Protokoll Nr 19 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Protokoll Nr 19 Sammanträdesdatum 2010-06-29 Sammanträdestid 08.30 12.00"

Transkript

1 Protokoll Nr 19 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande Anders Treschow (m), 1:e vice ordförande Lena Dygården (s) Ingemar Johansson (c) Tjänstgörande ersättare - Ersättare Lars Fagerström (fp) Fredrik Johansson (s) Leif Eskelid (ap) Eva Kronwall (v) Daniel Bernhardt (kd) Övriga förtroendevalda - Tjänstemän Henrik Lundahl, kanslichef Mona Ericsson, gymnasiechef, 217 Inge Emanuelsson, stadsbyggnadschef, 218 Margareta Björksund, VD Vivab, 218 Jörgen Högdin, exploateringsingengör, William Hedman, ekonomichef, 224 Paragrafer Justering Ordföranden samt Gerry Norberg Underskrifter Sekreterare... Henrik Lundahl Ordförande... Mari-Louise Wernersson Justerare... Gerry Norberg

2 Protokollet justerat och anslaget Underskrift... Henrik Lundahl 2 (13)

3 217 Avtal om gymnasiesamverkan i Halland. Dnr KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Godkänna avtal om gymnasiesamverkan i Halland. sunderlag Barn- och utbildningsnämndens yttrande , 45. Region Halland: Nytt gymnasiesamverkansavtal och gemensam ekonomisk modell Under 2006 togs det fram ett avtal om samverkan för gymnasieskolan i Halland. Avtalet sträcker sig från till och med När avtalet skrevs var en av de stora delarna att så kallat frisök infördes för alla gymnasieutbildningar i de kommuner som skrev på avtalet. Frisök innebär att eleven har möjlighet att söka utbildning i en annan kommun än hemkommunen, men att hemkommunens elever har förtur och tilldelas platser först. Om det sedan finns platser över sker en andrahandsmottagning där de utomstående eleverna tilldelas de platser som finns över utefter betyg. Denna del av avtalet är nu inte längre aktuell då frisök skrevs in i skollagen den 1 januari 2008 och därmed blev tillgängligt för alla elever i hela Sverige. En annan del av avtalet går ut på att ett antal utbildningar som listas i en bilaga blir fritt sökbara på lika villkor för alla eleverna i de avtalsslutande kommunerna, så kallat fritt sök. Bilagan ska revideras varje år för att ge de halländska ungdomarna möjlighet att söka utbildningar som är av mer unik karaktär och oftast bara finns i en kommun. Efter att avtalet nu har varit i bruk under ett antal år kan vi se att det är väldigt få elever som använder sig av möjligheterna i bilaga 1. Eleverna är inte benägna att flytta på sig i någon större grad. Vissa delar i avtalet fullföljs inte heller. För frågor som berör samverkansavtalet finns det en politisk styrgrupp där två politiker från varje avtalspart ingår. Innebörden av det nya avtalet innebär att samtliga gymnasieprogram vid de kommunala gymnasieskolorna i Laholms, Halmstads, Falkenbergs, Hyltes och Varbergs kommuner samt Region Hallands gymnasieskolor omfattas av s k fritt sök. Samtidigt regleras även den interkommunala ersättningen (IKE) kommunerna emellan. Nytt avtal Den politiska styrgruppen har under våren 2009 diskuterat gymnasiesamverkansavtalets framtid och kommit överens om att det bör skrivas ett nytt avtal som ska träda i kraft hösten Avtalet är därför skrivet med en ny terminologi för att passa den nya gymnasiereformen som beräknas att träda i kraft samtidigt. Det nya avtalet innebär att man släpper alla avtalsparternas gymnasieutbildningar fria för fritt sök. Region Halland påverkas på det sättet att nationella program och eventuella särskilda varianter på Naturbruk Halland innefattas av avtalet. Avtalet har hanterats i planeringsgruppen för 3 (13)

4 gymnasiesamverkan som består av förvaltningschefer för gymnasieförvaltningarna eller gymnasiecheferna för samtliga avtalsparter. Dessa är överens om det framlagda förslaget. Ärendet har också hanterats i styrgruppen där man också varit överens om förslaget till avtalstext. Avtalet förväntas inte ge några ökade kostnader för Falkenbergs kommun. Det är inte troligt att avtalet i sig kommer att leda till ökade elevströmningarna till omgivande kommuner. Tidigare har eleverna beviljats resebidrag för de utbildningar som de är andrahandssökande på och i och med det nya avtalet har de möjlighet att även få inackorderingsbidrag. Bidrag ges antingen för inackordering eller för resor. För plats på friskola har eleverna redan tidigare haft rätt till både reseoch inackorderingsbidrag. Hemkommunens kostnader för utbildningsplatsen kommer inte heller öka för utbildningar som ges inom den egna kommunen. Hemkommunen betalar samma summa som utbildningen kostar att ge inom egen verksamhet eller lägsta pris om anordnarkommunens pris är lägre än elevens hemkommuns för motsvarande utbildning. Har elevens hemkommun inte utbildningen i fråga är det anordnarkommunens pris som gäller - precis som idag. Övervägande Vad betyder det om man skulle öppna upp för fritt sök för all gymnasieutbildning i de avtalsslutande kommunerna och Naturbruk Halland? Nedan presenteras ett antal fördelar med fritt sök: De halländska gymnasieungdomarna får ta del av ett större utbud av utbildningar. För den enskilda individen skulle det inte längre spela någon roll om den utbildning som de vill gå ligger i hemkommunen eller i en annan kommun. Detta skapar i sig ett unikt utbud av utbildningar. Ingen kommun är stor nog att erbjuda allt, men alla kan erbjuda något. Det samlade regionala utbudet blir stort och allsidigt och konkurrenskraften ökar. Kommunala gymnasieskolor får samma förutsättning som fristående skolor. Som det är idag har alla friskolor nationell intagning. Det betyder att om eleven inte får går en kommunal utbildning i en annan kommun så kan denna istället välja att söka sig till en fristående skola. De flesta av de nationella programmen finns idag representerade i de fristående skolorna som finns i Halland och i våra kranskommuner. Benchmarkingeffekterna påskyndar kvalitetsutvecklingen. Elevströmmarna kan leda till ett ökat utbyte av goda exempel skolorna emellan. Utbildningarna profileras antagligen i större grad vilket bidrar till en större specialisering och total regional bredd. En kommun kan profilera sig på en särskild sorts utbildning och på så sätt få fler sökande till den utbildningen. Det gäller alla de avtalsslutande kommunerna. Sökprocessen förenklas för de blivande gymnasieungdomarna. Nuvarande regler för vem som får söka vad är komplexa med flera olika sorters former inom samverkansavtalet och dessutom flera avtal som finns mellan enskilda kommuner. 4 (13)

5 Av dessa borde det tyngsta argumentet vara möjligheten att ungdomarna i Halland möjlighet till ett större utbud. Det finns också en möjlig nackdel: Det kan finnas en risk att enskilda gymnasier kan utarmas på bredd när det gäller både studerande och utbildningar. Om gymnasieskolorna i regionen blir kända för en sorts profilerad utbildning och får många sökande till den kan bredden av utbildningar i den enskilda kommunen möjligen minska. Med tanke på elevers ovilja till att röra på sig mellan kommunerna i Halland är denna risk dock inte allt för stor. 218 Avrinningsförbättrande åtgärder för Ramsjökanalen. Dnr KS KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Informationen antecknas till protokollet. 2 Överlåta åt FAVRAB och Falkenbergs Näringsliv AB att skyndsamt handlägga ärendet. sunderlag Skrivelse från Ramsjö Nya Kanalbolag Ramsjö Nya Kanalbolag har tillskrivit kommunen angående bidrag till en gemensam satsning för att genomföra avrinningsförbättrande åtgärder för Ramsjökanalen. Ärendet handlar bl a om avvattning av de planlagda områdena runt Falkenbergsmotet som till stor del avvattnas via Ramsjö kanal. Såvitt vi kan bedöma läget så är det FAVRAB/VIVAB som är ansvariga för dagvattenhanteringen som finansieras bl a genom uttag av anläggningsavgifter som den dominerande fastighetsägaren, Falkenbergs Näringsliv AB, betalar. Det tilltänkta projektet är kostnadsberäknat till ca 600 tkr som skall finansieras till lika delar mellan RNK, Trafikverket och kommunen. De aktuella frågorna skall dock ha behandlats i tidigare hantering i samband med planläggning och då är det huvudmannen för dagvattenhanteringen som enligt vår bedömning är kommunen Det är i det närmaste omöjligt att lämna bidrag från kommunens sida eftersom det inte finns något markinnehav att bokföra det mot. Ev bidrag bokförs lämpligen mot ett markinnehav och i så fall bör det vara FUAB som är vår störste markägare i området. I övrigt så bör det vara VAhuvudmannens ansvar att bidra med ca 200 tkr. Övervägande Stadsbyggnadskontoret bedömer det inte vara kommunen i form av kommunstyrelsen som skall betala bidrag till kanalbolaget. 5 (13)

6 219 Köp av tilläggsmark till fastigheten Tröinge 10:15 inom KS, KF detaljplan för del av Tröinge 10:3 m fl Korset. Dnr KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Godkänna förslag till överenskommelse om fastighetsreglering med ägarna till fastigheterna Tröinge 10:3 och Tröinge 10:10 (Tröinge Fastighetsförvaltning AB/ Derome Hus AB), baserat på detaljplaneförslag för del av Tröinge 10:3 m fl Korset. 2 Godkänna förslag till överenskommelse om fastighetsreglering med ägare till fastigheten Stafsinge 4:64 (Trafikverket), baserat på detaljplaneförslag för del av Tröinge 10:3 m fl Korset. sunderlag Förslag till överenskommelse om fastighetsreglering med ägare till fastigheterna Tröinge 10:3 och Tröinge 10:10 (Tröinge Fastighetsförvaltning AB/ Derome Hus AB ) uppr. av SBK Förslag till överenskommelse om fastighetsreglering med ägare till fastigheten Stafsinge 4:64 (Trafikverket) upprättat av SBK juni BUNs beslut ( 10) om förskola inom detaljplanen för Korset (dnr: /290). Stadsbyggnadskontorets yttrande Godkännande av två stycken förslag till överenskommelser om fastighetsreglering som innebär att kommunen köper industrimark, skoltomt och parkeringstomt inom förslag till ny detaljplan för Tröinge 10:3 m fl Korset. Överenskommelsen om fastighetsreglering med ägaren till fastigheterna Tröinge 10:3 och Tröinge 10:10 (Tröinge Fastighetsförvaltning AB/ Derome Hus AB) innebär att industrimark (ca kvm), parkeringsmark (ca kvm) och skolmark (ca kvm) överförs till den kommunalt ägda fastigheten Tröinge 10:15. Till Deromes mark förs bostadsmark om ca kvm. I mellanskillnad ger kommunen 6 miljoner kronor i ersättning för markbytena till Derome. Utöver detta övertar kommunen ansvar för att bygga ut industrivägen inom industrimarken och infartsväg till skoltomten. Derome övertar ansvaret för att bygga ut lokalgata inom bostadsmarken. Denna överenskommelse är villkorad av att detaljplanen vunnit laga kraft samt av att Derome erhåller ramavtal för områden som i delöversiktsplanen för Falkenberg anges med nummer 11 och 15. Överenskommelsen om fastighetsreglering med ägaren till fastigheten Stafsinge 4:64 (Trafikverket) innebär att industrimark (ca kvm) överförs till den kommunalt ägda fastigheten Tröinge 10:15. Kommunen ger kronor i ersättning för marköverlåtelsen till Trafikverket. Trafikverket är en sammanslagning av Vägverket och Banverket som skett under I båda överenskommelserna är tillträdesdagen till marken den 1 oktober 2010 då kommunen skall betalt den totala ersättningen om 6,28 miljoner kronor till ägarna i enlighet med överenskommelserna. Lantmäterikostnaderna för regleringarna bekostas av kommunen. I övrigt innehåller överenskommelserna sedvanliga villkor. 6 (13)

7 Ersättningarna, förrättningskostnader för lantmäteriåtgärder och utbyggnadskostnaden för vägarna lagerförs som ett bokfört värde på marken. Vid framtida försäljning av marken avskrivs det bokförda värdet mot intäkterna av försäljningen. Övervägande Inköp av industrimarken innebär att kommunen kan anvisa företag ca kvm industrimark för nyetablering i kommunikationsnära lägen efter det att vägar är utbyggda. Kommunens nuvarande industrimarkstaxa innebär att kommunen säljer mark i liknande läge för 200 kr/kvm. Stadsbyggnadskontoret har gjort bedömningen att kostnaderna för inköpet av marken inkl detaljplane-, lantmäteri- och vägkostnader inryms i de intäkter kommunen får vid försäljning av industrimarken. Inköp av parkeringsmarken om ca kvm innebär att kommunen vid behov kan utöka parkeringsplatserna vid Falkenbergs station. Inköp av skoltomten stöds av BUNs beslut den 24 februari Yrkande Ingemar Johansson (c) yrkar bifall till stadsbyggnadskontorets förslag. 220 Utbyggnad av infrastruktur samt tecknande av va-avtal som berör industrimark inom detaljplan för del av Tröinge 10:3 m fl Korset. Dnr KS KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Ge Stadsbyggnadskontoret i uppdrag att bygga ut nya industriväg inom industriområdet Korset efter det att marken ägs av Falkenbergs kommun och detaljplan vunnit laga kraft. 2 Medel för exploateringen får belasta verksamheten exploateringsverksamheten, Godkänna att va-avtal tecknas med Falkenbergs vatten- och renhållningsbolag (FAVRAB) rörande förskottering av utbyggnad av det allmänna va-nätet. sunderlag Stadsbyggnadskontorets yttrande Kostnadskalkyl för exploateringsprojektet Korset. Karta tillhörande ärendet. 7 (13)

8 Stadsbyggnadskontoret begär tillåtelse att bygga ut nya industrivägar inom exploateringsprojektet Korset. Berörda vägar är redovisade på bifogad kartbilaga. I samband med vägarnas utbyggnad anläggs även ledningar ingående i det allmänna va-nätet. Va-avtal med FAVRAB kommer att tagas fram. Godkännande av va-avtalet innebär att kommunen förskotterar FAVRAB:s kostnader för utbyggnaden av det allmänna va-nätet. I samband med att intilliggande industrimark säljs återbetalar FAVRAB förskotteringen till kommunen. För att ha möjlighet att sälja industritomter på Korset krävs det att nya industrigator anläggs. Sammantaget beräknas gatuutbyggnaden kosta ca 3 miljoner kronor vilket inte finns medtaget i kommunens exploateringsbudget för Utbyggnad av industrivägarna innebär att kommunen därefter har möjlighet att sälja ca kvm industrimark. Med nuvarande industrimarkstaxa (200 kr/kvm) innebär detta en intäkt på ca 11 miljoner kr. Bedömningen är dock att försäljningen av industrimarken kommer att ske successivt under ca år. 221 Ramavtal med Derome Hus AB rörande del av Skrea 2:39 (område 11 i delöversiktsplan för centralorten i Falkenberg). Dnr KS KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna förslag till ramavtal med Derome Hus AB rörande bostadsbebyggelse inom fastigheten Skrea 2:39. 2 Ge stadsbyggnadskontoret i uppdrag att snarast möjligt upprätta och samråda kring förslag till detaljplan för bostadsbebyggelse inom berörd del av Skrea 2:39. (område 11 i döp för centralorten) 3 Förbinda sig att planärendet ges högsta prioritet i den prioriteringslista som godkänns av kommunstyrelsen. 4 Ge stadsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta planavtal, rörande plankostnader mm, med Derome Hus AB inför detaljplaneläggningen. sunderlag Förslag till ramavtal- upprättat av stadsbyggnadskontoret Översiktskarta- område 11 i döp för centralorten. Stadsbyggnadskontorets yttrande Godkännande av förslag till ramavtal med Derome Hus AB som berör ett område av den kommunalt ägda fastigheten Skrea 2:39. Även ge uppdrag åt Stadsbyggnadskontoret att efter 8 (13)

9 tecknat planavtal med Derome pröva detaljplan för området som berörs av ramavtal samt tillse att planärendet blir högt prioriterat. Derome vill för bostadsändamål exploatera kommunalt ägd mark, del av Hjortsberg 2:39. Berört område är idag beläget utanför detaljplanelagt område. I DÖP för centralorten är dock området föreslaget för bebyggelse, bostäder. Stadsbyggnadskontoret har upprättat förslag till ramavtal med Derome som innebär att Derome bekostar exploateringen (detaljplaneläggning inkl erforderliga utredningar, gator, lantmäterikostnader mm) mot att de får en optionsrätt om att förvärva kommunägd mark som efter detaljplaneläggningen blir utlagd som kvartersmark för bostadsändamål. Optionsrätten innebär att Derome ges rätt att förvärva planlagd tomtmark till en köpeskilling av kr/tomt samt 100 kr/ kvm (uppräknas med KPI). Dessutom skall de erlägga exploateringsersättning för Strandvägen i enlighet med kommunfullmäktiges beslut (idag ca kr/tomt som uppräknas med KPI). Ramavtalet skall ersättas av exploateringsavtal i samband med att detaljplanen antages. Om ramavtalet inte är ersatt av exploateringsavtal senast skall ramavtalet omförhandlas. I övrigt innehåller ramavtalet sedvanliga villkor. Om exploateringsprojektet fullföljs kommer delar av det berörda området att säljas till Derome som planlagda flerbostadstomt till köpeskilling som anges i ramavtalet. 222 Ramavtal med Derome Hus AB rörande del av Hjortsberg 4:1 (område 15 i delöversiktsplan för centralorten i Falkenberg) Dnr KS KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna förslag till ramavtal med Derome Hus AB rörande bostadsbebyggelse inom fastigheten Hjortsberg 4:1. 2 Ge stadsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta och samråda kring förslag till detaljplan för bostadsbebyggelse inom berörd del av Hjortsberg 4:1. (område 15 i döp för centralorten) 3 Inordna planärendet tidsmässigt i den prioriteringslista som vid jämna mellanrum upprättas och godkänns av kommunstyrelsen. 4 Ge stadsbyggnadskontoret i uppdrag att upprätta planavtal, rörande plankostnader mm, med Derome Hus AB innan planarbetet inleds. sunderlag Förslag till ramavtal- upprättat av stadsbyggnadskontoret Översiktskarta- område 15 i döp för centralorten. Stadsbyggnadskontorets yttrande (13)

10 Godkännande av förslag till ramavtal med Derome Hus AB som berör ett område av den kommunalt ägda fastigheten Hjortsberg 4:1. Även ge uppdrag åt Stadsbyggnadskontoret att efter tecknat planavtal med Derome pröva detaljplan för området som berörs av ramavtalet. Derome vill för bostadsändamål exploatera kommunalt ägd mark, del av Hjortsberg 4:1. Berört område är idag beläget utanför detaljplanelagt område. I DÖP för centralorten är dock området föreslaget för bebyggelse, bostäder. Stadsbyggnadskontoret har upprättat förslag till ramavtal med Derome som innebär att Derome bekostar exploateringen (detaljplaneläggning inkl erforderliga utredningar, gator, lantmäterikostnader mm) mot att de får en optionsrätt om att förvärva kommunägd mark som efter detaljplaneläggningen blir utlagd som kvartersmark för bostadsändamål. Optionsrätten innebär att Derome ges rätt att förvärva planlagd tomtmark till en köpeskilling av kr/tomt samt 100 kr/ kvm (uppräknas med KPI). Dessutom skall de erlägga exploateringsersättning för Strandvägen i enlighet med kommunfullmäktiges beslut (idag ca kr/tomt som uppräknas med KPI). Derome är medveten om och accepterar att exploateringen kräver samordning med intilliggande privata fastigheter samt att hästhållning på angränsande fastigheter kan ge restriktioner på utnyttjandet av det berörda området. Ramavtalet skall ersättas av exploateringsavtal i samband med att detaljplanen antages. Om ramavtalet inte är ersatt av exploateringsavtal senast skall ramavtalet omförhandlas. I övrigt innehåller ramavtalet sedvanliga villkor. Om exploateringsprojektet fullföljs kommer delar av det berörda området att säljas till Derome som planlagda flerbostadstomt till köpeskilling som anges i ramavtalet. Några kostnader för exploateringsprojektet i övrigt kommer inte att drabba kommunen. 223 Annullering av exploateringsavtal med FalkenbergsHus AB KS, KF rörande del av Skogstorp 4:148 (Brunklövervägen). Dnr KS Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Godkänna att exploateringsavtalet med FalkenbergsHus AB rörande bostadsbebyggelse inom fastigheten Skogstorp 4:148 (Brunklövervägen) annulleras. sunderlag Tecknat exploateringsavtal (nr 130) godkänt av KF , 40 (dnr: 2008-s0146). Skrivelse från FalkenbergsHus AB- daterad Stadsbyggnadskontorets yttrande Falkenbergs kommun äger fastigheten Skogstorp 4:148 som delvis är detaljplanelagd för bostadsändamål. 10 (13)

11 År 2008 tecknades ett exploateringsavtal mellan kommunen och FalkenbergsHus AB vilket innebar att FalkenbergsHus AB fick en optionsrätt att förvärva 14 radhustomter av kommunen under förutsättning att de bekostade utbyggnaden av erforderliga gator (Brunklövervägen) m.m. FalkenbergsHus AB har nu inkommit med en begäran om annullering av exploateringsavtalet. Inga åtgärder är genomförda inom exploateringsområdet. Stadsbyggnadskontoret föreslår att annulleringen av exploateringsavtalet godkänns. Då exploateringsprojektet inte startats upp innebär avtalsförhållandet inklusive annulleringen inga kostnader för kommunen. 224 Finansiell rapport per Arbetsutskottet beslutar 1 Informationen antecknas till protokollet. sunderlag Entropi finansiell rapport Strategienheten har upprättat avstämningsrapport över organisationens efterlevnad av kommunens finanspolicy. Lån och derivat, ränta och löptider, samt kapitalbindning och förfalloprofil ligger samtliga inom policyns ramar. 225 Förlängning av giltighetstiden för kommunfullmäktiges övergripande mål. Dnr KS KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 De övergripande mål för perioden som fastställdes av kommunfullmäktige enligt 128/07 skall gälla även för sunderlag Övergripande mål enligt fullmäktiges beslut, 128/ (13)

12 Kommunfullmäktige beslöt ( 128) att fastställa Övergripande mål för perioden t o m Dessa mål ersatte då det tidigare dokumentet Planeringsförutsättningar. Kommunfullmäktige beslöt samtidigt att den vision (Vision 2020) för kommunen som fastställts genom beslut i 136/06 skulle sammanfattas med uttrycket Vi växer för en hållbar framtid. Förslag föreligger nu att giltighetstiden för övergripande målen skall förlängas så att de gäller även under Förslaget har i sig ingen direkt påverkan på kommunens ekonomi, eftersom det innebär att de övergripande målen är oförändrade. Övervägande De 19 övergripande målen som fastställdes 2007 är indelade i fem målområden Medborgare, Verksamhet,, Medarbetare samt Miljö och tillväxt. Under de tre år som gått sedan målen beslutades har en process pågått för att arbeta in denna målstruktur i olika beslutsdokument, t ex i budget och årsredovisning. Successivt har också nämnderna - och i nästa steg verksamhetsenheterna - utvecklat sina mål utifrån de övergripande målen, Revisorerna har i sin revisionsberättelse för år 2009 berört frågan om hur uppfyllelsen av målen redovisas och i de sakkunnigas granskningsrapport understryks betydelsen av att det i årsredovisningen ges en uppfattning om läget beträffande hur läget är beträffande målen, även om de huvudsakligen är av strävanskaraktär. Ett arbete pågår med syftet att standardisera redovisningen av mål, måluppfyllelse och nyckeltal i årsredovisning, tertialrapporter m m. Med denna bakgrund bedömer kommunledningskontoret att det är lämpligt att giltighetstiden för de nuvarande målen förlängs i ett år för att ges ytterligare tid för att genomsyra organisationen och de berörda planeringsdokumenten. Om man i fortsättningen skall ha som princip att de övergripande målen skall gälla ett år in i varje ny mandatperiod får bli en fråga för kommunfullmäktige att ta ställning till när nästa version skall fastställas, d v s inför 2012 enligt det förslag om förlängning som nu framlägges. Anteckning Gerry Norberg (s) och Lena Dygården (s) deltar ej i beslutet. 226 Bildandet av nya Region Halland. Dnr KS KS, KF Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta 1 Gemensamt med de övriga halländska kommunerna och landstinget Halland ställa sig bakom en begäran från Region Halland till regeringen om att samverkansorganet befrias från sina uppgifter i samband med att lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län träder i kraft fr o m den 1 januari (13)

13 2 Uppdra åt Region Halland att upplösa kommunalförbundet Region Halland och att verksamheten och samtliga tillgångar och skulder per 31 december 2010 förs över till kommande Region Halland. 3 Ställa sig bakom förslaget till överenskommelse om kommunberedning. sunderlag Bakgrundsbeskrivning ( ) rörande frågan om bildandet av nya Region Halland. Förslag (utkast) till överenskommelse om kommunberedning i Region Halland. Genom lagen om regionalt utvecklingsansvar i vissa län har riksdagen beslutat att Halland från är en region med direktvalt fullmäktige som har ansvar för såväl hälso- och sjukvård som regional utveckling. Det kommunala engagemang som kännetecknar arbetet inom det nuvarande samverkansorganet/kommunalförbundet kommer att bibehållas och utvecklas genom inrättandet av en kommunberedning. Innan nya Region Halland bildas ska samverkansorganet hos regeringen begära att befrias från sina uppgifter. I och med att det regionala utvecklingsansvaret flyttas över från nuvarande samverkansorganet till kommande Region Halland kan även kommunalförbundet Region Halland avvecklas. Mera utförlig beskrivning av ärendet lämnas i bakgrundsbeskrivning rörande bildandet av Region Halland och i utkast till överenskommelse om kommunberedning. Uppgifter om ekonomin avseende kommunberedningens verksamhet finns i underlagshandlingarna förslag till överenskommelse om kommunberedning. 227 Anmälningar Arbetsutskottet beslutar anteckna till protokollet förteckning över inkomna skrivelser daterad Bilaga AU 227/ Studiebesök m m på Vertikal Wind. Sammanträdet avslutas med studiebesök och presentation av Vertikal Wind med gemensam lunch. 13 (13)

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10

Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Protokoll Nr 24 Sammanträdesdatum 2008-09-23 Sammanträdestid 08.30-12.10 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), 2:e vice ordförande

Läs mer

2010-02-16. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta

2010-02-16. Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige besluta Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2010-02-16 49 Utbyggnad av infrastruktur samt prissättning av tomter KS, KF inom exploateringsområde

Läs mer

2013-03-19. Ändring av prissättning av tre småhustomter inom exploateringsområdet vid Slättenvägen. Dnr KS 2010-527

2013-03-19. Ändring av prissättning av tre småhustomter inom exploateringsområdet vid Slättenvägen. Dnr KS 2010-527 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2013-03-19 84 Ändring av prissättning av tre småhustomter inom exploateringsområdet vid Slättenvägen. Dnr KS 2010-527 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen

Läs mer

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388

Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-11-04 268 Överlåtelse av exploateringsavtal för fastigheten Ullarp 1:74 som berör detaljplan för Ullarp 1:74 m fl. (AU 311) KS 2014-388 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

Utbyggnad av infrastruktur samt tecknande av va-avtal som berör Smedjeholms industriområde. KS 2014-69

Utbyggnad av infrastruktur samt tecknande av va-avtal som berör Smedjeholms industriområde. KS 2014-69 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-11 37 Utbyggnad av infrastruktur samt tecknande av va-avtal som berör Smedjeholms industriområde. KS 2014-69

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13. 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 13 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-05-22 Sammanträdestid 08.30-10.40 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg

Läs mer

Protokoll Nr 7 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 7 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 7 Sammanträdesdatum 2010-08-10 Sammanträdestid 13.30-14.30 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s),

Läs mer

Protokoll Nr 18 Sammanträdesdatum Sammanträdestid

Protokoll Nr 18 Sammanträdesdatum Sammanträdestid Protokoll Nr 18 Sammanträdesdatum 2010-06-22 Sammanträdestid 08.30 12.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Anders

Läs mer

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg

Daniel Bernhardt (kd) Ordföranden samt Gerry Norberg. Ordförande... Mari-Louise Wernersson. Justerare... Gerry Norberg Protokoll Nr 16 Sammanträdesdatum 2010-06-01 Sammanträdestid 08.00 16.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga förtroendevalda Tjänstemän Mari-Louise

Läs mer

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396

Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49 och Tröinge 6:75. KS 2014-396 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-11-11 328 Byte av mark med ägare till Carlsson & Co rörande fastigheterna Reparatören 9 och 10, Skogstorp 3:49

Läs mer

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde. (AU 108) KS 2015-87

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde. (AU 108) KS 2015-87 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-05-05 122 Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde. (AU 108) KS 2015-87 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00

Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Protokoll Nr 3 Sammanträdesdatum 2009-02-03 Sammanträdestid 08.00-17.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde Del av Stafsinge-Arvidstorp 1:95 m fl. KS 2015-86

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde Del av Stafsinge-Arvidstorp 1:95 m fl. KS 2015-86 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-06-23 196 Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde Del av Stafsinge-Arvidstorp 1:95 m fl. KS 2015-86

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-03-04 60 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. (AU 47) KS 2013-391 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), vice ordförande Anders Treschow (m) Ingemar Johansson (c)

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3. Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s), vice ordförande Anders Treschow (m) Ingemar Johansson (c) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 3 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2008-01-22 Sammanträdestid 08.30-10.30 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c),

Läs mer

2013-05-21. Exploatering samt prissättning av två småhustomter inom del av Skrea 6:64 (vid Skrea Skola). Dnr KS 2013-207

2013-05-21. Exploatering samt prissättning av två småhustomter inom del av Skrea 6:64 (vid Skrea Skola). Dnr KS 2013-207 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg FALKENBERG 2013-05-21 168 Exploatering samt prissättning av två småhustomter inom del av Skrea 6:64 (vid Skrea Skola).

Läs mer

Motion om att detaljplaneanläggning av nytt område för bostäder i Vessigebro inordnas i programmet för kommunens planarbete.

Motion om att detaljplaneanläggning av nytt område för bostäder i Vessigebro inordnas i programmet för kommunens planarbete. 'O Nte NY NY Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-02-15 FALKENBERG 1 53 Motion om att detaljplaneanläggning av nytt område för bostäder i Vessigebro

Läs mer

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 74 Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

Försäljning av fastigheten Hjulet 5 samt del av Innerstaden 3:1. KS

Försäljning av fastigheten Hjulet 5 samt del av Innerstaden 3:1. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-04-28 121 Försäljning av fastigheten Hjulet 5 samt del av Innerstaden 3:1. KS 2015-150 KS, KF Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G

U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G 2009-05-28 Genomförandebeskrivning: Drivbänken FABO (Utställningshandling) 1(5) U T S T Ä L L N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för del av Kv Drivbänken (f.d. Möllevägsskolan) Falkenbergs kommun Hallands

Läs mer

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. (AU 149) KS 2015-190

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. (AU 149) KS 2015-190 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-06-02 154 Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. (AU 149) KS 2015-190 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 167 Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8. KS 2011-287 KF Beslut

Läs mer

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G

G R A N S K N I N G S H A N D L I N G 2011-10-04 Granskning: Stafsinge 5:2 mfl 1(5) G R A N S K N I N G S H A N D L I N G Detaljplan för Stafsinge 5:2 mfl Falkenbergs kommun Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-06-07 Reviderad

Läs mer

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr

Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr Beslutsförslag 2014-05-12 Kommunstyrelseförvaltningen Stadsbyggnadskontoret Marie-Louise Svensson Ändring och tillägg till exploateringsavtal med Kärnhem rörande Skrea 9:26 och Skrea 14:8 Dnr 2011-287

Läs mer

2013-08-13. Iordningställande av Batterivägen kopplat till genomförandet av detaljplaneföreslag för Bilen m fl. (AU 215) Dnr KS 2013-240

2013-08-13. Iordningställande av Batterivägen kopplat till genomförandet av detaljplaneföreslag för Bilen m fl. (AU 215) Dnr KS 2013-240 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg FALKENBERG 2013-08-13 167 Iordningställande av Batterivägen kopplat till genomförandet av detaljplaneföreslag för Bilen m fl. (AU

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Kv. Hjulet m.fl. Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2012-12-21 Reviderad 2013-05-21 1. INLEDNING Detaljplanens syfte är att möjliggöra

Läs mer

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. KS

Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-05-26 149 Navet 1 - avsiktsförklaring om framtida förvärv. KS 2015-190 KS, KF Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 29

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 29 FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 29 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2007-11-06 Sammanträdestid 08.30-11.45 NÄRVARANDE Ledamöter Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry Norberg (s),

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45 1 (15) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-11-07 Sammanträdestid 08.30 10.45 NÄRVARANDE Ledamöter Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS

Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-08-25 225 Detaljplan för Dikaren 8, 11 och 12 m fl Planavtal. KS 2014-368 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna planavtal

Läs mer

Taxa vid försäljning av kommunalt ägd mark för verksamheter (handels-, kontors- eller industrimark). KS 2015-261

Taxa vid försäljning av kommunalt ägd mark för verksamheter (handels-, kontors- eller industrimark). KS 2015-261 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-09-15 244 Taxa vid försäljning av kommunalt ägd mark för verksamheter (handels-, kontors- eller industrimark).

Läs mer

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS

Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2016-09-13 272 Rybäcken 1, Kordalen 6 m fl Begäran om planbesked KS 2016-188 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00

Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00 Protokoll Nr 23 Sammanträdesdatum 2010-08-31 Sammanträdestid 08.30-11.00 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson (c), ordförande Gerry

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan

Samverkansavtal för gymnasieskolan Samverkansavtal för gymnasieskolan Syfte Samverkansavtalet grundas på en gemensam strävan att genom utökad samverkan erbjuda alla elever som bor i de avtalsslutande kommunerna ett likvärdigt och attraktivt

Läs mer

Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad

Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad TJÄNSTEUTLÅTANDE 2016-05-09 Till Kommunstyrelsens arbetsutskott Godkännande av exploateringsavtal i anslutning till detaljplan för kvarteren Brädgården och Silon samt delar av Brännäset 8 i Norrtälje stad

Läs mer

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet.

Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2012-05-15 131 Bortföring av dag- och dräneringsvatten inom Långasandsområdet. Dnr KS 2011-415 KS Beslut Arbetsutskottet

Läs mer

S A M R Å D S H A N D L I N G

S A M R Å D S H A N D L I N G 2012-10-31 Samråd: Skrea 2:39 mfl 1(5) S A M R Å D S H A N D L I N G Detaljplan för del av Skrea 2:39 mfl Falkenbergs kommun Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2012-11-20 1 INLEDNING Detaljplanens

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott Kommunstyrelsens arbetsutskott Tid Tisdagen den 17 april 2012 kl. 8:30 09:30 Plats Stadshuset, KS-salen Omfattning 45-49 ande Johan Persson (S) Malin Petersson (M) Anna Thore (MP) Anders Andersson (C)

Läs mer

Kallelse med föredragningslista

Kallelse med föredragningslista 1 av 21 Tomelilla kommun Kommunstyrelsen Ledamöter kallas Ersättare underrättas Tid: Måndagen den 31 mars 2014 kl. 18.15 Plats: Brösarps skola Kallelse med föredragningslista Ärenden 1 Ändringar i föredragningslistan

Läs mer

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242

Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg *kw' 2011-12-06 317 Medborgarförslag om fria bussresor för pensionärer. (AU 349) Dnr KS 2010-242 KF Beslut Kommunstyrelsen föreslår

Läs mer

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381

Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-02-03 47 Medborgarförslag om alternativvärdering av marken som kommer att utnyttjas för arenabygget på Kristineslätt. (AU 15) KS 2014-381 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

R E V I D E R I N G S U T S T Ä L L N I N G

R E V I D E R I N G S U T S T Ä L L N I N G 1(5) R E V I D E R I N G S U T S T Ä L L N I N G Detaljplan för del av Skrea 5:3 m fl (Hansagårds Camping) Skrea församling Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2009-06-16 Reviderad 2009-12-15,

Läs mer

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M)

Blerta Mlinaku (S) Anna Andersson (C) Margareta Gustavsson (S) Margareta Warnholtz (M) Lennart Johnsson (V) Ragnhild Lundahl (M) Protokoll Nr 12 Sammanträdesdatum 2016-10-26 Sammanträdestid 13.15 - Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Peter Dygården (S), 2:e vice ordförande Charlotta Jonson

Läs mer

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.

Kommunstyrelsens Arbetsutskott Sammanträdesdatum 2014-02-17. Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09. Plats och tid Beslutande Kommunkontoret, Surahammar Måndagen den 17 februari, klockan 08.00-09.35 Britt-Inger Fröberg (S) ordförande Tobias Nordlander (S) ej 10 Patrik Boström (S) Yvonne Gmeiner (Fp) Erkki

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G Antagande: Skrea 14:8 mfl 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för del av Skrea 14:8 mfl Falkenbergs kommun Hallands län GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-09-29 Reviderad 2011-01-25,

Läs mer

AU 8:4 Dnr. KS 2014/0245

AU 8:4 Dnr. KS 2014/0245 Sammanträdesprotokoll för Kommunstyrelsens arbetsutskott 2014-10-08 AU 8:4 Dnr. KS 2014/0245 Markoptionsavtal Berga 11:1 Arbetsutskottets förslag Kommunstyrelsen beslutar Kommunstyrelsen godkänner föreslaget

Läs mer

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING, FÖRSÄLJNING AV TOMTMARK OCH RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL

RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING, FÖRSÄLJNING AV TOMTMARK OCH RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL 2015-12-28 RIKTLINJER FÖR MARKANVISNING, FÖRSÄLJNING AV TOMTMARK OCH RIKTLINJER FÖR EXPLOATERINGSAVTAL INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. Inledning... 3 Syftet... 3 2. Riktlinjer för markanvisning och försäljning

Läs mer

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid

FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum Sammanträdestid 1 (9) FALKENBERGS KOMMUN PROTOKOLL Nr 23 Kommunstyrelsens arbetsutskott Sammanträdesdatum 2006-08-29 Sammanträdestid 08.30 11.45 NÄRVARANDE Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Mari-Louise Wernersson

Läs mer

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen

Agneta Hägglund (S), Christian Nordberg (MP) Kl tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Kl. 17:00 tisdagen den 3 april 2018, Övergransalen, Kommunhuset, Bålsta Leif Zetterberg (C), ordförande Christian Nordberg (MP) Agneta Hägglund

Läs mer

Detaljplan för Skrea 5:51 planavtal KS 2014-214

Detaljplan för Skrea 5:51 planavtal KS 2014-214 kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-10-28 309 Detaljplan för Skrea 5:51 planavtal KS 2014-214 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen besluta 1 Godkänna planavtal för detaljplanearbete

Läs mer

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef

Henrik Lundahl, kanslichef Rolf Landholm, kommunchef Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-01-28 Sammanträdestid 15.00-15.10 Kommunstyrelsen Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Jan Dickens (S), 2:e vice ordförande Claës-L Ljung (M),

Läs mer

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde, delar av Skogstorp 4:148 och Smedjeholm 1:65. KS 2015-89

Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde, delar av Skogstorp 4:148 och Smedjeholm 1:65. KS 2015-89 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2015-03-17 73 Försäljning av mark inom Smedjeholms industriområde, delar av Skogstorp 4:148 och Smedjeholm 1:65.

Läs mer

Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349

Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 66 Motion om byggklara tomter utanför Falkenbergs tätort. (AU 38) KS 2014-349 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Anders Berngarn (M)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Anders Berngarn (M) Sammanträdesdatum s. 1 (9) Kommunstyrelsens arbetsutskott 2013-11-20 Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 20 november 2013, kl. 08.00-12.05, ajournering 10.30- Beslutande

Läs mer

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69

2015-02-26. Ann-Katrin Karlsson, kommunsekreterare Göran Sandström, ekonomichef 69 Henrik Jakobsson, ekonom 69 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 158 (168) Plats och tid Förvaltningsbyggnaden, sammanträdesrum 1 Torsdag 26 februari 2015, kl. 10.00-12.05 Beslutande Jeanette Wäppling (v), ordförande Lars Alriksson (m) vice

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott

Kommunstyrelsens arbetsutskott 2018-01-29 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Vetlanda kl. 13.15-15.10 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Henrik Tvarnö (S) ordf. Nils-Erik

Läs mer

Avtal om fastighetsreglering Kilenkrysset AB del av Gorsinge 1:1 och Gorsinge 1:20

Avtal om fastighetsreglering Kilenkrysset AB del av Gorsinge 1:1 och Gorsinge 1:20 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:750-256 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-02 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Avtal om fastighetsreglering Kilenkrysset AB del av Gorsinge 1:1 och Gorsinge 1:20

Läs mer

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum

Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens exploateringsutskott Protokoll 1 (10) Kallelse: Kallelse har skett i behörig ordning Plats och tid: Kommunförvaltningen, sammanträdesrum 4073, den 25 april 2012, kl. 16:00-17:50 Beslutande:

Läs mer

1(7) Riktlinjer för exploateringsavtal. Styrdokument

1(7) Riktlinjer för exploateringsavtal. Styrdokument 1(7) Styrdokument 2(7) Styrdokument Dokumenttyp Riktlinjer Beslutad av Kommunfullmäktige 2018-01-30 9 Dokumentansvarig Verksamhetschef Samhällsbyggnad Reviderad av 3(7) Innehållsförteckning 1 Inledning...4

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen

TOMELILLA KOMMUN Kommunstyrelsen : 1 av 5 Plats och tid Brösarps skola, den, kl. 18.15-18.20 Beslutande Se sidan 2 Övriga närvarande Samhällsbyggnadschef Jörgen Prahl Kanslichef Christian Björkqvist Utses att justera Mats Andersson (M)

Läs mer

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2017:468-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven

Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven 10:1 10:2 10:3 TJÄNSTEUTLÅTANDE 10:4 Dnr KS/2017:468-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-09-08 1/3 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Markanvisningsavtal del av Strängnäs 3:1, kvarteret Spoven Förslag

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Samhällsbyggnadsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(5) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv Lokal Strået, kl 08.30 09.00 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Olof Röstin (M), ordf Fredrik Jönsson (C), vice ordf Annie Karlsson (S) Teddy

Läs mer

Politisk organisation efter valet KS

Politisk organisation efter valet KS 22 Politisk organisation efter valet 2014. KS 2013-48 KF Beslut Kommunstyrelsen tillstyrker kommunfullmäktige besluta: 1. Barn- och utbildningsnämnd: Antalet ledamöter i nämnden är oförändrat - 13 ordinarie

Läs mer

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M)

Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Plats och tid Eriksövägen 27, kl. 15.00-15.20 Beslutande Lars Lindgren (M), ordförande Mailis Dahlberg (C), vice ordförande Rickard Gille (M) Katherine Angelo Lindqvist (S) Anette Dahlgren (S) Ersättare

Läs mer

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. KS 2013-391

Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen. KS 2013-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-02-25 47 Uttag av avgift rörande iordningställande av ny cirkulationsplats Peter Åbergs Väg/ Kattegattvägen.

Läs mer

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista

Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den 12 oktober 1998 kl 19 00-19 30. Se bifogad närvarolista AB VALLENTUNA KOMMUN Kommunfullmäktige 1998-10-12 1(12) Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Vallentuna Teater, Vallentuna måndagen den

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll 2012-09-12 Tid och plats Onsdagen den 12 september. 2012, kl 17.00 20.00 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Lena Gerby (M), ordförande Hanna Svensson (S)

Läs mer

A N T A G A N D E H A N D L I N G

A N T A G A N D E H A N D L I N G 1(5) A N T A G A N D E H A N D L I N G Detaljplan för Ullared 1:104 m.fl. Ullared församling Falkenbergs kommun GENOMFÖRANDEBESKRIVNING Upprättad 2010-06-08 Reviderad 2010-11-02, 2011-05-24 1. INLEDNING

Läs mer

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391

Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för skolor. Dnr KS 2010-390, KS 2010-391 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2011-05-17 FALKENBERG 176 Barn- och utbildningsnämnden; redovisning av uppdrag rörande alternativa driftformer för

Läs mer

Samverkansavtal för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan

Samverkansavtal för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan 1(8) Samverkansavtal för gymnasieskolan och gymnasiesärskolan Syfte Samverkansavtalet grundas på en gemensam strävan att genom utökad samverkan erbjuda alla elever som bor i de avtalsslutande kommunerna

Läs mer

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30

Tekniska förvaltningen, , kl. 15:30-16:30 SA1'1MANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid: Beslutande Ledamöter Tekniska förvaltningen,, kl. 15:30-16:30 Torsten Nilsson (M), ordförande Ulf Berggren (SD), 1 :e vice ordförande Benny Pctersson (S),

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Riktlinjer för exploateringsavtal 1 Bakgrund 3 1.1 Syfte 3 1.2 Kommunens organisation 3 1.3 Kommunala avtal 3 2 Tillvägagångssätt 4 2.1 Detaljplaneläggning 4 2.2 Exploateringsavtal 4 3 Exploatering 4 3.1

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Barn och utbildningsnämnden Administrativa avdelningen 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret, Silen, 16.00 16.45 Beslutande Övriga närvarande Therése Gustafsson, Ordförande (FP) Daniel Markstedt, V Ordförande (S) Benny Moberg (KD) Bo Eriksson (FP) Jörgen Berglund

Läs mer

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. (AU 152) KS 2014-228

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. (AU 152) KS 2014-228 Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-06-03 139 Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Läs mer

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsen i Falkenberg 2014-08-12 190 Samverkansavtal gällande överförmyndarverksamheten i Falkenbergs och Varbergs kommuner, samt kostnadsreglering.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

Köp av fastigheten Tröinge 6:96. (AU 49) KS 2015-50

Köp av fastigheten Tröinge 6:96. (AU 49) KS 2015-50 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 75 Köp av fastigheten Tröinge 6:96. (AU 49) KS 2015-50 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP)

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Eva Christiansson (C) Margareta Warnholtz (M) Pontus Ericsson (C) Lennart Johnsson (V) Håkan Jeppsson (MP) Protokoll Nr 2 Sammanträdesdatum 2014-02-26 Sammanträdestid 13.15-16.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S)

Bernth Sibelius (FP) Olle Torlycke (S) Irene Hedenbjörk (KD) Joseph Farjallah (S) Protokoll Nr 1 Sammanträdesdatum 2015-01-14 Sammanträdestid 09.00-10.00 Tekniska nämnden Närvarande Ledamöter Christer Norrman (M), ordförande Jan Dickens (S), vice ordförande Agneta Åkerberg (C) Conni

Läs mer

Kommunstyrelsen

Kommunstyrelsen Plats och tid Stadshuset, sammanträdesrum Kongsvinger, kl. 15.30 16.00. Beslutande Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe (s) Lars-Ove Jansson

Läs mer

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande

Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Kommunfullmäktige Utdrag ur SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 2015-06-09 Sid 54 Dnr KS 2015-306 Dpl 23 Förslag till riktlinjer för markanvisningar och exploateringsavtal Antagande Enligt ny lagstiftning

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal Fastställd av kommunfullmäktige , 60

Riktlinjer för exploateringsavtal Fastställd av kommunfullmäktige , 60 Riktlinjer för exploateringsavtal Fastställd av kommunfullmäktige 2017-04-06, 60 SÄTERS KOMMUN 1 Innehållsförteckning Inledning... 3 Riktlinjer för exploateringsavtal... 4 Syfte... 4 Exploateringsavtal...

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Birgith Åhs. Ordförande Eva Bertilsson-Styvén (s) Justerande. Bo Bertelsen (ka) BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsens arbetsutskott 2005-11-24 1. Plats och tid Stora Tjörnsalen, 14.00 17.30 Blad Beslutande Eva Bertilsson-Styvén (s), ordf Reidun Lorentzon (kd) vice ordf Benny Andersson

Läs mer

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 M2 BESLUTSFÖRSLAG Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 I samband med upprättandet av Detaljplan för Sjömarken, del av Räveskalla 1:25 m.fl. har ett köpeavtal upprättats mellan Borås

Läs mer

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige

Exploateringsavtal. Riktlinjer i Leksands kommun. Fastställd av kommunfullmäktige Exploateringsavtal Riktlinjer i Leksands kommun Fastställd av kommunfullmäktige 2015-09-21 113 0 Mål Riktlinjerna ska bidra till transparens och ökad tydlighet som medverkar till att en mångfald av aktörer/exploatörer

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget

Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet för Näsbyholm 3:39 Östra Sandbacksberget KF 17:1 KF 17:2 TJÄNSTEUTLÅTANDE Mark- och exploateringsenheten Handläggare Stina Norrbom 0152-293 59 Kommunfullmäktige Dnr KS/2016:738-254 2016-12-19 1/2 Ändrat organisationsnummer i exploateringsavtalet

Läs mer

Exploateringsprojekt Strängnäs 2:1, Resecentrum

Exploateringsprojekt Strängnäs 2:1, Resecentrum PROTOKOLLSUTDRAG Kommunstyrelsen KS 169 2019-08-28 1/2 KS/2013:257-254 Exploateringsprojekt Strängnäs 2:1, Resecentrum Beslut Kommunstyrelsen föreslår kommunfullmäktige besluta att 1. godkänna köpeavtal

Läs mer

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74.

Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna förskola. KS 2013-74. Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2014-12-09 370 Uppdrag till barn- och utbildningsnämnden att utvärdera verksamheten vid Familjecentralens öppna

Läs mer

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt

Gabriella Geertinger (S) Blerta Mehmedi (S) Håkan Jeppsson (MP) 71 omedelbar justering. Ordföranden samt Protokoll Nr 10 Sammanträdesdatum 2014-10-22 Sammanträdestid 13.15-17.00 Barn- och utbildningsnämnden Närvarande Ledamöter Kerstin Angel (C), ordförande Charlotta Jonson (M), 1:e vice ordförande Tore Holmefalk

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD)

Per Svensson (S) Marcelle Farjallah (S) Lars Fagerström (FP) Daniel Bernhardt (KD) Protokoll Nr 20 Sammanträdesdatum 2013-09-02 Sammanträdestid 08.30 10.30 Kommunstyrelsens arbetsutskott Närvarande Ledamöter Mari-Louise Wernersson (C), ordförande Claës-L Ljung (M), 1:e vice ordförande

Läs mer

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S)

Lennart Johnsson (V) Jonathan Esbjörnsson (L) Jenny Fredman (C) Ulf Davidsson (S) Protokoll Barn- och utbildningsnämnden Sammanträdesdatum 2019-01-10 Sammanträdestid 08:00-9:10 Ledamöter Peter Dygården (S) Tore Holmefalk (C) Gabriella Geertinger (S) Anna Andersson (C) Lena Engström

Läs mer

Riktlinjer för exploateringsavtal

Riktlinjer för exploateringsavtal Dnr TN/2015-0277 0277 Strömstads kommuns Styrdokument Riktlinjer för exploateringsavtal Dokumenttyp Riktlinjer Beslutande organ Kommunfullmäktige Förvaltningsdel Tekniska förvaltningen Mark- och exploateringsavdelningen

Läs mer

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan

Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan Kommunstyrelsens arbetsutskott 2019-06-04 1-11 Plats och tid Stadshus A, sammanträdeslokal A1, klockan 10.40-12.35. ande Ann-Charlotte Stenkil (M), ordförande Christofer Bergenblock (C), första vice ordförande

Läs mer

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll

BARN- OCH UTBILDNINGSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT Protokoll Tid och plats Tisdagen den 21 februari 2012, kl 18.00 19.45 i Dialogen Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Lena Gerby (M), ordförande Mats Ahlbom (M) Gunnel Bergström (FP) Ove Wallin (C) Hanna

Läs mer

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen

Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen TJÄNSTESKRIVELSE Handläggare Datum Ärendebeteckning Johanna Kindqvist 2014-08-19 KS 2012/0379 50126 Kommunstyrelsen Föravtal gällande hotell på del av fastigheten Kvarnholmen 2:1, Ölandskajen Förslag till

Läs mer

Politisk organisation KS 2017/584

Politisk organisation KS 2017/584 91 Politisk organisation 2019-2022. KS 2017/584 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag Arbetsutskottets förslag Arbetsutskottet föreslår kommunstyrelsen tillstyrka kommunfullmäktige

Läs mer

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S)

Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande Lisa Andersson (M) Ulrika Landergren (FP) Eva Borg (S) KUNGSBACKA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid sammanträde Kungsbackarummet Klockan 8.30-12, paus 9.25-10 Beslutande Ledamöter Hans Forsberg (M), ordförande Fredrik Hansson (C), vice ordförande

Läs mer