Verksamhetsberättelse för MSF Umeå - verksamhetsåret

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Verksamhetsberättelse för MSF Umeå - verksamhetsåret 2013-2014"

Transkript

1 Verksamhetsberättelse för MSF Umeå - verksamhetsåret Verksamhetsberättelsen är uppbyggd som så att det först kommer en kort introduktion med kommentarer om det verksamhetsår som nu har varit och som närmar sig sitt slut. Sedan kommer en presentation av MSF Umeås styrelse som suttit under verksamhetsåret. Därefter kommer verksamheten fortlöpande att beskrivas under ett antal rubriker med resultatmål som är direkt kopplade till den verksamhetsplan som antogs vid MSF Umeås föregående årsmöte och som legat till grund för styrelsens och därigenom föreningens arbete under verksamhetsåret. I slutet av dokumentet kommer övriga genomförda evenemang och projekt att redovisas separat i och med att de inte varit en direkt del i den av föregående årsmöte antagna verksamhetsplanen. Introduktion Det har varit ett händelserikt och spännande verksamhetsår för styrelsen och övriga aktiva medlemmar i MSF Umeå. Verksamhetsåret blev längre än i vanliga fall, beroende på att det vid föregående Fullmäktige beslutades att tiden för hela Fullmäktige skulle flyttas. Detta innebar att det efterföljande verksamhetsåret för MSF Umeå skulle bli något längre. Det har varit ett väldigt givande verksamhetsår med väldigt många genomförda evenemang som varit uppskattade från medlemmarna. De utmaningar som styrelsen haft har dels varit att man behövt planera verksamheten över en längre tid i och med det längre verksamhetsåret, dels har det varit att arbeta med en budget som teoretiskt sett har sträckt sig in över ett nytt kalenderår. Sammanfattningsvis kan man kommentera verksamhetsåret som bra och sammanhållet, utifrån de förutsättningar och premisser som styrelsen och övriga aktiva medlemmar hade vid verksamhetsårets början. Presentation av styrelsen och ansvarsområden Gabriel Fuchs, termin 8 Umeå - Ordförande Andreas Abrahamsson, termin 8 Umeå - vice Ordförande Erik Faergemann, termin 8 Umeå - kassör Karl Kvarnström, termin 10 Umeå - IT, kommunikation Andreas Skog, termin 10 Umeå - sekreterare Filip Löfgren, termin 10 Umeå - ledamot i Förbundsstyrelsen Erik Nilsson Borg, termin 10 Sundsvall - regionaliseringsbevakning Rebecka Karlheden, termin 8 Umeå - MSFs Fullmäktige Emma Carlsson, termin 8 Sundsvall - arbetsmarknad Elin Kalén, termin 7 Umeå - organisationsutveckling Björn Åström, termin 7 Umeå - rekrytering Verksamhetens organisering och utvecklingsarbete Dokumenten om mötespolicy ska färdigställas och röstas igenom.

2 Under året har styrelsen antagit en ny mötespolicy med syfte att strukturera och effektivisera styrelsens arbete. Varje ledamot i styrelsen ska förfoga över minst ett ansvarsområde. Varje ledamot i MSF Umeås styrelse har haft varsitt ansvarsområde under verksamhetsåret. Lathundar ska uppdateras och vid behov kompletteras minst en gång per termin. Lathundarna som används har uppdaterats kontinuerligt under verksamhetsåret. Utbildning och forskning MSF Umeå ska skriva och i lämpliga forum publicera åtminstone en debattartikel om för MSF relevanta utbildningspolitiska områden. Styrelsen bedömde att man på grund av bristande tid och resurser inte skulle kunna uppfylla detta mål. Det har således inte författats någon debattartikel under verksamhetsåret. MSF Umeå ska utse en Årets handledare i Umeå. Under höstterminen 2013 utsågs Protik Islam, underläkare på neurologen, Norrlands universitetssjukhus, till Årets handledare 2013 av MSF Umeå. MSF Umeå ska meritera handledningen i regionen genom att möjliggöra utdelandet av ett särskilt pris per ort. Styrelsen har tagit fram ett beslutsunderlag som ligger till grund för hur instiftandet av ett regionalt handledarpris kommer att se ut. Förhoppningen är att under nästa verksamhetsår kommer Årets lokala handledare att kunna utses på samtliga utbildningsorter. Förhandling och arbetsmarknad Tillsammans med SLF och Läkartidningen anordna en arbetsmarknadskväll per termin. MSF Umeå har tillsammans med SLF och Läkartidningen anordnat tre Arbetsmarknadskvällar med landstingsrepresentanter under verksamhetsåret. Skriva minst ett blogginlägg om avtal och anställningsvillkor inför sommar- och extrajobb. MSF Umeå har under året valt att inte använda bloggen som en informationskanal, således har inlägget inte skrivits. Medlemsfortbildning Anordna en föreläsning ur det nationella kurspaketet vid ett tillfälle under året.

3 Under året har MSF Umeå anordnat två stycken föreläsningar ur det nationella kurspaketet. Föreläsningarna hade temat Stress och Self- management. Föreläsningarna var vid båda tillfällena väl besökta och mycket uppskattade av deltagarna. Ge information om löneförhandling vid ett tillfälle under året. Tillsammans med SYLF Västerbotten så anordnades en föreläsning om löneförhandling och samtliga medlemmar i SYLF och MSF Umeå var inbjudna till evenemanget. Anordna lunchföreläsningar under vårterminen inför underläkarvikariat. MSF Umeå har under vårterminen 2013 och 2014 anordnat en av medlemmarna mycket uppskattad föreläsningsserie inför underläkarvikariat. Även föreläsarna har uttryckt att upplägget på föreläsningsserierna varit bra och väl uppstyrt. Minst fem aktiva från MSF Umeå ska ha genomgått centralt arrangerad fortbildning under året. MSF Umeå har vid flera olika tillfällen skickat minst 10 aktiva medlemmar på centralt anordnade fortbildningstillfällen som facklig grundkurs, facklig vidareutbildning, representantskap mm. MSF Umeå ska närvara med minst en person på varje enskilt centralt arrangerat fortbildningstillfälle. Styrelsen har sett till att minst en aktiv medlem från MSF Umeå har närvarat och deltagit på varje enskilt centralt arrangerat fortbildningstillfälle. Medlemsstöd och medlemsnytta I samband med T1 information berätta om understödsfonden och SalusAnsvars försäkring. MSF Umeå informerar alltid om de förmåner som ingår i ett medlemskap, däribland understödsfonden och sjukförsäkringen, i samband med terminsinformationerna till termin 1 främst. Även i samband med övriga terminsinformationer så brukar en förklaring av vad MSF Umeå är och vad vi arbetar med lokalt ingå. Nu är det Folksam som ansvarar för sjukförsäkringen från termin 1, tidigare var det SalusAnsvar. Information om medlemsförmåner ska finnas tillgängliga på hemsidan. På MSF Umeås hemsida går det att finna information om de förmåner man får som medlem i MSF Umeå och Läkarförbundet. Anordna en bokbytardag under första veckan av varje termin. Det har anordnats en Bokbytardag varje termin. Detta är en mycket uppskattad medlemsförmån bland medlemmarna som brukar äga rum under den första veckan varje ny termin. Information och kommunikation

4 Anordna terminsformationer för T1, T5 och T9 varje termin. Det har under verksamhetsåret hållits informationstillfällen för både termin 1, 5 och 9 en gång per termin. Informationstillfällena för termin 1 och termin 5 har varit mer omfattande. Att det lokala arbetet synliggörs på hemsidan, Facebook- sidan, i Appendix och/eller i bloggen. MSF Umeå har använt den officiella Facebook- sidan mest, som kanal för spridning av information och marknadsföring. Även kalendariet på hemsidan har använts på samma sätt. Under varje ordinarie möte ska information från FS och PRL avhandlas. Dessa två punkter är fasta på dagordningen vid MSF Umeås ordinarie möten och har därför avhandlats. Stöd vid utregionalisering och till regionsfilialerna Delta i valprocessen inför regionalisering vid minst ett tillfälle. Representanter från MSF Umeå har funnits på plats i samband med lottningstillfällena beträffande val av regionaliseringsort. Även haft representant vid studieortsluncherna. Arbetsmarknadskvällen ska vara tillgänglig för studenter i regionen via videolänk. Studenter och medlemmar i regionen har haft möjlighet att koppla upp sig till Umeå och erbjudits möjlighet att ställa frågor till det/de landsting som de varit intresserade utav i samband med genomförda Arbetsmarknadskvällar. MSF Umeå har även erbjudit resebidrag till medlemmar på termin 10 som valt att resa till Umeå för att delta under Arbetsmarknadskvällarna. MSF Umeå ska inhämta åsikter från studenter på varje regionaliseringsort minst en gång per termin i frågor som rör utbildningen. Under verksamhetsåret har MSF Umeå haft en styrelseledamot som varit ansvarig för regionaliseringsfrågor. Medlemmar vid regionaliseringsorterna har haft möjlighet att när som helst under verksamhetsårets gång höra av sig med frågor och/eller funderingar rörande utbildningen till den regionaliseringsansvarige. Demokrati och inflytande MSF Umeå ska delta med minst sex personer på fullmäktige och det ska hållas ett möte inför fullmäktige med genomgång av handlingarna. MSF Umeå hade inför FUM 2013 sex mandat i Fullmäktige. Alla mandat var fyllda till Fullmäktige. MSF Umeå hade ett möte innan FUM då handlingarna med tillhörande motioner gicks igenom. MSF Umeå ska delta med minst två personer på repskapet.

5 MSF Umeå har deltagit med minst två personer vid varje av Förbundsstyrelsen anordnat Representantskap under verksamhetsåret. Studenter i regionen ska beredas möjlighet att koppla upp till möten via videolänk. De styrelseledamöter och övriga medlemmar som studerar vid en regionaliseringsort har vid varje ordinarie mötestillfälle haft möjlighet till uppkoppling via videolänk. MSF Umeå ska vid minst ett tillfälle förmedla de synpunkter som framkommer i MSF:s nationella enkätundersökningar. MSF Umeå har sett till att förmedla det som framkommit i MSF:s nationella enkätundersökningar vid terminsinformationerna, samt vid ett specifikt informationstillfälle för studenterna på termin 6. MSF Umeå ska vid minst ett tillfälle under året bidra till Appendix. Representant från MSF Umeås styrelse har varit med och skrivit en artikel om Stockholm Pride som publicerades i det tredje numret av Appendix Ekonomi Kassören ska presentera förslag till styrelsen på alternativ till nuvarande placering av MSF Umeås kapital. Kassören har inte presenterat något förslag på alternativa placeringar av MSF Umeås kapital, varför dessa är oförändrade. Kassören ska utreda och presentera vad konsekvenserna av upprättandet av ett eget organisationsnummer skulle bli. MSF Umeå har i dagsläget inget behov av att ha ett eget organisationsnummer för sin verksamhet. Ekonomin ska redovisas översiktligt minst tre gånger under verksamhetsåret. MSF Umeå har ekonomisk rapport som stående punkt på dagordningen vid alla ordinarie möten. Kassören ska fortlöpande föra in intäkter/utgifter i ett dokument på Dropbox. Detta har gjorts kontinuerligt utav kassören under hela verksamhetsåret. Rekrytering Anslutningsgraden för VT13 ska öka från 78 till 80 procent. MSF Umeå har enligt den mest uppdaterade medlemslistan från september 2014 ett totalt medlemsantal på 979 personer. Det totala antalet registrerade studenter på läkarprogrammet vid Umeå universitet var i september 2014, enligt ansvarig administratör vid universitetet, 1081 personer. Detta ger en anslutningsgrad på över 85 %. Specifika data för VT13 har efterfrågats från

6 Läkarförbundets kansli, men har vid författandet av denna verksamhetsberättelse inte hunnit inkomma. MSF Umeå ska ha tillräckligt många aktiva för att ha en fungerande styrelse. MSF Umeå har under verksamhetsåret haft en styrelse bestående utav 11 ledamöter och utöver det ett antal aktiva medlemmar. Övrig verksamhet och genomförda evenemang under verksamhetsåret MSF Umeås styrelse har sammanträtt vid sammanlagt 14 tillfällen under verksamhetsåret: Vid alla dessa tillfällen har mötena varit, för MSF Umeå, ordinarie mötestillfällen. Representanter från MSF Umeå har även under verksamhetsåret haft möten och/eller varit adjungerade i andra organisationer och/eller föreningar såsom Programrådet för läkarprogrammet vid Umeå universitet, Medicinska studentkåren i Umeå, Västerbottens läns läkarförening, SYLF Västerbotten. MSF Umeå har under alla terminer under verksamhetsåret tagit beställningar på och delat ut namnskyltar till medlemmarna på termin 5 och termin 9 vid samtliga utbildningsorter. Namnskyltarna från MSF Umeå brukar vara en mycket uppskattad medlemsförmån bland medlemmarna. MSF Umeås styrelse och aktiva medlemmar har vid tre tillfällen under verksamhetsåret genomfört större satsningar beträffande intern kompetensutveckling i form av arbetshelger där för MSF Umeå och styrelsen relevanta frågor och problemställningar bearbetats i ett djupare perspektiv, med syfte att försöka effektivisera och driva verksamheten framåt i organisationen. MSF Umeå har haft representanter på samtliga av Förbundsstyrelsens centralt anordnade möten och evenemang såsom Facklig grundkurs, Facklig vidareutbildning, Representantskap, Ordförandenätverk, Kassörsnätverk, Rekryteringsmöte, nationella Valberedningen. MSF Umeå deltog med en representant under Läkarförbundets Fullmäktige. MSF Umeå har nu vid tre tillfällen haft en station på Ålidhemsracet i samband med den traditionsenliga Läkarmottagningen av nya läkarstudenter som börjar termin 1. Stationen har varit mycket uppskattad av deltagarna och MSF Umeå har sedan också vid genomförda informationstillfällen till termin 1 kunnat återkoppla till evenemanget. Intro- fika för nya intresserade medlemmar från termin 1. Möte med studierektorerna med information om den nya läkarutbildningen. MSF Umeå har deltagit under SYLF Västerbottens seminarium om Ledarskap. Genomfört en mycket uppskattad EKG- föreläsning med workshops. MSF Umeå skickade en representant till Stockholm för att delta under MSF 50 år. Anordnade en mycket välbesökt och av deltagarna uppskattad kvällsföreläsning med temat Våld i nära relationer. Anordnat Forskningsmässa tillsammans med Medicinska fakulteten, Umeå universitet. Seminarium om Papperslösas rätt till vård tillsammans med IFMSA. MSF Umeå kunde under hösten 2013 presentera en Årets handledare i Umeå. MSF Umeå har under detta verksamhetsår även börjat förbereda och planera inför nationella MSFs Fullmäktigemöte som kommer att hållas i Umeå den november MSF- intromiddag för läkarstudenterna i Sundsvall.

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015

Verksamhetsåret 2014-2015. Verksamhetsberättelse för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 MSF Umeå för MSF Umeå verksamhetsåret 2014-2015 Introduktion MSF Umeås verksamhetsår 2014-2015 har varit händelserikt. Styrelsen har under detta verksamhetsår haft en god representation från såväl prekliniska

Läs mer

Resultatmål - Sveriges läkarförbund Student Linköping ska dela ut handledarpriset till bästa kliniska handledare.

Resultatmål - Sveriges läkarförbund Student Linköping ska dela ut handledarpriset till bästa kliniska handledare. Verksamhetsplan 2017 Utbildningsbevakning Utbildningskvaliteten rör alla våra medlemmar och är därför viktigt för oss att arbeta med på nationell såväl som lokal nivå. Den organisation som har bäst möjlighet

Läs mer

Välkommen som förtroendevald i Medicine Studerandes Förbund!

Välkommen som förtroendevald i Medicine Studerandes Förbund! Välkommen som förtroendevald i Medicine Studerandes Förbund! Vad roligt att du vill vara med och jobba för att våra medlemmar ska få ut så mycket som möjligt av sin studietid och sitt framtida arbetsliv!

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 - en del av Sveriges Läkarförbund Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2013 VERKSAMHETSPLAN MSF Stockholm 2013 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsberättelse. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsberättelse. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsberättelse Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning MSF Stockholm ska tillvarata medlemmars studiesociala och yrkesmässiga intressen samt

Läs mer

MSF Utlands Verksamhetsplan 2014 2015

MSF Utlands Verksamhetsplan 2014 2015 MSF Utlands Verksamhetsplan 2014 2015 2 Innehållsförteckning Introduktion s.3 Verksamhetsplansstruktur s.4 Organisation s.5 Landsting + Praktik s.6 CSN, nya bidragsreglerna s.7 Utskrivningar s.8 Rekrytering

Läs mer

Styrelsemöte 10-2 22 mars 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum B, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-2 22 mars 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum B, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-2 22 mars 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum B, Läkarförbundet, Villagatan 5 ärvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, ST och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL väljs

Läs mer

För dig som läser till världens bästa yrke: läkare.

För dig som läser till världens bästa yrke: läkare. För dig som läser till världens bästa yrke: läkare. Medicine Studerandes Förbund är studentförbundet inom Sveriges läkarförbund Bli medlem och påverka din framtid nu Vi vet att det är tufft när det känns

Läs mer

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16

Medicinska Föreningens verksamhetsplan 15-16 Verksamhetsplan 15-16 s verksamhetsplan 15-16 Denna verksamhetsplan beskriver en grundläggande målsättning för föreningens verksamhet. Den antas av fullmäktige och blir därmed en uppdragsbeskrivning från

Läs mer

Telefon: Postadress: Box Stockholm Besöksadress: Villagatan, Stockholm

Telefon: Postadress: Box Stockholm Besöksadress: Villagatan, Stockholm Förbundsstyrelsen PROTOKOLL FS 5 2017-04-23 Närvarande Alexander Tejera, ordförande Nils Karlsson, vice ordförande Solmaz Golchin Christine Chidiac Zoe Altamirano Hanna Nilsson (via skype) Theodor Lav

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2015 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012

Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012. Verksamhetsplan. Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Proposition till MSF Stockholms årsmöte 2012 Verksamhetsplan Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Inledning I enlighet med MSF Stockholms stadgar är verksamheten som bedrivs inriktad på att tillvarata

Läs mer

MSF Utlands Verksamhetsplan 2015

MSF Utlands Verksamhetsplan 2015 MSF Utlands Verksamhetsplan 2015 2 Innehållsförteckning Introduktion s.3 Verksamhetsplansstruktur s.4 Organisation s.5 Landsting + Praktik s.6 CSN, nya bidragsreglerna s.7 Utskrivningar s.8 Rekrytering

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012

Verksamhetsberättelse för Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 Verksamhetsberättelse för Medicine Studerandes Förbund Stockholm 2012 AT-mässan För att stödja studenterna i övergången mellan universitet och AT-tjänst samt möjliggöra informationsinhämtande från potentiella

Läs mer

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5

Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Styrelsemöte 10-3 6 april 2010 kl. 17.30 Sammanträdesrum G, Läkarförbundet, Villagatan 5 Närvaro: AL, EL, KT, JL, MS, HL, SR, RH och BG. 1. Mötets öppnande Så sker kl 18.00. 2. Val av mötesordförande AL

Läs mer

Medicine studerandes förbund (MSF) är Sveriges Läkarförbunds (SLF) studerandeorganisation och läkarstudenternas främsta företrädare.

Medicine studerandes förbund (MSF) är Sveriges Läkarförbunds (SLF) studerandeorganisation och läkarstudenternas främsta företrädare. Innehåll Introduktion... 2 Verksamhetsplanens struktur... 2 Förbundspolitisk verksamhet... 4 Fokusfråga 2012... 4 Utbildning och forskning... 4 Studiesocial politik... 5 Förhandling och arbetsmarknad...

Läs mer

MSF stadgar med ändringar efter FUM i Umeå november Innehåll. Allmänna bestämmelser 1-3. Medlemskap 4-5. Medlems allmänna skyldigheter 6

MSF stadgar med ändringar efter FUM i Umeå november Innehåll. Allmänna bestämmelser 1-3. Medlemskap 4-5. Medlems allmänna skyldigheter 6 MSF stadgar med ändringar efter FUM i Umeå 22-23 november 2014 Innehåll Allmänna bestämmelser 1-3 Medlemskap 4-5 Medlems allmänna skyldigheter 6 Avdelningar 7 10 Fullmäktige 11 18 Styrelsen 19 23 Appendix

Läs mer

För dig som läkarstudent

För dig som läkarstudent För dig som läkarstudent Arbetsgivare Myndigheter Opinionsbildande organisationer Läkarförbundet Branschorganisationer MSF Beslutsfattare Regeringskansli Media Läkaresällskapet Medlemmar Allmänhet Politiker

Läs mer

Protokoll för MSF Stockholms Årsmöte 18 januari 2011 Villagatan 5, sammanträdesrum C, kl. 18.15

Protokoll för MSF Stockholms Årsmöte 18 januari 2011 Villagatan 5, sammanträdesrum C, kl. 18.15 Protokoll för MSF Stockholms Årsmöte 18 januari 2011 Villagatan 5, sammanträdesrum C, kl. 18.15 Närvarande: HL, JL, EL, AL, MS, KT och RH 1. Mötets öppnande Så sker kl. 18.45. 2. Val av mötesordförande

Läs mer

Protokoll styrelsemöte

Protokoll styrelsemöte Protokoll styrelsemöte Torsdag 16/2 2017 1. Mötets öppnande - Ordförande Desirée öppnar mötet 17.34 Närvarande: Desireé Ernestad, Anna Svensson, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Atbin Motamedi,

Läs mer

ÅRSMÖTESDAGORDNING. Medicine Studerandes Förbund Skåne torsdagen den 9 februari klockan 17.30

ÅRSMÖTESDAGORDNING. Medicine Studerandes Förbund Skåne torsdagen den 9 februari klockan 17.30 ÅRSMÖTESDAGORDNING Medicine Studerandes Förbund Skåne torsdagen den 9 februari klockan 17.30 1. Årsmötets öppnande 2. Fastställande av dagordning 3. Val av mötesordförande 4 Val av sekreterare 5 Val av

Läs mer

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund

Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Stadgar Sveriges läkarförbund student Lund Allmänna bestämmelser 1. 2. 3. Medlemskap 4. 5. 6. Sveriges läkarförbund student Lund är en lokalavdelning av Sveriges läkarförbund student inom Sveriges Läkarförbund

Läs mer

FS 1 20.04.2013. Närvarande:

FS 1 20.04.2013. Närvarande: FS 1 20.04.2013 Närvarande: Emma Furberg, ordförande Maria Valeur, vice ordförande Teodor Svedung Wetterwik, Göteborg Eddie de Dios, Skåne Filip Löfgren, Umeå Alexander Lundin, Uppsala Tora Borén, Örebro

Läs mer

Protokoll MSF Uppsala

Protokoll MSF Uppsala 1 Ordförande Bjellerup öppnade mötet. 2 Formalia Protokoll MSF Uppsala Styrelsemöte 2012-12-17 Medicinarcentrum Frans Bjellerup valdes till mötesordförande, Johan Skogö valdes till mötessekreterare. Frans

Läs mer

Linköping Årsmöte 2017

Linköping Årsmöte 2017 Linköping Årsmöte 2017 Plats: Papaver, Medicinska Fakulteten Tid och datum: 9nde februari 2017 kl. 18.15 1 Föredragningslista 1. Mötets öppnande 2. Val av mötets ordförande och sekreterare 3. Godkännande

Läs mer

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015

Verksamhetsplan för Läkarsektionen 2015 för 2015 Sektionsordförande 2014: Theodor Hjortenhammar Vice sektionsordförande 2014: Awad Smew 1. Sammanfattning Sektionens verksamhet 2015 2. Framtidens läkarutbildning på NKS 3. Examinationer 4. Klinisk

Läs mer

MSF Stockholms stadgar Senast reviderade 28/01/2015 Godkända av MSF:s förbundsstyrelse XX/XX/2015

MSF Stockholms stadgar Senast reviderade 28/01/2015 Godkända av MSF:s förbundsstyrelse XX/XX/2015 MSF Stockholms stadgar Senast reviderade 28/01/2015 Godkända av MSF:s förbundsstyrelse XX/XX/2015 Allmänna bestämmelser 1. MSF Stockholm är en lokalavdelning av Medicine Studerandes Förbund (MSF) inom

Läs mer

Stadgar för SYLF Blekinge

Stadgar för SYLF Blekinge Stadgar för SYLF Blekinge Erkänd som lokalavdelning av Sveriges Yngre Läkares Förening (SYLF). Senast ändrade vid SYLF Blekinges årsmöte 20:e januari 2016 och ändringen godkänd av SYLF:s styrelse XX månad

Läs mer

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping

Årsmöteshandlingar. årsmöte Feministiskt initiativ Linköping Årsmöteshandlingar årsmöte 2018-01-25 Feministiskt initiativ Linköping Innehåll Dagordning... 2 Årsberättelse Feministiskt initiativ Linköping 2017... 3 Resultaträkning för 2017 Feministiskt initiativ

Läs mer

Om verksamhetsberättelsen

Om verksamhetsberättelsen Innehåll Om verksamhetsberättelsen... 2 Utbildning och forskning... 3 Studiesocial politik... 5 Förhandling och arbetsmarknad... 6 Medlemsfortbildning... 7 Medlemsstöd... 7 Information och kommunikation...

Läs mer

Protokoll arbetshelg. Rapporter

Protokoll arbetshelg. Rapporter Protokoll arbetshelg 2 september 2017 1. Mötets öppnande Mötet öppnas kl 09:11 Närvarande: Desirée Ernestad, Anna Svensson, Amanda Wessne, Freja Swärdh, Clara Sege, Emelie Johansson, Cornelia Nellgård,

Läs mer

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet

Stadgar. 1. Namn. 2. Ändamål. 3. Verksamhet 1. Namn Stadgar Föreningens namn är Träpatronerna, patientförening för prostatacancer med registrerat säte i Sundsvalls kommun. Föreningen bedriver sin verksamhet i Västernorrlands län. Patientföreningen

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 2010-03-01 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1. Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg - patientföreningen för prostatacancer i Kronobergs län - med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är

Läs mer

MSF Utlands Verksamhetsplan 2016

MSF Utlands Verksamhetsplan 2016 MSF Utlands Verksamhetsplan 2016 2 Innehållsförteckning Introduktion s.3 Verksamhetsplansstruktur s.4 Intern Organisation, Information och Kommunikation s.5 Landsting, Praktik och Arbetsmässa s.7 CSN,

Läs mer

Filip Löfgren valdes till första sekreterare och Milla Järvelin valdes till andra sekreterare

Filip Löfgren valdes till första sekreterare och Milla Järvelin valdes till andra sekreterare FS 2 12.05.13 Närvarande: Emma Furberg, Ordförande Maria Valeur, vice ordförande Eddie de Dios, Skåne Filip Löfgren, Umeå Tora Borén, Örebro Frida Kareliusson, Linköping Norna Werner, Stockholm 1 Mötet

Läs mer

FS Villagatan 5, Stockholm

FS Villagatan 5, Stockholm FS 8 2016-09-25 10.00-16.00 Villagatan 5, Stockholm Närvarande: Linus Perlerot, ordförande Vilgot Lagergren, vice ordförande Anders Green Karin Stenvall Victoria Jansson Nils Karlsson Alexander Tejera

Läs mer

MSF Protokoll FS 13, söndagen

MSF Protokoll FS 13, söndagen MSF Protokoll FS 13, söndagen 261014 Närvarande Emma Furberg, ordförande Maria Valeur, vice ordförande Eddie de Dios, Skåne (Skype 10, 14 och 16) Maria Forssén, Utland (Skype 13 och 16) Tora Borén, Örebro

Läs mer

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 Häfte 2: Verksamhetsberättelse april 2012 mars 2013 Innehåll Synopsis av verksamhetsberättelsen... 3 Om verksamhetsberättelsen... 4 Sammanfattning av året... 5 Fokusfråga

Läs mer

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor

Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor Stadgar för Prostatacancerföreningen Viktor 1 Namn Föreningens namn är Prostatacancerföreningen Viktor, en patientförening i Blekinge med registrerat säte i Karlskrona kommun. Patientföreningen är en ideell

Läs mer

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29

Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Styrelsearbete i lokalförening 2015-04-29 Detta dokument innehåller förslag på hur det grundläggande arbetet inom STHFs lokalföreningar kan bedrivas. Inledningsvis hänvisas i första hand till Stadgar för

Läs mer

SRS:s Interna kommunikationsplan;

SRS:s Interna kommunikationsplan; SRS:s Interna kommunikationsplan; 2014-2016 Innehåll Introduktion och bakgrund... 2 Syfte och mål... 2 Kommunikativa behov och ageranden... 3 Information om styrelsen beslut... 3 Information om styrelsens

Läs mer

4 Styrelsen. 4.2 Ordförande Väljs under UMSYS årsmöte. Ordförande har rätt att teckna firma. Ordförande leder styrelsens arbete.

4 Styrelsen. 4.2 Ordförande Väljs under UMSYS årsmöte. Ordförande har rätt att teckna firma. Ordförande leder styrelsens arbete. 1 Beskrivning av föreningen Föreningens namn är Umeå Systemvetarförening, (hädanefter benämnd UMSYS). Organisationsnummer: 802446-7956. Föreningens verksamhetsår sträcker sig från 1 januari till 31 december.

Läs mer

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14

Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Juseks studerandesektion Verksamhetsberättelse Verksamhetsår 2013/14 Bakgrund Juseks studerandesektion Juseks studerandesektion består av omkring 20 000 studentmedlemmar. Engagemanget inom sektionen är

Läs mer

Halvårsrapport MSF Utland 2014/2015

Halvårsrapport MSF Utland 2014/2015 Halvårsrapport MSF Utland 2014/2015 MSF Utlands halvårsrapport för styrelse året 2014/2015 sammanfattar kort vad vi arbetat med samt uppnått under varje del ur vår verksamhetsplan. Den innehåller: Organisation

Läs mer

FS Villagatan 5, Stockholm

FS Villagatan 5, Stockholm FS 6 2016-05-21 10.00 16.00 Villagatan 5, Stockholm Närvarande: Linus Perlerot ordf. Vilgot Lagergren vice ordf. Ebba Asplund Nils Karlsson Anders Green Luwam Zewenghiel Leo Brandt Victoria Jansson Alice

Läs mer

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol.

Nordpols stadgar. Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Nordpols stadgar Kapitel 1 - Föreningens namn 1. Föreningens namn är Nordpol. Kapitel 2 - Föreningens syfte och målsättning 2. Nordpol är en ideell politiskt- och religiöst obunden studerandeförening vars

Läs mer

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket

SeniorNet Lidingö. Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket 1 SeniorNet Lidingö Kallelse till ordinarie årsmöte måndagen den 3 mars 2014 kl. 9.00 i hörsalen på Stadsbiblioteket Dagordning 1 Mötet öppnas. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3 Val av två

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse 2017-2018 Ledarna inom idéburen sektor Beslut om en ny branschförening inom Ledarna Ledarna är Sveriges chefsorganisation med fler än 90 000 medlemmar chefer i alla branscher och

Läs mer

Stadgar för ProLiv Kronoberg

Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Stadgar för ProLiv Kronoberg 1 Namn Föreningens namn är ProLiv Kronoberg en patientförening med registrerat säte i Växjö kommun. Patientföreningen är en ideell förening med eget organisationsnummer som

Läs mer

Verksamhetsbera ttelse Verksamhetsår 2013 Under verksamhetsåret 2013 har SMFR Region Stockholms verksamhet varit av en strategisk karaktär och fokuserat på att uppfylla kraven för regionbidrag. Under året

Läs mer

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag.

Detta introduktionsprogram är tänkt att kortfattad ge en beskrivning av FSO:s förening och vad du bör tänka på i ditt uppdrag. INTRODUKTIONSPROGRAM FÖR NYA FÖRTROENDEVALDA INOM FÖRENINGEN SOCIAL OMSORG (FSO) Grattis till ditt nya förtroendeuppdrag inom FSO Vi hoppas att du ska trivas i ditt nya uppdrag och känna dig välkommen

Läs mer

Verksamhetsåret Antagen:

Verksamhetsåret Antagen: VERKSAMHETSPLAN Verksamhetsåret 2017-2018 Antagen: 2017-03-23 Consensus Kontakt Besöks/Postadress Medicinska Fakultetens studentkår styrelsen@consensus.liu.se Kårhuset Örat, US ingång 73 Org. 822003-1564

Läs mer

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad:

Stadgar för PLUM. Personalvetarna Umeå. Reviderad: Stadgar för PLUM Personalvetarna Umeå Reviderad: 2017-02-06 1. Organisation 1 Organisation PLUM, organisationsnummer 894002-5128, är en demokratisk sammansatt förening som verkar för studenterna på Personalvetarprogrammet

Läs mer

Bilaga 3 - Stadgar för Medicinska Föreningen Örebro

Bilaga 3 - Stadgar för Medicinska Föreningen Örebro Bilaga 3 - Stadgar för Medicinska Föreningen Örebro 1 Allmänt 1:1 Definition Medicinska Föreningen Örebro är en ideell förening i samarbete med Örebro studentkår. Medlem i föreningen är de som löst medlemskap

Läs mer

MSF - en del av Läkarförbundet. Individuell rådgivning Försäkringar, medlemslån etc Bra nätverk Låg avgift Läkartidningen billigt

MSF - en del av Läkarförbundet. Individuell rådgivning Försäkringar, medlemslån etc Bra nätverk Låg avgift Läkartidningen billigt AT-information MSF - en del av Läkarförbundet Individuell rådgivning Försäkringar, medlemslån etc Bra nätverk Låg avgift Läkartidningen billigt Vad är AT? Efter läkarexamen Allmän behörighet Legitimation

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2009

Verksamhetsberättelse 2009 Verksamhetsberättelse 2009 Bäste Medlem! SYLF Göteborg har under det gångna verksamhetsåret kämpat för att uppmärksamma frågor som är viktiga för underläkarna i Göteborg. Vi har funnits på plats under

Läs mer

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH)

Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) Stadgar för Parent Teacher Association Halmstad (PTA Halmstad) Internationella Engelska Skolan, Halmstad (IESH) FÖRENINGENS SYFTE: IESH PTA finns till för att: - utgöra en länk mellan ledning och personal

Läs mer

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte

Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM. Antagna av ordinarie årsmöte samt bekräftade av extra årsmöte Stadgar EPILEPSIFÖRENINGEN I STOR-STOCKHOLM Antagna av ordinarie årsmöte 2002-03-21 samt bekräftade av extra årsmöte 2002-10-10. 1 Namn och verksamhetsområde Mom 3 Föreningens namn är Epilepsiföreningen

Läs mer

Del 1: Redovisning av MSF:s ekonomi kalenderåret Årsbokslut Revisionsberättelse

Del 1: Redovisning av MSF:s ekonomi kalenderåret Årsbokslut Revisionsberättelse Innehåll Möteshandlingarna som berör MSF:s ekonomi består av den ekonomiska redovisningen för kalenderåret 2011 och ekonomirelaterade propositioner för kalenderåren 2012-2013. Del 1: Redovisning av MSF:s

Läs mer

Sida 1 av 5 2014-01-20

Sida 1 av 5 2014-01-20 Sida 1 av 5 Protokoll SYLF Stockholm årsmöte 2013 Närvarande: Karin Littman, Kari Feldt, Maria Farm, Annika Hammer, David Hellgren Svae, Desirée Lichtenstein, Jennifer Walton Bernstedt, Wenjing Tao, Theo

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018

Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar för Hela Sverige Ska Leva/Värmland from 2018 Stadgar antagna på årsmötet 20180508 och fastställda på höstmötet 20181211. 1 Föreningens namn och säte Föreningens namn är Hela Sverige Ska Leva Värmland

Läs mer

Sveriges läkarförbund Student

Sveriges läkarförbund Student Sveriges läkarförbund Student Verksamhetsplan 2018-2020 Verksamhetsplan 2018-2020 Inledning... 3 Verksamhetsplanens struktur och förhållande till andra dokument... 3 Påverkansarbete... 4 Mål A En modern

Läs mer

Torgprotokoll - Torg B

Torgprotokoll - Torg B Torgprotokoll - Torg B Y = = Förbundsstyrelsens motionssvar P3. Pengar per medlem till alla avdelningar P3 att 4 kronor per betalande medlem ges till tillhörande avdelning i början av 219 att effekten,

Läs mer

Stadgar för Rydebäcks Byalag

Stadgar för Rydebäcks Byalag Stadgar för Rydebäcks Byalag Antagna vid föreningsstämman 2014-02-25 Tidigare versioner Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2012-02-21 Reviderade och antagna vid föreningsstämma 2010-02-16 Reviderade

Läs mer

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 Häfte 4: Motioner och motionssvar Innehåll Motion 1: Om valberedningens arbete... 2 Motion 2: Om avsiktsförklaring... 3 Motion 3: Om införskaffandet av en prioriteringsordning

Läs mer

Protokoll från MSF Stockholms styrelsemöte 2008-04-02 Villagatan 5, mötesrum G

Protokoll från MSF Stockholms styrelsemöte 2008-04-02 Villagatan 5, mötesrum G Protokoll från MSF Stockholms styrelsemöte 2008-04-02 Villagatan 5, mötesrum G 1. Mötets öppnande Mötet öppnades kl. 18:03. 2. Närvarolista och adjungeringar CT (ordf.), LL (vice ordf.), TG (webmaster),

Läs mer

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14 Stadgar för SSK-L 2 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 4 6 Sjuksköterskesektionens styrelse 5 7

Läs mer

MSF Protokoll FS 12-140914S. Närvarande. Formalia. Emma Furberg, ordförande. Maria Valeur, vice ordförande Skype 1h. Eddie de Dios, Skåne

MSF Protokoll FS 12-140914S. Närvarande. Formalia. Emma Furberg, ordförande. Maria Valeur, vice ordförande Skype 1h. Eddie de Dios, Skåne MSF Protokoll FS 12-140914S Närvarande Emma Furberg, ordförande Maria Valeur, vice ordförande Skype 1h Eddie de Dios, Skåne Maria Forssén, Utland Tora Borén, Örebro Norna Werner, Stockholm halv dag Teodor

Läs mer

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad

Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Stadgar för Sacorådet i Göteborgs Stad Antagna vid Sacorådets ordinarie årsmöte 2014-02-20 1 Syfte Syftet med Sacorådet i Göteborgs Stad är att, genom samarbete, säkerställa optimal styrka hos Sacoförbunden,

Läs mer

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening

Stadgar för Örebro Universitets Spelförening Stadgar för Örebro Universitets Spelförening 1 Allmänt 1:1 Definition Örebro Universitets Spelförening är en ideell förening och medlem i Sveriges Rolloch Konfliktspelsförbund (Sverok). Medlem i föreningen

Läs mer

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010.

Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2010. VERKSAMHETSBERÄTTELSE DISTRIKT NORRBOTTENS Styrelsen för Sveriges Ingenjörer distrikt Norrbotten, får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret. Årets som gick 2 Distriktsverksamheten 3 Distriktstyrelsens

Läs mer

Protokoll från doktorandrådets årsmöte,

Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 1(2) Psykologiska institutionen Doktorandrådet Protokoll från doktorandrådets årsmöte, 2008-12-03 Närvarande: Emma Bäck, Jelena Corovic, Marie Gustafsson, Gustaf Törngren, Lisa Folkesson, Kristina Danilov,

Läs mer

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF)

Handbok. Medlemsförening. Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok Medlemsförening Svenska Celiakiungdomsförbundet (SCUF) Handbok - Medlemsförening i Svenska Celiakiungdomsförbundet, SCUF Senast uppdaterad: 8 september 2016 Inledning Det här är en handbok som

Läs mer

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen.

Styrelse 5 Föreningens angelägenheter handhas av styrelsen. Den ska verka för föreningens framåtskridande samt tillvarata medlemmarnas intressen. Stadgar för Gransjöbodarnas snöskoterklubb Ändamål 1 Klubben är en ideell förening, vars uppgift skall vara att tillvarata medlemmarnas intressen i snöskoterfrågor, verka för en sund utveckling av snöskotertrafiken

Läs mer

Centrala Sacorådet i Malmö stad

Centrala Sacorådet i Malmö stad STADGAR Stadgar för Centrala Sacorådet i Malmö stad. Senast ändrade vid årsmöte 2017-03-09. Till dessa stadgar ska ett rutindokument finnas som beskriver de rutiner som gäller för Centrala Sacorådet i

Läs mer

MSF:s fullmäktigemöte

MSF:s fullmäktigemöte MSF:s fullmäktigemöte 22-23 november 2014 Häfte 3: Verksamhetsplan Innehåll Introduktion... 2 Verksamhetsplanens struktur... 2 Fokusfråga 2015... 4 Utbildning och forskning... 4 Studiesocial politik...

Läs mer

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12

Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker. Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 ! Stadgar för Föreningen Uppsala Tekniska Fysiker Senast reviderade 2015-05-05 2014-05-13 2013-11-12 Stadgar 2 (6) Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala

Läs mer

Protokoll Styrelsemöte. Sveriges läkarförbund Student Uppsala

Protokoll Styrelsemöte. Sveriges läkarförbund Student Uppsala Protokoll Styrelsemöte Föredragningslista 1 Mötet öppnas Mötet öppnas av Karin Berg. 20/3 2017 kl. 18:00 På MedC 2 Formalia Val av ordförande och sekreterare Ordförande: Karin Berg Sekreterare: Isabella

Läs mer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer

Föreningens firma är Norra Ängby Trädgårdsstadsförening med organisationsnummer 1 P a g e Föreningens stadgar Revision giltigt till årsmötet 2016-03-15 1 Föreningens firma Föreningens firma är med organisationsnummer 802007-2339. 2 Föreningens ändamål Föreningen har till ändamål att

Läs mer

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift.

Medlemmar är de som är valda till styrelsen. Föreningen har ingen medlemsavgift. Kapitel I: Allmänna stadgan Föreningens syfte är att främja studiemiljön och det sociala livet för studenter antagna till programmet teknisk fysik vid Uppsala universitet (hädanefter F student). Medlemmar

Läs mer

Stadgar. Sveriges läkarförbund Student

Stadgar. Sveriges läkarförbund Student Stadgar Sveriges läkarförbund Student Stadgar Innehåll Allmänna bestämmelser... 1 Medlemskap... 1 Medlems allmänna skyldigheter... 2 Avdelningar... 2 Fullmäktige... 3 Styrelsen... 5 Appendix... 7 Hemsida...

Läs mer

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan

STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan STADGAR för FINNSAM Finnbygder i samverkan 2018-09-23 1 Föreningens namn Föreningens namn är FINNSAM Finnbygder i samverkan. Finnbygderna i Sverige och Norge utgör föreningens geografiska verksamhetsområde.

Läs mer

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor.

Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. Styrelseposter 2014 Vi söker personer till tio styrelseplatser i Kids of Ugandas styrelse, samt valberedningens ordförande och verksamhetsrevisor. För att söka en plats i Kids of Ugandas styrelse 2014

Läs mer

Protokoll konstituerande årsmöte

Protokoll konstituerande årsmöte Protokoll konstituerande årsmöte (Föreningens namn) (Ort) (Datum) 1 Mötets öppnande Årsmötesordförande förklarade mötet öppnat 2 Val av mötesfunktionärer Styrelsen föreslog att välja till årsmötesordförande

Läs mer

Kommunikationsplan för Sveriges läkarförbund Student

Kommunikationsplan för Sveriges läkarförbund Student Kommunikationsplan för Sveriges läkarförbund Student Antagen av fullmäktige 2017-11-18 Senast reviderad 2017-11-18 Innehållsförteckning 1 Inledning... 3 2 Intern kommunikation... 4 2.1 Förankringsförfarande...

Läs mer

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017

SeniorNet Lidingö Handlingar inför årsmöte 13 mars Lidingö 20 februari 2017 1 Handlingar inför årsmöte 13 mars 2017 Lidingö 20 februari 2017 Monica Movell Ordförande Tomas Lagerhed Vice Ordförande Åke Wilhelmsson Sekreterare Eva Jadeborg Kassör Vanja Gröndahl Ledamot Stefan Ternvald

Läs mer

Dagordning Styrelsemöte MSF Utland 20/9 Göteborg

Dagordning Styrelsemöte MSF Utland 20/9 Göteborg Dagordning Styrelsemöte MSF Utland 20/9 Göteborg Mötet Öppnas Val av sekreterare JP Val av justerare NA och JK Närvarande Maria, MF Johanna, JP Nima, NA Linda, LB Rayma, RA Tony, TS Siri, SF Johan, JK

Läs mer

Proposition 1 Antagande av nya stadgar

Proposition 1 Antagande av nya stadgar Proposition 1 Antagande av nya stadgar Föreningens nuvarande stadgar antogs av årsmötet vid föreningens grundande i maj 2014. Under det gånga verksamhetsåret har styrelsen sett över stadgarna och arbetat

Läs mer

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013

MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 MSF:s fullmäktigemöte 16 17 mars 2013 Häfte 1: Föredragningslista, mötesordning, val m.m. Hej och hjärtligt välkomna! Här följer lite information och vägbeskrivningar. Om allting går som det ska bör ni

Läs mer

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15

Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 Stadgar för FOLKBILDNINGSFÖRBUNDET Beslutade av Förbundsmötet 2015-04-15 1 Namn och syfte Förbundets namn är Studieförbunden i samverkan 1, i dagligt tal Studieförbunden (The Swedish Adult Education Association)

Läs mer

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04

Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Styrelsemöte FSAstud 2012-06-04 Tid: måndag 4 juni Plats: FSAstuds nätbaserade rum på Adobe Connect PROTOKOLL Närvarande ledamöter: Sofie Ivarsson Helena Isacson Adina Cederblad Åsa Diös Ellemo Frida Bergman

Läs mer

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet.

Datum 2014-03-27. Föreningens ordförande, Carl-Åke Utterström, hälsade deltagarna varmt välkomna och öppnade mötet. ÅRSMÖTESPROTOKOLL 1 (3) Datum 2014-03-27 Årsmöte mars 2014 Protokoll fört vid Villaägarföreningen Jakobsbergs 126:e årsmöte torsdagen den 27 mars 2014 kl. 18:30 på Pilbogården, Kristinagatan 14, Västerås.

Läs mer

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519

Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 Stadgar Medicinska studierådet Uppsala universitet Reviderade 140519 1. Uppgift Medicinska studierådet är en politiskt och religiöst obunden organisation som skall tillvarata läkarstuderandes intressen

Läs mer

EKEN Verksamhetsförordring

EKEN Verksamhetsförordring EKEN Verksamhetsförordring Innehållsförteckning Syfte och struktur... 3 Syfte verksamhetsförordning... 3 Struktur och stadgar... 3 Program som ingår under EKEN... 4 Styrelse... 5 Krav på kårmedlemskap...

Läs mer

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ.

ÅRSMÖTE 25 Årsmötet är Försvarshögskolans Studentkårs högsta beslutande organ. Stadga för FÖRSVARSHÖGSKOLANS STUDENTKÅR Denna stadga antogs första gången 31 januari 2008. Stadgan reviderades en första gång 3 mars 2010. Denna version av stadga gäller från och med 1 juli 2010. ÄNDAMÅL

Läs mer

SLF Student Lunds Styrelsemöte 29/ :15-19:18, Falck Hillarp salen BMC

SLF Student Lunds Styrelsemöte 29/ :15-19:18, Falck Hillarp salen BMC SLF Student Lunds Styrelsemöte 29/8-2017 18:15-19:18, Falck Hillarp salen BMC Närvarande: Ida Osbeck Hanna Sundström Alexander Tejera Sofia Schuss Oskar W Persson Felicia Berglindh Natalie Andersson Sara

Läs mer

Stadgar för Dataföreningen i Sverige

Stadgar för Dataföreningen i Sverige Stadgar för Dataföreningen i Sverige Sida 1 av 6 Stadgar för Dataföreningen i Sverige Stadgar antagna av Dataföreningen i Sverige vid ordinarie Föreningsstämmor; första gången 29:e mars 2012 samt andra

Läs mer

Stadgar för Riksförbundet Balans

Stadgar för Riksförbundet Balans Stadgar för Riksförbundet Balans Föreningen Balans bildades år 1997. Ombildad till Riksförbundet Balans den 27 augusti 2012 med säte i Stockholm. Organisationsnummer: 802407-9074 Stadgarna antagna vid

Läs mer

Medicinska Föreningen Uppsala Fullmäktige 2015

Medicinska Föreningen Uppsala Fullmäktige 2015 Medicinska Föreningen Uppsala Fullmäktige 2015 Tid: tisdag den 24 februari 2015, kl. 18.00 Plats: Kjellbergsalen ing. 10, UAS 1. Årsmötets öppnande Sarah Galien förklarar mötet öppnat. 1.1. Närvarande

Läs mer

Medicine Studerandes Förbund FS 11 18/5-14

Medicine Studerandes Förbund FS 11 18/5-14 Medicine Studerandes Förbund FS 11 18/5-14 Närvarande: Tora Borén, Örebro Norna Werner, Stockholm Alexander Lundin, Uppsala Maria Forssén, MSF Utland Teodor Svedung Wettervik, Göteborg Emma Furberg, ordförande,

Läs mer