Kommunstyrelsen ( ) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl Se bilagd närvarolista

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kommunstyrelsen 2006-11-27 196 (196-222) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-12.30. Se bilagd närvarolista"

Transkript

1 Kommunstyrelsen ( ) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl Se bilagd närvarolista Ulla Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Nils Lindqvist, näringslivschef, 142 Börje Sjöberg, utredare, Christina Åkerlund, administrativ chef, Ulf Back, personalchef, 148 Ulla Sahlström, trafiksamordnare, 149 Harry Assmundson, ekonomichef, Jonas Sandin, miljö- och hälsoskyddsinspektör, 158 Eskil Säll Kommunkansliet, Ulla Sjöberg Marie-Louise Dangardt Eskil Säll Kommunstyrelsen i Hofors kommun Kommunkansliet Ulla Sjöberg

2 Kommunstyrelsen Ks 141 EXTRA ÄRENDEN Utöver på föredragningslistan upptagna ärenden föreslår ordföranden att följande ärenden får behandlas vid dagens sammanträde. 7A Upphandling av tjänsten telefoni. 17 Miljö- och byggnadsnämnden, förslag till nya och ändrade taxor för kontroll enligt miljöbalken samt av livsmedel och foder. Kommunstyrelsen beslutar att ärendena får behandlas vid dagens sammanträde.

3 Kommunstyrelsen Ks 142 Dnr AVTAL MELLAN KOMMUNEN OCH SKYCAB AB, INFORMATION I Hofors har etablerats en testanläggning för ett nytt automatiskt trafiksystemet. SkyCab i Hofors är det första konkreta exemplet på en realistisk, svensk tekniklösning med praktisk tillämpning. Sveriges första testbana för spårtaxi har invigts och demonstrerats i Hofors. SkyCab i Hofors ligger väl till i en internationell utveckling. Ett nästa steg utveckling, test och byggande av en pilotbana i Hofors är angeläget för att stärka SkyCab i Hofors och i hela regionen. Kommunstyrelsen har vid sammanträde behandlat en hemställan från näringslivschef Nils Lindqvist om att kommunen tecknar avtal med SkyCab AB om genomförande av upprättad handlingsplan samt att medel avsätts för kommunala åtaganden. Kommunstyrelsen har beslutat att stödja regionutvecklingsidén SkyCab i Hofors samt uppdragit åt näringslivschefen att upprätta förslag till avtal mellan kommunen och SkyCab med tidplan och kostnader. Vid dagens sammanträde informerar Nils Lindqvist om det pågående arbetet, vilket har uppnått det skedet då en fortsättning i ett gemensamt agerande med kommunen är nödvändigt avseende ett påbörjande av Pilotbana för SkyCab i Hofors. Målet för 2007 är att en arbets- och tidplan skall vara framtagen för projektet avseende en testbana utomhus, med fortsatta tester under år År 2009 kommer byggstart av pilotbana att ske i Hofors mellan centrala Hofors och järnvägsstationen. Syftet för Hofors kommun är att finna en eventuell trafiklösning för anslutning till tågförbindelser i Hofors. SkyCab tillförs under en treårsperiod bidragsmedel om 5 miljoner kronor från Banverket. från Banverket inväntas. Hofors kommun föreslås tillföra kronor per år. Under ärendets handläggning föreslås att Banverkets beslut inväntas och att ställningstagande om tillförande av medel i projektet återupptas vid behandlingen av kommunstyrelsens internbudget. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna informationen.

4 Kommunstyrelsen Ks 143 Dnr ARVODEN FÖR FÖRTROENDEVALDA Från organisations- och arvodesgruppen föreligger förslag till bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda arvodesreglemente samt arvodesbelopp och övriga ersättningsbestämmelser, bilaga. Ett av uppdragen till organisations- och arvodesgruppen har varit att se över arvodena till de förtroendevalda. Efter jämförelser med andra likvärdiga kommuner kan konstateras att ersättningarna till förtroendevalda är låga i Hofors kommun. Gruppen föreslår efter överväganden om rimlighet och jämförelsenivåer en höjning av sammanträdesarvodet. Däremot föreslås inte i nuläget någon höjning av arvoden till ordföranden m fl. En strävan har varit att kunna knyta arvodesbeloppen till någon form av index, så att anpassning till den allmänna kostnads- och löneutvecklingen i framtiden kan ske utan ny utredning. Beloppen föreslås därför i fortsättningen uppräknas med det procentuella löneutfallet för SKTF. Av detta skäl föreslås att arvoden till ordföranden m fl anges i krontal fr o m istället för som i nuläget i andelar av basbeloppet. Denna anpassning innebär i princip ingen höjning. För valnämndens ledamöter föreslås en höjning till belopp enligt bilaga. Begreppet sammanträdesarvode föreslås omfatta ett grundarvode för första sammanträdestimmen samt ett timarvode för övrig tid. Grundarvode föreslås utgå endast vid protokollfört sammanträde. För den nyinrättade posten som ordförande för Hoåns Kraft AB föreslås samma arvode som för ordförande i Hofors Förvaltningshus AB. Arvodet föreslås utgå retroaktivt från För ordförande i utskott och i fullmäktigeberedning föreslås ett arvode på 794 kronor per månad. Om ordföranden i en nämnd dessutom är ordförande i ett utskott, föreslås endast arvode för ordförandeskap i nämnd utgå. Dock föreslås en ev ordförande i socialnämnden tillika ordförande i individutskottet erhålla båda arvodena. Arvodesreglementet har omarbetats och anpassats efter de nya arvodesreglerna.

5 Kommunstyrelsen forts Beredning Organisations- och arvodesgruppen, skrivelse Förslag till bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda arvodesreglemente. Förslag till ersättningsbestämmelser för förtroendevalda. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa föreliggande förslag till bestämmelser om ekonomiska förmåner till förtroendevalda, att fastställa föreliggande förslag till arvodesbelopp och övriga ersättningsbestämmelser för förtroendevalda, att ordföranden för Hoåns Kraft AB retroaktivt från arvoderas med 662 kronor per månad, att nya arvodesreglementet och arvodesbeloppen gäller från , att uppföljning av kostnadsutvecklingen för de nya arvodesreglerna sker inför arbetet med budget 2008.

6 Kommunstyrelsen Ks 144 Dnr REVISIONSREGLEMENTE FÖR HOFORS KOMMUN Riksdagen fattade beslut om ändringar i kommunallagen vad gäller revision och ansvarsprövning. et innebär i korthet följande: inga revisorsersättare utses, skärpta krav på valbarhet för revisorer, kommunfullmäktige måste motivera sina beslut om ansvarsfrihet särskilt om besluten avviker från revisorernas förslag. Med anledning av dessa förändringar har på uppdrag av kommunens revisorer förslag till nytt revisionsreglemente framarbetats, bilaga. Beredning Ledningskontoret, skrivelse Förslag till revisionsreglemente. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa föreliggande förslag till revisionsreglemente för Hofors kommun.

7 Kommunstyrelsen Ks 145 Dnr LEDNINGSORGANISATION FÖR KOMMUNAL KRISHANTERING Med anledning av den nya lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap har översyn av kommunens ledningsorganisation för krishantering ägt rum. Kommunstyrelsen har vid sammanträde beslutat att till fullmäktige överlämna ett förslag till krisledningsorganisation. Vid kommunfullmäktiges sammanträde , 85, har beslutats att ärendet utgår för komplettering. Föreligger nytt förslag till ledningsorganisation för kommunal krishantering, bilaga. I det nya förslaget ges inte kommunchefen rätten att inkalla krisledningsnämnden, eftersom en tjänsteman inte bör kalla förtroendevalda. Den tidigare revideringen av reglemente för krisledningsnämnden avsåg enbart införande av en 8, vilken stadgar att ledningsgruppen utgör beredningsgrupp för krisledningsnämnden. Ett förslag till reglemente har även upprättats med hänsyn till den nya lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser (SFS nr 2006:544). Ny plan för hantering av extraordinära händelser föreligger inte, utan arbetet för framtagande av en sådan har påbörjats. Den nu gällande planen för hantering av extraordinära händelser gäller alltså tills vidare, dock föreslås kommunstyrelsen och kommunfullmäktige besluta att vid en eventuell tillämpning av planen, hänsyn tas till den nya lagen om extraordinära händelser. Kommunstyrelsen har , 107, beslutat att till kommunchefen delegera rätten att vid behov inkalla erforderlig kommunal personal och/eller externa specialister. Detta beslut kvarstår således. Beredning Ledningskontoret, skrivelse Förslag till krisledningsorganisation.

8 Kommunstyrelsen forts Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa ny organisation för kommunens krisledning, att avskaffa nuvarande beredningsgrupp för krisledningsnämnden, att nuvarande plan för hantering av extraordinära händelser i avvaktan på utarbetande av ny plan, så långt möjligt tillämpas med hänsyn till ny lag om extraordinära händelser (SFS nr 2006:544).

9 Kommunstyrelsen Ks 146 Dnr REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMNDEN En ny lag (2006:544) Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap gäller från Lagen ersätter lagen om extraordinära händelser i fredstid och lagen om civilt försvar. Med anledning av den nya lagen har reglementet för kommunens krisledningsnämnd reviderats. Krisledningsnämnden har till uppgift att utgöra ledningsfunktion och fullgöra kommunens uppgifter som enligt lag ska skötas av kommunen vid extraordinära händelser i fredstid. Föreligger nytt och reviderat reglemente för krisledningsnämnden att gälla från , bilaga. Beredning Ch Åkerlund, skrivelse Förslag till reglemente. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa föreliggande förslag till reglemente för krisledningsnämnden i Hofors kommun.

10 Kommunstyrelsen Ks 147 Dnr POLICYDOKUMENT AVSEENDE MUTOR/BESTICKNING, JÄV, FÖRMÅNER, GÅVOR OCH REPRESENTATION Sveriges Kommuner och Landsting och Finansdepartementet har tagit fram en skrift som behandlar frågor om mutor och jäv. Syftet med skriften är att påminna om olika risker samt att erbjuda en enkel översikt av regelsystemet. Bakgrunden till skriften är att återkommande påminna förtroendevalda och offentligt anställda vikten av att iaktta stor försiktighet i alla sammanhang där muta/bestickning eller jäv kan misstänkas. Styrelserna för Svenska Kommunförbundet och Landstingsförbundet har godkänt utformningen av skriften och har uppdragit åt Sveriges Kommuner och Landsting att verka för att samtliga medlemmar ska tillämpa vad som anges i skriften vid framtagande av egna dokument gällande mutor och jäv. Ett policydokument gällande mutor och jäv, kompletterat med policy för förmåner, gåvor och representation, har framarbetats, bilaga. Föreslås att dokumentet även skall gälla för kommunens helägda bolag. Beredning Ch Åkerlund, skrivelse Förslag till policydokument. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta föreliggande policydokument för Hofors kommun och kommunens helägda bolag rörande mutor/bestickning, jäv, förmåner, gåvor och representation.

11 Kommunstyrelsen Ks 148 Dnr UPPHANDLING AV TJÄNSTEN TELEFONI Med anledning av ett sparbeting för kommunstyrelsen i 2006 års budget har flera åtgärder genomförts, bl a genom förändring av organisation och arbetsformer inom Kommunkontoret. För att uppnå ytterligare besparingar kan kommunen köpa sin tjänst kring telefoni. Med tjänsten telefoni avses drift av kommunorganisationens växelfunktion. Kommunstyrelsen har vid sammanträde godkänt en hemställan att få genomföra en upphandling av tjänsten telefoni. En upphandling är nu genomförd och efter granskning och kompletterande frågor finns anbud som svarar mot förfrågan. Information och förhandling med SKTF har genomförts. Kommunstyrelsen beslutar att fullfölja upphandlingen och överföra telefonväxelhanteringen till annan operatör.

12 Kommunstyrelsen Ks 149 Dnr KOMMUNENS TRAFIKBESTÄLLNING 2007/2008 Länets kommuner och landstinget skall enligt avtal under november månad hos X-Trafik AB beställa den linjebundna trafiken för nästkommande trafikår. I enlighet med konsortialavtal ansvarar kommunerna för trafiken inom kommunen och landstinget för den regionala trafiken mellan kommuncentra, däremellan liggande viktiga resmål samt till angränsande län. X-Trafik AB, som ägs av kommunerna och landstinget, upphandlar, planerar, samordnar och marknadsför den trafik som ägarna beställer. Regional trafik Den regionala trafiken har stor betydelse för vår kommun. Det gäller såväl trafiken inom länet som den som går över länsgränsen. Den gränsöverskridande trafiken är en förutsättning för arbetet med regionförstoring, för minskad pendlingstid samt för att öka tillgängligheten till flera arbetsmarknads- och högre utbildningstillfällen Innevarande trafikår Linje 41 med bussar till/från Gävle varje halvtimme samt två turer till/från Falun vardagar. Bussarna angör busstationen i centrum. Tågtrafik till/från Gävle och Borlänge, med 11 turer vardagar. Tågen angör tågstationen i Robertsholm. För tågresenärer går en buss till/från alla tåg mellan busstationen i centrum och järnvägsstationen i Robertsholm. Trafiken under vardagar finansieras gemensamt av Landstinget Gävleborg, Hofors kommun och Tåg i Bergslagen. Tåg i Bergslagen har tidigare klargjort att deras ekonomiska engagemang endast gäller trafikåret 06/07. Under helgerna körs trafiken endast när beställning finns och som finansieraras enbart av Hofors kommun. Tågtrafik till/från Gävle och Avesta med 4 turer vardagar. Tågen angör Torsåkers station. Nästa trafikår De förändringar som aviseras gäller busstrafiken som går till/från tågen i Robertsholm. Landstinget Gävleborg har meddelat att de inte ämnar ta sitt ansvar för regionaltrafiken till/från Falun nästa trafikår och inte medverka till finansiering av nuvarande tågbuss. Tågbussen är en del av tågresan och en förutsättning för att det skall vara möjligt att resa med tåg till/från Hofors. Landstinget har ej heller för avsikt att återinföra bussarna till Falun.

13 Kommunstyrelsen forts Lokal trafik Resor för arbets- och studiependling skall prioriteras. Avgångs- och ankomsttider i Hofors och Storvik skall anpassas till den regionala trafiken. Innevarande trafikår Linje 46 Linjesträckning måndag-fredag, Hofors busstation-torsåker- Storvik Centralvägen. Lördagar och söndagar finns anropsstyrd trafik Hofors-Torsåker. Önskemål finns om fler turer till/från Torsåker, samt till Storvik. Skolturer på Dalgränsen Linjesträckning, Dalgränsen-Prästhyttan- Torsåker-Wall-Hofors busstation. Trafiken är upphandlad som skolskjuts med en tur på morgonen från Dalgränsen till Hofors och en returresa på eftermiddagen och körs gratis för resenärerna. Från Torsåker till Dalgränsen går även en efterfrågestyrd tur senare på eftermiddagen. Samtliga turerna går endast skoldagar. Önskemål finns om att kunna resa även lovdagar. Lokaltrafik i Hofors Linjesträckning måndag-fredag, Busstationen- Göklund-Hantverkargatan-Olov Hjorts väg-robertsholm. En dubbeltur på morgonen och tre på eftermiddagen. Det finns efterfrågan om ytterligare en tur till Robertsholm på eftermiddagen. Flextrafik är ett komplement till den ordinarie linjetrafiken. Trafiken är efterfrågestyrd och körs två gånger i veckan, helgfri tisdag och fredag. Önskemål finns om att kunna resa alla vardagar. S k handlingsturer går till TorCenter, Torsåker, helgfria fredagar. Länsstyrelsen lämnar glesbygdsstöd till trafiken, s k hemsändningsbidrag. Trafikbeställning trafikåret 2007/2008 Trafikbeställning för nästa trafikår finns i två förslag. Anledningen är landstingets avisering att inte medverka till finansiering av anslutningstrafik till/från tågen i Robertsholm. Diskussionerna med landstinget angående regionaltrafikansvaret är för Hofors kommuns del ännu ej avslutade. Tillgången till god kollektivtrafik är viktig för Hofors kommuns framtid. De personer som bor i kommunen behöver ha möjlighet att resa så väl inom kommunen som till arbete och studier på andra orter. Kommunens företag behöver en god kollektivtrafik för att kunna rekrytera arbetskraft. Förslag 1 Förslaget ger anslutningstrafik till alla tåg i Robertsholm. Önskemålet om flera turer mellan Hofors och Torsåker samt utökat antal turer till Storvik tillgodoses. Möjligheten att resa inom Hofors tätort förbättras. Hela förslaget kostar ca 3,6 miljoner kronor. På årsbasis är detta 1,3 miljoner kronor över det budgetförslag som skall behandlas av fullmäktige.

14 Kommunstyrelsen forts Förslag 2 Förslaget är en bantad variant. Trafiken på Torsåker körs som idag. Lokaltrafik mellan Hofors busstation och järnvägsstationen i Robertsholm förstärks med en tur på morgonen. Tiderna anpassas till tågens tider. Med detta förslag ansluts endast till två morgontåg och tre eftermiddagståg måndag-fredag. Ingen trafik under sommarmånaderna. Hela förslaget kostar ca 2,1 miljoner kronor. Den totala kostnaden för dagens trafik är ca 2,7 miljoner kronor. Trafiksamordnare Ulla Sahlström förordar förslag 1, eftersom det tillgodoser behovet av anslutningstrafik till/från tågen. Utan anslutningstrafik kommer kommunen inte att ha en fungerande trafik till/ från Dalarna. Förslaget ger även en klart förbättrad trafik för boende i Torsåker. Beredning U Sahlström, skrivelse Förslag till trafikbeställningar Kommunstyrelsen beslutar att beställa trafik för trafikåret 2007/2008 enligt följande: Linje 46 Linjesträckning: Hofors järnvägstation Torsåker Storvik, Trafikvolym: Timmestrafik vardagar under perioden augusti-juni, under sommarmånaderna varannan timme. Helgtrafik: Lördagar 3 turer samt sön- och helgdag 4 turer. Ankomstoch avgångstider anpassas till tågen vid Hofors järnvägsstation. Dalgränsen Utöka trafiken så att möjlighet finns att beställa resa även helgfria lovdagar. Flextrafik Utöka flextrafiken så att de boende får möjlighet att beställa resa alla helgfria vardagar, att skolorna skall anpassa sina start- och sluttider till linjetrafikens tider.

15 Kommunstyrelsen Ks 150 Dnr AFFÄRSFÖRSLAG AVSEENDE HOFORS ENERGI AB, INFORMATION Vid förra kommunstyrelsesammanträdet har ekonomichef Harry Assmundson informerat om att Fortum framfört önskemål om förvärv av kommunens andel i Hofors Energi AB. Fortum har lämnat anbud på kommunens 51 % av aktierna i energibolaget. Kommunstyrelsen har då varit tveksam till att föreslå försäljning. Enligt konsortialavtal har kommunen samtidigt rätt att förvärva Fortums andel i bolaget och Fortum rätt att begära att kommunen löser in Fortums aktier. Vid dagens sammanträde informerar ekonomichefen om att Fortum önskar kvarstå som delägare i Hofors Energi AB, men vill ha en större andel än 49 %. Fortum har därför föreslagit att kommunen säljer del av sina aktier. Kommunstyrelsen anser att förslaget är acceptabelt om konsortialavtalets innehåll i princip bibehålles. Förhandlingarna fortsätter och Fortum återkommer med förslag till avtal. Kommunstyrelsen beslutar att godkänna informationen.

16 Kommunstyrelsen Ks 151 Dnr HOFORSHUS AB, REDOVISNING AV LÅNESITUATIONEN Kommunfullmäktige har , i samband med en hemställan från Hoforshus AB om generell kommunal borgen, fastställt att all upplåning i Hoforshus AB skall omfattas av kommunal borgen, att Hofors kommun går i borgen, såsom för egen skuld, för Hoforshus AB:s låneförpliktelser upp till ett högsta belopp om 366 miljoner kronor jämte därpå löpande ränta och kostnader, att Hoforshus AB årligen redovisar sin lånesituation vid sista fullmäktigesammanträdet för året. Dessutom skall kreditramens storlek för kommande år tas upp för beslut i fullmäktige vid sista sammanträdet för året. För ett år sedan redovisade bolaget att amortering av skulderna skett och att utestående lån, exklusive lån från Hofors kommun, var 360,4 miljoner kronor. Detta belopp fastställde kommunfullmäktige som tak för bolagets externa upplåning och kommunens borgensåtagande under år Från Hoforshus AB föreligger en ny redovisning av aktuell lånesituation, bilaga. Av den framgår att externa lån nu minskat till drygt 358 miljoner kronor. Kreditramens storlek bör, eftersom inga andra beslut fattats, vara lika med dagens externa lånevolym. Beredning Hoforshus AB, finansrapport per Ekonomikontoret, skrivelse Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att godkänna den av Hoforshus AB lämnade redovisningen över bolagets lånesituation, att den lånevolym som Hofors kommun går i borgen för, såsom för egen skuld, avseende Hoforshus låneförpliktelser under år 2007 uppgår till ett totalt högsta lånebelopp om kronor jämte därpå löpande ränta och kostnader.

17 Kommunstyrelsen Ks 152 Dnr BUDGET 2007 OCH PLAN Från kommunstyrelsens personal- och ekonomiutskott föreligger förslag till budget 2007 samt flerårsplan Nämnder och styrelser har inkommit till personal- och ekonomiutskottet med budget- och planförslag för sina verksamhetsområden. Utskottet har berett budget 2007 och plan tillsammans med ordförandena i nämnderna. Budget 2007 är kommunfullmäktiges plan över det kommande årets ekonomi och verksamhet, innehållande även en flerårsplan de kommande två åren. Externt skall budgeten visa kommunens samlade intäkter och utgifter, hur den finansiella ställningen förändras under året samt den finansiella ställningen vid budgetårets utgång. Internt är budgeten ett resursfördelningsinstrument. Budgeten i sammandrag, personal och ekonomiutskottets förslag Befolkningsutveckling Befolkningen påverkar kommunens verksamhet och intäkter. Vid årsskiftet 2006 var antalet invånare Befolkningsutvecklingen har följt prognosen. Skatteintäkter och statsbidrag Utdebiteringen är oförändrad, kronor 21:90. Skatte- och statsbidrag är i princip på samma penningnivå under perioden Tre riktade bidrag blir generella under perioden, vilket motsvarar knappt 4 miljoner kronor. Resultat Kommunen har klarat balanskravet för åren I prognosen för 2006 beräknas ett positivt resultat på 8 miljoner kronor, vilket innebär att kommunen klarar målet för god ekonomisk hushållning under Kommunen har budgeterat med ett resultat på 2,7 miljoner kronor för 2007, vilket ligger under nivån för en god ekonomisk hushållning. Verksamhetens nettokostnader har beräknats till 100,5 % av skatte- och statsbidrag för Plan har beräknats med ett nollresultat.

18 Kommunstyrelsen forts Kommunens verksamhet Ny nämndorganisation gäller från 1 januari 2007, vilket innebär en minskning med en nämnd. Nämnderna har i princip oförändrad verksamhet mellan 2006 och De större förändringarna kan sammanfattas enligt följande - satsning inom kommunstyrelsen med 1 miljon kronor för bl a iordningställande av tomter vid Hammardammen, förstärkt kollektivtrafik samt handläggare inom Kommunkontoret, - öronmärkta medel hos kommunstyrelsen inom arbete och näringsliv för t ex lokalanpassning eller andra åtgärder inom näringslivet, - anpassning av verksamheten inom grundskolan för minskat antal elever, - minskning av kostnaderna med 1,8 miljoner kronor i socialnämndens budget, - satsning inom fritid och kultur på en konstgräsplan vid Stålringens idrottsplats, helårseffekten blir 0,8 miljoner kronor i ökade kostnader. Plan Plan har beräknats med ett nollresultat. I förslaget ingår ett ospecificerat besparingskrav med 1 miljon kronor för 2008 och 3,5 miljoner kronor för Investeringar Investeringsvolymen är drygt 60 miljoner kronor under åren Stora investeringar är ombyggnationen av kök i centrala Hofors, gräsplan vid Stålringens idrottsplats, centrumförnyelse och vatten- och avloppsverk vid Malmjärn. MBL-förhandling Förhandling enligt MBL 11 har genomförts. Britt Lindgren (c) föreslår att den föreslagna minskningen i socialnämndens budget för äldreomsorg och omsorg om funktionshindrade ej genomförs. Centerpartiet yrkar att kronor tillförs socialnämnden som riktade medel till äldreomsorgen, som skall säkra befintliga platser inom särskilt boende. Från centerpartiet inlämnas även synpunkter på andra verksamheter i budgetförslaget.

19 Kommunstyrelsen forts Eskil Säll (fp) och Sören Bergqvist (v) instämmer i Britt Lindgrens förslag vad avser socialnämndens budget. Björn M Mohlin (m) godkänner personal- och ekonomiutskottets budgetförslag. Från Folkhemmet Hofors-Torsåker har inkommit en skrivelse med förslag till budget Beredning Personal- och ekonomiutskottets förslag till budget 2007 och plan MBL-protokoll, Centerpartiet, gm Britt Lindgren, yrkande över budgetförslaget, Centerpartiet, gm Britt Lindgren, synpunkter över budgetförslaget, Folkhemmet Hofors-Torsåker, gm Kent Olsson, skrivelse , förslag till budget Yrkanden Personal- och ekonomiutskottets förslag. Britt Lindgrens (c) m fl tilläggsyrkande. Proposition Ordföranden föreslår följande propositionsordning. Proposition ställs på personal- och ekonomiutskottets förslag. Därefter ställs på Britt Lindgrens (c) tilläggsyrkande under proposition. Kommunstyrelsen godkänner propositionsordningen. Proposition ställs på personal- och ekonomiutskottets förslag och ordföranden finner bifall till förslaget. Därefter ställs Britt Lindgrens tilläggsyrkande under proposition och ordföranden finner att tilläggsyrkandet avslås.

20 Kommunstyrelsen forts Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att fastställa kommunens budget och verksamhetsplan för år 2007, att fastställa ekonomi och verksamhet för åren , att uppdra åt nämnderna att upprätta verksamhetsplan och budget för år 2007 senast , att budgeten utgör kommunens skolplan. Reservation Mot beslutet, vad avser socialnämndens budget, reserverar sig Britt Lindgren (c), Eskil Säll (fp) och Sören Bergqvist (v).

21 Kommunstyrelsen Ks 153 Dnr BOKSLUT OCH ÅRSREDOVISNING 2006, TIDPLAN Enligt kommunallagen skall kommunstyrelsen bestämma när övriga nämnder senast skall redovisa sin medelsförvaltning under föregående budgetår. Årsredovisningen skall av kommunstyrelsen fastställas och överlämnas till fullmäktige och revisorer senast den 15 april. Kommunstyrelsen bör därför fastställa tidplan för bokslut och årsredovisning, som anger när nämnder och bolag senast skall lämna sina redovisningar. Föreligger förslag till tidplan, bilaga. Beredning Förslag till tidplan. Kommunstyrelsen beslutar att fastsälla föreliggande förslag till tidplan för bokslut och årsredovisning år 2006.

22 Kommunstyrelsen Ks 154 Dnr BILDANDE AV KOMMUNALFÖRBUNDET INKÖP GÄVLEBORG Vid kommunstyrelsens sammanträde har Ulf Sundin, Gästrike Inköp, presenterat en utredning om en eventuell sammanslagning av kommunalförbunden Gästrike Inköp och Inköp Hälsingland. Redovisas fördelar och förutsättningar för en sammanslagning av de båda förbunden. Kommunstyrelsen har beslutat att processen med en sammanslagning av kommunalförbunden får fortgå i enlighet med utredningen. Till dagens sammanträde föreligger förslag till genomförande av gemensam inköpsorganisation för kommunerna som ingår i Gästrike Inköp respektive Inköp Hälsingland. För att verkställandet skall kunna ske krävs att fullmäktige i samtliga kommuner har antagit den nya förbundsordningen för Kommunalförbundet Inköp Gävleborg, bilaga. I och med att förbundsordningen antagits i samtliga kommuner är det nya förbundet bildat. Rent praktiskt kommer de gamla förbunden under en övergångstid behöva drivas parallellt. Därför bör ledamöter i det nya förbundet vara desamma som i de nuvarande förbunden. De nuvarande förbunden träder i likvidation efter att de avtal som nu finns tecknade med respektive förbund förts över till det nya förbundet. Likvidation av nuvarande förbund kommer att ske under våren För år 2007 finansieras det nya förbundet enligt den budget som har fastställts av Gästrike Inköp och Inköp Hälsingland. Denna budget finansierar även avvecklingen av nuvarande förbund. Beredning Inköp Hälsingland / Gästrike Inköp, skrivelse Förslag till förbundsordning för Kommunalförbundet Inköp Gävleborg. Komrev, konsultrapport, augusti 2005.

23 Kommunstyrelsen forts Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att Kommunalförbundet Inköp Gävleborg bildas och ersätter kommunalförbunden Gästrike Inköp och Inköp Hälsingland, att godkänna förbundsordning för det nybildade kommunalförbundet med tillhörande tolkningsdokument, att det nybildade förbundet för år 2007 finansieras enligt budget som fastställts av Gästrike Inköp och Inköp Hälsingland, där även avvecklingskostnader ingår, att förlänga förordnandena för kommunens valda ledamöter och ersättare i styrelsen för Gästrike Inköpsförbund samt revisor för förbundet, tills dess förbundet har trätt i likvidation.

24 Kommunstyrelsen Ks 155 Dnr NOMINERING AV BEGRAVNINGSOMBUD Enligt 10 kap begravningslagen (1990:1144) skall länsstyrelsen, när en församling är huvudman för begravningsverksamheten, förordna ett eller flera ombud att granska hur församlingen tar till vara de personers intressen som inte tillhör Svenska kyrkan. Länsstyrelsen ska enligt begravningsförordningen ge kommunen tillfälle att föreslå personer som är lämpliga för uppdraget som ombud. Länsstyrelsen har nu hemställan om kommunens förslag till begravningsombud för tiden Beredning Länsstyrelsen Gävleborg, skrivelse Kommunstyrelsen beslutar att förslå Ulla Sahlström (s), Stålgatan 24, Hofors, till uppdraget som begravningsombud inom församlingarna i Hofors kommun tiden

25 Kommunstyrelsen Ks 156 MEDDELANDEN Kommunchef Eira Källgren, skrivelse till OK-Q8 AB med anledning av nedläggningen av bensinstationen i Hofors centrum. OK-Q8 AB, besvarande av kommunens skrivelse angående nedläggningen av OK-Q8 bensinstation i Hofors. Revisionsrapport, Granskningen av delårsrapport Gävleborgs Kommuner och Landsting, beslut om förbundsavgift Länsstyrelsen, hemställan om kommunens yttrande över ansökan från Torsåkers Buss AB om att få installera övervakningskamera vid bensinstationen OKQ8 i Torsåker. Kommunstyrelsens ordförande, yttrande till länsstyrelsen över Torsåkers Buss AB ansökan om tillstånd att använda övervakningskamera vid bensinstationen OKQ8 i Torsåker.

26 Kommunstyrelsen Ks 157 DELEGERINGSBESLUT Kommunstyrelsens ordförande: Tillstyrkan av samrådshandlingar för detaljplan enkelt planförfarande - för del av fastigheten Böle 1:1, Böle industriområde, Hofors kommun. Tillstyrkan av samrådshandlingar för detaljplan enkelt planförfarande - för Tummens fritidsområde, fastigheten Ältebo 5:8 m fl, Hofors kommun.

27 Kommunstyrelsen Ks 158 Dnr NYA OCH ÄNDRADE TAXOR FÖR KONTROLL ENLIGT MILJÖBALKEN SAMT AV LIVSMEDEL OCH FODER Från miljö- och byggnadsnämnden föreligger förslag till nya och reviderade taxor för kontroll enligt miljöbalken samt av livsmedel och foder, bilaga. Nu gällande taxor inom miljöbalkens område har uppräknats med inflationen. För tillsyn över livsmedelshantering och foder gör en lagändring att kommunen måste ta beslut om helt nya taxor. Nya och ändrade timavgifter vid tillämpningen av taxorna skall också antas av kommunfullmäktige. Beredning Miljö- och byggnadsnämnden, protokollsutdrag , 194. Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att anta miljö- och byggnadsnämndens förslag till taxor för kommunens offentliga kontroll enligt miljöbalken samt av livsmedel och foder, att timtaxan vid tillämpningen av taxan skall vara 650 kronor per timme kontrolltid för livsmedelstillsyn samt 620 kronor per timme för övrig tillsyn.

Kommunstyrelsen 2008-11-24 212 (212-218) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.30. Se bilagd närvarolista

Kommunstyrelsen 2008-11-24 212 (212-218) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.30. Se bilagd närvarolista Kommunstyrelsen 2008-11-24 212 (212-218) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.30 Se bilagd närvarolista Ulla Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Christer Ekendahl, ekonomichef,

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-11-12 219 (219-226) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.15. Se bilagd närvarolista

Kommunstyrelsen 2007-11-12 219 (219-226) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.15. Se bilagd närvarolista Kommunstyrelsen 2007-11-12 219 (219-226) Kommunhuset, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-11.15 Se bilagd närvarolista Ulla Sjöberg, sekreterare Ulf Back, t f kommunchef Elsa Andréasson, ekonom Carin Homann,

Läs mer

Börje Sjöberg, sekreterare. Maine Westin och Henrik Björkman. Kommunkansliet, 2006-12-18

Börje Sjöberg, sekreterare. Maine Westin och Henrik Björkman. Kommunkansliet, 2006-12-18 Kommunfullmäktige 2006-12-11 188 (188-248) Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 18.00-20.40 Se bilagd närvarolista Börje Sjöberg, sekreterare Maine Westin och Henrik Björkman Kommunkansliet, 2006-12-18

Läs mer

Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 17.30-21.00. Se bilagd närvarolista. Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef

Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 17.30-21.00. Se bilagd närvarolista. Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Kommunfullmäktige 2008-01-21 1 (1-19) Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 17.30-21.00 Se bilagd närvarolista Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Torbjörn Jansson och Lennart Elfström Kommunkansliet,

Läs mer

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen i Harmånger. 1. Upprop, val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen i Harmånger. Tid: Måndag 27 november 2006 kl. 19:00. 1. Upprop, val av justerare jämte

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Eva Engström Sekreterare Thord Wannberg Kommunchef. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (11) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 14 november 2006 kl. 13:00-15:50. Beslutande Stig Eng (c) Ordförande Monica Olsson

Läs mer

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista.

Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa 29 beslutande, enligt bifogad närvarolista. DALS-EDS KOMMUN Kommunfullmäktige 2006-04-19 Plats och tid Utsiktens Aula, Ed onsdag den 19 april, 2006 klockan 19.00 19.45 Beslutande Närvarande 25 ordinarie ledamöter och 4 tjänstgörande ersättare, summa

Läs mer

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering.

Fullmäktigesalen Harmånger. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och plats för protokollets justering. NORDANSTIGS KOMMUN Kommunfullmäktige KALLELSE Ledamöter Ersättare och övriga för kännedom Plats: Fullmäktigesalen Harmånger. Tid: Tisdag 7 juni 2005 kl. 19:00. 1. Upprop, Val av justerare jämte tid och

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Förbundsordning för Nerikes Brandkår

Förbundsordning för Nerikes Brandkår Förbundsordning för Nerikes Brandkår Antagen av kommunfullmäktige den 9 juni 1997, 54. Ändrad av kommunfullmäktige den 21 september 1998, 45. Ändrad av kommunfullmäktige den 18 september 2000, 73 Ändrad

Läs mer

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna

Dnr RD 2005/176. Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176 Förbundsordning för Region Dalarna 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas län för att tillvarata länets

Läs mer

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner

Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens verksamhetsplaner Kommunstyrelsen 2008-11-10 250 476 Arbets- och personalutskottet 2008-10-27 238 592 Dnr 08.444-04 novkf14 Revidering av Strategisk Plan och Budget 2009-2011 och komplettering med de kommunala bolagens

Läs mer

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Förbundsordning för kommunalförbundet Västerbergslagens Utbildningsförbund.

Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun. Förbundsordning för kommunalförbundet Västerbergslagens Utbildningsförbund. 95 Dnr 2016/00441 Kommunal författningssamling för Smedjebackens kommun Fastställd av Kf 95 Den 2016-12-12 Förbundsordning för kommunalförbundet Västerbergslagens Utbildningsförbund Kommunfullmäktiges

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 17 maj 1999 kl 19 00 19 55 Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1999-05-17 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Se bilagd närvarolista

Se bilagd närvarolista Kommunfullmäktige 2009-01-12 1 (1-16) Hofors Folkets Hus, sal Valhall, kl 17.30-21.45 Se bilagd närvarolista Börje Sjöberg, sekreterare Eira Källgren, kommunchef Olle Borg, Brottsofferjouren Västra Gästrikland,

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Kommunstyrelsen 2010-08-30 1. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-10.55

Kommunstyrelsen 2010-08-30 1. Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-10.55 Kommunstyrelsen 2010-08-30 1 (1-15) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum Stollen, kl 08.15-10.55 ande se sidan 2 Övriga närvarande se sidan 2 Kent Olsson (FHT) Justeringens plats och tid Kommunkontoret,

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL)

Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) Stadgar för Kommunförbundet Stockholms Län (KSL) Antagna av förbundsmötet den 21 april 2015 Ändamål och medlemskap 1 Kommunförbundet Stockholms län (KSL) är en sammanslutning av länets kommuner. Förbundets

Läs mer

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den13 maj, klockan 08.00 10.20

Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den13 maj, klockan 08.00 10.20 201305-13 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den13 maj, klockan 08.00 10.20 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström (S) Erkki Visti (C) Övriga

Läs mer

Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet

Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet Förbundsordning för Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet 1 Förbundets namn Förbundets namn är Kommunalförbundet Sörmlands kollektivtrafikmyndighet. 2 Förbundets säte Förbundet har sitt

Läs mer

HUVUDREGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSE OCH NÄMNDER

HUVUDREGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSE OCH NÄMNDER HUVUDREGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSE OCH NÄMNDER Från och med 2019-01-24 Antagen av kommunfullmäktige den 19 december 2018, 234 Ärendebeteckning: KS/2017:286-003 Reglementen, stadgar, förordningar Ansvarig

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: 2014 11 24 164 Dnr: 2013/258 Sid: 1

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: 2014 11 24 164 Dnr: 2013/258 Sid: 1 Beslut: 2014 11 24 164 Dnr: 2013/258 Sid: 1 REGLEMENTE FÖR ERSÄTTNING TILL FÖRTROENDEVALDA 1 Grundläggande bestämmelser Reglementet gäller för kommunens förtroendevalda, som avses i 4 kap. 1 kommunallagen

Läs mer

Förbundsordning för Region Dalarna

Förbundsordning för Region Dalarna Dnr RD 2005/176, RD 2011/34 Förbundsordning för Region Dalarna Version 2014-12-12 1 Förbundets ändamål Kommunalförbundets ändamål är att vara ett samverkansorgan för kommunerna och landstinget i Dalarnas

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden SID 1(10) Reglemente för krisledningsnämnden 2018-2022 Kontaktcenter Postadress 251 89 Helsingborg Växel 042-10 50 00 kontaktcenter@helsingborg.se helsingborg.se Beslutat av: Kommunfullmäktige Datum: 11

Läs mer

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund

2 Val av protokolljusterare, justering kommunkansliet Allmänhetens frågestund Kungörelse 1 (2) Ersättarna för kännedom Kommunfullmäktige 2017-01-24 Tid för sammanträde måndagen den 6 februari 2017 kl. 18:30 Lokal Skeppet, Målilla Fredrik Eirasson Ordförande Johan Sandell Sekreterare

Läs mer

RIKTLINJE Sandvikens kommuns Budget- och planeringsprocess - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Styrdokumentets data Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum och paragraf: 2014-12-15,

Läs mer

Förbundsordning för Miljöförbundet Blekinge Väst

Förbundsordning för Miljöförbundet Blekinge Väst Utgivare: Kommunledningsförvaltningen Kansli Godkänd av: NYA KF 69, 2006-12-11, Rev KF 158, 2016-12-19 Medlemmar namn och säte 1 Kommunalförbundets namn är Miljöförbundet och det har sitt säte i Sölvesborg.

Läs mer

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering

Sammanträdesdatum 2013-01-24. 1 Upprop. 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av tid och plats för justering KOMMUNFULLMÄKTIGE KALLELSE Sammanträdesdatum 2013-01-24 PLATS OCH TID KilArena, torsdag 24 januari 2013, kl. 19.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE DNR 1 Upprop 2 Val av två justerare samt tillkännagivande av

Läs mer

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten

Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Stadgar för Kommunförbundet Norrbotten Ändamål, medlemskap 1 Kommunförbundet Norrbotten är en intresseorganisation för kommunerna i Norrbottens län. Juridiskt är förbundet en ideell förening. Förbundet

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 19 maj 2015 kl. 8:30-9:10 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 37-38 Beslutande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Bertil Dahl (V) Inger Hilmansson

Läs mer

Förbundsordning för kommunalförbundet Västerbergslagens utbildningsförbund

Förbundsordning för kommunalförbundet Västerbergslagens utbildningsförbund FÖRBUNDSORDNING 1 (6) Förbundsordning för kommunalförbundet Västerbergslagens utbildningsförbund 1 Medlemmar Medlemmar i förbundet är kommunerna Ludvika och Smedjebacken. 2 Ändamål och uppgifter Förbundets

Läs mer

Svensk författningssamling

Svensk författningssamling Svensk författningssamling Lag om ändring i lagen (1979:411) om ändringar i Sveriges indelning i kommuner och landsting; SFS 2016:740 Utkom från trycket den 27 juni 2016 utfärdad den 16 juni 2016. Enligt

Läs mer

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m)

Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan. Eva Olsson (fp) ers f Kenneth Carlsson (fp) Rune Månsson (s) Magnus Malm (m) 1(1) Plats och tid: 13.00 16.30 Kommunkontoret, sessionssalen onsdag 6 oktober 2004, klockan Beslutande: Närvarande ej tjänstgörande ersättare Olle Hagström Bo Johansson Zaid Långström (s) ordf Ann Marie

Läs mer

Upprättad Antagen Kf , 27 Senast reviderad Kf , 125. Reglemente för socialnämnden

Upprättad Antagen Kf , 27 Senast reviderad Kf , 125. Reglemente för socialnämnden Dokumenttyp Reglemente Dokumentansvarig Kommunkontoret Upprättad Antagen Kf 1991-12-09, 27 Senast reviderad Kf 2018-12-10, 125 Dokumentet gäller för Socialnämnden Reglemente för socialnämnden VERKSAMHETSOMRÅDE

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2016-11-24 323 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: från 1 januari 2017 tills vidare A: Socialnämndens

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden i Valdemarsviks kommun

Reglemente för krisledningsnämnden i Valdemarsviks kommun KS-KcS.2019.14 1(7) Reglemente för krisledningsnämnden i Valdemarsviks kommun Antagen av kommunfullmäktige 2019-05-27 61 Giltig från och med: 2019-07-01 Dokumentansvarig: Kommunchef KS-KcS.2019.14 2(7)

Läs mer

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMND I SUNDSVALLS KOMMUN

REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMND I SUNDSVALLS KOMMUN REGLEMENTE FÖR KRISLEDNINGSNÄMND I SUNDSVALLS KOMMUN Fastställt av kommunfullmäktige 2012-02-13 23, reviderat 2015-10-26, 312. Utöver vad som föreskrivs om krisledningsnämnden i lag eller annan författning

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö

Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Eva Engström Sekreterare. Sven-Åke Eriksson. Kommunkontoret i Bergsjö NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Beslutande Kommunkontoret i Bergsjö. Torsdag 26 oktober 2006 kl. 13:00-15:15. Stig Eng (c) ordf Sven-Åke Eriksson (c)

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdesprotokoll 2014-01-17 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 20 januari 2014, klockan 08.00 09.05 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) Patrik Boström

Läs mer

Förbundsordning för Kommunalförbundet Gästrikeregionens Återvinnare

Förbundsordning för Kommunalförbundet Gästrikeregionens Återvinnare Förbundsordning för Kommunalförbundet Gästrikeregionens Återvinnare Förslag från Gästrike Återvinnare Godkänt av kommunfullmäktige den 25 april 2005. Dnr KS2006/476 Kommunkansliet gak_05.doc Innehållsförteckning

Läs mer

REGLEMENTE. Brandkåren Norra Dalarna

REGLEMENTE. Brandkåren Norra Dalarna REGLEMENTE Brandkåren Norra Dalarna Sida 2(9) Mora 2018-10-30 Reglemente Brandkåren Norra Dalarna Fastställd: Kommunfullmäktige i Leksand 2018-10-16 8 Kommunfullmäktige i Mora 2018-09-17 65 Kommunfullmäktige

Läs mer

FÖRBUNDSORDNING för Södertörns brandförsvarsförbund

FÖRBUNDSORDNING för Södertörns brandförsvarsförbund FÖRBUNDSORDNING för Södertörns brandförsvarsförbund 1 Benämning och säte Kommunalförbundet benämns Södertörns brandförsvarsförbund och har sitt säte i Haninge kommun, Stockholms län. 2 Medlemmar Medlemmar

Läs mer

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige

Ks 118 Dnr 01/KS Verksamhetsuppföljning per 30 september Förslag till kommunfullmäktige 2 Ks 118 Dnr 01/KS1 042 Verksamhetsuppföljning per 30 september 2001 Nämnder och kontor har överlämnat verksamhetsuppföljning per 30 september 2001. Kommunledningsstaben har upprättat tjänsteutlåtande

Läs mer

2009-10-28. Medlemmar i kommunalförbundet är Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner.

2009-10-28. Medlemmar i kommunalförbundet är Sundsvalls, Timrå och Ånge kommuner. KOMMUNALFÖRBUNDSORDNING FÖR MEDELPADS RÄDDNINGSTJÄNSTFÖRBUND Denna kommunalförbundsordning har fastställts av kommunfullmäktige i Sundsvalls kommun 2009-12-14 665, kommunfullmäktige i Timrå kommun 2009-11-30

Läs mer

Förbundsordning för Kommunalförbundet Kalmarsundsregionens Renhållare KSRR Fastställd på KSRR Förbundsfullmäktiges möte 2010-11-26

Förbundsordning för Kommunalförbundet Kalmarsundsregionens Renhållare KSRR Fastställd på KSRR Förbundsfullmäktiges möte 2010-11-26 1 Medlemmar Kalmarsundsregionens Renhållare är ett kommunalförbund enligt kommunallagen (1991:900), (KL). Medlemmar i kommunalförbundet är de fyra kommunerna Kalmar, Mörbylånga, Nybro och Torsås. Kommunalförbundet

Läs mer

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län

HÄRJEDALENS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL BLAD. 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län Kommunfullmäktige 2011-12-14 1 Ä R E N D E F Ö R T E C K N I N G Paragraf nr Ärenderubrik 152 Överlåtelse av aktier i Länstrafiken Jämtland AB till Regionförbundet Jämtlands län 153 Utökning av Regionförbundet

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7

TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7 TOMELILLA KOMMUN KOMMUNAL FÖRFATTNINGSSAMLING Nr A 14:7 Kf 103/2014 Dnr Ks/K 2001.10441 REGLEMENTE FÖR TOMELILLA KOMMUN OCH DESS HELÄGDA FÖRETAG Antagen av kommunfullmäktige den 18 juni 2014, Kf 103. 1.

Läs mer

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente.

Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta reglemente. Reglemente Omsorgsnämnden Kommunfullmäktige 2018-11-22 140 Dnr KA 2018/000958 Sid 1/7 Reglemente för omsorgsnämnden Utöver vad som föreskrivs om kommunal nämnd i kommunallagen gäller bestämmelserna i detta

Läs mer

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS

Anders Andersson, sekreterare Tommy Larserö, kommunchef. Kommunkontoret ANSLAG/BEVIS LJUSNARSBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Kyrkbacksskolan, Kopparberg Tid: 17.05 17.30 Beslutande Ewa-Leena Johansson (S) Ingemar Javinder (S) Wiveca Stopp (S) Gert Stark (S) Ulla Kalander-Karlsson

Läs mer

Katrineholms kommuns författningssamling. Förbundsordning för Västra Sörmlands Räddningstjänstförbund

Katrineholms kommuns författningssamling. Förbundsordning för Västra Sörmlands Räddningstjänstförbund Katrineholms kommuns författningssamling Nr 5.03 Förbundsordning för Västra Sörmlands Räddningstjänstförbund Ändrad av kommunfullmäktige 2003-06-16, 164, 2004-10-18, 149, 2006-12-18, 33, 2009-05-18, 84

Läs mer

Förbundsordning för Samordningsförbundet Burlöv- Staffanstorp

Förbundsordning för Samordningsförbundet Burlöv- Staffanstorp FÖRFATTNING 1.7 1(5) Antagen av kommunstyrelsen 11/12 Reviderad av kommunfullmäktige 183/14 2014-KS-486 Förbundsordning för Samordningsförbundet Burlöv- Staffanstorp Samordningsförbundet Burlöv-Staffanstorp

Läs mer

Reglemente. Reglemente för krisledningsnämnden KS Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi.

Reglemente. Reglemente för krisledningsnämnden KS Föreskrifter. Plan. Policy. Program. Riktlinjer. Strategi. KS14-282 003 Reglemente för krisledningsnämnden 2014-2018 Föreskrifter Plan Policy Program Reglemente Riktlinjer Strategi Taxa Reglemente för krisledningsnämnden I kommuner och landsting ska det finnas

Läs mer

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende

Socialnämnden utövar också ledningen av den kommunala hälso- och sjukvården samt svarar för sådan hälso- och sjukvård som erbjuds i särskilt boende F 1 REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Antaget av kommunfullmäktige 1991-12-09, 276 Reviderat 1993-05-10, 128 Reviderat 1995-02-27, 44 Reviderat 1997-06-16, 158 Reviderat 1998-12-07, 265 Reviderat 1999-02-15,

Läs mer

Protokoll 2013-04-03

Protokoll 2013-04-03 2013-04-03 Kommunstyrelsen Plats och tid Sammanträdesrum Kumla, 2013-04-03, klockan 17:00 17:10 Beslutande Dan-Åke Moberg (S) Mats Hellgren (M) Christer Thörner (S) Margareta Engman (M) Annica Moberg (S)

Läs mer

Ks 132 Dnr 06/

Ks 132 Dnr 06/ 2 Ks 132 Dnr 06/303 114 Yttrande - Laglighetsprövning enligt kommunallagen, tillsättning av obehörig lärare, Mål nr:22008-06 Förslag till Ekerö kommunens yttrande till Länsrätten i mål nr 22008-6 godkänns.

Läs mer

Beslutad av Kommunfullmäktige Gäller för Nämnder, styrelser och utskott. För kommunstyrelsen och övriga nämnder gemensamma bestämmelser

Beslutad av Kommunfullmäktige Gäller för Nämnder, styrelser och utskott. För kommunstyrelsen och övriga nämnder gemensamma bestämmelser Sid 1(9) Dokumenttyp Reglemente Dokumentansvarig Kommunsekreterare Beslutad av Kommunfullmäktige Gäller för Nämnder, styrelser och utskott Fastställd 2018-12-12 164 Reviderad - KOMMUNGEMENSAMT REGLEMENTE

Läs mer

NORA KOMMUN KOMMUNREVISORERNA

NORA KOMMUN KOMMUNREVISORERNA Till Kommunfullmäktige Revisorernas redogörelse 2014 För att kunna ge underlag till kommunfullmäktiges ansvarsprövning har vi granskat all verksamhet som bedrivs inom nämnders och styrelsers verksamhetsområden

Läs mer

KOMMUNGEMENSAMT REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN OCH ÖVRIGA NÄMNDER I MÖLNDALS STAD

KOMMUNGEMENSAMT REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN OCH ÖVRIGA NÄMNDER I MÖLNDALS STAD 1(9) KOMMUNGEMENSAMT REGLEMENTE FÖR KOMMUNSTYRELSEN OCH ÖVRIGA NÄMNDER I MÖLNDALS STAD Gäller från och med den 1 augusti 2016. Utöver det som föreskrivs i kommunallagen (1991:900) eller i annan författning,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Sammanträdesprotokoll 1(9) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred kl. 14.00-14.20 Beslutande Kira Berg, s Åke Bergh, m Jonny Bengtsson, s Sture Persson, m Silva Andersson, s Per-Inge Petterson,

Läs mer

Landstingsstyrelsen föreslår fullmäktige besluta a t t godkänna beställning av trafik för 2010

Landstingsstyrelsen föreslår fullmäktige besluta a t t godkänna beställning av trafik för 2010 LANDSTINGSSTYRELSEN PROTOKOLLSUTDRAG Sammanträdesdatum 2009-06-01 110 Beställning av trafik 2010 Dnr LD09/01162 Beslut Landstingsstyrelsen föreslår fullmäktige besluta a t t godkänna beställning av trafik

Läs mer

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten "Vi är Kils kommun" KS 18/100

Sammanträdesdatum NR ÄRENDE DNR. 1 Information om månadsrapporten Vi är Kils kommun KS 18/100 KOMMUNSTYRELSEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2018-05-08 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Nedre Fryken, tisdag 8 maj 2018, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om månadsrapporten "Vi är

Läs mer

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen

Reglemente. socialnämnden. för. Fastställt: Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Reglemente för socialnämnden Fastställt av: Kommunfullmäktige Fastställt: 2015-12-10 237 Ansvar för revidering: Kommunledningsförvaltningen Giltighetstid: tills vidare A: Socialnämndens verksamhet Verksamhetsområde

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Styrdokument 1(6) Antaget av kommunfullmäktige (KF) 1997-03-25, 29. Ändringar antagna av KF 1997-12-16, 168, KF 2000-02-29, 5, KF 2000-04-25, 45, KF 2002-02-26, 15, KF 2003-11-25, 80, KF 2004-04-25, 41,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 november 2015 kl. 08.00-12.00 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco

Läs mer

Reglemente för socialnämnden

Reglemente för socialnämnden Reglemente för socialnämnden Upprättad: 2014-04-08 Antagen av: Kommunfullmäktige Datum för antagande: 2014-04-28, 52 Kontaktperson: André Enarsson Utöver det som föreskrivs om nämnd i kommunallagen gäller

Läs mer

2(9) Innehållsförteckning

2(9) Innehållsförteckning 2(9) Innehållsförteckning 1 Justering och fastställande av föredragningslista 3 2 Nya regler om kommunala företag - säkerställande av kommunala principer, förstärkt uppsiktsplikt för kommunstyrelsen samt

Läs mer

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling

BOTKYRKA KOMMUN Författningssamling Sid 1 (6) FÖRBUNDSORDNING FÖR SAMORDNINGSFÖRBUNDET BOTKYRKA, HUDDINGE OCH SALEM Samordningsförbundet Botkyrka, Huddinge och Salem (nedan kallat Förbundet) i Stockholms län har inrättats med stöd av Lag

Läs mer

Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015.

Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Reglemente för Miljö- och byggnadsnämnden Detta reglemente träder i kraft 1 april 2015. Nämndens uppgifter 1 Miljö- och byggnadsnämnden ska svara för den verksamhet som ankommer på kommunen enligt miljöbalken,

Läs mer

Kallelse Extra. Kommunstyrelsen

Kallelse Extra. Kommunstyrelsen Kallelse Extra Kommunstyrelsen Tisdagen den 30 oktober 2018 KALLELSE/UNDERRÄTTELSE Datum 2018-10-22 Kommunstyrelsen Plats: Kommunkontoret, Hammarstrand Tid: Tisdagen den 30 oktober, kl. 13.00 Beslut 1.

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Årlig granskning 2014 Kommunalförbundet Norrbottens läns kollektivtrafikmyndighet

Årlig granskning 2014 Kommunalförbundet Norrbottens läns kollektivtrafikmyndighet www.pwc.se Revisionsrapport Martin Gandal Revisionskonsult Per Ståhlberg Certifierad kommunal revisor Årlig granskning 2014 Kommunalförbundet Norrbottens läns kollektivtrafikmyndighet April 2015 Innehållsförteckning

Läs mer

Reglemente för Gemensam Kostnämnd med Landstinget Västernorrland

Reglemente för Gemensam Kostnämnd med Landstinget Västernorrland Reglemente för Gemensam Kostnämnd med Landstinget Västernorrland 1 Antagen av kommunfullmäktige 20 december 2010 213. 1 Gemensamma bestämmelser Det som sägs i detta reglemente, avseende punkterna 1 och

Läs mer

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå.

Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. UTKAST 2014-06-25 Förbundsordning för Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg 1 Namn och säte Kommunalförbundets namn är Kommunalförbundet Svenskt ambulansflyg. Förbundet har sitt säte i Umeå. 2 Medlemmar

Läs mer

Förbundsordning för Region Värmland

Förbundsordning för Region Värmland KARLSTADS KOMMUNS FÖRFATTNINGSSAMLING 1 (6) Beslutad av: Kommunfullmäktige Beslutsdatum: 2006-12-14 Ersätter: 2000-11-23 Gäller fr o m: 2006-12-14 Förbundsordning för Region Värmland Region Värmland -

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : Plats och tid Kommunhuset, Tomelilla, den, kl. 14.00-14-15 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Kommunchef Göran Clausson, kanslichef Christian Björkqvist, ekonomichef Eva Lundberg Utses att justera

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-18 1(13) Plats och tid Åsele Folkets Hus 08 00 10 20 Beslutande Peter Lindström(s) ordf Egon Persson(åkl) vice ordf Urban Lindström(s) Tommy Danielsson(s) Peter

Läs mer

Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018

Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018 Förbundsordning för Regionförbundet i Kalmar län 2015-2018 (Godkänd av styrelsen den 2015-01-01, 8) Regionförbundet skall vara ett kommunalförbund enligt kommunallagen och bildas för obestämd tid. 1 Förbundets

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum

PROTOKOLL Sammanträdesdatum PROTOKOLL Plats och tid: Ugglehallen kl. 18:00-19:25, 19:55-20:45 Beslutande Se bilaga 1 Övriga deltagande Ulf Bengtsson, kommundirektör Cecilia Håkansson, kommunsekreterare Anders Ottosson, ekonomichef

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, Mellanfryken, måndag 17 oktober 2016, kl. 09.00 09.15 BESLUTANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Mikael Johansson (S), ordförande Georg Forsberg (C), 1:e vice ordförande Hans Eriksson

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition

Ks 48 Dnr 02/KS1 042. Verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition 2 Ks 48 Dnr 02/KS1 042 Verksamhetsredovisning per 2002-03-31 Nämnder och kontor har till kommunstyrelsen överlämnat verksamhetsredovisning per 2002-03-31. Yrkanden och proposition Peter Carpelan (m), Leif

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet

Föredragningslista. 13 Ersättning till förtroendevalda 14 Ändring av sammanträdesdag 15 Lärare utan föreskriven behörighet Föredragningslista Plats och tid för sammanträdet Föredragande Ånge kommunkontor, personal- och ekonomienheten, fredag den 20 januari 2006, kl 08.30 Ärenden 1 Justering 2 Föregående mötesprotokoll Göran

Läs mer

Reglemente för gymnasienämnd Lapplands gymnasium

Reglemente för gymnasienämnd Lapplands gymnasium Reglemente för gymnasienämnd Lapplands gymnasium Antaget av direktionen för Lapplands kommunalförbund 2009-06-22, 33 Verksamhetsområde 1 Gymnasienämnden för Lapplands gymnasium fullgör Gällivare, Jokkmokks,

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Lagen om kommuners och landstings åtgärder inför och vid extraordinära händelser i fredstid och höjd beredskap (SFS 2006:544) reglerar kommunens organisation och befogenheter vid extraordinära händelser.

Läs mer

Förbundsöverenskommelse

Förbundsöverenskommelse Förbundsöverenskommelse 2012-12-17 Överenskommelse mellan medlemmarna och kommunalförbundet Räddningstjänsten Östra Götaland KS-834/2012 Antaget av kommunfullmäktige i Norrköpings kommun 2012-12-17 210

Läs mer

Förbundsordning 2011-01-01

Förbundsordning 2011-01-01 1 Förbundsordning 2011-01-01 2 FÖRBUNDSORDNING för Regionförbundet Uppsala län Fr.o.m. 2003-01-01 Reviderad 2004-07-01; 2005-07-01; 2007-01-01; 2011-01-01 Förbundet är ett Kommunalförbund enligt Kommunallagen

Läs mer

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga

Samordningsförbundet Degerfors/Karlskoga Förbundsordning för Samordningsförbundet i Degerfors/Karlskoga i Örebro län Samordningsförbundet i Degerfors/Karlskoga i Örebro län (nedan kallat Förbundet) har inrättats med stöd av Lag om finansiell

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 10 mars 2015 kl. 8:30-9:30 Plats KS-salen, stadshuset Omfattning 17-20 ande Anders Andersson (C) Christina Fosnes (M) Johan Persson (S) Dzenita Abaza (S)

Läs mer

Kallelse och föredragningslista

Kallelse och föredragningslista 1 (7) Kommunstyrelsen Kallelse och föredragningslista Enligt uppdrag Ordförande Ulla Persson Sammanträdesdatum 15 juni 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30 Ledamöter Ordförande

Läs mer

Reglemente för krisledningsnämnden

Reglemente för krisledningsnämnden Föreliggande dokument är antaget av kommunfullmäktige 2015-05-19, 54. Dokumentet ska fastställas på nytt, eller vid behov revideras, dock senast i juni månad året efter det att ny mandatperiod inletts.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Hotell Gässlingen, Skanör Tid Tis-onsdagen den 29-30 september 2015 kl. 09.00-17.30, 09.00-14.30 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M)

Läs mer

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB

3. Fyllnadsval efter Lars-Ingvar Ljungman som ordförande i Vellinge Stadsnät AB 2018-12-05 1 (29) Ek, Lena Enhetschef Sammanträdesdatum 2018-12-12 Plats Kommunhuset, Måkläppen Tid 18:00 På kommunfullmäktiges sammanträde kommer priser och stipendier att delas ut. Ärendelista 1. Upprop

Läs mer

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil

kl Borgmästaren, Stadshuset Lysekil KALLELSE FÖREDRAGNINGSLISTA EXTRA KOMMUNSTYRELSEN Tid och plats: Ordförande: Sekreterare 2018-12-13 kl. 16.30 Borgmästaren, Stadshuset Lysekil Jan-Olof Johansson Mari-Louise Dunert Ärende Öppet sammanträde,

Läs mer

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll

Utdrag ur Sammanträdesprotokoll 1 (1) Kommunstyrelsen Utdrag ur Sammanträdesprotokoll Sammanträde med Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum Onsdag den 12 oktober 2011 Plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal A 287, kl 13:30-14:34 Sekreterare

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN

REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN FÖRFATTNINGSSAMLING Nr R 6 1 (6) REGLEMENTE FÖR SOCIALNÄMNDEN Fastställt av kommunfullmäktige 2017-06-12 105 Utöver vad som stadgas i kommunallagen ska följande reglemente gälla för socialnämnden. Organisation

Läs mer

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund

Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund FÖRFATTNINGSSAMLING (4.3) Antagen av kommunfullmäktige 2000-08-31 57 (KS/2000:108), 2006-11-09 79 (KS/2006:109) Kommunstyrelsen 2003-01-15 18 (KS/2002:217) Förbundsordning för Fyrbodals kommunalförbund

Läs mer

Reglemente för Socialnämnden

Reglemente för Socialnämnden REGLEMENTE 1(6) Reglemente för Antagen av kommunfullmäktige 2006-12-11, 90 Dnr 2006.197 003 Gäller fr. o m 2007-01-01 Reviderad av kommunfullmäktige 2008-01-28 Nämndens uppgifter 1 Nämnden ansvarar för

Läs mer