1 Inledning. Sacos styrelse har behandlat remissen vid sitt sammanträde den 13 november 2007.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "1 Inledning. Sacos styrelse har behandlat remissen vid sitt sammanträde den 13 november 2007."

Transkript

1 Rnr Justitiedepartementet STOCKHOLM REMISSVAR (Ju2007/6628/EMA) Arbetskraftsinvandring till Sverige (SOU 2005:50) Arbetskraftsinvandring till Sverige förslag och konsekvenser (SOU 2006:87) Ett effektivt och flexibelt system för arbetskraftsinvandring (Ds 2007:27) Sacos styrelse har behandlat remissen vid sitt sammanträde den 13 november Kommittén för arbetskraftsinvandring i Sverige som avgett betänkandet Arbetskraftsinvandring till Sverige förslag och konsekvenser (SOU 2006:87) kallas nedan KAKI. Departementsskrivelsen Ett effektivt och flexibelt system för arbetskraftsinvandring (Ds 2007:27) kallas nedan Regeringen. Delbetänkandet Arbetskraftsinvandring till Sverige (SOU 2005:50) redovisar befolkningsutveckling, arbetsmarknad i förändring, samt internationell utblick, men innehåller inga förslag som inte finns i slutbetänkandet. Saco avstår från att lämna synpunkter på delbetänkandet här. Saco begränsar sig till synpunkter på KAKI:s slutbetänkande 2006 och på departementsskrivelsen, i vilken regeringen tar upp alternativ till några av de förslag som KAKI lämnade. 1 Inledning Gunilla Lyngfelt Administrativa enheten gunilla.lyngfelt@saco.se Sveriges akademikers centralorganisation Box Stockholm Besök: Lilla Nygatan 14 Tel växel: Fax: E-post: kansli@saco.se Saco vill inledningsvis framhålla att organisationen välkomnar nya regler för arbetskraftsinvandringen och lägger fast följande utgångspunkter: Det är nödvändigt med en större öppenhet för invandring från länder utanför EU/EES-området av framför allt kvalificerad arbetskraft och att se mer dynamiskt på invandringen, nämligen att invandrare som arbetar bidrar till tillväxt och välstånd.

2 2/9 En större öppenhet måste förenas med en strävan att samtidigt bättre utnyttja de arbetskraftsresurser som redan finns i Sverige. Systemen för asylprövning och arbetskraftsinvandring måste hållas åtskilda. Ökade möjligheter för tredjelandsmedborgare att söka arbete i Sverige får inte medföra att den som skulle ha sökt asyl istället blir arbetssökande. 2. Förslagen Arbetsvillkor m. m. Tidsbegränsade arbetstillstånd skall få ges en tredjelandsmedborgare som erbjudits en anställning på grund av att behovet av arbetskraft inte kan tillgodoses genom en rekrytering inom EES eller Schweiz. Lön, försäkringsskydd och övriga anställningsvillkor för personer som invandrar för att arbeta skall vara i nivå med dem som gäller inom yrket eller branschen för arbetstagare som redan finns i landet. Som ytterligare villkor skall gälla att inkomsterna av arbetet skall kunna försörja arbetstagaren. Saco tillstyrker. Tider för uppehålls- och arbetstillstånd Vid första beslutstillfället ges ett tidsbegränsat uppehålls- och arbetstillstånd för längst 24 månader. Efter 24 månader görs en ny prövning. Kvarstår den ursprungliga anställningen och villkoren i övrigt är uppfyllda, förlängs uppehålls- och arbetstillståndet med som längst ytterligare 24 månader. Någon ny arbetsmarknadsprövning görs inte vid den förnyade prövningen. Efter 48 månader med arbetstillstånd beviljas normalt permanent uppehållstillstånd. En förnyad prövning kan också resultera i att ett permanent uppehållstillstånd av arbetsmarknadsskäl beviljas tidigare än efter 48 månader. Om anställningstiden vid första ansökningstillfället är kortare än 24 månader, ges uppehålls- och arbetstillstånd endast för den perioden. En förlängning av tillståndet får sökas inifrån Sverige. Saco tillstyrker, Saco lämnade för övrigt förslag om dessa förlängda tidsgränser till KAKI.

3 3/9 Arbetstillstånd (AT) knutet till arbetsgivare Arbetstillståndet skall kopplas till visst yrke och viss arbetsgivare under den första tillståndsperioden. Om anställningen kvarstår vid den förnyade prövningen av arbetstillståndet knyts detta endast till yrket. Saco tillstyrker. Saco vill i sammanhanget påpeka att knytningen till begreppet yrke inte alltid speglar vad man egentligen avser. Inom ett yrke kan finnas olika kompetenser liksom en kompetens kan finnas inom olika yrken. I andra fall kan det vara branschen som är mest relevant att en person med vissa branschspecifika kvalifikationer bör få tillståndet. I ytterligare andra fall kan det vara en speciell kompetens som är svårt att rekrytera till en region. Med detta vill Saco föreslå att man bör vara mer öppen för vad tillståndet ska knytas till än att endast ange yrke. Anställning upphör tidigare Den vars anställning upphör inom pågående tillståndsperiod och som har nytt arbetserbjudande skall ha möjlighet att ansöka om nytt arbetstillstånd inifrån Sverige. Beviljas inget nytt arbetstillstånd inom tre månader, skall uppehålls- och arbetstillståndet återkallas och tredjelandsmedborgaren lämna landet. Saco tillstyrker Säsongsarbete KAKI: Den nuvarande ordningen med så kallade säsongsarbetstillstånd bör tills vidare vara kvar. Säsongsarbetskraft bör dock ses som en särskild kategori då den väsentligt skiljer sig från arbetskraftsinvandringen. Regeringen: Tillståndsgrunden säsongsarbete tas bort. De särskilda rutinerna för prövningen av ärenden rörande säsongsarbete upphör. Ansökningar om ett sådant tillstånd som tidigare rubricerats som säsongsarbetstillstånd ska hanteras i enlighet med de regler som generellt gäller för beviljande av uppehålls- och arbetstillstånd. Saco tillstyrker regeringens förslag. Tillstånden bör kunna ges inom ramen för tidsbegränsat arbetstillstånd.

4 4/9 Familjemedlemmars tillstånd Familjemedlemmar till den som beviljats tillstånd av arbetsmarknadsskäl bör beviljas uppehålls- och arbetstillstånd i samma utsträckning som i dag. Saco tillstyrker Arbetssökarvisum En ny grund för visering skall införas. En tredjelandsmedborgare skall kunna beviljas en visering för en tidsperiod av längst 3 månader med syfte att söka arbete i Sverige. Möjlighet till denna visering skall omfatta personer som har särskilt efterfrågad kompetens eller kvalifikationer inom ett yrke. En särskild förteckning över sådana yrken skall upprättas utifrån de aktuella behoven. Sökanden skall vidare uppfylla de generella villkoren för en enhetlig Schengenvisering. Villkoren för arbetssökarvisering skall framgå i den av Migrationsverkets styrelse fastställda viseringspraxisen för varje enskilt land. Migrationsverkets styrelses viseringspraxis i denna del skall fastställas i samverkan med Arbetsmarknadsverket. Personer som har beviljats en visering med syfte att söka arbete skall få söka uppehålls- och arbetstillstånd efter inresan i Sverige. Detsamma skall gälla den som är viseringsfri och som söker arbetstillstånd inom ett yrke som förts upp på den särskilda förteckning över yrken eller branscher som är ett krav för att arbetssökarvisering skall beviljas. Ordningen med arbetssökarvisering skall enligt regeringen utvärderas för att bedöma vilka konsekvenser denna nya grund för visering får på den svenska arbetsmarknaden. Saco tillstyrker att arbetssökarvisum införs på försök under en period, men vill betona följande: - Det ska gälla personer med en särskild efterfrågad kompetens. - Förteckningar över brist på kompetenser/yrken etc är vanskliga att upprätta eftersom brister varierar över tid och regionalt och branschvis. Ett kontinuerligt samråd med arbetsmarknadens organisationer och med arbetsmarknadsmyndigheten måste ske. - Arbetssökarvisum bör endast utfärdas i länder som Sverige avtalat detta med, så att viseringen inte riskerar att användas istället för asylprövning. - Det finns sannolikt en benägenhet hos den sökande att acceptera sämre arbetsvillkor mot slutet av tremånadersperioden jämfört med den som har tillståndet klart vid inresa. Detta innebär ökad risk för dumpning av löne- och anställningsvillkor.

5 5/9 - Anställningserbjudande som utländske arbetstagaren får måste gå att försörja sig på och lön och övriga anställningsvillkor måste motsvara vad som gäller inom yrket eller branschen. - De fackliga organisationerna måste ges möjlighet att yttra sig över anställningsvillkoren och få tillräcklig tid för detta. - Det föreslagna systemet bör vara tidsbegränsat och utvärderas, bland annat med avseende på vilken möjlighet fackliga organisationer haft att påverka anställningsvillkoren. Arbetsmarknadsprövningen Regeringen föreslår (till skillnad från KAKI) att den nuvarande myndighetsbaserade arbetsmarknadsprövningen ska upphöra. Arbetsgivarens bedömning av om det finns behov av att rekrytera från tredjeland bör vara avgörande. Kontroll av anställningsvillkor och att principen om gemenskapsföreträde respekteras ska fortsättningsvis utföras av Migrationsverket. Enligt regeringen får det förutsättas att den enskilda arbetsgivaren har bäst kunskap om och insikt i vilken kompetens som behöver rekryteras till arbetsplatsen. Vid rekrytering från tredjeland bör därför arbetsgivarens bedömning vara avgörande när det gäller vilket behov av arbetskraft företaget har. Det torde för övrigt ur ett arbetsgivarperspektiv i regel vara betydligt enklare att rekrytera någon från Sverige än från tredjeland, förutsatt att rätt kompetens finns inom landet. De kostnader och den tidsåtgång som tillsammans utgör betydande svårigheter vid en rekrytering från utlandet torde dessutom ha en avhållande effekt. KAKI föreslog att arbetsmarknadsverket ska fortsätta göra bedömningen om brist på arbetskraft föreligger, men föreslog också att bedömningsgrunden tillfällig brist tas bort. KAKI resonerade om bristbegreppet och hur svårt det är att i praktiken komma till entydiga rekommendationer. Saco noterar att detta förslag innebär en radikal förändring; nämligen att arbetsgivaren själv ska få det avgörande beslutet om brist föreligger och efter en kort vakanstid, endast tio arbetsdagars (!) annonsering av den lediga platsen i det gemensamma europeiska förmedlingssystemet, kunna inleda en rekrytering från tredje land. Migrationsverket ska i fortsättningen avgöra om det anställningserbjudande som utländske arbetstagaren får går att försörja sig på och att lön, försäkringsskydd och övriga anställningsvillkor inte är sämre än vad som gäller enligt svenska kollektivavtal eller vad som är praxis inom yrket eller branschen. För detta får de fackliga organisationerna endast fem dagar på sig att yttra sig och om yttrandet inte inkommit till Migrationsverket inom fem dagar ska villkoren anses tillfredsställande.

6 6/9 Ledigheter eller andra arbetsuppgifter som hindrar ansvarig facklig handläggare att svara inom stipulerad tid ska enligt förslaget innebära att myndigheten uppfattar att den fackliga organisationen inte har några invändningar mot anställningsvillkoren. Saco är i och för sig positiv till att man nu försöker förenkla förfarandet för beviljande av arbetstillstånd. Men det får dock inte ske på bekostnad av den fackliga organisationens insyn och möjligheter att tidigt yttra sig om löne- och anställningsvillkor. Detta är en viktig och naturlig uppgift för den fackliga organisationen. Två av Sacos medlemsförbund som har stor erfarenhet av dessa bedömningar, Sveriges läkarförbund och Sveriges Ingenjörer, har båda viktiga synpunkter på den föreslagna ordningen. (Yttrandena bifogas.) Saco avstyrker processen vad gäller tidsaspekterna. Vi ser inte att rekryteringsbehoven alltid är så akuta att man ska riskera att åsidosätta de fackliga organisationernas möjligheter att kontrollera lön och andra anställningsvillkor. Saco har visserligen föreslagit att man bör se mer flexibelt på bristbegreppet men att frånta arbetsmarknadsverket arbetsmarknadsprövningen är en radikal förändring. Migrationsverket föreslås ansvara för att remittera ansökningar om uppehålls- och arbetstillstånd till arbetstagarorganisationerna för att inhämta yttrande om anställningsvillkor. I detta sammanhang hänvisas till 13 kap. 14 UtlL där det framgår att berörda arbetsgivar- och arbetstagarorganisationer ska få tillfälle att yttra sig vid prövning av frågor om arbetstillstånd som har principiell betydelse eller som i övrigt är av större vikt. Detta gör att det inte framstår som helt klart om den fackliga organisationen regelmässigt, som är fallet i dag, får tillfälle att yttra sig om löne- och anställningsvillkoren. Då det inte närmare beskrivs hur processen skall gå till framgår inte heller i vilket skede i processen den fackliga organisationen kommer in. Om arbetsmarknadsverket fråntas arbetsmarknadsprövningen så måste man försäkra sig om säkra rutiner för handläggningen för att migrationsverket ska ha möjlighet att fylla den uppgift som den åläggs. Saco vill framhålla vikten av att den fackliga organisationens yttrande inhämtas tidigt i processen så som har varit fallet med AMS riktlinjer som grund för handläggningen, dvs. det bör vara arbetsgivaren som ser till att berörd facklig organisation undertecknar arbetserbjudandet. Om ett undertecknande saknas från den fackliga organisationen vid Migrationsverkets handläggning av arbetstillståndsärendet skall myndigheten alltid remittera till berörd facklig organisation.

7 7/9 Saco vill försäkra sig om en handläggning som fungerar och att minst två veckors tid ges för yttrandena: 1. Vid företag med kollektivavtal och lokal facklig organisation yttrar sig lokal förtroendevald över anställningsvillkoren. 2. Vid företag som saknar kollektivavtal eller lokal facklig företrädare remitteras ärendet till förbundet som får tio arbetsdagar på sig att svara. Saknas svar är det myndigheten som gör en bedömning av om villkoren motsvarar praxis i yrket eller branschen. 3.. Det måste vara upp till myndigheten att skaffa sig personal med de kunskaper, den kompetens och de kontakter som gör det möjligt för myndigheten att fatta beslut enligt lagstiftarens intentioner. Den myndighet som hittills haft kompetens på området är länsarbetsnämnden. Regeringen föreslår att sådan kompetens ska byggas upp på Migrationsverket. Saco förutser åtminstone i övergångsfasen ökade arbetsinsatser även för de fackliga organisationernas del för att medverka vid denna kompetensuppbyggnad. Gäststudenter Gäststudenter som slutfört studier motsvarande 20 poäng (numera 30 högskolepoäng) eller fullföljt en termin som gäststudent vid forskarutbildning föreslås ska få söka uppehålls- och arbetstillstånd inifrån Sverige. Gäststudenter som har grundläggande behörighet till forskarutbildning skall få tillstånd att arbeta utan att genomgå en arbetsmarknadsprövning. Saco avstyrker att det ska räcka med 30 högskolepoäng för arbetstillstånd. Det motsvarar en termins heltidsstudier och är endast 1/6 av minimitiden för en grundexamen. Det anges inte några krav vare sig på utbildningens innehåll eller i vilken takt den bör ske. En möjlighet kan vara att knyta an till de regler om studietakt och avlagda poäng som finns i studiemedelssystemet. Saco har i KAKI fått gehör för att gäststudenter efter avslutad utbildning/examen ska få rätt att söka arbete i Sverige och att det så kallade återvändarkravet därmed slopas. Det anser Saco är bra. Några av de problem som regeringen avser att lösa med sitt förslag, såsom sårigheten att få en arbetsplatsanknytning i studierna, kan säkerligen underlättas med att återvändarkravet slopas.

8 8/9 Om 30 högskolepoäng är för lågt krav och om man inte ska kräva en avlagd examen så uppstår frågan om var kravet på poäng eller studietid bör sättas för att gäststudenter ska kunna söka uppehålls- och arbetstillstånd. I denna fråga, liksom i frågan om gäststudenter som har grundläggande behörighet till forskarutbildning utan att ha studerat i Sverige, skall få tillstånd att arbeta utan att genomgå en arbetsmarknadsprövning, vill Saco återkomma senare till regeringen. Nej till asyl men ja till arbete Regeringen föreslår att en utlänning vars asylansökan avslagits genom ett lagakraftvunnet beslut ska undantagsvis kunna beviljas uppehållstillstånd för arbete utan att han eller hon först behöver lämna landet. En sådan ansökan ska endast kunna bifallas om sökanden kan visa att han eller hon har en anställning sedan minst sex månader. Anställningen ska vara en tillsvidareanställning eller ha en varaktighet om minst ett år från ansökningstillfället och uppfylla de allmänna förutsättningarna för arbetstillstånd. Även en familjemedlem till en sådan person ska kunna beviljas uppehållstillstånd utan att först behöva lämna landet. För att en ansökan ska kunna beviljas ska den ges in till Migrationsverket inom två veckor från det att beslutet om avslag på ansökan om asyl vunnit laga kraft. Regeringen skriver att det viktigt att det inte skapas ett system där en asylansökan lämnas in av en sökande som inte har skyddsskäl, utan som i själva verket vill få resa in i Sverige för att få tillträde till arbetsmarknaden. Det skulle kunna leda till ett missbruk av asylsystemet och en urholkning av asylrätten och dess legitimitet För att motverka sådant missbruk bör huvudregeln om att en ansökan om uppehållstillstånd för arbete ska lämnas in och vara beviljad före inresan till Sverige upprätthållas. Det bör dock enligt regeringen vara möjligt att i undantagsfall kunna bevilja en ansökan om uppehållstillstånd för arbete även efter inresan i landet. Den som har kommit till Sverige och sökt asyl och som hunnit arbeta under asylprövningen (med så kallat AT-UND) har påbörjat en etablering i Sverige. Detsamma gäller för eventuella familjemedlemmar. Anknytningen till Sverige har stärkts genom inträdet på arbetsmarknaden. Att någon i en sådan situation ska tvingas lämna Sverige för att ansöka om uppehållstillstånd för arbete kan i vissa fall framstå som föga rimligt och inte minst vara kostsamt för den enskilde och hans eller hennes familj. För arbetstagaren skulle ett avbrott i arbetet t.o.m. kunna leda till att han eller hon förlorar sin anställning. För en arbetsgivare kan det bli ett ekonomiskt avbräck om arbetstagaren en tid tvingas utebli från arbetsplatsen för att lämna Sverige och söka nödvändiga tillstånd. Regeringen menar vidare att detta gäller särskilt om personen innehar en sådan nyckelposition att produktionen eller verksamheten i stort blir lidande om personen under en period uteblir från arbetet.

9 9/9 Saco vill framhålla följande: I den svenska debatten har det uppmärksammats flera fall där väletablerade flyktingar tvingats lämna bekymrade arbetsgivare som med flyktingen äntligen fått den kompetens man sökt. När avvisningsbeslutet vunnit laga kraft så har också de övriga i familjen hunnit etablera sig. Enligt regeringens förslag ska möjligheten att byta status från asylsökande till sökande av uppehålls- och arbetstillstånd finnas i undantagsfall. Huvudregeln ska dock enligt regeringen fortsatt vara att en ansökan om uppehållstillstånd för arbete ska vara inlämnad och beviljad före inresan till Sverige. Det finns redan idag en möjlighet att åberopa synnerliga skäl för att ändra ett avvisningsbeslut även om dessa skäl främst är humanitära och inte motiverade av arbetsmarknadsskäl. Saco kan också se risker för ett organiserat missbruk av asylsystemet med regeringens förslag. Saco anser det viktigt att hålla isär den humanitärt motiverade flyktinginvandringen och arbetskraftsinvandringen. För flyktinginvandringens legitimitet och generösa utformning är det viktigt att undvika en sammanblandning. Saco anser att arbetskraftsinvandringen bör bli mer framåtsyftande och öppen, men det ska ske inom ramen för detta system, inte genom att sudda ut gränserna mellan de båda processerna. Saco avstyrker därför regeringens förslag. Remissvar från Sveriges Ingenjörer och Sveriges läkarförbund bifogas. Med vänlig hälsning Anna Ekström Åke Zettermark Sveriges akademikers centralorganisation

2007-11-15. Remissyttrande Ett effektivt och flexibelt system för arbetskraftsinvandring, Ds 2007:27

2007-11-15. Remissyttrande Ett effektivt och flexibelt system för arbetskraftsinvandring, Ds 2007:27 Immigrant-institutet 2007-11-15 Justitiedepartementet Migrationsenheten Remissyttrande Ett effektivt och flexibelt system för arbetskraftsinvandring, Ds 2007:27 Immigrant-institutets yttrande om utredningen

Läs mer

REMISSVAR: ARBETSKRAFTSINVANDRING TILL SVERIGE (SOU 2005:50, SOU 2006:87 och Ds 2007:27)

REMISSVAR: ARBETSKRAFTSINVANDRING TILL SVERIGE (SOU 2005:50, SOU 2006:87 och Ds 2007:27) Dokument Sida YTTRANDE 1 (9) Datum Referens: Juridik/Samuel Engblom 2007-11-12 Direkttel: 08-782 91 37 E-post: samuel.engblom@tco.se Justitiedepartementet 103 33 STOCKHOLM REMISSVAR: ARBETSKRAFTSINVANDRING

Läs mer

Ett effektivt och flexibelt system för arbetskraftsinvandring

Ett effektivt och flexibelt system för arbetskraftsinvandring Ds 2007:27 Ett effektivt och flexibelt system för arbetskraftsinvandring Justitiedepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar av SOU och Ds svarar Fritzes Offentliga

Läs mer

Tidsbegränsat arbetstillstånd på grund av brist på arbetskraft m.m.

Tidsbegränsat arbetstillstånd på grund av brist på arbetskraft m.m. KAMMARRÄTTEN I STOCKHOLM Migrationsöverdomstolen 2007-11-20 AdmD 359-2007 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Slutbetänkandet Arbetskraftsinvandring till Sverige förslag och konsekvenser (SOU 2006:87)

Läs mer

Avdelningen för arbetsgivarpolitik

Avdelningen för arbetsgivarpolitik Cirkulärnr: 08:88 Diarienr: 08/4853 Arbetsgivarpolitik: 08-2:37 Nyckelord: Handläggare: Avdelning: Sektion/Enhet: Arbetskraftsinvandring, arbetstillstånd, Migrationsverket, arbetstillstånd för asylsökande

Läs mer

möjligheten att tillämpa 5 kap. 15 a utlänningslagen (2005:716) i de fall en prövning har gjorts med stöd av 12 kap. 19 tredje stycket utlänningslagen

möjligheten att tillämpa 5 kap. 15 a utlänningslagen (2005:716) i de fall en prövning har gjorts med stöd av 12 kap. 19 tredje stycket utlänningslagen 1 (7) Rättsavdelningen 2017-11-20 SR 37/2017 Rättslig kommentar angående möjligheten att tillämpa 5 kap. 15 a utlänningslagen (2005:716) i de fall en prövning har gjorts med stöd av 12 kap. 19 tredje stycket

Läs mer

Sara Karlsson Mars 2015

Sara Karlsson Mars 2015 Sara Karlsson Mars 2015 Regler för arbetstillstånd Vem får arbeta i Sverige? Svenska medborgare. Medborgare från Danmark, Norge, Finland, Island. EES-medborgare och medborgare i Schweiz samt deras familjemedlemmar.

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2017-01-31 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 1963-16 1 KLAGANDE Migrationsverket MOTPART Ombud: ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Malmö, migrationsdomstolens dom 2016-03-07 i mål nr UM

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i utlänningslagen (2005:716); SFS 2018:67 Utkom från trycket den 20 februari 2018 utfärdad den 8 februari 2018. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga

Läs mer

Se t.ex. AMS, Ura 2007:3, Arbetsmarknadsutsikterna för år 2007 och 2008 samt KAKI:s delbetänkande, SOU 2005:50. 2

Se t.ex. AMS, Ura 2007:3, Arbetsmarknadsutsikterna för år 2007 och 2008 samt KAKI:s delbetänkande, SOU 2005:50. 2 1 (7) Datum Vårt dnr 2007-11-15 013-2007-2792 Ert datum Ert dnr 2007-07-17 ju2007/6628/ema Justitiedepartementet Enheten för Migration och Asylpolitik 103 39 Stockholm Nuteks remissvar gällande SOU 2005:50

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i utlänningslagen (2005:716); utfärdad den 19 juni 2013. SFS 2013:606 Utkom från trycket den 2 juli 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om utlänningslagen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i utlänningslagen (2005:716); utfärdad den 27 juni 2013. SFS 2013:648 Utkom från trycket den 9 juli 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om utlänningslagen

Läs mer

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2016:18

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2016:18 M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2016:18 Målnummer: UM8434-15 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2016-09-01 Rubrik: Möjligheten att på grund av synnerliga skäl enligt 5 kap. 18 andra stycket

Läs mer

REMISSVAR (Ju2007/9381/EMA)

REMISSVAR (Ju2007/9381/EMA) 2007-11-28 Rnr 81.07 Justitiedepartementet Eva Åkerman Börje 103 39 STOCKHOLM REMISSVAR (Ju2007/9381/EMA) Förslag till rådets direktiv om villkoren för tredjelandsmedborgares inresa och vistelse för högkvalificerad

Läs mer

Rättslig kommentar. angående

Rättslig kommentar. angående 1 Rättsavdelningen 2018-03-06 SR 07/2018 Rättslig kommentar angående bedömning av anställningsvillkor enligt 6:2 utlänningslagen för ansökan om förlängning av uppehålls- och arbetstillstånd på grund av

Läs mer

Vägledning för kontroll av arbets- och uppehållstillstånd

Vägledning för kontroll av arbets- och uppehållstillstånd Vägledning för kontroll av arbets- och uppehållstillstånd Denna vägledning med checklista ska underlätta hur en arbetsgivare ska kunna genomföra sin skyldighet att, innan en anställning påbörjas och under

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i utlänningsförordningen (2006:97); SFS 2018:72 Utkom från trycket den 20 februari 2018 utfärdad den 8 februari 2018. Regeringen föreskriver 1 i fråga om

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i utlänningslagen (2005:716) Utfärdad den 26 april 2018 Publicerad den 3 maj 2018 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om utlänningslagen (2005:716)

Läs mer

Yttrande gällande Ds 2017:27 Genomförande av säsongsanställningsdirektivet

Yttrande gällande Ds 2017:27 Genomförande av säsongsanställningsdirektivet 1(7) 2017-09-12 Justitiedepartementet Åsa Odin Ekman 103 33 Stockholm 0725292448 Sverige asa.odinekman@tco.se Yttrande gällande Ds 2017:27 Genomförande av säsongsanställningsdirektivet Ju2017/05569/L7

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm DOM 2017-08-10 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 4516-16 1 KLAGANDE MOTPART Migrationsverket ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Malmö, migrationsdomstolens dom 2016-06-02 i mål nr UM 1077-16 SAKEN

Läs mer

Ds 2018:37 Genomförande av student- och forskardirektivet

Ds 2018:37 Genomförande av student- och forskardirektivet 1(5) Justitiedepartementet Åsa Odin Ekman 103 33 Stockholm asa.odinekman@tco.se Sverige +46725292448 Ds 2018:37 Genomförande av student- och forskardirektivet Ju2018/04280/L7 TCO har getts möjlighet att

Läs mer

Remissvar Genomförande av student- och forskardirektivet (Ds 2018:37), dnr Ju2018/04280/L7

Remissvar Genomförande av student- och forskardirektivet (Ds 2018:37), dnr Ju2018/04280/L7 2018-10-30 Komm2018/00082-7 Utredningen om ökad internationalisering av universitet och högskolor U 2017:02 Remissvar Genomförande av student- och forskardirektivet (Ds 2018:37), dnr Ju2018/04280/L7 Internationaliseringsutredningen

Läs mer

Nya regler för arbetskraftsinvandring

Nya regler för arbetskraftsinvandring Socialförsäkringsutskottets betänkande 2008/09:SfU3 Nya regler för arbetskraftsinvandring Sammanfattning I betänkandet behandlar utskottet regeringens proposition 2007/08:147 Nya regler för arbetskraftsinvandring

Läs mer

Utkast till lagrådsremiss

Utkast till lagrådsremiss Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm Klicka här för att ange datum. Klicka här för att ange namnundersktift1.

Läs mer

Saco kommenterar nedan utredningens kartläggning och förslag.

Saco kommenterar nedan utredningens kartläggning och förslag. 2017-02-20 Rnr 117.16 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm REMISSVAR (Ju2016/09057/EMA) Stärkt ställning för arbetskraftsinvandrare på arbetsmarknaden (SOU 2016:91) Övergripande synpunkter Saco anser

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i utlänningslagen (2005:716); SFS 2016:753 Utkom från trycket den 30 juni 2016 utfärdad den 22 juni 2016. Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om utlänningslagen

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i utlänningslagen (2005:716) Utfärdad den 19 juni 2019 Publicerad den 26 juni 2019 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs i fråga om utlänningslagen (2005:716)

Läs mer

REMISSVAR (Ju2017/02026/L7) Genomförande av ICT-direktivet (Ds 2017:3)

REMISSVAR (Ju2017/02026/L7) Genomförande av ICT-direktivet (Ds 2017:3) 2017-04-28 Rnr 14.17 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm REMISSVAR (Ju2017/02026/L7) Genomförande av ICT-direktivet (Ds 2017:3) Saco har inbjudits att lämna synpunkter på remitterat förslag till implementering

Läs mer

Rättsligt ställningstagande

Rättsligt ställningstagande BFD12 080926 1 (6) Rättslig styrning 2014-07-16 RCI 14/2014 Rättsligt ställningstagande angående bedömning av om den lön, inklusive eventuella förmåner, som erbjuds för en anställning är tillräcklig för

Läs mer

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM113. Nytt blåkortsdirektiv. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Justitiedepartementet

Regeringskansliet Faktapromemoria 2015/16:FPM113. Nytt blåkortsdirektiv. Dokumentbeteckning. Sammanfattning. Justitiedepartementet Regeringskansliet Faktapromemoria Nytt blåkortsdirektiv Justitiedepartementet 2016-07-14 Dokumentbeteckning KOM (2016) 378 Förslag till Europaparlamentets och rådets direktiv om villkor för tredjelandsmedborgares

Läs mer

Rättsligt ställningstagande

Rättsligt ställningstagande 1 (12) Rättsavdelningen 2017-03-03 SR 06/2017 I detta styrdokument finns även hänvisningar av relevans för lagen om Tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige (den s.k.

Läs mer

Kommittédirektiv. Åtgärder för att stärka arbetskraftsinvandrares ställning på arbetsmarknaden. Dir. 2015:75

Kommittédirektiv. Åtgärder för att stärka arbetskraftsinvandrares ställning på arbetsmarknaden. Dir. 2015:75 Kommittédirektiv Åtgärder för att stärka arbetskraftsinvandrares ställning på arbetsmarknaden Dir. 2015:75 Beslut vid regeringssammanträde den 2 juli 2015 Sammanfattning En särskild utredare ska undersöka

Läs mer

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:16

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:16 M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:16 Målnummer: UM4516-16 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2017-08-10 Rubrik: Vid prövningen av om ett återreseförbud ska upphävas bör en helhetsbedömning

Läs mer

BESLUT Meddelat i Stockholm

BESLUT Meddelat i Stockholm KAMMARRÄTTEN Migrationsöverdomstolen Avdelning 05 BESLUT 2014-01-27 Meddelat i Stockholm Mål nr UM 8537-13 1 KLAGANDE MOTPART Migrationsverket ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrättens i Stockholm, migrationsdomstolen,

Läs mer

Regeringens proposition 2016/17:133

Regeringens proposition 2016/17:133 Regeringens proposition 2016/17:133 Kompletteringar av den tillfälliga lagen för uppehållstillstånd rörande studier på gymnasienivå Prop. 2016/17:133 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen.

Läs mer

Förslag till blåkortsdirektiv

Förslag till blåkortsdirektiv 1(7) Justitiedepartementet Åsa Odin Ekman 0725292448 asa.odinekman@tco.se Förslag till blåkortsdirektiv Ju2016/04575/EMA Förslag till Europaparlamentets och Rådets direktiv om villkor för tredjelandsmedborgares

Läs mer

Regeringens proposition 2007/08:147

Regeringens proposition 2007/08:147 Regeringens proposition 2007/08:147 Nya regler för arbetskraftsinvandring Prop. 2007/08:147 Regeringen överlämnar denna proposition till riksdagen. Stockholm den 29 april 2008 Fredrik Reinfeldt Tobias

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Möjlighet att avstå från återkallelse av uppehållstillstånd för arbete

Utdrag ur protokoll vid sammanträde Möjlighet att avstå från återkallelse av uppehållstillstånd för arbete 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2017-10-31 Närvarande: F.d. justitierådet Lennart Hamberg samt justitieråden Erik Nymansson och Dag Mattsson. Möjlighet att avstå från återkallelse av uppehållstillstånd

Läs mer

Promemorian Genomförande av student- och forskardirektivet (Ds 2018:37)

Promemorian Genomförande av student- och forskardirektivet (Ds 2018:37) 2018-11-19 YTTRANDE Justitiedepartementet 103 33 Stockholm Er ref: Ju2018/04280/L7 Promemorian Genomförande av student- och forskardirektivet (Ds 2018:37) Bakgrund I promemorian föreslås de bestämmelser

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i utlänningslagen (2005:716); utfärdad den 27 november 2014. SFS 2014:1400 Utkom från trycket den 5 december 2014 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 att 4

Läs mer

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:18

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:18 M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:18 Målnummer: UM9168-16 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2017-09-06 Rubrik: Lagrum: Fråga om särskilda skäl för att kunna bevilja en utlänning förlängt

Läs mer

REMISSVAR (Ju2016/04575/EMA) Kommissionens förslag till nytt blåkortsdirektiv

REMISSVAR (Ju2016/04575/EMA) Kommissionens förslag till nytt blåkortsdirektiv 2016-09-09 Rnr 68.16 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm REMISSVAR (Ju2016/04575/EMA) Kommissionens förslag till nytt blåkortsdirektiv Kommissionen har presenterat ett förslag till reviderat blåkortsdirektiv.

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2016:752) om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige; SFS 2017:352 Utkom från trycket den 16 maj 2017 utfärdad den

Läs mer

REMISSVAR (U/2008/7973/UH) En hållbar lärarutbildning (SOU 2008:109)

REMISSVAR (U/2008/7973/UH) En hållbar lärarutbildning (SOU 2008:109) 2009-03-30 Rnr 1.09 Utbildningsdepartementet 103 33 STOCKHOLM REMISSVAR (U/2008/7973/UH) En hållbar lärarutbildning (SOU 2008:109) Sveriges akademikers centralorganisation har beretts tillfälle att yttra

Läs mer

8.2 Arbetstillstånd - anställning

8.2 Arbetstillstånd - anställning Migrationsverket Utlänningshandboken Arbetstillstånd - anställning Skapad 2008-12-15 Uppdaterad 2009-02-15 8.2 Arbetstillstånd - anställning Innehållsförteckning Inledning Villkor för att bevilja arbetstillstånd

Läs mer

REMISSVAR (Ju/2013/6287/L7) Åtgärder mot missbruk av reglerna för arbetskraftsinvandring (Ds 2013:57) De viktigaste åtgärderna saknas

REMISSVAR (Ju/2013/6287/L7) Åtgärder mot missbruk av reglerna för arbetskraftsinvandring (Ds 2013:57) De viktigaste åtgärderna saknas 2013-11-18 Rnr 68.13 Justitiedepartementet 103 33 Stockholm REMISSVAR (Ju/2013/6287/L7) Åtgärder mot missbruk av reglerna för arbetskraftsinvandring (Ds 2013:57) De viktigaste åtgärderna saknas Att arbetskraftsinvandrare

Läs mer

DOM 2010-02-11 Meddelad i Stockholm

DOM 2010-02-11 Meddelad i Stockholm 2010-02-11 Meddelad i Stockholm 1 KLAGANDE Ombud: MOTPART Migrationsverket ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Länsrättens i Stockholms län, migrationsdomstolen, dom den 28 april 2009 i mål nr UM 3807-09, se bilaga (Migrationsverkets

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (2016:752) om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige Publicerad den 13 juni 2018 Utfärdad den 8 juni 2018 Enligt

Läs mer

Rättsavdelningen /2018. vilka som omfattas av 1 första stycket 3 i lagen (1994:137) om mottagande av asylsökande m.fl.

Rättsavdelningen /2018. vilka som omfattas av 1 första stycket 3 i lagen (1994:137) om mottagande av asylsökande m.fl. 1 (15) Rättsavdelningen 2018-10-11 36/2018 Rättsligt ställningstagande angående vilka som omfattas av 1 första stycket 3 i lagen (1994:137) om mottagande av asylsökande m.fl. (LMA) Innehåll Sammanfattning...

Läs mer

Samråd med Arbetsförmedlingen och yttrande till Migrationsverket eller arbetsgivare

Samråd med Arbetsförmedlingen och yttrande till Migrationsverket eller arbetsgivare Nr 15/2017 2017-12-13 Till Läkarförbunds yrkes- och lokalföreningar Samråd med Arbetsförmedlingen och yttrande till Migrationsverket eller arbetsgivare Antalet samråd med Arbetsförmedlingen och yttranden

Läs mer

Utkast till lagrådsremiss

Utkast till lagrådsremiss Utkast till lagrådsremiss Förlängning av lagen om tillfälliga begränsningar av möjligheten att få uppehållstillstånd i Sverige Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm Klicka här för

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Förordning om ändring i utlänningsförordningen (2006:97); SFS 2009:1549 Utkom från trycket den 30 december 2009 utfärdad den 17 december 2009. Regeringen föreskriver i fråga

Läs mer

Remissvar utkast till lagrådsremiss om Begränsningar av möjligheterna att få uppehållstillstånd i Sverige

Remissvar utkast till lagrådsremiss om Begränsningar av möjligheterna att få uppehållstillstånd i Sverige 1(11) Justitiedepartementet Åsa Odin Ekman 103 33 Stockholm 0725292448 Sverige asa.odinekman@tco.se Remissvar utkast till lagrådsremiss om Begränsningar av möjligheterna att få uppehållstillstånd i Sverige

Läs mer

DOM 2015-05-28 Meddelad i Stockholm

DOM 2015-05-28 Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2015-05-28 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 10004-14 1 KLAGANDE Migrationsverket MOTPART ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Malmö; migrationsdomstolens dom den 16 december 2014 i mål nr

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2013-06-25 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 2065-13 1 KLAGANDE Ombud: MOTPART Migrationsverket ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrättens i Stockholm, migrationsdomstolen, dom den 13 mars 2013

Läs mer

förlängning av ett tidsbegränsat uppehålls- och arbetstillstånd när det finns ett gällande lagakraftvunnet beslut om avvisning eller utvisning

förlängning av ett tidsbegränsat uppehålls- och arbetstillstånd när det finns ett gällande lagakraftvunnet beslut om avvisning eller utvisning 1 (10) Rättsavdelningen 2018-03-26 SR 10/2018 Rättsligt ställningstagande angående förlängning av ett tidsbegränsat uppehålls- och arbetstillstånd när det finns ett gällande lagakraftvunnet beslut om avvisning

Läs mer

REMISSVAR Rnr 105.06. Till Näringsdepartementet. Promemorian Bättre möjligheter till tidsbegränsad anställning m m N2006/12113/ARM

REMISSVAR Rnr 105.06. Till Näringsdepartementet. Promemorian Bättre möjligheter till tidsbegränsad anställning m m N2006/12113/ARM Lilla Nygatan 14 Box 2206 2007-01-26 103 15 STOCKHOLM tel 08/613 48 00 fax 08/24 77 01 e-post inger.skogh@saco.se REMISSVAR Rnr 105.06 Till Näringsdepartementet Promemorian Bättre möjligheter till tidsbegränsad

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2014-11-07 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 1546-13 1 KLAGANDE Ombud: MOTPART Migrationsverket ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Stockholms, migrationsdomstolen, dom den 29 november 2012

Läs mer

BESLUT Meddelat i Stockholm

BESLUT Meddelat i Stockholm KAMMARRÄTTEN I STOCKHOLM Migrationsöverdomstolen Avdelning 2 BESLUT 2013-03-07 Meddelat i Stockholm Mål nr UM 9085-12 1 KLAGANDE MOTPART Migrationsverket ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrättens i Göteborg,

Läs mer

Nya omständigheter och verkställighetshinder

Nya omständigheter och verkställighetshinder Svensk migrationsrätt JUFN21 Nya omständigheter och verkställighetshinder Kort om avvisning och utvisning I 8 kap. UtlL 8 kap. 16 - Avslås eller avvisas en ansökan om uppehållstillstånd eller återkallas

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2018-05-15 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 2239-17 1 KLAGANDE 1. Andrei Myslivets, 791228 2. Iryna Myslivets, 800424 Ombud: Jur.kand. Fredrik Bergman och jur.kand. Clarence Crafoord MOTPART

Läs mer

Innehåll. Sammanfattning... 9

Innehåll. Sammanfattning... 9 Innehåll Sammanfattning... 9 1 Författningsförslag... 11 1.1 Förslag till lag om ändring i utlänningslagen (2005:716)... 11 1.2 Förslag till lag om ändring i lagen (1991:572) om särskild utlänningskontroll...

Läs mer

Genomförande av det ändrade direktivet om varaktigt bosatta tredjelandsmedborgares ställning

Genomförande av det ändrade direktivet om varaktigt bosatta tredjelandsmedborgares ställning Ds 2013:32 Genomförande av det ändrade direktivet om varaktigt bosatta tredjelandsmedborgares ställning Justitiedepartementet SOU och Ds kan köpas från Fritzes kundtjänst. För remissutsändningar av SOU

Läs mer

Uppehållstillstånd för vissa vårdnadshavare som sammanbor med barn i Sverige

Uppehållstillstånd för vissa vårdnadshavare som sammanbor med barn i Sverige Socialförsäkringsutskottets betänkande 2013/14:SfU22 Uppehållstillstånd för vissa vårdnadshavare som sammanbor med barn i Sverige Sammanfattning I betänkandet behandlar utskottet proposition 2013/14:217

Läs mer

Yttrande över Bättre möjligheter till tidsbegränsad anställning

Yttrande över Bättre möjligheter till tidsbegränsad anställning 25 januari 2007 a06-2406 YT/gih Näringsdepartementet Jakobsgatan 26 103 33 Stockholm Yttrande över Bättre möjligheter till tidsbegränsad anställning Svenska Kommunalarbetareförbundet har givits möjlighet

Läs mer

betydelsen av att sökanden inte kan besöka en utlandsmyndighet vid uppehållstillstånd på grund av anknytning

betydelsen av att sökanden inte kan besöka en utlandsmyndighet vid uppehållstillstånd på grund av anknytning 1 (7) Rättsavdelningen 2017-02-27 SR 04/2017 Rättsligt ställningstagande angående betydelsen av att sökanden inte kan besöka en utlandsmyndighet vid uppehållstillstånd på grund av anknytning Sammanfattning

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2006-01-19 Närvarande: f.d. regeringsrådet Bengt-Åke Nilsson, regeringsrådet Stefan Ersson och justitierådet Lars Dahllöf. Enligt en lagrådsremiss den 8 december

Läs mer

förutsättningar för arbetstillstånd för personer som erbjudits anställning som personlig assistent

förutsättningar för arbetstillstånd för personer som erbjudits anställning som personlig assistent 1 (11) Rättsavdelningen 2018-12-03 SR 42/2018 Rättsligt ställningstagande angående förutsättningar för arbetstillstånd för personer som erbjudits anställning som personlig assistent Sammanfattning En tredjelandsmedborgare

Läs mer

Motion till riksdagen: 2014/15:2645 av Elisabeth Svantesson m.fl. (M, C, FP, KD) Utgiftsområde 8 Migration

Motion till riksdagen: 2014/15:2645 av Elisabeth Svantesson m.fl. (M, C, FP, KD) Utgiftsområde 8 Migration Flerpartimotion Motion till riksdagen: 2014/15:2645 av Elisabeth Svantesson m.fl. (M, C, FP, KD) Utgiftsområde 8 Migration Förslag till riksdagsbeslut 1. Riksdagen tillkännager för regeringen som sin mening

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2017-12-13 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 1350-17 1 KLAGANDE MOTPART Migrationsverket ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Stockholm, migrationsdomstolens dom den 17 januari 2017 i mål

Läs mer

Remissyttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå

Remissyttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Sida: 1 av 7 Af-2016/00430191 Datum: 2016-12-13 Avsändarens referens: Ju2016/08546/L7 Remissyttrande: Utkast till lagrådsremiss Uppehållstillstånd för studier på gymnasial nivå Sammanfattning Arbetsförmedlingen

Läs mer

Rättslig styrning 2011-06-22 RCI 19/2011

Rättslig styrning 2011-06-22 RCI 19/2011 BFD12 080926 1 (5) Rättslig styrning 2011-06-22 RCI 19/2011 Rättsligt ställningstagande angående uppehållstillstånd för fristadsförfattare 1 Bakgrund Med fristadsförfattare avses författare som i sina

Läs mer

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2012:5

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2012:5 M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2012:5 Målnummer: UM409-11 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2012-03-27 Rubrik: Fråga om det föreligger synnerliga skäl för att göra undantag från huvudregeln

Läs mer

Ansökan om tillstånd att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Fylls i av Migrationsverket/UM

Ansökan om tillstånd att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Fylls i av Migrationsverket/UM 148011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om tillstånd att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Fylls i av Migrationsverket/UM Dossiernummer Signatur Denna blankett

Läs mer

Utdrag ur protokoll vid sammanträde

Utdrag ur protokoll vid sammanträde 1 LAGRÅDET Utdrag ur protokoll vid sammanträde 2017-02-17 Närvarande: F.d. justitieråden Leif Thorsson och Marianne Eliason samt justitierådet Erik Nymansson. Kompletteringar av den tillfälliga lagen för

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2014-02-26 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 3616-13 1 KLAGANDE Migrationsverket MOTPART Ombud: ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrättens i Malmö, migrationsdomstolen, dom den 25 april 2013 i mål

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i utlänningslagen (2005:716); utfärdad den 19 juni 2013. SFS 2013:646 Utkom från trycket den 2 juli 2013 Enligt riksdagens beslut 1 föreskrivs 2 i fråga om utlänningslagen

Läs mer

Förlängt anställningsskydd till 69 år

Förlängt anställningsskydd till 69 år 2018-09-24 R 51.18 Arbetsmarknadsdepartementet 103 33 Stockholm Remissvar Förlängt anställningsskydd till 69 år Saco har beretts tillfälle att lämna synpunkter på regeringens promemoria Förlängt anställningsskydd

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm Migrationsöverdomstolen 2016-12-08 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 8640-15 1 KLAGANDE Migrationsverket MOTPART ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Luleå; migrationsdomstolens dom den 20 oktober 2015

Läs mer

DOM Meddelad i Stockholm

DOM Meddelad i Stockholm I STOCKHOLM 2017-03-03 Meddelad i Stockholm Mål nr UM 3926-16 1 KLAGANDE Sveriges ambassad i Bangkok MOTPART Ombud: ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Göteborg, migrationsdomstolens dom 2016-05-24

Läs mer

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:5

M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:5 M i g r a t i o n s ö v e r d o m s t o l e n MIG 2017:5 Målnummer: UM3926-16 Avdelning: 1 Avgörandedatum: 2017-03-03 Rubrik: En utlänning som ansökt om Schengenvisering enligt bestämmelserna i viseringskodexen

Läs mer

BESLUT Meddelat i Stockholm

BESLUT Meddelat i Stockholm KAMMARRÄTTEN BESLUT 2015-08-27 Meddelat i Stockholm Mål nr UM 9246-14 1 KLAGANDE 1. 2. Ombud för 1 och 2: MOTPART Migrationsverket ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Förvaltningsrätten i Luleå; migrationsdomstolens

Läs mer

Ansökan om tillstånd för att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige

Ansökan om tillstånd för att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige 148011 Inkom utlandsmyndighet Inkom Migrationsverket Ansökan om tillstånd för att arbeta i Sverige för dig som befinner dig utanför Sverige Dossiernummer Signatur Denna blankett ska användas av dig som

Läs mer

Ändring av en avvisningsbestämmelse i utlänningslagen. Alexandra Wilton Wahren (Justitiedepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll

Ändring av en avvisningsbestämmelse i utlänningslagen. Alexandra Wilton Wahren (Justitiedepartementet) Lagrådsremissens huvudsakliga innehåll Lagrådsremiss Ändring av en avvisningsbestämmelse i utlänningslagen Regeringen överlämnar denna remiss till Lagrådet. Stockholm den 25 februari 2016 Peter Hultqvist Alexandra Wilton Wahren (Justitiedepartementet)

Läs mer

Samordningsnummer till asylsökande, Skatteverkets promemoria , Dnr /113

Samordningsnummer till asylsökande, Skatteverkets promemoria , Dnr /113 YTTRANDE Vårt ärendenr: 2016-07-01 Avdelningen för arbetsgivarpolitik Arbetsmarknadssektionen Mia Hemmestad Finansdepartementet, Skatte- och tullavdelningen 10333 STOCKHOLM Samordningsnummer till asylsökande,

Läs mer

Kommittédirektiv. Särskilt förfarande för tredjelandsmedborgares inresa och vistelse i forskningssyfte. Dir. 2006:4

Kommittédirektiv. Särskilt förfarande för tredjelandsmedborgares inresa och vistelse i forskningssyfte. Dir. 2006:4 Kommittédirektiv Särskilt förfarande för tredjelandsmedborgares inresa och vistelse i forskningssyfte Dir. 2006:4 Beslut vid regeringssammanträde den 19 januari 2006 Sammanfattning av uppdraget En särskild

Läs mer