Tel: +46 (0) Web:

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Email: info@linkopingsdykcenter.se Tel: +46 (0) 705 12 02 84 Web: www.linkopingsdykcenter.se"

Transkript

1 Tel: +46 (0) Web:

2 Truk Lagoon! Truk är paradiset för vrakälskare med sina 60 skeppsvrak och 250 flygplansvrak från andra världskriget. Förutom vrak så erbjuder Truk även möjligheten att få se flera hajarter samt mantor. Chuuk, som landet numera heter, består av sju större ögrupper och ligger beläget i östra Caroline Islands, sydöst om Guam och sydväst om Hawaii. Stilla havet är en drömdestination för många dykare. Bara namnet ger de flesta fantasier om ändlösa soldagar och den blå horisonten som sträcker sig ut över havet i oändlighet. Men det är inte bara det som lockar oss till denna destination. Paradiset finns inte bara på land utan under ytan också. Stilla havet är en vrakälskares våta dröm, för under vågorna gömmer sig en ofattbart vacker värld. Truk Lagoon ligger mitt i havet och denna mytomspunna lagun är formad som en rund ring och är väl synlig från luften.

3 Dykningen runt Truk Under det andra världskriget användes Truk till gömställe för det japanska imperiets flotta. År 1944 flög amerikanerna in över Truk och bombade flottan sönder och samman. På grund av detta ligger idag över 60 skepp och 250 flygplan på botten av havet och många av dessa vrak är dykbara. Det varma vattnet, korallerna och det blomstrande marina livet gör att dykare återkommer år efter år. Jacques Cousteau var mannen som satte Truk på kartan över dykplatser år Efter Jacques och hans teams hemkomst publicerades bilderna till världen. Sedan dess har dykare besökt Truk för att själva uppleva dessa skatter. Över 40 vrak går idag att dyka bland. Allt ifrån fartyg på grunt vatten till fartyg som ligger på större djup som lockar en och annan techdykare. Vrakens last är nästan lika fascinerade som fartygen själva. De är packade med alla typer av ammunition samt delar till lastbilar och flygplan. Vattnet är alltid varmt, sikten bra och den biologiska mångfalden är stor. Här skådas enstaka hajar och rockor tillsammans med över 250 olika sorters korallfisk. I Truk finns något för alla dykare, oavsett erfarenhet. Dykningen i Truk lagoon är ett äventyr som du sent kommer att glömma. På en yta av ca 200 km2 ligger massor av vrak från det andra världskriget. Vraken är täckta med marint liv med blan annat över 300 olika mjuk och hårdkorallsarter. På det långsträckta yttre revet sluttar väggarna brant mot djupet och här är det vanligt att se hajar ute i det blå och här genomför vi självklart våra hajdyk. Vattnets medeltemperatur är 28 grader C och sikten varierar mellan meter beroende på var du dyker i lagunen och om det är lite strömt den dagen.

4 At ta sig till Truk Flyget avgår från Skandinavien och går via Manila i Filippinerna. Därefter så mellanlandar ni på en liten ö som heter Guam. Guam är en central hub för alla Continetal Airlines Micronesien flyg. Mellan Guam och Truk(Chuuk) är det ca 1h 50 min. Blue Lagoon Resort och Dive centre Truk Blue Lagoon resort på ön Moen i Chuuk erbjuder en fantastisk utsikt över den världsberömda lagunen och den passar perfekt som boende för dykare. Hotellet som är byggt i två våningsplan har 54 rymliga och moderna rum med luftkonditionering. Det smälter bra in i öns tropiska atmosfär och du kan njuta av utsikten över lagunen från rummens balkonger. Genom en kort promenad genom den lummiga trädgården så når du den vita sandstranden för ettt uppfriskande dopp i det klara vattnet.

5 Restaurangen erbjuder ett härligt urval av havets läckerheter samt från det asiatiska köket. Dykcentrat ligger på bevämt avstånd inne på hotellområdet. Blue Lagoon Dive Shop i Chuuk (Truk Lagoon) startade den 13 november 1973, och det har vuxit från ett litet skjul till att komplett och modernt dykcenter som ger erbjuder full service till dykare som söker äventyret bland de historiska vraken i Truk. Gradvin Aisek har tagit över manteln från sin far Kimiuo, som var den som öppnade upp undervattensvärlden i Truk lagoon till resten av världen. Det luftkonditionerade dykcentrat är beläget inom hotellområdet för Blue Lagoon Dive Resort och i utbudet ingår utfärder, utbildning, service och butiksförsäljning. En flotta av snabbgående dykbåtar med kunniga guider ger dig möjlighet att dyka på vraken i små grupper och att kunna välja en utfärd till ditt favoritvrak. Förvaringsskåp och sköljkar finns vid hotellets brygga där också din båt avgår från och guiderna möter upp vid varje dykdag. Dykcentrats personal och dykguider, som är mycket kunniga avseende alla vrak, hjälper dig med ditt dyktillstånd, uthyrningsutrustning m.m. Du som är nitroxcertifierad kan få fyllningar på upp till 40% och har du en mer avancerad utbildning kan du få mixar upp till 100% O2 och trimix. Det finns också dubbelflaskor, dekoflaskor, O2 tvättade dekoregulatorer samt avancerade dykdatorer till uthyrning. En begränsad mängd sodasorb och helium finns på lager men det bör alltid förbokas för säkerhetsskull. Puerto Galera, Filippinerna Filippinerna består av över 7000 öar, varav uppemot ett tusental är bebodda. Landet är känt för sin vackra natur, och undervattensvärlden här är obeskrivbar. Området mellan Borneo, Filippinerna och Nya Guinea har jordens artrikaste vatten. Här möts undervattenslivet från Indiska oceanen och Stilla havet samtidigt som strömmarna för upp näringsrikt vatten från djupet mellan de vulkaniska öarna och bidrar till det rika livet i havet. Puerto Galera anses av många vara ett av de vackraste strandområdena i Filippinerna. Det som började som ett backpackers paradis har nu utvecklats till ett turistparadis med hotell, resorter och restauranger.

6 Här bor vi på El Galleon Beach Resort som är känt för sin fridfulla omgivning och det fantastiska läget på Small Lalaguna Beach, Puerto Galera. Om du är ute efter en sol, bad & dyksemester där hotellpersonalen gör sitt allra bästa för att skämma bort dig och där resorten ligger mitt i ett marint reservat, då är El Galleon väl lämpat för dig. El Galleon erbjuder lugn och ro i privata rum, inbäddade bland palmer och varma vindar med det Filippinska havets kristallklara vatten bara ett stenkast bort. Gratis trådlöst internet finns tillgängligt för alla gäster. Njut av att kunna surfa i restaurangen, vid poolen, på rummet eller till och med på stranden. Hotellets trettio rum har byggts på en tropisk sluttning, alla i stil med områdets naturliga skönhet. Med utsikt över Sabang Bay och Small Lalaguna Beach, är varje rum komplett med en välfylld minibar, varmt och kallt vatten, och ytterligare bekvämligheter. Alla rum har luftkonditionering och takfläkt.

7 El Galleon dykcenter Asia Divers grundades 1987 och har sedan dess visat vägen i Puerto Galera och under många år i Filippinerna. Beläget i egen regi på El Galleon, är Asia Divers Filippinerna ledande PADI / CDC dykcenter och erbjuder alternativ för dykare på alla nivåer. De är entusiastiska över att införa en premium- nivå av äventyr och miljömedvetenhet genom sina utbildningsprogram. De känner att de odlar en elitklass av dykare som förstår vikten och den påverkan som dykare har på havets rike, och vad de kan göra för att bevara den för kommande generationer Med över 30 fantastiska dykplatser inom 15 minuters resa från resorten, finns det dyk som passar dykare på alla nivåer. En lyx är att dykbåten i allmänhet kan återvända till bryggan mellan de flesta dyk. Undantaget från detta skulle vara 2-3 dyks turerna till Verde Island. Asia Divers erbjuder minst fem schemalagda dyk per dag som avgår cirka 08:00, 10:30, 13:30 och 16:00, med ett urval av olika dykplatser vid varje avgång. Avgång för nattdyk är runt 18:00 och då bär det oftast iväg till närliggande Puerto Galera Bay.

8 Inkludert I resan: Transfer från Truk flygplats Blue Lagoon Resort t/r 7 nätter i delat dubbelrum på Blue Lagoon Resort, Truk Lagoon med frukost 6 dagars dykning med 2 guidade dyk per dag inkl. 12 L flask och bly Transfer Manila flygplats Resort t/r 7 nätter i del i Poolside dubbelrum på El Galleon Resort, Filippinerna inkl. frukost 6 dagar med 2 dyk per dag i Puerto Galera inkl. guide, flaska, vikter, viktbälte Ej inkluderat i resan: Flyg Stockholm Manila Truk Lagoon t/r (ca SEK per person) Övrig utrustning exclusive ovan nämnd Truk Lagoon marinparksavgift: 35 USD (måste betalas på plats) Datum: Nov 2014 Pris per person: SEK We reserve the right to change prices due to fluctuations in the currency and/ or changes in the flight price on, or before your booking date. The booking date is the day that your deposit is registered in Scuba Travel Scandinavia AB s bank account. The given information that Scuba Travel has in its written information (ie the trips content, amount of dives, diving at a special location) is provided under the pretence of optimal conditions (ie political/ governmental decisions, weather, etc). The dive leader or boat captain that is in charge of the trip always has the right to change the contents of the trip due to weather, political decisions, or other acts that lie outside of their control that can affect the customers or ships safety. In this situation, the customer has no right to compensation or refund.

9 Extra: Utrustningshyra Full dykutrustning (BCD, mask, fenor, våtdräkt, regulator): Fråga oss om pris! Försäkring Europeiska avbeställninsskydd: +6% av resans totala pris Divers Alert Network divers insurance (basic premium): 560 SEK (bokas på daneurope.org) Extra bagage På grund av de alltmer stränga restriktioner då det gäller bagagevikt på flygplan så måste varje väska godkännas av flygbolaget. Vi hjälper gärna till ifall ni behöver boka extra bagage. Avgifterna varierar mellan flygbolagen. Viktigt: Alla pass måste vara giltiga minst 6 månader efter hemkomstdatum. Alla dykare måste ha ett dykcertifikat, loggbok för dykare Krav på dykerfarenhet samt rekommendationer: Dykning runt Truk Lagoon passar alla dykare oavsett dykerfarenhet, På en del platser och vrak kan strömmarna vara lite starkare så vi rekommenderar att man har AOW certifikat när man ska dyka här Dykning runt Puerto Galera passar alla dykare oavsett dykerfarenhet

10 På vilka sätt kan jag betala min resa? Via bankgiro eller kontoöverföring. VISA, Mastercard och Eurocard (vi behöver en fullmakt för att kunna genomföra betalningen) Använd WASA kredit för dina inbetalningar. Tillgänglig för alla Svenska medborgare som har heltidsanställning, eller studerar på heltid, och är 20 år fyllda. Hur mycket skall jag betala och när? När du har bekräftat en bokning med Scuba Travel så kommer du att få en bokningsbekräftelse inom en arbetsdag. För att kunna säkra din plats på resan så behövs en deposition på 3000 SEK betalas in inom 10 dagar från bokningsdatumet. Betalningen för flyget kommer vi att ta in ca 10 mån innan avresa när flygpris finns publicerat, då kommer även datum att fastslås. Resterande belopp skall senast betalas enligt informationen i din bokningsbekräftelse. Varför välja Scuba Travel? Kvalitetsprodukter - överkomliga priser" - Efter flera år i dykindustrin så har vi knutit kontakter världen över. På grund av detta kan vi med hjälp av ledande partners inom industrin erbjuda våra kunder högkvalitativa produkter till överkomliga priser. Vi kan dykning - All vår personal är erfarna dykare och har dykt på flera olika destinationer världen över. Tillsammans så har vi besökt över 70 länder och två av oss är även dykinstruktörer. Vid sidan av vår kontorspersonal så har vi ett stort nätverk av Scuba Travel ambassadörer som är specialister inom flera olika områden såsom fotografi, teknisk dykning etc. Dessa ambassadörer utgörs bl.a. av Jesper Kjøller, Ingvar Eliasson, Jonna Bergström, Tommi Salminen och Micke Bergström. Personlig service - Eftersom vi är välbemannade gör det att vi kan erbjuda utmärkt kundsupport. Då Egypten är en av våra mest populära destinationer så har vi även en egyptisk anställd i Hurghada som möter upp våra gäster och som även hjälper till med transfer, kundsupport m.m. Vitt utbud av destinationer - Från Galapagos och Socorro i väst till Mikronesien och Fiji i öst. Scuba Travel erbjuder semesterpaket som är anpassade till alla slags smaker och budgetar. Sponsrar projekt - Genom åren så har vi stött organisationer som arbetar för att bevara djurlivet (t.ex. Havslädersköldpaddan). Likaså har vi även valt att använda oss av operatörer och tjänster där de ekonomiska tillgångarna stannar inom det lokala samhället, t.ex. våra kustbaserade äventyrspaket i Ecuador. Utmärkt soliditet - Vårt företag har ett AA betyg vilket betyder hög kreditvärdighet enligt Soliditets värderingssystem som bygger på ca 2400 besluts parametrar. Resegaranti - Vi har en lagstadgad resegaranti hos kammarkollegiet som gäller alla kunder från den nordiska regionen som köper paketresor hos oss. Klicka här för vidare information.

Resmål: Egypten Liveaboard: MV Tala Safari: North & Brothers

Resmål: Egypten Liveaboard: MV Tala Safari: North & Brothers Resmål: Egypten Liveaboard: MV Tala Safari: North & Brothers MV Tala MV Tala är som ett flytande dykcenter med full uppsättning av dykutrustning och många undervattensskotrar. MV Tala är del av The Red

Läs mer

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration

CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015. Glädje - Gemenskap - Inspiration CrossFit Camp DUBBLA TRÄNINGSPASS STRAND RELAX GOD MAT SPANIEN - OKTOBER 2015 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016

TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Toughest OCR camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL GOD MAT MARBELLA SPANIEN - APRIL 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både fysiskt och

Läs mer

Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink

Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink Yoga & Spa i Spanien med YogaByLink La Manga Club, Murcia Spanien 15-22 oktober För att skapa energi i höstens mörka dagar och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig till en härlig gruppresa

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 21-28 SEPTEMBER, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

Barcelona Training Camp

Barcelona Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT BARCELONA - SPANIEN - 14-18 MAJ, 2016 Barcelona Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare

Läs mer

Marbella Training Camp

Marbella Training Camp Marbella Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS STRANDLIV RELAX GOD MAT SPANIEN - 25 OKTOBER - 1 NOVEMBER, 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du ska komma hem som dig själv men

Läs mer

La Manga Training Camp

La Manga Training Camp TUFFA TRÄNINGSPASS SOL RELAX GOD MAT SPANIEN - 28 APRIL - 5 MAJ, 2016 La Manga Training Camp Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Du skall komma hem som dig själv men starkare både

Läs mer

PT on the Run to Spain

PT on the Run to Spain TRÄNING SOL RELAX GOD MAT COSTA DE VALENCIA, SPANIEN - 2016 Training Camp Spanien 15-22 SEPTEMBER 2016 Vi vill skapa träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Målsättningen är att du ska komma hem

Läs mer

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien

Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien Friskis&Svettis Training Camp 5-12 nov La Manga Club, Spanien För att skapa energi i mörka november och hålla träningslusten vid liv, bjuder vi nu in dig som är medlem i Friskis&Svettis Kalmar till en

Läs mer

Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa

Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa Friskis & Svettis Kungsbackas träningsresa La Manga Club, Spanien 19-26 september 2017 Vi skapar träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Efter resan till La Manga kommer du att återvända hem som

Läs mer

Friskis & Svettis Eskilstuna

Friskis & Svettis Eskilstuna Friskis & Svettis Eskilstuna Träningsresa 2018 La Manga Club, Spanien 6-13 Maj 2018 Vi skapar träningsresor som utvecklar dig på många sätt! Efter resan till La Manga kommer du att återvända hem som dig

Läs mer