Verksamhetsuppföljning januari - september 2010

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsuppföljning januari - september 2010"

Transkript

1

2 2 74 Verksamhetsuppföljning januari - september 2010 Socialförvaltningen har upprättat en resultatuppföljning för verksamheterna efter 9 månader. Prognosen visar ett underskott med tkr. I prognosen ingår lönesjustering för lönepåslag utöver ram 2010 med tkr. En sammanställning över prognosen per ansvar redovisas i bilaga till detta protokoll. Kommentarer: Många av ansvaren redovisar en närmast balanserad budget. Verksamhet särskilda boenden har i dag en negativ avvikelse på ca tkr. I budgeten för 2010 ingår en besparing på 15 särskilda bondeplatser. För de första 10 platserna ligger besparingen på Älvkullen första halvåret och på Tallhöjden andra halvåret. För de ytterligare 5 platserna ligger besparingen helårsvis på Älvkullen. I dag ser förvaltningen en möjlighet att verkställa en tillfällig reduktion av 12 boendeplatser, samtliga på Älvkullen. Besparingseffekten för förvaltningen är något större på Tallhöjden, men eftersom det råder osäkerhet om hur många platser som kan reduceras blir sårbarheten större om de minskas på Tallhöjden. En annan verksamhet som uppvisar en negativ avvikelse är sinnesträningen, tkr. I budgeten för 2010 är verksamheten nollbudgeterad (intäktsfinansierad). I dag ser förvaltningen en möjlighet att få in ca 194 tkr i intäkter, en avvikelse på 250 tkr. Hemtjänsten totalt för hela kommunen redovisar ett underskott med ca -700 tkr. Anhörigvården har ökat med ca 300 tkr, nytt upphandlingsavtal avseende serviceinsatser har inneburit ökade kostnader med ca 300 tkr. Dessutom har sommaren varit något dyrare än vanligt inne i centrala Filipstad.

3 3 forts 74 Den största positiva avvikelsen finns inom LSS verksameterna, bl a har några ärenden avslutats, retroaktiv LASS ersättning ingår i prognosen samt att kostnaden för ledsagning har minskat något. Denna positiva avvikelse finns inte 2011, då den retroaktiva LASS ersättningen uteblir samt att LASS ersättning dragits in i något ärende. Inom individ- och familjeomsorgen (IFO) råder viss osäkerhet. Underskottet har försämrats sedan maj från 639 tkr till tkr. Försörjningsstödet ligger något högre än budget. Avvikelsen uppgår till ca tkr. Kostnaden för instutitionsvård för barn och ungdom är fortsatt hög. Prognostiserad kostnad har ökat med tkr sedan maj. I bilagor redovisas material med resultatuppföljning, prognos och kommentarer för verksamheterna samt statistik. Socialnämnden föreslås besluta att ta del av uppföljningen. Socialnämnden beslutar enligt förslaget.

4 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 4 75 Ekonomisk Plan Enligt Kommunallagen 8 kap 5 ska kommunen upprätta en plan för ekonomi för en period av tre år. Budgetåret ska vara periodens första år. Verksamheten leds och styrs enligt uppsatta mål och ekonomiska ramar. För att utvärdera verksamheten innehåller den ekonomiska planen följande mål. Fyra övergripande mål för hela socialförvaltningen, som ska beslutas och följas upp av kommunfullmäktige, se bilaga. Övriga mål ska beslutas och följas upp av socialnämnden, se bilaga. Dessa mål är indelade enligt följande: - Verksamhetsmål och kvalitetsmål som komplement till de mätbara målen. - Långsiktiga mål ( ). - Mål 2011 samt åtgärdsplaner 2011, som redovisar vad verksamheten ska uppnå under budgetåret. Budget 2011 Förvaltningens ekonomiska redovisning i tkr kan beskrivas enligt följande: År Budgetbehov Budgetram Utfall/prognos Resultat/prognos * (aug) Förvaltningens budgetbehov inför socialnämdens sammanträde överstiger tilldelad ram med ca tkr. * Prognosen augusti 2010 är närmast balanserad under förutsättning att kommunstyrelsen kompenserar nämnden för den del av löneökningen som överstiger tilldelat budgetpåslag med 1,0 %. I budgetbehovet ingår följande kostnadsökningar och större verksamhetsförändringar, följt av kommentarer kring eventuella hot. Övergripande - I budgetramen ingår löneutveckling med 2 procent. - Prisutveckling har beräknats till 0,5 procent. - Om investeringsbudgeten för 2011 förbrukas ökar kapitalkostnaderna med 400 tkr. Ingår ej i avvikelsen på tkr.

5 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 5 forts 75 Individ- och familjeomsorgen (IFO) - Kostnaden för försörjningsstöd är fortsatt instabil. Budgeterad nettokostnad år 2010 är tkr. Prognosen för 2010 ligger i dag på tkr. - Den totala nettokostnaden för barn och ungdom, inkluderat såväl institutionsvård, familjehemsvård som öppen vård, är år 2010 budgeterad till tkr, men prognosen ligger idag på tkr. En avvikelse på ca tkr. - Totalt har IFO ett prognostiserat underskott med tkr. Underskottet hade varit ännu större (2 587 tkr) om det inte kompenserats av ett förväntat överskott för flyktingar med ca tkr. Inför 2011 är det osäkert om detta överskott kvarstår. - Förutsatt att socialförvaltningen får kompensation för 2010 års löneökning är förhoppningen att kunna fördela om budgetmedel internt inom förvaltningen för att täcka IFO:s underskott/alternativt andra underskott. - Ny förordning om statlig ersättning för vissa nyanlända kan innebära försvårande omständigheter att täcka underskottet. Regeringen har beslutat om en ny förordning om statlig ersättning för insatser för nyanlända flyktingar, som ett led i reformen om flyktingmottagandet. De nya ersättningarna träder i kraft 1 december, 2010 och gäller flyktingar som anländer fr.o.m. detta datum. De som anlänt tidigare omfattas av nuvarande ersättningsregler. De nya schablonersättningarna kommer att minskas med ca 50 % för vuxna 20 till 65 år och med ca 30 % för personer under 20 år. Kommunerna kan initialt behöva lämna ekonomiskt bistånd till nyanlända som är berättigade till etableringsersättning. I dag är det osäkert hur stora kostnaderna kommer att bli för kommunerna, hur mycket och vad som kan återsökas. Arbetsmarknads- och Integrationsenheten - Ovannämnda förändrade ersättningsregler gäller inte för ensamkommande flyktingbarn. Hemsjukvården - De nya avgifterna för kommunal hälso- och sjukvård, som infördes 1 november, 2009 beräknas ge ytterligare intäkter med tkr. Beloppet ingår i beslutad ram enligt KF 51/2010. Sinnesträningen - I budgeten 2010 var sinnesträningen nollbudgeterad. Målet var att verksamheten skulle vara intäktsfinansierad. I dag ser förvaltningen ingen möjlighet till det, utan redovisar en intäktsavvikelse på tkr. Beloppet ingår i beslutad ram enligt KF 51/2010. LSS-verksamheterna - I beslutad ram enligt kommunfullmäktige (KF) ingår ett prognostiserat överskott med tkr. Inför 2011 har förutsättningarna för LSS verksamheterna ändrats. Läget, som det ser ut i dag, är att överskottet har ändrats till ett underskott med tkr. En försämring med ca tkr, som också är förvaltningens avvikelse vad gäller budgetbehov kontra budgetram.

6 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 6 forts 75 Försäkringskassan håller på att ompröva ärenden, vilket har lett till negativa förändringar gällande kommunens LASS-ersättning. På helårsbasis 2011 har hittills gjorda omprövningar inneburit en fördyring med ca 850 tkr. Vidare beror en del av 2010 års positiva avvikelse på retroaktiv LASS-ersättning. - Det största problemet inom LSS är Försäkringskassans nya riktlinjer för personlig assistans LASS. Riktlinjerna bygger på en enda dom i Regeringsrätten. De nya riktlinjerna innebär att tiden hos brukaren bedöms på ett annat sätt. Likaså har synen på jourtid och dubbel assistans förändrats. Förenklat innebär förändringen att kommunen endast får ersättning för den tid då assistenten gör en aktiv handling, inte för den tid då man behöver vara där. Försäkringskassan håller nu på att ompröva ärenden, vilket kommer att innebära stora förändringar för kommunen i form av minskade LASS-intäkter. - Inom daglig verksamhet finns behov av utökning till följd av volymförändringar. - LSS försämring på tkr ingår inte i beslutad ram enligt KF 51/2010. Älvkullen/Tallhöjden - I budgeten för 2010 ingår en besparing på 15 särskilda boendeplatser. Besparingen är fördelad så att 10 boendeplatser borttagits från Älvkullen första halvåret och från Tallhöjden andra halvåret. För resterande 5 ligger besparingen helårsvis på Älvkullen. Anledningen härtill är att besparingseffekten är något större på Tallhöjden än på Älvkullen. Socialnämnden har under 2010 beslutat att verkställa den tillfälliga reduktionen av boendeplatser på Älvkullen. Reduktionen har varit möjlig att verkställa med 12 platser mot budgeterade 15. Denna avvikelse tillsammans med att reduktionen sker på Älvkullen innebär ett ökat budgetbehov 2011 med tkr. Beloppet ingår i beslutad ram enligt KF 51/2010. Investeringar Investeringsbehovet 2011 har beräknats till tkr. Förhandling enligt 11 MBL sker Bilagor: Verksamhetsbidrag, bilaga 1 Förslag till verksamhetsmål/- mått till kommunfullmäktige, bilaga 2 Förslag till verksamhetsmål/- mått till socialnämnden, bilaga 3 Förslag till verksamhetsplan, bilaga 4

7 7 forts 75 Socialförvaltningen föreslår socialnämnden besluta 1. att sinnesträningen tilldelas ytterligare medel för att kunna hålla sin budget. Verksamheten klarar inte av att intäktsfinansieras fullt ut. Beräknad ekonomisk effekt 2011, 250 tkr. 2. att återlägga 3 särskilda boendeplatser på Älvkullen, som under 2010 varit reducerade i budgeten. Beräknad ekonomisk effekt 2011, tkr. 3. att godkänna att budgetmedel får omföras inom förvaltningen vid förändringar av behov. 4. att anta verksamhetsbidrag enligt bilaga att anta de till kommunfullmäktige föreslagna målen enligt bilaga att anta de till socialnämnden föreslagna målen enligt bilaga att anta föreslagen verksamhetsplan enligt bilaga att anta förslag till investeringsbudget med tkr Socialförvaltningen föreslår socialnämnden föreslå kommunfullmäktige besluta om de fyra mål som följer och som presenteras i bilaga Socialnämnden har valt att anta de fyra utmaningarna inom Nya perspektiv (mål under respektive utmaning är de antagna mål som relaterar till socialförvaltningen). 1. Den sårbara familjen Relationen till föräldrar är viktigast varför det gäller att reducera riskfaktorerna och öka friskfaktorerna i barnens liv. Ge Filipstads familjer verktyg så att de får möjlighet att hantera sin situation i utsatta lägen. Alla föräldrar i Filipstad ska ha möjlighet till föräldrastöd innan utgången av Riskbruk och riskbeteende Uppmärksamma riskbruk och riskbeteende. Jobba för fortsatt minskning av riskbruk av alkohol i alla åldersgrupper. Halvera andelen ungdomar med riskbruk av alkohol till I mötet med vuxna brukare, klienter och patienter ska vi verka för en ökad användning av motiverande samtal (MI) och instrument för att bedöma alkoholkonsumtion. 3. Psykisk ohälsa Hantera psykisk ohälsa i rätt tid och med rätt insats. Det psykiska välbefinnandet ska öka, särskilt i gruppen unga vuxna.

8 8 forts Äldres hälsa Skapa förutsättningar för en trygg och frisk ålderdom. Minska negativa effekter av läkemedelsanvändning hos äldre såsom ökad fallrisk och förvirring samt att inte underbehandla om behov finns. Antalet fallskador bland 65 år och äldre ska reduceras från nivån 59 fallrapporter/1 000 invånare år 2009 till 53 fallrapporter/1 000 invånare år Minskningen motsvarar länets mål, som är 11 procent. 5. Handikappolitiskt mål Den nya planen kommer att implementeras. Socialnämnden beslutar 2. att återlägga 3 särskilda boendeplatser på Älvkullen, som under 2010 varit reducerade i budgeten. Beräknad ekonomisk effekt 2011, tkr. 3. att godkänna att budgetmedel får omföras inom förvaltningen vid förändringar av behov. 4. att anta verksamhetsbidrag enligt bilaga att anta de till kommunfullmäktige föreslagna målen enligt bilaga att anta de till socialnämnden föreslagna målen enligt bilaga att anta föreslagen verksamhetsplan enligt bilaga att anta förslag till investeringsbudget med tkr. Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige Beslutsexp Kommunstyrelsen Kommunfullmäktige att återgå till tidigare taxa gällande Sinnesträningen, vilket innebär att avgiften blir 100 kr per besök för såväl vuxna som barn. Idag är taxan för Sinnesträning: 375 kr för vuxna och 100 kr för barn. I beslutad ram, enligt KF 51/2010 har intäkterna minskats med 250 tkr, för att nå en budget i balans för Sinnesträningen. Nytt förslag till taxa innebär en ytterligare intäktssänkning med 100 tkr. Socialnämnden äskar om ytterligare budgetmedel med 100 tkr till följd av detta. att äska ytterligare tkr till följd av Försäkringskassans (FK) ändrade riktlinjer för LASS. Beloppet avser hittills gjorda omprövningar där beslut har tagits av FK. Socialförvaltningen beräknar att den utökade kostnaden med tkr saknas i budgetramen för 2011.

9 Socialnämnden forts Socialnämnden föreslår kommunfullmäktige besluta om de fyra mål som följer Socialnämnden har valt att anta de fyra utmaningarna inom Nya perspektiv (mål under respektive utmaning är de antagna mål som relaterar till socialförvaltningen). 1. Den sårbara familjen Relationen till föräldrar är viktigast varför det gäller att reducera riskfaktorerna och öka friskfaktorerna i barnens liv. Ge Filipstads familjer verktyg så att de får möjlighet att hantera sin situation i utsatta lägen. Alla föräldrar i Filipstad ska ha möjlighet till föräldrastöd innan utgången av Riskbruk och riskbeteende Uppmärksamma riskbruk och riskbeteende. Jobba för fortsatt minskning av riskbruk av alkohol i alla åldersgrupper. Halvera andelen ungdomar med riskbruk av alkohol till I mötet med vuxna brukare, klienter och patienter ska vi verka för en ökad användning av motiverande samtal (MI) och instrument för att bedöma alkoholkonsumtion. 3. Psykisk ohälsa Hantera psykisk ohälsa i rätt tid och med rätt insats. Det psykiska välbefinnandet ska öka, särskilt i gruppen unga vuxna. 4. Äldres hälsa Skapa förutsättningar för en trygg och frisk ålderdom. Minska negativa effekter av läkemedelsanvändning hos äldre såsom ökad fallrisk och förvirring samt att inte underbehandla om behov finns. Antalet fallskador bland 65 år och äldre ska reduceras från nivån 59 fallrapporter/1 000 invånare år 2009 till 53 fallrapporter/1 000 invånare år Minskningen motsvarar länets mål, som är 11 procent. Handikappolitiskt mål Den nya planen kommer att implementeras.

10 10 76 Ansökan om stimulansmedel till kommuner och landsting för en bättre vård och omsorg om äldre personer år 2010 Socialstyrelsen har fått regeringens uppdrag att under 2010 fördela 680 miljoner kronor för att höja kvaliteten i vården och omsorgen om äldre personer. För Filipstads kommuns del innebär det att det finns möjlighet att ansöka om ytterligare 883 tkr för De områden som kommunen hittills ansökt om stimulansmedel till, kommer även fortsättningsvis att vara prioriterade områden. Eftersom summan som är möjlig att söka har halverats i jämförelse med tidigare, så avser Filipstads kommun att endast söka stimulansmedel inom området rehabilitering. Resultatet av arbetet inom de övriga områdena, demensvård och det sociala innehållet, har delvis implementerats i ordinarie verksamhet under För att kunna ansöka om stimulansmedel för 2010 så finns vissa mål och krav som ska uppfyllas. Inom området rehabilitering gäller följande: kommunen och landstinget ska ha ett gemensamt samverkansavtal om rehabilitering enligt Socialstyrelsens vägledning till deras föreskrifter om samordning av insatser för habilitering och rehabilitering. Dessutom ska kommunen och landstinget ha utformat ett gemensamt program för rehabiliteringsarbetet med utgångspunkt från samma vägledning och föreskrifter. Projektledare Ulla Kjellemar skickade en ansökan om stimulansmedel avseende 883 tkr för fortsatt utveckling av kommunens hemrehabilitering, till Socialstyrelsen. Till ansökan bifogades det samverkansavtal som finns mellan de 16 kommunerna i Värmalnd och landstinget i Värmland gällande riktlinjer för samordning av insater för habilitering och rehabilitering. Dessutom bifogades en överenskommelse gällande arbetsordning för samordning av insatser för habilitering och rehabilitering och den skrivelse som Region Värmland sammanställt gällande ansökan om stimulansbidrag för Värmlands kommuner och landsting. Bilagor: Ansökningshandlingar "Riktlinjer för samordning av insatser för habilitering och rehabilitering mellan kommunerna och landstinget i Värmlands län", "Arbetsordning för samordning av insatser för habilitering och rehabilitering" "Ansökan om stimulansbidrag för insatser inom vård och omsorg om äldre - Region Värmland" Förvaltningen föreslår Socialnämnden att besluta att godkänna ansökan som skickats till Socialstyrelsen att omedelbart justera beslutet.

11 11 forts 76 Socialnämnden beslutar enligt förslaget Sune Frisk Ordförande Britt-Marie Wall Justerare Katarina Hammargren sekreterare

12 12 77 Antagande av riktlinjer/rutiner för handläggning och dokumentation avseende Barn och Ungdom inom Individ- och familjeomsorgen Rutinerna och riktlinjerna baseras huvudsakligen på Socialtjänstlagen (SOL), lagen med särskilda bestämmelser om vård av unga ( LVU), Offentlighets och sekretess lagen ( OSL), föräldrabalken (FB) och socialtjänstförordningen (SoF). Socialstyrelsens föreskrifter är tvingande och har arbetats in i riktlinjerna/rutinerna. Även socialstyrelsens allmänna råd har inarbetats. Bilagor: riktlinjer/rutiner Socialförvaltningen föreslår socialnämnden besluta att godkänna riktlinjerna/rutinerna för handläggning och dokumentation avseende Barn och Ungdom att riktlinjerna revideras senast oktober 2011 Socialnämnden beslutar enligt förslaget

13 Socialnämnden Personalbemanning demensboende Älvkullen Socialstyrelsen har kommit med nya riktlinjer vad gäller skydds- och begränsningsåtgärder av kommunens dementa brukare Avdelning Kullen är en demensavdelning med 16 brukare, personalen är schemalagd enligt 3-3 modellen, detta innebär att personalen har en arbetstidsförkortning jämfört med övrig schemalagd personal. Bemanningen på avdelning kvällstid är endast 2 personal mellan Avdelningen Kullen är beläget på andra våningen. Ytterdörren kan vara låst, men koden till dörren ska finnas uppsatt. Enligt de nya riktlinjerna måste personalen skyndsamt komma till dörren då någon brukare vill komma ut, dels för att kunna avleda, eller om detta inte fungerar, följa med ut. Socialnämnden föreslås besluta att ta del av informationen att ge socialförvaltningen i uppdrag att utreda personalbemanningen på Älvkullen, avdelningen Kullen. Socialnämnden beslutar enligt förslaget utdragsbestyrkande

14 14 79 Kurs- och konferensinbjudan Nr Inbjudan från Benämning Plats och tid 1 KommunLex AB Barnperspektiv och ansvarsfördelning Örebro 6 dec 2 3 Socialnämnden beslutar att lägga kurser och konferenser till handlingarna.

15 15 80 Anmälningsärenden Följande beslut fattade med stöd av delegeringsreglerna anmäles och läggs till handlingarna. - Protokoll, Individutskott Delegationslistor m m för beslut fattade av tjänstemän - Anställningar Socialnämnden beslutar att med godkännande lägga anmälningarna till handlingarna.

16 16 81 Delgivningar 1. Domar / beslut från förvaltningsrätt, kammarrätt, tingsrätt, kronofogdemyndighet, länsstyrelse och socialstyrelsen. - Dom Mål nr B , Värmlands Tingsrätt - Beslut dnr /2010, Socialstyrelsen region Mitt - Beslut dnr /2010, Socialstyrelsen region Mitt. - Dom Mål nr B , Värmlands Tingsrätt - Dom Mål nr E, Förvaltningsrätten i Karlstad - Beslut Mål E, Förvaltningsrätten i Karlstad 2. Övriga delgivningar Socialnämnden beslutar att lägga delgivningarna till handlingarna.

Verksamhetsuppföljning januari - augusti 2010. Kommentarer: Många av ansvaren redovisar en närmast balanserad budget.

Verksamhetsuppföljning januari - augusti 2010. Kommentarer: Många av ansvaren redovisar en närmast balanserad budget. 2 Socialnämnden 2010-09-14 62 Verksamhetsuppföljning januari - augusti 2010 Socialförvaltningen har upprättat en resultatuppföljning för verksamheterna efter 8 månader. Prognosen visar ett underskott med

Läs mer

Socialnämnden 2009-10-15 1(18 )

Socialnämnden 2009-10-15 1(18 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-10-15 1(18 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2009-10-15, kl. 08.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden (17)

Socialnämnden (17) Socialnämnden 2016-10-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-10-12 kl. 9:00-11:15 Ajournering kl. 10:05-10:15 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Socialnämnden 2010-04-13 1(12 )

Socialnämnden 2010-04-13 1(12 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-04-13 1(12 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-03-09, kl. 13.00-14.00 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Britt-Marie Wall

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Anders Nilsson, ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-09-12 kl. 9:00-12:30 Ajournering kl. 11:35-11:50 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson,

Läs mer

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 )

Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-03-09 1(8 ) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-03-09, kl. 13.00-14.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Anita Johansson

Läs mer

Socialnämnden (12)

Socialnämnden (12) Socialnämnden 2017-05-11 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 13:15-15:45 Ajournering kl.14:30-15:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11)

Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-08-21 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-14.45 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson

Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30. Marianne Andersson Socialnämnden 2011-09-20 1 (9) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-20 kl 8.00-12.30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15

Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-09-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2006-09-12, kl. 13.00-15.15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Solveig Andersson

Läs mer

Socialnämnden (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-12:00

Socialnämnden (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-12:00 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-12:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Benny

Läs mer

Socialnämnden (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:30 Ajournering kl.

Socialnämnden (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. Socialnämnden 2016-11-23 1 (21) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-11-23 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 09:50-10:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-08 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-09-08 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:00-10.

Socialnämnden 2015-09-08 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-09-08 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:00-10. 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-09-08 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:00-10.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13)

Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Socialnämnden 2015-11-10 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-11-10 kl. 9:00-11:30 Ajournering kl. 9:50-10:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33

Socialnämnden Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Socialnämnden 2018-05-16 1 Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 180516 kl: 9:00-11:45 Ajournering kl: 10:10-10:33 Beslutande Anders Nilsson (V) Christer Olsson (M) Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12)

Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-05-17 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-14.20 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Socialnämnden 2011-09-13 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-13 kl 13.00-18.00.

Socialnämnden 2011-09-13 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-13 kl 13.00-18.00. Socialnämnden 2011-09-13 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2011-09-13 kl 13.00-18.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Socialnämnden 2007-11-20 1 (14)

Socialnämnden 2007-11-20 1 (14) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-11-20 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-11-20, kl. 13.00-14.55 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Socialnämnden (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:15 Ajournering kl.

Socialnämnden (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 1 (13) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-08-18 kl. 9:00-12:15 Ajournering kl. 11:10-11:40 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl Ajournering, kl Socialnämnden 2018-11-21 1 Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl. 09.00 11.20 Ajournering, kl. 10.40 11.05 Beslutande: Anders Nilsson (S), ordförande Britt-Marie Wall (S) Christer Olsson

Läs mer

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:11 Ajournering kl: 10:03-10:30

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-11:11 Ajournering kl: 10:03-10:30 Socialnämnden 2017-08-24 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 170824 kl. 9:00-11:11 Ajournering kl: 10:03-10:30 Beslutande Anders Nilsson Christer Olsson Britt-Marie Wall

Läs mer

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15)

Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-09-18 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-09-18, kl. 13.00-15.30 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Benny

Läs mer

Socialnämnden 2013-11-12 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2013-11-12 kl. 8:00-11:00

Socialnämnden 2013-11-12 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2013-11-12 kl. 8:00-11:00 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2013-11-12 kl. 8:00-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Jomark Polintan Christer Olsson Benny

Läs mer

Socialnämnden 2005-09-13 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-17,20

Socialnämnden 2005-09-13 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-17,20 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-09-13 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-17,20 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och

Läs mer

Socialnämnden 2009-05-12 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-05-12, kl. 08.00-11.55. Kerstin Thorstensson

Socialnämnden 2009-05-12 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-05-12, kl. 08.00-11.55. Kerstin Thorstensson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-05-12 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-05-12, kl. 08.00-11.55 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Marina Isaksson Benny

Läs mer

Socialnämnden (25) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-13:00

Socialnämnden (25) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-13:00 1 (25) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-10-14 kl. 8:30-13:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Benny

Läs mer

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 09:00-11:45 Ajournering kl: 10:11-10:33

Socialnämnden (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl: 09:00-11:45 Ajournering kl: 10:11-10:33 Socialnämnden 2017-09-13 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 170913 kl: 09:00-11:45 Ajournering kl: 10:11-10:33 Beslutande Anders Nilsson (V) Christer Olsson (M) Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson

Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10. Anders Nilsson Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-12-09 1(12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-10-21, kl. 08.15-12.10 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Rolf Wennerlöf Anita

Läs mer

Socialnämnden 2007-06-12 1 (14)

Socialnämnden 2007-06-12 1 (14) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-06-12 1 (14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-06-12, kl. 13.00-15.00 Beslutande Sune Frisk, ordförande Marina Isaksson Britt-Marie Wall Rolf

Läs mer

Socialnämnden 2010-08-17 1(13) Peter Johansson. Katarina Hammargren, sekreterare Kristina Steijner, socialchef Ingela Svartnäs.

Socialnämnden 2010-08-17 1(13) Peter Johansson. Katarina Hammargren, sekreterare Kristina Steijner, socialchef Ingela Svartnäs. Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2010-08-17 1(13) Plats och tid Socialförvaltningen, Eklunden våning 4, 2010-08-17, kl. 13.00-16.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga

Läs mer

Socialnämnden 2009-09-21 1(19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-09-21, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-09-21 1(19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-09-21, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-09-21 1(19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-09-21, kl. 08.00-12.00 Beslutande Sune Frisk, ordförande Britt-Marie Wall Anita Johansson Benny

Läs mer

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl.

Socialnämnden (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:30-11:55 Beslutande Tjänstgörande ersättare Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:25 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Peder Griph (S) Astrid-Marie Jonsson, (C) Övriga närvarande Linda

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNING -03-10 DNR SN.065 AGNETA SANDSTRÖM SID 1/1 CONTROLLER AGNETA.SANDSTROM@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per

Läs mer

FOLKHÄLSOPLAN för Filipstads kommun 2015-2018

FOLKHÄLSOPLAN för Filipstads kommun 2015-2018 FOLKHÄLSOPLAN för Filipstads kommun 2015-2018 Ett aktivt folkhälsoarbete har bedrivits i Filipstad under en längre tid. Sedan år 2004 är det Lokala folkhälsorådet (LFHR) direkt underställt kommunstyrelsen.

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund

Sida PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Sammanträdesdatum. ... Inga-Lill Ängsund PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen 2016-05-16, kl 1300-1540 ande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Inger Karlsson, S Karin Magnström, S Anita Sköld, M Irene

Läs mer

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S

Marita Nilsson, M (ej 130) Lars Eriksson, S Liv Pettersson, S 1(16) Plats och tid Kommunkontoret, Foxen, den 4 december kl 14.00-15.45 Beslutande Ledamöter Agneta Nilsson, KD, ordf Marita Arvidsson, C Margareta Nilsson, M Mikael Olsson, M Jessica Danielsson, Fp Susanne

Läs mer

Socialnämnden 2009-04-14 1(14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-04-14, kl. 08.00-12.00

Socialnämnden 2009-04-14 1(14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-04-14, kl. 08.00-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2009-04-14 1(14) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2009-04-14, kl. 08.00-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagande

Läs mer

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden,

Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, Sid 1 (5) 2018-02-19 Dnr 17ON21 Tjänsteskrivelse Handläggare Rolf Hammar Tfn 026-17 93 05 rolf.hammar@gavle.se Omvårdnadsnämnden Bilaga till ekonomisk månadsrapport för omvårdnadsnämnden, december 2017

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:10-11:30

Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:10-11:30 Sammanträdesdatum Blad 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-03-08 kl. 9:00-12:10 Ajournering kl. 11:10-11:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00

Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2008-08-19 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2008-08-19, kl. 08.15-12.00 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Britt-Marie

Läs mer

Socialnämnden i Järfälla

Socialnämnden i Järfälla 2014 Budget- och verksamhetsuppföljning per april och prognos för helår 2014 Socialnämnden i Järfälla (samhällsuppdraget) INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. SOCIALNÄMNDENS VERKSAMHET - SAMHÄLLSUPPDRAGET... 2 2. DRIFTBUDGETEN...

Läs mer

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

LESSEBO KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Socialnämnden 2008-09-24 2 SN 117 Dnr 110.08 700 Muntlig information Lessebo hemtjänstområde Personal och enhetschef på Berghälla servicehus informerade om arbetet inom hemtjänsten och nämndens ledamöter

Läs mer

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017

Ekonomi. Bildning- och omsorgsförvaltningen. Bildnings- och omsorgsnämnden. tkr 2017 Utfall. Uppföljningsrapport oktober 2017 Uppföljningsrapport oktober 1 (5) Bildning- och omsorgsförvaltningen -11-10 Uppföljningsrapport oktober Bildning- och omsorgsförvaltningen Ekonomi Bildnings- och omsorgsnämnden tkr Budget** Prognos* Verksamhet

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2014-04-15 1 (19)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2014-04-15 1 (19) Socialnämnden 2014-04-15 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-13:30 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Britt-Marie Wall,

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen oktober 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen oktober 2017 Socialförvaltningen per oktober 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 141 463-164 463-23

Läs mer

Socialförvaltningen (10) Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften. Budgetavvikelser

Socialförvaltningen (10) Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften. Budgetavvikelser Socialförvaltningen -03-07 1 (10) Socialnämnden DRIFTREDOVISNING Prognostiserade helårsavvikelser samt budget och redovisat på driften Område Nettobudget innevar ande år Budgetavvikelser Övrigt Summa Intäkter

Läs mer

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den

Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE FÖRVALTING -11-12 DNR SN.065 TORBJÖRN NYQVIST SID 1/1 TORBJORN.NYQVIST@VALLENTUNA.SE SOCIALNÄMNDEN Tjänsteskrivelse Socialnämndens månadsrapport per den -10-31 Förslag

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 31 oktober Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 31 oktober 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 237 875-234 486 3 389 4

Läs mer

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50.

Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-02-14 1 (19) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-16.50. Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Socialnämndens sammanträde 18 november 2015

Socialnämndens sammanträde 18 november 2015 SON 150 Redovisning och handlingsplan med anledning av beslut från IVO SON 151 Ekonomisk månadsrapport för oktober 2015 SON 152 Driftsform för nytt särskilt boende SON 153 Budget 2016 Plats och tid Rådhuset,

Läs mer

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017

Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Tjänsteskrivelse 1 (7) Kommunledningsförvaltningen Birgitta Hammar 2017-10-04 Dnr KS 2017-821 Kommunstyrelsen Delårsrapport för Linköpings kommun per den 31 augusti med prognos för helår 2017 Förslag till

Läs mer

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN

Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN Månadsuppföljning januarijuni Socialnämnden 4 SN 2017.047 3 VALLENTUNA KOMMUN TJÄNSTESKRIVELSE SOCIALFÖRVALTNINGEN 2017-08-02 DNR SN 2017.047 LARS NÄSLUND SID 1/1 CONTROLLER LARS.NASLUND @VALLENTUNA.SE

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl :05 Ajournering, kl samt

Socialnämnden Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl :05 Ajournering, kl samt Socialnämnden 2018-09-12 1 Plats och tid: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan, kl. 09.00 12:05 Ajournering, kl. 9.55 10.15 samt 10.40 11.00 Beslutande: Anders Nilsson (S), ordförande Britt-Marie Wall (S)

Läs mer

Socialnämnden (15)

Socialnämnden (15) 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-01-13 kl. 9:00-12:00 Ajournering kl. 10:20-11:00 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Britt-Marie Wall Sebastian

Läs mer

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104

Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans SN-2017/104 Sida 1 av 3 Handläggare Tjänsteskrivelse Diarienummer Mats Ståhl Elgström Datum SN-2017/104 Socialchef 2017-04-26 Socialnämnden Socialnämndens handlingsplan för ekonomi i balans 2017-2018 SN-2017/104 Förslag

Läs mer

Socialnämndens Verksamhetsplan 2014

Socialnämndens Verksamhetsplan 2014 Socialnämndens Verksamhetsplan 2014 SOCIALNÄMND Kommunfullmäktige 18 juni 2013 2014 2015 2016 Kommunbidrag, tkr 453 592 444 300 444 371 varav: serviceutökning, tkr 2 000 priskompensation, tkr 1 910 engångsanslag,

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2011-12-13 96 Plats och tid Hjernet, 2011-12-13 kl. 13.00 13.20 Beslutande Helena Vilhelmsson (C), ordförande Johan Lundkvist (NP) Therese Hoikkala (V), tj ersättare för vakant (M) Nils Holmberg

Läs mer

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017

Ekonomisk uppföljning. Socialförvaltningen november 2017 Ekonomisk uppföljning Socialförvaltningen november 2017 Socialförvaltningen per november 2017 Socialförvaltningen Tkr Intäkt Kostnad Resultat Prognos Fg. Prognos förändr. Pr. IFO myndighet 156 340-181

Läs mer

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30

Sammanträdesdatum 2011-11-24. Omsorgskontorets sammanträdesrum 2011-11-24 kl. 12.00 15.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och sammanträdestid Beslutare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Omsorgskontorets sammanträdesrum kl. 12.00 15.30 Leif Andersson (s) Roger Persson (s) tjg

Läs mer

Socialnämnden 2012-02-14 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-02-14 kl. 13:00-18.00

Socialnämnden 2012-02-14 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-02-14 kl. 13:00-18.00 Socialnämnden 2012-02-14 1 (18) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2012-02-14 kl. 13:00-18.00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

Kommunkontoret, Silen, den 26 februari kl

Kommunkontoret, Silen, den 26 februari kl 1(13) Stöd och omsorgsnämnden Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Silen, den 26 februari kl13.00-15.30 Ledamöter Rolf Emanuelsson, FP, ordf Lotta Wignell, C Margareta Bryntesson, M Margareta Nilsson,

Läs mer

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30

Socialnämnden 2014-03-11 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 1 (27) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-03-11 kl. 8:30-12:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Tjänstgörande

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen

Underskrifter Sekreterare Catrin Marsell Paragrafer 94-103. ANSLAG/BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Kommunstyrelsen Kommunstyrelsen 24 september 2014 1(12) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum kl. 13.30-15.50 Ajournering kl. 14.47-15.00, 15.23-15.45 Beslutande: Ersättare: Per Gruvberger, ordf Sune Frisk Marina

Läs mer

Socialnämnden 2014-05-13 1 (24) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-05-13 kl. 8:30-13:10

Socialnämnden 2014-05-13 1 (24) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-05-13 kl. 8:30-13:10 1 (24) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-05-13 kl. 8:30-13:10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden Socialnämnden 2018-03-19 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 180319 kl: 9:03 12:13 Ajournering kl: 10:19-10:37 samt 11:32-11:44. Anders Nilsson

Läs mer

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61

Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 2018-04-26 Vård- och omsorgsnämnden Mahria Persson Lövkvist Telefon 08 555 010 50 Mahria.persson.lovkvist@nykvarn.se Ramförändringar i budget 2018 Vård- och omsorgsnämnden VON/2018:61 Förvaltningens förslag

Läs mer

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden

14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunfullmäktige 2019-06-17 24 (32) Kf Ks 14. Ansökan från Socialnämnden att få disponera medel ur resultatutjämningsfonden Dnr 2019/31-041 Från och med 2012 införde Västerviks kommun

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Socialnämnden 2014-09-24

Socialnämnden 2014-09-24 198 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 199 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 200 Delgivningar... 4 201 Samordningsförbund FINSAM...

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden (15)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden (15) 2016-06-14 1 (15) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2016-05-11 kl. 9:00-13:00 Ajournering kl. 12:20-12:30 Beslutande Anders Nilsson, ordförande Christer Olsson Jomark Polintan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(11) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2015-04-08, kl. 09:00 12:00 Beslutande Anna Kumpula Kostet, V Johny Lantto, S Anita Sköld, M Övriga deltagande Maj-Lis Ejderlöf,

Läs mer

Socialnämnden UPPDRAG MÅLBESKRIVNING NÄMNDSPECIFIKA MÅL

Socialnämnden UPPDRAG MÅLBESKRIVNING NÄMNDSPECIFIKA MÅL Socialnämnden UPPDRAG Utifrån gällande lagstiftning och kommunala mål och riktlinjer ge vård, stöd och service till medborgarna inom områdena individ- och familjeomsorg, integration och arbetsmarknad,

Läs mer

Socialnämnden 2014-10-15

Socialnämnden 2014-10-15 2014-10-15 226 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen individ- och familjeomsorgen... 2 227 Internkontroll individ- och familjeomsorgen... 3 228 Delgivningar... 4 229 Ansökan från Adoptionscentrum,

Läs mer

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11)

Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2006-03-14 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-12-13, kl. 13.00-15.50 Beslutande Sune Frisk, ordförande Anita Johansson Kerstin Hugosson Urban

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Socialnämnden 2008-11-11 1 (13) Plats och tid Kullingshemmet, Vårgårda, tisdagen den 11 november 2008, kl. 14.00-16.45 Beslutande Jörgen Edelgård (kd), ordförande Kenth Hulth (s), vice ordförande Margaretha

Läs mer

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING

VERKSAMHETSUPPFÖLJNING Socialnämnden Datum Vår beteckning VERKSAMHETSUPPFÖLJNING JANUARI-SEPTEMBER 2017 Innehåll 1 SAMMANFATTNING... 3 2 VÅRD OCH SOCIALA TJÄNSTER... 4 2.1 TOTALA VÅRDKOSTNADER... 5 2.2 KOSTNADER FÖR VÅRD AV

Läs mer

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S)

Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo (FP) Jan Plantin (M) Kristina Pettersson (S) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 12.30 16.00 Beslutande Karl-Arne Larsson (C), ordförande Åke Malmqvist (MP) ersättare för Susanne Stambolidou Tellebo

Läs mer

Utgångsläget inför budget Individ- och Familjeförvaltningen Utgångsläge inför

Utgångsläget inför budget Individ- och Familjeförvaltningen Utgångsläge inför Innehåll Utgångsläget inför budget 2017... 3 Individ- och Familjeförvaltningen... 4 Utgångsläge inför 2017... 4 Jämförelse budget 2016 och 2017... 5 Intäkter... 5 Övriga kostnader... 5 Personalkostnader...

Läs mer

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00

Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 1(18) Plats och tid: Kommunstyrelsens sammanträdesrum, kl 08.30 14.00 Beslutande: Tage Björk (s), ordförande Gerd Lindgren (s) Lena Norgren, (fp), tj g ersättare för Ingalill Jonsson, (m) Övriga deltagande:

Läs mer

Utifrån kommunens vision Kil på rätt spår har kommunfullmäktige

Utifrån kommunens vision Kil på rätt spår har kommunfullmäktige socialnämnden Uppdrag Utifrån gällande lagstiftning och kommunala mål och riktlinjer ge vård, stöd och service till medborgarna inom områdena individ- och familjeomsorg, integration och arbetsmarknad,

Läs mer

Socialnämnden 2005-04-12 1 (17)

Socialnämnden 2005-04-12 1 (17) Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2005-04-12 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2005-04-12, kl. 13.00-16.66 Beslutande Sune Frisk, ordförande Urban Granfelt Monica Löfgren-Larsson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 110 Avvikelserapporter från HSL-verksamheten... 2 111 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 112 Budgetuppföljning... 4 113 Rapport avseende ej verkställda beslut... 5 114 Redovisning

Läs mer

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016

Månadsuppföljning ekonomi per juli 2016 Datum: -08-18 Handläggare: Dan Sjöholm Direktnr: 6616 Beteckning: SN.045 Månadsuppföljning ekonomi per juli Socialförvaltningen totalt (%) Prognos Avvikelse prognos/ budget Verksamhetens intäkter 235 986

Läs mer

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott

ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott ÖRKELLJUNGA KOMMUN Socialnämndens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-05-21 Sid 1 Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Örkelljunga, Skånes Fagerhultsrummet, tisdagen den 21 maj 2013, klockan 13.30

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 50 Redovisning av plan för social hållbarhet... 2 51 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 52 Budgetuppföljning... 4 53 Delgivningar... 5 54 Verksamhetsinformation... 6 55 Tillsyn

Läs mer

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö

Kommunhuset vån 3, Sunnangränd 4, Tyresö TYRESÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Plats och tid Kommunhuset i Tyresö, sammanträdesrummet Myggdalen, plan 1 Onsdagen den 29 augusti 2007 kl 19.00-20.50 Beslutande Se närvarolista Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden. Innehåll Innehåll 76 Godkännande av ärendelista... 96 77 Köp av socialjour - information... 97 78 Skrivelse från Akademikerförbundet angående personalsituation och arbetsmiljö... 98 79 Månadsuppföljning 2016...

Läs mer

Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50

Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50 Sammanträdesdatum Blad Socialnämnden 2007-03-13 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Stora Torget, 2007-03-13, kl. 13.00-14.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Sune Frisk, ordförande Benny Persson

Läs mer

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt

Eva-Mona Welther Stjernfeldt, sekreterare. Elisabeth Holmer Viveca Dahlqvist. Socialkontoret kl Eva-Mona Welther Stjernfeldt 1 (13) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 14.00 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Catharina

Läs mer

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen

Ekonomisk uppföljning per 30 november Socialförvaltningen Ekonomisk uppföljning per 30 november 2016 Socialförvaltningen Socialförvaltningen Socialförvaltningen myndighet Intäkter Kostnader Avvikelse Prognos Individ- och Familjeomsorgen 264 837-258 627 6 210

Läs mer

FÖREDRAGNINGSLISTA. Socialnämnden. Tid: måndag 14 januari, kl. 09:00. Plats: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, vån 4, (ingång vårdcentralen)

FÖREDRAGNINGSLISTA. Socialnämnden. Tid: måndag 14 januari, kl. 09:00. Plats: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, vån 4, (ingång vårdcentralen) FÖREDRAGNINGSLISTA Socialnämnden Tid: måndag 14 januari, kl. 09:00 Plats: Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, vån 4, (ingång vårdcentralen) Anders Nilsson Ordförande ÄRENDEN FÖREDRAGANDE 1. Närvaro

Läs mer

Socialnämnden 2014-12-09 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-11:30

Socialnämnden 2014-12-09 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-11:30 1 (17) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-11-11 kl. 8:30-11:30 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson Björn Stålhammar Benny

Läs mer

Innehåll. Sammanträdesdatum

Innehåll. Sammanträdesdatum Innehåll Upprop Val av justerare Justeringens tid och plats 54 Godkännande av ärendelista 2018/8014 4 55 Förenklat beslutsfattande gällande bistånd 2018/8074 5 56 Betalningsansvar annan kommun 2018/8058

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Plats och tid Konferensrummet Uret, kl. 13.15-15.45 Beslutande Mats Åstrand (S) ordförande Jörgen Alkberg (S) Elisabeth Henningsson (S) Elsie-Britt Eriksson (S) Peter Agelii (S) Viveca Andersson

Läs mer

Socialnämnden

Socialnämnden 12 Omkostnadsersättning för kontaktpersoner/kontaktfamiljer 2016... 2 13 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 3 14 Bokslut 2015... 4 15 Delgivningar... 5 16 Internkontroll... 6 17

Läs mer