Ett rum med insikt 25% CHEFEN HAR SEMESTER... på allt kakel & klinker! KAKA PÅ KAKA INREDNING SIDAN 7. Malmö Lund Vecka oktober 2012

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Ett rum med insikt 25% CHEFEN HAR SEMESTER... på allt kakel & klinker! KAKA PÅ KAKA INREDNING SIDAN 7. Malmö Lund Vecka 41 11 oktober 2012"

Transkript

1 Malmö Lund Vecka oktober 0 KAKA PÅ KAKA INREDNING SIDAN 7 FOTO: DAVID BERGSTRÖM BLOGTIPSET SIDAN FULHET HAR INGEN DÖTT AV MÅNADENS CITYBO SIDAN 7 SAMSTÄMMIGA INREDNINGSTIPS Ett rum med insikt När Helena Alvesalo upptäckte att förbipasserande stannade och tittade på skulpturerna hon ställt i sitt fönster startade hon Malmös minsta galleri där. SIDORNA CHEFEN HAR SEMESTER... % på allt kakel & klinker! Öppettider under kampanjen: Vardagar Lördag Söndag Malmö Sångleksgatan Tel GÄLLER - OKTOBER

2 CITY TORSDAG OKTOBER 0 Bo CITY BO HEMMA HOS Konsten ett fönster Malmös minsta och mest opretentiösa galleri ligger vid Värnhem. I ett sovrumsfönster. TEXT: HANNA HALLBORG, FOTO: DAVID BERGSTRÖM Om man bor på första våningen och folk kollar in genom ens sovrumsfönster kan man välja att reta sig på det. Eller så kan man göra som Helena Alvesalo, och helt enkelt starta ett litet galleri i fönstret. När jag flyttade hit i november förra året ställde jag två keramikskulpturer i fönstret, mest för att jag inte riktigt visste var jag skulle göra av dem, berättar Helena. Men så märkte jag att folk stannade och tittade på dem när de gick förbi. En dag stod en hel dagisklass utanför och pratade om skulpturerna, och då började Helena tänka att det här kan vara något man kan utnyttja. Och så startade hon One Window Gallery, som nu är inne på sin fjärde utställning. Och intresset för det lilla galleriet är stort. Jag har fått jättemycket positiv feedback, berättar Helena. Grannar, förbipasserande, till och med polisen gillar galleriet. Polisen kom förbi när Helena skrev med gatukritor på trottoaren inför vernissagen. De började med att försöka vara lite myndiga: Jaha, vad är det för kritor?! Är det såna som går bort eller?! Men sedan var de mest nyfikna på vad det handlade om, och verkade tycka det var en kul grej. KUL MED VERNISSAGE Jag tycker om att ha folk hemma! HELENA ALVESALO Varje utställning inleds som sig bör med vernissage, som har varit ganska välbesökta. Någon granne undrade om Helena inte tyckte det var jobbigt att ha en massa folk i sitt hem. Jag blev lite ställd och började fråga mig borde jag tycka det? Det har väl att göra med hur mycket identitet man lägger i sitt boende. Jag bor ju av sociala skäl jag tycker om att ha folk hemma! Att Helena tycker om att ha folk hemma märks i inredningen i rummet bakom gallerifönstret är det inte bara sovrum, utan här finns ett stort bord där man får plats att sitta många runt och prata. Folk lägger kanske för mycket energi på att göra fint hemma, och för lite på att bjuda hem sina vänner och umgås, funderar Helena. Och kanske är det vår tids sjuka. Aldrig har vi haft splitternyare kök eller mer genomtänkta loungelösningar. Och aldrig har vi umgåtts mindre i våra vackra hem. Men som tur är går det att vända trenden. Och en början kan vara att vända konsten utåt istället för att hänga den över sin flashiga soffa så varför inte starta ett one window gallery du med! FAKTA Gallerist One Window Gallery Nästa utställare på One Window Gallery är Sara Granér. Mer information hittar du på onewindowgallery.com. Scanna qr-koden nedan med en smartphone. Namn: Helena Alvesalo. Gör: Grafisk formgivare, kortfilmare och gallerist. Bor:, rum och kök vid Värnhem i Malmö. Familj: Två döttrar.

3 CITY BO City BO ges ut av City Malmö Lund AB och är en del av SDS-koncernen. Sydsvenskan/City BO, 0 Malmö Ansvarig utgivare: Kersti Forsberg, VD: Jacob Ståhl Tryck: Malmö Tidningstryckeri Redaktörer: Hanna Hallborg och Christina Kjellstrand Annonser: eller mejla CITY TORSDAG OKTOBER 0 Bo Hanna Hallborg Reporter David Bergström Fotograf Christina Kjellstrand Redigerare mot ett öppet hem 6 7 VERNISSAGE. (Stora bilden) Helena ser inget besvärligt i att bjuda in människor i sitt hem. Jag bor av sociala skäl, menar hon. Anna Österlund, till vänster, är konstnären bakom månadens utställning.. Vernissagen inleds utanför lägenheten.. Grannen av Anna Österlund, konstnär och designer med det egna märket Ravishing Mad.. Alla vernissagegäster bjuds på fantastisk linssoppa.. Vernissageinbjudan på trottoaren och gästbok. 7. Skulpturerna som startade alltihop.

4 CITY TORSDAG OKTOBER 0 Bo CITY BO BLOGGTIPSET Intresset för att inreda, pyssla och göra fint hemma verkar inte mattas av snar are ökar det. Andra bloggaren i City Bos serie om inrednings- och pysselbloggar är Karin E Jansson som driver bloggen Karins konstgrepp. ADRESS TILL KARINS BLOGG: Karin älskar att bli provocerad Karin driver sin blogg, enligt henne själv en livsstilsblogg med roliga djur, smarta idéer, dammtussar i hörnen och rent ljug emellanåt, sedan två år tillbaka. Varför bloggar du? Bloggen är ytterligare ett sätt att få utlopp för min kreativitet. Och så gillar jag samspelet med läsarna! Vad är du bäst på (i DIYväg)? Tänka utanför lådan, och skita i vad andra tycker. Vad läser du själv för bloggar? Väldigt blandat. Både fina fluffbloggar och arga åsiktsbloggar. Jag behöver fint och fult, bu och bä. Och så älskar jag att bli provocerad! Vad har du för inredningsstil? En gång beskrevs den som smutsig cirkus, och det tror jag stämmer rätt bra. Jag har det inte på något sätt enhetligt, utan blandar 0-talsteak med 90-talsplast. Ditt bästa tips? Inspireras av andra, och våga testa! Jag ritar väggmålningar direkt med tuschpenna på väggarna, och folk fattar inte hur jag vågar. Äsch, blir det fult så blir det fult. Fulhet har ingen dött av. Begränsa dig inte till en era eller stil, utan plocka från allt som du gillar. Vilken bloggare vill du se i City Bo nästa månad? Annika Bäckström, det lilla geniet! (annikabackstrom.blogspot.se). Hon kommer på så smarta och knäppa idéer jämt, hon är fantastisk! HANNA HALLBORG VÅGA TESTA Jag ritar väggmålningar direkt med tuschpenna på väggarna, och folk fattar inte hur jag vågar. GÖR DET SJÄLV-TIPS FRÅN KARINS BLOGG: Förnya möbler med dekorplast! Dekorplast finns att köpa i de flesta hobbyaffärer, och kommer i en uppsjö varianter allt från olika träslagsimitationer till blommigt och leopardmönstrat. Här har jag utgått från en gammal skruttig byrå som sett bättre dagar. Först bände jag loss hand tagen, fyllde igen hålen med spackel, och putsade upp byråns yta med sandpapper. Byrån målades sedan mattsvart. Klistra på, och klart! Dekorplast i tre olika trä imitationer klipptes ut i samma storlek som lådornas framsidor. STORT SORTIMENT AV KAKEL KLINKER MOSAIK NATURSTEN Erbjudandena gäller vid köp av hela paket t om 0/0 eller så långt lagret räcker. Går ej att kombinera med andra erbjudande. Bara hos Pronto Kakel! Jämtländsk och Öländsk kalksten som klinker. Pris från :-/m² Finns i formaten 60x60cm, 0x60cm, xcm och xcm. 99:-/m² Frosttålig klinker för både inomhus och utomhus. 0x60cm, ord.pris 0:-/m² Välkommen till Pronto Kakel! 6:-/m² Frosttålig klinker för både inomhus och utomhus. 0x60cm, ord.pris 6:-/m² Öppet: Måndag-Torsdag 0-8. Fredag 0-6. Lördag 0-. Kompanigatan 9, Vellinge. Tel Klinker 0x0cm ute och inne, från 99:-/m² Öka värdet på din bostad, vi hjälper dig gärna! Bläddra i vår Pronto Kakel katalog på hemsidan! Vi har stort sortiment t utav italienskt kakel & klinker till lagerpriser!

5 KAMPEN FÖR FLICKORS RÄTTIGHETER BÖRJAR INTE IDAG. MEN DET ÄR EN BRA DAG ATT BÖRJA KÄMPA PÅ. I förrgår giftes 000 flickor bort i barnäktenskap. Samma sak igår. Och idag. Skillnaden mellan idag, den oktober 0, och alla andra dagar är att det är den första Internationella Flickdagen. Det är en dag som Plan globalt har kämpat för att få upp på den internationella agendan i över tre år. Äntligen har vi lyckats. Just idag står flickors rättigheter i fokus över hela världen. Det betyder att vi idag protesterar extra mycket emot att 7 miljoner flickor saknar grundläggande utbildning; att 0 miljoner flickor gifts bort varje år och att den främsta dödsorsaken bland kvinnor 9 år är relaterad till graviditeter. Det är bara några av de diskrimineringar som flickor utsätts för varje dag, året runt. Förändra världen. Utbilda varje flicka. Men idag fokuserar vi också på det faktum att ett enda extra utbildningsår för en flicka ökar hennes inkomst med 0 0 procent. Ett år till i skolan minskar risken för att hon gifts bort och ökar chansen för att hennes blivande familj ska få ett bättre liv. En utveckling som gagnar hela samhället. Idag ber vi också om din hjälp. Du kan enkelt stödja kampen för att stärka flickors rättigheter genom att SMSa FLICKA till 7 90 och bidra med 0 kronor. Om du vill göra ännu mer är du varmt välkommen att bli fadder på plansverige.org. Världens flickor behöver din hjälp året runt. Just idag är en bra dag att börja på. Se en kort film om varför flickor inte får gå klart skolan. Du kan stödja kampen med 0 kr genom att SMSa FLICKA till 7 90.

6 CITY TORSDAG OKTOBER 0 Bo6 CITY BO STATISTIK Jubileumspriser PRISERNA STIGER #! " DYRAST MALMÖ PER STADSDEL BILLIGAST MALMÖ PER STADSDEL Q Vecka 0. Dyraste lägenheterna i Malmö. Q Vecka 0. Billigaste lägenheterna i Malmö. Stadsdel Centrum Centrum Centrum Fosie Fosie Fosie Husie Husie Husie Hyllie Hyllie Hyllie Kirseberg Kirseberg Kirseberg Limhamn-Bunkeflo Limhamn-Bunkeflo Limhamn-Bunkeflo Oxie Oxie Oxie Rosengård Rosengård Rosengård S. Innerstaden S. Innerstaden S. Innerstaden V. Innerstaden V. Innerstaden V. Innerstaden VILA HOTEL 90x00 cm. Inklusive bäddmadrass Harmoni Hotellkomfort varje natt! Nu släpper VILA sin robusta, sköna och mycket prisvärda hotellsäng till privatmarknaden. NU.990:- Ordinarie pris 8.680:-! 80cm, oljad ek DAGAR års NU.:- Ordinarie pris 6.890:- Ordinarie pris 9.90:Den följsamma och extra värmebehandlade fjädringen följer din kropp samtidigt som den ger dig ett stadigt stöd. Visste du att bra stabilitet anses extra viktigt av sömnforskarna, detta för att man inte skall störa varandra när man vänder sig i sömnen. SÖMNGARANTI garanti mot ram och fjäderbrott KÖP RÄTT SÄNG! Rätt tryckfördelning är en förutsättning för god sömn. Ergocheck sängdatatest är den mest avancerade metoden för ett vetenskapligt val av rätt säng. 600 sensorer mäter tryck-och blodcirkulation. Välkommen in och testa! Atlantis AB Högsta Betyg / Kreditvärdighet sedan 997 Soliditet 09 mars 0 Vi på Atlantis har en unik kompetens. Våra sömnrådgivare är utbildade vid Karolinska Institutet. Hos Atlantis hittar du sängar för alla kroppar, sovbeteenden och plånböcker. Vår kunskap är din garanti för skönare sömn. Adress Pris Mån.avg. Boyta m Rum Rum, Centrala Staden Stora Gråbrödersg. E Stadsdel Adress Centrala Staden Revingeg. A Centrala Staden Magle Lilla Kyrkog , Centrala Staden Ängg. 6C Centrala Staden Stora Fiskareg. C Centrala Staden Södra Esplanaden 6A , Norr Margaretav. E Norr Jordabalksv , Norr Vipemöllev Norr Läge Lund Östra Torn , Norr Barav Norr Sakförarev , Söder Söder Tellusg. 6C ,7 Söder Söder Vårvädersv. 6B ,8 Pris Mån.avg. Boyta m Rum ,9 Sunnanv. 6L ,6 Söder Sankt Lars Park Söder Väster Kung Oscars v Väster Ernst Wigforss g , Väster Trollebergsv. 88C Väster Ernst Wigforss g , Väster Grisslev Väster Östen Undéns g , Öster Studentg. 0 9 Öster Runslingan C Öster Prästgången Öster Thomanders v. B Öster Dalbyv Öster Kämpagränden A GRAFIK: CHRISTINA KJELLSTRAND, CITY STATISTIKEN I CITY BO PRESENTERAS I SAMARBETE MED PRIS PER KVADRATMETER ANTAL ANNONSER MALMÖ LUND MALMÖ LUND Q Bostadsrätter. Genomsnittspris per Q Annonser. Antal annonser vecka 9, kvadratmeter vecka 9, vecka 0 samt totalt 0. vecka 0 samt genomsnittligt antal 0. Malmö Lund + 0, % +, % FÖRÄNDRING I PROCENT JÄMFÖRT MED FÖREGÅENDE VECKA GENOMSNITT 0 KÄLLA: BOOLI VECKA 9 0 Lund Malmö Lund Malmö Lund Malmö 6 % 6% Malmö Lund FÖRÄNDRING I PROCENT JÄMFÖRT MED FÖREGÅENDE VECKA 0 Svågertorp/Drakagatan E, (bredvid Stadium) tel: Vardagar , lörd , sönd Boyta m, ,9, 7, 6 0 9, 7 0, 7 6, , VECKA 0 0 GRAFIK: CHRISTINA KJELLSTRAND, CITY LUND KÄLLA: BOOLI Vecka 0 GARANTI Mån.avg Q Vecka 0. Billigaste lägenheterna i Lund. 0 % rabatt! 00 Adress Pris Idaborgsg. 7A 9000 Ellstorpsg. A Ellstorpsg. E Duvhöksg. A 7000 Serenadg Lettlandsg. B 9000 Vannagårdsg V. Skrävlingev Vannagårdsg Vendelsfridsg. 6B 6000 Regissörsg Norrbäcksg Klubbeg. C 7000 Sandbackeg. 7C 9000 Sperlingsg. 0B 7000 Storabackeg. 7B 6000 Sadelmakarebyn 7A 7000 Sandvångsg. D Oxievångsv Emil Göranssons v Keramikv. A 000 Thomsons v Vougts v Vougts v Östra Farmv. 7B 7000 Nobelv Närkesg Sevedsplan F 000 Mariedalsv Fågelbacksg BILLIGAST LUND PER STADSDEL Drömmer du om en riktigt bra kontinentalsäng? Då skall du välja VILA Basic Kontinental som har dubbla lager pocketfjädring för maximal följsamhet, komfort och stabilitet. Nu till ett otroligt bra pris! 80x00 cm inklusive lyxbäddmadrass CX.0 Stadsdel Centrum Centrum Centrum Fosie Fosie Fosie Husie Husie Husie Hyllie Hyllie Hyllie Kirseberg Kirseberg Kirseberg Limhamn-Bunkeflo Limhamn-Bunkeflo Limhamn-Bunkeflo Oxie Oxie Oxie Rosengård Rosengård Rosengård S. Innerstaden S. Innerstaden S. Innerstaden V. Innerstaden V. Innerstaden V. Innerstaden Q Vecka 0. Dyraste lägenheterna i Lund. Stadsdel VILA DELUXE KONTINENTAL Rum 6 DYRAST LUND PER STADSDEL Ordinarie pris 0.70:- 0 % rabatt! Boyta m , 8, , 08, , 77, , , 09 9, Vecka 9 Mån.avg x00 cm. Inklusive Lyxbäddmadrass CX.0 Pris Vecka 0 0 % rabatt! VILA BASIC KONTINENTAL Adress Krankajen 8 Stora Trädgårdsg. 8 Kärleksg. S. Gulsparvsg. 6A Balladg. Balladg. 9 Vikhögsg. B V. Skrävlingev. 69E Bullerbyg. 9 Annebergsg. C Annebergsg. B Sufflörg. Östergårdsg. : Östergårdsg. : Håkanstorpsv. C Kalkstensv. Högerudsg. 9B Lotsg. D N P Skölds v. Tegelbruksv. 8 Stensåkerv. 6 Von Lingens v. 8 Von Lingens v. 8 Sjöblads v. 9 Mäster Eriks Plan 7A Claesg. Lantmannag. B Enebacksv Roslins v. 8C Tessins v. Vecka 9 0 % rabatt! ALLA PRISER AVSER UTGÅNGSPRIS 0! Superkampanj på sängar och tillbehör! STATISTIK. Efter en tids fallade priser blir lägenheterna nu dyrare i både Malmö och Lund. Antalet annonser fortsätter däremot att minska, även om de inte är nere på 0 års nivå. MALMÖ GRAFIK: CHRISTINA KJELLSTRAND, CITY

7 CITY BO CITY TORSDAG OKTOBER 0 Bo7 INREDNING RÄTT FORMAR GÖR VILKA MUFFIS SOM HELST SNYG- GA SOM CUP CAKES. 99 KRONOR HOS SYS- TER LYCKLIG. MED ETT SCHYSST KAKFAT SLÅR DU HELA VÄNKRETSEN MED HÄPNAD. SATSA PÅ TALKING TABLES MORE IS MORE-VARIANT FÖR 79 KRONOR HOS KITSCH, KLASSISKA FORMER FÖR 99 KRONOR HOS LAGERHAUS, ELLER STILRENT FRÅN DESIGTORGET FÖR 9 KRONOR. EN FIN TESIL PIGGAR UPP. KRONOR PÅ DESIGNTORGET. Bulla upp för kakfest DUKNING. Förra veckan var det kanel bullens dag, på tv bakar hela Sverige, och ärligt talat, vad är bättre när höstrusket slår till än att samla ihop några goda vänner, sätta på kaffet och duka fram sju sorters kakor? TEXT: CHRISTINA KJELLSTRAND SVÅRT ATT FÅ TILL RÄTT STORLEK PÅ BIT ARNA? KAKFORMEN FRÅN COOLSTUFF ERBJUDER EN LÖSNING. KOSTAR 9 KRONOR. STELTONS KLASSISKA TERMOS KANNA HÅLLER ÄN. DEN LIMEGRÖNA KOS- TAR 79 KRONOR HOS CER- VERA. FÖR DE SOM INTE DRICKER KAFFE ELLER TE KANSKE EN SAFTKANNA FUNKAR. DEN HÄR KOSTAR 7 KRONOR PÅ DESIGNTORGET. SNYGGA SERVETTER SÄTTER STÄMNINGEN. FÖR FULL NÖRD-POÄNG KOMBINERAR DU DE HÄR SMÅKAKORNA MED LÅNGA RADER AV GULA NON-STOP. KAK- KOSTAR KRONOR PÅ LAGERHAUS. FORMARNA KOSTAR 9 KRONOR HOS COOLSTUFF. KÖPSTÄLLEN: LAGERHAUS: 0-7 8, LAGERHAUS.SE, DESIGNTORGET: , DESIGNTORGET.SE, KITSCH: , COOLSTUFF: , COOLSTUFF.SE, CERVERA: , CERVERA.SE, SYSTER LYCKLIG: , SYSTERLYCKLIG.SE PÅMIN DIG SJÄLV OM ATT VÅREN SNART ÄR HÄR MED EN BLOMMIG TÅRTSPADE. 89 KRONOR HOS SYSTER LYCKLIG MÅNADENS CITYBO Det blir så personligt och härligt Nästa vecka är det dags för Lund Choral Festival, som går av stapeln vartannat år. Den oktober kommer hela Lund att ljuda av körsång. Pernilla dos Santos, festivalens marknadsförare, får representera körfestivalen och vara denna månads Citybo! Vilket är ditt bästa rum? Uterummet! Vi har en liten uteplats som är flitigt använd. Där träffas familjen, vännerna och har trevligt tillsammans, grillar lite, sjunger, spelar Vad är det kortaste/längsta du bott någonstans? Det kortaste jag bott någonstans var när jag mellanlandade i min bästa väns lägenhet i väntan på att få tillträde till min. Det längsta? Mitt föräldra hem Vilken är din värsta flytt? Varje gång! Vad skulle du aldrig slänga? Foton. FAKTA Pernilla dos Santos Familj? Ja, make César och dottern Evalisa. Bor? I Lund. Gör? Arbetar som marknadsförare på Lund Choral Festival/Lunds körfestival som går av stapeln nästa vecka. Arbetar även ideellt som ordförande i föreningen ABADÁ- Capoeira Malmö. men så opraktisk Bästa inredningsköp? Våra vännerfåtöljer stora, röda och sköna ett drag i spaken på sidan och komforten är total. Bästa inredningstips? Inspiration från vänner! Och nätet förstås. Men ett som kommer från mig fotografier! På alla dess sätt och i alla dess former. Inramade, inte inramade, stora små, på vardagssituationer, närbilder och till fest Ja allt. Det blir så personligt och härligt och skapar glädje. Arga lappar skriver eller får du? Ha! Både och tror jag, men är nog större risk att jag är den som skriver. De tre bästa sakerna i din lägenhet? Uteplatsen ovärderlig, en stor orange tyglampa (ser ut som en ihoptryckt boll med en tofs som hänger undertill) som hänger i vardagsrummet och kokosplantan som överlevt i, år nu. Vad har du på väggarna? Foton. Tavlor min underbara systerdotter målat, tavlor med dansare som min man köpt till mig, en D-tavla av Bob Marley, Brasiliens flagga, dansskor Sämsta inredningsköp? En hatthylla i smide väldigt fin Vad får man inte missa på Lund Choral Festival? Svår fråga! Det finns så många spännande konserter. Men om jag måste välja: Lunchkonserterna med fri entré, Galakonserten med musikal pärlor på onsdagskvällen och Emil Jensen och Klubbkören på Mejeriet på fredagen! HANNA HALLBORG Pernilla dos Santos, marknadsförare för Lunds körfestival, tycker att varje flytt är den värsta. FOTO: DAVID BERGSTRÖM

8 VÄLKOMMEN TILL nya husserien Ocean Living. En serie arkitektritade hus för dig som alltid drömt om ett havsnära boende. En dröm i vitt med klassiska detaljer från den amerikanska östkusten. Läs mer på myresjohus.se För mer info tel Beställ på myresjohus.se

9 CITY BO CITY TORSDAG OKTOBER 0 Bo9 VÄLKOMMEN TILL nya husserien Ocean Living. En serie arkitektritade hus för dig som alltid drömt om ett havsnära boende. En dröm i vitt med klassiska detaljer från den amerikanska östkusten. Läs mer på myresjohus.se För mer info tel Beställ på myresjohus.se FARINET RoK Plan: Yta: 70, m Pris: kr Avgift: 7 kr Inflyttningsklar! VISNINGAR, CENTRALT LUND SÖNDAG OKT TORSDAG 8 OKT Vi ses i vår öppna visningslägenhet på Fabriksgatan (Sockerbruksområdet). Följ skyltarna på plats! Läs mer på: hsb.se/skane/farinet PASSAR INTE TIDERNA? BOKA EN PRIVAT VISNING! Caroline Sellström Lisa Niemi

10 Vår t mål är att med kunskap, erfarenhet, empati och stort engagemang, hjälpa säljare och köpare genom sitt livs affär Tel Löddecentrum Barsebäcksvägen 60 Löddeköpinge

11 Nära Svedala Skanör

12 NY ADRESS: Varuvägen i Löddeköpinge! Smygöppning! På Trend Design är vi specialiserade på skinnmöbler. Bortsett från ett brett sortiment och många sorters läder står alltid hög sittkomfort i centrum. Det gör att du som är lång eller kort, har särskilda önskemål eller upplever problem med vanliga soffor kan få anpassade lösningar och dessutom till överkomliga priser. Välkomna till vår nya butik på Center Syd i Löddeköpinge! Läder i valfria färger och i olika kvaliteter. Möjlighet till extra ryggfyllning. Finns även i tyg i 0 valfria färger. Divaner kan fås vid armstöden. Valfri benhöjd för optimal sitthöjd. Ben i trä (fl era valfria färger) eller metall. Stort urval av fotpallar i samma serie. Dubbelt fjädersystem (nozag och bonell). Öppningserbjudande: Nu 9.99:- Prisexempel: Barletta.:- Prisexempel: Mondial 9.99:- Prisexempel: Ceasar.:- Prisexempel: Luson 0.8:- Clubbfåtöljer Soffor Klassiska soffor o fåtöljer Hörnsoffor Fri hemkörning i hela Skåne! Varuvägen, Löddeköpinge. Tel Öppettider: Vard -8, Lörd -, Sön -6. Mer information om utbud och priser hittar ni på

En krydda. i vardagen Matskribenten Anna Billing delar med sig av sina bästa tips till dig som vill odla kryddor hemma. SIDAN 7. Kökskampanj!

En krydda. i vardagen Matskribenten Anna Billing delar med sig av sina bästa tips till dig som vill odla kryddor hemma. SIDAN 7. Kökskampanj! Malmö Lund Vecka 40 4 oktober 2012 ORDNA UPP DITT LIV PRYL SIDAN 7 FOTO: DAVID BERGSTRÖM HEMMA HOS SIDORNA 2 3 PÅ BESÖK HOS ETT PAR STORSAMLARE En krydda HANNA HALLBORG SIDAN 4 KÄLLAREN KÄNNS OÖVERSTIGLIG

Läs mer

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS

RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS RELAX FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS GRAFISK FORM & TRYCK: PRINFO BERGS KOMMUNIKATION, COPY MEDIASTORM, FOTO: REKLAMBILD REKVISITA: Village Vetlanda, RGE samt eget material Burhéns möbler att leva med Vi

Läs mer

Facit Spra kva gen B tester

Facit Spra kva gen B tester Facit Spra kva gen B tester En stressig dag B 1 Pappan (mannen) låser dörren. 2 Han handlar mat efter jobbet. 3 Barnen gråter i affären. 4 Han diskar och tvättar efter maten. 5 Han somnar i soffan. C 1

Läs mer

Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service

Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service Nytt annonskoncept 2012 ANNONSERNA TIDIGARE... Särskiljande från de stora byggvaruhusen Mer image än sälj Kunskap: färgsättning, inredning, moodboards Inspirerande texter Unika kompetenser Service Stor

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis?

EN SEPTEMBER-REPRIS SFI. Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? SFI EN SEPTEMBERREPRIS Hur är det idag? Får jag låna ditt busskort? Vad vill du ha, kaffe eller te? Vad vill du ha, nötter eller godis? Vill du ha lite mer? Kan du hjälpa mig? Oj, förlåt! Tack för lånet!

Läs mer

14980 KR exkl. nackstöd. Tyg: Adam/Eva. Ord. 16690 kr 15990 KR 12990 KR 44990 KR KAMPANJPRIS NU OTROLIGA NU OTROLIGA

14980 KR exkl. nackstöd. Tyg: Adam/Eva. Ord. 16690 kr 15990 KR 12990 KR 44990 KR KAMPANJPRIS NU OTROLIGA NU OTROLIGA Januarikampanj MED KVALITET TILL RÄTT PRIS! MALTE Mycket komfortabel kvalitetssoffa från Above möbel. Sitsar av formgjuten kallskum med 10 års garanti mot sättningar. 220x270 cm NACKKUDDE 695KR KAMPANJPRIS

Läs mer

Visionsarbete 2011 Brunnsgården C-hus

Visionsarbete 2011 Brunnsgården C-hus Visionsarbete 2011 Brunnsgården C-hus En tidig vårdag i solen, med boende och personal C-huset är f.d. servicelägenheter som går från norr till söder, vilket innefattar långa korridorer utan gemensamhetsutrymmen.

Läs mer

INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS

INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS INDIVIDUAL FURNITURE FOR LIFE BY BURHÉNS GRAFISK FORM & TRYCK: PRINFO BERGS KOMMUNIKATION, COPY MEDIASTORM, FOTO: REKLAMBILD REKVISITA: Village Vetlanda, RGE samt eget material Burhéns möbler att leva

Läs mer

Laila blandar. sina personliga favoriter

Laila blandar. sina personliga favoriter Laila blandar sina personliga favoriter Lite skandinavisk funkis och lite amerikansk villa, lite kitsch och lite gammaldags charm. När Laila Bagge Wahlgren och Niclas Wahlgren byggde sitt Trivselhus valde

Läs mer

Nr 03 2013. Årg. 6 21/2-6/3. ung i fokus

Nr 03 2013. Årg. 6 21/2-6/3. ung i fokus Nr 03 2013 Årg. 6 21/2-6/3 ung i fokus FINSPÅNG 10181 10181 Jantzen Reclinerfåtölj 4.895:- Kampanj Komplett kontinentalsäng Gäller t.o.m. 10/3-2013 Nu 8.985:- FINSPÅNG AUDIO VIDEO - FInspång Stora Allén

Läs mer

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD

BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD BRF LOMMA LÄGE Bofakta 6,2 TAKHÖJD Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Din uppgift: trovärdig verklig inte

Din uppgift: trovärdig verklig inte Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast fredag vecka 43. En kortare redovisning

Läs mer

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS -

38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - 38 hemma hos - BYGGA NYTT HUS - - BYGGA NYTT HUS - hemma hos 39 Med passion för husbyggande text maria östlund, Louise josborg Foto pär olsson Jan Eidman vet precis hur han vill ha det. Han har renoverat

Läs mer

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd

Brf lomma läge Bofakta 6,2. takhöjd Brf lomma läge Bofakta 6,2 takhöjd Lägenheter Etapp 2 Fladängskolan Bilden är en illustration. Avvik Välkommen till Lomma Läge Höje å Som alltid när vi utvecklar bostäder, väljer vi ut de bästa adresserna

Läs mer

Minnet bästa läget centralt på Väster

Minnet bästa läget centralt på Väster Minnet bästa läget centralt på Väster Stadsdelen Väster från ovan. Från Minnet tar du dig snabbt in till city. Lummigt och lugnt på Regementsgatan. Nytt boende i gammal stadsdel I utkanten av Väster, med

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Fotograferingar 2014

Fotograferingar 2014 Fotograferingar 2014 Barnfotografering Vi skapar vackra bilder på ditt eller dina barn. Fokus ligger på att skapa livfulla bilder där barnet står i centrum - i denna typ av fotografering är möjligheterna

Läs mer

Intervju: Karin Holmberg

Intervju: Karin Holmberg Intervju: Karin Holmberg Hej, och varmt välkommen till ännu en intervju här på vår blogg! Idag möter vi en trefaldig bokförfattare som bland annat broderat omslagen till pocketutgåvan av Vilhelm Mobergs

Läs mer

*!3I8B6A-jabjae!:P;K;o;l;s

*!3I8B6A-jabjae!:P;K;o;l;s SÄLJS LÖRDAG FREDAG 18 24 APRIL 2015. NR 16. PRIS: 19 KRONOR. Våga färg! Knalliga toner i alla rum GRILLAT! Smaker från Medelhavet Kött, fisk & goda tillbehör SVERIGES MEST KÖPTA inrednings- MAGASIN MAT

Läs mer

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10

Kapitel 1. Lina. Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Innehållsförteckning: Kapitel 1: sid 1 Kapitel 2: sid 2 Kapitel 3: sid 3 Kapitel 4: sid 5 Kapitel 5: sid 7 Kapitel 6: sid 10 Lina Kapitel 1 Lina var 10 år och satt inne med sina två vänner Gustav och Caroline.

Läs mer

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i

Danielle hängde av sig kläderna och satte på lite musik, gick in i badrummet och började fylla upp vatten i Ensamhet Danielle hade precis slutat jobbet och var på väg hemåt för en lugn och stilla fredagskväll för sig själv. Hon hade förberett med lite vin och räkor, hade inhandlat doftljus och köpt några bra

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt

Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt Sagt och skrivet om boken Glutenfritt gott och enkelt 1000 varma tack för den informativa, kunskapsfyllda, lättillgängliga boken Glutenfritt gott och enkelt! Alla lättbakade, goda och säkra recept kommer

Läs mer

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget?

E: Har du jobbat som det hela tiden som du har varit här på företaget? A: Vad heter du? S: Jag heter Stefan. A: Hur gammal är du? S: 39. A: Och var jobbar du någonstans? S: Fällmans Kött. A: Vad är ditt yrke? S: Jag är logistik- och lagerchef. A: Hur hamnade du i den här

Läs mer

Värderingsövning -Var går gränsen?

Värderingsövning -Var går gränsen? OBS! jag har lånat grundidén till dessa övningar från flera ställen och sedan anpassat så att man kan använda dem på högstadieelever. Värderingsövning -Var går gränsen? Detta är en övning i att ta ställning

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7), lägger på rätt

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Oscarssons. i småland

Oscarssons. i småland Oscarssons Möbel design & Tillverkning i småland 1 2 Besök vår webb! www.oscarssonsmobel.se Genuint & äkta Vi har valt att inte tumma på den kvalitet som svensk tillverkning ger. Vi använder ek som fått

Läs mer

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem.

Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Aritco Villahissar. Inspiration för ditt hem. Foto www.willanordic.se 2 Höj livskvalitén. En villahiss betyder så mycket mer än att transportera sig från en våning till en annan. Det handlar om att njuta

Läs mer

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av?

Hur visar du andra att du tycker om dom? Vad märker du att andra människor blir glada av? MBT 2013 Undervisning av Ulrika Ernvik Guds dröm om mej! Gud har en dröm! Ps 139:13-18 Gud har en dröm för varenda liten människa även mej. Drömmen handlar mest om vem han vill att jag ska VARA mer än

Läs mer

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s

till modern funkis Nathalie Carlsson Ejgil Lihn Vå r t N ya H u s Vå r t N ya H u s Från kontor till modern funkis Luise Ljungby och Rasmus Kjær hade bott mitt emot det gamla kontoret som tillhörde Århus universitet i ett år när det blev till salu. Trots att de bara hade bott i sitt dåvarande

Läs mer

Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala

Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala Bürstner Belcanto Nordic 680 TK av Markus Vesala Här! En verklig nyhet för den nordiska marknaden. En Bürstner Belcanto Nordic 680 TK. Kanske denna vagnen passar bättre för dom som inte vill gå igenom

Läs mer

Vardag Äldreboendet Björkgården

Vardag Äldreboendet Björkgården ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN CHRISTINA WAHLDÉN ORDLISTA Kapitel 2 tegel (sida 7, rad 5) bränd lera bråttom (sida 7, rad 8) inte mycket tid Kapitel 3 bingo (sida 10, rad 3) ett spel minne (sida 11, rad 7)

Läs mer

Prov svensk grammatik

Prov svensk grammatik Prov svensk grammatik Markera det alternativ som du anser vara rätt i meningarna nedan. Det är bara ett av alternativen som är rätt i varje mening. 1. När farfar hade ätit åt har ätit, sov han middag.

Läs mer

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack

KAPITEL 6. Verb: preteritum. *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te. Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex: gå-gick, drick-drack KAPITEL 6 Verb: preteritum Imperativ Tala +de Ring +de Läs* +te Må +dde preteritum talade ringde läste mådde *imperativ som slutar på p, k, s, t eller x +te Special (it-verb och oregelbundna verb) T ex:

Läs mer

Mina tankar och hemlisar en dagbok av Sofie

Mina tankar och hemlisar en dagbok av Sofie Mina tankar och hemlisar en dagbok av Sofie September 8 september klockan 19:00 Hej Lovisa, jag tänker kalla dig det. Jag heter Sofie jag har fått dig för mamma tycker att jag ska utrycka mina känslor.

Läs mer

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007

HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 Snart får vi känna marken under fötterna och även doppa tårna HANTVERKSKAMMAREN HÄNDER I HK - HANTVERKSKAMMAREN MAJ (NR 2) 2007 EVENEMANG Nu är det dags för medeltidsdagen igen, 3:e juni. Jag kommer inte

Läs mer

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR

DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR DET BÄSTA AV TVÅ VÄRLDAR Ett nytt skräddarsytt hus med charmen hos ett gammalt. Det var Ann-Sofie och Johan Lyckows önskemål när familjen växte. När de gick på visningar föll valet snabbt på Trivselhus.

Läs mer

SKAPAR DEN RÄTTA KÄNSLAN

SKAPAR DEN RÄTTA KÄNSLAN SKAPAR DEN RÄTTA KÄNSLAN Det första intrycket det avgörande ögonblicket Alla får inte en andra chans. Nyckeln till lyckade affärer när bostaden säljs är att förmå visa den från sin allra bästa sida. Det

Läs mer

Vardagslyx i äkta New England stil

Vardagslyx i äkta New England stil Vardagslyx i äkta New England stil Känslan av tidlös amerikansk östkust är påtaglig precis intill den stora flodens utlopp i havet, mitt i staden. Det blir på något sätt självklart att det är här vita

Läs mer

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter

Anmäl ditt. Hyllie Allé. intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Anmäl ditt Hyllie Allé intresse nu! Kvadratsmarta hyresrätter Välkommen till Hyllie I Hyllie skapas en ny levande stadsdel med färgstark arkitektur, spännande torg och all slags service. Samtidigt finns

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Berättarstunden. Termin 6: Hjälpstudion. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial

Berättarstunden. Termin 6: Hjälpstudion. - levande berättelser från Bibeln. Söndagsskolmaterial Berättarstunden - levande berättelser från Bibeln Termin 6: Hjälpstudion Söndagsskolmaterial Innehåll Termin 6 Hjälpstudion Förord Berättarstunden levande berättelser från Bibeln...4 Beskrivning Termin

Läs mer

Vår smak har fått anpassa sig till husets själ AV RICHARD BO GARDT FOTO GÖRAN UHLIN

Vår smak har fått anpassa sig till husets själ AV RICHARD BO GARDT FOTO GÖRAN UHLIN SMÅSTADSIDYLL. Det trivsamma tegelparhuset i klassisk engelsk stil ligger centralt i Helsingborg. K-MÄRKT PARHUS FAMILJEN WIBERG HAR BOTT I DET K-MÄRKTA HELSINGBORGSHUSET I 15 ÅR. MEN DET ÄR FÖRST NU DE

Läs mer

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö.

- Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. - Höstterminen 2012 började med ett gemensamt tema på hela förskolan, Djur och natur i vår närmiljö. Vår grupp var ny, med 3-åringar som kom från olika förskolor och med olika erfarenheter. Vi började

Läs mer

Modernt medeltidsmys. Inred elegant med solskydd SMÅBORGERLIGT HEMMA PRYL SIDAN 7. Malmö Lund Vecka 36 6 september 2012

Modernt medeltidsmys. Inred elegant med solskydd SMÅBORGERLIGT HEMMA PRYL SIDAN 7. Malmö Lund Vecka 36 6 september 2012 Malmö Lund Vecka 36 6 september 2012 SMÅBORGERLIGT HEMMA PRYL SIDAN 7 FOTO: DAVID BERGSTRÖM HANNA HALLBORG SIDAN 4 ATT KOMMA HEM ÄR INTE ALLTID SÅ LÄTT VI JOBBAR MED DITT HEM SIDAN 7 LITE SNACK OCH MYCKET

Läs mer

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan

???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan Nr.1 2015 ???????????????????????? Vad händer i Endre (Datum och tider att skriva in i almanackan * 30 jan. 4H start se program i bladet! * 18 febr. Årsmöte med Hejdeby och Endre Röda Kors kl.19.00 i Hejdeby

Läs mer

g in n d re sin tik u B

g in n d re sin tik u B Butiksinredning SID 2 BUTIKSINREDNING 2015 Ny butiksinredning? Vi besöker dig mer än gärna! På Tylöprint strävar vi efter att alltid kunna erbjuda våra kunder helhetslösningar. När du anlitar oss för att

Läs mer

Dialogkort om internet

Dialogkort om internet Dialogkort om internet Dialogkorten är ett verktyg framtaget av Medierådet för att stödja diskussioner kring barns och ungdomars användning av internet. Använd korten för att utbyta erfarenheter med varandra;

Läs mer

hansk.se Enter. Design John-Bertil Häggström

hansk.se Enter. Design John-Bertil Häggström hansk.se Enter. Design John-Bertil Häggström Din entré en del av dig Hallkollektionen Enter består av flertalet möbelvarianter, storlekar och färger. Detta för att du skall kunna forma din entré med en

Läs mer

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla

Ny tidning i Adelöv! Vi kommer att jobba med: 1. Intervjuer. 2. Reportage. 3. Korta notiser om allt. 4. Roliga historier, korsord och sudoku för alla Nr. 1 ADELÖVSBLADET vecka 5-6 2011 Ny tidning i Adelöv! Välkommen till Adelövsbladet, en ny tidning gällande allt som händer i Adelöv. Vi på redaktionen kommer att jobba intensivt med detta projekt, Adelövsbladet

Läs mer

Sånglekar 4 Nordiska museets julgransplundring 2008

Sånglekar 4 Nordiska museets julgransplundring 2008 Sånglekar 4 Nordiska museets julgransplundring 2008 Den äldsta benämningen på sånglekar är»jullekar«. Carl von Linné skrev för 275 år sedan ner texten och leksättet till sex lekar som han kallade»dahlflickors

Läs mer

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera

24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera 24 Vårt Nya Hus - Bygga om & Renovera Paret föll handlöst för det vackra huset som vid visningen var väldigt nedgånget. Renoveringen utfördes varsamt med målet att bevara husets charm. Text Micaela Nordberg

Läs mer

till drömhus Från dröm hemma hos

till drömhus Från dröm hemma hos Från dröm till drömhus När Linda och Christofer ärvde en tomt vid Tullingesjön söder om Stockholm visste de att de ville bygga sitt drömhus där. Men det var lättare sagt än gjort. Tomten låg visserligen

Läs mer

SUPERSHOPPING. med massor av j. Erbjudandena i det här häftet gäller endast Marieberg Galleria torsdagen den 3 oktober kl 18.00 22.00!

SUPERSHOPPING. med massor av j. Erbjudandena i det här häftet gäller endast Marieberg Galleria torsdagen den 3 oktober kl 18.00 22.00! t u s e n & e n n a t t SUPERSHOPPING med massor av n e d n a d u b r e j a sk i st a fant Magdans & spådom Kryddstark bazar Baklavashop Teprovning Torsdag 3 oktober 18 22! Musik, mystik och ett sjudande

Läs mer

Fotograf Jennifer Karlberg

Fotograf Jennifer Karlberg Bröllopsoffert 2013 Information Det är en stor ära att få uppdraget att fotografera ett bröllop, då detta är en av de största dagarna i en människas liv. Bröllopsfotografering är även något av det bästa

Läs mer

Sporthallen i Malmberget

Sporthallen i Malmberget Sporthallen i Malmberget Maria Holmström 1 Innehållsförteckningen Inledning. Syfte. Bakgrund. Mål. Min vision. Bilder på Sporthallen. Sid:3 Sid:3 Sid:4 Sid:5-6 Sid:7 Sid:8-9 2 Indelning Den här rapporten

Läs mer

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller

Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller Prislista 2014 Jag erbjuder fotografering till er som vill föreviga ett speciellt ögonblick, såsom en nyfödds lilla kropp, ett familjefoto med all dess glädje eller den stora kärleken mellan ett par vid

Läs mer

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson

FOTOGRAFiSKA. intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson FOTOGRAFiSKA intervju med Fotografiskas grundare Per Broman och utställningsansvariga Min-Jung Jonsson Text: Erica Hjertqvist och Julia Hörnell Foto: Julia Hörnell Layout: Erica Hjertqvist och julia hörnell

Läs mer

Mitt bibliotek Hösten 2014

Mitt bibliotek Hösten 2014 Mitt bibliotek Hösten 2014 För dig som är runt 1 till 13 år Tillhör:... BIBLIOTEKEN I MÖLNDAL Skaffa lånekort! Har du hittat till vår fina bokbuss? Kom och hälsa på! Det här är jag: Jag heter... Jag gillar...

Läs mer

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR

Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR Svenska 1-2-3-4 GRAMMATIK ÖVNINGAR OCH SVAR This is a document containing all the grammar exercises and answers from the website www.svenska.digital ADJEKTIV ÖVNINGAR: Alla mina (fin) saker Jag har många

Läs mer

Bostäder och framtidens Väsby

Bostäder och framtidens Väsby Väsbymoderaten Tidning från Moderaterna i Upplands Väsby, #1, 2014 Ansvarig utgivare: Christer Derger Bostäder och framtidens Väsby I vårt Väsby ska alla ha möjlighet att förverkliga drömmen vi vill bygga

Läs mer

Någonting står i vägen

Någonting står i vägen Det här vänder sig till dig som driver ett företag, eller precis är på gång att starta upp Någonting står i vägen Om allting hade gått precis så som du tänkt dig och så som det utlovades på säljsidorna

Läs mer

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill

Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill Välkommen in till oss! Namnet Bénka-dí härstammar från Mandinka-språket och betyder Att vara tillsammans är bra och det är just den känslan vi vill att du ska känna när du kommer in genom dörrarna. Den

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Create är skåp för kreativ möblering Create är vår nya flexibla

Läs mer

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 01 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Du Syns AB Mittevent har skapat en ny inspirationsmässa

Läs mer

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1

Elevuppgifter till Spöket i trädgården. Frågor. Kap. 1 Elevuppgifter till Spöket i trädgården Frågor Kap. 1 1. Varför vaknade Maja mitt i natten? 2. Berätta om när du vaknade mitt i natten. Varför vaknade du? Vad tänkte du? Vad gjorde du? Kap 2 1. Varför valde

Läs mer

create oväntat flexibla skåp

create oväntat flexibla skåp create oväntat flexibla skåp Från idé och design till produktion. Över 120.000 löpmeter klädskåp produceras årligen av vår helägda fabrik i Slovakien. Cecilia Stööp, designern bakom Create Create är skåp

Läs mer

M ÅNDAG. MAJ Galleria IN: Tider, måndag:

M ÅNDAG. MAJ Galleria IN: Tider, måndag: Designveckan, Sundsvall Program 26/5 30/5, 2014 M ÅNDAG MAJ Galleria IN: På måndag bjuder Galleria In: på levande musik inspirerande utställningar, fina erbjudanden, samt en intressant debatt om kulturlivet

Läs mer

Precis som hemma. Två och två. Berätta om hur du bor.

Precis som hemma. Två och två. Berätta om hur du bor. 9 a..... 6. 9 eine Wohnung eschreien ein Haus oder eine Wohnung aussuchen ein Haus oder eine Wohnung mieten höflich reklamieren ungeschrieene Regeln ei Einladungen kennen Precis som hemma Lyssna på tre

Läs mer

BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009

BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009 BABBEL Daglig verksamhets tidning i Karlshamn Nr 2, 2009 Den här ekorren Kurre längtar efter sommar, sol, värme och färska nötter att käka. Ha en trevlig sommar önskar redaktionen och Kurre. Hanna BABBEL

Läs mer

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI

hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI hansk.se Design Markus Johansson COLIBRI COLIBRI - EN SAMTIDSKLASSIKER Ek som är både tunt flexibelt och massivt rejält. Trä för både öga och hand. I Markus Johanssons senaste kollektion för Hans K förenas

Läs mer

Mitt Jobb svenska som andraspråk

Mitt Jobb svenska som andraspråk Sara elektriker AV-nummer 41511tv 2 Programvinjett /Sara är i en lägenhet, hon spikar, borrar och monterar./ SARA elektriker. Jag är utbildad starkströmselektriker. Jag har ju alltid gillat mycket tekniska

Läs mer

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014

ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 ÖPPEN FÖRSKOLA Vårterminen 2014 Kontakt: Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 Hemsida: www.lund.se/kulan E-post: kulansoppnaforskola@live.se Blogg : www.kulanbloggen.se

Läs mer

SJUNG MED PETTSON SÅNGTEXTER

SJUNG MED PETTSON SÅNGTEXTER 1 SJUNG MED PETTSON SÅNGTEXTER Snart kommer jag att möta era elever och sjunga sånger om Pettson och Findus. Det är något jag verkligen ser fram emot. För att konserten ska bli som möjligt vill jag att

Läs mer

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen.

Jim till kamera Det är viktigt att vakna i tid så att man inte missar dagen. - manus ver.2 INT Sovrum dag En kille ligger och sover i hans väldigt städade, prydliga rum. Det är JIM. Ett foto av hans mor och en väckarklocka syns på nattduksbordet. Han sätter sig upp nöjd 2 sekunder

Läs mer

Önskestad Västerås 2010

Önskestad Västerås 2010 Önskestad Västerås 2010 Ovanför dig ser du fyra flaggor som barn och unga på en fritidsgård i Västerås har tillverkat. Idén är att låta politiker och er stadsbor få ta del av deras åsikter och röster.

Läs mer

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015

Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet. Bröllop 2015 Jag fångar er kärlek, glädje och personlighet och ger er minnen för livet Bröllop 2015 Ert Bröllop & Er fotograf En bröllopsdag är en av de lyckligaste dagarna i våra liv. Med er under den dagen vill ni

Läs mer

Så bygger vi: Trots att bottenplan är yteffektiv upplevs det inte trångt pga uterummet samt högt i tak

Så bygger vi: Trots att bottenplan är yteffektiv upplevs det inte trångt pga uterummet samt högt i tak Så bygger vi: Bottenvåningen är dyrast att bygga. Genom att göra den yteffektiv, så minskar vi byggkostnaderna rejält. Alla hus är fristående - inga grannar vägg-i-vägg! Planlösningsbehoven har ändrats

Läs mer

uppvärmt cityläge Anna och Olof bytte ett vitt, nybyggt hem i Göteborg mot ombonat 1800-tal i Stockholms city.

uppvärmt cityläge Anna och Olof bytte ett vitt, nybyggt hem i Göteborg mot ombonat 1800-tal i Stockholms city. De beigegrå väggarna värmer upp och håller samman inredningen. Soffan är från Mio och kuddarna från Day home. På hyllan bakom står lampor och skalbaggefat från John Derian decoupage/k & co. Ljusstake,

Läs mer

REDAKTION. Bland navkapslar, stress och korrekturläsning

REDAKTION. Bland navkapslar, stress och korrekturläsning REDAKTION Bland navkapslar, stress och korrekturläsning 4 8 10 12 14 16 17 21 22 24 MED FOKUS PÅ DESIGN Det räcker inte att kunna konsten att blåsa glas, utan det gäller också att kunna överleva som hantverkare.

Läs mer

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då?

Idag ska jag till djurparken! Wow vad kul det ska bli. Det var 2 år sedan jag var där sisst? Hur gammal var Rut då? MATTE PÅ ZOO HEJSAN! Jag heter Mattias och jag är 8 år. Jag kallas Matte, det har jag gjort sedan jag var väldigt liten. Jag har tre syskon. Elin, Matilda och Rut. Elin är två år mindre än mig. Matilda

Läs mer

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa?

Hörmanus. 1 Ett meddelande. A Varför kommer hon för sent? B Vem ska hon träffa? 1 Ett meddelande Lyssna på meddelandet. Sätt kryss för rätt svar. Du får lyssna två gånger. Hej Peter! Jag är lite försenad. Jag hinner inte komma till klockan sex. Jag måste köra mamma till ögonläkaren.

Läs mer

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp

fångar Eva våren Eva Blixmans fotoblogg är minst sagt välbesökt upp galleri eva blixman Eva fångar våren Våren är på gång och det är hög tid att putsa upp fotoprylar som kan ha samlat damm under vintern. Och vad kan passa bättre som nystart än att fotografera vårens blommor?

Läs mer

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016

Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 01 Sundsvalls NYA Inspirationsmässa NORDICHALLEN, Gärdehov 22-24 April 2016 Du Syns AB Mittevent har skapat en ny inspirationsmässa

Läs mer

BRÖLLOP. prislista 2015

BRÖLLOP. prislista 2015 BRÖLLOP prislista 2015 BRÖLLOP Bröllop är något väldigt, väldigt speciellt. Även om jag fotograferat massor av bröllop, så blir jag varje gång tagen av hur tydligt man ser personligheter i alla val som

Läs mer

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se

Öppen förskola. Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38. kulansoppnaforskola@live.se Öppen förskola Höstterminen 2014 Kontakt : Öppna Förskolan KULAN Fäladstorget 1 226 44 Lund telefon: 046 35 64 38 E-mail : kulansoppnaforskola@live.se Hemsida: www.lund.se/kulan Facebook: www.facebook.com/kulansoppnaforskola

Läs mer

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS

JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS JAG LÅG BREDVID DIG EN NATT OCH SÅG DIG ANDAS Christoffer Mellgren Roller: 3 kvinnor, 3 män Helsingfors 060401 1. MOTELLET. (Ett fönster står öppet mot natten. Man hör kvinnan dra igen det, och sedan dra

Läs mer

Fotograferingar Produkter

Fotograferingar Produkter Fotograferingar Produkter Att investera i minnen Jag fotograferar alltid med fokus på känsla. Min bildstil är ljus men något dämpad, lite drömsk och pastelligt färgglad. Jag skapar alla mina bilder med

Läs mer

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM?

BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? Sida 1/7 BESTÄLLARSKOLAN #4: VAD KOSTAR DET ATT GÖRA FILM? I detta avsnitt kommer du upptäcka bland annat: Hur du sparar halva reklamfilmskostnaden Vad det är som kostar i en film Vad du måste berätta

Läs mer

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek

Program hösten 2013. Sjöbo bibliotek Program hösten 2013 Sjöbo bibliotek Biblioteket - allt från böcker till barnteater Biblioteket erbjuder böcker inom många olika ämnesområden. Här finns ljudböcker, e-böcker, film, tv-spel, tidningar och

Läs mer

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83

Prislista 2014. info@sandrafotodesign.se www.sandrafotodesign.se 070-287 68 83 Prislista 2014 Att skapa minnen tillsammans med mina kunder är det bästa med att arbeta som fotograf. Jag fotograferar i naturliga miljöer, både utomhus och inomhus, för personliga ögonblicksbilder som

Läs mer

TEAM. Manus presentationen

TEAM. Manus presentationen 4 TEAM Manus presentationen Nu är chansen är din! 1 Ni startar upp er verksamhet med 1.000 p. Det ger er först och främst rätt till att kvalificera ert företagande i Nu Skin. Dessutom får ni ett stort

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

& inspiration för solhöjden

& inspiration för solhöjden Paletten idéer & inspiration för solhöjden - Jag har en idé! Vi specialritar tre hustyper till Solhöjden. - Varför då? - För att vi kan skapa något riktigt unikt här! Resultatet; 34 stycken arkitektritade

Läs mer

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Om midsommar Anika: Snart är det midsommar, hur tänkte du fira midsommar Siv? Siv: Jag åker alltid ut till mitt sommarställe ute i Roslagen. Anika: Mm, det låter trevligt! Och vad gör ni där? Siv: Ja dit

Läs mer

JM MOBILAPPLIKATION SKISSER

JM MOBILAPPLIKATION SKISSER JM MOBILAPPLIKATION SKISSER JM APP - DESIGNSKISSER 2 SCENARIO: BYGGPLATS 1. Appen startar upp. Loggan ligger uppe en kort stund (kan ev. animeras i nästa version). 2. Startsidan. Här börjar man med att

Läs mer