Omsorgsförvaltningennyckeltal

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Omsorgsförvaltningennyckeltal"

Transkript

1 Omsorgsförvaltningennyckeltal Budgetberedningen våren 215 Analysgruppen

2 Särskilt boende

3 Invånare 65+ i särskilda boendeformer, andel (%) 5,5 5,5 4,7 4,2 3,7 5,9 4,3 4,4 4, Värnamo ligger över både riket och länet. Inom ramen för Samverkansutredningen konstaterades en överkapacitet på platser i Värnamo. Omsorgs nämnden beslutade därför i mars 213 att minska antalet platser på särkilt boende med 13 stycken. Siffran för andel invånare 65 + i särskilt boende i Värnamo för 214 är nu 4,84 %. Jämförbara siffror med övriga kommuner är ännu inte publicerade. Andelen personer år av befolkningen, är lägre i Värnamo 2,6 % än riket 22,7%. Andelen invånare över 8 år är för Värnamo 5,9 % och riket 6, %. Detta visar storleken på den målgrupp som kan ha behov av särskilt boende. Definition: Antal personer 65+ som bodde permanent i särskilda boendeformer enl SoL den 1/1 dividerat med antal invånare 65+ den 31/12 multiplicerat med 1. Källa: SCB och Socialstyrelsens mängdstatistik t.o.m. 26, Socialstyrelsens individstatistik fr.o.m. 27. (N2389)

4 Kostnad särskilt boende äldreomsorg exkl lokalkostnader, kr/brukare Värnamo ligger under både riket och länet. Dock har en kostnadsökning skett de senaste 3 åren både i Värnamo, på länet och i riket Definition: Bruttokostnad minus interna intäkter och försäljning till andra kommuner och landsting för särskilt boende äldreomsorg exkl. lokalkostnader, dividerat med antal personer 65+ som bor permanent i särskilda boendeformer. Avser samtlig regi. Fr.o.m. 213 så avses ett månadssnitt under året av individstatistiken hämtas antalet brukare från Socialstyrelsens individstatistik 1/1. T.o.m. 26 från Socialstyrelsens mängdstatistik. Källa: SCB och Socialstyrelsens individstatistik. (kolada.se N232)

5 Brukarbedömning särskilt boende äldreomsorg - helhetssyn, andel (%) Värnamo ligger över både riket och länet. Förbättring från 113:e plats till 37:e plats i riket 214. Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal personer i åldrarna 65 år och äldre i särskilt boende som är mycket eller ganska nöjda med sitt särskilda boende dividerat med samtliga personer i åldrarna 65 år och äldre i särskilt boende som besvarat undersökningen av äldres uppfattning. "Ingen åsikt" är exkluderade ur nämnaren. Data fr.o.m Källa: Undersökningen av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden, Socialstyrelsen. (kolada.se U23471)

6 Brukarbedömning särskilt boende äldreomsorg - möjligheten att komma utomhus, andel (%) Värnamo ligger över rikssnittet men strax under länet. En försämring har skett senaste året En stor del av resultatet går att tillskriva några äldreboende med inhägnad utegård där den äldre själv kan bestämma när de vill gå ut. 214 Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal personer i åldrarna 65 år och äldre i särskilt boende som uppgett att det är mycket eller ganska bra möjligheter att komma utomhus dividerat med samtliga personer i åldrarna 65 år och äldre i särskilt boende som besvarat undersökningen av äldres uppfattning. "Ingen åsikt" är exkluderade ur nämnaren. Data fr.o.m Källa: Undersökningen av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden, Socialstyrelsen. (kolada.se U23469)

7 Brukarbedömning särskilt boende äldreomsorg - hänsyn till åsikter och önskemål, andel (%) Värnamos resultat ligger under riket och länet. Kommunens rankning bland landets 29 kommuner är 179. Rikets och länets resultat är oförändrat medan Värnamos resultat försämras. Sedan hösten 214 arbetar särskilt boende med den modell som introducerades i hemtjänsten hösten 213, för behovsstyrd schemaplanering där brukarens åsikter och önskemål får en mer framskjuten plats. Detta ser vi inte effekterna av ännu. Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal personer i åldrarna 65 år och äldre i särskilt boende som uppgett att hemtjänstpersonalen alltid eller oftast tar hänsyn till åsikter och önskemål dividerat med samtliga personer i åldrarna 65 år och äldre i särskilt boende som besvarat undersökningen av äldres uppfattning. "Vet ej/ingen åsikt" är exkluderade ur nämnaren. Data fr.o.m Källa: Undersökningen av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden, Socialstyrelsen. (kolada.se U23461)

8 Brukarbedömning särskilt boende äldreomsorg - trygghet (mycket trygga), andel (%) Brukarnas upplevelse av trygghet ligger över både riket och länet. Frågan om trygghet i brukarenkäten, visar att äldre överlag känner sig tryggare på särskilt boende än i hemmet med hemtjänst. Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal personer i åldrarna 65 år och äldre som uppgett att de kände sig mycket trygga med att bo på ett särskilt boende dividerat med samtliga personer i åldrarna 65 år och äldre i särskilt boende som besvarat undersökningen av äldres uppfattning. "Vet ej/ingen åsikt" är exkluderade ur nämnaren. Data fr.o.m Källa: Undersökningen av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden, Socialstyrelsen. (kolada.se U23464)

9 Hemtjänst

10 Invånare 65+ som var beviljade hemtjänst i ordinärt boende, andel (%) 7,4 7,8 7, 7,6 6,9 7,3 7,5 7,3 7, Den politiska viljan har sedan länge varit att vara generös med att bevilja hemtjänst för att möjliggöra kvarboende i hemmet och skjuta upp inflyttning till särskilt boende. Huruvida detta har ett samband är svårt att utvärdera. Nationell statistik för jämförelser av medelåldern vid inflyttning till särskilt boende, finns ej Definition: Antal personer 65+ i ordinärt boende som var beviljade hemtjänst den 1/1 dividerat med antal invånare 65+ den 31/12 multiplicerat med 1. Källa: SCB och Socialstyrelsen mängdstatistik t.o.m. 26, individstatistik fr.o.m. 27. (kolada.se, N2189)

11 35 Beviljade/beräknade hemtjänsttimmar per månad och person 65+ med hemtjänst i ordinärt boende, antal Värnamo ligger under både riket och länet trots en mindre ökning från ,2 15,5 12,4 23,3 2,8 2,5 2,5 21, Definition: Antal beviljade/beräknade hemtjänsttimmar under oktober månad till personer 65+ dividerat med antal personer 65+ som var beviljade hemtjänst i ordinärt boende den 1/1. Källa: Socialstyrelsens mängdstatistik. (kolada.se, N2183)

12 Brukarbedömning hemtjänst äldreomsorg - helhetssyn, andel (%) De äldres omdömen om hemtjänsten i riket är höga. Värnamo ligger strax under rikssnittet. Av Sveriges 29 kommuner placerar vi oss på: 213: 226:e plats, 214: 199:e plats En förklaring kan vara att 4 % av hemtjänst besluten i Värnamo omfattar en tidsrymd på max 2 månader. Detta kräver en mycket flexibel organisation då påfrestningarna med ständiga förändringar är stora. Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal personer i åldrarna 65 år och äldre som uppgett att de är mycket eller ganska nöjda med hemtjänsten dividerat med samtliga personer i åldrarna 65 år och äldre i ordinärt boende med hemtjänst som besvarat undersökningen av äldres uppfattning. "Vet ej/ingen åsikt" är exkluderade ur nämnaren. Data fr.o.m Källa: Undersökningen av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden, Socialstyrelsen. (kolada.se, U21468) Dessutom har hemtjänsten under ett antal år haft hög personalomsättning vad gäller chefer % % % Hög personalomsättning bland chefer försvårar utvecklings arbete då arbetet riskerar att hela tiden behöva starta om.

13 Brukarbedömning hemtjänst äldreomsorg - hänsyn till åsikter och önskemål, andel (%) De äldre i Värnamo tycker att hänsyn tas till deras åsikter och önskemål i lägre utsträckning än både riket och länet. 213: 23:e plats 214: 252:e plats av 29 kommuner. Sedan hösten 213 arbetar hemtjänsten med en modell för behovsstyrd schemaplanering där brukarens åsikter och önskemål får än ännu mer framskjuten plats. För övrigt,se kommentar under nyckeltal Brukarbedömning helhet. Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal personer i åldrarna 65 år och äldre i ordinärt boende med hemtjänst som uppger att hemtjänstpersonalen alltid eller oftast tar hänsyn till åsikter och önskemål dividerat med samtliga personer i åldrarna 65 år och äldre i ordinärt boende med hemtjänst som besvarat undersökningen av äldres uppfattning. "Vet ej/ingen åsikt" är exkluderade ur nämnaren. Data fr.o.m Källa: Undersökningen av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden, Socialstyrelsen. (kolada.se, U21463)

14 Brukarbedömning hemtjänst äldreomsorg - trygghet (mycket trygga), andel (%) De äldres omdömen om en trygg hemtjänst minskar i Värnamo liksom i riket och länet. Värnamo ligger på 213: 111:e plats 214: 171:e plats av 29 kommuner. En försämring har skett i Värnamo på frågorna; om man kan påverka vilken tid personalen ska komma, få kontakt med dem vid behov samt känna förtroende för personalen, vilket sammantaget kan påverka känslan av trygghet. Nationellt har en försämring skett på frågan huruvida personalen har tid för sin uppgift. Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal personer i åldrarna 65 år och äldre som uppgett att de kände sig mycket trygga med att bo kvar hemma med stöd från hemtjänsten dividerat med samtliga personer i åldrarna 65 år och äldre i ordinärt boende med hemtjänst som besvarat undersökningen av äldres uppfattning. "Vet ej/ingen åsikt" är exkluderade ur nämnaren. Data fr.o.m Källa: Undersökningen av äldres uppfattning om kvaliteten i hemtjänst och äldreboenden, Socialstyrelsen. (kolada.se, U21467)

15 Kostnad hemtjänst äldreomsorg, kr/brukare Ökning i alla kommuner utom Piteå. En statistikförändring har skett från 213, måttet delas på färre personer. Från 212 till 213 innebär det för Värnamos del att 46 % av brukarna togs bort från beräknings underlaget vilket ledde till att kostnaden per brukare ökade från ca 14 till cirka 24. En ytterligare förklaring kan vara att enligt SKL så ökar kostnaden i hemtjänsten med 5 % vid övertagandet av hemsjukvård. Sedan många år tillbaka har omsorgs nämnden haft en inriktning att vara generösa med trygghetslarm och matdistribution, med förhoppningen att man därmed skjuter upp mer omfattande insatser, Definition: Bruttokostnad minus interna intäkter och försäljning till andra kommuner och landsting för hemtjänst äldreomsorg, dividerat med antal personer 65+ som var beviljade hemtjänst i ordinärt boende. Fr.o.m. 213 exkluderas personer som enbart har trygghetslarm, matdistribution eller mindre än två timmar hemtjänst per månad. Fr.o.m. 27 hämtas antalet hemtjänsttagare från Socialstyrelsens individstatistik. T.o.m. 26 från Socialstyrelsens mängdstatistik. Avser samtlig regi. Källa: SCB och Socialstyrelsen. (kolada.se, N211)

16 Personalkostnad ordinärt boende äldreomsorg, egen regi, kr/brukare har Värnamos kostnader ökat betydligt, dock från en låg nivå, och fortfarande ligger Värnamo mycket under både riket och länet. 46 % av brukarna har endast en marginell hemtjänstinsatsse föregående bild. Denna andel bidrar till en låg snittkostnad per brukare. Då undersköterskor i Värnamo tjänar 5 % mer i snitt än undersköterskor i riket finns skäl att analysera en eventuell effekt av detta mer. Värnamo har trots denna högre kostnad ändå betydligt lägre kostnad per brukare. Värnamo har färre beviljade hemtjänsttimmar per brukare och månad. Definition: Personalkostnad ordinärt boende äldreomsorg, dividerat med antal brukare med hemtjänst i ordinärt boende äldreomsorg. Avser egen regi. Källa: SCB och Socialstyrelsens mängdstatistik. (kolada.se, N215)

17 Väntetid i antal dagar från ansökningsdatum till erbjudet inflyttningsdatum till särskilt boende, medelvärde Första halvåret 214 hade Värnamo en topp vad gäller efterfrågan på platser på särskilt boende och korttidsboende 17 dagar. Andra halvåret var väntetiden 64 dagar, Både Piteå och Gislaved har en större procentuell ökning. 214 Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Medelvärde, antal dagar från ansökningsdatum till erbjudet inflyttningsdatum avseende särskilt boende inom äldreomsorg. Med ansökningsdatum avses det datum då ansökan om plats på särskilt boende kommer in till kommunen, oavsett om ansökan görs skriftligt eller muntligt. Med erbjudet inflyttningsdatum avses det datum då den enskilde enligt kommunens erbjudande har möjlighet att flytta in på ett särskilt boende, oavsett om den enskilde sedan väljer att flytta in eller inte. Avser samtliga utredningar avseende plats på särskilt boende som avslutades i kommunen under första halvåret, och som avsåg personer som vid tidpunkten för ansökan var 65 år eller äldre. Källa Egen undersökning i kommunen. (kolada.se, U2341)

18 LSS

19 1,2 1,,8,6,4,2, Invånare -64 år med insatser enl. LSS, andel (%),79,78 1,6,92,61,84,77,85, Värnamo ligger under riket. Behovet av boendeplatser har minskat de senaste 5 åren. 4 % av brukarna i Värnamo inom LSS är 6 år eller äldre. Tillströmningen av människor i behov av LSS insatser har inte ökat i motsvarande grad som dessa brukare försvinner. Tendens finns dock till ökat behov av boende hos personer med framförallt neuropsykiatriska handikapp. Definition: Antal personer med verkställda beslut enligt LSS i åldern -64 år (exklusive personer med råd och stöd enligt 9 1 LSS som enda LSS-insats)den 1/1, dividerat med antalet invånare i åldern -64 år den 31/12 multiplicerat med 1. Fram t.o.m. år 23 förekommer även personer 65 år och äldre i uppgiften om antal personer med verkställda beslut enligt LSS. Detta antal är dock förhållandevis litet och påverkar nyckeltalet marginellt. Källa: SCB och Socialstyrelsens mängdstatistik. (kolada.se N2889)

20 Kostnad boende enligt LSS kr/brukare Värnamo ligger under riket men i nivå med länet.värnamo har historiskt sett haft en hög kostnad för boende då vi varit en kommun med flera vårdhem för funktionshindrade. Först från 213 har en anpassning skett till ett minskat behov som dock inte slagit igenom fullt ut.trots detta ligger vi på en kostnad under riket. Bland de personer som framgent kommer att efterfråga boende finns flera med neuropsykiatriska diagnoser med omfattande problematik vilket kan innebära att kostnaden ändå kan komma att öka. Definition: Bruttokostnad minus interna intäkter och försäljning till andra kommuner och landsting och externa intäkter för bostads- och lokalhyror, dividerad med antal barn och ungdomar i familjehem eller i bostad med särskild service för barn och ungdom enligt 9 8 LSS samt antal personer i bostad med särskild service för vuxna eller annan särskilt anpassad bostad för vuxna enligt 9 9 LSS. Källa: SCB och Socialstyrelsen. (kolada.se N2814)

21 Personer med boende enligt LSS, andel (%) av totalt antal personer med insatser enligt LSS 48,2 34, 41, 37,3 36,8 48, 4,3 4,1 39, Värnamo ligger över både riket och länet vad gäller boendeinsatser i förhållande till alla insatser inom lagområdet. En viktig förklaring till detta är att det i Värnamo kommun tidigare fanns fem vårdhem som avvecklades i samband med en reform i mitten av 199-talet. Personerna flyttades till sin närmiljö men detta har tagit tid. Fortfarande bor 5-1 av dessa personer i kommunens gruppbostäder DefinitionAntal barn och ungdomar i familjehem eller i bostad med särskild service för barn och ungdom enligt 9 8 LSS samt antal personer i bostad med särskild service för vuxna eller annan särskilt anpassad bostad för vuxna enligt 9 9 LSS dividerat med totalt antal personer med verkställda beslut enligt LSS exklusive personer med råd och stöd enligt 9 1 som enda LSSinsats multiplicerat med 1, mätt den 1/1. Källa: Socialstyrelsen. ( kolada.se N2882)

22 Boendeplatser enl. LSS 9.9 där den boende har möjlighet till en individuellt anpassad aktivitet per dag utanför bostaden, andel (%) Värnamo ligger över riket och länet. Få av de boende har dock intresse av att använda sig av möjligheten att varje dag göra något efter man kommit hem från daglig sysselsättning. 214 Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal boendeplatser enligt LSS 9.9 på boendeenhet som kan möjliggöra en individuellt anpassad aktivitet om dagen utanför bostaden för de brukare som så önskar, dividerat med totalt antal boendeplatser enligt LSS 9.9 i kommunen. Ska vara en inplanerad rutin i verksamheten. Fler kan delta vid t.ex. biobesök eller gå till kiosken. Avser ej daglig verksamhet. Avser alla boendeenheter oavsett regi (kommunal eller privat). Källa: Egen undersökning i kommunen. (kolada.se U284)

23 Boendeplatser enl. LSS 9.9 där den boende har möjlighet till internetuppkoppling i det egna rummet/lägenheten, andel (%) Boende i LSS gruppbostäder i Värnamo har i betydligt mindre grad än riket och länet tillgång till internetuppkoppling. Möjligheten till internetuppkoppling är en viktig fråga för både äldre och funktionsnedsattas livskvalité och utreds under våren 215 på omsorgsförvaltningen. Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal boendeplatser på boende enl. LSS 9.9 med möjlighet till internetuppkoppling i det egna rummet/lägenheten, dividerat med totalt antal boendeplatser enligt LSS 9.9 i kommunen. Avser om det finns en infrastruktur för internetuppkoppling som den boende kan ansluta sin egen dator eller läsplatta till, oavsett om det är avgiftsfritt för den boende eller ej. Frågan avser inte tillgång till gemensam dator med internet i gemensam lokal och inte heller uppkoppling via eget mobilt bredband. Lösningar som kräver extra teknisk utrustning såsom modem anslutet till telefonjack exkluderas. Avser alla boendeenheter oavsett regi (kommunal eller privat). Källa: Egen undersökning i kommunen. (kolada.se U28436)

24 Boendeplatser enl. LSS 9.9 där den boende kan bestämma över vilken mat (huvudmålet) som serveras, andel (%) Vi ligger under rikssnittet även i år och dessutom har en försämring skett. Förklaringen är att det finns 3 avdelningar med boendeplatser enligt LSS för äldre brukare, på Värnamos äldreboende där all mat kommer från kommunens kök. Brukaren kan välja på 2 rätter till huvudmålet men inte välja helt fritt Definition: Detta är ett utvecklingsnyckeltal, se frågor och svar på kolada.se för mer information. Antal boendeplatser enligt LSS 9.9 på boendeenhet där den brukare som vill och kan bestämma över vilken mat (huvudmålet) som lagas och serveras, dividerat med totalt antal boendeplatser enligt LSS 9.9 i kommunen. Det kan t.ex. innebära att man tillsammans med övriga på boendet aktivt deltar i planering och beslut av veckomatsedel. Avser alla boendeenheter oavsett regi (kommunal eller privat). Källa: Egen undersökning i kommunen. (kolada.se U2845)

25 Kostnad personlig assistans enl. LSS/SFB exkl. ersättning från Försäkringskassan, kr/inv -64 år Kostnaden upp till 2 timmar per vecka per brukare står kommunen för. Värnamo har en mindre kostnad än både riket och länet för personlig assistans. Nyckeltalet innefattar i dagsläget 1 brukare i Värnamo kommun. Definition: Bruttokostnad minus interna intäkter och försäljning till andra kommuner och landsting för personlig assistans enligt LSS/SFB exkl. ersättning från Försäkringskassan, dividerat med antal invånare -64 år 31/12. Avser samtlig regi. Källa: SCB. (kolada.se N286)

26 Kommunens ersättning från Försäkringskassan för personlig assistent enligt SFB, kr/inv Denna ersättning får kommunen för brukare med beslut som överstiger 2 timmar per vecka för de grundläggande behoven enligt LSS. Värnamo får bara knappt hälften av ersättning för personlig assistens från Försäkringskassan jämfört med riket och knappt en tredjedel jämfört med länet. En trolig förklaring till detta är att FK i Värnamo har arbetat mycket aktivt med 2-års omprövningar där de tillämpat lagstiftningens nya striktare bedömningar där ingången till att erhålla personlig assistans blivit mycket svårare. FK nationellt, är medvetna om att bedömningarna skiljer sig åt i landet och arbetar för en mer enhetlig bedömning. Det finns inte jämförande statistik över hur många brukare som har personlig assistans per kommun men däremot antalet årsarbetare 213 där Värnamo ligger under både riket (56) och länet (56) med 36 årsarbetare. Definition: Intäkter från Försäkringskassan för personlig assistans dividerat med antal invånare den 31/12. Avser samtlig regi. Källa: SCB. (N281) Huruvida detta står för den striktare bedömningen eller att behovet av personlig assistans är mindre i Värnamo, är svårt att säga.

27 Sammanfattning Positivt Särskilt boende Negativt Särskilt boende Brukarbedömning, helhetssyn Brukarbedömning, trygghet Brukarbedömning, sociala aktiviteter Kostnad per brukare Positivt - Hemtjänst Brukarbedömning, hänsyn till åsikter och önskemål Negativt - Hemtjänst Beviljade hemtjänsttimmar per månad och personer 65 + med hemtjänst Personalkostnad i ordinärt boende Brukarbedömning, hänsyn till åsikter och önskemål Brukarbedömning, helhetssyn

28 Sammanfattning Positivt - LSS Kostnad boende enligt LSS per brukare Kostnad personlig assistans, kr invånare -64 år Boendeplatser där den enskilde har möjlighet till en aktivitet per dag utanför boendet Negativt - LSS Personer med boende enligt LSS av total antal personer med LSS insats Boendeplatser där den enskilde har möjlighet till internetuppkoppling i sin lägenhet

Nyckeltal. Omsorgsförvaltningen

Nyckeltal. Omsorgsförvaltningen Nyckeltal Omsorgsförvaltningen Invånare 65-79 år, andel (%) (N1812) Antal invånare 65-79 år dividerat med antal invånare totalt 31/12. Källa: SCB. Invånare 8+ andel (%) Sammanfattning OMS Hemtjänst Kvalitet

Läs mer

Omsorgsförvaltningen - nyckeltal

Omsorgsförvaltningen - nyckeltal Omsorgsförvaltningen - nyckeltal Sammanfattning Positivt Särskilt boende Negativt -Särskilt boende Lägre kostnad i förhållande till strukturårsjusterad standardkostnad Vi har en svag negativ trend, vad

Läs mer

Rapport från Analysgruppen

Rapport från Analysgruppen Rapport från Analysgruppen Budgetberedningen 15422 www.varnamo.se/budget216bbvår H 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Åldersfördelning per kommun, andel (%) 5,9 5,6 6,4 6,5 4,4 5,4 5,9 6,8 6, 14,8 14,5 16,4 16,7 14,7

Läs mer

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Fokus: Högsby Län: Kalmar läns kommuner (ovägt medel) Kommungruppering: Pendlingskommun till mindre tätort (ovägt medel) Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Diagrammen baseras på data från Kommun- och

Läs mer

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Fokus: Mölndal Län: Västra Götalands läns kommuner (ovägt medel) Kommungruppering: Pendlingskommun nära storstad (ovägt medel) Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Diagrammen baseras på data från Kommun-

Läs mer

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Fokus: Älmhult Län: Kronobergs län (ovägt medel) Kommungruppering: Kommuner i tätbefolkad region (ovägt medel) Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Diagrammen baseras på data från Kommun- och landstingsdatabasen

Läs mer

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Fokus: Mölndal Län: Västra Götalands län (ovägt medel) Kommungruppering: Förortskommuner till storstäderna (ovägt medel) Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Diagrammen baseras på data från Kommun- och

Läs mer

Förändring av brukarstatistik för äldreomsorgen

Förändring av brukarstatistik för äldreomsorgen Förändring av brukarstatistik för äldreomsorgen Från och med måndag 18 juni 2018 visar vi ny brukarstatistik för äldreomsorg i Kolada. Det påverkar alla nyckeltal där vi använder antalsuppgifter från Socialstyrelsens

Läs mer

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Fokus: Älmhult Län: Kronobergs län (ovägt medel) Kommungruppering: Kommuner i tätbefolkad region (ovägt medel) Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Diagrammen baseras på data från Kommun- och landstingsdatabasen

Läs mer

Redovisning från analysgruppen. Budgetberedningen

Redovisning från analysgruppen. Budgetberedningen Redovisning från analysgruppen Budgetberedningen 1652 M Färgmarkering - Värnamos resultat i förhållande till riket Bättre Ungefär samma Sämre Ibland har det varit svårt att sätta en färgmarkering för vissa

Läs mer

Anvisningar för Kvalitet i verksamhet för personer med funktionsnedsättning 2014

Anvisningar för Kvalitet i verksamhet för personer med funktionsnedsättning 2014 Anvisningar för Kvalitet i verksamhet för personer med funktionsnedsättning 2014 Bakgrund och syfte RKA har statens och SKL:s uppdrag att stimulera till kvalitetsjämförelser inom kommunsektorn. Nyckeltalen

Läs mer

Medborgarförvaltningennyckeltal. Budgetberedningen våren 2015

Medborgarförvaltningennyckeltal. Budgetberedningen våren 2015 Medborgarförvaltningennyckeltal Budgetberedningen våren 215 1 9 8 7 6 5 4 3 2 1 Invånare 16-64 år som är arbetslösa el. i konjunkturberoende program, andel (%) 7,2 8,7 6,9 7, 4,2 8, 7,3 9,2 8,3 29 21 Värnamo

Läs mer

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt

Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Fokus: Högsby Län: Kalmar län (ovägt medel) Kommungruppering: Pendlingskommuner (ovägt medel) Kommunrapport 2 Verksamhet i översikt Diagrammen baseras på data från Kommun- och landstingsdatabasen (www.kolada.se)

Läs mer

Anvisningar för Kvalitet i verksamhet för personer med funktionsnedsättning 2013

Anvisningar för Kvalitet i verksamhet för personer med funktionsnedsättning 2013 Anvisningar för Kvalitet i verksamhet för personer med funktionsnedsättning 2013 Bakgrund och syfte RKA har statens och SKL:s uppdrag att stimulera till kvalitetsjämförelser inom kommunsektorn. Nyckeltalen

Läs mer

Presentation av budget 2013-2015

Presentation av budget 2013-2015 Presentation av budget 2013-2015 2012-04-25 Omsorgsförvaltningen 1 Hur gick det 2011? Resultat: 5,94 Mkr Verksamhetsnetto (fem områden samt bistånds- och vårdenheten) 1,60 Mkr Personlig assistans -2,4

Läs mer

Medborgarförvaltningen- nyckeltal

Medborgarförvaltningen- nyckeltal Medborgarförvaltningen- nyckeltal Sammanfattning Positivt - Medborgarförvaltningen Negativt - Medborgarförvaltningen Lägre strukturårsjusterad standardkostnad än genomsnittet Lägre andel barn som ingår

Läs mer

Redovisning från analysgruppen. Mål- och budgetdag 2/

Redovisning från analysgruppen. Mål- och budgetdag 2/ Redovisning från analysgruppen Mål- och budgetdag 2/12 2015 M KS/Budgetberedningen Nyckeltal Representanter Kvalitets- o utvecklingsgruppen Analysgruppen Representanter Ekonomgruppen Deltagare i analysgruppen

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) - Områden och nyckeltal från och med 2018

Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) - Områden och nyckeltal från och med 2018 Kolada Vald kommun / region: Gnosjö Kommunens Kvalitet i Korthet (KKiK) - Områden och nyckeltal från och med 2018 Barn och unga (Alla år) Plats på förskola på önskat placeringsdatum, andel barn (%) 49

Läs mer

Rapport från Analysgruppen. Budgetberedningen 130423

Rapport från Analysgruppen. Budgetberedningen 130423 Rapport från Analysgruppen Budgetberedningen 130423 Alla kompletta filer per förvaltning finns på budgethemsidan www.varnamo.se/budget2014. I alla filer finns en sammanfattning per förvaltning som visar

Läs mer

Hemtjänst kr/brukare

Hemtjänst kr/brukare Hemtjänst kr/brukare Varför så olika? Varför?? Kommunen har så många äldre Kommunen är så stor och vi har glesbygd Det måste vara fel på siffrorna Politiken har beslutat om kvarboendeprincip Brukarna har

Läs mer

Öppna jämförelser - vård och omsorg om äldre 2014

Öppna jämförelser - vård och omsorg om äldre 2014 Öppna jämförelser - vård och omsorg om äldre 2014 Rapporten har publicerats av Sveriges kommuner och landsting (SKL). Merparten av här redovisade resultat bygger på enkätundersökningen Vad tycker de äldre

Läs mer

Resultat av undersökningen Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) 2015

Resultat av undersökningen Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) 2015 Kommunernas kvalitet i korthet (KKiK) KKiK är ett jämförelseprojekt som leds av Sveriges Kommuner och Landsting (SKL). 2015 deltog cirka 230 av Sveriges kommuner i KKiK genom att ta fram resultat utifrån

Läs mer

Vård- och omsorg om äldre-

Vård- och omsorg om äldre- Datum: 2014-05-20 Handläggare: Elisabeth Jonsson Beredning Social välfärd och hälsa Vård- och omsorg om äldre- Sammanställning av Boråsregionens resultat i Öppna jämförelser 2013 Sammanställning baseras

Läs mer

Anvisningar för Kvalitet i särskilt boende (äldreomsorg) 2014

Anvisningar för Kvalitet i särskilt boende (äldreomsorg) 2014 Anvisningar för Kvalitet i särskilt boende (äldreomsorg) 2014 Bakgrund och syfte RKA har statens och SKL:s uppdrag att stimulera till kvalitetsjämförelser inom kommunsektorn. Nyckeltalen i denna undersökning

Läs mer

Ersättningsmodell för utförande av hemtjänst i Ale

Ersättningsmodell för utförande av hemtjänst i Ale Ersättningsmodell för utförande av hemtjänst i Ale Sektor arbete, trygghet och omsorg, 2016-11-25 Handläggare: Mina Salfjord Innehållsförteckning Inledning... 1 Bakgrund... 1 Ersättningsmodellerna... 1

Läs mer

KOMMUNENS KVALITET I KORTHET 2018

KOMMUNENS KVALITET I KORTHET 2018 KOMMUNENS KVALITET I KORTHET 2018 För tolfte året i rad har Kommunens kvalitet i korthet (KKiK) genomförts. Under 2018 deltog cirka 260 kommuner i undersökningen, som från och med 2018 är indelad i tre

Läs mer

Öppna jämförelser Gävleborg. Vård och omsorg om äldre

Öppna jämförelser Gävleborg. Vård och omsorg om äldre Öppna jämförelser Gävleborg Vård och omsorg om äldre Inledning Öppna jämförelser om vård och omsorg om äldre är ett samarbete mellan Socialstyrelsen och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) Sammanställningen

Läs mer

Kostnad per brukare (KPB)

Kostnad per brukare (KPB) 2015-09-01 1 (10) Kostnad per brukare (KPB) Nyckeltalsdefinitioner Nyckeltalen är utvecklingsnyckeltal. För mer information kotakta Jan.Mohammad@skl.se eller gå in på www.kolada.se Sveriges Kommuner och

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Mälarbacken vob_somatisk (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Mälarbacken vob_somatisk (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Mälarbacken vob_somatisk (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Axelsbergs vob_demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Axelsbergs vob_demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Axelsbergs vob_demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Uppdragshandling. Socialnämnden 2017

Uppdragshandling. Socialnämnden 2017 -04-24 Uppdragshandling Socialnämnden -04-24 Innehållsförteckning UPPDRAG...3. Uppgift... 3.2 Profil... 5.3 Mål och satsningar... 5 2 Fördjupad information om mått...7 2 -04-24 UPPDRAG Bredvid måtten visas

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Mårtensgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Mårtensgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Mårtensgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Anvisningar för Kvalitet i särskilt boende (äldreomsorg) 2013

Anvisningar för Kvalitet i särskilt boende (äldreomsorg) 2013 Anvisningar för Kvalitet i särskilt boende (äldreomsorg) 2013 Bakgrund och syfte RKA har statens och SKL:s uppdrag att stimulera till kvalitetsjämförelser inom kommunsektorn. Nyckeltalen i denna undersökning

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Stenhagen (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Stenhagen (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Stenhagen (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Sörklippans äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Sörklippans äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Sörklippans äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Brommagården_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Brommagården_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Brommagården_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Borås_Privat Vobo Kvibergsgatan 17 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Borås_Privat Vobo Kvibergsgatan 17 (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Borås_Privat Vobo Kvibergsgatan 17 (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Liljeforstorg 4 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Liljeforstorg 4 (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Liljeforstorg 4 (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Årsta VoB_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Årsta VoB_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Årsta VoB_Demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Kulltorps vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Kulltorps vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Kulltorps vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Persikan Akalla - nytt boende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Persikan Akalla - nytt boende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Persikan Akalla - nytt boende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Eriksdalsgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Eriksdalsgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Eriksdalsgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Solgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Solgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Växjö_Solgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Real Omsorg i Stor Stockholm AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Real Omsorg i Stor Stockholm AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Real Omsorg i Stor Stockholm AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Borgerskapets Äldrehem_Gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Borgerskapets Äldrehem_Gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Borgerskapets Äldrehem_Gruppboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Omsorg Vi Care - Hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Omsorg Vi Care - Hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Omsorg Vi Care - Hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Nässjö_Parkgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Nässjö_Parkgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Nässjö_Parkgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Trekanten S-Hus (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Trekanten S-Hus (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Trekanten S-Hus (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Toftagården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Toftagården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Växjö_Toftagården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Gutenberg (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Gutenberg (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Bollnäs_Gutenberg (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Sabbatsbergsbyns vob (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Sabbatsbergsbyns vob (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Sabbatsbergsbyns vob (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Stora Sköndal Kyrkbyn (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Stora Sköndal Kyrkbyn (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Stora Sköndal Kyrkbyn (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017

Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Degerfors hemtjänst (minst 7 svarande) Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga de äldres

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Saxlyckan (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Saxlyckan (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Karlskoga_Saxlyckan (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Solgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Solgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Solgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Hovslund (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Växjö_Hovslund (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Växjö_Hovslund (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga

Läs mer

Sammanställning av Benchmarking Social omsorg Norra Bohuslän 2005

Sammanställning av Benchmarking Social omsorg Norra Bohuslän 2005 Sammanställning av Benchmarking Social omsorg Norra Bohuslän 1 2 Innehållsförteckning Inledning/bakgrund 4 Invånarjämförelse 5 Övergripande nyckeltal 5 Nyckeltal inom äldreomsorgen 7 Personalnyckeltal

Läs mer

Kommunens kvalitet i korthet (KKIK)

Kommunens kvalitet i korthet (KKIK) Kommunens kvalitet i korthet (KKIK) 2019 01 31 Barn och unga Andel barn som erbjudits plats i förskolan på önskat datum, 100 100 95 95 61 54 Barn per personal i förskolan, planerad närvaro, antal barn/heltidsanställd

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Eklanda äldreboende_skog 2 demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Eklanda äldreboende_skog 2 demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Mölndal_Eklanda äldreboende_skog 2 demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Bifrost äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Bifrost äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Mölndal_Bifrost äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Dalahöjdens äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Stockholm_AVA assistans hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Östregården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Östregården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Östregården (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Hamrelund (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Hamrelund (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Bollnäs_Hamrelund (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Tillgodose behovet av trygghet och välfärd för vuxna

Tillgodose behovet av trygghet och välfärd för vuxna Tillgodose behovet av trygghet och välfärd för vuxna Vård och omsorg om personer med funktionsnedsättning 1. Kostnad insatser för personer med funktionsnedsättning, kr/inv 0-64 år Definition Kolada (N25003)

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Bifrost äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Bifrost äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Mölndal_Bifrost äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Enskededalens Hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Enskededalens Hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Enskededalens Hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Solna_Skoga vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Solna_Skoga vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Solna_Skoga vård och omsorgsboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Lötängen 2 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Lötängen 2 (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Karlskoga_Lötängen 2 (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Villa Hovstallet (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Uppsala_Villa Hovstallet (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Uppsala_Villa Hovstallet (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Linnégårdens vård och omsorgsboende_demens (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Linnégårdens vård och omsorgsboende_demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Linnégårdens vård och omsorgsboende_demens (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_AB Ellas hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_AB Ellas hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_AB Ellas hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Stockholm_Assistans och hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Stockholm_Assistans och hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Stockholm_Assistans och hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Bollnäs hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Bollnäs hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Bollnäs_Bollnäs hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Forshaga_Lintjärn_Demensboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Forshaga_Lintjärn_Demensboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Forshaga_Lintjärn_Demensboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Nickkällan_D-E (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Karlskoga_Nickkällan_D-E (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Karlskoga_Nickkällan_D-E (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Forshaga_Hemtjänst 0-2 (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Forshaga_Hemtjänst 0-2 (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Forshaga_Hemtjänst 0-2 (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att kartlägga

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Brattåsgården äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Mölndal_Brattåsgården äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Mölndal_Brattåsgården äldreboende (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Bollnäs hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Bollnäs_Bollnäs hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Bollnäs_Bollnäs hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är att

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Ersta hemtjänst Södermalm (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Ersta hemtjänst Södermalm (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Ersta hemtjänst Södermalm (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Norrelid (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Norrelid (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Norrelid (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Nässjö_Ingsbergsgården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Nässjö_Ingsbergsgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Nässjö_Ingsbergsgården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Borås_Vobo Nya Kyrkvägen 7 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Borås_Vobo Nya Kyrkvägen 7 (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Borås_Vobo Nya Kyrkvägen 7 (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Kommunens Kvalitet i Korthet

Kommunens Kvalitet i Korthet Kommunens Kvalitet i Korthet Öckerö kommun 1 1 INLEDNING För att ge politiker, tjänstemän och medborgare en översiktlig bild av kvalitet och effektivitet i kommunens verksamheter deltar Öckerö kommun i

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Hökarängens Hemtjänst Ek. För. (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Hökarängens Hemtjänst Ek. För. (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Hökarängens Hemtjänst Ek. För. (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Borås_Privat htj Katarinas Hemtjänst i Borås AB VÄF (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Borås_Privat htj Katarinas Hemtjänst i Borås AB VÄF (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Borås_Privat htj Katarinas Hemtjänst i Borås AB VÄF (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Tomelilla_Valkyrian_Lägenhet 1-20 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Tomelilla_Valkyrian_Lägenhet 1-20 (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Tomelilla_Valkyrian_Lägenhet 1-20 (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Enskededalens servicehus / Hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Enskededalens servicehus / Hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Stockholm_Enskededalens servicehus / Hemtjänst (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Abborre hemtjänst städ & personlig assis (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Abborre hemtjänst städ & personlig assis (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Abborre hemtjänst städ & personlig assis (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Örebro_Mann Service_Mann Service (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Örebro_Mann Service_Mann Service (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2018 Resultat för Örebro_Mann Service_Mann Service (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er

Läs mer

Öppna Jämförelser - Vård och omsorg om äldre 2013

Öppna Jämförelser - Vård och omsorg om äldre 2013 Öppna Jämförelser - Vård och omsorg om äldre 2013 2014-01-20 En sammanfattning för Trollhättans Stad Nedan redovisas en sammanfattning för Trollhättans stad. Analys av resultaten sker i fortsatt tillsammans

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Hallsberg_Kullängen_1 och 4 (minst 7 svarande) Särskilt boende

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Hallsberg_Kullängen_1 och 4 (minst 7 svarande) Särskilt boende Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Hallsberg_Kullängen_1 och 4 (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Pilträdets Serv-hus (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Pilträdets Serv-hus (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Pilträdets Serv-hus (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Kristianstad_Österängsgården_allmän inriktning (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Kristianstad_Österängsgården_allmän inriktning (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2016 Resultat för Kristianstad_Österängsgården_allmän inriktning (minst 7 svarande) Särskilt boende Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Farsta Hemtjänst, Norra (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Farsta Hemtjänst, Norra (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Farsta Hemtjänst, Norra (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN

s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Rapport 2018-01-25 VON 230/17 Vård- och omsorgsförvaltningen Enheten för kvalitet- och verksamhetsutveckling s SÅ TYCKER DE ÄLDRE OM ÄLDREOMSORGEN Undersökning av kvaliteten i hemtjänst och särskilt boende

Läs mer

Kulturförvaltningennyckeltal

Kulturförvaltningennyckeltal Kulturförvaltningennyckeltal Budgetberedningen våren 215 Analysgruppen 215-4-8 4 35 3 25 2 263 Aktiva låntagare i kommunala bibliotek, antal/1 inv. 273 348 314 36 262 251 271 276 Värnamo ligger under rikssnittet

Läs mer

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Stockholm_CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst

Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? Resultat för Stockholm_CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2015 Resultat för Stockholm_CL Assistans AB (minst 7 svarande) Hemtjänst Resultaten för er verksamhet/område Det här är en sammanställning av resultaten för er verksamhet/område

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Hallsberg_Sköllergården (minst 7 svarande) Särskilt boende

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Hallsberg_Sköllergården (minst 7 svarande) Särskilt boende Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Hallsberg_Sköllergården (minst 7 svarande) Särskilt boende Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen är

Läs mer

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Fridhemmets servicehus (minst 7 svarande) Hemtjänst

Så tycker de äldre om äldreomsorgen Resultat för Stockholm_Fridhemmets servicehus (minst 7 svarande) Hemtjänst Så tycker de äldre om äldreomsorgen 2017 Resultat för Stockholm_Fridhemmets servicehus (minst 7 svarande) Hemtjänst Om undersökningen Vad tycker de äldre om äldreomsorgen? 2017 Syftet med undersökningen

Läs mer