RUBINEN NYTT snödroppar utanför hus 42 lördag 10:e mars.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "RUBINEN NYTT 1 2007. snödroppar utanför hus 42 lördag 10:e mars. www.brfrubinen.se"

Transkript

1 RUBINEN NYTT snödroppar utanför hus 42 lördag 10:e mars

2 Digital-Tv Nu är avtalet äntligen klart med Tele2Vision rörande digitalisering i brf. Rubinen! Digitalisering planeras enligt Tele2Vision att ske den 27 mars 2007 i Saltsjö-Boo. De två boxar per hushåll som styrelsen avtalat om kommer att skickas ut till samtliga boende via postavi att hämtas på närmaste utlämningsställe i god tid före den 27 mars. Tele2Vision kommer att gå ut med tre informationsbrev till samtliga boende, bland annat hur man installerar boxen och ställer om kanalerna. De kommer också att ha öppet hus för innevånarna i Saltsjö-Boo med möjlighet att ställa frågor. Det första informations brevet skickades ut förra veckan. Utöver det kollektiva avtal som träffats tillsammans med de övriga bostadsrätts-föreningarna i Västra Orminge, har Styrelsen i Rubinen träffat ett separat avtal som innebär att utbudet för föreningens medlemmar, till största delen kommer att vara detsamma som idag. Utöver det har naturligtvis våra medlemmar möjlighet att teckna individuella avtal med Tele2Vision om andra kanaler enligt den TV-kanalmeny som kommer att skickas ut av företaget. De kanaler som brf Rubinens medlemmar har tillgång till genom föreningens avtal är: 1. Grundutbudet som alltid ingår: SVT 1, 2 och 24, TV 4 och Barnkanalen/Kuskapskanalen. Dessa kanaler kan man se utan digitalbox. 2. Det kollektiva avtalet: Nöjespaketet med TV 3, Kanal 5, TV 8, MTV, TV4+ och Visat Nature/Crime dessutom har i det kollektiva avtalet tillkommit att alla boende med digitaltv-box fritt får TV6 och Aftonbladet/TV Mixpaketet som Styrelsen förhandlat fram åt föreningens medlemmar utöver de angivna: Eurosport, Discovery Channel, Animal Planet, BBC World och Travel Channel.

3 Individuell el-mätning Utvärderingen av de anbud som vi fått in har pågått fram till nu. Tre leverantörer återstår och de ska få visa upp sina lösningar för representanter från styrelsen och Niklas Turnell, HSB Stockholm, som varit styrelsens stöd i upphandlingen. Nästa steg blir att intervjua tre HSB-föreningar som köpt respektive leverantörs system och dessutom titta på systemen på plats. Det vi fokuserar på är driftsäkerhet och information. När detta är genomfört kommer styrelsen att handla upp det fördelaktigaste systemet. Information om när installationen kommer igång återkommer vi med. När installationen är genomförd kommer 6 månaders provdrift utan individuell debitering att genomföras. Information om vår försäkring / bostadsrättstillägget Hur ser ansvarsfördelningen ut vid skada i din bostadsrätt Ansvaret för att reparera och åtgärda skador i en bostadsrätt är uppdelat mellan din bostadsrättsförening och dig som bostadsrättsinnehavare. Du svarar själv för reparation av skador på det som hör till lägenheten enligt föreningens stadgar (finns i Välkommenpärmen). Hit räknas bland annat: ytskikt på väggar, golv och tak, jämte underliggande behandling samt fuktisolerande ytskikt i badrum och våtrum innerväggar som inte är bärande inredning t.ex. sanitetsporslin och vitvaror ytter- och innerdörrar samt fönsterglas synliga delar av avlopps- och vattenledningar. Bostadsrättsföreningen svarar för reparation av skador på de delar av fastigheten som inte tillhör ditt ansvar. Föreningen svarar också för reparation av alla skador som beror på brand eller vattenledningsskada. När exempelvis en vattenskada inträffar är det vanligt att skadan omfattar både delar av lägenheten som du ansvarar för och delar som föreningen ansvarar för. Ansvaret för att åtgärda följderna delas då upp mellan dig och föreningen. Om skadan uppkommit på grund av att någon har varit vårdslös kan ansvaret för att ersätta skadan fördelas på annat sätt. Försäkringar Det finns tre försäkringar som gäller för din bostadsrätt 1. Fastighetsförsäkringen gäller skador på de delar av fastigheten som inte hör till lägenheterna och för skador som beror på brand- eller trycksatt vattenledningsskada ( d.v.s. vatten som kommer ur kranarna). Brf. Rubinen har tecknat sin fastighetsförsäkring hos HSB Försäkring AB. Självrisken för föreningen är 19,800 kronor. 2. Det kollektiva Bostadsrättstillägget som föreningen fattade beslut om vid årsstämman 2006 gäller från och med 1 januari Det gemensamma bostadsrättstillägget gäller för skador på lägenhetens fasta inredning och har tecknats med If. Självrisken för den boende är 2,000 kronor. 3. Hemförsäkringen gäller för lägenhetens lösöre och tecknas av den boende.

4 Checklista vid skada 1. Anmäl felet till HSB felanmälan vardagar telefon Vid akut skada kvällar och helger ring HSB jourtelefon eller meddela någon ur styrelsen. Den här tjänsten kostar oss mycket pengar och jourmontören kräver medgivande från behörig styrelsemedlem för att rycka ut 3. Vid misstänkt försäkringsärende kommer en skadereglerare från Cunningham Lindsey Sweden AB, som är ett oberoende skaderegleringsföretag som anlitas både av HSB och If. Skadan besiktigas inom några dagar. Skaderegleraren bedömer om skadan täcks av fastighetsförsäkringen eller bostadsrättstillägget och meddelar respektive försäkringsbolag som beslutar om ersättning. 4. Skaderegleraren kontaktar en av de entreprenörer som försäkringsbolaget valt att samarbeta med, en så kallad förtroendeentreprenör och gör för din räkning en beställning för att åtgärda skadan. Skaderegleraren meddelar dig därefter vem som är entreprenör. 5. Entreprenören sänder en faktura på utfört arbete till dig som du betalar. 6. Entreprenören sänder en kopia av fakturan till skaderegleraren som efter kontroll sänder den vidare till försäkringsbolaget. Försäkringsbolaget betalar ut ersättning till dig. Ersättningen motsvarar kostnaderna för att åtgärda skadan med avdrag för självrisk och eventuella åldersavdrag. Åldersavdrag Bostadsrättstillägget ersätter inte alltid hela kostnaden för nytt material, t.ex. tapeter och golvbeläggningar. Avdrag görs för den ålder som materialet i lägenheten har då skadan inträffar. Information om åldersavdragets storlek kan fås från försäkringsbolaget. Om skadan i din lägenhet beror på brand- eller vattenledningsskada regleras hela skadan på fastighetsförsäkringen. Även på ersättning från fastighetsförsäkringen görs åldersavdrag. Du är därför skyldig att betala ersättning för åldersavdrag på material som du enligt föreningens stadgar ansvarar för. I dessa fall betalar du däremot inte självrisk. Entreprenörens arbeten Vid skada som ersätts av bostadsrättstillägget är du beställare av arbeten för att åtgärda skadan. Det medför bland annat att konsumenttjänstlagens regler om garanti på utfört arbete med mera gäller för dig. Om du vill beställa andra arbeten eller material än vad som krävs för att återställa efter skadan kan du kontakta den utvalde entreprenören. Skador på bohag med mera Skador på bohag och annat lösöre får du själv anmäla till ditt hemförsäkringsbolag. Flaggstången Vi kommer att se över flaggstångens konstruktion och återgå till en enklare variant med lina på insidan. Vi EFTERLYSER någon som kan hjälpa till att hissa och ta ner flaggan ett par gånger om året. Lämna en lapp med ditt namn och telefonnummer i Rubinens brevlåda.

5 VÅR UTEMILJÖ Markgruppen håller på att ta in anbud på att göra om våra lekplatser. Som vi tidigare berättat fick vi vid den senaste lekplatsbesiktningen en del anmärkningar på några av våra lekredskap, detta pga nya EU regler. Efter tips och synpunkter från några småbarnsföräldrar kommer vi att koncentrera småbarnsleken till de två lekplatserna vid flaggstången. Inte ett enda tips/önskemål från övriga boende har kommit oss tillhanda om vad vi ska göra för att göra våra gårdar mer trivsamma. Nyinflyttade i BRF Rubinen Vi hälsar följande medlemmar välkomna till vår förening Ilias & Prodromos Angelidis, hus 37 Våren är på gång och vi vill påminna om följande. Blomkrukor och balkonglådor får ej ställas på- eller hänga utanför balkongräcke, om du inte bor på nedre botten. Allt som kan falla ner och skada våra medlemmar eller egendom är föreningens ansvar. Detsamma gäller för parabolantenner som måste placeras med för ändamålet avsedd fästanordning inne på balkongen, som vi tidigare meddelat. Bilkörning och mopedåkning är inte tillåtet på våra gårdar. Det är inte heller tillåtet att parkera på våra gräsmattor. RADONMÄTNING Radonmätning pågår fortfarande i våra fastigheter och de som har dosor utplacerade kommer att få ett meddelande om när det är dags att samla in dosorna. Resultat av denna mätning kommer att redovisas i Rubinen-Nytt. Vi har lagt in lite bilder från vår förening på hemsidan har DU någon fin bild som du vill dela med dig av? Kontakta Marianne Falk i 34:an.

6 Stamrensning Efter ett stort antal stopp i rören under det sista halvåret har vi genomfört en stamrensning i samtliga fastigheters bottenvåningar. Dessa rör som ligger under fastigheterna ingick inte i det stambyte som gjordes I samband med rensningen har läckande rör åtgärdats. Utlämning av cyklar Utlämning av vinterförvarade cyklar kommer att ske i slutet av mars. Datum kommer att aviseras i samtliga portar. Vårstädning Boka i er almanacka helgen den maj för årets vårstädning. Vi ska göra våra gårdar fina, plantera blommor bära fram utemöbler, montera fönster i lekstugan mm mm Vi återkommer med avisering i portarna och agenda. Vi avslutar som vanligt med korvgrillning nere i föreningslokalen. Besök gärna vår hemsida vårhälsningar STYRELSEN

RENOVERING. VEMS ÄR ANSVARET? OVE SCHRAMM 9 APRIL 2013

RENOVERING. VEMS ÄR ANSVARET? OVE SCHRAMM 9 APRIL 2013 RENOVERING. VEMS ÄR ANSVARET? OVE SCHRAMM 9 APRIL 2013 2013-04-09 HSB Riksförbund Sid 2 ANSVAR Vem ansvar för renoveringen i lägenheten? VEM ANSVARAR? BOSTADSRÄTTSLAGEN 7 KAP 12 Bostadsrättshavarens ansvar

Läs mer

Vattenskador i bostadsrätt. Förslag på hantering för föreningar och boende

Vattenskador i bostadsrätt. Förslag på hantering för föreningar och boende Vattenskador i bostadsrätt Förslag på hantering för föreningar och boende Reparations- och underhållsansvar i bostadsrätter Att ha underhållsansvar betyder att svara för de reparations- och underhållsåtgärder

Läs mer

BRF NIPFJÄLLET 10 ORG.NR

BRF NIPFJÄLLET 10 ORG.NR VATTENSKADOR BRF NIPFJÄLLET 10 A. ALLMÄNT Vårt kallvatten levereras av Stockholm vatten och varmvattnet kommer från Fortum till både fjärrvärme och varmvatten i kranarna. All vattenförbrukning faktureras

Läs mer

När du har fått en skada på din bostadsrätt

När du har fått en skada på din bostadsrätt När du har fått en skada på din bostadsrätt Sidan 2 Sidan 3 Vad händer nu? Du har säkert en del funderingar när du har fått en skada på din bostadsrätt, till exempel om vad som händer nu. Med den här broschyren

Läs mer

Denna information är en generell beskrivning. För försäkringsavtalet gäller det försäkringsbrev och försäkringsvillkor som gäller för er försäkring.

Denna information är en generell beskrivning. För försäkringsavtalet gäller det försäkringsbrev och försäkringsvillkor som gäller för er försäkring. Information om försäkring och skadereglering i samband med skada i bostadsrättsförening Denna information är en generell beskrivning. För försäkringsavtalet gäller det försäkringsbrev och försäkringsvillkor

Läs mer

När du har fått en skada på din bostadsrätt

När du har fått en skada på din bostadsrätt När du har fått en skada på din bostadsrätt Sidan 2 Vad händer nu? Du har säkert en del funderingar när du har fått en skada på din bostadsrätt, till exempel om vad som händer nu. Med den här broschyren

Läs mer

Vägledning för hantering av. vattenskador

Vägledning för hantering av. vattenskador Vägledning för hantering av vattenskador 2 vägledning för hantering av vattenskador Inledning En skada på grund av vatten kan uppstå av många olika orsaker och skadorna kan se ut på olika sätt. Gemensamt

Läs mer

När du fått en skada på din bostadsrätt

När du fått en skada på din bostadsrätt När du fått en skada på din bostadsrätt Sidan 2 Vad händer nu? Du har säkert en del funderingar i samband med skadan du drabbats av i din bostadsrätt. Med den här broschyren hoppas vi kunna ge dig svar

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010.

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö - antagna den 19 januari 2010. 1 Föreningens firma och säte Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö. Organisationsnummer är

Läs mer

BOSTADSRÄTTSHAVARENS RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER

BOSTADSRÄTTSHAVARENS RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER Lundby Kyrkby BOSTADSRÄTTSHAVARENS RÄTTIGHETER OCH SKYLDIGHETER ANGÅENDE 32 I FÖRENINGENS STADGAR Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter Bostadsrättshavaren skall på egen bekostnad hålla lägenheten

Läs mer

Underhåll och reparationer Har något gått sönder hos dig? Är du rätt försäkrad? bostadsrättsförsäkring tillägg Vill du bygga om?

Underhåll och reparationer Har något gått sönder hos dig? Är du rätt försäkrad? bostadsrättsförsäkring tillägg Vill du bygga om? Underhåll och reparationer Har något gått sönder hos dig? Då kanske du undrar om du själv måste laga det eller om föreningen kan stå för kostnaderna? Börja med att titta i den bifogade listan vem som ansvarar

Läs mer

Reglering fastighetsskada med Brandkontoret. Niklas Brodin

Reglering fastighetsskada med Brandkontoret. Niklas Brodin Reglering fastighetsskada med Brandkontoret Niklas Brodin 2015-02-10 Hur vill vi att det ska fungera? - Kunden anmäler skada till Brandkontoret - Brandkontoret besiktar skadan och bestämmer åldersavdrag

Läs mer

Skaderutiner Bostadsrättsföreningar

Skaderutiner Bostadsrättsföreningar Skaderutiner Bostadsrättsföreningar Nedan beskrivs den normala gången efter inträffad skada. Avvikelser härifrån kan ske efter särskild överenskommelse med försäkrinsgbolagets handläggare. Vid kontakter

Läs mer

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt.

Anmäl till felanmälan om du får stopp i avloppet. Rensa golvbrunn i badrummet ofta så slipper du stopp och dålig lukt. Andra handsuthyrning Bostadsrättinnehavaren får hyra ut lägenheten i andra hand till annan om styrelsen ger sitt samtycke.samtycket begränsas i tid. Se mer informaton i stadgar 42 Avgifter Instats och

Läs mer

Version 1.1 Sida 1 av 9. Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Åbylund i Västerhaninge kallas härmed till

Version 1.1 Sida 1 av 9. Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Åbylund i Västerhaninge kallas härmed till Version 1.1 Sida 1 av 9 K A L L E L S E Medlemmarna i HSB Bostadsrättsförening Åbylund i Västerhaninge kallas härmed till EXTRA FÖRENINGSSTÄMMA ang. ansvar för ventilationsutrustning TID: TORSDAGEN DEN

Läs mer

Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsföreningen och bostadsrättshavaren gällande inre underhåll och reparationer

Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsföreningen och bostadsrättshavaren gällande inre underhåll och reparationer Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsföreningen och bostadsrättshavaren gällande inre underhåll och reparationer Som bostadsrättsinnehavare måste du själv bekosta reparationer och förbättringar på sådant

Läs mer

När du har fått en skada på din bostadsrätt

När du har fått en skada på din bostadsrätt När du har fått en skada på din bostadsrätt Sidan 2 Vad händer nu? Du har säkert en del funderingar när du har fått en skada på din bostadsrätt, till exempel om vad som händer nu. Med den här broschyren

Läs mer

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm

Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm Stadgar för BRF Flaggan 9 i Stockholm 2016-06-15 1. Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Flaggan 9 i Stockholm 2. Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

3. Åtgärda skador oberoende vem som förorsakat skadan i lägenheten. Det gäller även om grannen förorsakat skadan

3. Åtgärda skador oberoende vem som förorsakat skadan i lägenheten. Det gäller även om grannen förorsakat skadan Brf Ingenjören 3. Vem svarar för lägenhetsunderhållet och Lägenhetens inre? Enligt bostadsrättslagen och våra stadgar skall en bostadsrättshavare på egen bekostnad hålla lägenheten i gott skick. Sammanfattning

Läs mer

Försäkringar. Kap 10. Ansvarsfördelning mellan föreningen och de boende

Försäkringar. Kap 10. Ansvarsfördelning mellan föreningen och de boende Kapitel 10 Försäkringar Kap 10 Ansvarsförsäkring mellan föreningen och de boende Föreningens fastighetsförsäkring Styrelseansvarsförsäkring Bostadsrättstillägget Hemförsäkring En bostadsrättsförenings

Läs mer

Insats, årsavgift, överlåtelseavgift, pantsättningsavgift samt upplåtelseavgift fastställs av styrelsen.

Insats, årsavgift, överlåtelseavgift, pantsättningsavgift samt upplåtelseavgift fastställs av styrelsen. 12 INSATS, AVGIFTER M M För varje bostadsrätt skall till föreningen betalas insats och årsavgift samt i förekommande fall upplåtelseavgift, överlåtelseavgift och pantsättningsavgift. Insats, årsavgift,

Läs mer

Information rörande inglasade balkonger/vindskydd Handlingsregler för den som står i begrepp att utföra inglasning/vindskydd:

Information rörande inglasade balkonger/vindskydd Handlingsregler för den som står i begrepp att utföra inglasning/vindskydd: Bilaga 2.2 Information rörande inglasade balkonger/vindskydd Handlingsregler för den som står i begrepp att utföra inglasning/vindskydd: - Anmäl till styrelsen avsikten och bifoga ritningar/skisser på

Läs mer

Forsikringer i BRF Öddö Brygga

Forsikringer i BRF Öddö Brygga Forsikringer i BRF Öddö Brygga Öddö, desember 2014 BRFenes forsikringer Det er styrenes ansvar å sørge for at BRFene er hensiktsmessig forsikret. BRFenes forsikringer omfatter: Eiendomsforsikring (fullverdiforsikring

Läs mer

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34

En bostadsrättsinnehavare får upplåta sin lägenhet i andra hand med beaktande av de regler som anges i Brf. Vallens stadgar och 34 1 Antenner: Brf. Vallen är ansluten till Sweden On Lines Kabel TV, vi har därför inga TV eller radio antenner på våra tak. Det är inte tillåtet att ha egna antenner eller paraboler på tak eller utanför

Läs mer

Vad händer nu? Din bostadsrättsförsäkring gäller för. Som bostadsrättsinnehavare är du underhållsskyldig

Vad händer nu? Din bostadsrättsförsäkring gäller för. Som bostadsrättsinnehavare är du underhållsskyldig emotive När du fått headline en skada på Brochure din descriptor bostadsrätt 2 Skada bostadsrätt Vad händer nu? Du har säkert en del funderingar i samband med skadan du drabbats av i din bostadsrätt. Med

Läs mer

SKADEHANTERING OCH INFORMATION VID VATTEN- OCH FÖRSÄKRINGSSKADOR PÅ DEN EGNA BOSTADSRÄTTEN

SKADEHANTERING OCH INFORMATION VID VATTEN- OCH FÖRSÄKRINGSSKADOR PÅ DEN EGNA BOSTADSRÄTTEN BOENDEINFORMATION FRÅN DIN FASTIGHETSSKÖTARE SKADEHANTERING OCH INFORMATION VID VATTEN- OCH FÖRSÄKRINGSSKADOR PÅ DEN EGNA BOSTADSRÄTTEN Vad händer nu? Vem betalar kostnaderna? Hur påverkar detta mig? El

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget BRF FINNBERGET POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i föreningens stadgar gäller: Bostadsrättshavaren

Läs mer

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm

Brf Ingenjören 6 Blekingegatan 12, 12A, 12B Stockholm Funderar du på att renovera din lägenhet? Som bostadsrättshavare har du många rättigheter, men även en del skyldigheter. Att äga en bostadsrätt innebär inte att du äger lägenheten. Det innebär medlemskap

Läs mer

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad

Välkommen till Brf Midgård i Karlstad Välkommen till Brf Midgård i Karlstad hem.bredband.net/mid 2010-06-22 Brf Midgård i Karlstad 2010/2011 hem.bredband.net/mid Ordförande Sekreterare Ledamot Kristina Dedorson Johanna Andersson Nils Lidén

Läs mer

Underhåll och reparation av din bostad

Underhåll och reparation av din bostad Underhåll och reparation av din bostad EN GUIDE TILL HUR ANSVARSFÖRDELNINGEN SER UT Vem har underhållsansvaret? Bostadsrättshavaren ansvarar för att underhålla lägenhetens inre. Underhållsansvaret regleras

Läs mer

Senast reviderad: 2013-03

Senast reviderad: 2013-03 Välkomna till Vi vill hälsa dig välkommen som medlem till Brf Trädgården i Karlstad och hoppas att du kommer trivas här. Här kommer information som varje medlem bör känna till. Är det något du funderar

Läs mer

Fastighetsskötsel & trivselfrågor

Fastighetsskötsel & trivselfrågor Fastighetsskötsel & trivselfrågor 1. Hiss Om någon fastnat i hissen tillkalla alltid akut hjälp genom att ringa till hissjouren. Vid annat fel ringer Du också hissjouren. Ringer Du före kl 14.00 så åtgärdas

Läs mer

Förslag till ändring av stadgar

Förslag till ändring av stadgar 1 Brf Markan i Järvastaden Förslag till ändring av stadgar Föreningen har nu funnits några år och styrelsen har funnit behov av att göra en del justeringar i stadgarna. För att ändra föreningens stadgar

Läs mer

BRF Kolveden i Käppala 2007

BRF Kolveden i Käppala 2007 BRF Kolveden i Käppala 2007 ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER Ett förtydligande av stadgarna Ansvar för ordningen. Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010

Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Stadgar för BRF Ateljéhuset 2010 Organisationsnummer 769619-1803. Antagna den 7 mars 2011, reviderade 28 november 2012. 1 FÖRENINGENS NAMN Föreningens firma är Bostadsrättsföreningen Ateljéhuset 2010.

Läs mer

Vem svarar för underhållet? 1 Tolkning av bostadsrättshavarens underhållsansvar utifrån Riksbyggens normalstadgar och regler i bostadsrättslagen

Vem svarar för underhållet? 1 Tolkning av bostadsrättshavarens underhållsansvar utifrån Riksbyggens normalstadgar och regler i bostadsrättslagen LIMNOLOGEN 1 Styrelsen 2018-08-27 Vem svarar för underhållet? 1 Tolkning av bostadsrättshavarens underhållsansvar utifrån Riksbyggens normalstadgar och regler i bostadsrättslagen 1 Texten bygger i allt

Läs mer

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande.

Andrahandsuthyrning Andrahandsuthyrning får endast ske med föreningens godkännande. Vi som bor i Bostadsrättsföreningen (Brf) Sillgrisslan är delägare och äger tillsammans föreningen. Föreningens kostnader blir dina kostnader. Allt vi kan påverka för att öka trivseln i föreningen leder

Läs mer

Hemförsäkring. Vara behjälplig vid storskada. Trygghet för Bostadsrättsföreningen 20 40% saknar hemförsäkring Trygghet för den boende

Hemförsäkring. Vara behjälplig vid storskada. Trygghet för Bostadsrättsföreningen 20 40% saknar hemförsäkring Trygghet för den boende Information angående Hemförsäkring samt Bostadsrättsförsäkring- Skadeförebyggande Denna information hade försäkringsmäklarna Kent Nilsson och Robert Carlsson, Willis på Boende informationen den 3 december

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen JASMINEN 3 1 Föreningens namn antagna den 10 januari 2006 Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Jasminen 3 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

VEM ANSVARAR FÖR UNDERHÅLLET? i stadgarna Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter

VEM ANSVARAR FÖR UNDERHÅLLET? i stadgarna Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter VEM ANSVARAR FÖR UNDERHÅLLET? 35-43 i stadgarna Bostadsrättshavarens rättigheter och skyldigheter 35 Bostadsrättshavarens ansvar Bostadsrättshavaren ska på egen bekostnad hålla det inre av lägenheten i

Läs mer

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen!

Har Du frågor Har Du funderingar över något som tas upp i dessa regler är Du alltid välkommen att kontakta styrelsen! ORDNINGSREGLER FÖR BRF TANTOTORGET Det här bör Du veta om föreningens ordningsregler: Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa de

Läs mer

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva

Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva TILL HSB:s Bostadsrättsförening ÖRBY SLOTT Inte bara ett sätt att bo - ett sätt att leva Det är att äga hus och utemiljö tillsammans, att hjälpas åt att vårda den gemensamma egendomen. Att känna gemenskap,

Läs mer

Känn dig trygg i vått och torrt

Känn dig trygg i vått och torrt Känn dig trygg i vått och torrt Buildings denna broschyr ger dig råd om hur du kan förebygga vattenskador i ditt hem. Ett samarbete alla vinner på Sveriges BostadsrättsCentrum, SBC, och If har sedan många

Läs mer

När ni har fått en skada i er förening

När ni har fått en skada i er förening När ni har fått en skada i er förening Sidan 2 Sidan 3 Den här broschyren vänder sig till er som sitter i styrelsen för en bostadsrättsförening. Vi ger svar på några vanliga frågor om ansvar och försäkringar

Läs mer

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget

Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget POLICY FÖR SKÖTSEL OCH RENOVERING 1(6) Policy för skötsel och renovering av bostadsrätter, Brf Finnberget Ansvar för skötsel och renovering Enligt 13 i Föreningens stadgar gäller att Bostadsrättshavaren

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Pennteckningen 3. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Bostadsrattsforeningen Tallstigen 2

Bostadsrattsforeningen Tallstigen 2 Bostadsrattsforeningen Tallstigen 2 Rekommendation for tolkning av Bostadsgarantis monsterstadgar 32 Bostadsrattshavaren har en till tiden obegransad nyttjanderatt till sin lagenhet. Foreningens hus, och

Läs mer

Ansvarsfördelning för skador i och utanför lägenheten

Ansvarsfördelning för skador i och utanför lägenheten Ansvarsfördelning för skador i och utanför lägenheten Ansvarsfördelning mellan bostadsrättsförening och bostadsrättshavare. I denna broschyr kan du läsa mer om vem som bär ansvaret för skador i och utanför

Läs mer

Ny lagstiftning. Den 1 april 2003 förändrades delar av bostadsrättslagen Nya stadgar krävs Andra justeringar har samtidigt gjorts

Ny lagstiftning. Den 1 april 2003 förändrades delar av bostadsrättslagen Nya stadgar krävs Andra justeringar har samtidigt gjorts Nya stadgar för f brf Bågen Ny lagstiftning Den 1 april 2003 förändrades delar av bostadsrättslagen Nya stadgar krävs Andra justeringar har samtidigt gjorts Uppdelning Stadgar följer lagen / föreningsspecifikt

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Välten 9 Antagna den 27/3 2007 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Välten 9. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Fördelning av ansvar och kostnader för reparationer och underhåll mellan bostadsrättshavare och bostadsrättsföreningen

Fördelning av ansvar och kostnader för reparationer och underhåll mellan bostadsrättshavare och bostadsrättsföreningen 1 (6) Policy, ursprungligen daterad september 2001, styrelsebeslut 2018-04-17 Fördelning av ansvar och kostnader för reparationer och underhåll mellan bostadsrättshavare och bostadsrättsföreningen Bakgrund

Läs mer

Information till samtliga medlemmar inom Brf. Silverdals Torg

Information till samtliga medlemmar inom Brf. Silverdals Torg Att bo i bostadsrätt En bostadsrätt disponerar man med s. k. nyttjanderätt. Föreningen äger alla hus och gemensamhetslokaler. De boende äger tillsammans föreningen. Bostadsrätten är en förmögenhetstillgång

Läs mer

Län Skåne Gatuadress Tellusgatan 6 C Kommun Lund Storlek 1 rum (1 sovrum) / 21.7 m² Område Planetstaden Tillträde tidigast Enligt överenskommelse

Län Skåne Gatuadress Tellusgatan 6 C Kommun Lund Storlek 1 rum (1 sovrum) / 21.7 m² Område Planetstaden Tillträde tidigast Enligt överenskommelse Län Skåne Gatuadress Kommun Lund Storlek 1 rum (1 sovrum) / 21.7 m² Område Planetstaden Tillträde tidigast Enligt överenskommelse " Detta är den perfekta studentbostaden! Låg avgift ger ett billigt boende.

Läs mer

Drabbats av en skada? HSB Malmö

Drabbats av en skada? HSB Malmö Drabbats av en skada? HSB Malmö Rutinerna i denna trycksak gäller endast de föreningar som har tecknat en fastighetsförsäkring genom HSB Malmö Gäller från 2017-01-01 Till dig som ska anmäla en skada vem

Läs mer

När du fått en skada på din bostadsrätt

När du fått en skada på din bostadsrätt När du fått en skada på din bostadsrätt Vad händer nu? Du har säkert en del funderingar i samband med skadan du drabbats av i din bostadsrätt. Med den här broschyren hoppas vi kunna ge dig svar på de vanligaste

Läs mer

Vem svarar för underhållet? Nuvarande och 2004 års normalstadgar.

Vem svarar för underhållet? Nuvarande och 2004 års normalstadgar. Vem svarar för underhållet? Nuvarande och 2004 års normalstadgar. Tolkning av underhållsansvaret enligt Riksbyggens normalstadgar. Underhållsansvaret har förändrats i vissa avseenden jämfört med 2004 års

Läs mer

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning

Handbok. Tips, regler och bestämmelser. April 2008. Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28. Fastighetshuset/Bostadsrättsbildning Handbok Tips, regler och bestämmelser April 2008 Bostadsrättsföreningen Lillsjönäs 22-28 Innehåll 1. En handbok för föreningsmedlemmar 2. Om föreningen och huset 3. Allmänna ordningsregler 4. Förvaltning

Läs mer

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar

PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar PROPOSITION 1 Uppdaterade Stadgar Förslag till uppdaterade stadgar, ändringar markerade med GULT Stadgar för Bostadsrättsföreningen Gröna Husen Lidingö antagna den 30 september 2015. 1 Föreningens firma

Läs mer

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14

Brf Hagalunden. Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering 2015-10-14 2 Brf Hagalunden Stambyte och våtrumsrenovering Agenda Varför stambyte? Åtgärdsprogram Tider Försäkringar Kostnader Beslutsfrågor 3 Brf Hagalunden

Läs mer

Dagordning vid ordinarie Föreningsstämma Brf Fyrisäng torsdagen 19 maj 2016

Dagordning vid ordinarie Föreningsstämma Brf Fyrisäng torsdagen 19 maj 2016 Dagordning vid ordinarie Föreningsstämma Brf Fyrisäng torsdagen 19 maj 2016 1 Stämmans öppnande 2 Upprättande av röstlängd 3 Val av ordförande vid stämman 4 Anmälan av ordförandens val av protokollförare

Läs mer

Välkommen till Brf. Nattsländan!

Välkommen till Brf. Nattsländan! Bostadsrättsföreningen Nattsländan i Järvastaden Välkomstbrev - version 1.2 2019-01-10 Sid 1 (5) Välkommen till Brf. Nattsländan! Vi vill hälsa dig varmt välkommen som medlem till bostadsrättsföreningen

Läs mer

Fördelning av ansvar och kostnader för reparationer och underhåll mellan bostadsrättshavare och bostadsrättsföreningen

Fördelning av ansvar och kostnader för reparationer och underhåll mellan bostadsrättshavare och bostadsrättsföreningen 1 (6) Policy, ursprungligen daterad september 2001, uppdaterad 2014-03-20 Fördelning av ansvar och kostnader för reparationer och underhåll mellan bostadsrättshavare och bostadsrättsföreningen Bakgrund

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler

Trivsel- och ordningsregler Trivsel- och ordningsregler Viktiga telefonnummer och e-postadresser. Drift och skötsel, felanmälan vardagar 7:00 17:00: 08-560 502 19 eller www.jensendrift.se Jouranmälan utanför kontorstid Vardagar 17.00

Läs mer

HSB Gemensamt Bostadsrättstilläggsvillkor i samarbete med If Skadeförsäkring AB

HSB Gemensamt Bostadsrättstilläggsvillkor i samarbete med If Skadeförsäkring AB HSB Gemensamt Bostadsrättstilläggsvillkor i samarbete med If Skadeförsäkring AB HSB Gemensamt Bostadsrättstillägg // Version 1 1 HSB bostadsrättsförsäkring Försäkringsvillkor 1 januari 2007 1. Försäkrad

Läs mer

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II

VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II VÄLKOMMEN till Brf SOLTORPET II Telefon: 0725-425 339 Post till styrelsen i brevlåda 16D Hemsida: www.soltorpet2.se Detta informationsblad är avsett att tillhöra Din lägenhet. Det finns att ladda ner från

Läs mer

Rättigheter och Skyldigheter Vem svarar för underhåll av Gåshaga Pirar 5s lägenheter?

Rättigheter och Skyldigheter Vem svarar för underhåll av Gåshaga Pirar 5s lägenheter? 1 Rättigheter och Skyldigheter Vem svarar för underhåll av Gåshaga Pirar 5s lägenheter? Underhållsskyldighet enligt 32 i bostadsrättsföreningens stadgar. Innebörden av bostadsrättshavarens skyldighet att

Läs mer

Styrelsens konstituering

Styrelsens konstituering Styrelsens konstituering Efter val på föreningsstämman och konstituering har styrelsen följande utseende och ledamöterna följande ansvarsområden: Ordförande Vice ordförande Sekreterare Styrelseledamot

Läs mer

Särskilt villkor Bostadsrättsförsäkring

Särskilt villkor Bostadsrättsförsäkring Sid 1 (5) 8ae32df6-0cc5-43bd-8019-8509215b27f2 Särskilt villkor Bostadsrättsförsäkring Kollektiv Med tillämpning av villkoren i övrigt gäller följande komplettering och ändring. A. Egendomsförsäkring 01.

Läs mer

Stadgar för bostadsrättsföreningen Floragården Antagna den 22 april 2002 1 Föreningens namn Föreningens namn (firma) är Bostadsrättsföreningen Floragården 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN

GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN GODA GRANNAR ORDNINGS- OCH TRIVSELREGLER FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄPPELGÅRDEN FÖR DEN GEMENSAMMA TREVNADEN gäller några allmänna regler för alla som bor i bostadsrättsföreningen Äppelgården. Att visa

Läs mer

ANSVARSFÖRDELNING BRF - BRH BRF BRH BRF = Bostadsrättsföreningen, BRH = Bostadsrättshavaren (medlemmen)

ANSVARSFÖRDELNING BRF - BRH BRF BRH BRF = Bostadsrättsföreningen, BRH = Bostadsrättshavaren (medlemmen) ANSVARSFÖRDELNING BRF - BRH BRF BRH BRF = Bostadsrättsföreningen, BRH = Bostadsrättshavaren (medlemmen) Väggar i lägenhet Lägenhetsavskiljande vägg Icke bärande innervägg Ytskikt på vägg inklusive underliggande

Läs mer

Brf Safiren 11, oktober 2004

Brf Safiren 11, oktober 2004 Brf Safiren 11, oktober 2004 Policy för hur ansvar och kostnader för reparationer och underhåll fördelas mellan bostadsrättsföreningens medlemmar och bostadsrättsföreningen. Inledning Huvudregeln är att

Läs mer

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Januari 2011 Sid 1. http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp

Anderstorpar n. Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna. Januari 2011 Sid 1. http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Anderstorpar n Informationsblad för HSB:s bostadsrättsförening Anderstorp i Solna Januari 2011 Sid 1 http://www.hsb.se/stockholm/anderstorp Föreningsstämman 2010 2010 års föreningsstämma hölls torsdagen

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22

Bostadsrättsföreningen Bögatan 43 Organisationsnummer 769615-1880. Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 Stadgar för Brf. Bögatan 43 Antagna 2006-08-22 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Bögatan 43. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

INFORMATIONSMÖTE HSB BRF GJUTARMÄSTAREN 2015-04-16

INFORMATIONSMÖTE HSB BRF GJUTARMÄSTAREN 2015-04-16 INFORMATIONSMÖTE HSB BRF GJUTARMÄSTAREN 2015-04-16 MÖTETS INNEHÅLL Inledning + närvarande Vad är HSB och en Bostadsrättsförening Försäkringar Inflyttningar Parkering, allmänna utrymmen, övrig information

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mullvaden Andra 45

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mullvaden Andra 45 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mullvaden Andra 45 1 Firma Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mullvaden andra 45. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Stadgar för Bostadsrättsföreningen Duetten Antagna den 23 maj 2018. 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Duetten. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål

Läs mer

Fredagen den 12 april mellan kl. 12-14.

Fredagen den 12 april mellan kl. 12-14. 34: ans nyhetsbrev. Årgång 2Nummer 1 16 april 2002 Vår eminente fastighetsskötare går i pension Som säkert flera av er vet har vår fastis Leif Flink arbetat på övertid ett år. Fast i år väljer Leif att

Läs mer

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn.

Antagna den 11/ Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. STADGAR FÖR BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN ÄRLAN I ULRICEHAMN Antagna den 11/1 2017 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Ärlan i Ulricehamn. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2 Antagna den 21 oktober 2018 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Mälarstrand 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen

Läs mer

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013

Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Trivselregler Brf. Villa Lustigkulla den 2 augusti 2013 Att bo i bostadsrätt innebär att du ingår i en gemenskap av människor med samma intresse för sitt boende. Tillsammans äger och förvaltar vi huset

Läs mer

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra

Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Ordningsreglerna gäller alla dessa: Delta och bidra Trivsel- och ordningsregler För vem gäller reglerna? Alla är skyldiga att rätta sig efter ordningsreglerna. Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Du har borätten till din lägenhet, men äger

Läs mer

Information till nya medlemmar

Information till nya medlemmar Bostadsrättsföreningen Stensveden Utgåva 3 2012-12-18 Information till nya medlemmar Vår förening är en fristående bostadsrättsförening. En bostadsrättsförening är en särskild typ av ekonomisk förening,

Läs mer

Boendeansvar vem ansvarar för underhållet av bostaden?

Boendeansvar vem ansvarar för underhållet av bostaden? Boendeansvar vem ansvarar för underhållet av bostaden? Som en grundprincip gäller att bostadsrättshavaren, den boende, har ansvaret för underhållet av sin lägenhet, och att bostadsrättsföreningen ansvarar

Läs mer

Välkommen till Brf Olver.

Välkommen till Brf Olver. Välkommen till Brf Olver. Att tänka på när man flyttar in. Inför inflyttningen är det en hel del tips vi tror du kan ha nytta av. Vi vill också gärna tala om vilken service vi kan erbjuda och vilka rättigheter

Läs mer

Kort Information. 3 Definition av grundläggande begrepp. Vad påverkar en bostadsrättförening? Vad är en bostadsrätt? Föreningens medlemmar

Kort Information. 3 Definition av grundläggande begrepp. Vad påverkar en bostadsrättförening? Vad är en bostadsrätt? Föreningens medlemmar Kort Information Kort om vad det innebär att bo i bostadsrätt Hur är föreningens organisation uppbyggd Vem är Riksbyggen? 3 Definition av grundläggande begrepp Med bostadsrätt avses den rätt i föreningen

Läs mer

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler

Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Boendepärm BRF Morkullan med Ordnings- och trivselregler Fastställd av styrelsen 2014-01-22 2(8) Välkommen till Brf Morkullan! Brf Morkullan ligger mitt i centrala Malmö och har en lång historia. Husen

Läs mer

Särskilt villkor Bostadsrättsförsäkring

Särskilt villkor Bostadsrättsförsäkring Sid 1 (5) Särskilt villkor Bostadsrättsförsäkring Kollektiv Med tillämpning av villkoren i övrigt gäller följande komplettering och ändring. A. Egendomsförsäkring 01. Vem försäkringen gäller för Försäkringen

Läs mer

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och

Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade och Stadgar för Brf Korpkulla 1 Antagna den 8 maj 2007, ändrade 2010-12-14 och 2011-04-20 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Korpkulla 1. 2 Ändamål och verksamhet.

Läs mer

Riksbyggen normalstadgar brf 2014 jämförelse med föregående normalstadgar

Riksbyggen normalstadgar brf 2014 jämförelse med föregående normalstadgar Riksbyggen normalstadgar brf 2014 jämförelse med föregående normalstadgar Jämförelsen nedan avser skillnader mellan föregående normalstadgar (2004) och de nya normalstadgarna (2014) för RB-föreningar som

Läs mer

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2

Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 Stadgar för Bostadsrättsföreningen Vandraren 2 1 Föreningsnamn Föreningens firma (föreningsnamn) är Bostadsrättsföreningen Vandraren 2. 2 Ändamål och verksamhet Föreningen har till ändamål att främja medlemmarnas

Läs mer

Ordningsregler för Brf Skrapkakan

Ordningsregler för Brf Skrapkakan Ordningsregler för Brf Skrapkakan Det här bör du veta om föreningens ordningsregler. Ansvar för ordningen Att bo i bostadsrätt innebär ett gemensamt ansvar. Som medlem i föreningen har du inte bara rätten

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD

VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD VÄLKOMMEN TILL HSB BRA ATT VETA FÖR DIG SOM ÄR NYINFLYTTAD TILLSAMMANS är vi över en halv miljon medlemmar. Du som bor i HSB är i gott sällskap. Cirka 345 000 av medlemmarna bor i HSBs bostadsrättsföreningar,

Läs mer

Fördelning av underhållsansvar mellan förening och ägare.

Fördelning av underhållsansvar mellan förening och ägare. Fördelning av underhållsansvar mellan förening och ägare. för Bostadsrättsföreningen/Bostadsföreningen Anders Zornsgatan 23 Denna guide är tanken att fungera som vägledning för att veta vilket underhållsansvar

Läs mer

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad

Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Välkommen till HSB Bra att veta för dig som är nyinflyttad Några av fördelarna du får som HSB-medlem Centrala avtal som sänker kostnader Tack vare att vi är så många i HSB kan vi teckna förmånliga avtal

Läs mer

Ombyggnad av lägenhet

Ombyggnad av lägenhet Bostadsrättsföreningen Geten 30 Ombyggnad av lägenhet I allmänhet kräver ombyggnad i lägenhet tillstånd av föreningen. När vitala delar av huset berörs vid en planerad ombyggnad i lägenhet skall styrelsen

Läs mer

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel.

Drift, städning och felanmälan sköts av externa företag. Telefonnr till felanmälan mm finns på namntavlan i porten det är dit man ringer vid fel. TRIVSELREGLER Brf Flaggan 9 Beckbrännarbacken 7 Det här bör du veta om föreningens Trivselregler Ansvar för ordningen Styrelsens uppgift är att ta hand om den löpande förvaltningen av föreningen och verkställa

Läs mer

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF STRANDPIPAREN 1934

ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF STRANDPIPAREN 1934 ANSÖKAN OM TILLSTÅND VID RENOVERING AV LÄGENHET I BRF STRANDPIPAREN 1934 Bostadsrättshavare: Adress: Lägenhetsnummer: Telefon: E-post: Start (åååå-mm-dd): Beräknat färdigt (åååå-mm-dd): Beskrivning av

Läs mer

Tillsammans. Att bo i bostadsrätt

Tillsammans. Att bo i bostadsrätt Att bo i bostadsrätt Tillsammans Att bo med bostadsrätt innebär att du tillsammans med övriga medlemmar i bostadsrättsföreningen äger och förvaltar bostäderna och andra gemensamma anläggningar som ingår

Läs mer