Apr , 9:03 PM Guest275 (guest): Har Solna stad använt externa resurser som hjälp i krishanteringen inför programmet?

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Apr 11 2012, 9:03 PM Guest275 (guest): Har Solna stad använt externa resurser som hjälp i krishanteringen inför programmet?"

Transkript

1 Apr , 9:02 PM Solna: Hej. Välkomna till chatten. Kristina Tidestav är nu redo att svar på era frågor. Det har inkommit väldigt många frågor, de vi inte hinner svara på hänvisar vi till eller stadens e-tjänst för synpunkthantering. Apr , 9:03 PM Guest275 (guest): Har Solna stad använt externa resurser som hjälp i krishanteringen inför programmet? Apr , 9:04 PM Solna: Solna har inte identifierat situationen som en kris. Vid kriser har staden en väl fungerande intern organisation för krishantering och kriskommuniaktion. Apr , 9:05 PM Guest642 (guest): var det svagaste svaret jag sett.. Borde man sitta kvar på en komunal tjänst om man inte vill svara på sådana frågor!? Apr , 9:06 PM Solna: Jag sitter på plats nu för att svara på frågor. Apr , 9:07 PM Guest780 (guest): Varför svarar ni inte på frågorna i programmet? Apr , 9:07 PM Solna: Jag sitter som sagt nu för att svara på frågor. Apr , 9:08 PM Guest48 (guest): Finns det någon koppling mellan den person på förvaltningen som gav kontraktet till Plus Bygg, och företaget i fråga? I då fall, hur ser den ut? Apr , 9:08 PM Solna: Såvitt jag vet finns det ingen sådan koppling. Apr , 9:08 PM Johannes (guest): Det verkar som att Lennart Dahlberg och Sune Eriksson har något lurt på gång. Apr , 9:09 PM Solna: Återkom gärna med en konkret fråga så ska jag försöka svara. Apr , 9:11 PM Henrik Holmquist: Vilak personer kommer att få lämna sitt jobb eller bli omplacerade till följd av detta? Någon måste ju ta ansvaret annars kommer det att upprepas?

2 Apr , 9:11 PM Solna: Vi har gjort en utredning, läs gärna den på vår webb så får du en god inblick i hur vi ser på den här frågan. Apr , 9:11 PM Guest323 (guest): Grattis! Va härligt för ert korrupta gäng. Ni sitter ju hur säkert som helst, det finns inte en domstol som kan göra något. Fortsätt för allt i världen! Kul att tänka på för oss som är de sämst betalda lärarna i hela länet! /Lärare på Solna Gymnasium Apr , 9:11 PM Solna: Återkom gärna med en konkret fråga, läs gärna vår utredning. Apr , 9:12 PM Guest850 (guest): Kristina Tidestav,,, det enda du säger är att du inte har koll. Ta nu ditt ansvar och AVGÅ! Du vill inte ens kolla på kvittorna, det är så nonchalant mot oss skattebetalare, du vill inte ens svara på frågor och verkar inte bry dig. Kommunen försöker dessutom sätta munkavle och mörka fel. Du är helt fel person på din post! Apr , 9:12 PM Solna: Återkom gärna med en konkret fråga, läs gärna vår utredning. Apr , 9:12 PM Guest844 (guest): Jag undrar om kommundirektören nu har skaffat sig detaljinformation, något som var obefintligt i programmet? Apr , 9:12 PM Solna: All detaljinformation ligger på vår webb. Apr , 9:13 PM Guest281 (guest): Sorgligt att se dig svara på UG s frågor. Ditt agerande är anmärkningsvärt! Ta ditt ansvar och avsätt Sune NU!!! Apr , 9:13 PM Solna: Återkom gärna med en konkret fråga. Du kan ta del av vår utredning på solna.se. Apr , 9:13 PM Guest55 (guest): Tycker att det är rent för jä-ligt att det kan få gå till så här. Se till att ta erat ansvar och låt inte oss skattebetalare få stå för era klavertramp. Skäms över att ha en sådan ledning som inte äns kan svara på vad som gäller. Tycker ni skall ta tillfället i akt och avgå. Skämes ta mig fan!

3 Apr , 9:14 PM Solna: Återkom gärna med en konkret fråga. Du kan ta del av hela utredningen på solna.se Apr , 9:15 PM Guest917 (guest): Hej, ska jag av skrivningen ovan "Däremot stämmer antalet angivna antal timmar och fakturakostnad med gjorda beställningar" tolka det som att allt är i sin ordning och att den enda felaktiga faktureringen avser den ej levererade innerdörren!? Det betyder ju inget egentligen - det är ju jättebra att det stämmer med gjorda beställningar men vad har det för värde när faktiskt utfört arbete inte överensstämmer med beställningarna?? Apr , 9:18 PM Solna: Utfört arbete stämmer med beställningar och betalningar. Apr , 9:20 PM Solna: Moderator: Det inkommer väldigt mycket som inte är direkta frågor. Ställ istället konkreta frågor så ska Kristina försöka svara. Apr , 9:20 PM Guest116 (guest): Känner du dej nöjd med bilden av Solna som ges i programmet? Är det vad Solna förmår av öppenhet och transparens som visas upp? Apr , 9:21 PM Solna: Jag känner mig inte nöjd av bilden som ges av Solna.Vår bild av det hela kan du ta del av på solna.se. Apr , 9:21 PM Guest543 (guest): dax att se över kommunikationspolicyn och anpassas den efter hur nu agerar? dvs vi svarar inte på massmedias frågor, vi dukar och är fega eller? Apr , 9:22 PM Solna: Vi har ställt upp och försökt svara på frågor såväl på plats som på telefon och mejl. Apr , 9:23 PM Guest128 (guest): Hej. Varför fungerar öppenheten så dåligt i Solna Apr , 9:24 PM Solna: vi har svarat på Uppdrag gransknings frågor och sitter nu här och svarar på frågor. Apr , 9:24 PM Guest472 (guest): Vår familj har funderat på att flytta till Solna.

4 Apr , 9:24 PM Solna: Välkommen till Solna! Apr , 9:25 PM Guest26 (guest): Hur är det möjligt att valda folkrepresentanter inte stiger fram och bemöter kritiken i programmet? Apr , 9:25 PM Solna: Den frågan får du ställa till våra folkvalda. Du hittar deras kontaktuppgifter på vår webb. Apr , 9:25 PM Tommi Leksing Herala: Solna Kommun den nya Göteborg eller? Om allt står rätt till varför står ni inte för de framför tv!hoppas verkligen att Polisen gör en granskning av er! Som sakt Solna <3 Göteberg = SANT Apr , 9:26 PM Solna: Vi kan bara tala för solna. Solna har gjort en noggrann utredning. Läs den på solna.se. Apr , 9:26 PM Guest23 (guest): Varför gömmer sig makten för oss? Apr , 9:27 PM Solna: Jag kan inte svara för makten, men du är välkommen att ställa frågor till mig. Apr , 9:27 PM Bengt Niklasson: Kan man chatta här? Hahahaha..Vilken banankommun Solna stad är Hahaha Stackars skattebetalare!!!hahahaha.. Apr , 9:27 PM Solna: Ja, välkommen att ställa frågor. Apr , 9:28 PM Guest266 (guest): Hej, varför klarar man inte bemöta Janne Josefsson? Apr , 9:28 PM Solna: Jag hade ett möte inbokat med honom, men han dök inte upp. Apr , 9:29 PM

5 PeterLindberg (guest): Vad sysslar ni med på Solna kommun?att göra fel är mänskligt, och helt okej. Men att ljuga, vägra svara på frågor och inte lära av sig misstag är inte okej.skärpning! Apr , 9:30 PM Solna: Vi har inte ljugit eller vägrat att svara på frågor. Jag finns på plats nu för att svara. Du kan också läsa vår utredning på solna.se Apr , 9:30 PM Guest823 (guest): Hej, dags att lägga handen på hjärtat; finns det någon relation mellan företrädare för den politiska majoriteten i Solna och de byggföretag som omnämns i ug? Apr , 9:31 PM Solna: Såvitt jag vet finns det inte det. Apr , 9:31 PM Erik (guest): Hej. Vad hände egentligen med tjänstemannen som beställt arbeten, godkänt arbeten samt granskat OCH attesterat samtliga fakturor? Apr , 9:31 PM Solna: Han arbetar i Solna stad. Apr , 9:31 PM Guest3 (guest): Är det inte lite lurt när ingen i ledningen vill prata med Janne Josefsson?? Det hjälper ju inte deras trovärdighet. Apr , 9:32 PM Solna: Jag hade som sagt bokat ett möte med honom, men han dök inte upp. Apr , 9:32 PM Nicklas (guest): Hur funkar detta? Apr , 9:32 PM Solna: Du använder chatten för att ställa frågor. Apr , 9:33 PM Guest573 (guest): Att ni vågar ta våra skattepengar och stoppa i egen ficka! Så sjukt pinsamt NI som kommun har skött det hela, och hur töntigt uppenbart ni undvek och mörkade inför SVT. Ut med den där jävla Sune Ericsson Tidemark och Bergmark. Och skärp er nu! för nu kommer ni ha ögonen på er. Och att ha en uppretad befolkning i kommunen det är inte bra kan jag säga...

6 Apr , 9:33 PM Solna: Det har inte stoppats några skattepengar i egen ficka.läs gärna utredningen på solna.se. Apr , 9:34 PM Guest572 (guest): Är solnas ledande politiker korrupta och gör ni affärer med skattefuskare? Apr , 9:35 PM Solna: Som jag sade i programmet skulle vi inte ha gjort affärer med de här företagen. Våra rutiner har brustit och det ska åtgärdas. Apr , 9:35 PM Guest465 (guest): fusk kommun Apr , 9:35 PM Solna: Ställ gärna en fråga. Apr , 9:35 PM Stefan Stalleman Egardt: Hej! Vi är flera som kommer polisanmäla Solna Stad, hur gör vi detta på enklaste sätt? Kan vi även polisanmäla individer som utfört brottsliga handlingar? Apr , 9:36 PM Solna: Som vi har sett det har det inte begåtts något brott. Vad gäller polisanmälan får ni kontakta polisen Apr , 9:37 PM Guest142 (guest): Varför denna feghet inför frågor? Ni företräder folket, har dessa skattebetalare rätt till full access till er?? Apr , 9:37 PM Solna: Jag sitter här nu och svarar på frågor. Återkom gärna med en fråga. Apr , 9:38 PM Guest609 (guest): Solna var länge en välskött kommun. Under Kristina Tidestavs ledning verkar alla chefer ha slutat och kommunen hamnat i fritt fall. Hur är detta möjligt? Apr , 9:38 PM Solna: Jag ska inte bedöma min egen prestation. Det är en fråga för kommunstyrelsen. Apr , 9:38 PM Mikael Gerdén: Kräver att ni som folkvalda är tillgängliga för frågor.

7 Apr , 9:39 PM Solna: Jag är inte folkvald, men du kan kontakta våra folkvalda via vår webb. Apr , 9:39 PM Guest145 (guest): en fråga man ställer sig är hur ni väljer att inte svara på frågor, har ni någon kommentar till detta? Apr , 9:40 PM Solna: Jag finns här nu för att svara på frågor. Apr , 9:40 PM Guest46 (guest): Hur kommer det sig att ingen vill kommentera uppdrag gransknings repotage? Ni verkar inte förstå hur illa det ser ut. De har spelat in telefonsamtalen och samtliga görs Apr , 9:41 PM Solna: Vi har kommenterat reportaget. Se vår utredning p solna.se Apr , 9:41 PM Guest190 (guest): Hej Det låter ju inte så farligt det som hänt mer än att en person har klantat till det ordetligt (antar att han fått ny tjänst nu) Men varför gjorde ni bort er så kapitalt och inte svarade på en enda fråga. Lite ryggrad borde ni ju ha Apr , 9:42 PM Solna: Vi har svarat på frågor dessutom finns jag på plats här. Apr , 9:42 PM Guest958 (guest): Sortera nu inte bort de svåra frågorna, så som jag uppfattade att ni gjorde i programmet Apr , 9:42 PM Solna: Vi besvarar frågor kronologiskt. Apr , 9:43 PM Guest413 (guest): Ni säger i svar här på hemsidan att alla fakturor stämmer. Hur har ni kontrollerat det? Apr , 9:44 PM Solna: Vi har gått igenom alla fakturor och jämfört med beställningar och utfört arbete.

8 Apr , 9:44 PM Guest728 (guest): Vilka rutiner har brustit och hur har ni åtgärdat dom? Apr , 9:46 PM Solna: Vi har brustit i faktura- och kreditkontroll av entreprenörer och det åtgärdas genom översyn av processer och rutiner. Apr , 9:46 PM Guest823 (guest): Tack för påminnelsen att aldrig flytta till pajaskommunen Solna. Apr , 9:46 PM Solna: Trist att du tycker det. Apr , 9:46 PM Guest725 (guest): Skäms du? Apr , 9:48 PM Solna: Det är väldigt tråkigt hur Solna har framställts i programmet. Ta gärna del av vår bild på solna.se Apr , 9:48 PM Guest666 (guest): Varför gömde ni er när Janne kom på besök? Apr , 9:48 PM Solna: Jag hade bokat ett möte med honom, men han dök inte upp. Apr , 9:48 PM Simon (guest): Hur kom ni fram till att studieresan föll inom skatteverkets reglemente när den så uppenbart inte gjorde det i programmet? Apr , 9:49 PM Solna: Uppdrag granskning gjorde en felaktig bedömning av antal timmar. Läs gärna vår utredning på solna.se Apr , 9:49 PM Guest648 (guest): I ärlighetens namn! Hur kan man låt bli att kontrollera utställda fakturor? När man t o m kollar på

9 Apr , 9:50 PM Solna: Vi har kontrollerat fakturorna. Alla utom en har bedömts vara korrekta. Apr , 9:50 PM Toralf (guest): instämmer,otroligt dåligt att inte svara påfrågor.hur ska kommunen bli bättre på det i framtiden? Apr , 9:51 PM Solna: Vi har svarat på uppdrag gransknings frågor. Läs gärna utredningen på vår webb. Apr , 9:51 PM Niklas Blomqvist: Hej, hur kommer det sig att ingen kunde ta sig tid att svara på Jannes frågor? Apr , 9:51 PM Solna: Jag hade som sagt ett möte med honom, men han dök inte upp. Apr , 9:52 PM Guest914 (guest): I programmet antyds att företag har anlitats mot kommunens regler och att fakturor attesterats på felaktigt sätt, vilka följder kommer detta få för de tjänstemän som brutit mot rutiner och regler? Apr , 9:54 PM Solna: Stadens rutiner har brustit avseende kreditkontroll av entreprenörer. Detta ska givetvis åtgärdas och pågår inom ramen för stadsbyggnadsförvaltningens nya organisation. Apr , 9:54 PM Guest212 (guest): Varför gömmer sig alla och vägrar svara på frågor? Verkar som man har mer att dölja. Apr , 9:54 PM Solna: Vi har ställt upp och svarat på UG:s frågor. Läs gärna mer i vår utredning. Apr , 9:55 PM Guest333 (guest): Hur tycker du att ni bemötte Janne Josefssons besök i stadshuset? Apr , 9:56 PM Solna: Janne Josefsson fick ett gott bemötande av stadens personal. Dessutom hade jag ett bokat möte med honom men han dök inte upp. Apr , 9:56 PM Bob (guest): Jag vill veta varför man ska betala skatt när ni använder pengarna på det här sättet? Apr , 9:57 PM Solna: Läs mer i vår utredning. Där framgår att vi inte har slarvat med några skattepengar.

10 Apr , 9:57 PM Guest357 (guest): Det verkar saknas inte bara fungerande rutiner ut även sunt förnuft. Det känns inte bra att bo i Solna under sådan ledning Apr , 9:57 PM Solna: Det är trågigt att du känner så. Apr , 9:58 PM Guest122 (guest): Hur kommer det sig att makthavare som fått väljarnas förtroende alltid ska missbruka den? Har man inte lön så det räcker och blir över utan girigheten slår till. Sen gömmer man sig bakom dörrar. Apr , 9:59 PM Solna: När det gäller väljarnas förtroende är det en fråga för stadens politiker. Deras kontaktuppgifter finns på vår webbplats. Apr , 10:02 PM Guest844 (guest): Stämmer det verkligen att ni har rutiner där man får attestera sina egna utlägg? Apr , 10:04 PM Solna: Enligt ett av undantagen i anvisningar till attestreglementet kan en chef attestera för en personalgrupp som reser på arbetsplaneringsresa eller liknande. Läs gärna mer i vår utredning. Apr , 10:04 PM Guest300 (guest): Hej! Har ni undersökt om det finns privata band mellan huvudmännen i bolagen och tjänstemannen som har handlat upp alla byggprojekt? Känns ju som om någon blivit mutad för att attestera alla egendomliga fakturor. Apr , 10:04 PM Solna: Såvitt jag vet finns det inga sådana privata band? Apr , 10:04 PM Guest451 (guest): Vilket skämt av komun!! Vilka fegisar som bara gömmer sig och ljuger för Janne att någon ska komma ner och svara på frågor! Hur mår ni egentligen? Apr , 10:05 PM Solna: Jag hade ett möte inbokat med Josefsson dök inte upp. Apr , 10:05 PM Guest485 (guest): Hur kan hamna i en situation där man så enkelt blir så trängd? Tidestav, du och alla de andra från staden gjorde ett uselt intryck. Nu måste det till en uppryckning och inte bara snack.

11 Apr , 10:05 PM Solna: Det var trågigt att du inte gillade min insats. Apr , 10:06 PM Guest262 (guest): När redovisas alla nya kontrollrutiner som utlovades? Eller saknas kunskap på den detaljnivån? Apr , 10:06 PM Solna: Vi kommer löpande redovisa under året på solna.se. Apr , 10:06 PM Guest531 (guest): Men du är ju dum i huvudet som svarar "Jag sitter på plats nu för att svara på frågor". Apr , 10:07 PM Solna: Tråkigt att du tycker det. Apr , 10:07 PM Guest968 (guest): Hur kan solna som kommun brista så kraftigt i sina rutiner som programmet visar på? Apr , 10:08 PM Solna: Vi brister inte så kraftigt vilket vår utredning visar. Apr , 10:09 PM Solna: Men i de fall vi brister kommer åtgärderna att presenteras på webben. Apr , 10:09 PM Per Westberg: Kommundirektören tycker jag var mycket korrekt och proffsig. Men var har beslutet fattats att det är just du som ska vara med i denna chatt. Är det ett tjänstemannabeslut eller ett beslut som kommunalrådet tagit? Apr , 10:09 PM Solna: Tack så mycket. Det är mitt beslut. Apr , 10:10 PM Guest525 (guest): När kommer en polisanmälan lämnas in gällande bedrägeri?

12 Apr , 10:10 PM Solna: Såvitt vi vet har inget brott begåtts och det finns såleden ingen anledning till polisanmälan. Apr , 10:11 PM Magnus Lind: Har ni för avsikt att undersöka kopplingar mellan L Daqhlberg och S Eriksson och de bolag som tas upp i programmet Apr , 10:11 PM Solna: Såvitt jag vet så finns det inga sådana kopplingar. Apr , 10:11 PM Guest847 (guest): Ställer då frågan som du vägrade svara på i programmet. Vilken rutin var det som brast vid anlitandet av de tre företagen? Apr , 10:11 PM Solna: Kreditkontroll av entreprenörer. Apr , 10:11 PM Guest273 (guest): Varför svarade ni inte på frågorna i programmet? Apr , 10:12 PM Solna: Vi svarade på flera frågor som UG valde att klippa bort. Apr , 10:12 PM Guest720 (guest): Den där stadsbyggnadsdirektören lär ha stoppat många tusenlappar i egen ficka. Kan han verkligen jobba kvar i kommunen? Har borde bli polisanmäld! Apr , 10:12 PM Solna: Såvitt jag vet har han inte gjort det. Apr , 10:12 PM Guest448 (guest): Med ett forum här kan ni välja vilka frågor som ni svarar på och inga földfrågor som en journalist ger. Det känns ganska oseriöst. Varför väljer ni det? Apr , 10:13 PM Solna: Vi svarar på frågor här. Jag finns också på plats i stadshuset i morgon för att svara på frågor från allmänheten. Apr , 10:13 PM

13 Guest146 (guest): Har ni bett en extern part undersöka ev kopplingar mellan anställda och de företag som anlitats? Apr , 10:13 PM Solna: Det pågår en granskning av revisorerna. Apr , 10:13 PM Guest594 (guest): Ni skriver att det var ok enligt era rutiner att attestera sina egna fakturor. Är det verkligen ett bra sätt att hantera frågan på? Kommer ni ändra dessa rutiner? Apr , 10:14 PM Solna: Så ser våra rutiner ut idag, men vi ser över alla styrdokument vilket ska vara klart till sommaren. Apr , 10:15 PM Guest293 (guest): Vi håller på och flyttar till Solna, vågar vi lita påatt våra skattepengar inte används på detta sätt som jag nyss såg? Apr , 10:15 PM Solna: Välkomna till Solna. Läs gärna vår utredning som ligger på solna.se. Apr , 10:15 PM Guest960 (guest): Fy fan alltså. Vad håller ni på med i kommunen? Jag har just sett uppdrag granskning och det var inte en bra bild jag fick.det här med de skumma affärerna gällande den nya arenan är alltså inte det ända som ligger och skräpar. Att barn i kommunen ska få lida för att ni har inkompetent personal (brottslingar) som flyr sina arbetsuppgifter när de blir på spåren är inget annat än skymf för de boende i Solna Stad. Apr , 10:16 PM Solna: Jag håller med om att det varken var en bra eller rättvis bild över Solna. Ta gärna del av vår bild på vår webbplats Apr , 10:17 PM Guest613 (guest): Hej. Har det framkommit varför de tre byggentreprenörer som givits förtur till liknande projekt kringgicks till förmån för Plusbygg? Apr , 10:18 PM Solna: Våra två ramavtalsleverantörer har inte kringgåtts, utan tackat nej till uppdrag. Därför har staden anlitat andra entreprenörer. Apr , 10:18 PM Guest200 (guest): Varför är studieresan plötsligen i linje med skatteverkets regler, som ni skriver, har det framkommit nya uppgifter

14 Apr , 10:19 PM Solna: UG har räknat fel. Se vår utredning på solna.se Apr , 10:19 PM Guest71 (guest): Vad finns det för rutiner för kommunen när ni anlitar företag? Apr , 10:21 PM Solna: Policy för konkurrensutsättning Riktlinjer för konkurrensutsättning Tillämpningsanvisningar för konkurrensutsättning Riktlinjer för direktupphandling Rutin för upphandling Apr , 10:21 PM Guest521 (guest): Återger UG en korrekt bild om hur svårt det är att få kontakt med det offentliga Solna? Apr , 10:21 PM Solna: Nej, det tycker jag inte de gör. Apr , 10:21 PM Guest642 (guest): Tycker det e fegt ochinte rakt igen att säga man e tillgänglig nu i stället för att svara på frågan om varför man inte svara SVT på frågorna.. Så ännu engång varför ville ni inte prata med svt och varför denna kurra gömma lek av er/dig Apr , 10:22 PM Solna: Jag och flera andra pratade med UG och svarade på deras frågor. Apr , 10:22 PM Guest636 (guest): Fanns det något till er fördel som ni anser utlämnades i reportaget? Apr , 10:23 PM Solna: Läs gärna vår utredning och gör din egen bedömning. Apr , 10:23 PM Guest76 (guest): Det gav ett väldigt oproffsigt och opålitligt intryck att vägra svara på frågor i programmet. Varför gjorde ni inte det? Apr , 10:23 PM Solna: Vi svarade på frågor. Sedan valde UG att inte sända det.

15 Apr , 10:23 PM Guest124 (guest): Varför har Martin eliasson väntat i ett helt år med att polisanmäla om han är så övertygad om att det är något brottsligt? Vad har hindrat honom? Apr , 10:23 PM Solna: Det kan bara Martin Eliasson svara på. Apr , 10:24 PM PaulWestin: Josefsson sökte Granfalk, men är det inte Ekegren som är ansvarig kommunalråd? Apr , 10:24 PM Solna: Anders Ekegren är ordförande i stadsbyggnadsnämnden. Apr , 10:24 PM Guest257 (guest): Hur ser ert attestreglemente ut? För mig som också jobbar inom offentlig förvaltning är dey Apr , 10:25 PM Solna: Se gärna bilaga 20 och 21 under rubriken bilagor i anslutning till utredningen. Apr , 10:26 PM Guest141 (guest): Vilka konkreta rutiner ang. fakturering har ni brutit? I programmet får jag bilden av att ni inte hade några rutiner. Apr , 10:26 PM Solna: Vi har inte bestridigt felaktigt specificerade fakturor. Apr , 10:26 PM Guest743 (guest): Vad har Solna stad haft för rutiner gällande fakturor/arbetsbeställningar? Vem är det som har fel när vaktmästare och andra som sett de som (skulle ha) utfört arbetena säger att arbetena inte blivit utförda? Apr , 10:26 PM Solna: Fastighetsfövaltningen har gått igenom alla fakturor. Se gärna vår utredning. Apr , 10:27 PM Guest257 (guest): Hur har ni kontrollerat kopplingen mellan förvaltningen och Plus BYgg? Du sa att så vitt du vet finns ingen koppling, hur har detta kontrollerats? Apr , 10:27 PM Solna: Vi har ställt frågan.

16 Apr , 10:27 PM Guest238 (guest): Återkom med konkret fråga? Skulle du själv kunna tänka dig att komma med ett enda konkret svar? Apr , 10:29 PM Solna: Moderator: Nu är det slut på chatten. Tack för ett visat intresse. Vi hann tyvärr inte svara på alla frågor, men mejla gärna

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

MAN INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. MAN VI U INNAS! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter. Länsstyrelsen Östergötland Handbok: Man vill ju finnas! En handbok för barn och unga som lever med skyddade personuppgifter.

Läs mer

E-räkenskap. Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter. Datum: oktober 2008. Upprättad av: Catharina Öhman

E-räkenskap. Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter. Datum: oktober 2008. Upprättad av: Catharina Öhman E-räkenskap Kännedomsundersökning i målgruppen redovisningskonsulter Datum: oktober 2008 Upprättad av: Catharina Öhman Innehållsförteckning Syfte...1 Metod...1 Sammanfattning...2 Resultat frågor...3 1.

Läs mer

Datum Tisdag 21 oktober, klockan 14.00

Datum Tisdag 21 oktober, klockan 14.00 MÖTE Plats AIK s styrelserum, Evenemangsgatan 31 Datum Tisdag 21 oktober, klockan 14.00 Granskningsgruppen Jonas Galotta (JG) Peter Andersson (PA) Vassillios Vassiliadis (VV) AIK s tjänstemän Thomas Johansson

Läs mer

Datum zot5-o6-25. Falkenbergs kommun Revisorerna

Datum zot5-o6-25. Falkenbergs kommun Revisorerna Falkenbergs kommun Revisorerna Datum zot5-o6-25 6verf

Läs mer

17 nybörjarfällor så undviker du dem MELLANCHEFENS LJUSPUNKTER. Verktygen som gör ditt ledarliv lättare. ny som. chef

17 nybörjarfällor så undviker du dem MELLANCHEFENS LJUSPUNKTER. Verktygen som gör ditt ledarliv lättare. ny som. chef EN GUIDE FRÅN TIDNINGEN CHEF 17 nybörjarfällor så undviker du dem MELLANCHEFENS LJUSPUNKTER Verktygen som gör ditt ledarliv lättare ny som chef INGÅNG Peppa dig själv Copyright Chef 2006 Denna pocketguide

Läs mer

Barns och ungas egna perspektiv

Barns och ungas egna perspektiv Barns och ungas egna perspektiv Rapport från barn- och ungdomshearingen 20 november 2008 Nätverket för Barnkonventionen NGO Network for the Rights of the Child Innehåll Inledning... 3 Nätverket för Barnkonventionen

Läs mer

BYGGLOVALLIANSEN KUNDUNDERSÖKNING 2012 18 DELTAGANDE KOMMUNER

BYGGLOVALLIANSEN KUNDUNDERSÖKNING 2012 18 DELTAGANDE KOMMUNER BYGGLOVALLIANSEN KUNDUNDERSÖKNING DELTAGANDE KOMMUNER . INNEHÅLL INNEHÅLL Teknisk beskrivning: Kundenkät... 2 Metod och genomförande... 2 Om rapporten... Resultatsammanfattning samtliga kommuner Om de

Läs mer

Hanna Jonsson. www.lsu.se Beställ denna bok:www.lsu.se

Hanna Jonsson. www.lsu.se Beställ denna bok:www.lsu.se Hanna Jonsson Skribent: Hanna Jonsson Projektledare & redaktör: Johan Welander, LSU Layout: Gillbring Grafisk Design Illustrationer: Torgeir Husby Korr: Helena Lindh Omslagsidé: Torgeir Husby Omslagsfoto:

Läs mer

Rapport 2015:8. Med väntan växer skulden. En fördjupad studie av den kommunala budget- och skuldrådgivningen

Rapport 2015:8. Med väntan växer skulden. En fördjupad studie av den kommunala budget- och skuldrådgivningen Rapport 2015:8 Med väntan växer skulden En fördjupad studie av den kommunala budget- och skuldrådgivningen 131 Bilagor Bilaga 1 Enkät till allmänheten Bilaga 2 från allmänheten Bilaga 3 Enkät till kommunerna

Läs mer

Ett företag lever på lånad tid 2007

Ett företag lever på lånad tid 2007 Ett företag lever För även under trevliga tider kan katastrofen lura bakom hörnet i form av oförutsedda händelser du inte trott kunde inträffa eller ens visste existerade. Jag tänker på myndighetsingripande

Läs mer

SÅ JOBBAR VI @ THE BEACH

SÅ JOBBAR VI @ THE BEACH SÅ JOBBAR VI @ THE BEACH Hej! Du läser det här för att du kanske vill jobba eller praktisera hos oss. Här står långt ifrån allt du behöver veta men det ger dig kanske svar på några frågor och en del fakta

Läs mer

s k a j a g g ö r a?

s k a j a g g ö r a? V a d s k a j a g g ö r a? 31 brev till kvinnojourerna och tjejjourerna 1 Manifest Sverige är ett av världens minst ojämställda länder. Ändå är mäns våld mot kvinnor ett av våra största samhällsproblem.

Läs mer

Uppdrag granskning, SVT1, 2010-09-29, inslag om Göteborg Energi AB; fråga om opartiskhet och saklighet samt respekt för privatlivet

Uppdrag granskning, SVT1, 2010-09-29, inslag om Göteborg Energi AB; fråga om opartiskhet och saklighet samt respekt för privatlivet 1/11 BESLUT 2011-05-30 Dnr: 10/01378 SAKEN Uppdrag granskning, SVT1, 2010-09-29, inslag om Göteborg Energi AB; fråga om opartiskhet och saklighet samt respekt för privatlivet BESLUT Inslaget kritiseras

Läs mer

RÄTTEGÅNGEN - hur blir den?

RÄTTEGÅNGEN - hur blir den? RÄTTEGÅNGEN - hur blir den? RÄTTEGÅNGEN - hur blir den? 1 Brottsoffermyndigheten Box 470 901 09 Umeå Brottsoffermyndigheten, Anna Wiberg och Monica Burman Grafisk design: Kombi Marketing AB, www.kombimarketing.se

Läs mer

Råntvång är den enda starka ogiltighetsgrunden.

Råntvång är den enda starka ogiltighetsgrunden. 12 Råntvång är den enda starka ogiltighetsgrunden. 112 Elakingar och slarvepellar Avtalslagen anger också när ett avtal kan ogiltigförklaras eller jämkas. Det ska ske när motparten har betett sig illa

Läs mer

Länkar är webbens syre

Länkar är webbens syre the better job you do at sending people away, the more they come back. Publish2 blog 1 7 Länkar är webbens syre Det som fundamentalt skiljer webben från alla andra ställen där du kan publicera är länkarna.

Läs mer

Här nedan försöker jag sammanfatta hur jag utifrån filmerna förstår vårt monetära system:

Här nedan försöker jag sammanfatta hur jag utifrån filmerna förstår vårt monetära system: Klimat 4AQ: Pengar och Konsumtion (Grupp X) Den här uppgiften handlar om något som är väldigt viktigt men som jag är väldigt osäker på. Därför skickar jag först det här mailet där jag beskriver problemet

Läs mer

HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING

HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING HANDBOK I TELEFONFÖRSÄLJNING Av och med: Tommy Kreutner Kreutner.se Skriven någon gång för ganska länge sedan Det var en gång en gammal bortglömd domän, domänen var fortfarande knuten till ett webbhotell

Läs mer

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare?

Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare. Rollkoll. Vad gör en god man och förvaltare? Ett material framtaget av Riksförbundet frivilliga samhällsarbetare Rollkoll Vad gör en god man och förvaltare? 1 Rollkoll är ett projekt som genomförs av Riksförbundet frivilliga samhälls arbetare (RFS)

Läs mer

Bussar i trafik trots förbud

Bussar i trafik trots förbud Bussar i trafik trots förbud Toni kommentar: Denna artikel från Göteborgs Posten beskriver verkligheten, så här är det och alla som reser med den svenska kollektivtrafiken känner igen sig. De som arbetar

Läs mer

Socialdemokraternas koppling till markaffärer vid Råstasjön

Socialdemokraternas koppling till markaffärer vid Råstasjön Socialdemokraternas koppling till markaffärer vid Råstasjön Rapport utgiven av Socialdemokrater för Sanning och Ärlighet i Solnapolitiken "Därför är jag socialdemokrat Jag styrks i min övertygelse när

Läs mer

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7

Innehåll. Material Ordförandeguide Uppdaterad: 2015-02- 18 Sida 2 av 7 Sida 2 av 7 Innehåll... 1 Ordförandeposten... 3 Presidiet... 3 Styrelsen... 3 Styrelsemötet... 4 Ledarskapet... 4 Vad är ledarskap?... 4 Ledarskap i projekt... 5 Att utveckla sitt ledarskap... 6 Kommunikation...

Läs mer

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström

ESL Ekonomi. Upplaga nr 3, 2014. Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström ESL Ekonomi Upplaga nr 3, 2014 Författare: Ulrika Hylén och Kicki Nyström Innehållsförteckning Inledning 1 Arbetsblad Nå mål och klara hinder 3 Ordning och reda på papper 4 Kostnader 5 Checklista kostnader

Läs mer

Stämmer sällan i mitt fall

Stämmer sällan i mitt fall Dansa på deadline Mycket sällan eller stämmer inte alls i mitt fall Stämmer sällan i mitt fall Stämmer ibland i mitt fall Stämmer ofta i mitt fall Mycket ofta eller stämmer helt och hållet i mitt fall

Läs mer

Så här enkelt fixar du finansiering till ditt företag

Så här enkelt fixar du finansiering till ditt företag Så här enkelt fixar du finansiering till ditt företag Magnus Nilselid, VD SpeedLedger Se till att det blir roligare att driva företag! Jag har drivit småföretag vid två olika tillfällen och tvärtemot vad

Läs mer

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill.

5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. e-bok från Henrik Persson 5 hemligheter om chefen och att få honom att göra som du vill. web: henrikpersson.nu email: henrikpersson@mac.com msn: hen-per@hotmail.com tel: 0739 32 30 49 Är det här verkligen

Läs mer

Detta är en kärleksförklaring till gatan Avenyn

Detta är en kärleksförklaring till gatan Avenyn Detta är en kärleksförklaring till gatan Avenyn Jag sitter i mitt kök och känner att jag behöver skriva, skriva rätt ur hjärtat, antagligen med en massa stavfel och andra konstigheter, men jag tänker inte

Läs mer

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas!

Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Hjälp! Mina föräldrar ska skiljas! Vad händer när föräldrarna ska skiljas? Vad kan jag som barn göra? Är det bara jag som tycker det är jobbigt? Varför lyssnar ingen på mig? Många barn och unga skriver

Läs mer

Att vara personlig assistent

Att vara personlig assistent 1 Pep Talk Att vara personlig assistent Kompendium av Bengt Elmén socionom Sothönsgränd 5, 123 49 Farsta, Tel 08-949871, www.bengtelmen.com, mail@bengtelmen.com Att arbeta 2 som personlig assistent INLEDNING

Läs mer

Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB.

Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB. Den här boken är framtagen i samarbete mellan Svea Ekonomi AB och Editor Media AB. Om ni vill komma i kontakt med oss maila till csr@sveaekonomi.se eller ring 08-735 90 00. Att unga människor på väg in

Läs mer