UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÖGANÄS KOMMUN SAMMANFATTNING AV KUNSKAPSFORUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN HÖGANÄS KOMMUN SAMMANFATTNING AV KUNSKAPSFORUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE"

Transkript

1 (8) KVALITETSRAPPORT UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN KUNSKAPSFORUM SAMMANFATTNING AV KUNSKAPSFORUMS SYSTEMATISKA KVALITETSARBETE VERKSAMHET/UPPDRAG Vuxenutbildningen i Höganäs (Kunskapsforum) omfattar tre skolformer: Kommunal vuxenutbildning (komvux), utbildning i svenska för invandrare (sfi) och särskild utbildning för vuxna (särvux). Kunskapsforum är dessutom antagningsenhet för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan. Under hösten/vintern 2013/14 ges ett par högskolekurser via lärcentrum (försöksverksamhet, ej uppdrag). ÅRETS HÄNDELSER MEDBORGARE Flytten till lokaler vid Kullagymnasiet inleder 2013, och med ett centralare läge är vi mer tillgängliga för medborgarna. Samtidigt kan vi lättare hålla kontakt med de elever som får sin utbildning på plats i Höganäs. Själva undervisningen flyttade till Kullagymnasiet redan på sensommaren Sedan ett par år finns statliga medel avsatta till lärlingsutbildning för vuxna. Under 2013 genomför Kunskapsforum tillsammans med branschen och vår utförare Eductus en ettårig kockutbildning. Utbildningen blir en stor framgång, och av de åtta lärlingar som slutför utbildningen har sju arbete i branschen efter tre månader. I maj 2014 kan Kunskapsforum för första gången utfärda en gymnasieexamen enligt de nya reglerna. Högskolestudier via lärcentrum har diskuterats under ett par år, och under hösten genomförs på försök två kurser i regi av Halmstads högskola. Kurserna är på vardera 7,5p och behandlar ledarskap respektive lean-production. De genomförs i våra lokaler med stöd av lånad telebild-utrustning. Av inkomna enkätsvar att döma är satsningen mycket uppskattad. MEDARBETARE Kunskapsforums personalstyrka är densamma som fem år tidigare, men med en produktionsökning på cirka 50% (elevantalet på sfi +35% och gymnasiedistansen +65%, antalet producerade gymnasiepoäng ökade med 106%). Kapacitetstaket är nu mycket nära och organisationen känns sårbar. Särskild undervisning för vuxna får en ny medarbetare i Ann-Charlotte Pregler, som börjar i september UTVECKLING Samarbetet mellan de elva kommunerna i Familjen Helsingborg tar allt fastare former, och det samverkansavtal som ingicks 2012 får nu mer substans. Ett tilläggsavtal beslutas av

2 medborgare 2 (8) kommunerna under vintern 2013 och träder i kraft 1 juli Detta innebär fritt sök inom samverkansområdet vad gäller allmänna ämnen. Högskolekurserna har utvärderats, och utfallet talar för en fortsättning. För 2014 saknar verksamheten budget, och till hösten planeras därför inga kurser. Särvux påbörjar anpassningen till de nya styrdokumenten, och denna beräknas vara helt genomförd senast sommaren Lärlingsutbildningen till kock ligger helt rätt i tiden och bör kunna utvecklas till att omfatta även närliggande områden, exempelvis kock i butik. Livsmedelssidan har potential att växa ännu mer i Höganäs. FRAMTIDEN Vuxenutbildningen i Höganäs drivs sedan tolv år tillbaka i entreprenadform. Gällande avtal löper ut sommaren 2014, men har förlängts till årsskiftet. Upphandling för en ny avtalsperiod pågår. Den framtida verksamheten kommer i hög grad att påverkas av två faktorer, som i skrivande stund är osäkra. På nationell nivå diskuteras införandet av ett peng-system för sfi och på regional nivå kan det fördjupade samarbetet i nordvästra Skåne påverka elevströmmar och upphandlingsform av komvux. Båda systemen har det gemensamt att de syftar mot en större valfrihet för den enskilde medborgaren. Individualisering är för övrigt ett nyckelbegrepp i de statliga styrdokumenten för vuxenutbildning. Särvux kommer att breddas och försöka nå fler elever med lindrig utvecklingsstörning. För denna kategori bör yrkesförberedande utbildningar kunna bli aktuella. Se vidare sidan 7. VERKSAMHETSBERÄTTELSE - MÅLDEL Mål 2013 Måluppfyllelse 2013 Ge alla barn och elever möjligheter till individuellt anpassat lärande så att förutsättningar skapas för alla att nå de nationella målen samt säkerställa att elever vilka befaras ej nå de kunskapskrav som minst ska uppnås eller uppvisa andra svårigheter i sin skolsituation, efter utredning, snarast och i god tid före start av nästa årskurs har ett åtgärdsprogram. Alla enheter ska på ett tydligt sätt arbeta för hållbar utveckling. Individperspektivet har fått en ännu tydligare betoning i vuxenutbildningens nya styrdokument, något vår organisation svarar väl upp mot, främst inom komvux och särvux. Med de tankar som finns för framtida sfiundervisning och med det samverkansavtal som kommunerna inom Familjen Helsingborg arbetar med kommer graden av individualisering att öka ytterligare. Främst med studerande inom sfi görs ett gediget arbete för att farmhålla vikten av en hållbar utveckling. Distansutbildning är i sig mycket resurssnål. Kunskapsforums organisation och arbetssätt genomsyras av ett lean production-tänkande. Vi producerar idag dubbelt så många gymnasiepoäng som 2009, i princip till samma pris och med samma bemanning. Mycket talar för att detta inte går att driva längre, eftersom vi då riskerar att tappa i kvalitet och medarbetarhälsa.

3 utveckling medarbetare 3 (8) Verksamheterna under utbildningsnämnden ska ha en säker inne- och utemiljö och verka för ökad trygghet, trivsel, goda relationer och studiero för barn och ungdomar i kommunen och fritidsgårdsverksamhet samt kulturskola av god standard ska tillhandahållas. Förvaltning och ledning ska vara lyhörd för synpunkter som kan framkomma vid medarbetarsamtal, utvecklingssamtal, enkäter, kontakter med vårdnadshavare och via fackliga samverkansformer. Utveckla samarbete med övriga myndigheter samt angränsande förvaltningar inom kommunen och upprätta en samverkans- och kommunikationsplan med syfte att skapa koncerntänkande. Alla enheter ska utveckla och utöka samarbete med aktörer utanför den egna verksamheten. Att Eric Ruuth Kulturhus deltar i minst tre övergripande arrangemang årligen. Innemiljön för de som studerar på plats i Höganäs kan bli bättre. Under året installeras elektrisk dörröppnare vid entrén till särvux lokaler/kunskapsforums exp. Kunskapsforum övertar ansvaret för undervisningslokalerna från 20 augusti Alla enkätsvar tyder på hör grad av trygghet, goda relationer och studiero. Kunskapsforums egen personalstyrka är liten och kommunikationsvägarna är därför korta. Under året har vi vinnlagt oss om tätare APT. Vår allt högre produktionstakt kan komma bli ett problem, då den sliter på medarbetarna (se ovan). Kunskapsforum har ett väl utvecklat kontaktnät och samarbetar regelbundet med kommunstyrelsens förvaltningar (framför allt Kullabemanning och Utvecklingscentrum) samt med socialförvaltningen. Kunskapsforum har ett mycket nära samarbete med vuxenutbildningarna i de övriga tio kommunerna i Familjen Helsingborg samt med Kommunförbundet Skåne. Dessutom finns ett utvecklat samarbete med olika branschorganisationer. VERKSAMHETSBERÄTTELSE - TABELLDEL Storleksmässigt är Vuxenutbildningen i Höganäs en medelstor skola med cirka 350 heltidsstuderande elever. Verkligheten är emellertid mer komplex än så, då vi verkar inom tre skolformer med mängder av kursdeltagare. Under 2013 är vi dessutom aktiva på högskolenivån, dessutom har vi ett ansvar för gymnasie- och gymnasiesärskolefrågor i vår roll som antagningsenhet. De sistnämnda rollerna kommenteras inte vidare här, men påverkar oss i hög grad som organisation. Genom vårt huvudentreprenadavtal med AcadeMedia AB erbjuder vi cirka 160 gymnasiekurser på distans. Studerande som så önskar kan även få handledning på plats i Höganäs. Gymnasiala kurser levereras av AcadeMedias dotterbolag NTI-skolan, medan Sfi-undervisning och grundläggande utbildning tillhandahålls av ett annat dotterbolag Eductus AB.

4 4 (8) Utbildningsanordnare Verksamhetspoäng (= gymnasiepoäng) Gymnasial vuxenutbildning Kullagymnasiet (inkl prövningar) Annan kommuns vuxenutbildning Egen upphandling (främst NTI) Summa Antal elever (VT/HT) 377/ / / /185 Heltidsstudieplatser (= antalet verksamhetspoäng/800) Tabell 1 Under året hjälper vi cirka 70 elever från Staffanstorp och Burlöv, där man inte kunnat erbjuda sina elever att studera på distans. Detta ger ett visst bidrag till volymökningen. I den grundläggande utbildningen (gruv) deltar främst flyktingar och invandrare, men även svenskar som behöver komplettera sina grundskolebetyg. Under vårterminen studerar 25 elever vid gruv, under höstterminen är siffran 32. Totalt 40 elever (d v s unika individer), varav tre fjärdedelar kvinnor, studerar gruv under året (svenska, matematik, engelska och samhällskunskap) och 29 betyg utfärdas. Detta är en ökning jämfört med föregående år. Även de gymnasiala kurserna rör främst kompletteringar, dels för att få ett full-ständigt gymnasiebetyg, dels för behörighet till universitet eller högskola. De yrkesutbildningar som genomförs i Höganäs under 2013 är inom vård och omsorg samt restaurangkök. Ytterligare yrkesutbildningar på gymnasienivå handlas upp individuellt, främst av olika utbildningsanordnare i Helsingborg och Malmö. Omvårdnadslyfte tar fart under Lyftet är en satsning på kompetensutveckling för anställd personal inom vård och omsorg. I Höganäs drivs denna i nära samarbete mellan Kullabemanning och Kunskapsforum. Socialstyrelsen står för kostnaden, genomförandet svarar Eductus/NTI för. Under 2013 betygssätts vårdkurser motsvarande gymnasiepoäng, varav p av anställda med hemort i andra kommuner, men anställda i Höganäs. Kurserna är öppna även för anställda vid våra privata vårdboenden. Prövningar är en verksamhet som växer nästan okontrollerat under slutet av 2013 och början av Det genomförs 61 prövningar motsvarande 5400 gymnasiepoäng av NTIskolan under Av dessa är 75% elever från andra kommuner, vilket har kostat oss cirka kr. Denna möjlighet har nu försvårats.

5 5 (8) Gymnasiepoäng Annan anordnare Kullagymnasiet Diagram 1: Yrkesutbildningar inom ramen för yrkesvux och lärlingsvux är bidragande orsaker till ökade volymer i Höganäs, men det sker också en kraftig ökning av s k allmänna ämnen. Diagrammet visar det vi producerar genom egna upphandlingar (2001 var året före Kunskapsforums start). Från att ha varit en stor leverantör av vuxenutbildning i Höganäs upphör Kullagymnasiets roll som vuxengymnasium under Antal: 2013 i % av totalt antal kd Antal elever (fysiska personer) Kursdeltagare totalt 1104 Kursdelt. som får betyg % Kursdelt. som fortsätter nästa termin % Kursdelt. som avbryter % Betyg: A 27 4 % B 66 9 % C % D % E % F % i % av betygsatta elever % Tabell 2: Betygsfördelning och avhoppsfrekvens, gymnasiala kurser (distanskurser). Ingen jämförelse med föregående år, då det under 2012 utfärdades betyg i såväl det gamla som nya systemet.

6 6 (8) Gymnasiepoäng VT-06 HT- VT-07 HT- VT-08 HT- VT-09 HT- VT-10 HT- VT-11 HT- VT-12 HT- VT-13 HT Annan kommun Egen entreprenad Kullagymnasiet Diagram 2: Diagrammet visar Kunskapsforums samlade produktion av vuxenutbildning på gymnasienivå. Annan kommun är främst de elever som föredrar traditionell undervisning, vilken då köps upp av främst Helsingborgs stad. Särskild utbildning för vuxna har under året ett 20-tal studerande, vilket är i nivå med föregående år. Lokalmässigt är särvux numera närmaste granne med Kunskapsforums expedition. Utbildningen ges på tre nivåer, tränings-, grund- och gymnasienivå, men i Höganäs bedrivs undervisningen nästan bara på de två förstnämnda nivåerna. På grund av stor spridning i deltagarnas kunskaper och förmågor kräver undervisningen en långtgående individanpassning. Under 2013 implementeras nya kursplaner, och i januari 2014 erbjuder särvux för första gången kurser i hemkunskap i skolans restaurangkök, vilket är mycket uppskattat. De studerande vid utbildning i svenska för invandrare är dels flyktingar, oftast från Mellanöstern, dels invandrare som arbetar inom framför allt jordbruk och hantverk eller som har kommit hit av familjeskäl. Arbetskraftsinvandrarna är företrädesvis från länder vid Östersjön, men de flesta världsdelarna brukar vara representerade under ett år. Under 2013 har vi studerande från 34 länder, och två tredjedelar av dem är kvinnor. Av de totalt 172

7 7 (8) personer (d v s unika individer) som studerar Sfi under 2013 är cirka hälften från Litauen, Polen eller Irak. Vid Sfi utfärdas 96 betyg, varav 35 betyg på den högsta nivån, Sfi D (en märkbar ökning). Under året betalas nio SFI-bonusar till fem elever ut / / / / / / / /-- Tabell 3: Antalet studerande vid Sfi under en mätvecka (vår resp höst). UPPFÖLJNING LIKABEHANDLINGSPLAN Vid Särvux genomförs i maj 2014 en enkätundersökning som visar på en hög grad av trivsel. På frågorna Hur trivs du i skolan? och Hur trivs du med kamraterna i gruppen? blir 11 av de 16 svaren Mycket bra, resterande fem Bra. Upphandlade verksamheter har egna likabehandlingsplaner etc, vilka utvärderas av respektive utförare. Inga av dessa utvärderingar visar på några fall av kränkningar eller liknande. Alla utvärderingar finns som bilagor på hemsidan. UTVECKLINGSOMRÅDE En ökad tillgång till studie- och yrkesvägledning är behövlig, då nuvarande befattningshavare omöjligen hinner med både individuella vägledningssamtal och alla de övriga uppdrag som är kopplade till tjänsten. Även vuxenstuderande behöver specialpedagogiskt stöd, vilket det idag finns mycket begränsade resurser till. Ett samarbete med Kullagymnasiet alternativt Familjen Helsingborg bör undersökas. Att bredda sökgruppen för särvux är ett angeläget arbete att fortsätta. Att mer aktivt rekrytera studerande bland våra prioriterade målgrupper bör också ske, men detta förutsätter en annan bemanning. Kontakterna med det lokala näringslivet kan utvecklas. Lärlingsutbildningar bör kunna utvecklas till fler branscher än idag, både i egen regi och tillsammans med Familjen Helsingborg. Ett fortsatt arbete för att fler elever avslutar sina studier med godkända betyg är angeläget liksom att sänka frekvensen avbrott. Ingemar Hertting rektor

8 8 (8) Vuxenutbildningen i Höganäs den 18 mars 2014, 350 elever Kock 4% Särvux 7% Omvårdnadsutb. 3-term 5% Yrkesvux LSS 5% SFI 27% Omvårdnadslyftet 9% Grundläggande vux 7% NTI distans 36% Diagram 3: Kunskapsforums verksamheter i sammandrag.

ÅRSREDOVISNING. Helår 2015 Kunskapsforum

ÅRSREDOVISNING. Helår 2015 Kunskapsforum ÅRSREDOVISNING Helår 2015 2 (6) Innehållsförteckning 1 Verksamhet... 3 2 Viktiga händelser... 3 2.1 Medborgare... 3 2.2 Medarbetare... 3 2.3 Utveckling... 4 3 Ekonomisk analys... 4 4 Framtiden... 4 5 Nyckeltal

Läs mer

DELÅRS - KVALITETSRAPPORT. Delår 2015 Kunskapsforum

DELÅRS - KVALITETSRAPPORT. Delår 2015 Kunskapsforum DELÅRS - KVALITETSRAPPORT Delår 2015 2 (12) Innehåll 1 Verksamhet/uppdrag... 4 2 Viktiga händelser... 4 2.1 Medborgare... 4 2.2 Medarbetare... 4 2.3 Utveckling... 5 3 Prognos för helåret... 6 4 Aktivitetsuppföljning...

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2011

KVALITETSRAPPORT 2011 KVALITETSRAPPORT 2011 Vuxenutbildningen i Höganäs kommun»kunskapsforum«1. SAMMANFATTNING Vuxenutbildningen i Höganäs är jämförelsevis liten, bland annat beroende på en förhållandevis hög utbildningsnivå

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING Kunskapsforum

KVALITETSREDOVISNING Kunskapsforum 2011-02-22 KVALITETSREDOVISNING 2010 Kunskapsforum 1 1. Sammanfattning Kunskapsforum är nu inne på sitt tionde verksamhetsår. Under våren 2010 skedde en ny upphandling av Höganäs kommunala vuxenutbildning

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5435 Svenljunga kommun kansliet@svenljunga.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Svenljunga kommun Skolinspektionen Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 2 (6) Skolinspektionens

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN. VUXENUTBILDNING

ÅTVIDABERGS KOMMUN.   VUXENUTBILDNING VUXENUTBILDNING I ÅTVIDABERGS KOMMUN VUXENUTBILDNING VUXENUTBILDNING I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen (Komvux) i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande

Läs mer

Redovisning av Kvalitetsarbetet för perioden januari 2009-juni 2010

Redovisning av Kvalitetsarbetet för perioden januari 2009-juni 2010 Redovisning av Kvalitetsarbetet för perioden januari 2009-juni 2010 Vuxenutbildningen Ansvarig för redovisningen av kvalitetsarbetet: Anders Jelmbark 1 Redovisning av kvalitetsarbete Enhetens namn: Vuxenutbildningen

Läs mer

Elever och studieresultat i komvux 2012

Elever och studieresultat i komvux 2012 Utbildningsstatistikenheten 2013-06-25 1 (8) Elever och studieresultat i komvux 2012 I denna beskriver vi statistik om kommunal vuxenutbildning (komvux) år 2012. Syftet är att ge en beskrivning av komvux

Läs mer

Elever och studieresultat i komvux 2013

Elever och studieresultat i komvux 2013 Utbildningsstatistikenheten 2014-06-24 1 (8) Elever och studieresultat i komvux 2013 I denna beskriver vi statistik om kommunal vuxenutbildning (komvux) år 2013. Syftet är att ge en beskrivning av komvux

Läs mer

Elever och resultat i kommunal vuxenutbildning år 2016

Elever och resultat i kommunal vuxenutbildning år 2016 Enheten för gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik Elever och resultat i kommunal vuxenutbildning år 2016 I denna promemoria beskriver vi officiell statistik om elever, kursdeltagare och studieresultat

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING 2009

KVALITETSREDOVISNING 2009 2010-03-20 KVALITETSREDOVISNING 2009 Kunskapsforum 1 1. Sammanfattning År 2009 kännetecknades främst av fördjupad lågkonjunktur med en ökad efterfrågan på vuxenutbildning. Under året startade en grupp

Läs mer

KVALITETSREDOVISNING

KVALITETSREDOVISNING KVALITETSREDOVISNING GRUNDLÄGGANDE OCH GYMNASIAL VUXENUTBILDNING ENHET 5 INNEHÅLLSFÖRTECKNING Verksamhetsberättelse... sid 4 Resultatredovisning Måluppfyllelse och resultat... sid 5-6 Resultatredovisning

Läs mer

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!!

Kvalitetsrapport!201 /201!!!!!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport201/201 Förord Innehållsförteckning0 1. Om0NTI7gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018

KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN 2017/2018 VUXENUTBILDNING KOMVUX I ÅTVIDABERGS KOMMUN Den kommunala vuxenutbildningen i Åtvidaberg består av utbildning i Svenska för invandrare (SFI), Grundläggande vuxenutbildning

Läs mer

Elever och resultat i kommunal vuxenutbildning år 2015

Elever och resultat i kommunal vuxenutbildning år 2015 Ulbildningsstatistik Elever och resultat i kommunal vuxenutbildning år 2015 I denna promemoria beskriver vi officiell statistik om elever, kursdeltagare och studieresultat i kommunal vuxenutbildning år

Läs mer

KVALITETSRAPPORT 2014

KVALITETSRAPPORT 2014 KVALITETSRAPPORT 2014 Vuxenutbildningen 2015-01-23 INNEHÅLL Verksamhetschefen har ordet 5 Planen mot kränkande behandling och likabehandlingsplanen 6 Kunskaper 6 Utbildningsval Arbete och Samhälle 7 Bedömning

Läs mer

Elever, kursdeltagare och studieresultat i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning år 2017

Elever, kursdeltagare och studieresultat i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning år 2017 Enheten för gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik 1 (10) Elever, kursdeltagare och studieresultat i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning år 2017 I denna promemoria beskrivs den officiella statistiken

Läs mer

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!!

!! Kvalitetsrapport!2013/2014!! samt!lokal!arbetsplan!!!!!!!!!! Kvalitetsrapport2013/2014 samtlokalarbetsplan Innehållsförteckning0 1. Om0NTI7gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Utbildningsinspektion i Komvux Värnamo, kommunal vuxenutbildning och svenskundervisning

Utbildningsinspektion i Komvux Värnamo, kommunal vuxenutbildning och svenskundervisning Utbildningsinspektion i Värnamo kommun Komvux Värnamo Dnr 53-2007:435 Utbildningsinspektion i Komvux Värnamo, kommunal vuxenutbildning och svenskundervisning för invandrare Innehåll Inledning...1 Underlag...1

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5686 Kristianstads kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Kristianstads kommun Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5686 2 (6) s beslut Föreläggande förelägger

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut 2014-03-07 Hedemora kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Hedemora kommun Skolinspektionen, Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen 159 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586

Läs mer

Läsåret 2018/2019. Högsby UtbildningsCenter Ringvägen 5, Högsby

Läsåret 2018/2019. Högsby UtbildningsCenter Ringvägen 5, Högsby Läsåret 2018/2019 Högsby UtbildningsCenter huc@hogsby.se Innehållsförteckning Valbara kurser på gymnasial nivå - KGY Svenska / Svenska som andraspråk 1 Engelska 1 Religion 1 Historia 1 Psykologi 1 Filosofi

Läs mer

Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014. Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI

Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014. Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI Kvalitetsredovisning läsåret 2013-2014 Kopparhyttan - grundläggande och gymnasial vuxenutbildning samt SFI 1 Innehåll Inledning...3 Enhetens systematiska kvalitetsarbete...3 Styrdokument...3 Skollag och

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Utbildningsnämnden Lidingö kommun lidingo.stad@lidingo.se Rektor Eva-Lotta Arenander Lidingö vuxenutbildning eva-lotta.arenander@lidingo.se 2012-09-12 Dnr 43-2011:4845 Beslut för vuxenutbildning

Läs mer

Revisionsrapport. Västerviks kommun. Den kommunala vuxenutbildningens ändamålsenlighet. Lars Högberg. Certifierad kommunal revisor.

Revisionsrapport. Västerviks kommun. Den kommunala vuxenutbildningens ändamålsenlighet. Lars Högberg. Certifierad kommunal revisor. Västerviks kommun Revisionsrapport Lars Högberg Certifierad kommunal revisor Håkan Lindahl Org. konsult Den kommunala vuxenutbildningens ändamålsenlighet Juni 2014 Innehållsförteckning 1. Bakgrund, syfte

Läs mer

Plan för introduktionsprogram i

Plan för introduktionsprogram i i Robertsfors kommun Hilda Vidmark Robertsfors kommun Läsåret 2018/2019 Innehållsförteckning 1. Inledning... 2 1.2 Allmänt om utbildning på introduktionsprogram i Robertsfors kommun... 2 2. Plan för Språkintroduktion...

Läs mer

Kvalitetsrapport vuxenutbildning 2015

Kvalitetsrapport vuxenutbildning 2015 Kvalitetsrapport vuxenutbildning 2015 Birgittaskolan SFI Ola Nilsson HUVUDMANNENS ANSVAR FÖR VUXENUTBILDNINGENS KVALITETSARBETE Enligt skollagens 4 kap 3 ska varje huvudman inom skolväsendet systematiskt

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Dnr 43-2017:4621 Västerdalarnas utbildningsförbund Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Västerdalarnas utbildningsförbund Skolinspektionen Box 23069, 104 35 Stockholm, Besöksadress: Sveavägen

Läs mer

Kvalitetsrapport 2016 / 17

Kvalitetsrapport 2016 / 17 MALMÖ Kvalitetsrapport 2016 / 17 Förord Innehållsförteckning0 1. Om0NTI7gymnasiet0 1.1 Vår0verksamhetsidé0 1.2 Vår0vision0 1.3 Vårt0mål0 1.4 Vårt0kvalitetsarbete0 1.5 Våra0strategier0 1.6 Vart0tar0eleverna0vägen/ändamålsenlig0kvalitet0

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Ne# Dnr 43-2017:5424 Stenungsunds kommun kommun@stenungsund.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Stenungsunds kommun Box 2320, 403 15 Göteborg, Besöksadress Kungsgatan 20 Dnr 43-2017:5424 2 (7) s beslut

Läs mer

Måldokument. En väg in, många vägar ut! FÖR VUXENUTBILDNINGEN PERIODEN 2015-2020

Måldokument. En väg in, många vägar ut! FÖR VUXENUTBILDNINGEN PERIODEN 2015-2020 Måldokument FÖR VUXENUTBILDNINGEN PERIODEN 2015-2020 En väg in, många vägar ut! Överlämnad 2014-04-03 av beredningen för lärande Antagen av Kommunfullmäktige 2014- Innehåll FÖRORD... 3 VISION OCH MÅL...

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Höganäs kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Höganäs kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund Telefon: 08-586

Läs mer

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Bokslut 2017 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Innehållsförteckning Verksamhet... 3 Driftredovisning... 3 Verksamhetsmått... 3 Årets händelser... 3 Ekonomi... 4 Integration/flyktingmottagning... 5 Mål

Läs mer

Systematiskt kvalitetsarbete Sektor barn och utbildning i Munkedals kommun

Systematiskt kvalitetsarbete Sektor barn och utbildning i Munkedals kommun 2015-09-07 Systematiskt kvalitetsarbete Sektor barn och utbildning i Munkedals kommun Läsår 2014-2015 Henrik Oleskog Ann-Catrin Göthlin Sektorchef Barn och utbildning Sida 2 av 6 Skolans verksamhet måste

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning .rn Beslut Åsele kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i vuxenutbildningen Åsele kommun Skoiinspektionen 2(12) Tillsyn i vuxenutbildningen Åsele kommun har genomfört tillsyn av Åsele kommun under

Läs mer

Komvux. Det här kan du göra på komvux: Vem får läsa på komvux? Rätt till utbildning på grundläggande nivå SVENSKA

Komvux. Det här kan du göra på komvux: Vem får läsa på komvux? Rätt till utbildning på grundläggande nivå SVENSKA Komvux Kommunal vuxenutbildning (komvux) är för dig som behöver läsa kurser på grundläggande eller gymnasial nivå. Du kan läsa en eller flera kurser, för att sedan exempelvis fortsätta studera på högskolan,

Läs mer

Skollag (2010:800) 20 kap kommunal vuxenutbildning, 21 kap särvux

Skollag (2010:800) 20 kap kommunal vuxenutbildning, 21 kap särvux Utbildningsförvaltningen och Förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning Sid 1 (6) Ansvarsfördelning mellan rektor på förvaltningen för arbetsmarknad och vuxenutbildning () och rektor på utbildningsförvaltningen

Läs mer

Förslag organisation och inriktning vuxenutbildning 2015

Förslag organisation och inriktning vuxenutbildning 2015 Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (6) Datum -01-16 Vår referens Jonas Jonsson Strateg jonas.o.jonsson@malmo.se Tjänsteskrivelse Förslag organisation och inriktning vuxenutbildning

Läs mer

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för

Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Kvalitetsrapport 2012/2013 och lokal arbetsplan 2013/2014 för Förord 1. Om NTI- gymnasiet NTI-skolan (Nordens Teknikerinstitut AB) är ett av Sveriges äldsta utbildningsföretag och har varit verksamt sedan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5976 Åtvidabergs kommun kommun@atvidaberg.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Åtvidabergs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (7) Skolinspektionens

Läs mer

Måluppföljning av tertialbokslut 2013 för gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden

Måluppföljning av tertialbokslut 2013 för gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden TJÄNSTESKRIVELSE Tyresö kommun 2013-05-23 Utvecklingsförvaltningen 1 (8) Britt-Marie Lundberg Björk Förvaltningschef Gymnasie- och arbetsmarknadsnämnden Måluppföljning av tertialbokslut 2013 för gymnasie-

Läs mer

Bokslut/Kvalitetsredovisning 2014

Bokslut/Kvalitetsredovisning 2014 Bokslut/Kvalitetsredovisning 2014 Kommunala vuxenutbildningen 1. Ekonomiska resultat /avvikelser Vuxenutbildning Intäkter -1 980 000-3 047 956 153,9% Personalkostnader 5 392 706 7 719 171 143,1% Övriga

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2018:7138 Robertsfors kommun för vuxenutbildning efter tillsyn i Robertsfors kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2018:7138 2(5) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Regeringsuppdrag. Översyn av kursplaner och kunskapskrav. Nya betygsskalan: A, C och E. Verksamhetspoäng

Regeringsuppdrag. Översyn av kursplaner och kunskapskrav. Nya betygsskalan: A, C och E. Verksamhetspoäng OH-mallen Regeringsuppdrag Översyn av kursplaner och kunskapskrav Nya betygsskalan: A, C och E Verksamhetspoäng Kommunal vuxenutbildning, grundläggande nivå Kurser Engelska Biologi Fysik Kemi Samhällskunskap

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Skolinspektionen Beslut 2014-09-11 Lunds kommun Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Lunds kommun Skolinspektionen, Postadress: Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress: Gasverksgatan 1, 222 29 Lund

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning rn I Skolinspektionen Beslut Umeå kommun Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Umeå kommun Skolinspektionen, Box 3177, 903 04 Umeå, Besök: Nygatan 18-20 Telefon: 08-586 080 00, Fax: 08-586 080 08

Läs mer

Välkomna till anordnarträff

Välkomna till anordnarträff Välkomna till anordnarträff 190205 Varmt välkomna! Statistik januari månad Växjölöftet vuxenutbildning SCB- rapportera in uppgifter Genomgång av arbetssätt, vägledning och uppföljning av våra arbetsmarknadselever

Läs mer

Elever och studieresultat i utbildning i svenska för invandrare

Elever och studieresultat i utbildning i svenska för invandrare Utbildningsstatistikenheten 2015-06-25 1 (10) Dnr 2014:00057 Elever och studieresultat i utbildning i svenska för invandrare 2014 I denna beskriver vi statistik om utbildning i svenska för invandrare (sfi)

Läs mer

Utvecklingsförvaltningen Den 25 november 2010. Kvalitetsredovisning 2009/10 C3L

Utvecklingsförvaltningen Den 25 november 2010. Kvalitetsredovisning 2009/10 C3L Utvecklingsförvaltningen Den 25 november 2010 Kvalitetsredovisning 2009/10 C3L Innehållsförteckning 1. FÖRORDNING OM KVALITETSREDOVISNING... 3 2. SAMMANFATTNING... 3 2.1 STARKA SIDOR... 3 2.2 OMRÅDEN FÖR

Läs mer

Huvudmannabeslut för vuxenutbildning

Huvudmannabeslut för vuxenutbildning Uppsala kommun Huvudmannabeslut för vuxenutbildning efter tillsyn i Uppsala kommun Skolinspektionen Box 3177, 903 04 Umeå, Besöksadress Nygatan 18-20 Dnr 43-2016:10984 2 (4) Skolinspektionens beslut Skolinspektionens

Läs mer

Mångfald och kvalitet

Mångfald och kvalitet Avtal 1 juli 2015 Mångfald och kvalitet Några nyckelbegrepp: Sfi, Komvux och arbetsmarknadsinsatser Individanpassning Hög andel elever med utländsk härkomst Språkstöd, modersmålsstöd Systematiskt kvalitetsarbete

Läs mer

VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA

VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA VÄLKOMMEN DIALOGMÖTE OM FÖRBÄTTRADE SFI-RESULTAT I NACKA SYFTET MED MÖTET Tillsammans reflektera och föra en dialog kring sfi-resultaten i Nacka samt utvecklingsområden för att förbättra sfi-resultaten.

Läs mer

Kvalitetsredovisning för läsåret 10/11 Barn- och utbildningsförvaltningen Oskarshamns kommun. Komvux

Kvalitetsredovisning för läsåret 10/11 Barn- och utbildningsförvaltningen Oskarshamns kommun. Komvux Kvalitetsredovisning för läsåret 10/11 Barn- och utbildningsförvaltningen Oskarshamns kommun Komvux Gymnasiechef Ann-Marie Lotsengård Jakobsson Rektor Komvux Per Hofstedt Administrativ chef Ulrika Hernäng

Läs mer

Kvalitetsrapport 2018 Vuxenutbildning. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen

Kvalitetsrapport 2018 Vuxenutbildning. Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Kvalitetsrapport 2018 Vuxenutbildning Utbildnings- och arbetsmarknadsförvaltningen Innehållsförteckning Inledning... 3 1.1 Vuxenutbildning i Halmstad... 3 1.2 Systematiskt kvalitetsarbete... 4 1.3 Rapportens

Läs mer

Elever, kursdeltagare och studieresultat i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning år 2018

Elever, kursdeltagare och studieresultat i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning år 2018 1 (11) Elever, kursdeltagare och studieresultat i grundläggande och gymnasial vuxenutbildning år 2018 I denna promemoria beskrivs den officiella statistiken om elever, kursdeltagare och studieresultat

Läs mer

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Sfi-pengsutredningen (U 2011:05) Dir. 2013:10. Beslut vid regeringssammanträde den 24 januari 2013

Kommittédirektiv. Tilläggsdirektiv till Sfi-pengsutredningen (U 2011:05) Dir. 2013:10. Beslut vid regeringssammanträde den 24 januari 2013 Kommittédirektiv Tilläggsdirektiv till Sfi-pengsutredningen (U 2011:05) Dir. 2013:10 Beslut vid regeringssammanträde den 24 januari 2013 Utvidgning av och förlängd tid för uppdraget Regeringen beslutade

Läs mer

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009

Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 2009 Vår handläggare Bilaga 1 NYCKELTAL 29 Datum Vår beteckning Marie Esbjörnsson 21-2- 29 Alla nyckeltal.doc Kvalitetsstrateg Nyckeltal för Viadidakts verksamhet 29 Vuxenutbildning (grundläggande, gymnasial

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut 2012-09-25 Dnr 43-2011:1859 Linköpings kommun bildningsnamnden@linkoping.se Rektorerna för vuxenutbildning Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn av vuxenutbildningen i Linköpings kommun 2 (12)

Läs mer

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning

Beslut avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5795 Nyköpings kommun kommun@nykoping.se avseende huvudmannens ansvarstagande för vuxenutbildning efter tillsyn i Nyköpings kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan

Läs mer

Försöksverksamhet med lärlingsutbildning i gymnasieskolan

Försöksverksamhet med lärlingsutbildning i gymnasieskolan Avd/Enhet/Arbetsgrupp, etc Handläggare/Författare RAPPORT 14--1 1(12) Försöksverksamhet med lärlingsutbildning i gymnasieskolan Denna rapport redovisar utifrån registerdata studiedeltagande och studieresultat

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Dnr 43-2017:5765 Mjölby kommun mjolbykommun@mjolby.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Mjölby kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping, Besöksadress Storgatan 33 2 (6) Skolinspektionens beslut

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens kvalitetsplan för 2014-15

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens kvalitetsplan för 2014-15 Malmö stad Gymnasie- och vuxenutbildningsförvaltningen 1 (2) Datum 2014-05-12 Tjänsteskrivelse Vår referens Ann Andersson Ekonomichef Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens kvalitetsplan för 2014-15 Ärende

Läs mer

Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, förvaltningschefens rum, 2012-10-11, kl 09:00. Enligt föredragningslistan nedan

Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, förvaltningschefens rum, 2012-10-11, kl 09:00. Enligt föredragningslistan nedan KALLELSE 2012-10-11 s arbetsutskott 1 (1) Plats och tid: Stadshuset Ängelholm, förvaltningschefens rum, 2012-10-11, kl 09:00 Ärenden: Enligt föredragningslistan nedan Sven-Ingvar Borgquist Ordförande Kerstin

Läs mer

PM Version 2: Rättelse gjord på sid. 1, sista stycket. första meningen. Utbildningsstatistik (6) Dnr :04

PM Version 2: Rättelse gjord på sid. 1, sista stycket. första meningen. Utbildningsstatistik (6) Dnr :04 Version 2: Rättelse gjord på sid. 1, sista stycket. första meningen. Utbildningsstatistik 2010-08-25 1 (6) Elever och studieresultat i komvux kalenderåret 2009 Kommunal vuxenutbildning (komvux) består

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Uppdrag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens uppdrag är att fullgöra kommunens uppgifter

Läs mer

Skolverkets uppdrag inom vuxenutbildningen år Marcello Marrone

Skolverkets uppdrag inom vuxenutbildningen år Marcello Marrone Skolverkets uppdrag inom vuxenutbildningen år 2017 Marcello Marrone Innehåll Bakgrundsinformation och statistik Skolverkets uppdrag inom vuxenutbildning EN språkutbildning i svenska för invandrare Rätt

Läs mer

Program för livslångt lärande/skolplan för Tjörns kommun Del 2 Handlingsplan

Program för livslångt lärande/skolplan för Tjörns kommun Del 2 Handlingsplan Barn- och Utbildningsnämnden Bilaga BoU-nämnden 2009-03-05 13 Program för livslångt lärande/skolplan för Tjörns kommun Del 2 2009-03-05 1 och riktlinjer för förskoleverksamheten Nulägesbeskrivning i förhållande

Läs mer

Komvux: Elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2015.

Komvux: Elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2015. 1 (7) Instruktion Komvux: Elever, kursdeltagare och utbildningsresultat, första halvåret 2015. Uppgifterna ska vara SCB tillhanda senast 15 september 2015 och kan endast lämnas via Internet på webbplatsen

Läs mer

Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING

Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Delårsrapport 2015 GYMNASIESKOLA OCH VUXENUTBILDNING Delårsrapport 2015 Sammanfattning Gymnasieskola och vuxenutbildning bedöms totalt få en positiv budgetavvikelse på 200 tkr vid årets slut. Gymnasieskolans

Läs mer

VUXENUTBILDNINGEN. BROMÖLLA-SÖLVESBORG

VUXENUTBILDNINGEN.  BROMÖLLA-SÖLVESBORG VUXENUTBILDNINGEN www.sbkf.se BROMÖLLA-SÖLVESBORG Hösten 2017 Välkommen till Vuxenutbildningen! Hösten 2017 Studietid Grundläggande, Gymnasie samt Särskild utbildning för vuxna: 2017-08-07 2018-01-12 Sista

Läs mer

För barn och unga 7 20 år Grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Den svenska skolan för nyanlända

För barn och unga 7 20 år Grundsärskolan och gymnasiesärskolan. Den svenska skolan för nyanlända För barn och unga 7 20 år Grundsärskolan och gymnasiesärskolan Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk

Läs mer

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner Kunskapsparkens kvalitetsredovisning för år 2010 och lägger den till handlingarna.

Förslag till beslut Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden godkänner Kunskapsparkens kvalitetsredovisning för år 2010 och lägger den till handlingarna. OLLENTUNA KOMMUN Tjänsteutlåtande och utbildningskontoret 2010-11-10 Marie Eklund Sidan 1 av 1 Dnr 2010/87 GVN. Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden litetsredovisning för Vuxenutbildning och SFI Förslag

Läs mer

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13

Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 måndag den 9 september 2013 1 (6) Kvalitetsanalys för Eductus läsåret 2012/13 Chef Beskrivning av anordnaren Christina Spjuth Academedia Eductus AB ingår i Academediakoncernen, Sveriges största utbildningsföretag

Läs mer

Regelbunden tillsyn i Säters kommun

Regelbunden tillsyn i Säters kommun Regelbunden tillsyn i Säters kommun Statens skolinspektion Granskning av kvalitet inom skolväsendet, förskoleverksamheten och skolbarnsomsorgen. Tillsyn över det offentliga skolväsendet, den allmänna förskoleverksamheten

Läs mer

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier

För dig med fokus på ett yrke eller vidare studier Kontakta oss! Adress och telefonnummer: Skolexpedition Tel: 0500 49 77 00 Fax: 0500 49 77 05 E-post: vuxenutbildning@skovde.se Studievägledare Joakim Wetterskoog Tel: 0500 497706 E-post: studievagledning@skovde.se

Läs mer

SKOLLAGEN. Halmstad November -14 Lars Werner

SKOLLAGEN. Halmstad November -14 Lars Werner SKOLLAGEN Halmstad November -14 Lars Werner UPPLÄGG Skollagstiftningens uppbyggnad Syftet De olika verksamheterna Särskilda frågor SKOLLAGSTIFTNINGEN Skollagen Skolförordningen, gymnasieförordningen och

Läs mer

Elever och studieresultat i komvux läsåret 2008/09

Elever och studieresultat i komvux läsåret 2008/09 Enheten för utbildningsstatistik 2010-01-21 Dnr 71-2010:00004 1 (6) Elever och studieresultat i komvux läsåret 2008/09 Antalet elever i kommunal vuxenutbildning (komvux) läsåret 2008/09 är i stort sett

Läs mer

Att studera på komvux i Tranemo. Vad kostar det att läsa på komvux i Tranemo? Ansökan

Att studera på komvux i Tranemo. Vad kostar det att läsa på komvux i Tranemo? Ansökan Att studera på komvux i Tranemo Komvuxutbildningen är öppen för dig som har avslutad gymnasieutbildning eller fyller minst 20 år under hösten det år du börjar läsa. På Tranemo gymnasieskola och komvux

Läs mer

Beslut för gymnasiesärskola

Beslut för gymnasiesärskola Dnr 43-2017:5692 Kristianstads kommun för gymnasiesärskola efter tillsyn i Kristianstads kommun Skolinspektionen Box 156, 221 00 Lund, Besöksadress Gasverksgatan 1 Dnr 43-2017:5692 2 (5) Skolinspektionens

Läs mer

Beslut för vuxenutbildningen

Beslut för vuxenutbildningen Beslut Skolinspektionen 2014-12-16 Nämnd för vuxenutbildning i Leksand och Rättvik Beslut för vuxenutbildningen efter tillsyn i Nämnd för vuxenutbildning i Leksand och Rättvik Skolinspektionen, Box 23069,

Läs mer

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten

Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Gymnasie- och vuxenutbildningsnämnden Ordförande: Catharina Malmborg Förvaltningschef: Kerstin Melén-Gyllensten Uppdrag Gymnasie- och vuxenutbildningsnämndens uppdrag är att fullgöra kommunens uppgifter

Läs mer

Presentation. Norrtälje Vuxenutbildning, VUX. Barn- och Utbildningskontoret 2019

Presentation. Norrtälje Vuxenutbildning, VUX. Barn- och Utbildningskontoret 2019 Presentation Norrtälje Vuxenutbildning, VUX Barn- och Utbildningskontoret 2019 1 Organisation Vuxenutbildningen 17 Externa Utbildningsanordnare Utbildningsansvariga Norrtälje vuxenutbildning Verksamhetschef/rektor

Läs mer

Verksamhetsplan 2014 Vimmerby gymnasium

Verksamhetsplan 2014 Vimmerby gymnasium Vimmerby gymnasium Skolan har en kompetent och engagerad personal som arbetar i lag med gemensamt fokus på elevernas studier. Målet är att eleven tillsammans med skolans lärare och övrig personal skall

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Skolinspektionen Strängnäs kommun kommun@strangnas.se för vuxenutbildning efter tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen Box 330, 581 03 Linköping 2(8) Tillsyn i Strängnäs kommun Skolinspektionen har

Läs mer

Introduktionsprogrammet

Introduktionsprogrammet Introduktionsprogrammet Från och med höstterminen 2011 får gymnasieskolan fem introduktionsprogram som ersätter det individuella programmet (IV) för dem som inte är behöriga till ett nationellt program.

Läs mer

VAD HÄNDER EFTER SFI?

VAD HÄNDER EFTER SFI? VAD HÄNDER EFTER SFI? STUDIE- OCH YRKESVÄGLEDNING Hos oss kan du få studie- och yrkesvägledning information om utbildningar, behörighetsregler och ansökningstider komma på drop-in med korta frågor boka

Läs mer

Komvux och sfi: uppgifter i den nationella uppföljningen. Att hitta fram med rätt siffror

Komvux och sfi: uppgifter i den nationella uppföljningen. Att hitta fram med rätt siffror Komvux och sfi: uppgifter i den nationella uppföljningen Att hitta fram med rätt siffror Efterfrågade uppgifter Statistiken tas fram av SCB på uppdrag av Skolverket och används av Skolverket årlig officiell

Läs mer

KURSKATALOG Våren 2013

KURSKATALOG Våren 2013 KURSKATALOG Våren 2013 WWW. SYDNARKEVUX.SE VUXENUTBILDNINGEN INOM SYDNÄRKES UTBILDNINGSFÖRBUND Vilka kan anmäla sig till våra utbildningar? Du skall vara folkbokförd i Askersund, Hallsberg eller Laxå.

Läs mer

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning 1(8) 2(8) Fredrik Aksell Fredrik.aksell@svedala.se Grundskola och gymnasium Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning kan beskrivas som en

Läs mer

Handlingsplan 2013 Vuxenutbildningen

Handlingsplan 2013 Vuxenutbildningen Handlingsplan 2013 Vuxenutbildningen Post Botkyrka kommun, 147 85 TUMBA Besök Munkhättevägen 45 Tel 08-530 610 00 www.botkyrka.se Org.nr 212000-2882 Bankgiro 624-1061 Verksamhetsområde Denna handlingsplan

Läs mer

Beslut för vuxenutbildning

Beslut för vuxenutbildning Beslut Emmaboda kommun Rektorn vid vuxenutbildningen i Emmaboda Beslut för vuxenutbildning efter tillsyn av vuxenutbildningen i Emmaboda kommun 2 (9) Tillsyn av kommunal vuxenutbildning Grundläggande vuxenutbildning

Läs mer

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet

Vuxenutbildningen i Strängnäs. Utbildning på vuxnas villkor. Komvux. Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet Vuxenutbildningen i Strängnäs Utbildning på vuxnas villkor 2012 Komvux Campus Strängnäs - för det livslånga lärandet 2 /KOMVUX Katalog 2011/2012 Välkommen till Komvux - en del av Campus Strängnäs Vårt

Läs mer

Elever och studieresultat i kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare år 2017

Elever och studieresultat i kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare år 2017 Enheten för gymnasie- och vuxenutbildningsstatistik 2018-06-21 1 (10) Elever och studieresultat i kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare år 2017 I detta beskriver vi statistik om kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram

Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram UTBILDNINGSFÖRVALTNINGEN Handläggare Datum Diarienummer Cecilia Fernvall 2016-09-05 UBN-2016-3461 Plan för Uppsala kommuns introduktionsprogram Bakgrund Utbildningsnämnden, som huvudman för introduktionsprogrammen

Läs mer

Redovisning av brukarundersökning inom vuxenutbildning

Redovisning av brukarundersökning inom vuxenutbildning Rapport 2012 Redovisning av brukarundersökning inom vuxenutbildning Stefan Quas/Karin Jacobsen 2012-11-29 Innehållsförteckning Inledning... 3 Kort om pilotförsökets tillvägagångssätt... 3 Enkätresultat...

Läs mer

Verksamhetsplan 2014. Komvux. grundläggande. Komvux. gymnasial. Särvux. Samhällsorientering. Sfi svenska för invandrare

Verksamhetsplan 2014. Komvux. grundläggande. Komvux. gymnasial. Särvux. Samhällsorientering. Sfi svenska för invandrare Verksamhetsplan 2014 Komvux gymnasial Komvux grundläggande Särvux Samhällsorientering Sfi svenska för invandrare VERKSAMHETERNA Kommunal vuxenutbildning på gymnasial nivå De kurser som erbjuds följer gymnasiets

Läs mer

Elever och studieresultat i kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare år 2016

Elever och studieresultat i kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare år 2016 Enheten för gymnasie- & vuxenutbildningsstatistik 2017-06-22 1 (9) Elever och studieresultat i kommunal vuxenutbildning i svenska för invandrare år 2016 I detta beskriver vi statistik om kommunal vuxenutbildning

Läs mer

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning

Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning 1(8) 2(8) Fredrik Aksell Fredrik.aksell@svedala.se Grundskola och gymnasium Utvecklingsplan för studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning Studie- och yrkesvägledning kan beskrivas som en

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden

Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden Utbildningsnämndens arbetsutskott 2014-02-04 3 UNAU 1 Dnr UN 14-018 042 Verksamhetsberättelse för Utbildningsnämnden 2013 Arbetsutskottet beslutar överlämna ärendet till Utbildningsnämnden utan eget ställningstagande.

Läs mer

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga

Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Välkommen till Vuxenutbildningen i Arboga Alla är välkomna att studera hos oss. Du kan studera efter dina egna förutsättningar och behov. Vi arbetar på ett flexibelt sätt vilket innebär att du kan välja

Läs mer