BRF GRANKOTTEN Toppsegelsgatan 1-9, Göteborg Majorna 349:1 Underhållsplan

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BRF GRANKOTTEN Toppsegelsgatan 1-9, Göteborg Majorna 349:1 Underhållsplan 2013-2028"

Transkript

1 Majorna 349:1 Kungälv 15 februari 2013 Uppdragsansvarig: Johan Laos Bilgatan 7B Kungälv Tel Fax Org Plusgiro Bankgiro (13)

2 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1. UPPDRAG & BAKGRUND STATUSBESIKTNING TIDIGARE UTFÖRDA RENOVERINGAR UTVÄNDIGT Grundläggning och socklar Fasader Fönster Balkonger Tak Markytor, parkering INVÄNDIGT Badrum Trapphus Källare Tvättstuga, torkrum och mangelrum Skyddsrum INSTALLATIONER Ventilation Värme-/Fjärrvärmesystem Elsystem FRAMTIDA UNDERHÅLLSKOSTNADER MEDLEMSPROCESS MM FÖRSLAG TILL FORTSÄTTNING Närstående omfattande underhållsåtgärder Bilagor: BILAGA 1 underhållsplan 2(13)

3 1. UPPDRAG & BAKGRUND På uppdrag av BRF Grankotten nr:1 skulle en statusbesiktning utföras av föreningens fastighet på. I uppdraget ingick även att upprätta en underhållsplan omfattande fastighetens klimatskärm såsom tak, fasader, balkonger, fönster mm samt invändiga allmänna utrymmen och installationer. Fastigheten är uppförd och består av tre sammanhängande huskroppar. Huset består av tre våningsplan och källare. I dagsläget finns det 40 st bostadslägenheter samt två lokaler.. BOA (bostadsarea) är uppskattad till 2114 m² och LOA (lokalyta) till 102 m². Detta dokument redovisar en kortfattad sammanfattning av besiktningen samt förslag på åtgärder som ligger till grund för BILAGA 1, där framtida underhållskostnader presenteras i tabellform enligt överenskommelse. Driftsfrågor och myndighetskrav i form av t.ex återkommande besiktningar som OVK, energideklaration berörs ej. Definition av en underhållsplan En underhållsplan innebär en grov bedömning av kostnaderna för underhållet kommande år. Man bryter inte ner frågor till detaljnivå. Kostnader beräknas generellt utifrån en okulär besiktning, uppmätning av antal eller ytor på befintliga ritningar samt grovt bedömda nyckeltal för åtgärden. Denna underhållsplan handhar först och främst åtgärder inom de närmaste ca 0-10 åren. Åtgärder därefter som krävs inom 30 år kommer att noteras som en förväntad kostnad år Andra åtgärder som man kan vilja ha med i en än långsiktigare underhållsplan noteras som kommande åtgärd utan angivelse på kostnad. I dokumentet kan inarbetas även utveckling av fastigheterna vid kommande revideringar. 3(13)

4 2. STATUSBESIKTNING Besiktningen har utförts av SBR Byggingenjör Johan Laos Besiktningen har utförts okulärt. Tak och fasader avsynades utifrån och inifrån där möjlighet gavs. 4 st av föreningen utvalda lägenheter besiktigades invändigt. Allmänna utrymmen såsom fjärrvärmecentral, tvättstuga, skyddsrum mm genomgicks också för dokumentation. Vi besiktigade även försörjningssystemet okulärt i den mån vi kom åt. 3. TIDIGARE UTFÖRDA RENOVERINGAR Enligt tidigare underhållsplan har fastigheten genom åren genomgått några större renoveringar, enligt nedan Dränering av fastighetens sydvästra sida 2012 Takomläggning 2012 Trapphus, ommålning 2007 Stambyte med badrumsrenovering 2006 Utrustning tvättstuga löpande Utrustning torkrum byte 2000 Säkerhetsdörrar 2000 Fönsterrenovering 2001 Kabel-TV-system, förstärkare Entrépartier nya UTVÄNDIGT 4.1 Grundläggning och socklar Grundläggningsätt är en betongplatta på mark med ett källarplan delvis under mark med betongväggar (sockel). Längs grunden ligger det en tegelrörsdränering enligt uppgift er hämtade från ritningar. Vid omdräneringen av fastighetens sydvästra sida påträffades också dränering med det utförandet. Fastighetens sydvästar sida gränsar mot en gräsyta och en kraftig markhöjning i form av berg, där mycket ytdagvatten tidigare belastat fastigheten källarvägg. Den tidigare dränering var kraftigt undermålig och förföll dessutom vara satt ur spel då tegelrören var igensatta. Det förefaller inte vara något problem på framsida fastigheten då ytan är hårdgjord (asfalterad). Källarväggen mot entrésidan är ej heller motfylld med jordmassor i samma utsträckning Skadad betongsockel 4(13)

5 Betongsockeln Sockeln består av putsad och delvis målad betong. Sockeln har en del fuktskador och sprickor runt om hela fastigheten med färg- och putssläpp. På entrésidan mot Toppsegelsgatan finns det utrymmen för tidigare sopkärlshantering med sopnedkast. Dessa är försedda med en dubbeldörr av rostfri durkplåt med en ingjuten stålram. Utrymmena har en avgränsande vägg mot trapphus. Förslag på åtgärd 3-5 år Man bör pustlaga och måla sockeln i sin helhet. 4.2 Fasader Väggens uppbyggnad utifrån och in, skalmur, luftning/luftspalt, isolering och blåbetongsten. Fasaderna är murade i förband med ett gult håltegel. Tegelstenens ytstruktur är av räfflad karaktär. Murningen är utförd i ett löpförband med ½ sten förskjutning och en slät fog. Fasaden bör vara kramlad med fyra kramlor per m². En murkramla är en stålpinne som sitter inmurad i fogen och sedan är infäst i bakomvarande stomme för att förankra fasaden. Ovan öppningar för fönster och fönsterdörrar (balkongdörrar) finns det en inmurad armering.i den första horisontella bruksfogen ovan fönstret. Murfogen är vid vissa ytor ojämn och den saknas helt vid ett par upptäckta fogar. Vid en del balkonger kan man se tydliga Lösa stenar, spjälkningsskador Sprickor i bruksfog som släpper igenom fukt till bakomliggande armering sprickbildningar. Detta beror på att armeringen rostar (korrosion) och utvidgas och på så vis trycker sönder bruksfogen, redan vid små sprickor i bruksfogen kommer luft och fukt in till armeringen och den börjar korrodera. Ovan fönster och fönsterdörrar kan man också konstatera att tegelstensbalken har börjat lossna med den följden att fog och tegelsten lossnar. De tydligaste skador kan ses på den sydvästra fasaden. I fasaden finns det också gallerventiler av stål. Ventilgallren är rostiga och saknar förmodligen insektsnät. Vid inåtgående hörn mellan huskropparna finns det en mjukfog av okänd status och typ. Förslag på åtgärd 1-5 år Man bör ganska omgående åtgärda de tegelbalkar som är dåliga på den sydvästra fasaden. På en del ställen är fogen helt lös och på andra saknas den helt. Det finns risk för att hela stenar kan lossna. Förslag på åtgärd år Man bör hålla fortsatt uppsikt på fasaden och göra en statusbesiktning av fog och sten. 5(13)

6 4.3 Fönster I fastigheten kan vi säga att det förekommer tre huvudgrupper av fönster. Orginalfönster av trä med kopplade bågar och 1+1 glas. Pivåhängda fönster d.v.s. att vridpunkten sitter på midjan av karmen. Orginalfönster av trä med mittstolpe, utåtgående Originalfönster av trä fönsterdörrar. Tätlist i god kondition Samtliga fönster är en kopplad båge 1+1 fönster. Träfönster från den här tiden när huset byggdes har en bra träkvalitet generellt varpå det ofta är idé att både renovera och konvertera den här typen. Fönstren i fastigheten är relativt bra underhållna genom åren och det förekommer inte så mycket skador. Det gjordes en omfattande renovering av fönstren för ca:10 år sedan. Man brukar generellt räkna med ett underhållsintervall på 7-10 år när det gäller ommålning av fönster En viss uttorkning av färgen kan ses på enstaka detaljer. Det sitter en relativt ny tätlist i karmen som tätar mellan karm och båge. Mellan bågarna är det inte monterat någon dammtätningslist. Det är inte monterat någon barnspärr på insidan av fönstret. Fönsterblecket på utsidan av fönstren är vitmålat och inputsat i bruksfogen. Det förekommer algpåväxt och en viss korrosion. Förslag på åtgärd 1-2 år I samband med att man åtgärdar fasadens sydvästra del målar man samtliga fönster, byter tätlists, monterar dammtätningslist samt ser över och smörjer mekanismer Förslag på åtgärd 7-10 Man utför statusbesiktning kontinuerligt och planerar för en konvertering av båge eller ett helt fönsterbyte. Fönstren kan mycket väl fortsatt vara i så pass bra skick att man kan fortsätta underhållet med målning, dock bör man tänka på den energibesparing det ger vid en bågkonvertering eller byte. Mellan fönsterbågar kan man montera en dammtätningslist 4.4 Balkonger Det finns totalt 38 balkonger i fastigheten varav 33 på den Nedan syns skada betong och blottad sydvästra fasaden, 4 på gavel mot sydost och 1 på den högst armering belägna delen av husets nordvästra fasad. Balkongerna är av bärande enskiktstyp vilket innebär att den inte har någon pågjuten skyddsbetongyta, skiktet utgör också tätskikt. Överkantsarmeringen i balkongplattan är den bärande i konstruktionen. Räckesinfästningen är ingjuten i konstruktionen. På 1950-talet var det vanligt med den här typen av balkonger. Ofta när man utförde den här typen av gjutning blandade man betongen på plats vilket inte är optimalt då det gäller att få rätt kvalitet på 6(13)

7 betongen. Även typen av betong är av lägre klass än vad man idag använder. Det är också mycket viktigt att man får ett tillräckligt täckskikt av betong över armeringen. Kombinationen av sämre kvalitet på betongen och för litet täckskikt ger korrosionsskador En del av balkongerna har tydliga korrosionsskador med skador på både betong och armering. Det stora flertalet av balkongerna har på undersidan en påfallande algpåväxt man kan även notera saltutfällningar Förslag på åtgärd 1-2 år Upplagning av balkongernas betongplattor bör utföras inom 1-2 år Man bilar bort skadad och lös betong, rostskyddsbehandlar eller byter den rostiga armeringen beroende på dess kondition. Man kan utföra en pågjutning av balkongplattan eller tvätta och behandla överytan med ett tätskikt för att skydda betongen och armeringen. Balkongräcket blästras och målas i sin helhet. Sinusplåten byts helt. Man kan också i samband med balkongrenoveringen utföra en förlängning av balkongplattorna i sidled för att på så vis få en större balkong och ökad tillgänglighet vid fönsterputs. En del av de balkonger som ligger på första våningen skulle kunna tas bort helt och ersättas med en uteplats. 4.5 Tak Taket är belagt med tvåkupiga betongpannor med underliggande strö- och bärläkt samt takpapp och råspont. Avvattningssystemet består av hängrännor och stuprör av plåt. Stuprören är påkopplade på dagvattenledningar via anslutningsrör. Man har genomfört en takomläggning 2012 då man bytte ta pannor, papp, läkt, plåtomfattningar och huvar. Vid renoveringen valde man att inte åtgärda vindskivan. Ett tak bör hålla minst 30 år På gavlarna finns det ett burspråk med en taktäckning av plåt, den här delen är inte besiktigad men den bör undersökas då tillfälle ges. Förslag på åtgärd 1-5 år Man byter vindskivan, målar, byter plåtar etc. i samband med fasadåtgärder av sydvästra sidan. Utifrån vad undersökningen av burspråkets plåttak ger bör man utföra någon form av underhållsåtgärd med exempelvis skrapning och målning. Förslag på åtgärd år Man utför en statusbesiktning Vindskiva Plåttak 4.6 Markytor, parkering. Marken är belagt med asfalt i gångstråk och på parkeringsplats. m.m. och i övrigt finns ytor med planteringar, gräsmatta m.m.. I samband med dräneringsarbetet avlägsnades de buskar och träd som stod intill husets fasad på den sydvästra delen mot gräsmattan. Grova ojämnheter. 7(13)

8 Asfaltsytorna Asfaltsytorna anlades förmodligen då huset byggdes. Asfalten på gångytan framför entréerna sträcker sig från gatuplan och upp mot Toppsegelsgatan nr 9. Det finns ojämnheter runt dagvattenanslutningar och det syns tydliga sprickor längs hela kanten mot slänten vid Toppsegelsgatan Parkeringens infart är från Kabyssgatan. Parkeringsytan ligger högre än gatuplan och har en brant infart. Parkeringens P- platsmarkeringar är slitna och det syns att ballasten har börjat släppa. Det finns även stora gropar Som ram runt parkeringsplats och längs gångstråk ligger en så kallad Ciggar av asfalt. Det är en bristfällig uppmärkning av P-platserna. Kraftig sättning Krackelerad asfalt Kantsten som är sned Räckesfundamenten har satt sig Förslag på åtgärd 1-5 samt 5-10 år Vid omasfaltering av parkeringsytor bör man se övermöjligheten att utöka antalet P- platser man asfalterar om ytan kanske med en mindre brant infart samt målar upp P-platserna och ser över skyltning av P-platser. Man utför omasfalteringen av P-platserna samtidigt med att gångstråk och slänt vid entréerna åtgärdas. Planteringar, slänt och stödmur. Planteringarna utgörs av stora gräsytor främst på den sydvästra sidan av fastigheten men även på den sydöstra gaveln. I slänten ned mot Toppsegelsgatan är det delvis gräs men den större delen av ytan utgörs av Stentrappa i slänt blandat buskage. Där slänten gränsar mot toppsegelsgatans trottoar hålls jordmassorna på plats av en stödmur. i betong. Mellan parkering och gångentré är stödmuren av natursten. Murarnas beskaffenhet får anses vara duglig då den troligtvis är från talet och fortfarande ser ok ut. Från toppsegelsgatan och upp mot gångytan vid entré 7-9 går det en trappa i natursten. Längs gångstråket finns det ett rörräcke. Räckets fundament är av betong som är platsgjutna i samma typ av ventilationstrumma som huset ventilationskanaler utgörs av. Ventilationstrumman är av asbest. Delar av slänten, asfalt och räcke har börjat att skjuva ned mot Toppsegelsgatan. Räcket är snett, asfalten har sprickor mm.. Förslag på åtgärd 1-5 Vårt förslag är att man gräver ur ca 1-1,5 meter av den asfalterade ytan i hela dess sträckning och en del av släntens överyta. Och ersätter det övre bärlagret med nytt material och sedan asfalterar om ytan. Del av slänten byggs på med större sten samt att nya planteringsytor skapas. Räcket rivs och ersätts med ett nytt i tryckt trä fast förankrat i grävda fundament. Trappstegen av natursten sätts om eller ersätts med annan lösning. Källartrappa i betong Det finns till fastighetens källarutrymmen en källartrappa i betong med ett i infästningen ingjutet 8(13)

9 smidesräcke.. En del steg har skador, vissa spjälkningsskador finns på betongen, räckena är rostgripna. Vid omdräneringsarbetet drogs dränering och den skyddande platonmattan runt trappans konstruktion vilket medför att den kommer att torka ur och bibehållas Förslag på åtgärd 1-5år Lagning av betongskador i samband med att man åtgärdar socklar, lagning och målning av räcke eventuellt kan man måla betongen med en skyddande färg. 5. INVÄNDIGT Inom lägenheten har inget besiktigats inför underhållsplanen, då vi känner till fastighetens beskaffenhet genom den nyligen avslutade stam- och badrumsrenoveringen. 5.1 Badrum Badrummen är nyrenoverade i samband med stamrenoveringen Förslag på åtgärd år Man utför en statusbesiktning 5.2 Trapphus Det finns 5 st trapphus i fastigheterna och de är snarlika varandra. Sten saknas på betongsockel Entrépartierna är utbytta och utgörs av ett aluminiumparti med glas i dörr. Entrésystemet utgörs av ett kodlåssystem. Trapporna till entréerna utgörs av en stenkläddbetongsockel. Vid entré nr 1 har stenen börjat släppa. Trapphusen är kontinuerligt ommålade och i bra skick. Lägenhetsdörrar Lägenhetsdörrarna är utbytta till säkerhetsdörrar ca 2001 Förslag på åtgärd1 år trappor Trappor ses över och lagas. Förslag på åtgärd 5-10 år Trapphus målas om på väggar, dörrar och i tak, golvet slipas och behandlas. 5.3 Källare I källaren finns allmänna utrymmen såsom lägenhetsförråd, apparatrum m.m. Det är idag målad betong i golv, vägg och tak. Skicket är i besiktigade utrymmen något ojämnt. 9(13)

10 Soprum Från utsidan av gaveln mot Kabyssgatan kommer man in i soprummet, skicket på soprummet är ok. Dörren till soprummet är en slagportsmodell av stål. Förslag på åtgärd 5-10 Källargångar och utrymmen målas om i sin helhet. Man målar om soprumsdörren 5.4 Tvättstuga, torkrum och mangelrum Det finns en tvättstuga i fastigheten med två torkrum. Golvet är av klinker., väggarna är delvis kaklade, ytorna får anses vara i god kondition. I taket vid centrifugen finns en avluftningventil (Hål) med okänd verkningsgrad Man bör dock säkerställa funktionen med till och frånluftslösningen gällande tvättstuga. Tvättmaskiner och torktumlare är av nyare karaktär byten sker enligt uppgift från styrelsen efter behov. Frånluften på torktumlaren är ansluten via en frånluftsfläkt i fasaden. I torkrummen är det installerat luftavfuktare förmodligen från Frånluftsventil (hål) i tvättstugans tak senare delen av talet. Golven i torkrummen är färgflagade beroende på ett tidigare fuktproblem som förmodligen berodde på en undermålig dränering. Vägg och del av plattans vot är nu omdränerad så en upptorkning i konstruktionen pågår. Vid sidan av torkrummen finns ett relativt stort mangelrum som inte brukas i någon större omfattning. Skicket är i princip original. Förslag på åtgärd 1-2 år Man målar.om golv och yttervägg i torkrum eventuelletkan klinker läggas på golv. Mangelrummet är en slumrande ytan som kan byggas om till trevliga gemensamhetsytor, träningsrum, bastu mm. Torkrum Kondenstork Flagnad färg på betonggolv Förslag på åtgärd 7-10 år Fortsatt löpande underhåll med samma bytesintervall av maskiner som tidigare. Vid ommålning av källare målar man även dessa lokaler. Nya torkaraggregat i torkrum 10(13)

11 5.5 Skyddsrum Det finns två skyddsrum i fastigheten, ett mindre och ett större. Skyddsrummen används idag som lägenhetsförråd. I skyddsrummen finns materiel för att iordningställa dem vid behov. Det är skyddsrumsplikt 6. INSTALLATIONER 6.1 Ventilation Fastigheten är försedd med ett självdragsystem. Självdragsprincipen ventilerar byggnaden genom termisk stigkraft, dvs. varm luft är lättare än kall och stiger därför uppåt. Ju större temperaturskillnad det är mellan luften utanför och inne i en byggnad desto effektivare blir självdraget. Uteluft tas in via springor och ventiler i fönster och väggar. Frånluften stiger termiskt upp och ut genom frånluftskanaler. Frånluften dras ut ur kök och badrum. Systemet är från när huset byggdes. Det Tilluftsdon/ ventil i Yttervägg sovrum. saknas tilluftsventil/fasadventil i varje rum. I badrummen är det i samband med renoveringen 2006 monterat ett nytt frånluftsdon. Fasadventilerna är av en äldre modell s.k. klaffventil där man ställer flödet med hjälp av en stegfunktion i klaffen. En del av dessa ventiler är övertapetserade andra går ej att ställa upp i önskat läge. I fastigheten pågår en radonmätningen som man avvaktar resultatet ifrån innan man vet hur man skall gå vidare i fråga om det skall utföras en åtgärd eller ej. Förslag på åtgärd 1-5 år Nya friskluftsventiler bör installeras samtidigt bör man säkerställa att köksfläktar inte är anslutna till frånluftsdonet i köket. I köket får endast fläktkåpor vara direkt anslutna på frånluftskanalen. Man kan ha en köksfläkt i köket förutsatt att det är en kolfilterfläkt och att den inte är ansluten till frånluftskanalen. När ovanstående är säkerställt genomför man en OVK. Vid frånluftskanalernas ventilationshuvar på tak kan man montera en vindsnurra ett annat alternativ är att montera frånluftsaggregat. Frågan bör utredas vidare. 6.2 Värme-/Fjärrvärmesystem Installationerna i fjärrvärmecentralen är från Livslängd för denna typ av installationer förväntas vara ca 30 år. Behovet av underhållsarbeten och kostnader är svårbedömt och kräver utredning före åtgärd. I fastigheten är det vattenburen värme generellt I källarstråken är det äldre avstängningsventiler som saknar märkning. Inom lägenheterna är radiatorerna försedda med termostater från ca 1990 talet. Livslängden för en termostat beräknas till mellan år Förslag på åtgärd 1-2 år 11(13)

12 Föreningen har planerat att byta värmestamsventilerna i sin helhet i källarstråken samt ordna med en ordentlig uppmärkning. Eventuellt utökar man ventilbytet med att byta ut termostaterna i lägenheterna. 6.3 Vatten- och avloppssystem Nytt vatten- och avloppssystem är installerat i stamrenovering utförd Hela systemet är bytt i sin helhet förutom den del av stammen som är förlagd i bottenplattan. I samband med utredning av dagvattenledningens status genom plattan genomfördes även en filmning av samtliga ledningar i plattan då fastigheten har ett kombinerat dag- och spillvattensystem i plattan fram till servis. Resultatet ifrån filmningen har presenterats för delar av styrelsen och rapporten härifrån antyder att man bör relina de delarna av rör inom en femårsperiod då rören fortfarande är av sådan god status att man kan erhålla ett gott resultat. Förslag på åtgärd 1-5 år Spolning resning och relining av stam förlagd i bottenplatta. 6.4 Elsystem Vid stamrenovering 2006 valde föreningen att in te byta ut det befintliga elsystemet. Inom lägenheterna fick de boende själva avgöra om elen skulle bytas utöver den matning som ingick i badrumsrenoveringen. Fastigheten har ett föråldrat system med gamla fastighetscentraler. Ett kablage har en förväntad livslängd på år. Förslag på åtgärd 1-5 år Kontinuerlig kontroll av elsystemet och på sikt byte av hela elsystemet. Elcentral i Pannrum 7. FRAMTIDA UNDERHÅLLSKOSTNADER Inom de närmsta 15 åren bedömer vi att det finns ett underhållsbehov på ca 8 Mkr exkl. moms. Det innebär att om man vill egenfinansiera åtgärderna behöver man avsätta ca 0,5 Mkr per år för ändamålet. Dock finns det idag ett något uppdämt underhållsbehov som bör genomföras de närmsta fem åren varför avsättningen bör vara högre inledningsvis. Kostnader som är upptagna i dokumenten är bara en uppskattning. Det finns kommande åtgärder vars kostnader inte är medräknade. Dessa behöver utredas vidare vid framtida revideringar av underhållsplanen. 8. MEDLEMSPROCESS MM 12(13)

13 För att bli lyckosamma i föreningens långsiktiga arbete med underhållsplanen är det viktigt att få med alla medlemmar samt att det finns en tanke om kontinuitet i framtida underhållsarbeten. Underhållsplanen revideras med jämna mellanrum, gärna varje år, av styrelsen. Vi tycker det är viktigt att man presenterar underhållsplanen genom en grundlig presentation där foto m.m. visas upp i större skala och där man också presenterar eventuella alternativ som finns och vad de kostar om så önskas (t.ex. jämföra kostnaderna för fönsterrenovering med fönsterbyte). Vi kan vara styrelsen behjälpliga på ett informationsmöte och bakgrundsinformation. 9. FÖRSLAG TILL FORTSÄTTNING 9.1 Fortsatta utredningar och utveckling av fastigheten Vi anser att det finns skäl till att man inom närmsta året skall komplettera denna underhållsplan med utvecklingsåtgärder och utföra de vidare utredningar som kan ha betydande ekonomiska konsekvenser, men även kan höja trivsel m.m. Exempel på detta är - Projektering av fasad, balkong och fönsteråtgärder - Utredning av eventuella samordningsvinster för kostnader vid etableringar, ställningar osv - Markåtgärder med säkring samt justering av slänt mm. - Utredning om vindslägenheter som ger en ökad intäkt för föreningen Rotpartner kan såsom projektledare leda dessa utredningar som föreningens ombud. 9.2 Närstående omfattande underhållsåtgärder Utan hänsyn till vidare utredning av tak anser vi att man skall hantera underhållsbehovet av fasadoch balkongåtgärder relativt omgående. För att få så optimerade samordningsvinster som möjligt bör man slå samman ommålning av fönster i samband med fasad och balkongåtgärderna. Kungälv Johan Laos 13(13)

BRF Grankotten Toppsegelsgatan 1-9, Göteborg Majorna 349:1. Förstudie. Kungälv 2013-01-03 Uppdragsansvarig: Johan Laos Projektnummer: 12069 1(9)

BRF Grankotten Toppsegelsgatan 1-9, Göteborg Majorna 349:1. Förstudie. Kungälv 2013-01-03 Uppdragsansvarig: Johan Laos Projektnummer: 12069 1(9) Majorna 349:1 Förstudie Version 110820 (JB) - r:\01_brf\brf grankotten nr 1\12069 - fönster, fasad, balkong\dokument\förstudie\forstudie_brf_grankotten_121205.doc Kungälv 2013-01-03 Uppdragsansvarig: Johan

Läs mer

Brf Punktsnurran Uppsala

Brf Punktsnurran Uppsala Brf Punktsnurran Uppsala Protokoll från konditionsbesiktning och underhållsplan Upprättad 2016-03-20 Byggkonsult Urban Nilsson Tångvägen 15, 744 51 Morgongåva Tel 0707-56 77 25 E-post: urban.byggkonsult@gmail.com

Läs mer

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4

Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014. Innehåll. 1. Objekt 2. 2. Syfte och omfattning 3. 3. Underlag 3. 4. Tidigare renoveringar 4 Underhållsplan för Brf Månstenen 18/11 2014 Innehåll. 1. Objekt 2 2. Syfte och omfattning 3 3. Underlag 3 4. Tidigare renoveringar 4 5. Kortfattad byggnadsbeskrivning 4 6. Underhållsbehov och avsättning

Läs mer

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms

Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostnad exklusive moms 1 (8) Tak Se separat besiktningsprotokoll på taken avser samtliga tak. 2013 Akuta lagningar 12 000 2014 Bättringsmålning 20 000 gård och gata 63-65 Tak Lilla huset Inga synliga skador Separat syn i samband

Läs mer

Underhållsplan Brf Kopparsticket

Underhållsplan Brf Kopparsticket Underhållsplan 217-246 Förening Organisationsnummer 769617-237 Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh 1946 58 Antal lokaler 4 Tomtyta, kvm 331 Lägenhetsyta, kvm 3293 Lokalyta, kvm 254 Byggnadstyp

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN. Underhållsplanen sträcker sig fram till 2050. Perioden är vald med tanke på att denna period täcker in husens renoveringscykel.

UNDERHÅLLSPLAN. Underhållsplanen sträcker sig fram till 2050. Perioden är vald med tanke på att denna period täcker in husens renoveringscykel. UNDERHÅLLSPLAN för HSB:s Brf Berglandet Underhållsplanen är utarbetad av styrelsen i brf Berglandet. Syftet med underhållsplanen är i första hand att visa när i tiden det är dags för föreningen att påbörja

Läs mer

Underhållsplan Brf Odin. Brf Odin Östervärngatan Malmö Flerfamiljshus 1 4. Förening. Organisationsnummer

Underhållsplan Brf Odin. Brf Odin Östervärngatan Malmö Flerfamiljshus 1 4. Förening. Organisationsnummer Underhållsplan 2017-2036 Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Byggnadstyp Antal huskroppar Antal våningar Östervärngatan

Läs mer

Bild på fastighet. Tomt area 1184 m²

Bild på fastighet. Tomt area 1184 m² Fastigheten Kv Melonen 2 Brf Melonen Underhållsplan 2018 - Bild på fastighet Tomt area 1184 m² Bostäder Lokaler Totalt 1436 m² 0 m² 1436 m² HUS Bygg Byggnader Trapphus Våningar Antal lägenheter/brf:er

Läs mer

Upprättad av : Jan Fagerström Datum: Benny Jansson Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostn ex moms

Upprättad av : Jan Fagerström Datum: Benny Jansson Byggnadsdel Skick Anmärkning Bör Uppskattad åtgärdas kostn ex moms 1 (8) Tak Ej med på den här besiktningen Fasad mot Godkänd Mindre putssläpp under fönsterbleck (luftventiler?) Luntmakargatan Hål efter infästningar av skyltar och stuprör, risk för frostskador Kontrolleras

Läs mer

Underhållsplan 2016-2026. Projektnummer: 201601. Stockholm 2016-02-29 Uppdragsansvarig: Mikael Andersson

Underhållsplan 2016-2026. Projektnummer: 201601. Stockholm 2016-02-29 Uppdragsansvarig: Mikael Andersson Underhållsplan 20162026 Projektnummer: 201601 Stockholm 20160229 Uppdragsansvarig: Mikael Andersson Sida 1 av 19 Innehållsförteckning 1.UPPDRAG OCH BAKGRUND... 3 2.BESIKTNINGEN... 3 3.TIDIGARE UTFÖRDA

Läs mer

BRÄMAREGÅRDEN 12:24 RÖRSTRANDSGATAN 1B-KVILLEGATAN 8-10

BRÄMAREGÅRDEN 12:24 RÖRSTRANDSGATAN 1B-KVILLEGATAN 8-10 334012 1 (14) Göran Ingelhammar Besiktningsman Hifab AB BRÄMAREGÅRDEN 12:24 RÖRSTRANDSGATAN 1B-KVILLEGATAN 8-10 Teknisk besiktning vid ombildning till Brf. Fastighet: Brämaregården 12:24 Göteborg Utlåtande

Läs mer

Underhållsplan HSB BRF 32 Astolf

Underhållsplan HSB BRF 32 Astolf Underhållsplan HSB BRF 32 Astolf Uppsala 2004-12-01 Rev 1: 2009-07-09 Rev 2: 2012-03-30 (denna version) Hydracon Sverige AB Fålhagsleden 57 UPPSALA Upprättad av: Joakim Hammarsten Denna revidering utförd

Läs mer

Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Ankarparken

Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Ankarparken Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Ankarparken 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1. Allmänna uppgifter... 3 Uppgifter... 3 Allmän information... 3 Beskrivning underhållsplan...

Läs mer

Underhållsplan. År 2016 till Gjuteriet 9 brf. Gjuteriet 9. Datum för utskrift:

Underhållsplan. År 2016 till Gjuteriet 9 brf. Gjuteriet 9. Datum för utskrift: Underhållsplan År 2016 till 2045 brf Datum för utskrift: 2017-11-29 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 1 Översikt... 2 Om fastigheten... 5 Åtgärder per år... 8 Åtgärder per kategori... 19 Åtgärdsbeskrivningar

Läs mer

Axets planerade underhåll 17/18, Sammanfattning för perioden 1 sep aug 2018

Axets planerade underhåll 17/18, Sammanfattning för perioden 1 sep aug 2018 2017-10-17 Axets underhållsplan 2017-2018 Sid 1 Axets planerade underhåll 17/18, Sammanfattning för perioden 1 sep 2017 31 aug 2018 Axet 3 :: 8 720 000:- Tak och fasadrenovering 8 000 000 Na träd planteras

Läs mer

UTLÅTANDE INVENTERING. Sandeklevsskolan, Bergsjön 19:1, Göteborg. Kvadrantgatan 86, Göteborg

UTLÅTANDE INVENTERING. Sandeklevsskolan, Bergsjön 19:1, Göteborg. Kvadrantgatan 86, Göteborg 1(4) UTLÅTANDE INVENTERING Fastighet: Adress: Fastighetsägare: Uppdragsgivare: Besiktningens ändamål: Sandeklevsskolan, Bergsjön 19:1, Göteborg Kvadrantgatan 86, 415 16 Göteborg Lokalförvaltningen, Göteborgs

Läs mer

Brf Essinge Udde 1 Primusgatan Upprättad av Peter Stridh och Maria Hyborn

Brf Essinge Udde 1 Primusgatan Upprättad av Peter Stridh och Maria Hyborn Underhållsplan Bostadsrättförening Essinge Udde 1 2014 till 2034 Brf Essinge Udde 1 Primusgatan 106-110 Upprättad av Peter Stridh och Maria Hyborn Uppdrag 2014-12-04 På uppdrag av styrelsen för Brf Essinge

Läs mer

Axets planerade underhåll 09/10, Sammanfattning för perioden 1 sep aug 2010

Axets planerade underhåll 09/10, Sammanfattning för perioden 1 sep aug 2010 Axets planerade underhåll 09/10, Sammanfattning för perioden 1 sep 2009 31 aug 2010 Axet 3 :: 100 000:- Ränndalar mot gatan åtgärdas Buskage ersätts med cykelställ/gräsmatta 30 000:- A 80 000:- A Axet

Läs mer

Underhållsplan Brf Kolonnen 4. Brf Kolonnen 4. Flerfamiljshus 1 6. Förening. Byggnadstekniska uppgifter

Underhållsplan Brf Kolonnen 4. Brf Kolonnen 4. Flerfamiljshus 1 6. Förening. Byggnadstekniska uppgifter Underhållsplan 16-36 Förening Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Antal lokaler Tomtyta Lägenhetsyta Lokalyta Byggnadstyp Antal huskroppar Antal våningar 199 59 5 54 Flerfamiljshus

Läs mer

Brf Kvarteret Apelsinen Underhållsplan

Brf Kvarteret Apelsinen Underhållsplan 1/7 1. Uppdragsbeskrivning Framtagande av en tioårig underhållsplan för bostadsrättsföreningen. Underhållsplan utgör grunden till ekonomisk planering för att ha medel för stora kommande underhållsarbeten.

Läs mer

Underhållsplan 2011. Bostadsrättsföreningen Inland 3

Underhållsplan 2011. Bostadsrättsföreningen Inland 3 Underhållsplan 20 Bostadsrättsföreningen Inland 3 Innehållsförteckning. 2. 3. 4. 5. Allmänna uppgifter Fastighetsfakta Besiktningsutlåtande Grunddata Ekonomisk sammanställning Sida 3 Sida 4 Sida 5-9 Sida

Läs mer

Brf Signalisten 2 Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår

Brf Signalisten 2 Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Underhållsplan 217-246 Förening Organisationsnummer 76964-3467 Byggnadstekniska uppgifter Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Lokalyta, kvm

Läs mer

ÖSTERSUND FÅFÄNGAN 6

ÖSTERSUND FÅFÄNGAN 6 ÖSTERSUND FÅFÄNGAN 6 TEKNISK STATUSBESIKTNING Bilaga till bostadsrättsföreningens ekonomiska plan Datum 15 06 11 Samuel Permans gata 2 Tel. 063-12 35 30, 070-632 19 19 Orgnr: 556669-0144 831 01 Östersund

Läs mer

KRISTIANSTADS KOMMUN VITTSKÖVLE 21:4 VITTSKÖVLE HEMMET VITTSKÖVLEVÄGEN 104 297 91 VITTSKÖVLE

KRISTIANSTADS KOMMUN VITTSKÖVLE 21:4 VITTSKÖVLE HEMMET VITTSKÖVLEVÄGEN 104 297 91 VITTSKÖVLE BILAGA 3 KRISTIANSTADS KOMMUN VITTSKÖVLE 21:4 VITTSKÖVLE HEMMET VITTSKÖVLEVÄGEN 104 297 91 VITTSKÖVLE STATUSBESIKTNING UT- OCH IN- VÄNDIGT AV FASTIGHET MED BYGGNADER Kristianstad 2004-08-19 FB Engineering

Läs mer

Brf Kungslyckan Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Stomme: Ombyggnadsår

Brf Kungslyckan Underhållsplan Förening Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadstekniska uppgifter Byggnadsår Stomme: Ombyggnadsår Underhållsplan 2017-2036 Förening Kungsgatan 24, Malmö Organisationsnummer Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh Antal lokaler Tomtyta, kvm Lägenhetsyta, kvm Byggnadstyp Antal huskroppar

Läs mer

Bostadsrättsföreningen Solstrålen

Bostadsrättsföreningen Solstrålen Underhållsplan 20 Bostadsrättsföreningen Solstrålen Innehållsförteckning. 2. 3. 4.. Allmänna uppgifter Fastighetsfakta Besiktningsutlåtande Grunddata Sammanställning Sida 3 Sida 4 Sida -0 Sida -3 Sida

Läs mer

Brf Sjöviksskogen. Underhållsplan. Kv Årstaberg 4. ÅF-Infrastructure AB Projektledning. Johan Widell. Datum 2013-01-09

Brf Sjöviksskogen. Underhållsplan. Kv Årstaberg 4. ÅF-Infrastructure AB Projektledning. Johan Widell. Datum 2013-01-09 Handläggare Johan Widell Tel +46 (0)10 505 12 44 Mobil +46 (0)76 770 88 43 Fax +46 10 505 00 10 johan.widell@afconsult.com Datum 2013-01-09 Brf Sjöviksskogen Kv Årstaberg 4 Underhållsplan ÅF-Infrastructure

Läs mer

Brf Saltsjöhöjden, Saltsjöbaden

Brf Saltsjöhöjden, Saltsjöbaden Brf Saltsjöhöjden, Saltsjöbaden Underhållsplan. Stockholm 26 maj 2009 ProjektledarHuset AB Hillar Truuberg 1 Kv Rösunda 33:2 och 31:1, Brf Saltsjöhöjden, Saltsjöbaden - Besiktningsutlåtande 1. Uppdrag

Läs mer

K Y R K B Y N 130:1. Köpingsgatan 74. Göteborg. Överlåtelsebesiktning för Säljare Besiktningsdatum Ekström Byggteknik AB

K Y R K B Y N 130:1. Köpingsgatan 74. Göteborg. Överlåtelsebesiktning för Säljare Besiktningsdatum Ekström Byggteknik AB K Y R K B Y N 130:1 Köpingsgatan 74 Överlåtelsebesiktning för Säljare Besiktningsdatum 2017-08-28. Kyrkbyn 130:1, INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 TILLHANDAHÅLLNA HANDLINGAR SAMT INFORMATION FRÅN SÄLJARE...3 2 OKULÄR

Läs mer

BRF GRÄNGEN INFO OM FÖNSTER

BRF GRÄNGEN INFO OM FÖNSTER BRF GRÄNGEN INFO OM FÖNSTER FÖNSTERBYTE I FÖRENINGEN - BAKGRUND Våra fönster är från byggår (1947). Fönstrens kvalitet var bättre på den tiden, men även 70 år är lång tid. Underhållet har även varit varierande

Läs mer

Underhållsplan Axet 2

Underhållsplan Axet 2 2004-09-07 A 2 Sid 1 Underhållsplan 2004-2005 Axet 2 Planerade åtgärder Objekt Intervall Status 04/05 05/06(2 år) 06/07 (3 år) 07/08 (4 år) 08/09 (5år) Övrigt Utvändigt Tak Matr 30 Ren 92 Färg 10 Äldre

Läs mer

UnderhållsplanNäktergalen 27

UnderhållsplanNäktergalen 27 UnderhållsplanNäktergalen 27 Fastighetsägare Kvarter Ort Byggnadsår Ombyggnadsår Skapad av UHP skapad UHP uppdaterad Brf näktergalen 27 Näktergalen 27 Stockholm 1923 Pontus Marin 2016-10-24 Omfattning

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BRIGGEN 1. 1. Objekt

UNDERHÅLLSPLAN BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BRIGGEN 1. 1. Objekt 1 (5) BOSTADSRÄTTSFÖRENINGEN BRIGGEN 1 UNDERHÅLLSPLAN 1. Objekt Föreningen äger och förvaltar fastigheten Briggen 1, Lidingö Stad. Tomten har en areal av 1 920 kvadratmeter och har förutom byggnaden gräsmattor

Läs mer

TAL L E N 9. Vikingavägen 3 Borgholm. Överlåtelsebesiktning för Säljare HMP Karlsson s AB Besiktningsman Rune Karlsson

TAL L E N 9. Vikingavägen 3 Borgholm. Överlåtelsebesiktning för Säljare HMP Karlsson s AB Besiktningsman Rune Karlsson HMP Karlsson s AB Besiktningsman Rune Karlsson TAL L E N 9 Vikingavägen 3 Borgholm Överlåtelsebesiktning för Säljare 2016-09-27 Besiktningsman Rune Karlsson Uppdragsnr 2016-136 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 TILLHANDAHÅLLNA

Läs mer

Beräknade kostnader år 0-30 Kostnader med hänsyn till livslängd Jämförelsetal (Kostnader med hänsyn till livslängd) Årskostnad per yta

Beräknade kostnader år 0-30 Kostnader med hänsyn till livslängd Jämförelsetal (Kostnader med hänsyn till livslängd) Årskostnad per yta Underhållsplan Fastighetsägare Kvarter Ort Byggnadsår Ombyggnadsår Skapad av UHP skapad UHP uppdaterad Brf Skytten 3 Skytten 3 Solna 1962 - Pontus Marin 2018-08-30 Omfattning UHP Antal år Bostadsyta Lokalyta

Läs mer

Statusbesiktning Sunnerbyskolan Carl Bondes Väg 12 Sorunda

Statusbesiktning Sunnerbyskolan Carl Bondes Väg 12 Sorunda 1 Statusbesiktning Sunnerbyskolan Carl Bondes Väg 12 Sorunda 2018-12-03 Bakgrund....3 Omfattning 3 Hänvisning Situationsplan.4 Besiktning.. 5-13 Slutsats..14 2 3 Bakgrund Omfattning Fasader har kontrollerats

Läs mer

Generellt om föreningen

Generellt om föreningen Generellt om föreningen När köpte föreningen huset? Brf Bornholm byggdes 1953 54 och har varit en bostadsrättförening från start. Vem var byggherren? HSB Fastighetsbeteckning Bornholm 8 Adresser Köpenhamnsvägen

Läs mer

Underhållsplan Brf Hanaholm 789. Brf Hanaholm Antal lokaler. 17 Tomtyta, kvm

Underhållsplan Brf Hanaholm 789. Brf Hanaholm Antal lokaler. 17 Tomtyta, kvm Underhållsplan 2017-2046 Förening Organisationsnummer 769617-1292 Fastighetsuppgifter Byggnadsår Ombyggnadsår Antal Lgh 1953 0 136 Antal lokaler 17 Tomtyta, kvm 7881 Lägenhetsyta, kvm 9828 Lokalyta, kvm

Läs mer

ÅTGÄRDER, SAMT KOSTNADSSAMMANSTÄLLNING, GÄLLANDE VILLA SUSSEBO

ÅTGÄRDER, SAMT KOSTNADSSAMMANSTÄLLNING, GÄLLANDE VILLA SUSSEBO Kontoret för samhällsbyggnad Torgny Fredling Datum: 2014-07-28 Projekt nr. Dnr: ÅTGÄRDER, SAMT KOSTNADSSAMMANSTÄLLNING, GÄLLANDE VILLA SUSSEBO Upplands Väsby Vilunda 1:580 INNEHÅLL INLEDNING 3. Byggtekniskt

Läs mer

Underhållsplan Brf. Ulrika

Underhållsplan Brf. Ulrika Underhållsplan Brf. Ulrika Innehållsförteckning 1. Tidigare underhållsplan... 1-3 2. Fastighetsfakta... 6 3. Byggnadstekniska uppgifter... 6 4. Plan 2013 2020... 6-10 1 1. Tidigare underhållsplan Underhållsplan

Läs mer

Inventeringsprotokoll Statusbedömning

Inventeringsprotokoll Statusbedömning Inventeringsprotokoll Statusbedömning TRAPPHUS, HISSKORG Fastighet Kv Dykaren Inventeringsdatum 2012-06-20 Byggnad 1 Omg Adress Alströmergatan 45 Egenkontroll Besiktningsman Oskar Rudbeck Granskning 2012-09-28

Läs mer

U PPSALA F ULLERÖ 32:5 Vintergatsvägen 60

U PPSALA F ULLERÖ 32:5 Vintergatsvägen 60 U PPSALA F ULLERÖ 32:5 Vintergatsvägen 60 Överlåtelsebesiktning Adress Telefon Org nr E-post E-post Forsbyv 1 74140 Knivsta 0707-911491 556866-0095 info@besiktningsmaninfocus.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1

Läs mer

Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder 2012-03-28

Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder 2012-03-28 Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder 2012-03-28 Brf Eriksdal, Malmö Byggnadsåtgärder Konsult WSP Byggprojektering i Malmö har på uppdrag av Brf Eriksdal tagit fram förslag för byggnadsåtgärder. För mer

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00

VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00 VÄLKOMMEN TILL INFORMATIOSMÖTE TORSDAGEN DEN 12 MARS 2015 kl. 19.00 Plats: Norrmalmskyrkan, Norrtullsgatan 37. Vi har tidigare lovat att hålla ett informationsmöte om kommande renoveringar av tak, fasader

Läs mer

Balkongbesiktning. En guide från Balkongföreningen. Balkong föreningen

Balkongbesiktning. En guide från Balkongföreningen. Balkong föreningen Balkongbesiktning En guide från Balkongföreningen Balkong föreningen Balkongen är en viktig byggnadsdel, både funktionellt och estetiskt, som tyvärr ofta blir förbisedd gällande underhåll. Det ligger på

Läs mer

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING ÖVERLÅTELSEBESIKTNING Östersund Törnrosen 4 Hårdängegatan 7, 831 47 Östersund Datum 15 05 27 Oktopal AB Samuel Permans gata 2, 831 30 Östersund Tel: 06312 35 30 Organisation Nummer: 5566690144, Fskattesedel

Läs mer

BESIKTNINGSOBJEKTET. Tisdag 2014-10-14 / 2014-0210. Ca 9 º C, solsken. Beskrivning Huvudbyggnad

BESIKTNINGSOBJEKTET. Tisdag 2014-10-14 / 2014-0210. Ca 9 º C, solsken. Beskrivning Huvudbyggnad 5 BESIKTNINGSOBJEKTET Fastighet Fjalar 60, Frejavägen 18 A, Djursholm, Danderyds Kommun Lagfaren ägare Agneta Blom Uppdragsgivare Agneta Blom Närvarande vid besiktningen Agneta Blom Lennart Blom Eva-Karin

Läs mer

Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19.

Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19. Genomförda underhålls- och förbättringsåtgärder i Brf. Västeråshus 19. Under årens lopp har nedanstående åtgärder genomförts syftande till att bevara husen i gott skick med minsta möjliga kostnader för

Läs mer

Bilaga 6: Underhållsdatabas

Bilaga 6: Underhållsdatabas Sida 1 (15) Företag 08125 BRF SOLSKENET I LUND Markyta: M1 MARKYTOR 12111 Asfalt körbar, omläggning, maskinläggning 500-1000 978,0 m² 2025 25 197 165 1,00 m2 12122 Asfalt gångbar, omläggning, maskinläggning

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-19

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-19 Fastighet Veken 5 Brf Bondegatan 51 Bondegatan 51, i Stockholm UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-19 Brf Bondegatan 51 Kv Veken 5 Bondegatan 51 116 33 Stockholm Fastighetsägarna Stockholm AB Box

Läs mer

Blåbärsstigen 7, Mariehamn Mariehamn kommun

Blåbärsstigen 7, Mariehamn Mariehamn kommun sammanfattning av ENERGIDEKLARATION Blåbärsstigen 7, 221 00 Mariehamn Mariehamn kommun Nybyggnadsår: 1994 Energideklarations-ID: 257 Energiprestanda: 109 kwh/m² och år Krav vid uppförande av ny byggnad

Läs mer

Brf Stadsträdgården. Skönt modernt boende för ett aktivt liv. Bofakta

Brf Stadsträdgården. Skönt modernt boende för ett aktivt liv. Bofakta Brf Stadsträdgården Skönt modernt boende för ett aktivt liv Bofakta Innehåll Situationsplan... 3 Våningsplan Vindsvåning och våning 2 5... 4 Våning 1 och källarplan... 5 Planritningar 2 rum och kök...

Läs mer

Karlskoga Pumpan 9 Landavägen 13. 691 42 Karlskoga

Karlskoga Pumpan 9 Landavägen 13. 691 42 Karlskoga Landavägen 13 691 42 Karlskoga Överlåtelsebesiktning för köpare 2010 SBR Byggingenjörerna Version 2010:1 Adress Telefon Org nr E-post Hagendalsvägen 28 019-569450 556565-7482 ingemar@byggnadskontroll.se

Läs mer

RAMBESKRIVNING UTVÄNDIG MÅLNING

RAMBESKRIVNING UTVÄNDIG MÅLNING sida 1 av 5 HOSPITALGATAN 6 Marstrand RAMBESKRIVNING UTVÄNDIG MÅLNING HOSPITALSGATAN Hospitalgatan 6 sida 2 av 5 sida 3 av 5 BESKRIVNING OMRÅDET Förbos fastighet med adress Hospitalgatan 6 är belägen i

Läs mer

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING 2014-06-24 ÖVERLÅTELSEBESIKTNING Berg Hackås-Gärde 1:9 Gärde 650, 830 23 Hackås Oktopal AB Samuel Permans gata 2, 831 30 Östersund Tel: 063-123530 Organistaionsnummer: 556669-0144, F-skattesedel www.oktopal.se

Läs mer

L E R U M NÄS 7:4 Kvikullavägen 35 448 91 Floda

L E R U M NÄS 7:4 Kvikullavägen 35 448 91 Floda L E R U M NÄS 7:4 Kvikullavägen 35 448 91 Floda Överlåtelsebesiktning för säljare 2012-05-14 Adress Telefon Fax Org nr E-post INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRANSKNING AV TILLHANDAHÅLLNA HANDLINGAR SAMT INFORMATION

Läs mer

Mark - gård Hus 2 Grusgångar saknar grus Ta bort gräs och fyll på med nytt grus

Mark - gård Hus 2 Grusgångar saknar grus Ta bort gräs och fyll på med nytt grus BRF.TINGET - NACKA UNDERHÅLLSBEHOV Rev 2017-05-24 Belopp inkl. moms BYGGNADSDEL BRIST/ FEL/ SKADA BEDÖMND PRIORITET BEDÖMND Mark - gård Hus 2 Grusgångar saknar grus Ta bort gräs och fyll på med nytt grus

Läs mer

R ONNEBY Ä NGSKNARREN 4 Södra Höggatan 2, 372 36 Ronneby

R ONNEBY Ä NGSKNARREN 4 Södra Höggatan 2, 372 36 Ronneby www.sandelinab.se R ONNEBY Ä NGSKNARREN 4 Södra Höggatan 2, 372 36 Ronneby Överlåtelsebesiktning för säljare 2015-01-13 2010 SBR Byggingenjörerna Version 2010:1 Adress Telefon Org nr Internet E-post Nissestigen

Läs mer

BYGGNADSVERK Besiktningsadag: 2006- Kostnader är exklusive mervärdeskatt och YTTERTAK Utförd av: Wilhelm Apor och Rune Enquist

BYGGNADSVERK Besiktningsadag: 2006- Kostnader är exklusive mervärdeskatt och YTTERTAK Utförd av: Wilhelm Apor och Rune Enquist PLANERAT UNDERHÅLL/ KOSTNADER FASTIGHETSUNDERHÅLL 1(6) Byggnadsår:1897 UTVÄNDIGA BYGGNADSVERK Besiktningsadag: 2006- Kostnader är exklusive mervärdeskatt och YTTERTAK Utförd av: Wilhelm Apor och Rune Enquist

Läs mer

Grupp: Benämning: Antal: A pris: Totalt: Prioritet: Asfalt terass, omläggning 350 kvm 875 kr kr

Grupp: Benämning: Antal: A pris: Totalt: Prioritet: Asfalt terass, omläggning 350 kvm 875 kr kr Brf Kolonnen 4 SBC-gruppen T1 Mark T1.1 Markytor 22 Fasadkomplettering Asfalt terass, omläggning 350 kvm 875 kr 306 250kr Intervall: Vart 50:e år 1994 Förutsätter ny gjutning ovanpå befintlig beläggning.

Läs mer

Åtgärdsår AFF-kod Objekt Beskrivning skick Åtgärd Kostnad totalt

Åtgärdsår AFF-kod Objekt Beskrivning skick Åtgärd Kostnad totalt Åtgärdsår AFF-kod Objekt Beskrivning skick Åtgärd Kostnad totalt Totalkostnad per år inkl. löpande kostnad 2016 T2.11 Takbeläggningar och tätskikt. Hus A. 2016 T2.11 Takbeläggningar och tätskikt. Hus B

Läs mer

KFUK-KFUM 2011-03-11. Grundläggande okulär besiktning, förslag på nödvändiga reparations och underhållsarbeten.

KFUK-KFUM 2011-03-11. Grundläggande okulär besiktning, förslag på nödvändiga reparations och underhållsarbeten. KFUK-KFUM 2011-03-11 BOX 42034 126 12 STOCKHOLM Objekt: Sjöbo Kurs och lägergårds byggnader Er referens: Hanna Forsén Vår referens: Raoul Eriksson/ Göran Johansson, Anticimex i Nässjö Uppdrag: Grundläggande

Läs mer

RAPPORT STATUSBESIKTNING SKURU IP, KLUBBLOKAL SWECO STRUCTURES AB BYGGFYSIK UPPDRAGSNUMMER 2511341000 STOCKHOLM 2013-07-09 1 (15)

RAPPORT STATUSBESIKTNING SKURU IP, KLUBBLOKAL SWECO STRUCTURES AB BYGGFYSIK UPPDRAGSNUMMER 2511341000 STOCKHOLM 2013-07-09 1 (15) STATUSBESIKTNING SKURU IP, KLUBBLOKAL UPPDRAGSNUMMER 2511341000 STOCKHOLM 2013-07-09 SWECO STRUCTURES AB BYGGFYSIK 1 (15) S wec o Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46 (0)8

Läs mer

RAPPORT STATUSBESIKTNING MASKINHUS, SALTSJÖBADEN SWECO STRUCTURES AB BYGGFYSIK UPPDRAGSNUMMER 2511341000 STOCKHOLM 2013-07-09 1 (10)

RAPPORT STATUSBESIKTNING MASKINHUS, SALTSJÖBADEN SWECO STRUCTURES AB BYGGFYSIK UPPDRAGSNUMMER 2511341000 STOCKHOLM 2013-07-09 1 (10) STATUSBESIKTNING MASKINHUS, SALTSJÖBADEN UPPDRAGSNUMMER 2511341000 STOCKHOLM 2013-07-09 SWECO STRUCTURES AB BYGGFYSIK 1 (10) S wec o Gjörwellsgatan 22 Box 34044 SE-100 26 Stockholm, Sverige Telefon +46

Läs mer

Rapport nr: RAPPORT INVENTERING FÖNSTER BRF KORSRIDDAREN HÄGERSTENSVÄGEN HÄGERSTEN

Rapport nr: RAPPORT INVENTERING FÖNSTER BRF KORSRIDDAREN HÄGERSTENSVÄGEN HÄGERSTEN Rapport nr: 180326-1 RAPPORT INVENTERING FÖNSTER BRF KORSRIDDAREN HÄGERSTENSVÄGEN 155-173 HÄGERSTEN Handlingar och dokument som kompletterar denna rapport är 1. Fasadritningar hus 1-7 2. Littra- och fönsteruppställning

Läs mer

Överlåtelsebesiktning för säljare 2012-12-04

Överlåtelsebesiktning för säljare 2012-12-04 INÄGNAN 2 Hökbursvägen 8 Tumba Överlåtelsebesiktning för säljare 2012-12-04 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRANSKNING AV TILLHANDAHÅLLNA HANDLINGAR SAMT INFORMATION FRÅN UPPDRAGSGIVAREN...2 2 OKULÄR BESIKTNING...3

Läs mer

K ALV S V I K 11:444 Mjölnartäppan 43 Jordbro

K ALV S V I K 11:444 Mjölnartäppan 43 Jordbro K ALV S V I K 11:444 Mjölnartäppan 43 Jordbro Överlåtelsebesiktning för säljare 2015-01-23 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRANSKNING AV TILLHANDAHÅLLNA HANDLINGAR SAMT INFORMATION FRÅN UPPDRAGSGIVAREN...2 2 OKULÄR

Läs mer

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24

Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 utkast 2005-08-24 Löpande underhållsplan för Brf Postsäcken 11 Version 1.1-2006-03-01 1 Inledning... 1 1.1 Underhåll av planen... 2 2 Kortsiktig teknisk plan plan för innevarande år... 3 3 Långsiktig teknisk plan... 4 3.1

Läs mer

U P P L AN D S VÄSBY KAP E L L E T 1:33

U P P L AN D S VÄSBY KAP E L L E T 1:33 U P P L AN D S VÄSBY KAP E L L E T 1:33 Kapellvägen 5 Överlåtelsebesiktning 2016-05-16 Adress Telefon Org nr E-post Bivägen 4 B 08-351222 556610-0169 info@husbesiktningsgruppen.se 19163 Sollentuna INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nosekomsvägen 4

Län Gatuadress Kommun Storlek Område Tillträde tidigast Nosekomsvägen 4 Län Uppsala Gatuadress Kommun Tierp Storlek 11.0 rum (5 sovrum) / 134 m² Område Örbyhus Tillträde tidigast Enligt överenskommelse www.hemverket.se - Sida 1 av 6 Beskrivning Stor enplansvilla i vinkel med

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-20

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-20 Fastighet Dykaren Brf Dykaren 12 Alströmergatan 45, i Stockholm UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-06-20 Brf Dykaren 12 Kv Dykaren Alströmergatan 45 112 46 Stockholm Fastighetsägarna Stockholm AB Box

Läs mer

REFERENSLISTA. Sustend Byggledning TM

REFERENSLISTA. Sustend Byggledning TM REFERENSLISTA Sustend Byggledning TM Sida 1 av 6 Vi är specialister på byggledning! Många säger det, men få kan stoltsera med lika nöjda kunder som våra. Genom våra olika uppdrag inom byggledning har vi

Läs mer

Lägenhet x.x.x Adress ELVIRIA, SPANIEN

Lägenhet x.x.x Adress ELVIRIA, SPANIEN Lägenhet x.x.x Adress ELVIRIA, SPANIEN Marbella 4 juni 2014 Pia Engman Besiktningsman godkänd av SBR Energiexpert certifierad av Sitac Uppdragsgivare: NN Objekt: Lägenhet x.x.x, Adress, Elviria, Spanien

Läs mer

B R Ä C K E UBYN 2:98

B R Ä C K E UBYN 2:98 B R Ä C K E UBYN 2:98 Jullavägen 4, 840 50 Gällö Överlåtelsebesiktning 2014 06 03 Adress Telefon Fax Org nr Epost Samuel Permans gata 2 83130 Östersund 06312 35 30 556669 0144 Info@oktopal.se INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING 2014-03-12 ÖVERLÅTELSEBESIKTNING Åre Bastugärdet 4 Tallstigen 6, 830 05 Järpen Oktopal AB Samuel Permans gata 2, 831 30 Östersund Tel: 063-123530 Organistaionsnummer: 556669-0144, F-skattesedel www.oktopal.se

Läs mer

TEKNISK UTREDNING OCH UNDERHÅLLSPLAN STOCKHOLM, VEKEN 1

TEKNISK UTREDNING OCH UNDERHÅLLSPLAN STOCKHOLM, VEKEN 1 TEKNISK UTREDNING OCH UNDERHÅLLSPLAN STOCKHOLM, VEKEN 1 Erstagatan 22 / Åsögatan 184, 186 Södermalm Stockholm 2013-02-05 LW 74 022 Teknisk utredning och underhållsplan avseende fastigheten Stockholm Veken

Läs mer

Stadsledningskontoret

Stadsledningskontoret Sid 1 (6) Besiktningsnr: ÖS6015-0046 Fastighetsbeteckning: Del av stadsliden Fastighetens adress: Uttervägen 1 Fastighetsägare, namn: Uppdragsgivare, namn: Uppdragsgivare, adress: Umeå kommun Umeå kommun

Läs mer

Underhållsplan

Underhållsplan Underhållsplan 2017-2031 Bostadsrättsföreningen Maria Park 3 Helsingborg 1. Inledning. 2. Området. 3. Besiktning. 4. Kostnadsplan Underhållsplan Bostadsrättsföreningen Maria Park 3 Upprättad maj 2017 Jan

Läs mer

STYRSÖ BLACK & WHITE ENTREPRENAD- OCH RUMSBESKRIVNING

STYRSÖ BLACK & WHITE ENTREPRENAD- OCH RUMSBESKRIVNING ENTREPRENAD- OCH RUMSBESKRIVNING GENERELLT ENTREPRENADBESKRIVNIG ENTREPRENADBESKRIVNING UTG. 2 2014-08-08 Åtagande gäller nybyggnation av enfamiljshus baserat på plan- och fasadritningar, leveransbeskrivning

Läs mer

K AR L S K OGA P I G G VA R E N 5 Vikmarkvägen 10, 691 51 Karlskoga.

K AR L S K OGA P I G G VA R E N 5 Vikmarkvägen 10, 691 51 Karlskoga. K AR L S K OGA P I G G VA R E N 5 Vikmarkvägen 10, 691 51 Karlskoga. Överlåtelsebesiktning för säljare 2010 SBR Byggingenjörerna Version 2010:1 Adress Telefon Org nr E-post Hagendalsvägen 28 019-56 94

Läs mer

Underhållsplan. År 2015 till BRF Sanbacka nr 1. BRF Sandbacka nr 1. Datum för utskrift:

Underhållsplan. År 2015 till BRF Sanbacka nr 1. BRF Sandbacka nr 1. Datum för utskrift: Underhållsplan År 2015 till 2044 BRF Sanbacka nr 1 Datum för utskrift: 2015-12-04 Översikt Grundläggande information om underhållsplanen. Sida 1 / 20 Underhållsplanens inställningar Benämning på underhållsplan

Läs mer

TEKNISK BESKRIVNING Brf Skogsparken 5 i Haninge, H105

TEKNISK BESKRIVNING Brf Skogsparken 5 i Haninge, H105 TEKNISK BESKRIVNING Brf Skogsparken 5 i Haninge, H105 MARK Kallförråd med storlek ca 6 m2 ingår med placering i närheten av bostaden, kallförråd till bostad 26 och 29 är placerade vid parkeringsanläggning

Läs mer

Skintebo. Rapport angående status för förrådsbyggnader P1 samt P2. Göteborg

Skintebo. Rapport angående status för förrådsbyggnader P1 samt P2. Göteborg 790553 Skintebo Rapport angående status för förrådsbyggnader P1 samt P2. Göteborg 2017-06-02 TELLSTEDT I GÖTEBORG AB Varbergsgatan 12A, 412 65 Göteborg Tel 010-516 00 00 www.tellstedt.se Org nr 55 64 54-0861

Läs mer

KNIVSTA GREDELBY 2:103 KAVELDUNSVÄGEN 14

KNIVSTA GREDELBY 2:103 KAVELDUNSVÄGEN 14 KNIVSTA GREDELBY 2:103 KAVELDUNSVÄGEN 14 Överlåtelsebesiktning Adress Hyvelgatan 53 74171 Knivsta Telefon 0707-911491 Org nr 556866-0095 E-post E-post info@besiktningsmaninfocus.se info@ INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Läs mer

BESIKTNINGSOBJEKTET. Lärkan 9, Fenixvägen 13, Enebyberg, Danderyds kommun. Sven-Uno Blomberg. Per Lundman, kort del av tiden

BESIKTNINGSOBJEKTET. Lärkan 9, Fenixvägen 13, Enebyberg, Danderyds kommun. Sven-Uno Blomberg. Per Lundman, kort del av tiden 5 BESIKTNINGSOBJEKTET Fastighet Lärkan 9, Fenixvägen 13, Enebyberg, Danderyds kommun Lagfaren ägare Sven-Uno Blomberg Uppdragsgivare Sven-Uno Blomberg Närvarande vid besiktningen Sven-Uno Blomberg Per

Läs mer

BY Mur/Bygg -- EL El -- BM Betong/Mark Peter Mattsson Delvis. 08 Entreprenadhandlingar och andra överenskommelser rörande entreprenadens omfattning

BY Mur/Bygg -- EL El -- BM Betong/Mark Peter Mattsson Delvis. 08 Entreprenadhandlingar och andra överenskommelser rörande entreprenadens omfattning esiktning ilaga YGG 1 Staffanstorp Gervie 3:32 Remontvägen Staffanstorp ILAGA yggnadsarbete 1 Alla arbeten 01 Tid för besiktningen esiktningen påbörjades esiktningen avslutades 02 Entreprenaden samt parterna

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-09-04

UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-09-04 Fastighet Postbonden 1 Brf Timmerhögen Timmermansgatan 44, i Stockholm UNDERHÅLLSPLAN / STATUSBEDÖMNING 2012-09-04 Brf Timmerhögen Fgh Postbonden 1 Timmerhögen 44 118 55 Stockholm Fastighetsägarna Stockholm

Läs mer

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

ÖVERLÅTELSEBESIKTNING 2015-09-21 ÖVERLÅTELSEBESIKTNING Åre Brattland 1:50 Brattland 624, 830 10 Undersåker Oktopal AB Samuel Permans gata 2, 831 30 Östersund Tel: 063-123530 Organistaionsnummer: 556669-0144, F-skattesedel www.oktopal.se

Läs mer

Strandgatan 17, Sundellsgatan 3a-h. Läderlappen bostad AB. Läderlappen bostad AB. Strandgatan 17, 953 32 HAPARANDA. växlande molnighet.

Strandgatan 17, Sundellsgatan 3a-h. Läderlappen bostad AB. Läderlappen bostad AB. Strandgatan 17, 953 32 HAPARANDA. växlande molnighet. Sid 1 (9) Besiktningsnr: ÖSS-4215-16538242 Fastighetsbeteckning: Läderlappen 2 Fastighetens adress: Fastighetsägare, namn: Uppdragsgivare, namn: Uppdragsgivare, adress: Strandgatan 17, Sundellsgatan 3a-h

Läs mer

Capellavägen 26 Järfälla

Capellavägen 26 Järfälla SKÄLBY 3:1238 Capellavägen 26 Järfälla Överlåtelsebesiktning för säljare 2014-05-21 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRANSKNING AV TILLHANDAHÅLLNA HANDLINGAR SAMT INFORMATION FRÅN UPPDRAGSGIVAREN...2 2 OKULÄR BESIKTNING...3

Läs mer

F ÖRVALTAR E N 7 Hagvägen 62 B Segeltorp. Överlåtelsebesiktning för säljare 2012-12-17

F ÖRVALTAR E N 7 Hagvägen 62 B Segeltorp. Överlåtelsebesiktning för säljare 2012-12-17 F ÖRVALTAR E N 7 Hagvägen 62 B Segeltorp Överlåtelsebesiktning för säljare 2012-12-17 INNEHÅLLSFÖRTECKNING 1 GRANSKNING AV TILLHANDAHÅLLNA HANDLINGAR SAMT INFORMATION FRÅN UPPDRAGSGIVAREN...2 2 OKULÄR

Läs mer

UTLÅTANDE ÖVER ÖVERLÅTELSEBESIKTNING

UTLÅTANDE ÖVER ÖVERLÅTELSEBESIKTNING Besiktning nr 14927 UTLÅTANDE ÖVER ÖVERLÅTELSEBESIKTNING Sida 1 av 9 UTLÅTANDE ÖVER ÖVERLÅTELSEBESIKTNING ÖVERLÅTELSE AV FAST EGENDOM ENLIGT JORDABALKEN För detta utlåtande gäller uppdragsbekräftelse upprättad

Läs mer

Offertförfrågan. Hej!

Offertförfrågan. Hej! Offertförfrågan Hej! Vi önskar genomföra en om och tillbyggnad av vår fastighet (Boda 3) på adressen Bodavägen 19, 144 62 Rönninge. Projektet är i slutfasen av arkitektarbetet och vi har för avsikt att

Läs mer

Byggnadsår: Sadeltak med takpannor Plåttak över entré. Grundkonstruktion: Mindre källare/krypgrund. Mekanisk frånluftsventilation

Byggnadsår: Sadeltak med takpannor Plåttak över entré. Grundkonstruktion: Mindre källare/krypgrund. Mekanisk frånluftsventilation Byggnadsår: 1979 Hustyp: Tak: 1,5-planshus Sadeltak med takpannor Plåttak över entré Grundkonstruktion: Mindre källare/krypgrund Stomme: Ventilation: Värmesystem: Trä Mekanisk frånluftsventilation Pelletspanna

Läs mer

HMP Karlsson s AB Rune Karlsson

HMP Karlsson s AB Rune Karlsson HMP Karlsson s AB Rune Karlsson BORGHOLM RÄPPLINGE 1:14 Gamla Äpplerumsvägen 12 Borgholm Överlåtelsebesiktning för säljare kl 13,00 Adress Telefon Org nr e-post Sid nr Folbergagatan 35 070-3170921 556738-6544

Läs mer

Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Slottshörnet

Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Slottshörnet Underhållsplan 2015 Bostadsrättsföreningen Slottshörnet 2 Innehållsförteckning Innehåll Innehållsförteckning... 2 1. Allmänna uppgifter... 3 Uppgifter... 3 Allmän information... 3 Beskrivning underhållsplan...

Läs mer

OASEN - HEMGÅRDEN. Kostnadskalkyl DEN 19 MARS BYGGKONTROLL AB Snickerivägen 7, AX Mariehamn

OASEN - HEMGÅRDEN. Kostnadskalkyl DEN 19 MARS BYGGKONTROLL AB Snickerivägen 7, AX Mariehamn OASEN - HEMGÅRDEN DEN 19 MARS 2018 Snickerivägen 7, AX-22100 Mariehamn Innehåll 1. Uppdraget... 2 2. Underlag för denna kalkyl... 2 3. Förutsättningar för beräkningarna... 2 4. Byggnaden... 2 5. Analys...

Läs mer

GÖTEBORG HJÄLBO 187:1

GÖTEBORG HJÄLBO 187:1 GÖTEBORG HJÄLBO 187:1 Överlåtelsebesiktning för Säljare Besiktningsdatum Besiktningsföretag 2015 SBR Byggingenjörerna Adress Runängsgatan Tel 0761 Version 2015.1 Org nr 969741 E-post Fastighetsbeteckning

Läs mer

Underhållsplan 2014. Underhållsplan,2014,, Brf,Sippan,i,Solna,,769605;1155,

Underhållsplan 2014. Underhållsplan,2014,, Brf,Sippan,i,Solna,,769605;1155, Underhållsplan 2014 Underhållsplan2014 BrfSippaniSolna769605;1155 Innehållsförteckning NULÄGESANALYS* 3 INSPEKTERADE*FASTIGHETER* 3 STATUSBESIKTNING* 4 RAPPORT* 15 FÖRKORTNINGAR* 15 RÅGEN*9*HUS*13* 16

Läs mer

UNDERHÅLLSPLAN Brf Demo

UNDERHÅLLSPLAN Brf Demo UNDERHÅLLSPLAN Brf Demo 2006-01-01 till 2008-12-31 - En produkt från HSB Innehållsförteckning,pärm 1 Kap 1: Sammanställning/yttre underhållsfond underhållskostnader 30 år Kap 2: Åtgärdsplanering sammandrag

Läs mer