fronter är gjorda av fuktbeständiga material och har olika typer av fuktavvisande ytbehandlingar som gör det lättare att hålla möblerna rena. Alla våra badrumsmöbler av trä skyddas av tålig syrahärdat klarlack. Våra badrumsmöbler klarar visserligen fukt bra, men bör inte exponeras för vatten någon längre tid. Därför bör du placera möblerna på tillräckligt avstånd från duschar och badkar. Torka bort vattenstänk med en torr trasa efter användning. Dusch Torka av duschväggarna efter att du har duschat för att underlätta underhållet. Rengör duschen med ett milt rengöringsmedel. Om duschkaret skulle repas eller tappa färg kan du polera det med polish och vaxa det. Djupare repor kan slipas bort. Våra duschkabiner har praktiska hjul som gör att kabinen enkelt kan flyttas när du behöver städa under den. Våra duschkar har en avtagbar frontpanel som gör rengöringen ännu enklare. Wc-stolar och tvättställ När vi har tagit fram våra porslinsprodukter har vi varit extra noggranna med att de ska vara lätta att rengöra. Våra tvättställ och wc-stolar av porslin är lätta att hålla rena med ett milt rengöringsmedel. Alla wc-stolar och tvättställ i serien IDO Seven D har en ny, slätare glasyr. Det gör att det fastnar mindre smuts på ytan, vilket underlättar städningen. Badkar Badkaret bör rengöras med ett milt rengöringsmedel och en mjuk trasa för att undvika repor i ytan. Repor i badkar av sanitetsakryl kan dock oftast slipas och poleras bort. Vad ska man göra om något skulle gå sönder? Behåll alltid dina kvitton. Vänd dig till den butik eller installatör som du har inhandlat produkterna från. Alla våra produkter har minst två års garanti. Garantin täcker alla konstruktionsoch tillverkningsfel samt materialbrister som uppkommer under garantiperioden. Välj en pålitlig installatör som erbjuder garanti på utfört arbete. Fosfatfria IDO Showerclean är ett miljövänligt val för rengöring av badrummet. Var hittar man reservdelar? Genom att använda våra produkter korrekt och underhålla dem regelbundet har du glädje av dem under många år. Vi har också ett stort urval av reservdelar för alla våra produkter. För mer information om reservdelar, se monterings- och skötselanvisningar som medföljer produkten.

22 22 IDO Badrumsmöbler IDO badrumsmöbler Skåp och färgsättning är ofta det som märks mest i badrumsinredningen. Om du vill sätta lite fart på tillvaron kan du välja färgglada eller högblanka fronter till dina badrumsmöbler. Föredrar du en mer dämpad stil kan du välja våra lådor eller luckor i trä. Tänk på placeringen Färg och material är naturligtvis en fråga om smak, men placeringen av dina badrumsmöbler är framför allt en fråga om funktion. Alla våra skåpstommar och fronter är gjorda av fuktbeständiga material och har olika typer av fuktavvisande ytbehandlingar som gör det lättare att hålla möblerna rena. Alla våra badrumsmöbler av trä skyddas av tålig syrahärdande klarlack. Våra badrumsmöbler klarar visserligen fukt bra, men bör inte exponeras för vatten någon längre tid. Därför bör du placera skåpen på tillräckligt avstånd från duschar och badkar. Torka bort vattenstänk med en torr trasa efter användning. IDO skåpstommar levereras färdigmonterade Alla våra skåpstommar levereras färdigmonterade, vilket gör dem enkla att installera. De allra flesta möbler som vi har i vårt sortiment monteras enkelt på vägg med medföljande monteringsskenor och justerbara upphängningsbeslag som sitter färdigmonterade i skåpstommarna. Vid behov finns stödben som tillval. Skapa atmosfär med belysning Våra speglar och spegelskåp har fluoresce rande lysrör som efterliknar dagsljusets färgtoner. De flesta speglar och spegelskåp har lysrör med en färgtemperatur som efterliknar dagsljuset. Det är ett ärligt ljus som underlättar make-up. LEDbelysningen under spegelskåpen ger tillräckligt med ljus för tvättstället, men har samtidigt minimal elförbrukning.

23 IDO Badrumsmöbler 23 Serien IDO Seven D ger ditt badrum rena linjer och ett fräscht intryck. Badrumsmöblerna är 400 mm djupa och finns i svart ask och vitt. IDO Seven D SID IDO Trend SID I serien IDO Trend möter nordisk renhet italiensk minimalism. Badrumsmöblerna är 500 mm djupa och finns i vitt, grått, svart ask och alm. För mer information besök

24 24 IDO Badrumsmöbler IDO Select SID Endast fantasin sätter gränser i serien IDO SelecT. Badrumsmöblerna finns i tre olika djupmått Small 320 mm, Medium 370 mm och Large 490 mm och i nästan olika färger! Komplettera helheten med lådfronter, luckor och handtag efter egen smak. IDO Renova är ett kommodpaket för mindre badrum. Möblerna har ett djup på mm och finns i färgerna grått, vitt och ek. Levande trä Träets skönhet ligger i dess levande karaktär. Utseendet kan variera beroende på till exempel trädens ålder eller växtplats. Färgen och träets naturliga struktur kan i verkligheten därför skilja sig något från det som du har sett i katalogen eller butiken. Allt eftersom träet åldras mognar dess färg och blir mörkare. Se våra material på sid 51.

25 IDO Badrumsmöbler 25 IDO Renova SID IDO Classic IDO Classic Miljö 51 Tvättställ: IDO Minislim, B 500, D 220/275 Planspegel: B 500, H 670, D 24/133 Öppen hylla: ek, B 470, H 300, D210 Öppen hylla inkl. tvättställ: 3.478,- Planspegel: 2.133,- Monolampa: 824,-/st Enkelt är vackert. Skapa stil och funktion även i ett litet badrum med den öppna hyllan IDO Classic. Finns även i mörk ek. Perfekt för t.ex. gäst wc:n.

26 26 IDO Badrumsmöbler IDO Seven D Serien har formgivits av Kaarle Holmberg. IDO Planspegel med lysrörsbelysning B 800, H 640 Högskåp B 300, H 1620, D 395 IDO Seven D möbeltvättställ B 800, H 70, D 400 IDO Showerama x 900 mm Underskåp B 800, H 450, D 395 IDO Seven D Miljö 119 Underskåp inkl. tvättställ: ,- Planspegel: 4.949,- Högskåp: 7.845,- IDO Seven D-serien är konstruerad för att fungera i vardagen. Med ett djup begränsat till 400 mm är dessa möbeltvättställ och skåp perfekta för svenska mindre badrum. Möbeltvättställ med raka linjer, handtagslösa fronter och inbyggd spegelbelysning gör den här serien modern. Finns i äkta svart ask och tidlöst vitt.

27 IDO Badrumsmöbler 27 Förutom möbler innehåller produktfamiljen IDO Seven D även en rad stilrena tvättställ. De finns på sid 89 Som tillval finns hyllan i frostat glas, vilket ger mer utrymme. Med det här skåpet får ditt badrum extra förvaringsutrymme. Båda lådorna kan dras ut helt. Lådinredning till övre låda för förvaring av make-up och andra föremål medföljer (för bredder mm). Lådinredning till undre låda finns som tillval. Här behövs det inga handtag. Istället har den mjuk stängande dörren och lådfronten greppkanter som ger gott om plats för fingrar och ett bra grepp.

28 28 IDO Badrumsmöbler IDO Seven D För mer information besök

29 IDO Badrumsmöbler 29 NYHET NYHET IDO Seven D Miljö 123 Möbeltvättställ: IDO Seven D, B 600, D 400 Underskåp: Vit B 595, H 450, D 370 Planspegel: B 600, H 640, D 38 Underskåp inkl. tvättställ: 7.428,- Spegel: 4.680,- IDO Seven D Miljö 124 Möbeltvättställ: IDO Seven D, B 900, D 400 Underskåp: Svart ask B 895, H 450, D 370 Planspegel: B 900, H 640, D 38 Underskåp inkl. tvättställ: ,- Spegel: 4.949,- Möblerna i serien IDO Seven D passar i badrum av alla storlekar. Underskåp och tvättställ finns i fem olika bredder: 600, 800, 900, 1000 och 1200 mm. Lysrörsbelysning i matt aluminium, som riktar bra ljus mot möbeltvättstället nedanför och sprider ett stämningsskapande ljus upp mot taket. Ljuset i lampan simulerar dagsljus, vilket underlättar vid make-up. Levereras med ett eluttag. Det här skåpet finns i samma bredder som möblerna i IDO Seven D serien. NYHET Elegant helhet för flera personer. Funktionell med fyra lådor där alla kan ha sina egna favoritsaker. IDO Seven D Miljö 125 Möbeltvättställ: IDO Seven D, B 1200, D 400 Underskåp: Vit, B 2 X 595 = B 1190, H 450, D 370 Spegelskåp: B 1200, H 550, D 120 Underskåp inkl. tvättställ: ,- Spegel: 9.075,-

30 30 IDO Badrumsmöbler IDO Seven D För mer information besök

31 IDO Badrumsmöbler 31 Underskåpet och den väggmonterade hörnspegeln rymmer mer än du anar. Som tillbehör till hörnspegeln finns hyllor i frostat glas, som du fäster direkt i väggen. En mer organisk och mjukare form med rundade fronter i trä. IDO Seven D Miljö 118 Tvättställ: IDO Seven D B 430, H 170, D 505 Underskåp i svart ask, B 300, H 500, D 300 Underskåp inkl. tvättställ: 5.759,- (välj mellan höger- eller vänsterlucka) Spegel med glashyllor: 3.471,- Kublampa: 1.174,- Alla priser är rekommenderade cirka priser inklusive moms. IDO Seven D Miljö 99 Underskåp inkl. tvättställ: 4.925,- Spegelskåp: 3.724,- Överskåp: 3.178,-

32 32 IDO Badrumsmöbler IDO Trend Formgiven av Fredrik Wallner Planspegel B 900, H 640, D 38 Högskåp, alm B 350, H 1620, D 350 IDO Wave möbeltvättställ B 900, H 70, D 500 Underskåp, alm B 890, H 500, D 485 Designa ditt drömbadrum med möblerna i serien IDO Trend. Fullständiga måttuppgifter och priser finns på sid 54 IDO Trend Miljö 114 Underskåp inkl. tvättställ: ,- Planspegel: 4.949,- Högskåp: 8.166,-

33 IDO Badrumsmöbler 33 Utom synhåll, men ändå i ordning. IDO badrumsmöbler erbjuder bra med förvaring för make-up och annat. Som namnet avslöjar lever IDO Trend med tiden. Här kombinerar alm de bästa egenskaperna hos äkta trä: det är hårt, hållbart och har en oerhört vacker struktur. Nordisk renhet med influenser av italiensk minimalism är ord vi tycker kan beskriva vår serie badrumsmöbler för lite större badrum som vi gett namnet IDO Trend.

34 34 IDO Badrumsmöbler En stil som representerar de senaste nordiska trenderna. IDO Trend finns i vitt, grått, svart ask och alm. Planspegel B 600, H 640, D 38 IDO Trend IDO Wave möbeltvättställ B 600, H 70, D 500 IDO Seven D wc B 360, D 650, H 850 Underskåp B 590, H 500, D 485 IDO Trend Miljö 115 Underskåp inkl. tvättställ: 8.977,- Planspegel: 4.680,-

35 IDO Badrumsmöbler 35 Serien IDO Trend har blivit ännu mer elegant då möblernas luckor och lådor fungerar utan handtag det räcker att trycka lätt på dem. Denna stilrena IDO-spegel matchar möblerna i IDO Trend perfekt. Spegelns mått och priser finns på sid Allt ligger bokstavligt talat inom räckhåll i lådan under tvättstället. Smart design gör att även detta utrymme kan användas för förvaring.

36 36 IDO Badrumsmöbler Möblerna i serien IDO Trend kan monteras på väggen och behöver inga stödben. Slutresultatet är luftigt och lätt och gör städningen till en fröjd eftersom golvet blir lätt att torka av. Planspegel B 600, H 640, D 38 IDO Wave möbeltvättställ B 600, H 70, D 500 IDO Trend Underskåp B 590, H 500, D 485 IDO Trend Miljö 116 Underskåp inkl. tvättställ: 8.977,- Planspegel: 4.680,- Högskåp: 6.399,-

37 IDO Badrumsmöbler 37 Högskåp B 350, H 1620, D 350 Om ditt drömbadrum går i dämpat grått kan du matcha med den mörkgrå sitsen till din IDO Seven D wc-stol, sid 102 Ska båda utföra kvällsbestyren på samma gång eller göra sig i ordning samtidigt på morgonen? Underskåpet IDO Trend och badrumsmöbeln IDO Wave bildar en elegant helhet för två personer och kompletteras perfekt med spegeln ovanför. IDO Trend Miljö 117 Möbeltvättställ: IDO Wave B 1200, H 70, D 500 Underskåp: Svart ask B 1190, H 500, D 485 Planspegel: B 1200, H 640, D 38 Underskåp inkl. tvättställ: ,- Planspegel: 5.301,- Alla priser är rekommenderade cirka priser inklusive moms.

38 38 IDO Badrumsmöbler Måtten på möblerna i serien IDO Select Serien har formgivits av Fredrik Wallner. Möblerna i serien IDO Select delas in i tre grupper efter djup. IDO Select Small är avsedd för små badrum och är endast 320 mm djup. IDO Selecet Medium är 370 mm djup. Om du har mer utrymme kan du välja IDO Select Large, som är 490 mm djup. Samtliga möbler har samma bredd, d.v.s. 600, 900 och 1200 mm. Tvättställ som passar IDO Select finns på sid 89. Välj mellan utdragslåda eller luckor till underskåpet. Small 320 mm Medium 370 mm Large 490 mm Glöm inte beställa handtag. Se sid = = =900

39 IDO Badrumsmöbler 39 IDO Select NCS-kulörer Unik stil i ett unikt badrum! Nu kan du göra om ditt badrum helt i din personliga stil. Med cirka 2000 NCS-kulörer att välja bland kan du skapa dina egna badrumsmöbler i de kulörer och kombinationer som du önskar. Vill du t.ex. matcha din IDO Select möbel i samma kulör som duschkabinen IDO Showerama 8-5 så är den röda kulören NCS-S 2570-Y90R och den svarta S 9000-N. Samtliga handtags- och luckmaterial i serien IDO Select presenteras på sid Välj din egen NCSkulör på lådorna eller luckorna (gäller ej skåpstommar). Leveranstiden är ca 6 veckor (endast skriftliga beställningar mottages). Kulörförslag front NCS S 3055-R30B Kulörförslag front NCS S 1070-R10B

40 40 IDO Badrumsmöbler IDO Select Small Den mörkgråa färgen passar perfekt ihop med handtagen och ramen i aluminium på högskåpets dörr. Hög skåpet finns i två varianter: en med hyllor i frostat glas, LED-belysning och inbyggt eluttag och en enklare utan LED-belysning och uttag. Sidoskåpet har mjukstängande låda och mjukstängande lucka. Som namnet antyder tar sig IDO Select Small an de utmaningar som de ofta kompakta nordiska badrummen utgör. Trots ett djup på bara 320 mm ger skåpen förvånansvärt stort förvaringsutrymme, så att ett litet skåp ändå kan vara praktiskt. Det breda utbudet av fronter och handtag gör att du kan skapa en stil som matchar ditt övriga badrum. IDO Select Small kombineras med IDO Shape möbeltvättställ, som finns i bredderna 600, 900 och 1200 mm. Spegelskåp med lysrörsramp B 891, H 695, D 140/220 Högskåp B 297, H 1830, D 320 IDO Shape möbeltvättställ B 900, H 70, D 330/435 Underskåp med lådor Mörkgrå, slät B 594, D 620, H 320 Sidoskåp med låda Mörkgrå, slät B 297, D 620, H 320 Handtag Aluminium IDO Select Small Miljö 86 Underskåp inkl. tvättställ: ,- Spegelskåp: ,- Högskåp: 8.315,-

41 IDO Badrumsmöbler 41 IDO Select Small Miljö 85 Möbeltvättställ: IDO Shape B 600, H 70, D 330/435 Underskåp med lådor: valnöt, B 594, H 620, D 320 Överskåp: B 477, H 297, D 200 Handtag: Blank krom Total bredd: ca 1700 mm Underskåp inkl. tvättställ: 7.389,- Spegelskåp: 7.898,- Överskåp: 2.644,-/st Högskåp: 4.024,- Select underskåp med lådor har en stor mjukstängande låda och inre självstängande låda för mindre före mål. Ytterligare möjlig heter till avdelning finns som tillval för den större lådan. LED-lamporna sitter bakom de frostade glashyllorna, vilket gör att ljuset flödar igenom dem. IDO Select Small Miljö 87 Möbeltvättställ: IDO Shape B 1200, H 70, D 330/435 Underskåp med lådor: högblank vit, B 594, D 620, H 320 Sidoskåp med låda: högblank vit, B 297, D 620, H 320 Handtag: och högblank vit Underskåp inkl. tvättställ: ,- Spegelskåp: ,- Alla priser är rekommenderade cirka priser inklusive moms.

42 42 IDO Badrumsmöbler IDO Select Medium Planspegel B 600, H 900, D 30 IDO Select Medium är perfekt för mer rymliga badrum och ger mycket förvaringsutrymme tack vare ett djup på 370 mm. Det breda utbudet av fronter och handtag gör att du kan skapa en stil som matchar ditt övriga badrum. IDO Select Medium kombineras med IDO Mosaik möbeltvättställ, som finns i bredderna 600, 800, 900 och 1200 mm. IDO Seven D wc B 360, D 650, H 850 IDO Mosaik möbeltvättställ B 600, H 70, D 385/500 Underskåp med lådor, vit slät B 594, D 650, H 370 Handtag Aluminium IDO Select Medium Miljö 89 Underskåp inkl. tvättställ: 6.632,- Planspegel: 3.136,-

43 IDO Badrumsmöbler 43 IDO Select Medium Miljö 91B Möbeltvättställ: IDO Mosaik B 1200, H 70, D 385/500 Underskåp med lådor: svart ask B 594, D 650, H 370 Sidoskåp med låda: svart ask B 297, D 650, H 370 Total bredd: 1200 mm Handtag: Blank krom Underskåp inkl. tvättställ: ,- Planspegel: 5.301,- Den infällda LED-belysningen är energi effektiv och håller länge. Spegel dörrarnas nedre del har behandlats, så att de kan öppnas och stängas utan att du behöver oroa dig för att lämna fingeravtryck på glaset. (Detalj till miljö 108). Det symmetriska möbeltvättstället IDO Mosaik 900 mm med bassäng i mitten har praktiska avställningsytor på båda sidor om bassängen. Naturligtvis tillverkat i hårt och blankt sanitetsporslin. Spegelskåpets övre lampa simulerar dagsljus för att underlätta make-up. (Detalj till miljö 108). IDO Select Miljö 108 Tvättställ: IDO Mosaik B 900, H 70, D 385/500 Underskåp med låda: grön NCS 2060-G70Y, slät, B 891, D 650, H 370 Handtag: Underskåp inkl. tvättställ: 8.667,- Spegelskåp: ,-

44 44 IDO Badrumsmöbler IDO Select Large Med ett skåpdjup på 490 mm är IDO Select Large en generös men ändå elegant lösning för de rymligaste badrummen. Det breda utbudet av fronter och handtag gör att du kan skapa en stil som matchar ditt övriga badrum. IDO Select Large kombineras med IDO Wave möbeltvättställ som finns i bredderna 600, 900 och 1200 mm. Planspegel B 1200, H 900, D 20 IDO Wave möbeltvättställ B 1200, H 70, D 500 Underskåp med lådor, Vit B 594, D 490, H 620 Sidoskåp med låda, Vit B 297, D 490, H 620 IDO Select Large Miljö 92 Total bredd: ca 1200 mm Underskåp med tvättställ: ,- Planspegel: 5.483,-

N o 4. Badkar Duschväggar Duschar Blandare Badrumstillbehör Tvättställ WC. Badrumsinredning för alla stilar. Vilken badplats är du?

N o 4. Badkar Duschväggar Duschar Blandare Badrumstillbehör Tvättställ WC. Badrumsinredning för alla stilar. Vilken badplats är du? N o 4 Badrumsinredning för alla stilar. Badkar Duschväggar Duschar Blandare Badrumstillbehör Tvättställ WC Vilken badplats är du? VILKEN BADPLATS ÄR DU? 2 BADPLATSEN Det finns ett speciellt rum i ditt

Läs mer

miljösmarta badrum inspiration & innovation från gustavsberg 2013 2014

miljösmarta badrum inspiration & innovation från gustavsberg 2013 2014 miljösmarta badrum inspiration & innovation från gustavsberg 2013 2014 välkommen till ett miljösmartare badrum I den här katalogen hittar du hela Gustavsbergs miljösmarta och inspirerande sortiment, alltifrån

Läs mer

BAD & VÄRME. Spara tusenlappar på att byta blandare 2 495:- Vi öppnar din sommarstuga. Massor av produkter till INSTALLERAT-OCH-KLART-PRISER MAJ 2013

BAD & VÄRME. Spara tusenlappar på att byta blandare 2 495:- Vi öppnar din sommarstuga. Massor av produkter till INSTALLERAT-OCH-KLART-PRISER MAJ 2013 FRÅN INSPIRATION. TILL INSTALLATION. BAD & VÄRME MAJ 2013 KAMPANJEN GÄLLER FRÅN OCH MED 5/5 TILL OCH MED 2/6. tusenlappar på att byta blandare Välj Moras miljövänliga kranar och räkna ut hur mycket du

Läs mer

Innehåll. BAD & DUSCH 22 Badrumsmöbler Duschar, kabiner och väggar Duschpalats Dusch- och badkarsblandare Badkar och bubbelbadkar

Innehåll. BAD & DUSCH 22 Badrumsmöbler Duschar, kabiner och väggar Duschpalats Dusch- och badkarsblandare Badkar och bubbelbadkar KATALOG 2008 ALLT DU BEHÖVER INOM VÄRME & VATTEN, BAD & DUSCH, TOA & TVÄTTSTÄLL SAMT KÖK & TVÄTTSTUGA. Innehåll VÄRME & VATTEN 6 Golvvärme Radiatorer och termostater Värmepumpar Oljebrännare, oljepannor

Läs mer

Leben im Bad Living bathrooms. Nya sidor av ditt badrum...

Leben im Bad Living bathrooms. Nya sidor av ditt badrum... Leben im Bad Living bathrooms Nya sidor av ditt badrum... Vad gör ett badrum till ett drömbadrum? Det är spännande linjer i kombination med spännande produkter. När badrummet är funktionellt och uppfyller

Läs mer

BAD 09/10 & FÖRVARING

BAD 09/10 & FÖRVARING BAD 09/10 & FÖRVARING INLEDNING 3 BAD 4 TVÄTT & FÖRVARING 20 SVANENMÄRKNING 32 LUCKOR 34 HANDTAG & KNOPPAR 36 KÖPGUIDEN 39 inledning 3 Välkommen till Myresjöbad förlåt Myresjökök var det visst. Vi förmodar

Läs mer

TYLÖ BYGG BASTU. OBS: Alla priser i katalogen är inklusive svensk moms.

TYLÖ BYGG BASTU. OBS: Alla priser i katalogen är inklusive svensk moms. TYLÖ BYGG BASTU OBS: Alla priser i katalogen är inklusive svensk moms. TYLÖ BYGG BASTU Bygg din egen bastu Om du drömmer om en egen bastu hemma, varför inte bygga den själv? Istället för dyra fakturor

Läs mer

Sally Augustin. Home styling. Använd designpsykologi för en snabbare försäljning och ett högre pris

Sally Augustin. Home styling. Använd designpsykologi för en snabbare försäljning och ett högre pris Sally Augustin Home styling Använd designpsykologi för en snabbare försäljning och ett högre pris 2 Innehållsförteckning 3 Förord 5 Introduktion 6 Skicka signaler koppla samman köpare och bostad 7 Vad

Läs mer

Ditt nya badrum börjar här

Ditt nya badrum börjar här Vi kan installera allt vi säljer. Alla erbjudanden gäller t.o.m. 2014-12-14. Ditt nya badrum börjar här Tvättställsblandare FM Mattsson 9000E 1.899:- SPARA 531:- Exkl. installation 849:- (ord. pris 1.380:-).

Läs mer

379:-/st. Där varje dag börjar PRISERNA I KATALOGEN KAN BARA BLI LÄGRE FRAM TILL 12 JULI 2015, ALDRIG HÖGRE.

379:-/st. Där varje dag börjar PRISERNA I KATALOGEN KAN BARA BLI LÄGRE FRAM TILL 12 JULI 2015, ALDRIG HÖGRE. ALVINE KVIST påslakanset i 100% bomullspercale. Påslakan B240 L220cm. Örngott L50 B60cm. Vit/grå. 901.596.32 379:-/st Där varje dag börjar PRISERNA I KATALOGEN KAN BARA BLI LÄGRE FRAM TILL 12 JULI 2015,

Läs mer

2013 / 2014. Katalog. Fylld med nyheter & inspiration! Swimmingpooler Tillbehör Allt för ett lyckat poolköp!

2013 / 2014. Katalog. Fylld med nyheter & inspiration! Swimmingpooler Tillbehör Allt för ett lyckat poolköp! Swimmingpooler av norrländskt stål sedan 1989 2013 / 2014 Katalog Fylld med nyheter & inspiration! Swimmingpooler Tillbehör Allt för ett lyckat poolköp! Innehållsförteckning Pool Pool från oss... 6 Svensktillverkat...

Läs mer

Vi levererar helhetslösningar

Vi levererar helhetslösningar R TM Vi levererar helhetslösningar Ett badrum är en helhet. Vi levererar den. Ett nytt badrum ska du leva med under lång som vi alla tycker oss ha för lite av. Men tar du dig att läsa vår broschyr, får

Läs mer

STOR PREMIÄR. Camargue Skärgård. - Designa ditt eget badrum med 25000 kombinationer! - Fri frakt på hela Camargue Skärgård.

STOR PREMIÄR. Camargue Skärgård. - Designa ditt eget badrum med 25000 kombinationer! - Fri frakt på hela Camargue Skärgård. www.bauhaus.se Vecka 9. Priserna gäller t o m 12 mars 2014. STOR PREMIÄR Camargue Skärgård - Designa ditt eget badrum med 25000 kombinationer! - Fri frakt på hela Camargue Skärgård. BADRUM2014 Ny katalog

Läs mer

YGG- & INREDNINGSGUIDEN

YGG- & INREDNINGSGUIDEN Bromma BROMMA KANSKE BÄST I SVERIGE PÅ BYGG OCH INREDNING? BYGG- & INREDNINGSGUIDEN Ett inspirationsmagasin från Bromma Byggcentrum! Massor av bygg & inredning tips för hela hemmet! Badrummet du drömmer

Läs mer

Vi behöver mer hetta i hemmet LAGA MAT I MÄSTARKLASS!

Vi behöver mer hetta i hemmet LAGA MAT I MÄSTARKLASS! årgång 44 edition norr 1/11 efter vitt och svart känns de intensiva färgerna lockande Vi behöver mer hetta i hemmet Gör en belysningsplan och börja med accentbelysningen 14 sidor villavärme Bild: NIBE

Läs mer

Silverdalkullan. Inspirerande läsning för dig med gröna fingrar och blånaglar. Utflykten går till Vikarbyn Kopparhatten i F alun T re inredare tipsar

Silverdalkullan. Inspirerande läsning för dig med gröna fingrar och blånaglar. Utflykten går till Vikarbyn Kopparhatten i F alun T re inredare tipsar Nr 2 Oktober 2011 Årgång 2 Inspirerande läsning för dig med gröna fingrar och blånaglar Silverdalkullan T ema badrum Lena på Lokgården Utflykten går till Vikarbyn Kopparhatten i F alun T re inredare tipsar

Läs mer

skötsel och funktioner BAD

skötsel och funktioner BAD skötsel och funktioner BAD BAD 1 bad 2 BAD Vardagsglädje på plats hos dig! Grattis till att du valt Ballingslövs bad till ditt hem. Vi vet att du kommer använda ditt badrum dagligen, därför är det viktigt

Läs mer

Katalog Vintern 04/05

Katalog Vintern 04/05 STRÖM S bowlingshop Katalog Vintern 04/05 4 High-Performance Mid-Range 2 3 rek De stora textmassorna du kan läsa i denna katalog, kommer från den rikstäckande tidningen Bowlaren. I varje nummer av tidningen

Läs mer

BADRUMS MAKEOVER. Vilken värmekälla passar just ditt hus? INSTALLERA BERGVÄRME. Var noga med. certifieringar. - Så går det till

BADRUMS MAKEOVER. Vilken värmekälla passar just ditt hus? INSTALLERA BERGVÄRME. Var noga med. certifieringar. - Så går det till & EN TIDNING FRÅN RÖRMANNEN I BROMMA Två sköna exempel på BADRUMS MAKEOVER Vilken värmekälla passar just ditt hus? Sänk husets energiförbrukning med luft Ha torrt på fötterna: Var noga med certifieringar

Läs mer

hallå BOSTAD Byta fönster? Vi tillverkar och installerar Boka kostnadsfritt hembesök på 031-50 82 50 eller besök ekstrands.com

hallå BOSTAD Byta fönster? Vi tillverkar och installerar Boka kostnadsfritt hembesök på 031-50 82 50 eller besök ekstrands.com Välkommen kontakta oss! PARHUS - 127 m 2 - NYBYGGNATION hallå Nyuppfört parhus (bostadsrätt) om 4-5 r.o.k i 2 plan med omedelbar närhet till skola, kommunikationer och bad. I entréplan fi nns en öppen,

Läs mer

OMROTAVDRAGET RENOVERA, BYGG OM, BYGG TILL MASSOR AV INSPIRATION! ALLT. Färgstarka golv. Fönsterfakta. Nytt kök inför och väggar

OMROTAVDRAGET RENOVERA, BYGG OM, BYGG TILL MASSOR AV INSPIRATION! ALLT. Färgstarka golv. Fönsterfakta. Nytt kök inför och väggar HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS ALLT OMROTAVDRAGET RENOVERA, BYGG OM, BYGG TILL MASSOR AV INSPIRATION! 04 Färgstarka golv 05 Fönsterfakta 06 Nytt kök inför 09 och väggar läs på först vårens fester Golvvärme

Läs mer

Bygg. Bad & Kök. Låt dig inspireras av säsongens nya trender! EN TEMATIDNINg från SYDSVENSKA DAgBlADETS försäljnings AB. Sid 11 NYBYGGT FÖR SENIORER

Bygg. Bad & Kök. Låt dig inspireras av säsongens nya trender! EN TEMATIDNINg från SYDSVENSKA DAgBlADETS försäljnings AB. Sid 11 NYBYGGT FÖR SENIORER EN TEMATIDNINg från SYDSVENSKA DAgBlADETS försäljnings AB Bygg Bo&Bo&Bo&Bo&Bo&Bo&Bo&Bo&Bo&Bo&Bo&Bo &Bo&Bo& & Bad & Kök Låt dig inspireras av säsongens nya trender! Sid 4 STANDARD KÖK OCH BAD Sid 7 RENOVERA

Läs mer

BADINSPIRATION. Badkar Massagebadkar Ångduschar Utomhusspa. www.neptunbath.com

BADINSPIRATION. Badkar Massagebadkar Ångduschar Utomhusspa. www.neptunbath.com BADINSPIRATION Massagebadkar Ångduschar Utomhusspa www.neptunbath.com Välkommen till Svenska Neptun Välkommen! I 20 ÅR PÅ MARKNADEN! Neptun Bad & Spa är ett av de äldsta företagen i branschen, sedan starten

Läs mer

Framtidens. Bad 2008. Kvalitet Funktion Design

Framtidens. Bad 2008. Kvalitet Funktion Design Framtidens Bad 2008 Kvalitet Funktion Design Välkommen till Svenska Neptun Rektangulära badkar Innehåll Välkommen! I Din hand håller Du katalogen Framtidens BADINSPIRATION 2008 med årets stora nyhet Smart

Läs mer

För dig som tänker sitta ett tag. stöd, avlastning, avslappning och rörelse

För dig som tänker sitta ett tag. stöd, avlastning, avslappning och rörelse stöd, avlastning, avslappning och rörelse För dig som tänker sitta ett tag Forskning och arbetsplatsergonomi Ergonomiska finesser kommer bara till sin rätt om de verk ligen används. Med rätt inställning

Läs mer

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS HITTA RÄTT HANTVERKARE FINANSIERA RENOVERINGEN RUSTA UPP STUGAN ALLT OM DITT ROTAVDRAG

HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS HITTA RÄTT HANTVERKARE FINANSIERA RENOVERINGEN RUSTA UPP STUGAN ALLT OM DITT ROTAVDRAG HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS HITTA RÄTT HANTVERKARE FINANSIERA RENOVERINGEN RUSTA UPP STUGAN ALLT OM DITT ROTAVDRAG DISTRIBUERAS MED SYDSVENSKAN 24 MARS 2010 2 HELA DENNA BILAGA ÄR EN ANNONS Rotavdraget

Läs mer

Arabiens Gård har fått nytt liv

Arabiens Gård har fått nytt liv VÄSTERVIK NR 9 EN INSPIRATIONSTIDNING OM BO & BYGG HantverksGuiden hitta din lokala hantverkare! Hälsa på hemma hos familjerna Boman och Eriksson Arabiens Gård har fått nytt liv FAMILJEN LUNDBLAD RENOVERERAR

Läs mer

viegajournal Håkan har kommit upp till ytan 1/08 Inbyggnadsteknik och välbefinnande Det svåra materialvalet Sida 12-13 Sida 8-11

viegajournal Håkan har kommit upp till ytan 1/08 Inbyggnadsteknik och välbefinnande Det svåra materialvalet Sida 12-13 Sida 8-11 Håkan Kronlund kom till Viega i Sverige för tre år sedan. Sedan dess har han tyckt det varit roligt att gå till jobbet varje dag. På fritiden kör han en Corvette och ryktet säger att han springer maraton

Läs mer

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping

Moderna drömhem mitt i Nyköping City. Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Moderna drömhem mitt i Nyköping City Välkommen till Brf Hermelinen, Nyköping Välkommen till Östra Villastaden ett smakfullt boende mitt i centrala Nyköping Vill du bo mitt i charmiga Nyköping? Då hälsar

Läs mer

ExxactMatch. nr:01. Allt ljus på Simon och Tomas. Vinn Exxactprodukter. 10 000 kr! Se sista sidan

ExxactMatch. nr:01. Allt ljus på Simon och Tomas. Vinn Exxactprodukter. 10 000 kr! Se sista sidan ExxactMatch Ett magasin från Schneider Electric. I detta nummer: Upptäck den nya apparatserien Exxact Läs ljusdesignerns bästa tips Modernisera din elstandard Simon och Tomas berättar om inredning och

Läs mer