Teater & dansfestival

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Teater & dansfestival"

Transkript

1 Teater & dansfestival Kulturcentrum i Ronneby oktober 2012 Välkommen till årets Skolscen Sydost som visar föreställningar för förskolan, grundskolan och gymnasiet.

2 Program tisdag 23 oktober Målgrupp: grundskolans årskurs 7-9, gymnasiet och särskolan Du som kommer före klockan 8.15 deltar i ett lotteri med fina vinster. Tid Målgrupp Lokal Speltid 7.45 Samling / incheck och biljetthämtning Kulturcentrum 8.15 Nytt och På gång Kulturcentrum 9.00 FIKA Skeppet, Kulturcentrum 9.30 Future Roads alla åldrar Fredriksbergs gamla gym.sal 50 min Det han/hon inte vet från 14 år Brukets svarta sal 50 min Flight to Santiago från 13 år Massmanska kvarnen 45 min Clara från 13 år Slöjdhuset 50 min Bartolomeo från 13 år Knut Hahnskolans aula 40 min Wasteland år Fredriksbergs nya gym.sal 50 min Clyde & Bonnie från 13 år Gamla teatern 65 min Uppdrag underhållning från 13 år Hörsalen, Kulturcentrum 45 min Artiklarna år Dansverkstan 50 min Leo från 16 år Slöjdhuset 50 min LUNCH Kulturcentrum Prata dans Seminarium för dig som är kulturombud. Signe Landin, danskonsulent i Stockholm Teaterminnen Seminarium för dig som är elev. Lasse Åkerlund, Teater Allena Hörsalen, Kulturcentrum Brukets Café Wasteland år Fredriksbergs nya gym.sal 50 min Future Roads alla åldrar Fredriksbergs gamla gym.sal 50 min Det han/hon inte vet från 14 år Brukets svarta sal 50 min Clara från 13 år Slöjdhuset 50 min Bartolomeo från 13 år Knut Hahnskolans aula 40 min FIKA Skeppet, Kulturcentrum Clyde & Bonnie från 13 år Gamla teatern 65 min Uppdrag underhållning från 13 år Hörsalen, Kulturcentrum 45 min Flight to Santiago från 13 år Massmanska kvarnen 45 min Leo från 16 år Slöjdhuset 50 min Med reservation för ändringar Obs! Vi ordnar busstransport till Knut Hahn. Ingen hänsyn till lokaler behövs vid ditt val av föreställningar. Buss avgår 9.15 resp från Kulturcentrums entré och tillbaka med stopp vid olika spellokaler.

3 Future Roads Freestyle Phanatix alla åldrar Tre unga pojkar vänner hamnar i var sitt sällskap som åringar, i sina försök att finna en grund att stå på i livet. Kan de tre vännerna hitta tillbaka till sin barndoms vänskap och därmed hjälpa varandra ur kriser och otrevliga situationer, eller växer de från varandra för alltid? En breakdance-föreställning. Det han/hon inte vet Teater Som Vi från 14 år I Det Han/Hon Inte Vet möter vi Alva, innan och efter beskedet att hon är hiv-positiv. Med allvar och humor visar Teater Som Vi den problematik en hiv-positiv möter i dagens Sverige, varvat med en levande genomgång av sjukdomens historia, fakta och myter om smittspridning, etc. Flight to Santiago Teateri från 13 år Den unge pojken Evgeni rycks plötsligt ur sin trygga tillvaro i hemstaden Santiago och tvingas fly med sin mamma till Sverige. Det är svårt att komma överens med lärarna och språket är helt omöjligt att förstå! Varför måste man komma i tid till skolan? Varför hatar man plötsligt sin egen mamma? Clara Scenkonstgruppen från 13 år Clara är en ung italiensk adelskvinna som gör upp med sin far och sin tids värderingar. Hon lämnar allt och börjar ett nytt liv. I den femtio minuter långa monologen spelar Nadja ett tiotal olika figurer. Allt detta, tillsammans med ett folkligt tilltal, gör pjäsen både underhållande och tänkvärd Bartolomeo Riksteatern/Carrasco Dance Company från 13 år 4 kvinnor, 4 viljor, 4 påsar mjöl. Bartolomeo är en kraftfull rörelsestudie i fyra kvinnors inre frustration kring sin roll och plats i samhället. Olika musik- och dansstilar möter varandra, såsom orientaliskt, house, vouging och modern dans. Det är humoristiskt, oförutsägbart, starkt och utmanande. Wasteland Regionteatern Blekinge Kronoberg år Det är måndag morgon, regn i luften och orientering med skolan. E, D och K har blivit hopfösta i en grupp av sin gympalärare, trots att de är de sista personerna på jorden som vill umgås just nu. Sist de sågs var i helgen på avskedsfesten för Carla. Festen som spårade ur. Festen som gjorde att inget är som förr. Clyde & Bonnie Teater Fredag från 13 år De är unga. De älskar varandra. De rånar banker. Eller gör de det? Den här pjäsen erbjuder allt som berör människor idag kärlek, död, mod, förtvivlan, våld, sex och smärta. Den beskriver komplexa samhälleliga problem och gör sammanhangen klara. Ordvitsarna och situationskomiken gör att pjäsen har ett högt underhållningsvärde. Foto: Miko Lazik Foto: Martin Skog Vid vissa föreställningar finns en äppelmärkning. Det betyder att föreställningen passar bra i sär- och/eller träningss

4 Uppdrag underhållning Obanteatern från 13 år Obanteatern har fått ett uppdrag: Var roliga! De tar till alla trick de kan komma på: musik, trolleri, hästdans och striptease. Men i skådespelarnas inre gnager frågan: Är detta verkligen roligt? Inget blir som man tänker. Ett fyrverkeri av dumheter i högt tempo i regi av Ika Nord. Artiklarna Gottsunda teater år Med utgångspunkt i barnkonventionen och med hjälp av bland annat mobiltelefoner och ungas röster om sin egen livssituation bygger Gottsunda Dans & Teater en interaktiv föreställning om mänskliga rättigheter i dagens verklighet. Leo Scenkonstgruppen från 16 år Leo bygger på en gycklare- och Commedia delártetradition och handlar om en enkel svinaherde. Han får en inre kallelse och ger sig ut i världen för att förändra den. På vägen möter han en grym tyrann och frågan är: Kan den lilla människan hävda sig mot makten och de mäktiga? Trupp Trunk Trupp Trunk 5-10 år Tillsammans ska tre akrobater spela en cirkusföreställning, men allt går inte riktigt som de tänkt sig. Helt utan ord berör de områden som vänskap och misslyckande. Med fantastiska cirkustrick och en stor dos fysisk komedi aktiverar Trupp Trunk kroppens alla sinnen och gör en annan värld möjlig. Historien om en flicka Teater Fenix 5-11 år Hemma hos Ahmina är det fest. Släktingar och vänner kommer med sina instrument. Man äter, spelar och dansar. Men när gästerna gått råkar Ahmina höra ett samtal mellan sina föräldrar. Ett samtal hon inte förstår. Mamma ber henne packa en väska med det allra viktigaste, och det är bråttom. En föreställning om att fly för att man måste. Apstjärnan Ölands Dramatiska Teater 9-11 år Föreställningen handlar om Jonna, som bor på ett barnhem, och drömmer om att bli adopterad av en fin mamma som luktar gott och har lockigt hår. Istället blir hon utvald av en gorilla-mamma, som är raka motsatsen. Gorilla-mamman har konstiga kläder och luktar apa och bor i ett skjul utanför staden där hon säljer skrot och läser böcker. Fyra flickor Claire Parsons 4-9 år Magisk dans och delikat klockspel i en skön blandning av rollspel, visuell fantasi och live musik. En hyllning till det magiska barnet i en föreställning inspirerad av Picassos pjäs De Fyra Flickorna från Följ med oss på äventyret! Böjligheter Möjligheter Embla dans & teater 3-7 år Böjligheter Möjligheter är en dansföreställning bland klossar, där dans, sång och musik möts. Dansarna balanserar, gungar och studsar som flipperkulor. Former och rörelser får liv i barnens fantasi. Där en ser en elefant ser en annan en tunnel att krypa igenom. En skulptur byggs upp och byggs om. Foto: Kerstin Helsing Foto: Ola Kjelbye ola, ofta till en äldre publik än angiven målgrupp dock!

5 Syster Benrangel Abellis Magiska Teater 5-12 år Kwela och Marimba storasyster och lillasyster deras familj en by torka. Tidigt en morgon går storasyster Kwela, som har till uppgift att hämta vatten, en mil till floden där krokodilerna bor så börjar sago-äventyret där gränsen mellan människornas och djurens värld öppnas, där människorna inte styr över naturen utan är en del av den och där krokodilerna gör ett barn levande igen! Riddaren av de verkligt verkliga verkligheterna Regionteatern Blekinge Kronoberg/ Byteatern 7-10 år En koreograferad teaterföreställning fylld med sång, musik, dans och poesi. Den är uppbyggd i form av ett kollage med tema och figurer hämtade från den tidlösa klassikern Don Quijote. Detta är den första uppsättningen i en serie av tre på samma tema. Underbart lilla Zebra Cirkus Tigerbrand 2-6 år Lilla Zebra är spritt språngande ny och vet inte så mycket ännu. Lilla Zebra vet att mamma är underbar och att hen själv är toppen, men lejon, är de underbara eller? Följ med lilla Zebra på en lustfylld upptäcktsfärd för alla sinnen. Stökobök Teater Allena 6-9 år Trollet ska baka bröd på sitt sätt. Ett gott drygt surdegsbröd som räcker länge. Innan brödet är klart har spisen rykt in, Råttan ramlat ner i skorstenen, flugan har fått mat och Skatan har retats. En helt vanlig dag hemma hos Trollet med den gula kepsen. Detta är den nya scenversionen av Trollet med den gula kepsen. Finns även i en kortare version Stök för förskolan 3-5 år. Boel Betulas botaniska trädgårdsshow Kompani Vet hut 4-10 år Boel Betula har en trädgård som är ganska tråkig. Med hjälp av publiken förvandlar hon den till en blomstrande trädgård där fantasi kan bli till verklighet och där drömmar kan slå rot. En interaktiv clownföreställning i en akt, där blommor pratar, stövlar beter sig som trollerihattar och där självutnämnda prinsessor väljer och vrakar bland prinsar. Cykla bak och fram Ingrid Olterman 9-13 år Så här kan det vara en vanlig dag hemma; jag sitter vid skrivbordet och stöter till papperskorgen med foten eller jag sitter och väger på stolen fram och tillbaka. Sen börjar jag trumma på bordsskivan och pennburken rasslar till. Men vänta, det där lät ju bra! Alla ljuden blir musik. Två dansare och en musiker i ett rum fyllt med saker där allt är möjligt och det mesta kan hända... Edward Tulanes fantastiska resa Thales Teater 7-12 år Edward är en bortskämd porslinskanin som älskas innerligt av den tioåriga Abilene, men själv vet han inte vad kärlek är. Han är för självupptagen för att ens tänka på saken. Tills den dagen han faller överbord från en stor båt En föreställning om kärlek och medkänsla. Bild: Richard Svensson Foto: Mårten Hård

6 Festivalkväll med mat och underhållning Tisdag 23 oktober kl Kulturcentrum Skolscen Sydost presenterar stolt Café Kølbert Café Kølbert lyckas med konststycket att genom kaos och oförskämdheter förvandla en middag till en skrattorgie och gör stand up till en gastronomisk gren som får folk att skratta och gråta, båda delarna av glädje. Utsökt ohövliga, lite fräckare o inte så lite roligare, ställer sig Café Kølberts kypare till ert förfogande. PÅ MENYN Ren galenskap serverad med finess. Entré inkl. trerätters middag 390:- Festivaldeltagare, scenpassinnehavare samt grupper om minst 10 pers 350:- Ungdom t.o.m. 25 år 300:- Boka biljett på festivalanmälan eller köp på Tips på övernattning: Villa Flora Hotell Hviidehus Grand Hotell Hotell Davids Hill Vandrarhemmet Villa Nora Villa Vesta Galtsjöns Wärdshus Hitta dit? Kolla karta/vägbeskrivning på eller

7 Program onsdag 24 oktober Målgrupp: Förskola, grundskolans årskurs F-6 och särskolan Tid Målgrupp Lokal Speltid 7.45 Samling / incheck och biljetthämtning Kulturcentrum 8.15 Nytt och På gång Kulturcentrum 9.00 FIKA Skeppet, Kulturcentrum 9.30 Trupp Trunk 5-10 år Fredriksbergs gamla gym.sal 40 min Historien om en flicka 5-11 år Brukets svarta sal 35 min Apstjärnan 9-11 år Massmanska kvarnen 45 min Fyra flickor 4-9 år Knut Hahnskolans aula 40 min Böjligheter Möjligheter 3-7 år Vidablick 30 min Riddaren av de verkligt verkliga 7-10 år Fredriksbergs nya gym.sal 50 min verkligheterna Underbart lilla Zebra 2-6 år Hörsalen, Kulturcentrum 35 min Stökobök 6-9 år Brukets svarta sal 40 min Artiklarna år Dansverkstan 50 min Syster Benrangel 5-12 år Slöjdhusets trädgård 40 min Trupp trunk 5-10 år Fredriksbergs gamla gym.sal 40 min Edward Tulanes fantastiska resa 7-12 år Gamla teatern 55 min Underbart lilla Zebra 2-6 år Hörsalen, Kulturcentrum 35 min Apstjärnan 9-11 år Massmanska kvarnen 45 min Syster Benrangel 5-12 år Slöjdhusets trädgård 40 min LUNCH Kulturcentrum Du som kommer före klockan 8.15 deltar i ett lotteri med fina vinster Prata dans Seminarium för dig som är kulturombud. Signe Landin, danskonsulent i Stockholm Riksteatern Barn & Ungas nye konstnärlige ledare, Bengt Andersson presenterar sig. Hörsalen, Kulturcentrum Brukets Café FIKA Skeppet, Kulturcentrum Boel Betulas botaniska trädgårdsshow 4-10 år Fredriksbergs gamla gym.sal 35 min Stökobök 6-9 år Brukets svarta sal 40 min Cykla bak och fram 9-13 år Dansverkstan 40 min Fyra flickor 4-9 år Knut Hahnskolans aula 40 min Böjligheter Möjligheter 3-7 år Vidablick 30 min Riddaren av de verkligt verkliga 7-10 år Fredriksbergs nya gym.sal 50 min verkligheterna Edward Tulanes fantastiska resa 7-12 år Gamla teatern 55 min Historien om en flicka 5-11 år Brukets svarta sal 35 min Cykla bak och fram 9-13 år Dansverkstan 40 min Med reservation för ändringar Obs! Vi ordnar busstransport till Knut Hahn och Vidablick. Ingen hänsyn till lokaler behövs vid ditt val av föreställningar. Buss avgår 9.15 resp från Kulturcentrums entré och tillbaka med stopp vid olika spellokaler.

8 Teater & dansfestival Kulturcentrum i Ronneby oktober 2012 Skolscen Sydost anordnas för att öka intresset och skapa goda förutsättningar för scenkonst i skolan visa scenkonst av hög kvalitet skapa en mötesplats för skolans kulturombud ge ökad insikt om scenkonstens betydelse för eleverna - från förskolan till gymnasiet Vi vänder oss till dig som är lärare, förskolepersonal, skolteaterombud, skol- och kulturpolitiker/tjänsteman på grundskola eller gymnasium samt andra intresserade. Du får en mängd föreställningar, spännande seminarier, lunch och fika till det facila priset av 500:-/dag eller 800:-/två dagar + moms. Skolelever halva priset. Anmälan är bindande och avgiften faktureras. Anmälningar efter sista anmälningsdag faktureras 150:- extra. Anmäl dig på senast tisdag den 2 oktober Välkommen! Information: Ingela Gånedahl, tfn eller ingela.ganedahl@riksteatern.se Arrangörer:

Teater & dansfestival

Teater & dansfestival Teater & dansfestival Kulturcentrum i Ronneby 20-21 oktober 2015 Välkommen till årets Skolscen Sydost som visar föreställningar för förskolan, grundskolan och gymnasiet. www.blb.k.se Hamlet Teater Jaguar

Läs mer

Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2013

Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2013 Scenkonst på väg! Teater- och dansföreställningar Våren 2013 Riksteatern Östergötland presenterar Utbudet inför vårterminen 2013 Allmänt Här presenteras scenkonstutbudet för barn och unga våren 2013 med

Läs mer

Barn- och ungdomsnämnden Kultur- och fritidsnämnden. Kulturinsatser. Skolan. Utbudskatalog höstterminen 2012

Barn- och ungdomsnämnden Kultur- och fritidsnämnden. Kulturinsatser. Skolan. Utbudskatalog höstterminen 2012 Barn- och ungdomsnämnden Kultur- och fritidsnämnden Kulturinsatser i Skolan Utbudskatalog höstterminen 2012 1 Kulturinsatser i skolan Till hösten 2012 ges alla barn och unga från 2 år till årskurs 9 möjlighet

Läs mer

Kulturprogram för förskolan och grundskolan våren 2013

Kulturprogram för förskolan och grundskolan våren 2013 Kulturprogram för förskolan och grundskolan våren 2013 Teater Teater Fenix: Historien om en flicka Om en flicka och hennes familj som tvingas att fly från sitt hemland. Efter en lång resa kommer de fram

Läs mer

Teater & dansfestival

Teater & dansfestival Teater & dansfestival Kulturcentrum i Ronneby 18-19 oktober 2016 Välkommen till årets Skolscen Sydost som visar föreställningar för förskolan, grundskolan och gymnasiet. Nyhet nr 1 Lunch på stan. Ni får

Läs mer

EN FOT I TAGET FAKTA & PRISER SUBVENTIONER FÖR BARN 5-9 ÅR

EN FOT I TAGET FAKTA & PRISER SUBVENTIONER FÖR BARN 5-9 ÅR FAKTA & PRISER FÖR BARN 5-9 ÅR Pris: 6.900 kr. Två fst samma dag och i samma lokal: 11.000 kr. Kostnad för resa, traktamenten och hotell för 2 personer tillkommer. Begär offert för exakt summa! Scenbygge:

Läs mer

Kulturhuset Barbackas program

Kulturhuset Barbackas program Kulturhuset Barbackas program Förskola & Skola Våren 2013 S R A Foto: Rikard Marklund S ST S R A T Foto: Peter Nabo Välkommen till Kulturhuset Barbacka våren 2013! Här presenteras det program för förskola

Läs mer

Teater & dansfestival

Teater & dansfestival Teater & dansfestival Kulturcentrum i Ronneby 18-19 oktober 2011 Välkommen till årets Skolscen Sydost som visar föreställningar för förskolan, grundskolan och gymnasiet. www.blb.k.se Program tisdag 18

Läs mer

ScenGalej Onsdag 3 okt

ScenGalej Onsdag 3 okt ScenGalej Onsdag 3 okt Utbudsdag med föreställningar och konserter från förskolan - åk 9 och gymnasiet Dynamo (f d Kulturkammaren), Tunnbindaregatan 37, Norrköping Del 1: Förskolan - åk 6, kl 08.30-15.30

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer

BARN BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - KALMAR KOMMUN KALMAR TEATERFÖRENING - SCENKONST KALMAR

BARN BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - KALMAR KOMMUN KALMAR TEATERFÖRENING - SCENKONST KALMAR 2 16 2017 2019 2019 20 inter vår sommar höst BARN PÅ SCEN I KALMAR BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - KALMAR KOMMUN KALMAR TEATERFÖRENING - SCENKONST KALMAR Vad händer på scen i Kalmar för barn under våren

Läs mer

Grymma. moves. & ljuvliga piruetter. Föreställningar & workshops!

Grymma. moves. & ljuvliga piruetter. Föreställningar & workshops! Grymma moves & ljuvliga piruetter Föreställningar & workshops! Dans för åldrarna 2-19 år, våren 2008 Förskola 2-5 år Förskola 2-5 år foto Lasse Liljegren Bygget (3-5år) Koreograf: Ingrid Olterman Tisdag

Läs mer

Föräldrakurs mars 2019 Sånga-Säby Hotell & Konferens

Föräldrakurs mars 2019 Sånga-Säby Hotell & Konferens 15-17 mars 2019 Sånga-Säby Hotell & Konferens Föräldrakurs För dig som har barn, oavsett ålder, med dövhet eller hörselnedsättning i kombination med utvecklingsstörning Erfarenhetsutbytet med andra föräldrar

Läs mer

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning

Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Sommaren 2015 Kurser för dig med intellektuell funktionsnedsättning Främst för dig som omfattas av LSS, till exempel går i särskolan, på Lärvux, arbetar i daglig verksamhet eller bor i gruppbostad. Studieförbundet

Läs mer

Kursprogram Våren 2015

Kursprogram Våren 2015 Kursprogram Våren 2015 VUXENSKOLAN BORÅS OBS! Ny adress Druveforsvägen 8 504 33 Borås växel 0771-50 20 20 Välkommen till Vuxenskolan Sjuhärad Studieförbundet Vuxenskolan verkar för att personer med intellektuella

Läs mer

KLÄ PÅ KLÄ AV (2-4 år)

KLÄ PÅ KLÄ AV (2-4 år) KLÄ PÅ KLÄ AV (2-4 år) PEDAGOGMATERIAL Syftet med det här materialet är att på ett enkelt sätt inspirera dig som pedagog att arbeta mer med barnens och dina teaterupplevelser. Du delar barnens upplevelse

Läs mer

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST

Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST Täby Kulturskola MUSIK UNG TEATER KONST 1 MUSIK UNG TEATER KONST - Är glädje, gemenskap och kreativitet! Alla Täbys barn och ungdomar från år 1 i grundskolan till och med gymnasiet får hos oss möjlighet

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Teater & dansfestival

Teater & dansfestival Teater & dansfestival Kulturcentrum i Ronneby 21-22 oktober 2014 Välkommen till årets Skolscen Sydost som visar föreställningar för förskolan, grundskolan och gymnasiet. www.blb.k.se HOLD Poetry in Motion

Läs mer

Elevmaterial. Läsförståelse. Kapitel 1 Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.) 1. Johan har svårt för något. Vad? 2. Vad hatar Johan?

Elevmaterial. Läsförståelse. Kapitel 1 Frågor på raden (Du kan läsa och hitta svaret i texten.) 1. Johan har svårt för något. Vad? 2. Vad hatar Johan? SIDAN 1 Läsförståelse Kapitel 1 1. Johan har svårt för något. Vad? 2. Vad hatar Johan? 3. Vilket prov ska Johan ha i nästa vecka? 4. Varför har Johan öronproppar? 5. Vad försöker Johans mamma att göra?

Läs mer

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486

UTEFÖRSKOLA VÄLKOMMEN JORDENS TILL JORDEN. www.bjuv.se/jorden TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 VÄLKOMMEN TILL JORDEN TELEFONNUMMER 042 764 50 GRANENS MOBILTELEFON 0709-495486 ADRESS: Storgatan 46 267 76 Ekeby JORDENS UTEFÖRSKOLA HEMSIDA: www.bjuv.se/jorden JORDENS GRUNDIDÉ Att uppleva och utforska

Läs mer

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2

Ta steget! Konfirmation 2015/16. Järfälla kyrka Kyrkvägen 8. Maria kyrka Vasavägen 25. S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1. Viksjö kyrka Agrargränd 2 Ta steget! Järfälla kyrka Kyrkvägen 8 Maria kyrka Vasavägen 25 S:t Lukas kyrka Svarvargränd 1 Viksjö kyrka Agrargränd 2 Konfirmation 2015/16 Varför konfirmation? Konfirmandtiden är ett fantastiskt tillfälle

Läs mer

AYYN. Några dagar tidigare

AYYN. Några dagar tidigare AYYN Ayyn satt vid frukostbordet med sin familj. Hon tittade ut genom fönstret på vädret utanför, som var disigt. För några dagar sedan hade det hänt en underlig sak. Hon hade tänkt på det ett tag men

Läs mer

Kultur för barn och ungdom

Kultur för barn och ungdom Kultur för barn och ungdom Biblioteken på Orust Våren 2019 Hur du bokar biljetter finns angivet vid varje arrangemang. Entrébelagda arrangemang kan betalas kontant eller med swish. På www.orust.se kan

Läs mer

Barnteaterfestival, Pyssel, författarbesök och annat Spännande på våra bibliotek

Barnteaterfestival, Pyssel, författarbesök och annat Spännande på våra bibliotek Barnteaterfestival, Pyssel, författarbesök och annat Spännande på våra bibliotek hösten 2016 Årjängs och Töcksfors bibliotek Film och sagostund Sagan om Snövit Duo Danzeros Även i Duo Danzeros omarbetade

Läs mer

Barnens. Datum: 6 9 september. musik, dans, konst, teater ja, kultur i alla dess former, för alla åldrar! Läs mer på vaven.se

Barnens. Datum: 6 9 september. musik, dans, konst, teater ja, kultur i alla dess former, för alla åldrar! Läs mer på vaven.se Barnens Datum: 6 9 september Datum: 9 10och september Plats: Väven Plats: ochmed Väven Brokiga och lustfyllda dagar laddade musik, konst, teater ja, kultur med i Brokigadans, och lustfyllda dagar laddade

Läs mer

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer.

SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. R I F T A M N IO N 0 O 2 K 5 1 0 2 6 1 SÅ MYCKET MER. Det finns många uppfattningar om konfirmation, men det är bara en sak som vi törs säga med säkerhet: Konfirmation är så mycket mer. Så mycket mer än

Läs mer

Hur kan torra fakta och svårbegripliga begrepp förvandlas till en spännande berättelse?

Hur kan torra fakta och svårbegripliga begrepp förvandlas till en spännande berättelse? K a l m a r Tid: 16,00-19,30 KALMAR 1 Målgrupp: Lärare och elevassistenter i skolår F-3 samt särskolan Plats: Kalmar Datum: Måndagen den 2:a april Lokal: Teatercafét på Kalmar teater K a l m a r KALMAR

Läs mer

Barnens. program. 4 8 år

Barnens. program. 4 8 år Barnens program Boka plats på ditt bibliotek från 22 augusti kl. 10.00 Barnens program påg under hela hösten och har en stor variation. Från rim och ramsor till Dinosarielåtar och trolleri. Läs mer om

Läs mer

Studiecirklar på din fritid våren 2009

Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar på din fritid våren 2009 Studiecirklar och kultur för personer med intellektuell funktionsnedsättning SV Stockholm Sektionen för personer med funktionsnedsättningar SV Stockholm har studiecirklar

Läs mer

Veronica s. Dikt bok 2

Veronica s. Dikt bok 2 Veronica s Dikt bok 2 Det är bra att ha en syster Min syster betyder så mycket för mig. Jag vet att hon betyder likadant för mig. Om jag vill henne något så vet jag att hon finns där för mig. Jag är glad

Läs mer

Kultur i förskolan, 4-5 år

Kultur i förskolan, 4-5 år Fotograf: Martin Skoog Kultur i förskolan, 4-5 år Våren 2015 Välkommen till vårens kulturprogram! Varmt välkommen till en vår med teater, sång och mycket musikglädje! I vår får vi uppleva spännande föreställningar

Läs mer

Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till

Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till Vårt arbetssätt bygger på Läroplanen för förskolan (Lpfö98) och utbildningspolitiskt program för Lunds kommun. Här har vi brutit ner dessa mål till våra lokala mål och beskrivit våra metoder. På förskolan

Läs mer

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga

UPPLEVELSEN ÄR DIN. Om att se dans tillsammans med barn och unga UPPLEVELSEN ÄR DIN Om att se dans tillsammans med barn och unga Den här foldern vänder sig till dig som vill uppleva dansföreställningar tillsammans med barn och unga. Du kanske är lärare, leder en studiecirkel

Läs mer

BARN. På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER

BARN. På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER sommar höst vinter 2018 2016 2017 2018 BARN På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER Vad händer på scen i Kalmar för barn under hösten

Läs mer

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript

2013 PUBLIC EXAMINATION. Swedish. Continuers Level. Section 1: Listening and Responding. Transcript 2013 PUBLIC EXAMINATION Swedish Continuers Level Section 1: Listening and Responding Transcript Board of Studies NSW 2013 Section 1, Part A Text 1 Meddelande för resenärer på perrong tre. Tåget mot Söderköping

Läs mer

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015

LÖRDAGSKUL! LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL! PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK VÅR 2015 LÖRDAGSKUL - FÖR BARN PÅ LAHOLMS BIBLIOTEK! I vår blir det författarbesök, musikprogram, barnboksfest, teaterföreställningar och sagostund med polisen. För platser

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

UKM Riksfestival 2014 Halmstad

UKM Riksfestival 2014 Halmstad UKM Riksfestival 2014 Halmstad Program UKM riksfestival 2014 Halmstad Lördag 14 juni 14.00 16.00 Incheckning på Sturegymnasiet 14.00 16.00 Målning och kostympimp på Nolltrefem 16.00-17.30 Middag på Sturegymnasiet

Läs mer

AKTIVITETSHANDLEDNING

AKTIVITETSHANDLEDNING AKTIVITETSHANDLEDNING Av AnnMarie Lindman GRANNEN av Johan Werkmäster Handledningen är ett underlag för diskussion för den som vill läsa den här boken i grupp inom till exempel omsorgen eller i Svenska

Läs mer

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor!

SKRIVÖVNINGAR NAMN... Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! SKRIVÖVNINGAR Psst... du får gärna fylla i med lite färg inte bara här, utan på alla övningssidor! Du kan börja att skriva på din övningssida och sedan fortsätta på ett eget papper, så att du får plats

Läs mer

Tältprojektet///Östersjöfestivalen

Tältprojektet///Östersjöfestivalen Tältprojektet///Östersjöfestivalen 19 juli Kl.11.00-12.00 Staffan Björklund: Madame Rot - prisvinnande dockteater med säreget uttryck En äkta Morotsmadam av ädlaste rotfruktstam! Och Gammelrot, långtifrån

Läs mer

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text

NORDEN I BIO 2008/09 Film: Goðir gestir (Island 2006) Svensk text 1 Har du köpt tillräckligt med saker? 2 Tja... Jag vet inte. Vad tycker du? Borde jag handla mer saker? 3 Är det nån på ön som du inte har köpt nåt åt? 4 -Ja, en. -En? 5 -Dig. -Men jag bor inte på ön...

Läs mer

Det Lilla Världslöftet

Det Lilla Världslöftet Filmfakta Ämne: Livskunskap/Levnadslära, Miljö Ålder: Från 6 år (L, M) Speltid: 8 x 5 minuter Svenskt tal Producent: Little Animation, Kanada Syfte/strävansmål att på ett enkelt sätt förmedla grundläggande

Läs mer

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea.

Kapitel 1- Ljuden. - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. MONSTRET Kapitel 1- Ljuden - Hörde du? Frågade Lisa. - Vadå? Frågade Lea. - Ljudet. Det kom från golvet, sa Lisa. - Nej, det var säkert ingenting, sa Lea. De var på lektion i hemkunskapen. Lisa bakade

Läs mer

BARN. På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER

BARN. På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER nter vår sommar höst 19 202 0015 2016 2017 2018 2 BARN På scen i Kalmar BYTEATERN KALMAR LÄNSTEATER - SCENKONST KALMAR KALMAR TEATERFÖRENING - VALLENS SOPPTEATER Vad händer på scen i Kalmar för barn under

Läs mer

kapitel 4 en annan värld

kapitel 4 en annan värld Hej! kapitel 1-hej Jag heter Amy. Jag är 10 år gammal. Jag har brunt hår och gröna ögon. Jag har bott här i Sverige i snart 1 månad. Innan jag flyttade hit var mitt liv som vanligt. Just nu är min mamma

Läs mer

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass.

Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Kapitel 1 hej Hej jag heter Trulle jag har ett smeknamn de är Bulle. Min skola heter Washinton Capitals jag går i klass 3c de är en ganska bra klass. Jag har en kompis i min klass han är skit snäll mot

Läs mer

Norsjö kommunblad april 2013

Norsjö kommunblad april 2013 Norsjö kommunblad april 2013 Norsjödagen på Berättarfestivalen Onsdag den 24 april är Norsjö med på Berättarfestivalen i Skellefteå. Norsjö har ett eget program hela dagen på Nordanås caféscen. För att

Läs mer

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget

Malvina 5B Ht-15. Kapitel 1 Drakägget 1 Kapitel 1 Drakägget Hej jag heter Felicia och är tio år. Jag bor på en gård i södra Sverige och jag har ett syskon som heter Anna. Hon är ett år äldre än mig. Jag har även en bror som är ett år, han

Läs mer

LÄRARHANDLEDNING. Diskussionsfrågorna är förslag till ämnen, förmodligen har eleverna även andra frågor att ta upp efter föreställningen.

LÄRARHANDLEDNING. Diskussionsfrågorna är förslag till ämnen, förmodligen har eleverna även andra frågor att ta upp efter föreställningen. LÄRARHANDLEDNING Don Quijote - Riddaren av den sorgliga skepnaden av Pelle Öhlund Efter Miguel de Cervantes roman Den snillrike riddaren Don Quijote Till läraren: Det lämpligaste är att använda handlingsbeskrivningen

Läs mer

FÖRSKOLA. Utbud våren 2015. FICKSPÖKEN med Hedmans Teater. KULTUR OCH EVENEMANG Kultur- och fritidsförvaltningen

FÖRSKOLA. Utbud våren 2015. FICKSPÖKEN med Hedmans Teater. KULTUR OCH EVENEMANG Kultur- och fritidsförvaltningen FÖRSKOLA Utbud våren 2015 Välkommen till kulturutbudet våren 2015 i Solna! Fri entré gäller för samtliga programpunkter men antalet platser är begränsat, så var ute i god tid! För att boka: Gå in på http://bokagrupp.se/solna

Läs mer

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut

Någon fortsätter att skjuta. Tom tänker sig in i framtiden. Början Mitten Slut ovellens uppbyggnad I Svenska Direkt 7 fick du lära dig hur en berättelse är uppbyggd med handling, karaktärer och miljöer: Något händer, ett problem uppstår som måste lösas och på vägen mot lösningen

Läs mer

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars.

Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Helges resa till Holland i mars 2010 Onsdag den 24 mars. Nu är jag på väg till Holland. Här står flygplanet som jag ska åka med till Schiphol i Amsterdam. Jag tycker att planet ser väldigt säkert ut. Sådär

Läs mer

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet,

längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, 2014-2015 längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid.. längtan, relationer, bön, Ande, tro, Kyrka, Jesus, hopp, identitet, livsviktigt, Gud, smärta,framtid..

Läs mer

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap

Samhällskunskap. Ett häfte om. -familjen. -skolan. -kompisar och kamratskap Samhällskunskap Ett häfte om -familjen -skolan -kompisar och kamratskap 1 I det här häftet kommer du att få lära dig: Vad samhällskunskap är Hur olika familjer och olika slags vänskap kan se ut Hur barn

Läs mer

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria!

BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK. Alla bibliotekens program är kostnadsfria! BARN OCH UNGDOMAR JÄRFÄLLA BIBLIOTEK VÅREN 2019 BARKARBY BIBLIOTEK Familjelördag med tema snö Sagostund och pyssel med tema snö. När: Lördag 2 februari. Sagostund kl 13 och pyssel kl. 11-15. Fika till

Läs mer

Kultur i förskolan, 4-5 år

Kultur i förskolan, 4-5 år Foto:Christer Folkesson Kultur i förskolan, 4-5 år Hösten 2015 Välkommen till höstens kulturprogram! I höst får vi en blandning av musik från olika delar av världen. Vi gör ett besök i Beatrix Potters

Läs mer

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det.

Nästa vecka: Fredag: Gymnastik! Kom ihåg ombyteskläder, skor, handduk, tvål och egen hårborste om man vill ha det. Veckobrev v. 3 Hej! Äntligen är vi tillbaka i vardagen och rutinerna igen. Nog för att det kan vara väldigt skönt med lite ledigt och göra det som faller en in, så är det ändå skönt när det väl är dags

Läs mer

Lilla förskolepaketet

Lilla förskolepaketet Lilla förskolepaketet Böckerna i lilla förskolepaketet har stor igenkänningsfaktor och koppling till barns vardag och visar lekar, fantasier och erfarenheter som många barn delar. Flera av böckerna visar

Läs mer

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam

Boktips. En god läshöst önkar vi er! /Martina och Petra. (hcf) Diktatorn Författare: Ulf Stark Illustratör: Linda Bondestam Boktips Äntligen, äntligen, äntligen kommer vi med våra nya lästips lagom till höstlovet. Hoppas ni kan hitta något mysigt ställe att krypa upp, ner eller in i och läsa lite bra böcker nu när vädret är

Läs mer

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation

Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Din RelationsBlueprint - Källan till smärta eller framgång i din intima relation Lyssna, jag känner mig enormt glad och hedrad att jag får spendera den här tiden med dig just nu och att du tar dig tid

Läs mer

Sommar med 4H. Baka sött som på Zachris tid. Sexornas disco. årskurs 1-6

Sommar med 4H. Baka sött som på Zachris tid. Sexornas disco. årskurs 1-6 2015 årskurs 1-6 Sommar med 4H 8-11.6 Coola tygtryck -dataspel, blommor eller grafiska mönster Ingen förhandsanmälan, för 4H-medlemmar, närmare uppgifter på Nykarleby 4H:s hemsida eller FB. Nykarleby 4H

Läs mer

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN

Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN Kul för dej å mej Kulturfestival 2012 Tema KROPPEN 12-18 mars 2012 Måndag 12 mars Tisdag 13 mars Invigning! En SuePer show full med rörelse, dans, teater och musik. Härliga sånger med Särskolekören. Vernissage

Läs mer

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar.

Sportlovsprogram. 18-24 feb 2013. Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Sportlovsprogram 18-24 feb 2013 Utgiven av Sölvesborgs kommun, Fritid & Kultur med reservation för ev. ändringar. Nominera till Ask & Embla Priset Sista dag för nominering är 31 mars Som ung i Sölvesborg

Läs mer

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever

Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande. VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Kunskap-Glädje-Trygghet-Självständigt tänkande VECKOBLAD v. 11 2014 Till elever Veckans ordspråk: Man kan sätta sångfågeln i bur men aldrig sången. Harry Belafonte Hej! I veckan blev jag uppvaktad av elever

Läs mer

Filmhandledning Lilla spöket Laban Världens snällaste spöke

Filmhandledning Lilla spöket Laban Världens snällaste spöke Filmhandledning Lilla spöket Laban Världens snällaste spöke Längd: 44 minuter Ursprung: Sverige 2008 Språk: Svenska Regi: Karin Nilsson, Lasse Persson, Per Åhlin Rekommenderas för: Förskola förskoleklass

Läs mer

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun

Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun 1 Plan för kulturen och biblioteken i Markaryds kommun Markaryds kommun har skrivit en plan om kulturen och biblioteken i kommunen. Planen beskriver hur kommunen vill att det ska bli och vad kommunen ska

Läs mer

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus

>>HANDLEDNINGSMATERIAL >>SYSTRAR FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA. Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>HANDLEDNINGSMATERIAL FÖR LÄRARE OCH ANDRA VUXNA >>SYSTRAR Affischbild: Pia Nilsson Grotherus >>VÄLKOMNA Vad kul att du har valt att se Systrar på Uppsala stadsteater med din klass. Vi är stolta över

Läs mer

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA

INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA PREMIÄR PÅ TEATER SAGOHUSET 6 MARS 2011 INSPIRATIONSMATERIAL TILL HIMMEL OCH PANNKAKA AV ISA SCHÖIER Regi och kostym Scenografi Ljusdesign Stalle Ahrreman Marta Cicionesi Ilkka Häikiö I rollerna Ulf Katten

Läs mer

10 september. 4 september

10 september. 4 september I AM GREGER PUTTESSON 4 september Hej dumma dagbok jag skriver för att min mormor gav mig den i julklapp! Jag heter Greger förresten, Greger Puttesson. Min mamma och pappa är konstiga, de tror att jag

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20

VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 VÄLKOMMEN TILL MUSIKSCENEN CAFÉ KATARINA Vi har öppet kl 18-20 15 maj Vårens sista kvällscafé blir en riktig fest! Show med The Fantastic Four The Fantastic Four kommer direkt från Hollywood till Café

Läs mer

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN

Får jag lov? LÄSFÖRSTÅELSE KIRSTEN AHLBURG ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN ARBETSMATERIAL FÖR LÄSAREN LÄSFÖRSTÅELSE STORA SÄCKAR väckarklocka (sida 3, rad 1), alarm när man måste vakna brevbärare (sida 3, rad 9), den som delar ut post sorterar (sida 4, rad 7), lägger på rätt

Läs mer

40-årskris helt klart!

40-årskris helt klart! 40-årskris helt klart! Oj, det kom som ett brev på posten! En stor och enorm hemsk känsla! Det var krisdags igen! Jag ville helst inte vara med, jag kände mig så totalt misslyckad mitt i mitt liv! Så här

Läs mer

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek

Sjöbo bibliotek Blentarps bibliotek Vollsjö bibliotek Lövestad bibliotek Sjöbo bibliotek Vårprogram 2015 Sjöbo bibliotek måndag 10-19 tisdag 10-18 onsdag 12-18 torsdag 10-19 fredag 10-18 lördag 10-14 Gamla Torg 10, 275 80 Sjöbo Tel: 0416-271 60 E-post: biblioteket@sjobo.se

Läs mer

SILENT BOOKS PÅ RYDAHOLMS SKOLA och RYDAHOLMS BIBLIOTEK Rydaholm, Värnamo / KREATIVT KAOS I RYDAHOLM

SILENT BOOKS PÅ RYDAHOLMS SKOLA och RYDAHOLMS BIBLIOTEK Rydaholm, Värnamo / KREATIVT KAOS I RYDAHOLM SILENT BOOKS PÅ RYDAHOLMS SKOLA och RYDAHOLMS BIBLIOTEK Rydaholm, Värnamo 2017-04-27 / 05-04 KREATIVT KAOS I RYDAHOLM I samarbete med Värnamo Internationella vänner, http://internationellavanner.se/, ska

Läs mer

För ditt barn 1 6 år Förskolan och förskoleklassen. Den svenska skolan för nyanlända

För ditt barn 1 6 år Förskolan och förskoleklassen. Den svenska skolan för nyanlända För ditt barn 1 6 år Förskolan och förskoleklassen Den svenska skolan för nyanlända Det här är den svenska skolan Gymnasieskola ungdomar 16 20 år frivillig Grundskola ungdomar 7 15 år obligatorisk Grundsär-

Läs mer

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014

Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Foto: Sofia Sabel Aktiviteter 1 juli 31 december 2014 Tar du hand om någon som behöver din hjälp? Där är varmt välkommen till oss på Anhörigcenter och vi vill helst att du kommer innan du sliter ut dig

Läs mer

Sommarkul med Fritidsgården Fenix!

Sommarkul med Fritidsgården Fenix! snämnden Sommarkul med! Anmäl dig idag till sommarens roligaste veckor! Fredagen den 17/2 Postadress Box 500, 343 23 Älmhult Besöksadress Stortorget 1 Telefon 0476-550 00 (vx) Fax 0476-552 00 Organisationsnr

Läs mer

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog

INFÖR TEATERBESÖKET. Av Ann-Christine Magnusson Foto Martin Skoog Hej! Vi tänkte ge er lite tips och förhoppningsvis lite inspiration inför ert teaterbesök med MolièreEnsemblen. Barnen kommer att få se en pjäs som heter Äta själv!. Pjäsen handlar om att klara av saker

Läs mer

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM

2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM Moomin CharactersTM 2014 BIBLIOTEKETS BARNPROGRAM TRÄFFA DJUREXPERTEN Charlotte Hage. FREDDE GRANBERG TOVE JANSSON 100 ÅR BARNTEATER CHARLOTTE HAGE JULIA LINDEN HILL SAGOSTUNDER BOKHÖRNAN RETROVECKA MÅRTEN

Läs mer

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00

Program barn & unga. Våren 2015. Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Älmhlts Bibliotek Program barn & nga Våren 2015 http://bibliotek.almhlt.se Öppettider: Mån kl. 9.00 19.00 Tis kl. 9.00 19.00 Ons kl. 11.00 19.00 Tors kl. 9.00 19.00 Fre kl. 9.00 17.00 Lör kl. 10.00 14.00

Läs mer

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012

Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program på Simrishamns bibliotek 2012 Vårens program 2012 Simrishamns bibliotek informerar Fredagssagan 13/1, 3/2, 2/3, 13/4, kl. 14.00 Följ med till sagans skog där troll, prinsessor, drakar och

Läs mer

SPORTLOVS PROGRAM. 5 OS-tävlingar. LINDESBERG 2014 för dig i 4-9:an. ...där alla kan bli vinnare!! (men i vissa fall även andra åldersgrupper) Sälen

SPORTLOVS PROGRAM. 5 OS-tävlingar. LINDESBERG 2014 för dig i 4-9:an. ...där alla kan bli vinnare!! (men i vissa fall även andra åldersgrupper) Sälen Sälen SPORTLOVS PROGRAM LINDESBERG 2014 för dig i 4-9:an (men i vissa fall även andra åldersgrupper) Skridskor Biljard för tjejer ACTIC Hockey utan skridskor? 5 OS-tävlingar Curling Bowling Skytte Pulkarace

Läs mer

VI VILL! för barn 6-10 år + familj. för barn 4-8 år + familj. för barn 5-10 år + familj. för barn 4-7 år + familj. för barn 6-9 år + familj

VI VILL! för barn 6-10 år + familj. för barn 4-8 år + familj. för barn 5-10 år + familj. för barn 4-7 år + familj. för barn 6-9 år + familj Repertoar 2017 / 18 VI ÄR En teatergrupp från Malmö. Sedan 15 år tillbaka har vi producerat teater för barn, unga och vuxna. Idag har vi ett väl förankrat, gott rykte i hela Sverige och en bred repertoar

Läs mer

Sportlov! www.ronneby.se/ung

Sportlov! www.ronneby.se/ung Sportlov! www.ronneby.se/ung Hejsan! Du håller just nu 2012 års sportlovskatalog i din hand. Vi hoppas att just du ska hitta något som kan göra ditt sportlov till något extra. Med vänliga hälsningar Fritidsledarna

Läs mer

TEATERKALASET PARGAS

TEATERKALASET PARGAS SKÄRGÅRDSSTADEN S AARISTOKAUPUNKI TEATERKALASET 11-14.6.2018 PARGAS TEATERKALASET 11-14.6.2018 PARGAS Finlands Svenska Ungdomsförbund FSU r.f. ordnar Teaterkalaset nu för 18:e gången. Teaterkalaset arrangeras

Läs mer

lyckades. Jag fick sluta på dagis och mamma blev tvungen att stanna hemma från jobbet ibland, eftersom jag inte tyckte om de barnflickor som mina

lyckades. Jag fick sluta på dagis och mamma blev tvungen att stanna hemma från jobbet ibland, eftersom jag inte tyckte om de barnflickor som mina Förlåt mig mamma! D et finns bara en människa här på jorden som älskar mig och det är min mamma. Jag är en svår och besvärlig person som jag ofta är fruktansvärt trött på, en människa jag tycker riktigt

Läs mer

Kommunbladet september 2014

Kommunbladet september 2014 Kommunbladet september 2014 Valet 2014 Söndag den 14 september är det val till riksdag, kommun och landsting. När du röstar ska du ta med röstkort och ID-handling, till exempel körkort eller pass. Om du

Läs mer

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010

Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Hip Hip hora Ämne: Film Namn: Agnes Olofsson Handledare: Anna & Karin Klass: 9 Årtal: 2010 Innehållsförteckning Innehållsförteckning 1 Bakrund.2 Syfte,frågeställning,metod...3 Min frågeställning..3 Avhandling.4,

Läs mer

Varför är det viktigt att ditt barn läser?

Varför är det viktigt att ditt barn läser? LUST ATT LÄSA Många av oss föräldrar drar en lättnadens suck när barnen lärt sig läsa och vill börja läsa själva. Och visst är det en milstolpe att fira, men även efter detta har du möjlighet att uppleva

Läs mer

MARIA. 12 16 Januari

MARIA. 12 16 Januari MARIA mininytt 12 16 Januari aktiviteter på MMK 7 9 januari LOKAL MÅNDAG TISDAG ONSDAG TORSDAG FREDAG Aktiviteter Dansklubben 15.00 Film Frukt 16.00 16.00 16.00 16.00 UTE på skolgården SAL 3 Ute-lek Ute-lek

Läs mer

PROJEKTRAPPORT LEKA SPRÅKA LÄRA. Margaretha Karlsson, Gräsö förskola Anna-Lena Lindgren Jorlin, Öregrunds bibliotek 2007 04-27

PROJEKTRAPPORT LEKA SPRÅKA LÄRA. Margaretha Karlsson, Gräsö förskola Anna-Lena Lindgren Jorlin, Öregrunds bibliotek 2007 04-27 Det är vi som medverkar i projektet PROJEKTRAPPORT LEKA SPRÅKA LÄRA Margaretha Karlsson, Gräsö förskola Anna-Lena Lindgren Jorlin, Öregrunds bibliotek 2007 04-27 PROJEKTRAPPORT LEKA SPRÅKA LÄRA GENOMFÖRANDE

Läs mer

Pojke + vän = pojkvän

Pojke + vän = pojkvän Pojke + vän = pojkvän Min supercoola kusin Ella är två år äldre än jag. Det är svårt att tro att det bara är ett par år mellan oss. Hon är så himla mycket smartare och vuxnare än jag. Man skulle kunna

Läs mer

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015

barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 barnhemmet i muang mai måndag 13 april - söndag 10 maj, 2015 I morgon är lugnet över för imorgon är alla barn tillbaks från lovet och vi har dessutom fått nio nya familjemedlemmar. I veckan som kommer

Läs mer

Ta vara på tiden, du är snabbt "för gammal" för att inte behöva ta ansvar.

Ta vara på tiden, du är snabbt för gammal för att inte behöva ta ansvar. Några ord till min Tips och råd från IHL1A, 16 januari 2015 Lev livet medan du kan Tänk ej för mycket på framtiden, ej heller på det förflutna Var snäll mot dem som är snälla mot dig; det lönar sig. Gör

Läs mer

Uppdaterad. Tisdag v 47. Torsdag v 46. Tisdag v 45. Måndag v 43. Tisdag v 42

Uppdaterad. Tisdag v 47. Torsdag v 46. Tisdag v 45. Måndag v 43. Tisdag v 42 Uppdaterad Vill du vara med från starten, rulla då ner till slutet av dokumentet. Nya inlägg alltid först. Tisdag v 47 Utvärdering Avslutning Torsdag v 46 Vattnets kretslopp Tisdag v 45 Kretslopp Tippen

Läs mer