Innehåll. Din utbildningspartner. Kunskap är en skatt som följer ägaren överallt!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Innehåll. Din utbildningspartner. Kunskap är en skatt som följer ägaren överallt!"

Transkript

1

2 2 3 Din utbildningspartner Innehåll Papyrus Supplies Cleaning Academy är Papyrus Supplies och StädgrossImportens gemensamma utbildningsprogram. Erfarna kursledare med gedigen kunskap och modernt tänkande borgar för utbildningskvalitet. Vi ser till att du lämnar kursen med kunskap som du vet att du är i behov av och dessutom kunskap du inte anat du behöver. Vi lämnar KUNSKAPSGARANTI på kurserna i Papyrus Supplies Cleaning Academy, vilket innebär att vi garanterar att du når satta utbildningsmål efter kursen! Kunskap föder kreativa och engagerade medarbetare. Kunskap ger ökad arbetsglädje och yrkesstolthet. Att våga satsa på personalen är att våga satsa på framtiden! Städutbildning Grundkurs 4 Professionell golvvård 5 Underhåll av lackade och oljade trägolv 6 Underhåll av stengolv 7 Professionell fönsterputs 8 Klotter inomhus 9 SRY Yrkesbevis Arbetsledarutbildning 12 Försäljning av städtjänster 13 KlinIT 14 Grundkurs i hygien 15 Företagsanpassade utbildningar Våra kursledare 17 Om oss 18 Värt att veta Kursanmälan 20 Kunskap är en skatt som följer ägaren överallt! (kinesiskt ordspråk)

3 4 5 Städutbildning Grundkurs Professionell golvvård Kurslängd: 2 heldagar För nyanställd personal och personal/ instruktörer/arbetsledare som behöver lite uppfräschning av sina kunskaper. En utbildning som omfattar grunderna i städyrket. Teori Städmetoder/städsystem Redskap & maskiner Kemteknik/bioteknik ph-skalan Golv- & inredningsmaterial Underhåll & skötsel Service & kvalitet Praktik Ergonomi Moppteknik Användning och skötsel av dammsugare Användning och skötsel av kombiskurmaskin Praktisk utbildning i städning av kontorsrum, sanitetsutrymmen och pentryn...samt en del annat matnyttigt :- exkl moms 2.610:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och två minnesvärda luncher på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus. Kurslängd: 2 heldagar Välrenommerad utbildning som vänder sig främst till städare men även andra som är intresserade av att få kunskap om hur en professionell och rationell golvvård går till och hur lönsam den kan vara för alla parter. Ett professionellt utfört golvvårdsjobb ger de bästa förutsättningarna för det framtida underhållet och den dagliga städningen. Utbildningen omfattar följande: Nollställning av golv Grundbehandling/försegling Behandling med toppolish Rengöring och städmetoder Reparation och underhåll Säkerhet Planering Redskap och maskinell utrustning Praktikpassen utförs med all den utrustning som behövs för att utföra en professionell golvvård och därmed skapa de bästa förutsättningarna för det framtida underhållet och den dagliga städningen. Ta med oömma kläder och skor! 2.900:- exkl moms 2.610:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och två minnesvärda luncher på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus. Utbildningen kan även anpassas till fastighetsägare, fastighetsförvaltare och inköpare.

4 6 7 Underhåll av trägolv Underhåll av stengolv Kurslängd: 4 timmar För dig som vill kunna bibehålla trägolvets vackra utseende oberoende av tidigare behandling. Utbildningen omfattar följande: Materialkännedom Olika behandlingsmetoder Praktiska övningar Hur skiljer sig olika trä i hårdhet? Olja eller lack i offentlig miljö? Vilket underhåll krävs för att bevara det vackra djupet i träet? Teoretiskt arbetar vi med datorpresentation och praktiskt med all den utrustning som behövs för att utföra professionell trävård :- exkl moms 1.170:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe och smörgås. Kurslängd: 3 timmar För dig som vill kunna underhålla stenytor på ett enkelt sätt. Utbildningen omfattar följande: Twister och Scotchgard Materialkännedom Påverkan och åverkan Olika behandlingsmetoder Praktiska övningar Vi tittar på olika underhållsmetoder när det gäller stengolv av marmor, betong, terrazzo och kalksten. I teori och praktik går vi igenom alla moment, redskap, material och maskiner inom 3M Scotchgard och Twister-systemen. Dessutom berör vi kristallisering och behandling med marmorpulver. Praktikpassen utförs med all den utrustning som behövs för att utföra stenunderhåll och därmed skapa de bästa förutsättningarna för framtiden. Ta med oömma kläder och skor! 1.500:- exkl moms 1.350:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe och smörgås.

5 8 9 Professionell fönsterputs Klotter inomhus Kurslängd: 3 timmar För dig som vill lära dig att putsa fönster på det mest effektiva och professionella sättet. Modern, professionell fönsterputsning är på inget sätt lik putsning i hemmet. Det har dessutom skett en utveckling på materialsidan. Lär dig att använda rätt teknik beroende på glasytornas storlek, läge m.m. En av Sveriges mest erfarna instruktörer är till din hjälp. Utbildningen omfattar följande: Olika putstekniker Planering Krångliga fönsterbågar Putsning med stång - stångning Färgskrapning Rätt redskap Vädrets påverkan Praktiskt arbetar vi med all den utrustning som behövs för att utföra professionell fönsterputsning :- exkl moms 1.350:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe och smörgås. Kurslängd: 4 timmar För dig som vill kunna avlägsna klotter i t.ex. entréer, toaletter, hissar, trapphus och andra ytor inomhus. Klotter föder som bekant klotter. Klotter ger även mer eller mindre svåra skador på de ytor som drabbats. Klotter inomhus skapar dessutom en känsla av otrygghet och att miljön känns allmänt smutsig. Den som drabbas av klotter vill i regel att den utsatta ytan återställs till sitt ursprungliga utseende. Det kräver god kännedom om färger, underlag, metoder, utrustning och kemikalier. En klottersanering skall lösa ett problem och inte skapa ett nytt. Den enda garantin för ett bra resultat är kunskap. Utbildningen omfattar följande Grundläggande kännedom om kemikalier/ produkter som löser klotter Säkerhet & personskydd Materialkännedom - olika underlag/ytor Praktiska övningar Försäljningsargument för sanering av klotter inomhus 1.300:- exkl moms 1.170:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe och smörgås samt en AGS Klotterbox (värde ca 520:-).

6 10 11 SRY Yrkesbevis Kurslängd: 6 heldagar kl 9-16 (inkl provdag) OBS! Uppdelat på 2 veckor. Krav: Du måste kunna prata, läsa och skriva svenska. För dig med erfarenhet från städyrket som vill kunna städa professionellt med moderna metoder, redskap och rengöringsmedel för god ekonomi och miljö. Yrkesbevis för städare är en yrkesutbildning för städare som Servicebranschens Yrkesnämnd, SRY, tagit fram. Utbildningen genomförs med Almegas utbildningsmaterial Professionell Städservice under ledning av SRY-godkänd handledare. I allt flera städupphandlingar ställs krav på välutbildad personal med SRY Yrkesbevis. Vill man samarbeta med offentliga institutioner lägger man grunden med denna utbildning. Teori som ingår Service och kvalitet Organisation och ekonomi Lärande företag Ergonomi, friskvård, arbetsmiljö och miljön omkring oss Städningens grunder och arbetsplanering Kemtekniska produkter Redskap och maskiner Golv- och inredningsmaterial Yrkesbevisets praktiska prov Utrusta en städvagn Hur man utför moppning och sanitetsstädning med rätt materiel Att använda en kombiskurmaskin, högvarvsmaskin/high speed, singelskurmaskin och våtsug på rätt sätt Viktiga områden som service, kvalitet, teamarbete och affärsmannaskap avhandlas :- exkl moms 7.650:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial inkl kursboken, kaffe, smörgås och fem minnesvärda luncher på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus. Utbildningen avslutas med ett teoretiskt och ett praktiskt kunskapstest. Yrkesbeviset utfärdas efter utbildningen till samtliga som klarat testen med godkänt resultat. Kursboken Professionell Städservice.

7 12 13 Arbetsledarutbildning Försäljning av städtjänster Kurslängd: 2 heldagar För dig som är eller ska bli arbetsledare eller gruppledare i städbranschen. Dag 1 - Att vara ledare Vad innebär det att vara ledare? Olika former av ledarskap Vilka krav ställs på mig som ledare från kund, arbetsgivare och personal? Vad kan vi utveckla? Hur olika roller påverkar kundrelationer Kvalitetsfokus Hur motiverar jag personalen? Personlig utvecklingsplan - steg 1 Dag 2 - Att leda personal Uppföljning av första dagen Formera grupper för ökad effektivitet AIFI = Anställning - Introduktion - Förberedande utbildning - Instruktion. Introduktion av nya medarbetare Att coacha medarbetare Personlig utvecklingsplan - steg 2 Återkoppling till kursledaren Att sätta mål och genomföra förändringar Hur går vi vidare? Vad behöver vi för att fortsätta utvecklas? 6.000:- exkl moms 5.400:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och två minnesvärda luncher på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus. Kurslängd: 1 heldag För dig som jobbar som säljare, arbetsledare eller driftchef på städbolag. Efter säljutbildningen ska du ha fått ny inspiration och nya verktyg till att öka och förbättra företagets lönsamhet genom merförsäljning och nyförsäljning. Kursens innehåll är sammansatt så att du får både säljkunskaper och produktkunskaper som kommer att hjälpa dig att öka försäljningen och lönsamheten på det du säljer. Våra erfarenheter visar att när en säljare behärskar de olika städmetoderna och kan konsultera kunden i hur olika material och utrustning påverkar drifts- och underhållskostnaderna så är kunden mer benägen att se och ta höjd för en långsiktig lösning. Det gynnar både kunden och städbolaget och skapar en bättre arbetsmiljö för både städpersonal och de som vistas i lokalerna. Utbildningen omfattar följande Grundläggande försäljning Personlig presentationsteknik Tekniken i att boka besök Frågeteknik och att hantera invändningar Avsluta en affär Använda ROI (Return On Investment) i säljarbetet - lönsamhetsberäkning för kundens investering 3.000:- exkl moms 2.700:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och en lunch/matupplevelse på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus.

8 14 15 KlinIT Presentera och utbilda enklare! En Powerpoint-utbildning som bildar grunden till er internutbildning och dessutom skräddarsys till en proffsig företagspresentation. 16 olika städmiljöer KlinIT är ett unikt verktyg för effektivare internutbildningar och kundpresentationer utarbetat av StädgrossImporten. Spar mycket tid och pengar till Ert företag. Intern städutbildning på dator Professionellt presentations- och säljverktyg gentemot slutkund Visuell beskrivning av städinstruktioner och utrustning för 16 olika miljöer Verktyg för gemensamma benämningar av metoder och utrustning inom företaget Enkel att använda som städinstruktion på objekten Bildbeskrivning av materialstandard lättåtkomlig för egen personal Kundservice Lättförståelig information till dina kunder Enkel anpassning för olika typ av kundverksamhet Oavsett antal användare: 1.250:-/månad i 1 år. exkl moms för samtliga användare! OBS! et är ej per licens utan för samtliga anställda på företaget, oavsett antal. Boka en demonstration! Maila till Grundkurs i hygien Kurslängd: 1 heldag kl För dig som städar i lokaler med risk för spridning av smitta. Även för personal inom daghem, skola, äldrevård, kök som vill få mer kunskap om mikroorganismer och smittspridning. Rätt kunskaper om bakterier, städmetoder, materialhantering och handhygien förebygger att många sjukdomar inte sprids. Här bringar vi klarhet i vilken ordning man städar ett hygienutrymme samt vilka städmetoder och rengöringsmedel som ska användas. Utbildningen omfattar följande Vilka städmetoder är lämpliga? Kemikalier och redskap När kan jag städa och när får jag inte göra det? Lagstiftningen Mikrobiologi Egenkontroll Ansvarsfördelning Personlig hygien Mikrobiologisk provtagning Städning/rengöring i olika miljöer såsom vårdlokaler, kök, soprum, varumottagningar, toaletter och allmänna utrymmen 1.900:- exkl moms 1.710:- exkl moms I priset ingår allt utbildningsmaterial, kaffe, smörgås och en lunch/matupplevelse på exempelvis TV4-kocken Fredrik Erikssons krog Långbro Värdshus.

9 16 17 Våra kursledare För att få ut mesta möjliga av utbildningen krävs kompetenta kursledare med stor rutin inom sina ämnesområden. Här följer en kort presentation. Rolf Andersson 30 år i städbranschen med daglig praktisk problemlösning och kundsupport. Förflutet som städare och städledare. Håller i grundutbildningar och är handledare för SRY. Skådespelare och trollkonstnär. Företagsanpassade utbildningar Vi kan skräddarsy kursen åt er! Förutom att vi kan anpassa det ordinarie utbudet just för er, kan vi även erbjuda följande kurser: Trappstädning Städning av vårdlokaler Städning i ESD-miljö Städkalkylering Introduktion för nyanställd personal Rengöring med bioteknik Klottersanering Byggsanering & -städning Professionell hemservice Matt- & Textilvård Maskinkörkort Moppkörkort Nordisk städstandard INSTA 800 Städupphandling PRYL-certifiering Planering för Svanenmärkning av städtjänster ISO-certifiering kvalitet 9002 & miljö Utbildning sker antingen i våra kurslokaler eller ute på er arbetsplats - kanske i samband med ett arbetsledarmöte eller liknande. Vill du hålla i ett eget arrangemang eller ta hjälp av oss i samband med en kick-off? Hyr våra utbildningslokaler! Teija Frang Gustavsson Marknadsekonom DIHM. 15 år i branschen som bl a städare och marknadsansvarig på städbolag. Gedigen arbetslivserfarenhet: säljare, rektor, redaktör, egenföretagare, specialist på städ/hälsa och miljö. Utbildat SÄPO, Karolinska och Försvaret i muntlig framställning. Handledare SRY. Christian Strömberg Trägolvsspecialist och golvvårdsspecialist. Har ett förflutet som arbetsledare, golvvårdare och golvslipare. Stor erfarenhet av renovering av trägolv, linoleum och naturstensgolv. Har ansvaret för golvsliparnas hämtdepå hos StädgrossImporten. Dick Nordquist Fönsterputsspecialist och golvvårdsspecialist. En av Sveriges mest meriterade putsare och golvvårdare. 28 års erfarenhet inom branschen, varav 25 år i chefsbefattning. Har både spelat och tränat ishockey på elitnivå. Holger Magnusson Organisations-/kvalitetskonsult. Kemiingenjör och fil.kand inom beteendevetenskap. Handledarutbildad inom gruppdynamik och coaching. 35 års erfarenhet inom städbranschen i såväl Sverige som internationellt. Maila dina önskemål till Teija Frang Gustavsson på Papyrus Supplies alt. Torbjörn Blomqvist på StädgrossImporten Jonas Möller Marknadsekonom DIHM. Jobbat med försäljning, säljledning och säljträning sedan 1984, även utomlands. Konsult till företagsledningar avseende försäljning och säljstrategier. Har bl.a. personligen coachat ca 500 säljare under drygt 5000 coachingtimmar under 1 års tid. Populär föreläsare....& några till med stor kunskap och erfarenhet som inte kom med här.

10 18 19 Värt att veta... Papyrus Supplies är Skandinaviens ledande grossist av städprodukter, hygienartiklar och packprodukter. Papyrus Supplies hjälper dig som kund att få vardagen att fungera, oavsett om det handlar om leveranser av förbrukningsvaror eller kringtjänster. Bekräftelse Varje kurs har ett begränsat antal platser, så anmäl dig i god tid. En bekräftelse samt kallelse skickas ut till beställaren innan kursen. Bindande anmälan Kursanmälan är bindande men ej personbunden, dvs den kan överlåtas till en annan person inom samma företag. Ombokning eller avbokning av kursplats ska ske senast två veckor innan kursstart annars debiteras 50% av kursavgiften. Vid avbokning senare än en vecka innan kursstart debiteras hela kursavgiften. Återbetalning ges endast mot läkarintyg. Papyrus Supplies/StädgrossImporten reserverar sig för oväntade händelser, sjukdom eller dyl, som kan göra att kurser flyttas eller ställs in med kort varsel. Kunskapsbonus 10% rabatt lämnas fr o m deltagare 2. Offert vid fler än nio deltagare. Fakturering Faktura skickas ut tidigast 45 dagar innan kursstart. Betalningsvillkor: 30 dagar netto. Kursavgiften skall vara betald innan kursstart för att garantera platsen. Efter förfallodagen debiteras dröjsmålsränta enligt räntelagen. Samtliga kurspriser är exklusive moms. StädgrossImporten är en totalleverantör av utrustning och support för städbolag, golvslipare och klottersanerare. Till kunderna hör även andra företag, städorganisationer, kommuner och statliga verk. Varuhuset nedan hittar du i Västberga/Hägersten, där även utbildningslokalerna finns. Kurslokaler Öppna kurser hålls, om ej annat anges i kallelsen, i anslutning till StädgrossImportens städvaruhus på Elektravägen 12 i Västberga, Stockholm. Företagsanpassade kurser hålls på plats hos er eller i annan överenskommen lokal. Boende Vi hjälper gärna till med tips om boende i samband med utbildningen. Kursdatum Aktuella kursdatum: Om datum ej är angivet återkommer vi närmare kursstart. Företagsanpassade kurser Samtliga kurser kan genomföras företagsinternt. Kunskapsgaranti Alla kurser i Papyrus Supplies Cleaning Academy omfattas av en garanti att kursdeltagare som uppfyllt grundkraven når för kursen utsatta utbildningsmål. Vi reserverar oss för eventuella ändringar. Uppdaterad info finns alltid på webben.

11 Att vara medveten om att man är okunnig är ett stort steg mot kunskap. (B Disraeli , brittisk premiärminister) Anmäl dig HÄR! Webben Mail Papyrus Supplies Box 1004, Mölndal Tel Fax StädgrossImporten Elektravägen 12, Hägersten Tel Fax

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2010. sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2010. sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag SABO sprider kunskap Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2010 sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag InfOrmAtIOn & AnmÄlAn Information & anmälan Internat/dagkonferens SABOs utbildningar

Läs mer

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2011. sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2011. sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag SABO sprider kunskap Utbildningar, konferenser & konsulttjänster hösten 2011 sabo sveriges allmännyttiga bostadsföretag Information & Anmälan Information & anmälan Internat/dagkonferens SABOs utbildningar

Läs mer

Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 51

Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 51 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum December 2008 Vecka 51 Kostnadsfria seminarier under månaden Kurser Minikurser Vill du vara med i en ny TV-serie? TullNytt nr 20, 2008 Nutek: Myndigheternas

Läs mer

VVS Akademin Lyft dig själv och ditt företag till nya nivåer!

VVS Akademin Lyft dig själv och ditt företag till nya nivåer! PREMIÄR! Ny ledarskapsutbildning för dig inom VVS-branschen! VVS Akademin Lyft dig själv och ditt företag till nya nivåer! 1 Utmanande tider VVS-branschen utmanas och förändras. Det ställs allt högre krav

Läs mer

Rengör ing & Hygien. Mobil IT. Rengörings- och hygienbranschens. egen tidning TEMA: PRODUKT- UTVECKLING. blir snart en självklarhet

Rengör ing & Hygien. Mobil IT. Rengörings- och hygienbranschens. egen tidning TEMA: PRODUKT- UTVECKLING. blir snart en självklarhet Rengör ing & Hygien Medlemstidning för SRTF, Svenska Golvrådet, IIH och Almega Serviceentreprenörerna Årgång 2 Pris SEK 80 # 5.2012 TEMA: PRODUKT- UTVECKLING Mobil IT blir snart en självklarhet Rengörings-

Läs mer

JENNY CARLSSON, Examen 2006 Arbetar nu som sälj- och marknadsassistent på Qliktech Nordic AB.

JENNY CARLSSON, Examen 2006 Arbetar nu som sälj- och marknadsassistent på Qliktech Nordic AB. Bristen på säljare med teknisk kompetens är påtaglig. Framtiden visar dessutom ett allt större behov. i det här sammanhanget handlar inte enbart om uppenbart tekniska produkter. Även leksaker, musikinstrument

Läs mer

utbildningskatalog HT2015

utbildningskatalog HT2015 utbildningskatalog HT2015 1 anmäl dig Flytt & Nytt! på www.gil.se Nu har vi flyttat in i nya, större lokaler på Mölndalsvägen 30B! Med fler och större rum för utbildning är vi glada över att kunna erbjuda

Läs mer

Kurser & Utbildningar

Kurser & Utbildningar Kurser & Utbildningar hos Nuvab Kompetensutveckling för näringslivet Jag undrade alltid varför inte någon gjorde något åt det; tills jag insåg att jag var någon." Våren 2015 Lily Tomlin Sid 2 Anmäl genom

Läs mer

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 9 Februari och Mars 2012

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 9 Februari och Mars 2012 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 9 Februari och Mars 2012 Kostnadsfria seminarier Nytt! Så gör Du Din marknadsundersökning på Stadsbiblioteket Kurser Stockholm Business Region:

Läs mer

Kompetensutveckling. på företaget. Våren 2011. Kunskap förändrar. folkuniversitetet.se/karlstad foretag.karlstad @ folkuniversitetet.

Kompetensutveckling. på företaget. Våren 2011. Kunskap förändrar. folkuniversitetet.se/karlstad foretag.karlstad @ folkuniversitetet. Kompetensutveckling på företaget Våren 2011 Kunskap förändrar. folkuniversitetet.se/karlstad foretag.karlstad @ folkuniversitetet.se 054-19 58 30 Kompetensutveckling ett lyft för såväl företaget som den

Läs mer

Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård

Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård Massageterapeut utbildning Idrott och friskvård Deltid/distans 2014-15 CSN Massageterapeut Idrott & Friskvård Utbildningen till massageterapeut varvar praktiska delar i olika massagetekniker med teoretiska

Läs mer

Kostnadsfria seminarier

Kostnadsfria seminarier Kostnadsfria seminarier Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 11 Mars 2011 Kostnadsfria seminarier Kurser Stockholm Business Region: Frukostmöte den 31/3 Missa inte Millennium-effekten!

Läs mer

2011/2012 Möjligheter

2011/2012 Möjligheter 2011/2012 Möjligheter för medlemmar som arbetar inom teknik, naturvetenskap eller studerar till ingenjör och är anslutna till Unionen, ST, Vision, Finansförbundet eller Försvarsförbundet och vill utvecklas

Läs mer

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter

Information. ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning. för SKOLKLASSER. Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter Information ALLT ni BEHÖVER VETA OM SOCKGROSSISTENS försäljning Ett enkelt sätt att TJÄNA PENGAR för SKOLKLASSER och FÖRENINGAR Vi lämnar alltid ett års garanti på våra produkter VÄLKOMMEN till SOCKGROSSISTEN!

Läs mer

tentaplugg.nu av studenter för studenter

tentaplugg.nu av studenter för studenter tentaplugg.nu av studenter för studenter Kurskod Kursnamn K0001N Kvalitetsutveckling, grundkurs Datum 2013-03-11 Material Kursexaminator Rapport (Kvalitetsarbete i praktiken) Erik Lovén Betygsgränser Poäng

Läs mer

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult

10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult ! 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 10 viktiga frågor att ställa dig själv innan du väljer utbildning till Friskvårdskonsult 1. Vilken inriktning

Läs mer

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN

OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN OLIKA MEN LIKA ATT ARBETA MED BARNKONVENTIONEN I FÖRSKOLAN Foto: Mostphotos Metodbok Rädda Barnen kämpar för barns rättigheter. Vi väcker opinion och stöder barn i utsatta situationer i Sverige och i världen.

Läs mer

Kurser och konsulttjänster

Kurser och konsulttjänster KPA 9061 985 10.05 Kurser och konsulttjänster hösten 2011 våren 2012 kurser seminarier informationsträffar konsulttjänster Innehåll KOMPETENSUTVECKLING MED KPA PENSION...3 FAST KURSUTBUD...4 KAP-KL grundkurs...6

Läs mer

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser!

96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! VÅREN 2015 96 % kan rekommendera Ledarnas kurser! Hos oss blir du en bättre chef. CHEFSUTVECKLING PÅ DINA VILLKOR LEDARNAS KURSER & SEMINARIER Som medlem i Ledarna har du fri tillgång till ett brett utbud

Läs mer

Kurskatalog våren 2015

Kurskatalog våren 2015 Nummer 1 2015 KURSKATALOG OCH NYHETER Kurskatalog våren 2015 #Digitalimera Någon borde göra något! Ålands populäraste guide utkommer i maj 2015 SVENSKA AKTIVITETER OCH EVENEMANG 2014 KONFERERA, MINGLA

Läs mer

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster 2010. s a b o sveriges allmännyttiga bostadsföretag

SABO sprider kunskap. Utbildningar, konferenser & konsulttjänster 2010. s a b o sveriges allmännyttiga bostadsföretag SABO sprider kunskap Utbildningar, konferenser & konsulttjänster 2010 s a b o sveriges allmännyttiga bostadsföretag Innehåll Styrelse SABOs strategiska styrelseutbildning 4 Utbildning för ordförande och

Läs mer

Bisnode Akademin Kurser och utbildningar 2013 2014 VI OMVANDLAR DINA FRÅGOR TILL INSIKTER.

Bisnode Akademin Kurser och utbildningar 2013 2014 VI OMVANDLAR DINA FRÅGOR TILL INSIKTER. Bisnode Akademin Kurser och utbildningar 2013 2014 VI OMVANDLAR DINA FRÅGOR TILL INSIKTER. Bisnode Akademin Kurser och utbildningar 2013 2014 När besluten fattas. På Bisnode har vi som ambition att hjälpa

Läs mer

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 3 Januari 2010

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 3 Januari 2010 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 3 Januari 2010 Kostnadsfria seminarier Kurser HumaNova Företagsutveckling: Kostnadsfritt mentorprogram med Kick-off i mars! ALMI Företagspartner

Läs mer

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN

UTBILDNINGSKATALOG. För utveckling av besöksnäringen ALUN UTBILDNINGSKATALOG F Ö R E L Ä S N I N G W O R K S H O P A F F Ä R S U T V E C K L I N G För utveckling av besöksnäringen ALUN VIKTEN AV ATT UTVECKLAS! I framtiden gäller det inte bara att ha rätt kunskaper

Läs mer

Kurser & Utbildningar

Kurser & Utbildningar Kurser & Utbildningar hos Nuvab Kompetensutveckling för näringslivet Det är bättre att fråga och verka okunnig, än att inte fråga och förbli det. Okänd. Våren 2014 Sid 2 Anmäl genom att ringa: 0383-594

Läs mer

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 37 September 2010

Nyhetsbrev från. Nyhetsbrev Vecka 37 September 2010 Nyhetsbrev från Stockholms NyföretagarCentrum Nyhetsbrev Vecka 37 September 2010 Invigning av Start-Up Stockholm den 9/9 Kostnadsfria seminarier Kurser Stockholm Business Region: Frukostmöte den 23/9 -

Läs mer

MILJARD- Skapa en ny gård Lyckad totalomvandling Tips och inspiration Prylar för gården. TEMA:Förvaltning pengar att spara

MILJARD- Skapa en ny gård Lyckad totalomvandling Tips och inspiration Prylar för gården. TEMA:Förvaltning pengar att spara b o s ta d s r ät t s t i d n i n g e n Pris 39:50 kronor NR 2 2008 det föreningen behöver veta MILJARD- Kostnad vattenskador största hotet mot föreningarna l Upptäck l Undvik l Åtgärda Dessutom: reglerna

Läs mer

Metoder och processer för KVALITET OCH UTVECKLING I SKOLAN 2014

Metoder och processer för KVALITET OCH UTVECKLING I SKOLAN 2014 Metoder och processer för KVALITET OCH UTVECKLING I SKOLAN 2014 Så skapar du en skola där alla elever har goda förutsättningar att utvecklas och klara kunskapsmålen Konferens 18-19 november 2014 Scandic

Läs mer

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTETS KURSER & UTBILDNINGAR FÖR NÄRINGSLIVET 2012 AFFÄRSKOMMUNIKATION KREDIT&RISK PROJEKTLEDNING EKONOMI LEDARSKAP

FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTETS KURSER & UTBILDNINGAR FÖR NÄRINGSLIVET 2012 AFFÄRSKOMMUNIKATION KREDIT&RISK PROJEKTLEDNING EKONOMI LEDARSKAP FÖRETAGSEKONOMISKA INSTITUTETS KURSER & UTBILDNINGAR FÖR NÄRINGSLIVET 2012 AFFÄRSKOMMUNIKATION KREDIT&RISK PROJEKTLEDNING EKONOMI LEDARSKAP MARKNADSFÖRING E Certifikat Projektledning E Projektstyrning

Läs mer

HYGIEN TEMA: LEDARSKAP ATT DRIVA FÖRETAG

HYGIEN TEMA: LEDARSKAP ATT DRIVA FÖRETAG RENGÖR & ING HYGIEN TEMA: LEDARSKAP ATT DRIVA FÖRETAG MEDLEMSTIDNING FÖR STÄDBRANSCHEN SVERIGE OCH ALMEGA SERVICEENTREPRENÖRERNA ÅRGÅNG 4 PRIS SEK 80 # 6.2014 VI BYGGER UPP KRAFT Vänner! I skrivande stund

Läs mer