Tandvårdsnämndens kansli

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Tandvårdsnämndens kansli"

Transkript

1 Tandvårdsnämndens kansli Datum Hej alla! Jag som skriver detta heter Lars Blixt och jag är controller för Tandvårdsnämndens kansli och sedan årsskiftet tillika tillförordnad tandvårdsdirektör. Som de flesta av er säkert vet har Tomas Forss gått i välförtjänt pension efter en lång karriär som tandläkare och tandvårdsadministratör. En ny tandvårdsdirektör har utsetts. Han heter Per Göransson och är nu chef över Folktandvården i Kronobergs läns landsting. Per, som i grunden är tandläkare tillträder sin nya tjänst den förste juni och fram till dess kommer jag och övriga medarbetare på kansliet att hålla ställningarna. Vi på kansliet har en del nyheter som vi vill förmedla till er: Odontologisk radiologi I går 21/3 beslutade Hälso- och sjukvårdsnämnden enligt Tandvårdsnämndens förslag om taxa för Odontologisk radiologi och förutsatt att Regionstyrelsen och Regionfullmäktige gör detsamma kommer taxan börja gälla vid halvårsskiftet. De flesta av er fick i december ut en information om de nya rutiner och regler som införs för att hantera att radiologispecialiteten nu ska börja ta betalt för sina tjänster. Att döma av alla de samtal som vi, och framförallt medarbetarna vid radiologiklinikerna fått ta emot har informationen inte nått alla. Bifogat detta nyhetsbrev finns kompletterande information om rutinerna och framförallt den taxa som nu ligger på förslag till Regionstyrelsen. För de av er som känner att ni inte nåtts av denna information tidigare rekommenderar jag ett besök på vår hemsida där ni kan läsa den tidigare informationen. Dessutom kan ni passa på att läsa gamla nyhetsbrev, ladda ner blanketter, följa vilka ärenden som tas upp i Tandvårdsnämnden, läsa vårduppdraget till Folktandvården och avtalet med Privattandläkarföreningen för 2005 mm. ebill nya tandvårdsräkningar Vi på kansliet har nu liksom de flesta andra förvaltningar inom Region Skåne börjat använda ebill som är ett system för elektronisk hantering av leverantörsfakturor. Detta får konsekvenser för er när ni skickar fakturor till oss, framförallt när det gäller vart ni ska skicka fakturorna. Alla fakturor skall från och med nu skickas till adress: Adress: Tandvårdshuset, Axel Kleimers väg 2, KRISTIANSTAD Telefon: Växel (kl ) Fax:

2 Region Skåne Tandvårdsnämndens kansli Er referens: MALMÖ Er referens är ett identifikationsnummer som används inom Region Skåne för att fakturan skall hitta rätt. Det är mycket viktigt att adressen skrivs just som den gör ovan. Som ni ser så ska fakturorna skickas till Malmö men det betyder inte att kansliet flyttat utan det är där företaget som scannar in fakturorna i ebill finns. Observera också att detta nu innebär att ni inte längre kan skicka annan information som t.ex. barnredovisningar och förhandsprövningar till oss tillsammans med fakturorna, dessa skall även fortsättningsvis skickas till vår adress i Kristianstad. En annan nyhet för oss är att vi numera köper redovisningstjänster av Regionkontorets enhet i Helsingborg vilket inte ska påverka er något förutom att när vi betalar era fakturor så kommer pengarna från Administration Vest i Helsingborg. Som en konsekvens av införandet av ebill har vi gjort marginella justeringar när det gäller tandvårdsfakturan som är avsedd för debitering av tandvårdsreformspatienter för er som finns inom privattandvården. Denna räkning, tillsammans med samlingsräkningen (som ska användas om ni skickar mer än 10 fakturor samtidigt), finns med i detta utskick för kopiering. Jag rekommenderar dock alla att ladda ner excelversionen som finns på vår hemsida. Vi har fortfarande mycket problem med fakturor som är felaktiga på olika sätt. Felen varierar men det kan vara alltifrån att man har glömt att använda Folktandvårdens taxa till att man räknat fel när man summerar sin faktura. Det förekommer också att man vänder på siffror när man anger sitt postgiro/bankgironummer eller att man använder fel personnummer på patienten. Allt detta genererar väldigt mycket arbete för oss. Under vintern har vi börjat tillämpa en ny rutin som innebär att vi rättar uppenbara fel i summeringar eller där Folktandvårdens taxa inte har använts och gör en à-contoutbetalning på det korrekta beloppet. Information om detta skickas till den berörda tandläkaren och denne kan sen kontakta oss om han/hon tycker att vi gjort fel. Men jag tror att många av dessa enkla fel skulle kunna undvikas om fler använde excelversionen av tandvårdsräkningen eftersom den bland annat har en automatisk summering av de enskilda åtgärderna. Dessutom borde det underlätta för er genom att ni kan låta era egna uppgifter om pg-nummer mm ligga kvar i er mall. Några tips när det gäller fakturorna: Fakturanumret ska vara unikt för varje faktura och kan alltså inte vara ett personnummer. Bilagor till fakturan som t.ex. tandvårdsintyg, ska vara av A4 eller A5 format. Fakturadatum ska vara det datum som fakturan skrivs inte när vården utförts. De som scannar uppskattar om ni fäster ihop fakturorna och bilagorna med ett gem i stället för att häfta ihop bunten. 2(3)

3 För att underlätta faktureringen när det gäller barn- och ungdomstandvård har vi tagit fram en ny fakturamall för detta. Denna biläggs detta brev, men även här rekommenderar jag er att använda excelversionen som finns på vår hemsida. Nytt avtal om barn- och ungdomstandvård för 2005 Tandvårdsnämnden i Region Skåne och Skånes Privattandläkarförening har träffat nytt avtal om barn- och ungdomstandvård för Avtalet gäller i år för barn födda och som är folkbokförda i Skåne. Avtalet bifogas till de tandläkare som har barnavtal, det finns också i sin helhet på vår hemsida. Ändringar som gjorts i själva avtalstexten är följande - p. 2.2 nytt dokument om vårdstandard i barn- och ungdomstandvården har tillkommit, detta ska dock förtydligas och kommer att sändas ut senare - p. 4.2 betr. vårdansvar där vård bedrivs i aktiebolag (avser dock ej Praktikertjänst), kan gemensamt vårdansvar gälla - p. 6.7 om särskilda skäl föreligger, t ex vid behov av ortodonti eller lustgassedering, kan tandläkaren hänvisa till annan tandläkare inom folktandvård eller privattandvård - p journaler journaler beställs hos Kommentus Blankett, Stockholm, eller Lidbergs tryckeri, Skurup, PM för privat barntandvård bifogas. Nyheter i detta är bl a - riskgrupperingen görs fr.o.m i fyra grupper - mall för riskbedömning av bett- och tandställningsfel finns som bilaga, att användas för eget bruk för att undvika att barn visas för sent för ortodontist - enkätundersökning av 19-åringars upplevelse av sin tandhälsa ska genomföras - nya åtgärder inom allmänortodontin, dels en kombinationsåtgärd 95X, dels en åtgärd som avser extraktion av 55, 65, 75 eller 85, efter särskilt beslut av urvalsansvarig ortodontist, 95Y - ersättning utgår ej från Tandvårdsnämnden för förlorad eller skadad tandställning - patient som är i behov av lustgasbehandling kan remitteras till privattandläkare som är behörig att utföra sådan behandling. Kartläggning av behöriga tandläkare pågår. Observera de anvisningar som finns beträffande redovisning av barn- och ungdomspatienter. För barn som ej redovisas på angivet sätt och inom angiven tid utgår ingen ersättning. När det gäller det senare så har situationen förbättrats avsevärt när det gäller inskickandet av barnredovisningen. Det är fortfarande så att en stor del av barnredovisningen kommer in de sista månaderna på året men det är få tandläkare som inte respekterat vårt sista datum för redovisning i år och det tackar vi för! Det var det hela för den här gången. Hör gärna av er om ni har frågor eller kommentarer till oss på kansliet. Ha en trevlig vår (när den kommer)! Lars Blixt Tf tandvårdsdirektör 3(3)

4 Tandvårdsnämndens kansli Lars Blixt , Datum (2) Tandläkare i Skåne Kompletterande information om debitering av Odontologisk radiologi I december gick Tandvårdsnämndens kansli ut med information till samtliga tandläkare i Skåne om nya regler och rutiner avseende remisser till specialister inom Odontologisk radiologi i Skåne. Detta informationsbrev finns tillgängligt på Tandvårdsnämndens kanslis hemsida I informationen beskrivs bakgrunden till att undersökningar som utförs efter remiss från tandläkare till specialist inom odontologisk radiologi i Skåne skall debiteras from Ett nytt remissbegrepp, patientkategori, introducerades och en beskrivning gavs om hur detta skulle hanteras på de olika remisser som skickas till sjukhusen. Vidare beskrevs den remitterande tandläkarens ansvar om att informera de patienter som kommer att debiteras för utförda undersökningar om denna kostnad. Slutligen bifogades den taxa som då låg på förslag till Hälso- och sjukvårdsnämnden. Enligt den tidplan som gällde när informationen lämnades skulle vuxna patienter börja debiteras enligt tandvårdstaxan from efter beslut i Regionfullmäktige. Under perioden mellan januari och mars skulle Tandvårdsnämndens kansli stå för finansieringen av dessa undersökningar. Inför det planerade beslutet i Hälso- och sjukvårdsnämnden uppdagades att den koppling till Försäkringskassans grundbelopp som fanns inte höll. En ny konstruktion gjordes och dessutom gjordes viss justering avseende några av taxans priser. Detta har inneburit att tidplanen har skjutits fram och vid beslut i Regionfullmäktige kan taxan börja gälla Tandvårdsnämndens kansli kommer att stå för kostnaden för undersökningar utförda på patienter från samtliga patientkategorier utom patientkategori 4 fram tills att Tandvårdstaxan gäller. Den nya reviderade taxan bifogas. H:\oldC\Annelis H (LK)\Tandvård\Internet-publicering\Kompletterande info om debitering av Odontologisk radiologi.doc Postadress: Kristianstad Besöksadress: Tandvårdshuset Axel Kleimers väg 2, Kristianstad Telefon (växel): Fax: Organisationsnummer: Internet:

5 Datum (2) Under den tid som det nya begreppet patientkategori har registrerats har det blivit tydligt att de befintliga kategorierna inte täcker in samtliga möjliga betalningsansvariga. Därför introduceras nu två nya kategorier. Patientkategorierna är: 1. Vuxna patienter 20- år som inte tillhör tandvårdsreformen skall betala patientavgift enligt tandvårdstaxan. 2. Tandvårdsreform, patienter med grönt kort eller tillhörande någon de 14 sjukdomsgrupperna med godkänd förhandsprövning. Tandvårdsnämnden är betalningsansvarig. 3. Barn och ungdomar 0-19 år som ej remitterats från specialist i ortodonti, Tandvårdsnämnden är betalningsansvarig. 4. Barn och ungdomar 0-19 år som remitterats från specialist i ortodonti, remittent är betalningsansvarig. 5. Vuxna patienter med friskvårdsabonnemang(endast Folktandvården), Folktandvården betalningsansvarig. 6. Patienter som tillhör kategorin långvarigt sjuka enligt försäkringskassans definition och som därmed är berättigad dubbelt grundavdrag. 7. Patient som får sin tandvård betald av kommunens socialtjänst. Denna vård kräver godkänd förhandsprövning av kommunens bedömningstandläkare Det åligger remitterande tandläkare att inkludera radiologiundersökningen i förhandsprövningen och att skicka en kopia av den godkända förhandsprövningen till radiologikliniken. 8. Utländska medborgare, som saknar svenskt personnummer. Patientkategorin skall infogas i anamnes/remisstextfältet i enlighet med den tidigare utsända informationen, se ovan. Lars Blixt Tf Tandvårdsdirektör Region Skåne

6 Tandvårdstaxa för specialodontologiska radiologiåtgärder Försäkringskassans Socialstyrelsens /Con rad Klartext Nytt Pris Pat avgift* 92 a rådgivning och diagnostik specialist Ansiktsskelett(orbita, näsa, överkäke) b rådgivning och diagnostik specialist Sinus/näsans bihålor c rådgivning och diagnostik specialist Underkäke d rådgivning och diagnostik specialist Käkleder Panoramaröntgen Tänder panoramaundersökning Helstatus Helstatus a Röntgen intraoral/bild Enskild tand/per bild e rådgivning och diagnostik specialist Lägesbestämning f rådgivning och diagnostik specialist Tand - fistulografi g rådgivning och diagnostik specialist Tänder, delstatus a Röntgen extraoral/bild Kefalometri/profil, per bild h rådgivning och diagnostik specialist Käkbensförankr. Implantat i rådgivning och diagnostik specialist Käkbensförankr. Implantat - bro Granskning, dem av främmande odont.us b Röntgen extraoral/bild Skelettåldersbestämning, hand j rådgivning och diagnostik specialist CT/DT inför implantat av tänder k rådgivning och diagnostik specialist DCT inför implantat av tänder l rådgivning och diagnostik specialist CT/DT enskild tand m rådgivning och diagnostik specialist DCT enskild tand n rådgivning och diagnostik specialist CT/DT käkleder o rådgivning och diagnostik specialist DCT käkleder p rådgivning och diagnostik specialist M1700 MR käkleder Maxtaxa *Ersättningen från försäkringskassan avseende åtgärd 92 är per remiss vilket innebär att vid flera åtgärder utgår endast en ersättning, för den andra åtgärden är ersättningen 0 kr Pris RF 2003 Grundbelopp från Försäkringskassan

7 Patient +65 Försäkringskassans Socialstyrelsens Klartext Pris RF 2003 Nytt Pris 1,5 grundbelopp från Fk Pat avgift 92 a rådgivning och diagnostik specialist Ansiktsskelett(orbita, näsa, överkäke) b rådgivning och diagnostik specialist Sinus/näsans bihålor c rådgivning och diagnostik specialist Underkäke d rådgivning och diagnostik specialist Käkleder Panoramaröntgen Tänder panoramaundersökning Helstatus Helstatus a Röntgen intraoral/bild Enskild tand/per bild e rådgivning och diagnostik specialist Lägesbestämning f rådgivning och diagnostik specialist Tand - fistulografi g rådgivning och diagnostik specialist Tänder, delstatus a Röntgen extraoral/bild Kefalometri/profil, per bild h rådgivning och diagnostik specialist Käkbensförankr. Implantat i rådgivning och diagnostik specialist Käkbensförankr. Implantat - bro Granskning, dem av främmande odont.us b Röntgen extraoral/bild Skelettåldersbestämning, hand j rådgivning och diagnostik specialist CT/DT inför implantat av tänder k rådgivning och diagnostik specialist DCT inför implantat av tänder l rådgivning och diagnostik specialist CT/DT enskild tand m rådgivning och diagnostik specialist DCT enskild tand n rådgivning och diagnostik specialist CT/DT käkleder o rådgivning och diagnostik specialist DCT käkleder p rådgivning och diagnostik specialist M1700 MR käkleder Maxtaxa *Ersättningen från försäkringskassan avseende åtgärd 92 är per remiss vilket innebär att vid flera åtgärder utgår endast en ersättning, för den andra åtgärden är ersättningen 0 kr

8 Klartext Långvarigt sjuka Försäkringskassans Socialstyrelsens Pris RF 2003 Nytt Pris 2 grundbelopp från Fk Pat avgift 92 a rådgivning och diagnostik specialist Ansiktsskelett(orbita, näsa, överkäke) b rådgivning och diagnostik specialist Sinus/näsans bihålor c rådgivning och diagnostik specialist Underkäke d rådgivning och diagnostik specialist Käkleder Panoramaröntgen Tänder panoramaundersökning Helstatus Helstatus a Röntgen intraoral/bild Enskild tand/per bild e rådgivning och diagnostik specialist Lägesbestämning f rådgivning och diagnostik specialist Tand - fistulografi g rådgivning och diagnostik specialist Tänder, delstatus a Röntgen extraoral/bild Kefalometri/profil, per bild h rådgivning och diagnostik specialist Käkbensförankr. Implantat i rådgivning och diagnostik specialist Käkbensförankr. Implantat - bro Granskning, dem av främmande odont.us b Röntgen extraoral/bild Skelettåldersbestämning, hand j rådgivning och diagnostik specialist CT/DT inför implantat av tänder k rådgivning och diagnostik specialist DCT inför implantat av tänder l rådgivning och diagnostik specialist CT/DT enskild tand m rådgivning och diagnostik specialist DCT enskild tand n rådgivning och diagnostik specialist CT/DT käkleder o rådgivning och diagnostik specialist DCT käkleder p rådgivning och diagnostik specialist M1700 MR käkleder Maxtaxa *Ersättningen från försäkringskassan avseende åtgärd 92 är per remiss vilket innebär att vid flera åtgärder utgår endast en ersättning, för den andra åtgärden är ersättningen 0 kr

Barn- och ungdomstandvård hos privattandläkare som är verksamma i Skåne

Barn- och ungdomstandvård hos privattandläkare som är verksamma i Skåne Enheten för tandvård Tilläggsavtal, till Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård AB om Barn- och ungdomstandvård för 3-19-åringar i Region Skåne 2012. Barn- och ungdomstandvård hos privattandläkare

Läs mer

Datum 2002-09-26. Information angående arbetsplats- och förskrivarkoder vid läkemedelsförskrivning

Datum 2002-09-26. Information angående arbetsplats- och förskrivarkoder vid läkemedelsförskrivning Tandvårdsnämndens kansli Datum 2002-09-26 Nyhetsbrev nr 1-2002 Helgjour Från halvårsskiftet har Sjukvårdsupplysningen i Region Skåne övertagit ansvaret för hänvisning till jourhavande tandläkare. Jag vill

Läs mer

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning

Koncernkontoret Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Avdelningen för hälso- och sjukvårdsstyrning Enheten för tandvårdsstyrning Anneli Gurenius Handläggare 044-309 35 16, 0768-870 235 anneli.gurenius@skane.se Datum 2014-02-17 1 (6) Till kontaktpersoner för

Läs mer

Tandvårdsnämnden. Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård AB om barn och ungdomstandvård, 3-19 år för 2011 års verksamhet.

Tandvårdsnämnden. Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård AB om barn och ungdomstandvård, 3-19 år för 2011 års verksamhet. Tandvårdsnämnden Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård AB om barn och ungdomstandvård, 3-19 år för 2011 års verksamhet. Avtal Avtal mellan Region Skåne och Svensk Privattandvård Aktiebolag,

Läs mer

Lättläst. Om du behöver tandvård

Lättläst. Om du behöver tandvård Lättläst Om du behöver tandvård Om socialförsäkringen Socialförsäkringen är en viktig del av det svenska trygghetssystemet. Den svenska socialförsäkringen gäller i stort sett alla som bor eller arbetar

Läs mer

MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN

MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN MANUAL FÖR REGISTRERING I PASiS AV FLYKTINGAR INOM HÄLSO- OCH SJUKVÅRDEN Avdelning för hälso- och sjukvårdsstyrning, Koncernkontoret Rev 140325 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Asylsökande... 4

Läs mer

REGELVERK Fritt tandläkarval barn och ungdom. Version: 1. Ansvarig: Beställarenheten, Anne-Marie Jaarnek

REGELVERK Fritt tandläkarval barn och ungdom. Version: 1. Ansvarig: Beställarenheten, Anne-Marie Jaarnek Version: 1 Ansvarig: Beställarenheten, Anne-Marie Jaarnek 2(8) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 INLEDNING... 3 2 OMFATTNING... 3 3 TEKNISK FÖRMÅGA OCH KAPACITET... 3 4 ÅTAGANDE... 3 4.1 Epidemiologisk uppföljning...

Läs mer

ATV-STV - Remisser

ATV-STV - Remisser 2.4.1. ATV-STV - Remisser Remissprocessen - hur går den till? All specialisttandvård för barn och ungdomar behöver en remiss. Remissen kan skickas från den klinik där barnet är listat eller från annan

Läs mer

Prislista Landskronatandläkarna

Prislista Landskronatandläkarna Prislista Landskronatandläkarna Gäller från och med 2007-07-01 På begäran lämnas skriftligt intyg med uppgifter om vilka material som använts vid protetiska arbeten och tandfyllningar Landskronatandläkarna

Läs mer

Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna

Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna Översikt - tandvård för barn och ungdomar samt unga vuxna Allmänt Barn och ungdomar samt unga vuxna 3-20 år som är folkbokförda i Sörmland kan välja vårdgivare för den allmäntandvård som erbjuds av Landstinget

Läs mer

Folktandvården Gävleborgs tandvårdstaxa 1 April 2007

Folktandvården Gävleborgs tandvårdstaxa 1 April 2007 Folktandvården Gävleborgs tandvårdstaxa 1 April 2007 Bastandvård 1. Undersökning, diagnostik, rådgivning m.m. Avgift Grund- Patavg Grund- Patavg 111 Undersökning 20-29 år 535 106 429 112 Undersökning helprotes

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster 1 (32) Lathund Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Sida 1/32 2 (32) Innehållsförteckning 1 Allmänt... 3 1.1 Övergripande beskrivning... 3 1.2 Förutsättningar... 3 2 Manuell fakturering av ej förhandsbedömd

Läs mer

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN Samverkansnämnden vgregion.se/svn

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN Samverkansnämnden vgregion.se/svn VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN Samverkansnämnden vgregion.se/svn Samverkansavtal om utomlänsvård inom tandvården Underavtal till parternas samverkansavtal inom hälso- och sjukvården i Västra Sjukvårdsregionen

Läs mer

Rutin Förhandsbedömning

Rutin Förhandsbedömning Styrande rutindokument Rutin Sida 1 (5) Rutin Förhandsbedömning Inloggning Inloggning kan ske från nll+/tandvård inom hälso- och sjukvården, där finns en länk till Symfoni högt upp till höger på sidan.

Läs mer

Vårdval Tandvård i Kalmar län

Vårdval Tandvård i Kalmar län Bilaga 2.1: Ersättning för allmäntandvård till barn, ungdomar och unga vuxna 3-23 år Diarienummer: 170364 Datum: 181205 Innehåll 1 Inledning... 3 2 Ersättningsmodellens struktur... 3 3 Fast ersättning...

Läs mer

Datum 2010-04-19 Dnr 0902202. Sjukvårdande behandling utomlands. Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden föreslår Hälso- och sjukvårdsnämnden

Datum 2010-04-19 Dnr 0902202. Sjukvårdande behandling utomlands. Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden föreslår Hälso- och sjukvårdsnämnden Habiliterings- och hjälpmedelsnämnden Ulla Mårtensson 044-309 41 21 ulla.martensson@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2010-04-19 Dnr 0902202 1 (4) Sjukvårdande behandling utomlands Ordförandens förslag föreslår

Läs mer

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN. 2012-01-01 1.1 Gäller till och med 2012-03-30

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN. 2012-01-01 1.1 Gäller till och med 2012-03-30 VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN Samverkansnämnden vgregion.se/svn Samverkansavtal om utomlänsvård inom tandvården Underavtal till parternas samverkansavtal inom hälso- och sjukvården i Västra Sjukvårdsregionen

Läs mer

Vikarierande bedömningstandläkare

Vikarierande bedömningstandläkare 2010-12-20 2/2010 Nationella riktlinjer Barn- och ungdomstandvård Vikarierande bedömningstandläkare Tandvårdens hemsida Informationsansvarig: Klas Lindström Tel. 010-103 70 84 e-post klas.lindstrom@lio.se

Läs mer

Enheten för Tandvård, Region Skåne 2013

Enheten för Tandvård, Region Skåne 2013 Tandvård för asylsökande Nedanstående information avser att klargöra regler kring den tandvård som enligt statliga och regionala direktiv ska erbjudas asylsökande individer. Alla asylsökande1, inklusive

Läs mer

Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll Tandvårdsnämnden 2015

Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll Tandvårdsnämnden 2015 Revisionsrapport Övergripande granskning av intern kontroll Tandvårdsnämnden 2015 Emil Forsling Auktoriserad revisor Fredrik Winter Innehållsförteckning 1. Bakgrund... 3 1.1 Revisionsfråga... 3 1.2 Metod...

Läs mer

Vårdval Tandvård i Kalmar Län

Vårdval Tandvård i Kalmar Län Vårdval Tandvård i Kalmar Län Bilaga 2.1: Ersättning för allmäntandvård till barn, ungdomar och unga vuxna Diarienummer: 170364 Datum: 171129 Innehåll 1. Inledning 3 2. Ersättningsmodellens struktur 3

Läs mer

Tandvård. Information om socialförsäkringen för dig som behöver tandvård

Tandvård. Information om socialförsäkringen för dig som behöver tandvård Tandvård Information om socialförsäkringen för dig som behöver tandvård Om socialförsäkringen Socialförsäkringen är en viktig del av det svenska trygghetssystemet. Den svenska socialförsäkringen gäller

Läs mer

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN 2013-01-01. Version 1.0. Samverkansnämnden vgregion.

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN 2013-01-01. Version 1.0. Samverkansnämnden vgregion. VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN Samverkansnämnden vgregion.se/svn Samverkansavtal om utomlänsvård inom tandvården Underavtal till parternas samverkansavtal inom hälso- och sjukvården i Västra Sjukvårdsregionen

Läs mer

Yttrande över departementspromemorian Friskare tänder till rimliga kostnader även för personer med sjukdom och funktionsnedsättning (Ds 2010:42)

Yttrande över departementspromemorian Friskare tänder till rimliga kostnader även för personer med sjukdom och funktionsnedsättning (Ds 2010:42) 1 (5) Landstingsstyrelsens förvaltning SLL Juridik och upphandling Handläggare: Viktoria Skog Landstingsstyrelsen Yttrande över departementspromemorian Friskare tänder till rimliga kostnader även för personer

Läs mer

1/2010 Tandvårdsgruppen informerar

1/2010 Tandvårdsgruppen informerar 1/2010 Tandvårdsgruppen informerar 2010-06-18 Informationsansvarig: Klas Lindström Tel. 010-103 70 84 e-post klas.lindstrom@lio.se. Tandvårdsgruppen informerar 2010-06-18 2 Så är det då dags att inför

Läs mer

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN. Gäller från och med 2015-01-01. Version 1. Samverkansnämnden vgregion.

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN. Gäller från och med 2015-01-01. Version 1. Samverkansnämnden vgregion. VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN Samverkansnämnden vgregion.se/svn Samverkansavtal om utomlänsvård inom tandvården Underavtal till parternas samverkansavtal inom hälso- och sjukvården i Västra Sjukvårdsregionen

Läs mer

Om patienten byter från en privattandläkare till en annan eller tillbaka till Folktandvården gäller motsvarande rutiner som beskrivits ovan.

Om patienten byter från en privattandläkare till en annan eller tillbaka till Folktandvården gäller motsvarande rutiner som beskrivits ovan. RAMAVTAL Mellan Landstinget Dalarna, representerat av Tandvårdsnämnden, nedan kallad landstinget och privattandläkarna i Dalarna, företrädda av privattandläkarföreningen i Dalarna, nedan kallad föreningen.

Läs mer

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN 2014-04-01. Version 1. Samverkansnämnden vgregion.se/svn

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN 2014-04-01. Version 1. Samverkansnämnden vgregion.se/svn VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN Samverkansnämnden vgregion.se/svn Samverkansavtal om utomlänsvård inom tandvården Underavtal till parternas samverkansavtal inom hälso- och sjukvården i Västra Sjukvårdsregionen

Läs mer

Avtalsvillkor m.m. för tandvård inom privattandvården

Avtalsvillkor m.m. för tandvård inom privattandvården Avtalsvillkor m.m. för tandvård inom privattandvården För en tandläkare som är medlem i Privattandläkarna (Sveriges Privattandläkarförening) och som antingen själv är vårdgivare, dvs är näringsidkare,

Läs mer

Om du behöver tandvård

Om du behöver tandvård Om du behöver tandvård Om socialförsäkringen Socialförsäkringen är en viktig del av det svenska trygghetssystemet. Den svenska socialförsäkringen gäller för alla som bor eller arbetar i Sverige. Den ger

Läs mer

Om du behöver tandvård

Om du behöver tandvård Om du behöver tandvård Välkommen till Försäkringskassan Den här broschyren tar kortfattat upp vilka förmåner som finns från socialförsäkringen när det gäller tandvård. Bland annat kan du läsa om tandvårdsbidragen,

Läs mer

Om du behöver tandvård

Om du behöver tandvård Om du behöver tandvård Om socialförsäkringen Socialförsäkringen är en viktig del av det svenska trygghetssystemet. Den svenska socialförsäkringen gäller i stort sett alla som bor eller arbetar i Sverige.

Läs mer

1.4 Genom avtalet åtar sig den enskilde medlem som anslutit sig till avtalet att svara för en tandvård i tandvårdslagens anda.

1.4 Genom avtalet åtar sig den enskilde medlem som anslutit sig till avtalet att svara för en tandvård i tandvårdslagens anda. Tandvårdsnämnden AVTAL mellan Region Skåne genom dess tandvårdsnämnd, nedan kallad nämnden, och Skånes Privattandläkarförening, nedan kallad föreningen om regelbunden och fullständig tandvård för barn

Läs mer

Riksförsäkringsverkets allmänna råd (RAR 2001:5) om tandvårdsförsäkringen

Riksförsäkringsverkets allmänna råd (RAR 2001:5) om tandvårdsförsäkringen Aktuell lydelse Riksförsäkringsverkets allmänna råd (RAR 2001:5) om tandvårdsförsäkringen Till förordningen (1998:1337) om tandvårdstaxa 4 andra stycket Tandvårdsersättning lämnas till vårdgivaren med

Läs mer

Avgifter på kopior av allmänna handlingar

Avgifter på kopior av allmänna handlingar sid 1 (1) Tjänsteskrivelse 2012-09-05, 054-540 10 14 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunledningskontorets förslag 1. Riktlinjer för avgifter på kopior av allmänna handlingar i Karlstads kommun

Läs mer

punkter för att laga hålen i 5tandvårdspolitiken

punkter för att laga hålen i 5tandvårdspolitiken punkter för att laga hålen i 5tandvårdspolitiken Svensk tandvård i världsklass Att vårda sina tänder är ett livsprojekt. Den tandhälsa som du har i dag är till stor del ett resultat av hur du tidigare

Läs mer

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN. Gäller från och med Version 1.

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN. Gäller från och med Version 1. VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN Samverkansnämnden Samverkansavtal om utomlänsvård inom tandvården Underavtal till parternas samverkansavtal inom hälso- och sjukvården i Västra Sjukvårdsregionen Gäller från och

Läs mer

Prislista Specialisttandvård Folktandvården Skåne

Prislista Specialisttandvård Folktandvården Skåne Prislista Specialisttandvård Folktandvården 100 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Diagnostik 101 Basundersökning och diagnostik, tandläkare 858 660 103 Akut eller kompletterande undersökning

Läs mer

För patienter som är bosatta i landstinget. är högsta belopp för att erhålla frikort för

För patienter som är bosatta i landstinget. är högsta belopp för att erhålla frikort för HÖGKOSTNADSSKYDD FÖR SJUKVÅRD ALLMÄNT Fr o m den 1 januari 1997 gäller på grund av ändringar i hälso- och sjukvårdslagen för högkostnadsskyddet att endast det sammanlagda beloppet av erlagda sjukvårdsavgifter

Läs mer

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013

Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 INFORMATION FRÅN VITEC VITEC Annonsering på Hemnet från 1 juli 2013 Vitec Mäklarsystem VITEC Affärsområde Mäklare www.vitec.se info.maklare@vitec.se GÖTEBORG: REDEGATAN 1 B, 426 77 V. FRÖLUNDA VÄXEL: 031-360

Läs mer

Riktlinjer för uppsökande tandvård i Region Skåne

Riktlinjer för uppsökande tandvård i Region Skåne 2005-04-12 Riktlinjer för uppsökande tandvård i Region Skåne Dessa riktlinjer föreslås komplettera cirkulär 1998:209, Svenska kommunförbundet/landstingsförbundet och ligga till grund för lokala överenskommelser,

Läs mer

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN. Gäller från och med Version 1.1.

Samverkansavtal. om utomlänsvård inom tandvården VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN. Gäller från och med Version 1.1. VÄSTRA SJUKVÅRDREGIONEN Samverkansnämnden Samverkansavtal om utomlänsvård inom tandvården Underavtal till parternas samverkansavtal inom hälso- och sjukvården i Västra Sjukvårdsregionen Gäller från och

Läs mer

Förklaring av centrala begrepp

Förklaring av centrala begrepp 2014-03-18 Guide garantiåtagandet Denna guide är framtagen av branschorganisationen Privattandläkarna för att ge stöd till medlemmar i tillämpningen av garantiåtagandet för protetiska behandlingar i tandvården.

Läs mer

[L7] Utgåva 2015:3 (v1.2) Manual - Libretto - Specialisttandvård HSF 1309-1007 Sidan 1 av 27

[L7] Utgåva 2015:3 (v1.2) Manual - Libretto - Specialisttandvård HSF 1309-1007 Sidan 1 av 27 Sidan 1 av 27 1. Specialisttandvård............................................................................. 2 1.1 STV - Administration.......................................................................

Läs mer

Ersätt med din rubrik... Fel! Bokmärket är inte definierat.

Ersätt med din rubrik... Fel! Bokmärket är inte definierat. Ersätt med din rubrik... Fel! Bokmärket är inte definierat. Innehåll Villkor för landstingsfinansierad tandvård... 3 Bakgrund... 3 Metod... 3 Sammanfattning... 4 Slutsats... 4 Organisationsform... 4 Hur

Läs mer

Lathund utanför Tandvårdsfönster. Specialiserad barn- och ungdomstandvård. Allmän barn- och ungdomstandvård

Lathund utanför Tandvårdsfönster. Specialiserad barn- och ungdomstandvård. Allmän barn- och ungdomstandvård 1 (7) Lathund utanför Tandvårdsfönster Specialiserad barn- och ungdomstandvård Allmän barn- och ungdomstandvård - Extraktion hos allmäntandläkare - Second opinion - Asylsökande/tillståndslösa/skyddade

Läs mer

Patientens valfrihet - välja utförare av offentligt finansierad vård

Patientens valfrihet - välja utförare av offentligt finansierad vård Styrande dokument Regeldokument Anvisning Sida 1 (5) Patientens valfrihet - välja utförare av offentligt finansierad vård Bakgrund Patienten kan välja var hen vill ha sin vård. Med öppen vård menas vård

Läs mer

Registreringsrutiner för Erikastiftelsen i Stockholms läns landsting

Registreringsrutiner för Erikastiftelsen i Stockholms läns landsting Hälso- och sjukvårdsnämndes förvaltning Sektionen för individuella vårdärenden Fredrik Persson Registreringsrutiner för Erikastiftelsen i Stockholms läns landsting Gäller fr o m 1 januari 2010 Senast uppdaterad

Läs mer

att att Beslutsunderlag Förvaltningens tjänsteutlåtande, Sammanfattning av departementspromemorian, bilaga 1

att att Beslutsunderlag Förvaltningens tjänsteutlåtande, Sammanfattning av departementspromemorian, bilaga 1 Hälso- och sjukvårdsnämndens förvaltning HÄLSO- OCH 1 (5) SJUKVÅRDSNÄMNDEN 2011-02-15 P 21 Handläggare: Bo Persson Yttrande över departementspromemorian - Friskare tänder till rimliga kostnader även för

Läs mer

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster

Lathund. Manuell fakturering i Tandvårdsfönster Lathund Manuell fakturering i Sida 1/20 shistorik Datum Ändrat av Kommentar 0.1 2012-09-25 Första version 0.2 2012-11-14 Ändrat från Tandbågen 2 till i texten 0.3 2012-11-26 Ändrat länken till 0.4 2012-12-07

Läs mer

Valet av rubrik känns lite väl massmedial, och det är vår uppfattning att de fakta som redovisas i rapporten inte ger stöd för en sådan rubrik.

Valet av rubrik känns lite väl massmedial, och det är vår uppfattning att de fakta som redovisas i rapporten inte ger stöd för en sådan rubrik. Riksrevisionen 2012-03-28 Synpunkter på Riksrevisionens utkast till rapport En tandlös reform? Privattandläkarna tackar för visat förtroende och lämnar följande synpunkter på utkastet till rapporten En

Läs mer

Lathund - Årshantering i Entré Windows

Lathund - Årshantering i Entré Windows Lathund - Årshantering i Entré Windows Innan du börjar på ett nytt år är det några saker du bör gå igenom. VARJE ÅR Skapa ett nytt redovisningsår Detta går att göra när som helst under det föregående året.

Läs mer

Tandvårdsstödens utveckling sedan 1974

Tandvårdsstödens utveckling sedan 1974 Tandvårdsstödens utveckling sedan 1974 15 oktober 2014 Bertil Koch Tommy Johansson Före 1974? Privattandvården Fri prissättning, oftast åtgärdstaxa(styckepriser) men även viss tidsdebitering Folktandvården

Läs mer

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1

KARLSTADS KOMMUN. Ärende 1 Ärende 1 sid 3 (21) KOMMUNSTYRELSEN Protokoll 2012-09-25 1 Avgifter på kopior av allmänna handlingar Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige l. Riktlinjer for avgifter på kopior av allmänna handlingar

Läs mer

UPPDRAGSBESKRIVNING. Barn- och ungdomstandvård Region Halland 2013

UPPDRAGSBESKRIVNING. Barn- och ungdomstandvård Region Halland 2013 UPPDRAGSBESKRIVNING Barn- och ungdomstandvård Region Halland 2013 1 Uppdragsbeskrivning... 3 1.1 Grundprinciper... 3 1.2 Författningar... 3 1.3 Uppdragets omfattning... 3 2 Övergripande mål... 3 2.1 Tillgänglighet...

Läs mer

Instruktion för leverantörer och underentreprenörer till Titania

Instruktion för leverantörer och underentreprenörer till Titania Instruktion för leverantörer och underentreprenörer till Titania Allmänna villkor som måste vara uppfyllda för att kunna vara leverantör till Titania. 1. Ditt företag måste inneha svenskt F-skattebevis.

Läs mer

Uppföljning av vårdavtal för allmän barn- och ungdomstandvård - en enkätstudie

Uppföljning av vårdavtal för allmän barn- och ungdomstandvård - en enkätstudie Uppföljning av vårdavtal för allmän barn- och ungdomstandvård - en enkätstudie Thomas Modéer Januari 2013 2 (19) Innehållsförteckning Bakgrund... 5 Uppdraget... 5 Metod... 6 Resultat... 6 Examensår...

Läs mer

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett.

Tänk på att handläggningen går snabbare om ansökan är komplett. Anvisning till blanketten BYTE AV SÖKANDE ELLER STÖDMOTTAGARE - ansökan om stöd Vem ska använda blanketten? Använd blanketten för att ansöka om något av följande: byta sökande på en redan inlämnad ansökan

Läs mer

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera

Endast arbetsmaterial REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN. Observera REVIDERAD PLAN FÖR BIDRAG TRYCKT OCH ELEKTRONISK KULTURTIDSKRIFT ANVISNINGAR FÖR BLANKETTEN Observera Denna onlineblankett är optimerad för webbläsaren Internet Explorer version 6 eller senare, men fungerar

Läs mer

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning

Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Beställning av Tandvårdsintyg, T99Wi Handledning Innehåll Allmänt om tandvårdsintyg och T99-reformen...2 Systemstart...2 Beställning av nytt tandvårdsintyg...5 Sök patient...6 Exempel...6 Områdeskod...8

Läs mer

Rapport över granskning avseende privata vårdgivare. Jämtlands läns landsting 2003

Rapport över granskning avseende privata vårdgivare. Jämtlands läns landsting 2003 Rapport över granskning avseende privata vårdgivare Jämtlands läns landsting 2003 1 INLEDNING...3 1.1 Uppdrag...3 1:2 metod...3 2 GRANSKNING...3 2.1 Rutin privat vårdgivare...3 2:2 Rutin landstingets kansli...4

Läs mer

Datum Dnr Policy och riktlinjer gällande vård för personer från andra länder

Datum Dnr Policy och riktlinjer gällande vård för personer från andra länder Regionstyrelsen Hälso- och sjukvårdsstrateg 040-675 31 25 pia.landgren@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2011-04-07 Dnr 1100466 1 (3) Regionfullmäktige Policy och riktlinjer gällande vård för personer från

Läs mer

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER VID KÖP AV ARBETSMARKNADSUTBILDNING OCH FÖRBEREDANDE UTBILDNING

ALLMÄNNA BESTÄMMELSER VID KÖP AV ARBETSMARKNADSUTBILDNING OCH FÖRBEREDANDE UTBILDNING 1 (10) ALLMÄNNA BESTÄMMELSER VID KÖP AV ARBETSMARKNADSUTBILDNING OCH FÖRBEREDANDE UTBILDNING rev. 2008-05-29 2 (10) 1 Tillämplighet Dessa bestämmelser gäller vid köp av arbetsmarknadsutbildning och förberedande

Läs mer

Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen?

Tycker du att du har fått fel vård eller behandling? Är du inte nöjd med den förklaring du får av vårdpersonalen? 2014-02-27 1(9) Klaga på vården Om du har klagomål på vården kan du både som patient och närstående framföra dina synpunkter. På så sätt bidrar du till att göra vården säkrare. Det finns flera instanser

Läs mer

Hbehandlare Visar var ev. pappersjournal finns, se lista i Efficamaualen

Hbehandlare Visar var ev. pappersjournal finns, se lista i Efficamaualen Ekonomiutbildning GRUND-blanketten snabb genomgång TÄND-blanketten Kategori Enbart för kommande statistik, ska dock föras Hbehandlare Visar var ev. pappersjournal finns, se lista i Efficamaualen Debiteringsklass

Läs mer

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15

Vårdval tandvård Västernorrland. Bilaga 2 Ansökan. Allmän barn- och ungdomstandvård. Version 2013-01-15 Vårdval tandvård Västernorrland Bilaga 2 Ansökan Allmän barn- och ungdomstandvård Version 2013-01-15 1 1. Uppgifter om sökande Detta dokument ska besvaras och undertecknas av sökande. Namn på sökande Organisationsnummer:

Läs mer

Högkostnadsskydd för tandvård

Högkostnadsskydd för tandvård Högkostnadsskydd för tandvård Alla som bor i Sverige omfattas av ett tandvårdsstöd. I tandvårdsstödet finns ett högkostnadsskydd som gör att du vid större behandlingar bara behöver betala en del av kostnaden

Läs mer

Prislista Folktandvården i Västra Götalandsregionen Gäller från 2006-01-01

Prislista Folktandvården i Västra Götalandsregionen Gäller från 2006-01-01 Prislista Folktandvården i Västra Götalandsregionen Gäller I denna prislista presenteras priserna för Folktandvården i Västra Götalandsregionen. Samtliga folktandvårdskliniker inom Regionen tillämpar samma

Läs mer

Riksförsäkringsverkets föreskrifter (RFFS 1998:35) för verkställigheten av förordningen (1998:1337) om tandvårdstaxa

Riksförsäkringsverkets föreskrifter (RFFS 1998:35) för verkställigheten av förordningen (1998:1337) om tandvårdstaxa Aktuell lydelse Riksförsäkringsverkets föreskrifter (RFFS 1998:35) för verkställigheten av förordningen (1998:1337) om tandvårdstaxa Inledande bestämmelser 1 I denna författning ges föreskrifter om tandvård

Läs mer

Nya föreskrifter om särskilt tandvårdsbidrag (STB)

Nya föreskrifter om särskilt tandvårdsbidrag (STB) Meddelandeblad Mottagare: Vårdgivare Hälso- och sjukvårdspersonal Tandvårdspersonal Nr 15/2012 December 2012 Nya föreskrifter om särskilt tandvårdsbidrag (STB) Från och med den 1 januari 2013 gäller Socialstyrelsens

Läs mer

Tandläkare Pär Fugelstad. Prislista

Tandläkare Pär Fugelstad. Prislista Prislista 2016-05-23 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 850 810 103 Akut eller kompletterande undersökning,

Läs mer

Tandvårdsreform 1999 2000

Tandvårdsreform 1999 2000 Tandvårdsnämndens kansli Datum 2000-04-12 Dnr Nyhetsbrev nr 1 Tandvårdsreform 1999 2000 Nu har tillsammans levt drygt ett år med den nya tandvårdsreformen och vunnit erfarenheter såväl goda som dåliga.

Läs mer

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård

Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård DAGORDNING Datum 2018-01-22 1 (6) Sammanträde i beredningen för primärvård, psykiatri och tandvård Ledamöter och ersättare i beredningen för primärvård,

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-20 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Riksförsäkringsverkets författningssamling

Riksförsäkringsverkets författningssamling RIKSFÖRSÄKRINGSVERKET FÖRESKRIVER Riksförsäkringsverkets författningssamling ISSN 0348-582X RFFS 1997:7 Utkom från trycket den 4 juni 1997 Riksförsäkringsverkets föreskrifter om ändring i föreskrifterna

Läs mer

Vårdval i Östergötland

Vårdval i Östergötland Vårdval i Östergötland Blankett för auktorisationsansökan för allmäntandvård barn och unga Leverantörsuppgifter Komplett företagsnamn: Adress: Postnummer: Postadress: Organisationsnummer: Firmatecknare:

Läs mer

KONCERNKONTORET Avd för hälso- och sjukvårdsstyrning

KONCERNKONTORET Avd för hälso- och sjukvårdsstyrning KONCERNKONTORET Avd för hälso- och sjukvårdsstyrning Charlotta Gyland Hälso- och sjukvårdstrateg 040 675 36 93, 0768 87 04 38 charlotta.gyland@skane.se INFORMATION Datum 2014-03-21 Dnr 1400343 1 (7) Ändringar

Läs mer

Tandvårdstaxor 2019, barntandvårdspeng, karensbelopp och procentuell avsättning av barntandvårdspengen för riskfond 1 och fri tandvård t.o.m.

Tandvårdstaxor 2019, barntandvårdspeng, karensbelopp och procentuell avsättning av barntandvårdspengen för riskfond 1 och fri tandvård t.o.m. TJÄNSTESKRIVELSE Datum Diarienummer 2018-09-17 RS180761 Regionkontoret Ekonomiavdelningen Rickard Ekdal Controller Hälso och sjukvårdsavdelningen Gunnel Håkansson Tandvårdsstrateg Regionstyrelsen Tandvårdstaxor

Läs mer

Tandläkare Staffan Söderström. Prislista

Tandläkare Staffan Söderström. Prislista Prislista 2017-04-11 Undersökning, riskbedömning och hälsofrämjande åtgärder Pris Referenspris *) 101 Basundersökning och diagnostik, utförd av tandläkare 825 825 103 Akut eller kompletterande undersökning,

Läs mer

Välkommen till ett riktigt bra sparande!

Välkommen till ett riktigt bra sparande! Välkommen till ett riktigt bra sparande! Handlingarna skickar du till adressen nedan. h Blanketten Ansökan öppna konto, juridisk person Undertecknad av både behörighetsadministratör (-er) och behörig firmatecknare.

Läs mer

Hur ansöker man till Sofia Distansundervisning?

Hur ansöker man till Sofia Distansundervisning? Hur ansöker man till Sofia Distansundervisning? Anmälningsblankett Sofia Distansundervisning vänder sig till elever under studieår 6-9. Blanketter och information kan hämtas på vår hemsida (www.sofiadistans.nu)

Läs mer

SPRINGTIME/TLV TANDLÄKARE OM TANDVÅRDSSTÖDET

SPRINGTIME/TLV TANDLÄKARE OM TANDVÅRDSSTÖDET SPRINGTIME/TLV TANDLÄKARE OM TANDVÅRDSSTÖDET Bakgrund & Genomförande BAKGRUND & SYFTE Syftet med undersökningen är att kartlägga landets tandläkare och vårdgivare bedömer att tandvårdsstödet fungerar idag,

Läs mer

Linneas munhälsa. Anneli Schippert Leg. Tandhygienist, Folktandvården Tingsryd Ulrika Tegsved Leg. Tandhygienist, Folktandvården Alvesta

Linneas munhälsa. Anneli Schippert Leg. Tandhygienist, Folktandvården Tingsryd Ulrika Tegsved Leg. Tandhygienist, Folktandvården Alvesta Linneas munhälsa Anneli Schippert Leg. Tandhygienist, Folktandvården Tingsryd Ulrika Tegsved Leg. Tandhygienist, Folktandvården Alvesta Förbättringsarbete Linnea 5 1. Bakgrund Den 1 januari 1999 infördes

Läs mer

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda

Datum Dnr Förändringar i Region Skånes bestämmelser om ekonomiska förmåner för förtroendevalda Regionstyrelsen Gustaf Hallqvist Utredare 044-309 31 65 gustaf.hallqvist@skane.se BESLUTSFÖRSLAG Datum 2014-11-26 Dnr 1402448 1 (5) Regionstyrelsen Förändringar i s bestämmelser om ekonomiska förmåner

Läs mer

Asylsökanden och fattiga EU-migranter - perspektiv på regelverk och praktik. Svensk Samhällsodontologisk förening 20151001

Asylsökanden och fattiga EU-migranter - perspektiv på regelverk och praktik. Svensk Samhällsodontologisk förening 20151001 Asylsökanden och fattiga EU-migranter - perspektiv på regelverk och praktik Svensk Samhällsodontologisk förening 20151001 Vem är vi? Birgitta Gunnarsson, Folktandvården VG, verksamhetsutvecklare Gunnar

Läs mer

Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd

Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd Manual 3.1 Fakturaportal för Särskilt Tandvårdsstöd Nyhet 2014-09-30 - Registrera räkning: Välj den del av Särskilt Tandvårdsstöd som räkningen avser. Även patienter med intyg om N-tandvård eller F-tandvård

Läs mer

Privattandläkarna. Medlemsägd, medlemsstyrd och partipolitiskt obunden branschorganisation för hela den privata tandvården

Privattandläkarna. Medlemsägd, medlemsstyrd och partipolitiskt obunden branschorganisation för hela den privata tandvården Privattandläkarna Medlemsägd, medlemsstyrd och partipolitiskt obunden branschorganisation för hela den privata tandvården Privattandläkarna arbetar för Fri prissättning Fri etablering Patientens fria val

Läs mer

Taxa för miljötillsyn och livsmedelskontroll inom Stockholms stad. Miljöförvaltningen

Taxa för miljötillsyn och livsmedelskontroll inom Stockholms stad. Miljöförvaltningen Taxa för miljötillsyn och livsmedelskontroll inom Stockholms stad Miljöförvaltningen 2015 Miljö- och hälsoskyddsnämnden har tillsyn över verksamheter som kan påverka vår miljö och människors hälsa. Ni

Läs mer

Anvisningar för tandreglering

Anvisningar för tandreglering Dnr HSS 2007-0117 Anvisningar för tandreglering Gäller för barn och ungdomar folkbokförda i Uppsala län Landstingets kansli Slottsgränd 2A Box 602 751 25 Uppsala tfn vx 018-611 00 00 fax 018-611 60 10

Läs mer

LANDSTINGET I VÄRMLAND Folktandvården Värmland

LANDSTINGET I VÄRMLAND Folktandvården Värmland LANDSTINGET I VÄRMLAND 2013-05-21 Folktandvården Värmland Hans Östholm/PB Dnr LK/031360 Ramavtal för privat barn- och ungdomstandvård i Värmland 1 Avtalets omfattning Inom Landstinget i Värmland råder

Läs mer

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114

Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Valkretsindelning Region Skåne - Yttrande Ärende 14 KS 2017/114 Sida 290 av 349 Tjänsteskrivelse 1(2) 2017-04-18 Dnr: KS 2017/114 Kommunstyrelsen Valkretsindelning Region Skåne Yttrande Förslag till beslut

Läs mer

Tjänsteskrivelse. Utomlänsersättningar 2007 för viss specialisttandvård

Tjänsteskrivelse. Utomlänsersättningar 2007 för viss specialisttandvård Landstinget Halland Tjänsteskrivelse (hi4 a c /R' g.4 s 070205 Datum Diarienummer 2007-01-17 Ls070033-1 Landstingskontoret Kristian Samuelsson, utvecklare Planerings- och utvecklingsavdelningen Tf n 035-13

Läs mer

Hur går utredningen till?

Hur går utredningen till? Hur går utredningen till? En utredning på Dart börjar med ett remissmöte där vi bestämmer om vi ska arbeta med handledning eller gemensam problemlösning. På remissmötet kan du ställa frågor och få förslag

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott Åsa Nordström Regionjurist 044-3093061 Asa.K.Nordstrom@skane.se YTTRANDE Datum 2015-08-25 Dnr 1501744 1 (5) Förvaltningsrätten i Malmö Domare 104 Box 4522 203 20 Malmö Laglighetsprövning

Läs mer

Uppföljningsplan Tandvård

Uppföljningsplan Tandvård Bilaga 2 Uppföljningsplan Tandvård Uppföljningsplanen är enbilaga till avtalet och reglerar hur uppföljningen av Uppdraget ska ske. Vad som omfattas av uppföljningen och hur rapportering ska ske. Rapportering

Läs mer

Patientnämndsärende gällande att remiss skickas till privat vårdgivare som inte debiterar enligt offentlig taxa

Patientnämndsärende gällande att remiss skickas till privat vårdgivare som inte debiterar enligt offentlig taxa Hälso- och sjukvårdsförvaltningen 2016-12-08 1 (2) HSN 2016-4601 Handläggare: Peder Eskesen Hälso- och sjukvårdsnämnden 2017-01-31 Patientnämndsärende gällande att remiss skickas till privat vårdgivare

Läs mer

Tillsyn enligt inkassolagen (1974:182) uppgift om grunden för tele-, TV- och Internetfordringar

Tillsyn enligt inkassolagen (1974:182) uppgift om grunden för tele-, TV- och Internetfordringar Datum Diarienr 2010-11-23 1288-2010 PayEx Finance AB 621 88 Visby Tillsyn enligt inkassolagen (1974:182) uppgift om grunden för tele-, TV- och Internetfordringar Datainspektionens beslut Datainspektionen

Läs mer

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner

Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner 2015-01- 12 Riktlinjer och avtal för elektroniska utskick via nyhetsbrevtjänst SCUF- regioner Vad tjänsten innebär Alla SCUF:s regionstyrelser, vidare nämnt som regionerna, har tillgång till en tjänst

Läs mer

Integritetspolicy för Bernhold Ortodonti

Integritetspolicy för Bernhold Ortodonti Integritetspolicy för Bernhold Ortodonti Denna Integritetspolicy publicerades 2018-05-25. Innehållsförteckning 1. Bakgrund 2. Definitioner 3. Varför Behandlar vi dina personuppgifter? 4. Hur länge bevarar

Läs mer

Registreringsrutiner för besök på obstetrisk ultraljudsmottagning

Registreringsrutiner för besök på obstetrisk ultraljudsmottagning 1 (12) Avdelningen för Närsjukvård (NSV) Kvinnor-Barn-Asyl Registreringsrutiner för besök på obstetrisk ultraljudsmottagning Gäller fr o m 2015-06-01 Senast uppdaterad: 2015-05-12 2015-05-11: Det tidigare

Läs mer