Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse"

Transkript

1 2011 Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse

2

3 Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse OM ÅR 2011 Intresset för Bror Hjorth och hans konst är stort. Det syns i många sammanhang bl a i de stora auktionshusens kvalitetsauktioner där Bror Hjorths konst säljs till höga priser. Verksamheten i Bror Hjorths Hus är också framgångsrik och museet framstår som den kanske mest intressanta konstscenen i Uppsala för närvarande. Bror Hjorthföreningen har kunnat stödja och samverka med Bror Hjorths Hus på många sätt bl a genom att köpa och till museet överlämna en mindre bronsstaty, Far och mor med hund (se punkt 8). Föreningen har även förvärvat skulpturen Flicka, huvud och torso (se punkt 9). Skulpturen var deponerad i Bror Hjorths Hus och genom föreningens inköp kan skulpturen fortsatt ha sin hemvist i huset. 2 BROR HJORTHFÖRENINGENS ÅRSMÖTE Föreningens årsmöte ägde rum i Bror Hjorths Hus tisdagen den 29 mars Föreningens ordförande Ulf Henricsson öppnade mötet och till ordförande för mötet valdes Hans Alsén med Joakim Löfkvist som sekreterare. Arne Skoglund valdes att jämte ordföranden justera mötesprotokollet. Val av ny styrelse förrättades (se punkt 4). Årsmötet beslutade om en förändrad årsavgift till 150 kronor från och med år Till revisorer omvaldes Birgitta Söderlund och Hans Årstadius. Maj Söderberg omvaldes till revisorssuppleant. Till ledamöter i valberedningen valdes Stig Rydh (sammankallande), samt Lisen Hessner och Mattias Enström. Efter årsmötet förde föreningens ordförande Ulf Henricsson fram föreningens varma tack till Bengt Löfberg som nu efter 22 år lämnar föreningens styrelse. Maria Malmberg-Wallin (Bror Hjorths Hus) presenterade föreningens konstpedagogstipendiat, Karin Johansson, Malmö konsthall. Årets folkmusikstipendiat, Josefina Paulson, var på plats och fick mottaga stipendiesumman samt framföra några låtar på sin nyckelharpa. 3.

4 3 EKONOMI Föreningens ekonomiska situation är stabil. Den främsta anledningen till detta är Margareta Hjorths generösa testamentariska beslut att ge sin del av upphovsrätten till Bror Hjorths konst till Bror Hjorthföreningen (se punkt 16). Till detta kommer bidrag från stödjande medlemmar, medlemsavgifter, intäkter från försäljningen och medel som fonderats. 4 BROR HJORTHFÖRENINGENS STYRELSE Styrelsen under år 2011 bestod av följande personer: Ulf Henricsson, ordförande, Joakim Löfkvist, sekreterare, Lasse Skiöld, kassaförvaltare, Maria Bjersby Stenudd, Ulla Fries, Ylva Hillström och Arne Skoglund. Styrelsen hade fem sammanträden under verksamhetsåret. 5 MEDLEMSANTAL Vid årsskiftet 2011/12 hade föreningen 483 medlemmar samt 28 företag som stödjande medlemmar. 6 MEDLEMSFÖRMÅNER Föreningens medlemmar har som tidigare år haft fri entré till husets utställningar och vernissager samt fått 10 kronors rabatt på entréavgiften till evenemang där avgiften varit högre än normal entré. Medlemmarna har även haft förmånen att till reducerat pris kunna köpa husets katalog och böcker, planscher och souvenirer ur föreningens sortiment i museets butik, samt haft möjlighet att delta i olika arrangemang. 7 HEDERSMEDLEMMAR Hedersmedlemmar i Bror Hjorthföreningen är Hans Alsén, Märit Ehn, Ulla Fries, Reijo Heinonen, Anna Lisa Hjorth, Ole Hjorth, Per Olof Hjorth, Agneta Nordler, Hans Nordler, Katarina Rosengren och Margareta Wirmark. 8 FAR OCH MOR MED HUND Ett av Bror Hjorthföreningens mål är att, då tillfälle yppas, medverka till att samlingarna i Bror Hjorths Hus kompletteras. Bror Hjorthföreningen har under 2011 förvärvat bronsskulpturen Far och mor med hund från 1928 och överlämnat den som gåva till huset. Bror Hjorth bodde i Paris under nästan hela 1920-talet. Under den tiden hämtade han gärna sina motiv från sin uppländska hembygd. I både måleri och skulptur skildrade han föräldrarna i hemmet i Dalboda, ibland ur minnet och ibland på plats direkt inför motivet under något tillfälligt Sverigebesök. 4.

5 I målningen Vid köksbordet från 1923 har han målat sina föräldrar sittande på varsin sida köksbordet. Bordet pryds av en krysantemum i kruka och på golvet ligger randiga trasmattor. Hunden Buck lägger nosen i sin mattes knä. Hans-Olof Boström skriver i sin bok om Bror Hjorth att målningen trots sitt triviala motiv har en nästan religiös värdighet, och det samma gäller för skulpturen Far och mor med hund. Här är motivet reducerat, köksbordet och den övriga interiören är borta, men stillheten och värdigheten finns kvar. I bronsskulpturen sitter pappa Emil och mamma Lotten tätt tillsammans på varsin stol med händerna i knäet. Pappan har det ena benet lagt över det andra, vilket skapar rytm och intimitet i kompositionen. Som alltid har Bror Hjorth arbetat mycket medvetet med alla skulpturens sidor, så att den inte ska upplevas som ointressant från något håll. Tittar man på skulpturen bakifrån får man plötsligt syn på hunden. Möjligen är det en schäfer istället för målningens stövare. Den sitter där mellan stolarna, helt osynlig från framsidan, med nosen inkilad mellan husses och mattes varma kroppar. Det ger en finurlig knorr till detta ömsinta föräldraporträtt. 5.

6 9 FLICKA, HUVUD OCH TORSO Bror Hjorths skulptur i palisander från 1929 är huvudsakligen en torso med huvud. Ett av skulpturens ben ligger på en hylla i ateljén. Det låter kanske en smula makabert, men det var inte ett särskilt ovanligt öde för Bror Hjorths skulpturer att bli av med någon kroppsdel i efterhand. Han återvände gärna till sina verk för att förändra dem på ett eller annat sätt. Det kunde handla om att volym eller rytm skulle vinna på att en arm togs bort eller ett par ben kapades. I en artikel från 1950-talet säger Bror Hjorth: Om man skulle ge en konstnär ett verkligt hårt straff skulle man låsa in honom i en cell tillsammans med hela hans produktion men ta ifrån honom pensel, färg, slägga eller mejsel Det vore fruktansvärt! Bror Hjorth omgav sig alldeles frivilligt med många av sina verk, både i hemmet och i ateljén, men han utnyttjade då och då möjligheten att ta till sina verktyg för att göra förbättringar. Före omarbetningen stod flickan i palisander i helfigur med en fiol i handen. I sin slutliga skepnad ter hon sig närmast arkaisk, som ett fynd från en svunnen tid. Bror Hjorthföreningen har under 2011 förvärvat skulpturen och överlämnat den som gåva till huset. 10 SAMVERKAN MELLAN BROR HJORTHFÖRENINGEN OCH FAMILJEN OLE HJORTH Ett nära och mycket bra samarbete finns löpande mellan föreningen och familjen Hjorth. Det gäller bland annat nygjutning av skulpturer och liknande ärenden. Samarbetet har de senaste åren också omfattat juryarbetet för Bror Hjorthföreningens stipendium för unga spelmän/folkmusiker. 11 SAMVERKAN MED BROR HJORTHSTIFTELSEN En nära samverkan mellan Bror Hjorthföreningen och Bror Hjorthstiftelsen är en förutsättning för att vår verksamhet skall fungera väl. Som ett led i denna samverkan har en företrädare för styrelsen regelmässigt deltagit i stiftelsens sammankomster. En företrädare för husets personal deltar oftast i styrelsens sammanträden. Föreningen och stiftelsen har en överenskommelse om att en anställd i museet mot ersättning sköter föreningens medlemsregister och utskick. Föreningen tar ej ut någon ersättning för upphovsrätten till Bror Hjorths konst då Bror Hjorths Hus nyttjar olika verk i sitt arbete. 6.

7 12 BROR HJORTHFÖRENINGEN OCH SAMLINGARNA I BROR HJORTHS HUS Bror Hjorthföreningen har under de senaste åren köpt in ett stort antal konstverk som förvaras i Bror Hjorths Hus. Föreningen har också på annat sätt medverkat till förvärv av konstverk och verk har även donerats till föreningen för att visas i Bror Hjorths Hus. Ett piano har köpts in av föreningen för att utnyttjas vid musikarrangemang i Bror Hjorths Hus. Konstverken finns förtecknade i bilaga 1. En del av verken har vid förvärvet överlämnats till Bror Hjorths Hus, men de juridiska formerna är inte alltid helt klara. Andra konstverk är fortfarande i föreningens ägo men förvaras i Bror Hjorths Hus. Dessa förhållanden medför bl a osäkerhet om försäkringsansvar, vård av verken och formerna för ev utlåning av dem. Föreningens styrelse har därför, i samråd med museichefen, kommit fram till att vi i ett dokument nu bör reglera ägoförhållandena för de i bilagan upptagna verken och pianot. Styrelsen anser därför, om inte årsmötet har annan uppfattning, att: - De verk som upptagits i bilaga 1 punkt 1 skall ges till Bror Hjorthstiftelsen på samma villkor som Margareta Hjorth donerade ett antal verk av Bror Hjorth till stiftelsen. Detta innebär att Bror Hjorthstiftelsen får verken med det fulla ägaransvaret för deras vård, försäkring m m. Om Bror Hjorthstiftelsen upphör skall verken återgå till Bror Hjorthföreningen. - Av Lennart Rodhes affischer överlämnas en signerad och en osignerad affisch till Bror Hjorthstiftelsen enligt samma villkor som anges i föregående stycke. Övriga affischer förvaras i Bror Hjorths Hus och får försäljas. Försäljningspriset överenskoms mellan föreningen och Bror Hjorths Hus (museichefen). Stiftelsen erhåller 50% av försäljningssumman. - Pianot överlämnas till Bror Hjorthstiftelsen utan återlämningsklausul. - De verk som förtecknas i bilaga 1 punkt 2 och som donerats till föreningen av Reijo Heinonen deponeras i BHH under samma villkor som de i bilaga 1 punkt 1 förtecknade verken. Reijo Heinonens gåvobrev bifogas som bilaga 2. Hans Hammarskiöld, porträtt av Bror Hjorth, 1964 (upptagen i bilaga 1). 7.

8 13 BROR HJORTHSTIPENDIET FÖR UNGA TECKNARE Stipendiet, som instiftades år 1992 i samarbete mellan Bror Hjorthföreningen och Bror Hjorths Hus, är avsett att uppmuntra lovande unga tecknare vid landets konsthögskolor och Konstfack. Ett syfte med stipendiet är också att framhäva teckningens betydelse för Bror Hjorth som konstnär samt påminna om hans gärning som professor i teckning vid Konstakademien. Föreningen bekostar stipendiesumman på kronor. Stipendiaten får även göra en separatutställning i Bror Hjorths Hus. Inför valet av stipendiat inbjuds varje konsthögskola att utse två kandidater. Bland dessa utses stipendiaten av en jury med representanter från Bror Hjorthföreningen och Bror Hjorths Hus. Teckningsstipendiet för år 2011 tilldelades Madelaine Sillfors, Konsthögskolan i Umeå. Madelaine Sillfors är uppvuxen i Kiruna och går tredje året på Konsthögskolan i Umeå. Med starkt pigmenterad oljepastellkrita på stora pappersark tecknar Madelaine Sillfors (född 1982) fragment av byggnader och möbler, av städer och kvarter som inte riktigt stannat på sin plats utan fortsatt sin vandring, både geografiskt och evolutionärt. Sillfors tecknande är lekfullt och samtidigt konstruerat, med en känslighet för balans och med små förskjutningar som ruckar på vårt invanda seende. (ur utställningstexten) Madelaine Sillfors, Konsthögskolan i Umeå. Teckningsstipendiat Föreningen inköpte ett av de utställda verken (se omslaget). Även under de tidigare åren har föreningen köpt in ett verk av varje stipendiat. Dessa teckningar har deponerats i Bror Hjorths Hus där det således finns en god och representativ samling av de senaste 20 årens unga teckningskonstnärer. Stipendiater har varit: Karin Wikström (1992), Katarina Pettersson (1993), Klara Kristalova (1994), Ingela Svensson (1995), Filippa v Krusenstjerna (1996), Pelle Perlefelt (1997), Anneli Aaltonen (1998), Veronika Brovall (1999), Kristoffer Nilson (2000), Jenny Granlund (2001), Ann Böttcher (2002), Henric Westlund (2003), Fritz Quasthoff (2004), Sanna Gabrielson (2005), Åsa Norberg (2006), Tobias Törnqvist (2007), Hertha Hanson (2008) och Sara Wallgren (2009) delades inget stipendium ut. 8.

9 14 FOLKMUSIKSTIPENDIET För att erinra om Bror Hjorths stora intresse och insatser för svensk folkmusik har Bror Hjorthföreningen i samråd med Ole Hjorth inrättat ett stipendium för unga spelmän/folkmusiker. Med stipendiet vill Bror Hjorthföreningen uppmuntra unga spelmän/folkmusiker och visa på den svenska folkmusikens betydelse som musikaliskt uttryck för solospel på instrument och för sång. Prissumman är för närvarande kronor. Stipendiaten inbjuds även att ge en konsert i Bror Hjorths Hus. Av tradition har denna konsert kommit att hållas i samband med Kulturnatten i Uppsala. Stipendiaten utses av en jury, där en ledamot utses av Bror Hjorths son Ole Hjorth eller, vid förfall för denne, en annan familjemedlem, en ledamot utses av Bror Hjorthföreningen och en tredje ledamot utses gemensamt av de två först utsedda ledamöterna. Den utsedda har hittills varit Sonia Sahlström som själv är en framstående folkmusiker. För att finna lämpliga kandidater inbjuds de musikhögskolor som har musikerutbildning med inriktning på svensk folkmusik att inför varje beslutstillfälle föreslå kandidater. Svensk folkmusik kan också förekomma som inriktning inom individuell studiegång inom musikerutbildning i Göteborg, Malmö och Stockholm. Stipendiaten utses bland de föreslagna kandidaterna. Till stöd för förslagen skall videoinspelning eller motsvarande bifogas. Årets folkmusikstipendiat blev Josefina Paulson, nyckelharpa, från Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Josefina Paulson, Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. Folkmusikstipendiat Stipendiater har varit: Hanna Wiskari, sopransaxofon (2005), Joel Bremer, fiol (2007), Magnus Holmström, nyckelharpa (2008), David Eriksson, nyckelharpa (2009) och Lena Jonsson (2010). Samtliga har studerat vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm. 9.

10 15 KONSTPEDAGOGSTIPENDIET Föreningen har under året delat ut det tredje konstpedagogstipendiet. Stipendiet är ett resestipendium som efter ansökan ges till en aktiv och initiativrik konstpedagog vid något av Sveriges museer eller vid en konsthall. Stipendiaten inbjuds också att berätta om sitt arbete vid ett seminarium eller motsvarande i Bror Hjorths Hus. Juryn består av en ledamot utsedd av föreningen och en utsedd av Bror Hjorths Hus. Stipendiet år 2011 tilldelades Karin Johansson, konstpedagog och projektledare för EU-projektet ARTools på Malmö konsthall. Projektet syftar till att använda konsten och konstpedagogiken som verktyg för att synliggöra och förstå förändringar i samhället. Karin Johansson använde stipendiet till att resa till Holland där hon besökte olika konstmuseer för att se hur man jobbar med konstpedagogik. Karin Johansson, Malmö konsthall. Konstpedagogstipendiat Stipendiater tidigare år: Marika Bogren, Nationalmuseum och Åsa Mårtensson, Haninge Konsthall (båda var för sig 2009) och Anna Stina Ulfström, Magasin 3 (2010). 16 UPPHOVSRÄTT OCH DROIT DE SUITE (FÖLJERÄTT) Bror Hjorth, Hjort Anders i ateljén, Såldes av Stockholms auktionsverk År 1985 fick föreningen i enlighet med Margareta Hjorths testamente i gåva hennes andel av upphovsrätten till Bror Hjorths konst. Genom att föreningen ingått avtal med BUS (Bildkonst Upphovsrätt i Sverige), har BUS för föreningens räkning bevakat olika publiceringar av Bror Hjorths verk. Sedan några år gäller vid vidareförsäljning av konstverk (s k droit de suite eller följerätt) att en viss ersättning skall erläggas vid all försäljning av konst i handel, auktionsföretag m m. Ersättningen skall utgå till den som innehar upphovsrätten och detta gäller 70 år från upphovsmannens död. 10.

11 17 SKRIFTSERIEN Föreningens skriftserie är bl a avsedd att uppmuntra unga forskare, studenter och andra att ägna sig åt Bror Hjorth och hans konst. Ingen ny skrift har tillkommit under året, men nytryck övervägs för de som är slutsålda. -Nr 1, Mötet med det främmande i Paul Gauguins och Bror Hjorths konst av Stina Högkvist, -Nr 2, Den konstpedagogiska verksamheten i Bror Hjorths Hus av Hanna Sjöberg -Nr 3, Debatten om Bror Hjorths Hus av Solfrid Söderlind. -Nr 4, Bror Hjorth och fiolspelmannen Hjort Anders Olsson av Gunnar Ternhag. 18 MUSEIBUTIKEN Föreningens försäljning i shopen syftar i första hand till att sprida kännedom om Bror Hjorth och hans konst. Artiklar som finns att köpa är bland annat de små skulpturerna Flickhuvud och Dansande par, block med Bror Hjorthteckningar, böcker, planscher och vykort, teckningsblock, stengodsmugg, kortlek, tändsticksask och en tygkasse med tryck. För barn finns konstnärspaket med måleri- eller skulpturmateriel. Försäljningen uppgick till ca kronor under verksamhetsåret. Bror Hjorths Hus får en viss del av försäljningen i provision. 19 STÖDJANDE MEDLEMMAR Under år 2011 har föreningen haft 28 företag i Uppsala som stödjande medlemmar. Föreningen tackar de stödjande medlemmarna för deras bidrag, som varit mycket viktiga för föreningens möjligheter att på olika sätt främja verksamheterna i Bror Hjorths Hus och sprida kunskap om Bror Hjorth och hans konst. Föreningens stödjande medlemmar i december 2011 framgår av baksidan. 11.

12 20 UTSTÄLLNINGSVERKSAMHETEN I HUSET 27 nov 16 jan 2011 Ola Billgren Rött 22 jan 6 mars Fröding i bild 12 mars 25 apr Bland älgbrorsor och fårskallar Pija Lindenbaums bildvärld 4 maj 6 jun Lumberjackie Charlotte Widegren 15 jun 4 sep Naturligtvis Karl Axel Pehrson 10 sep - 23 okt Pär Fredin Nödvändig åtgärd 29 okt 20 nov Madelaine Sillfors Bror Hjorthföreningens teckningsstipendiat nov 22 jan 2011 Maria Miesenberger Maria Miesenberger, Half an Angel, Uppsala den 23 februari 2012 Bror Hjorthföreningens styrelse Ulf Henricsson Joakim Löfkvist Ulf Henricsson, ordförande, Joakim Löfkvist, sekreterare, Lasse Skiöld, kassaförvaltare, samt Maria Bjersby Stenudd, Ulla Fries, Ylva Hillström och Arne Skoglund, styrelseledamöter. 12.

13 BILAGA 1 BROR HJORTHFÖRENINGENS BIDRAG TILL SAMLINGARNA I BROR HJORTHS HUS BILAGA 1.1 Verk av Bror Hjorth Övriga verk Barn- och ungdomsteckning (28 st). Flicka med hund, skulptur, cement (nr 77/85). Flicka och pojke med fiol, skulptur, brons. Pojke med fiol, skulptur, målat trä. Flicka, huvud och torso, skulptur, trä, palisander. Far och mor med hund, skulptur, brons. Ritning av Salabackekyrkans inre med altartavla av Bror Hjorth. Fotografier av Hans Hammarskiöld (15 st). Affischer (serigrafier) av Lennart Rodhe (9 signerade och 14 osignerade). Teckningar av Bror Hjorthföreningens teckningsstipendiater (ett verk av varje stipendiat, se punkt 13 - Bror Hjorthstipendiet för unga tecknare). BILAGA 1.2 Konstverk, donerade till Bror Hjorthföreningen av Reijo Heinonen Bror Hjorth, Margareta (Naken), gouache. Bror Hjorth, Margareta (Klädd), gouache. Eric Hallström, Kor på bete, gouache. Sven Erixson, Västerbron, litografi (nr XIII/L).

14 BILAGA 2

15

16 Bror Hjorthföreningens stödjande medlemmar 2011 Omslag: Madelaine Sillfors, Forza!, Form: SIDOSAK. Mattias Enström. Tryck: Kph, Uppsala Advokatfirman Tomas Matsson AB Arne Skoglund Fastigheter AB Arcum Arkitektkontor AB Axéns Byggservice AB Beijer Byggmaterial AB Bjerking AB Birgitta Söderlund AB Centega Hus AB Didner & Gerge Fonder AB HSB Uppsala Kph Trycksaksbolaget AB L Skiöld Konsult AB NCC Nordea Bank Sverige AB Peab Bostad Projekengagemang AB Sallén Elektriska AB Sandler Mergel Design Swedbank AB Tema arkitektur & projektledning TEXTAB Reklamproduktion Trolltyg Upplandsbanken Uppsala Färg AB AB Upsala Nya Tidning Viking Line Werket arkitekter AB Wikströms Tryckeri Bror Hjorthföreningen Norbyvägen Uppsala forening@brorhjorthshus.se

Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2010

Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2010 Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2010 Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2010 1 OM ÅR 2010 Intresset för Bror Hjorth och hans konst är stort. Det syns i många sammanhang bl.a. i

Läs mer

2012 Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse

2012 Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2012 Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse Bhj vb 2012 130218.indd 1 2013-02-18 21:18:18 Omslag: Cecilia Hultman, Andrasidansten (detalj), 2012 Form: SIDOSAK. Mattias Enström. www.sidosak.se Tryck:

Läs mer

Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2008

Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2008 Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2008 Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2008 1 OM ÅR 2008 Intresset för Bror Hjorth och hans konst har varit fortsatt stort under år 2008. Det visade

Läs mer

Bror Hjorthföreningens. verksamhetsberättelse

Bror Hjorthföreningens. verksamhetsberättelse Bror Hjorthföreningens 2007 verksamhetsberättelse Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2007 1 OM ÅR 2007 Intresset för Bror Hjorth och hans konst har varit fortsatt stort under år 2007. Det har

Läs mer

BROR HJORTHFÖRENINGENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE

BROR HJORTHFÖRENINGENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE 2018 BROR HJORTHFÖRENINGENS VERKSAMHETSBERÄTTELSE Bror Hjorthföreningens verksamhetsberättelse 2018 1 BROR HJORTHS HUS Bror Hjorths Hus är ett välbesökt och uppskattat museum med en betydande samling av

Läs mer

Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén

Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén 20 Bror Hjorths Hus av Johanna Uddén Den här fjärilen har dött, men den hamnade i ett finare land. Olivia som har målat fjärilen går i ettan på Bergaskolan och hon vet vad bildskapande handlar om. På Bror

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens Konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens Konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2008-2009 avseende Stockholmspostens Konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2009 var 117 (120) stycken medlemmar. Vi har fått 15 nya medlemmar

Läs mer

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar.

Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. PROGRAM HÖST 2014 Konstens vecka 26 september 5 oktober 2014 Arrangemang i hela länet med konstutställningar och föreläsningar. Fredag 26 september kl 16, Stjärntorget Invigning av Konstens vecka Tal och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2007-2008 avseende Stockholmspostens Konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2007-2008 avseende Stockholmspostens Konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2007-2008 avseende Stockholmspostens Konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2008 var 120 (116) stycken medlemmar. Vi har fått 14 nya medlemmar

Läs mer

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening

Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret avseende Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2010-2011 avseende Stockholmspostens konstförening Medlemsantal Antalet medlemmar den sista oktober 2011 var 102 (111). Vi har fått två nya medlemmar under året

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA

IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA IDEELLA FÖRENINGEN EKETÅNGA MONTESSORISKOLA STADGAR 1. ÄNDAMÅL Ideella Föreningen Eketånga Montessoriskola har till ändamål att bedriva montessoriförskola, montessoriförskoleklass, montessoriskol- och

Läs mer

Verksamhetsberättelse för 2015/2016

Verksamhetsberättelse för 2015/2016 Stockholmspostens konstförening Verksamhetsberättelse för 2015/2016 Styrelse PO Brandeker ordförande Lena Sandin vice ordförande LG Karlsson kassör Monika Patz-Strömstedt sekreterare Raili Kalliovaara

Läs mer

Sällskapet för Göteborg Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift

Sällskapet för Göteborg Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift Sällskapet för Göteborg 2017-03-08 Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift Kallelse till Sällskapets medlemmar Årsmöte för Sällskapets för Folkundervisningens befrämjande i Göteborgs stift Dag:

Läs mer

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 )

Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) Förslag på reviderade stadgar Sida 1 ( 6 ) 1 NAMN Föreningens namn är NYKÖPING- OXELÖSUNDS SLÄKTFORSKARFÖRENING. 2 SÄTE Föreningen har sitt säte i Nyköping. 3 ÄNDAMÅL Nyköping-Oxelösunds Släktforskarförening

Läs mer

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare

PROTOKOLL Årsmötet. Sammanträdesdatum 2011-05- 14. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av protokolljusterare och rösträknare PROTOKOLL Årsmötet Sammanträdesdatum 2011-05- 14 Tid: Plats: 10.00-11.45 Cefalushuset i Riksdagen Närvarande: 15 medlemmar enligt förteckning 1 Öppnande IFFKs ordförande, Ulla Y Gustafsson, hälsade välkommen

Läs mer

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper

Stadgar för MediUm Kårföreningen för studenter vid Institutionen för kultur- och mediavetenskaper Ändamål 1 MediUm har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vi Umeå universitet. 2 Föreningen fungerar som kårförening inom Humanistiska

Läs mer

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum

Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Alströmerhemmet Nationalmuseums partner i pilotprojektet Morgondagens museum Under 2015 inleder Alströmerhemmet och Nationalmuseum ett skede i sitt samarbete för att tillsammans hitta arbetsformer som

Läs mer

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär

STADGAR. för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND. Namn, verksamhetsområde och karaktär ~Sida 1 ~ STADGAR för ÖREBRO LÄNS HEMBYGDSFÖRBUND 1 Namn, verksamhetsområde och karaktär Örebro Läns Hembygdsförbund (nedan även kallad förbundet) är en samlande organisation för hembygdsrörelsen i Örebro

Läs mer

Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm.

Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm. Stadgar för Föreningen Sveriges Sjöfartsmuseum i Stockholm. Föreningen bildades den 27 mars 1913 Hans Majestät Konung Carl XVI Gustaf är föreningens höge beskyddare 1 Föreningen, vars benämning är Föreningen

Läs mer

SPF Seniorerna Vikbolandet

SPF Seniorerna Vikbolandet SPF Seniorerna Vikbolandet Protokoll fört vid årsmötesförhandlingar den 21 februari 2018 kl. 14.00 i Östra Husby bygdegård Ordföranden Lars Andersson hälsade de drygt 130 närvarande medlemmarna välkomna

Läs mer

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER

INFORMATION FÖR KONSTNÄRER INFORMATION FÖR KONSTNÄRER Vill du vara med? Om du är konstnär och vill vara med på hemsidan Konst i Västmanland, eller ändra dina befintliga uppgifter, är du välkommen att skicka in dina uppgifter genom

Läs mer

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet

Konstpedagogiska Program 2012. Hogstadiet & Gymnasiet Konstpedagogiska Program 2012 Hogstadiet & Gymnasiet Upplev, skapa och kommunicera Bror Hjorths Hus erbjuder visningar på olika teman utifrån konstnären Bror Hjorths konst eller med utgångspunkt i de tillfälliga

Läs mer

Driot de suite. Följerätt en kort presentation av ett nytt lagförslag. Katarina Renman Claesson maj 2007

Driot de suite. Följerätt en kort presentation av ett nytt lagförslag. Katarina Renman Claesson maj 2007 Driot de suite Följerätt en kort presentation av ett nytt lagförslag maj 2007 Theas akvarell Föregående bild pryddes av Thea Bucht Renmans akvarell. Tavlan är såld vid en utställning till ett företags

Läs mer

Anders Björnsson väljs som ordförande för årsmötet. Christer Flodin väljs som sekreterare för årsmötet.

Anders Björnsson väljs som ordförande för årsmötet. Christer Flodin väljs som sekreterare för årsmötet. Protokoll fört vid årsmöte i Svenska Humanistiska Förbundet Lördagen den 5 mars 2011 kl. 11.00 12.50 Riddarsalen, Riddarhuset, Stockholm Närvarande: se bilaga Ordföranden Anders Björnsson öppnar årsmötesförhandlingarna

Läs mer

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet

STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet STADGAR för föreningen ULI Geoforum fastställda av extra årsmötet 2012-03-27 1 Namn Föreningens namn är ULI Geoforum. 2 Ändamål ULI Geoforum är en ideell förening med syfte att sprida och effektivisera

Läs mer

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016

STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 STADGAR för LULEÅ KONSTFÖRENING Org.nr 897000-0710 Bildad den 3 februari 1941 Stadgar reviderade 29 september 2016 1 Innehållsförteckning Kap 1 Allmänna bestämmelser 1 Ändamål 2 Föreningens namn 3 Sammansättning

Läs mer

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping

justerat Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping Protokoll från Afrikagruppernas årsmöte 2014 10-11 maj, Valla Folkhögskola, Linköping 1 Ordförande öppnar mötet Calle Sundstedt förklarade mötet öppnat. 2 Information om årsmötesförhandlingarna Hanna Carr

Läs mer

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2

Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 2 apitel 2 Organisation apitel 3 Medlemskap 1 2 1 Stadgar Skuldjouren Kapitel 1 Syfte 1 Skuldjouren är en allmännyttig ideell förening öppen för alla som är engagerade i frågor om överskuldsättning, fattigdom och dess konsekvenser. Föreningen är tvärpolitisk

Läs mer

Stadgar för Skånes Tjänstetandläkarförening

Stadgar för Skånes Tjänstetandläkarförening Stadgar för Skånes Tjänstetandläkarförening Föreningens firma och förhållande till Tjänstetandläkarföreningen 1 Föreningens namn är Skånes Tjänstetandläkaravdelning. Skånes Tjänstetandläkaravdelning är

Läs mer

MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR

MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR MNKTV Mjölkudden Notvikens Kabel-TV & Villaägareförening STADGAR S T A D G A R För Mjölkudden-Notvikens Kabel-TV och Villaägare Förening antagna vid sammanträde i Tunaskolans Aula den 26 november 1991

Läs mer

KONSTpedagOgiSKT program 2012 BROR HJORTHS HUS

KONSTpedagOgiSKT program 2012 BROR HJORTHS HUS KONStpedagogiskt program 2012 BROR HJORTHS HUS LÄR, UPPLEV OCH UTVECKLAS bror hjorths hus Konstpedagogiken i Bror Hjorths Hus vänder sig till grupper i olika åldrar och med olika förutsättningar. Vi arbetar

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

TEMAVISNING MED VERKSTAD

TEMAVISNING MED VERKSTAD KONST/FOLKTRO NÄCKENS POLSKA [1 besök. Visningar och skulpturverkstad] Ett av Bror Hjorths mest kända konstverk är Näckens Polska, som står framför tågstationen i Uppsala. Skulpturen kom på plats 1967,

Läs mer

Stadgar för Leader Linné

Stadgar för Leader Linné Stadgar för Leader Linné 1 Föreningens namn Leader Linné ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Alvesta, med Alvesta, Ljungby, Markaryd, Värnamo, Växjö och Älmhults kommuner som verksamhetsområde,

Läs mer

Konstnärer sommaren 2018

Konstnärer sommaren 2018 Nyhetsbrev juni Hej! Vi närmar oss sommaren, syrenerna har blommat ut och när jag i dagarna var i Danmark stod flädern i full blom. Med sommaren kommer också en hektisk, men rolig tid, för oss. 29 juni

Läs mer

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017

Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 1 Protokoll fört vid Selma Lagerlöf-sällskapets årsmöte 12/8 2017 Plats: Berättarladan, Rottneros Närvarande: ett drygt hundratal av sällskapets medlemmar, ordf. Eva Eriksson, sittande ordf. Susanne Nyman,

Läs mer

STADGAR för Elevkåren vid Ebersteinska Gymnasiet i Norrköping

STADGAR för Elevkåren vid Ebersteinska Gymnasiet i Norrköping STADGAR för Elevkåren vid Ebersteinska Gymnasiet i Norrköping antagna den 15/2 1931 och den 22/5 1931 den 11/4 1978 och den 30/5 1978 den 26/2 1986 och den 21/5 1986 samt den 24/2 2009 och den 28/5 2009

Läs mer

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk

Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, 1976-, Titel: Inspection, Verksår 2010, Olja på linneduk Carl Hommoud, född 1976 i Stockholm, utbildade sig vid Konsthögskolan Valand i Göteborg 1999-2004. Han arbetar främst med måleri och

Läs mer

ÅRS REDOVISNING ARBETSRÄTTSLIGA FÖRENINGEN. Årsredovisningen omfattar FÖRVALTN 1 NGSBERÄTTELSE RESU LTATRAKN ING BALANSRAKNING REVISIONSBERÅTTELSE

ÅRS REDOVISNING ARBETSRÄTTSLIGA FÖRENINGEN. Årsredovisningen omfattar FÖRVALTN 1 NGSBERÄTTELSE RESU LTATRAKN ING BALANSRAKNING REVISIONSBERÅTTELSE Org nr 802000-1866 RESU LTATRAKN ING REVISIONSBERÅTTELSE FÖRVALTN 1 NGSBERÄTTELSE BALANSRAKNING Årsredovisningen omfattar 2017 REDOVISNING ÅRS ARBETSRÄTTSLIGA FÖRENINGEN Arbetsrättsliga föreningens styrelse

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

BROR HJORTHS HUS på egen hand Torsdagar kl 12-16 ÅR 4-6

BROR HJORTHS HUS på egen hand Torsdagar kl 12-16 ÅR 4-6 Torsdagar kl 12-16 Konst föder samtal. Som lärare kan du förbereda och genomföra ditt och din grupps/klass besök på Bror Hjorths Hus med hjälp av vår handledning Bror Hjorths Hus på egen hand. Bror Hjorths

Läs mer

BROR HJORTH-STIFTELSEN

BROR HJORTH-STIFTELSEN Uppsala Stadsarkiv ARKIVFÖRTECKNING BROR HJORTHSTIFTELSEN Referenskod SE/C005/ Utskriftsdatum Arkivbildare BROR HJORTHSTIFTELSEN 730 Depå Uppsala Stadsarkiv Innehåll BROR HJORTHSTIFTELSEN Serie A A A E

Läs mer

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna

Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna Stadgar för Tyresö Kammarkör, reviderade och antagna 2013-10-17 Inledning 1 Tyresö Kammarkör är en ideell förening som har sitt säte i Tyresö. Kören är en blandad amatörkör som strävar efter att utveckla

Läs mer

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande. Distriktets ordförande Peter Jakob hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd. Efter genomförd närvarokontroll fastställde årsmötet

Läs mer

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC).

Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). STADGAR FÖR FÖRENINGEN Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC). 1 Föreningens firma Föreningens firma är; Swedish Showjumpers Owners Club (SSOC) 2 Föreningens ändamål Föreningen är en sammanslutning för

Läs mer

- 1 - Medlem som inte erlagt fastställd medlemsavgift förlorar sitt medlemskap i föreningen.

- 1 - Medlem som inte erlagt fastställd medlemsavgift förlorar sitt medlemskap i föreningen. - 1 - STADGAR FÖR STADSBYGGNADSKONTORETS KONSTFÖRENING I GÖTEBORG Fastställda 8 dec 2004 samt 10 mars 2005 1 Föreningens namn är Stadsbyggnadskontorets Namn och ändamål Konstförening i Göteborg. Den är

Läs mer

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är:

Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. 1. Ändamål. 2. Uppgifter Riksorganisationens uppgifter är: Lokalföreningens uppgifter är: Stadgar för Alzheimer Sverige och för lokala föreningar. Stadgar antagna vid årsmöte den 28 februari 1988 Ändringar av stadgarna antagna vid årsmöte 15 maj 2004 Ändringar av stadgar antagna vi årsmöte

Läs mer

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING

GÅRDSJÖBYGDENS FÖRENING 1 FÖRENINGENS NAMN OCH VERKSAMHETSOMRÅDE Föreningens namn är: Gårdsjöbygdens Förening. Verksamhetsområdet är Gårdsjö m.o. 2. FÖRENINGENS ORGAN Föreningens organ är ÅRSMÖTET, STYRELSEN OCH REVISORERNA.

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) Stadgar för Parent Teacher Association vid Internationella Engelska Skolan i Hässelby Strand (PTA IESH) 1 Föreningens firma Föreningens firma är Parent Teacher Association vid Internationella Engelska

Läs mer

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011

PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 2011 PRO Karlskoga Södra Verksamhetsberättelse 2011 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande / studieorganisatör Vice ordförande / pressombud Kassör Sekreterare Styrelseledamot / medlemsvärvare

Läs mer

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning

Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning LEGAL#11620599v1 Stadgar för Sveriges advokatsamfunds utlandsavdelning Antagna vid avdelningsmöte den 22 mars 2014 och godkända av advokatsamfundets styrelse den 3 oktober 2014 att gälla fr. o. m. den

Läs mer

ANSÖKAN OM UTSTÄLLNINGSERSÄTTNING 2017 För konstföreningar anslutna till Sveriges Konstföreningar

ANSÖKAN OM UTSTÄLLNINGSERSÄTTNING 2017 För konstföreningar anslutna till Sveriges Konstföreningar Sidan 1 (4) Ansökan, i original, skickas senast en månad före aktuell utställning till: Sveriges Konstföreningar, Tegnérgatan 60 A, 216 12 Limhamn. OBS! En kopia på kontraktet ska också skickas med. VÄNLIGEN

Läs mer

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna.

Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Utbildningsnämnden för Musiker- och kyrkomusikerutbildningarna. Berth Lideberg, föredragande hälsade ledamöterna välkomna. 1 Val av ordförande 2 Val av vice ordförande 3 Förslag till nya ledamöter Mattias

Läs mer

Ansökan om utställningsersättning 2015 (2014-10-06)

Ansökan om utställningsersättning 2015 (2014-10-06) (2014-10-06) Ansökan om utställningsersättning 2015 Ansökan, i original, skickas senast en månad före aktuell utställning till: Sveriges Konstföreningar, Tegnérgatan 60 A, 216 12 Limhamn. För sent inkommen

Läs mer

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro

Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro Protokoll fört vid Sveriges Cytodiagnostikers årsmöte 2015-05-20, Örebro 1 Mötets öppnande Anna Kellin, vice ordförande hälsade alla välkomna och förklarade årsmötet öppnat. 2 Kallelsens godkännande Anna

Läs mer

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond

STADGAR. för Föreningen Svenska Sågverksmän. och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond STADGAR för Föreningen Svenska Sågverksmän och Föreningen Svenska Sågverksmäns Fond Reviderad juni 2009 STADGAR för FÖRENINGEN SVENSKA SÅGVERKSMÄN 1 Ändamål Föreningen har till ändamål: att att skapa ett

Läs mer

STADGAR. för Företagarna Göteborg ansluten till. organisationen FÖRETAGARNA

STADGAR. för Företagarna Göteborg ansluten till. organisationen FÖRETAGARNA STADGAR för Företagarna Göteborg ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Dessa stadgar bygger på normalstadgar som ändrades vid kongressen i Umeå 2008. Dessa stadgar godkändes av den nationella föreningens

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna

Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Stadgar för Hela Sverige ska leva Dalarna Utkast inför andra revideringsbeslut vid årsmöte 2016-05-22 Hej! Nedan finns gällande stadgar för Hela Sverige ska leva Länsbygderådet Dalarna, till höger finns

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Göran Wijk hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordföranden Göran Wijk hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarade mötet öppnat. Protokoll från SSS årsmöte 2011 Datum: 14 februari, 2011 Tid: 19.00 21.00 Plats: Klubbhuset, Bångs 1. Mötets öppnande Ordföranden Göran Wijk hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening

Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening Förslag till NORMALSTADGAR för bygdegårdsförening 1. NAMN Föreningens namn är 2. ÄNDAMÅL Föreningen, som är partipolitiskt och religiöst obunden, har till uppgift att driva en allmän samlingslokal, erbjuda

Läs mer

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta

Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen och förklarade mötet öppnat. Till mötesordförande valdes Eric Magnusson och till sekreterare Margareta Årsmöte 2014 Protokoll från årsmöte med Tyresö hembygdsförening torsdagen den 20 februari 2014 i Uddby gårdskafé. Närvarande: 51 medlemmar. 1. Mötet öppnas Ordföranden Ulla Magnusson hälsade välkommen

Läs mer

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för

STADGAR. Botkyrka Hembygdsgille. för STADGAR för Botkyrka Hembygdsgille Nytryck av stadgar med beslutade ändringar och tillägg införda. Textsatt med programmet PageMaker av Arne Mattsson 2012. 1 STADGAR FÖR BOTKYRKA HEMBYGDSGILLE 1. ÄNDAMÅL

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb

Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb Stadgar för Dalarnas Dövas Ungdomsklubb 1 Klubbens namn Ungdomsklubbens namn är Dalarnas Dövas Ungdomsklubb. Klubben är ansluten till Sveriges Dövas Riksförbund och Sveriges Dövas Ungdoms Förbund och Dalarnas

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland.

Föreningens syfte är att bevaka och främja biblioteksverksamhet på svenska i Finland. Bilaga 1 till höstmötet Styrelsens förslag till ändringar av föreningens stadgar: Stadgar för Finlands svenska biblioteksförening r.f. 1. Namn, hemort och språk Föreningens namn är Finlands svenska biblioteksförening

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 6 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdagen den 18 februari år 2014 kl. 18.30 1

Läs mer

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården.

Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr i Örsåsgården. Årsmöte med SPF Seniorerna Svenljunga onsdagen den 1 febr. 2017 i Örsåsgården. 1 Ordföranden Karl-Erik Johansson öppnade mötet med att hälsa alla medlemmar välkomna. 2 Mötet inleddes med en minnesstund

Läs mer

PROTOKOLL Nr: 2013-004

PROTOKOLL Nr: 2013-004 Protokoll fört vid sammanträde med Förbundsstyrelsen för Sveriges Filatelist-Förbund (SFF) enligt följande: Tid: 2013-05-25--26 Plats: Quality Hotell Prisma, Skövde Närvarande: Rangfors Vivi-Ann, ordf.

Läs mer

Campus Helsingborgs vänner. Stadga

Campus Helsingborgs vänner. Stadga Campus Helsingborgs vänner Stadga 1 Innehåll Kapitel 1 Föreningen... 1 1.1 Namn... 1 1.2 Säte... 1 1.3 Föreningsform och verksamhetsår... 1 1.4 Ändamål och verksamhet... 1 Kapitel 2 Medlemmar... 2 2.1

Läs mer

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet.

a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. Protokoll årsmöte 2019-03-16 Plats: Scandic hotel Elmia, Jönköping Tid: Kl 13:00-15:00 1) Mötets öppnande a) Ordförande Jan Gustavsson hälsar alla närvarande välkomna och öppnar mötet. 2) Fastställande

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2004:59 1 (7) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 1999:24 av Bengt Cedrenius m fl (mp) om bättre utnyttjande av landstingets konstsamlingar Föredragande landstingsråd: Ingela Nylund

Läs mer

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet

Årsmöte i Johannesgården. 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade alla välkomna och öppnade årsmötet VÄSTERVIKS MANSKÖR Årsmöte 2017-03-13 i Johannesgården Parentation Våra avlidna bröder Jonny Hedvall och Hanno Enwall hedrades med en tyst minut 1 Årsmötets öppnande Ordförande Torbjörn Segerberg hälsade

Läs mer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer

Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer Stadgar för Uppsala Spelmanslag Organisationsnummer 802513-5388 1 Föreningens syfte Uppsala Spelmanslag, som är en politiskt och religiöst obunden ideell förening och som har sitt verksamhetsområde i Uppsala

Läs mer

STADGAR. för MALMÖ KVARTETTSÅNGSÄLLSKAP. Antagna första gången den 28 oktober 1999 och andra gången den 26 oktober 2000

STADGAR. för MALMÖ KVARTETTSÅNGSÄLLSKAP. Antagna första gången den 28 oktober 1999 och andra gången den 26 oktober 2000 Sida 1 av 5 STADGAR för MALMÖ KVARTETTSÅNGSÄLLSKAP Antagna första gången den 28 oktober 1999 och andra gången den 26 oktober 2000 Tillägg till 7 antagna första gången den 9 oktober 2008 och andra gången

Läs mer

Stadgar för Seldingersällskapet för Vaskulär och Interventionell Radiologi. antagna vid SSVIRs årsmöte i Lund 15 april 1994

Stadgar för Seldingersällskapet för Vaskulär och Interventionell Radiologi. antagna vid SSVIRs årsmöte i Lund 15 april 1994 Stadgar för Seldingersällskapet för Vaskulär och Interventionell Radiologi antagna vid SSVIRs årsmöte i Lund 15 april 1994 Artikel I: Namn Namnet skall vara Seldinger-Sällskapet för Vaskulär och Interventionell

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Flygvapenfrivilliga region väst överlämnar härmed sin verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2014-01-01 tom. 2014-12-31 1 Organisation 2014-01-01 2014-12-31 Regionsordförande

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden.

Föreningen är religiöst och partipolitiskt obunden. STADGAR för CISV Umeå 1 Ändamål CISV-Umeå är en ideell fredsförening med uppgift att: a) Utbilda unga människor för fred oberoende av ras, religion eller politisk uppfattning b) utveckla unga människors

Läs mer

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20

Stadgar Villaägarna Göteborg. Antagna vid årsmöte 2013-03-20 Stadgar Villaägarna Göteborg Antagna vid årsmöte 2013-03-20 1 2 (6) ÄNDAMÅL OCH VERKSAMHETSOMRÅDE 1. Villaägarna Göteborg är en partipolitiskt obunden sammanslutning, ideell förening, av medlemmar i Villaägarnas

Läs mer

Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi

Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi Riksföreningen för klinisk cytologi Sid; 1(5) Stadgar för Riksföreningen för klinisk cytologi antagna vid årsmötet den 7 april 1981 och ändrade vid årsmötet 1988, 1990, 1996, 1998, 2000, 2002, 2003, 2005

Läs mer

Malmö Kommunanställdas Konstförening. Stadgar

Malmö Kommunanställdas Konstförening. Stadgar Malmö Kommunanställdas Konstförening Stadgar Antagna 2015-02-12 1. Konstföreningens namn är Malmö Kommunanställdas Konstförening (MKK) med säte i Malmö. 2. Konstföreningens syfte och verksamhet Föreningen

Läs mer

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2014

KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2014 Till KSAK-DM:s MEDLEMMAR KALLELSE TILL KSAK-DM:s ÅRSMÖTE 2014 Kungliga Svenska Aero Klubbens Direktanslutna Medlemmar kallas härmed till årsmöte i restauranten i Ansgarskyrkan, Odenvägen 3, Lidingö Centrum

Läs mer

STADGAR för Kamratföreningen Lapplands Jägare i Mälardalen

STADGAR för Kamratföreningen Lapplands Jägare i Mälardalen Stadgar Sida 1 (5). STADGAR Ändring / tillägg i dessa stadgar har antagits vid årsmöte 1996-05-22 och 2004-03-27 samt 2007-03-31.. Stadgar Sida 2 (5). 1. MÅLSÄTTNING Föreningens målsättning är i huvudsak

Läs mer

Ordföranden Anders Björnsson öppnar årsmötesförhandlingarna med ett inledningsanförande. Landshövding Lars Bäckström håller ett hälsningsanförande.

Ordföranden Anders Björnsson öppnar årsmötesförhandlingarna med ett inledningsanförande. Landshövding Lars Bäckström håller ett hälsningsanförande. Protokoll fört vid årsmöte i Svenska Humanistiska Förbundet Lördagen den 3 mars 2012 kl. 9.00 11.50 Länsrättens hörsal, Södra Hamngatan 3, Göteborg Närvarande: se bilaga Ordföranden Anders Björnsson öppnar

Läs mer

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola

Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Protokoll fört vid SPF Seniorerna Skutans årsmöte den 16 februari 2017 på Väddö folkhögskola 1 Fastställande av röstlängd fastställa röstlängden till 61 röstberättigade medlemmar.. 2 Fråga om årsmötet

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 13 februari 2014 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala.

Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 13 februari 2014 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Sida 1 av 5 SVERIGES PENSIONÄRSFÖRBUND Svartbäcken 868 Protokoll fört vid ordinarie årsmöte i SPF Svartbäcken torsdagen den 13 februari 2014 på Träffpunkten 86:an Svartbäcksgatan 86, Uppsala. Närvarande

Läs mer

FÖR FÖRENINGEN FOLKRÖRELSEARKIVET FÖR UPPSALA LÄN. Fastställda vid årsmöte 1978-09-21, 8 Ändrade vid årsmötet 2011-05-16.

FÖR FÖRENINGEN FOLKRÖRELSEARKIVET FÖR UPPSALA LÄN. Fastställda vid årsmöte 1978-09-21, 8 Ändrade vid årsmötet 2011-05-16. 1 (5) STADGAR FÖR FÖRENINGEN FOLKRÖRELSEARKIVET FÖR UPPSALA LÄN Fastställda vid årsmöte 1978-09-21, 8 Ändrade vid årsmötet 2011-05-16. Andra stycket 2 1 Arkivets ändamål Folkrörelsearkivet i Uppsala län,

Läs mer

Konstpedagogik i Bror Hjorths Hus

Konstpedagogik i Bror Hjorths Hus Konstpedagogik i Bror Hjorths Hus Visningar och verkstäder i Bror Hjorths Hus är gratis för förskolor och skolor. Alla elever är välkomna, vi anpassar programmen efter din grupps förutsättningar. Vi ser

Läs mer

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN

STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN STADGAR SKÅNSKA FÄLTRITTKLUBBEN 1 Skånska Fältrittklubben är en ideell förening som har till ändamål att samverka med Svensk Galopp (SG) och/eller annan organisation för att anordna galopptävlingar. Föreningen

Läs mer

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING

SVERIGES UNIVERSITETS- OCH HÖGSKOLEFÖRBUND STADGAR MEDLEMSFÖRTECKNING OCH HÖGSKOLEFÖRBUND MEDLEMSFÖRTECKNING Kompletterad 1995-08 Reviderad 5 Förbundsförsamlingen 1996-12-11 Reviderad 8 Förbundsförsamlingen 1998-10-28 Omarbetad Förbundsförsamlingen 2002-03-20 Ny medlem 2004-01-01

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem

Protokoll fört vid Årsmöte den 11 april 2012 med Oskars Hembygdsförening kl 18.00 i Oskars församlingshem Ärende 1. Mötets öppnande. Frågan om mötet utlysning. Mötet öppnades. Mötet hade utlysts enligt stadgarna. Dagordningen delades ut till deltagarna. 2. Val av ordförande för mötet. Till ordförande för mötet

Läs mer

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet

Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Protokoll fört vid styrelsemöte i Vikens Kultur- och Byaförening tisdagen den 9 september 2008 kl 19 i Östra Magasinet Närvarande: Birgitta Eklöf, Stig Ewaldson, Sven-Åke Hansson, Anita Lindfors, Marianne

Läs mer

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011

Wagner-Sällskapet i Göteborg. Årsmötesprotokoll 2011 Wagner-Sällskapet i Göteborg Årsmötesprotokoll 2011 Tidpunkt: 2011-03-14 kl 17.30 Plats: Norska Sjömanskyrkan, Göteborg Närvarande: 34 medlemmar och 9 gäster 1 Mötets öppnande Mötet öppnades av sällskapets

Läs mer

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson

3. Val av mötessekreterare Till sekreterare för mötet valdes Gunilla Carlson Protokoll fört vid årsmöte med Gothems sockenförening den 8 mars 2015 i Gothems Bygdegård Närvarande: Ca 40 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Christina Näslund hälsade alla välkomna och inledde med

Läs mer

KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009

KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009 KONSTPEDAGOGISKA PROGRAM BROR HJORTHS HUS 2009 VÄLKOMMEN TILL BROR HJORTHS HUS Bror Hjorths (1894-1968) röda trähus i Kåbo är ett litet men innehållsrikt konstnärsmuseum. Här hade konstnären sitt hem och

Läs mer

Förslag till förändring av Stadgar för Konst- och Kulturföreningen Blåklinten Förändringar markerade med rött

Förslag till förändring av Stadgar för Konst- och Kulturföreningen Blåklinten Förändringar markerade med rött Nuvarande Stadgar för Konst- och Kulturföreningen Blåklinten, antagna vid årsmöte den 19 mars 2013 1. Syfte/ändamål Föreningens syfte är att samla personer med intresse för konst och kultur till gemensamma

Läs mer

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg

Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg Stadgar för Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Föräldraföreningen vid Rudolf Steinerskolan i Göteborg. Föreningen har sitt säte i Göteborg.

Läs mer