SOK s STYRELSERUM, SOFIATORNET, OLYMPIASTADION

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "SOK s STYRELSERUM, SOFIATORNET, OLYMPIASTADION"

Transkript

1 8-9 JUNI 2015 Plats: Deltagare: SOK s STYRELSERUM, SOFIATORNET, OLYMPIASTADION Johan Nilsson, Ji-Pyo Lim, Emir Dizdarevic, Patrick Karlsson, Sammi Kaidi, Brousk Saleh, Björn Åkesson, Jonas Sjöström, Robert Andersson, Ferenc Böö och Arto Ala-Häivälä. Brousk Saleh lämnar mötet 14.00, Patrik Karlsson tillträder som ordinarie ledamot Formalia 1. Fastställande av dagordning, val av justeringsmän Till justeringsmän valdes Sammi Kaidi och Jonas Sjöström 2. Tidigare protokoll Konstituerande protokoll justeras med följande ändringar Löpande förvaltning tecknas av Ordföranden Johan Nilsson, Kassören, Sammi Kaidi och Generalsekreteraren, Ferenc Böö. 3. Bekräftelse av presidiebeslut Koreanska kulturdepartementet- Projekt ansökan skol SM Förbundets presidie har lämnat in en projektansökan gällande start av Skol-SM i samarbete med Skolidrottsförbundet. Projektansökan avser ett ekonomiskt bidrag på ca kr och en projekttid på 1 år. Ärendet pågår och styrelsen inväntar beslut från Koreanska kulturdepartementet. Peace Corps till Sverige Deltagare från projektet Peace Corps kommer komma till Sverige under sommarperioden juli-augusti. Förbundet har tidigare år överlåtit samordningen av dess närvaro till enskilda föreningar, men avser att i år ta ett större samordningsarbete. Ji-Pyo Lim informerar styrelsen om det löpande arbetet. TF Förbundskapten och Team manager för Poomsaelandslaget Förbundets presidie har haft en dialog med nuvarande förbundskapten tillika Ordförande för poomsae kommittén om hur man kan inrätta en tillfällig lösning för att säkra upp landslaget och poomsae verksamhetens frammarsch i och med de ökade anslagen för år Förslaget innebär att arbetsbelastningen därmed fördelas ut på fler individer. Presidiet beslutade att tillsätta Budo von Munchow som Tillförordnad Förbundskapten och Johan Palmqvist som Team Manager.

2 TF Domarsamordnare domarkåren Inför Stockholm Trophy 2 maj och Lomma Cup maj saknar förbundet en samordnare för Domarkåren. Trots ett antal förfrågningar från förbundet till enskilda, så är det ingen som visat intresse för den tillfälliga rollen som samordnare. Presidiet beslutade därför att tilldela förbundets Tävlingsansvarige utökat ansvar under en begränsad tidsperiod med samordning av domarkåren. Representation och möte WTF Förbundet bjöds in till Världsmästerskapen i Chelyabinsk för att möta representanter från WTF/ETU och diskutera nästa steg, utifrån överenskommelsen i Lausanne som årsmötet beslutade i linje med. Presidiet beslutade att skicka förbundets Ordförande till mötet, med vice Ordförande som stöd. Stefan Lindeberg, Ordförande Sveriges Olympiska Kommitté bekräftade att även han kunde närvara vid mötet. Lomma Cup, förtjänstutmärkelse Tävlingen Lomma Cup firar i år 30 år som nybörjar-avancerad tävling. Den har vuxit från att ha 150 deltagare till närmare 600 tävlanden de senaste åren. Presidiet beslutade att uppmärksamma detta lite extra och uppdrog till förbundets tävlingsansvarig, tillsammans med förbundssekreterare att samordna förtjänstutmärkelser från förbundet till berörda bakom arrangemanget. Avrapportering 4. WTF/ETU Aktuell status Ordföranden rapporterar om det löpande arbetet angående förbundets stadgar och mötet med WTF/ETU under VM i Chelyabinsk. I det stora hela så har förbundet till den sista april 2016 på sig att genomföra förändringar i stadgarna i enlighet med WTFs stadgar. 5. Avrapportering SOK Informationsmöte SOK bjöd in de olympiska specialidrottsförbunden till ett informationsmöte inför Rio 2016 på Sophiahemmet i Stockholm. Från förbundet närvarade Sammi Kaidi och Ji-Pyo Lim. Deltagarna såg mycket positivt på mötet och ansåg avrapporteringen från informationsmötet vara behandlat med den skriftliga rapporten Sammi skickat ut till styrelsen. 6. Avrapportering RIM Riksidrottsmötet RIM ägde rum i Helsingborg den maj och förbundet representerades av Generalsekreterare Ferenc Böö, Förbundssekreterare Emir Dizdarevic och Kassör Sammi Kaidi.

3 Emir redogjorde för styrelsen de möten som ägde rum, besluten som stämman fattade och Helsingborg Stads stora intresse av internationella taekwondoarrangemang. Karin Mattsson Weijber avgick som RF Ordförande efter 10 års ledarskap och stämman valde Björn Eriksson som ny Ordförande av en tid på 2 år. 7. Möte med Koreas Kulturminister Förbundet vice Ordförande Ji-Pyo Lim har under Världsmästerskapen i Chelyabinsk haft möte med den Koreanska Kulturministern om ett ökat samarbete mellan Svenska Taekwondoförbundet och Korea gällande koreansk kultur och sport. 8. Idrottslyftsprojekt Styrelsen beslutade att Idrottslyftets andra omgång med en budget på kr skall öronmärkas till utbildning, program, material av domare och tävlingsadministrationssystem. Sammi uppdrogs att starta igång detta med Arto. 9. Brev från ETU gällande GAL Europeiska Taekwondoförbundet har skickat ut ett brev gällande GAL-licenser till samtliga medlemsförbund där man informerar om att böter kommer utfärdas till de nationer som tillhandahåller licenser till tävlanden utanför nationens gränser. Styrelsen beslutar att Sammi skickar ett brev och ber om ett förtydligande angående GAL licenserna. Mötes- och arbetsstruktur, prioriteringar Sammanträdesplan 2015 Styrelsen beslutade att fastställa följande datum för styrelsemöten samt årsmöte 2016; 25 sept, 30 okt, 27 nov, dec, jan, 17 feb, mars, 8 april och årsmöte 9 april Arbetsplan Den internationella frågan Styrelsen beslutade att tillsätta en arbetsgrupp för det vidare arbetet med följande deltagare: Johan Nilsson, Emir Dizdarevic, Jonas Sjöström och Robert Andersson. 12. Årsmötesbeslut, uppdrag till Styrelsen Styrelsen beslutade att bordlägga punkten till styrelsemötet i september.

4 13. Ärendeblankett Styrelsen beslutade att införa ett nytt ärendesystem tillsammans med Premium system. Initial utvecklingskostnad landar på ca kr och Emir Dizdarevic får huvudansvaret för uppdraget. 14. Governance modell Björn Åkesson presenterade för styrelsen ett förslag på hur en Governance modell skulle kunna se ut. Styrelsen ser mycket positivt på förslaget och avser att integrera det i Visionsarbetet med start i höst. 15. Arbetsgrupp Tävlingskommittén Sammi redogjorde för hur en arbetsgrupp för Tävlingskommittén ska kunna forma organisationen och lansera den till verksamhetsstart i höst. Styrelsen beslutade att uppdra till Sammi och Patrick att ta fram en uppdragsbeskrivning med tillhörande budget. 16. Arbetsgrupp Marknadsföringsgrupp Styrelsen beslutade att bordlägga punkten till mötet i september. 17. Arbetsgrupp Utbildning Styrelsen diskuterade hur man genom en arbetsgrupp för utbildningar ska komma igång med utbildningsverksamheten i förbundet. Styrelsen beslutade att förslag skickas ut på mail för beslut. 18. Vision & Värdegrundsarbete Styrelsen avser att inleda arbetet med ny Vision & Värdegrund till hösten I arbetet ska även regionstyrelser, kommittémedlemmar och föreningar inkluderas. Diskussions och utvärderingspunkter 19. Utvärdering av landslaget Styrelsen har haft ett introduktionsmöte med SOKs Ordförande Stefan Lindeberg och dess Sportchef Glenn Östh för Taekwondodelen. Syftet med introduktionsmötet är att informera om SOKs verksamhet och den aktuella situationen om taekwondons olympiska utveckling. Under mötet framfördes önskemål från båda organisationerna om underlag från utvärderingar gjorda om landslaget och från mästerskapstävlingar. Styrelsen beslutar att genomföra en utvärdering av landslagsverksamheten och Världsmästerskapen i Chelyabinsk tillsammans med SOKs ansvarig för utvärderingar.

5 20. Utvärdering från vårens utbildningar Under våren så har förbundet arrangerat utbildning för C-domare och systemansvariga i tre regioner under ledning av Sammi Kaidi och Lennart Arvidsson. Efter utbildningarna har en utvärdering sammanställts och resultatet var mycket positivt från deltagarna. Inför nästa omgång, kommer resultatet av utvärderingarna användas för att utveckla utbildningarna. 21. Tävlingskalender HT 2015 och SM-veckan status Kalendern för höstens Svenska Cuper och Svenska Mästerskapet är satt sedan tidigare och Patrick informerar styrelsen att arrangörer är på gång. Möte med RF och arrangörskommun för SM-veckan 2016 kommer genomföras i slutet av juni. Patrick återkommer med en rapport. 22. Domarutbildningar Hösten Under hösten finns det planer att en domarutbildning ska hållas i varje region med start september. Något som styrelsen anser ska ingå i utbildningen är Domarens olika verktyg vid otillbörligt handlande och uppdrar till arbetsgruppen för Tävlingskommittén att verkställa det. 23. Utbildningstimmar Förbundskassören informerar styrelsen om RFs nya fördelningsmodell som bygger mycket mer på engagemang och aktivitet, än storlek på förbundet som det var tidigare. En parameter i detta är antalet utbildningstimmar som förbundets föreningar rapporterat in. Styrelsen uppdrar till Sammi Kaidi att utforma en informationsinsats gällande detta, samt till utbildningsansvarige att samla in data för rapportering till RF. 24. Hapkidokommittén Styrelsen beslutar att bordlägga frågan om huruvida hapkidokommitténs arbete ska se ut framöver. 25. Instruktörsutbildning i samarbete med SISU Styrelsen beslutade att uppdra till Ji.Pyo Lim tillsammans med Arto att ta fram genomförandeplan för Instruktörsutbildningar. 26. Klubbutveckling i samarbete med SISU Styrelsen beslutade att uppdra till Ji.Pyo Lim tillsammans med Arto att ta fram genomförandeplan för klubbutveckling. 27. STF sommarläger med Prof. Jung Styrelsen beslutade att uppdra till Ji.Pyo Lim tillsammans med Sammi och Empa att ta fram genomförandeplan för STF Sommarläger. 28. Regions indelning Det har kommit till styrelsens kännedom att regionsindelningen mellan de fyra olika regionerna inte är tillräckligt tydliga mot föreningarna.

6 Styrelsen uppdrar till kansliet att se till att samtliga föreningar tillhör respektive region enligt stadgar. 29. Officiella förbunds kanaler Styrelsen bekräftar att hemsida och facebook sidan endast är förbundets officiella förbundskanaler där medlemmar kan förvänta sig att hämta information och kommunicera med förbundet på. Ekonomi 30. Ekonomisk ställning per Maj, uppföljning mot budget Förbundskassören informerar styrelsen om att en total revidering av förbundets kostnadskonton gjorts och nu är man inne i den perioden där tidigare konteringar ska göras om, vilket gjort att styrelsen inte kunnat ta del av någon chefsrapport. 31. Ny kontoplan för redovisning ska revideras Styrelsen har sedan tidigare tagit del av ett förslag om ny kontoplan. Styrelsen verifierar härmed att detta ska göras. 32. Kontokort Kassör Styrelsen beslutar att Ordförande Johan Nilsson, vice Ordförande Ji-Pyo Lim och kassör Sammi Kaidi ska ha varsitt VISA-betalkort med koppling till förbundets konto och en kreditlimit på kr per kort. 33. Ersättningsprincip Styrelsen beslutade att resereglementet ska förtydligas med att endast arvode för uppdrag gäller. Traktamente, förlorad arbetsinkomst eller liknande ska inte användas. Ärende för Styrelsebeslut 36. Disciplinanmälningar a) Södra TKD mot Patrick Karlsson b) Johan Berg mot Dennis c) Sammi Kaidi mot Dennis d) Patrick Karlsson mot Anders e) Patrick Karlsson mot Amanda f) Patrick Karlsson mot Christian g) Patrick Karlsson mot Jörgen h) Sammi Kaidi mot Reza i) Jens mot Moez Beslut: Styrelsen beslutade att remittera vidare disciplinanmälningarna under punkterna a)-h) till Riksidrottsnämnden, då styrelsen anses vara i jäv.

7 Styrelsen beslutar att uppdra till kansliet att begära in svar från Moez Abbassi i disciplinärendet från Jens Högsander innan det kan prövas. 37. Inval av föreningar a) För. Chikara b) För. Åhus c) För. Bouddha d) Kampsortsklubben Mifune Styrelsen beslutar att välja in föreningarna enligt punkterna a)-c)-d) och begära in kompletterande handlingar från föreningen enligt punkt b). 38. Arto som Utbildningsansvarig Generalsekreterare föredrar för styrelsen behov av att utöka Idrottslyftsansvariges tjänst till att även omfatta ansvar för förbundets utbildningsverksamhet. Styrelsen beslutade att uppdra till Sammi Kaidi att ta fram ett förslag med uppdragsbeskrivning för mailbeslut. 39. Avtal med 3 eller Cellip som leverantör Styrelsen har tagit del av två avtal, ett från 3 som innebär att förbundet får en ny växel, nya mobiltelefoner och surfplattor och ett annat från cellip som innebär en virtuell växel till förbundet. Styrelsen beslutar att bordlägga frågan i väntan på svar från Idrottens hus om växellösningar i huset. 40. Kansli flyttas till RF Styrelsen beslutar att uppdra till Björn Åkesson tillsammans med Emir Dizdarevic att påbörja arbetet och dialogen med RF. 41. Abtin Khoshnood Styrelsen beslutar att fortsättningsvis inte ta Abtin Khoshnoods tjänster i anspråk. Abtins uppdrag som regionansvarig Poomsaetränare, internationell domare och deltagare i Svenska Poomsaekommittén upphör därmed med omedelbar verkan. Kansliet får i uppdrag att informera vidare. 42. Laban Fredriksen Styrelsen beslutar att fortsättningsvis inte ta Laban Frederiksens tjänster i anspråk. Labans uppdrag som Poomsaetränare, Tävlingsansvarig och deltagare i Svenska Poomsaekommittén upphör därmed med omedelbar verkan. Kansliet får i uppdrag att informera vidare.

8 43. Fastställande av utbildningar Styrelsen uppdrar till utbildningsansvarige att planera höstens utbildningar i samråd med regionförbunden. 44. Sammanställning/Publicering av domarlista 2015 Styrelsen uppdrar till kansli att publicera den senast aktiva domarlistan på förbundets hemsida. 45. Kommunikation (press, etc) Styrelsen bordlägger frågan i väntan på att förslag på arbetsgrupp tillsatts. Jonas Sjöström och Sammi Kaidi får komma samman med kontakter och förslag. 46. Tillfällig avstängning av Farzad Morshedian Styrelsen anser att en muntlig varning inte är tillräcklig som åtgärd vid incidenten i samband med Stockholm Trophy Styrelsen beslutar därför att tilldela Farzad Morshedian en skriftlig varning med påföljd att han får stå över deltagande som domare på Lomma Cup Övertagande av programvaran för Compserv-online Styrelsen har tagit del av Lennart Arvidssons förslag om att köpa upp anmälningsapplikationen Compserv-online, men anser att taekoplans anmälningsapplikation är tillräcklig i dagsläget, samt att förbundet avser att bygga ett större system för fler användare än tävlanden, coacher och arrangörer. Styrelsen beslutar att avslå övertagandet av programvaran Compserv-online. 48. Inkommet förslag från Asghar Nazari Styrelsen har tagit del av inkommet förslag på Asghar Nazari om organisationsförslag för Domarkommittén. Många av idéerna var mycket goda och styrelsen anser att de säkerligen kan användas i arbetet med att ta fram den nya tävlingskommittén. Styrelsen beslutar att avslå Asghar Nazaris organisationsförslag, men ser gärna att Asghar verkar i en referensgrupp för arbetet med den nya Tävlingskommittén. 49. Ersättning till Hamid Hedlund Sammi föredrar för styrelsen inkommit ersättningsanspråk från Hamid Hedlund där han önskar ersättning för betalning av uteblivna utbildningar som nationell och internationell domare. Styrelsen beslutar att avslå Hamid Hedlunds ersättningsanspråk med tanke på att de avser inbetalningar gjorda senare än år 2013.

9 50. Mynewsdesk Styrelsen har tagit del av förslag på affärssamarbete med Mynewsdesk, men bordlägger beslutet om att köpa in tjänster från dem till hösten Sponsringavtal Styrelsen uppdrar till Emir Dizdarevic att jobba vidare med företag för att ta fram förslag på sponsringavtal för landslag. 52. Fastställande av Grafisk profil inkl. Visitkort Styrelsen fastställer grafisk profil på föreslagna visitkort och uppdrar till Emir Dizdarevic att beställa dessa omgående. Mötesordförande Mötessekreterare Justerare 1 Justerare 2

PROTOKOLL. Johan Nilsson, Ji-Pyo Lim, Emir Dizdarevic, Patrick Karlsson, Sammi Kaidi, Jonas Sjöström, Robert Andersson, Ferenc Böö

PROTOKOLL. Johan Nilsson, Ji-Pyo Lim, Emir Dizdarevic, Patrick Karlsson, Sammi Kaidi, Jonas Sjöström, Robert Andersson, Ferenc Böö STYRELSEMÖTE 25 augusti 2015 Plats: Närvarande: Anmält förhinder: Gothia Towers, Göteborg Johan Nilsson, Ji-Pyo Lim, Emir Dizdarevic, Patrick Karlsson, Sammi Kaidi, Jonas Sjöström, Robert Andersson, Ferenc

Läs mer

Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson Jonas Sjöström, Johan Nilsson (Adjungerad) och Ferenc Böö (Adjungerad)

Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson Jonas Sjöström, Johan Nilsson (Adjungerad) och Ferenc Böö (Adjungerad) Mötesdatum: 2015-03-19 Plats: Telefon, kl 21:00 Närvarande: Anmält förhinder: Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson Jonas Sjöström, Johan Nilsson (Adjungerad) och Ferenc Böö (Adjungerad)

Läs mer

Protokoll. Emir Dizdarevic, Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson (tisdag kl 10:00-17:00), Ferenc Böö (Adjungerad)

Protokoll. Emir Dizdarevic, Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson (tisdag kl 10:00-17:00), Ferenc Böö (Adjungerad) Mötesdatum: 2015-01-13 & 2015-01-14 Plats: Närvarande: Göteborg Emir Dizdarevic, Sammi Kaidi, Patrick Karlsson, Brousk Saleh, Robert Andersson (tisdag kl 10:00-17:00), Ferenc Böö (Adjungerad) Anmält förhinder

Läs mer

Viktig information från styrelsen om det förändringsarbete vi just nu står inför.

Viktig information från styrelsen om det förändringsarbete vi just nu står inför. INFORMATIONSBREV INFORMATION Organisationsutredningen 2014-09-14 Viktig information från styrelsen om det förändringsarbete vi just nu står inför. I den nya styrelsekonstellationen, efter avhopp, var styrelsen

Läs mer

150. Val av justerare Mario Glasnovic och Broosk Saleh valdes till justerare för mötesprotokollet.

150. Val av justerare Mario Glasnovic och Broosk Saleh valdes till justerare för mötesprotokollet. Protokoll FS-möte: 3 20 maj 2010, Scandic Elmia, Jönköping Datum: 2010-05-20 Tid: kl. 09.30 16.00 Plats: Scandic Elmia, Jönköping Närvarande: Chakir Chelbat, Rebecca Chentinell, Ji-Pyo Lim, Christel Berg,

Läs mer

Vi anser det av yttersta vikt att meddela regionförbunden och medlemmarna om vad som sker i vår huvudstyrelse! Detta brister gång på gång!

Vi anser det av yttersta vikt att meddela regionförbunden och medlemmarna om vad som sker i vår huvudstyrelse! Detta brister gång på gång! Vi i Södra Taekwondo Förbundet har flera gånger påpekat saker och ställt frågor som under lång tid blivit ignorerade till STF. De svar vi fått, efter onormalt lång tid, är svamlande och generella. Detta

Läs mer

Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Champion TKD Klubb, Höganäs TKD och Södra Taekwondoförbundet: Ny domarkommitté med Reza Abrishami som samordnare.

Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Champion TKD Klubb, Höganäs TKD och Södra Taekwondoförbundet: Ny domarkommitté med Reza Abrishami som samordnare. Motionerna I 1-5 Eslövs TKD Klubb, Lunds TKD Klubb, Champion TKD Klubb, Höganäs TKD och Södra Taekwondoförbundet: Ny domarkommitté med Reza Abrishami som samordnare. Motionärernas förslag: Årsmötet yrkar

Läs mer

Närvarande: Chakir Chelbat, Rebecca Chentinell, Mario Glasnovic, Peter Rollfelt, Robert Andersson, Broosk Saleh, Ferenc Böö (adjungerad)

Närvarande: Chakir Chelbat, Rebecca Chentinell, Mario Glasnovic, Peter Rollfelt, Robert Andersson, Broosk Saleh, Ferenc Böö (adjungerad) Protokoll 4. FS-möte: 7 juni 2011, Sky City Arlanda, Stockholm Datum: 2010-06-07 Tid: kl. 10.00 15.00 Plats: Sky City Arlanda, Stockholm Närvarande: Chakir Chelbat, Rebecca Chentinell, Mario Glasnovic,

Läs mer

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm

Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Protokoll Nr 5/15 Fört vid styrelsens möte 2015-08-30, Hotel Tapto, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Catarina Andersson, ledamot (CA) Elisabeth Lindgren, vice ordförande (EL) Lotta

Läs mer

Svenska jujutsufederationen

Svenska jujutsufederationen Plats: Stockholm Datum: 2013-06- 08 Tid: 12:00 Närvarande: Jesper Kedjevåg, Sanna Bergenholtz, Zige Malmgren, Isabelle Sarfati, Johan Pettersson, Christoffer Druvgården och Micke Lundh. Frånvarande: Nico

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 5-2011 2011-07-30 (10.00) - 2011-07-31 (16.00) SVEMO kansli, Norrköping Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE

PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 1 (6) PROTOKOLL MOTOCROSS SEKTIONSMÖTE 2-2013 2013-01-31 (18.00-20.00) (Telefonmöte) Deltagare SVEMO Peter Isgren Tommy Allansson Magnus Markenfelt Håkan Olsson Roger Karlsson Koordinator Ledamot Ledamot

Läs mer

Urban Andersson, Michael Bergman, Dejan Brajic, Lars Brandin, Kristina Ullgren Gunilla Jodry 15-25, Ove Viggedal 1-18, Javier Escalante 1-5a, 5c-18

Urban Andersson, Michael Bergman, Dejan Brajic, Lars Brandin, Kristina Ullgren Gunilla Jodry 15-25, Ove Viggedal 1-18, Javier Escalante 1-5a, 5c-18 Närvarande Karateförbundet Protokoll 4 Stockholm 2009-08-30 Urban Andersson, Michael Bergman, Dejan Brajic, Lars Brandin, Kristina Ullgren Gunilla Jodry 15-25, Ove Viggedal 1-18, Javier Escalante 1-5a,

Läs mer

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats

Protokoll. SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06. Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30. Tid och plats Protokoll SCF:s styrelse sammanträde nr 4/06 Lördag 17 juni, Idrottens hus, Örebro Kl 10.00 15.30 Anders Björklund, förbundsordförande Peo Johansson Bo Lövstrand Yvonne Mattsson Thomas Rehn Kenneth Simonsson

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #190 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 9 november 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte april i Stockholm Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 23-24 april i Stockholm Närvarande: Johan Robertson, Frida Bulukin Wilén, Anders Dahlén, Martin Carlsson, Conny Thunberg och Suzan Edvardsson 1 Mötets öppnande Johan

Läs mer

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm

Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på Idrottens Hus, Stockholm Stockholm 2015-04-19 PROTOKOLL 2/2015 Styrelsen sammanträde den 19 april 2015 på, Stockholm Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, vice ordförande (AB) Ella Lindgren, ledamot (EL)

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 11-2012 150-171 Plats: Telefon Datum: 2012-06-26 Tid: 19.30-23.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Thomas Nilsson, Jonny Svensson, Mattias

Läs mer

Dala Taekwondo Akademi, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet:

Dala Taekwondo Akademi, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet: Motionerna E 1-3 Dala Taekwondo Akademi, Höganäs TKD Klubb och Södra Taekwondoförbundet: Styrelsens Uppdragslängd Mandatperiod på 4 år och annan styrelsesammansättning. Motionärernas förslag: Nuvarande

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE (13:00-16:00) Stockholm PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2018-03 2018-04-13 (13:00-16:00) Stockholm Deltagare - Svemo Håkan Leeman Åke Knutsson Fredrik Hansson Jonas Gustafsson Josefin Lundin Thomas Avelin Tony Jacobsson Ulla Peterson

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 4 2015 2015-05-17 (09:00-15:00) Kalmar Deltagare - SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Carl-Erik Sörman Olle Bergman Peter Svensson Thomas Avelin Tony Jacobsson Per

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 8 / 2009 132-151 Plats: Telefonmöte Datum: 2009-04-21 Tid: 19.30 22.45 Närvarande: Ulf Gustafsson, Jan Lund-Jensen, Per Olof Larsson (från punkt 133e), Björn

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 7-2011 2011-10-08 (10.00-17.30) Hotell Best Western Carlia, Uddevalla Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 6-2010 85-103 Plats: Telefonmöte Datum: 2010-04-13 Tid: 19.30-22.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Ann Stålhammar, Thomas Nilsson, Kerstin

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 7-16 Tid: Plats: 10-11 november Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Jonas

Läs mer

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet

Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Protokoll P-Riks Årsmöte Datum: 131116 Plats: Linnéuniversitetet Närvarande: Dynamicus PA Gefle PAX i Växjö Pegasus Pelikan Personalvetare i Lund Pub Puls Förbundsstyrelsen Internrevisor 1 Mötets öppnande

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse.

Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Svenska Judoförbundet Arbetsordning för Svenska Judoförbundets styrelse. Fastställd av förbundsstyrelsen 2016-04-03 1. INLEDNING Styrelsens uppgifter och arbete i Svenska Judoförbundet regleras av Svenska

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 2) Val av justerare FS beslutar att välja AH till justerare jämte ordförande. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 2-17 Tid: Plats: 4-5 februari Idrottens Hus, Stockholm Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström (MB) Lars Nilsson (LN) Anders Holmberg(AH) Mats

Läs mer

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm.

PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. SCF:s klädleverantör PROTOKOLL NR 2/09 fört vid styrelsens sammanträde lördagen den 28 mars 2009 på Idrottens hus, Stockholm. NÄRVARANDE Yvonne Mattsson Bo Sjöberg Tony Pölder Åsa Hermanson Anders Karlsson

Läs mer

HGK Styrelseprotokoll 1/ 2015

HGK Styrelseprotokoll 1/ 2015 Protokoll: Styrelsemöte HGK Klubbstyrelse Möte nr: 1/2015 Plats: Lindö golfanläggning Mötestid: 8 dec 2013 klockan 20.30-21.30 Deltagare: Hans Gustavsson (HG), Per Liedstrand (PL), Louise Lindell (LL),

Läs mer

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna.

172 Mötet öppnades Ordförande Erik Söderberg hälsade alla välkomna. Förbundsstyrelsen protokoll nr 12/11-12, avseende 172 193 Plats: Sergel Plaza, Stockholm Dag: 3 4 december, 2011 Deltagare: Erik Söderberg, ordförande Anna Lögdberg Bengt Forsgren Eva Eliasson Jennifer

Läs mer

Underskrifter: Paragrafer: Nicklas KÖVAMEES (NK) Ordförande Josefine WALLENÅ (JW) Umeå den 24 februari 2016.

Underskrifter: Paragrafer: Nicklas KÖVAMEES (NK) Ordförande Josefine WALLENÅ (JW) Umeå den 24 februari 2016. 1 (5) Plats: Datum: Tid: Skype 24 februari 2016 19:03-21:14 Närvarande: JW Josefine WALLENÅ (ordförande) CA TM NK Christina ABDULAHAD (ordinarie ledamot; vice ordförande) Tua MALMBERG (ordinarie ledamot;

Läs mer

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Kendoförbundet. Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Kendoförbundet. Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl. 1 Styrelsemöte nr. 5 Svenska Kendoförbundet Datum: 2011-05-22 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-13:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande

Läs mer

Protokoll Nr 11, , 2014

Protokoll Nr 11, , 2014 Protokoll från styrelsemöte i Svenska Jujutsufederationen Tid: 2014-11-22, kl. 14.00 2014-11-23, kl. 12.00. Plats: Scandic, Värnamo. Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Nico Christoforidis (kassör),

Läs mer

PROTOKOLL styrelsemöte SAK

PROTOKOLL styrelsemöte SAK PROTOKOLL styrelsemöte SAK Lördag 9 juni 2018 kl. 09.00 16.00 Plats: SMO, Malmgårdsvägen 63 Närvarande: Frånvarande: Azadeh Rojhan Gustafsson Dag Klackenberg Helené Lackenbauer Shirin Persson Lotta Sjöström

Läs mer

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50.

40 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. CÅA ersätter JA som ordförande från och med 50. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 49 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte Nählinder,

Läs mer

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet

VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet VERKSAMHETSPLAN Svenska Cheerleadingförbundet -2015 Innehåll Svenska Cheerleadingförbundet -2015... 2 Mission... 2 Vision... 2 Organisation... 2 Kommittéer och utskott... 2 Mästerskap och tävlingar...

Läs mer

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling

Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Svenska Brukshundklubbens Utskott för prov och tävling Protokoll 6/2014 Datum: 2014-06-09 Tid: 20:00-21:15 Plats: Telefonmöte Närvarande: Ange ev. nedan Ordförande Barbro Olsson Lennart Larsson (UG Bruks)

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 2-2008 2008-03-01 10:00-16:35 Scandic Hotel, Norrköping Närvarande Svemo Sture Fredell Stig Klemetz Lisbeth Hagman Jörgen Hafström Bertil Bergström Åke Knutsson Olle Bergman

Läs mer

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet

Arbetsordning för Svenska Klätterförbundet Denna arbetsordning har antagits av Svenska Klätterförbundets styrelse den 19 maj 2018. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter förbundsmötet och ska revideras vid

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2007 60-69 Plats: Telefonmöte Datum: 2007-05-15 Tid: 20.00 22.15 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adjungerade Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Budo & Kampsportsförbundet Kendosektionen. Datum: 2008-09-07 Plats: Ölandsgatan 42, Förbundets kansli Tid: Kl.

Styrelsemöte nr. 5. Svenska Budo & Kampsportsförbundet Kendosektionen. Datum: 2008-09-07 Plats: Ölandsgatan 42, Förbundets kansli Tid: Kl. Styrelsemöte nr. 5 1 Svenska Budo & Kampsportsförbundet Kendosektionen Datum: 2008-09-07 Plats: Ölandsgatan 42, Förbundets kansli Tid: Kl.12:00-17:00 Kallade, närvarande Dan Fujii, ordförande Christian

Läs mer

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Lotta Kellander, (LK) 118 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte.

Protokoll Förhindrad: Lars Holm, LH Lotta Kellander, (LK) 118 Mötets öppnande Ordförande hälsade välkommen till dagens möte. Skånes Idrottsförbund Styrelsemöte Protokoll 2015-12-02 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf Caj-Åke Andersson, (CÅA) Gitte Nählinder, (GN) Malin Sandvig, (MS) 118-123, 125-129 Peter Tallinger, (PT)

Läs mer

Kent Johansson, 11-18a, 19-21

Kent Johansson, 11-18a, 19-21 FOLKBILDNINGSRÅDET Styrelsen PROTOKOLL 2007:5 Datum 15-16 maj 2007 Plats Steningevik konferens, Märsta Närvarande Torsten Friberg, ordförande ledamöter Marie Linder, vice ordförande, 11-18a, 19-21 Walter

Läs mer

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet.

1) Mötet öppnas PT hälsar alla välkomna och öppnar mötet. 1 Förbundsstyrelsen Protokoll 5-16 Tid: Plats: 21-22 maj Quality Globe Hotell, Stockholm (lördag), Idrottens Hus, Stockholm (söndag) Närvarande: Pontus Thuresson (PT) Kerstin Hjelm (KH) Maria Bergström

Läs mer

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet

Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Protokoll vid årsmöte for Svenska Muaythai Förbundet Plats: World Trade Center, Stockholm Tid: Lördagen 22 Mars 2014 kl 9.08-11.05 1 Mötets öppnande Förbunds ordförande Daniel Norrgård hälsade alla varmt

Läs mer

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll

SISU Idrottsutbildarna Skåne Protokoll SISU Idrottsutbildarna Skåne Styrelsemöte Protokoll 2016-10-13 Närvarande: Jane Andersson, (JA), ordf tom 46 Caj-Åke Andersson, (CÅA) Julia Cornu, (JC) Bengt Hammarstedt, (BH) Lotta Kellander, (LK) Gitte

Läs mer

Dagordning Styrelsemöte 2014.10.21 på Quality Hotell, Konserthuset i Malmö

Dagordning Styrelsemöte 2014.10.21 på Quality Hotell, Konserthuset i Malmö Dagordning Styrelsemöte 2014.10.21 på Quality Hotell, Konserthuset i Malmö Närvarande: Amanda Skurzynska, Anders Berg och Christian Woxell. Teddy Kotlinski tillkom 19:00. Frånvarande: Ali Chehade och Jörgen

Läs mer

Adjungerade. Daniel Kåreda Åsa Berg

Adjungerade. Daniel Kåreda Åsa Berg Förbundsstyrelsemöte Svenska Skolidrottsförbundet Möte nr: 3 Tema: Organisation och struktur Datum och tid: 25 aug 2018 kl 15:00-17:00 Plats: Idrottens hus, Skansbrogatan 7 i Stockholm Närvarande ledamöter

Läs mer

Protokoll Nr 9, , 2015

Protokoll Nr 9, , 2015 Datum: 27/10 2015 Tid: 21.30 23.20 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Isabelle Sarfati (ledamot), Sara Holm (ledamot), Hamid

Läs mer

Styrelsemöte nr. 6. Datum: 2012-04-28 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-15:00

Styrelsemöte nr. 6. Datum: 2012-04-28 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-15:00 1 Styrelsemöte nr. 6 Datum: 2012-04-28 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-15:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande Anders Bergström, kassör

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 3-2010 41-60 Plats: Rica Talk Hotel, Älvsjö Datum: 2010-03-06 Tid: 11.15-19.00 Närvarande: Adjungerade: Lena Arvidsson, Jan Lund-Jensen, Ingrid Ryrholm,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1 (6) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3-2010 2010-03-06 10.00-16.15 SVEMO kansli Deltagare SVEMO Sture Fredell Stig Klemetz Agneta Andersson Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Åke Knutsson Håkan Olsson

Läs mer

Arbetsordning. Version

Arbetsordning. Version Version 1.1 2011-11-19 ALLMÄNT Denna arbetsordning har antagits av Bohusläns klätterklubbs (BKK) styrelse den 2011-11- 19. Den skall fastställas på nytt vid styrelsens första ordinarie sammanträde efter

Läs mer

Svenska Agilityklubben 10-2014

Svenska Agilityklubben 10-2014 Svenska Agilityklubben 10-2014 2014-12-07 185-210 Protokoll från styrelsemöte med Svenska Agilityklubbens styrelse söndag 7 december 2014 på SKKs kansli. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte

Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Protokoll fört vid förbundsstyrelsemöte 9 juni 2015 Telefonmöte Närvarande: Johan Robertson, Conny Thunberg, Suzan Edvardsson, John Hall, Frida Bulukin Wilén och Anders Dahlén, 1-15 Adjungerad: Peter Lundmark

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #191 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 14 december 2013)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #191 för Svenska Klätterförbundet (Westmanska Palatset, Stockholm, 14 december 2013) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Peter Hermanson (PH) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare, adjungerad Jonas Paulsson (JP), adjungerad Ej närvarande

Läs mer

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping

Tid kl Plats SVEMO kansli, Norrköping 1 55111 Sammanträdesdata Tid 2006-11-11 kl 10.00-16.30 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman Bertil Bergström Jörgen Hafström Lisbeth

Läs mer

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014)

Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Svensk Miljöbas stadgar (3:2014) Antagna 2014-03-20 Innehåll Stadgar för föreningen Svensk Miljöbas... 4 1 Namn och organisationsform... 4 2 Syfte... 4 3 Medlemskap... 4 4 Utträde... 4 5 Uteslutning...

Läs mer

Svenska Bangolfförbundet

Svenska Bangolfförbundet Närvarande: Ej närvarande: Stig Pettersson (SP, ordf), Said Morell (SM), Anna Boldt (AB), Lennart Ekbäck (LE), Per Mattsson (PM), Bengt Svensson (BS, adj) Magnus Lundin (ML), Hans Olofsson (HO), Andreas

Läs mer

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus)

Protokoll styrelsemöte #226 Svenska Klätterförbundet (16-17 september 2017, Idrottens Hus) Närvarande Truls Neubeck(TN) ordförande Andreas Atthammar (AA) Cecilia Horak (CH) Frida Heilert (FH) Joel Nyberg (JN) Jenny Råghall (JR) Thomas Winnberg (TW) Karin Persson (KP), generalsekreterare Kl.16

Läs mer

Mötet öppnas inledning

Mötet öppnas inledning Mötet öppnas inledning Protokoll nr 338, fört vid sammanträde med Svenska Gymnastikförbundets STYRELSE torsdagen den 3 februari 2011 på Hotell Sergel Plaza, Stockholm. Närvarande: Malin Eggertz Forsmark

Läs mer

1. Dagordningen Dagordningen godkänns. 2. Mötessekreterare Till mötessekreterare utses Fredrik Gundmark.

1. Dagordningen Dagordningen godkänns. 2. Mötessekreterare Till mötessekreterare utses Fredrik Gundmark. FS-PROTOKOLL Nr 4/2018 Datum söndag den 25 mars 2018 Tid Kl. 12.30 15.57 Plats Scandic Continental, Stockholm Närvarande August Wallén, George Sallfeldt, Elin Bladh, Musse Hasselvall, Johanna Rydberg,

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1-2011

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1-2011 1 (8) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 1-2011 2011-01-29 (10.00-16.00) Rica Hotel, Stockholm Deltagare SVEMO Sture Fredell Bertil Bergström Agneta Andersson Olle Bergman Jörgen Hafström Tony Jacobsson Åke Knutsson

Läs mer

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd

PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) 2003-12-29. Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd PROTOKOLL STY 11/2003 1(5) PROTOKOLL STY 11/2003 Sammanträdesdata Tid Lördagen den 6 december kl 10.00-16.30 Plats Stockholms Golfklubb lokaler, Danderyd Närvarande Jacob Douglas ordf Stig Klemetz vice

Läs mer

Svenska Jujutsu Federationens Organisations Föreskrifter (SvJJFOF)

Svenska Jujutsu Federationens Organisations Föreskrifter (SvJJFOF) Svenska Jujutsufederationen Sid 1 (5) Svenska Jujutsu Federationens Organisations Föreskrifter (SvJJFOF) 1 kap Styrelsen 2 kap Stilsamordnare 3 kap Domarråd 4 kap Sportråd 5 kap Landslag 6 kap Övrigt 1

Läs mer

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014

PROTOKOLL NR 8/14. Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 PROTOKOLL NR 8/14 Fört vid styrelsens telefonsammanträde den 9 december 2014 Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande (YM) Anders Bromée, v ordf (AB) Catarina Andersson, ledamot (CA) Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 /

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 7 / 2008 90-110 Plats: Telefonmöte Datum: 2008-05-13 Tid: 19.30 22.50 Närvarande: Ledamöter: Suppleanter: Adj. personal: Frånvarande: Ordförande Ulf Gustafsson.

Läs mer

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen

Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Svenska Judoförbundet Förbundsstyrelsen Protokoll från Svenska Judoförbundets FS-möte nr 13/09 del 1 den 25 September 2009 i Stockholm, Riksdagen :Tid: kl 18.00-22.30 Närvarande: Ordföranden Kent Härstedt

Läs mer

Svenska Agilityklubben

Svenska Agilityklubben Svenska Agilityklubben 8-2014 2014-09-25 135-159 Protokoll från styrelsemöte via telefon med Svenska Agilityklubbens styrelse torsdag 25 september 2014. Närvarande Per-Inge Johansson ordförande Christianne

Läs mer

Protokoll nr 6/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 9 september 2013 på Bosön, Stockholm.

Protokoll nr 6/13. Fört vid styrelsens sammanträde den 9 september 2013 på Bosön, Stockholm. Protokoll nr 6/13 Fört vid styrelsens sammanträde den 9 september 2013 på Bosön, Stockholm. Närvarande: Yvonne Mattsson, ordförande Anders Bromée, v ordförande Ulf Näslund, ledamot Lotta Jegenstam, ledamot

Läs mer

Mötesprotokoll VKFS 4/2017

Mötesprotokoll VKFS 4/2017 Page 1 of 5 a) Mötets öppnande b) Närvarande c) Val av sekreterare & protokolljusterare d) Fastställande av dagordning e) Tid för nästa möte f) Godkännande av föregående mötesprotokoll g) Administration

Läs mer

Styrelsemöte nr. 14. Datum: 2011-10-16 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-17:00

Styrelsemöte nr. 14. Datum: 2011-10-16 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-17:00 1 Styrelsemöte nr. 14 Datum: 2011-10-16 Plats: Ölandsgatan 42, Svenska Budo & Kampsportsförbundets kansli Tid: Kl.10:00-17:00 Kallade, närvarande Anette Persson Sunje, ordförande Anders Bergström, kassör

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 1 (7) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE NR 7 2013 2013-08-17 (10.00-17.00) Borås Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Jörgen Hafström Tony Jacobsson Carl-Erik Sörman Per Westling Anna Wilhelmsson

Läs mer

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #180 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 9 juni 2012)

Protokoll till ordinarie styrelsemöte #180 för Svenska Klätterförbundet (Idrottens Hus, Stockholm, 9 juni 2012) Närvarande Pontus Axelsson (PA), ordförande Helena Brogren (HB) Peter Hermanson (PH) Madelene Lidmalm (ML) Johan Ringstedt (JR) Eleonor Säfsten (ES) Johan Wahlberg, (JW) Karin Persson (KP), generalsekreterare,

Läs mer

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna.

4. Föregående protokoll Föregående protokoll, FS-8, godkändes och lades till handlingarna. FS-PROTOKOLL Nr 9/2016 Datum söndag den 11 december, 2016 Tid Kl. 13.00 16.00 Plats Kansliet, Stockholm Närvarande August Wallén, Fredrik Gundmark, Virpi Alajarva och Johanna Rydberg, Adjungerade Mona

Läs mer

Mötesdatum

Mötesdatum (ordförande), (ledamot), (ledamot), Susan Falk (ledamot) och 219. Mötets öppnande Ordföranden hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötet noterade att ordinarie ledamot Jazmine Ohgami vid

Läs mer

Organisationsstruktur, arbetsordning samt arbetssätt för Upplands Ridsportförbund

Organisationsstruktur, arbetsordning samt arbetssätt för Upplands Ridsportförbund Organisationsstruktur, arbetsordning samt arbetssätt för Upplands Ridsportförbund Framlagd till beslut på årsmöte 2015 Dagordningen punkt 16 Styrelsens förslag Bakgrund Under 2008 och 2009 genomförde den

Läs mer

Protokoll nr 5/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Scandic Victoria Tower, Kista

Protokoll nr 5/ , fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen på Scandic Victoria Tower, Kista Protokoll nr 5/2018 25-38, fört vid sammanträde med förbundsstyrelsen 2018-04-13--14 på Scandic Victoria Tower, Kista Närvarande: Margareta Israelsson, ordförande Putte Eby Sussan Eriksson Åsa Llinares

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll

Styrelsemötesprotokoll Sida 1/6 Styrelsemöte 10 verksamhetsåret 2013/14 Datum: 2014-06-02 Tid: Kl. 17:00 Plats: Studenternas hus Kallade: Göta studentkårs styrelse Närvarande: Rebecka Vilhonen* Malin Roos* Henry Drefeldt* Amanda

Läs mer

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen.

Jennifer van der Gronden, Jonas Nerheden och Johan Sandler deltog på lördagen. Daniel Kåreda deltog på distans på lördagen. Svenska Skolidrottsförbundet Styrelsen Protokoll nr 8, 2016-2018 avseende 118-135 Plats: Idrottens hus, Stockholm Dag: Fredag den 9 juni, (kl 17.00-19.00) Lördag den 10 juni, (kl 08.30-16.00). Närvarande:

Läs mer

Mötesprotokoll/Konstituerande möte samt Styrelsemöte Mellannorrlands Simförbund

Mötesprotokoll/Konstituerande möte samt Styrelsemöte Mellannorrlands Simförbund Sid 1 (5) Mötesprotokoll/Konstituerande möte samt Styrelsemöte Mellannorrlands Simförbund Plats: Sundsvall Tidpunkt: Närvarande Ej närvarande X Birgitta Westerlind birgitta.westerling@harnosand.se X Ulf

Läs mer

Protokoll Nr 8, , 2015

Protokoll Nr 8, , 2015 Datum: 29/9 2015 Tid: 21.10 22.30 Plats: Skype Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Jennie Brolin (ledamot), Sara Holm (ledamot), Hamid Fazeli

Läs mer

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser.

Under övrigt presenterar Anders Svärd ett förslag kring administrativa kostnader vid möten och konferenser. Styrelseprotokoll nr 8/11, avseende 86-106 Plats: Idrottens Hus Dag: 15 maj, 2011 Närvarande: Eva Eliasson, v.ordf. Bengt Forsgren Yvonne Hagström-Theander Anna Lögdberg Jennifer van der Gronden Sanna

Läs mer

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde

reviderade vid årsmöte Billingehus, Skövde Stadgar reviderade vid årsmöte 2013-04-10 Billingehus, Skövde 1 Föreningens namn Stadgar för Föreningen Nationella Nätverket för Samordningsförbund (NNS) Föreningens namn är Nationella Nätverket för Samordningsförbund

Läs mer

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN

SVENSKA TAEKWONDOUNIONEN Stockholm 7 februari 2018 Bästa föreningsledare, Bifogat finner ni en kallelse till Svenska Taekwondounionens årsmöte den 21 april på Bosön, Stockholm. STU:s årsmöte kommer alltså att äga rum en dag före

Läs mer

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION

Svenska Racerbåtförbundet SWEDISH POWERBOAT ASSOCIATION Protokoll till styrelsemöte 3 (2019-02-14) Närvarande: Annika Wrenkler, Jeanne Céwe, Jonas Gustafsson, Kari Fredheim, Oskar Samuelsson och Tommy Jacobsson samt tjänsteman Jamie Spörndli. Anmält frånvaro:

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 8 2014

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 8 2014 1 (8) PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 8 2014 2014-08-16 (09.30-17.00) Norrköping Deltagare SVEMO Håkan Leeman Åke Knutsson Agneta Andersson Thomas Avelin Olle Bergman Peter Svensson Per Westling Martin Jarl Anna

Läs mer

Protokoll Nr , 2016

Protokoll Nr , 2016 Datum: 8/5 2016 Tid: 09.30 11.45 Plats: Scandic City Linköping Närvarande: Jesper Kedjevåg (ordförande), Cicci Nyström (sekreterare), Nico Christoforidis (kassör), Hamid Fazeli (ledamot), Dick Pettersson

Läs mer

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd

2 Upprop och fullmaktsgranskning. Fastställande av röstlängd Södra Motorcykelförbundet Protokoll fört vid Södra Motorcykelförbundets Årsmöte Lördagen den 24 februari 2018 Vrigstads Värdshus, Vrigstad 1 Årsmötets öppnande Ordförande Roger Karlsson hälsade alla delegater,

Läs mer

59 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus.

59 Val av Sekreterare för mötet. Till Sekreterare för mötet valdes Magnus. Protokoll styrelsemöte: Nummer: 7/11 Datum: 2011-06-14 Närvarande: Mats Hult, Ragnar Nilsson, Eva Persson, Owe Rosenholm och Magnus Sandberg. Frånvarande: Håkan Jonsson. Telefonmöte över Skype: 2011-06-14

Läs mer

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET

STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA FÖRBUNDET Ratificerade vid årsmötet 2017, att gälla från årsmötet 2017 ANTAGNA VID ÅRSMÖTE 2013, ATT GÄLLA FRÅN ÅRSMÖTET 2013 Innehållsförteckning STADGAR FÖR SVENSKA FORMULA

Läs mer

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3 2013-06-11

PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3 2013-06-11 PROTOKOLL STYRELSEMÖTE 3 2013-06-11 1. Mötet öppnades. 2. Närvarande Andreas Ekeroot, Andreas Uppling, Catharina Tylleskär, David Karlsson, Maria M. Broman, Maud-Henrik Jonsson 3. Val av mötesordförande

Läs mer

Kyorugi landslaget. En kort sammanställning av resultatet finner du här:

Kyorugi landslaget. En kort sammanställning av resultatet finner du här: Kyorugi landslaget Landslaget har under 2015 tyvärr drabbats av den internationella konflikten mellan förbundet och den europeiska kontinentalförbundet, varpå vissa tävlingar inte kunde deltas på under

Läs mer

Svenska Judoförbundet

Svenska Judoförbundet Protokoll från SJF:s årsmöte 2011 Datum: Söndagen 13 mars 2011, kl 11.00-14.20 Plats: Ibis Hotell, Stadiongatan 21, Malmö. Inledning SJF:s förbundsordförande Kent Härstedt hälsade samtliga hjärtligt välkomna

Läs mer

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING

PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 1 (5) PROTOKOLL SEKTIONSMÖTE ROADRACING 6-2011 2011-06-29 (19.00-21.45) Deltagare SVEMO Marie Landh Rikard Sthillert Fredrik Hansson Koordinator Ledamot Sammankallande Gäster Jannica Sjöstedt 1 MÖTETS

Läs mer

Stadgar för serieföreningen i Petanca på Costa Blanca

Stadgar för serieföreningen i Petanca på Costa Blanca Stadgar för serieföreningen i Petanca på Costa Blanca 1 Serieföreningen i petanca är en sammanslutning av petancaklubbar som utövar petanca på Costa Blanca kusten. 2 Föreningens ändamål Föreningens ändamål

Läs mer

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr

SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr SVENSKA DANSSPORTFÖRBUNDET Styrelseprotokoll nr 2-2017 21-40 Plats: DSF kansli Datum: 2017-02-25--26 Tid: Lördag 09.00-18.30 Söndag: 09.00-14.00 Närvarande: Förhinder: Adjungerade: Lena Arvidsson, Sven

Läs mer

Tid , kl Plats SVEMO kansli, Norrköping

Tid , kl Plats SVEMO kansli, Norrköping PROTOKOLL STY 13/2004 1(6) PROTOKOLL STY 13/2004 Sammanträdesdata Tid 2004-11-12, kl 10.00-16.00 Plats SVEMO kansli, Norrköping Närvarande Sture Fredell, ordförande Stig Klemetz, vice ordförande Olle Bergman

Läs mer