Noonan Nytt 3/2006 NOONAN NYTT

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Noonan Nytt 3/2006 NOONAN NYTT"

Transkript

1 NOONAN NYTT Nr. 3/2006 ORDFÖRANDE HAR ORDET X 2000 för mig hemåt i ett grått höstdis. Styrelseupptakten i Arboga denna första helg i september har som vanligt varit jättetrevlig och vi har fått massor med bra saker gjorda. Nu sitter jag på tåget hem till Härnösand, skriver och reflekterar över vad vi diskuterat om. Går igenom mina anteckningar över vad vi kommit överens om och vad som hamnade på min lott att göra. Tack för senast förresten alla medlemmar som hade turen att komma med till Danmark och vårt jubileumsläger. Vad kul vi hade! Se några bilder från lägret i detta nummer av Noonan Nytt. Jag har dessutom glädjen att berätta för er att vi är i full gång med planeringen av nästa års läger Eivor och Helena jobbar intensivt med att lägga ett fantastiskt läger i Gällivare påsken 2007 (6/4-9/4 2007). Läs deras preliminära program! Anmäl ert intresse (ej bindande, behövs för att vi ska få en hint om hur många vi ska boka för) före den 27/10. Boka resa så snart ni kan. Det brukar vara fullt eftersom det är påsk det gäller. Jag hoppas att jag får träffa er i Gällivare! Styrelsen diskuterade bland mycket annat vår viktiga lägerverksamhet när vi träffades i Arboga. Minst lika viktig för föräldrar som för barn, ungdomar och syskon. Men hur gör man om barnet/ungdomen med Noonans syndrom inte kan eller vill åka på läger? Och föräldrarna gärna vill och behöver åka. För att träffa andra föräldrar och fylla på... Åk ändå föräldrar! Det är styrelsens mening att så länge inte något barn eller ungdom med Noonan inte får plats på lägret pga av ensamma föräldrar så är ni välkomna även utan barn. Om föräldrarna mår bra mår barnen bra är vår uppfattning och vi tror att det är bra att träffa andra föräldrar... I detta nummer av tidningen finner ni också kallelse till det extra årsmötet den 14/11. Vi ska fatta beslut om stadgeändring samt fyllnadsval på ordförandeposten (förebygger att ordförande posten och kassörsposten kan byta innehavare på samma år) Övrigt innehåll i detta nummer Tankar från lägret samt utvärdering Sällsynta Rutan Inbjudan till läger 2007 Mona Sjöström ordförande

2 Några tankar från lägret i Danmark På vårt jubileumsläger deltog rekordmånga nya familjer. Jättekul! Vi hade också glädjen att lyssna till vår egen doktor nämligen Otto Westphal. Han tog sig tid att mitt i sommaren ta bilen från Göteborg till oss i Fredericia, Danmark, och på sitt kunniga och lysande sätt berätta om Noonans syndrom. Den artikel Otto nämnde har följande referens: Oiso, D et al: Improved final height with long-term growth hormone treatment in Noonan syndrome. Acta Paediatrica, 94: , Tillväxtkurvorna som är framtagna för Noonans syndrom finner ni som bilaga till tidningen och de kommer också att läggas ut på hemsidan. Sofias och vårt första Noonanläger Vår familj består av våra döttrar Amanda 3 år, Sofia 21 månader, mamma Camilla och undertecknad, pappa John. Och så junior, fast han är inte född ännu. Sofia är vår noonanflicka. Vi bor i Pernå, 65 km öster om Helsingfors och är finlands-svenskar, d.v.s. vårt modersmål är svenska fast vi är finländare. Resan till Fredericia var planerad att sträcka sig från fredag eftermiddag till söndag kväll. Den innefattade båtresa från Helsingfors till Stockholm, ett besök i Kolmården på lördag, bilfärd genom natten till Malmö, tupplur någonstans på vägen och en lugn körtur genom Danmark. På måndag morgon bekantade vi oss med Erika och hennes familj, som stod i att organisera inför lägret. Efter lunchdags var det tid att träffa alla deltagare och efter inledningstalen var det dax för den konstnärliga uppgiften att rita sin egen familj och dess intressen på ett stort pappersark. Konstverket presenterades för de övriga deltagarna och fästes på familjens dörr. Efter middagen var det möjligt att umgås och vilken lättnad det var att kunna sitta ner i ett sällskap och inte vara tvungen att förklara sig när Sofia slangmatades eller fick sin medicin via slangen på magen. Under måndagen fick vi redan uppleva hur intresserade de äldre noonanbarn var av Sofia.

3 På tisdagen blev det sportigt värre, hela sällskapet drog iväg till en gräsplan i närheten av vandrarhemmet och spelade brännboll. Riktigt skoj fast Sofia inte kunde delta, utan nöjde sig med en åskådarplats i gröngräset. Stämningen var på topp!!! Vi gjorde en utflykt till miniatyrstaden invid vandrarhemmet, en fantastisk miniatyrkopia av ett historiskt Fredericia. Amanda sprang omkring bland husen och vi höll på att missa middagen Onsdagens stora grej var en utflykt till Legoland, någonting som alla såg fram emot. Alla samlades vid ingången och efter det var det fritt yrande på området. Vi valde ut att besöka de sevärdheter som intresserade flickorna men såg även andra lägerdeltagare då och då i folkvimlet. På torsdagen föreläste och konsulterade Docent Otto Westphal om Noonans syndrom. Det var givande för oss som var på vårt första Noonanläger att kunna diskutera med en erkänd expert på området och få svar på flera av våra frågor.

4 På kvällen var det dags för Sikta mot stjärnorna som barnen och ungdomarna hade övat på hela veckan. En jättefin föreställning där jag speciellt minns lilla Alexanders uppträdande. Slutligen var tiden inne för avsked av många nya vänner som vi hoppas att få se igen! För oss, som nya inom Noonan-kretsen, var en av de största behållningarna från lägret att få se och träffa ungdomarna och de vuxna med Noonans syndrom. Vi hade ingen aning vad vi hade att vänta oss och vad som väntar vår Sofia i framtiden. Nu har vi en betydligt klarare bild av utvecklingen, och att se alla noonanbarnen på lägret var väldigt lugnande. En annan sida var att få diskutera med andra föräldrar och jämföra erfarenheter och få tips om lösningar på olika problem. All den information vi fått om Noonans syndrom före lägret har varit medicinsk och klinisk med en total avsaknad av det praktiska, dagliga livet med ett noonanbarn. Tanken som kom fram under lägret angående en handbok för det praktiska livet med noonanbarn i olika åldrar låter som en väldigt god idé! Vi stöder tanken och vill gärna delta i arbetet och även se till att den blir översatt till finska. Vi har också planer på att med tiden sätta upp lite noonaninformation på adressen Sofia önskar alla gelikar en skön höst! Tack för ett fint läger, vi ses igen! John Stenberg Ta kontakt om ni vill! john.stenberg@iki.fi och camilla.stenberg@iki.fi.

5 BOENDE Noonan Nytt 3/2006 Utvärdering av lägret 2006 i Danmark Bra! Utmärkt! Suveränt! Hög standard. Lätt för barnen att nå allmänutrymmen. Stora lekytor för barnen. Bra med samlat boende. Skönt att kunna disponera hela vandrarhemmet. Bra med tillgång till kyl och frys. Rent och snyggt. Perfekta möjligheter att umgås på kvällarna. Bra med dusch och toa. Bra läge med bad, shopping och gräsytor barnvänligt. Underbar balkong. Bästa boendet hittills. Hårda sängar! MATEN Toppen! Utsökt! Mycket bra och varierande. Trevligt med dansk buffé sista kvällen. Väl anpassad mat för vuxna och barn. Smakade bra! Ett stort tack till Sune och Ingrid m.fl. som ätit vid vårt bord och berättat mycket för oss och som gjort att vi känt oss så välkomna. PROGRAMMET Bra med egen fri tid. Legoland kändes underbart och lyxigt att det ingick i den lilla lägeravgiften. Bra med inte för späckat program. Det var lugnt och avslappnat med möjlighet till spontana och lugna samtal. Lagom, mycket bra avvägt mellan aktiviteter och fri tid. Den fria tiden har kunnat nyttjas väl för enskilda samtal mellan föräldrarna. Lagom! Kul med brännboll. Intressant att träffa Otto. Roligt med långt läger. Ottos föreläsning var superb och möjligheten att få träffa honom enskilt var fint. ÖVRIGT Stort tack till Rikard och Erica för arrangemanget och deras goda förmåga och tålamod att hålla ihop allt under hela lägerveckan. Trevligt att Otto W kunde närvara. Väldigt trevligt att så många nya familjer deltog. Ett kanonläger och en stor eloge till arrangörerna. Lägret har varit otroligt lyckat! 5 av 5! Vi tackar för möjligheten att träffa alla barn och föräldrar och är väldigt nöjda att vi åkte. Arrangörerna tackar och bockar för alla fina ord, det värmer!

6 För mig är september den månad på året som innebär uppstarter! Dels i vår egen Noonanförening men även uppstart i vårt riksförbund Sällsynta Diagnoser (SD). Två av septembers helger har jag ägnat åt dessa uppstarter. Svenska Noonanföreningen har ungefär 185 medlemmar och SD har omkring medlemmar. När man är många blir man en förening med tyngd som räknas när det handlar om politiska beslut på högsta nivå. Det är därför det är bra att vi har fått medlemskap i SD. I SD diskuteras just nu att påverka vår nya regering i frågan om medicinska centra för sällsynta diagnoser. Ett fåtal ställen i Sverige där kompetensen samlas omkring någon/några sällsynta diagnoser så vi slipper resa land och rike runt för att hitta den bästa kunskapen. att på olika sätt stödja medlemsföreningarna. Tex. genom ett centralt medlemsregister som bekostas av SD och genom att ansökan om medel för ett utbildningsprojekt till hjälp och stöd för kontaktpersonerna i medlemsföreningarna. att inleda planeringen för den sällsynta dagen 29/ (skottdagen) Mona Hälsa på någon?! Arvsfondsprojektet med namnet Hälsa på varandra som vi drivit i föreningen har nu avslutats och vi har tagit över utan stöd med pengar från Arvsfonden. Vi har döpt om projektet och kallar det nu för Ungdomsresorna. Syftet med resorna kvarstår; att stärka självkänslan för ungdomarna med Noonans syndrom. För att ge fler möjlighet att använda dessa pengar har styrelsen gjort lite förändringar i reglerna. På blanketten som ska användas för ansökan finns dessa regler presenterade. Blanketten finns med som bilaga i tidningen och på vår hemsida Passa på! Möjligheten till resebidragen finns till

7 Flygbild över Dundret Familjeläger 2007 för Svenska Noonan Föreningen blir i Gällivare och Dundret med dess aktiviteter Dundret är ett lågfjäll som ligger 823 m. ö. h. och alldeles intill samhället Gällivare. Här kan du åka slalom, störtlopp, längdåkning, snowboard, pulka, madrass, backhoppning, ligga och sola dig, träffa Dundret björnen, äta en bit mat, eller annat som din egen kreativitet kommer på. Preliminärt program för 2007 års läger 6 april- 9 april (över påsken) ser ut så här: *Ankomst, inkvartering, eventuellt Sightseeing av samhällena Gällivare, Malmberget, Koskullskulle som ligger nära varann och hör till Gällivare Kommuns centralort. *Slalom, pulka, madrass, längd åkning på Dundret. *Samtalsgrupper för utbyte av erfarenheter. *Skotersafari upp på Dundrets topp där man kan ana Kebnekaisetoppen vid klart väder. *Hundspann, åkning i kälkar som hundar drar. Början är skällig men snart intar lugnet, stillheten och tystnaden som bara kan avnjutas i verkligheten, med vinterklimat, skog och förhoppningsvis solsken.

8 *Eventuellt besök till Jukkasjärvi Ishotell, Is Kyrkan, 13 mil från Gällivare. *Besök i Underjordsgruvan i Malmberget (ej för barn under 15 år) *Äventyrsberget Boda Borg som fångarna på fortet, du skall lösa uppgifter för att komma vidare och klara banan antingen ensam eller i lag. Uppskattat av många. Anpassad med tre svårighetsgrader. *Eventuellt pimpelfiske på någon av sjöarna i Gällivares närhet. VÄLKOMMEN TILL GÄLLIVARE!!! Med denna inbjudan vill vi att du gör din preliminära, ej bindande, anmälan så snart som möjligt, men dock senast den 27 oktober för att vi skall kunna planera vidare för att få ett läger som blir uppskattat av många. Vi vill gärna att ni även anmäler er för vad ni gärna skulle vara med om. Detta för att vi ska kunna planera vidare för lägret. Skidåkning Skotersafari Hundspann Boda Borg Gruvtur Aktiviteter Ishotellet Pimpelfiske Sightseeing Samtalsgrupper Tänk på att det är Påskhelgen! Gör din flyg-, tåg-, buss- bokning i god tid för att få plats. Det är ett stort tryck på platserna hit upp, under påsken. Anmälan till Eivor Röjlind E-Post: rojlind@telia.com eller telefon 0970/231 22, , eller 070/ eller till: Helena Nybring 0911/650 88, 073/

9 PYSSELHÖRNAN Hej på er! Så här års brukar träden spraka av olika färger, men än är de gröna och maskrosorna har börjat blomma igen Andra gula föremål som snart kommer att förgylla våra trädgårdar i höstmörkret är ljusfyllda pumpor och kanske en och annan otäck figur! Här är två som önskar en trevlig Allhelgona helg! Glöm inte att borsta tänderna när du ätit godis! Hälsningar från??? Hälsningar Erica Redaktör

10 KALLELSE TILL EXTRA ÅRSMÖTE I SVENSKA NOONAN FÖRENINGEN Den 14 november 2006 klockan kallas du som är fullbetalande medlem med rösträtt till extra årsmöte. De två frågor som ska beslutas om är: De stadgeförändringar som antogs av ordinarie årsmöte Se nedan. 1 Föreningens namn och syfte Moment 1 Namn Svenska Noonanföreningen. Föreningen har sitt säte i Malmö. Dess verksamhetsområde är landsomfattande. Föreningen är en ideell organisation som är politiskt och religiöst neutral med demokratiska arbetsformer. 5 Styrelse 1. Styrelsen skall bestå av sju ledamöter, inklusive ordförande. Ordförande och kassör väljs av årsmötet. Byte av ledamöter på de två posterna sker aldrig under samma verksamhetsår. Två av ledamöterna i styrelsen är ersättare och utses för ett år. Övriga ordinarie ledamöter utses för två år. Avgående ledamöter kan omväljas. Styrelsen utser inom sig vice ordförande, sekreterare och övriga styrelsefunktioner. 11 Upplösning Vid föreningens upplösning skall dess tillgångar överlämnas till Sällsynta diagnoser Box Sundbyberg Fyllnadsval av ordförande med ytterligare ett år fram till årsmötet För att förebygga risken att kassör och ordförande avgår samma år. Kassören är aktuell för omval 2007 Anmälan till årsmötet görs till föreningens ordförande Mona Sjöström, Hagagatan 125, Härnösand telefon eller sjostrom.mona@telia.com senast Mötet sker som telefonkonferens. Vid anmälan ges instruktioner hur man går tillväga. Hjärtligt välkomna! Styrelsen Svenska Noonan Föreningen

11 KONTAKTPERSONER Norrbotten Helena Nybring, Öjebyn Tel Sten-Eric Röjlind, Malmberget Tel Maj Svalbro, Gällivare Tel Västerbotten Ingemar Larsson, Kokträsk Tel Västernorrland Mona Sjöström, Härnösand Tel Dalarna Catarina Hedtorp, Säter Tel Hans Astemark, Borlänge Tel Gävleborg Marie-Louise Broander, Gävle Tel Eva-Lis & Sten-Erik Östlund, Bergvik Tel Östergötland Carin Hansson, Motala Västmanland Susanne Englund, Sala Tel Maria Ekstedt, Arboga Tel Tommy Eriksson, Kungsör Stockholm Micke Näsholm Åkersberga Tel Åsa Graneborg-Larsson, Skogås Tel Södermanland Per Lidar, Nyköping Tel Västra Götaland Anna-Lena Nielsen, Nödinge Tel Anna-Mia Carlsson, Hisings Kärra Tel Marie Härentorp, Vårgårda Tel Monika Söderberg, Landvetter Tel Jönköping Camilla Malmsten, Lekeryd Tel Kronoberg Erica Freij Ledel, Växjö Tel Skåne Ingrid Wadenheim, Malmö Tel STYRELSEN Ordförande Mona Sjöström Vice Ordf. Redaktör Noonan Nytt Erica Freij Ledel Kassör Jörgen Ekstedt Sekreterare Monica Söderberg Vice Sekreterare Marie Härentorp Ledamöter Ingrid Wadenheim Lennart Thörn Ersättare Rikard Andersson Revisorer Micke Näsholm Sune Wadenheim Valberedning Eivor Röjlind Helena Nybring Särskilt Hedersuppdrag Anna-Mia Carlsson UNGDOMSGRUPPEN Ellen Wadenheim Petra Johansson Anna Broander Sara Thörn

12 KONTAKTLÄKARE & RESURSPERSONER Överläkare Berit Kriström Endokrinsjuksköterska Gunilla Lundholm Endokrina teamet, Barnmott. Norrlands Universitetssjukhus Umeå Tel Överläkare Göran Annerén Doktor Maria Halldin Akademiska sjukhuset, Uppsala Tel Överläkare Lars Hagenäs Astrid Lindgrens barnsjukhus, Stockholm Tel Docent Otto Westphal Drottning Silvias barn och ungdomssjukhus, Göteborg Tel Daniel Wallmyr Barnkliniken Allingsås Allingsås Tel Överläkare Göran Wettrell Universitetssjukhuset, Lund Tel Överläkare Sten Ivarsson Universitetssjukhuset MAS, Malmö Tel Stig Aaro, specialist i ortopedi Regionsjukhuset, Linköping Tel Pedagog Margareta Lindquist Särskolan Härryda kommun Box Landvetter Tel Anders Olausson Chef Ågrenska Tel Verksamhetschef Maja Gilbert Barn- och ungdomshabiliteringen Dalarna Box Falun Tel INFORMATION Smågrupps Centrum Tel Uppdaterat SVENSKA NOONANFÖRENINGEN BOX MÖLNDAL POSTGIRO

Noonan Nytt 4/2005 NOONAN NYTT. Då är vi snart där...igen...julen först och sedan det nya året.

Noonan Nytt 4/2005 NOONAN NYTT. Då är vi snart där...igen...julen först och sedan det nya året. NOONAN NYTT Nr. 4/2005 ORDFÖRANDE HAR ORDET Då är vi snart där...igen...julen först och sedan det nya året. Vad hände då förra året 2005 i vår förening? Som vanligt en massa saker. Här är några saker som

Läs mer

Noonan Nytt 1/2007 NOONAN NYTT

Noonan Nytt 1/2007 NOONAN NYTT NOONAN NYTT Nr.1/2007 ORDFÖRANDE HAR ORDET När kylan håller ett järngrepp över både skidåkarna i Åre och befolkningen i Härnösand (och kanske några till också) är det dags för mig att skriva några rader

Läs mer

Noonan Nytt 4/2007 NOONAN NYTT

Noonan Nytt 4/2007 NOONAN NYTT NOONAN NYTT Nr.4/2007 ORDFÖRANDE HAR ORDET Nu lackar det mot jul. Ännu ett spännande år i föreningen kan läggas till handlingarna. Vem minns inte vinterlägret i Gällivare? När vi som var där fick pröva

Läs mer

NOONAN NYTT. Nr.2/2008

NOONAN NYTT. Nr.2/2008 NOONAN NYTT Nr.2/2008 Så närmar sig då dagen.. när vi kommer att ha årsmöte i Norrköping och jag lämnar över ordförandeklubban till nästa ordförande i föreningen. Det blir föreningens tredje ordförande

Läs mer

Noonan Nytt 3/2005 NOONAN NYTT

Noonan Nytt 3/2005 NOONAN NYTT NOONAN NYTT Nr. 3/2005 ORDFÖRANDE HAR ORDET Så gick då sommaren 2005, det gick fort! Vi hann knappt märka att det var sommar så var den över. Lägret i Västanvik, Dalarna var trevligt som vanligt. Trots

Läs mer

Noonan Nytt 1/2008 NOONAN NYTT

Noonan Nytt 1/2008 NOONAN NYTT NOONAN NYTT Nr.1/2008 ORDFÖRANDE HAR ORDET Skottåret 2008 har rivstartat i vår förening och även i vårt riksförbund! Styrelsen inledde året med en väldigt trevlig helg i Växjö där vi blev utomordentligt

Läs mer

Noonan Nytt 3/2007 NOONAN NYTT. I tidningen kan ni som vanligt läsa en hel del intressanta saker.

Noonan Nytt 3/2007 NOONAN NYTT. I tidningen kan ni som vanligt läsa en hel del intressanta saker. NOONAN NYTT Nr.3/2007 ORDFÖRANDE HAR ORDET Höst med föreningen innebär som vanligt uppstart och givande möten. Detta år hade jag glädjen att hälsa styrelsen välkomna till Härnösand och pensionat Hagagatan,

Läs mer

NOONAN NYTT. Nr. 2/2006 ORDFÖRANDE HAR ORDET. Noonan Nytt 2/2006

NOONAN NYTT. Nr. 2/2006 ORDFÖRANDE HAR ORDET. Noonan Nytt 2/2006 NOONAN NYTT Nr. 2/2006 ORDFÖRANDE HAR ORDET Våren!!! Kom till oss med oanad hetta alldeles i början av maj. Överraskade blev vi men det var härligt och vi anpassade oss snabbt. Solstolarna blev snabbt

Läs mer

Noonan Nytt 2/2007 NOONAN NYTT. Men jag vet att våren knappt märktes, då det nästan blev sommar i Härnösand.

Noonan Nytt 2/2007 NOONAN NYTT. Men jag vet att våren knappt märktes, då det nästan blev sommar i Härnösand. NOONAN NYTT Nr.2/2007 ORDFÖRANDE HAR ORDET Visst förundras man då och då över hur snabbt tiden går. Ändå är tiden konstant- 24 timmar varje dygnvarken mer eller mindre. Kan det vara upplevelserna i livet

Läs mer

Noonan Nytt. nr. 2, 2011. Innehåll. Ordförandespalten Sällsynta Hemsidan Teaterhelg Kontaktpersoner Resurspersoner Styrelsen

Noonan Nytt. nr. 2, 2011. Innehåll. Ordförandespalten Sällsynta Hemsidan Teaterhelg Kontaktpersoner Resurspersoner Styrelsen Noonan Nytt nr. 2, 2011 Innehåll Ordförandespalten Sällsynta Hemsidan Teaterhelg Kontaktpersoner Resurspersoner Styrelsen Ordförandespalten Sol och värme har vi suktat länge efter och nu har den kommit

Läs mer

Noonan Nytt 4/2006 NOONAN NYTT

Noonan Nytt 4/2006 NOONAN NYTT NOONAN NYTT Nr. 4/2006 ORDFÖRANDE HAR ORDET Snart är vi framme vid summeringen av året 2006, vårt jubileumsår. Ett år då vi firade vår 10- åriga födelsedag i ett Danmark som visade sin allra bästa sida

Läs mer

Noonan Nytt 1/2005 NOONAN NYTT

Noonan Nytt 1/2005 NOONAN NYTT NOONAN NYTT Nr. 1/2005 ORDFÖRANDE HAR ORDET Ljuset och därmed livsandarna återvänder så sakta till oss i Norrland. När februari snart blir mars märks det att dagarna är längre. Till sist kom också den

Läs mer

NOONAN NYTT. Nr. 3/2003 ORDFÖRANDE HAR ORDET. Noonan Nytt 3/2003

NOONAN NYTT. Nr. 3/2003 ORDFÖRANDE HAR ORDET. Noonan Nytt 3/2003 NOONAN NYTT Nr. 3/2003 ORDFÖRANDE HAR ORDET För de flesta är det tråkigt när kläderna blir för trånga. sånt händer efter sommarens kulinariska utsvävningar. Men för vår förening är det roligt när kläderna

Läs mer

Noonan Nytt. nr. 2, 2012. Innehåll. Ordförandespalten Hemsidan Fakta Sällsynta Diagnoser Korsord Kontaktpersoner Resurspersoner Styrelsen

Noonan Nytt. nr. 2, 2012. Innehåll. Ordförandespalten Hemsidan Fakta Sällsynta Diagnoser Korsord Kontaktpersoner Resurspersoner Styrelsen Noonan Nytt Innehåll Ordförandespalten Hemsidan Fakta Sällsynta Diagnoser Korsord Kontaktpersoner Resurspersoner Styrelsen nr. 2, 2012 Ordförandespalten Noonan Nytt nr 2, 2012 Våren är här eller jo, vissa

Läs mer

NOONAN$NYTT. nr. 3 2009. Innehåll! Ordförandespalten. Styrelsearbete i Motala. Hänt inom Sällsynta diagnoser. Att söka i fonder.

NOONAN$NYTT. nr. 3 2009. Innehåll! Ordförandespalten. Styrelsearbete i Motala. Hänt inom Sällsynta diagnoser. Att söka i fonder. NOONANNYTT nr. 3 2009 Innehåll Ordförandespalten Styrelsearbete i Motala Hänt inom Sällsynta diagnoser Att söka i fonder Berättelser från sommarens läger Läger 2010 Ny kontaktläkare Kontaktpersoner, Styrelse

Läs mer

NOONAN NYTT nr. 1 2009 Innehåll

NOONAN NYTT nr. 1 2009 Innehåll NOONAN NYTT nr. 1 2009 Innehåll Ordförandespalten Till minne av Nora Information från Sällsynta Diagnoser Filmbeställning Antons körkort Information från Ågrenska Styrelsemöte i Malmö Läger i Oskarshamn

Läs mer

Noonan Nytt 3/2004 NOONAN NYTT

Noonan Nytt 3/2004 NOONAN NYTT NOONAN NYTT Nr. 3/2004 ORDFÖRANDE HAR ORDET När hösten kommer till Härnösand är jag i färd med att skriva innehållet i min lilla spalt. Hösten är en härlig tid då både Magnus och jag finner ro bland skogens

Läs mer

NOONAN NYTT nr. 4 2008

NOONAN NYTT nr. 4 2008 NOONAN NYTT nr. 4 2008 Ordförandespalten Nytt från Sällsynta Inbjudan läger 2009 Noonan filmen Hemsidan Innehåll Medlemsavgift 2009 Boktipset Isa Larnerts USA-resa Kontaktpersoner, Styrelse Kontaktläkare,

Läs mer

Noonan Nytt. nr. 3, 2010

Noonan Nytt. nr. 3, 2010 Noonan Nytt nr. 3, 2010 Innehåll Ordförandespalten Sällsynta Hemsidan Ågrenska Läger 2011 Malins hobby Styrelsemöte i Växjö För STORA och små Resurspersoner Kontaktpersoner/styrelse Ordförandespalten Så

Läs mer

NOONAN NYTT. Nr. 4/2003 ORDFÖRANDE HAR ORDET. Noonan Nytt 4/2003

NOONAN NYTT. Nr. 4/2003 ORDFÖRANDE HAR ORDET. Noonan Nytt 4/2003 NOONAN NYTT Nr. 4/2003 ORDFÖRANDE HAR ORDET Nyligen hemkommen från helgens ordförandemöte med Sällsynta diagnoser slås jag av vilket pussel vi är i föreningen. Var och en av oss är en pusselbit i helheten.

Läs mer

Noonan Nytt. nr. 1, 2011. Innehåll

Noonan Nytt. nr. 1, 2011. Innehåll Noonan Nytt nr. 1, 2011 Innehåll Ordförandespalten Sällsynta Hemsidan Läger 2011 Styrelsearbete Vuxenvistelse på Ågrenska För STORA och små Kontaktpersoner Resurspersoner Styrelsen Ordförandespalten Nytt

Läs mer

NOONAN NYTT. nr. 2 2010. Innehåll

NOONAN NYTT. nr. 2 2010. Innehåll NOONAN NYTT nr. 2 2010 Innehåll Ordförandespalten Sällsynta diagnoser Avtackning Noonan Nytt Alexander Läger 2010 Resurspersoner Kontaktpersoner/Styrelse Ordförandespalten Hej alla i vårt avlånga land

Läs mer

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~

VÅRBLADET. Styrelsen inleder. ~ Nyhetsbrev från CISV Linköping ~ Styrelsen inleder Under våren och sommaren har CISV Linköping många roliga saker på gång som vi har försökt samla här. Två gånger om året kommer CISV Linköping att skicka ut ett informationsblad, ett vårblad

Läs mer

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder:

KONTAKTOMRÅDEN. Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: 1 KONTAKTOMRÅDEN Avdelningsstyrelsen har beslutat att dela in landet i kontaktområden enligt medföljande bilaga. Till kontaktpersonen vänder: du som medlem dig när du behöver hjälp i någon facklig fråga

Läs mer

Noonan Nytt. nr. 4, 2010. Innehåll

Noonan Nytt. nr. 4, 2010. Innehåll Noonan Nytt nr. 4, 2010 Innehåll Ordförandespalten Sällsynta Hemsidan Läger 2011 Kontaktpersonutbildning För STORA och små Resurspersoner Kontaktpersoner/styrelse Ordförandespalten Hej alla fina människor

Läs mer

Utvärdering 2014 målsman

Utvärdering 2014 målsman Utvärdering 2014 målsman 209 deltagare Kändes det tryggt att lämna era barn på lägret? (%) 100 80 60 40 20 0 100 0 Ja Nej Varför/varför inte? - Mycket väl anordnat och bra information. - Seriöst! Utförlig

Läs mer

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ.

Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. Höra 1 Varför kommer de för sent? Lyssna på personerna som berättar varför de kommer försent. Du får höra texten två gånger. Sätt kryss för rätt alternativ. A Ursäkta mig, jag skyndade mig så mycket jag

Läs mer

Hej alla barn och unga! Här kommer information om FF-gruppen och UG-gruppens aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla barn och unga! Här kommer information om FF-gruppen och UG-gruppens aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla barn och unga! Här kommer information om FF-gruppen och UG-gruppens aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Du kan även chatta

Läs mer

Hej FF Gruppen! Här kommer information om aktiviteter Vår och Sommar 2019

Hej FF Gruppen! Här kommer information om aktiviteter Vår och Sommar 2019 Hej FF Gruppen! Här kommer information om aktiviteter Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 eller chatta med oss via vår hemsida www.bufff.nu Vill du prata med någon i Bufff Stockholm

Läs mer

I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet. Nr 1 2007 Årgång 13

I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet. Nr 1 2007 Årgång 13 Nr 1 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Incheckning vid hotellet I Detta nummer: Berättelse och bilder ifrån årsmötet Inbjudan till sommarläger Pyssel sidan Ordförande har ordet 1 Innehåll

Läs mer

Kom ihåg ombyteskläder.

Kom ihåg ombyteskläder. Hej v48 Nu har vi börjat med massage, med tända ljus och skön musik masserade barnen varandra medan jag visade i luften vilka rörelser de skulle göra. Först var det lite fnissigt och de hade lite svårt

Läs mer

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013

Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari 2013 Sportlovsläger på Lillsved 24-28 februari Välkommen på sportlovsläger där du som deltagare får chansen att pröva på lite olika sporter både i idrottshallen och ute i naturen på Lillsved. Hela Lillsved

Läs mer

Adresser till sjukhusskolor Uppdaterad nov 2013

Adresser till sjukhusskolor Uppdaterad nov 2013 Adresser till sjukhusskolor Uppdaterad nov 2013 MELLERSTA REGIONEN: Dalarnas län 3 enheter Falu kommun Skolkontoret 791 83 Falun Tfn 023-832 38 (behandlingshem) Falu kommun Skolkontoret 791 83 Falun Tfn

Läs mer

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe.

Tillsammans med Birger, Maria, Helena och Annika fick jag en god kopp kaffe. Måndag den 9 november 2009 Hej kära dagbok. Jag började min resa tidigt den här dagen. Redan klockan 5.30 blev jag hämtad av Birger och damerna. Birger körde oss så lugnt och säkert till Arlanda. På Arlanda

Läs mer

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06

MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 MEDLEMSMAIL MARS MÅNAD Datum 2012-03-06 Hej! Jippie, våren är här med den vackra solen och de ljusa löftesrika dagarna. Mänskligheten har vaknat och kravlar ur sina vinterbon för att välkomna våren. Underbart!

Läs mer

På resande fot på Cuba och i Mexico

På resande fot på Cuba och i Mexico Sida 1 av 5 Välkommen till Willy o Ingers gästbok På resande fot på Cuba och i Mexico [Skriv nytt] - [Skapa ny gästbok] 72 personer har besökt gästboken som innehåller 17 meddelanden. Senaste meddelandet

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Hoppas ni får en underbar sommar!

Hoppas ni får en underbar sommar! juni 2015 Till alla Klippan-sektioner Hej alla vänner i Klippan-sektionerna! brev Bild från Almedalen Foto: Mikael Svedberg Nu kanske ni inte träffas så ofta när sommaren är här? Då kan du ta med nyhetsbrevet

Läs mer

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5

Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Barn- och ungdomsenkät i Kronobergs län Årskurs 5 Hur mår du? Anledningen till att vi gör den här undersökningen är att vi vill få kunskap om ungas hälsa och levnadsvanor. Alla elever i årskurserna 5,

Läs mer

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för Hösten och Vintern 2017/2018 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stödtelefon 020-200 330 Vill du ringa någon

Läs mer

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg!

Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Varmt välkomna till FBIS första inhibitorträff 24-26 januari 2014 i Göteborg! Du som själv har antikroppar eller om ditt barn har det är hjärtligt välkommen till denna träff/kurs. Detta är ett unikt tillfälle

Läs mer

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta

På Bröstkirurgen: med penna, papper och sax visade en bröstkirurg mig hur man gör en bröstvårta Reserapport efter utbytesstudier - Sara-Li LÄK T 8 - Liverpool 1. Vilket program läser du på? Läkarprogrammet 2. Vilket universitet, land och stad åkte du till? University of Liverpool, Storbritannien,

Läs mer

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa!

Celiakinytt NUMMER 2 2014. Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! Celiakinytt NUMMER 2 2014 Bussen fylld av gula kassar på vår Ullaredsresa! INNEHÅLL/ NUMMER 1 Innehåll 3 KOMMANDE AKTIVITET ICA veteranernas handelsbod 4 KOMMANDE AKTIVITET Julbak för hela familjen 5 AKTUELL

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi)

Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Kundutvärdering (Cissila Adeyemi) Avresedatum: 2015 07 18 Hur blev du mottagen vid ankomsten? Hur var boendet jämfört med dina förväntningar? Hur var maten som ingick i resans pris? Vad tyckte du om kvaliteten

Läs mer

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut.

9. Hur upplevde du kontakten med Häst & Sport Resor?: mycket bra Kommentar om kontakten med Häst & Sport Resor: -Enkelt. Har åkt med er förut. Namn: Frida Westerberg Resa: Westernparadis på Gotland Datum: 2013-09-12-15 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: mycket bra Kommentar mottagande: -Direktkontakt, fika, träffa de andra deltagarna å få

Läs mer

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada.

april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. april 2013 Hej alla Klippan-sektioner! Våren är här! Hoppas ni är vår-glada. brev Alla Klippan-sektioner får här ett nyhetsbrev. Hoppas jag! Kanske får du detta brev, fast det egentligen någon annan borde

Läs mer

Trevlig helg Monika och Helene

Trevlig helg Monika och Helene Hej! v.47 Den här veckan har vi börjat tänka lite matte, vi har tex 6 kulor i handen och "gömmer" 3 i andra handen hur många finns då kvar? jo 3, vi har också 6 små fyrkanter till hjälp som ligger framför

Läs mer

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING

BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING 2012 Nr: 2 BUDKAFLE FÖR HÅBO KULTUR OCH HEMBYGDSFÖRENING Museets öppettider: Lördag-söndag under juni-augusti kl.11.00-15.00 Grupper hela året Årsmötet 28 mars i Övergransgården sidan 2 Torpbesök i tid

Läs mer

Protokoll fört vid Riksföreningen för Ögonsjukvårds 42:e årsmöte

Protokoll fört vid Riksföreningen för Ögonsjukvårds 42:e årsmöte Protokoll fört vid Riksföreningen för Ögonsjukvårds 42:e årsmöte Plats: Malmö, Malmö Live Datum: 30 aug 2018 1 Årsmötet öppnas Susanne Albrecht, ordförande i Riksföreningen för Ögonsjukvård, förklarar

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012

JULI 2012. Storsjöyran. den 28 juli 2012 JULI 2012 Storsjöyran den 28 juli 2012 Nu har det gått några dagar sen sist och jag har haft en vecka med lugnare träning, vilket har varit ganska skönt då det är Yran-vecka i stan och fullt med folk.

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Utvärdering Målsman 2011

Utvärdering Målsman 2011 Utvärdering Målsman 2011 Var informationen innan kollot tillräcklig? (76 svar) 80 60 40 20 0 Ja (100%, 76 st) Nej (0%, 0st) Om nej, vad tycker ni saknades? Informativ hemsida. Mycket bra info hemskickad.

Läs mer

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI

MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI MEDLEMSBLAD 3/2015 JUNI-AUGUSTI Eriksgatan 8 IV våningen Verksamhetsledare Miivi Selin-Patel; 050 446 2974 00100 Helsingfors Ordförande Riitta Aarrevuo; 050 4634 4746 Telefon till kansliet; 045 863 7800

Läs mer

Medlemsblad höst/vinter 2011

Medlemsblad höst/vinter 2011 Medlemsblad höst/vinter 2011 Välkommen till en höst och vinter med spännande aktiviteter och tävlingar! Ordföranden har ordet Hej! Jag heter Katharina Dahl och är ordförande i Gota Western Riders sedan

Läs mer

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D

1. INFORMATION SOM BERÖR SAMTLIGA: NYHET! AKTIVA FÖRÄLDRAR HJÄLPER KLUBBEN :D Stockholms SS Nyhetsbrev November 2011 Kära schackförälder, året går mot sitt slut och det börjar bli dags att avrunda höstterminen med några punkter. Eftersom vi hittills inte hunnit skicka några nyhetsbrev

Läs mer

Medlemsblad NR: 3 2013

Medlemsblad NR: 3 2013 Medlemsblad NR: 3 2013 Styrelsen önskar en GOD JUL & ETT GOTT NYTT ÅR Hoppas ni har haft en skön höst och förvinter trots storm, regn, snö & kyla men över naturens lagar kan vi inte styra. Vi får alltid

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB

Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Du är klok som en bok, Lina! Janssen-Cilag AB Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen,

Läs mer

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga!

3. Hur var maten som ingick i resans pris?: mycket bra Kommentar maten: - God mat och mycket mat, vi behövde aldrig gå hungriga! Namn: Kristina Palm Resa: Balkan Trail Datum: 12-19 juli 2014 1. Hur blev du mottagen vid ankomsten?: bra Kommentar mottagande: - 2. Hur var boendet jämfört med dina förväntningar?: mycket bra Kommentar

Läs mer

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008

VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 VÅR RESA TILL BOSNIEN 2008 MÅNDAG 15/9 Vi träffades tidigt på morgonen, för att ta tåget till Kastrup. Därifrån flög vi till Budapest, sen vidare till Sarajevo. Kärt återseende med regn. Vi tog taxi till

Läs mer

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion

2008 års. Verksamhetsberättelse för. Volvo IF:S Friluftssektion 2008 års Verksamhetsberättelse för Volvo IF:S Friluftssektion Verksamhetsberättelse för VIF:s Friluftssektion år 2008. Styrelsen i VIF:s Friluftssektion har efter avslutat årsmöte 08 konstituerat på följande

Läs mer

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt

Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt 1 FLAXKUSEN Medlemsblad för Arbetarteater Pegasus Nr 1/2015 redaktör: Helge Torsein heltors@gavle.to Flaxkusen är Arbetarteater Pegasus medlemstidning. Utkommer högst sporadiskt Medlem i Pegasus? Alla

Läs mer

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla

Ordförande har ordet. Vi ses. Gunilla Ordförande har ordet Först vill jag tacka er för förtroendet att få fortsätta vara ordförande för detta trevliga byalag ett år till. Jag vill också tacka Ingvar Bagare Andersson för de trevliga byavandringar

Läs mer

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för våren 2017

Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för våren 2017 Hej alla små och stora medlemmar! Här kommer information om Bufff Stockholms aktiviteter för våren 2017 Du kan alltid ringa gratis till Bufff s stöd telefon 020-200 330 Vill du ringa någon på Bufff Stockholm

Läs mer

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé

Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille. Våren 2012. Madonna med Liljor/Fabergé RENYSSANS Nyhetsbrev från Calmar Renässansgille Våren 2012 Madonna med Liljor/Fabergé I detta nummer kan du läsa om nya lokaler, årsmötet, resor och utflykter samt kurser m.m. 1 Nya lokaler Som de flesta

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

Ändrat datum för årsmötet

Ändrat datum för årsmötet Uppsala Januari 2010 Innehåll Kalendarium... sid 1 Hälsning från ordföranden... sid 2 Kallelse till årsmötet... sid 3 Information från Misa... sid 4 Information om gymnsiestudier Lundellska skolan... sid

Läs mer

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget

Nr.3 Juli 2014. En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nr.3 Juli 2014 En vacker dag högst upp i huset på Solbacken, utsikt mot Lulsundsberget Nu har redan maj och junimånad passerat och vi är mitt inne i den härliga sommaren. Vädret har varit varierande med

Läs mer

Hej UG Gruppen! Här kommer information om aktiviteter för Vår och sommar 2019

Hej UG Gruppen! Här kommer information om aktiviteter för Vår och sommar 2019 Hej UG Gruppen! Här kommer information om aktiviteter för Vår och sommar 2019 Du kan alltid ringa gratis till Bufff`s stödtelefon 020-200 330 Eller chatta med oss via vår hemsida www.bufff.nu Vill du prata

Läs mer

Du är klok som en bok, Lina!

Du är klok som en bok, Lina! Du är klok som en bok, Lina! Den här boken handlar om hur det är när man har svårt att vara uppmärksam och har svårt att koncentrera sig. Man kan ha svårt med uppmärksamheten och koncentrationen, men på

Läs mer

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia

Tappa inte bort häftet för det ska du lämna in tillsammans med de skriftliga arbetsuppgifterna. Lycka till! Sofia Namn: Klass: Din uppgift: Ni kommer att arbeta med detta vecka 39 till vecka 43. Ni har svensklektionerna till ert förfogande. Uppgifterna ska lämnas in, allt tillsammans, senast måndag vecka 45. Då blir

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2017

Verksamhetsberättelse 2017 Sida 1 av 5 Verksamhetsberättelse 2017 Dyslexiförbundet i Skåne Ungdomssektionen Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Sallby Sida 2 av 5 Ansvarig ledare: Johan Sallby Ledare: Mikael (Mige)

Läs mer

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK

Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Reserapport Kenya VT 2013 Johan SSK Vilket program läser du på? Sjuksköterskeprogrammet Vilket universitet,stad och land åkte du till? Moi University, Eldoret och Kenya Vilken termin åkte du och hur länge

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st

252st patientenkäter. Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st 252st patientenkäter Du har idag behandlats av en, Tandläkarstudent som går på termin: Totalt 252 st Vi ber dig att fylla i följande sidor, dina synpunkter är viktiga. Dessa gör att vi hela tiden ska kunna

Läs mer

2014/2015. konfirmand

2014/2015. konfirmand 2014/2015 konfirmand 1 Nya kompisar, läger och gå på vatten Vi lever i en tid där vi möter många olika tankar värderingar och trosuppfattningar. Det kan vara positivt men också förvirrande. Vad är rätt

Läs mer

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar!

Kap.1 Packning. - Ok, säger Elin nu måste vi sätta fart för båten går om fem timmar! Kap.1 Packning Hej jag heter Elin. Jag och min pojkvän Jonathan ska till Gotland med våra kompisar Madde och Markus. Vi håller på att packa. Vi hade tänkt att vi skulle tälta och bada sedan ska vi hälsa

Läs mer

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR

NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Årgång 9 Nr 9 December 2006 BILDER FRÅN HALLOWEEN BASTUN ÄR ÖPPEN BASAR PÅ SKOLAN JULMARKNAD I UR OCH SKUR INVIGNING AV SKOLAN 0-12ÅR NY ÄGARE PÅ CAMPINGEN SSK 80ÅR Sida 1 MANUSSTOPP DEN 20:E I VARJE MÅNAD

Läs mer

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet?

Utvärdering. Hur nöjd är du med dagen som helhet? Utvärdering Hur är du med dagen som helhet? miss B. 2 4 12,1 C. 3 19 57,6 10 30,3 Total 33 100 97,1% (33/34) Bra ordnat trots sista-minuten-återbud Familjeverkstaden blev inställd pga sjukdom Det blev

Läs mer

NOONAN NYTT. nr.1 2010. Innehåll

NOONAN NYTT. nr.1 2010. Innehåll NOONAN NYTT nr.1 2010 Innehåll Ordförandespalten Kallelse till årsmöte Verksamhetsberättelse Sällsynta diagnoser Resebidrag Diagnosbärare Styrelsemöte i Växjö Svenska Vuxenskolan Linas examen och resa

Läs mer

Jamboree i Japan aug 2015. Ann Lindstrand Hans Fredlund Micael Widerström Per Follin Anders Wallensten Anders Tegnell Mfl..

Jamboree i Japan aug 2015. Ann Lindstrand Hans Fredlund Micael Widerström Per Follin Anders Wallensten Anders Tegnell Mfl.. Jamboree i Japan aug 2015 Ann Lindstrand Hans Fredlund Micael Widerström Per Follin Anders Wallensten Anders Tegnell Mfl.. Flödesschema IN EWRS UK 2 ÖLI symtom Telefon Sthlm SL 1 allvarligt fall och ett

Läs mer

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13

E R L. I Detta nummer: Innehåll Sommarläger 2007 Pysselsidor Ordförande har ordet. Nr 2 2007 Årgång 13 Nr 2 2007 Årgång 13 Nyhetsbrev från Vacterlföreningen Höst numret denna gång görs på prov i färg. Läs och njut! OBS! OBS! OBS! OBS! OBS! Nya rutiner ang. medlemskap i vacterlföreningen. Medlemsavgiften

Läs mer

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län

Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? Redovisning av fråga 1 per län Vilken är din dröm? - Blekinge 16 3 1 29 18 1 4 Blekinge Bas: Boende i aktuellt län 0 intervjuer per län TNS SIFO 09 1 Vilken är din dröm? - Dalarna 3

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2014

Verksamhetsberättelse 2014 Verksamhetsberättelse 2014 Dyslexiförbundet FMLS Ungdomssektionen i Skåne Presentation av ungdomssektionen vid pennan Johan Viebke Ansvarig ledare: Johan Viebke Ledare: Mikael (Mige) Lundahl Ledare: Eva

Läs mer

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014!

Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014! Inbjudan till dansvecka 25/8 30/8-2014 Vi i föreningen DansGlada Fötter i Kiruna har härmed nöjet att bjuda in er till en hel vecka med dans Under veckan erbjuder vi allt i från nybörjarkurs i bugg och

Läs mer

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt?

har du råd med höjd bensinskatt? har du råd med höjd bensinskatt? 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge län. 82 535 000 kronor dyrare med bensin för invånarna här i Blekinge

Läs mer

Flaskposten juni. -15

Flaskposten juni. -15 Flaskposten juni. -15 Sommar, sol och fågelkvitter...då var det åter dags för en förhoppningsvis härlig sommar framför oss. Med lite framförhållning vill vi passa på att tala om att den 7 september har

Läs mer

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013

Aktiviteter 1 juli 31 december 2013 Anhörigcenter Foto: Sofia Sabel Kartan är beskuren och lånad från broschyren Innerstaden Kungsbacka, smakfulla upplevelser Du är välkommen att kontakta oss. Telefon: 0300-83 42 29 E-post: anhorigstod-ao@kungsbacka.se

Läs mer

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden]

Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] Rymdis... och Rymdalina Plåtis, Kattapult [och rymden] . Langt borta i rymden... fast inte så långt som man skulle kunna tro, ligger en liten grön planet, Grönis heter den. Planeten ser ut ungefär som

Läs mer

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans!

När luciatåget tågar ut från Lila så fikar vi på respektive avdelning, på lussebullar och pepparkakor som era barn bakat tillsammans! Nu väntar Lucia och julen står för vår dörr! Ni är varmt välkomna att fira lucia hos med oss fredagen den 12 dec. Vi tänker att alla som vill får vara luciaklädda (lämna kläderna redan på morgonen märkta)

Läs mer

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer.

4. Vad tyckte du om kvaliten på ridningen?: mycket bra Kommentar om ridningen: -man fick rida hur mycket som helst, olika slags turer. Namn: Andrea Renström Resa: Arizona Datum: 9/3 2014 Kommentar mottagande: - Kommentar boende: -underbar stuga, sängarna är jättesköna. Städning varje dag om man vill. Kommentar maten: Maten är grymt god.

Läs mer

Scandinavian training camp 21-28/4 2007.

Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Scandinavian training camp 21-28/4 2007. Inspirerade av Christians historier var vi några som på bussen till Lidingöloppet bestämde oss för att också prova på att åka på träningsläger till Portugal. Här

Läs mer

Yvonne Perman avslutar beskrivningen

Yvonne Perman avslutar beskrivningen Sammandrag av Beskrivarkursen Ett litet sammandrag från Keeshondringens beskrivarkurs, som startade den 10 april 2010 med anatomi m.m, hos Sigrid Hansson i Ucklum och avslutades den 15 maj 2011 på Hörsjöns

Läs mer

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010

Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Whiskyresa till Skottland 21 29 augusti 2010 Mitt namn är Jocum Wigerup, Dooleys Whiskysällskap & Lugnets Whiskyklubb. Tillsammans med Robert van Hal, Whisky Society Skåne, organiserar jag en resa på temat

Läs mer

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013

FEBRUARI 2013. Kvar i Östersund. den 23 februari 2013. VM stafett. den 15 februari 2013 FEBRUARI 2013 Kvar i Östersund den 23 februari 2013 Har nu hunnit vara hemma några dagar efter VM som var en stor upplevelse för min del, tiden hemma har bestått till största delen av vila och återhämtning

Läs mer

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014

Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 2015-01-25 Sidan 1 av 5 Sveriges Ingenjörer Distrikt Väst Verksamhetsberättelse 2014 Sammanfattning av verksamhetsåret Under året har vi genomfört ett antal evenemang och aktiviteter där vi mött cirka

Läs mer

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE

DE NORDISKE HOSPITALS LEGE - 1 - (3) DNHL-Nytt ÅRGÅNG 22 NR 2/2014 DNHL-Nytt ges ut av DNHL:s AU vid ca tre/fyra tillfällen under året och syftet är att vara ett språkrör mellan presidiet för Samarbetsorganisationen DE NORDISKE

Läs mer