Utbilda egna utbildare för simlinjeassistent och simlinjeinstruktör

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Utbilda egna utbildare för simlinjeassistent och simlinjeinstruktör"

Transkript

1 Motioner till årsmötet 2014

2 Utbilda egna utbildare för simlinjeassistent och simlinjeinstruktör Det är dyrt och ofta omständligt att skicka instruktörer till utbildning. Utbildningarna går inte i närheten geografiskt eller på tider som passar instruktörer och verksamheter. Vi har kompetent personal inom klubben som har tillräckliga kvalifikationer och erfarenhet för att kunna utbildas till utbildare inom Svenska Simförbundets simlinje. I de fall vi själva har behörighet att genomföra utbildarna skulle det dels underlätta för oss och för våra instruktörer men det skulle också spara pengar i att vi inte behöver skicka iväg våra instruktörer och betala andra klubbar för att utbilda dem, det minskar också rese- och logikostnader. Istället skulle dessa utbildningar kunna bli en intäktskälla i det att andra föreningar skickar sina instruktörer till oss. Jag yrkar därför på att vi under nästa år påbörjar utbildningen av en utbildare för simlinjeassistenter och att vi sedan fortsätter med simlinjeinstruktörsutbildare. Sedan dryga året har sim-sverige en gemensam utbildningsstege för ledare och instruktörer i Simlinjen. Utbildningarna samordnas i huvudsak via Distriktsförbunden. För de flesta utbildningar utgår numera bidrag från Idrottslyftet vilket gör att kostnaden för den enskilde eller föreningen blir rimlig. Var utbildningar i Västsverige skall genomföras, samordnas efter erbjudanden från klubbarna av Västsvenska Simförbundet. Styrelsen i Falkenbergs Simklubb kommer att arbeta vidare i samarbete med VSSF kring kapacitet och lokalisering av instruktörutbildningarna inom Simlinjen. Styrelsen föreslår därmed årsmötet besluta att motionen med beaktande av ovanstående skall anses som besvarad.

3 En del av klubbens avkastning öronmärkas för instruktörers utveckling Klubbens instruktörer får idag den del av sin utbildning som är ett krav från simförbundet/simskoleförbundet betald, dvs babysiminstruktör, simlinjeassistent, simlinjeinstruktör och licensierad simpedagog/simtränare. Det saknas i klubben en struktur för instruktörers utveckling mellan dessa steg eller för de instruktörer som klubben inte avser att vidareutbilda till nästa steg av olika skäl, eller för de instruktörer som är fullutbildade. Det är idag upp till styrelsen att bevilja medel för dessa och för verksamhetsansvarig att bedöma vilka som ska få utvecklinginsatser. Jag ser det som nödvändigt att klubben har ett mer formellt och strukturerat förfarande samt att det finns möjligheter för alla instruktörer att årligen få utvecklingsinsatser av olika slag. Jag yrkar därför på att årsmötet fattar följande beslut a) En instruktörsutvecklingskomitté bildas. Denna ska leta upp och föreslå lämpliga utvecklingsinsatser under året för samtliga instruktörer. Anställda instruktörer är inte valbara till denna kommitte. b) 30% av klubbens vinst ska årligen återinvesteras i utbildning för instruktörer, detta ska användas till utbildning/utveckling som inte är babysiminstruktör, simlinjeassistent, simlinjeinstruktör och licensierad simpedagog/simtränare. Eventuellt överskott ska sparas och kunnas användas vid ett senare tillfälle. c) Vid bedömning om vilka instruktörer som är aktuella för vilka utvecklingsinsatser ska utbildningsnivå (högre utbildning ger företräde), arbetade timmar samt visat engagemang för verksamheten vägas in i bedömningen. Beslut tas av instruktörsutvecklingskomitte tillsammans med verksamhetsansvarig. Om kommitten inte är enig med verksamhetsansvarig har verksamhetsansvarig vetorätt. Alla instruktörer har rätt till en utvecklingsinsats per år som inte är babysiminstruktör, simlinjeassistent, simlinjeinstruktör och licensierad simpedagog/simtränare. Kompetensutveckling är viktigt för alla organisationer. Inte minst i föreningar som Falkenbergs Simklubb måste detta uppmärksammas. Särskild uppmärksamhet måste i föreningar ges alla de personer som arbetar ideellt för att verksamhet för barn och ungdomar skall komma till stånd. För dessa strävar föreningen hela tiden efter att hitta motiverande och premierande aktiviteter som gör att man fortsatt är beredd att ställa upp för verksamheten.

4 För de tjänster där föreningen betalar ersättning till den som utför dem har vi en etablerad lönetrappa som revideras årligen. Denna innehåller olika steg som återspeglar den utbildningsnivå som instruktören/ledaren har. Denna trappa finns för att ersätta den uppoffring i tid och pengar som den enskilde gör. Normalfallet är ju att den enskilde själv bekostar den utbildning som krävs för att arbeta på en viss position/tjänst. Att den enskilde själv bekostar utbildningen är naturligt då kompetensen ju kan användas för arbete såväl i olika föreningar som hos andra arbetsgivare. I Falkenbergs Simklubb har vi under uppstartsskedet sett oss nödgade att subventionera utbildningar även för avlönade instruktörer. Prioriteringar och fördelning av de ekonomiska resurser som finns i föreningen måste hela tiden vara styrelsens ansvar. Utvecklingsinsatser, kompetenshöjning och utbildningar kommer självklart att prioriteras och genomföras när ekonomin så tillåter. Dessa kommer att fördelas så att både avlönade och ideella ledare/instruktörer premieras. Särskild uppmärksamhet kommer att riktas på att utnyttja tillfällen då bidrag från t.ex. Idrottslyftet kan erhållas. Styrelsen föreslår årsmötet besluta att motionen med beaktande av ovanstående skall anses som besvarad.

5 Instruktörers lönestege kompletteras med ytterligare steg samt nya lönenivåer för nuvarande steg. a) Ersättningsnivåerna vi har idag har legat fast sedan lång tid tillbaka (för babysimsinstruktör sedan 2006 då i VF sim), om klubben ska ha möjlighet att utvecklas, växa och hålla en hög kvalitet på undervisningen krävs duktiga och engagerade instruktörer. Klubbens möjlighet att rektyrera och behålla sådana instruktörer ökar om ersättningsnivåerna upplevs som rimliga av instrukörskandidaterna. Jag yrkar på att dagens nivåer höjs med 5% från och med april månads lön 2014 b) Idag har vi en lönestege där utbildad babysiminstruktör är det högsta steget. Det innebär att en utbildad babysiminstruktör inte kan få löneutveckling genom att utbilda sig till ytterligare nivåer såsom simlinjeassistent/instruktör. Jag ser det som viktigt att våra instruktörer känner att det finns utvecklingsmöjligheter för dem i klubben och att en vilja att vidareutvecklas och ta större ansvar även syns i den ekonomiska ersättningen. Jag yrkar på att lönestegen byggs ut enligt följande: Babysiminstruktör + simlinjeassistent = +2,50 från babysiminstruktör Babysiminstruktör + simlinjeinstruktör = +5,50 från babysiminstruktör Babysiminstruktör + licensierad simpedagog/tränare = +8,50 från babysiminstruktör Ytterligare formella utbildningar utöver detta ska kunna ge 1:- per utbildning/nivå. Tex idrottspedagogisk utbildning eller annan specialanpassad utbildning. Instruktör som önskar tillgodoräkna sig den typen av utbildning ansöker om detta till styrelsen som fattar beslut i frågan. Styrelsen i Falkenbergs Simklubb reviderar årligen policyn för ersättningar och kommer att göra så även I översynen kommer styrelsen att inhämta uppgifter om ersättningsnivåer från andra simklubbar. Man kommer även att inhämta information från Arbetsgivaralliansen, där klubben är medlem. Med denna information som grund kommer styrelsen att utforma ersättningskriterierna för det kommande året. I detta sammanhang kommer även de synpunkter som kommit till uttryck i motionen från att beaktas. Styrelsen föreslår därmed årsmötet besluta att motionen med beaktande av ovanstående skall anses som besvarad.

6 Stadgeändring valbar styrelsemedlem måste vara 18 år fyllda vid det årsmöte då denne väljs. Då styrelsen fattar många beslut som rör både anställda, verksamma medlemmar samt ekonomi och också är rättsligt ansvarig för dessa beslut är det viktigt att dessa personer är myndiga och därmed har full rättshandlingsförmåga. Jag yrkar därför på en stadgeändring som innebär att endast personer som är myndiga på dagen för årsmötet är valbara till styrelser och kommitter, undantaget ungdomskommitte. Svenskt föreningsliv bygger på engagemang. Engagemanget skapas genom att alla som delar ges förtroende och ansvar. De flesta av oss som är engagerade i föreningars styrelser har fått våra första erfarenheter av styrelsearbete redan som tonåringar. Detta har givit oss erfarenheter och kunskaper som är ovärderliga för verksamheten. Delaktigheten som man känner när man redan som ung får delta i alla delar av föreningens verksamhet är ovärderlig. En styrelses förmåga skapas av den samlade kunskap och erfarenhet som finns i styrelsen. Äldre medlemmar bidrar med sin erfarenhet och mognad medan yngre medlemmar bidrar med de yngres infallsvinklar och den tid de lever i. Grundprincipen för en förenings verksamhet är att den drivs utan personligt ansvar. Enskilda styrelsemedlemmar kan endast vid grov oaktsamhet ställas till personligt ansvar för föreningens åtaganden. Att notera är dessutom att varje styrelsemedlem som tvivlar på styrelsens förmåga att fylla sina åtaganden när som helst med omedelbar verkan kan lämna styrelsen. Vid kontroll med såväl Hallands Idrottsförbund som med jurist rekommenderas föreningen att även fortsättningsvis följa idrottsrörelsens normalstadgar när det gäller valbarhet till styrelsen. Med hänvisning till ovanstående föreslår styrelsen årsmötet besluta att avslå motionen.

Kommentar från styrelsen i BMW Club Schweden:

Kommentar från styrelsen i BMW Club Schweden: Kommentar från styrelsen i BMW Club Schweden: I Guidelines står "... ett glas öl eller vin" vilket vi anser vara tillfyllest även om det kanske blivit två glas ibland. 2012 var totala kostnaden för ett

Läs mer

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten

Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG. och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten Simklubben Elfsborgs policy gällande FÖRÄLDRAENGAGEMANG och riktlinjer gällande att ha barn som deltager i tävlingsverksamheten 1 Denna policy gällande föräldraengagemang är ett av flera policydokument

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Verksamhetsplan Varberg-Falkenberg Sim

Verksamhetsplan Varberg-Falkenberg Sim Verksamhetsplan 2011-2013 Varberg-Falkenberg Sim VFSIM Föreningens syfte: Varberg-Falkenberg Sim ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning

Läs mer

Riktlinjer för bidragsgivning till ideella organisationer Juni 2013

Riktlinjer för bidragsgivning till ideella organisationer Juni 2013 Riktlinjer för bidragsgivning till ideella organisationer Juni 2013 stockholm.se Juni 2013 Publikationsnummer: 1 Dnr: 60901 281/2013 Äldrenämnden: 2013-06-11 Utgivare: Äldreförvaltningen Kontaktperson:

Läs mer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer

Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer regler och riktlinjer_remissversion Regler och riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och organisationer Dessa riktlinjer för Malmö stads stöd till ideella föreningar och andra organisationer

Läs mer

NACKA HUNDUNGDOM. och poli

NACKA HUNDUNGDOM. och poli NACKA HUNDUNGDOM Värdeg rund och poli c y Nacka Hundungdom 2013 Vår vision är att: Nacka Hundungdom ska erbjuda trygg och meningsfull verksamhet för ungdomar och sträva efter att vara en förebild för andra

Läs mer

Medlemsengagemang. Motala SS. Motala SS Styrelse

Medlemsengagemang. Motala SS. Motala SS Styrelse 2016-02-21 Medlemsengagemang Motala SS Motala SS Styrelse Motala SS Motala SS är en förening som drivs med ideella krafter. För att det ska fungera måste vi alla hjälpas åt. Du som förälder till barn i

Läs mer

Dagordningens punkt 28 Medlemsavgifter

Dagordningens punkt 28 Medlemsavgifter Dagordningens punkt 28 Medlemsavgifter Medlemsavgifter motion 103, 122, 123, 124, 125, 126, 127, 128 och 129 Motion 103 Avdelning Västerås, Eskilstuna och Köping Motionär Henrik Ryman, Patrik Hellström,

Läs mer

Valberedningen SkåneSim Inför årsmötet den 17 mars 2018 i Malmö.

Valberedningen SkåneSim Inför årsmötet den 17 mars 2018 i Malmö. Valberedningen SkåneSim Inför årsmötet den 17 mars 2018 i Malmö. Valberedningen lägger fram följande förslag: Ordförande Avgående Bertil Ek (har avsagt sig omval på grund av hälsoskäl) Förslag: Helena

Läs mer

STADGAR för Föreningen O-Ringen Värmland 2017

STADGAR för Föreningen O-Ringen Värmland 2017 S i d a 1 STADGAR för Föreningen O-Ringen Värmland 2017 Allmänna bestämmelser 1 Föreningens namn Föreningen är en alliansförening och namnet är Föreningen O-Ringen Värmland 2017. 2 Föreningens ändamål

Läs mer

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening

NORMALSTADGAR. För släktforskarförening Sveriges Släktforskarförbund Framtagna 2011 NORMALSTADGAR För släktforskarförening 1 Föreningens namn Föreningens namn är. 2 Föreningens ändamål Föreningen, är en ideell förening samt politiskt och religiöst

Läs mer

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb.

Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Om Göteborg Sim Göteborg Sim bildades 1991 genom en sammanslagning av de båda klubbarna Göteborgs Kappsimningsklubb Najaden och Askim-Frölunda Simklubb. Vår grundläggande filosofi är att genom en målinriktad

Läs mer

Stadgar för. Kallbadhusets Vänner Saltholmen. Besöksadress: Saltholmsgatan 54 426 76 Västra Frölunda. Postadress: Box 5004 426 05 Västra Frölunda

Stadgar för. Kallbadhusets Vänner Saltholmen. Besöksadress: Saltholmsgatan 54 426 76 Västra Frölunda. Postadress: Box 5004 426 05 Västra Frölunda Stadgar för Kallbadhusets Vänner Saltholmen Besöksadress: Saltholmsgatan 54 426 76 Västra Frölunda Postadress: Box 5004 426 05 Västra Frölunda Telefon: 031-29 03 77 Bankgiro: 189-6588 Hemsida: www.saltholmenskallbadhus.se

Läs mer

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet

Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Strategisk inriktning för Svenska Klätterförbundet Genom fysiska och mentala utmaningar, möjlighet till sociala sammanhang samt att lära sig acceptera risker och ta ansvar är klättring en unik möjlighet

Läs mer

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF)

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok Medlemsförening Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok - Medlemsförening i Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF Senast uppdaterad: 8 september 2016 Inledning Det här är en handbok som

Läs mer

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN?

7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? 7. HUR FUNGERAR DEMOKRATIN? MEDLEM Allt startar med medlemmen i föreningen. FÖRENING Medlemmen påverkar föreningen på årsmötet i februari. DISTRIKT Medlemmen tillsammans med föreningen påverkar distriktet

Läs mer

Anders Högberg, Camilla Andersson, Magnus Janemyr, Maria Asterholm Lindström, Niclas Holmblad och Oscar Aspelin

Anders Högberg, Camilla Andersson, Magnus Janemyr, Maria Asterholm Lindström, Niclas Holmblad och Oscar Aspelin Motion 1 Klubbens vision har några år på nacken: Vi tränar idag på Torslandaskolan men målet är att en dag kunna ha en egen lokal i Torslanda. Föreningen vill framför allt vara ett alternativ eller ett

Läs mer

STADGAR. för INSTITUTET FÖR BIOMEDICINSK LABORATORIEVETENSKAP. antagna år 1995 i Stockholm

STADGAR. för INSTITUTET FÖR BIOMEDICINSK LABORATORIEVETENSKAP. antagna år 1995 i Stockholm Institutet för Biomedicinsk Laboratorievetenskap, IBL Besöksadress: Röntgenvägen 3 141 52 Huddinge Fakturaadress: Box 4065 141 04 Huddinge Tel: 08-24 01 30 Epost: kansli@ibl-inst.se Hemsida: http://www.ibl-inst.se

Läs mer

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13

IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13 IDEELLA FÖRENINGEN CRADLE NET S T A D G A R 2014-06-13 1 Föreningens namn, säte och ändamål 1.1 Namn Cradle Net ( Föreningen ). 1.2 Säte Föreningen har sitt säte i Stockholm. 1.3 Vision och Syfte Föreningens

Läs mer

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter

Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Ditt liv, Dina val, Dina rättigheter Spira Assistans skapar Möjligheter Spira Assistans AB Org.nr 556815 4305 info@spiraassistans.se 040-15 66 85 2 Innehåll Presentation 5 Dina kontaktpersoner 10 Arbetsmiljö

Läs mer

Lönebildning i företagen. Utbildningsföretag. Giltighet: 2007-04-01-2010-03-31

Lönebildning i företagen. Utbildningsföretag. Giltighet: 2007-04-01-2010-03-31 Lönebildning i företagen Utbildningsföretag Giltighet: 2007-04-01-2010-03-31 Innehållsförteckning 1 Gemensamma utgångspunkter... 3 2 Företagets utveckling och medarbetarens kompetensutveckling... 4 3 Grundläggande

Läs mer

Motion till årsmötet 2018

Motion till årsmötet 2018 Motion till årsmötet 2018 Begränsad valbarhet Undertecknad anser att bestämmelsen i 7 mom 1 om begränsning av antalet år i styrelsen för ordförande, ordinarie ledamöter och ersättare kan utgöra ett hinder

Läs mer

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad

Förslag 6 maj Personalpolicy. för Stockholms stad Förslag 6 maj 2008 Personalpolicy för Stockholms stad Vårt gemensamma uppdrag ett Stockholm i världsklass Stockholm växer under kommande år. För att staden ska vara fortsatt attraktiv måste de kommunala

Läs mer

PROPOSITION #1. Kompletterande förslag - Motion #1

PROPOSITION #1. Kompletterande förslag - Motion #1 PROPOSITION #1 Kompletterande förslag - Motion #1 Ändra definitionen av ekonomisk hållbarhet i värdegrunden Motivering motion #1: Denna motion föreslår att ändra definitionen av ekonomisk hållbarhet i

Läs mer

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015

STADGAR ANTAGNA PÅ FÖRENINGSSSTÄMMAN 2015 Stadgar för Sveriges HR Förening Sveriges HR Förening orgnr. 802004-2159 (The Swedish Association for Human Resource Management) Fastställda vid stämman den 29 mars 2012. Föreningen bildad 1921 1. Föreningens

Läs mer

Riktlinjer för bidragsgivning till ideella organisationer

Riktlinjer för bidragsgivning till ideella organisationer Riktlinjer för bidragsgivning till ideella organisationer stockholm.se ÄN juni 2013 ÄN juni 2015, reviderade Publikationsnummer: 3, smärre justeringar 2016-08-23 Dnr: 731-205/2015 Äldrenämnden: 2015-06-16

Läs mer

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET. Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen. VALBEREDNINGEN RIKTLINJER SVENSKA BOULEFÖRBUNDET Version: 1.0 Antagen: FS maj 2014 Nästa revision: FS aug 2015 Målgrupp: Instruktionen är ett komplement och förtydligande till stadgar och avser valberedningen.

Läs mer

Stadgar för Ökenodlarna Antagna på konstituerande möte i Annes hus Hjulmakaregatan 35, Göteborg

Stadgar för Ökenodlarna Antagna på konstituerande möte i Annes hus Hjulmakaregatan 35, Göteborg Stadgar för Ökenodlarn Sida 1 av 5 Stadgar för Ökenodlarna Antagna på konstituerande möte 2016-05-03 i Annes hus Hjulmakaregatan 35, 41261 Göteborg NAMN OCH SÄTE 1. Föreningen är en ideell förening vars

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige 26 oktober 2016, 2016KS/0069 Innehåll Inledning... 3 Vägledande princip den kommunala kompetensen... 3 Riktlinjer och

Läs mer

Landstingsstyrelsens förslag till beslut

Landstingsstyrelsens förslag till beslut FÖRSLAG 2006:12 1 (6) Landstingsstyrelsens förslag till beslut Motion 2004:34 av Margaretha Herthelius m fl (fp) om att öka möjligheten för anställda att orka arbeta kvar längre Föredragande landstingsråd:

Läs mer

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner

En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner En guide i att arrangera årsmöten i SSU-klubbar och SSU-kommuner Ett årsmöte hålls för att stämma av vad som har hänt under det föregående året, bestämma vad som ska hända det kommande året och att välja

Läs mer

policy modell plan program regel riktlinje rutin strategi taxa policy för lön ... Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2015-10-12 152

policy modell plan program regel riktlinje rutin strategi taxa policy för lön ... Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2015-10-12 152 modell policy policy för lön plan program regel riktlinje rutin strategi taxa............................ Beslutat av: Kommunfullmäktige Beslutandedatum: 2015-10-12 152 Ansvarig: Personalchef Revideras:

Läs mer

Ärende: Kommunplan med årsbudget 2015 och utblick

Ärende: Kommunplan med årsbudget 2015 och utblick YRKANDE 1 Möjligheten att få välja förskola/skola och hemtjänstutövare är en rättighet som ger gävleborna makten att själva avgöra vilken förskola/skola eller hemtjänstutövare som fungera bäst för dem.

Läs mer

Höjd habiliteringsersättning Motion (2015:84) av Isabel Smedberg Palmqvist (L)

Höjd habiliteringsersättning Motion (2015:84) av Isabel Smedberg Palmqvist (L) Utlåtande 2016:208 RVI (Dnr 106-1901/2015) Höjd habiliteringsersättning Motion (2015:84) av Isabel Smedberg Palmqvist (L) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2015:84)

Läs mer

Stadgar för Leader Kustbygd

Stadgar för Leader Kustbygd Stadgar för Leader Kustbygd 1 Föreningens namn Leader Kustbygd ideell förening 2 Föreningens säte Styrelsen har sitt säte i Hyltebruk i Hylte kommun. 3 Verksamhetsområde Föreningens geografiska verksamhetsområde

Läs mer

Plan för gemensamma aktiviteter 2013. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken

Plan för gemensamma aktiviteter 2013. Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Plan för gemensamma aktiviteter 2013 Strategi för den statliga arbetsgivarpolitiken Är du medlem och vill veta mer? På Arbetsgivarverkets webbplats kan du läsa mer om den arbetsgivarpolitiska strategin

Läs mer

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

STADGAR. Malmö mot Diskriminering. Stadgar för. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Malmö mot Diskriminering Stadgar för Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Antagna vid årsmöte 2010-09-22 STADGAR Malmö mot Diskriminering Malmö

Läs mer

Motion 1 - Instruktörssektionen i Policydokumentet

Motion 1 - Instruktörssektionen i Policydokumentet Motion 1 - Instruktörssektionen i Policydokumentet Från: Kristjan Fjölnirsson, Johan Magnusson Därför yrkar vi att stämman beslutar: Att alla auktoriserade instruktörer som ingår i instruktörssektionen

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02

Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Protokoll från X-Pokers årsmöte 2008-02-02 Närvarande Fredrik Forsberg Daniel Forsberg Tommy Henriksson Göran Engblom Tom Andersson Micke Almgren Peter Jonsson Henrik Forsberg Frånvarande Anders Grönqvist

Läs mer

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2014

MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2014 MOTIONER TILL REPRESENTANTSKAP 2014 A Städning i offentliga lokaler Motionär: Anna Fjellman, Konsument och medborgarservice När en städfirma upphandlas för att städa på våra arbetsplatser som kontor, skolor

Läs mer

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern

Stadgar. 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern Stadgar 1 Föreningens namn: Fiskeområde Vänern 2 Föreningens ändamål och syfte Föreningens syfte är att verka för att uppnå målen i den lokala utvecklingsstrategin under programperioden 2014-2020. Fiskeområde

Läs mer

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16

Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Stadgar för SPF Seniorerna Filbyter Linköping Antagna vid årsmötet 2015-02-16 Innehåll sid 1 Namn 2 2 Ändamål 2 3 Medlemskap 2 4 Möten 2 Tid för årsmötekallelse motioner 2 Extra årsmöte 3 Antal möten 3

Läs mer

1.2 Självständighet Föreningen är en ideell, demokratisk och politiskt obunden organisation.

1.2 Självständighet Föreningen är en ideell, demokratisk och politiskt obunden organisation. Stadgar Personalvetare i Lund Reviderade på årsmötet 260215 1. Ändamål 1.1 Syfte Föreningen PiL Personalvetare i Lund är en studentledd intresseorganisation för studerande med anknytning till Personal-

Läs mer

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER

STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER STADGAR FÖR SPF SENIORERNA LUND ÖSTER Antagna vid föreningens årsmöte den 24 februari 2015, med ändring ( 6) antagen vid årsmötet den 23 februari 2016 samt med ändringar ( 4 mom. 6 och 5 mom. 1) antagna

Läs mer

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening

VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening STOCKHOLMS IDROTTSFÖRVALTNING STABEN FÖR IDROTT OCH FOLKHÄLSA VI BILDAR EN FÖRENING VI BILDAR EN FÖRENING En information om hur det går till att bilda en förening Varför ska vi gå samman i en förening?

Läs mer

Dagordning)för)Astronomisk)Ungdoms)årsmöte)2013803803) )

Dagordning)för)Astronomisk)Ungdoms)årsmöte)2013803803) ) Dagordning)för)Astronomisk)Ungdoms)årsmöte)2013803803) ) 1. #Mötet#öppnas.# 2. Upprop#av#närvarande.# 3. Fråga#om#årsmötets#stadgeenliga#utlysande.# 4. Val#av#mötesfunktionärer.# 4.1. #Val#av#mötesordförande.#

Läs mer

En information om avtalets innebörd lämnas till samtliga tjänstemän. Arbetsgivaren och berörd lokal tjänstemannapart anordnar en sådan information.

En information om avtalets innebörd lämnas till samtliga tjänstemän. Arbetsgivaren och berörd lokal tjänstemannapart anordnar en sådan information. Bilaga 2 LOKALT LÖNEAVTAL Inledning Det traditionella centrala löneavtalet anger hur löneökningarna ska räknas fram, t ex i kronor, procent och fördelning av potter. Detta avtal är ett alternativ och anger

Läs mer

Motion nr 1. Motion angående AIK FF:s förhållningssätt i den s.k. 51 % -frågan. Bakgrund:

Motion nr 1. Motion angående AIK FF:s förhållningssätt i den s.k. 51 % -frågan. Bakgrund: Motion nr 1 Motion angående AIK FF:s förhållningssätt i den s.k. 51 % -frågan Bakgrund: Den s.k. 51 % -regeln, som i Riksidrottsförbundets (RF) stadgar (11:e kap. 3a ) reglerar i vilken mån externt ägande

Läs mer

Verksamhetsplan VARBERGS SIM

Verksamhetsplan VARBERGS SIM Verksamhetsplan 2015-2017 VARBERGS SIM VARBERGS SIM Föreningens syfte: VARBERGS SIM ska vara en ideell förening med en bred verksamhet som främjar simidrotten från babysim till elitsimning VARBERGS SIM

Läs mer

Styrelsens svar på inkomna motioner till årsmötet

Styrelsens svar på inkomna motioner till årsmötet Styrelsens svar på inkomna motioner till årsmötet 2018-04-09 Styrelsen är glad för de inkomna motionerna och vill lämna följande förslag till beslut till årsmötet gällande dessa. Svar Motion 1: Utveckla

Läs mer

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund

Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Stockholm i januari 2015 Förslag till nya stadgar för SPF Seniorerna Karlaplan bakgrund Vid SPFs kongress 11-14 juni 2014 togs beslut om ändrade stadgar för förbundet samt förändring av normalstadgar för

Läs mer

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0

Östsvenska Volleybollförbundet. Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar. Version 2,0 Östsvenska Volleybollförbundet Östsvenska Volleybollförbundet Stadgar Version 2,0 Revisionshistorik Datum Version Beskrivning Uppdaterad av 2008-02-18 0,9 Dokument skapat baserat på Upplands Volleybollförbunds

Läs mer

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering

Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Policy för föreningsbidrag och kommunal medfinansiering Antagen av kommunfullmäktige den xx månad xx, 2016KS/0069 Besöksadress: Skogsbovägen 9 11, 134 81 Gustavsberg Postadress: Värmdö kommun, 134 81 Gustavsberg

Läs mer

Vidareutbildning för lärare Motion (2016:121) av Lotta Edholm (L)

Vidareutbildning för lärare Motion (2016:121) av Lotta Edholm (L) Utlåtande 2017:184 RIV (Dnr 106-1835/2016) Vidareutbildning för lärare Motion (2016:121) av Lotta Edholm (L) Kommunstyrelsen föreslår att kommunfullmäktige beslutar följande. Motion (2016:121) av Lotta

Läs mer

Fyra frågor. från idrottsrörelsen i Västra Götaland. Inför valet 2010 har idrottsrörelsen ställt fyra frågor till

Fyra frågor. från idrottsrörelsen i Västra Götaland. Inför valet 2010 har idrottsrörelsen ställt fyra frågor till Fyra frågor från idrottsrörelsen i Västra Götaland Inför valet 2010 har idrottsrörelsen ställt fyra frågor till de politiska partier som finns representerade i Västra Götalandsregionens kulturnämnd. Svaren

Läs mer

INTRAPRENADER Policy och riktlinjer

INTRAPRENADER Policy och riktlinjer INTRAPRENADER Policy och riktlinjer Förslag Baserat på beslut i kommunstyrelsen 2006-01-10, samt medbestämmandeförhandlingar 2005-11-16 och 2005-12-01 Alternativa driftformer Kommunfullmäktige i Eksjö

Läs mer

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden.

STADGAR. Föreningens organisationsnummer är Föreningen är ideell samt partipolitiskt och religiöst obunden. STADGAR 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Mälarhöjden - Hägersten inom Stockholms distrikt av SPF Seniorerna. Föreningen har nummer 149 inom SPF Seniorerna Föreningens organisationsnummer är 802402-1514.

Läs mer

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA

FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA FÖRSLAG TILL STADGAR FÖR TIBBLESENIORERNA 1 Namn Föreningens namn är SPF Tibbleseniorerna i Täby, och ingår i Stockholmsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802409-1814. Föreningen

Läs mer

11.9 Svenska Padelförbundet

11.9 Svenska Padelförbundet 11.9 Medlemsansökan Svenska Padelförbundet 11.9 Svenska Padelförbundet Förslag: RS föreslår att RF-stämman beslutar att i enlighet med RS utlåtande, avslå Svenska Padelförbundets ansökan om medlemskap.

Läs mer

Stadgar för SPF Klaran

Stadgar för SPF Klaran Stadgar för SPF Klaran 1 Namn Föreningens namn är SPF Seniorerna Klaran Karlstad (SPF Klaran) inom Värmlandsdistriktet av SPF Seniorerna. Föreningens organisationsnummer är 802419-4360. Föreningen är ideell

Läs mer

17 - Styrelsens förslag till stadgeändring

17 - Styrelsens förslag till stadgeändring Till FRIIs årsmöte 28 maj 2014 17 - Styrelsens förslag till stadgeändring Bakgund Under det senaste året har FRIIs styrelse haft anledning att se över FRIIs stadgar. Dels har det handlat om en generell

Läs mer

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011

Blekinge Simförbund. Verksamhetsplan 2011 Blekinge Simförbund Verksamhetsplan 2011 1. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS UPPDRAG... 2 2. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS VERKSAMHETSIDÉ... 2 3. SIMIDROTTENS KÄRNA... 2 4. SIMIDROTTENS UTÖVARE... 3 5. BLEKINGE SIMFÖRBUNDS

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

Remiss: West Swedens framtida inriktning och organisation. Dnr KS2012-80

Remiss: West Swedens framtida inriktning och organisation. Dnr KS2012-80 Beslutsförslag 2012-03-26 FALKENBERG Kommunledningskontoret Kanslienheten Henrik Lundahl Remiss: West Swedens framtida inriktning och organisation. Dnr KS2012-80 Förslag till beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA

- STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA - STADGAR - SVENSKA KARATEFÖRBUNDET VÄSTRA BAKGRUND Svenska Karateförbund Västra (SKV) bildades som Specialdistriktsförbund (SDF) 2010-XX-XX mot bakgrund av att Svenska Karateförbundet vid Riksidrottsmötet

Läs mer

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering

S t a d g a r. Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering S t a d g a r för föreningen Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering Reviderade 26 mars 2015 1 Föreningens namn Föreningens namn är Göteborgs rättighetscenter mot diskriminering. Föreningen är en

Läs mer

Senast reviderad 2010-05-19

Senast reviderad 2010-05-19 STUDENTFIKET CAMPUS NORRKÖPING Studentfiket Campus Norrköping Senast reviderad 2010-05-19 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. ALLMÄNT... 4 1.1. SYFTE... 4 1.2. FIRMA... 4 1.3. SÄTESORT... 4 1.4. VERKSAMHETSÅR... 4

Läs mer

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Hammarö GK

Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Hammarö GK Frågor och svar vid övergång till spelrätter i Hammarö GK Vad är det som föranlett en övergång till spelrätter på Hammarö GK? Klubben har fått fler utträdesansökningar än vanligt och vi har ingen kö för

Läs mer

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK

Stadgar för Obbola Båtklubb OBK Stadgar för Obbola Båtklubb OBK 1 Ändamål Obbola Båtklubb bildades 1965 och har sin hemort/verksamhetsområde i Långhalsviken, Obbola. Klubben är en allmännyttig ideell förening och har till ändamål att

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

Stadgar Personalvetare i Lund Reviderade på föreningsmötet 17/10-17

Stadgar Personalvetare i Lund Reviderade på föreningsmötet 17/10-17 Stadgar Personalvetare i Lund Reviderade på föreningsmötet 17/10-17 1. Ändamål 1.1 Syfte Föreningen PiL Personalvetare i Lund är en studentledd intresseorganisation för studerande med anknytning till Personaloch

Läs mer

Motion 1: Organisation

Motion 1: Organisation Motion 1: Organisation Förslag till beslut, att styrelsen tar fram en organisationsstruktur där roller, ansvarsområden, arbetsuppgifter i föreningen klargörs. Styrelsens roller, ansvarsområden, arbetsuppgifter

Läs mer

ÖKA DEN LOKALA AKTIVISMEN GENOM STARKARE DISTRIKT På årsmötet i Halmstad 2016 lades en motion fram som syftade till att stärka den lokala aktivismen genom att ge distrikten större möjlighet att besluta

Läs mer

Datum Motion av Malena Ranch (MP) ang översyn av habiliteringsersättningen

Datum Motion av Malena Ranch (MP) ang översyn av habiliteringsersättningen KS 22 13 JUNI 2012 KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Fichtel Åsa Datum 2012-05-30 Diarienummer KSN-2011-0665 Kommunstyrelsen Motion av Malena Ranch (MP) ang översyn av habiliteringsersättningen Förslag

Läs mer

Stadgar Riksorganisationen Reacta

Stadgar Riksorganisationen Reacta Stadgar Riksorganisationen Reacta 1. ORGANISATIONENS NAMN Organisationens namn är Reacta och har sitt säte i Stockholm. 2. MÅLGRUPP Organisationen är en sammanslutning av ungdomar i hela Sverige. 3. ÄNDAMÅL

Läs mer

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete.

Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. STADGAR FÖR FÖRENINGEN VÄSTERÅS SOPPKÖK Version 4, 2015-10-03 1 Föreningens namn Föreningens firma är Västerås Soppkök, en ideell förening för socialt arbete. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till

Läs mer

Privatanställda chefer har mest att tjäna på en högskoleutbildning

Privatanställda chefer har mest att tjäna på en högskoleutbildning Privatanställda chefer har mest att tjäna på en högskoleutbildning Staffan Brantingson 3 Bland tre undersökta yrkesgrupper har privatanställda chefer mest att tjäna på en högskoleutbildning. För denna

Läs mer

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte )

RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte ) RFSL Ungdoms normalstadga för distrikt (Uppdaterad enligt kongressen 2015, antagen av RFSL Ungdom Öts extra årsmöte 2015-05-10) 1 Namn Distriktets namn är organisationens namn följt av det namn som förbundsstyrelsen

Läs mer

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad.

Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. Protokoll för Årsmöte, Pyreneiska mastiffklubbens styrelse 21 februari 2015, Maristad. 1 Mötets öppnande Ordförande Jan Lennartsson öppnade årsmötet och hälsande alla välkomna. 2 Justering av röstlängden

Läs mer

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är

Mitt barn som simmar i LASS. Föräldraengagemang. Viktig information för familjer med barn som är Föräldraengagemang Viktig information för familjer med barn som är tävlingssimmare i LASS Vad innebär det för mitt barn? Vad innebär det för mig som förälder? Vad behöver jag som förälder bidra med i LASS?

Läs mer

Stockholm Stadgar. Org. nr Tegelviksgatan 40, Stockholm

Stockholm Stadgar. Org. nr Tegelviksgatan 40, Stockholm Stockholm 20160514 Stadgar Org. nr. 802004-5681 Tegelviksgatan 40, 116 41 Stockholm info@latinamerikagrupperna.se www.latinamerikagrupperna.se 1. SYFTE Latinamerikagrupperna är en solidaritetsförening

Läs mer

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef

Chef i Mjölby kommun KS/2016:172. Dokumentansvarig: Personalchef Chef i Mjölby kommun KS/2016:172 Dokumentansvarig: Personalchef Inledning Att vara chef är ett av de viktigaste uppdragen i Mjölby kommun. Uppdraget är utmanande och stimulerande, med fokus på att nå goda

Läs mer

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet.

Förbundet består lokalt av regionsansvariga med därtill underliggande länsföreningar. Medlem i länsförening är automatiskt medlem i förbundet. STADGAR POLISENS HUNDFÖRARFÖRBUND 1. Förbundet har till uppgift att tillvarata medlemmarnas intressen samt vara rådgivande organ till Svenska Polisförbundet i frågor rörande polishundtjänsten. Förbundet

Läs mer

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS

Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS kommunstyrelsen i Falkenberg 2017-12-05 325 Motion - Beslut gällande anställning och uppsägning av förvaltningschefer ska fattas av kommunstyrelsen. (AU 347) KS 2017-440 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar

Läs mer

2.5 Suspendering från förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen

2.5 Suspendering från förtroendeuppdrag i Hyresgästföreningen Stadgar Suspendering och uteslutning Motion 54 Motionen kommer ifrån: Hyresgästföreningen Norrmalm Revidera stadgarna Motion till Förbundsstämma juni 2018 2b 1) REVIDERA STADGARNA 2.5 Suspendering från

Läs mer

Stadgar för föreningen Fair Action

Stadgar för föreningen Fair Action Stadgar för föreningen Fair Action 1 Föreningens namn och säte Fair Action är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden förening. Föreningen har sitt säte i Stockholm. 2 Ändamål och metoder Fair

Läs mer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer

Administrativa och ekonomiska riktlinjer Administrativa och ekonomiska riktlinjer Förslag till ÖOF:s årsmöte 6 mars 2014 ÖOF 2014 1 2014-01-22 Östergötlands orienteringsförbunds administrativa och ekonomiska riktlinjer Posthantering och kommunikation

Läs mer

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse.

Styrelse och stadgar ska ett årsmöte ta beslut om. Fram till första årsmötet som föreningen har bildas en tillfällig styrelse. Bilda förening Barn, ungdom eller vuxen, det finns föreningar för alla grupper. Kanske tillhör du en grupp som skulle vinna på att bilda en förening kring ert intresse. Som en ideell förening finns det

Läs mer

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades.

Innan stadgeparagraferna kommer brukar man skriva till vilken förening stadgarna tillhör och när den bildades samt när stadgarna senast reviderades. Köping2000, v3.2, 2011-07-04 1 (5) Kultur & Fritid Manual för stadgar Föreningens stadgar kan beskrivas som föreningens regler. Men då inte exempelvis öppettider eller städscheman utan mer generella regler

Läs mer

Stadgar för Svensk Biblioteksförening

Stadgar för Svensk Biblioteksförening Stadgar för Svensk Biblioteksförening Box 70380, 107 24 Stockholm Tel: 08-545 132 30 www.biblioteksforeningen.org 1. Ändamål Svensk Biblioteksförening är en ideell förening med uppgift att: Verka för ett

Läs mer

Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1. NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening.

Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1. NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening. Stadgar för Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening Bilaga 1 NAMN 1 Föreningens namn är Munksjön-Rocksjöns fiskevårdsområdesförening. OMFATTNING 2 Föreningen förvaltar fisket i Munksjön-Rocksjöns

Läs mer

Riksförbundsstyrelsen för Sveriges 4H önskar organisationen varmt välkomna till en extrastämma.

Riksförbundsstyrelsen för Sveriges 4H önskar organisationen varmt välkomna till en extrastämma. 9 1 Varmt välkommen till extrastämma! Riksförbundsstyrelsen för Sveriges 4H önskar organisationen varmt välkomna till en extrastämma. Praktisk information Vem är kallad till riksförbundsstämman? Ombud

Läs mer

Anställningsavtal för kommunchef och förvaltningschef. KS

Anställningsavtal för kommunchef och förvaltningschef. KS Utdrag ur protokoll fört vid sammanträde med kommunstyrelsens arbetsutskott i Falkenberg 2017-11-21 346 Anställningsavtal för kommunchef och förvaltningschef. KS 2017-529 KS Beslut Arbetsutskottet föreslår

Läs mer

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö

Stadgar. Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö Stadgar Malmö mot Diskriminering - föreningarnas organisation för att främja mänskliga rättigheter i Malmö 1 NAMN Föreningens namn är Malmö mot Diskriminering föreningarnas organisation för att främja

Läs mer

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen

MEDARBETARSAMTAL. vid miljöförvaltningen MEDARBETARSAMTAL vid miljöförvaltningen Medarbetarsamtal vid miljöförvaltningen Vi är alla anställda på miljöförvaltningen för att utföra ett arbete som ska leda till att verksamheten lever upp till målen

Läs mer

Bilda klubb på arbetsplatsen

Bilda klubb på arbetsplatsen Bilda klubb på arbetsplatsen Bilda klubb på arbetsplatsen Att ha en egen klubb på arbetsplatsen är det bästa sättet att få vara med och påverka villkoren på jobbet, exempelvis arbetstider och omorganisationer.

Läs mer

Riktlinjer för föreningsbidrag till handikapp- och frivilligorganisationer m.fl.

Riktlinjer för föreningsbidrag till handikapp- och frivilligorganisationer m.fl. 2003-12-15, reviderad 2015-01-15 Riktlinjer för föreningsbidrag till handikapp- och frivilligorganisationer m.fl. 1 Målsättning Föreningslivets funktion Föreningslivet fyller en viktig funktion i samhället.

Läs mer