Halvårsrapport för PULS. Verksamhetsåret 2009

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Halvårsrapport för PULS. Verksamhetsåret 2009"

Transkript

1 Halvårsrapport för PULS Verksamhetsåret 2009

2 HALVÅRSRAPPORT STYRELSEN 3 TIDSPLAN... 3 MÄTBARA MÅL... 4 HALVÅRSRAPPORT SU 6 PAMP 09/10 6 TIDSPLAN... 6 MÄTBARA MÅL... 6 PILS 7 TIDSPLAN... 7 MÄTBARA MÅL... 7 SPORTGRUPPEN 7 TIDSPLAN... 8 MÄTBARA MÅL... 8 DIPLOMERINGEN TIDSPLAN... 9 MÄTBARA MÅL... 9 HALVÅRSRAPPORT NLU 10 ALUMNI 10 TIDSPLAN MÄTBARA MÅL HR-DAGEN 11 TIDSPLAN PROJEKTFÖRETAGEN 11 TIDSPLAN MÄTBARA MÅL MENTORSPROJEKTET 09/10 12 TIDSPLAN MÄTBARA MÅL MENTORSPROJEKTET 08/09 13 TIDSPLAN MÄTBARA MÅL HALVÅRSRAPPORT UU 15 GÄSTFÖRELÄSARE 15 TIDSPLAN MÄTBARA MÅL... 15

3 Halvårsrapport Styrelsen Mycket tid under den inledande terminen av verksamhetsåret har gått åt till att sätta oss in i föreningsarbetet och skapa goda rutiner för styrelsearbetet. Vi fick inledningsvis jobba en del med att försöka tillsätta de arbetsgrupper som inte var fulltaliga då vi tog över vid årsskiftet. Till exempel var Mentorsprojektets sex platser lediga liksom Gästföreläsargruppen och Projektföretagen. För övrigt har det övergripande arbetet bestått i att stötta arbetsgrupperna i deras uppstart, ordna PULS-pubar och inleda arbetet med att söka ett företag som kunde hjälpa oss att göra en ny mer lättadministrerad och användarvänlig hemsida till Vi genomförde också en stor enkätundersökning i alla klasser (alla studenter) där vi fick in mycket bra tips och idéer för hur vi ska arbeta under året och vilka förbättringar som behöver göras. Ytterligare ett viktigt arbete som förts under vårterminen är utvecklingen av klassrepresentanternas roll i utbildningsutvecklingen. UU har tillsammans skapat nya rutiner och arbetsbeskrivningar för dessa. Målet är att alla studenter ska känna till vilka personer som representerar den egna klassen samt hur man går till väga för att göra sin röst hörd i frågor rörande utbildningskvalitén. En redogörelse för vad som genomförts under första hälften av verksamhetsåret. Överlämningsmöten med avgående styrelse, både i grupp och individuellt för varje post. Satte ny verksamhetsplan och budget för vårt arbete 2009 Vi valdes in som ny styrelse på årsmötet den 27 januari. Gjorde tidsplanering för vårterminen vad det gäller styrelsemöten och övriga aktiviteter i föreningen. Uppdaterade alla mailadresser som hör till personalvetare.nu Skrev nytt avtal med tryckeriet samt tryckte styrelsetröjor Reviderade PULS-policyn Ordnade kickoff för alla aktiva för att ge dem en bra start på verksamhetsåret och en energikick. Presenterade oss i alla PA-klasser samt BVG och genomförde enkätundersökning i samtliga klasser. Ordnade överlämningsträff för alla arbetsgrupper. Deadline för alla verksamhetsplaner och budgeter, godkände dessa. Arrangerade PULS-pub på NH med tema anställningsintervjuer och ett avslutande quiz. UU inledde arbetet med att utforma nya arbetsrutiner för klassrepresentanterna. Skapade ett nytt kontant- och fakturahanteringssystem för PiLS. Stormöte för alla aktiva. Sektionsutbildning med Stuff. Lade ut hemsiderenoveringen på entreprenad.

4 Planerade nolle-p tillsammans med Pamp. Stormöte för alla aktiva. Rix-P möte i Örebro (samtliga programansvariga för PA-programen i Sverige träffas tillsammans med studentrepresentanter från varje ort) Arrangerade PULS-pub på NH med tema jämstäldhetsnyckeltal och avslutande ölprovning. Utvärderade styrelsen arbete tillsammans med alla aktiva PULS satte till verksamhetsåret 2009 upp 14 mätbara mål under fem rubriker. Nedanstående mätbara mål har vi fullföljt till och med höstterminens start Mätbart mål: genomföra en enkätundersökning per termin bland medlemmarna rörande deras syn på föreningens verksamhet och önskad utveckling. En stor enkätundersökning genomfördes i alla PULS medlemsklasser i februari. Ytterliggare en kommer att genomföras under hösten. Mätbart mål: göra hemsidan tydligare och mer lätthanterlig Den 31 juli 2009 publicerades PULS nya hemsida efter att arbetet legat ute på entreprenad under sommaren. Sidan är nu mer lätthanterlig för föreningens webmaster samt för arbetsgruppernas webansvariga. Mätbart mål: uppmärksamma hemsidan som informationskanal för alla arbetsgrupper genom att implementera det som en fast punkt på alla styrelse- och utskottsmöten. Såväl på styrelse- som på utskottsmöten är numer hemsidan en stående punkt på dagordningen. Här lyfts kontinuerligt frågor om utveckling av densamma. Mätbart mål: arrangera pulspubar. Under vårterminen arrangerade styrelsen två pubar med syftet att öka proffesionsaknytningen och även sammanhållningen och PULS-andan på programmet. Tema för vårens pubar var anställningsintervjuer och jämställdhetsnyckeltal. Ytterligare två pubar är planerade till höstterminen. Mätbart mål: marknadsföra arbetsgrupperna på hemsidan. Styrelsens ambition är att arbetsgrupperna i så stor utsträckning som möjligt ska kunna sköta sin marknadsföring via hemsidan på egen hand. Detta för att de enkelt ska kunna uppdatera den information de vill nå ut med. Webmaster har därför gett ut administratörsrätt till samtliga webansvariga i arbetsgrupperna som tydliga instruktioner om hur man går till väga för att uppdatera den egna sidan. Mätbart mål: genom att aktivt delta i utskottsmöten och finnas till hands för arbetsgrupperna.

5 Genom Stormöten, vilka är öppna för alla aktiva, har hela styrelsen en kontinuerlig dialog med arbetsgrupperna. Vi finns alltid tillgängliga via mail och mobil (alla kontaktuppgifter finns på hemsidan). Mätbart mål: genom att skapa fast roller som ekonomiansvarig, webbansvarig och sponsoransvarig i respektive arbetsgrupp som sedan har kontinuerlig direktkontakt med områdets ansvarige i styrelsen. Genom att ålägga alla arbetsgrupper att utse en web-, spons- samt ekonomiansvarig och sedan koppla ihop dessa personer med respektive ansvarig i styrelse har vi skapat rakare och snabbare kommunikationsvägar. Detta för att arbetsgrupperna ska veta vart de kan vända sig med olika frågor och för att föra styrelseledamöterna (förutom utskottsordf.) närmare arbetsgrupperna. Mätbart mål: att synliggöra informationsflödet mellan utbildningsansvariga och studenter. Utbildningsutskottet har jobbat med att informera i klasserna om klassrepresentanternas roll och funktion i utbildningsutvecklingen. Mätbart mål: utveckla arbetsrutinerna för klassrepresentanterna. Utbildningsutskottet har tagit fram arbetsbeskrivningar för klassrepresentanterna vilket inte har funnits tidigare. Mätbart mål: starta upp och få igång den nya arbetsgruppen Gästföreläsare som ligger under utbildningsutskottet. Arbetsgruppen Gästföreläsare har fått hjälp att tolka och använda den föreslagna arbetsbeskrivningen samt stöttning i uppstarten. Gästföreläsargruppen arbetar nu självständigt och kan ses som en etablerad arbetsgrupp i föreningen vars arbete uppskattas av såväl studenter som kursansvariga.

6 Halvårsrapport SU PAmp 09/10 Arbetet under våren 2009 har gått bra och vi har hunnit med den planering vi hade som mål att bli klara med. Vi har fått många nya sponsorer som hjälper oss att ge så förmånliga priser som möjligt för de nya studenterna, faddrar och PiLS under Nolle-p Aktiviteterna under Nolle-p är variationsrika och anpassade till alla målgrupper som finns representerade på programmet. PAmp har även ökat samarbetet med andra program och sektioner jämfört med tidigare år. Vi blir invalda och blir PAmpers. Överlämning Pinnarp bokas för läger. Salong Fame, Refillbutiken, Wiktors kläder, Flamman och Chocolat tillkommer som sponsorer. Fadderrekryteringen börjar och vi håller infoträff för de blivande faddrarna. Vi arrangerar tillsammans med PyttePiLS en tackfest för PULS-aktiva 2008 på Örat. Vi beställer våra kläder till Nolle-p. Lokalerna inför Nolle-p bokas. Samarbete med FBI, Jur6, SM och Players planeras. Vi skiftar och blir PAmp. Vi fotograferas till hemsidan och nollehandboken. Baljan, Dahlbergs café, Tebladet, pizzeria Montecarlo, Optiker Hedström och Creative Hair tillkommer som sponsorer. Äskande för förmånligare biljettpriser för faddrar och PiLS godkänns. Vi filmar Pampfilmen. En informationskväll med faddrar och PiLS hålls. Plats- och alkoholtillstånd skickas in. Nollehandboken går till provtryck. Hemsidan blir klar. Biljetter till Munchen Hoben, Kravalletten och Fortes beställs. Hemköp Ryd och Bonaqua tillkommer som sponsorer. Planeringen av två veckors aktiviteter under Nolle-p, med bland annat stadsvandring, tvådagarsläger till Pinnarp och avslutningssittning är klar.

7 PiLS : 1:a april: Tackfest för förra årets pulsaktiva 17:e april: Togasittning i Zenit 29:e maj Vårfest på Skytte-C med Kogvet och systemvetarna -Vi har uppfyllt vårt mål om togasittning, den blev lyckad och vi är nöjda med den. -Vi har uppfyllt vårt mål angående vårfest då vi idag sålt biljetter och den ser ut att bli lyckad även den. Sportgruppen Under sportgruppens första verksamma halvår så har vi strukturerat om verksamheten för att anpassa sportgruppen efter vår nya verksamhetsplan. Vi har fördelat om arbetet då vi i år har är fyra stycken aktiva istället för fem som vi föregående år. Vi anser att fyra personer är alldeles lagom för sportgruppen då arbetsbördan har blivit jämnfördelad. Under första halvåret har vi fortsätt med de så kallade onsdagsaktiviteterna. I början av året var deltagande dåligt. Efter att vi inledde ett åtgärdsprogram för att lösa detta med utökad marknadsföring och att vi anpassade aktiviteterna mer efter målgruppen har deltagandet ökat så att de nu motsvarar vårt delmål. Under vårterminen har vi också fortsatt med diverse special aktiviteter som listas nedan. Dessa har fungerat väldigt bra då samtliga har varit fullbokade och vi inte haft något strul med att genomföra dem. Vi hade även en ambition att genomföra en Pa-kamp med bla. beachvolleyboll som gren tillsammans med PILS. Då alla beachvolleyboll planer var bokade den tänkta veckan så genomförde vi Pa-kampen i en mindre skala och anordnade en separat beachvolleybollturnering tillsammans med psykologerna och kog.vet. Det hela blev således inte fullt som vi tänkt oss från början, men så här i efterhand så tycker vi att det fungerade minst lika bra att dela upp det hela. Tanken är att volleybollturneringen ska bli återkommande varje år då vi fått så pass bra feedback på den då alla verkade otroligt nöjda och vi hade ca 70 deltagare plus två reservlag och uppskattningsvis 50personer som hejade.

8 I januari så strukturerade vi om sportgruppen och bestämde våra mål och ambitioner med verksamhetsåret. Då alla utom Cilia varit med tidigare gick överlämnade väldigt smidigt. I februari började vi med våra onsdagsaktiviteter i Fridtunaskolan som därefter har fortlöpt under hela terminen. Likt förra terminen så anordnade vi en prova på klättring. Skillnaden mot förra året var att vi nu endast hade ett tillfälle istället för två. Däremot så var det tre stycken istället för en person som säkrade så totalt sett hade vi lika många deltagare. Aktiviteten var fullbokad. I april blev vår islandshästridning äntligen av. Evenemanget blev en stor succé då samtliga som deltog var mycket nöjda och vi lockade folk från nästan alla klasser. Vi tog emot fler anmälningar än platser så vi planerar att göra om denna aktivitet då vi anser att det finns ett intresse för detta. Under vårterminens sista månad så har vi anordnat en beachvolleybollturnering tillsammans med psykologerna och kog.vet. Vi har även anordnat en liten PA-kamp under våravslutningen där vi håller i de första två timmarna innan Pils tar över. Det etablerade samarbetet med psykologernas idrottsutskott är planerat att utökas nästa termin då vi har beslutat att samköra våra onsdagsaktiviteter tillsammans med dem. Vårt mål med minst 8 deltagare i snitt på onsdagsaktiviterna klarade vi inte av att uppnå under de första veckorna av terminen. Efter att vi som tidigare nämnts inledde en extra marknadsföringsinsats där vi skickade ut extra mail om våra aktiviteter och försökte sprida ryktet om våra aktiviteter mer mun till mun så ökade antalet deltagare markant. Den ökningen har resulterat i att vi under april och maj har klarat vårt mätbara mål med ett snitt på 8-9 deltagare om man inte räknar med två tillfällen i maj då regnväder minskade deltagarantalet till två respektive fem personer. Diplomeringen 2009 Vi har satt igång arbetet med planering samt insamling av spons. Det stora arbetet börjar under sommaren samt i början av hösten. Datum då diplomeringen sker är den 26 september 2009.

9 Skickade ut intresseanmälan. Fick in några anmälningar dock endast ca 10 st. Hörde av oss till tidigare aktuella sponsorer. Erhållit svar från Hemköp Ryd samt Molins. Väntar fortfarande på svar från Siemens samt Unionen. Bokat NH. Börjat med planeringen för diplomeringsdagen samt hört av oss till intressant underhållning. Skickat ut intresseanmälan. Bokat NH.

10 Halvårsrapport NLU Alumni Vi känner att vi har skapat en god grund för de planerade aktiviteter som väntar oss nästa termin. Från att i princip blivit inkastade i alumniverksamheten ser vi att vi har fått mer kött på benen och har byggt upp en god kunskap kring hur verksamheten fungerar. Vi ser med tillförsikt på nästa termin där vi hoppas kunna konkretisera många av de idéer som har uppkommit under vår första halva av vår alumniperiod. Invalda till Alumni Information om Alumni med ex alumnerna Övergripande planering över vad vi vill genomföra som alumniansvariga, t ex föreläsningar kanske någon träff i samband med HR-dagen. Möte med Camilla Smedberg, alumniansvarig för LiU. Hon hjälper oss med framtida planer. Rekommenderar bland annat föreläsare Kontaktat blivande alumner och förespråkat fördelarna med att registrera sig. Mailat Alumnerna och bett dem uppdatera sin information och varit i kontakt med några av dem som eventuellt kan tänka sig komma och föreläsa om vårt framtida yrkesliv. De grundläggande alumniplikterna har vi uppfyllt. I form av att informera och rekrytera nya alumner till alumninätverket. Vi har även kontaktat alumnerna och sett till att de uppdaterat sin information i nätverket. Mycket av resterande arbete är inriktat mot nästa termin där fler mätbara mål kommer att uppfyllas.

11 HR-dagen Vi har mest haft problem när vi försökt boka salar att genomföra HR-dagen. Vad gäller sponsring och montrar har vi inte kunnat börja med det förän vi bokat en sal. Därför har vi inte kommit så långt, dock har vi fått en kontakt, Mats Arwidson, som är ytters ansvarig för vilka som får boka salar och hoppas att han ska kunna hjälpa oss. - Vi började diskutera datum för HR-dagen. Ordnade budget och verksamhetsplan. Vi krånglade med salsbokning. Studiebesök på Växjös HR-dag. Preliminärt schema för dagen och prissättning färdigställdes. Sökt efter förläsare, sponsorer och föreläsare Projektföretagen Arbetet har under den första delen av verksamhetsåret gått i stort sätt som planerat. Vi har kunnat utföra vår huvuduppgift, att ordna projektföretag till kursen Lärande och kompetensutveckling i arbetslivet, även om inte alla mål blivit uppfyllda fullt ut. De motsättningar vi främst handskats med har handlat om att företagen i dag är försiktiga med att åta sig olika projekt, då tiden är mycket värdefull speciellt när det råder lågkonjunktur som idag. I övrigt har arbetet fungerat enligt planerna. Överlämnande av arbetsgruppen skedde. Inledande arbete för att skapa en uppfattning av innebörden av våra arbetsuppgifter. Uppställande av verksamhetsplan samt budget för verksamhetsåret. Valt ut samt kontaktat olika företag.

12 Valt ut samt kontaktat olika företag. Skickat ut informationsmail till de företag, via kontaktpersoner, som vi samarbetar med under kursen. Utdelande av företag till PA1 skedde under introduktionsföreläsningen till kursen den 30/3. Under mars skedde även kvartalsredovisningen för arbetsgruppens ekonomi, samtliga fält nollades. Ett av samarbetsföretagen fick bytas ut då de, efter ändrade förutsättningar på företaget, inte längre kunde delta. Ett av reservföretagen sattes in istället. Utvecklade två olika utvärderingsenkäter, en som ska delas ut till studenterna och en som ska delas ut till företagen. Enkäten som syftar till studenternas utvärdering mailades till Andreas Wallo, projektansvarig för kursen. Andreas vidarebefordrar dessa den 2/6 då studenternas arbete är klart. Enkäterna till företagen mailas ut till de olika företagen i mitten av juni då de haft en chans att ta del av studenternas färdiga rapporter. Vårt första mål, att ha 17 företag att välja mellan och därmed 5 reservföretag, har inte fullt ut kunnat uppnås. Vi har i år samarbetat med 12 ordinarie företag samt 1 reservföretag. Detta har berott på att företagen varit restriktiva med att åta sig projekt som dessa då lågkonjunkturen påverkat de flesta företag kraftigt. Vi är efter omständigheterna mycket nöjda med de företag vi samarbetat med. Hur pass väl vi uppnår vårt andra mål, att få svar på samtliga utvärderingar vi skickat ut, återstår att se då dessa ännu inte är utdelade. Mentorsprojektet 09/10 Årets samarbete började bra, vi satte igång med att informera alla studenter ordentligt om mentorsprojektet och vikten av engagemang. Vi upplever det som att de adepter som sökt tar det på stort allvar och stort intresse av att få en mentor. Vi trodde vi skulle lyckas få ihop mentorer till alla men det har visat sig svårare än vad vi trodde. De flesta mentorer från förra året har tyvärr valt att avstå och ta ett års paus vilket vi inte riktigt hade räknat med. Vi har därför börjat söka på annat håll men kommer nog tyvärr att få behöva att tillämpa lottning. - -

13 Vi skickade mail till gamla mentorer för att berätta att ett nytt mentorsprojekt snart skulle sätta igång. Vi informerade i I:101 om mentorsprojektet för alla studenter i PA2h+v. Fick mycket frågor och kände att vårt budskap om projektet gick fram till alla studenter. Anmälningsblanketten skickades ut via mail och adepterna fick själva skriva ut och lämna in blanketten. Vi fick 84 st. sökande och drygt 20 st. som hade ordnat med egen mentor. Vi började ringa runt till gamla mentorer som vi hade på våra listor. Det gick aningen trögt och det var svårt att få ta på mentorerna och tyvärr många nej. Vi fick en lista med närlingslivskontakter från Thor som vi började ringa på. Lottning och matchning påbörjades. Vi kommer fortsätta söka mentorer under sommaren. Juni Informationsmail till adepter går ut om läget och om man blivit tilldelad mentor eller ej. Inbjudan till uppstartsmötet ska skickas ut. Bokning av föreläsare. De vi uppfyllt fullt ut är ett väl genomfört och bra informationsmöte. Sökande av mentorer har påbörjats. Mentorsprojektet 08/09 Arbetet har inte varit mycket den här terminen men det vi har gjort har gått bra. Vi har uppnått våra mål för terminen som var att anordna en föreläsning och en avslutningsmiddag med föreläsare. Vi hade ett möte den 12 januari där vi planerade hur vi skulle göra med vår första föreläsning. I och med att vi redan hade varit en arbetsgrupp i över ett år så visste vi vilka arbetsuppgifter var och en hade och vi stämde bara av att alla gjorde sitt. Den 31 hade vi vår första föreläsning för 2009 för mentorer och adepter. Det var lyckat! Vi pratades även då vid om hur vi skulle lägga upp avslutningsmiddagen och fördelade ansvarsområden. Den 7 april hade vi möte med Dan Rönnqvist då avslutningsmiddagen var ett samarbete mellan PA-programmet och mentorsprojektet. Vi bestämde hur vi skulle lägga upp kvällen

14 och gav förslag på mat och vilka som skulle föreläsa. Vi tog senare kontakt med föreläsare och bokade dem. I början av maj skickade vi ut inbjudningar och den 19 maj höll vi vår avslutningsmiddag för mentorer och adepter. I och med C-uppsatserna var det många adepter och där av mentorer som inte närvarade men det blev ändå en lyckad kväll. Vi har under vårt sista halvår hållit oss till budgeten och utfört våra två evenemang som planerat. Vi har därmed klarat våra mål och är riktigt nöjda! Till nästa år vore det roligt ifall ännu fler adepter skulle vara intresserade att faktiskt gå på föreläsningarna som erbjuds då det ligger mycket planering och tid bakom dem

15 Halvårsrapport UU Gästföreläsare Arbetet har gått trögt den första tiden. Det har varit svårt att komma igång och hitta rätt personer till att komma och gästföreläsa, men framåt slutet av terminen kom det igång bättre och det finns många intresserade av att komma och gästföreläsa. Ingen aktivitet då arbetsgruppen inte startat än. Satte mig in i arbetsgruppens mål och syfte. Sammanställde vilka kurser som var kvar under våren 2009, skrev ihop en schablome-post att skicka till de kursansvariga där jag presenterade mig och gruppen och erbjöd assistans om det önskades. Färdigställde verksamhetsplan och budget. Gjorde i ordning dokument med vilka kurser som ingår i programmet, vad som kan vara intressant att föreläsa om. Skrev också ihop vilka kurser det handlar om som ska ha gästföreläsare de närmsta två terminerna. Kontaktade en kvinna som tidigare varit och föreläst på PA-programmet. Det gick bra och hon kom och föreläste för PA1 i slutet av april. Var där och presenterade föreläsaren och hälsade välkommen, hade även handlat en gåva som tack för att hon var där och föreläste. Har samlat ihop e-postadresser från andra arbetsgrupper och PULS styrelse med personer som någon gång varit i kontakt med PULS och PA-programmet under de senaste åren. Väntar på svar från ytterligare arbetsgrupper och ska sedan skicka ut en informationse-post till de berörde och berätta om PA-programmet och arbetsgruppen gästföreläsare, samt vilka möjligheter de har att knyta kontakter med PA-programmet och komma och gästföreläsa. Skickade i slutet av maj ut ett massmejl till ca 140 e-postadresser. Fick direkt svar från ca adresser där e-posten inte gick fram. Fick även ganska snabbt svar från intresserade yrkesverksamma som vill samarbeta med programmet. Har en bas att stå på till hösten, och det känns väldigt kul! 1 av 4 gästföreläsare har ordnats den första terminen. En kurs behövde ingen gästföreläsare. En kursansvarig hörde aldrig av sig och den sista kursen var svårt att hitta en lämplig gästföreläsare.

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Verksamhetsplan Näringslivsutskottet Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka kontakten mellan utbildningarna som tillhör PULS och arbetslivet genom det arbete som utskottets arbetsgrupper

Läs mer

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet 2016

Verksamhetsplan Näringslivsutskottet 2016 Verksamhetsplan Näringslivsutskottet 2016 Näringslivsutskottets övergripande mål är att stärka PULS kontakter och samarbete med näringslivet. Utskottet ska även främja samarbete både internt mellan arbetsgrupper

Läs mer

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14

Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Verksamhetsplan Sociala Utskottet 13/14 Ambitionen för det Sociala Utskottet är att verka för en så bra studiesocial miljö som möjligt för PULS medlemmar detta genom arbetsgrupperna som är del av utskottet.

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 100226. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 100226. Arbetsbeskrivningar Arbetsbeskrivningar 0 Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 1.1 Styrelse... 4 1.2 Utskott... 4 2. Styrelsen... 5 2.1 Ordförande... 5 2.1.1 Ansvarsområde... 5 2.1.2 Arbetsformer... 5 2.1.3 Arbetsuppgifter...

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 2013-01-14. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 2013-01-14. Arbetsbeskrivningar Arbetsbeskrivningar 0 Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 1.1 Styrelse... 4 1.2 Utskott... 4 2. Styrelsen... 6 2.1 Ordförande... 6 2.1.1 Ansvarsområde... 6 2.1.2 Arbetsformer... 6 2.1.3 Arbetsuppgifter...

Läs mer

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Julia Wistrand Justerare: Amanda Jönsson

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Julia Wistrand Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 16:15-18:00 Plats: T19, C-Huset Närvarande: Julia Wistrand, Elin Schönqvist, Amanda Jönsson, Johanna Lenhammar, Johanna Nyrén, Felicia Hedström, Isa Welander och Hanna Falk Dagordning

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 2013-09-26. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 2013-09-26. Arbetsbeskrivningar Arbetsbeskrivningar 0 Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 1.1 Styrelse... 4 1.2 Utskott... 4 2. Styrelsen... 6 2.1 Ordförande... 6 2.1.1 Ansvarsområde... 6 2.1.2 Arbetsformer... 6 2.1.3 Arbetsuppgifter...

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18 Arbetsbeskrivningar Innehållsförteckning 1. Översikt... 5 1.1 Styrelsen... 6 1.2 Utskott... 6 2. Styrelsen... 7 2.1 Ordförande... 7 2.1.1 Ansvarsområde...

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 2013-11-26. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad: 2013-11-26. Arbetsbeskrivningar Arbetsbeskrivningar 0 Innehållsförteckning 1. Översikt... 4 1.1 Styrelse... 4 1.2 Utskott... 4 2. Styrelsen... 5 2.1 Ordförande... 5 2.1.1 Ansvarsområde... 5 2.1.2 Arbetsformer... 5 2.1.3 Arbetsuppgifter...

Läs mer

TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006

TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006 TESTAMENTE Ex HR-gruppen 2006 1. ÖVERGRIPANDE... 2 1.1 Från början/uppstart... 2 1.2 Tidsplanering, kritiska datum och deadlines... 2 Januari... 2 Februari... 2 Mars... 2 April... 2 Maj... 2 Juni... 2

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18 Arbetsbeskrivningar Innehållsförteckning 1. Översikt... 5 1.1 Styrelsen... 6 1.2 Utskott... 6 2. Styrelsen... 7 2.1 Ordförande... 7 2.1.1 Ansvarsområde...

Läs mer

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar

PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18. Arbetsbeskrivningar PULS Arbetsbeskrivningar Senast reviderad 2014-11-18 Arbetsbeskrivningar Innehållsförteckning 1. Översikt... 5 1.1 Styrelsen... 6 1.2 Utskott... 6 2. Styrelsen... 7 2.1 Ordförande... 7 2.1.1 Ansvarsområde...

Läs mer

Arbetsbeskrivningar. Reviderad

Arbetsbeskrivningar. Reviderad Arbetsbeskrivningar Reviderad 2017-02-15 Innehållsförteckning 1. Översikt... 5 1.1 Styrelsen... 5 1.2 Utskott... 5 2. Styrelsen... 6 2.1 Ordförande... 6 2.1.1 Ansvarsområde... 6 2.1.2 Arbetsformer... 6

Läs mer

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-02-09 16:00-18:00 Plats: IG15 Närvarande: Johanna Nyrén, Hanna Falk, Elin Schönqvist, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Isa Welander. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av

Läs mer

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott!

Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Nu är det äntligen dags att söka till föreningen Personalvetare i Lunds styrelse och utskott! Vill Du vara med och engagera Dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? Personalvetare i Lund engagerar

Läs mer

Styrelsemöte Tid: kl. 16:15-18:00 Plats: S10 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson,

Styrelsemöte Tid: kl. 16:15-18:00 Plats: S10 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Styrelsemöte Tid: 2016-03-22 kl. 16:15-18:00 Plats: S10 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Felicia Hedström, Hanna Falk och Elin Schönqvist. Dagordning

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 16.15 18.00, torsdag, 2014-12- 11 Plats: DG35 Närvarande: Emma Rydén, Linnea Fällström, Martina Kraff, Sandra Sjölander, Petra Landestål. Sofia Lindblad samt gästande

Läs mer

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 16:00-18:00 Plats: R18 Närvarande: Johanna Nyrén, Hanna Falk, Elin Schönqvist, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Isa Welander, Julia Wistrand och Felicia Hedström. Dagordning 1. Mötet

Läs mer

Styrelsemöte. Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson

Styrelsemöte. Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Nyrén Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-02-02 16:00-17:00 Plats: P30 Närvarande: Johanna Nyrén, Hanna Falk, Julia Wistrand, Felicia Hedström, Elin Schönqvist, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Isa Welander. Dagordning

Läs mer

Sekreterare: Johanna Lenhammar Justerare: Amanda Jönsson

Sekreterare: Johanna Lenhammar Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-03-15 kl. 16:15-18:00 Plats: S6 Närvarande: Johanna Nyrén, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson och Felicia Hedström. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av arbetsordningen

Läs mer

Protokoll från Styrelsemöte FLINS

Protokoll från Styrelsemöte FLINS Protokoll från Styrelsemöte FLINS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Plats: Kårallen, Luxor Datum: 2010 05-19 Närvarande: Charles Westerberg, Robert Johansson, Björn Höckerfelt, Therese

Läs mer

1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 3. GENERELLT... 6 4. VIKTIGA SKRIFTLIGA DOKUMENT UNDER ÅRET... 9 5. EKONOMI... 14

1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 3. GENERELLT... 6 4. VIKTIGA SKRIFTLIGA DOKUMENT UNDER ÅRET... 9 5. EKONOMI... 14 POLICY Senast reviderad: 2013-12-16 1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 2.1 OM SEKTIONSFÖRENINGEN... 4 2.2 STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA... 4 2.3 ARBETSMILJÖ... 5 2.4 DIPLOMERAD GRÖN SEKTION... 5 3.

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20131030 Tid: 15:0017:00 Plats: Luftrummet, Kårallen. Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 17.15 19.00, torsdag, 20141120 Plats: D315 Närvarande: Sandra Sjölander, Jessica Andersson, Martina Kraff, Petra Landestål, Emma Rydén, Linnéa Fällström, Sofia

Läs mer

1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 3. GENERELLT... 6 4. VIKTIGA SKRIFTLIGA DOKUMENT UNDER ÅRET... 9 5. EKONOMI... 14

1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 3. GENERELLT... 6 4. VIKTIGA SKRIFTLIGA DOKUMENT UNDER ÅRET... 9 5. EKONOMI... 14 POLICY Senast reviderad: 2013-12-16 1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 2.1 OM SEKTIONSFÖRENINGEN... 4 2.2 STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA... 4 2.3 ARBETSMILJÖ... 5 2.4 DIPLOMERAD GRÖN SEKTION... 5 3.

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2013

Verksamhetsplan för KogVet 2013 Verksamhetsplan för KogVet 2013 Samtliga utskott ska: - Främja god gemenskap mellan medlemmarna. - Bevaka och tillvarata medlemmarnas intressen i utbildningsfrågor. - Vara officiellt kontaktorgan gentemot

Läs mer

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte

Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Mötesanteckningar PULS Styrelsemöte Tid: 08.15 10.00, tisdag, 2014-11- 11 Plats: RG3 Närvarande: Evelina Sönnerstedt, Linnéa Fällström, Sandra Sjölander, Sofia Lindblad, Emma Rydén, Martina Kraff och Jessica

Läs mer

Verksamhetsplan för KogVet 2014

Verksamhetsplan för KogVet 2014 Verksamhetsplan för KogVet 2014 Samtliga utskott ska: Främja god gemenskap mellan medlemmarna. Bevaka och tillvarata medlemmars intressen i utbildningsfrågor. Vara officiell kontaktorgan gentemot universitetet

Läs mer

PULS Policy - 2 - 1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4

PULS Policy - 2 - 1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 POLICY PULS Policy Senast reviderad: 2012-02-13 1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 2.1 OM SEKTIONSFÖRENINGEN... 4 2.2 STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA... 4 2.3 ARBETSMILJÖ... 5 2.4 DIPLOMERAD GRÖN SEKTION...

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-10-11, kl. 18.00 Plats: Yuquan Campus, Hangzhou, Kina Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist,

Läs mer

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015

KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 KogVets Tjänstestruktur för verksamhetsåret 2015 Marknadsföringsutskottet Marknadsföringsutskottet ska: Upprätthålla kontakt med sektionens sponsorer och söka nya sponsorer Aktivt söka nya kontakter med

Läs mer

Styrelsemöte Tid: Plats: Närvarande:

Styrelsemöte Tid: Plats: Närvarande: Styrelsemöte Tid: 16:15-19 Plats: S7 Närvarande: Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Isa Welander, Johanna Lenhammar, Amanda Jönsson, Felicia Hedström och Elin Schönqvist. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande

Läs mer

Verksamhetsplan F1 röj, Lund 2011 Ansvariga: Malin Sohlmér Alexander Fredh-Ojala 1 Verksamhetsplan: F1 röj 25 m 2 minröj F1 röj är en stor studentsammankomst som är planerad att inträffa under ett veckoslut

Läs mer

Styrelsemöte. Dagordning

Styrelsemöte. Dagordning Styrelsemöte Tid: 2016-09-27 kl. 17:15-19:00. Plats: DG44 Närvarande: Johanna Nyrén, Amanda Jönsson, Elin Schönqvist, Julia Wistrand, Felicia Hedström, Johanna Lenhammar, Hanna Falk och Isa Welander. Dagordning

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

E-sektionens mentorsprogram 2017

E-sektionens mentorsprogram 2017 Detta dokument beskriver och behandlar ett mentorsprogram som E-sektionen kommer anordna under höstterminen 2017. Innehåll Förord 2 Bakgrund och syfte 3 Ansvariga för mentorsprogrammets genomförande 4

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS

Protokoll från styrelsemöte - FLiNS Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 20130903 Tid: 12:0014:00 Plats: R22 Närvarande: Matilda Hjalte, Martina Johansson, Filippa Pyk, Elin Lager,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-08-31, kl. 17.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-12-13, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Sofie Tapper Jansson, TM14 Övriga närvarande:

Läs mer

1. PULS...4 2. GE ERELLT...6 3. VIKTIGA SKRIFTLIGA DOKUME T U DER ÅRET...10 4. EKO OMI...15

1. PULS...4 2. GE ERELLT...6 3. VIKTIGA SKRIFTLIGA DOKUME T U DER ÅRET...10 4. EKO OMI...15 POLICY PULS Policy Senast reviderad: 101122 1. PULS...4 1.1 OM SEKTIO SFÖRE I GE...4 1.2 STYRELSE OCH FÖRTROE DEVALDA...4 1.3 ARBETSMILJÖ...5 2. GE ERELLT...6 2.1 I FORMATIO SKA ALER...6 2.1.1 E-POST ADRESSER...6

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Mentorsundersökning Enkät till studenter med mentorsstöd våren 2014

Mentorsundersökning Enkät till studenter med mentorsstöd våren 2014 Mentorsundersökning Enkät till studenter med mentorsstöd våren 14 Lina Collin All 15/236 Särskilt utbildningsstöd Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) fördelar särskilt utbildningsstöd till universitet

Läs mer

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14

ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 ORDFÖRANDE Elisabeth Lakatos Öl & bar, Y6 13/14 Vilken post har du och vad fick dig att söka? Som ordförande i FF kommer du tillsammans med fyra andra personer att leda FF-möten för alla s universitets

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-09-20, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Mentorsundersökning Enkät till studenter med mentorsstöd våren 2014

Mentorsundersökning Enkät till studenter med mentorsstöd våren 2014 Mentorsundersökning Enkät till studenter med mentorsstöd våren 2014 Lina Collin Särskilt utbildningsstöd Specialpedagogiska skolmyndigheten (SPSM) fördelar särskilt utbildningsstöd till universitet och

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2014-09-18 Adress: (Hemma hos Amanda Sievers) Styrelsemöte nr 2, VÅ 2014/2015 Datum: 2014-09-18 Tid: 18.50 21.14 Närvarande: Amanda Sievers (Mottagningsansvarig),

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS

Protokoll från styrelsemöte FLiNS 5/8/12 2:55 PM Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-04-02 Plats: Luftrummet, Kårallen Närvarande: Erik Arfvidsson, Jakob Fridell, Anders

Läs mer

Reviderad 2010-02-17. Stadgar för PULS PersonalvetarUtbildningen i Linköpings Sektion (antagna 2010-02-16)

Reviderad 2010-02-17. Stadgar för PULS PersonalvetarUtbildningen i Linköpings Sektion (antagna 2010-02-16) Stadgar för PULS PersonalvetarUtbildningen i Linköpings Sektion (antagna 2010-02-16) Innehåll 1. Syfte och ändamål.... 1 2. Medlemmars rättigheter och skyldigheter... 2 3. Årsmöte, Höstmöte och Extra årsmöte....

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2014-01- 22, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Elin Wennerström, TM14 Sekreterare: Julia Skäremo, TM15 Övriga närvarande:

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare

Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2012-12-13 Plats: Wallenbergrummet, Kårallen Närvarande: Thea Almgren, Erik Arvidsson, Hanna Edlundh, Jakob

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenterna Ideella Förening Datum: 2009-03-23, kl. 16.30 Plats: Blå rummet, EC Ordförande: Christer Gerdin, TM08 Sekreterare: Karin Andersson, TM08 Övriga

Läs mer

Ordförande: Isa Welander Sekreterare: Julia Wistrand Justerare: Amanda Jönsson

Ordförande: Isa Welander Sekreterare: Julia Wistrand Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-08-30 kl. 17:15-19:00 Plats: DG42 Närvarande: Isa Welander, Johanna Lenhammar, Johanna Nyrén, Julia Wistrand, Felicia Hedström, Hanna Falk och Amanda Jönsson. Dagordning 1. Mötet

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2012-09-18, kl. 18.00 Plats: Yuquan Campus, Hangzhou, Kina Ordförande: Astrid Sjögren, TM13 Sekreterare: Elin Lindqvist,

Läs mer

Ordförande: Isa Welander Sekreterare: Julia Wistrand Justerare: Amanda Jönsson

Ordförande: Isa Welander Sekreterare: Julia Wistrand Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-05-23 kl. 17:15-19:00 Plats: R37 Närvarande: Amanda Jönsson, Johanna Nyrén, Johanna Lenhammar, Isa Welander, Julia Wistrand, Hanna Falk och Felicia Hedström. Dagordning 1. Mötet

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

- 2 - 1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4

- 2 - 1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 POLICY Senast reviderad: 2012-12-16 1. POLICYNS GILTIGHET... 4 2. PULS... 4 2.1 OM SEKTIONSFÖRENINGEN... 4 2.2 STYRELSE OCH FÖRTROENDEVALDA... 4 2.3 ARBETSMILJÖ... 5 2.4 DIPLOMERAD GRÖN SEKTION... 5 3.

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 PROFESSIONSFÖRENINGEN NUTRITIONISTFÖRENINGEN Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014 Bilagor till verksamhetsberättelsen: 1) Verksamhetsplan 2014 2) Projektsammanställning för fokusprojektet Kvalitetssäkring

Läs mer

EKONOMISK POLICY. (Reviderad )

EKONOMISK POLICY. (Reviderad ) EKONOMISK POLICY (Reviderad 2016-09-28) Innehållsförteckning 1. PULS ekonomi... 2 1.1 PULS samarbete med PA... 2 1. Skriftliga dokument... 3 1.1 Budget... 3 2.2 Ekonomisk kvartalsredovisning... 4 2.3 Resultatredovisning...

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2011-11-24, kl. 17.15 Plats: IKDC Ordförande: Malin Helldin, TM12 Sekreterare: Anna Lindstedt, TM12 Övriga närvarande:

Läs mer

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017

Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 Verksamhetsplan Föreningen Samhällsvetarna Uppsala verksamhetsår 2016/2017 BAKGRUND Denna verksamhetsplan har skrivits av oss som har varit förtroendevalda i Föreningen Samhällsvetarna Uppsala under 2015-2016.

Läs mer

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16

Styrelseposter i ESN Linköping verksamhetsåret 15/16 Styrelseposter i verksamhetsåret 15/16 Samtliga styrelseposter skriver testamente till sin efterträdare samt ser till att dela dessa med samtliga i styrelsen. Avgående styrelsemedlem ska finnas tillgänglig

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Projektarbete. Inledning

Projektarbete. Inledning Projektarbete Inledning Som projektarbete har vi valt att arrangera klassen studentskiva och flaket. Varför vi just valde detta projektarbete var för att vi under våren i årskurs 2 insåg att ingen ville

Läs mer

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande:

Mötesprotokoll. Datum: 2015-05-20. Tid: 12:15. Plats: R19. Närvarande: Mötesprotokoll Datum: 2015-05-20 Tid: 12:15 Plats: R19 Närvarande: Amund Lindgren, Terese Eriksson, Sophie Sandberg, Viktor Eriksson, Hanna Ericson, Carl Westin, Cecilia Skalk, Simon Berntsson, William

Läs mer

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Styrelsemötesprotokoll 2013-10-29 Styrelsemöte, Medicinska Föreningen Måndagen den 21 oktober, kl. 19:00 Kårhus Örat Vid förhinder skriv på premöten på forumet 1. Mötets öppnande a. 19.08 2. Val av justeringsperson

Läs mer

Senast reviderad 2015-10-11. Reglemente. för. Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland

Senast reviderad 2015-10-11. Reglemente. för. Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Reglemente för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Innehåll 1. Medlemmar... 1 1.1 Aktiva medlemmar... 1 1.1.1 Ansvarig/ordförande... 1 1.1.2 Val av Ansvarig/ordförande... 1 1.1.3 Överlämning... 1

Läs mer

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre

Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Institutionen för psykologi Psykologprogrammet Utvärdering av Projekt Växthus Bjäre Erik Aspeqvist, Emma Jarbo, Oskar Foldevi, Fredric Malmros och Hanna Stapleton 2011-11-11 Bakgrund Om utvärderingen Växthus

Läs mer

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se

AktU. InfU. Anna Allerth, Sekreterare sekreterare@embassaden.liu.se Sök utskott! Nu har det blivit dags att söka till Maskinteknologsektionens utskott för verksamhetsåret 2012/2013. Ta chansen att påverka sektionens arbete genom att engagera dig! Nedan finns beskrivningar

Läs mer

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Lenhammar Justerare: Amanda Jönsson

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Johanna Lenhammar Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-09-06 kl. 17:15-19:00 Plats: DG42 Närvarande: Elin Schönqvist, Johanna Lenhammar, Johanna Nyrén, Julia Wistrand och Amanda Jönsson. Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Godkännande av arbetsordningen

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö

Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Verksamhetsplan juli 2013 juni 2014 Sektionen för Energi och miljö Sektionen Sektionen är fortfarande växande och det är viktigt att verksamheten under 2013-2014 präglas av att antalet programstuderande

Läs mer

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande.

00001 Val av ordförande Mötet väljer sittande ordförande Tobias Edström till mötets ordförande. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

Närvarande: Karolina S, Therese H, Therese S, Björn H, Robert J, Charles W, Sebastian L, Hanna J, Daniella N, Daniel S.

Närvarande: Karolina S, Therese H, Therese S, Björn H, Robert J, Charles W, Sebastian L, Hanna J, Daniella N, Daniel S. Protokoll FliNS Föreningen för Linköpings nationalekonomer och statsvetare Datum: 20100825 Plats: Kårallen, Luxor Närvarande: Karolina S, Therese H, Therese S, Björn H, Robert J, Charles W, Sebastian L,

Läs mer

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Hanna Falk Justerare: Amanda Jönsson

Ordförande: Elin Schönqvist Sekreterare: Hanna Falk Justerare: Amanda Jönsson Styrelsemöte Tid: 2016-10-04 kl. 17:15-19:00 Plats: KG45 Närvarande: Johanna Nyrén, Amanda Jönsson, Elin Schönqvist, Julia Wistrand, Johanna Lenhammar, Hanna Falk, Isa Welander, Ulrika Britte, Ludwig Sehammar,

Läs mer

Verksamhetsplan 12/13

Verksamhetsplan 12/13 Verksamhetsplan 12/13 Styrelsen Styrelsen bör sträva efter att göra hemsidan mer användarvänlig för engelsktalande personer. Motivering: UF Linköping ska vara en tvåspråkig förening och öppen för personer

Läs mer

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning

Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning Rapport 2015-05-19 Projektrapport och utvärdering av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning KS 2013/0967 Resultatet av projekt Gymnasiearbete med kommunal inriktning rapporterades till projektgrupp

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Motion 1- Motion om ST

Motion 1- Motion om ST Motion 1- Motion om ST Motion till Sektionen för Energi och miljö Till SM6 2014/2015 Motivering/bakgrund: Det har tidigare varit tal om att masterprogrammet Sustainable technology (på svenska Teknik och

Läs mer

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015

Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 Sida 1 av 5 Verksamhetsplan Verksamhetsåret 2014/2015 1. Organisation UPS viktigaste mål under det kommande verksamhetsåret är att öka sammanhållningen i föreningen. Det kommer ske genom att arbeta aktivt

Läs mer

2014-11- 12. Höstmöte 2014. Tid: 2014-11- 12 klockan 17:30-21:00 Plats: A1

2014-11- 12. Höstmöte 2014. Tid: 2014-11- 12 klockan 17:30-21:00 Plats: A1 Höstmöte 2014 Tid: klockan 17:30-21:00 Plats: A1 Dagordning 1. Mötets öppnande. 2. Val av mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare samt två justerare, tillika rösträknare vid votering. 4. Upprättande

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012/2013

Verksamhetsberättelse 2012/2013 Verksamhetsberättelse 2012/2013 1 Visionen 1.1 Inledning Visionen är en långsiktig beskrivning av i vilken riktning vi vill att sektionen ska röra sig. Visionen innehåller önskningar av relativt abstrakt

Läs mer

FÖRENINGEN EKONOMERNA VIDSTOCKHOLMS UNIVERSITET

FÖRENINGEN EKONOMERNA VIDSTOCKHOLMS UNIVERSITET FÖRENINGEN EKONOMERNA VIDSTOCKHOLMS UNIVERSITET Styrelsemöte #17 Onsdag 8/1 2014 Styrelserummet, Smedjan Kl. 13.00 17.00.1 Mötets öppnande Jonas öppnade mötet kl.13:08..2 Val av sekreterare Ellinor Israelsson

Läs mer

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen

Styrelsemöte 2014, Medicinska Föreningen Protokoll styrelsemöte 2014-05-14 Styrelsemöte 2014, 14 maj 2014, kl. 17.15 Örat Närvarande: Märta K, Boris K, Ebba D, Hanna Maria N, Hannah E, Fredrik Ro, Julia FE, Melinda P, Julia M, Albin T, Hanna

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Styrelsemöte. Dagordning

Styrelsemöte. Dagordning Styrelsemöte Tid: 2017-02-14, kl. 17-19 Plats: P44 Närvarande: Charlotte Göransson, Evelina Sundling, Natalie Rollin, Johanna von Zeipel, Moa Yngve, Sofia Sjöberg, Elin Adamsson, Ulrika Britte, Ellinor

Läs mer

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö

Utrikespolitiska Föreningen, Växjö Verksamhetsberättelse 2014 Utrikespolitiska Föreningen, Växjö 1 Sammanfattning av 2014 2014 har varit ett intressant och framgångsrikt år för Utrikespolitiska Föreningen, Växjö. Ny styrelse valdes in i

Läs mer

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott!

Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Äntligen är det dags att söka till PiLs styrelse och utskott! Vill du vara med och engagera dig i en av Sveriges främsta personalvetarföreningar? engagerar hundratals medlemmar som alla brinner för personalfrågor

Läs mer

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design

PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design PD104A - Introduktion för Produktuteckling och design Antal svar: 13 (41) 1. Flervalsfråga Andel Allmänt Hur tycker du kursen har varit? 1. Dålig 0% 2. Ganska bra 23,1% 3. Bra 69,2% 4. Mycket bra 7,7%

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH

VERKSAMHETSBERÄTTELSE A-sektionen verksamhetsåret 2010. Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Verksamhetsberättelse 2010 - A-sektionen inom TLTH Under verksamhetsåret 2010 har A-sektionen växt och har för första gången sedan den återskapades 2005, lyckats fylla alla styrelseposterna. Under året

Läs mer

Förslag på Verksamhetsplan 13/14

Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Förslag på Verksamhetsplan 13/14 Styrelsen Styrelsen åläggs att i början av terminen ha ett gemensamt planeringsmöte inför verksamhetsåret. Motivering: Detta är ett bra sätt för de nya styrelsemedlemmarna

Läs mer

SÖFREs Befattningsbeskrivningar

SÖFREs Befattningsbeskrivningar SÖFREs Befattningsbeskrivningar 1 (15) Innehåll Föreningens revisor... 3 Styrelsen... 4 Ordförande... 5 Vice ordförande... 6 Skattmästare... 7 Sekreterare... 8 E-day projektledare... 9 Sociala utskottet...

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening

Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Styrelsemötesprotokoll Technology Management Studenternas Ideella Förening Datum: 2010-05-12, kl. 10.00 Plats: IKDC Ordförande: Olle Eliasson, TM11 Sekreterare: Emelie Gustafsson, TM11 Övriga närvarande:

Läs mer

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): oktober 2013

Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): oktober 2013 1(7) Beslutsnr: PK 2012-70 Lägesrapport Projektnamn: AcadEMic POWER Diarienummer: 2012-3011277 Redovisningsperiod (samma som blanketten Ansökan om utbetalning): oktober 2013 Inledning Integrationsfonden

Läs mer

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Närvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, SR, RH och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-04-03 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08

Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte 2009-03-08 Protokoll från Golden retrieverklubben Stockholm/Gotlands styrelsemöte Närvarande: Katarina Swahn (ordförande), Marie Fredlundh, Inger Karlsson, Anna Carlfors Tingstedt, Lotta Vig, Annika Sahl-Kadar och

Läs mer

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07

Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Mötesprotokoll, Sektionen för Energi och miljö Styrelsemöte 2013-11-07 Adress: Roslagstullsbacken 13A Stockholm, (Hemma hos Vincent) Styrelsemöte nr 4, VÅ 2013/2014 Datum: 2013-11-07 Tid: 18.59 21.22 Närvarande:

Läs mer