LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-02-22"

Transkript

1 planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:35 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Anniette Lindvall (M), ersättare för Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD) Inger Griberg (-) Anders Ceder (S) Arnold Bengtsson (S) Irja Gustavsson (S) Övriga deltagande Malin Sjöberg, nämndsekreterare Lennart Jansson, kommunchef Christina Pettersson (C), socialnämndens ordförande Magnus Nordkvist, kommunledningsstaben Roger Sixtensson, Lindesbergsbostäder AB, kl. 09:00-09:35, 26 Gunnar Jaxell, kommunledningsstaben, kl. 09:00-10:30, Kjell-Eric Eliasson, utvecklingschef, kl. 10:00-10:30, 29 Anders Widegren, kommunkontoret, kl. 10:30-11:00, 30 Eva Wahlsten, personalchef, kl. 10:50-11:12, 31 Utses att justera Inger Griberg (ersättare Irja Gustavsson) Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare... Paragrafer Ordförande... Justerare... ANSLAG - BEVIS Organ planerings- och utvecklingsutskott Datum för Datum för anslags uppsättande anslags nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kanslienheten Underskrift...

2 Ärendeförteckning PU Barn- och utbildningsnämnden elevbostäder vid Lindeskolan 27 Kommunledningsstaben finansiering av förstudie Länspendeln 28 Kommunledningsstaben handläggning av bidrag till enskilda vägar 29 Information om aktuell näringslivsfråga 30 ordförande bärbara datorer till planerings- och utvecklingsutskottet 31 Information om måltidsverksamheten 32 Planerings- och utvecklingsutskottets ordförande förändring av kostorganisationen 33 Övrig fråga 34 Meddelande

3

4 2 Pu 26 Dnr Barn- och utbildningsnämnden elevbostäder vid Lindeskolan Meddelas: Kommunledningsstaben Roger Sixtensson Barn- och utbildningsnämnden Beslut Det uppdras till kommunledningsstaben att i samråd med Roger Sixtensson redovisa underlag för budget/driftskostnad för de planerade elevbostäderna vid Lindeskolan till planerings- och utvecklingsutskottet den 8 mars Ärendet Behovet av nya bostäder för gymnasieelever på Lindeskolan beräknas öka när Arenahallen blir klar och idrottscollege ska utvecklas. Ärendets tidigare behandling Kommunledningsstaben informerade den 12 oktober 2009 planeringsoch utvecklingsutskottets ledamöter om behovet av elevboenden vid Lindeskolan och delade samtidigt ut skrivelse i ärendet. Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 12 oktober 2009 att 1. Det uppdras till Bergslagens miljö- och byggförvaltning att utreda möjligheter och förutsättningar till nybyggnation av elevbostäder på nuvarande byggården, väster om Lindeskolan. 2. Det uppdras till kommunledningsstaben att utreda en ombyggnation av fastigheten Lejonet 15 till bostäder. Stadsarkitektkontoret informerade den 9 november 2009 planeringsoch utvecklingsutskottets ledamöter om möjligheterna att bygga elevbostäder på området som idag är byggård för byggprogrammet vid Lindeskolan. Enligt detaljplanen är området klassat som skolområde. Detta innebär att elevboende kan inrymmas i detaljplanen då det är byggnation för skolverksamhet. Forts.

5 3 Forts. Pu 26 Roger Sixtensson, Lindesbergsbostäder AB, och Magnus Nordkvist, inköpssamordnare, informerade planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om vilka möjligheter för byggnation som finns. Det ena är att välja en kortsiktig lösning som kan vara på plats förhållandevis snabbt och som inte blir så dyr. Det andra alternativet är en permanent byggnad med lång livstid och låga driftskostnader. Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 23 november 2009 att det uppdras till Lindesbergsbostäder AB att inkomma med beslutsunderlag till planerings- och utvecklingsutskottet senast den 8 december Roger Sixtensson, Lindesbergsbostäder AB och Magnus Nordkvist, kommunledningsstaben informerade den 30 november 2009 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om elevbostäder vid Lindeskolan. De presenterade tre alternativ till elevboende: det första alternativet är nybyggnation på fastigheten Tredingen 15:2 som idag är byggård för byggprogrammet vid Lindeskolan. Det andra alternativet är ombyggnation av fastigheten Lejonet 15 och här presenterades två olika alternativ till ombyggnation. Det tredje alternativet är nybyggnation och/eller ombyggnation av fastigheten Vargen 7 på Bodgatan i Lindesberg. Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 14 december 2009 att ärendet tas upp på nytt på ett extrainsatt planerings- och utvecklingsutskott den 21 december 2009 och att kommunledningsstaben ska inkomma med ytterligare underlag till sammanträdet. Roger Sixtensson och Magnus Nordkvist informerade muntligt om förslag till projektering för nybyggnation av elevboende på fastigheten Tredingen 15:2 vid Lindeskolan för planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter den 21 december Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 21 december 2009 att: 1. Planerings- och utvecklingsutskottet har inget att invända mot att en projektering inom ramen för föreliggande avtal inleds enligt alternativ 1, exklusive allrum på plan Det uppdras till kommunledningsstaben att i samråd med barnoch utbildningsförvaltningen utreda finansieringen av projektet. 3. Ärendet tas upp på nytt senast i februari 2010.

6 4 Pu 27 Dnr Kommunledningsstaben finansiering av förstudie Länspendeln Beslut Planerings- och utvecklingsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta: Lindesbergs kommun deltar i finansieringen av förstudie Länspendeln med kronor. Hela summan utbetalas vid samma tillfälle år Finansiering sker ur kommunstyrelsens konto för strukturella satsningar. Ärendet Lindesbergs kommun är erbjuden att delta i finansieringen av förstudie Länspendeln. Banverket har inom ramen för samverkansprojektet Mer Koll påbörjat arbetet med att ta fram en förstudie över järnvägsdelen i Länspendeln (Norabanan), enligt inkommen skrivelse från Mer Koll daterad den 11 februari Kostnaden för Lindesbergs kommun för förstudien är kronor. Projektledaren för Mer Koll vill även ha besked om kommunen väljer att betala hela summan på en gång, eller fördelat på två eller tre år. Ärendets tidigare behandling Kommunledningsstaben inkom den 17 februari 2010 med yttrande om finansiering av förstudie Länspendeln.

7 5 Pu 28 Dnr Kommunledningsstaben handläggning av bidrag till enskilda vägar Meddelas: Kommunledningsstaben Beslut Det uppdras till kommunledningsstaben att till planerings- och utvecklingsutskottet den 8 mars 2010 redovisa: hur anslaget för driftsbidrag till enskilda vägar använts tidigare, vilka ansökningar som förväntas behandlas under år 2010, en förteckning över vilka enskilda vägar som finns i kommunen. Ärendet Driftsbidrag till enskilda vägar har tidigare handlagts av trafikingenjören på Bergslagens miljö- och byggförvaltning. Det är oklart vem som kommer att handlägga ärendena i framtiden. Budgetanslaget för bidraget är kronor. Ärendets tidigare behandling Kommunfullmäktige beslutade den 14 december om regler för kommunalt bidrag för investeringar på enskilda vägar, enligt förslag från kommunledningsstaben den 30 september Kommunledningsstaben inkom den 17 februari 2010 med yttrande där ställningstaganden önskas på ett antal frågeställningar för att strukturera upp handläggningen av bidrag till enskilda vägar.

8 6 Pu 29 Information om aktuell näringslivsfråga Utvecklingschef Kjell-Eric Eliasson informerade planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om en aktuell näringslivsfråga i kommunen.

9 7 Pu 30 Dnr ordförande bärbara datorer till planerings- och utvecklingsutskottet Meddelas: ordförande Kommunledningsstaben IT-enheten Beslut Beslutet om bärbara datorer till planerings- och utvecklingsutskottet från den 21 december 2009 kompletteras med följande: 1. Istället för 12,1-tumsdatorer beställs 10,1-tumsdatorer, HP mini 5102 till planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter. 2. Ledamot i behov av mobilt 3G-abbonnemang ska erbjudas detta. 3. Utvärdering av försöket med bärbara datorer för ledamöterna i planerings- och utvecklingsutskottet sker senast i maj 2010 och samordnas av kommunledningsstaben. Ärendet Leasing av bärbara datorer för planerings- och utvecklingsutskottet. Ärendets tidigare behandling Digitala kallelser infördes på försök för planerings- och utvecklingsutskottet från och med januari 2009 som ett led i en utveckling mot en modernare och kostnadseffektivare administration. Planerings- och utvecklingsutskottet är pilotverksamhet för att arbeta med den nya tekniken och syftet är att även övriga nämnder så småningom ska följa efter. Efterhand har det konstaterats att denna teknik förutsätter att ledamöterna har tillgång till bärbara datorer. ordförande föreslog vid planerings- och utvecklingsutskottets sammanträde den 21 december 2009 att det uppdras till kommunledningsstaben att beställa åtta (8) bärbara datorer till planerings- och utvecklingsutskottet. Leasingkostnad inom gällande ramavtal för en 12,1-tums dator med antivirusskydd, Open Office och Acrobat Reader är ca 123 kronor per månad. Löptiden på avtalet är 36 månader. Forts.

10 8 Forts. Pu 30 De bärbara datorerna lånas ut till planerings- och utvecklingsutskottets ordinarie ledamöter. Reservdator för tjänstgörande ersättare förvaras på kanslienheten. Planerings- och utvecklingsutskottet beslutade den 21 december 2009 att det uppdras till kommunledningsstaben att beställa åtta (8) bärbara datorer enligt nedanstående specifikation till planerings- och utvecklingsutskottet. Finansiering sker ur kommunstyrelsens driftmedel. Magnus Nordkvist, kommunledningsstaben och Anders Widegren, enhetschef för IT-enheten informerade den 22 februari 2010 planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om att datorerna kan hämtas på IT-enheten onsdagen den 24 februari Datorerna är i dagsläget inte utrustade med mobilt 3G-abbonnemang.

11 9 Pu 31 Information om måltidsverksamheten Personalchef Eva Wahlsten informerade planerings- och utvecklingsutskottets ledamöter om måltidsverksamheten. Äldreboenden i kommunen som tidigare fått mat levererad från Lindesbergs lasarett kommer under år 2010 få mat levererad från Storåskolan.

12 10 Pu 32 Dnr Planerings- och utvecklingsutskottets ordförande förändring av kostverksamheten Meddelas: Kommunledningsstaben Beslut Kommunledningsstaben ges i uppdrag att: med utgångspunkt från den modell som använts i Borlänge kommun och politikens önskemål om fokusvärden formulera tydliga inriktningsmål för kostverksamheten, frågor som bland annat kvalitet, miljö, kundanpassning, valfrihet, upplevelse, närproduktion och ekonomi ska vägas in i dessa målformuleringar, utifrån dessa mål beskriva en projektorganisation för genomförande av förändring i nuvarande kostorganisation, presentera en strategi för genomförande redovisa detta vid andra mötet med planerings- och utvecklingsutskottet i april 2010 samt att undersöka möjligheten att bjuda in representanter från Borlänge kommun till planerings- och utvecklingsutskottet. Ärendet Förändring av kostverksamheten i Lindesbergs kommun. Borlänge kommun har utvecklat en modell för utveckling och förändring av befintlig kostorganisation. Ärendets tidigare behandling Planerings- och utvecklingsutskottets ordförande inkom den 17 februari 2010 med följande yttrande i ärendet: Lindesbergs kommun har en samlad kostorganisation som ansvarsmässigt lyder under kommunkontoret och kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott. Kostorganisationen har som uppgift att på bästa sätt tillgodose brukaren/kunderna i kommunen vilka finns inom skola och omsorg. Sedan en längre tid har noterats att en översyn behöver ske av både den mjuka delen i form av organisation samt den materiella delen i form av lokaler, produktionsformer och insatsvaror. Forts.

13 11 Forts. Pu 32 I detta väcks också frågor om bland annat miljöhänsyn, kvalitet och valfrihet likväl som egenproduktion eller entreprenadverksamhet. Allt detta utifrån ett kundperspektiv där brukaren sätts i centrum. I andra kommuner har frågan om kosthanteringens framtid och sätt att arbeta varit uppe till diskussion vilket lett fram till olika lösningar. En av dessa modeller för strukturerat arbete i utveckling och förändring av befintlig organisation finns i Borlänge kommun. Den har vid flera oberoende tillfällen redovisats som ett lyckosamt exempel på hur en förändringsprocess kan inledas och genomföras. Utifrån begreppet vad är bäst för vår kommun gavs där ett politiskt uppdrag till förvaltningsorganisationen att återkomma med en beskrivning av dels vad som är bäst utifrån ett antal övergripande kriterier, samt att beskriva en strategi för att komma till detta mål. I dialogform processades sedan den nya organisationen fram, där politiken beskrev vad som ska uppnås och organisationen redovisade löpande hur man tänkte sig att komma dit. I Borlänge har detta bland annat lett till minskade koldioxidutsläpp, fler lokala leverantörer, fler tillagningskök, effektivare investeringshantering, större delaktighet både från brukaren och personalen, större delaktighet och dialog, förändrad upphandling och upphandlingspolicy samt samarbete med närliggande kommuner och annan lokal samhällsservice. Förslag till beslut: Kommunledningsstaben ges i uppdrag att: med utgångspunkt från den modell som använts i Borlänge kommun och politikens önskemål om fokusvärden formulera tydliga inriktningsmål för kostverksamheten, frågor som bland annat kvalitet, miljö, kundanpassning, valfrihet, upplevelse, närproduktion och ekonomi ska vägas in i dessa målformuleringar, utifrån dessa mål beskriva en projektorganisation för genomförande av förändring i nuvarande kostorganisation, presentera en strategi för genomförande samt att redovisa detta vid andra mötet med planerings- och utvecklingsutskottet i april 2010 I arbetet med detta uppdrag tas lämpliga kontakter och beaktas de olika behov som finns nedtecknade och uttalade från skola och omsorg.

14 12 Pu 33 Övrig fråga Irja Gustavsson (S) frågade om en tidigare genomförd utredning om vaktmästarfunktionen i kommunen fortfarande är aktuell. Kommunchef Lennart Jansson svarade att en analys är gjord, men är inte presenterad än då ytterligare analyser pågår.

15 13 Pu 34 Meddelande Marianne Andersson, Lars Gårlid skrivelse om gångtunneln under järnvägen vid stationsområdet i Lindesberg. Beslut Skrivelsen läggs till handlingarna.

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-12-21

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-12-21 planerings- och utvecklingsutskott 2009-12-21 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 13:00-15:20 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD) Inger Griberg

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 planerings- och utvecklingsutskott 2010-01-11 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-11:42 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Ingrid Åberg (KD)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 planerings- och utvecklingsutskott 2009-10-26 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 08:30-11:20 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Lilian Wahlqvist (KD)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2013-04-08 Kommunstyrelsens planerings- och Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.15-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12 planerings- och utvecklingsutskott 2010-04-12 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-12:38 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Patrik Öhrström (FP),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-09:15 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Kurt Scharnke (C), ersättare för Bo Bäckman (C) Tuula Marjeta (C)

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2009-08-10 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-11:10 ande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Lilian Wahlqvist (KD) Inger

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Arnold Bengtsson) Malin Sjöberg. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 8.30-11.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Arnold Bengtsson (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2013-06-25 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 11-12, 13-13.55 Beslutande Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen 2011-01-11 Plats och tid Kommunhusets sammanträdesrum Leja, Lindesberg, kl. 09:00-10:41 Beslutande, ordf. Bengt Storbacka (S), ersättare för Irja Gustavsson (S) Arnold Bengtsson (S) Margaretha

Läs mer

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.

Jonas Kleber (ersättare Arnold Bengtsson) Kommunstyrelsen 2013-06-10. Kanslienheten. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12. Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.50-12.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Arnold Bengtsson (S) Hans-Olof Hake (S)

Läs mer

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake

Hans-Olof Hake (ersättare Jan Hansson) Malin Sjöberg. Ordförande Irja Gustavsson. Justerare... Hans-Olof Hake Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11.05-11.20 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S) ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott 2014-01-13 Kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-12.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Linda

Läs mer

K A L L E L S E. Information om Lindesjön Runt ekonomichefen samt stabschefen

K A L L E L S E. Information om Lindesjön Runt ekonomichefen samt stabschefen K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 24 januari 2011 kl. 09:00 i Kindla, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

K A L L E L S E. Information om exploatering av Sörlunda och Näsby 24:7 i Frövi Magnus Nordkvist. Information om organisationsutredning Mercuri Urval

K A L L E L S E. Information om exploatering av Sörlunda och Näsby 24:7 i Frövi Magnus Nordkvist. Information om organisationsutredning Mercuri Urval 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 8 mars 2010 kl. 09:00 i Pipan, Masugnen, Lindesberg. OBS! Lokal! OBS! PU kommer att pågå

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.10 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

Linda Svahn (ersättare Jan Hansson) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, kl Beslutande. Tjänstgörande ersättare

Linda Svahn (ersättare Jan Hansson) Kanslienheten, Plats och tid Leja, kommunhuset, kl Beslutande. Tjänstgörande ersättare Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9.00-9.50 ande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S) Jonas Kleber (C) Linda Svahn (S) Kristine Andersson (S) Daniel Andersson (S) Bengt Storbacka (S) Jonas Bernström

Läs mer

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010

Innehållsförteckning Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 Innehållsförteckning 2010-01-28 1 Tillförordnade förvaltningschefen presenterar sig 2 Meddelanden 3 Kurser och konferenser 4 Förvaltningen - ändring av sammanträdestider för år 2010 5 Team Mikro - ansökan

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott, måndagen den 4 mars 203 kl. 9- i Leja,

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2010-05-10 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum Kindla, Lindesberg, kl. 09:00-10:58 Beslutande Pär-Ove Lindqvist (M), ordf Tuula Marjeta (C), ersättare för Anders

Läs mer

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder

Jerry Elvin (ersättare Christina Pettersson) Omedelbar justering, 14 april Anna Nilsson. Ordförande Anders Ceder Plats och tid Leja, kommunhuset, Lindesberg, kl. 11-11.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Anders Ceder (S), ordförande Linda Svahn (S) Margareta Ahlm (S) Hans-Olof

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott planerings- och utvecklingsutskott 2009-02-23 Plats och tid Smedjan, Masugnen, Lindesberg, kl. 09:00-12:00 Beslutande Anders Larsson (C), ordf. Pär-Ove Lindqvist (M) Patrik Öhrström (FP), ersättare för

Läs mer

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin

Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry Elvin Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset i Lindesberg, kl. 13.30-15:40 1 ande Anders Ceder, ordförande Pär-Ove Lindqvist, vice ordförande Anniette Lindvall Linda Svahn Irja Gustavsson Jonas Kleber Jerry

Läs mer

OBS! Lokal! Kindla finns två trappor upp i kommunhuset

OBS! Lokal! Kindla finns två trappor upp i kommunhuset 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 11 januari 2010 kl. 09:00 i Kindla, kommunhuset, Lindesberg. OBS! Lokal! Kindla finns två

Läs mer

Susanne Karlsson (C) ersättare Anniette Lindvall (M) Kanslienheten, fredag 6 mars 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka

Susanne Karlsson (C) ersättare Anniette Lindvall (M) Kanslienheten, fredag 6 mars 2015. Helena Randefelt. Ordförande Bengt Storbacka 1 Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9.00-11.50 Beslutande Bengt Storbacka (S), ordförande John Omoomian (S) Margareta Ahlm (S) Susanne Karlsson (C), vice ordförande Anniette Lindvall (M) Bengt Evertsson

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Leja, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 12.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 27-32

Läs mer

Sammanträdesdatum Valnämnden

Sammanträdesdatum Valnämnden Plats och tid Kindla, kommunhuset, kl. 10-10.50 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Jerry Elvin (S), vice ordförande Gunnar Nilsson (M) Bernt Larsson (C) Ingrid Åberg (KD), ersättare

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, Kommunhuset, kl. 9.00-11.05 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber (C) Ingrid

Läs mer

K A L L E L S E. Information om planläggningsfrågor stadsarkitektkontoret. Information om lokalbokning utvecklingschefen

K A L L E L S E. Information om planläggningsfrågor stadsarkitektkontoret. Information om lokalbokning utvecklingschefen 1 K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 12 april 2010 kl. 09:00 i Kindla, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Pär-Ove Lindqvist (M) ersättare Jonas Kleber (C) Kanslienheten, tisdag 24 november. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), 1:e vice ordförande Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Kristine Andersson

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSENS PLANERINGS- OCH UTVECKLINGSUTSKOTT Ordinarie ledamöter kallas till extra sammanträde med kommunstyrelsens planeringsoch utvecklingsutskott, tisdagen den 28 augusti 2012 direkt

Läs mer

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent

Anna Nilsson, sekreterare Henrik Arenvang, förvaltningschef, praktikant vid kanslienheten Jonas Andersson, fritidskonsulent Plats och tid Kultur- och fritidskontoret, Lindesberg kl. 14.00 16.00 1 ande Nafih Mawlod (S), ordförande Gunnar Lindström (S) Jonas Bernström (S) Inger Griberg (MP) Per Carlström (FP) Sven Öberg (KD)

Läs mer

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013.

Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef. Kommunsekreterarens rum, 11 december 2013. Plats och tid Aulan på Fellingsbro Folkhögskola, kl. 17-19.30 Beslutande Se bilaga Övriga deltagande Malin Sjöberg, sekreterare Christer Lenke, kommunchef Utses att justera Irja Gustavsson och Pär-Ove

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 08.30-11.00 Beslutande Gunnel Andersson (M), ordförande Marianne Åkerblad (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke

Läs mer

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Inger Griberg) Linda Svahn. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist

Pär-Ove Lindqvist (ersättare Inger Griberg) Linda Svahn. Ordförande Anders Ceder. Justerare... Pär-Ove Lindqvist Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-11 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Arnold Bengtsson (S) Inger Griberg (MP) Jonas Kleber (C) Ingrid Åberg (KD) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2014-12-01

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott 2014-12-01 Plats och tid Leja, Kommunhuset, kl. 9.00-11.20 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S), ordförande Irja Gustavsson (S), vice ordförande Linda Svahn (S) Inger Griberg (MP) Pär-Ove Lindqvist

Läs mer

Ayse Mertoglu, sekreterare Gunilla Sandgren, ekonomichef. Ingrid Åberg (ersättare Linda Svahn) Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott

Ayse Mertoglu, sekreterare Gunilla Sandgren, ekonomichef. Ingrid Åberg (ersättare Linda Svahn) Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskott Plats och tid Leja, kommunhuset, kl. 9-12:20 ande Tjänstgörande ersättare Anders Ceder (S) Irja Gustavsson (S) Linda Svahn (S) Pär-Ove Lindqvist (M) Jonas Kleber (C) Ingrid Åberg (KD) Övriga deltagande

Läs mer

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD)

Ingela Larsson (S), ersätter Nafih Mawlod (S) Tommy Lönnström (SD), ersätter Amanda Funk (SD) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Lindeskolans aula, kl. 15:30-16:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Övriga deltagare: Utses att justera Justeringens plats och tid: Margareta

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 11 september 2018 kl. 08:30-11.35 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars

Läs mer

PROTOKOLL Personalutskott

PROTOKOLL Personalutskott 1 (8) Paragrafer 26-31 Plats och tid Kommunhuset Klippan, sammanträdesrum 3, kl. 13.30-14.50 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Johan

Läs mer

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson

Susanne Karlsson (C) (ersättare Pär-Ove Lindqvist (M)) Kanslienheten, onsdag 14 december. Helena Randefelt. Ordförande Irja Gustavsson Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 9.00-9.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Utses att justera Irja Gustavsson (S), ordförande Jonas Kleber (C), vice ordförande Linda Svahn (S)

Läs mer

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande

Plats och tid Kommunhuset i Älmhult kl Sekreterare. Eva-Marie Andersson. Ordförande. Stefan Jönsson (S) Justerande 2016-09-14 1(5) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 kl. 08.30 12.00 Paragrafer 100-101 Utses att justera Justeringens plats och tid Kommunhuset i Älmhult 2016-09-14 Underskrifter Sekreterare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Linde Stadshus AB Org nr 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 11.10 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Fredrik Löfqvist, kommunchef Karolina Larsson, nämndsekreterare, ej 49 Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.10. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Anette Hallberg (S), tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 23 oktober 2012 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta, bör

Läs mer

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S

Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 23 januari 2018 kl. 08:30-12.30 Beslutande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S ej 14 Tomas Söreling, S Övriga deltagande

Läs mer

K A L L E L S E. Information och diskussion om organisationsförändringar Peter Bring, kommunchef

K A L L E L S E. Information och diskussion om organisationsförändringar Peter Bring, kommunchef K A L L E L S E Kommunstyrelsens planerings- och utvecklingsutskotts ledamöter kallas till sammanträde måndag 8 augusti 2011 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg OBS! LOKAL Ledamot som är förhindrad

Läs mer

Irené Homman (S) ordförande

Irené Homman (S) ordförande Kommunstyrelsen 2014-11-04 1 (14) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13.00-16.35 Beslutande Ledamöter Irené Homman (S) ordförande Ann-Gret Olsson (S) Tomas Fredén (S) Kerstin Stenquist (C) Lars-Erik

Läs mer

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE

TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE TILLÄGGSKALLELSE TILL KOMMUNFULLMÄKTIGE Kompletterande handlingar Nr. Ärende Dnr 8. Val av 7 ledamöter i styrelsen för 2015/49 Lindesbergsbostäder AB 9. Val av 7 ledamöter i styrelsen för Linde energi

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson (V) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, onsdagen den 14 december 2016 efter beslutande kommunstyrelsen i Näset, kommunhuset Ledamot

Läs mer

Jonas Bernström (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Måndag 28 januari på sekreterarens rum. Ordförande. Irja Gustavsson.

Jonas Bernström (S) med Pär-Ove Lindqvist (M) som ersättare. Måndag 28 januari på sekreterarens rum. Ordförande. Irja Gustavsson. LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-11:55 ande: Övriga deltagare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V) Pär-Ove

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 15.30 18.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ann Pettersson (M) tjg ers för Birgitta Jönsson (S) Fredrik Jönsson (C) ordf. Lennart Pettersson

Läs mer

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med kommunstyrelsen, tisdagen den 24 september 2013 kl. 9 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. Ledamot som är förhindrad att delta,

Läs mer

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33

Kommunchef Stefan Larsson Nämndsekreterare Helena Heintz HR-chef Cecilia Hagström HR-samordnare Cecilia Bengtsson 32-33 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30-16.25 Ajournering 14.55-15.07 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Teddy Nilsson (SD),

Läs mer

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl

Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl Lindesbergs kommun Plats och tid ande Adjungerade Övriga deltagande Sammanträdesrum Leja, Lindesbergs kommunhus kl. 09.00-11.15 Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Tommy Kragh Pär-Ove Lindqvist, vice

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 4. Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Lena Engdahl Stefan Hellman Nr 4 Melleruds Bolagshus AB 2007-08-15 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 15 augusti 2007, klockan 11.20-11.55 Beslutande Robert Svensson, ordf. (c) Johnny Stücken, v. ordf. (s) Anette

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(12) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 9.00 11.30 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Angelie Fröjd (M), ordf Teddy Nilsson (SD), vice ordf Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C) Wioletta Kopanska

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 9:00-12:15 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.25 Beslutande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c) ledamot Kerstin Andersson,

Läs mer

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN

KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE TILL BEREDANDE KOMMUNSTYRELSEN Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med beredande kommunstyrelsen, måndagen den 18 november 2013 kl. 8.30-12 i Leja, kommunhuset, Lindesberg. (Observera

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.00 14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S) Fredrik Jönsson (C), ordförande Anneli Persson, tjg ers för Teddy Nilsson

Läs mer

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00

Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 1(12) Plats och tid IFO-sammanträdesrum tisdagen den 15 januari 2019 kl. 08:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Utses att justera Gerd Lindgren (s) Justeringens

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-15.20 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Kim Svitzer, (PF) tjänstgörande ersättare Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD)

g SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-06-23 1 (6) Personalutskottet Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M) Björn Mårtensson (C) Jennie Forsblom (KD) 2015-06-23 1 (6) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum B, måndag 1 juni 2015, kl. 13.00 14.30. Ledamöter Tjänstgörandeersättare Övriga närvarande Yoomi Renström (S), ordförande Mikael Jonsson (M)

Läs mer

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Kommunstyrelsens personalutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(9) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15.10 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Fredrik Jönsson (C), ordf Ingrid Ekström (SD), tjg ers för Teddy Nilsson (SD), vice ordf Jan Zielinski (S) Angelie

Läs mer

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare

Lars Eliasson, teknisk direktör Kristin Åberg Nilsson, fastighetschef Christina Eriksson, sekreterare 1(5) Plats och tid Tranholmen, Mörby centrum, plan 6, kl.18.30 18.52 Paragrafer 45-48 Beslutande Torsten Sjögren (M), ordförande Lars-Gunnar Wallin (FP), 1:e vice ordförande Anette Jellve (S), 2:e vice

Läs mer

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi

LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum. Utskottet för stöd och strategi LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Plats och tid: Näset, kommunhuset, kl. 10:00-12:00 ande: Tjänstgörande ersättare: Irja Gustavsson (S) Jonas Bernström (S) Jonas Kleber (C) Ulf Axelsson (V)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Plats och tid: Personalavdelningen sammanträdesrum, kl 09:00 10.15 ande: Övriga närvarande: Dieter Wagner (M) Gunnel Elf (C) Mikael Andersson (S) Thomas Elmgren (M) Sven Evert Gunnarsson (SD) Anja Johansson

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl 15.00 16.35. Beslutande Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annette Hallberg (S) tjänstgörande ersättare för Birgitta Jönsson (S) Christer Laurell (C) Ej

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (7) Plats och tid Kommunkontoret kl. 12.30-13.00 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson, skolchef

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.00 Beslutande Övriga deltagande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Kim Switzer, (PF) ledamot

Läs mer

den 2 juni 2016, kl

den 2 juni 2016, kl 1(9) Plats och tid Sammanträdesrum Valsaren, Folkets Hus, Storfors, torsdagen Beslutande den 2 juni 2016, kl. 18.00-18.45. 16 Marian mars Väpnargård 2016, kl. 18.00 (M)- 19.00. Ingrid Andersson (C) 27-28,

Läs mer

KALLELSE TILL PU. Information om arbetet med den fördjupade översiktsplanen Anders Ceder (S)

KALLELSE TILL PU. Information om arbetet med den fördjupade översiktsplanen Anders Ceder (S) KALLELSE TILL PU Ordinarie ledamöter kallas till sammanträde med planerings- och utvecklingsutskottet måndagen den 9 januari 2012 kl. 09:00 i Leja, kommunhuset, Lindesberg Ledamot som är förhindrad att

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl ajournering kl Kommunstyrelsen 1 (8) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 21 november 2011 kl. 13.00 14.00 ajournering kl. 13.30-13.40 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden

Sammanträdesdatum Räddnings- och säkerhetsnämnden Plats och tid Brandstationen Lindesberg, kl. 15:00-17:10 ande Jonas Kleber (C), ordf. Gert Rydelius (C), ersättare för Agneta Nilsdotter (-) Farhan Kadir (C) Gunnar Nilsson (M) Jan Marne (M) Göran Gustavsson

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.20 Ajournering 14.20-14.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Sessionssalen, måndagen den 1 juni 2015 kl. 14:00 -

Sessionssalen, måndagen den 1 juni 2015 kl. 14:00 - Plats och tid Sessionssalen, måndagen den 1 juni 2015 kl. 14:00 - Beslutande Se särskild närvarolista Övriga deltagande Per Theorin, barn- och utbildningschef Lena Carlsson, nämndsekreterare Mikael Pettersson,

Läs mer

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7)

MELLERUDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Nr 8. Melleruds Bolagshus AB (7) Nr 8 Melleruds Bolagshus AB 2009-09-09 1(7) Plats och tid Melleruds kommunkontor, onsdagen den 9 september 2009, klockan 11.00 12.05 Beslutande Robert Svensson, ordf. (C) Johnny Stücken, v. ordf. (S) Per-Olof

Läs mer

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M)

Ekonomi- och personalutskottet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) 1 Plats och tid Kommunhuset, kl 15.00 16.30. Beslutande Karl-Erik Kruse (S), ordf. Christer Laurell (C) Leif Hägg (M) Övriga deltagare Gunnar Bengtsson (S) Rolf Svensson (C) Personalchef Paul Eklund Ekonomichef

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1(10) Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 16.10 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Ljubica Marusic, (S) tjänstgörande

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30.

Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (8) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Onsdag 24 oktober 2012 kl. 13:00-15:30. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt

Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt 1 Plats och tid Möteslokal Näset, kommunhuset Lindesberg, kl. 09.00 10.30 ande Irja Gustavsson, ordförande Linda Svahn Jonas Bernström Jonas Kleber Pär-Ove Lindqvist Anniette Lindvall Mats Seijboldt Adjungerade

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5) Barn- och ungdomsutskottet 2012-01-16 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.05 Beslutande Övriga deltagande Sven Stenson (M), ordförande Anna-Kajsa Arnesson (C) Ulf Magnusson

Läs mer

Kommunstyrelsen - information (6)

Kommunstyrelsen - information (6) Kommunstyrelsen - information 2007-01-22 1 (6) Plats och tid Kommunhuset i Mölnlycke, måndagen den 22 januari 2007 kl 16.00 19.20 Paragrafer 28-32 Beslutande m Annette Eiserman-Wikström, ordf s Ing-Marie

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 2 februari 2012, kl. 08.30-10.25 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Göran Tufvesson (M) Barbro Söderberg (S) Lena Forsberg (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1-9 2013-01-08 Sida 1-9 Finansutskott Plats och tid Kommunhuset, Mora, 2013-01-08, kl. 08.15-11.40. Beslutande Bengt-Åke Rehn, S Anna Hed, C Lennart Sohlberg, S Peter Helander, C Malin Höglund, M Övriga deltagare

Läs mer

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande.

Anders Brännström, sekreterare. Åsa Karlsson-Öhrström. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00. Beslutande. Plats och tid Kulturkontoret i Lindesberg, kl 17.00-18.00 ande Bo Jönsson (c) ordförande Birgitta Duell (m) Magnus Nordkvist (m) Malin Laurberg (c) Åsa Karlsson-Öhrström (fp) Sivert Juneholm (v) Hans-Olof

Läs mer

Kommunkontoret kl 14.00 17.25

Kommunkontoret kl 14.00 17.25 1 Plats och tid Kommunkontoret kl 14.00 17.25 Beslutande Lars Ottosson, (PF) ordförande Lina Löfberg, (M) 1:e vice ordförande Kent Holmer, (S) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (C) ledamot Marianne Zackrisson,

Läs mer

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla

Justering av protokoll har tillkännagivits genom anslag på kommunens anslagstavla Plats och tid Kommunhuset, Arkivet kl. 13.00 16.00 Beslutande och övriga närvarande enligt sida 2 Paragrafer 6-10 Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Sekreterare Susanne Ivarsson

Läs mer

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S)

Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Plats och tid Näset, kommunhuset, kl. 10-11.10 ande Tjänstgörande ersättare Carina Östrand (S), ordförande Agneta Nilsdotter (MP) Gunnar Nilsson (M) Maria Lagerman (S), ersättare för Jerry Elvin (S) Övriga

Läs mer

Tillägg 2. Kommunfullmäktiges sammanträde Nr Dnr Ärende

Tillägg 2. Kommunfullmäktiges sammanträde Nr Dnr Ärende Tillägg 2 Kommunfullmäktiges sammanträde 2010-06-14 Kompletterande handlingar till ärenden Nr Dnr Ärende 1 2009.0207 Bergslagens Kommunalteknik ny förbundsordning (handlingar utskickade med ordinarie kallelse)

Läs mer

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD)

Maria Gustafsson (S) och Christina Bruhno (KD) 1(16) Plats och tid Riddarsalen i Ödeshög, kl 19:00 20:50 Beslutande Ledamöter Se särskild närvarolista. Ersättare Se särskild närvarolista. Övriga närvarande Se särskild närvarolista. Justerare Justeringens

Läs mer