1 Dnr 2014/ KS. Vedkajen i Borgholm, upphandling tilldelningsbeslut gällande renovering.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 Dnr 2014/187-556 KS. Vedkajen i Borgholm, upphandling tilldelningsbeslut gällande renovering."

Transkript

1

2 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (8) 1 Dnr 2014/ KS Vedkajen i Borgholm, upphandling tilldelningsbeslut gällande renovering. Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade att uppdra till ekonomiavdelningen att tillsammans med servicechef Hans Johannesson upphandla renovering av Vedkajen för återredovisning inför investeringsbeslut så snart upphandlingen är genomförd. att uppdra till ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg att se över finansieringsmöjligheterna till den kommande investeringen. att uppdra till mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist att se över avtalskonstruktionen vad gäller nyttjanderättsavtal med Strand Hotell. att uppdra till samhällsbyggnadsförvaltningen att ta fram förslag på hur Vedkajen tillsammans med övriga hamnområdet kan utvecklas. Uppdragen avseende upphandling, finansiering och avtal ska redovisas senast till kommunstyrelsens sammanträde i september. Vid kommunstyrelsens sammanträde informerade servicechef Hans Johannesson att upphandlingen avbrutits och efter komplettering lämnats ut för ny anbudsgivning. Tilldelningsbeslut kan fattas först vid kommunstyrelsens sammanträde Vidare informerades att området måste vara avspärrat nästa sommar om inte renoveringen genomförs dessförinnan. Planarkitekt Åsa Bejemar informerade om samhällsbyggnadsförvaltningens uppdrag att ta fram förslag och det arbete som förvaltningen redan genomfört för området. Mark- och exploateringsstrateg Anders Heidenfors-Enquist redogjorde för det avtal som gäller för vedkajen. Ledamöterna fick tillfälle att ställa frågor vilka besvaras av närvarande tjänstemän. Kommunstyrelsen beslutade bland annat att ställa sig positiv till fortsatt upphandling inför beslut i kommunstyrelsen Vid kommunstyrelsens sammanträde presenterade servicechef Hans Johannesson förslaget och informerar kommunstyrelsen om hur renoveringen av vedkajen är planerad. Vidare redogjorde ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg och controller Johan Andersson för budgetförutsättningarna inför planerad investering och för inkommet anbud. Bland annat informeras att den planerade investeringen avseende Ekbacka kommer att läggas på två år vilket ger mer utrymme i 2015 års investeringsbudget. Kommunstyrelsen beslutade att avslå anbudet.

3 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 3 (8) Kommunstyrelsens arbetsutskott aktualiserade ärendet för förnyad prövning av inkommit anbud i kommunstyrelsen. Kommunledningskontoret fick i uppdrag att ta fram olika tekniska lösningar för återställande av Vedkajen; ta bort kajen, sponta och ev annan lösning. Upphandling är utförd och återrapporterad till kommunstyrelsen i samband med ärendets behandling enligt följande: Upphandlingen av Vedkajen är avslutad och anbudsutvärdering har genomförts. Enligt tidigare beslut är konstruktionen liknande den i Stora Rör. I upphandlingen ingår även ett 2,6 m brett trädäck vid betongtrappan. Objektet omfattar rivning av befintlig kaj om ca 760 m2 yta, och ersättande av stålspont i ytterände. Vidare omfattar objektet motfyllnad av stenkistorna på västra sidan av kajen och anläggande av blockslänt på östra sidan, med tillbyggnad av 4 m bred träbrygga längs kajsidorna för småbåtar. Vid betongtrappan med kajdäck anslutes ett 2,6 m brett trädäck, med blockslänt under denna. På kajytteränden anordnas ny rak kajände för större båtar. Efter avslutad utvärdering av inkomna anbud föreslås: Anbud: kr Äta 10%: kr Konsultarvode: kr Totalt: kr Till dagens sammanträde finns följande redogörelse av uppdrag 320/14 från konsult Anders Adebrant: Förutsättningar för val av kajkonstruktion Inför valet av kajkonstruktion beaktades nuvarande och framtida nyttjande. Härvid framkom att angöring och förtöjning av nöjesbåtar, och större båtar typ Shalom eller briggen Tre Kronor skulle vara möjligt. Support med el och vatten för dessa, samt uttransport av förnödenheter skall kunna ske. Vidare ingår i planeringen för Borgholms hamn att Vedkajen också skall utgöra en samlingsplats för kommersiell verksamhet. Tillgängligt vattendjup skulle behållas med möjlighet för underhållsmuddring. Dykarundersökning av ej utrasad del gav vid handen att kvarstående kajkonstruktion var i mycket dåligt skick och hotar att haverera inom en snar framtid. Vald konstruktion Med hänsyn till att befintlig kaj har en stabil kajöveryta beslöts att smalna av denna mot öster för att möjliggöra tvärförankrade småbåtar, samtidigt som fiskebåtarna i östra kajdelen kan manövrera i tillgängligt vattenutrymme. Stenslänter skall anordnas i öster och väster för att utgöra stabiliserande mothåll för fyllnaden i öster och stenkistorna i väster. I kajänden mot norr anordnas en anodskyddad stålspont med kajbalk.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 4 (8) Den stabiliserade kajen ges den ursprungliga höjden på + 1,60 över medelvattenytan, vilken är lämplig för stora båtar/fartyg. För ankommande gästbåtar är en höjd på +0,90 önskvärd, vilket vi anpassat bryggorna efter. Bryggorna som löper efter östra och västra sidorna ges en bredd av 4,0 m för att även fungera som promenadstråk. Utformningen av kajen har gjorts i nära samråd med Åsa Bejemar på samhällsbyggnadskontoret. Ombyggnadsmetoden med motfyllning är beprövad och har använts i Färjestadens och Stora Rörs hamnar. Förslagsritning nr M-2 ligger som underlag för entreprenadupphandlingen. Inför ombyggnaden av Vedkajen gjordes en kostnadsuppskattning baserad på arbetena med bryggorna i Stora Rör och inspontningen i Byxelkrok. Kostnaden uppskattades till ca 7,0 Mkr, vilket ligger i nivå med rekommenderat anbud för tilldelningsbeslut. Förkastade förslag Urgrävning och pontoner Det är möjligt att kunna anlägga pontoner i sektioner med en bredd av ca 5 m med en längd av 70 m och med ett fribord av 0,9 m. Vid större bredd erfordras specialpontoner till betydligt högre kostnad. Bortgrävningen av Vedkajen bedöms ske till befintligt hamndjup av ca 3 m. Kostnaderna för denna lösning uppskattades till ca 7,5 mkr, varav bortoch urgrävningen bedömdes till ca 3,5 mkr och pontoner till ca 4,0,mkr med el- och vattenposter. Urgrävningskostnaderna är osäkra beroende på hur mycket berg som ingår i urgrävningen. Detta förslag förkastades på grund av att pontoner är konstruerad för förtöjning av småbåtar och ej är tillräckligt stabil för angöring av fartyg typ briggen Tre Kronor eller liknande. Pontonlösningen kräver kontinuerligt underhåll av förankringsanordningar och har kortare teknisk livslängd. Vidare ges inte utrymme för kommersiell verksamhet. Inspontning Ett annat förkastat alternativ var inspontning, med sidoförlagda bryggor. Uppställda krav för kajfunktionen infrias i förslaget, som förkastades främst p g a för höga kostnader, samt att utseendet med längsgående spontväggar skulle avvika från kajmurarna i övrigt. Byggnadkostnaderna uppskattades för inspontningen till ca 8 mkr och de längsgående bryggorna till ca 1,5 mkr, dvs totalt ca 9,5 mkr. Sammanfattning Av de tre studerade alternativen finner vi, att vald konstruktion är den teknisk och ekonomiskt bästa lösningen, som uppfyller alla krav för nyttjande. Vi föreslår därför att detta utförande väljs och att liggande anbud, rekommenderat för tilldelningsbeslut, antages.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 5 (8) Konsult Anders Adebrant är närvarande vid sammanträdet för att svara på ledamöternas eventuella frågor. Yrkande Sofie Gustafsson-Fohlin (S) yrkar - att anta föreliggande/tidigare avgivet anbud. - att ge kommunledningskontoret i uppdrag att undersöka möjligheter att arrendera ut vedkajen till kommersiell verksamhet. - att ge kommunledningskontoret i uppdrag att omförhandla servitutavtalet med Strand Hotell. Marcel van Luijn (M) yrkar - att VA och el dras till kajens slut för att möjliggöra uteservering i bästa läge. - att omedelbart sätta igång processen att söka en lämplig arrendator som vill driva en uteservering på vedkajen. - att riva upp nuvarande arrendeavtal med Strand Hotell angående vedkajens användning. - att ställa krav på Strand Hotell angående utformning och användning av hotellets del av inre hamnområdet, framförallt den delen som ligger i anslutning till vedkajen. Sofie Loirendal (FÖL) yrkar - bifall till att anta tidigare avgivet anbud. - att undersöka om kostnaden kan fördelas på investeringsbudget och driftbudget. Per Lublin (nöp) yrkar att man ska bibehålla bredden och återställa Vedkajen till ursprungligt skick och att kostnaden för detta ska inhämtas genom nytt anbudsförvarande. Stig Bertilsson (C) och Thomas Johnsson (M) yrkar att tidigare fattat beslut att avslå anbudet kvarstår. Per Lublin (nöp) yrkar på återremiss för att ta in kostnaden på återställande av Vedkajen till ursprungligt skick. Servicechef Hans Johannesson informerar att det redan i dagsläget finns vatten och el framdraget, däremot saknas avloppsledning. Ordföranden konstaterar att det finns ett återremissyrkande, vilket ställs under proposition först. Utifrån resultatet ställs därefter yrkanden om bifall till tidigare avgivet anbud, yrkanden att tidigare fattat beslut att avslå anbudet ska kvarstå samt yrkande om nytt anbudsförfarande under proposition, följt av proposition på tilläggsyrkandena.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 6 (8) Proposition återremiss Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen vill avgöra ärendet vid dagens sammanträde. Proposition yrkanden gällande anbud Vid propositionsställandet av de tre lämnade yrkandena; bifall tidigare avgivet anbud, vidhålla tidigare beslut, nytt anbudsförfarande, finner ordföranden att kommunstyrelsen vill anta tidigare avgivet anbud. Omröstning begärs Huvudförslag Ordföranden konstaterar att Loirendals m fl yrkande att anta tidigare avgivet anbud är huvudförslag. Proposition motförslag Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen vill ha att Bertilssons m fl yrkande som motförslag. Omröstning begärs Följande omröstningsproposition godkänns Den som vill ha Bertilssons m fl förslag som motförslag röstar ja. Den som vill ha Lublins förslag som motförslag röstar nej. Vid omröstningen avges följande röster: Ja - 5 Nej - 4 Avstår -2 Marcel van Luijn (M) Ilko Corkovic (S) Sofie Loirendal (FÖL) Thomas Johnsson (M) Per Lublin (nöp) Annette Hemlin (FÖL) Stig Bertilsson (C) Monica Enberg (S) Ulrika Lindh (C) Sofie Gustafsson-Fohlin (S) Maria Lindmark (MP) Därmed utses Bertilssons m fl förslag till motförslag. Huvudomröstning Följande omröstningsproposition godkänns Den som vill bifalla tidigare avgivet anbud röstar ja. Den som vill vidhålla tidigare beslut att avslå anbudet röstar nej. Vid omröstningen avges följande röster: Ja - 7 Nej - 4 Ilko Corkovic (S) Thomas Johnsson (M) Sofie Loirendal (FÖL) Stig Bertilsson (C) Marcel van Luijn (M) Ulrika Lindh (C) Annette Hemlin (FÖL) Per Lublin (nöp) Maria Lindmark (MP) Monica Enberg (S) Sofie Gustafsson-Fohlin (S) Därmed ska tidigare avgivet anbud antas.

7 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 7 (8) Proposition tilläggsyrkanden Ordföranden konstaterar att tilläggsyrkanden från S och M är snarlika och ställs därför under gemensam proposition, vilket godkänns av kommunstyrelsen. Proposition tilläggsyrkande söka arrendator Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen stöder yrkandet. Proposition tilläggsyrkande omförhandla servitutsavtal Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen stöder yrkandet. Proposition tilläggsyrkande möjliggöra avlopp Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen stöder yrkandet. Proposition tilläggsyrkande fördelning investering/drift Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen stöder yrkandet. Proposition tilläggsyrkande utformning/användning hotellets hamnområde Vid propositionsställandet finner ordföranden att kommunstyrelsen stöder yrkandet. Beslut Kommunstyrelsen beslutar med ändring av tidigare beslut anta avgivet anbud om mkr och därmed meddela tilldelningsbeslut. Vidare beslutar kommunstyrelsen uppdra till kommunledningskontoret omedelbart sätta igång processen att söka en lämplig arrendator som vill driva kommersiell verksamhet/uteservering på Vedkajen. omedelbart påbörja omförhandling av servitutsavtalet gällande Vedkajen med Strand Hotell. tillse att avlopp anläggs i samband med upphandlade åtgärder. undersöka om den i anbudet redovisade kostnaden kan fördelas på investerings- och driftbudget.

8 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 8 (8) ställa krav på Strand Hotell gällande utformning och användning av hotellets del av inre hamnområdet, framförallt den delen som ligger i anslutning till vedkajen. Reservation Stig Bertilsson (C) och Ulrika Lindh (C) (BILAGA 1) Per Lublin (nöp) (BILAGA 2) Protokollsanteckning Miljöpartiet har tidigare motsatt sig att avsätta pengar för att renovera den raserade Vedkajen då det varit oklart hur det skulle påverka de betydligt mer angelägna investeringarna i nya förvaltningslokaler på Ekbacka samt en ny förskola i Runsten. Nu finns alla tre åtgärderna budgeterade och därför väljer vi att inte längre motsätta oss kajrenoveringen. Men vi vill understryka att för Miljöpartiet är en förskola i Runsten i kommunal regi och bra lokaler och arbetsmiljö för vår personal klart prioriterade framför kajrenoveringen. Vi förutsätter nu att de investeringarna inte påverkas negativt av detta. Vedkajen i Borgholm är en av flera mycket kostsamma hamninvesteringar som kommunen tvingats genomföra med kort varsel under de senaste åren. Bristen på framförhållning gör det svårt att planera och påverkar andra viktiga investeringar. Mot den bakgrunden anser Miljöpartiet att kommunen inför 2016 års budget bör ta fram ett underlag där framtida renoverings/underhållsbehov för kommunens hamnar bedöms och kostnadsberäknas. Vidare bör möjligheten att öka hamnintäkterna (avgifterna) så att de bättre matchar kostnaderna undersökas och förutsättningarna för att sälja eller bolagisera hela eller delar av hamnarna undersökas. Underlaget bör sedan resultera i en Hamnplan med en långsiktig strategi för hanteringen av kommunens hamnar. Maria Lindmark (MP)

9 BILAGA 1 KS

10 BILAGA 2 KS

KALLELSE till extrasammanträde

KALLELSE till extrasammanträde Kommunstyrelsen KALLELSE till extrasammanträde Plats och tid för sammanträdet Stadshuset, KS-rummet, Borgholm, 2015-01-13, klockan 13:00 Ilko Corkovic / Marie-Louise Johansson Ordförande Sekreterare 880

Läs mer

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem

72 Dnr 2016/ KS. Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två korridorer på Ekbacka till HVB-hem Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdesdatum 2016-04-18 72 Paragrafer 72 Dnr 2016/66-059 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, ombyggnad av av två

Läs mer

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS

1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef. 1 Dnr 2017/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 1 Anställning av socialchef. 2 Anställning av utbildningschef. 3 Information; rekrytering kommunchef.

Läs mer

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med

150 Dnr 2014/235-002 KS. Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S), med SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (16) 150 Dnr 2014/235-002 KS Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare. Kommunstyrelsen beslutar bemyndiga kommunstyrelsens ordförande Ilko Corkovic (S) med kommunstyrelsens

Läs mer

26 Dnr 2016/ KS

26 Dnr 2016/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (4) 26 Dnr 2016/37-298 KS Godkännande av tilldelningsbeslut samt begäran om anvisning av medel, lokallösning för socialförvaltningens administration i fastigheten Höken. Kommunstyrelsen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 2015-04-13 42-62 KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) Innehållsförteckning: 42 Godkännande av kungörelse. 43 Godkännande av dagordning. 44 Politiska uppdrag; ny M-ersättare och V-ersättare, kommunfullmäktige 2014-2018. 45

Läs mer

224 Dnr 2015/221-298 KS

224 Dnr 2015/221-298 KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning 224 Lokalförsörjning; godkännande av omedelbar igångsättning och ianspråktagande av medel för anpassning av två korridorer på Ekbacka. 225 Lokalförsörjning;

Läs mer

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M)

Ilko Corkovic Marcel van Luijn, tjg ersättare (M) Sammanträdesprotokoll Sid 1 (5) 2018-11-27 Paragrafer 336-337 Plats och tid Stadshuset, kommunchefens rum, klockan 09:30-09:50 Beslutande ledamöter Staffan Larsson, ordförande (C) Ilko Corkovic (S) Marcel

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (6) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 153 Tilldelningsbeslut och begäran om anvisning av medel, förskola i Parkvillan. 154 Yttrande över

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (10) 177 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 178 Godkännande av dagordning. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Läs mer

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS

Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Dnr 2015/ KS. 265 Dnr 2012/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 263 Information, förändrad taxekonstruktion VA. 264 Information, fastighetsfunktionen. 265 Tilldelningsbeslut;

Läs mer

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1.

108 Dnr 2012/ och 2012/ KS. Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 108 Dnr 2012/110-261 och 2012/121-261 KS Avsiktsförklaring, park- och nöjesrestaurang m m i Societetsparken, del av Borgholm 11:1. Till dagens sammanträde finns avsiktsförklaring

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordföranden meddelar följande tillkommande ärende: Politiska uppdrag ny M-ersättare.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordföranden meddelar följande tillkommande ärende: Politiska uppdrag ny M-ersättare. Sammanträdesprotokoll sid 2 (13) Innehållsförteckning 183 Godkännande av kungörelse. 184 Godkännande av dagordning 185 Politiskt uppdrag 2015-2018; Ny M-ersättare, kommunfullmäktige. 186 Begäran om tilläggsbudget;

Läs mer

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning

31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) Innehållsförteckning 31 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 32 Diskussion; Kapelluddens Campings önskemål om anslutning till fjärrvärmeanläggning 33 Utdelning

Läs mer

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS

157 Dnr KS. Workshop framtagande av varumärke. Kommunstyrelsen uppdrar till kommunstyrelsens arbetsutskott. 158 Dnr 2014/ KS Sammanträdesprotokoll sid 2 (5) Innehållsförteckning: 157 Workshop framtagande av varumärke, uppdrag.. 158 Bemyndigande att teckna avtal, firmatecknare.. 159 Bemyndigande att teckna bankmedel, fondmedel

Läs mer

Annette Knutsson. Carl-Göran Svensson Samhällsbyggnadsförvaltningen, Björkegrenska gården

Annette Knutsson. Carl-Göran Svensson Samhällsbyggnadsförvaltningen, Björkegrenska gården 1 1 Plats och tid Rådhuset, kl 16.00 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid Christer Akej Rådhuset,

Läs mer

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB.

266 Dnr 2015/40-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. Sammanträdesprotokoll sid 2 (7) Innehållsförteckning: 266 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 267 Amorteringsplan. 268 Fråga om genomförande av uppdrag; Lokalisering av biogasmack i

Läs mer

173 Dnr 2014/210-041 KS

173 Dnr 2014/210-041 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (20) 172 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar från verksamheten och redogör för de samlade intrycken från gårdagens utbildning för kommunstyrelsens

Läs mer

Innehållsförteckning (klicka för att komma till paragrafen)

Innehållsförteckning (klicka för att komma till paragrafen) Sammanträdesprotokoll sid 2 (38) Innehållsförteckning (klicka för att komma till paragrafen) 18 Information från verksamheten. 19 Presentation av och information från HR-chef Ann Nilsson. 20 Inrättande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (6) Kommunstyrelsen 2011-06-15 Plats och tid kommunhuset rum 292 kl 15.00-17.20 Beslutande Olov Zakrisson (S) Catharina Fredriksson (S) Dag Bergentoft (M) Patrik Renfors (V)

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. KOMMUNFULLMÄKTIGE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) Sammanträdesdatum Paragrafer 2014-11-24 212-230 212 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 213 Godkännande

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet.

2011-07-05 137-141. 137 Dnr 2011/70-023 KS. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 137 Dnr 2011/70-023 KS Anställning av ny kommunchef. Personalchef Krister Kronzell redogör för ärendet. Eftersom kommunchef Lars Frick kommer att gå i pension vid årsskiftet

Läs mer

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering

113 Dnr 2013/176-822 KS. Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 113 Dnr 2013/176-822 KS Övertagande av Åkerbobadet samt verksamhetsövergång, återrapportering av uppdrag. lyfts ärendet för diskussion. Kommunstyrelsens arbetsutskott uppdrog

Läs mer

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården

Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården KALLELSE/ÄRENDELISTA Sida 8 (37) Kommunfullmäktige 2015-12-17 Kf 140 Kf 125 KS/2015-0486 Godkännande av investeringar av Strömstadslokaler AB för ny förskola på Mellegården Kommunfullmäktiges presidium

Läs mer

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

2011-03-21 36-46. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 36 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 37 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici meddelar att dagordningen kompletteras

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Sammanträdesprotokoll sid 2 (18) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Paragrafer 2016-11-21 178-188 Innehållsförteckning: (Klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 178 Godkännande av kungörelse.

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (22) 121 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 122 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal

Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sofie Loirendal Sammanträdesprotokoll sid 1 (8) Plats och tid Stadshuset, KS-rummet, klockan 08:30-09:30. ande Ilko Corkovic, ordförande (S) Sofie Loirendal (FÖL) Marcel van Luijn (M) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster.

Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. Sammanträdesprotokoll sid 2 (14) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 28 Tilldelningsbeslut upphandling byggtjänster. 29 Redovisning av delegationsbeslut; Upphandling

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesprotokoll sid 2 (33) 2015-10-27 181-200. Innehållsförteckning

KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesprotokoll sid 2 (33) 2015-10-27 181-200. Innehållsförteckning Sammanträdesprotokoll sid 2 (33) Innehållsförteckning 181 Information, avsiktsförklaring med Migrationsverket. 182 Delårsrapport 1 januari 30 augusti 2015. 183 Budgetuppföljning, september 2015. 184 Budget

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (12) 143 Godkännande av kungörelsen. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 144 Godkännande av dagordning. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande ändringar:

Läs mer

Kommunledningskontoret

Kommunledningskontoret Sid 1 (19) 2018-10-15 er 193-205 Plats och tid Tingssalen i Stadshuset, Borgholm, klockan 18:30-21:05 Beslutande ledamöter Enligt bilagd närvarolista (BILAGA 1) Övriga närvarande Marie-Louise Johansson,

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson

Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl Kanslichef Maj-Inger Carlsson Kommunchef Bengt-Arne Persson SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(4) Plats och tid Beslutande Ledamöter Stadshuset, Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-09.10 Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Tjänstgörande ersättare Pär Palmgren (M)

Läs mer

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943

18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Lunds kommun Sammanträdesprotokoll 1 18 Förslag till taxor för kultur-, biblioteks-, idrotts- och fritidsverksamhet i Lunds kommun för 2012 Dnr KS 2011/0943 Sammanfattning Kultur- och fritidsförvaltningen

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande ärenden:

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande ärenden: SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (14) 140 Godkännande av kungörelse Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 141 Godkännande av dagordning Ordförande Jan Erici (M) meddelar följande tillkommande

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018-

Carina Persson. Karl-Erik Olsson 2018- 1 1 Plats och tid Rådhuset, Stora salen, kl 13.3014.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS

Ekonomichef Lars-Gunnar Fagerberg informerar om det preliminära bokslutet 2013 och det ekonomiska läget Dnr 2013/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (7) 44 Information. Kommunchef Christina Madeling informerar om de interna avtalen mellan Borgholms kommun och Borgholm Energi AB, BEAB. Bolagets presidium bjuds in till ett

Läs mer

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring.

Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) Sammanträdet inleds med att ledamöterna samlas vid Slottsskolan för en guidad rundvandring. Nämnden godkänner ordförandens förslag att ta upp arbetsutskottets diskussion

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (22) Innehållsförteckning:

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (22) Innehållsförteckning: Sammanträdesprotokoll sid 2 (22) KOMMUNFULLMÄKTIGE Sammanträdesdatum Paragrafer 2015-11-16 169-182 Innehållsförteckning: 169 Godkännande av kungörelse. 170 Godkännande av dagordning. 171 ANMÄLAN; Medborgarförslag

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2018-07-30 62-63 2 av 2 Innehåll 84 Justering och fastställande av föredragningslista 3 85 Hantering av tilldelningsbeslut av rivningsentreprenad 4-6 2 Protokoll Kommunstyrelsen 2018-07-30 1

Läs mer

Kommunfullmäktige beslutade och 21 ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda lokala lösningar på vatten och avlopp för Tungenäset.

Kommunfullmäktige beslutade och 21 ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda lokala lösningar på vatten och avlopp för Tungenäset. 30(32) 39 Dnr KS 2016-105 VA-utredning Tungenäset Kommunfullmäktige beslutade 2015-04-29 20 och 21 ge kommunstyrelsen i uppdrag att utreda lokala lösningar på vatten och avlopp för Tungenäset. Denna utredning

Läs mer

Brukningsavgifter för vatten och avlopp 2009

Brukningsavgifter för vatten och avlopp 2009 Kommunfullmäktige 2008-12-15 296 703 Kommunstyrelsen 2008-12-01 265 518 2008-12-15 270 538 Arbets- och personalutskottet 2008-11-24 257 635 2008-12-15 273 680 Dnr 08.718-34 deckf10 Brukningsavgifter för

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(12) Plats och tid Folkets Hus Måndagen den 15 februari 2010 kl. 09.00-10.50 Beslutande Maria Kristoffersson, ordf. Åke Nilsson Joakim Risberg Rickard Norberg Göran Hahlin

Läs mer

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014.

1 Dnr 2014/ KS. Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (5) 1 Dnr 2014/59-805 KS Nya LOK-stöds föreskrifter fr.o.m. 1 januari 2014. Riksidrottsstyrelsen har beslutat att från och med 1 januari 2014 införa nya föreskrifter vad gäller

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50. Borgmästaren, stadshuset Lysekil SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) KOMMUNSTYRELSEN Sammanträdestid: 2015-04-15 Kl. 09.00-11.20 Ajornering kl. 10.25-10.50 Lokal: Beslutande Ledamöter: Jan-Olof Johansson (S), ordf. Lars Björneld (FP), 1:e vice

Läs mer

Handlingar till Kommunfullmäktiges. sammanträde 27 juni 2018

Handlingar till Kommunfullmäktiges. sammanträde 27 juni 2018 Handlingar till Kommunfullmäktiges sammanträde 27 juni 2018 Kommunstyrelsens förslag i ärende 8 behandlas direkt före sammanträdet och finns inte i handlingarna Dokument2 Sidan 1(1) Protokoll 2018-06-20

Läs mer

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan

Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan Sammanträdesprotokoll 1(8) Plats och tid: Furåsen Färgelanda onsdag 27 juni 2018, klockan 18.00 18.25 Beslutande Närvarande icke tjänstgörande ersättare Ulla Börjesson (S) ordf Tommy Larsson (S) Sandra

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 49 Dnr 2010/ KS

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning. 49 Dnr 2010/ KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (11) 47 Godkännande av kungörelse. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. 48 Godkännande av dagordning. Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets dagordning.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (33) 2015-04-21 51-79 KOMMUNSTYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (33) 2015-04-21 51-79 KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (33) Innehållsförteckning 51 Information från verksamheten. 52 Projekt Generationer i Samverkan. 53 Revidering av Lokala Ordningsförskrifter för Borgholms kommun. 54 Budgetuppföljning,

Läs mer

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret

Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Ulrick Hultman 2018-11-20 KS 2018/1106 0480-450 028 Kommunfullmäktige Projekt- och byggenhet på kommunledningskontoret Förslag till beslut Kommunfullmäktige

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) 2012-06-20 39-49 UTBILDNINGSNÄMNDEN. (C) (C) (C) (M) (M) (FP) (S) (S) tjänstgörande ersättare (S) (V) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 1 (6) Plats och tid Utbildningsförvaltningen, kl. 13.30 16.45 ande Christina Ateva Ulrika Lindh Yvonne Hägnestrand Annette Andreen Torbjörn Nilsson Birgitta Arnesson Monica Enberg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse.

Kommunfullmäktige godkänner sammanträdets kungörelse. Sammanträdesprotokoll sid 2 (13) Innehållsförteckning: (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 162 Godkännande av kungörelsen 163 Godkännande av dagordning 164 ANMÄLAN; Interpellation (Hans

Läs mer

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT

KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Sammanträdesprotokoll sid 2 (9) Innehållsförteckning: 385 Avsiktsförklaring kommande skolskjutsupphandling KLT. 386 Uppföljnings- och avstämningsmöte, Borgholm Energi AB. 387 Återrapportering; A-huset,

Läs mer

54 Dnr 2014/48-106 KS

54 Dnr 2014/48-106 KS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (6) 53 Information. Under sammanträdet informerar ordförande Lisbeth Lennartsson (C) från möte med arbetsförmedlingschef Hans Fritz och sektionschef Gregory Golding där bland

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

PRO Mjölkudden Notviken och SPF Mjölkudden med ansökan om upplåtelse av Radiomastens förskola. Ärendebeskrivning

PRO Mjölkudden Notviken och SPF Mjölkudden med ansökan om upplåtelse av Radiomastens förskola. Ärendebeskrivning 426 2009 03 26 45 153 Tekniska nämndens arbetsutskott 2009 03 12 72 192 Dnr 2008/825.297 PRO Mjölkudden Notviken och SPF Mjölkudden med ansökan om upplåtelse av Radiomastens förskola Bilaga: Återremiss

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(14) Plats och tid Folkets Hus, onsdagen 8 maj 2019, kl. 15.50-16.30 Ajournering 16.05-16.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Beslut om upphandling av del i uppdrag inom Sport och friluftsverksamheten

Beslut om upphandling av del i uppdrag inom Sport och friluftsverksamheten Tjänsteutlåtande 0 Österåker Kommunstyrelsens kontor Datum 2016-08-26 Dnr 2013/0402 Till Kommunstyrelsen Beslut om upphandling av del i uppdrag inom Sport och friluftsverksamheten Sammanfattning Kommunstyrelsen

Läs mer

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 4 (29) Kommunstyrelsen 152 KS Beslutsunderlag. Beredning

ESLÖVS KOMMUN. Sammanträdesprotokoll Sida 4 (29) Kommunstyrelsen 152 KS Beslutsunderlag. Beredning Sammanträdesprotokoll Sida 4 (29) 152 KS.2015.0369 Hemställan från VA SYD om beredning och vidare handläggning av förslag till ny taxekonstruktion och höjda anläggningsavgifter i Eslövs kommun Ärendebeskrivning

Läs mer

Utredning av Mobackenskolan och område väst

Utredning av Mobackenskolan och område väst SKELLEFTEÅ KOMMUN PROTOKOLL 21 531 Dnr KS 2015-000831 291 Utredning av Mobackenskolan och område väst Sammanfattning Nämnden för support och lokalers arbetsutskott anför att i samband med att inomhusmiljöproblemen

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL 49 54 Datum 2018-11-06 1 (4) Protokoll från regionstyrelsens arbetsutskotts sammanträde Tid: 2018-11-06 kl. 13.00 14.20 Plats: Rum 114, Rådhus Skåne, Kristianstad

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie ledamöter, 6 tjänstgörande ersättare och 10 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Sammanträdesdatum 2018-06-12 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 16:00 21:45 Ajournering kl, 17:30-18:00 samt kl. 21:15-21:25 64-69 Vid uppropet antecknas närvaro för 42 ordinarie

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 2015-02-24 14-36 KOMMUNSTYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 2015-02-24 14-36 KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (26) 14 Information från verksamheten. 15 Förslag upphävande av beslut KF 97/213; Fastighetsförsäljning, Borgholm Södra Runsten 9:1 (Runstens skola m fl). 16 Revidering av kommunvapen,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Kommunfullmäktige

ANSLAG/BEVIS Kommunfullmäktige 3 ÖVERTORNEÅ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2015-03-03 Plats och tid Folkets Hus i Övertorneå tisdagen den 3 mars 2015, kl 18.00 19.30 Beslutande Ulf Hannu (c), ordförande Johan Kummu (s)

Läs mer

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (25) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt)

KOMMUNFULLMÄKTIGE. Sammanträdesprotokoll sid 2 (25) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) Sammanträdesprotokoll sid 2 (25) Innehållsförteckning (klicka på paragrafen för att komma till den direkt) 62 Godkännande av kungörelsen. 63 Godkännande av dagordning. 64 Politiska uppdrag 2014-2018; ny

Läs mer

Se bilagd förteckning

Se bilagd förteckning Nämnd/Styrelse Sammanträdesdatum Sid Kommunstyrelsen 2007-07-19 1 Plats och tid torsdag 19 juli 2007 kl. 19.00-20.35 Beslutande Se bilagd förteckning Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00

Kommunstyrelsen 2015-04-14. Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Kallelse Kommunstyrelsen 2015-04-14 Plats: Lilla Sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv Tid: 2015-04-20 kl. 17:00 Denna kallelse utgår även till ersättarna för kännedom. Vid eventuellt förhinder för ledamot

Läs mer

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott

VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Kommunstyrelsens planutskott VÄRMDÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 12 Plats och tid Skogsbo, Baggensfjärden, 2015-05-13, 10.00 11:40. Beslutande Ledamöter Anders Gullander (FP) Monica Pettersson (M) Mikael Lindström (S) Malin

Läs mer

Slutredovisning av investeringsprojekt på fastighetsförvaltningen

Slutredovisning av investeringsprojekt på fastighetsförvaltningen Kommunstyrelsen 2010-05-31 Blad 16 Ks 80 Au 76 Dnr 143/2010-042 Slutredovisning av investeringsprojekt på fastighetsförvaltningen Vid tekniska nämndens sammanträde den 20 april 2010 lämnade t1 fastighetschef

Läs mer

Information; redovisning planerna för torgen i Borgholm och Löttorp samt inre hamnen i Borgholm.

Information; redovisning planerna för torgen i Borgholm och Löttorp samt inre hamnen i Borgholm. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (15) 188 Information från verksamheten. Kommunchef Christina Madeling informerar om - av SCB genomförd medborgarundersökning. Resultatet kommer att utvärderas av respektive

Läs mer

Handlingar till Kommunstyrelsens. sammanträde 27 juni 2018

Handlingar till Kommunstyrelsens. sammanträde 27 juni 2018 Handlingar till Kommunstyrelsens sammanträde 27 juni 2018 Dokument2 Sidan 1(1) 2018-06-18 Diarienr 2018/105 1 Mark-och exploatering Mark-och exploateringschef Maria Wagerland 0528-567163 Kommunstyrelsen

Läs mer

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns.

111 Dnr 00005/2017. Omsorgsnämnden beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för godkänns. 1(6) 111 Dnr 00005/2017 Budget 2018 beslutar 1. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget för 2018-2020 godkänns. 2. Förslag till driftbudget samt investeringsbudget 2018-2020 gäller efter att erforderliga

Läs mer

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48

Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja Falkenbergs kommun som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-08-11 185 Medborgarförslag om möjlighet att kunna välja som utförare av personlig assistans. KS 2015-48 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag.

Läs mer

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55

Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-11 42 Godkännande av investeringsprojektet utbyte av värmepanna i växthuset. KS 2014-55 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka

Läs mer

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB.

161 Dnr 2014/29-012 KS. Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (9) 161 Dnr 2014/29-012 KS Uppföljnings- och avstämningsmötet, Borgholm Energi AB. Till dagens sammanträde är Borgholm Energis presidium tillsammans med vd och ekonomiansvarig

Läs mer

KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesprotokoll sid 2 (27) 2015-08-25 130-151

KOMMUNSTYRELSEN. Sammanträdesprotokoll sid 2 (27) 2015-08-25 130-151 Sammanträdesprotokoll sid 2 (27) Innehållsförteckning: 130 Ändring av dagordningen. 131 Politikerombud för föreningen Sveriges Ekokommuner. 132 Information från verksamheten. 133 Budgetuppföljning, juli

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014

Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Tjänsteskrivelse Sida 1(2) Kommunledningsförvaltningen Morgan Persson,0550-88024 morgan.persson@kristinehamn.se Datum 2013-12-04 Ks/2013:187 041 Budget Investeringsbudget Tekniska nämnden 2014 Sammanfattning

Läs mer

Beslut om anvisningar budget 2016, ekonomisk plan samt information om omvärldsanalys

Beslut om anvisningar budget 2016, ekonomisk plan samt information om omvärldsanalys SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 2015-03-04 26 (38) 39 Dnr KS 2015/11 Beslut om anvisningar budget 2016, ekonomisk plan 2017-2020 samt information om omvärldsanalys Ärendebeskrivning

Läs mer

Hälso- och sjukvårdsnämnden

Hälso- och sjukvårdsnämnden Hälso- och sjukvårdsnämnden OJUSTERAT PROTOKOLLSUTDRAG Datum 2017-05-19 1 (3) 84 Psykoterapi och multimodal smärtbehandling driftsform Diarienummer 1601863/1601862 Hälso- och sjukvårdsnämndens beslut 1.

Läs mer

TJÄNSTESKRIVELSE. Till kommunstyrelsen. Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland en kommun

TJÄNSTESKRIVELSE. Till kommunstyrelsen. Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland en kommun TJÄNSTESKRIVELSE Datum Beteckning 1 (2) 2018-11-21 2016/191 106 Handläggare Jens Odevall Kommunchef Ert datum Er beteckning Till kommunstyrelsen Återrapportering och förslag till kommunfullmäktige; Öland

Läs mer

Kommunkansliet kl omedelbar justering

Kommunkansliet kl omedelbar justering 1(17) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-21.10 Beslutande Ledamöter 28 ledamöter eller tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Övriga Christer Pålsson, kommunchef Göran Skoog,

Läs mer

Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum

Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum Ärendet som beskrivs nedan gäller Antagande av detaljplan för Mörby Centrum Det behandlades den 19 april 2010 i Danderyds Kommunfullmäktige. Partiernas ställningstagande innebär i praktiken, att......

Läs mer

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08

Protokoll 1(8) Beredningen för demokrati och länsutveckling Datum: 2009-10-08 Protokoll 1(8) Tid och plats för Sammanträdet Bergs kommun Svenstavik Tingshuset kl 9:00-16:00 Beslutande Stefan Wikén Gun-Marie Axelsson Gunnar Geijer Staffan Granström Karin Österberg Per-Olov Olsson

Läs mer

Protokoll 2011-11-02

Protokoll 2011-11-02 2011-11-02 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum, Kumla, 2011-11-02, klockan 17:00 Beslutande Lennart Eriksson (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Stefan Svensson (S)

Läs mer

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott

Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl I Ann-Christine Furustrand (S) Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott o Österåker Tid Onsdagen den 7 oktober 2015, kl 10.50- I 1.30 Plats Närvarande Utses att justera, 10:2 Largen, Alceahuset, Åkersberga Enligt bifogad

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Kommunstyrelsen VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(8) Plats och tid Folkets Hus, Tisdagen den 26 april 2011, kl. 08.00-08.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Åke Nilsson, ordf. Anita Johansson Ewa Hed Gunilla

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (29) KOMMUNSTYRELSEN

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (29) KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL sid 2 (29) Innehållsförteckning 84 Ändrad dagordning. 85 Information från verksamheten. 86 Budgetuppföljning, april 2015. 87 Information, avtal med Folkets Hus. 88 Granskningsrapport

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (17) Plats och tid Vargmötet, Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna, Kl. 09.16 11.40 ande Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha Melzer (FP), Bodil Umegård

Läs mer