VA-GIS nämnden Sida 1 av 18

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "VA-GIS nämnden Sida 1 av 18"

Transkript

1 VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Översten, Kommunhuset i Höör Onsdagen den 23 april 2014 kl 13:00 14:50 Camilla Källström (M), Ordförande Pelle Skerup (M), Vice ordförande Anders Larsson (C) Hanna Ershytt (C) Gunnar Bergquist (S) Olof Asserfors (S) Hans Frank (FP) Kenneth Kallin (MP) Thomas Andersson, Sekr Rolf Carlsson Åsa Ratcovich Maria Persson Trine Strunck Hedvig Lindgren Josefin Erlandsson Utses att justera Olof Asserfors Paragrafer Justeringens plats och tid Kommunhuset Södergatan 28, 30 april 2014 kl 9:00 Sekreterare Ordförande Thomas Andersson Camilla Källström Olof Asserfors ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Nämnd VA-GIS nämnden Datum då anslaget sätts upp Datum då anslaget tas ned Förvaringsplats för protokollet Kommunhuset Södergatan 28 Underskrift Camilla Källström

2 VA-GIS nämnden Sida 2 av 18 Innehållsförteckning Ärende Sida 52 Upprop Godkännande av föredragningslistan Uppföljning av drift- och investeringsbudget Geoinfo Mittskåne Uppföljning av drift- och investeringsbudget Mittskåne Vatten Projektavstämning Mittskåne Vatten Slutredovisning av investeringsprojekt - Hörby Uppföljning av samverkan Beräkningar av kostnader för slamhantering Hörby Investeringsbudget 2015 för Geoinfo Mittskåne, Höörs kommun Begäran om igångsättningstillstånd Mittskåne Vatten Rutin Anslutningar utanför verksamhetsområde Utökning av verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Råby, Hörby kommun samt begäran om igångsättningstillstånd Förändring av reglemente för VA/GIS-nämnden i Höör och Hörby Yttrande över samrådshandling Stenskogen 2:2 och 2:3, Höörs kommun Föregående protokoll Kurser och konferenser usterande

3 VA-GIS nämnden Sida 3 av Upprop Upprop av ledamöter och ersättare enligt lista genomförs. Samtliga ledamöter är närvarande.

4 VA-GIS nämnden Sida 4 av Godkännande av föredragningslistan Nämnden godkänner föredragningslistan med tillägg av en punkt om kurser och konferenser. Olof Asserfors (s) utses att justera protokollet från mötet. Plats och tid för justeringen är Höörs kommunhus den 30 april 2014 klockan 9:00. Nämndens godkännande av fördragningslista och beslutandes anmälan om jäv. Nämnden utser justerare till protokollet från dagens möte. I tur att justera: Olof Asserfors (s). Ingen ledamot anmäler jäv. En punkt om kurser och konferenser föreslås bli lagd till listan.

5 VA-GIS nämnden Sida 5 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Uppföljning av drift- och investeringsbudget Geoinfo Mittskåne VA-GIS nämnden lägger informationen till handlingarna. Trine Strunck redovisar en uppföljning av drift- och investeringsbudgeten för Geoinfo Mittskåne till och med mars 2014.

6 VA-GIS nämnden Sida 6 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Uppföljning av drift- och investeringsbudget Mittskåne Vatten VA-GIS nämnden lägger informationen till handlingarna. Maria Persson och Hedvig Lindgren lämnar en uppföljning av Mittskåne Vattens investerings- och driftbudget till och med mars 2014.

7 VA-GIS nämnden Sida 7 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Projektavstämning Mittskåne Vatten Informationen läggs till handlingarna. Maria Persson redovisar pågående arbete i Mittskåne Vatten. Avgiftsfakturering och uppföljning av dem som lämnat synpunkter på fakturan enligt nya taxan i Höör. Installation av UV-ljusbehandling vid vattenverket i Hörby. Rörinfodring (relining) och omläggning av serviser i Hörby Påbörjat arbete med VA-utbyggnad av området Ormanäs 2 i Höör.

8 VA-GIS nämnden Sida 8 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Slutredovisning av investeringsprojekt - Hörby VA/GIS-nämnden godkänner slutredovisningen av investeringsprojekt och överlämnar den till ekonomikontoret i Hörby kommun. Projekt: Parkgatan projektering/ombyggnad VA Samtliga huvudledningar för vatten, dagvatten och spill utmed sträckan mellan Slagtoftavägen och Idrottsgatan har ersatts av nya ledningar. i kom.styr AU Budget Utgift Resultat 123/ kr kr kr

9 VA-GIS nämnden Sida 9 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Uppföljning av samverkan VA-GIS nämnden beslutar att uppdra till Geoinfo att informera berörd personal i Hörby om förseningen av driftsättningen av Geosecma samt att en uppföljning och rapportering till nämnden görs av den försenade driftsättningen och dess konsekvenser för perioden maj - oktober Nämnden tackar i övrigt för informationen och lägger den till handlingarna. Information om samverkan mellan Hörby och Höör. GEOINFO MITTSKÅNE Trine Strunck redogör för samverkan inom GIS- och kartområdet. Driftsättningen av Geosecma i Hörby dröjer ytterligare. Den planerade starten i januari ser nu ut att bli av först i september/oktober. Det finns därför i dagsläget inte uppdaterade uppgifter tillgängliga. Handläggare som har behov av kartmaterial och aktuella uppgifter från kartan drabbas i sitt arbete. Bland annat är det svårt att fullfölja uppdraget gentemot Lantmäteriet. Det finns behov att informera berörd personal om förseningen. MITTSKÅNE VATTEN Maria Persson meddelar att samverkan nu fungerar bra och att det inte finns något nytt att rapportera.

10 VA-GIS nämnden Sida 10 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Beräkningar av kostnader för slamhantering Hörby Informationen läggs till handlingarna. Kostnaderna för slamhanteringen i Hörby har beräknats. Resultatet av beräkningarna redovisas.

11 VA-GIS nämnden Sida 11 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Investeringsbudget 2015 för Geoinfo Mittskåne, Höörs kommun VA/GIS Nämnden godkänner investeringsbudgeten enligt förslag, för Geoinfo Mittskåne Höörs kommun, under verksamhetsåret Geoinfo Mittskåne ges i uppdrag att fortsätta utreda alternativet med leasing av instrument. Förslag på investeringsbudget är framtagen för verksamhetsåret 2015 för Geoinfo Mittskåne, Höörs kommun. Ett alternativ med leasing av instrument redovisas som jämförelse med investering av instrument. Yrkanden Camilla Källström (m) föreslår att nämnden godkänner förslag till investeringsbudget för Geoinfo Mittskåne Höörs kommun, enligt förslag samt att tillägga att uppdra till enheten att fortsätta utreda alternativet med leasing av instrument. sunderlag Investeringsbudgeten 2015 VEP Investeringskalkyl mätinstrument

12 VA-GIS nämnden Sida 12 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Begäran om igångsättningstillstånd Mittskåne Vatten VA/GIS-nämnden beslutar att godkänna renovering och ombyggnad av Osbyholms pumpstation på kr samt att överlämna förslag till kommunstyrelsens arbetsutskott i Hörby kommun att bevilja igångsättningstillstånd för projektet. Medel tas ur investeringsbudget för Mittskåne Vatten, Hörby. VA/GIS-nämnden beslutar vidare att godkänna inköp av två cisterner för kr samt att överlämna förslag till kommunstyrelsens arbetsutskott i Hörby kommun att bevilja igångsättningstillstånd för investeringen. Medel tas ur investeringsbudget för Mittskåne Vatten, Hörby. Projekt: Renovering och ombyggnad av Osbyholms pumpstation Osbyholms pumpstation är en av de större pumpstationerna och denna är i behov av renovering. Främst behöver pumpsumpen gjutas om men i samband med detta kommer även ett mellandäck tas bort med anledning av arbetsmiljön. Pumpar, ventilation och värmesystem kommer också att ses över. Beräknad kostnad för projektet uppgår till kr. Projekt: Inköp av cistern för Ecopar (drivmedel till reservkraft) Reservkraft har köpts in till VA- anläggningarna och dessa drivs med drivmedlet Ecopar. Ecopar används istället för diesel eftersom det inte i samma utsträckning kan skada vattentäkter eller recipienter vid eventuella läckage. En cistern för förvaring av Ecopar behövs samt en för transport. Beräknad kostnad för investeringen uppgår till kr.

13 VA-GIS nämnden Sida 13 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Rutin Anslutningar utanför verksamhetsområde VA/GIS-nämnden godkänner förslaget till rutin för anslutningar utanför verksamhetsområde för Mittskåne Vattens arbetsområde. Rutinen ska gälla från Med anledning av bildandet av Mittskåne Vatten finns det ett behov att upprätta rutiner för organisationen för att säkerställa att alla kunder i båda kommunerna behandlas på samma sätt. Rutinen syftar till att Lagen (2006:412) om allmänna vattentjänster följs i samband med att anslutningar utanför verksamhetsområde erbjuds. Kortfattat gäller att VA-kollektivet inte får subventionera en anslutning som inte ligger inom beslutat verksamhetsområde, utan dessa anslutningar måste alltid bära sina egna kostnader. sunderlag Rutin Anslutningar utanför verksamhetsområde

14 VA-GIS nämnden Sida 14 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Utökning av verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Råby, Hörby kommun samt begäran om igångsättningstillstånd VA/GIS-nämnden godkänner utökningen av verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Råby, Hörby kommun enligt förslag samt att hemställa kommunstyrelsens arbetsutskott i Hörby kommun att bevilja igångsättningstillstånd på kr för att ansluta fastigheterna. Medel tas ur investeringsbudget för Mittskåne Vatten, Hörby. Förslag till nytt verksamhetsområde för vatten och spillvatten i Råby, Hörby kommun, innebär en utökning av verksamhetsområdets omfattning och Mittskåne Vattens åtagande i tillhandahållande av vattentjänster. Utökning görs då fastigheterna ligger i direkt anslutning till befintligt verksamhetsområde vilket enligt Lagen (2006:412) om allmänna vattentjänster ingår i samma helhet. Enligt Lagen om allmänna vattentjänster skall kommunen bestämma det verksamhetsområde inom vilket vattentjänster behöver ordnas. De aktuella vattentjänsterna är tillhandahållande av vatten samt bortledande av dagvatten gata, dagvatten fastighet och spillvatten. Det kan finnas behov av olika vattentjänster inom olika geografiska områden vilket gör att verksamhetsområdet för respektive vattentjänst kan se olika ut. Nytt tillkommande verksamhetsområden för vatten och spillvatten i Råby Hörby kommun och vilka fastigheter som berörs framgår av karta. sunderlag Karta över föreslaget verksamhetsområde för vatten och spillvatten.

15 VA-GIS nämnden Sida 15 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Förändring av reglemente för VA/GIS-nämnden i Höör och Hörby VA/GIS Nämnden godkänner ändringen av reglementet och lämnar över förslaget till kommunfullmäktige i Höörs och Hörby kommuner. Med anledning av att 5 i Reglementet hänvisar till fel paragraf i PBL föreslås förändring i Reglementet. Enligt lagen om lägenhetsregister (2006:378) ska kommunfullmäktige tilldela en nämnd uppgiften att besluta i ärenden om fastställande av belägenhetsadress och lägenhetsnummer. För att Geoinfo Mittskåne ska kunna genomföra ovanstående föreslås förändring i Reglementet. sunderlag Reglemente VA/GIS Nämnden Höör och Hörby, ändring

16 VA-GIS nämnden Sida 16 av 18 Dnr VA-GIS 2014/ Yttrande över samrådshandling Stenskogen 2:2 och 2:3, Höörs kommun VA/GIS-nämnden beslutar att låta Mittskåne Vattens yttrande utgöra nämndens och överlämna det till kommunstyrelsen i Höör. VA/GIS-nämnden har fått samrådshandling för detaljplan för Stenskogen 2:2 och 2:3 i Höörs kommun för yttrande. Syftet med planen är att möjliggöra ny bostadsbebyggelse på fastigheterna Stenskogen 2:2 och 2:3 i direkt anslutning till befintlig bebyggelse. YTTRANDE Fastigheterna kommer att ligga inom verksamhetsområde för vatten, spillvatten, dagvatten gata och dagvatten fastighet. Mittskåne Vatten ser inga tekniska svårigheter med att ansluta de framtida fastigheterna enligt samrådshandlingen. Mittskåne Vatten är positiv till lokalt omhändertagande av dagvatten i enlighet med dagvattenpolicyn, vilket förordas för planområdet. sunderlag Planhandlingar för del av Stenskogen 2:2 och 2:3

17 VA-GIS nämnden Sida 17 av Föregående protokoll Protokollet läggs till handlingarna. Protokollet från föregående möte den 18 mars 2014, anmäls till nämnden.

18 VA-GIS nämnden Sida 18 av Kurser och konferenser Anmälan av aktuella och uppföljning av genomförda kurser och konferenser. Till dagens möte är inga kurser och konferenser anmälda och ingen har någon att följa upp.

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18

VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 VA-GIS nämnden Sida 1 av 18 Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Hörby, Christian Kruse Tisdagen den 20 maj 2014 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), Ordförande Pelle Skerup (M), Vice ordförande

Läs mer

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30

Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 2015-12-08 1 (22) Plats och tid Hörby kommunhus, Victoria Benedicktsson 2 Tisdagen den 8 december 2015 kl 12:30 15:30 ande Övriga närvarande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande

Läs mer

Höörs kommunhus, rum Översten Onsdagen den 28 januari 2015 kl 13:00 15:40

Höörs kommunhus, rum Översten Onsdagen den 28 januari 2015 kl 13:00 15:40 2015-01-28 1 (24) Plats och tid ande Övriga närvarande Höörs kommunhus, rum Översten Onsdagen den 28 januari 2015 kl 13:00 15:40 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Göran

Läs mer

Hörby kommunhus, Victoria Benedictsson Tisdagen den 25 augusti 2015 kl 13:00 16:00

Hörby kommunhus, Victoria Benedictsson Tisdagen den 25 augusti 2015 kl 13:00 16:00 2015-08-25 1 (16) Plats och tid ande Hörby kommunhus, Victoria Benedictsson Tisdagen den 25 augusti 2015 kl 13:00 16:00 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande, 57-65 Göran

Läs mer

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45

Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 2016-10-18 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Höörs Kommunhus, Översten Tisdagen den 18 oktober 2016 kl 13:00 15:45 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Gunnar

Läs mer

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00

Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 2016-08-30 1 (19) Plats och tid Hörby sportcenter, Byggmästareg 6 Tisdagen den 30 augusti 2016 kl 13:00 ande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande, 182-190 Göran Dahlgren

Läs mer

Thomas Andersson. Camilla Källström. Gunnar Bergquist. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Thomas Andersson. Camilla Källström. Gunnar Bergquist. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 2015-05-26 1 (18) Plats och tid ande Mötet inleds på Karlsviks vattenverk med visning av verket och förevisning av GIS-utrustning och arbetsmetoder. Fortsättning i Kommunhuset i Höör Tisdagen den 26 maj

Läs mer

Hörby kommunhus, Victoria Benedictson Tisdagen den 10 mars 2015 kl 13:00 15:30

Hörby kommunhus, Victoria Benedictson Tisdagen den 10 mars 2015 kl 13:00 15:30 2015-03-10 1 (21) Plats och tid ande Övriga närvarande Hörby kommunhus, Victoria Benedictson Tisdagen den 10 mars 2015 kl 13:00 15:30 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande

Läs mer

Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Ellinor Dahlgren (S) Gunnar Bergquist (S) Bengt Hedlund (SPI) Roger Persson (S)

Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Ellinor Dahlgren (S) Gunnar Bergquist (S) Bengt Hedlund (SPI) Roger Persson (S) 2018-09-04 1 (19) Plats och tid Hörby kommun, Kommunhuset, Victoria Benedictsson 2 Tisdagen den 4 september 2018 kl 13:00 15:00, ajournering 14:15-14:30 ande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson

Läs mer

Onsdagen den 13 februari 2019 kl 13:00 15:25

Onsdagen den 13 februari 2019 kl 13:00 15:25 2019-02-13 1 (22) Plats och tid Teminalvägen 1 Onsdagen den 13 februari 2019 kl 13:00 15:25 ande Bengt Hedlund (SPI), Ordförande Gunnar Sundström (L), 1:e vice ordförande Jonas Engman (SD) Alve Andersson

Läs mer

Måndagen den 19 oktober 2015 kl 15:00 17:20

Måndagen den 19 oktober 2015 kl 15:00 17:20 2015-10-19 1 (17) Plats och tid Gatukontorets lokaler, Verkstadsgatan 2 Måndagen den 19 oktober 2015 kl 15:00 17:20 ande Marianne Ragntoft (S), ordförande Ingemar Kristensson (M), 2:e vice ordf, 71-72

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-10-14. Höörs kommunhus, Översten Tisdagen den 14 oktober 2014 kl 13:00

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-10-14. Höörs kommunhus, Översten Tisdagen den 14 oktober 2014 kl 13:00 D! HÖRBY m Höörs W kommun 1 (21) Plats och tid ande Höörs kommunhus, Översten Tisdagen den 14 oktober 2014 kl 13:00 Camilla Kälisttöm (M), Ordförande Pelle Skerup (M), Vice ordförande Anders Larsson (C)

Läs mer

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30

Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 2015-03-09 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset, Överrsten Måndagen den 9 mars 2015 kl 18:00 21:30 Hanna Ershytt (C), ordförande Marianne Ragntoft (S), 1:e vice ordf Ingemar Kristensson

Läs mer

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00

Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 2015-01-07 1 (12) Plats och tid ande Kommuhuset, rum Dalen Onsdagen den 7 januari 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP), 2:e vice ordf

Läs mer

Ringsjörummet Kommunhuset Höör Tisdagen den 2 februari 2016 kl 13:00 15:40

Ringsjörummet Kommunhuset Höör Tisdagen den 2 februari 2016 kl 13:00 15:40 2016-02-02 1 (27) Plats och tid ande Ringsjörummet Kommunhuset Höör Tisdagen den 2 februari 2016 kl 13:00 15:40 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Göran Dahlgren (S)

Läs mer

Tisdagen den 7 februari 2017 kl 13:00 15:40

Tisdagen den 7 februari 2017 kl 13:00 15:40 2017-02-07 1 (21) Plats och tid Höör Mejerigatan 6 Tisdagen den 7 februari 2017 kl 13:00 15:40 ande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Ellinor Dahlgren (S) Gunnar Bergquist

Läs mer

KALLELSE. Teminalvägen 1, Höör Onsdagen den 13 februari 2019 kl 13:00

KALLELSE. Teminalvägen 1, Höör Onsdagen den 13 februari 2019 kl 13:00 KALLELSE 2019-02-06 1 (22) Plats och tid Kallade ledamöter För kännedom Övriga kallade Teminalvägen 1, Höör Onsdagen den 13 februari 2019 kl 13:00 Bengt Hedlund (SPI), Ordförande Gunnar Sundström (L),

Läs mer

Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15

Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15 2019-06-11 1 (19) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset Översten Tisdagen den 11 juni 2019 kl 18:00 21:15 Ingemar Kristensson (C), ordförande Christina Pehrson (L), 1:e vice ordf Marianne Ragntoft

Läs mer

Tisdagen den 3 april 2018 kl 13:00 15:00. Jan Lind (SD)

Tisdagen den 3 april 2018 kl 13:00 15:00. Jan Lind (SD) 2018-04-03 1 (26) Plats och tid Hörbys kommunhus, Victoria Benedictsson 2 Tisdagen den 3 april 2018 kl 13:00 15:00 ande Övriga Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Jacob

Läs mer

Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50

Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50 2017-09-13 1 (9) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, konferenslokal Översten Onsdagen den 13 september 2017 kl 16:15 16:50 Göran Dahlgren (S), Ordförande Bo Hansson (M), I:e vice ordförande Lena Johansson

Läs mer

Hörby kommunhus Christian Kruse Tisdagen den 15 mars 2016 kl 13:00 15:30

Hörby kommunhus Christian Kruse Tisdagen den 15 mars 2016 kl 13:00 15:30 2016-03-15 1 (25) Plats och tid ande Övriga närvarande Hörby kommunhus Christian Kruse Tisdagen den 15 mars 2016 kl 13:00 15:30 Camilla Källström (M), ordförande Göran Dahlgren (S) Bengt Hedlund (SPI)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll 2015-02-24 1(9) Nämnden för samhällsplanering. Sammanträdesdatum 2015-02-24 1(9) Plats och tid Sammanträdesrummet Salen, Alvesta 2015-02-24 kl. 13.30-16.30 Justerade paragrafer 11-17 Beslutande Anita Lindstedt (S), 1e vice ordf. Bengt Gustavsson (S) Rickard Björkman

Läs mer

Kommunhuset Översten Måndagen den 17 oktober 2016 kl 18:00 21:15

Kommunhuset Översten Måndagen den 17 oktober 2016 kl 18:00 21:15 2016-10-17 1 (20) Plats och tid ande Kommunhuset Översten Måndagen den 17 oktober 2016 kl 18:00 21:15 Hanna Ershytt (C), ordförande Marianne Ragntoft (S), 1:e vice ordf Olle Iding (M), 2:e vice ordf Olof

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 1 (13) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 22 maj 2014 kl 18:00 19:30 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders

Läs mer

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35

Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 2015-04-21 1 (19) Plats och tid ande Kommunhuset, Dalen Tisdagen den 21 april 2015 kl 18:00 21:35 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Linda Andersson (S) Adele Olander

Läs mer

Kommunhuset Översten Måndagen den 14 mars 2016 kl 18:00 22:00

Kommunhuset Översten Måndagen den 14 mars 2016 kl 18:00 22:00 2016-03-14 1 (20) Plats och tid ande Kommunhuset Översten Måndagen den 14 mars 2016 kl 18:00 22:00 Hanna Ershytt (C), ordförande Marianne Ragntoft (S), 1:e vice ordf Olle Iding (M), 2:e vice ordf Bo Strandh

Läs mer

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: KF Dnr: Ks 2014/180 Sid: 1

FÖRFATTNINGSSAMLING Beslut: KF Dnr: Ks 2014/180 Sid: 1 Beslut: KF 2014-06-23 91 Dnr: Ks 2014/180 Sid: 1 REGLEMENTE FÖR VA/GIS NÄMNDEN HÖÖR OCH HÖRBY Antaget av kommunfullmäktige i Höörs kommun den 24 september 2014 5 9, och i Hörby kommun den 23 juni 2014

Läs mer

Kommunhuset Översten Tisdagen den 29 augusti 2017 kl 18:00

Kommunhuset Översten Tisdagen den 29 augusti 2017 kl 18:00 2017-08-29 1 (15) Plats och tid ande Kommunhuset Översten Tisdagen den 29 augusti 2017 kl 18:00 Hanna Ershytt (C), ordförande Olle Iding (M), 2:e vice ordf Olof Asserfors (S) Bo Strandh (M) Ismo Pääkkönen

Läs mer

44 FÖREDRAGNINGSLISTA

44 FÖREDRAGNINGSLISTA 44 FÖREDRAGNINGSLISTA Datum Sida 2015-04-16 16 (20) KOMMUNFULLMÄKTIGE Dnr KSF 2014/278 11 Svar på motion Om förändring av VAtaxan från Anette Bächi (MP) Förslag till beslut Kommunfullmäktige beslutar Avslå

Läs mer

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00

Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 2016-04-12 1 (9) Plats och tid Beslutande Höörsalen Tisdagen den 12 april 2016 kl 08:30 11:00 Stefan Lissmark (S) Anna Palm (M) Fredrik Hanell (MP) Susanne Asserfors (S) Maria Truedsson (MP) Christer Olsson

Läs mer

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

ÖVERKALIX KOMMUN Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2013-02-25 22 Tid och plats Måndagen den 25 februari 2013 kl. 10.00-11.00 sammanträdesrum 2, kommunförvaltningen i Överkalix Beslutande Birgitta Persson (s) Anne Jakobsson(s) Gunnar Liljebäck

Läs mer

Kommunhuset Översten Måndagen den 31 augusti 2015 kl 18:00

Kommunhuset Översten Måndagen den 31 augusti 2015 kl 18:00 2015-08-31 1 (18) Plats och tid ande Kommunhuset Översten Måndagen den 31 augusti 2015 kl 18:00 Hanna Ershytt (C), ordförande Marianne Ragntoft (S), 1:e vice ordf Ingemar Kristensson (M), 2:e vice ordf

Läs mer

Tisdagen den 10 oktober 2017 kl 13:00 14:45

Tisdagen den 10 oktober 2017 kl 13:00 14:45 2017-10-10 1 (19) Plats och tid Höör, Mejerigatan 4 Tisdagen den 10 oktober 2017 kl 13:00 14:45 ande Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Gunnar Bergquist (S), 75 Jacob

Läs mer

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30

Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (12) Plats Sammanträdesrum UKF, kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 18 juni 2014, 15.00-17.30 Beslutande Robert Wenglén (M) Yvonne Andreasson (FP) Richard Jerneborg (M) Mozghan

Läs mer

Hörby kommunhus, Kristian Kruse Tisdagen den 24 maj 2016 kl 13:00 15:50

Hörby kommunhus, Kristian Kruse Tisdagen den 24 maj 2016 kl 13:00 15:50 2016-05-24 1 (31) Plats och tid ande Hörby kommunhus, Kristian Kruse Tisdagen den 24 maj 2016 kl 13:00 15:50 Camilla Källström (M), ordförande Anders Larsson (C), vice ordförande Göran Dahlgren (S) Gunnar

Läs mer

Grästorps kommun Allmänna utskottet

Grästorps kommun Allmänna utskottet Sidan 1 av 15 Plats och tid Kents rum, Grästorp, kl 13.00 15:45 Beslutande Ordinarie Kent Larsson (M) Göran Enström (S) Dag Hardyson (L) Kent Hansson (M) Maria Toll (C) Svante Classon (C) Jens Persson

Läs mer

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00

Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 2015-03-24 1 (17) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset rum Dalen Tisdagen den 24 mars 2015 kl 18:00 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Maria Truedsson (MP),

Läs mer

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156

Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Terese Borg, ekonom, 142-145 Catarina Påhlman, IFO-chef, 144, 146-156 Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2011-12-21 1 (16) Plats och tid Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum, kl. 15.00-16.00 Beslutande Tommy Edenholm (KV), ordf. Åsa Carlsson (FP) Övriga deltagare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(15) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-17.00. Paus klockan 14.50-14.55. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Lisa

Läs mer

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson

22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp. Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson Tid och plats 22 mars 2019, kl. 15:00 i IT-centrum, Tierp Paragrafer 1-5 Utses att justera Marie Larsson ande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Marie Larsson ande ersättare Övriga

Läs mer

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 12 december 2013 kl 18:00

Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 12 december 2013 kl 18:00 1 (14) Plats och tid ande Övriga närvarande Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset Torsdagen den 12 december 2013 kl 18:00 Jessica Ashworth (M), Ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders Magnhagen

Läs mer

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15

Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 2015-12-15 1 (23) Plats och tid ande Höjden, Kommunhuset Tisdagen den 15 december 2015 kl 18:00 21:15 Anders Magnhagen (S), ordförande Jessica Ashworth (M), 1:e vice ordf Camilla Hindersson (S) Adele Olander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2018-08-29, kl. 08:00-12:45 Sammanträdesdatum s. 1 (6) Beslutande Övriga deltagare Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco Andersson (L) Lisa

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Sida 1 (15) Plats och tid Svarvaren, måndagen den 12 november 2018 kl 16:30-19:00 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Kenneth Grad

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten Arvodesberedningen SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Datum 2018-01-12 Sida 1(6) Plats och tid A-salen, kl. 15.00 15.40 Beslutande Ledamöter Bo Jönsson (MP), ordförande Mats Tell (S) Johan Larsson (M) Kerstin Nylander

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (9) Plats Lomma kommunhus, Stora sessionssalen Tid 2019-04-15, kl. 17:00-17:32 Sammanträdesdatum s. 1 (9) Beslutande Övriga deltagare Lennart Månsson (M) Bert Larsson (M) Emma Köster (M) Gun Larsson (L) Rune

Läs mer

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL)

Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Plats och tid Modellvägen 2, kl 13:15-16:00 Beslutande Patrik Sundin (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Johan Thomasson (M) Maarit Hessling (M), ersättare för Mikael Karlsson (KL) Övriga

Läs mer

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden

GULLSPÅNGS KOMMUNER Sammanträdesdatum Sida IT-nämnden IT-nämnden 2017-05-29 25 Plats och tid Kommunhuset, Röda rummet, Töreboda, måndagen den 29 maj 2017, klockan 8.30 9.20 Beslutande Johan Abrahamsson (M), ordförande, Mariestads kommun Bengt Sjöberg (M),

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl :10 Sammanträdesdatum s. 1 (20) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 08.30 11:10 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M) Britt Hjertqvist (L) Lena Forsberg (M) Anders Widesjö

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-03-20 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 13.00 16.00 ande Lillemor Larsson (V), ordförande Hans Bolin (S) ersätter Anders Englund (S) Anne Karlén Hellgren (S) ersätter

Läs mer

PROTOKOLL

PROTOKOLL Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Måndagen den 9 april 2018 kl 17.00 18.10 i konferenssal Vällingen, Nykvarns kommunhus. Anders Jönsson (M), ordförande

Läs mer

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN

REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN 1 (6) AKK2014/90-55 REGLEMENTE FÖR SAMHÄLLSBYGGNADSNÄMNDEN BERGSLAGEN Antaget av kommunfullmäktige i Hällefors 2016-06-28 Antaget av kommunfullmäktige i Lindesberg 2016-06-21 Antaget av kommunfullmäktige

Läs mer

Kraftgatan 3, Hörby Måndagen den 18 mars 2019 kl. 13:00

Kraftgatan 3, Hörby Måndagen den 18 mars 2019 kl. 13:00 KALLELSE 2019-03-13 1 (20) VA/RÄDDNINGSTJÄNSTNÄMNDEN Plats och tid Kallade ledamöter Kraftgatan 3, Hörby Måndagen den 18 mars 2019 kl. 13:00 Bengt Hedlund (SPI), Ordförande Gunnar Sundström (L), 1:e vice

Läs mer

Bildningsnämnden (14)

Bildningsnämnden (14) Bildningsnämnden 2017-01-23 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet kl. 14.00 16.00 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Per Aspengren (S) ersätts av Hans Bohlin (S) Anders Englund (S) Jan-Olof

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid: Stadshuset, sammanträdesrum 429, Onsdagen den 28 oktober 2009 kl 08.30 10.25 Beslutande: Lennart Engström (KD),tjg ordförande Göran Larsson (M) Liss Böcker (C) Eva Kullenberg (FP), tjg

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L)

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond (M) Robert Beronius (L) 1(10) Plats och tid ande Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.00 Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Mats Wilzén (MP) Bino Drummond

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Sammanträdesdatum s. 1 (5) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Alnarp Tid kl. 17.00-17.30 Beslutande Alf Michelsen (M) ordförande 37-39 Lennart Månsson (M) vice ordförande 37-39 Bengt Håkansson

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson (S) Anders Backman (C) Tid och plats 9 april 2019, kl. 14:00-14:30, IT-centrum Cassiopeia, Tierp Paragrafer 9-12 Utses att justera Olof Nilsson Beslutande Ledamöter Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S) Olof Nilsson

Läs mer

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare

Lennart Hermansson, teknik- och fritidschef, 56-60 och 62 Björn Thorsson, enhetschef, 62 1 Christian Bagan, kommunsekreterare 1(10) Plats och tid Kommunhuset, lokal: Kulltorp, kl 15.00-17.20 Beslutande Nicklas Huuva (KD), ordförande Bengt-Göran Johansson (S), 1:e vice ordförande LarsÅke Magnusson (KD) ersätter Karolina Sköld

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden

MULLSJÖ KOMMUN Socialnämnden Socialnämnden Sammanträdesdag 2015-04-07 Innehåll 55 Tillkommande/utgående ärenden och godkännande av föredragningslista... 67 56 Redovisning av delegationsbeslut... 68 57 Anmälan av utskottsprotokoll...

Läs mer

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl

Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Önnerup Tid kl. 8.30-12.00 Beslutande Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande Lena Forsberg (M),

Läs mer

Kommunhuset Översten Tisdagen den 31 januari 2017 kl 18:00 20:20

Kommunhuset Översten Tisdagen den 31 januari 2017 kl 18:00 20:20 2017-01-31 1 (17) Plats och tid ande Kommunhuset Översten Tisdagen den 31 januari 2017 kl 18:00 20:20 Hanna Ershytt (C), ordförande Marianne Ragntoft (S), 1:e vice ordf Olle Iding (M), 2:e vice ordf Olof

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll

Samhällsbyggnadsnämndens protokoll sid 1/10 Datum: Torsdag den 14 juni Tid: 18:00 20:45 Plats: Elfkungen, Lilla Edets kommunhus Justeringsdag: Måndag den 18 juni Paragrafer: 34-41 Utses att justera: Jörgen Andersson (c) Underskrifter: Sekreterare

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden Plats och tid Rankåsstugan måndagen den 7 november 2016 kl 17:00-18:10 ande Per Gren (S), Ordförande Per-Olof Qvick (M), 1:e vice ordförande Thomas Carlsson (S) Liselott Nydén (S) Orvar Andersson (KD)

Läs mer

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista

Protokoll 1. Se bifogad uppropslista Protokoll 1 Plats och tid Timrå kommunhus 17:00-17.50 ande Övriga närvarande Se bifogad uppropslista Annica Sjödin, kommunsekreterare Sten Ekström, revisionens ordförande, 22 Utses att justera Benny Eriksson

Läs mer

Ärendelista. Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

Ärendelista. Överförmyndarnämnd i södra Lappland Sorsele, Storuman, Dorotea, Åsele och Lycksele kommuner SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Stadshuset Lycksele, klockan 13.00-14.30 ande Ledamöter Elis Ivarsson, ordförande Eva Strömberg ersättare för Peter Danielsson Margareta Berg Eva Borgström ersättare för Gun-Brith Stenvall

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (6) Sammanträdesdatum s. 1 (6) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid Onsdagen den 7 september 2016 kl. 08.00-12.50 Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Christian Idström (M) Remco

Läs mer

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S), vice ordförande Olof Nilsson (S) Anders Beckman (C) Staffan Nygren (KD) Lennart Owenius (M)

Sara Sjödal (C), ordförande Peter Evansson (S), vice ordförande Olof Nilsson (S) Anders Beckman (C) Staffan Nygren (KD) Lennart Owenius (M) Tid och plats Paragrafer Bevis om anslag Protokollets förvaringsplats Utses att justera ande Ledamöter 6 september 2019, kl. 13:30 16:00, ajournering kl. 14:45 14:55, IT-centrum Cassiopeia, Tierp 18-24

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (7) Sammanträdesdatum s. 1 (7) Plats Sammanträdesrum Önnerup, Kommunhuset i Lomma Tid kl. 10:00-12:00 Beslutande Anders Berngarn (M) Christian Idström (M) Lars Arheden (M) Remco Andersson (FP) Lisa Bäck (S)

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 08.30-09.45 Beslutande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI), 1:e vice ordförande Ida Bornlykke (S), 2:e vice ordförande Figge Bergqvist

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50.

Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (10) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö. Tisdag 26 mars 2013 kl. 08:15-11:50. Beslutande Stig Eng (C) Ordförande Monica Olsson (S)

Läs mer

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14)

Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Bildningsnämnden 2015-05-18 1(14) Plats och tid Kommunhuset, nämndrummet, kl. 13.00 16.15 Beslutande Lillemor Larsson (V) ordförande Birgitta Persson (S) ersätter Per Aspengren (S) Steinar Ruud (S) 73-82,

Läs mer

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M)

Christer Söderberg (S) Kenneth Jonsson (V) ej 35 Monica Granath (M) Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Sessionssalen, Kl. 15.00-17.00 med ajournering kl 16.00-16.15 Beslutande Ledamöter Magnus Wallengren (V), ordf Cecilia Koch Danielsson (FP), vice ordf Helen

Läs mer

Kommunhuset lokal Dalen Torsdagen den 18 september 2014 kl 18:00 20:00

Kommunhuset lokal Dalen Torsdagen den 18 september 2014 kl 18:00 20:00 1 (15) Plats och tid ande Övriga närvarande Kommunhuset lokal Dalen Torsdagen den 18 september 2014 kl 18:00 20:00 Jessica Ashworth (M), ordförande Harriet Paulsson (C), 1e vice ordförande Anders Magnhagen

Läs mer

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M)

Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund (M) Nils Matsson (M) 1(6) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 14.00-15.30 ande Ledamöter Hanna Stymne Bratt (S), ordförande Patrik Dahl (C) Bo Blideman (MP) Sören Forslund

Läs mer

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB

ANSLAG Avesta Vatten och Avfall AB Plats och tid Bjurfors Hotell och Konferens, 11 juni Kl 09.00-12.00 Beslutande Patrik Engström (S), ordförande Mia Bergkvist (S) Tord Birgersson (V) Lennart Karlsson (M) Christer Bergkvist (C), ersättare

Läs mer

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 20 augusti 2015, 15.00 17.00

Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 20 augusti 2015, 15.00 17.00 PLATS OCH TID ANDE LEDAMÖTER TJG ERSÄTTARE Kommunhuset, lokal Mellanfryken, torsdag 20 augusti 2015, 15.00 17.00 Berndt Björkman (C), ordförande Jan Fallström (M), vice ordförande Maj-Britt Tibo (S) Dragan

Läs mer

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden

PROTOKOLL Barn- och utbildningsnämnden Barn- och utbildningsnämnden Sida 1 av 11 Sida 1 av 11 Tid och plats Onsdagen den 18 februari kl. 18:00-21:00 Gruesalen, Mejerigatan 1, Bjuv Beslutande Ledamöter Övriga närvarande Ersättare Ann-Sofie Fridehjelm

Läs mer

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd

105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 2015-04-13 1 ÄRENDEFÖRTECKNING Paragraf nr Ärenderubrik 105 Förskolan Funäsdalen, finansiering och igångsättningstillstånd 106 Erbjudande ungdomskort Länstrafiken i Jämtlands Län 2015-04-13 2 Plats och

Läs mer

Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 Samhällsbyggnadsnämnden 2019-04-10 41 Budget 2020-2022... 3 42 Ekonomi och budgetuppföljning... 4 43 Medborgarförslag Området mellan riksväg 70 och järnvägen i centrala Säter... 5 44 Renhållningstaxa...

Läs mer

Justering av kommunfullmäktiges beslut avseende Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp

Justering av kommunfullmäktiges beslut avseende Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp 1(1) KOMMUNSTYRELSEN PROTOKOLL Sammanträdesdatum: 2017-02-27 44 Justering av kommunfullmäktiges beslut 2017-01- 18 9 avseende Utökning av verksamhetsområde för vatten och avlopp Dnr 2016-000453 Beslut

Läs mer

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Vård- och omsorgsnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(10) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl. 08.30-09.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Agneta Lenander (V) Eva Olofsson (C) Anna Berg von Linde (M), tjg. ers. för Stefan Pettersson

Läs mer

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande

Kultur- och fritidsnämnden. Kultur- och fritidsnämndens kansli. Ordförandes signatur Justerandes signatur Utdragsbestyrkande 1(12) Plats och tid Svedala kommunhus, Naverlönnsalen, onsdagen den 8 februari 2017 kl 18:30 ande Ledamöter Se närvarolista på sida 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista på sida 2 Övriga närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (8) Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl Sammanträdesdatum s. 1 (8) Plats Kommunhuset i Lomma, sammanträdesrum Fjelie Tid kl. 08.30 12.05 Beslutande Övriga deltagare Sofia Forsgren-Böhmer (M), ordförande Britt Hjertqvist (L), vice ordförande

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum s. 1 (11) Plats Lomma kommunhus, Önnerup Tid 2017-03-29, kl. 08:00-12:05 Sammanträdesdatum s. 1 (11) Beslutande Anders Berngarn (M) Robert Wenglén (M) Mozhgan Zachrison (M) Remco Andersson (L) Lisa Bäck (S) ordförande

Läs mer

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll

Halmstads kommun Sammanträdesprotokoll Kulturnämnden 2019-01-30 1(13) Plats och tid Hotel Skansen Båstad, 30 januari 2019 kl 13:15-14:45 ande Ledamöter Anna Ginstmark (C), Ordförande Eva-Marie Paulsson (S), 1:e vice ordförande Bengt Kjellgren

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Kommunstyrelsens arbetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(18) Plats och tid Örestensrummet, kommunhuset, Kinna, klockan 13.30-16.40. Paus klockan 15.10 15.25. Beslutande M Tomas Johansson C Leif Sternfeldt MBP Henry Sandahl S Peter

Läs mer

Roland Waern (m), ordförande Raymond Asp (s) Gunilla Sshollin-Borg (mp)

Roland Waern (m), ordförande Raymond Asp (s) Gunilla Sshollin-Borg (mp) HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Beslutande Studiebesök på Ruda ARV och Kommunhuset kl.13.00-16.00 Roland Waern (m), ordförande Raymond Asp (s) Gunilla Sshollin-Borg (mp) Övriga

Läs mer

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32)

Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott (32) Barn- och ungdomsnämndens arbetsutskott 2014-10-29 1 (32) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Barn- och ungdomskontorets sammanträdesrum Kl. 13:00-15:30 Tommy Edenholm (KV) ordförande Maria Hedin

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, onsdag 5 december 2018, kl. 15.00 15.30 BESLUTANDE LEDAMÖTER ÖVRIGA EJ TJG ERSÄTTARE Björn Tolen (C), ordförande Christina Bertilsson (M), vice ordförande

Läs mer

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare

Petra Wahlqvist, controller Sara Yousef, sekreterare Estefanía Luna Delgado, sekreterare 1(7) Plats och tid Norrtäljesalen, torsdagen den 1 juni 2017 kl 10:00-10:25 Beslutande Ledamöter Louise Branting (C), ordf. Nils Matsson (M), v. ordf. Roine Wallin (L) Lars Hasselfeldt (KD) Ola Nordstrand

Läs mer

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare

Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare Bino Drummond (M) Inger Nordqvist (M), ersättare 1(13) Plats och tid Sammanträdesrum Ununge, kommunhuset Ankaret, Estunavägen 14, Norrtälje kl. 13.00-14.10 ande Ledamöter Olle Jansson (S), ordförande Karin Broström (C) Inger Lundh Jansson (MP), ersättare

Läs mer

Utbildningsnämndens protokoll

Utbildningsnämndens protokoll Datum: Torsdagen den 12 april 2017 Tid: 17.00 18.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Torsdagen den 12 april Paragrafer: 27-28 Utses att justera: Camilla Olofsson (M) Underskrifter:

Läs mer

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50

Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Motala-Vadstena vatten- och renhållningsnämnd 2007-01-09 1 Plats och tid Sammanträdesrummet KS-salen, Kommunhuset, Motala Tisdag 2007-01-09, kl 14.00-14.50 Beslutande Kenneth Simonsson (m) Ordförande,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Tekniska servicenämnden 2010-11-17 67 (73) Plats och tid Kommunhuset Vingåker, onsdagen den 17 november 2010, kl. 14.00-15.45 Beslutande Harald Olsson (S) ordf Rutger Hallin (M) Ola Lindgren (S) tjänstg

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum: 2011-10-18 Sid: 96 Instans Barn- och utbildningsutskottet Plats och tid Margretetorp Gästgifvaregård kl 13.00 16.40 Beslutande Övriga deltagande Alexander Josefsson (M) Ordförande Daniel

Läs mer