Det första biblioteket i Mönsterås var detta bokskåp som fanns i kyrkans sakristia. Det fanns ett hundratal böcker och en lånejournal.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Det första biblioteket i Mönsterås var detta bokskåp som fanns i kyrkans sakristia. Det fanns ett hundratal böcker och en lånejournal."

Transkript

1 Det första biblioteket i Mönsterås var detta bokskåp som fanns i kyrkans sakristia. Det fanns ett hundratal böcker och en lånejournal.

2 BIBLIOTEKET MELLAN ÅREN 1898 OCH bildades det första lånebiblioteket enligt gamla tidningsnotiser och protokoll. Några av köpingens skolråd blev utsedda till kommitterade. Det samlades in 288,75 kronor som startkapital, dessutom skänktes 50 kronor av Tändsticksfabriken. Man införskaffade en del böcker som utlånades mot 5 öre per vecka och man fick givetvis bara låna 1 bok per gång. Första året lånades det ut 79 böcker lånade man ut 591 böcker, men sedan sjönk antalet lån och 1906 var det bara 26 utlån. De cirka 100 böckerna var i dåligt skick. I vilken lokal biblioteket fanns i saknas uppgift om kom de första kollektivavtalen och arbetsgivaren hade då erkänt fackföreningarna som en förhandlande part. Timlönen blev fastställd till öre per tim för manliga arbetare över 20 år och 15 öre för kvinnliga arbetare över 18 år. Arbetstiden var då 60 timmar Blev frågan om ett nytt bibliotek aktuell. En ombildning av verksamheten var nödvändig för att återupprätta denna för den allmänna bildningens höjande viktiga och själsförädlande samhällsangelägenhet. Lämplig lokal och dito föreståndare behövdes, samt 150 kr att köpa nya böcker. Nykterhetsvännernas centralkommitté diskuterade att ta på sig ansvaret för att öppna en läse- och värmestuga i december öppnades en Läse- och värmestuga i Åckerströms fastighet på Storgatan (Klänningshop). Den hölls öppen söckendagar kl. 08:00 21:30, samt sön- och helgdagar kl. 12:30 21:30. Bibliotekarie var folkskollärare K Engstrand antogs namnet Mönsterås Folkbibliotek och biblioteket hölls öppet endast under kvällstid 19:00 20: Biblioteket flyttades till Viktoria Jonssons fastighet vid Storgatan (Walls Färg & Golvservice). Biblioteket har öppet varje onsdag och lördag kl. 19:00 20:00.

3 Nykterhetsvännernas centralkommitté diskuterade att ta på sig ansvaret för att öppna en läseoch värmestuga. Utdrag från möte : Inrättandet av en läsestuga i köpingen var i måndags afton föremål för en flitig överläggning vid gemensamt sammanträde med nykterhetsvännernas centralkommite och Svenska folkförbundets ombud under ordförandeskap av fatfabrikör G M Åkerström. Förslaget hade inlämnats till Centralkommiten av kyrkoherde J A Jönsson med den tanken, att en läsestuga skulle motverka dryckenskap och andra laster, samt höja ungdomens andliga avseende. Folkskollärare K Engstrand, som först fick ordet, framhöll att det var en god sak att arbeta för. Folkförbundets avdelning här hade haft frågan på sitt program och ville medverka till dess lösning. Men då inga medel finnes, måste vi börja så vackert i mindre skala, hyra en lämplig, central belägen lokal enbart för läsning och skrivning och låta all servering tills vidare anstå. Det var synnerligen lämpligt att folkförbundet och nykterhetsfolket samarbetar i denna sak. Murarmästare Kr Andersson, anförde att frågan hade behandlats i Logen Arken. Men hade där fruktat stora kostnader och svårigheter att få lämplig lokal. Handlanden S Modeér föredrog en berättelse över 1907 års verksamhet vid läsestugan i Kalmar. Vedgårdsförmannen John Jonsson och bagaren Aug Thegerström ansåg saken god och behjärtansvärd, men ville ha frågan uppskjuten till hösten för att under sommarens lopp nödigt förarbete kunde göras. Folkskollärare A Söderbäck en värme- och läsestuga vore till stor nytta icke bara för köpingen med omnejd utan för sjöfarande och främlingar. Kommittén kunde upptaga ett lån till inköp av inventarier och dylikt, samt hyra en lämplig lokal och inrätta den i likhet med Kalmar. Handlanden O E Burström ville för närvarande icke ha servering om Kommittén skall svara för det hela, men lämpligt vore anskaffa ett läs- och skrivrum för en hyra av kr om året. Skomakarmästare R A Löfgren: Mönsterås samhälle kan ej jämföras med Kalmar, stora uppoffringar kunna ej fordras, men ett rum för läsning bör upplåtas, tidningar och böcker bekostas. Vi bör ej styra till konkurrens med servering, då flera serveringsställen finnes förut i köpingen. Ett par talare ville förlägga läsestugan till hotellets andra våning under förutsättning att hotellet bleve nykterhetshotell eller att hotellets nedre lokal helt skiljes från den övre och överlåtes till läsestuga mot en moderat hyra. Folkskollärare K Lindström misstrodde att en servering i större stil skulle bli bra. En läsestuga utan servering duger emellertid inte, där måste finnas kaffe eller något i den vägen. Detta kan ju vara en enskild affär för den som upplåter rum. Flera instämmanden.

4 Det är intressant att se vad saker kostade vid sekelskiftet och vad lönen var då kom de första kollektivavtalen och arbetsgivaren hade då erkänt fackföreningarna som en förhandlande part. Timlönen blev fastställd till öre per tim för manliga arbetare över 20 år och 15 öre för kvinnliga arbetare över 18 år. Arbetstiden var då 60 timmar.

5 1908 i december öppnades en Läse- och värmestuga i Åckerströms fastighet på Storgatan (Klänningshop) Den hölls öppen söckendagar kl. 08:00 21:30, samt sön- och helgdagar kl. 12:30 21:30 Bibliotekarie var folkskollärare K Engstrand antogs namnet Mönsterås Folkbibliotek och biblioteket hölls öppet endast under kvällstid 19:00 20: Biblioteket flyttades till Viktoria Jonssons fastighet vid Storgatan (Walls Färg & Golvservice). Biblioteket har öppet varje onsdag och lördag kl. 19:00 20:00. Bilden är från 1910.

6 inryms biblioteket i Fotograf August Melins fastighet som låg i hörnet Sjögatan Repslagaregatan och brann ner Bibliotekarie var redaktör Adolf Lindén, som för detta fick en lön på 125,00 kr/år. Biblioteket var inrymt i hans bostad och hade öppet onsdag lördag kl. 19:00 20:30. Bokbeståndet 1918 var 705 band. På bilden syns Melins fastighet till vänster och Järnvägsstationen till höger.

7 Biblioteket fanns en kortare period 1920 i en av Adolf Lindén inköpt fastighet på Köpingsgatan. Vilken fastigheten var är osäkert.

8 Katalog över vilka böcker som fanns till utlåning 1920

9 1921 flyttar folkbiblioteket till Kommunala Mellanskolan (senare samrealskolan), Kuggåsvägen 2 och håller öppet fredagar kl. 19:00 20: avlider Adolf Lindén och efterträds av Emma Lindstrand som bibliotekarie, vaktmästare C A Johansson blev biträdande bibliotekarie fram till 1939.

10 BIBLIOTEKETS HISTORIA UNDER OCH 1950-TALET 1940 Biblioteket flyttar in i ett rum på övervåningen i det nya kommunalhuset (polishuset) på Storgatan. I ett annat rum flyttar Arbetarnas Bildningsförbunds bibliotek in, som tidigare varit i gamla Kansliet blir det sammanslagning med ABF:s bibliotek och även Logen Arken med filialerna Enighet och Hammerfest ingick med sina boksamlingar väljs Alvar Carlsson till ordförande i styrelsen och blir samma år vald till bibliotekarie har Mönsterås Kommun fått kommunalkamrer Viktor Lund att handha sin förvaltning. Under hans driftiga ledning behövdes nu biblioteksvåningens utrymmen till kontorslokaler. Nya lokaler behövs till biblioteket inlemmades Mönsterås sockens bibliotek i det centrala biblioteket. Det hade tidigare förvaltats av folkskollärare Emil Runstam och bestod av cirka 1000 band Biblioteket flyttas denna gång till nyinredda lokaler vid Nygatan. Lokalen hade 80 m2 golvyta. Det hölls öppet måndag, onsdag och fredag flyttades skolbiblioteken i Habbestorp och Hammarglo in till centralbiblioteket blev Mona Carlsson biträdande bibliotekarie på heltid och det blev öppet 5 dagar i veckan går Alvar Carlsson i pension och Nils Nilsson blir ny bibliotekarie.

11 I den sista fastigheten (polishuset) på vänster sida fanns biblioteket en period under 1940-talet.

12 I den här fastigheten som kallades Kansliet vid Häradshövdingegatan, huserade ABF på övervåningen.

13 I den låga byggnaden till vänster på bilden från Nygatan huserade kommunbiblioteket från 1952 fram till 1974.

14 1974 har lokalerna i Tingshuset blivit lediga. Biblioteket flyttar in i de lediga lokalerna. En ny epok börjar i bibliotekets historia.

15 FÖRSTA SPADTAGET FÖR NYA BIBLIOTEKET 29 MARS 2011

16 Tack för att du tittat på bildspelet. Bildspelet är sammansatt av Leif Rydström Tekniska kontoret Mönsterås kommun. Lill Eriksson och personalen på Mönsterås Bibliotek har bistått med material. Jonny Nilsson Stranda Hembygdsförening har bidragit med bilder och information. Tack för all material, bilder och information som jag fått.

Falköpings Bibliotek genom tiderna

Falköpings Bibliotek genom tiderna Första biblioteket i Silvénska huset på Storgatan Falköpings Bibliotek genom tiderna Biblioteket idag. Foto: bibliotekets arkiv Redan 1841 togs initiativet till det första lånebiblioteket i Falköping,

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

Verksamhets- berättelse 2016

Verksamhets- berättelse 2016 Verksamhets- berättelse 2016 Biblioteket Verksamhetsberättelse för biblioteket 2016 1. Verksamhetsområde Folkbiblioteket i Kopparberg och skolbiblioteket vid Kyrkbacksskolan lånar ut fack- och skönlitteratur,

Läs mer

Biblioteksverksamheten i Strömstad Nyckeltal och kvalitetsredovisning 2009

Biblioteksverksamheten i Strömstad Nyckeltal och kvalitetsredovisning 2009 Biblioteksverksamheten i Strömstad Nyckeltal och kvalitetsredovisning 2009 Stadsbibliotekets personal: 2010 2009 2008 Bibliotekschef: 1,00 1,00 1,00 Bibliotekarier: 4,65 4,65 5,40 (Därav skolbiblioteken

Läs mer

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog

Fridebo. Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo Tryggt och bekvämt boende för äldre i Hanaskog Fridebo är ett seniorboende i ett lummigt och lugnt område i centrala Hanaskog. I huset finns bibliotek, en mötesplats för äldre och lägenheter för

Läs mer

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här.

För att då har jag ingen fritidsaktivitet och vi har bokklubb då här. . Vilken tid och veckodag skulle passa dig bäst att besöka biblioteket? "Har barn som går på förskola och vet att de har haft problem att få tider som passar att besöka biblioteket i Hovmantorp på förmiddagarna.

Läs mer

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar

Spelschema för årets fotbollsmästerskap! island tyskland Söndag 14/7 Växjö Arena, Växjö. Söndag 14/7 Kalmar Arena, Kalmar ! Onsdagen 10/7 Onsdagen 10/7 Torsdag 11/7 Torsdag 11/7, Fredag 12/7 Fredag 12/7 Lördag 13/7 Lördag 13/7 Söndag 14/7 Söndag 14/7 Måndag 15/7 Måndag 15/7 Tisdag 16/7 Tisdag 16/7 Onsdag 17/7 Onsdag 17/7

Läs mer

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5.

Gå till biblioteket EVA THORS RUDVALL ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN. Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5. ARBETSMATERIAL FÖR ELEVEN EVA THORS RUDVALL Jobba med bokens bildordlistor och skriv färdigt meningarna. sidan 5 Till kommer människor för att låna. Här jobbar Lisa som är. Hon kan hjälpa dig att hitta

Läs mer

22 Tvärbanan Alvik Sickla udde

22 Tvärbanan Alvik Sickla udde Tvärbanan Noter n Endast natt mot lördag, söndag och helgdag. Måndag fredag s strand............................................................................................................................................................................................................

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträde Ärende. sberättelse 2017, Lj usnarsbergs bibliotek. Egna anteckningar ~ LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN

Kommunstyrelsens sammanträde Ärende. sberättelse 2017, Lj usnarsbergs bibliotek. Egna anteckningar ~ LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN Kommunstyrelsens sammanträde 2018-04-25 Ärende 19 Verksamhet sberättelse 2017, Lj usnarsbergs bibliotek Egna anteckningar ~ LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN [9191LJUSNARSBERGS ~ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdat

Läs mer

PERSONALHANDBOK FAGERSTA KOMMUN Personalkontoret Datum 2013-05-01

PERSONALHANDBOK FAGERSTA KOMMUN Personalkontoret Datum 2013-05-01 201-05-01 1(7) SEMESTERLEDIGHET Semesterlagen gäller för alla arbetstagare. Genom lagen garanteras arbetstagaren semesterförmåner i sin anställning. De flesta bestämmelserna är tvingande till arbetstagarnas

Läs mer

Postgång och poststation i Slätafly

Postgång och poststation i Slätafly Postgång och poststation i Slätafly I slutet på 1800-talet framkom det att Poststyrelsen ville inrätta en poststation i södra delen av Torsås socken. Det uppstod då en kamp mellan Slätafly och Karsbo vilken

Läs mer

Mariestads. Pensionärsförening

Mariestads. Pensionärsförening Mariestads Pensionärsförening 70 År 1944-2014 HISTORIK avseende Mariestads pensionärsförening, PRO Mariestad, 70 år 17 mars 2014. Inledning I år, 2014 fyller Mariestads pensionärsförening, PRO Mariestad,

Läs mer

X. Bestyrelsen för biblioteket och läsesalen i Sörnäs.

X. Bestyrelsen för biblioteket och läsesalen i Sörnäs. 173: X. Bestyrelsen för biblioteket och läsesalen i Sörnäs. Den af bestyreisen för biblioteket och läsesalen i Sörnäs till Stadsfullmäktige afgifna berättelse för året är, med undantag af tvenne längre

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Handikapprådet

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Kommunala Handikapprådet 1 Plats och tid Kommunhuset, Björken kl 16.30 17.45 Beslutande Emma Magnusson (C) ordf Britt-Marie Domeij (M) Renée Solstad (S) Rune Carlsson (HRF) Anders Engström (SRF) Walter Rydström (FUB) Bo Gillisson

Läs mer

Skolbiblioteksplan för Mora kommun

Skolbiblioteksplan för Mora kommun Skolbiblioteksplan för Mora kommun 2017-2019 Syfte Syftet med biblioteksplanen är att skapa tydliga riktlinjer för skolbibliotekscentralens verksamhet. Denna plan gäller fram till 2019 och ska därefter

Läs mer

28 28S Stockholms östra Österskär

28 28S Stockholms östra Österskär Giltighetstid december 20 18 juni 2015 samt 8 november 2015 10 januari 20 S Noter n Endast natt mot lördag, söndag och helgdag. Måndag fredag S S S S S S 05. 05. 05.15 05.17 05.18 05.20 05. 05. 05. 05.

Läs mer

Kalmar kommun. Hösten 2011. Kalmar kommun. Hösten 2011. Kalmar kommun. Hösten 2011. Kalmar kommun. Hösten 2011. Kalmar kommun.

Kalmar kommun. Hösten 2011. Kalmar kommun. Hösten 2011. Kalmar kommun. Hösten 2011. Kalmar kommun. Hösten 2011. Kalmar kommun. Hur ofta har du under de senaste 12 månaderna besökt kommunens bibliotek? 1 2 1 16 21 19 17 15 16 35 30 33 23 23 23 3 4 4 Hur ofta har du under de senaste 12 månaderna använt bibliotekens service på internet?

Läs mer

Ett hus och dess historia

Ett hus och dess historia Del 4: Sagan om Koppargrytan Ett hus och dess historia Från klädrum och arbetarhus till modern restaurang Arbetarhuset (nuvarande Koppargrytan) är industriparkens äldsta byggnad och byggdes troligen vid

Läs mer

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby

Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby Protokoll fört vid Aneby PRO årsmöte den 12 februari 2013 i Allianskyrkan, Aneby 1 Årsmötet öppnas Ordförande Roland förklarade årsmötet öppnat och hälsade ett 90-tal medlemmar samt kyrkoherde Peter Andreasson

Läs mer

Biblioteksplan. Ydre kommun. Skolbiblioteksplan med handlingsplan. Antagen av Kommunfullmäktige 2015 02 23, Kf 2 Diarienummer 2014/00263

Biblioteksplan. Ydre kommun. Skolbiblioteksplan med handlingsplan. Antagen av Kommunfullmäktige 2015 02 23, Kf 2 Diarienummer 2014/00263 Biblioteksplan Ydre kommun 2015 2018 Skolbiblioteksplan med handlingsplan Antagen av Kommunfullmäktige 2015 02 23, Kf 2 Diarienummer 2014/00263 Biblioteksplan, Ydre kommunbibliotek 2015 2018 Bakgrund:

Läs mer

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013

Lidköping kommun. sammanställning biblioteksundersökning 2013 Lidköping kommun sammanställning biblioteksundersökning 2013 1 Sammanfattning Nya ökade möjligheter ger nya utmaningar I det stora hela är Lidköpingsborna nöjda med sitt nya bibliotek. Resultatet indikerar

Läs mer

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016

Verksamhetsberättelse Kallinge Folkets Hus 2016 216 216 Dagordning vid årsstämma den 23/3 217 1 Stämmans öppnande 2 Stämmans behöriga utlysande 3 Godkännande av dagordning 4 Val av ordförande för stämman 5 Val av sekreterare för stämman 6 Val av justerare

Läs mer

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek

Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Enkät 2015 Umeåregionens bibliotek Jag är A. Man 25 22,5 B. Kvinna 86 77,5 C. Annan 0 0 Min ålder A. yngre än 25 år 21 18,9 B. 26 45 år 32 28,8 C. 46 65 år 38 34,2 D. äldre än 65 20 18 Tid för mitt besök

Läs mer

digital delaktighet i Sverige Trollhättan 24 maj 2011 Ann Wiklund, samordnare läns- och regionbiblioteken i Digidel

digital delaktighet i Sverige Trollhättan 24 maj 2011 Ann Wiklund, samordnare läns- och regionbiblioteken i Digidel En kampanj A new era? för digital delaktighet i Sverige Trollhättan 24 maj 2011 Ann Wiklund, samordnare läns- och regionbiblioteken i Digidel Affischen Överenskommelse mellan Regionbibliotek Kalmar, LänsbibliotekSydost

Läs mer

Dokument i klassens aktivitet

Dokument i klassens aktivitet Dokument i klassens aktivitet I min mall har jag ju tagit bort Aktivitetens dokument, så att eleverna inte har tillgång till dem. Min tanke med detta är att de lärare som arbetar i klassen då får en plats

Läs mer

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund 1 Ändamål Förbundets namn är Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund, i det följande kallat Förbundet. Förbundet har till ändamål att tillvarata medlemmarnas

Läs mer

Resultat brukarundersökningen hösten 2010

Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Resultat brukarundersökningen hösten 2010 Om du tänker på bemötandet i stort. Hur nöjd är du då med personalens bemötande? Bemöter personalen dig lika bra som du hoppades? Tänk dig ett perfekt bemötande.

Läs mer

Kommunbladet maj 2014

Kommunbladet maj 2014 Kommunbladet maj 2014 Information från Norsjö kommun på lättläst svenska. Val till EU-parlamentet Den 25 maj 2014 är det val till EU-parlamentet (Europa-parlamentet). Då väljer du vilka 20 svenska politiker

Läs mer

Karlstads del i bokflödet inom länet

Karlstads del i bokflödet inom länet 1 (9) Karlstads del i bokflödet inom länet 1. Inledning 1.1. Bakgrund Hanteringen av böcker och andra medier (hädanefter kallat böcker) på stadsbiblioteket i Karlstad har ökat enormt. Hösten 28 gick 12

Läs mer

Biblioteksstyrelsens sammanträde

Biblioteksstyrelsens sammanträde -3, BS 2016-06-01 08:30 Kallelse till Biblioteksstyrelsens sammanträde 2016-06-01 kl 08:30 i Frösörummet 1, BS 2016-06-01 08:30 TJÄNSTESKRIVELSE 1 BS: 1703/2... 2016-05-11 Dnr 1703-2013 Handläggare Lena

Läs mer

Kramfors Sollefteå bibliotek

Kramfors Sollefteå bibliotek Sommarbokbussen 2007 Kramfors Sollefteå bibliotek 2 Inledning Även sommaren 2007 hade kommuninvånare, sommarboende och turister i Kramfors och Sollefteå kommuner möjlighet att besöka och låna böcker på

Läs mer

Information till hängavtalsbundna företag på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl

Information till hängavtalsbundna företag på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl Information till hängavtalsbundna företag på Teknikinstallationsavtalet VVS & Kyl Nytt gemensamt kollektivavtal för VVS och Kyl branschen har träffats med VVS Företagen för tiden 1 april 2013 31 mars 2016.

Läs mer

Örebro Läns Trädgårdsaktiebolag.

Örebro Läns Trädgårdsaktiebolag. Örebro stadsarkiv Arkivförteckning Örebro Läns Trädgårdsaktiebolag. 2014-10-13 Historik Historik för. Verksamhetstid 1862- Handlingarna omfattar tiden 1859-1999 Örebro Läns Trädgårdsaktiebolag (ÖLTAB)

Läs mer

Finnerödjas olika bibliotek

Finnerödjas olika bibliotek Finnerödjas olika bibliotek Biblioteket i Finnerödja var under åren 1967-2013 en filial till Laxå bibliotek. Ursprungligen fanns det tre olika bibliotek i Finnerödja sockenbiblioteket, NTO:s bibliotek

Läs mer

S1_005 Hildur Nilsson g Petersson

S1_005 Hildur Nilsson g Petersson Hildur Elisabeth Nilsson föddes i nr. 2 Gamla Köpstad i Träslövs församling fredagen den 30 april 1909. Hon var det näst yngsta av 6 syskon. Fyra bröder och två systrar. En av bröderna, Oskar Gottfrid

Läs mer

Måndag-fredag Kronobergs slottsruin. Kurortsvägen. Paradvägen

Måndag-fredag Kronobergs slottsruin. Kurortsvägen. Paradvägen 05.32 05.36 05.46 05.58 06.05 06.13 05.42 05.46 05.56 06.08 06.15 06.23 06.09 06.16 06.26 06.38 06.45 06.53 06.32 06.36 06.46 06.58 07.05 07.13 07.08 07.15 07.23 06.52 06.56 07.06 07.18 07.25 07.33 07.00

Läs mer

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4

Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Kommunala pensionärsrådet Sammanträdesdatum Sida 1 Innehållsförteckning Sida Föregående protokoll 3 Information från hemtjänst egenregin och särskilt boende 4 Rapport angående Mötesplats i Lit 5 Information

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Tid: 19:00-21:00 Datum: 2014-11-19 Plats: Slammertorp

Protokoll från styrelsemöte Tid: 19:00-21:00 Datum: 2014-11-19 Plats: Slammertorp Sida 1 av 5 Protokoll från styrelsemöte Tid: 19:00-21:00 Datum: 2014-11-19 Plats: Slammertorp Närvarande: Amanda Hedenberg (t.o.m. 7) Elisabeth Östlund Jakob Maleus Cederäng (fr.o.m. 2) Oskar Birkne Rikard

Läs mer

Förvaltningschef (motsvarande) har inte rätt till kompensation för övertidsarbete.

Förvaltningschef (motsvarande) har inte rätt till kompensation för övertidsarbete. 20 Övertid m.m. (gäller från och med 2014-10-01) Heltid Mom. 1 En heltidsanställd arbetstagare, som har en enligt detta avtal fastställd arbetstid och utför arbete på tid överstigande den fastställda tiden,

Läs mer

Biblioteksplan Högsby kommun Antagen av kommunfullmäktige , 8.

Biblioteksplan Högsby kommun Antagen av kommunfullmäktige , 8. Biblioteksplan Högsby kommun 2016-2019 Antagen av kommunfullmäktige 2017-02-06, 8. Bakgrund Enligt Bibliotekslagen SFS 2013:801 ska kommuner och landsting ha en politiskt antagen biblioteksplan. Denna

Läs mer

Bälinge - Lövstalöt - Uppsala

Bälinge - Lövstalöt - Uppsala Måndag - fredag Bälinge - Lövstalöt - Uppsala 05.13 05.22 05.29 05.33 05.42 05.43 05.52 05.59 06.03 06.12 06.33 06.42 06.49 06.54 07.03 07.03 07.13 07.21 07.26 07.36 07.33 07.43 07.51 07.56 08.06 08.03

Läs mer

1957-2007. 50-årsjubileum PRO JÄRBO

1957-2007. 50-årsjubileum PRO JÄRBO 1957-2007 50-årsjubileum PRO JÄRBO Historik för PRO Järbo:s 50-årsjubileum den 19 augusti 2007 i Hembygdsgården. Järbo Pensionärsförening bildades den 7 april 1957. Föredrag hade då hållits av ledamoten

Läs mer

Positionspapper E- böcker på svenska bibliotek

Positionspapper E- böcker på svenska bibliotek Svensk Biblioteksförening Promemoria 2012-06- 15 Positionspapper E- böcker på svenska bibliotek Låntagare ska även i framtiden ha tillgång till kultur och kunskap i olika publiceringsformer och format,

Läs mer

Kungliga biblioteket, Avdelningen för nationell samverkan, Enheten för samordning och utveckling

Kungliga biblioteket, Avdelningen för nationell samverkan, Enheten för samordning och utveckling Hej! Välkommen till Sveriges officiella skolbiblioteksstatistik! Även om ni inte har ett skolbibliotek är det några frågor som bör besvaras. Uppe i högra hörnet i enkäten finns en knapp där du kan gå in

Läs mer

Från bokskåp till mötesplats

Från bokskåp till mötesplats Från bokskåp till mötesplats Solna stadsbibliotek - de första 100 åren. SOLNA 1OO STADSBIBLIOTEK 1914-2014 SOLNA STADSBIBLIOTEK 1914-2014 1OO Detta häfte producerades i samband med Solna stadsbiblioteks

Läs mer

Arbetstid Arbetstidslagen (1982:673) gäller med nedanstående ändringar och tillägg.

Arbetstid Arbetstidslagen (1982:673) gäller med nedanstående ändringar och tillägg. Sverige Arbetstid Arbetstidslagen (1982:673) gäller med nedanstående ändringar och tillägg. Ordinarie arbetstid per vecka Ordinarie arbetstid för heltidsanställd är 40 timmar i genomsnitt per vecka. För

Läs mer

EN ÅTERBLICK PÅ SKOLAN OCH DESS UTVECKLINGEN INOM LINDÅS SAMHÄLLE

EN ÅTERBLICK PÅ SKOLAN OCH DESS UTVECKLINGEN INOM LINDÅS SAMHÄLLE DEL 6 På följande sidor är ett utdrag ur boken Lindås Från by till samhälle Fortsättning från Del 5 (att tänka på när du läser dessa avsnitt, är att boken skrevs 1980-83) Sida 1 EN ÅTERBLICK PÅ SKOLAN

Läs mer

Medborgarundersökningen. Med SCB:s Nöjd-Region-Index Nöjd-Medborgar-Index Nöjd-Inflytande-Index

Medborgarundersökningen. Med SCB:s Nöjd-Region-Index Nöjd-Medborgar-Index Nöjd-Inflytande-Index Medborgarundersökningen Med SCB:s Nöjd-Region-Index Nöjd-Medborgar-Index Nöjd-Inflytande-Index Tilläggsfrågor Karlskrona kommun Hösten 2008 Karlskrona kommun. Hösten 2008 Hur ofta har du under de senaste

Läs mer

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. september 2015 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D

FÖRSAMLINGSBLAD P I N G S T K Y R K A N. september 2015 T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D FÖRSAMLINGSBLAD september 2015 P I N G S T K Y R K A N T O L L A R P - K R I S T I A N S T A D Som lamm in bland vargar I Luk 10 kan man läsa om hur Jesus sände ut sjuttio andra och sände dem två och två

Läs mer

Biblioteksplan för Bollebygds kommun

Biblioteksplan för Bollebygds kommun Styrdokument 1 (6) 2017-11-01 Fastställd: Kommunfullmäktige 2017-12-07, 184 Gäller för: Bildnings- och omsorgsnämnden Dokumentansvarig: Kultur- och fritidschef Dnr : KS2017/268 Biblioteksplan 2018 2021

Läs mer

Biblioteksplan 2015-2016

Biblioteksplan 2015-2016 Biblioteksplan 2015-2016 Ödeshögs kommun Bilaga. Läsfrämjandeplan 2015-2016 Gunilla Christensen BIBLIOTEKSANSVARIG Bibliotekslagen 2013:801 (ersätter tidigare lag 1996:1596) 1 Denna lag innehåller bestämmelser

Läs mer

Delegationsordning vid Hjälmareds folkhögskola

Delegationsordning vid Hjälmareds folkhögskola 1 Delegationsordning vid Hjälmareds folkhögskola Allmänt I delegationsordningen ges anvisningar hur olika beslut och frågor av beslutskaraktär vid Hjälmareds folkhögskola skall handläggas och framför allt

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN ~ ORSA ~

BIBLIOTEKSPLAN ~ ORSA ~ BIBLIOTEKSPLAN ~ ORSA ~ Information Kultur Läslust BIBLIOTEKSPLAN Biblioteksplanen är ett politiskt förankrat dokument som skall ge en överblick över bibliotekens verksamheter och ansvarsfördelningar i

Läs mer

Ordföranden har ordet

Ordföranden har ordet Verksamhetsberättelse 2014 Ordföranden har ordet Under år 2014 anordnade Vaksala hembygdsförening flera aktiviteter för medlemmarna i föreningen. Jag vill tacka alla Er som deltagit i arrangemangen och

Läs mer

Användare biblioteket i Solna C Användare biblioteket i Bergshamra Icke-användare biblioteket i Solna C Icke-användare biblioteket i Bergshamra

Användare biblioteket i Solna C Användare biblioteket i Bergshamra Icke-användare biblioteket i Solna C Icke-användare biblioteket i Bergshamra 4 Biblioteksundersökningar Telefonintervjuer med personer i åldrarna 18-74 år Användare biblioteket i Solna C Användare biblioteket i Bergshamra Icke-användare biblioteket i Solna C Icke-användare biblioteket

Läs mer

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag KYRKOFULLMÄKTIGE 2013-11-07 1 (7) Plats och tid Åkersberga Kyrkliga Centrum torsdag den 7 november kl. 19.30 20.20 Ledamöter enligt bilaga 313 Tjänstgörande ers enligt bilaga 313 Ersättare enligt bilaga

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun

Aktiviteter i Eslövs kommun Aktiviteter i Eslövs kommun vår och sommar 2013 Öppet för alla! AKTIVITETER I ESLÖV Aktivitetshuset Karidal Karidal är en mötesplats för kommunens invånare där alla är lika välkomna. Här finns möjlighet

Läs mer

Uppdaterad : 2015-04-26

Uppdaterad : 2015-04-26 4 Torsdag 2 0 Ekerum Resort 6 Torsdag 2 0 Strand Hotel 8 Torsdag 2 0 Strand Hotel 19 Torsdag 2 0 Strand Hotel 24 Måndag 2 0 Strand Hotel 39 Söndag 2 0 Strand Hotel 70 Torsdag 2 0 Strand Hotel 71 Torsdag

Läs mer

Biblioteksplan 2014--2018

Biblioteksplan 2014--2018 Biblioteksplan Datum 2014-11-07 Beslutad Kommunfullmäktige 242, 2014-12-16 1(7) Dnr 14/714-880 Biblioteksplan 2014--2018 Biblioteken i Mörbylånga kommun består av tre folkbibliotek, Mörbylånga, Färjestaden

Läs mer

Örebro stad. Karolinska skolan. Biblioteket.

Örebro stad. Karolinska skolan. Biblioteket. Örebro stadsarkiv Arkivförteckning Örebro stad. Karolinska skolan. Biblioteket. 2016-04-07 Historik Historik för Örebro stad. Karolinska skolan. Biblioteket. Sida 1 av 1 Innehållsförteckning A A1 D D1

Läs mer

Inspirationsartikel 1 (5) 2014-02-18

Inspirationsartikel 1 (5) 2014-02-18 2014-02-18 1 (5) Inspirationsartikel Barn- och utbildningsförvaltningen har fått i uppdrag att ta fram ett inspirationsdokument för skolor och ungdomar att arbeta vidare med. Inspirationsdokumentet ska

Läs mer

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net

Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net Sandpappret Nr 7 Juli 2011 www.sanda-gotland.net SENSOMMARDANS I SANDA PARKEN Lördagen den 13 Augusti Gammeldans 15:00-18:00 till Kalle Jacobsson kvartett Grillbuffè ca 19:00 Dans 20:30-01:00 till DEAL

Läs mer

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X

Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Sida 1 Sammanträdestid Sammanträdesplats kl.16.00 De Gamlas Hem Beslutande Ledamöter: Jansson Harry, Ordförande Joelsson Annsofi, viceordförande Carlsson Gun Nordberg Susanne Lycke Per X X - - X Suppleanter:

Läs mer

1(7) Biblioteksplan 2015-2018. Styrdokument

1(7) Biblioteksplan 2015-2018. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Plan Beslutad av Kommunfullmäktige 2015-10-28 144 Dokumentansvarig Kommunchefen Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning Förord...4...5 Folkbibliotek - för

Läs mer

STADGAR FÖR CENTRUM FÖR KOMMERSIELL RÄTT I STOCKHOLM (STOCKHOLM CENTRE FOR COMMERCIAL LAW)

STADGAR FÖR CENTRUM FÖR KOMMERSIELL RÄTT I STOCKHOLM (STOCKHOLM CENTRE FOR COMMERCIAL LAW) 1 (3) STOCKHOLMS UNIVERSITET Juridiska fakulteten STADGAR FÖR CENTRUM FÖR KOMMERSIELL RÄTT I STOCKHOLM (STOCKHOLM CENTRE FOR COMMERCIAL LAW) vid Stockholms universitet, fastställda av rektor 2000-09-21

Läs mer

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret.

2 Parentation Sekreteraren Viljo Koski framhöll att sex av distriktets medlemmar avlidit under verksamhetsåret. Kongressprotokoll Protokoll fört vid Västergötlands Schackförbunds kongress i Vårgårda lördagen den 27 mars 2010. Förhandlingarna startade kl. 11.00 Kongressen hölls på Vårgårda Värdshus i Vårgårda centrum.

Läs mer

Specialarbetet är ett slags bestiillningsarbete, eftersom skolbiblioteket

Specialarbetet är ett slags bestiillningsarbete, eftersom skolbiblioteket l Grundskolan i Sollebrunn är en låg- och mellanstadie~kola och har ca 260 elever. Specialarbetet är ett slags bestiillningsarbete, eftersom skolbiblioteket i Sollebrunn hittills har saknat kortkatalog.

Läs mer

Tj.ngsryd.s. Kommun Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/ En samlad biblioteksorganisation med lokal förankring

Tj.ngsryd.s. Kommun Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/ En samlad biblioteksorganisation med lokal förankring Tj.ngsryd.s Kommun bilaga 1 BN 97 201-8-09-25 2018-09-06 Innehåll: Biblioteksplan för Tingsryd kommun år 2018/19 1 Biblioteks- och skollagen 2. Vision och mål avseende biblioteksverksamheten 2.1 Vision

Läs mer

Mötestid (början slut): Norrmalm Närvarande:

Mötestid (början slut): Norrmalm Närvarande: Protokoll Verksamhetskonferens 1(6). Mötesdatum Mötestid (början slut): Norrmalm 2011-11-12 10.00-14.00 Mötesplats Lokalen Vanadisplan Närvarande: Gunila Edin, Beatrice Eriksson,, Sören Kroon, Inger Mörtstedt

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Tord Westin, 1-2 Benny Jansson 3-10. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2003-02-12 1 Plats och tid Stadshotellet, Nora 2003-02-12 kl 09.00-11.00 Beslutande Övriga deltagande Benny Jansson (s) ordförande Lars-Göran Zetterlund (c) Svante Fägerås (s) Ingegerd Lööv (s) Karl-Arne

Läs mer

Foto Berne Gustafsson. SÖDRA KYRKOGÅRDEN år

Foto Berne Gustafsson. SÖDRA KYRKOGÅRDEN år Foto Berne Gustafsson SÖDRA KYRKOGÅRDEN 1863-2013 150 år Foto över Södra kyrkogården 150 års jubileum Södra kyrkogården Lördag den 7september kl. 11.00-14.00 Kl. 11.00 Musikstund utmot havet intill röda

Läs mer

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND

ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND FACKLIGA STUDIER Våren 2012 ETT SAMARBETE MELLAN ABF, LO OCH FACKFÖRBUNDEN I VÄRMLAND Uppdaterad 2012-02-09 INNEHÅLLSFÖRTECKNING sidan Information kring fackliga studier våren 2012 3 Facklig introduktion

Läs mer

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande.

Sveriges Kommuner och Landsting utser ordförande och vice ordförande. Stadgar för Pacta 1 Ändamål Pacta är ett arbetsgivarförbund för kommunalförbund och företag. Pacta är en ideell förening som har till ändamål att tillvarata och främja sina medlemmars gemensamma intressen

Läs mer

Jobba med oss! Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun.

Jobba med oss! Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun. Jobba med oss! Ludvika framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun. Framtidens, tillväxtens och möjligheternas kommun Ludvika kommun satsar mycket resurser på utveckling av arbetsmiljö och hälsa,

Läs mer

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30

Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 Enkät bibliotek 2013 2013-10-30 1. Är du kvinna eller man? Är du kvinna eller man? A. Kvinna 103 83,7 B. Man 20 16,3 Total 123 100 100% (123/123) 2. Hur gammal är du? Hur gammal är du? A. 0-18 1 0,8 B.

Läs mer

Särskilda kontraktsvillkor avseende arbets- och anställningsvillkor

Särskilda kontraktsvillkor avseende arbets- och anställningsvillkor Äldreförvaltningen Bilaga 1 Planeringsavdelningen Sida 1 (6) 2017-04-26 Särskilda kontraktsvillkor avseende arbets- och anställningsvillkor Arbets- och anställningsvillkor - Inledning Utföraren ska vid

Läs mer

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (Baserade på H FRIV Kap. 7 Förmåner)

Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (Baserade på H FRIV Kap. 7 Förmåner) Ersättningar vid utbildning inom Svenska Brukshundklubbens tjänstehundsverksamhet (Baserade på H FRIV Kap. 7 Förmåner) Inför kurs Kurschef ansvarar för att skicka kursplan och kursbudget till tjanstehund@brukshundklubben.se.

Läs mer

En liten lathund till dig som arbetsplatsombud/medlem

En liten lathund till dig som arbetsplatsombud/medlem En liten lathund till dig som arbetsplatsombud/medlem Du som arbetsplatsombud har viktiga uppgifter Du förmedlar information mellan arbetsplatsen och din klubb/sektion Du kontaktar nya arbetskamrater på

Läs mer

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll

Bioteknikutbildningar i Sverige Org. nummer 802446-2155. BUS Vårmöte 2013. Innehåll. Justering av protokoll BUS Vårmöte 2013 Innehåll Justering av protokoll Kallelse med preliminär föredragningslista och beslutsunderlag Protokoll Närvarolista Justering av protokoll Jenny Salin, ordförande samt mötesordförande

Läs mer

Arvidsjaurs allmänningsdelägares ordinarie vårstämma. Allmänningsstyrelsen samt ett 30-tal delägare.

Arvidsjaurs allmänningsdelägares ordinarie vårstämma. Allmänningsstyrelsen samt ett 30-tal delägare. PROTOKOLL: Arvidsjaurs allmänningsdelägares ordinarie vårstämma. TID: 2004-06-03 kl. 19.00. PLATS: NÄRVARANDE: Laponiakåtan, Arvidsjaur. Allmänningsstyrelsen samt ett 30-tal delägare. 1. STÄMMAN ÖPPNAS

Läs mer

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C)

Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Plats och tid Kulturchefens kontor, kl 15.00-16.10 Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Beslutande Ledamöter Monica Marker (M), ordf Bjarne Olsson (S), vice ordf Birgith Schelin (C) Ersättare Övriga närvarande

Läs mer

Titta själv och tyck till! Ewa

Titta själv och tyck till! Ewa För jämförelsens skull har jag gjort två olika layoutförslag. Här kommer det andra. Det är en bok i liggande A4. (Det andra förslaget, som du kanske redan har sett, är i stående A5). Den här layouten gör

Läs mer

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00

/2015-06-10/ Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid1 (10) Plats och tid Quality hotell onsdagen den 10 juni 2015 kl. 09.00-13.00 Beslutande Övriga deltagande Pernilla Fagerlönn Ordförande Per-Erik Tina Tornedalingar i Gällivare

Läs mer

Inriktningsmål för kultur- och fritidsnämnden Alla medborgare i alla åldrar erbjuds att ta del av ett berikande kultur- och fritidsliv.

Inriktningsmål för kultur- och fritidsnämnden Alla medborgare i alla åldrar erbjuds att ta del av ett berikande kultur- och fritidsliv. Biblioteksplan 2011-2015 Antagen av kommunfullmäktige 2011-02-28, 79 Inledning Biblioteket som en dammig boksamling har försvunnit. Idag ser bibliotekstjänsterna helt annorlunda ut. Förväntningarna på

Läs mer

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. September 2018

KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT. September 2018 KALENDER SÖDERMÖRE PASTORAT September 2018 Söndag 2/9 14:e sön. efter trefaldighet Enheten i Kristus 10.00 Högmässa Ljungby kyrka Bengt-Olof Roos 11.00 Gudstjänst Mortorps kyrka Skjuts K-M Fröler: 070-444

Läs mer

Utgångspunkter LSS och FNs konvention

Utgångspunkter LSS och FNs konvention Utgångspunkter LSS och FNs konvention Föräldrar har det huvudsakliga ansvaret för sina barns vård och fostran även då barnet har omfattande funktionsnedsättningar. Enligt Lag (1993:387) om stöd och service

Läs mer

Barnteater. Bokfrukost

Barnteater. Bokfrukost Karlskoga biblioteks vårprogram 2013 Barnteater Foto: Martin Skoog Hemma hos med Teater TR3 Söndag 27 januari kl 11.00 och kl 13.00 Ålder 3-6 år. Cirka 35 minuter. En liten man i ett litet hus. En alldeles

Läs mer

Programblad september - oktober 2019

Programblad september - oktober 2019 Programblad september - oktober 2019 Träffpunkt Ålem Johan Skyttes väg 6, Ålem Tel. 0499-177 59 September Matlagning i stora gruppen Du behöver föranmäla dig. Café med önskemusik eller quiz Bingo Melodikrysset

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Aktiviteter i Eslövs kommun

Aktiviteter i Eslövs kommun Aktiviteter i Eslövs kommun höst och vinter 2013 Öppet för alla! AKTIVITETER I ESLÖV Aktivitetshuset Karidal Karidal är en mötesplats för kommunens invånare där alla är lika välkomna. Här finns möjlighet

Läs mer

Biologibibliotekets styrgrupp

Biologibibliotekets styrgrupp Protokoll NR 26 Biologibibliotekets styrgrupp Protokoll den 27 november 2012 Biologibiblioteket Närvarande: Jan-Åke Nilsson (ordf.) Björn Weström (lärare) Pål Axel Olsson (lärare) Kim Berndt (doktorand)

Läs mer

SÄRSKILDA TJÄNSTER Stadsbiblioteket Lund

SÄRSKILDA TJÄNSTER Stadsbiblioteket Lund SÄRSKILDA TJÄNSTER Stadsbiblioteket Lund Stadsbiblioteket S:t Petri Kyrkogata 6 221 00 Lund tel. 046-35 59 90 folkbiblioteken@lund.se ÖPPET: sept - april mån - to 10-20 fre 10-19 lör 10-16 sön 13-17 maj

Läs mer

Svenska Kynologiska Akademin Protokoll nr 1/2015 2015-04-14 1 14

Svenska Kynologiska Akademin Protokoll nr 1/2015 2015-04-14 1 14 Svenska Kynologiska Akademin Protokoll nr 1/2015 2015-04-14 1 14 Protokoll fört vid sammankomst i Svenska Kynologiska Akademin den 14 april 2015 i Svenska Kennelklubbens Museum, Spånga Närvarande: Ledamöter

Läs mer

BIBLIOTEKSPLAN

BIBLIOTEKSPLAN BIBLIOTEKSPLAN - 2016 HAMMARÖ KOMMUNS BIBLIOTEKSVERKSAMHET 1 Bakgrund Enligt bibliotekslagen 7 skall kommuner och landsting efter den 1 januari 2010 anta planer för biblioteksverksamhet. I Hammarö kommun

Läs mer

KUSTPILEN. Tåg. Kalmar/Oskarshamn - Berga - Hultsfred - Vimmerby - Linköping. Måndag till fredag. Landsbygd. Tåg. Tåg. Tåg. Tåg. Tåg. Tåg. Tåg.

KUSTPILEN. Tåg. Kalmar/Oskarshamn - Berga - Hultsfred - Vimmerby - Linköping. Måndag till fredag. Landsbygd. Tåg. Tåg. Tåg. Tåg. Tåg. Tåg. Tåg. 1 Måndag till fredag 4.50 5.10 5.11 5.35 5.50 6.19 6.41 7.14a 7.19 310 6.00 6.35 5.41 6.10 6.31 6.38 6.46 7.10 7.26 7.55 8.50 6.40 B 7.00 7.35 6.37 7.06 7.27 7.34 7.39 8.03 8.18 8.21 8.47 9.02 9.39 9.25

Läs mer

Biblioteksplan för Töreboda kommunbibliotek Bakgrund TÖREBODA KOMMUN. Biblioteksplan Sida 1 av 5 Datum

Biblioteksplan för Töreboda kommunbibliotek Bakgrund TÖREBODA KOMMUN. Biblioteksplan Sida 1 av 5 Datum Sida 1 av 5 för Töreboda kommunbibliotek 2018 2020 Bakgrund Av Bibliotekslagen (2013:801) framgår att biblioteken i det allmänna biblioteksväsendet särskilt ska verka för det demokratiska samhällets utveckling

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden 2017-06-13 1 (8) Plats och tid Ädelfors, kl. 15.00-17.40 Beslutande Sören Eriksson (S), 1:e vice ordförande Monica Toll (S) Maria Brihall (VF), ordförande Carina G Hördegård (C), 2:e vice ordförande Göran

Läs mer