Föredragningslista för styrelsemöte nr /2015 vid Stockholms universitets studentkår

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Föredragningslista för styrelsemöte nr 12 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår"

Transkript

1 Föredragningslista för styrelsemöte nr /2015 vid Stockholms universitets studentkår klockan 18:00 i Rosa rummet (rum 140), Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare 1.3. Val av justerare 1.4. Fråga om sammanträdets stadgeenliga utlysande 1.5. Justering av röstlängden 1.6. Fastställande av föredragningslista 1.7. Eventuella adjungeringar 2. Presidiebeslut 2.1. Presidiebeslut 76 82* 3. Anmälningsärenden 4. Beslutsärenden 4.1. Operativ plan 2014/2015* 4.2. Uppdaterade kårföreningsvillkor* 4.3. Nominering av styrelseledamöter till Campusbutiken AB* 4.4. Förlängt vikariat för kommunikationsansvarig* 4.5. Medarbetare till kårexpeditionen* 4.6. Kårföreningsansökningar* 5. Diskussionsärenden 5.1. Valnämnden och valnämndsordförande** 5.2. Rapportering från presidiet** 6. Rapporter 7. Övriga frågor 8. Nästa möte 9. Mötet avslutas Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm Telefax +46 (0)

2 * Finns med som bilaga ** Föredras muntligt 2 (2)

3

4

5

6

7

8

9

10 Ärende 4.1. Operativ plan 2014/2015 Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Operativ plan 2014/2015 Bakgrund Varje verksamhetsår beslutar fullmäktige om SUS strategiska plan (i stadgan benämnd verksamhetsplan). Det är ett långsiktigt dokument som fastslår studentkårens vision, studentkårens framgångsfaktorer och ett antal delmål till respektive framgångsfaktor. Utifrån den strategiska planen tar styrelsen fram en operativ plan, med olika åtaganden för respektive delmål. Den operativa planen är alltså en konkretisering av den strategiska planen, som styr verksamheten mot att nå delmålen i den strategiska planen. Vid fullmäktige den 10 juni 2014 antogs en preliminär strategisk plan för 2014/2015 och det togs sedan fram en preliminär operativ plan för 2014/2015. Efter omvalet antog valfullmäktige en definitiv strategisk plan, som har några fler delmål än den preliminära strategiska planen. Därför behövs det en ny och definitiv operativ plan, som innehåller åtgärder för de nya delmålen. Operativ plan 2014/2015 (andra utkastet) SUS operativa ledning har under november arbetat med att skriva ett första utkast till en definitiv operativ plan för verksamhetsåret 2014/2015. Under förra styrelsemötet diskuterades det första utkastet och styrelsen lämnade förslag på tillägg/ändringar. Presidiet har sedan bearbetat den operativa planen utifrån ändringsförslagen. I det bifogade förslaget är alla tillägg/ändringar från första utkastet markerade med röd text. Alla tillägg/ändringar från andra utkastet är markerade med blå text. Beslutsförslag Med anledning av ovan föreslår presidiet styrelsen att anta en definitiv operativ plan för 2014/2015 enligt bilaga Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

11 Operativ plan 2014/2015 Delmål Ett tillgängligt universitet För en breddad rekrytering till den högre utbildningen behövs lärosäten som aktivt arbetar med jämlikhets- och lika villkors-frågor, samt har ett sådant perspektiv i utformningen av den egna verksamheten. Alla ska ha samma möjligheter att såväl påbörja som avsluta högre studier, oavsett bakgrund och livssituation. Därför ska studentkåren arbeta aktivt för att motverka alla former av studieavgifter. Studentkåren ska fortsätta vara drivande gentemot Stockholms universitet i frågor som rör breddad rekryteringen och breddat deltagande, och föra fram vikten av att sådana frågor får utrymme och tilldelas resurser. Åtaganden Studentkåren ska verka för att frågan om breddad rekrytering och breddat deltagande lyfts högre upp på universitets agenda Studentkåren ska driva frågan om ökad resurstilldelning till Studentavdelningens studiestödjande verksamhet Studentkåren ska följa upp SU:s likabehandlingsarbete Studentkåren ska arbeta för ökad implementering av rektorsbeslutet om anonyma tentamina Studentkåren ska aktivt arbeta mot införande av studieavgifter Studentkåren ska driva frågan om fler studieplatser samt att universitet behöver bättre information om de befintliga studieplatserna Studentkåren ska driva frågan om att universitetet löpande ska byta ut trasiga mikrovågsugnar En akademi fri från rasism De rasistiska och fascistiska strömningarna i samhället når alla delar av detsamma, och högskolorna är inget undantag. Studentkåren ska vara en röst för grundläggande mänskliga rättigheters okränkbarhet, och aktivt ta ställning mot rasism och fascism. Studentkåren ska vara drivande i att antirasismen är en självklar dimension i allt värdegrundsarbete i såväl studentrörelsen som på Stockholms universitet. Tillgänglig forskning Tillgång till facklitteratur och forskningsresultat är nödvändigt för att kunna bedriva studier och ta del av den högre utbildningen. Studentkåren ska därför verka för att universitetsbiblioteket utökar sitt utbud av kurslitteratur och även sina öppettider, samt att den forskning som produceras på universitetet tillgängliggörs för studenterna. Studentkåren ska aktivt arbeta med utåtriktade aktiviteter och opinionsbildning för att motverka rasism inom akademin Studentkåren ska driva frågan om att inrätta en läshörna med nya avhandlingar på universitetsbiblioteket Studentkåren ska arbeta för att utöka universitetsbibliotekets utbud av tryckt kurslitteratur och fler exemplar Studentkåren ska arbeta för att utöka universitetsbibliotekets öppettider 1 (5)

12 Delmål Utbildningar som möter studenternas behov Studentpopulationen är heterogen och behoven av hur utbildningarna ska vara utformade ser väldigt olika ut. Studentkåren ska under året kartlägga hur mycket lärarledd tid som erbjuds på universitets olika utbildningar och föra fram vikten av att erbjuda studenter lärarstöd och handledning. Studentkåren ska även verka för att Stockholms universitet utökar sitt utbud av relevanta sommarkurser. Åtaganden Studentkåren ska påverka SU att undersöka lärarledd undervisningstid och handläggningstid vid universitetet Studentkåren ska arbeta för att utöka utbudet av relevanta sommarkurser, t.ex. kurser som ingår i program eller delkurser i 30 hp-kurser Studentkåren ska utreda hur kårens uppdrag och verksamhet kan genomföras under sommaren, om utbudet av sommarkurser ändras Studenternas inflytande Stockholms universitet är ett stort universitet med många beslutande och beredande organ. Studentkåren ska under året kartlägga de organ till vilka den utser studentrepresentanter och även se över rutinerna för detta. Studentkåren ska även verka för att studenterna finns representerade i så många organ som möjligt, för att säkerställa att organisationsförändringar och förändrar av utbildningarna inte påverkar studenterna eller deras inflytande över dessa negativt. Doktorandernas inflytande Studentkåren driver varje år ett par specifika frågor som rör doktorandernas inflytande och situation på Stockholms universitet. Dessa frågor brukar studentkåren ta fram tillsammans med vårt doktorandombud och kårens centrala doktorandråd (CDR). Studentkåren ska kartlägga sin representation på Stockholms universitet Studentkåren ska inrätta rutiner för tillsättning av studentrepresentanter samt för förtroendevaldas eventuella övriga förtroendeuppdrag Studentkåren ska inrätta rutiner för hantering av personliga arvoden Studentkåren ska verka för att minska stipendiefinansieringen av doktorander och förbättra försäkringsskyddet för de doktorander som försörjs med stipendier Studentkåren ska fortsatt bevaka post doc-frågor och möjligheten till fortsatt karriär för nydisputerade både inom och utom universitetet ur ett jämställdhetsperspektiv Studentkåren ska arbeta för att öka aktiviteten och närvaron bland doktorander i olika former av kårfackligt arbete 2 (5)

13 Delmål Samarbete med andra studentkårer Många av de utmaningar som Stockholms universitets studentkår möter, delas av andra studentkårer i Stockholm och Sverige. För att främja meningsutbyte och möjligheter att påverka såväl regionalt som nationellt, ska studentkåren se över vilka möjliga samarbeten som finns med andra studentkårer. Som ett led i detta ska studentkåren även verka för att de möjligheter till samarbeten som i dag finns i och med kårens medlemskap i SSCO och SFS utnyttjas på ett så fördelaktigt sätt som möjligt. Åtaganden Studentkåren ska närvara och aktivt delta i SFS aktiviteter Studentkåren ska närvara och aktivt delta i SSCO:s aktiviteter Studentkåren ska aktivt arbeta med nätverkande, och träffa andra studentkårer Samverkan mellan olika engagemangsformer Idag kan det vara svårt för universitetets studenter att överblicka och utnyttja de möjligheter de olika engagemangsformerna som erbjuds på universitetet, samtidigt som de olika studentföreningarna har svårt att förmedla sin verksamhet. Studentkåren ska utveckla samarbetet med fakultetsföreningarna och studentkårerna på Stockholms universitet, för att på så sätt skapa ett starkare och mer sammanhållet studentinflytande och studentliv, och bättre förutsättningar för studentföreningarna att bedriva sina verksamheter. Synlig medlems- och studentservice Idag är en relativt liten andel av studenterna aktiva inom kårens verksamheter och flera av våra medlemsförmåner nyttjas i liten grad, samtidigt som vi ser ett sjunkande medlemsantal. Studentkåren ska arbeta aktivt med att synliggöra och marknadsföra de fördelar och förmåner som följer med ett medlemskap i studentkåren. Kåren ska även utveckla hur den kommunicerar sin verksamhet till studenterna och hur de kan delta i denna. En lättillgänglig studentkår Vetskapen om vad studentkåren jobbar med bland studenterna den representerar är alldeles för låg, vilket är ett problem för dess legitimitet. Studentkåren ska arbeta aktivt med att nå ut med information om sin verksamhet till studenterna på Stockholms universitet, och utveckla sina kommunikationssätt för att nå ut till så många som möjligt. Studentkåren ska utveckla välkomstaktiviteterna Studentkåren ska ta fram strategier för långsiktigt arbete med medlemsförmåner Studentkåren ska kartlägga, utvärdera och utveckla sin externa kommunikation Studentkåren ska utveckla välkomstaktiviteterna Studentkåren ska ta fram strategier för långsiktigt arbete med medlemsförmåner Studentkåren ska kartlägga, utvärdera och utveckla sin externa kommunikation Studentkåren ska förbättra sin externa kommunikation på engelska Studentkåren ska öka sin synlighet på campus Studentkåren ska utveckla sitt arbete med sociala medier 3 (5)

14 Delmål Ett ändamålsenligt kårvalssystem Kårvalet utgör studentkårens demokratiska styrning. Deltagandet i kårvalet har länge varit lågt, och kårvalets utformning har uppvisat vissa brister. Kåren ska under året utvärdera såväl de logistiska och tekniska lösningarna för hur kårvalet förrättas, samt föra en diskussion om hur kårvalets utformning bäst kan främja en så god och bred representation som möjligt bland olika medlems- och studentgrupper. Åtaganden Studentkåren ska utarbeta ett åtgärdsprogram för ett säkert kårvalssystem, ökat röstdeltagande och stärkt legitimitet Välfungerande ekonomiska rutiner Studentkåren har en decentraliserad struktur där många är inblandade i det dagliga ekonomiska arbetet. Studentkåren ska fortsätta sitt arbete med att ta fram bra ekonomiska rutiner som säkerställer att kåren använder sina medel på ett så effektivt, välplanerat och ändamålsenligt sätt som möjligt. Studentkåren ska kartlägga och utvärdera kårens ekonomirutiner Utredning av Gaudeamus Enligt studentkårens finansieringsavtal med Stockholms universitet så ska kåren utreda hur väl dess tidning Gaudeamus når ut till studenterna på universitetet. I samband med detta bör kåren utreda hur Gaudeamus position i organisationen ska se ut för att på bästa sätt säkerställa dess redaktionella oberoende. Ett samlat grepp om bolagen Studentkåren är ägare av ett antal bolag för att främja studentnytta på Stockholms universitet samt erbjuda förmåner till sina medlemmar. Studentkåren ska se över sina ägardirektiv för bolagen och utveckla hur den fungerar som bolagskoncern. Studentkåren ska utreda hur tidningen når ut till studenterna Studentkåren ska utreda Gaudeamus position i organisationen, med fokus på Gaudeamus redaktionella oberoende Studentkåren ska revidera ägardirektiven och ta fram en långsiktig strategi för bolagen En långsiktig verksamhetsstyrning I en organisation där både de beslutande organen såväl som stora delar av den operativa verksamheten byts ut en gång om året, är det viktigt att främja möjligheter till kontinuitet i verksamheten. Därför bör kåren arbeta med att ha ändamålsenliga och uppdaterade styrdokument samt goda rutiner för överlämningar och utbildningar. Även systemet för verksamhetsuppföljning och -rapportering ska ses över. Studentkåren ska initiera en process för att revidera studentkårens stadga Studentkåren ska se över arbetet med verksamhetsuppföljning och -rapportering 4 (5)

15 Delmål Medlemssystem och -hantering Studentkåren är en organisation med relativt stort antal medlemmar. Kåren bör under året se över hur dess system för och hantering av medlemmar kan utvecklas för att bli både så säkert och kostnadseffektivt som möjligt. Åtaganden Studentkåren ska säkerställa att medlemssystemet fyller studentkårens behov Studentkåren ska utvärdera det nya medlemssystemet 5 (5)

16 Ärende 4.2. Uppdaterade kårföreningsvillkor Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Uppdaterade kårföreningsvillkor Bakgrund Under höstterminen har Anna Takman, Mikael Isberg och André Beinö genomfört en revidering av de dokument som reglerar kårföreningarnas verksamhet. Revideringens syfte är att uppdatera inaktuell information och att förenkla för kårföreningar att bedriva verksamhet på SU. SUS har haft en situation där få föreningar söker verksamhetsbidrag men många söker aktivitetsbidrag. Vi har därför förenklat reglerna för att söka verksamhetsbidrag och gjort förfarandet mer likt det som gäller för studentrådens verksamhetsbidrag. SUS har även länge haft problem med långa handläggningstider för bland annat lokalbokning för kårföreningar. Detta tror vi kan bli bättre nästa termin eftersom Mikael Isberg har tagit fram ett webbformulär som fylls i vid lokalbokning samt utarbetat nya rutiner med till exempel en kontaktperson för varje förening som ska sköta alla bokningar. I tidigare villkor för kårföreningar har handläggningstiden för SUS fastsällts till 5 och 10 dagar (bokning senast 5 dagar innan, men bokning senast 10 dagar innan för att garantera behandling av förfrågan i tid). Istället föreslår vi en maximal handläggningstid på 7 arbetsdagar. Troligen kommer det oftast att gå på cirka 3-4 arbetsdagar, men vid exempelvis terminsstart kommer det att ta runt 7 arbetsdagar. Nyheter sedan senaste läsningen Nyheter i dokumentet Kårföreningsreglemente sedan senaste läsningen: Föreningen ska vid nyregistrering och omregistrering inkomma med en lista på 5 medlemmar i föreningen som är medlemmar i SUS, dessa behöver ej vara unika medlemmar. Nyheter i dokumentet Service och villkor för kårföreningar sedan senaste läsningen: Verksamhetsbidrag kan sökas av alla kårföreningar och är en fast summa på 500 kr per termin. Inga kvitton behöver redovisas. Enbart föreningens kontaktperson kan söka bidraget. Till ansökan ska bifogas en lista med 5 föreningsmedlemmar som är medlemmar i SUS, har en sådan lista lämnats in pågående termin behöver den ej lämnas in igen. Bidraget sökes för en termin i taget och kan ej sökas för redan passerad termin. Till ansökan ska även bifogas ett styrelseprotokoll där det beslutas att kontaktpersonen ska söka verksamhetsbidrag. Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm

17 Handläggningstiden för lokalbokning är maximalt 7 arbetsdagar. Beslutsförslag Med anledning av ovan föreslår presidiet styrelsen att anta Kårföreningsreglemente samt Service och villkor för kårföreningar enligt bilaga 2 (2)

18 Innehållsförteckning Kårföreningsreglemente... x Innehållsförteckning... x Inledning till kårföreningsreglementet... x Kapitel 1. Stadgar för SUS kårföreningsverksamhet... x 1:1 Erhålla och bibehålla status som kårförening via SUS... x 1:2 Föreningens verksamhet och syfte... x 1:3 Föreningsstadga... x 1:4 Föreningens kontaktperson... x 1:5 Jämlikhet... x 1:6 Uteslutning av kårförening... x 1:7 Studentkårens ansvar gällandes kårföreningsverksamhet... x Kapitel 2. Allmänna bestämmelser för registrering av kårföreningar...x Om registrering... x 2:1 Nyregistrering... x 2:2 Omregistrering... x Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm

19 Inledning till kårföreningsreglementet Syftet med detta reglemente är att med låga trösklar ge engagerade studenter vid Stockholms universitet möjligheten att bilda kårföreningar och ta del av studentkårens service, samtidigt som studentkårens grundläggande värderingar om demokrati och likabehandling tillvaratas i verksamheten. En jämlikhetspolicy antogs under kårstyrelsemötet 16 april 2014 och en handlingsplan för lika villkor antogs under kårstyrelsemötet 6 februari Kårföreningar är skyldiga att följa dessa. Denna version av kårföreningsreglementet antogs av kårstyrelsen. Detta kårföreningsreglemente är indelat i två kapitel; Stadgar för SUS kårföreningsverksamhet Allmänna bestämmelser för registrering av kårföreningar Stadgarna är grundbulten för SUS kårföreningsverksamhet generellt och föregår de allmänna bestämmelserna. I de allmänna bestämmelserna ingår kapitel om registrering för kårföreningar. Inom kårföreningsverksamheten är service och dess villkor centrala frågor för kårföreningar och studentkårens dagliga verksamhet. Styrdokumentet om service och dess villkor finns i ett separat dokument kallat Service och villkor för kårföreningar. Kapitel 1. Stadgar för SUS kårföreningsverksamhet 1:1 Erhålla och bibehålla status som kårförening via SUS Förening har rätt att ansöka om att erhålla eller behålla status som kårförening vid Stockholms universitets studentkår (SUS) i enlighet med stadgar 1:1-1:7. Förening ska registreras i enlighet med allmänna bestämmelser i kapitel 2 i detta reglemente. Ett kårparti som är registrerat i enlighet med SUS Valordning kan inte registreras som kårförening. Se vidare i Service och villkor för kårföreningar angående den service som kårpartier har rätt till. De kårpartier som idag även är kårföreningar har inte möjlighet att bli omregistrerade som kårförening. Föreningen ska ha minst 5 medlemmar som är medlemmar i SUS, vilket ska 2 (6)

20 kontrolleras av kårföreningssekreteraren 1:2 Föreningens verksamhet och syfte Kårföreningar är avseende organisation och verksamhet fristående från studentkåren med de undantag som följer av detta reglemente. Föreningens verksamhet ska vara riktad till studenter vid Stockholms universitet. Föreningen ska vara öppen för samtliga studenter vid Stockholms universitet som vill främja föreningens ändamål. Föreningens syfte ska vara förenligt med studentkårens ändamål, att bevaka och medverka i utvecklingen av utbildningen och förutsättningarna för studier vid Stockholms universitet. Föreningen ska tillvarata, främja och bevaka medlemmarnas intressen samt verka för ett gott kamratskap. Föreningen ska vara demokratiskt uppbyggd och respektera människors lika rätt och värde. 1:3 Föreningsstadga Föreningen ska ha egna stadgar i vilka syftet med föreningen samt medlemmarnas bestämmanderätt över föreningens angelägenheter ska vara inskrivna. SUS ska bistå med förslag på stadgar, ifall föreningen inte själva önskar skriva stadgar. Ändring av kårförenings stadgar ska göras under ett demokratiskt föreningsmöte. 1:4 Föreningens kontaktperson Föreningen ska ha en utsedd kontaktperson gentemot studentkåren. Denne ansvarar inför studentkåren vad gäller kårföreningens uppfyllelse av stadgar, allmänna bestämmelser och de villkor som studentkåren har avseende rättighet till service. Kontaktpersonen måste vara medlem i studentkåren vilket kontrolleras av kårföreningssekreteraren. Föreningen ska varje termin, oavsett om föreningen bytt kontaktperson eller inte, rapportera in vem de utsett till kontaktperson senast den 1 oktober respektive 1 februari. Varje gång föreningen byter kontaktperson därutöver ska studentkåren underrättas med ny kontaktinformation. Informationen ska skriftligen meddelas samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Dessa regler gäller även kårpartier. 1:5 Jämlikhet 3 (6)

21 Föreningen ska vara demokratiskt uppbyggd och får inte diskriminera eller trakassera någon på grund av kön, etnisk tillhörighet, religion eller annan trosuppfattning, könsidentitet eller uttryck, sexuell läggning, ålder eller funktionsnedsättning. Föreningen får inte utsätta medlemmar för sexuella trakasserier. Föreningens aktiviteter bör i största möjliga mån göras tillgängliga för alla studenter utifrån ovanstående. För vidare riktlinjer gällande jämlikhet, se SUS jämlikhetspolicy samt handlingsplan för lika villkor. 1:6 Uteslutning av kårförening Kårförening som inte uppfyller stadgar 1:2 1:5 förlorar status som kårförening. Beslut om uteslutning verkställs av kårstyrelsen utefter rekommendationer från samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. 1:7 Studentkårens ansvar gällandes kårföreningsverksamhet I kårfullmäktiges beslutade organisationsplan ska det framgå vilken enhet som är ansvarig för kårföreningar. Kårföreningars rätt till ekonomiska bidrag, lokaler och andra förmåner regleras i styrdokumentet Service och villkor för kårföreningar. Beslut om ändring av det dokumentet eller kårföreningsreglementet tas av kårstyrelsen. Alla ändringar av dessa styrdokument ska meddelas kårföreningarna. Kapitel 2. Allmänna bestämmelser för registrering av kårföreningar Om registrering För att förening ska erhålla status som kårförening krävs nyregistrering. För att förening ska behålla status som kårförening krävs omregistrering. Ärenden om förenings ansökan om att erhålla status som kårförening eller bibehålla status som kårförening handläggs av samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Handlingar ska upprättas utefter rekommenderas praxis från studentkåren. 2:1 Nyregistrering Ansökan om att bli kårförening handläggs av samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Beslut om att bevilja eller avslå ansökan om nyregistrering tas i kårstyrelsen. Förening som uppfyller relevanta stadgar i kårföreningsreglementet och 4 (6)

22 tillhandahåller studentkåren begärda handlingar har rätt att erhålla status som kårförening och till den service detta medför. Vid nyregistrering ska en ansökningsblankett vara studentkårens tillhanda med följande uppgifter: Föreningens namn Föreningens syfte Ansvarig kontaktperson gentemot studentkåren med personnummer och kontaktuppgifter Förteckning, med namn och personnummer, över minst 5 föreningsmedlemmar som är medlemmar i SUS. Intygande att föreningen hållit ett demokratiskt möte för att bilda föreningen och anta stadgar, samt att alla uppgifter i ansökan är korrekta Försäkran om att föreningen är demokratiskt uppbyggd samt att stadga och verksamhet uppfyller kraven i 1:5. En fysisk underskrift på ansökan Om ansökan om att bli kårförening är ofullständig eller uppenbart inte uppfyller kårföreningsreglementets krav ska studentkåren uppmana förening att komplettera/ändra sin ansökan. Beslut tas sedan på nästkommande kårstyrelsemöte förutsatt att kompletterad ansökan har inkommit i god tid för handläggning. Kårstyrelsens beslut grundas utifrån rekommendationer från samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Förening som inte uppfyller stadgar i kårföreningsreglementet avslås. 2:2 Omregistrering För kårföreningar som vill behålla status som kårförening hos SUS krävs omregistrering. Handläggning och beslut om omregistrering fattas av samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Omregistrering ska ske årligen. Ansökan om omregistrering ska göras senast den 31 mars. Om en ansökan om omregistrering är ofullständig ska kårföreningen uppmanas att komplettera sin ansökan med de uppgifter som saknas. Om kårförening inte inkommit med komplett ansökan om omregistrering en vecka efter den stadgade tiden, ska studentkåren skicka påminnelse till kårföreningen om att tillhandahålla studentkåren med sin ansökan och informera om risken att mista sin 5 (6)

23 status som kårförening. Om ansökan inte inkommit en vecka efter påminnelsen ska föreningen mista sin status som kårförening. Undantag I de fall då kårföreningen nyregistrerats eller omregistrerats inom sex månader behöver den inte omregistreras nästföljande termin. En kårförening kan ansöka om omregistrering under höstterminen, om det överensstämmer med tiden för deras årsmöte eller om andra särskilda skäl finns. 6 (6)

24 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... x Villkor för service till kårföreningar... x Allmänna villkor... x Särskilda villkor... x Kårpartier... x Stöd och utbildning... x Stöd från kårföreningssekreteraren... x SUS utbildningar... x Ekonomiskt bidrag... x Verksamhetsbidrag.x Aktivitetsbidrag... x Ansökan om aktivitetsbidrag... x Beslut om aktivitetsbidrag... x Lokalbokning... x Lokaler i Nobelhuset... x Lokalanvändning... x Bokning av lokaler... x Alkoholservering under evenemang... x Villkor... x Serveringsansvarig... x Alkohol och redovisning... x Säkerhet... x Ansvar lokalutlåning... x Universitetets lokaler... x Lokalanvändning... x Bokning av lokaler... x Information och marknadsföring... x SUS webbplats... x Tidningen Gaudeamus... x Informationsbord/monter vid mässor... x Övrig gemensam marknadsföring... x Bilaga: Översikt av service till kårföreningar... x Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Universitetsvägen 2A Stockholm

25 Villkor för service till kårföreningar Allmänna villkor Vilken service en kårförening har tillgång till bestäms av antalet medlemmar i kårföreningen som är medlemmar i SUS. För registrering av kårförening krävs enligt Kårföreningsreglementet att förening har minst 5 medlemmar som är medlemmar i SUS. Efter registrering har kårförening rätt till: Stöd från samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet och utbildningar i föreningsverksamhet Bokning av lokaler i Studenthuset och på Stockholms universitet Verksamhetsbidrag om 500 kronor per termin Marknadsföring genom studentkårens hemsida och på studentkårens anslagstavlor Har kårförening minst 20 medlemmar som är medlemmar i SUS har den även rätt till: Aktivitetsbidrag på maximalt 2000 kronor per aktivitet Vid särskilda skäl kan aktivitetsbidrag på över 2000 kronor per aktivitet utbetalas Kårpartier Kårparti registrerat i enlighet med SUS valordning har rätt till samma service som kårförening gällande stöd, lokalbokning och marknadsföring men ej till verksamhetsbidrag eller aktivitetsbidrag. Stöd och utbildning Stöd från samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet är SUS kontaktperson för alla kårföreningar. Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet ger hjälp med till exempel registrering och ansökningar om aktivitetsbidrag. Samordnaren kan också ge tips och inspiration på verksamhet samt förmedla kontakter mellan olika kårföreningar. SUS utbildningar Studentkåren håller utbildningar för kårföreningsaktiva. Det kan handla om kassörsuppgifter, kommunikation, mötesteknik, ledarskap, jämlikhetsarbete eller något annat som ni som kårförening behöver. Utbildningarna är kostnadsfria och alla registrerade kårföreningar har möjlighet att delta. Kårföreningssekreteraren ansvarar för att tillhandahålla information om vilka utbildningar som ges och hur man kan anmäla sig till dem. Övrig service Kårföreningar kan vid behov få tillgång till ett postfack i Studenthuset. Ansökan om samt uppsägning av postfack görs via samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Ekonomiskt bidrag Verksamhetsbidrag Verksamhetsbidragets syfte är att hjälpa kårföreningar att bedriva grundläggande demokratisk föreningsverksamhet. Bidraget är en fast summa om 500 kronor per termin, alla kårföreningar har rätt till detta bidrag. 2 (7)

26 Ansökan om verksamhetsbidrag Ansökan om verksamhetsbidrag ska ske på av studentkåren tillhandahållen blankett och innehålla följande uppgifter: Sökande kårförening Ansvarig kontaktperson, med kontaktuppgifter, som är behörig att företräda kårföreningen Beskrivning av vad bidraget ska användas till Bifogat styrelseprotokoll med beslut om att föreningens kontaktperson ska söka verksamhetsbidrag Till ansökan ska kårförening bifoga en förteckning över 5 föreningsmedlemmar, med namn och personnummer, som är medlemmar i SUS. Har kårförening under den pågående terminen redan lämnat in en förteckning behöver en ny inte lämnas in. Verksamhetsbidrag kan enbart sökas för en termin i taget, bidraget kan ej sökas för redan passerad termin. Beslut om verksamhetsbidrag Beslut om att bevilja eller avslå ansökan om verksamhetsbidrag fattas av samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Aktivitetsbidrag Aktivitetsbidragets syfte är att stödja kårföreningar att genomföra arrangemang. Dock skall bidrag inte utgå då arrangemanget är ekonomiskt självbärande. Aktiviteter genomförda med aktivitetsbidrag ska bidra till ett levande campus vid Stockholms universitet. Då studentkåren bidrar ekonomiskt ska marknadsföringen av aktiviteten ske i samråd med samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet så att studentkåren har möjlighet att synas. Aktivitetsbidrag ges endast till evenemang som är öppna för samtliga studenter på Stockholms universitet och inte till föreningsinterna arrangemang. Aktivitetsbidraget får inte användas för att täcka upp utgifter hänförliga till alkoholförsäljning eller täcka upp svinn. Aktivitetsbidrag beviljas med maximalt kr per aktivitet. Dock kan större bidrag beviljas om det finns särskilda skäl. Ansökan om aktivitetsbidrag Ansökan om aktivitetsbidrag ska ske på av studentkåren tillhandahållen blankett och innehålla följande uppgifter: Sökande kårförening Ansvarig kontaktperson, med kontaktuppgifter, som är behörig att företräda kårföreningen Beskrivning av aktivitet, budgetförslag för aktivitet, och ansökt belopp Till ansökan ska kårförening bifoga en förteckning över 20 föreningsmedlemmar, med namn och personnummer, som är medlemmar i SUS. Har kårförening under den pågående terminen redan lämnat in en förteckning behöver en ny inte lämnas in. För att kunna garanteras bidrag ska föreningen lämna in ansökan senast tre veckor i förskott. Utbetalning sker dock först när kostnaderna kan verifieras. Om en kårförening ansöker om aktivitetsbidrag som överstiger 4000 kr för ett större arrangemang kan kårstyrelsen ta beslut om att föreningen beviljas förskottsbetalning. 3 (7)

27 Alla kostnader måste dock verifieras senast 4 veckor efter genomförd aktivitet. Kan detta inte ske blir föreningen återbetalningsskyldig. Beslut om aktivitetsbidrag Beslut om att bevilja eller avslå ansökan om aktivitetsbidrag fattas av samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet om ansökan avser belopp upp till kr. Beslut om aktivitetsbidrag skall tas inom ramen för enhetens budget. Avslagsbeslut kan överklagas till kårstyrelsen. Beslut om att bevilja eller avslå ansökan om aktivitetsbidrag över 2000 kr fattas av samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet i samråd med SUS presidium. Beslut om att bevilja eller avslå ansökan om aktivitetsbidrag över 4000 kr fattas av kårstyrelsen efter rekommendation från samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Lokalbokning Studentkårens lokaler i Studenthuset, samt vissa av universitets lokaler, kan bokas kostnadsfritt av kårföreningar enligt nedanstående villkor. Lokaler i Studenthuset Lokalanvändning Kårsalen, Rosa rummet, Blå rummet och Lila rummet är i huvudsak till för möten och föredrag. Kårföreningar har tillgång till kaffe- och tekokare. Studenthusets kök är till för studentkårens personal och funktionärers luncher och inte för matlagning. Lokaler i Studenthuset kan bokas och användas på vardagar och helger. För administrativa eller övriga ärenden gäller studentkårens ordinarie öppettider. Rummen ska lämnas i städat skick. Kårföreningen ansvarar själva för kostnader som uppstår i och med användandet av lokalen, såsom kostnader för säkerhetsvakt. Missköter en kårförening sina åtaganden i samband med lokalbokning kan föreningen få en varning och föreningens rätt att boka lokaler och eventuell övrig service kan vid upprepade förseelser dras in. Bokning av lokaler Kårföreningar kan boka lokal för innevarande verksamhetsår obegränsat antal gånger i mån av plats. Alla bokningar görs av kårföreningens kontaktperson hos samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Handläggningstiden för lokalbokningar är maximalt 7 arbetsdagar. Universitetets lokaler Lokalanvändning Genom studentkårens överenskommelse med Stockholms universitet har kårföreningar tillgång till stora delar av universitets lokaler. Detta gäller bland annat hörsalar i Geovetenskapens hus, G-salen samt klassrum och hörsalar i Södra husen. Rummen ska lämnas i städat skick. Kårföreningen ansvarar själva för kostnader som uppstår i och med användandet av lokalen, såsom kostnader för säkerhetsvakt. Missköter en kårförening sina åtaganden i samband med lokalbokning kan 4 (7)

28 föreningen få en varning och föreningens rätt att boka lokaler och eventuell övrig service kan vid upprepade förseelser dras in. Bokning av lokaler Kårföreningar kan boka lokal för innevarande verksamhetsår obegränsat antal gånger i mån av plats. Bokning av universitetets undervisningslokaler, allmänna ytor och gräsmattor görs via samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet. Handläggningstiden för lokalbokningar är maximalt 7 arbetsdagar. Information och marknadsföring SUS erbjuder alla registrerade kårföreningar kostnadsfria informationstjänster. Följande informationskanaler står till förfogande för att sprida information till studenter på SU. SUS webbplats Alla kårföreningar presenteras på SUS webbplats Studentkåren erbjuder plats till alla aktiva kårföreningar som kan erbjuda någon typ av elektronisk information. Kårföreningen ansvarar för att informationen är uppdaterad. Studentkåren publicerar även en förteckning över alla aktiva kårföreningar och kort information om dessa, med förutsättning att sådan information lämnats av föreningen. Kårföreningen ansvarar för att tillhandahållen kontaktinformation är korrekt, samt att föreningen meddelar samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet vid eventuella ändringar. Ansökan om att få en föreningssida på SUS webbplats görs till webbredaktören. Kårföreningar kan även erbjudas utrymme på andra elektroniska platser där SUS förekommer, exempelvis sociala forum, informationsplatser eller annan typ av webbaserad exponering. Tidningen Gaudeamus Alla kårföreningar är välkomna att i mån av plats bidra med material till studentkårens icke-redaktionella del av tidningen. Studentkårens kommunikationsenhet ska i god tid före varje nummer meddela kårföreningar om datum och deadline. Kårföreningar kan välja att annonsera på kårsidorna, eller endast lämna kort information om aktuell verksamhet till kalendariet. Annonser och uppgifter till kalendariet ska vara inlämnade till kommunikationsenheten senast vid angiven deadline. Informationsbord/monter vid mässor SUS ska, när studentkåren deltar i eller arrangerar mässor och liknande, i möjligaste mån erbjuda kårföreningarna att delta och sprida information om sin verksamhet. Detta gäller särskilt vid terminsstart på Stockholms universitet. Kårföreningsenheten ansvarar för att kårföreningar får information om möjlighet att ställa ut på kommande mässor. Anslagstavlor Kårföreningar kan i mån av plats få en anslagstavla i Södra huset. Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet ansvarar för att anslagstavlorna fördelas på ett rättvist sätt till de föreningar som anmäler intresse. 5 (7)

29 För att en god studiemiljö ska upprätthållas på universitetet måste anslagstavlorna underhållas regelbundet. Om en anslagstavla inte sköts ska kårföreningen få en varning med uppmaning att städa tavlan. Om ingen ändring sker, eller om föreningen fått varningar vid upprepade tillfällen, kan föreningen förlora anslagstavlan. Kårpartier har liksom kårföreningar rätt till en anslagstavla i mån av plats, samma regler gällande tavlans skötsel gäller partierna. Övrig gemensam marknadsföring Studentkåren producerar en mängd olika typer av informationsmaterial under ett verksamhetsår. I relevanta produktioner som rör SUS övergripande verksamhet ska kårföreningar i mån av plats beredas möjlighet att presentera sin verksamhet. SUS kan också välja att erbjuda föreningar andra externa exponeringsytor allteftersom studentkåren utvecklar sin kommunikation eller får nya kanaler till sitt förfogande. Kopiering Kopiatorn i Studenthuset får endast användas av kårföreningar om detta på förhand är godkänt av samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet Bilaga: Översikt av service till kårföreningar Service Förutsättningar Kontakt på SUS Stöd Registrerad kårförening Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet Utbildning Registrerad kårförening Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet Verksamhetsbidrag Registrerad kårförening Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet Aktivitetsbidrag 20 medlemmar i SUS Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet Boka lokal i Studenthuset Registrerad kårförening Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet Boka lokal på SU Registrerad kårförening Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet Webbplats Registrerad kårförening Webbredaktör Gaudeamus Registrerad kårförening Kommunikationsansvarig Informationsbord Registrerad kårförening Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet 6 (7)

30 Anslagstavla Registrerad kårförening Samordnaren för studentservice och kårföreningsverksamhet Samtliga kontaktuppgifter finns på sus.su.se/kontakt. 7 (7)

31 Ärende 4.3. Nomineringar till Campusbutiken AB Avsändare Presidiet Till styrelsemöte nr Nomineringar till Campusbutiken AB Bakgrund Campusbutiken AB är vårt minsta aktiva bolag, men ett viktigt komplement i den service vi erbjuder studenter och doktorander på campus. I vanlig ordning behöver kårstyrelsen framkomma med ett förslag på ledamöter till bolagets styrelse. Under det föregående året har både Savas Caliskan och Micaela Kedhammar suttit i styrelsen, och de har jobbat med att styra upp bolaget och knyta det närmare SUS efter en turbulent tid. I och med att styrelseordförande Savas Caliskan valt att kliva av har vi även lagt ut en nomineringsanmodan om uppdraget som styrelseordförande. Rekryteringsprocess Förra året byttes alla utom en ut i styrelsen, styrelseordförande inkluderad, vilket vi i år hade förhoppningen om att undvika. En nomineringsanmodan utlystes på vår hemsida och Facebook, och annonsen låg ute ungefär tre veckor. Vi fick totalt in tio ansökningar varav två som direkt sökte styrelseordförande. Av dessa tio har sex personer intervjuats. De som sökte ordförandeuppdraget var dock inte tillräckligt erfarna eller kompetenta, så vi gjorde avvägningen att det är bättre att välja en tillförordnad styrelseordförande från den styrelse vi väljer och fortsätter arbetet under våren med att hitta en långsiktig lösning. Ledorden för förslaget som läggs är: kontinuitet, kompetens och studentperspektiv. Beslutsförslag Med anledning av ovan föreslår presidiet styrelsen att nominera Hanna Sandqvist Wong (omval), Harri Korhonen (omval), Minna Nordin (omval), Josefine Qvarfordt (omval) och Phillipe Goldmann (nyval) till ordinarie ledamöter i Campusbutiken AB, samt Aria Zargarian (omval) till suppleant i Campusbutiken AB Stockholm University Student Union Visiting address Phone +46 (0) Org. nr Frescativägen 14 A Stockholm Telefax +46 (0)

32 Aria Zargarian Kvarnvägen 3, Upplands Väsby TEL: Student på Företagsekonomiska Institutionen vid Stockholms Universitet med erfarenhet inom försäljning och kundservice. Siktet inställt på en praktik/deltidstjänst inom finansyrket för att sedan växa inom bolaget. UTBILDNING Kandidatprogram i Företagsekonomi, Stockholms Universitet - inriktning: Finansiering Ekonomi och IT kurser, Kunskapscentrum Nordost (Täby) International Baccalaureate (IB), Åva Gymnasium (Täby) - Inriktning: Engelska och Ekonomi ARBETSLIVSERFARENHET Butiksansvarig, deltid, Arninge Tobak & Spelcenter, Täby Parallellt med mina studier har jag arbetat deltid som butikssäljare. Mina arbetsuppgifter innefattar bl.a. bemötande av kunder, ATG, Svenskaspel, Kassaansvarig, samt beställning, inköp och inventering av nya varor. Mitt ansvar har ökat med tiden och 2012 var jag helt ansvarig för den driften av verksamheten. 1

33 FÖRTROENDEUPPDRAG Styrelseledamot och Skattmästare, Samhällsvetenskapliga föreningen vid Stockholms Universitet, Stockholm - Ger mig kunskap inom planering och beslutsfattande - Hanterar föreningens bankkonton, förbereder växelkassor, betalar fakturor, följer upp finansiella situationen. Mycket stort förtroendeuppdrag Senior Buddy, Senior Buddy Program, Företagsekonomiska Institutionen, Stockholm - Hade ansvar för 7st studenter som kom från olika delar av världen; gav goda relationer och innebar ett stort ansvar Styrelsesuppleant, Campusbutiken Stockholms Universitets Studentkår AB, Stockholm - Styr bolaget genom en aktiv styrelse; ger god kunskap inom bolagsstyrning och organiserat arbete - Genomfört en seminarie-serie på Grant Thornton Marknadsföring, Marknadsföringsutskottet Föreningen Ekonomerna, Företagsekonomiska Institutionen, Stockholm - Ansvarig för marknadsföringen av en innebandyturnering; skapat affischer samt samarbetat med andra utskott i föreningen Vice Ordförande, Åva Elevkår, Täby - Grundade elevkår som tidigare var ett elevråd; stora förändringar innebar hårt arbete och ett flertal kår-utbildningar ÖVRIGA MERITER Körkort B SPRÅKKUNSKAPER Svenska - modersmål Engelska - flytande i både tal och skrift Farsi - flytande i tal och god skrift Tyska - grundläggande i tal och skrift 2

34 DATAKUNSKAPER MS Office - Goda kunskaper Excel - Mycket goda kunskaper HTML - Grundläggande kunskaper Photoshop - Goda kunskaper Operativsystem Windows - Mycket goda kunskaper Programvaruinstallation - Mycket goda kunskaper Hårdvaruinstallation - Goda kunskaper Referenser Lämnas gärna vid förfrågan 3

35 Hej! Mitt namn är Aria Zargarian, jag är 22 år gammal och läser tredje terminen på kandidatprogrammet i företagsekonomi med inriktning finans på Stockholms Universitet. Tidigare har jag studerat vid Åva gymnasium på en internationellt inriktad linje, International Baccalaureate (IB). Den internationella inriktningen, samt ett eget språkintresse, innebär bland annat att jag talar och skriver flytande engelska. I dagsläget är jag aktiv medlem i Föreningen Ekonomernas marknadsföringsutskott och Styrelsesuppleant i Campusbutiken Stockholms Universitets Studentkår AB. Tidigare var jag med i styrelsen och en av grundarna till Åvas elevkår. Genom dessa förtroendeuppdrag har jag kunnat vidareutveckla mina kunskaper kring ledarskap, gruppsykologi samt planering och genomförande av olika evenemang och affärshändelser. Jag har tidigare arbetat på Arninge Tobak & Spelcenter ( ). Där har jag bland annat lärt mig hur jag ska kommunicera med olika typer av människor samt vad som förväntas av en arbetsgivare. Under min fritid brukar jag träna och umgås med min flickvän samt vänner. Mina ambitioner i livet är att bli framgångsrik och jag har dedikerat hela mitt liv till detta vilket brukar resultera i att jag blir mer ambitiös än människor i min omgivning, därför söker jag en position i ett stort företag där jag kan identifiera mig och utvecklas med människor som liknar mig. Jag är en social och öppen människa som ofta får höra att jag har ett förtroendeingivande talesätt och är över lag en trevlig och omtyckt person. Oavsett om det är arbete eller fritid anser jag att det är bäst att göra det jag ska till hundra procent. Jag ser fram emot att träffa Er personligen. Vänligen, Aria Zargarian

36 Hanna Sandqvist Wong Adress: Norr Mälarstrand 90, Stockholm Telefon: +46(0) Född: 15 november LinkedIn: UTBILDNING Stockholms universitet Stockholm 2014 sep pågående Masterprogram Operations Management and Control, 120 hp Planerad examen: 2016 juni Stockholms universitet Stockholm 2011 aug 2014 jun Dubbel kandidatexamen i företagsekonomi och statsvetenskap,180 hp National University of Singapore Singapore 2012 aug 2012 dec Utlandsstudier, 24 hp Katedralskolan Skara Skara 2007 aug 2010 jun Diplom i International Baccalaureate ARBETSLIVSERFARENHET Stockholm Aktieanalytiker 2014 jun pågående Handelsbanken Capital Markets Researcher på Handelsbankens aktieanalys Ansvar: Kvantitativ och kvalitativ mikro- och makroanalys åt inom marknadstrender, aktier och bolag. Lärdomar: Fundamental och kvantitativ analys av aktier, samanställning av stora mängder data. Källby Transportplanerare, kundtjänstmedarbetare 2010 dec 2013 aug Gunnar Dafgård AB Administratör på logistikkontoret heltid och sommarvikariat. Ansvar: Planering av transportflöde från produktion till kund, kommunikation med kund, kundtjänstområden så som fakturering, kreditering, reklamering. Lärdomar: Inblick och delaktighet i processer av en värdekedja inom livsmedelsbranschen, professionalism, vikten av positiv inställning, effektivt arbete, snabb problemlösning, bibehålla ett helhetsperspektiv, försäljning samt att hitta, tillvarata och använda ny kunskap. Stockholm Avtalsadministratör 2012 mar 2012 jun Citibank, Sweden Branch via Academic Work Administratör för Citibanks bedrägeriavdelning. Ansvar: Administrera och sortera kreditkort- och låneavtal i samband med ett ägarskifte, strukturera sortering av avtal Lärdomar: Stresshantering, excel, noggrannhet, professionell kommunikation på engelska, hantera konfidentiellt material, effektivt arbtete,.

37 FÖRTROENDEUPPDRAG SAMT IDEELLT ARBETE Stockholm Styrelseledamot 2013 dec pågående Campusbutiken Stockholms universitets studentkår AB Bokhandelsverkramhet vid Stockholms universtitet. Bolaget har tre anställda och omsätter årligen ca 6M SEK. Ansvar: Se över styrdokument och budget, bedöma ärenden att behandla under möten samt göra ställningstagande, protokollföring. Lärdomar: Kunskap om att driva ett bolag från styrelseperspektiv, inblick och deltaktighet i strategiska och organisatoriska beslut. Stockholm Företagsansvarig 2013 maj 2014 mar Ekonomernas Dagar, Föreningen Ekonomerna Sveriges störtsa arbetsmarknadsmässa för ekonomer med ca 70 utställare och ca besökare. Ansvar: Kontakt med företag innan, under och efter mässan, projektplanering, ansvara för medarbetare under mässan. Lärdomar: Professionellt bemötande, säljteknik, planering, kommunikation i grupp, marknadsföring, brainstorming i grupp, ta eget ansvar. Stockholm Fullmäktigeledamot 2012 maj 2014 maj Stockholms universitets studentkår Sveriges största studentkår med ca medlemmar, koncernen omstätter ca 160M SEK varav moderbolaget 15M SEK. Ansvar: Arbete med styr- och policydokument i det högst bestämmande organet i studentkåren. Representerat Kårpartiet Ekonomerna två mandatår. Lärdomar: Insyn i stora organisationers beslutsföring och strategiarbete ÖVRIGA ERFARENHETER 2014 feb 2014 maj Grant Thornton, Seminarieserie om styrelsearbete i ägarledda företag nov CaseAkademin, Företagsekonomiska institutinen SU, Vinnare i casetävling med Framtidsverket. Case: Sundbybergs stads interna arbetsgivarvuarmärke okt PwC, Projektledarutbildning 2011 dec 2012 maj Senior Buddy Program, Föreningen Ekonomerna, Fadder för utbyesstudenter vid Stockholms universtitet 2011 mar 2011 maj Institut International de Rambouillet Planet Langues, Intensivkurs i franska, 30h per vecka. CEFR nivå B1 (intermediate) SPRÅK- OCH DATAKUNSKAP Svenska: Modersmål Engelska: Flytande i tal och skrift Franska: Grundläggande i tal och skrift MS Office: Avancerad SAP: Grundläggande REFERENSER Lämnas på begäran. Hanna Sandqvist Wong Adress: Norr Mälarstrand 90, Stockholm Telefon: +46(0) Född: 15 november hannaswong@hotmail.com LinkedIn:

38 Hej André, Jag utlyser härmed ett fortsatt intresse för en roll som styrelseledamot i Campusbutken AB. Efter ett år som styrelseledamot har jag definitivt fått en mersmak för att fortsätta driva ett strategiskt arbete för Campusbutiken. Jag har lärt känna företagets verksamhet väl efter diverse styrelsearbete som möten och enskilda uppdrag och jag har ett genuint intresse för Campusbutikens framtid. Jag vill även trycka på vikten av långsiktighet; Campusbutikens framtid är viktig för studenter och det finns mycket som kan utvecklas. Detta är något jag gärna arbetar med då jag tycker det är viktigt och väldigt intressant. Mitt bidrag till Campusbutiken är en kombination av intresse, utbildning och erfarenhet. Personligen tycker jag det är väldigt roligt att diskutera strategiska frågor och hantera långsiktiga lösningar. Jag har även en relevant utbildning inom företagsekonomi där både operationella och strategiska aspekter av en organisation studeras. Baserat på arbetet det gångna året har min bakgrund inom företagsekonomi hjälpt mig att förstå Campusbutikens verksamhet. Jag tidigare varit kåraktiv i Kårpartiet Ekonomerna samt aktiv i Föreningen Ekonomerna vilket har gett mig insyn i hur dessa typer av organisationer fungerar och inte minst vikten av studentnytta. Denna kombination av erfarenheter samt mitt genuina intresse för Campusbutikens gör mig till en lämplig styrelseledamot. Vill ni veta mer om mig och mina tankar kring en roll som styrelseledamot eller om min syn på Campusbutikens framtid så träffas jag gärna över ett möte, jag är även tillgänglig på telefon. Med hopp om fortsatt förtroende, Hanna Sandqvist Wong

Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår.

Service och villkor för kårföreningar. För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår. Service och villkor för kårföreningar För ideella föreningar med kårföreningsstatus i Stockholms universitets studentkår. Antaget av kårstyrelsen 17 december 2014 Innehållsförteckning Innehållsförteckning...

Läs mer

Innehållsförteckning 2 (8)

Innehållsförteckning 2 (8) Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 Villkor för service till kårföreningar... 3 Stöd och utbildning... 3 Ekonomiskt bidrag... 4 Ansökan om verksamhetsbidrag... 4 Beslut om verksamhetsbidrag...

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-04 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige,

Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, Sida 1/5 Typ av styrdokument: Antagen av: Senast reviderad: Regler för kårföreningar Göta studentkårs fullmäktige, 2015-03-25 2015-03-25 Typ av kårförening: Kårförening utan annan anknytning Kårförening

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 2 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-07-31 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 24 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2015-05-28 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida

Postadress Besöksadress Telefon Org.nr Plusgiro Bankgiro E-post Hemsida 1 (8) 2 (8) Verksamhetsplanen beslutas av fullmäktige och är ett av de styrdokument genom vilka fullmäktige styr LinTek. Verksamhetsplanen tas fram med LinTeks måldokument som grund och aktuella fokusområden.

Läs mer

Konstituerande möte BUVs Studentråd

Konstituerande möte BUVs Studentråd Konstituerande möte BUVs Studentråd Datum: 2017-01-31 Tid: 15:00 Lokal: Nobelrummet, Stockholms Universitets Studentkår Närvarande: 1. Mötet öppnas 1.1. Val av mötesordförande 1.2. Val av mötessekreterare

Läs mer

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04

Stadgar. Senast reviderad 2013-11- 04 Stadgar Senast reviderad 2013-11- 04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 ALLMÄNT... 4 1.1 SYFTE... 4 1.2 FIRMA... 4 1.3 SÄTESORT... 4 1.4 VERKSAMHETSÅR... 4 1.5 FIRMATECKNARE... 4 1.6 ORGANISATION... 4 1.7 STYRDOKUMENT...

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

SöderS organisationsplan 14/15

SöderS organisationsplan 14/15 SöderS organisationsplan 14/15 Fastställd av fullmäktige 2014-05-27 SöderS är och ska vara en flexibel organisation. Därför finns det frihet att förändra organisationsplanen, även om andemeningen inte

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens Stormöte 2013-05-22 Fastställda av Umeå Studentkårs Fullmäktige 2013-09-25 Kap. 1 Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen)

Läs mer

Stadgar för Samhällsvetarsektionen

Stadgar för Samhällsvetarsektionen Stadgar för Samhällsvetarsektionen Antagna av Samhällsvetarsektionens extra årsmöte 2014-04-07 Fastställda av Umeå studentkårs fullmäktige 2014-04-16 Innehåll Kap. 1 Ändamål... 2 Kap. 2 Medlemskap... 2

Läs mer

Kårfullmäktigesammanträde

Kårfullmäktigesammanträde Verksamhetsåret 2012/2013 Kårfullmäktigesammanträde den 17 december 2012 - Utskotts- och kommittéförslag a) förslag om ändring i Reglemente för Ekonomiska sektionen 2011-01-18 Reglemente för Ekonomiska

Läs mer

Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30

Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30 Föredragningslista för Stockholms universitets studentkårs fullmäktige 2013-09-30 2013-09-30, klockan 18:00 i sal 137 (Kårsalen), Studenthuset, Frescati 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Kontroll

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 4 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-09-24 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet

Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet 1 (6) 2009-06-25 Dnr SU 31-0587-09 Linda Stridsberg Utredare Ledningskansliet Policy och riktlinjer för studentinflytande vid Stockholms universitet Ett gemensamt kvalitetsarbete Studenternas inflytande

Läs mer

Styrdokument för KårsOrdet

Styrdokument för KårsOrdet Styrdokument för KårsOrdet Studentkårens tidning för studenter vid Högskolan i Jönköping Reviderat 120217 Reviderat 140319 0 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.1 Bakgrund... 2 1.2 Förord... 2 1.3

Läs mer

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati

KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE Torsdag 1 oktober 2015 kl Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati KALLELSE FÖR SISOFS MÖTE 2015-10-01 Torsdag 1 oktober 2015 kl. 12 13 Språkbubblan (E279), plan 2, hus E, Södra huset, Frescati 1. Mötet öppnas 2. Val av mötesfunktionärer: 2a. Val av mötesordförande 2b.

Läs mer

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri.

3 Tillträde till föreningen har studenter vid Ekonomihögskolan vid Linnéuniversitetet samt de som visar intresse däri. EHVS Stadgar Uppdaterade 2015-11-18 ÄNDAMÅL OCH SYFTE 1 Föreningens namn är Ekonomihögskolans i Växjö Studentförening, förkortat EHVS. Styrelsen ska ha sitt säte i Växjö 2 Föreningen är ideell med syftet

Läs mer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer regler och riktlinjer_remissversion Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer Dessa riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och andra organisationer

Läs mer

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande.

Medlemmar är alla studenter som är inskrivna på Ekonomisk-historiska. Medlemskapet avslutas automatiskt vid studiernas upphörande. STADGAR FÖR STUDENTRÅDET EKONOMISK-HISTORISKA INSTITUTIONEN Antagna på ämnesrådets årsmöte 2012-01-31. Allmänna bestämmelser 1. Ändamål Studentrådet Eko-hist, nedan benämnt studentrådet, är ett organ inom

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/10 Styrelsemöte 10 verksamhetsåret 2010/11 Datum: 2011-02-09 Tid: Kl. 16.39-21.08 Plats: Centrummet, Studenternas Hus, Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Emelie Arnesson* Marie Norman*

Läs mer

Stadgar Funkibator Öst ideell förening

Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar Funkibator Öst ideell förening Stadgar för Funkibator Öst ideell förening. Antagna vid årsmöte 26 mars 2018. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator Öst ideell förening. 2 - Föreningens

Läs mer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Organisationsnummer: 857200-4995 1 Ändamål och uppgifter 1.1 Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) har till ändamål: att tillvarata och främja medlemskårernas och

Läs mer

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete

Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete 1 (7) HANDLÄGGARE TEL DIREKT DATUM DNR Karolina Nord 08-731 31 70 2016-02-25 2015:271 Fördelning av bidrag till socialt frivilligt arbete Omsorgs- och socialnämndens riktlinjer 2 (7) Innehållsförteckning

Läs mer

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar.

A. Organisation Jagvillhabostad.nu består av enskilda medlemmar organiserade i lokalavdelningar. STADGAR Antagna 2003-04-06 Reviderade 2006-03-04, 2007-03-03, 2009-03-07, 2010-03-06, 2012-02-18 1. Firma Organisationens namn är jagvillhabostad.nu. 2. Syfte Föreningens syfte är att bevaka samt agera

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Att starta en studentförening

Att starta en studentförening 1 (5) Att starta en studentförening Läs noga genom hela dokumentet innan ni börjar skriva stadgar, och kontrollera att ni får med allt i er ansökan. Att starta en studentförening kan sammanfattas i fem

Läs mer

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik

Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Stadgar för Branschorganisationen Svensk Elektronik Antagna vid konstituerande möte i Stockholm den 2010-01-21 Reviderade vid föreningsmöte i Stockholm 2015-05-21, fastställda den 2015-12-03 Namn 1 Föreningens

Läs mer

Verksamhetsplan

Verksamhetsplan Verksamhetsplan 2018-2019 Fastställd av fullmäktige 2018-05-16 Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019 Innehåll Studentkåren i Borås Verksamhetsplan 2018/2019... 2 Inledning... 3 Sektionerna...

Läs mer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer

Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Stadgar Göteborgs Förenade Studentkårer Organisationsnummer: 857200-4995 1 Ändamål och uppgifter 1.1 Göteborgs Förenade Studentkårer (GFS) har till ändamål: att tillvarata och främja medlemskårernas och

Läs mer

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt

STADGAR. Antagna på årsmöte 2014-11-22. Kapitel 1 - Allmänt STADGAR Antagna på årsmöte 2014-11-22 Kapitel 1 - Allmänt 1. Definition PUSH Sverige - plattformen där unga samarbetar för hållbarhet, som i dessa stadgar 1 benämns nätverket, är ett nationellt nätverk

Läs mer

Stadgar - Funkibator ideell förening

Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar - Funkibator ideell förening Stadgar för Funkibator ideell förening. Antagna vid årsmöte 19 mars 2013. 1 - Föreningens namn Föreningens namn är Funkibator ideell förening. 2 - Föreningens säte

Läs mer

Motionär: Förbundsstyrelsen

Motionär: Förbundsstyrelsen Motionär: Förbundsstyrelsen Verksamhetsplanens syfte är att formulera vad Ung Media ska göra under kommande verksamhetsår och på så sätt definiera förbundsstyrelsens uppdrag så att de jobbar mot mål som

Läs mer

Studentsektionen Sesam Stadgar

Studentsektionen Sesam Stadgar Studentsektionen Sesam Stadgar Antagna: Antagna på sektionsmöte 2016-02-09 samt 2016-04-07 och stadda i kraft 2016-04-07. Innehåll: 1. Allmänt 2. Sektionsmöte 3. Besvär 4. Valberedning 5. Styrelsen 6.

Läs mer

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län.

Dokumentansvarig Senast reviderad. 1 Säte Södertörns Förenade Ekonomers säte är Huddinge kommun i Stockholms län. Stadgar Kapitel 1 Säte, sammansättning och ändamål 1 Säte Södertörns s säte är Huddinge kommun i Stockholms län. 2 Sammansättning Södertörns är en opolitisk, icke religiös sammanslutning av studenter vid

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån beslutad budget. Stadsdelsförvaltningen handlägger

Läs mer

Verksamhetsplan 2019/2020

Verksamhetsplan 2019/2020 Verksamhetsplan 2019/2020 SöderS Södertörns högskolas studentkår Antagna i andra läsningen av valfullmäktige 2019/05/09 Verksamhetsplan 2019/2020 Innehållsförteckning Ett starkt studentinflytande samt

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN

FÖRSLAG STADGAR MESKALIN FÖRSLAG STADGAR MESKALIN 1 NAMN Föreningens namn är Meskalin, och har sitt säte i Kalmar. Meskalin är en religiöst och partipolitiskt obunden förening. 2 SYFTE Meskalin ska representera och arbeta för

Läs mer

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE

STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE KAPITEL 1 Firma, säte och ändamål STADGAR FÖR LINJEFÖRENINGEN BEWARE 1:1 Namn 1:2 Säte Föreningens namn är Linjeföreningen BEWARE. Föreningens styrelse har sitt säte i Västerås. 1:3 Föreningstyp Linjeföreningen

Läs mer

1.2 Självständighet Föreningen är en ideell, demokratisk och politiskt obunden organisation.

1.2 Självständighet Föreningen är en ideell, demokratisk och politiskt obunden organisation. Stadgar Personalvetare i Lund Reviderade på årsmötet 260215 1. Ändamål 1.1 Syfte Föreningen PiL Personalvetare i Lund är en studentledd intresseorganisation för studerande med anknytning till Personal-

Läs mer

STADGAR för LiTHe Syra

STADGAR för LiTHe Syra STADGAR för LiTHe Syra Senast reviderad 2012-10-17 Tidigare versioner: 2012-05-07 2008-08-25 2009-07-15 2010-03-20 2011-05-17 1 LiTHe Syra LiTHe Syra är en politiskt oberoende sammanslutning för studenter,

Läs mer

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping

Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping STADGAR 1. Namn, säte, status 1. Szent Istvan Ungerska föreningen i Norrköping 2. Norrköping; Sverige. 3. Szent István Ungerska Föreningen i Norrköping är

Läs mer

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund

Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund Stadgar för Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund 1 Ändamål Förbundets namn är Sveriges Bygg- och Järnhandlareförbund, i det följande kallat Förbundet. Förbundet har till ändamål att tillvarata medlemmarnas

Läs mer

Stadgar. HSO Stockholms stad

Stadgar. HSO Stockholms stad Stadgar Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09 Reviderade 2009-04-20

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö

Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö 1 Riktlinjer för föreningsbidrag i Älvsjö Fastställt av Älvsjö stadsdelsnämnd 2017- XX-XX Bakgrund Älvsjö stadsdelsnämnd fördelar årligen bidrag till föreningar verksamma inom stadsdelsområdet utifrån

Läs mer

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism

för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism för riksorganisationen Ungdom Mot Rasism Kongressen i Göteborg 2013-03-16 1 Namn och ändamål 1.1 Namn Organisationen heter Riksorganisationen Ungdom Mot Rasism (hädanefter kallad UMR). 1.2 Ändamål UMR

Läs mer

Lokala regler för studentrepresentation

Lokala regler för studentrepresentation Beslutsdatum: 2017-02-20 Dnr: 2017/1156-1.1 Regeldokument Lokala regler för studentrepresentation Beslutat av Rektor Gäller från 2017-02-20 1 (4) Bakgrund Dokumentet har tagits fram gemensamt av studentkåren

Läs mer

Stadgar Växjö Gaystudenter Antagna av årsmötet 2008

Stadgar Växjö Gaystudenter Antagna av årsmötet 2008 Organisation 1 Avdelningens namn är. Den officiella förkortningen är VG. Avdelningen är religiöst och partipolitiskt obunden. kan dock samarbeta med politiska eller religiösa organisationer. 2 Lokalavdelningen

Läs mer

Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar

Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar Ansvarsförbindelse och riktlinjer för samarbete med föreningar 1(6) 1. Utgångspunkter för Jönköpings Studentkårs föreningssamverkan 1.1 Detta dokument Detta dokument reglerar hur Jönköpings Studentkår

Läs mer

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning

Lunk i Kring- ideell förening för handikappridning Stadgar för Lunk i Kring- Ideell förening Föreningen bildad 1992-02-12 Syfte 1 Lunk i krings syfte är att bedriva ridning i form av ridträning och/eller fritidsridning relaterat till hälsa (rehabiliterings

Läs mer

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun

Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Bidragsregler för föreningar i Färgelanda kommun Nya bidragsregler från 2015-01-01 (antagna av kommunfullmäktige 2014-09-03, 125) INNEHÅLL Allmänna bestämmelser Ansökan om registrering Ansökan om kommunala

Läs mer

Revidering av stadgar Förslag till revidering Vad gäller här? Ska det vara inneha eller kanske rätt att söka?

Revidering av stadgar Förslag till revidering Vad gäller här? Ska det vara inneha eller kanske rätt att söka? Paragr af nr. Gällande stadgar reviderade 2011-04-18 Kommentar Föreslagen revidering av stadgar Ändamål 1 Samhällsvetarsektionen (hädanefter sektionen) har som huvudsakligt syfte att bevaka och medverka

Läs mer

Inrättande av en Kåruppförande Kod för Kårens arvoderade och anställda

Inrättande av en Kåruppförande Kod för Kårens arvoderade och anställda 1 (5) Inrättande av en Kåruppförande Kod för Kårens arvoderade och anställda 1 Inledning Studentkåren Malmö har funnits som en sammanslutning av studerande vid Malmö Högskola sen 2001. Organisationen är

Läs mer

Stadgar. för Kullaledens vänner förening

Stadgar. för Kullaledens vänner förening Stadgar för Kullaledens vänner förening Föreningen bildad Den 11 november 2014 1 Föreningens syfte och mål Kullaledens Vänner är en ideell, oberoende förening som har till ändamål att värna om Kullaledens

Läs mer

Stadgar HSO Stockholms stad

Stadgar HSO Stockholms stad Stadgar HSO Stockholms stad Antagna 1994-04-25 Reviderade 1997-04-07 Reviderade 1998-04-22 Reviderade 1999-04-27 Reviderade 2001-04-24 Reviderade 2003-04-10 Reviderade 2006-04-05 Reviderade 2008-04-09

Läs mer

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär:

Nomineringsanmodan. För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: För att nominera dig eller någon annan fyller du i följande formulär: https://goo.gl/forms/q8jgnviaoyxfetb73 Valberedningen svarar på frågor om valet på val@gus.gu.se Från och med den 13 feb 2018 kan du

Läs mer

MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR

MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR MEDLEMSREGLEMENTE FÖR UMEÅ STUDENTKÅR Reglering i s stadgar... 2 Kapitel 2: Medlemskap och stödmedlemskap... 2 Kapitel 5 Kårsektioner... 3 Medlemsavgifter... 4 Medlemskapets innehåll... 5 Medlemskapets

Läs mer

STADGAR FÖR. Sveriges Apoteksförening. Antagna vid medlemsmötet 2011-03- 23

STADGAR FÖR. Sveriges Apoteksförening. Antagna vid medlemsmötet 2011-03- 23 STADGAR FÖR Sveriges Apoteksförening Antagna vid medlemsmötet 2011-03- 23 Innehållsförteckning 1. UPPGIFTER 2. MEDLEMSKAP 3. INTRÄDE 4. UPPHÖRANDE AV MEDLEMSKAP 5. AVGIFTER 6. ÅRSMÖTE 7. RÖSTRÄTT 8. KALLELSE

Läs mer

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability

GMIC Sweden - Inspiring Sustainability GMIC Sweden - Inspiring Sustainability Stadgar för den näringsdrivande ideella föreningen GMIC Sweden 1 Namn Föreningens namn är GMIC Sweden. 2 Ändamål och verksamhetsområde Förening är en ideell icke

Läs mer

SVERIGES FRANCHISETAGARE

SVERIGES FRANCHISETAGARE stadgar för SVERIGES FRANCHISETAGARE (802433-3828) Reviderade 2006, 2011 och 2014 1 Stadgar för Sveriges Franchisetagare 1 Firma och säte Föreningens firma är Sveriges Franchisetagare och har sitt säte

Läs mer

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter

Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter Stadgar för Sveriges förenade HBTQstudenter - SFQ Senast uppdaterad av kongressen den 16-17 november 2013 Associationsform 1 Riksförbundet utgör en ideell förening och har som sådan rättshandlingsförmåga.

Läs mer

STADGAR FÖR. Sveriges Apoteksförening. Antagna vid extra årsmöte 2015-08- 19

STADGAR FÖR. Sveriges Apoteksförening. Antagna vid extra årsmöte 2015-08- 19 STADGAR FÖR Sveriges Apoteksförening Antagna vid extra årsmöte 2015-08- 19 Innehållsförteckning 1. UPPGIFTER 2. MEDLEMSKAP 3. INTRÄDE 4. UPPHÖRANDE AV MEDLEMSKAP 5. AVGIFTER 6. ÅRSMÖTE 7. RÖSTRÄTT 8. KALLELSE

Läs mer

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen

Reviderade anvisningar för verksamhetsbidrag och arrangörsstöd till lokala föreningar i Hägersten-Liljeholmen Hägersten-Liljeholmens stadsdelsförvaltning Sida 1 (5) 2019-02-04 Handläggare Susanne Forss Gustafsson Telefon: 0850822064 Till Hägersten-Liljeholmens stadsdelsnämnd 2019-02-21 Reviderade anvisningar för

Läs mer

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av..

Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. Sköldkörtelförbundet Normalstadgar för regional förening inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av.. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar och relaterade

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

1 (5) Jämställdhets- och likabehandlingspolicy. 2015-05-11

1 (5) Jämställdhets- och likabehandlingspolicy. 2015-05-11 1 (5) Jämställdhets- och likabehandlingspolicy. 2015-05-11 Försvarshögskolans studentkårs jämställdhets- och likabehandlingspolicy fastställdes av årsstämman 2015-05-11 och omfattar studentkårens alla

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 6 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-10-09 klockan 18.00 i rum 140, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Stadgar: Föreningen för studenter vid Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet vid Umeå universitet

Stadgar: Föreningen för studenter vid Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet vid Umeå universitet Stadgar: Föreningen för studenter vid Idrottsvetenskapliga programmet och Tränarprogrammet vid Umeå INNEHÅLL FÖRENINGENS VERKSAMHETSIDÉ OCH MÅL... 3 MEDLEMSKAP... 3 EKONOMI... 3 REVISION OCH ANSVARSFRIHET...

Läs mer

Trädde i kraft 9 september 2012 då andra läsningen att stryka delar av kap. 6 7 samt kap. 6 21, 22, 23 godkändes.

Trädde i kraft 9 september 2012 då andra läsningen att stryka delar av kap. 6 7 samt kap. 6 21, 22, 23 godkändes. 1 (5) Antaget av LinTeks fullmäktige 9 maj 2012 Trädde i kraft 9 september 2012 då andra läsningen att stryka delar av kap. 6 7 samt kap. 6 21, 22, 23 godkändes. 2 (5) Fullmäktige skall hålla minst två

Läs mer

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic

Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic Förslag på ändringar av stadgar för Global Picnic 1 Firma Föreningens firma är Global Picnic. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen ska främja medlemmarnas intresse genom att bedriva aktiviteter som är förknippade

Läs mer

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM

Proposition 1. Studentförbundet för Socialt Arbete. i Stockholm. Revidering av stadgar STUDENTFÖRBUNDET FÖR SOCIALT ARBETE I STOCKHOLM Proposition 1 Revidering av stadgar Studentförbundet för Socialt Arbete i Stockholm 1 Proposition 1 Studentkåren är i konstant förändring och därmed behöver stadgarna uppdateras kontinuerligt. Nuvarande

Läs mer

stadgar för Göteborgsdistriktet

stadgar för Göteborgsdistriktet stadgar för Göteborgsdistriktet Stadgar för Göteborgsdistriktet av Amnesty International Detta dokument består av nationella standardstadgar för distrikt inom amnesty international, samt de lokala tillägg

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 3 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 3 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 3 2014/2015 vid Stockholms universitets studentkår 2014-08-19 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17)

STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 STADGAR FÖR FÖRENINGEN MILJÖREVISORER I SVERIGE (reviderade 2005-11-17) 1 FÖRENINGENS NAMN OCH SÄTE Föreningens namn är Miljörevisorer i Sverige. Den har sitt säte i Stockholm. Föreningen kan inrätta

Läs mer

Stadgar Personalvetare i Lund Reviderade på föreningsmötet 17/10-17

Stadgar Personalvetare i Lund Reviderade på föreningsmötet 17/10-17 Stadgar Personalvetare i Lund Reviderade på föreningsmötet 17/10-17 1. Ändamål 1.1 Syfte Föreningen PiL Personalvetare i Lund är en studentledd intresseorganisation för studerande med anknytning till Personaloch

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr 18 2013/2014 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr 18 2013/2014 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 18 2013/2014 vid Stockholms universitets studentkår 2014-04-16 klockan 18.00 i Blå rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Vård- och omsorgsnämndens fördelning av föreningsbidrag

Vård- och omsorgsnämndens fördelning av föreningsbidrag Sida: 1 (5) Riktlinjer för bidrag till föreningar inom Vård- och omsorgsnämndens verksamhetsområde Bakgrund Vård- och omsorgsnämnden har enligt gällande reglemente ansvar för att fördela bidrag till föreningar

Läs mer

Halmstad Studentkår. Tid: 17:00 1. Mötets öppnande Ordförande Öppna mötet. 3. Justering av röstlängd Ordförande Fastställa

Halmstad Studentkår. Tid: 17:00 1. Mötets öppnande Ordförande Öppna mötet. 3. Justering av röstlängd Ordförande Fastställa 1. Mötets öppnande Ordförande Öppna mötet 2. Mötets behöriga utlysande Ordförande Beslut 3. Justering av röstlängd Ordförande Fastställa 4. Frånvarorapport Ordförande Fastställa 5. Val av Mötesordförande

Läs mer

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering S t a d g a r för föreningen Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering Reviderade 26 mars 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn är Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering. Föreningen är en

Läs mer

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017.

Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. Normalstadgar för lokalavdelning inom Sköldkörtelförbundet. Antagna av Årsmöte den 25 mars och Extra Årsmöte den 22 april 2017. 1 Ändamål Sköldkörtelförbundet har till ändamål att stödja personer med sköldkörtelsjukdomar

Läs mer

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb

Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb Stadgar för Norbergs Rid- och Travklubb 1. Föreningens namn Norbergs Rid- och Travklubb. 2. Föreningens syfte Norbergs Rid- och Travklubb är en ideell förening vars syfte är att medlemmarna tillsammans

Läs mer

Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår

Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår Till Uppsala studentkårs fullmäktige Motion om ordinarie medlemskap och stödmedlemskap i Uppsala studentkår Uppsala studentkår har i dagsläget bara en typ av medlemskap. Detta innebär att alla medlemmar,

Läs mer

Kårföreningar och verksamhet som utförs på delegation av kårledningen

Kårföreningar och verksamhet som utförs på delegation av kårledningen Stadgar för Handelshögskolans i Göteborg studentkår Innehåll Kapitel 1 Kapitel 2 Kapitel 3 Kapitel 4 Kapitel 5 Kapitel 6 Kapitel 7 Kapitel 8 Kapitel 9 Kapitel 10 Kapitel 11 Kapitel 12 Kapitel 13 Kapitel

Läs mer

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna

Stina. Studieinspiratörerna. Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna. Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Stina Studieinspiratörerna Stadgar för den ideella föreningen Studieinspiratörerna Ändringar gjorda på årsmöte 140526 medtagna Föreningen 1 Föreningens namn är Studieinspiratörerna. 2 Föreningen och dess

Läs mer

Föreningen Ekets Framtid

Föreningen Ekets Framtid Stadgar för Föreningen Ekets Framtid med säte i Eket, Örkelljunga kommun organisationsnummer 802451-9277 Föreningen bildades 2010-02-10 Dessa stadgar ersätter tidigare fastställda stadgar vid årsmötet

Läs mer

Juridiska föreningen vid Umeå universitet

Juridiska föreningen vid Umeå universitet Juridiska föreningen vid Umeå universitet Om föreningen 1. Juridiska föreningen vid Umeå universitet är en underförening till samhällsvetenskapliga sektionen (Samsek) och ytterst till Umeå studentkår (US).

Läs mer

Örebro studentkårs Fullmäktige

Örebro studentkårs Fullmäktige Örebro studentkårs Fullmäktige Datum: 13-04-23-13-04-24 Tid: 17:00 Plats: T137, Rättegångssalen 1.Mötets öppnande...2 2.Mötets stadgeenliga utlysande...2 3.Val av mötesfunktionärer...2 4.Protokolljustering...2

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

tudentjuristernas Stadga

tudentjuristernas Stadga 1. Grunderna 1.1 Firma Föreningens firma är Studentjuristerna (stiliserat tudentjuristerna). Studentjuristernas firma tecknas av ordförande och/eller ledamot som därtill utses av styrelsen enhälligt. Ordföranden

Läs mer

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår

Föredragningslista för styrelsemöte nr /2016 vid Stockholms universitets studentkår Föredragningslista för styrelsemöte nr 12 2015/2016 vid Stockholms universitets studentkår 2015-11-05 klockan 18.00 i Rosa rummet, Studenthuset. 1. Mötesformalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av sekreterare

Läs mer

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola!

Medlemskapsansökan. En bättre och mer demokratisk skola! Engagerad Skoldemokrati Med s amarbete kommer man längst Elevers rättigheter Elevinflytande Medlemskapsansökan Engagerad Skoldemokrati Elevers rättigheter Med samarbete kommer man längst Elevinflytande

Läs mer

Bidragsregler för övriga föreningar

Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsregler för övriga föreningar Bidragsreglementet avser samtliga hos Upplands Väsby kommun registrerade ideella föreningar med huvudverksamhet inom det kulturella fältet samt scoutföreningar och frilufsföreningar.

Läs mer

STADGAR. Juridiska Föreningen vid Örebro universitet

STADGAR. Juridiska Föreningen vid Örebro universitet STADGAR Juridiska Föreningen vid Örebro universitet Antagna på den extra årsstämman i Juridiska Föreningen den 5 mars 2009. Reviderade på den ordinarie årsstämman den 22 oktober 2009, på den ordinarie

Läs mer