SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB"

Transkript

1 SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

2 Du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Nya ŠKODA Superb. Oslagbar komfort.

3 I våra tider är det är svårt att tänka sig ett liv utan resor. Även om din bil besparar dig massor av tid, kommer du att att tillbringa många timmar i den på dina resor. Man pratar affärer i bilen, snackar med sina nära och kära, lyssnar på musik, väntar på kollegor, dricker kaffe, lyssnar på nyheter osv. Det är därför det är så viktigt att välja rätt. Välj en bil som matchar din livsstil och som du kan lita på i alla lägen! Redan vid ett första ögonkast står det klart att nya ŠKODA Superb kommer att vara en perfekt partner på affärsresan och en elegant följeslagare på privata utfärder. Det nya formspråket ger bilen en mer dynamisk look samtidigt som linjespelets perfekta harmoni bibehålls. Den makalösa rymligheten i kupén ackompanjeras av högklassiga material, ett minutiöst utförande och av lösningar som bäst beskrivs som Simply Clever. Nya ŠKODA Superb finns i flera olika modellversioner och det finns ett brett utbud av motorer att välja mellan. Under mer extrema förhållanden känner sig 4x4 som på mammas gata, och modellversionen GreenLine bjuder på en mix av åkkomfort, bränslesnålhet och speciell omsorg om miljön. Så när det är dags att bestämma sig, glöm då inte att du kommer att tillbringa ca. 3 år av ditt liv i en bil. Med nya ŠKODA Superb kan du se fram emot varenda minut!

4 Superbs design är nu en produkt av ŠKODA:s nya formspråk, som tack vare sin enkla, precisa och kristallklara natur gör att man tydligt märker skillnaden redan vid en första anblick. Fronten domineras av den nya ŠKODA-logon som tronar ovanför kylargrillens kromsarg, i linje med strålkastarna vars räta linjer ger ett kompakt men samtidigt dynamiskt intryck. Dimljusen sitter integrerade i den nätmönstrade grillen till luftintaget. Den exklusiva profilen försärks med kromdekorlister runt rutorna och på dörrlisterna.

5 Bi-xenon-strålkastarna med sina LED-varselljus matchar den övergripande dynamiska looken helt perfekt. LED-lampor, som sitter placerade i två lodräta spalter utanför strålkastarna, gör bilen mycket synlig för dina medtrafikanter och med sin C-formade ljusdesign, som vi hittills endast känner från baklyktorna, har förmågan att dra blickarna till sig. De nya triangelformade baklyktorna på halvkombimodellen arbetar med högeffektiva LED-lampor. Bakpartiet pryds av ett kromat ŠKODA-märke av den nya typen. Baklyktorna påminner om ett tredubbelt C och hör till de detaljer som kännetecknar kombiversionen. På höger sida sitter ett Superb-märke som fått en ny utformning. De stiliga linjerna gör bakpartiet på halvkombimodellen mycket elegant. Nummerplåten sitter nu placerad i den horisontella fördjupningen på bakluckan och flankeras av de likaledes nya, triangelformade baklyktorna. Reflexerna på stötfångaren bak, de s.k. kattögorna, är en nyhet för denna modellversion. Bakpartiet på kombiversionen ger ett robust intryck och utstrålar tillförlitlighet, pondus och säkerhet. Platsen för nummerskylten omges av kristallformade fördjupningar, som för tankarna till tjeckisk kristall och är en av de detaljer som kännetecknar ŠKODA:s nya formspråk.

6 På vänster sida i lastutrymmet på kombiversionen sitter en praktisk, medtagbar LED-ficklampa. Ficklampan är försedd med en magnet som gör att den enkelt kan sättas fast på t.ex. karossen vid däckbyte efter en punktering. LED-ficklampan laddas automatiskt när den sitter i sin hållare och motorn är igång. Lounge Step, urtagbara vävda mattor med fotstöd, ger extra komfort på långa resor.

7 De många Simply Clever-lösningar vi hittar runt om i bilen gör den ännu mer praktisk i vardagen. Nu behöver du inte längre fundera på var du ska lägga ett regnvått paraply, var du ska ställa din dricka eller hur du ska skydda dig mot solens strålar. Nya Superb är full av praktiska detaljer som kommer väl till pass på dina resor. De dubbla solskydden, som kan skydda mot bländande solljus både framifrån och från sidan, kommer du att uppskatta extra mycket när vägen är kurvig och på resor där du ofta byter färdriktning. Solglasögonfacket ovanför backspegeln har automatisk avbländning och är lätt att nå, både för föraren och framsätespassageraren. När du ska placera en P-biljett väl synlig, finns en mycket enkel lösning: Bilen är utrustad med en hållare för parkeringsbiljetter. Dryckeshållaren i armstödet kommer att uppskattas av de som sitter bak. Detta sinnrika paraplyfack, komplett med ett Superb-paraply, är konstruerat för att hålla vattnet från ett blött paraply utanför bilen. I mittkonsolen mellan sätena fram sitter en dryckeshållare med rulljalusi. Förvaringsnätet på mittkonsolens passagerarsida passar perfekt för förvaring av allehanda småsaker.

8

9 Vissa finesser är unika för halvkombiversionen av Superb. Ett exempel på detta är TwinDoor, den variabla öppning av bakluckan som ŠKODA patenterat och som gör att man kan förvandla denna klassiskt eleganta sedan till en praktisk halvkombi. TwinDoor är en unik lösning både konstruktions- och designmässigt som gör det möjligt att öppna endast sektionen med insynsskyddet eller hela bakluckan, inklusive bakrutan. Det här gör det extra enkelt att lasta i och ur bagaget och att hantera otympliga saker. TwinDoor på nya Superb har begåvats med en innovativ mekanism som är ännu ännu enklare att använda: 1 knapp för att öppna den nedre sektionen och en annan för att öppna hela bakluckan.

10 De finesser som är unika för kombiversionen av Superb kompletterar alla den speciella karaktären hos denna modell. Den robusta bakluckan och den stora takdelen kan inspirera till goda idéer som både maximerar komforten och gör din bil ännu mer praktisk. Den knapp som sitter integrerad i panelen gör det enkelt att stänga bakluckan. Den elmanövrerade bakluckan öppnas och stängs helt automatiskt. Den kan aktiveras på 4 sätt: via en knapp på fjärrkontrollnyckeln, en knapp på mittkonsolen, en knapp på insidan av bakluckan eller via en softtouch-knapp på utsidan. Du kan själv ställa in hur mycket luckan ska öppna maximalt. Det automatiska insynsskyddet går till sitt mittläge när den elmanövrerade bakluckan öppnas och gör det på så sätt mycket lätt att komma åt bagaget.

11 En verkligt angenäm finess är det 2-delade, elmanövrerade panoramasoltaket som gör resan ännu skönare för alla i bilen. Hela soltaket kan täckas med en elmanövrerad soljalusi.

12

13 Den exceptionellt rymliga kupén i nya Superb erbjuder massor av plats både för benen och huvudet för alla i bilen. Föraren kommer dessutom att uppskatta den utmärkta sikten i alla riktningar. Instrumentpanelen skapar en känsla av komfort så fort man tittar eller känner på den. De olika reglagen sitter placerade på ett genomtänkt och logiskt sätt för att de ska vara lätta att hitta och nå. Alla sitter intuitivt placerade, precis där man förväntar sig, och inom armlängds avstånd. ASR (antispinnkontrollen) kan om så behövs kopplas ur samtidigt som ESC (den elektroniska stabiliseringskontrollen) förblir aktiv. Däcktrycksövervakningen TPM använder sig av data från ABS-systemets sensorer. Om däcktrycket skulle sjunka, ändras rotationshastigheten för det aktuella hjulet. En varningslampa på instrumentpanelen varnar då föraren om detta. Parkeringssensorernas ljudsignal går att stänga av vilket kan vara praktiskt i tät trafik. Den nya versionen av Automatic Parking Assistant, som aktiveras via en knapp till höger om växelspaken, bjuder på nya funktioner. Systemet väljer själv en lämplig parkeringslucka, parkerar bilen i en rad av parallellt eller vinkelrätt parkerade bilar och kan t.o.m. köra ut från en rad med parallellt uppställda bilar. Vid fickparkering behöver parkeringsluckan endast vara 60 cm längre än själva bilen. Hela parkeringsförloppet, från det att systemet söker efter lämpliga parkeringsplatser, visas på Maxi DOT-displayen. De ventilerade framsätena, som har 2 intensitetslägen, kan endast fås i kombination med elektriskt inställbara framsäten klädda i perforerat läder. Det elektriskt reglerade förarsätet har ett minne som kan lagra 3 olika inställningar av sätet och ytterbackspeglarna. Stolvärmen i baksätet sköts via ett separat reglage placerat på jumboboxens baksida. Denna praktiska finess, som så fort det blir kallt kan erbjuda extra komfort. Den eluppvärmda vindrutan avlägsnar snabbt is och imma för perfekt sikt i alla väder.

14 Modern teknik gör det behagligare i bilen på resan utan underlättar också körningen. Ta t.ex. den läderklädda multifunktionsratten med 3-ekersdesignen som styr radion, mobiltelefonen och automatiska DSG-växellådan. Det finns också en läderklädd multifunktionsratt med 4-ekersdesign som kan styra radion och mobiltelefonen. Automatiska DSG-växellådan, som kan fås 6- eller 7-stegad, erbjuder jämna och snabba växlingar och gör att motorns drivkraft kan utnyttjas maximalt. Rekommenderat växelläge visas längst upp till höger på Maxi DOTeller färddatordisplayen. Bilar utrustade med KESSY (Keyless Entry, Start and exit SYstem) har en start/stoppknapp på rattstången med vilken du kan starta och stänga av motorn utan nyckel. Bolero bilradio är ett ljudsystem från ŠKODA som erbjuder massor av funktioner, som t.ex. uttag för SD- och MMC-minneskort, uppspelning av CD-skivor och mp3- och wma-filer, TIM (trafikinformationsminne), en CD-växlare för 6 skivor mm. Med navigationssystemet Columbus, som har en 6,5" färgpekskärm och röststyrning, kan du i kombination med TV-mottagaren titta på TV och text-tv i bilen.

15 Ljudanläggningen, med 10-kanalsförstärkare, digital equalizer och 10 högtalare, bjuder på en enastående ljudupplevelse i bilen. MDI-uttaget (Mobile Device Interface) gör att du kan styra en extern enhet via radion, navigationssystemet eller multifunktionsratten.

16 Ljuset som strålar in i kombiversionen genom det elmanövrerade panoramasoltaket ökar komforten och gör resan ännu behagligare. Nattetid kommer du att uppskatta de olika belysningsalternativ som står till buds både för kupén och runt om bilen.

17 Bagageutrymmesbelysningen i kombiversionen är mycket praktisk. På bakluckans insida sitter 2 små lampor som inte bara lyser upp det stora lastutrymmet utan också området precis bakom bilen. CatVision, en dämpad, diffus belysning invändigt med 2 vita LED-lampor, tänds samtidigt med dörrhandtagsbelysningen när halvljuset sätts på. Belysta dörrhandtag invändigt gör det lättare att stiga ur sedan mörkret fallit. Golvbelysningen bak tänds när man öppnar någon av bakdörrarna. Instegsbelysningen, som lyser upp omedelbart utanför dörrarna, sitter placerad i sidobackspeglarna och på fram- och bakdörrarnas undersida och hjälper dig undvika att trampa i t.ex. vattenpölar.

18 Komforten är mycket viktig under resan. Därför finns ett stort utbud av komfortutrustning som tillval. Och vi har tänkt både på föraren och passagerarna för att alla ska kunna njuta optimalt av resan. SunSet, rutor bak som är ännu mer mörktonade, ger ett effektivt skydd mot direkt solljus och gör samtidigt att passagerarna i baksätet kan sitta ännu mer avskilda från nyfikna blickar. Manuella solskyddsgardiner för sidorutorna bak (för båda modellversionerna) höjer avsevärt åkkomforten i baksätet när solen gassar. För en ännu behagligare temperatur i kupén varma sommardagar, kan halvkombiversionen utrustas med en manuell solskyddsgardin för bakrutan. Climatronic, den elektroniskt styrda luftkonditioneringen med 2 zoner, låter föraren och framsätespassageraren ställa in sina egna önsketemperaturer var för sig. Luftinsläppen i B-stolparna höjer klimatkomforten för de i baksätet.

19 Ytterbackspeglar som fälls in automatiskt när man låser bilen är en speciellt praktisk finess när man parkerar i stan. Integrerade teleskopmonterade strålkastarspolare håller effektivt strålkastarglasen rena från smuts. Dessa eleganta stålskydd på pedalerna ingår i sportpaketet som vidare innehåller sportchassi, bakspoiler lackerad i karossfärgen (endast halvkombiversionen), 3-ekrad läderratt. Det luftkonditionerade handskfacket sitter som vanligt placerat framför framsätespassageraren. Infodisplayen, på jumboboxens baksida, visar tiden och utomhustemperaturen. Här kan också sitta ett 12-voltsuttag och reglage till stolvärme bak. De ventilerade framsätena, som är klädda i perforerat läder, maximerar din komfort och körglädje. Ventilationen sköts av 2 fläktar placerade i sitsen resp. ryggstödet. Reglage bak för passagerarsätet fram är en nyhet i ŠKODA Superb. Om ingen sitter i sätet på passagerarsidan fram, kan den som sitter bakom snabbt och enkelt maximera benutrymmet för sig själv med dessa reglage. Reglagen är lätta att nå även från förarsätet.

20 Nya Superb erbjuder dig ett exceptionellt generöst utrymme för bagaget. Lastutrymmet i kombiversionen har en volym från 633 liter som genom att man fäller ner baksätet kan utökas till upp till liter. I modeller som är utrustade med det mellersta lastgolvet, kan man dessutom skapa ett plant lastutrymme med en längd på mm.

21 För att hålla bagaget på plats kan kombiversionen utrustas med ett system av integrerade aluminiumlister med fästanordningar. Med den utdragbara avdelare som ingår i systemet kan du t.ex. dela upp lastutrymmet i två delar, medan fästremmen kan användas för att bagaget inte ska glida runt under färd. Med denna nätsats kan du göra bagageutrymmet ännu mer praktiskt och se till att saker och till ligger på plats under resan. Det vertikala nätet kan fästas i aluminiumlister i mitten av lastutrymmet på kombiversionen. Unibag kallar vi vår praktiska medtagbara bag för skidor och snowboards upp till 195 cm långa. Stängbara förvaringsfack hittar vi bakom hjulhusen. Praktiska utfällbara krokar, ovanför hjulhusen, gör det enklare att transportera hem det du handlat. Här sitter också ett praktiskt 12-voltsuttag placerat. Det mellersta lastgolvet ligger på samma nivå som lastkanten och skapar på så sätt ett dolt förvaringsutrymme. Lastgolvet i kombiversionen går att dra ut över lastkanten vilket gör större och tyngre saker lättare att hantera.

22 I alla Superb-versioner kan du förlita dig på en enastående säkerhetsutrustning baserad på toppmodern teknik. Bi-xenon-strålkastare med AFS (Adaptive Frontlight System), som kan anpassa strålkastarbelysningen efter de aktuella körförhållandena, bidrar till din säkerhet bakom ratten. AFS har 2 lägen: landsväg och stadstrafik. AFS har dessutom en regnfunktion som är avsedd för körförhållanden där sikten är sämre. Bi-xenon-strålkastarna innehåller dessutom vridbara enheter som lyser upp i kurvorna när vägen svänger. Till säkerheten bidrar också dimljus fram med statiskt kurvljus, som kommer speciellt bra till pass på dåligt upplysta platser, liksom integrerade varselljus. För maximal säkerhet är bilen utrustad med 9 krockkuddar. Utöver krockkuddarna fram, kan föraren och framsätespassageraren förlita sig på sidokrockkuddar fram och bak speciellt avsedda att skydda bål och bäcken i händelse av en kollision i sidan (se bild). De krockkuddar som är avsedda för huvudena skapar en skyddsvägg när de löser ut både för de där fram och de i baksätet. Knäkrockkudden, som sitter placerad under rattkonsolen, skyddar förarens knän och smalben. Till din säkerhet, speciellt vid långa resor på motorväg, bidrar också trötthetsvarnaren, som i hastigheter över 65 km/h analyserar data från servostyrningens sensorer. Om systemet identifierar ett beteende som pekar på att föraren är trött, varnar bilen och föreslår att man tar en liten paus.

23 Regnsensorn sätter automatiskt på Aero-torkarna fram och anpassar dem beroende på hur mycket det regnar. Trycket mot rutan är jämnt fördelat vilket gör att torkarbladen tar effektivt över hela sin längd. Kombiversionen är utrustad med en högeffektiv Aero-torkare bak De plana reflexerna (kattögonen) gör att bilen syns bättre bakifrån. Säkerhetslampor i dörrarna fram och bak varnar andra trafikanter när bilen stannat och dörren är öppen.

24 4x4-versionen av halvkombi- resp. kombimodellen erbjuder dig även 4-hjulsdriftens alla fördelar, i tillägg till de enastående karaktärsdragen hos Superb, som rymlighet, komfort och praktiskhet i vardagen. När det gäller köregenskaperna lägger 4x4-versionerna till ännu roligare och sportigare sidor till den redan lyxiga körupplevelse som Superb bjuder på som standard. Kör du en 4-hjulsdriven version känner du dig mycket säkrare även på löst underlag. Det finns 4 motorer att välja mellan för den 4-hjulsdrivna versionen 2 bensindrivna och 2 dieslar. Bensindrivna 1.8 TSI/160 hk och dieselmotorn 2.0 TDI CR DPF/140 hk är kopplade till en väl beprövad, 6-växlad manuell växellåda. Dieselmotorn 2.0 TDI CR DPF/170 hk och vårt vassaste alternativ, den 6-cylindriga bensinmotorn 3.6 FSI V6/260 hk, levereras med en 6-stegad DSG-automatväxellåda. 4-hjulsdriften och den 6-stegade DSG-automatväxellådan representerar var för sig verkligt högteknologiska lösningar som kombinerade med varandra bjuder på en helt enastående körupplevelse. Bakaxeln på de 4-hjulsdrivna versionerna styrs av en Haldex-koppling som reagerar blixtsnabbt på de aktuella körförhållandena och förhindrar att framhjulen börjar att slira.

25 Mot nya körupplevelser: ŠKODA Superb 4x4.

26 Eftersom framtiden börjar här och nu: ŠKODA Superb GreenLine.

27 ŠKODA GreenFuture är en ingående del i vår företagsfilosofi. Vår långsiktiga strävan är att minska belastningen på miljön något som avspeglas i vårt fortlöpande arbete med att sänka bränsleförbrukningen och därmed också CO 2 -utsläppen. De bästa värdena när det gäller detta har våra GreenLine-versioner som tack vare moderna tekniska lösningar erbjuder extra mycket hänsyn för vår miljö samtidigt med hög körkomfort. Bland övriga modifieringar stoltserar våra nya Superb GreenLine-bilar också med ett lägre chassi och med lägre vikt. Med en 1.6 TDI CR DPF/105 hk med hela 250 Nm kopplad till en manuell 6-växlad växellåda har den vid blandad körning en förbrukning på 4,2 l/100 km (kombin: 4,3 l/100 km) och CO 2 -utsläppen ligger på 109 g/km (kombin: 113 g/km). Denna modell pryds av ett GreenLine-märke på kylargrillen. Den förbättring av aerodynamiken som Superb GreenLine erbjuder beror till stor del på bakluckespoilern. Även bak på bilen hittar vi ett GreenLine-märke. GreenLine är utrustad med de 7.0J x 16" lättmetallfälgarna Helix med lågfriktions däck av dimensionen 205/55 R16 (se bild). Start/stopp-systemet stänger automatiskt av motorn, t.ex. vid ett trafikljus i väntan på grönt eller i långsamtflytande kötrafik. När man sedan trampar på kopplingspedalen, återstartar motorn lika automatiskt. Med en knapp på mittkonsolen kan föraren när som helst stänga av start/stoppsystemet. Till en sänkning av bränsleförbrukningen och belastningen på motorn bidrar också energiåtervinningssystemet, som gör det möjligt att omvandla bilens rörelseenergi till elektricitet för laddning av batteriet.

28 Ännu stiligare, och ännu mer praktisk med ŠKODA Original-tillbehör.

29

30 Takspoilern för kombiversionen är inte bara snygg utan förbättrar också aerodynamiken. Škoda tillbehör erbjuder ett brett program av barnstolslösningar för de allra minsta upp till sittkudde för de större barnen. Du kan på ett säkert sätt fästa andra lasthållare från ŠKODA Originaltillbehör, takbox för skidor/snowboards och andra långa saker på standardtakräcket. Gummimattan för bagageutrymmet ger ett mycket gott skydd mot smuts och fukt. Det finns också en snygg tygmatta för bagageutrymmet, som är enkel att dammsuga. De här produkterna hittar du som ŠKODA Originaltillbehör. Information om det kompletta tillbehörssortimentet finner du hos närmaste auktoriserade ŠKODA-återförsäljare.

31 Halkskyddet för plastinsatsen håller saker och ting på plats så att de ej far runt. Textilmattorna är perfekt måttanpassade till form och storlek, och förutom att vara enkla att hålla rena är de dessutom mycket slitstarka. Med den avtagbara dragkroken kan din Superb dra ett släp på upp till kg (beroende på motorversion). Bland extrautrustningen hittar vi också anslutningskablar för MDI-uttaget (Mobile Device Interface). Plastinsatsen för lastutrymmet i kombiversionen kommer väl till pass när man t.ex. ska transportera sportutrustning eller liknande. Den har en upphöjd kant runt om och en aluminiumlist med vilken du kan dela av insatsen som du vill. Med hjälp av denna plastinsats med kant runt om är det enkelt att hålla bagageutrymmet i halvkombiversionen snyggt och prydligt. 18"-lättmetallfälgarna Trinity ger din bil en extra dynamisk look. 17"-lättmetallfälgarna Twister har tagits fram för dig som föredrar en sportigt elegant stil.

32 Modellversionen Elegance uppfyller även mycket högt ställda krav. Som standard levereras den med tygklädsel i beige eller svart. Alternativet beige finns med mörk golvinklädnad, inklusive urtagbara vävda mattor. Instrumentpanelen i kombinationen elfenben/svart eller svart/svart och dörrpaneler i beige eller svart, kan kombineras med Cinamorra-dekor (konstträ). Interiören pryds av ett antal svarta, högglanspolerade dekordetaljer och många krominlägg. Om så önskas kan man beställa sin Superb Elegance med Alcantara- eller läderklädsel och med dekor i pianolacksvart eller borstad aluminiumoptik (metallimitation). Framsätena har en speciell utformning som maximerar komforten.

33 Modellversion Ambition kännetecknas av sin dynamiska stil. I grundutförande är den utrustad med svart klädsel, 4-ekrad läderratt och läder på växelspaken och handbromshandtaget. Instrumentpanelen i kombinationen svart/grått eller svart/svart och dörrpaneler i grått eller svart, kombineras med dekor i borstad aluminiumoptik (metallimitation). Interiören pryds dessutom av ett antal svarta, högglanspolerade dekordetaljer och krominlägg. Den som så önskar kan beställa sin Superb Ambition med Alcantara- eller läderklädsel och med Cinamorra-dekor (konstträ).

34 7.5J x 18" Trinity lättmetallfälgar för däck av dimensionen 225/40 R J x 18" Luxon lättmetallfälgar med polerad yta, för däck av dimensionen 225/40 R J x 17" Laurel lättmetallfälgar för däck av dimensionen 225/45 R17.

35 7.5J x 17" Trifid lättmetallfälgar för däck av dimensionen 225/45 R J x 17" Twister lättmetallfälgar för däck av dimensionen 225/45 R J x 16" Helix lättmetallfälgar för däck av dimensionen 205/55 R16.

36 Candy White, standard Laser white, standard Pacific Blue, standard Rosso Brunello, metallic Brilliant Silver, metallic Amethyst Purple, metallic Jungle green, metallic Metal Grey, metallic Lava Blue, metallic Cappuccino Beige, metallic Moon white, metallic Magnetic Brown, metallic Black Magic, pärleffekt

37 Ambition-interiör svart tyg Elegance-interiör svart tyg Elegance-interiör Elfenben, tyg Ambition-, Elegance-interiör* svart Alcantara/läder/konstläder Elegance-interiör* Elfenbensfärgat Alcantara/läder/konstläder Ambition, Elegance-interiör* svart läder/konstläder Elegance-interiör* Elfenbensfärgat läder/konstläder * Extrautrustning.

38 Tekniska data Superb Motor 1.8 TSI/160 hk 1.8 TSI/160 hk 4x4 2.0 TSI/200 hk 3.6 FSI V6/260 hk Turboladdad bensinmotor, Turboladdad bensinmotor, Turboladdad bensinmotor, V6, bensinmotor direktinsprutningssystem avhögtryckstyp direktinsprutningssystem avhögtryckstyp direktinsprutningssystem avhögtryckstyp Cylindrar/cylindervolym (cm³) 4/1798 4/1798 4/1984 6/3597 Max. effekt/varvtal (kw/varv per min) 118/ / / /6000 Max. vridmoment/varvtal (Nm/varv per min.) 250/ / / / Miljöklass EU5 EU5 EU5 EU5 Bränsle Bensin, blyfri, RON 95/91* Bensin, blyfri, RON 95/91* Blyfri bensin, med som lägst oktantal RON 95 Blyfri bensin, med som lägst oktantal RON 95 Prestanda Topphastighet (km/h) Acceleration km/h (sek) 8,2 (8,4) 8,4 7,7 6,4 Bränsleförbrukning 99/100 (l/100 km) stadstrafik 9,4 (9,3) 10,1 10,6 13,0 landsväg 5,2 (5,6) 6,3 6,3 7,0 blandad körning 6,8 (7,0) 8,0 7,9 9,3 CO 2 -utsläpp (g/km) 158 (162) Vändradie (m) 11,69 11,69 11,69 11,69 Transmission Typ Framhjulsdrift 4x4 Framhjulsdrift 4x4 Koppling Hydraulisk torr 1-lamellskoppling Haldex-koppling Dubbel koaxial koppling, elektrohydraulisk Haldex-koppling (dubbel koaxial koppling, elektrohydraulisk) Växellåda Manuell 6-växlad (automatisk DSG, 7-stegad) Manuell 6-växlad Automatisk 6-stegad DSG Automatisk 6-stegad DSG Vikt Tjänstevikt i standardversion inkl. en förarvikt på 75 kg (kg) 1496 (1508) Nyttolast inkl. förare och extrautrustning (kg) Totalvikt (kg) 2059 (2071) Släpvikt, obromsad (max. kg) Släpvikt, bromsad 12% (max. kg) Kaross 5-sitsig, 5-dörrars, 2-boxars Mått utvändigt Luftmotståndskoefficient, C w 0,29/0,30 beroende på motorversion; GreenLine: 0.27 Längd (mm) 4833 Bredd (mm) 1817 Chassi Höjd (mm) 1.462; GreenLine: 1449 Framaxel MacPherson-upphängning med underliggande triangulära länkarmar och krängningshämmare Hjulbas (mm) 2761 Bakaxel Flerpunktsupphängd axel med längs- och tvärgående länkarmar, med krängningshämmare Spårvidd fram/bak (mm) 1.545/1.518; 3.6 FSI: 1537/1510 Bromssystem Hydrauliskt, diagonalt 2-kretssystem, vakuumservo med Dual Rate Markfrigång (mm) 139; 3.6 FSI: 141; GreenLine: 125 bromsar fram Skivbromsar med invändig ventilation och flytande 1-kolvsbromsok bromsar bak Skivbromsar Mått invändigt Styrning Direkt kuggstångsstyrning med elektromekaniskt servo Utrymme i sidled fram/bak (mm) 1468/1451 Fälgar 7.0J x 16"; 7.5J x 17"; GreenLine: 7.0J x 16" Fri höjd, fram/bak (mm) 988/955 Däck 205/55 R16; 225/45 R17; GreenLine: 205/55 R16 Bagageutrymmesvolym (max. l) utan reservhjul, med bakre ryggstöd uppfällda/nedfällda 595/1700 Tankrymd (l) 60 med reservdäck minskas volymen med 30 l * Användande av bränsle med lågt oktantal kan inverka på motorprestandan. ( ) Gäller automatväxellåda. Uppgift saknades vid trycktillfället.

39 1.6 TDI CR DPF/105 hk GreenLine 2.0 TDI CR DPF/140 hk 2.0 TDI CR DPF/140 hk 4x4 2.0 TDI CR DPF/170 hk 2.0 TDI CR DPF/170 hk 4x4 Turboladdad dieselmotor, högtrycksdirektinsprutning av common rail-typ Turboladdad dieselmotor, högtrycksdirektinsprutning av common rail-typ Turboladdad dieselmotor, högtrycksdirektinsprutning av common rail-typ Turboladdad dieselmotor, högtrycksdirektinsprutning av common rail-typ Turboladdad dieselmotor, högtrycksdirektinsprutning av common rail-typ 4/1598 4/1968 4/1968 4/1968 4/ / / / / / / / / / / EU5 EU5 EU5 EU5 EU5 Diesel Diesel Diesel Diesel Diesel (222) ,2 10,0 (10,1) 10,3 8,6 8,7 5,2 5,6 (6,3) 6,4 5,4 (6,3) 6,5 3,6 4,0 (4,5) 4,6 4,1 (4,6) 4,8 4,2 4,6 (5,2) 5,3 4,6 (5,3) 5, (134) (139) ,69 11,69 11,69 11,69 11,69 Framhjulsdrift Framhjulsdrift 4x4 Framhjulsdrift 4x4 Hydraulisk 1-lamellskoppling Manuell 6-växlad Hydraulisk torr 1-lamellskoppling (dubbel koaxial koppling, elektrohydraulisk) Manuell 6-växlad (Automatisk 6-stegad DSG) Haldex-koppling Manuell 6-växlad Hydraulisk 1-lamellskoppling (Dubbel koaxial koppling, elektrohydraulisk) Manuell 6-växlad (Automatisk 6-stegad DSG) Haldex-koppling Automatisk 6-stegad DSG (1554) (1557) (2117) (2120) , , l 1,468 1,451 1, ,545 1, ,761 1,114 1,817 2,009 4,833

40 Tekniska data Superb Combi Motor 1.8 TSI/160 hk 1.8 TSI/160 hk 4x4 2.0 TSI/200 hk 3.6 FSI V6/260 hk Turboladdad bensinmotor, Turboladdad bensinmotor, Turboladdad bensinmotor, V6, bensinmotor direktinsprutningssystem avhögtryckstyp direktinsprutningssystem avhögtryckstyp direktinsprutningssystem avhögtryckstyp Cylindrar/cylindervolym (cm³) 4/1798 4/1798 4/1984 6/3597 Max. effekt/varvtal (kw/varv per min) 118/ / / /6000 Max. vridmoment/varvtal (Nm/varv per min.) 250/ / / / Miljöklass EU5 EU5 EU5 EU5 Bränsle Bensin, blyfri, oktantal RON 95/91* Bensin, blyfri, oktantal RON 95/91* Blyfri bensin, med som lägst oktantal RON 95 Blyfri bensin, med som lägst oktantal RON 95 Prestanda Topphastighet (km/h) Acceleration km/h (sek) 8,3 (8,5) 8,5 7,8 6,5 Bränsleförbrukning 99/100 (l/100 km) stadstrafik 9,5 (9,4) 10,2 10,7 13,0 landsväg 5,3 (5,7) 6,4 6,4 7,0 blandad körning 6,9 (7,1) 8,1 8,0 9,3 CO 2 -utsläpp (g/km) 160 (164) Vändradie (m) 11,69 11,69 11,69 11,69 Transmission Typ Framhjulsdrift 4x4 Framhjulsdrift 4x4 Koppling Hydraulisk torr 1-lamellskoppling Haldex-koppling Dubbel koaxial koppling, elektrohydraulisk Haldex-koppling (dubbel koaxial koppling, elektrohydraulisk) Växellåda Manuell 6-växlad (automatisk DSG, 7-stegad) Manuell 6-växlad Automatisk 6-stegad DSG Automatisk 6-stegad DSG Vikt Tjänstevikt i standardversion inkl. en förarvikt på 75 kg (kg) 1518 (1530) Nyttolast inkl. förare och extrautrustning (kg) Totalvikt (kg) 2081 (2093) Släpvikt, obromsad (max. kg) Släpvikt, bromsad 12% (max. kg) Kaross 5-sitsig, 5-dörrars, 2-boxars Mått utvändigt Luftmotståndskoefficient, C w 0,29/0,30 beroende på motorversion; GreenLine: 0.28 Längd (mm) 4833 Bredd (mm) 1817 Chassi Höjd (mm) 1.511; GreenLine: 1496 Framaxel MacPherson-upphängning med underliggande triangulära länkarmar och krängningshämmare Hjulbas (mm) 2761 Bakaxel Flerpunktsupphängd axel med längs- och tvärgående länkarmar, med krängningshämmare Spårvidd fram/bak (mm) 1.545/1.517; 3.6 FSI: 1537/1510 Bromssystem Hydrauliskt, diagonalt 2-kretssystem, vakuumservo med Dual Rate Markfrigång (mm) 141; 3.6 FSI: 140; GreenLine: 126 bromsar fram Skivbromsar med invändig ventilation och flytande 1-kolvsbromsok bromsar bak Skivbromsar Mått invändigt Styrning Direkt kuggstångsstyrning med elektromekaniskt servo Utrymme i sidled fram/bak (mm) 1468/1450 Fälgar 7.0J x 16"; 7.5J x 17"; GreenLine: 7.0J x 16" Fri höjd, fram/bak (mm) 1001/986 Däck 205/55 R16; 225/45 R17; GreenLine: 205/55 R16 Bagageutrymmesvolym (max. l) utan reservhjul, med bakre ryggstöd uppfällda/nedfällda 633/1865 Tankrymd (l) 60 med reservdäck minskas volymen med 30 l * Användande av bränsle med lågt oktantal kan inverka på motorprestandan. ( ) Gäller automatväxellåda. Uppgift saknades vid trycktillfället.

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB

SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB SIMPLY CLEVER NYA ŠKODA SUPERB Inledning 4 Exteriör design 6 Interiör design 16 Simply Clever 20 Teknologi 28 Säkerhet 34 Prestanda 40 Laurin & Klement 44 Individualisering 48 Tekniska data 74 EN BIL

Läs mer

SIMPLY CLEVER. NYA Škoda

SIMPLY CLEVER. NYA Škoda SIMPLY CLEVER NYA Škoda OCTAVIA SCOUT Vissa familjer är nöjda med att stanna inomhus. Men inte din. Din familj har en mer äventyrlig ådra. Här uppskattas mindre dagsutflykter till landet, resor till fjällen

Läs mer

SIMPLY CLEVER. Škoda Fabia Monte Carlo

SIMPLY CLEVER. Škoda Fabia Monte Carlo SIMPLY CLEVER Škoda Fabia Monte Carlo Ett enkelt sätt att få adrenalinet att flöda. ŠKODA Fabia Monte Carlo. Föreställ dig en solig kustlinje eller nersmutsade stänkskärmar och dundrande motorer. En lugn

Läs mer

LEON ST ENJOYNEERING

LEON ST ENJOYNEERING LEON ST ENJOYNEERING NYA SEAT LEON ST Kombi LEV LIVET MED STIL Hela Leon-familjen har tagits fram utifrån devisen "teknik att njuta av". Modellen med fem dörrar lanserades först och innehåller den senaste

Läs mer

Januari 2015. Volkswagen CC

Januari 2015. Volkswagen CC Januari 2015 Volkswagen CC Volkswagen CC Det finns bilar som tar andan ur en. Bilar vars blotta närvaro utstrålar elegans, kraft och karisma. CC är definitivt en sådan, med snygg design av svenske Martin

Läs mer

Storheten sitter i detaljerna.

Storheten sitter i detaljerna. Juni 2013 Sharan Storheten sitter i detaljerna. Sharan är den perfekta följeslagaren för en aktiv livsstil förpackad i elegant design och full av innovationer. Här finns plats för den stora familjen, vännerna,

Läs mer

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ

Inledning Exteriör design Komfort och teknologi Prestanda Säkerhet Bagageutrymme Kombiversion Avantourversion Utrustning och Alternativ NISSAN PRIMASTAR SHIFT_ the way you move Everything we touch, we SHIFT_. Och vi förändrar allt till det bättre. Vi konstruerar våra transportbilar för att klara krävande uppgifter genom att hjälpa dig

Läs mer

C - Klass sedan - och kombimodell

C - Klass sedan - och kombimodell C - Klass sedan - och kombimodell När det gäller körkultur, design och säkerhet är C - Klass en äkta Mercedes. Upplev den själv! Dr Dieter Zetsche Innehåll C - Klass 3 Dynamik 12 Effektivitet 14 Dieselmotorer

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant. Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 18 Audi A6 allroad quattro 26 Audi S6 sedan och S6 Avant

Läs mer

RENAULT LAGUNA COUPÉ

RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ RENAULT LAGUNA COUPÉ SEDAN 111 ÅR DELAR VI EN VISION : FÖR ATT PASSA SAMTIDEN MÅSTE BILEN ALLTID VIDAREUTVECKLAS, VARA ETT ANSVARSFULLT ÅTAGANDE, EN KÄLLA TILL HÅLLBAR RÖRLIGHET FÖR

Läs mer

Utgåva 3. Nya Caravelle

Utgåva 3. Nya Caravelle Utgåva 3 Nya Caravelle En bekväm ankomst är en bra början på dagen. Caravelle är gjord för persontransporter. Bekvämlighet, åk - komfort och många utrustningsalternativ gör den till ett modernt fordon,

Läs mer

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik

Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Q5 Audi Q5 Q5 hybrid quattro Audi SQ5 TDI Audi Vorsprung durch Technik Sid. Dragningskraft 4 Audi Q5 22 Audi SQ5 TDI Teknik 36 Audi ultra 48 Chassi, Offroad, ESC 38 TFSI 50 Audi drive select 40 TDI 52

Läs mer

INNEHÅLL. www.volvocars.se

INNEHÅLL. www.volvocars.se GÄLLER FRÅN MAJ 2011 Att leva är stort. Det är att komma dit du vill. Det är att anlända stilfullt och bekvämt. Det är kraften, spänsten och det obegränsade nöjet. Och det är en stark önskan. Önskan att

Läs mer

Januari april 2014. Nyhet! Transporter RR. Racingskåpet. Nytt serviceavtal till Amarok. 99 öre milen. Prisvärda Crafter!

Januari april 2014. Nyhet! Transporter RR. Racingskåpet. Nytt serviceavtal till Amarok. 99 öre milen. Prisvärda Crafter! FRÅN VOLKSWAGEN TRANSPORTBILAR Januari april 2014 Prisvärda Crafter! Nytt serviceavtal till Amarok. 99 öre milen. Nyhet! Transporter RR. Racingskåpet. Skåp med offroadkänsla. Med våra svenska vintrar borde

Läs mer

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik

Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik A6 Audi A6 sedan A6 Avant A6 hybrid A6 allroad quattro Audi S6 sedan S6 Avant Audi Vorsprung durch Technik Dragningskraft 4 Audi A6 sedan och A6 Avant 22 Audi A6 allroad quattro 18 Audi A6 hybrid 30 Audi

Läs mer

Touran Masters. Utrustning

Touran Masters. Utrustning Touran fakta Touran CrossTouran Touran Masters Standard för TSI 140, TSI EcoFuel, TDI 105 och TDI 140. Förarmiljö Masters tillvalsutrustad med läderklädd ratt och radio/navigation RNS 315 Utrustning Dekorinlägg

Läs mer

December 2014. Nya Passat

December 2014. Nya Passat December 2014 Nya Passat 2 Nya Passat modellbroschyr december 2014 Volkswagen i Sverige Nya Passat. Utmanar det förväntade. De allra första Volkswagenbilarna i Sverige rullade av färjan i Helsingborg den

Läs mer

GÄLLER FRÅN APRIL 2008

GÄLLER FRÅN APRIL 2008 GÄLLER FRÅN APRIL 2008 INNEHÅLL VOLVO V70 Prestanda 8 Förarmiljö 12 Komfort 14 Underhållning i bilen 16 Flexibilitet 18 Personlig säkerhet 22 Säkerhet 24 Miljöomsorg 32 DIN VOLVO V70 Utrustningsnivåer

Läs mer

Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj.

Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj. 1 Modellbroschyr Snygg på utsidan och rymlig på Ugitia sectur accaerio. insidan. Förfinad in i minsta detalj. You re looking at the city car that brings new levels of style and sophistication to the city

Läs mer

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota.

Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. Avensis Avensis. Design och teknik i framkant från Toyota. 2 år Nybilsgaranti 3 Distinkt design Aerodynamiska linjer som andas medvetenhet för en tystare färd och en mer personlig framtoning. Optimal ägarglädje

Läs mer

naturligt enastående.

naturligt enastående. Opel Mokka naturligt enastående. INNEHÅLL Om du vill köra stort i en kompakt bil måste du tänka utanför ramarna. Tänk större. Tänk Mokka. Den här innovativa nykomlingen från Opel har såväl höjden, sportigheten

Läs mer

PROFIL, Lexus GS ÄR TVÅ BILAR MED MYCKET CREATING AMAZING

PROFIL, Lexus GS ÄR TVÅ BILAR MED MYCKET CREATING AMAZING Lexus GS LEXUS GS CREATING AMAZING EN SNYGG PROFIL, TVÅ SKÖNA BILAR. Lexus GS ÄR TVÅ BILAR MED MYCKET GEMENSAMT. MEN OCKSÅ MED EN STOR SKILLNAD. De är båda synnerligen komfortabla, har härliga köregenskaper

Läs mer

Ett riktigt proffs, precis som du.

Ett riktigt proffs, precis som du. Dacia Dokker Van Ett riktigt proffs, precis som du. Med optimal lastvolym, körkomfort och åtkomlighet har Dacia Dokker Van allt som behövs för att underlätta ditt arbete i vardagen. Här kryllar det av

Läs mer

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008

16244.qxp_Layout 1 08/05/14 08:19 Page 1 NYA PEUGEOT 5008 NYA PEUGEOT 5008 UPPTÄCK INSPIRERAS DELA Livet är fyllt med speciella ögonblick och resor som för oss närmare varandra. Nya PEUGEOT 5008 är designad för att vara en källa till inspiration och för att

Läs mer

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16

Volvo Trucks. Driving Progress. volvo fh-serien. produktguide för volvo fh och volvo fh16 Volvo Trucks. Driving Progress volvo fh-serien produktguide för volvo fh och volvo fh16 Nu är framtidens lastbil ännu mer futuristisk. Det sägs att man inte ska ändra på ett vinnande koncept. Ändå är det

Läs mer

Nya Rexton W. lyx med ekonomi

Nya Rexton W. lyx med ekonomi Nya Rexton W lyx med ekonomi Mer än en lyxbil Nya Rexton W jämförs ofta med lyxbilar. Och visst är den uppseendeväckande på väg genom stan eller mot sportlovsäventyr i fjällen. Men Rexton W är dessutom

Läs mer

renault tillbehörskatalog 2011-2012

renault tillbehörskatalog 2011-2012 renault TILLBEHÖRSKATALOG 2011-2012 01 innehåll 01 sportkit 03 > 08 02 renault sport 10 > 11 03 styling 12 > 13 04 interiör 14 > 15 05 säkerhet 16 06 barnsäkerhet 17 07 multimedia 18 > 19 08 transport

Läs mer

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga*

En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* En liten bil med stora utrymmen. Låt oss presentera Kia Venga* Kia Venga är ritad av Kias Europeiska formgivarteam i Frankfurt. Designen följer den senaste trenden en liten bil med stora utrymmen. Genom

Läs mer

SE VÄRLDEN MED NYA ÖGON

SE VÄRLDEN MED NYA ÖGON PEUGEOT 2008 SE VÄRLDEN MED NYA ÖGON Med smidiga Peugeot 2008 får ditt bilägande fler möjligheter och du kan uppskatta användandet av bilen på nya sätt. Peugeot 2008 är kompakt och ändå överraskande rymlig

Läs mer

Nya Actyon Sports. Nya SsangYong Sverige www.ssangyong.se

Nya Actyon Sports. Nya SsangYong Sverige www.ssangyong.se KomBolaget 2012/10 Nya Actyon Sports Nya SsangYong Sverige www.ssangyong.se Vissa varianter och utrustningsalternativ erbjuds inte i Sverige. Kontakta din återförsäljare för aktuell information. Nya SsangYong

Läs mer