Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 1-13 Yvonne Lövgren, sekreterare Monica Holmstrand, verksamhetschef förskola, 1-5.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 1-13 Yvonne Lövgren, sekreterare Monica Holmstrand, verksamhetschef förskola, 1-5."

Transkript

1 Kultur- och utbildningsnämndens (23) Plats och tid: Coop-huset, kl Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 1-13 Yvonne Lövgren, sekreterare Monica Holmstrand, verksamhetschef förskola, 1-5 Utses att justera: Ove Gunnarsson Justeringens plats och tid: Kommunkansliet, Underskrifter:... Sekreterare: Yvonne Lövgren Paragrafer: Ordförande: Annika Engelbrektsson... Justerande: Ove Gunnarsson BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ: Kultur- och utbildningsnämndens : Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Kommunkansliet. Underskrift:

2 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Innehållsförteckning 1 Godkännande av dagordning 2 Sekretessärende 3 Sekretessärende 4 Sekretessärende 5 Utökning av lokaler förskolan/fritidshemmet Pysslingen 6 Verksamhetsanpassning av lokaler information 7 Ang. Degerfors kommuns ekonomiska stöd till folkbildningen 8 Motion: inrättande av kulturråd 9 Fritidsgårdsverksamhet 10 Begäran om beachhandbollsplaner 11 Organisation förskola 12 Förvaltningschefsinformation 13 Teknikcollege - utbildningsbolag 14 Utvecklingsmedel 15 Riktlinjer för verksamhetsbesök 16 Uppdrag till förvaltningen att ta fram underlag gällande satsningar på Läromedel i grundskolan 17 Barnkonventionen 18 Läsåret Fortsatt verksamhet inom projektet Teknikcollege i Örebro län 20 Fristående gymnasieskolor 21 Bokslut 2007

3 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 1 Godkännande av dagordning Föreliggande dagordning godkännes.

4 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 2 Sekretessärende Separat protokoll för ärendet.

5 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 3 Sekretessärende Separat protokoll för ärendet.

6 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 4 Sekretessärende Separat protokoll för ärendet.

7 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 5 Dnr: Utökning av lokaler förskolan/fritidshemmet Pysslingen Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Förskolan/fritidshemmet Pysslingens lokaler vid Slingan 5 utökas med ytterligare en lägenhet från och med Uppdra till verksamhetschefen för förskolan, att i lokalöversynen för grundskolan se över om andra lokaler finns för behovet. Med anledning av ett högt antal inskrivna barn i den natt- och helgöppna avdelningen Pysslingen krävs en utökning av lokaler. Bakgrund År 2005 lämnade Pysslingen sina lokaler vid Slingan 5 för att flytta till en lägenhet på andra våningen i samma hus. Flytten gjordes med anledning av att behovet av förskoleplatser var stort och således inrättades en ny förskoleavdelning i Pysslingens lämnade lokaler. Nuläge I dagsläget är 25 barn inskrivna i verksamheten, 12 förskolebarn samt 13 fritidshemsbarn. Med den vetskap vi har för närvarande kommer ett barn att sluta och fyra barn tillkommer ht Eftersom antalet barn har ökat i verksamheten så har vissa problem uppstått. Ytterligare information i ärendet återfinnes i verksamhetschefens tjänsteskrivelse daterad Då grundskolan har ett behov av att minska lokalyta bör förvaltningen se över om förskolan kan nyttja några av dessa lokaler för sin verksamhet.

8 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 6 Verksamhetsanpassning av lokaler - information Förvaltningschefen redogör för det arbete som pågår med att sammanställa information och fakta till de faktapärmar som kommer att finnas tillgängliga inför beslut om verksamhetsanpassning av lokaler.

9 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 7 Dnr: Ang. Degerfors kommuns ekonomiska stöd till folkbildningen Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Att inte förändra fördelningsprincipen för studieförbunden. 2. Att uppdra åt avdelningschefen för Kultur, Föreningsfrågor och Fritid att genomlysa nuvarande fördelningsprinciper för stöd till studieförbund och till nämnden inkomma med förslag till ev. förändringar. Utredningen bör samordnas med tidigare uppdrag om översyn av föreningsbidrag. Örebro läns bildningsförbund har i en skrivelse föreslagit att Degerfors kommun från och med 2008 riktar ett särskilt stöd till SISU idrottsutbildarna samt höjer det gemensamma stödet till studieförbunden med 40 tkr. Förvaltningen menar att stödet till studieförbunden bör genomlysas och att frågan om nolltaxa för lokaler disponerade av studieförbund bör utredas och förtydligas. I avvaktan på en granskning bör anslag inte förändras.

10 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 8 Dnr: Motion:inrättande av kulturråd hänskjutes till nämnden. Kulturrådets funktion är att förstärka den kulturpolitiska styrningen samt utgöra kontaktyta mellan ansvariga politiker och kulturarbetare, anordnare och brukare. Efter kartläggning och dialog med brukare formulerar Kulturrådet ett årligt kulturuppdrag. Det bör knyta an till det kulturpolitiska programmet och en allmän kulturvision/vision för Degerfors kommun. Exempel på kulturuppdrag kan vara att: -öka möjligheten för medborgarna att uppleva konst som finns i kommunens ägo -etablera ett lokalhistoriskt centrum som lyfter fram bygdens brukstradition -verka för att professionell teater för vuxna och barn visas i kommunen -verka för att vidmakthålla den värmländska berättartraditionen Ytterligare information i ärendet återfinnes i förvaltningschefens tjänsteskrivelse daterad

11 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 9 Dnr: Fritidsgårdsverksamhet Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Avsätts 250 tkr för upprustning av Degerfors fritidsgård, vilket skall finansieras från konto avsatt för verksamhetsanpassning av lokaler. 2. Hos kommunfullmäktige begära tilläggsanslag på 677 tkr för utökade driftskostnader. Förvaltningen har efter fullmäktiges beslut i december 2007 granskat alternativ till fortsatt verksamhet och alternativa lokaler för verksamheten. Förvaltningen finner att den nuvarande lokalen uppfyller de krav som verksamheten ställer, men lokalen bör upprustas och lokalytan är inte utnyttjad på ett effektivt sätt. Under förutsättning att ett långsiktigt hyresavtal träffas med rimlig hyresnivå föreslår förvaltningen att lokalen omdisponeras genom att en ny handikappsanpassad toalett byggs och att de inre rummen rustas till kontor och samlingslokal. Dessutom bör hörnet bakom lokalen på utsidan spärras av och belysning alternativ bevakningskamera sättas upp. Upprustning av finansieras ur medel från konto avsatt för verksamhetsanpassning av lokaler motsvarande 250 tkr. Förvaltningen föreslår att nämnden vänder sig till kommunstyrelsen med begäran om tilläggsanslag utöver tidigare beslutade 500 tkr för utökad driftskostnad. Hyra 182 tkr (enligt tidigare hyresavtal) Fritidsledare 370 tkr Stödpersonal (lönebidrag) 110 tkr Verksamhetskostnader Telefon/kontorsm. mm 10 tkr 5 tkr 677 tkr

12 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 10 Dnr: Begäran om beachhandbollsplaner Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Att stödja begäran av anläggning av beachhandbollsplaner. 2. Uppdrag åt avdelningschefen att, i samverkan med arbetsgruppen för återuppbyggnad och utveckling av Stora Valla området, bevaka att nämndens synpunkter beaktas. Till nämnden har inkommit begäran om inrättande av beachhandbollsplaner. Förvaltningen föreslår nämnden att stödja handbollsklubbens ambition att skapa möjligheter för beachhandboll. Verksamheten bör stärka helhetskonceptet med Stora Vallaområdet som idrottscentrum. Det är angeläget att tilltänkta planer läggs in i en övergripande planering av området.

13 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 11 Dnr: Organisation förskola Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Att inrätta en tjänst som administrativ chef för förskolan i Degerfors kommun. 2. Att ge förvaltningen i uppdrag att precisera befattningen avseende ansvar och befogenhet till nämndens möte i mars Under arbetsåret 2008 kommer verksamhetschef för förskolan i Degerfors kommun att gå i pension. Med hänvisning till tidigare nämndbeslut om förvaltningsorganisation föreslår förvaltningen att funktionen verksamhetschef upphör när nuvarande verksamhetschef går i pension och att tjänsten förändras till administrativ chef för förskolan omfattande 0,5 ssg. Den nya funktionens huvuduppgift skall vara att leda förskolekontorets administrativa verksamhet, bevaka tillämpningen av regelverk samt följa förändringar i uppdrag och riktlinjer, ansvara för kravverksamhet m m. Medarbetare bör tillsättas under våren 2008 för att underlätta en friktionsfri övergång av ansvar och möjliggöra värdefull kunskapsöverföring.

14 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 12 Förvaltningschefsinformation Förvaltningschefen informerar om att förslag till samverkansavtal har diskuterats med Sydnärkes utbildningsförbund vilket innebär att fritt sök råder mellan kommunerna vad det gäller ungdomsgymnasiet.

15 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 13 Dnr: Teknikcollege Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Förvaltningschefen får i uppdrag att fortsätta diskussionerna om att starta ett utbildningsbolag. Behov finns av teknikutbildningar även för vuxna, därför har diskussion förts angående inrättande av ett utbildningsbolag för tekniska utbildningar och certifieringar inom teknikområdet.

16 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 14 Dnr: Utvecklingsmedel hänskjutes till ett extra i samband med nästa nämnd den 6 febr. då ansökningstiden utgår först den 31 jan 2008.

17 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 15 Dnr: Riktlinjer för verksamhetsbesök Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Anta föreslagna riktlinjer för verksamhetsbesök. 2. Att förvaltningen/verksamheten ansvarar för att brukare (elever, föräldrar) ges företräde att presentera synpunkter på verksamheten. Som ett uttryck för nämndens strävan att få god kännedom om verksamheterna sker kontinuerligt verksamhetsbesök. För att besöken skall ge nämndpolitikerna så stort utbyte som möjligt vill förvaltningens föreslå följande riktlinjer. Vid verksamhetsbesök skall följande punkter beaktas: Verksamhetsföreträdare skall ge en generell bild av verksamheten - gärna med stöd i en s.k. SWOT-analys. Tyngdpunkten skall vara i analyser av och diskussioner om verksamheten. En utgångspunkt i verksamhetsbeskrivningen bör vara föregående års kvalitetsredovisning Vid varje besök skall brukare (elever, föräldrar) ges företräde att presentera synpunkter på verksamheten. Det finns anledning att poängtera att specifika ärenden hanteras inte vid verksamhetsbesök utan behandlas enligt gängse praxis för nämndens ärendehantering.

18 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 16 Uppdrag till förvaltningen att ta fram underlag gällande satsningar på läromedel i grundskolan Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Förvaltningen får i uppdrag att ta fram underlag för utökade resurser för läromedel till nämnden den 26 mars Kommunfullmäktige har riktat särskilda medel för satsning på läromedel.

19 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 17 Barnkonventionen hänskjutes till nämnden den 6 febr Ordförande har från barnläkare Lars-Owe Wilsson erhållit checklista utifrån barnkonventionen att användas vid ärendehantering-beredning.

20 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 18 Dnr: Läsåret hänskjutes till nämnden den 6 febr Läsårstider för grund- och gymnasieskolan i Degerfors kommun läsåret skall beslutas. Hänsyn/samordning har tagits till läsårets förläggning i närliggande kommuner inom Örebro län

21 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 19 Dnr: Fortsatt verksamhet inom projektet Teknikcollege i Örebro län Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. Godkänner finansiering för 2008 med kr och för 2009 med kr. Projektet har under det senaste halvåret fördjupat arbetet såväl emellan de ingående skolorna i länet som med de ingående företagen. Ett exempel på detta är den gemensamma handledarutbildningen som startade i slutet av september. Här finns deltagare från samtliga skolor och flera av företagen som kommer att arbeta aktivt för att höja kvaliteten i det framtida samarbetet. Ambitionen framöver är att vidareutveckla Teknikcollege inom länet till ett kompetenscentrum som under samma tak erbjuder både gymnasial och eftergymnasial utbildning i form av vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning, kvalificerad yrkesutbildning och universitetsstudier.

22 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 20 Fristående gymnasieskolor Arbetsutskottets förslag till kultur- och utbildningsnämnden: 1. lägges till handlingarna då några nya skäl för överklagande ej framkommit. Beslut från Skolverket om rätt till bidrag har inkommit gällande: Baggium AB, Örebro Praktiska gymnasium Walthers Gymnasium AB, Karlskoga Jensen education AB, Jensen gymnasium Örebro ThorenGruppen AB, Thoren Business School Örebro

23 Kultur- och utbildningsnämndens KUN Au 21 Bokslut 2007 hänskjutes till nämnden den 6 febr

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2005-12-14 1. ( 10 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 15.00-17.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 46-52 Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid, 53-55.

Övriga deltagande: Peter Morfeldt, förvaltningschef, 46-52 Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid, 53-55. Kultur- och utbildningsnämndens 2008-04-23 1. (12) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.30-15.15 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2006-08-23 1. ( 13 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.40-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2009-10-28 1(21) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00-15.35, Coop-huset sammanträdesrum Annika Engelbrektsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedenquist (FP) Ann Alvenfors (C) Ingvar Eriksson (V) Tjänstgörande

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämndens 1 (17) arbetsutskott Sammanträdesdatum 1 (17) arbetsutskott Plats och tid: Prix-huset kl 15.00-16.25 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf.(s), ej 56 pga av jäv Ove Torpman (s) ordf., 56 Ove Gunnarsson (s) Eric Arvidsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) arbetsutskott

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) arbetsutskott Kultur- och utbildningsnämndens 2008-05-28 1. (18) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordf. (ej ordf. punkt 1 71) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp), ordf. 71 punkt

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Sammanträdesdatum 2005-06-07 Kultur- och utbildningsnämnden 1 (8) Sammanträdesdatum 1 (8) Plats och tid: Beslutande: Övriga deltagande: Utses att justera: Folkets Hus D-salen kl 9.00-11.00 Annika Engelbrektsson ordf. (s) Yvonne Karlsson (s) Fred Kiberu Mpiso (s) Ove

Läs mer

Peter Morfeldt, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid Anna-Lena Sandell, ekonom.

Peter Morfeldt, förvaltningschef Yvonne Lövgren, sekreterare Cay Flydén, avd.chef kultur- och fritid Anna-Lena Sandell, ekonom. Kultur- och utbildningsnämndens 2008-12-03 1. ( 14 ) Plats och tid: Coop-huset, kl 13.00-16.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Anita Birath (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-03-24 1(6) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: Tjänstgörande ersättare: kl. 16.00-16.45, Nya Folkets Hus Karlskoga Annika Engelbrektsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedequist (FP) Ove Gunnarsson (S) Anita

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (c) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (c) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2005-11-23 1. ( 20 ) Plats och tid: Prix-huset kl 14.30-17.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (c)

Läs mer

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna

Förvaltningschef Roland Beijer Nämndsekreterare Cecilia Arrgård Controller Annika Hellberg. Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 14 december 2004 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Barn- och ungdomsförvaltningen,

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s), Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s), Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2006-09-20 1. ( 27) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.30-17.30 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s), 61-83 Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s) ordförande Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp)

Annika Engelbrektsson (s) ordförande Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Kultur- och utbildningsnämndens 2007-08-22 1. (19) Plats och tid: Prixhusets sammanträdesrum, kl. 13.00 15.00. Beslutande: Annika Engelbrektsson (s) ordförande Ove Gunnarsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2007-01-31 1. ( 25 ) Plats och tid: Prix-huset, kl 14.00-17.00 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Ingvar Eriksson (v)

Läs mer

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45

Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 1 (11) Plats och tid Förvaltningskontoret, kl. 17.30 19.45 Beslutande Carl-Göran Svensson (c) Madli-Ann Pohla (m) Staffan Olzon (fp) Christer Grankvist (s) Maria Andersson (s) tjänstgör för Lennart Månsson

Läs mer

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN

NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida.., Sammanträdesdatum KOMMUN NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL.., KOMMUN Barn- och skolnämndens arbetsutskott Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl 17:15-18:30 Göran Pettersson (M),

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (8) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.40 11.30 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V)

Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Servicenämndens 2009-01-30 1. ( 12 ) Plats och tid: Centralförrådet Industrigatan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (S), ordförande Lenny Karlsson (M) Mauri Sukuvaara (V) Övriga deltagande: Jörgen

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10

Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, klockan 09:00 12:10 2010-08-19 1 Plats och tid: Stadshuset, förvaltningschefens arbetsrum, 2010-08-19 klockan 09:00 12:10 Beslutande: Sven-Ingvar Borgquist (M) Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Björn Vallin (FP) Carina Stenman

Läs mer

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämnden 1 (18)

DEGERFORS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad. Kultur- och utbildningsnämnden 1 (18) Sammanträdesdatum 1 (18) Plats och tid: Folkets Hus D-salen kl 13.00-14.50 Beslutande: Annika Engelbrektsson ordf. (s) 52-65 Ove Torpman (s) ordf. 66 Ove Gunnarsson (s) Anita Birath (s) Yvonne Karlsson

Läs mer

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1)

Sammanträdesdatum Sida Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Barn- och utbildningsnämnden 2008-01-30 1 (1) Plats och tid: Stjäneboskolan, Kisa, onsdag 30 januari 2008, kl 08.30-15.00. Beslutande: Jörgen Banck (m), ordförande Kerstin Almqvist (m) Birgitta Olaison

Läs mer

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s)

Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman Birger Svensson Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Utbildningsnämnden 2003-12-16 1 (13) Plats och tid Beslutande D-skolan, kl 13.15 17.05. Bror Sterner (s) Agneta Rönn, t o m 147 (m) Thomas Uppman (s) Birger Svensson (s) Kenneth Rosén, t o m 147 (s) Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott 2015-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) Barn- och utbildningsnämndens arbetskott Plats och tid Kommunhuset 29 april 2014 kl. 08.30 10.45 Beslutande FP Sofia Sjöstrand, ordförande C Ann-Christine Andreasson KD

Läs mer

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot

Elisabeth Rydström(c), ordförande Jörgen Hellberg (fp), vice ordförande Ing-Marie Elfström (s), ledamot Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-30 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Rolands rum, Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna,

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden 2005-12-21 1. (18)

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden 2005-12-21 1. (18) Kultur- och utbildningsnämnden 2005-12-21 1. (18) Plats och tid: Folkets Hus D-salen, kl 13.00-16.35 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Yvonne Karlsson (s) Timo Laaksonen

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-03-18 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 18 mars 2010, kl. 19.00 21.10 Beslutande Ersättare Elisabeth Rydström (C),ordförande

Läs mer

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP)

Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14, Lars Granath (FP), Hans Carlsson (M), Olof Lindberg (FP) Barn- och utbildningsnämnden 1 (6) Plats och tid Hellqvistsalen, Kommunhuset, onsdagen den 9 april 2014, klockan 16.00 18.00 ande Taito Arkkukangas (S), Tauno Arbelius (S), Margareta Barkselius (C) 13-14,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll 2010-10-13 1(18) Tid och plats: BESLUTANDE Ledamöter: kl. 13.00-16.30, Fotbollens hus Ove Gunnarsson ordf. (S) Lars-Gunnar Hedenquist (FP) Anita Birath (S) Ahti Hannila (S) Gisela Lindh (S) Ann Alvenfors

Läs mer

Tina Andersson (m) tjänstgörande ersättare Daniel Markstedt (s) tjänstgörande ersättare

Tina Andersson (m) tjänstgörande ersättare Daniel Markstedt (s) tjänstgörande ersättare 1(13) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 14.00-16.20 Beslutande Ledamöter Anna Moberg (m) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Annika Holmstrand (c) Annika Sahlin (fp) Therese

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande 1 (7) Plats och tid: Kommunkontoret kl. 14.00-15.15 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2: vice ordförande Övriga deltagande Göran Olsson, förvaltningschef

Läs mer

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09:

Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, Kl. 09: 1 Plats och tid: Förvaltningschefens rum Stadshuset Ängelholm, 2013-09-19 Kl. 09:00 10.30 Beslutande: Övriga närvarande: Sven-Ingvar Borgquist (M), ordförande Ann Hörnebrant-Sturesson (C) Lars Nyander

Läs mer

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223

Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) KS040223 Kommunstyrelsen 2004-02-23 1. (7) Plats och tid: Folkets Hus, D-salen, kl. 15.00 16.30 Beslutande: Robert Mörk (s), ordförande Bjarne Rasmussen (s) Frans Maretta (s) ers Annica Blomgren (s) Ove Torpman

Läs mer

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c)

Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Ingvar Eriksson (v) Eric Arvidsson (c) Kultur- och utbildningsnämndens 2007-09-19 1. (25) Plats och tid: Prix-huset, kl 13.00-17.15 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Lars-Gunnar Hedenqvist (fp) Anita Birath (s) Ingvar Eriksson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-04-19, kl 0900-1240 Beslutande Evgeny Krakov, S Markus Forsberg, V Roger Tuomas, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, tf.

Läs mer

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande

Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande 1 (13) Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00-14.45 Beslutande Lars Ottosson (PF), ordförande Lina Löfberg (M), 1:e vice ordförande Kent Holmer (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-03-25 1 Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.50 Louise Branting (C), ordförande Roland Brodin (M),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-03-27 1 Plats och tid Beslutande Skolkansliet, Malung Kl. 08.00-10.00 Sofia Söderström (S), ordförande Ann-Christine Tangen (M) Thomas Fehrm (V) Övriga

Läs mer

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C)

Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson (MP) Pär-Ove Lindqvist (M) Anders Persson (C) LINDESBERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Kindla, kommunhuset, Lindesberg, kl. 10.00 12.00 ande Övriga deltagande Linda Svahn (S) ordförande Linda Andersson (S) v. ordförande Bengt Evertsson

Läs mer

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Sida 1 (12) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Storck, rektor

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden

Barn- och utbildningsnämnden 54 Plats och tid Hjernet, tisdagen den 12 oktober 2010, kl 08.30-08.50. Beslutande Solveig Oscarsson (S), ordförande Kjell Söderlund (S) Eva Overgaard (S) Eleonore Karlsson (S) Johanna Bergström (S) tj

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf.

2014-05-27. Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (1) Plats och tid Rådhus Skåne, rum 303/304 08:30-09:45 Beslutande Fredrik Axelsson (M), ordf. Jonas Fasth (FP), 1:e vice ordf. Anders Tell (S), 2:e vice ordf. Ida Nilsson (MP)

Läs mer

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden 2007-12-19 1. (19)

Sammanträdesdatum Kultur- och utbildningsnämnden 2007-12-19 1. (19) Kultur- och utbildningsnämnden 2007-12-19 1. (19) Plats och tid: Familjecentralen Pilgården, kl 13.00-16.10 Beslutande: Annika Engelbrektsson (s), ordförande Ove Gunnarsson (s) Anita Birath (s) Timo Laaksonen

Läs mer

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02

Utbildningsnämndens arbetsutskott 2013-04-02 NORRTÄLJE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL, K. KOMMUN Utbildningsnämndens arbetsutskott Piats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, Kommunhuset Ankaret Estunavägen 12, Norrtälje kl. 14.00-14.45 Louise Branting (C),

Läs mer

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00

Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 1(16) Plats och tid Kommunkontoret onsdagen den 26 september 2018 kl. 08:30-14:15, ajournering för lunch 12:15-13:00 Beslutande Se särskild förteckning sid 2 Övriga Se särskild förteckning sid 2 Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl 16.30-19.20 Beslutande Annika Holmstrand (c) ordförande Karl-Erik Andersson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOLL Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden. Innehåll SAMMANTRÄDESPROTOLL 2017-03-13 Innehåll 27 Godkännande av ärendelista... 35 28 Utemiljö Tallkottens förskola... 36 29 Delgivningar... 37 30 Anmälan av delegationsbeslut... 38 31 Statusrapport över pågående

Läs mer

Lärande och stöd

Lärande och stöd Lärande och stöd 2007-03-21 97 Plats och tid Verkstaden, sal C, Fabriksgatan 5, Arvika klockan 10 00-15 00 Beslutande Aina Wåhlund, ordförande (s) Lars-Ove Jansson (s) Lisbeth Öjstrand (fp) Ulf Westlund

Läs mer

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M)

Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders Bjurström (M) Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2011-01-25 Plats och tid Barn- och utbildningskontoret, konferensrummet kl. 08.30-11.00 Beslutande Ingrid Noord-Silversten (S) Kerstin Rosenkvist (C) Anders

Läs mer

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35

Birgitta Evensson, Kommunchef, T.o.m 17:30 Robin Karlsson (L), ej tjänstgörande ersättare, Fr.o.m 16:35 1 (10) Plats och tid Silen, 16.00 17.55 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (L) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Bo Eriksson (L) Jörgen Berglund (M) Ulla-Britt Svensson (S) Lena

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Regionförbundets styrelses arbetsutskott Sammanträdesdatum (7) 2011-03-09 1 (7) Plats och tid Onsdag den 9 mars kl. 08.50 09.00 Plats ande Ledamöter Glasriket, Videum Science Park, P G Vejdes väg 15, Växjö Roland Gustbée (m) ordförande Carina Bengtsson (c) Suzanne

Läs mer

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande

Kommunkontoret kl Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 08.30 11.45 Beslutande Ulrika Thulin, ordförande Kerstin Andersson, 1:e vice ordförande Catharina Tann, 2:e vice ordförande Övriga deltagande Per Rosenqvist,

Läs mer

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s)

Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/ Sten-Åke Adlivankin (m), ordförande Jerker Sjögren (kd) Agneta Westerberg (s) Grundskolenämndens arbetsutskott 2001-01-16 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Grundskolekontoret, Vallentuna tisdagen den 16/1 2001

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2011-02-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 08:00 12:00 Beslutande Olof Eriksson (S), ordförande Torbjörn Norén (S), ers f Linda Strand (S) Hans Andersen (S), ers f Laila Andrén

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden

Kultur- och fritidsnämnden Kultur- och fritidsnämnden 2012-04-16 13 Plats och tid Bibliotekets sammanträdesrum, 2012-04-16, kl 13.15-17.30 Beslutande Birgitta Borg (FP), ordförande Titti Hansson (C) ers Kenneth Eriksson (C) Gunilla

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 13.00 14.40 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag VAGGERYDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämndens arbetsutskott 2004-04-15 1 (26) Plats och tid Nämndrummet Skilingehus 2004-04-15 kl. 14.00 16.45 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson

Läs mer

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Karin Dahl-Strandin (s) Barn- och ungdomsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott Datum 2003-04-22 Plats och tid för sammanträdet Barn- och ungdomsförvaltningen, Tuna torg 2, 1 tr, Vallentuna tisdagen den 22 april 2003 kl 17:00-19:00 Jerker Sjögren

Läs mer

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Folkets Hus Hovmantorp 14:30-16:15 ande Ragnar Lindberg (S) ordf. Andreas Eidevåg (S) Ahmed Yonis Warsame (S) Monika Stasny (S) Marcus Dackling (M) Markku Mäntylä (SD) Christel Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kultur- och fritidsnämnden 2010-11-24 Sida 1 (12) Plats och tid Norrabergskyrkan, Askersund kl. 13.00-15.00 Beslutande Övriga deltagande Lennart Andersson (s) ordförande Rolf Arvidsson (s) Gun-Britt Borelius

Läs mer

Protokoll

Protokoll 2011-12-12 Gymnasienämnd Plats och tid Rum Åbytorp, Stadshuset, 2011-12-12, klockan 15:00-15.40 Beslutande Stefan Svensson (S) Per Holm (KD) Katarina Öberg (S) Margareta Engman (M) Thomas Andersson (S)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-11-17 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-10:00 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 15.00-15.35 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-08-29 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Bo-Anders Thornberg (m) ordf Lars Olsson (c) 1:e v ordf Tommy Nilsson (s) 2:e v

Läs mer

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS

Luis Miguel Caneo Jenny Delén. Förvaltningskontoret Karolina Hansen ANSLAG/BEVIS 1 (16) Plats och tid: Kommunkontoret 16.15-18.10 Beslutande Thomas Lindqvist (PF), ordförande Anders Westerlund (S), vice ordförande Luis Miguel Caneo (S), ledamot Emelie Dockenfelt (C), ledamot Jenny

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset i Hultsfred 5 december 2017 kl. 08:30-12.10 ande Lars Rosander, C Åke Nilsson, KD Åke Bergh, M Rosie Folkesson, S Tomas Söreling, S Övriga deltagande Lars Rönnlund,

Läs mer

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS

Katja Larsson (M) ANSLAG/BEVIS Barn- och ungdomsnämnden 2015-10-07 1 (19) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Hörsalen Kl. 13:00-15:30 Maria Hedin (S) ordförande Mensur Dushi (S) 1:e vice ordförande Malin Svan (C) 2:e vice ordförande

Läs mer

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell

Verksamhetschef May Bjerklund Barnomsorgschef Mona-Lisa Sandgren Administrativ chef Lina Rådegård 68 Sekreterare Sandra Norsell 1(12) Barn- och utbildningsnämnden Plats och tid Kommunkontoret, Silen, kl. 14.00-16.00 Beslutande Ledamöter Therese Gustafsson (FP) ers. ordförande Lena Svensson (S) Siv Ögren (S) Annika Holmstrand (C)

Läs mer

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18)

PROTOKOLL Sammanträdesdatum 2008-06-12 1(18) 1(18) Plats och tid: Barnkammaren, kl 10.00 13.00 ande och tjänstgörande ersättare Närvarande ersättare och övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats och tid Eje Engstrand, s, ordf Toni Andersson,

Läs mer

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26

Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 1(7) Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået kl 13.00-14.40 Ajournering: 13.55-14.05 Beslutande Birgitta Jönsson (S) Agnetha Persson (C) 27-29 Charlotte Wachtmeister (M) Karin Wigrup (C) 25-26 Övriga deltagare

Läs mer

Barn- och Utbildningsnämnden (13)

Barn- och Utbildningsnämnden (13) Barn- och Utbildningsnämnden 2008-05-26 1 (13) Tid och plats Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 26 maj 2008 klockan 16.00 17.30, Tingshuset Leif Karlsson (c) Ingridh Anderén

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 10 november 2009, kl 08:30-13:00 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson (V) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Marianne Högberg (s), ordförande Mauri Sukuvaara (v)

Marianne Högberg (s), ordförande Mauri Sukuvaara (v) Servicenämndens 2008-05-30 1. (15) Plats och tid: Nämndhuset E-plan kl 13.00-14.00 Beslutande: Marianne Högberg (s), ordförande Mauri Sukuvaara (v) Övriga deltagande: Jörgen Johansson, förvaltningschef

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD)

ANSLAGSBEVIS. Anne-Louise King (M) Stefan Bengtsson Svärd (M) Jenny Adolphson (C) Siv Anedda (FP) Birgitta Nordström-Kallings (KD) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid Karlbergsskolan, Köping, kl 14.00 16.00 ande Roger Eklund (S), ordf. Viveca Sandberg (S) Gina Lisegran (S) Gordana Jovanovic (S) ersättare Lena Vilhelmsson (S)

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2010-06-16 1 Plats och Tid Stadshuset, kl. 09:00-11:45 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Holger Jonasson

Läs mer

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn

Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Bror Sterner Agneta Rönn Utbildningsnämnden 2004-08-31 1 (14) Plats och tid Kommunhuset, rum 293, kl 08.30-13.10. Beslutande Britta Bergström Bror Sterner Agneta Rönn Monica Lantz Thomas Uppman Stefan Ohlsson Agnetha Bertheau

Läs mer

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl

Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl Utbildningsnämnden 2010-06-17 Plats och tid för sammanträdet Bällstarummet, Tuna torg 1, 2 tr, Vallentuna, torsdagen den 17 juni 2010, kl. 19.00 20.20 Beslutande Ersättare Karin Unnerstad (FP) Anders Idermark

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 2012-09-19 113 Plats och tid Förvaltningskontoret, 2012-09-19, kl 13.00 16.00 Beslutande Jacqueline Doohan (C), ordförande Madeleine Rosenqvist (KD) Lene Hollner

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum,

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 16.00-20.25 Deltagande Beslutande Gert Franzen (c), ordfärande Jaan Kello (m) Anna Johansson (m) Rune Larsson (m) Benkt-Eric

Läs mer

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179

Gunnar Tidemand, kommundirektör Annika Eriksson, kommunsekreterare JanÅke Hermansson, bitr kommundirektör 178 Arkitekt från Skanark 179 Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger kl 8.30-11.00 Beslutande Claes Pettersson ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Anders Söderström (s), ersättare för Sten Fransson (s) Claes Axelson (v)

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens arbetsutskott 2012-04-03 1 Plats och tid Kommunkontoret, Malung, kl. 08.00-08.30. Beslutande Kurt Podgorski (S) ordförande Hans Unander (S) Christin Löfstrand (V) Tom Martinsson (M) Christer

Läs mer

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30

Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 1 Plats och tid Kommunkontoret kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (S) ordförande Kim Svitzer, (PF) ledamot Boel Rosdahl, (S) ledamot Catharina Tann, (S) ledamot Leif Andersson, (V)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Silbodalskolan, kl 15.00-19.00 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Marita Arvidsson (c) Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott

Kultur- och utbildningsnämndens arbetsutskott PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(19) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-03-21, kl 0900-1620 ande Evgeny Krakov, S Linda Jonsson, V Björn Sohlberg, M Övriga deltagande Ingegerd Mäki, kultur-

Läs mer

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40

Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Plats och tid ande Sammanträdesrummet Kindla, kommunhuset Lindesberg Tisdagen den 1 december 2009, kl 08:30-13:40 Pär-Ove Lindqvist (M) ordf Bengt Evertsson ( ) v. ordf Bente Ekström (C) Arnold Bengtsson

Läs mer

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, SO. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Kommunstyrelsens sammanträdesrum, SO. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Kommunstyrelsens barn- och ungdoms utskott Sida 1 2008-01-23 Plats och tid Kommunstyrelsens sammanträdesrum, 16.00-19. SO Deltagande Beslutande Gert Franzen ( c), ordfärande Jaan Kello (m) Anna Johansson

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämndens arbetsutskott 1 (12) Paragrafer 10-18 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningens mötesrum, kl. 08.30 Beslutande Övriga närvarande Utses att justera Rune Persson (S), ordförande Cecilia Örnemark (MP) Helena Dådring

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDEN 2009-11-11 1 Plats och Tid Norrtull, kl. 09:00 12:15 Beslutande Kjell Kaså (C), ordförande Sven Callenberg (C) Ann-Louise Svensson (C) Anders Hansson (C) Harald Hårdstedt (KD),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Utbildningsnämndens arbetsutskott 2008-09-09 1 Plats och tid Beslutande Kommunhuset Ankaret, Kultur o fritidsförvaltningens sammanträdesrum Estunavägen 12, Norrtälje, kl 13.00-15.00 Louise Branting (c),

Läs mer

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40

Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Bällstarummet, Kommunalhuset, Vallentuna tisdagen den 24 april 2001 kl 19.00 20.40 Lars Rundgren

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (13)

Barn- och utbildningsnämnden (13) Barn- och utbildningsnämnden 2017-11-07 1(13) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.30 Mötet ajourneras kl 10.00 10.30 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Utbildningsnämnden Mårthen Backman Peter Friberg Håkan Gustafsson. Mikael Sporgelin Leif Thor Sammanträdesprotokoll Blad 1 (9) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 08.15-10.30. Beslutande Britta Bergström (s) Luiza Kaminska (m) Susann Josefsson (s) Bror Sterner (s) Khalil Abadrabeh (s) Dag Bergentoft

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden (10)

Barn- och utbildningsnämnden (10) Barn- och utbildningsnämnden 2017-02-07 1(10) Plats och tid: Kommunhuset, Bröderna Ericssonrummet, kl 9.00 12.15 Beslutande: Torbjörn Parling (S), ordförande Patrik Fornander (M) Olle Engström (S) Sune

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Årjängs Kommun SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Årjängs gymnasieskola, kl 15.15-18.40 Beslutande Bo Malm (c) ordförande Lotta Hammarström (m) Annika Sahlin (fp) Therese Gustafsson (fp) Stefan

Läs mer

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret

Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare. Förvaltningskontoret 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl. 08.30-10.40 Beslutande Marie Gärdby (C), ordförande Viveca Dahlqvist (PF), 2:e vice ordförande Mikael Malm (S), tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Åke Svensson,

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30

Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Vård- och Omsorgsnämnden 2002-03-20 1 (10) Plats och tid Björntorps konferensrum, kl 09.00-12.30 Beslutande Kerstin Eriksson Ann Svensson Ivan Abrahamsson Klas-Gunnar Appel Hans Nilsson Britt-Marie Kärngren

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 40-47 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Hans Öijerstedt (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s)

Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) GYMNASIENÄMNDEN 2008-01-31 1 Plats och Tid Norrtull, kl 13.00 17.15 Beslutande Kjell Kaså (c), ordförande Sven Callenberg (c) Christer Törnell (kd) Michael Karlsson (s), v ordf Laila Andrén (s) Övriga

Läs mer