Innehåll. Din utbildningspartner. Kunskap är en skatt som följer ägaren överallt!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehåll. Din utbildningspartner. Kunskap är en skatt som följer ägaren överallt!"

Transkript

1

2 2 3 Din utbildningspartner Innehåll Papyrus Supplies Cleaning Academy är Papyrus Supplies och StädgrossImportens gemensamma utbildningsprogram. Erfarna kursledare med gedigen kunskap och modernt tänkande borgar för utbildningskvalitet. Vi ser till att du lämnar kursen med kunskap som du vet att du är i behov av och dessutom kunskap du inte anat du behöver. Vi lämnar KUNSKAPSGARANTI på kurserna i Papyrus Supplies Cleaning Academy, vilket innebär att vi garanterar att du når satta utbildningsmål efter kursen! Kunskap föder kreativa och engagerade medarbetare. Kunskap ger ökad arbetsglädje och yrkesstolthet. Att våga satsa på personalen är att våga satsa på framtiden! Städutbildning Grundkurs 4 Professionell golvvård 5 Underhåll av lackade och oljade trägolv 6 Underhåll av stengolv 7 Professionell fönsterputs 8 Klotter inomhus 9 SRY Yrkesbevis Arbetsledarutbildning 12 Försäljning av städtjänster 13 KlinIT 14 Grundkurs i hygien 15 Företagsanpassade utbildningar Våra kursledare 17 Om oss 18 Värt att veta Kursanmälan 20 Kunskap är en skatt som följer ägaren överallt! (kinesiskt ordspråk)

3 4 5 Städutbildning Grundkurs Professionell golvvård Kurslängd: 2 heldagar För nyanställd personal och personal/ instruktörer/arbetsledare som behöver lite uppfräschning av sina kunskaper. En utbildning som omfattar grunderna i städyrket. Teori Städmetoder/städsystem Redskap & maskiner Kemteknik/bioteknik ph-skalan Golv- & inredningsmaterial Underhåll & skötsel Service & kvalitet Praktik Ergonomi Moppteknik Användning och skötsel av dammsugare Användning och skötsel av kombiskurmaskin Praktisk utbildning i städning av kontorsrum, sanitetsutrymmen och pentryn...samt en del annat matnyttigt :- exkl moms 2.610:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och två minnesvärda luncher på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus. Kurslängd: 2 heldagar Välrenommerad utbildning som vänder sig främst till städare men även andra som är intresserade av att få kunskap om hur en professionell och rationell golvvård går till och hur lönsam den kan vara för alla parter. Ett professionellt utfört golvvårdsjobb ger de bästa förutsättningarna för det framtida underhållet och den dagliga städningen. Utbildningen omfattar följande: Nollställning av golv Grundbehandling/försegling Behandling med toppolish Rengöring och städmetoder Reparation och underhåll Säkerhet Planering Redskap och maskinell utrustning Praktikpassen utförs med all den utrustning som behövs för att utföra en professionell golvvård och därmed skapa de bästa förutsättningarna för det framtida underhållet och den dagliga städningen. Ta med oömma kläder och skor! 2.900:- exkl moms 2.610:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och två minnesvärda luncher på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus. Utbildningen kan även anpassas till fastighetsägare, fastighetsförvaltare och inköpare.

4 6 7 Underhåll av trägolv Underhåll av stengolv Kurslängd: 4 timmar För dig som vill kunna bibehålla trägolvets vackra utseende oberoende av tidigare behandling. Utbildningen omfattar följande: Materialkännedom Olika behandlingsmetoder Praktiska övningar Hur skiljer sig olika trä i hårdhet? Olja eller lack i offentlig miljö? Vilket underhåll krävs för att bevara det vackra djupet i träet? Teoretiskt arbetar vi med datorpresentation och praktiskt med all den utrustning som behövs för att utföra professionell trävård :- exkl moms 1.170:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe och smörgås. Kurslängd: 3 timmar För dig som vill kunna underhålla stenytor på ett enkelt sätt. Utbildningen omfattar följande: Twister och Scotchgard Materialkännedom Påverkan och åverkan Olika behandlingsmetoder Praktiska övningar Vi tittar på olika underhållsmetoder när det gäller stengolv av marmor, betong, terrazzo och kalksten. I teori och praktik går vi igenom alla moment, redskap, material och maskiner inom 3M Scotchgard och Twister-systemen. Dessutom berör vi kristallisering och behandling med marmorpulver. Praktikpassen utförs med all den utrustning som behövs för att utföra stenunderhåll och därmed skapa de bästa förutsättningarna för framtiden. Ta med oömma kläder och skor! 1.500:- exkl moms 1.350:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe och smörgås.

5 8 9 Professionell fönsterputs Klotter inomhus Kurslängd: 3 timmar För dig som vill lära dig att putsa fönster på det mest effektiva och professionella sättet. Modern, professionell fönsterputsning är på inget sätt lik putsning i hemmet. Det har dessutom skett en utveckling på materialsidan. Lär dig att använda rätt teknik beroende på glasytornas storlek, läge m.m. En av Sveriges mest erfarna instruktörer är till din hjälp. Utbildningen omfattar följande: Olika putstekniker Planering Krångliga fönsterbågar Putsning med stång - stångning Färgskrapning Rätt redskap Vädrets påverkan Praktiskt arbetar vi med all den utrustning som behövs för att utföra professionell fönsterputsning :- exkl moms 1.350:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe och smörgås. Kurslängd: 4 timmar För dig som vill kunna avlägsna klotter i t.ex. entréer, toaletter, hissar, trapphus och andra ytor inomhus. Klotter föder som bekant klotter. Klotter ger även mer eller mindre svåra skador på de ytor som drabbats. Klotter inomhus skapar dessutom en känsla av otrygghet och att miljön känns allmänt smutsig. Den som drabbas av klotter vill i regel att den utsatta ytan återställs till sitt ursprungliga utseende. Det kräver god kännedom om färger, underlag, metoder, utrustning och kemikalier. En klottersanering skall lösa ett problem och inte skapa ett nytt. Den enda garantin för ett bra resultat är kunskap. Utbildningen omfattar följande Grundläggande kännedom om kemikalier/ produkter som löser klotter Säkerhet & personskydd Materialkännedom - olika underlag/ytor Praktiska övningar Försäljningsargument för sanering av klotter inomhus 1.300:- exkl moms 1.170:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe och smörgås samt en AGS Klotterbox (värde ca 520:-).

6 10 11 SRY Yrkesbevis Kurslängd: 6 heldagar kl 9-16 (inkl provdag) OBS! Uppdelat på 2 veckor. Krav: Du måste kunna prata, läsa och skriva svenska. För dig med erfarenhet från städyrket som vill kunna städa professionellt med moderna metoder, redskap och rengöringsmedel för god ekonomi och miljö. Yrkesbevis för städare är en yrkesutbildning för städare som Servicebranschens Yrkesnämnd, SRY, tagit fram. Utbildningen genomförs med Almegas utbildningsmaterial Professionell Städservice under ledning av SRY-godkänd handledare. I allt flera städupphandlingar ställs krav på välutbildad personal med SRY Yrkesbevis. Vill man samarbeta med offentliga institutioner lägger man grunden med denna utbildning. Teori som ingår Service och kvalitet Organisation och ekonomi Lärande företag Ergonomi, friskvård, arbetsmiljö och miljön omkring oss Städningens grunder och arbetsplanering Kemtekniska produkter Redskap och maskiner Golv- och inredningsmaterial Yrkesbevisets praktiska prov Utrusta en städvagn Hur man utför moppning och sanitetsstädning med rätt materiel Att använda en kombiskurmaskin, högvarvsmaskin/high speed, singelskurmaskin och våtsug på rätt sätt Viktiga områden som service, kvalitet, teamarbete och affärsmannaskap avhandlas :- exkl moms 7.650:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial inkl kursboken, kaffe, smörgås och fem minnesvärda luncher på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt och ett praktiskt kunskapstest. Yrkesbeviset utfärdas efter utbildningen till samtliga som klarat testen med godkänt resultat. Kursboken Professionell Städservice.

7 12 13 Arbetsledarutbildning Försäljning av städtjänster Kurslängd: 2 heldagar För dig som är eller ska bli arbetsledare eller gruppledare i städbranschen. Dag 1 - Att vara ledare Vad innebär det att vara ledare? Olika former av ledarskap Vilka krav ställs på mig som ledare från kund, arbetsgivare och personal? Vad kan vi utveckla? Hur olika roller påverkar kundrelationer Kvalitetsfokus Hur motiverar jag personalen? Personlig utvecklingsplan - steg 1 Dag 2 - Att leda personal Uppföljning av första dagen Formera grupper för ökad effektivitet AIFI = Anställning - Introduktion - Förberedande utbildning - Instruktion. Introduktion av nya medarbetare Att coacha medarbetare Personlig utvecklingsplan - steg 2 Återkoppling till kursledaren Att sätta mål och genomföra förändringar Hur går vi vidare? Vad behöver vi för att fortsätta utvecklas? 6.000:- exkl moms 5.400:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och två minnesvärda luncher på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus. Kurslängd: 1 heldag För dig som jobbar som säljare, arbetsledare eller driftchef på städbolag. Efter säljutbildningen ska du ha fått ny inspiration och nya verktyg till att öka och förbättra företagets lönsamhet genom merförsäljning och nyförsäljning. Kursens innehåll är sammansatt så att du får både säljkunskaper och produktkunskaper som kommer att hjälpa dig att öka försäljningen och lönsamheten på det du säljer. Våra erfarenheter visar att när en säljare behärskar de olika städmetoderna och kan konsultera kunden i hur olika material och utrustning påverkar drifts- och underhållskostnaderna så är kunden mer benägen att se och ta höjd för en långsiktig lösning. Det gynnar både kunden och städbolaget och skapar en bättre arbetsmiljö för både städpersonal och de som vistas i lokalerna. Utbildningen omfattar följande Grundläggande försäljning Personlig presentationsteknik Tekniken i att boka besök Frågeteknik och att hantera invändningar Avsluta en affär Använda ROI (Return On Investment) i säljarbetet - lönsamhetsberäkning för kundens investering 3.000:- exkl moms 2.700:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och en lunch/matupplevelse på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus.

8 14 15 KlinIT Presentera och utbilda enklare! En Powerpoint-utbildning som bildar grunden till er internutbildning och dessutom skräddarsys till en proffsig företagspresentation. 16 olika städmiljöer KlinIT är ett unikt verktyg för effektivare internutbildningar och kundpresentationer utarbetat av StädgrossImporten. Spar mycket tid och pengar till Ert företag. Intern städutbildning på dator Professionellt presentations- och säljverktyg gentemot slutkund Visuell beskrivning av städinstruktioner och utrustning för 16 olika miljöer Verktyg för gemensamma benämningar av metoder och utrustning inom företaget Enkel att använda som städinstruktion på objekten Bildbeskrivning av materialstandard lättåtkomlig för egen personal Kundservice Lättförståelig information till dina kunder Enkel anpassning för olika typ av kundverksamhet Oavsett antal användare: 1.250:-/månad i 1 år. exkl moms för samtliga användare! OBS! et är ej per licens utan för samtliga anställda på företaget, oavsett antal. Boka en demonstration! Maila till Grundkurs i hygien Kurslängd: 1 heldag kl För dig som städar i lokaler med risk för spridning av smitta. Även för personal inom daghem, skola, äldrevård, kök som vill få mer kunskap om mikroorganismer och smittspridning. Rätt kunskaper om bakterier, städmetoder, materialhantering och handhygien förebygger att många sjukdomar inte sprids. Här bringar vi klarhet i vilken ordning man städar ett hygienutrymme samt vilka städmetoder och rengöringsmedel som ska användas. Utbildningen omfattar följande Vilka städmetoder är lämpliga? Kemikalier och redskap När kan jag städa och när får jag inte göra det? Lagstiftningen Mikrobiologi Egenkontroll Ansvarsfördelning Personlig hygien Mikrobiologisk provtagning Städning/rengöring i olika miljöer såsom vårdlokaler, kök, soprum, varumottagningar, toaletter och allmänna utrymmen 1.900:- exkl moms 1.710:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och en lunch/matupplevelse på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus.

9 16 17 Våra kursledare För att få ut mesta möjliga av utbildningen krävs kompetenta kursledare med stor rutin inom sina ämnesområden. Här följer en kort presentation. Rolf Andersson 30 år i städbranschen med daglig praktisk problemlösning och kundsupport. Förflutet som städare och städledare. Håller i grundutbildningar och är handledare för SRY. Skådespelare och trollkonstnär. Företagsanpassade utbildningar Vi kan skräddarsy kursen åt er! Förutom att vi kan anpassa det ordinarie utbudet just för er, kan vi även erbjuda följande kurser: Trappstädning Städning av vårdlokaler Städning i ESD-miljö Städkalkylering Introduktion för nyanställd personal Rengöring med bioteknik Klottersanering Byggsanering & -städning Professionell hemservice Matt- & Textilvård Maskinkörkort Moppkörkort Nordisk städstandard INSTA 800 Städupphandling PRYL-certifiering Planering för Svanenmärkning av städtjänster ISO-certifiering kvalitet 9002 & miljö Utbildning sker antingen i våra kurslokaler eller ute på er arbetsplats - kanske i samband med ett arbetsledarmöte eller liknande. Vill du hålla i ett eget arrangemang eller ta hjälp av oss i samband med en kick-off? Hyr våra utbildningslokaler! Teija Frang Gustavsson Marknadsekonom DIHM. 15 år i branschen som bl a städare och marknadsansvarig på städbolag. Gedigen arbetslivserfarenhet: säljare, rektor, redaktör, egenföretagare, specialist på städ/hälsa och miljö. Utbildat SÄPO, Karolinska och Försvaret i muntlig framställning. Handledare SRY. Christian Strömberg Trägolvsspecialist och golvvårdsspecialist. Har ett förflutet som arbetsledare, golvvårdare och golvslipare. Stor erfarenhet av renovering av trägolv, linoleum och naturstensgolv. Har ansvaret för golvsliparnas hämtdepå hos StädgrossImporten. Dick Nordquist Fönsterputsspecialist och golvvårdsspecialist. En av Sveriges mest meriterade putsare och golvvårdare. 28 års erfarenhet inom branschen, varav 25 år i chefsbefattning. Har både spelat och tränat ishockey på elitnivå. Holger Magnusson Organisations-/kvalitetskonsult. Kemiingenjör och fil.kand inom beteendevetenskap. Handledarutbildad inom gruppdynamik och coaching. 35 års erfarenhet inom städbranschen i såväl Sverige som internationellt. Maila dina önskemål till Teija Frang Gustavsson på Papyrus Supplies alt. Torbjörn Blomqvist på StädgrossImporten Jonas Möller Marknadsekonom DIHM. Jobbat med försäljning, säljledning och säljträning sedan 1984, även utomlands. Konsult till företagsledningar avseende försäljning och säljstrategier. Har bl.a. personligen coachat ca 500 säljare under drygt 5000 coachingtimmar under 1 års tid. Populär föreläsare....& några till med stor kunskap och erfarenhet som inte kom med här.

10 18 19 Värt att veta... Papyrus Supplies är Skandinaviens ledande grossist av städprodukter, hygienartiklar och packprodukter. Papyrus Supplies hjälper dig som kund att få vardagen att fungera, oavsett om det handlar om leveranser av förbrukningsvaror eller kringtjänster. Bekräftelse Varje kurs har ett begränsat antal platser, så anmäl dig i god tid. En bekräftelse samt kallelse skickas ut till beställaren innan kursen. Bindande anmälan Kursanmälan är bindande men ej personbunden, dvs den kan överlåtas till en annan person inom samma företag. Ombokning eller avbokning av kursplats ska ske senast två veckor innan kursstart annars debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning senare än en vecka innan kursstart debiteras hela kursavgiften. Återbetalning ges endast mot läkarintyg. Papyrus Supplies/StädgrossImporten reserverar sig för oväntade händelser, sjukdom eller dyl, som kan göra att kurser flyttas eller ställs in med kort varsel. Kunskapsbonus 10% rabatt lämnas fr o m deltagare 2. Offert vid fler än nio deltagare. Fakturering Faktura skickas ut tidigast 45 dagar innan kursstart. Betalningsvillkor: 30 dagar netto. Kursavgiften skall vara betald innan kursstart för att garantera platsen. Efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta enligt räntelagen. Samtliga kurspriser är exklusive moms. StädgrossImporten är en totalleverantör av utrustning och support för städbolag, golvslipare och klottersanerare. Till kunderna hör även andra företag, städorganisationer, kommuner och statliga verk. Varuhuset nedan hittar du i Västberga/Hägersten, där även utbildningslokalerna finns. Kurslokaler Öppna kurser hålls, om ej annat anges i kallelsen, i anslutning till StädgrossImportens städvaruhus på Elektravägen 12 i Västberga, Stockholm. Företagsanpassade kurser hålls på plats hos er eller i annan överenskommen lokal. Boende Vi hjälper gärna till med tips om boende i samband med utbildningen. Kursdatum Aktuella kursdatum: Om datum ej är angivet återkommer vi närmare kursstart. Företagsanpassade kurser Samtliga kurser kan genomföras företagsinternt. Kunskapsgaranti Alla kurser i Papyrus Supplies Cleaning Academy omfattas av en garanti att kursdeltagare som uppfyllt grundkraven når för kursen utsatta utbildningsmål. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Uppdaterad info finns alltid på webben.

11 Att vara medveten om att man är okunnig är ett stort steg mot kunskap. (B Disraeli , brittisk premiärminister) Anmäl dig HÄR! Webben Mail Papyrus Supplies Box 1004, Mölndal Tel Fax StädgrossImporten Elektravägen 12, Hägersten Tel Fax

Handledarutbildning/yrkesbevis utgåva 6 2009-10 SRY. Grundkrav för utfärdande. av SRYs yrkesbevis

Handledarutbildning/yrkesbevis utgåva 6 2009-10 SRY. Grundkrav för utfärdande. av SRYs yrkesbevis Handledarutbildning/yrkesbevis utgåva 6 2009-10 SRY Grundkrav för utfärdande av SRYs yrkesbevis 1 Handledarutbildning 1. För att bli godkänd som handledare krävs följande: Genomfört godkänt prov för yrkesbevis.

Läs mer

Loggbok för YA-anställd

Loggbok för YA-anställd Loggbok för YA-anställd Serviceentreprenad Företag Anställd Handledare 1 Utgåva 1 Välkommen till utbildningsdelen i din yrkesintroduktionsanställning (YA) Som du säkert vet ska utbildningsdelen omfatta

Läs mer

Vi bidrar helt enkelt till en effektivare kärnverksamhet! Pia Radil Lokalvårdschef

Vi bidrar helt enkelt till en effektivare kärnverksamhet! Pia Radil Lokalvårdschef Lokalvårdservice Vår verksamhet genomsyras av lång erfarenhet med stark servicekultur. Undersökningar visar att vi erbjuder service på en högre nivå än vad vanliga städföretag gör. Vi nöjer oss inte med

Läs mer

UTBILDNINGSPLAN. Yrkesintroduktionsanställning (YA) Serviceentreprenad. Handledare: Företag: Utgåva 1

UTBILDNINGSPLAN. Yrkesintroduktionsanställning (YA) Serviceentreprenad. Handledare: Företag: Utgåva 1 UTBILDNINGSPLAN Yrkesintroduktionsanställning (YA) Serviceentreprenad Namn: Handledare: Företag: Utbildningsplan vid YA-anställning Serviceentreprenad Denna utbildningsplan är framtagen inom SRY för att

Läs mer

Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård

Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård Extratjänster Schemalägg ditt underhåll Storstädning Fönsterputsning Golvvård Storstädning Den vanliga städningen behöver kompletteras med storstädning någon gång om året. Storstädning kan omfatta ytor

Läs mer

Kursprogram hösten 2010

Kursprogram hösten 2010 Kursprogram hösten 2010 Vi ger utbildning du direkt har nytta av. En dag med det du behöver! Snabbt, enkelt och flexibelt! Våra lärare är konsulter med lång praktisk erfarenhet av uppdrag inom sina områden.

Läs mer

HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten

HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten HTC Diamond Cleaning System Tillsätt bara vatten www.htc-twister.com www.htc-twister.com HTC introducerar ett revolutionerande sätt att rengöra golv DCS Diamond Cleaning System är ett nytt sätt att mekaniskt

Läs mer

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2014 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ KURSÖVERSIKT

Läs mer

Rengöra och städa. Sektionen för vårdhygien - Landstinget Uppsala län

Rengöra och städa. Sektionen för vårdhygien - Landstinget Uppsala län Rengöra och städa Sektionen för vårdhygien - Landstinget Uppsala län Vårdgivarnas arbete med vårdhygien Nationell verksamhetstillsyn 2011 Socialstyrelsen Syfte granska vårdgivarnas centrala direktiv för

Läs mer

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ

KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI FASTIGHETSTEKNIK ERFARENHETSTRÄFFAR ENERGI & INNEMILJÖ KURSER UTBILDNINGAR FÖR FASTIGHETSBRANSCHEN HÖSTEN 2015 ARBETSMILJÖ BESIKTNING EKONOMI ENERGI & INNEMILJÖ ERFARENHETSTRÄFFAR FASTIGHETSTEKNIK JURIDIK PERSONLIG UTVECKLING KUNDER & MARKNAD UTEMILJÖ KURSÖVERSIKT

Läs mer

Kurser i Airbrush Makeup

Kurser i Airbrush Makeup Som Makeup Artist måste du hålla dig ajour med utvecklingen för att handskas med den konkurrens som vi har i branschen. Att lära sig airbrush makeup har blivit en självklarhet efter att nya HD tekniken

Läs mer

Våra utbildningar. Utbildningar över hela landet. Erfarna utbildare med praktisk erfarenhet

Våra utbildningar. Utbildningar över hela landet. Erfarna utbildare med praktisk erfarenhet Utbildning Kompetensutveckling är ett av våra viktigaste verktyg för att få den mänskliga faktorn att arbeta för oss. Previa erbjuder utbildningsinsatser som bidrar till att effektivisera er organisation,

Läs mer

Personlig utveckling, nätverkande och golf

Personlig utveckling, nätverkande och golf Personlig utveckling, nätverkande och golf Estoril, Lissabon 29 sep - 5 okt Personlig utveckling, nätverkande och golf Utvecklas som person och ledare genom utbildning i ett coachande förhållningssätt,

Läs mer

Anpassad service - vår styrka!

Anpassad service - vår styrka! Anpassad service - vår styrka! En bekväm, komplett och flexibel lösning från en och samma leverantör! Ett flexibelt, företag med växande serviceutbud! Att städa professionellt är ett förtroendeuppdrag

Läs mer

inför grupp. Dramaturgi Retorik

inför grupp. Dramaturgi Retorik KURSprogram Agera Kommunikation AB är, sedan företagets start 2003, en flitigt anlitad partner till företag, myndigheter, kommuner och organisationer som vill kompetensutveckla sina medarbetare inom praktisk

Läs mer

KURSÖVERSIKT VÅREN 2015

KURSÖVERSIKT VÅREN 2015 KURSÖVERSIKT VÅREN 2015 PLUS Kursöversikt är till för dig och ger en snabb överblick av våra utbildningar. Välkommen till PLUS Utbildning som 2015 firar 30 år som företag! PLUS arbetar sedan 1985 med kompetensutveckling

Läs mer

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen

AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING. www.plus.se. Ett företag i Lexicongruppen AKTUELLA KURSSTARTER HOS PLUS INOM OMRÅDET BESIKTNING www.plus.se Ett företag i Lexicongruppen Avflyttningsbesiktning av lägenheter grundkurs med praktisk besiktning För att genomföra en lägenhetsbesiktning

Läs mer

SYSTASIS. flexibla städ & lokalvårds lösningar. Service & Tjänster

SYSTASIS. flexibla städ & lokalvårds lösningar. Service & Tjänster SYSTASIS flexibla städ & lokalvårds lösningar Service & Tjänster Genom personligt bemötande, noggrannhet och snabb service är vi ett väletablerat städföretag i Stockholm med över 30 års erfarenhet. SYSTASIS

Läs mer

Identifiera dina kompetenser

Identifiera dina kompetenser Sida: 1 av 6 Identifiera dina kompetenser Har du erfarenheter från ett yrke och vill veta hur du kan använda dina erfarenheter från ditt yrkesliv i Sverige? Genom att göra en självskattning får du en bild

Läs mer

I-VAX. maxitgolv i publik miljö. Skötselsystem för. för en renare morgondag

I-VAX. maxitgolv i publik miljö. Skötselsystem för. för en renare morgondag I-VAX för en renare morgondag Skötselsystem för maxitgolv i publik miljö På ett naturligt vis Färre produkter enklare rutiner PLS verkar för enkla och kostnadseffektiva städmetoder. Vi arbetar med miljöbesparande

Läs mer

Kurser och konferenser okt - dec 2014

Kurser och konferenser okt - dec 2014 Drygt 50 olika kurser Kurser och konferenser okt - dec 2014 Systemförvaltning UX Test av IT-system Management 3.0 Coachning - att leda dig själv och andra SCRUM Agil Projektledning SQL Ledarskap, grundkurs

Läs mer

plast- och linoleumgolv

plast- och linoleumgolv I-VAX för en renare morgondag Skötselsystem för nya Forbo plast- och linoleumgolv På ett naturligt vis Färre produkter enklare rutiner PLS verkar för enkla och kostnadseffektiva städmetoder. Vi arbetar

Läs mer

Konflikthantering 2014-04-15 14/37 OBS! BAKGRUND/ SYFTE

Konflikthantering 2014-04-15 14/37 OBS! BAKGRUND/ SYFTE 2014-04-15 14/37 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser BAKGRUND/ SYFTE Att medarbetare hamnar i konflikt är

Läs mer

för en renare morgondag

för en renare morgondag I-VAX för en renare morgondag Det enkla Skötselsystemet för alla golvmaterial Svanenmärkt skötselsystem. Rekommenderat av ledande golvtillverkare. Svensk rengörings kompetens sedan 1973 PLS verkar för

Läs mer

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö

Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Hur Du får en effektiv och trivsam miljö Golven vill du ha strålande, dina fönster ska vara glasklara och att toaletten alltid är ren och fräsch är ett krav. Men det fungerar inte alltid som du vill, och

Läs mer

Active Clean I Stockholm AB Frejgatan 12, 113 49 Stockholm, Telefon 08 746 67 71 Fax 08 779 43 10 Organisationsnummer 556494-8569

Active Clean I Stockholm AB Frejgatan 12, 113 49 Stockholm, Telefon 08 746 67 71 Fax 08 779 43 10 Organisationsnummer 556494-8569 FÖRETAGSPRESENTATION Företaget Active Clean i Stockholm AB grundades 1994 med namnet Caledonian Städ AB. Nuvarande ägare övertog företaget i början av 2002. Namnet Caledonian städ AB ändrades till ACTIVE

Läs mer

Kostnadseffektiv och kvalitativ dagverksamhet

Kostnadseffektiv och kvalitativ dagverksamhet Kostnadseffektiv och kvalitativ dagverksamhet Inbjudan till konferens i den 10-11 februari 2011 TALARE Högskolan Jönköping Cecilia Henning Nora kommun Gunilla Jansson Barbro Sahlin Tidaholms kommun Christina

Läs mer

STÄDPOLICY 2013-10-28

STÄDPOLICY 2013-10-28 Sida 1 av 10 Handling STÄDPOLICY 2013-10-28 för verksamheten inom förskola, skola, äldreomsorgen samt offentliga lokaler. Postadress Besöksadress Växel Hemsida Kommunens e-post adress Box 712 Hyvelgatan

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- INNAN STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION För oss är det viktigt att Du som kund är nöjd och får valuta för pengarna. För att Du ska känna dig trygg när du beställer våra tjänster erbjuder vi en 5 dagars garanti. 5

Läs mer

Medirum servicekurser 2014

Medirum servicekurser 2014 Servicekurser 2014 Medirum servicekurser 2014 För att kunna ge avdelningen bästa möjliga support är det viktigt att även sjukhusets tekniker har rätt utbildning för att hålla eventuella stilleståndstider

Läs mer

Framtidens biologiundervisning

Framtidens biologiundervisning Framtidens biologiundervisning Inbjudan till konferens i Stockholm den 10-11 februari 2011 TALARE KEY NOTE SPEAKERS Biolog och författare Skansen-Akvariet Naturhistoriska riksmuseet Lars Magnusson Kungl.

Läs mer

BYA Arbetsmiljö Kurskatalog 2015 BYA Arbetsmiljö drivs av BYA Bevakningsbranschens Yrkes och Arbetsmiljönämnd Copyright BYA/Arbetsmiljö, 2015 E-post:

BYA Arbetsmiljö Kurskatalog 2015 BYA Arbetsmiljö drivs av BYA Bevakningsbranschens Yrkes och Arbetsmiljönämnd Copyright BYA/Arbetsmiljö, 2015 E-post: Kurskatalog 2015 BYA Arbetsmiljö Kurskatalog 2015 BYA Arbetsmiljö drivs av BYA Bevakningsbranschens Yrkes och Arbetsmiljönämnd Copyright BYA/Arbetsmiljö, 2015 E-post: arbetsmiljo@bya.se Webb: www.bya.se

Läs mer

Ledarutveckling för ökad samsyn

Ledarutveckling för ökad samsyn Samsyn Struktur Glädje Ledarutveckling för ökad samsyn Webbaserat program för dig i politiskt styrd organisation som vill öka samsynen i verksamheten Platsoberoende ledarskapsprogram för chefer, arbets-

Läs mer

Skötselanvisning LINOLEUM

Skötselanvisning LINOLEUM Skötselanvisning Allmän information Denna information gäller Linoleum i offentlig miljö Praktiska skötselråd för professionell städpersonal. För golv i bostäder finns separata detaljerade skötselråd. STOPPA

Läs mer

Chef inom tandvård. Din roll och funktion för effektiv styrning. Framgångsrik verksamhetsutveckling. Verktyg och praktik! Lär av andras framgångar

Chef inom tandvård. Din roll och funktion för effektiv styrning. Framgångsrik verksamhetsutveckling. Verktyg och praktik! Lär av andras framgångar Framgångsrik verksamhetsutveckling Chef inom tandvård Inbjudan till konferens i Stockholm den 9-10 september 2010 TALARE FRÅN Folktandvården Uppsala Henrik Raber Folktandvården Stockholm Peter Lundholm

Läs mer

Kurser och konferenser Våren 2015

Kurser och konferenser Våren 2015 Drygt 60 olika kurser Kurser och konferenser Våren 2015 Systemförvaltning UX Test av IT-system Management 3.0 Coachning - att leda dig själv och andra SCRUM Agil Projektledning SQL Ledarskap, grundkurs

Läs mer

Ledarskapsutbildningar

Ledarskapsutbildningar Inbjudan till kurser Stockholm 2011 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! Ledare men inte chef Praktiskt ledarskap i vardagen Mycket bra och givande kurs! Bara massa + + + Ny som chef Det

Läs mer

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare 2014-04-03 14/42 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla

Läs mer

Lastbilsuthyrning. Städ- och hemservice. www.service-poolen.se. 040-631 11 23 info@service-poolen.se

Lastbilsuthyrning. Städ- och hemservice. www.service-poolen.se. 040-631 11 23 info@service-poolen.se Städ- och hemservice Lastbilsuthyrning Behöver du en lastbil för flytten? Eller har du behov av fraktutrymme för längre eller kortare perioder? Hos oss kan du hyra lastbilar för små och stora behov, B

Läs mer

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching

Gunnar Kihlblom. Coaching av ledare och nyckelpersoner. Utbildning i Affärs Coaching Gunnar Kihlblom Coaching av ledare och nyckelpersoner Utbildning i Affärs Coaching Solid Affärs Coaching stödjer ledare och andra nyckelpersoner att möta de framtida utmaningarna som de själva och deras

Läs mer

LindgrenHelde Kommunikation

LindgrenHelde Kommunikation LindgrenHelde Kommunikation Kurskatalog Hösten 2014 LindgrenHelde KOMMUNIKATION KURSÖVERSIKT Hösten 2014 KURSDATUM Förbättra din kommunikation - och höja trivseln på jobbet! Välkommen att inspireras till

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL ETT RENT HEM!

VÄLKOMMEN TILL ETT RENT HEM! VÄLKOMMEN TILL ETT RENT HEM! HEMSTÄDNING AV MARIES PUTS & STÄD 14001 9001 OHSAS 18001 DETTA HITTAR DU I VÅR BROSCHYR! Innehåll FÖR EN ENKLARE VARDAG Privatstädning PRIVATSTÄDNING S.4 HEMSTÄDNING HUR GÅR

Läs mer

v.3 Kursprogram 2012 Arbete på hög höjd

v.3 Kursprogram 2012 Arbete på hög höjd v.3 Kursprogram 2012 Arbete på hög höjd Crux Professionell utbildning på hög höjd Allt arbete på höjd medför risker. Även om man har den bästa utrustning som går att få, behöver man också rätt kunskaper

Läs mer

I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08. II. Medicinsk Kur-Spa terapeut vidareutbildning i JÖNKÖPING HT-09

I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08. II. Medicinsk Kur-Spa terapeut vidareutbildning i JÖNKÖPING HT-09 Jönköping, 2008 I. Kur-SPA terapeut utbildning i JÖNKÖPING HT-08 Kur-SPA Kurs nivå I distansutbildning, 2 terminer Medicinsk baskurs termin 1 MediSpa/Kur-Spa kurs termin 2 Antagningskriterier * 2 eller

Läs mer

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se

Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy en del av Novare Human Capital Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se Novare Leadership Academy är Novaregruppens talangutvecklingsbolag som driver mentorskaps-

Läs mer

Bygg och miljökontoret Hälsoskydd

Bygg och miljökontoret Hälsoskydd 2012-08-31 Bygg och miljökontoret Hälsoskydd 2012:2 Tillsyn av skolor Projektet är utfört av Bygg och miljökontoret, miljö- och hälsoskydd, Norrköpings Kommun. Ansvarig för denna rapport är Magdalena Hallberg,

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Projektledning i byggprocessen

Projektledning i byggprocessen BYGG & FASTIGHET E t t a f f ä r s o m r å d e i n o m S T F Projektledning i byggprocessen 27 oktober 2010-15 februari 2011 STF KOMPETENSINFO NR 341/2009 En kvalificerad projektledarutbildning som riktar

Läs mer

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare

Dialog med medarbetare Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade medarbetare 2014-11-21 15/16 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Hur man kan använda utvecklingssamtalet för att förenkla vardagen och få motiverade

Läs mer

Utbildningsprogram 2009 STRONG IS HAPPY!

Utbildningsprogram 2009 STRONG IS HAPPY! Utbildningsprogram 2009 STRONG IS HAPPY! strong is happy! Vill du utveckla din träning? Få bättre träningsresultat och nå nya framgångar som tränare, instruktör, terapeut eller för egen del? Då har du

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA 2015

UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA 2015 UTBILDNINGSKATALOG UPPSALA 2015 2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sid 3 Sid 4 Sid 5 Sid 6 Sid 7 Sid 8 Sid 9 Sid 10 Sid 11 Sid 12-13 Sid 14 Sid 15 Sid 16 Sid 17 Sid 18-19 UTBILDNINGAR 2015 ÅRSPLAN INTRODUKTION LSS

Läs mer

Ledarskapskurser 2014

Ledarskapskurser 2014 Inbjudan till kurs 2014 Ledarskapskurser 2014 Ledarskap som ger konkreta resultat Kurserna hålls i, Göteborg och Malmö LEDARE MEN INTE CHEF Praktiskt ledarskap i vardagen NY SOM CHEF Trygg och effektiv

Läs mer

Skoladministratörens viktiga roll och funktion i skolan 2011

Skoladministratörens viktiga roll och funktion i skolan 2011 Skoladministratörens viktiga roll och funktion i skolan 2011 Inbjudan till konferens i Stockholm den 16-17 mars i Stockholm TALARE Vittraskolan Forsgläntan Annika Hilmersson Stockholms stad Agneta Herlin

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Lär dig leda ditt företag till tillväxt Du som är eller ska bli ledare i ett företag som är medlem

Läs mer

Städhandboken - lokalvård i våra fastigheter

Städhandboken - lokalvård i våra fastigheter REFERENS Städhandboken - lokalvård i våra fastigheter Förord Hur man städar skolorna och vilka kemikalier man använder påverkar både dem som vistas i lokalerna, fastighetens kondition och vår miljö. Med

Läs mer

Introduktion till Strykfritt AB.

Introduktion till Strykfritt AB. Introduktion till Strykfritt AB. Kära kund tusen tack för visat intresse. Vi kommer här på några sidor att gå igenom vad det innebär att vara kund hos oss. Vi vill att du känner dig säker och trygg när

Läs mer

KURSER VÅREN 2015. Arbetsmiljo. Kvalitet CSR. Miljo. Nya kunder går 2 för 1 på våra utbildningar

KURSER VÅREN 2015. Arbetsmiljo. Kvalitet CSR. Miljo. Nya kunder går 2 för 1 på våra utbildningar KURSER VÅREN 2015 Arbetsmiljo Kvalitet CSR Miljo Nya kunder går 2 för 1 på våra utbildningar VÄLKOMMEN PÅ KURS! KURSORTER Vi får ofta höra att vi har engagerande och kompetenta kursledare, vilket är precis

Läs mer

Yrkesförarutbildning. Kom till oss i Sjöbo eller så kommer vi till dig! www.sydgym.se/yrkesforarutbildning

Yrkesförarutbildning. Kom till oss i Sjöbo eller så kommer vi till dig! www.sydgym.se/yrkesforarutbildning Yrkesförarutbildning Kom till oss i Sjöbo eller så kommer vi till dig! www.sydgym.se/yrkesforarutbildning Landets BÄSTA yrkesförarutbildning Yrkesförarutbildningen i Sjöbo På yrkesförarutbildningen i Sjöbo

Läs mer

Drift och planering av framtidens vårdlokaler Inbjudan till konferens i Stockholm den 17-18 oktober 2011

Drift och planering av framtidens vårdlokaler Inbjudan till konferens i Stockholm den 17-18 oktober 2011 Drift och planering av framtidens vårdlokaler Inbjudan till konferens i Stockholm den 17-18 oktober 2011 TALARE Nya Karolinska Solna Anna-Karin Oscarsson Södersjukhuset Eva Tillman Locum Maria Östholm

Läs mer

Introduktionskurs INFORMATIONSSÄKERHET STOCKHOLM 25-26/11-08 GÖTEBORG 2-3/12-08

Introduktionskurs INFORMATIONSSÄKERHET STOCKHOLM 25-26/11-08 GÖTEBORG 2-3/12-08 Introduktionskurs INFORMATIONSSÄKERHET STOCKHOLM 25-26/11-08 GÖTEBORG 2-3/12-08 Introduktionskurs i informationssäkerhet Svenska företag och myndigheter förlorar anseende och stora summor pengar varje

Läs mer

Mål: Efter kursen skall eleven kunna timra mindre bostadsbyggnader utan krav på snabb byggnation.

Mål: Efter kursen skall eleven kunna timra mindre bostadsbyggnader utan krav på snabb byggnation. KURSKATALOG 2010 Timringskurs Bygga badtunna Såga med Solosågen Hyvla med PH260 Hyvla med SH230 Grundkurs i träteknik Maskinsnickeri, del 1 Maskinsnickeri, del 2 Bygga fönster Timringskurs Timringskurs

Läs mer

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter

Coaching Stresshantering Presentationsteknik. Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter Coaching Stresshantering Vidareutbildningar för Personliga tränare och Massageterapeuter 2015 Bergqvist Massage & Friskvårdsutbildningar Ett familjeföretag som erbjudit utbildningar inom massage och friskvård

Läs mer

Personlig presentationsteknik

Personlig presentationsteknik 2014-11-21 15/17 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Personlig presentationsteknik BAKGRUND Hur når jag fram med mitt budskap? Att

Läs mer

Städhandboken - lokalvård i våra fastigheter

Städhandboken - lokalvård i våra fastigheter RÅDGIVANDE REFERENS Städhandboken - lokalvård i våra fastigheter Förord Hur man städar skolorna och vilka kemikalier man använder påverkar både dem som vistas i lokalerna, fastighetens kondition och miljön.

Läs mer

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation

Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Diplomerad chefsutbildning Att leda med kommunikation Längd: Utbildningen omfattar två dagar (internat) samt tre fristående dagar. Datum: 17-18 augusti, 24 september, 22 oktober samt 14 januari 2016. Ort

Läs mer

KURSER HÖSTEN 2015. Arbetsmiljo. Kvalitet CSR. Miljo. Nya kunder går 2 för 1 på våra utbildningar

KURSER HÖSTEN 2015. Arbetsmiljo. Kvalitet CSR. Miljo. Nya kunder går 2 för 1 på våra utbildningar KURSER HÖSTEN 2015 Arbetsmiljo Kvalitet CSR Miljo Nya kunder går 2 för 1 på våra utbildningar VÄLKOMMEN PÅ KURS! KURSORTER Vi får ofta höra att vi har engagerande och kompetenta kursledare, vilket är precis

Läs mer

Coachande ledarskap 2014-12-22 15/19. OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till

Coachande ledarskap 2014-12-22 15/19. OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till 2014-12-22 15/19 OBS! Var vänlig distribuera inbjudan till berörd målgrupp inom förvaltningen Samtliga nämnder och styrelser Människor har en inneboende potential som de ibland inte själva är medvetna

Läs mer

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens

AMP- Ability Management Program Investering i kompetens AMP- Ability Management Program Investering i kompetens Genom att investera i kompetens för chefer kommer dessa via AMP genomföra förändringsarbeten som resulterar i värden större än investeringskostnaden,

Läs mer

EBR. Diplomerad distributionselektriker. www.stf.se

EBR. Diplomerad distributionselektriker. www.stf.se STF INGENJÖRSUTBILDNING Din partner för kompetensutveckling EBR Diplomerad distributionselektriker www.stf.se I samarbete med Svensk Energi genomför vi vår välrenommerade grundutbildning för distributionselektriker.

Läs mer

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2008

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2008 Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2008 MEDICINTEKNIK, BIOTEKNIK OCH NÄRLIGGANDE OMR ÅDEN Praktiskt inriktade utbildningar som håller dig uppdaterad om det senaste som händer inom

Läs mer

Uppdragsutbildningar. Rinman Education AB erbjuder ett stort antal utbildningar och antal kurser anpassade till det regionala näringslivets behov.

Uppdragsutbildningar. Rinman Education AB erbjuder ett stort antal utbildningar och antal kurser anpassade till det regionala näringslivets behov. Uppdragsutbildningar Rinman Education AB erbjuder ett stort antal utbildningar och antal kurser anpassade till det regionala näringslivets behov. Truckutbildning (A, B och C) A-, B- eller C-utbildning

Läs mer

Vi hjälper dig att utveckla personalen!

Vi hjälper dig att utveckla personalen! Vi hjälper dig att utveckla personalen! ActivPersonalutveckling Snurrar hjulen för fort? Går du i samma fotspår? Vill du bli tydligare som ledare? Vill du utveckla ett ledarbeteende som består? Lång erfarenhet

Läs mer

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING

Allmänna Villkor 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION 2- FÖRE STÄDNING 1- STÄDGARANTI / REKLAMATION Det är viktigt att du som anlitar E-städ blir nöjd och får valuta för dina pengar. För att du ska känna dig trygg när du anlitar E-städ erbjuder vi fem dagars garanti. E-städs

Läs mer

Kurskatalog September 2012 - Januari 2013

Kurskatalog September 2012 - Januari 2013 Kurskatalog September 2012 - Januari 2013 Varför utbildning? Oavsett om du är nybörjare eller har jobbat länge kan du komma till en punkt där du behöver kunna eller veta mera. Kanske har du fått nya arbetsuppgifter

Läs mer

Kursbeskrivning. 1. Utbildningens titel Praktiskt ledarskap och kommunikation för sjukhusfysiker.

Kursbeskrivning. 1. Utbildningens titel Praktiskt ledarskap och kommunikation för sjukhusfysiker. Kursbeskrivning 1. Utbildningens titel Praktiskt ledarskap och kommunikation för sjukhusfysiker. 2. Typ av utbildning Kursen bygger på deltagarnas aktiva deltagande. Korta presentationer varvas med praktiska

Läs mer

Ledarskapsutbildningar

Ledarskapsutbildningar Inbjudan till kurser 2013 Ledarskapsutbildningar Ledarskap som ger resultat! LEDARE MEN INTE CHEF Praktiskt ledarskap i vardagen LEDARE MEN INTE CHEF steg 2 Workshop: Öva dig till ett bättre ledarskap

Läs mer

Skolfastigheter i Stockholm AB

Skolfastigheter i Stockholm AB Städhandboken Skolfastigheter i Stockholm AB Innehållsförteckning Förord 3 Städhandbok del 1 - Upphandling och uppföljning av städtjänster Upphandlingsprocessen 4-6 Städanvisningar-förfrågningsunderlag

Läs mer

ledande leverantör av erbjuder ett brett sortiment som hjälper industrin att effektivisera processer inom MRO Maintenance, Repair

ledande leverantör av erbjuder ett brett sortiment som hjälper industrin att effektivisera processer inom MRO Maintenance, Repair TOOLS Momentum kursprogram 2012 Utbildningar inom: Rullningslager Transmissioner Tätningar Pneumatik Service av fläktar Service av pumpar Operatörstyrt underhåll Kursprogram 2012 Rätt produkt, rätt monterad

Läs mer

Risk-, kris- och kontinuitetshantering Utbildningar 2010

Risk-, kris- och kontinuitetshantering Utbildningar 2010 Risk-, kris- och kontinuitetshantering Utbildningar 2010 God riskhantering är en förutsättning för framgång. Vi lär dig hur. SIS, Swedish Standards Institute SIS är en organisation som arbetar med standarder.

Läs mer

Utbildningsplaner AutoCAD LT

Utbildningsplaner AutoCAD LT Utbildningsplaner AutoCAD LT AutoCAD LT Grundkurs AutoCAD LT Fortsättning ELPROCAD Basic ELPROCAD Pro Mechanical LT AutoARK LT Point LT Bygg Point LT EL Point LT VVS AutoVVS LT Teleregistrering LT är:

Läs mer

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I

STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I MEDICINSKA FÖRENINGEN I STOCKHOLM 1 (5) STÄDNINGSFÖRESKRIFTER FÖR LOKALER I KÅRHUSET Fastställda av Förvaltningsutskottet 2005-01-12. Generella föreskrifter: MF tillhandahåller sopborstar, sopskyfflar,

Läs mer

STOR A 27. Ledarskapsdagen NOV. www.storaledarskapsdagen.se

STOR A 27. Ledarskapsdagen NOV. www.storaledarskapsdagen.se Av Sveriges största chefsnätverk 27 november 2013 - Berns - Stockholm - Så får du dina medarbetare att prestera mera och bli mer motiverade - Hur leder du verksamheten när förutsättningarna förändras hela

Läs mer

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus

NLP PRACTITIONER. Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus INLPTA Certifierad NLP - Practitioner utbildning Hösten 2015 NLP PRACTITIONER Med ditt personliga ledarskap och din utveckling i fokus En INLPTA - certifierad utbildning, 5 långhelger, 15 dagar Vill du

Läs mer

TJÄNSTEUPPHANDLING I PRAKTIKEN

TJÄNSTEUPPHANDLING I PRAKTIKEN inbjudan till konferens i Stockholm den 10-11 oktober 2012 VÅRA TALARE Sveriges kommuner och landsting Mathias Sylwan Jurist Institutet för Kommunal Ekonomi Roland Almqvist Chef för forskningsinstitutet

Läs mer

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du

Personlig assistans. Chefsdagarna. Praktisk arbetsledning som stödjer personal och brukare. Senaste nytt inom assistans så påverkas du Chefsdagarna Personlig assistans Inbjudan till konferens i Stockholm den 5-6 december 2011 TALARE KommunLex AB Jonas Reinholdsson Nyköpings kommun Catarina Lindgren Praktisk arbetsledning som stödjer personal

Läs mer

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen

2013-02-15 13/35. Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen 2013-02-15 13/35 Samtliga nämnder/styrelser Kommunala bolag/stiftelser Landstinget Länsstyrelsen Engelska för kommun och offentlig sektor Utveckla ditt ordförråd i engelska med inriktning på kommun och

Läs mer

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School

Utveckla ditt ledarskap som chef. Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Utveckla ditt ledarskap som chef Branschanpassat ledarskapsprogram i samarbete med IHM Business School Dags att anmäla sig till EIO Ledarskapsprogram I januari drar en ny omgång av EIOs ledarskapsprogram

Läs mer

Utbildning av mellanchefer/arbetsledare på scenkonstinstitutionerna 2013

Utbildning av mellanchefer/arbetsledare på scenkonstinstitutionerna 2013 2012-09-19 Programutkast för Utbildning av mellanchefer (MCU) 2013 Utbildning av mellanchefer/arbetsledare på scenkonstinstitutionerna 2013 Mellanchefsrollen är speciell: Att både ha ansvaret för resultat

Läs mer

Novare Leadership Academy Part of Investor AB Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se/fastighetsbranschen

Novare Leadership Academy Part of Investor AB Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se/fastighetsbranschen Novare Leadership Academy Part of Investor AB Arsenalsgatan 8c 103 32 Stockholm, Sweden www.novare.se/fastighetsbranschen Fastighetsbranschens talangprogram initierades år 2012 av FASTIGO, HSB, SABO, Riksbyggen

Läs mer

Fackkompetens i fokus Det som artikeln och debatten handlar om är, att de flesta av dessa företag inte är seriöst

Fackkompetens i fokus Det som artikeln och debatten handlar om är, att de flesta av dessa företag inte är seriöst Säljupproret Av: Mattias Hillestrand, mattias@hillestrand.se (Publicerad i Bonnier Ledarskapshandböcker - Säljledning #3 i augusti 2011) Introduktion Under den senaste tiden har vi fått höra både på radio

Läs mer

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN

BYGGNADSÄMNESINDUSTRIN Nr 12 Juni 2007 Kurser hösten 2007 Vi översänder inbjudan till kurs i arbetsrätt samt kurs i arbetsgivarens ansvar för arbetsmiljön som genomförs i samarbete med Livsmedelsföretagen. Anmälan görs på bifogad

Läs mer

Hilti. Fleet Management. Arbetsmiljöutbildningar och Fleet Management ett samarbete mellan YIT och Hilti. Hilti. Outperform. Outlast.

Hilti. Fleet Management. Arbetsmiljöutbildningar och Fleet Management ett samarbete mellan YIT och Hilti. Hilti. Outperform. Outlast. Arbetsmiljöutbildningar och Fleet Management ett samarbete mellan YIT och Hilti. Hilti. Outperform. Outlast. 1 För att optimera YITs verktygshantering har YIT/CalVan och Hilti tecknat ett samarbetsavtal.

Läs mer

Sundsvalls Fallskärmsklubb

Sundsvalls Fallskärmsklubb Sundsvalls Fallskärmsklubb Målsmans intyg gällande fallskärmshoppare mellan 15 och 18 år Härmed intygas att min son/dotter har mitt samtycke att genomgå kurs i fallskärmshoppning, samt att utföra fallskärmshopp

Läs mer

Är att utveckla branschen för framtiden genom att stärka och synliggöra.

Är att utveckla branschen för framtiden genom att stärka och synliggöra. Hej, Till att börja med vill jag tacka för att du tar dig tid att läsa detta. Jag kommer nu att berätta för dig vad vi gör och varför det är så viktigt att vi blir fler medlemmar som vill vara med om förflyttningen

Läs mer

KURS I PERSONLIG UTVECKLING/PSYKODRAMA I GREKLAND, SEPTEMBER 2012

KURS I PERSONLIG UTVECKLING/PSYKODRAMA I GREKLAND, SEPTEMBER 2012 I samarbete erbjuder för andra gången: KURS I PERSONLIG UTVECKLING/PSYKODRAMA I GREKLAND, SEPTEMBER 2012 Välkommen till en upplevelserik vecka i den grekiska byn Kardamili. Kursen vänder sig till dig som

Läs mer

Utbildning Katalog Hösten 2015

Utbildning Katalog Hösten 2015 Utbildning Katalog Hösten 2015 Trivs bättre prestera mera - med klar och dialogisk kommunikation i kulturmöten och i konflikter! - Det är lönsamt att investera i medarbetarnas utbildning! På våra kurser

Läs mer

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2009

Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2009 Kursprogram FÖRETAGSINTERNA OCH ÖPPNA UTBILDNINGAR VÅREN 2009 MEDICINTEKNIK, BIOTEKNIK OCH NÄRLIGGANDE OMR ÅDEN Praktiskt inriktade utbildningar som håller dig uppdaterad om det senaste som händer inom

Läs mer

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 28-31 maj 2014. Svenska Ishockeyförbundet

INBJUDAN. Målvakt 3. Solna 28-31 maj 2014. Svenska Ishockeyförbundet INBJUDAN Målvakt 3 Solna 28-31 maj 2014 Svenska Ishockeyförbundet SVENSKA ISHOCKEYFÖRBUNDET The Swedish Ice Hockey Association Medlem i Internationella Ishockeyförbundet IIHF Tfn: +46 707-50 99 49 Fax:

Läs mer