Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 5 juni 2001 kl 16.00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 5 juni 2001 kl 16.00"

Transkript

1 Kommunstyrelsen 5 juni 2001 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 5 juni 2001 kl Beslutande Ersättare Birgitta Almlöf (m), ordförande Lars-Bertil Ohlsson (kd) Ove Hahn (m) Lennart Edsparr (m) Bo Ivgren (m) Johan Enfeldt (fp) Marie-Louise Löwenbeck (m) Nils Lage Holmbom (m) Sten-Åke Adlivankin (m) Leif Öhman (m) Birgitta Karlsson (kd) Gunnel Orselius-Dahl (fp) Hans Strandin (s) Agneta Bergström (s) Mauritz Lindroth (s) Ingvar H Johansson Bo Eknert (mp) Ove Ekström (c) Ingvar H Johansson Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Kommundirektör Eric Sörlin Chefekonom Ove Ohlsson Kommunsekreterare Anna Kristiansson Mauritz Lindroth (s) Ingvar H Johansson (s) Kommunledningskontoret, Vallentuna onsdagen den 6 juni Sekreterare Anna Kristiansson Paragrafer Ordförande Birgitta Almlöf (m) Justerande Ingvar H Johansson (s) Mauritz Lindroth (s) Organ Sammanträdesdatum BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsen Datum för anslags uppsättande Förvaringsplats för protokollet Datum för anslags nedtagande Kommunledningskontoret, Vallentuna Underskrift 1 (59)

2 Innehållsförteckning: Antagande av befolkningsprognos 01A och bostadsbyggnadsprognos 01B...3 Vision en beskrivning av Vallentuna kommun år Övergripande politiska målsättningar och riktlinjer...8 Särskilt viktiga uppdrag...11 Kommunfullmäktiges mål för nämnderna år Investeringsplan Driftramar Maxtaxa...23 Remissvar, Förnyelseområdet Nordöstra kyrkbyn planeringsförutsättningar...26 Bällstaberg 2, exploateringsavtal...28 Antagande av detaljplan Bällstaberg Edsvikens vårdgymnasium - ansvarsfrihet för förbundsdirektionen Motion om att underlätta för olika pedagogiska inriktningar i skolor och förskolor...32 Budgetuppföljning 1/2001 för hela kommunen med årsprognos...34 E-postpolicy för Vallentuna kommun...36 Programsamråd för Detaljplan för Norra delen av Vallentuna centrum Rickeby mfl fastigheter...37 Utställningsyttrande för detaljplan Kumla 1:44 och del av Ramsta 7: Yttrande Översiktsplan 2002, Sigtuna kommun - samrådsremiss...41 Besöksnäringen i Vallentuna...42 Yttrande angående Komrevs rapport Upphandling i Vallentuna kommun...44 Remissvar, BUS-utredningens förslag till gemensam policy för Stockholms län kommuner och landsting...46 Budgetuppföljning 1 år 2001 för Kommunstyrelsen...49 Översiktsplan 2001 utställning av förslag...50 Komplettering av Kommunalförbundet för Edsvikens vårdgymnasiums förbundsordning - tillägg avseende ändamålet...53 Firmateckning administration...54 Ändring av attesträtter...55 Ändring av attesträtt...56 Upphandling av rekryteringsbolag för ny kommundirektör...56 Anmälningslista...57 Sid 2 (59)

3 Antagande av befolkningsprognos 01A och bostadsbyggnadsprognos 01B KS 92 Dnr Kommunstyrelsens arbetsutskott beslutade den 22 februari 25 att tillstyrka befolkningsprognosen 01A daterad den 6 februari och bostadsbyggnadsprognosen 01B daterad den 22 februari Befolkningsprognosen och bostadsbyggnadsprognosen fram till 2004 skulle ligga som underlag för nämndernas yttrande över arbetsutskottets förslag till PLU Handlingar i ärendet 1. Befolkningsprognos 01A 2. Bostadsbyggnadsprognos 01B Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 3 maj att föreslå att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige antar befolkningsprognosen 01A samt bostadsbyggnadsprognosen 01B för perioden Yrkanden Ove Ekström (c) yrkar med stöd av Bo Eknert (mp) att Mörbyvägen skall sättas igång 2005 samt Nyby skall sättas igång 2007 samt Lingsbergsvägen skall sättas igång 2006 och Beslutsgång Birgitta Almlöf ställer proposition på Ove Ekströms yrkande och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslut Kommunfullmäktige föreslås anta befolkningsprognosen 01A samt bostadsbyggnadsprognosen 01B för perioden , bilaga (59)

4 Vision en beskrivning av Vallentuna kommun år 2010 KS 93 Dnr Kommunfullmäktige beslutade den 19 juni att anta en vision för Vallentuna kommun år Nya befolknings- och boendeprognoser har tillstyrkts och med anledning av detta behövs även Vallentunas vision för år 2010 uppdateras. Den 2 maj diskuterades kommunstabens yttrande daterad den 26 april Diskussionen resulterade i en sammanställning som kom att föreligga vid beslutet. Handlingar i ärendet 1. S-gruppens förslag till vision Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottets har den 3 maj föreslagit kommunstyrelsen att föreslå kommunfullmäktige fastställer visionen enligt diskussionen på sammanträdet den 3 maj Yrkanden Hans Strandin (s) yrkar bifall till S-gruppens eget förslag till vision, bilaga 2. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslut Kommunfullmäktige föreslås fastställa visionen nedan. Kommunens planeringsprocess skall också bygga på visionen. VISION EN BESKRIVNING AV VALLENTUNA KOMMUN ÅR 2010 År 2010 är vi ca Vallentunabor. Befolkningsökningen har gett oss fördelar. Skattekraften har ökat och vi har fått en jämnare åldersfördelning i kommunen. Det har i sin tur gjort det lättare att planera de kommunala verksamheterna långsiktigt. Vallentuna är känt som en kommun som konsekvent prioriterat utbildning och äldreomsorg. Kommunala bolag och kommersiella fastigheter har avvecklats. En medveten satsning på kvalitetshöjningar i skolan har väckt nationell uppmärksamhet. Medborgarnas valfrihet och inflytande över verksamheterna har ökats med hjälp av ett så kallat checksystem. Detta har också gjort att antalet alternativa driftsformer blivit större. Valfrihet och konkurrens garanterar hög kvalitet samtidigt som kommunalskatten tillhör landets lägsta. Ett förstärkt samarbete med företag, föreningar och brukare av de kommunala verksamheterna har gjort att det medborgerliga engagemanget ökat. 4 (59)

5 Forts. 93 Boende 2010 Småskaligheten finns kvar med ett varierat bostadsutbud och med goda boendemiljöer. Inget hus har byggts högre än kyrktuppen. Faktorer som värderats högt och har gjort Vallentuna känt som kommunen med ett mycket bra och prisvärt boende och med närhet till grönområden var man än bor. Utbyggnaden har främst skett utefter Roslagsbanan och i södra delen av kommunen. Boendet i Brottby, Kårsta och Lindholmen har ökat kraftigt de senaste åren eftersom kommunikationerna förbättrats samtidigt som skolor och affärsverksamhet utvecklats i dessa områden. En fortsatt utbyggnad utefter E 18 (Norrtäljevägen) planeras. Antalet äldre har också ökat bl a till följd av attraktiva boendemiljöer med nära anslutning till kollektivtrafik och grönområden. Arbete och näringsliv Om tio år har vi 2000 nya arbetstillfällen. En mycket god planberedskap och en positiv inställning till en mångsidig företagsamhet har möjliggjort denna utveckling. Tack vare den goda marknadsföringen av Vallentuna kommun har många, inte minst kunskapsföretag, etablerat sig i kommunen. Detta har inneburit en breddning av näringslivet med många små och medelstora företag. I kommunen finns idag både hotell- och konferensanläggningar och ett flertal nya restauranger som bl a kan ge god service i de olika arbetsområdena. Stora resurser har lagts ner på att öka samarbetet mellan skola och näringsliv. Den nya informationstekniken har inneburit att fler invånare har möjligheten att arbeta på distans och att fler invånare fått arbete på hemmaplan. Kommunikationer Den faktor som betytt allra mest för den ökade attraktiviteten är de förbättrade kommunikationerna, främst vad avser tvärförbindelser till de stora trafiklederna, en effektiv bussmatning till Roslagsbanan samt ökad turtäthet genom utbyggnad av banan. Utbyggnaden av Norrortsleden och bomkorsningens lösning har betytt oerhört mycket för kommunens utveckling. Närheten till Arlanda betyder allt mer. Goda tele- och dataförbindelser finns både inom kommunen och gentemot omvärlden och en kraftfull IT-satsning har kommit såväl skolan som medborgare och företag till godo inte minst ur demokratisynpunkt. Livsmiljö, kultur och fritid Det väl bevarade kulturlandskapet, speciella satsningar på natur- och kulturturism bl a i Angarnssjöängen och Tärnanområdet och inriktningen mot ett långsiktigt hållbart samhälle har gjort Vallentuna mer känt i regionen. Våra satsningar på den anslutande miljön till Åkerströmmen och Oxundaåns avrinningsområden har inneburit att vattenkvalitén väsentligt förbättrats, främst i Vallentunasjön. 5 (59)

6 Forts 93 En följd av kommunens fortsatta förnyelsearbete och utveckling är att centrum med privatägda hus nu blomstrar och kulturutbudet har breddats inte minst genom utbyggnaden av biblioteket med ett nytt infocentrum. Servicen är väl fördelad mellan tätort och basorter. Vallentunas satsning på ungdomsidrott har resulterat i flera lag inom olika idrotter på elitnivå. Föreningslivet är fortsatt aktivt och många verksamheter drivs i föreningsregi och vårt utbyggda Sportcentrum med bl a simhall och aktiviteter för både sommar och vinteridrott drivs numera som entreprenad. Utbildning, vård och omsorg Kommunen har ett breddat utbud av utbildning och har gjort en medveten satsning på skolan som har uppmärksammats i hela regionen. Detta har kunnat ske genom en prioritering av resurser till själva undervisningen och att nya arbetssätt har utvecklats på ett mycket framgångsrikt sätt. Grundskoleutbildningen är byggd på samverkan mellan elever, föräldrar och skola. Ett målinriktat och aktivt arbete tillsammans med föräldrar och föreningar när det gäller droger har resulterat i drogfria skolor i vår kommun. Det är numera självklart för föräldrar att fritt välja skola eller barnomsorg till sina barn genom de friskolor som etablerat sig i kommunen Ökade möjligheter till en bred gymnasieutbildning har skapats genom det fria valet i den gemensamma gymnasieregionen. Andelen invånare som genomgått högskoleutbildning har ökat. Långt framskridna planer på högskoleutbildning i kommunen föreligger. Vallentuna är också känt för möjligheten att kombinera idrott och studier. Kommunen har också en fortsatt god vård- och omsorgsverksamhet med valfrihet i form av bo kvar hemma, i servicehus och vårdboende (sjukhem). Tillgång finns också till geriatrisk expertis. 6 (59)

7 Forts. 93 Kännetecken för den kommunala verksamheten Vallentuna har anpassat de ekonomiska insatserna där behoven är störst och utnyttjat dem på ett effektivt sätt. Trots en 30% ökning av befolkningen har Vallentuna lyckats minimera tillväxten i de kommunala förvaltningarna. Detta har lett till en positiv utveckling för kommunen. Det finns en närhet till beslutsfattarna som gör att "alla har ett ansikte". Vallentunaborna känner att de både möter kompetenta förtroendevalda och erfaren och positiv personal som är lyhörda, erbjuder delaktighet och är engagerade. Det är lätt att få kontakt med den man söker och få snabba besked. Dessutom finns en mångfald och valfrihet som gör att kommuninvånarna har både tilltro och inblick i den kommunala verksamheten. Centern och Miljöpartiet deltar inte i beslutet. Reservationer S- gruppen reserverar sig till förmån för sitt eget förslag (59)

8 Övergripande politiska målsättningar och riktlinjer KS 94 Dnr Kommunfullmäktige beslutade den 19 juni att anta övergripande politiska målsättningar och riktlinjer. De övergripande målen behöver uppdateras bland annat som följd av nämnderna remissvar. Den 2 maj diskuterades kommunstabens yttrande daterad den 26 april Diskussionen resulterade i en sammanställning som kom att föreligga vid beslutet. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 3 maj i enlighet med den sammanställning som kom att föreligga vid beslutet. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslut Kommunfullmäktige föreslås anta följande: ÖVERGRIPANDE POLITISKA MÅLSÄTTNINGAR OCH RIKTLINJER De politiska målen och riktlinjerna skall tydligt och konkret visa den politiska viljan vad som skall uppnås och strategin för att nå resultaten. Vallentuna kommun skall fortsätta att utvecklas i enlighet med den lokala traditionen, som bland annat innebär ett obyråkratiskt arbetssätt. Politiskt styrs verksamheten genom att kommunfullmäktige dels fastställer övergripande mål och riktlinjer och dels tilldelningen av resurser. Det pågående arbetet med förnyelse och förbättring av kommunens verksamheter skall fullföljas utifrån nedanstående principer. Punkterna står i oprioriterad ordning. Demokrati 1. Kommuninvånarna skall erbjudas största möjliga valfrihet och invånarnas egna beslutanderätt skall öka, 2. den kommunala informationen till kommuninvånarna skall vara allsidig, korrekt, lättillgänglig och utformad så att den möjliggör en levande demokrati, 3. den kommunala informationen till kommuninvånarna skall förbättras, 8 (59)

9 forts. 94 Bostäder och byggande 4. fortsatt tätortsutbyggnad - bebyggelse, anläggningar och infrastruktur - skall ske med inriktningen att skapa en god stadsmiljö med bibehållande av natur-, kultur- och övriga miljövärden, 5. nyproduktion av bostäder inriktas mot låg bebyggelse, villor och grupphus samt flerbostadshus i centrala lägen. Invånarnas önskemål om en god boendemiljö skall, så långt det är möjligt, vara styrande, 6. vid nyproduktion skall eftersträvas ett ökat utbud av små lägenheter, Service 7. kommunens verksamhet skall motsvara invånarnas behov av service, tjänster och stöd inom i första hand de områden som regleras genom lagstiftning eller som inte finns tillgänglig på annat sätt, 8. all service skall präglas av kvalitet, effektivitet och kostnadsmedvetande, 9. taxorna i de kommunala verksamheterna skall vara påverkbara d v s bero på hur mycket en tjänst nyttjas och de skall inte vara inkomstrelaterade, 10. all myndighetsutövning skall präglas av god serviceanda samt ske korrekt, snabbt och effektivt, Verksamhet och ekonomi 14. den kommunala ekonomin skall vara i balans och kommunalskatten fortsatt låg, 15. i planeringen av den kommunala verksamheten skall resurserna till skola och omsorg prioriteras, 16. all verksamhet som inte är myndighetsutövning kan utsättas för konkurrens. Långsiktigt hållbart samhälle 17. samhällsutvecklingen i Vallentuna skall så långt möjligt ske utifrån de nationella miljökvalitetsmålen och de regionala mål som preciseras utifrån dessa nationella mål, 18. Vallentuna kommun skall sträva efter att uppnå det ekologiskt, socialt, kulturellt och ekonomiskt långsiktigt uthålliga samhället, 19. kretsloppstänkandet bör genomsyra alla kommunala beslut, 20. miljöfrågorna skall vara en integrerad del av all verksamhet. 9 (59)

10 forts. 94 Barn och ungdomsmiljö 21. alla beslut och all verksamhet skall genomsyras av arbetet med att skapa en positiv och utvecklande barn och ungdomsmiljö, fri från mobbing, förtryck, våld, drogmissbruk och skadegörelse. Arbetet skall genomföras i samverkan med barn och ungdomar samt med föräldrar, föreningar m fl, Personal 22. för att säkra kommunens personalförsörjning, i samband med stora pensionsavgångar och volymökning av kommunens verksamhet, så ska kommunens attraktivitet som arbetsgivare förstärkas, 23. effektiviseringar och rationaliseringar skall genomföras under hänsynstagande till de anställda. Därvid skall uppsägningar av personal så långt som möjligt undvikas, 24. vid nyrekrytering skall - utöver kompetenskravet ambitionen vara att få en jämnare ålders-, köns- och etnisk fördelning av personalens sammansättning, 25. de anställdas kompetens utvecklas för att uppnå förnyelsetänkande och högsta effektivitet, 26.de anställda är engagerade och delaktiga i verksamheten och känner en yrkesstolthet över att arbeta i Vallentuna kommun. Centerpartiet deltar inte i beslutet (59)

11 Särskilt viktiga uppdrag KS 95 Dnr Kommunfullmäktige beslutade den 19 juni att anta särskilt viktiga uppdrag till förvaltningen. Under verksamhetsåret har vissa av uppdragen redan utförts varför det är aktuellt att uppdatera de punkter som kommunfullmäktige har uppdragit åt förvaltningen att arbeta med. kommunstaben föreslår en revidering av uppdragen. Den 2 maj diskuterades kommunstabens yttrande daterad den 26 april Diskussionen resulterade i en sammanställning som kom att föreligga vid beslutet. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 3 maj i enlighet med den sammanställning som kom att föreligga vid beslutet. Yrkanden Ordförande Birgitta Almlöf yrkar att följande uppdrag lägges till arbetsutskottets förslag: samtliga nämnder att driva kommunens arbete för att människor med funktionshinder ska kunna delta i samhällslivet och leva ett aktivt liv i gemenskap med andra. Allmänna miljöer och bostäder ska vara tillgängliga för funktionshindrade, Hans Strandin (s) yrkar bifall till arbetsutskottets förslag med tillägg att skolplanen skall revideras först Beslutsgång Ordförande Birgitta Almlöf ställer de två yrkandena mot varandra och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag och ordförandes tilläggsyrkande. Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige antar följande uppdrag som särskilt viktiga: Nedanstående punkter står i oprioriterad ordning. Kommunfullmäktige uppdrar åt 1. kommunstyrelsen att se över hur kommunens olika mål- och styrdokument skall utvecklas och samordnas, 2. kommunstyrelsen att verka för en planskild korsning Roslagsbanan väg 268, genom att träffa överenskommelse med Vägverket om en lösning av korsningen, 11 (59)

12 forts kommunstyrelsen att i samverkan med övriga nämnder utarbeta ett förslag till program för långsiktig hållbarhet. Programmet skall ta fasta på ekologisk, social, kulturell och ekonomiskt hållbarhet samt vara samordnad med PLU och övriga strategiska planer som t ex skolplanen samt integrera kommunens miljövårdsprogram. Programmet skall fastställas av kommunfullmäktige samtidigt med PLU , 4. samtliga nämnder att upprätta en åtgärds- och genomförandeplan för att nå de inriktningsmål som anges i det av kommunfullmäktige antagna barn- och ungdomspolitiska handlingsprogrammet för Vallentuna. Det är viktigt att en samverkan sker mellan kommunens nämnder och förvaltningar, med Nordöstra sjukvårdsområdet och polisen samt i dialog med föräldrar. Ledningsgruppen för barn- och ungdomsarbetet skall årligen till kommunens verksamhetsberättelse lämna en övergripande och nämndvis redovisning av genomförandet av handlingsprogrammet, 5. samtliga nämnder att driva kommunens jämställdhetsarbete för kommuninvånarna. Nämnderna skall i samband med kommunens bokslut redovisa data om jämställdhet i verksamheten, hur jämställdhetsarbetet bedrivits och vilka åtgärder som planeras. Jämställdhetsarbetet utvärderas vid mandatperiodens utgång. Vid mandatperiodens utgång skall kommunstyrelsen utvärdera hur nämnderna genomfört uppdraget. 6. samtliga nämnder att driva kommunens arbete för ökad integration bland kommunens invånare. Arbetet med integrationsfrågor samordnas av arbetsmarknads- och utbildningsnämnden och redovisas till kommunfullmäktige i samband med kommunens bokslut. Vid mandatperiodens utgång skall kommunstyrelsen utvärdera hur nämnderna genomfört uppdraget. 7. samtliga nämnder har fått i uppdrag att driva jämställdhets- och mångfaldsarbetet för kommunens personal. I samband med kommunens bokslut skall nämnderna redovisa hur jämställdhetsoch mångfaldsarbetet bedrivits och vilka åtgärder som planeras. Arbetet inom jämställdhets- och mångfaldsområdet på förvaltningarna skall bedrivas inom ramen för de mål som årligen fastställs av fullmäktige i kommunens Jämställdhets- och mångfaldsplan för personalen - JÄMå. Kommunstyrelsen följer upp jämställdhetsarbetet för personalen i samband med uppföljningen av övriga personalmål. 12 (59)

13 forts Samtliga nämnder att driva kommunens arbete för att människor med funktionshinder ska kunna delta i samhällslivet och leva ett aktivt liv i gemenskap med andra. Allmänna miljöer och bostäder ska vara tillgängliga för funktionshindrade, 9. samhällsbyggnadsnämnden att utreda möjligheten att va-försörja området vid Gillinge samt efter E18-stråket, 10. samhällsbyggnadsnämnden att redovisa en lösning av va-frågan i Garns-Ekskogen att verkställas inom en 10-årsperiod, 11. samhällsbyggnadsnämnden att fortsätta sitt deltagande och engagemang i projektet Oxundaåns avrinningsområde, som har till uppgift att förbättra vattenkvalitén i recipienter som leder till Mälaren, exempelvis Vallentunasjön, 12. samhällsbyggnadsnämnden att under planperioden upprätta detaljplan för området för planskild korsning Roslagsbanan väg 268, 13. barn- och utbildningsnämnden samt utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden att revidera skolplan så att den samordnas med PLU Kommunfullmäktige ersätter tidigare beslut daterat vad gäller revidering av fastställd skolplan till PLU , 14. barn- och ungdomsnämnden att till nästa planeringsomgång återkomma med detaljerade redovisningar över förslag till investeringar i byggnader och utrustning fr o m 2003 inom en total investeringsram om 25 mkr per år inklusive årligt anslag för inredning/utrustning inkl IT. 15. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden att till nästa planeringsomgång presentera en utredning över beräknat tillkommande lokalbehov för gymnasieskolan samt olika möjligheter att lösa behovet Reservationer Hans Strandin (s) reserverar sig till förmån för sitt eget yrkande (59)

14 Kommunfullmäktiges mål för nämnderna år 2004 KS 96 Dnr Kommunfullmäktige beslutade den 19 juni 2000 att anta mål för nämnderna år Målen har setts över och behöver efter inkomna remissvar från nämnderna uppdateras. Kommunstaben föreslår uppdatering av målen i enlighet med kommunstabens yttrande för respektive nämnd. Den 2 maj diskuterades kommunstabens yttrande daterat den 26 april Diskussionen resulterade i en sammanställning som kom att föreligga vid beslutet. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 3 maj i enlighet med den sammanställning som kom att föreligga vid beslutet. Yrkanden Hans Strandin (s) yrkar med stöd av Bo Eknert (mp) bifall till arbetsutskottets förslag till beslut med följande ändringar: Punkt 3 samhällsbyggnadsnämnd ändras till De fastigheter som kommunen förvaltar underhålls så att en god standard upprätthålls till lägsta möjliga kostnad över tiden utan avkall på kvalitets- och miljökrav. En ny sista punkt 5 skapas samhällsbyggnadsnämnden Vallentuna kommuns skog är miljöcertifierad Punkt 2 förskolenämnden ändras till: Alla familjer som efterfrågar förskoleplats erbjuds en sådan inom tre månader Grundskolenämnden punkt 4 ändras till; Eleven har ett reellt inflytande och ansvar för arbetet i skolan. En ny punkt 5 skapas enligt följande: Föräldrarnas medverkan i skolarbetet ökar. Ove Ekström (c) yrkar att punkt 1 under myndighetsnämnden utgår. Beslutsgång Ordförande Birgitta Almlöf ställer proposition på Ove Ekströms yrkande finner att kommunstyrelsen avslår det. Vidare ställer ordförande proposition på Hans Strandins yrkanden och finner att kommunstyrelsen bifaller en ny punkt under samhällsbyggnadsnämnanden om att Vallentuna kommuns skog är miljöcertifierad i övrigt beslutar kommunstyrelsen i enlighet med arbetsutskottets förslag. 14 (59)

15 Forts. 96 Beslut Kommunfullmäktige föreslås anta följande mål för nämnderna år 2004: Kommunstyrelsen: samhällsplaneringen stödjer utvecklingen av Vallentuna kommun i en ekologiskt, socialt, kulturellt och ekonomiskt hållbar riktning, allt fler arbetar och bedriver näringsverksamhet i Vallentuna kommun, Vallentuna kommuns infrastruktur i form av vägar, järnvägar och IT-förbindelser för enskild och kollektiv trafik är tidseffektiv, säker och miljövänlig med förbindelser som svarar mot brukarnas behov, möjligheterna till dialog mellan kommunens medborgare och politiker har förbättrats, kommunens förvaltningsorganisation är utformad så att de politiska beslut som fattas genomförs effektivt, den kommungemensamma service och konsultation som förvaltningarna och kommunstaben erhåller, är ändamålsenlig, kvalificerad och effektiv och resultatenheterna är konkurrensutsatta. Samhällsbyggnadsnämnden: Vallentuna utvecklar sin särskilda kvalitet med en bebyggelse i måttfull skala med god arkitektur och närhet till grönområden, en levande landsbygd och bevarande av karaktären i natur och kulturhistoriskt värdefulla områden och miljöer, ett kretsloppstänkande tillämpas i alla led i samhällsbyggnadsprocessen för att uppnå en långsiktigt hållbar utveckling, de fastigheter som kommunen förvaltar underhålls så att en god standard upprätthålls till lägsta möjliga kostnad över tiden, infrastruktur, såsom vägar, vatten- och avloppsanläggningar och anläggningar för avfallshantering, planeras, byggas ut och förvaltas på ett sätt som innebär effektivitet, god funktion, god standard och säkerhet, exploateringsverksamheten är i huvudsak självfinansierad. Vallentuna kommuns skog är miljöcertifierad. Myndighetsnämnden för teknik och miljö: myndighetsutövningen genomförs på ett korrekt sätt i enlighet med gällande lagstiftning, nämnden genom tillsyn, information och rådgivning ger goda möjligheter för enskilda, organisationer och företag att bedriva sina verksamheter i enlighet med gällande lagstiftning och att ta hänsyn till miljö och hälsa i samhällsutvecklingen i övrigt, 15 (59)

16 forts 96 genom förebyggande arbete, rådgivning och övervakning ha en god miljö vilken motverkar sjukdom och ohälsa. Fritidsnämnden: kommuninvånarna, speciellt barn och ungdomar, har tillgång till ett varierat, rikt, jämställt och väl avvägt fritidsutbud, det för kommunens ungdomar finns attraktiva mötesplatser, föreningslivet har goda förutsättningar att bedriva och utveckla sin verksamhet, barn och ungdomar är delaktiga i utformningen av verksamheten, kommunens funktionshindrade invånare har goda möjligheter att delta i olika aktiviteter. Kulturnämnden i Vallentuna kommun finns ett rikt och varierat kulturliv för alla invånare barn och ungdomar prioriteras, biblioteken är kommunens gemensamma kunskapscentrum och informationsbas med IT som ett verktyg för avancerad informationssökning, biblioteken är mötesplatser för kulturupplevelser, som bidrar till fantasi och kreativitet och som främjar bildning och demokratisk medvetenhet, Vallentunas rika kulturarv är en källa till upplevelser och identitet för alla invånare; orientering i det historiska arvet ger trygghet och perspektiv på nutiden, det värdefulla kulturlandskapet och det byggda kulturarvet är resurser som tillvaratas i kommunens allmänna och fysiska planering. Förskolenämnden: en god pedagogisk verksamhet bedrivs i enlighet med skolplan , alla familjer som är berättigade till en förskoleplats erbjuds en sådan inom tre månader efter att behov anmälts, föräldrarna erbjuds valfrihet i valet av förskoleplats både vad avser anordnare, omsorgsform och omsorgstid. Grundskolenämnden: en god pedagogisk verksamhet bedrivs i en verksamhetsmässigt integrerad och stadielös skola i enlighet med skolplan , en större andel elever än närmast föregående år lämnar skolan med grundskolekompetens, förbättra det genomsnittliga meritvärdet för elever i grundskolan elever och föräldrar har ett reellt inflytande över och ansvar för lärandet, Vallentuna kulturskola erbjuder barn och ungdomar en estetiskutveckling som komplement till annan undervisning. 16 (59)

17 forts 96 Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden: Vallentunas gymnasieskola kvarstår som den lilla lärorika skolan med ett varierat utbildningsutbud och verkar i enlighet med skolplan , en större andel elever än föregående år lämnar gymnasieskolan med högskolebehörighet, den totala arbetslösheten hålls under 2 % genom effektivt samarbete med arbetsförmedlingen. Andelen långtidsarbetslösa är högst 10 % av samtliga arbetslösa. Socialnämnden: Alla invånare i kommunen som är i behov av vård eller omsorg får sådan av god kvalitet, vård och omsorg bedrivs med respekt för individens integritet och rätt till självbestämmande, barnens bästa är utgångspunkten vid handläggningen av ärenden där barn är eller kan bli berörda, alkohol- och drogmissbruket har minskat, behov av ekonomiskt bistånd har minskat. Reservationer Hans Strandin (s) och Bo Eknert (mp) reserverar till förmån för sitt eget yrkande (59)

18 Investeringsplan KS 97 Dnr Kommunstabens förslag till investeringsplan är framtagen med hänsyn till arbetsutskottets tillstyrkta befolkningsprognosen. Investeringsprognosen grundar sig också på nämndernas yttrande i vilka deras framtida investeringsplaner framgår. Den 2 maj diskuterades kommunstabens yttrande daterad den 26 april Diskussionen resulterade i arbetsutskottets förslag. Handlingar i ärendet 1. S-gruppens förslag till investeringsplan Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 3 maj i enlighet med den diskussion som fördes vid sammanträdet. Yrkanden Ordförande Birgitta Almlöf yrkar att trafiksäkerhetsåtgärder 2003 och 2004 får ytterligare 500 tkr per år. Hans Strandin (s) yrkar med stöd av Bo Eknert (mp) avslag till arbetsutskottets förslag med hänvisning till eget förslag, se bilaga 3. Ove Ekström (c) yrkar avslag med hänvisning till eget förslag, se bilaga 4. Beslutsgång Ordförande Birgitta Almlöf ställer proposition på de tre yrkandena och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag och ordförandes ändringssyrkande. Beslut Kommunstyrelsen förslår att kommunfullmäktige antar investeringsplanen för i enlighet med nedan: Investeringsbelopp tkr netto, 2002 års prisnivå Budget 2001*) Plan Oförutsett Kommunstyrelsen Ekonomisystem Geografiskt informationssystem, GIS Resultatenhet IT Allmänna IT-investeringar Byte av kontorsprogram 250 Elektronisk handel/information Upphandling 250 datorkommunikationsutrustning Resultatenhet rri Ny utrustning till tryckeriet (59)

19 Forts 97 Investeringsbelopp tkr netto, 2002 års prisnivå Budget 2001*) Plan Allmänna teleinvesteringar Upphandling televäxel 250 Samhällsbyggnadsnämn Bällstabergsvägen Stockholmsvägen, diverse åtgärder Banvägen GC-väg Okvista 885 GC-väg Orkesta bygdegård 280 Korsningen Lv /Roslagsbanan Trafiksäkerhetsåtgärder TuFa-fastigheter Karbyskolan, om- och tillbyggnad, inklusive sporthall Ekeby/Hammarbackskolorn Ungdomens hus/hjälmstaskolan Bällstabergsskolan Väsbygården, ombyggnad av kök 662 Polishuset, ombyggnad Ventilationsåtgärder Vatten- och avloppsverk Byte avstängningsventiler 400 Åtgärder dagvatten i 382 spillvattennät Pumpbyte P Årstidsvägarna, va-ledningar Brottby avloppspumpstation Va-ledning Gillinge, utredning Norrängsvägen, pumpstation och ledningsomläggning Garnsviken, omläggning avloppsledning Fritidsnämnden Ungdomens hus, 223 inredning/utrustning Konstgräsplan Brottby Elljusspår i Lindholmen 600 Eldriven ismaskin 800 Diverse opreciserade investeringar Kulturnämnden Biblioteket diverse IT 192 Vallentuna bibliotek utbyggnad Förskolenämnden Diverse utrustning, ombyggnader Bällstaberg, utrustning Uthamra, ny förskola Grundskolenämnden Inventarier, Karbyskolan Karlbergsskolan, ombyggnad Inventarier/utrustning, Hjälmstaskolan Inventarier, Karlbergsskolan 500 Inventarier, Bällstabergsskolan (59)

20 Forts. 97 Investeringsbelopp tkr netto, 2002 års prisnivå Inredning/utrustning, övriga skolor inkl. IT Skolombyggnader/utrustning, opreciserat Utbildnings- och arbetsmark- Budget Plan 2001*) nadsnämnden Diverse inventarier Datasalar vuxenutbildning 97 Ombyggnad/utbyggnad gymnasiet Socialnämnden Diverse utrustning mm Korallen, ombyggnad rehab- och dagvårdcentraler Trapphusboende, psykiskt störda/utvecklingsstörda Kvarnbackens gruppbostad, 650 ombyggnad Gruppbostäder, LSS Vårdbostäder, Stendösvägen Vårdbostäder inredning och utrustning Utrustning för kök och restaurang 135 Summa nettoinvesteringar Summa inkl 2 % index per år *) inklusive ombudgeteringar från 2000 Reservationer Hans Strandin (s) och Bo Eknert (mp) reserverar sig till förmån för eget förslag (59)

21 Driftramar KS 98 Dnr Kommunstabens förslag till driftsramar utgår från arbetsutskottets Diskussioner den 2 maj Handlingar i ärendet 1. Resultatplan förslag från KSAU den 3 maj S-gruppens förslag till Driftramar 3. S-gruppens förslag till Resultatplan Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet beslutade den 3 maj i enlighet med den diskussion som fördes vid sammanträdet. Yrkanden Hans Strandin (s) yrkar med stöd av Bo Eknert (mp) avslag till arbetsutskottets förslag med hänvisning till eget förslag, se bilaga 4. Ove Ekström (c) yrkar avslag till arbetsutskottets förslag med hänvisning till eget förslag, se bilaga 5. Beslutsgång Ordförande Birgitta Almlöf ställer proposition på yrkandena och finner att kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslut Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige antar driftramar enligt nedan: Nettodriftkostnader belopp i tkr löpande prisnivå Budget 2001*) Ramar Oförutsett Kommunstyrelsen Räddningstjänst, avgift till SRB Samhällsbyggnadsn/MTM Fritidsnämnden Kulturnämnden Förskolenämnden Grundskolenämnden Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden Socialnämnden Pensioner m m Summa totalt *) inklusive ombudgeteringar från (59)

22 Forts. 98 Resultatplan Belopp i miljoner kr Budget Ramar 2001*) Nämndernas nettodriftkostnader Kapitalkostnader/avskrivningar netto Summa verksamhetskostnader Kommunalskatt Skatteutjämning netto Statsbidrag netto Mellankommunal utjämning Summa intäkter Finansiella kostnader Resultat *) inklusive ombudgeteringar från 2000 Reservationer Hans Strandin (s) och Bo Eknert (mp) reserverar sig till förmån för sitt eget förslag (59)

23 Maxtaxa KS 99 Riksdagen har beslutat att införa en rekommendation om maxtaxa för barnomsorgen i Sverige. Om kommunerna inför maxtaxan utgår ett statligt bidrag som kompensation till kommunerna för förlorade intäkter. Kommunerna har själva möjlighet att besluta om de vill införa maxtaxan och på så sätt få ta del att det statliga bidraget. Kommunstaben har infordrat preliminära beräkningar avseende effekten vid införande av maxtaxa inom förskolan och grundskolans fritidsomsorg. Eftersom maxtaxan skall vara inkomstrelaterad med ett avgiftstak för 1:a, 2:a respektive 3:e barnet så kan inte någon exakt beräkning göras utan att ta in inkomstuppgifter från föräldrarna. Redovisade uppgifter bygger därför på uppskattningar. I den redovisade beräkningen har hänsyn tagits till faktiska förhållanden i dag vad gäller antalet barn per familj i de olika verksamheterna. Beräkning har sedan gjorts för fyra olika genomsnittliga inkomstnivåer per familj. Den högsta är lika med taket, kr per månad, och den lägsta är kr per månad. Förutsättningen är att endast en taxa finns oavsett omsorgstid och att den utgår under alla tolv månaderna. De s k dynamiska effekterna som man kan vänta sig vid ett införande av maxtaxa, t ex ökad omsorgstid och ökad efterfrågan, är naturligtvis svåra att bedöma. Förskolan har inte gjort någon bedömning. Grundskolan har gjort en grov uppskattning att effekten skulle kunna bli en kostnadsökning med ca 2 mkr per år. Av beräkningarna framgår att följande intäktsbortfall kan uppskattas vid två olika genomsnittliga inkomstnivåer: Inkomstnivå, kr/månad/familj Kommunal förskola, bortfall mkr - 6,3-8,1 Enskild förskola - 2,1-2,6 Fritidshem - 1,4-2,7 Summa inkomstbortfall mkr - 9,8-13,4 23 (59)

24 Forts. 99 Enligt kommunförbundets cirkulär 2001:16 har kompensationen i form av statsbidrag vid ett införande av maxtaxa beräknats till 14,3 mkr för Vallentunas del samt 2,1 mkr i s k kvalitetssäkringsmedel som kommunen kan få ut, kopplat till ett införande av maxtaxa. Kompensationen är beräknad utifrån barnomsorgsmodellen i kostnadsutjämningssystemet och har inget att göra med hur stort intäktsbortfallet blir. För Vallentunas del verkar dock statsbidragskompensationen inte slå helt fel vad gäller inkomstbortfallet men problemet med kostnadsökningar på grund av ökad efterfrågan och hur dessa i så fall kan kompenseras kan inte med säkerhet bedömas. Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 3 maj föreslagit att kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar införa maxtaxan inom förskola och skolbarnomsorg från och med den 1 januari Avgiften skall tas ut 12 månader per år. Kommunfullmäktige uppdrar åt förskolenämnden och grundskolenämnden att snarast återkomma med förslag om utformningen av taxan. Yrkanden Hans Strandin (s) yrkar att kommunfullmäktige uppdrar till grundskolenämnden och förskolenämnden att göra en prognos över hur efterfrågan på förskoleplatser kommer att förändras vid ett införande av maxtaxan. Beslutsgång Ordförande Birgitta Almlöf ställer proposition på Hans Strandins tilläggsyrkande och finner att kommunstyrelsen avslår det. Votering begärs och verkställes Ja- röst för avslag till Hans Strandins tilläggsyrkande och nej-röst för bifall. För avslag på yrkandet röstade Lars Bertil Ohlsson (kd), Ove Hahn (m), Lennart Edsparr (m), Bo Ivgren (m) och Birgitta Almlöf (m). För bifall till tilläggsyrkandet röstade Johan Enfeldt (fp), Hans Strandin (s), Agneta Bergström (s), Mauritz Lindroth (s) och Bo Eknert (mp) Med 5-ja röster och ordförandes utslagsröst mot 5-nej röster avslår kommunstyrelsen tilläggsyrkandet. Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. 24 (59)

25 Forts. 99 Beslut Kommunfullmäktige föreslås besluta att Vallentuna kommun skall tillämpa förordningen om maxtaxa inom förskola och skolbarnomsorg från och med den 1 januari Avgiften skall tas ut 12 månader per år. Kommunfullmäktige uppdrar åt förskolenämnden och grundskolenämnden att snarast återkomma med förslag om utformningen av taxan. Ove Ekström (c) deltar inte i beslutet (59)

26 Remissvar, Förnyelseområdet Nordöstra kyrkbyn planeringsförutsättningar KS 100 Dnr Täby kommun har till kommunstyrelsen i Vallentuna kommun inkommit med en begäran om ställningstagande. Frågan avser om området kring Gävsjövägen i Vallentuna ska planeras parallellt med Täby kommuns planering för förnyelseområdet Nordöstra Kyrkbyn. Täby kommun önskar ett snabbt ställningstagande från Vallentuna kommun i och med att kommunen avser att påbörja arbetet med en fördjupad översiktsplan för området. Mellan Täby och Vallentuna kommun har en diskussion påbörjats om hur planeringen av nordöstra kyrkbyn och angränsande område kring Gävsjövägen skall kunna samplaneras för att kunna skapa gemensamma utgångspunkter för områdena vad gäller trafik, bebyggelsestrukturer, kvaliteter mm. Frågan har också väckts om det eventuellt är lämpligt att ändra kommungränsen så att det berörda området i Vallentuna överförs till Täby kommun. En sådan gränsjustering tar emellertid flera år att genomföra och kommunstyrelsen i Täby har fattat beslut om att redan nu påbörja planeringen för nordöstra kyrkbyn. Kommunstaben föreslår att Vallentuna kommun godkänner att Täby kommun handlägger planeringen av området kring Gävsjövägen i Vallentuna, mellan Roslagsbanan och Arningevägen. Täby upprättar en formell fördjupning av översiktsplanen för sin del med en enkel illustration som visar hur en fortsättning i Vallentuna kan gestaltas. Markägarna inom Vallentunadelen bör betraktas som berörda och ska därmed ges möjlighet att yttra sig till Täby. Det förutsätts att planeringen sker i samråd med Vallentuna kommun. Vallentuna kommun föreslår Täby kommun diskutera en gränsjustering av det berörda området kring Gävsjövägen till Täby genomförs. Samtidigt bör en gränsjustering genomföras av området Sjöberg, söder om Uthamra Strand vid Vallentunasjöns strand, från Täby till Vallentuna kommun. Handlingar i ärendet 1. Samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteutlåtande Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 17 maj föreslagit att Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta i enlighet med Samhällsbyggnadsförvaltningens tjänsteskrivelse. 26 (59)

27 Forts. 100 Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att besluta att Vallentuna kommun godkänner att Täby kommun handlägger planeringen av området kring Gävsjövägen i Vallentuna, mellan Roslagsbanan och Arningevägen enligt alt. 2. D.v.s. Täby upprättar en formell fördjupning av översiktsplanen för sin del med en enkel illustration som visar hur en fortsättning i Vallentuna kan gestaltas. Markägarna inom Vallentunadelen bör betraktas som berörda och ska därmed ges möjlighet att yttra sig till Täby. Det förutsätts att planeringen sker i samråd med Vallentuna kommun. Vallentuna kommun föreslår Täby kommun diskutera en gränsjustering av det berörda området kring Gävsjövägen till Täby genomförs. Samtidigt bör en gränsjustering genomföras av området Sjöberg, söder om Uthamra Strand vid Vallentunasjöns strand, från Täby till Vallentuna kommun (59)

28 Bällstaberg 2, exploateringsavtal KS 101 Dnr Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat preliminärt exploateringsavtal med JM AB, vilket avtal reglerar genomförandet av det utarbetade detaljplaneförslaget (delplan II) för bostäder och arbetsområde i Bällstaberg. Avtalets giltighet förutsätter att detaljplanen antas genom beslut som vinner laga kraft. JM överlåter till kommunen utan ersättning dels all i detaljplaneförslaget utlagd allmän platsmark dels mark utanför detaljplaneförslaget som behövs för utbyggnad av Bällstabergsvägen och Karlbergsvägens förlängning och ett cirka m² skogbevuxet område norr Bällstabergsvägen dels ett område om cirka 4000 m² av arbetsområde som utlagts för återvinningsstation. Markområdena tillträdes JM svarar för erforderliga fastighetsbildningsåtgärder för plangenomförandet. JM svarar vidare för och bekostar utbyggnad av alla erforderliga kommunaltekniska anläggningar inom detaljplaneområdet samt gångförbindelse från sydvästra detaljplanegränsen, söder om Bällstabergsskolan, till Roslagsbanan. JM skall i ersättning till kommunen för planläggning, administration, kontroll, besiktning och anslutning till väg-, vatten- och avloppssystem, betala ett exploateringsbidrag om kronor. Vidare skall JM betala kronor till kommunen för ombyggnad av del av Bällstabergsvägen vid viadukten vid Roslagsbanan och för utbyggnad av huvudledning för vatten och avlopp utmed Bällstabergsvägen fram till förbindelsepunkt vid områdesgränsen till Bällstaberg 2. Dessa arbeten ingår i kommunens upphandling av totalentreprenör för utbyggnad av Bällstabergsvägen. Den 24 april beslutar Samhällsbyggnadsnämnden föreslå kommunfullmäktige godkänna ett mellan Vallentuna kommun och JM AB upprättat exploateringsavtal på villkor som framgår av upprättat avtalsförslag innan detaljplaneförslaget för Bällstaberg II antas. Handlingar i ärendet 1. Exploateringsavtal mellan Vallentuna kommun och JM AB delplan II, Bällstaberg 28 (59)

29 Forts. 101 Ärendets tidigare handläggning Arbetsutskottet har den 17 maj 80 föreslagit kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige godkänna ett mellan Vallentuna kommun och JM AB upprättat exploateringsavtal på villkor som framgår av upprättat avtalsförslag innan detaljplaneförslaget för Bällstaberg II antas. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslut Kommunfullmäktige föreslås godkänna ett mellan Vallentuna kommun och JM AB upprättat exploateringsavtal på villkor som framgår av upprättat avtalsförslag innan detaljplaneförslaget för Bällstaberg II antas (59)

30 Antagande av detaljplan för Bällstaberg 2 KS 102 Dnr Detaljplan för Bällstaberg 2, omfattande del av fastigheten Bällsta 2:19 samt upphävande av detaljplan för del av Bällsta 2:19 och 4:1. Detaljplan var utställd för granskning Inkomna yttranden framgår av stadsarkitektkontorets utlåtande. Detaljplanen har ändrats redaktionellt genom att f2-bestämmelsen för kontorstomten förutom tågtrafikbuller även ska ske med hänsyn till vägtrafikbuller. Detaljplanen har reviderats i samråd med exploatören efter utställningen. Revideringen gäller ändrade gatuhöjder längs lokalgatorna och utökat utrymme för busshållplats och rätt att förlägga dagvattenledning eller dike inom planeringszon. Ärendets tidigare behandling Den 10 augusti föreslår arbetsutskottet att kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att anta detaljplanen för Bällstaberg 2. Den 5 februari samt den 12 mars bordlägger kommunstyrelsen ärendet Arbetsutskottet har den 17 maj föreslagit att kommunstyrelsen förslår kommunfullmäktige anta detaljplanen för Bällstaberg 2 under förutsättning att exploateringsavtal föreligger. Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslut Kommunfullmäktige föreslås anta detaljplanen för Bällstaberg 2 under förutsättning att exploateringsavtal föreligger (59)

31 Edsvikens vårdgymnasium - ansvarsfrihet för förbundsdirektionen 2000 KS 103 Dnr Från Edsvikens vårdgymnasium har erhållits bokslut 2000, revisionsberättelse och granskningsrapport. Revisorerna har inte funnit skäl till anmärkning och tillstyrker att förbundsdirektionen beviljas ansvarsfrihet. Kommunstabens förslag Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige att beslutar att Förbundsdirektionen för Kommunalförbundet för Edsvikens vårdgymnasium beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med kommunstabens förslag. Beslut Kommunfullmäktige föreslås besluta att Förbundsdirektionen för Kommunalförbundet för Edsvikens vårdgymnasium beviljas ansvarsfrihet för verksamhetsåret (59)

32 Motion om att underlätta för olika pedagogiska inriktningar i skolor och förskolor KS 104 Dnr Den 26 januari 2001 inkom en motion från Socialdemokraterna till kommunullmäktige om uppdrag till berörda nämnder att undersöka vilka möjligheter kommunen har att underlätta kommunala skolors/förskolors införande av olika pedagogiska inriktningar som efterfrågas. Kommunfullmäktige överlämnade ärendet till kommunstyrelsen för beredning. Kommunstyrelsen har begärt in yttrande från förskolenämnden och grundskolenämnden. Förskolenämnden menar att diskussionen om särskilda pedagogiska inriktningar redan pågår bland personalen vid de kommunala förskolorna. De menar också att om det på någon förskola, eller i ett arbetslag, finns intresse för att arbeta enligt en viss modell finns det inga hinder för det. Nämnden ser inte att det finns något hinder i nuvarande organisation att nå de mål avseende valfrihet och mångfald, som framförs i motionen, men de är angelägna om att de pedagogiska diskussionerna inom kommunens förskoleverksamhet fortsätter. Förskolenämnden föreslår den 24 april att kommunfullmäktige bifaller motionen. Grundskolenämnden menar, precis som förskolenämnden, att arbetet inom grundskolan pågår enligt de olika pedagogiska inriktningarna sedan länge. Grundskolenämnden föreslår, den 3 april , däremot att kommunfullmäktige avslår motionen eftersom det inte behövs något uppdrag när arbetet inom förvaltningen redan pågår. Kommunstabens förslag Arbetet pågår sedan länge enligt olika pedagogiska inriktningar både hos förskolenämnden och grundskolenämnden. Det vore därför resursslöseri att belasta förvaltningarna med ett uppdrag som redan pågår inom kommunen. Kommunstaben föreslår, med bakgrund av de båda nämndernas yttrande, att arbetsutskottet föreslår kommunfullmäktige att avslå motionen. Handlingar i ärendet Grundskolenämndens protokoll 29 den 3 april 2001 Förskolenämndens protokoll 51 den 24 april 2001 Förskoleförvaltningens tjänsteskrivelse den 3 april 2001 Ärendets tidigare behandling Arbetsutskottet har den 17 maj föreslagit kommunfullmäktige att avslå motionen. 32 (59)

33 Forts. 104 Beslutsgång Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med arbetsutskottets förslag. Beslut Kommunfullmäktige föreslås avslå motionen. Reservationer S-gruppen reserverar sig mot beslutet (59)

34 Budgetuppföljning 1/2001 för hela kommunen med årsprognos KS 105 Dnr BUF1 redovisar en bedömning baserad på bokföringen t o m den 30 mars Det innebär t ex att utfallet av löneförhandlingar för 2001 ännu inte föreligger utan endast har kunnat beaktas genom en uppskattning för helåret. Kommunens budget Den ursprungliga driftbudgeten för 2001 innebär ett 0-resultat. Kommunstyrelsen har ännu inte beslutat i frågan om eventuella ombudgeteringar av nämndernas resultat i bokslut I uppföljningen har dock beaktats de föreslagna ombudgeteringarna av driftanslag avseende avgiftsfinansierade resultatenheter under samhällsbyggnadsnämnden samt de föreslagna ombudgeteringarna av investeringsanslag eftersom dessa knappast är ifrågasatta inför KS-beslutet. Budgetavvikelse Årets första prognos, BUF 1/01, redovisar ett underskott mot driftbudgeten på ca 4 mkr. beräknat resultat Det beräknade resultatet för år 2001 visar ett underskott med ca 5 mkr eftersom skatter och finansiella poster beräknas ge ett nettounderskott med 1 mkr. Kommunstaben konstaterar att den första prognosen för 2001 innebär ett underskott såväl vad avser nämndernas budgetutfall som vad gäller resultatet. Detta har även varit fallet i motsvarande prognos de två senaste åren där sedan bokslutet ändå visat ett positivt utfall. Det är naturligtvis svårt att bedöma om så blir fallet även i år men kommunstabens uppfattning är att i varje fall samhällsbyggnadsnämnden måste kunna vidta åtgärder för att undvika underskott i bokslutet. Socialnämnden bör uppmanas att också vidta åtgärder för att undvika eller i varje fall begränsa underskott. Handlingar i ärendet: 1. BUF 1/ (59)

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 juni 2001 kl Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Anna Kristiansson

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 juni 2001 kl Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Anna Kristiansson Kommunfullmäktige 18 juni 2001 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 juni 2001 kl 13.00 Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Anna Kristiansson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 5 juni 2001 kl 16.00 Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Anna Kristiansson

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 5 juni 2001 kl 16.00 Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Anna Kristiansson Kommunstyrelsen 2001-06-05 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 5 juni 2001 kl 16.00 Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Anna Kristiansson

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 2000-06-19 Kommunstyrelsen 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 19 juni, kl 11.00-11.25

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 juni 2002 kl 16.00. Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 juni 2002 kl 16.00. Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm Kommunfullmäktige 17 juni 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 juni 2002 kl 16.00 Kallade tjänstemän Kommundirektör Kjell Johansson Kommunsekreterare Anna Lindholm

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Ann-Charlotte Alexandersson. Kommunledningskontoret, Vallentuna AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-12-28 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Hjälmstaskolans aula, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 juni 2001 kl

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 juni 2001 kl Kommunfullmäktige 18 juni 2001 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 18 juni 2001 kl 13.00-18.00 Beslutande Ersättare Jan Birgersson m (ordf) Elwe Nilsson m 54-69 Birgitta

Läs mer

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Ove Larsson (s) och Ove Hahn (m) Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunfullmäktige 2000-09-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 11 september 2000, kl 19.00-20.00

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunstyrelsen 2011-05-10 95 Plats och tid Hjernet, 2011-05-10 kl 13.00-14.55 Beslutande 10 ordinarie ledamöter jämte 5 tjänstgörande ersättare samt 3 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

Läs mer

Kommunstyrelsen 15 december 2003

Kommunstyrelsen 15 december 2003 Kommunstyrelsen 15 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 15 december 2003 kl 18.30-19.00 Beslutande Ersättare Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 11 augusti 1998 kl 18 00-18 15 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1998-08-11 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 1997 kl 18.00

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 1997 kl 18.00 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1997-12-01 1(5) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen

Läs mer

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna

Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Ekonom Annika Hellberg, punkt 3. Grundskolekontoret, Vallentuna Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-11-27 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 27 november

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom

Nils Gunnar Gyhlenius, (m) ersättare Gunilla Gröndahl, (v) ersättare Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, ekonom Socialnämnden 2000-05-09 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl Kommunstyrelsen 3 november 2003 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 3 november 2003 kl 17.00 17.15 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Ove Hahn

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s)

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2006-01-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10

Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, kl 10:30-11:10 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, 2012-05-09 kl 10:30-11:10 Beslutande: Åsa Herbst (M) Liss Böcker (C) BrittMarie Hansson (S) Göran Larsson (M) Eva Kullenberg (FP) Övriga närvarande: Lena

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40. Maj Birgersson (kd) 1-16 Utbildningsnämnden 2009-01-29 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna torsdagen den 29 januari 2009, kl. 19.00 21.40 Beslutande Elisabeth Rydström (c),ordförande Jörgen

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 17 juni 2002. Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 juni 2002 kl 16.00 22.10

PROTOKOLL. Kommunfullmäktige 17 juni 2002. Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 juni 2002 kl 16.00 22.10 Kommunfullmäktige 17 juni 2002 Plats och tid för sammanträdet Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 juni 2002 kl 16.00 22.10 Beslutande Jan Birgersson (m) (ordförande) Elwe Nilsson (m) 29-31 Lars

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003

PROTOKOLL. Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 juni kl 14.00-14:35 Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Lars Rundgren (m) Bo Ivgren

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Kommunchef Eric Sörlin Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Westerberg (s) och Christer Pellfolk (frp) Kommunfullmäktige 2000-10-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 16 oktober 2000 kl 19.00-21.00.

Läs mer

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp)

Se bifogad närvaro- och omröstningslista. Chefsekonom Ove Olsson Kommunsekreterare Monica Lindwall. Agneta Bergström (s) och Gunnel Orselius-Dahl (fp) Kommunfullmäktige 2000-11-20 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 20 november 2000, kl 16.00-20.15.

Läs mer

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A.

Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. 1 Sessionssalen, kommunhuset, kl. 18:30 20:35 44-52 Vid uppropet antecknas närvaro för 41 ordinarie ledamöter, 8 tjänstgörande ersättare och 13 ej tjänstgörande ersättare, bilaga A. Plats och tid Paragrafer

Läs mer

Förskoleförvaltningen, Vallentuna. Nils Lage Holmbom (m) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Förskolenämnden

Förskoleförvaltningen, Vallentuna. Nils Lage Holmbom (m) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Förskolenämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Förskolenämnden 1999-02-09 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 23 februari 1999 Justeringens plats Angarnsrummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Kommunstyrelsen 30 mars 2004 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Tisdag den 30 mars 2004 kl 17.00-17.35 Beslutande Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Marie-Louise Löwenbeck

Läs mer

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Dick Andersson, t f socialchef Ulla-Britt Ahlin, utredare Agneta Sandström, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 2000-01-11 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdag den 11 januari 2000 kl 18 30 20 00. Leif Öhman (m),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-02-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Justerare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna Kl 09.00- Örjan Lid (M), ordförande Elisabeth Rydström

Läs mer

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen

Protokollet förvaras på kultur- och fritidsförvaltningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Höken, vån 3, Folkets Hus, Ludvika, tisdagen den 15 maj 2018, kl 9.00-10.15 Beslutande ledamöter Sten G Johansson (V) Susanne Andersson (S)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:00-16:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande), Åsa Engberg (L), Lennart

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN PLANERINGSUNDERLAG 2003-2005 BILAGOR 1. BOSTADSBYGGNADSPROGNOS 02A 2. BEFOLKNINGSPROGNOS 02A 3. FAKTA OM VALLENTUNA 2(28)

VALLENTUNA KOMMUN PLANERINGSUNDERLAG 2003-2005 BILAGOR 1. BOSTADSBYGGNADSPROGNOS 02A 2. BEFOLKNINGSPROGNOS 02A 3. FAKTA OM VALLENTUNA 2(28) PLANERINGSUNDERLAG 2003-2005 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 Förord 3 2 Kommunfullmäktiges beslut 4 3 Planeringsprocessen 5 4 Vision en beskrivning av Vallentuna kommun år 2010 6 5 Förutsättningar 8 5.1 BOSTADSBYGGNADSPROGNOS

Läs mer

Se bifogad närvarolista. Göte Axelsson (s) och Lars Carlsson (c) Kommunledningskontoret, Vallentuna 2000-06-22

Se bifogad närvarolista. Göte Axelsson (s) och Lars Carlsson (c) Kommunledningskontoret, Vallentuna 2000-06-22 Kommunfullmäktige 2000-06-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 19 juni 2000, kl 13.00-22.55.

Läs mer

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna

Bo Weiåker, socialchef Dick Andersson, enhetschef Agneta Sandström, administrativ chef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna Socialnämnden 9 april 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna Tisdagen

Läs mer

Utbildningsnämnden

Utbildningsnämnden 1 (18) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, torsdagen den 16 juni 2011, kl. 19.00-20.40. Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Björn Furugren

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna

Verksamhetsplan 2015-2017. Förslag från Socialdemokraterna Färgelanda kommun Verksamhetsplan 2015-2017 Förslag från Socialdemokraterna INNEHÅLLSFÖRTECKNING - ÖVERGRIPANDE MÅL SID 3-7 - EKONOMISKA FÖRUTSÄTTNINGAR, MÅL OCH KOMMUNBIDRAG SID 8-10 2 Vision, mål och

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s)

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Michael Saltas (kd) Mauritz Lindroth (s) Socialnämndens arbetsutskott 24 maj 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna måndagen den 24 maj 2004 kl 14.00-15.45

Läs mer

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

... Helena Rehn. ... Rolf Nersing (S) ... Kaj Bergenhill (M) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. PROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Gemaket, 23-02-2016 15:00-17:00 Ajournering Beslutande Ledamöter Rolf Nersing, (S) ordförande Lisa Edwards, (C) 1:a vice ordförande Kaj Bergenhill, (M) 2:e vice ordförande

Läs mer

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M)

Barbro Wallin (M) Kommunkontoret Djurås , kl. 16:45 1. Margareta Marjeta. Ann-Gret Olsson (S) Barbro Wallin (M) Socialnämnden 2018-02-12 1 (4) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 13:00-17:15 Beslutande Ledamöter Ann-Gret Olsson (S), ordförande Daniel Bergman (S) Patrik Andersson (KOSA) Marie Karlsson (L) Tjänstgörande

Läs mer

Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa

Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa Vision, mål och budget i korthet ViVVfdfdsa Vision, mål och budget i korthet Arboga kommuns mål- och budgetdokument för år 2015 heter Strategisk- och ekonomisk plan 2015-2017 och antogs av kommunfullmäktige

Läs mer

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40

Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den 10 juni 1996 kl 18.00-18.40 AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunstyrelsen 1996-06-10 1(6) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna gymnasium, Vallentuna måndagen den

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002

PROTOKOLL Socialnämnden 3 december 2002 Socialnämnden 3 december 2002 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården. Allévägen, Vallentuna Tisdag den 3 december 2002 kl 18.30-19.30

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun

Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun DANDERYDS KOMMUN 1(11) Kommunstyrelsen Förslag till reviderad mål- och styrmodell för Danderyds kommun Intentionen med föreliggande förslag är att utveckla och tydliggöra kommunens mål- och styrmodell.

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden

Barnomsorgsförvaltningen, Vallentuna. Elisabeth Fagerlund (c) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barnomsorgsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Barnomsorgsnämnden 1998-01-20 1 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera senast 1998-02-03 Justeringens plats Bällstarummet, Kommunalhuset, Tuna

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsen 2014-05-26 1 Plats och tid Folkets Park Orrskogen, Malung, kl. 15.30-16.30 Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Johnny Skottheim (S) Hans Unander (S) 90-97 Bengt Nilsson (S) Christin

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

PROTOKOLL Socialnämnden

PROTOKOLL Socialnämnden Socialnämnden 2000-12-05 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Väsbygården, Allévägen, Vallentuna Tisdagen den 5 december 2000 kl 18.30-19.15

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Folkets Hus D-salen kl 9.00-11.00 Annika Engelbrektsson ordf. (s) Yvonne Karlsson (s) Fred Kiberu Mpiso (s) Ove

Läs mer

Strategiska planen

Strategiska planen Strategiska planen 2015 2020 Strategisk plan Datum för beslut: 2015-04-08 Kommunledningskontoret Reviderad: Beslutsinstans: Giltig till: 2020 Innehållsförteckning 1. Så styrs Vännäs kommun... 4 2. Vad

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla Sammanträdesrummet kl. 13:00-16:15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Maria Hedin (S) (ordförande), Malin Svan (C) (2:e vice ordförande) Stigert Pettersson (Barn-

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2015-03-12 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(11) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 08.00-08.45 Beslutande M Margareta Lövgren C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa Dahlberg V Eivor Hellman

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels

Krister Uddén (c), icke tjänstgörande ersättare Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 20 februari kl 19.00-20.15 Lars Rundgren (m),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 2000-09-26 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 26 september kl 19.00-21.20 Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd)

Läs mer

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS

Malin Svan (C) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-05-06 1 (7) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 17:00-17:45 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8)

ARJEPLOGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden (8) Barn- och utbildningsnämnden 2012-10-19 1 (8) Plats och tid Sammanträdesrummet Tjidtjak, Tingsbacka, fredagen den 19 oktober 2012, kl 10.00 11.00. Beslutande Rolf Laestander (S), ordförande Görgen Åberg

Läs mer

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Utbildnings- och arbetsmarknadschef Roland Beijer Administrativ chef Anna Liss-Daniels. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 5 movember 2002 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den Lars Rundgren (m), ordförande Erik Sköldeberg (kd) Lars Hasselcrona (m) Hans Temrin (fp)

Läs mer

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Utbildningschef Roland Beijer Controller Anna Liss-Daniels. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna L Utbildningsämndens arbetsutskott 8 juni 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Kragstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 8 juni 2004 kl 08.15 09.20 Elisabeth

Läs mer

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl

Sammanträdesdatum. Plats och tid: Ferlinrummet kl , mötet ajourneras kl Barn- och utbildningsnämnden 12 maj 2015 1(8) Plats och tid: Ferlinrummet kl 9.00 11.10, mötet ajourneras kl 10.30-10.40. Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren

Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led Elsie-Britt Rosengren Grundskolenämnden 2001-12-11 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän KTK:s representant Lindholmens gård, Vallentuna tisdagen den 11 december kl 18.00 Grundskolechef Göran Nydahl Bitr utv led

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-10-27 1 (14) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-10.05 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl Barn- och ungdomsnämnden 2010-04-20 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, tisdagen den 20 april 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Raimo Vuojärvi (M) ordförande Jerker

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare

Lilian Glav (fp), ersättare Birgitta Karlsson (kd), ersättare. Anne Saaristo, socialchef Nina Thompson, förvaltningssekreterare Socialnämnden 2007-04-19 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna torsdagen

Läs mer

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson

Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe Chefsekonom Ove Olsson Kommunstyrelsen 16 juni 2003 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Vallentuna teater, Vallentuna måndagen den 16 juni 2003 kl 14:00 Kommundirektör Kjell Johansson Sekreterare Louise Steengrafe

Läs mer

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr

Sammanträdesprotokoll. Ärendelista. Kommunstyrelsens samordningsutskott Sid nr Kommunstyrelsens samordningsutskott 2010-04-20 Ärendelista Sid nr Justering...2 597 Information om arbetet med E4 Sundsvall...3 598 Information om utställning av förslag till kustplan för Sundsvalls kommun...4

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP)

Barn- och ungdomsnämnden Fredrik Carlsson (M), Kerstin Strängbäck (M), Alexandra Herlin (M), Therese Kallträsk (MP) 1 (11) Plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna, kl. 19.00-20.20 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordförande, Roswitha

Läs mer

Följ med oss på resan till framtidens kommun

Följ med oss på resan till framtidens kommun Följ med oss på resan till framtidens kommun Handlingsprogram för Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun Socialdemokraterna i Bengtsfors kommun vill ha ditt förtroende att fortsätta ta ansvar för utveckling

Läs mer

Regionstyrelsens arbetsutskott

Regionstyrelsens arbetsutskott PROTOKOLL UTDRAG Regionstyrelsens arbetsutskott 193-217 Tid: 2016-12-12, kl: 10:00-16:40 Plats: Regionens Hus, sal A 198 Regionfullmäktiges program för uppföljning och insyn av verksamhet som utförs av

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Sammanträdesrum Önnerup

Sammanträdesrum Önnerup Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Sammanträdesrum Önnerup Tid Torsdagen den 7 mars 2013, kl. 08.30-11.35, ajournering 10.15-11.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M) Robert Wenglén (M) Lena Forsberg (M)

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2007-08-09 1(13) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00-16.20 Beslutande Jan Andersson (c) Gunnel Elg (kd) Christer Holmgren, tjg. ers. för Sofie Larsson (m) Sören Ståhlgren (s) Sonja Kling (s)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna

Gunnel Orselius-Dahl (fp), ordförande Mauritz Lindroth (s) Bo Weiåker, socialchef Carina Altius, ekonom. Socialkontoret, Tuna torg 11, Vallentuna Socialnämndens arbetsutskott 20 april 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdagen den 20 april 2004 kl 14.00-16.00

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

Kommunledningskontoret, Vallentuna

Kommunledningskontoret, Vallentuna Kommunstyrelsen 2001-03-12 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 12 mars 2001 kl

Läs mer

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl

Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Sida 1 (8) Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2017-12-11 Sida 1 (8) Plats och tid Lilla sessionsalen, Medborgarhuset, Arlöv kl. 17.00 17.15 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Utses att justera Katja Larsson (S),

Läs mer

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s)

Karl-Heinz Dahlin (m) Jörgen Hellberg (fp) Gunnar Sehlberg (kd) Adnan Adawi (s) Tekniska nämnden Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet Tunahuset, Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen

Läs mer

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum

PROTOKOLL 1(19) Sammanträdesdatum 1(19) Plats och tid: Mötesrum Hövdingasalen, kl 08:30-09:20 Beslutande och tjänstgörande ersättare: Närvarande ersättare och övriga deltagande: Mikael Berglund (S), ordf Dan Björk (M) Isabell Korn (M)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Utbildningsnämnden 2010-06-02 Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.40. Beslutande Britta Bergström (S) Leif Thor (M) Ann-Sophie Nygren (S) Mikael Sporgelin (S) Roger Persson (S) Lina Erixon

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-04-04, kl. 08:00-11:33 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) Lennart

Läs mer

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01

PROTOKOLL. Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Kommunstyrelsens extra arbetsutskott 2008-12-01 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Kommunalhuset, Vallentuna måndagen den 1 december 2008 kl 15-17

Läs mer

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12)

VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) VALLENTUNA KOMMUN Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Bällstarummet, kommunalhuset, Vallentuna, Kl. 19.00-19.53 ande Ersättare Övriga närvarande Raimo Vuojärvi (M) ordförande, Hans Heneby (M), Jenny

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. Ordförande Raimo Vuojärvi (M) 1 (14) Plats och tid Ekebyskolan, Teknikvägen 25, Vallentuna, kl. 16.00 18.10 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Raimo Vuojärvi (M), ordf., Roswitha Melzer (FP),

Läs mer

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden

PROTOKOLL VALLENTUNA KOMMUN 1998-10-27 1(17) BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Utbildnings- och arbetsmarknadsnämnden AB VALLENTUNA KOMMUN Utbildnings- och arbetsmarknads 1998-10-27 1(17) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Team-Works lokaler,

Läs mer

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.

Sammanträdet öppnas: Ärenden: Kungörelse/underrättelse. Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18. Kungörelse/underrättelse Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige sammanträder onsdagen den 14 oktober 2015, kl. 18.30, i Lindberghallen, Djurås. Sammanträdet öppnas: Upprop Val av justerare, plats och tid

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Anna Markgren (m), ersättare. Dick Andersson, enhetschef. Socialkontoret, Tuna torg 15, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag AB VALLENTUNA KOMMUN Socialnämnden 1998-10-06 1(7) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna tisdag 6 oktober 1998 kl 18.30-18.50.

Läs mer