Välkommen till oss! läkarstudent vid Umeå universitet!

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Välkommen till oss! läkarstudent vid Umeå universitet!"

Transkript

1 Välkommen till oss! läkarstudent vid Umeå universitet! Från och med våren 2011 kan du genomföra din utbildning under termin 6-11 vid Sunderby sjukhus i Luleå!

2 Läkarstudent i Umeå Snart ska du välja var du vill bedriva din utbildning termin 6 till 11. Vid Sunderby sjukhus pågår nu för fullt förberedelser och utveckling av verksamheten för att möta kraven för den regionaliserade utbildningen. Med ett modernt sjukhus och kompetent och engagerad personal kan vi erbjuda dig en utbildning av hög kvalitet i nära kontakt med verksamheten och patienten. I Sunderbyn får man göra mer Att välja en ny studieort innebär också en del förberedelser, som att ordna boende, kanske barnomsorg med mera. I möjligaste mån hjälper vi till med det. Väljer du Sunderby sjukhus får du också chansen att lära känna en ny stad och även möta många nya och intressanta människor. I den här foldern vill vi berätta för dig vad Norrbottens läns landsting och Sunderby sjukhus har att erbjuda dig som läkarstudent. Du får även veta mer om studentstaden Luleå och Norrbotten. Umeå universitet utbildningsanordnare Läkarutbildningen, anordnas av Umeå universitet. Det är också de som ansvarar för utbildningens innehåll och kvalitet, även när den genomförs på annan ort. Innehållet i termin 6-11 är detsamma oavsett var den ges. Sunderby sjukhus din utbildningsmiljö Väljer du Sunderby sjukhus blir detta naturligtvis också din utbildningsmiljö termin Du kommer till en modern hälso- och sjukvårdsmiljö och dina lärare och handledare blir vår personal och våra läkare här på Sunderby sjukhus. Handledning vid Sunderby sjukhus Vid Sunderby sjukhus finns redan i dag god erfarenhet av att handleda blivande läkare. Varje år tar vi emot många läkarstudenter samt AT- och ST-läkare för handledning inom verksamheterna. Vi får goda vitsord för handledningen inom Norrbottens läns landsting, den kännetecknas av hög kvalitet, tid och delaktighet. Lokaler och utrymmen Sunderby sjukhus erbjuder dig som läkarstudent en modern, väl fungerande och kreativ utbildningmiljö inför starten av den regionaliserade läkarutbildningen. Det innebär bland annat nya studielokaler och en anpassad IT-miljö. Även vid Luleå tekniska universitet kommer du att erbjudas en bra studiemiljö, med universitetsbibliotek, studiesalar med mera. Förmåner Väljer du Sunderby sjukhus kommer du att erbjudas möjlighet till sommarjobb samt AT- och ST inom Norrbottens läns landsting. Naturligtvis vill vi gärna att du blir kvar hos när du blivit färdig läkare.

3 Mjölkudden Sunderby Sjukhus Boden Sunderby Sjukhus Centrum 18 min Kyrkbyn Porsön Centrum 7 min Södra Sunderbyn Gammelstad Björkskatan Porsön Ormberget Karlsvik Centrum Bälinge Luleå Gäddvik Centrum Luleå Airport 16 min Bergnäset Luleå Airport Piteå Boende I Luleå finns det gott om studentbostäder. De finns framför allt på campusområdet Porsön som ligger ca 5 kilometer från Luleå centrum, med fin gång- och cykelbana till centrum. På Porsön finns även ett centrum med restaurang, kyrka, vårdcentral, livsmedelsbutik med mera. Här ligger också Teknikens hus och företagsbyn Aurorum. Söker du en annan form av boende erbjuder bostadsmarknaden i Luleå många olika typer av bostäder i trivsamma områden. Vi hjälper dig med transport av bohaget till den nya bostaden och om du har familj kan vi också hjälpa till med kontakter för barnomsorg och skola samt kontakter för att ordna arbete till medföljande. Resor Ditt behov av resande kommer huvudsakligen att vara lokala resor mellan sjukhuset och studentbostaden samt enstaka resor till och från Umeå i samband med kortare kursmoment. Att välja Sunderby sjukhus kommer inte att innebära några extra resekostnader för dig. Du är viktig för oss! Vi är måna om att du ska känna dig nöjd med ditt val av studieort. Vi kommer därför att erbjuda dig olika aktiviteter där du får lära dig mer om Sunderby sjukhus, Norrbottens läns landsting, Luleå och Norrbotten. Vi kommer bland annat att ordna en visningsresa till Sunderby sjukhus inför ditt val, då får du även chansen att träffa många av oss som du kommer att ha kontakt med framöver. Vi ser fram emot att träffa dig och hälsar dig hjärtligt välkommen till oss! Studentliv Luleå tekniska universitet har ca studenter. Här finns tolv civilingenjörsutbildningar, samt utbildningar inom ekonomi, samhällsvetenskap, lärare, vård, media, musik och teater. Hälsovetenskapliga institutionen utbildar bland annat sjuksköterskor och sjukgymnaster. Studentlivet i Luleå kännetecknas av en avslappnad miljö med bra gemenskap. Campusområdet är lagom stort och ligger lite avskilt från resten av staden. Här umgås studenterna tätt. Studentkårerna ordnar en mängd aktiviteter och det finns också många intresseföreningar som du kan gå med i. Är du sportintresserad erbjuder StiL, Studentidrotten i Luleå, olika träningsmöjligheter i stora och fina lokaler. Studentidrotten har också till exempel danssektionen, friluftssektionen och den alpina sektionen som anordnar skidresor. Nybyggda kårhuset, Akademica, ordnar också evenemang och festligheter. Utöver detta kan du ta del av Luleås och hela länets utbud av aktiviteter och upplevelser. Många företag och restauranger erbjuder bra studentrabatter.

4 Sunderby sjukhus, Luleå Sunderby sjukhus är länssjukhus med specialistfunktioner för Norrbottens ca invånare. Det är även närsjukhus för Luleå/Bodens befolkning som utgör ca 40 procent av länets totala befolkning.

5 Din utbildningsmiljö Här finns puls och kompetens Modernt och nytänkande Sjukhuset invigdes 1999 och är ett av Europas modernaste. Det är annorlunda på många sätt och har skapats för att både människan och miljön ska må bra. Det som verkligen skiljer Sunderby sjukhus från andra sjukhus är att det öppnat helt nya möjligheter för att tänka kring, och bedriva vård. Genomtänkt planlösning och modern teknik har gjort det möjligt att införa nya arbetssätt. I länets befolkningscentrum Sunderby sjukhus ligger mellan Luleå och Boden. En resa på ca 15 min från Luleå centrum och ca 20 min från Boden. Både lokaltrafikens och länstrafikens bussar trafikerar sjukhusområdet med täta turavgångar. Sunderbyn har också en egen tågstation med snabba förbindelser inom länet. Verksamhet Sjukhuset har 373 vårdplatser och ca anställda. Verksamheten består av allmänkirurgi, urologi, ortopedi, barnpsykiatri, barnmedicin/barnhabilitering, gynekologi/obstetrik, internmedicin, infektion, kardiologi, lungmedicin, dialys, hematologi, hud, akutsjukvård med IVA, operation och ambulansverksamhet, radiologi, klinisk fysiologi, laboratoriemedicin, geriatrik, rehabilitering, reumatologi, vuxenpsykiatri, ögon samt öron, näsa, hals och käkkirurgi. Sunderbyn möter framtiden Nu utvecklas verksamheten ytterligare vid Sunderby sjukhus. Detta för att möta de behov som finns inför den kliniska utbildningen men även för att anpassa verksamheten till framtidens hälso- och sjukvård. Nya studielokaler och sjukvårdsutrymmen planeras. Kompetensen utvecklas ytterligare med nyrekrytering av läkare samt nya tjänster inom forskning och utveckling.

6 Norrbotten Norrbotten naturligtvis Norrbotten är på G I Norrbotten ser vi ljust på framtiden. Det finns rymd- och klimatforskning i Kiruna. Miljardsatsningar sker inom gruvindustrin. Turismen i länet växer snabbast i landet med attraktioner som ishotellet och skidåkning i midnattssolens sken. Snart lyfter också de första rymdturisterna från Kiruna. Internationella biltestare tillbringar vintrarna i Arvidsjaur och Arjeplog. Filmindustrin växer och IKEA etablerade sitt nordligaste varuhus i Haparanda 2006, goda shoppingmöjligheter lockar grannarna i Nordnorge och norra Finland till länet. Kort om Norrbotten 1. Sveriges nordligaste län. 2. Här bor ca människor. 3. Länet har 14 kommuner. 4. Residensstaden är Luleå. 5. Norrbotten är ett stort län och täcker en fjärdedel av Sveriges yta. 6. Här finns en mäktig natur med Sveriges högsta berg, Kebnekaise, och djupaste sjö, Hornavan. 7. Länet har åtta nationalparker. 8. Den samiska kulturskatten finner du här. 9. Riktig vinter med mäktiga norrsken. 10. Midnattssol med ljusa sommarnätter Arjeplog Kiruna Jokkmokk Arvidsjaur Harads Älvsbyn Norrbottens läns landsting Vittangi Malmberget Gällivare Boden Sunderbyn Piteå Luleå Överkalix Råneå Kalix Pajala Övertorneå Haparanda Sjukhus Vårdcentraler Norrbottens läns landsting har fem sjukhus och 33 vårdcentraler. När avstånden är stora får man hitta kreativa lösningar för att arbeta effektivt. Vi har hög datortäthet och är bland de bästa i landet på att nyttja informationsteknik inom vården. Vi har också samordnat alla krafter och samarbetar över klinik- och sjukhusgränserna för kärnverksamhetens bästa. Verksamheten är organiserad i nio länsövergripande divisioner; Opererande och Medicinska specialiteter, Primärvård, Tandvård, Vuxenpsykiatri, Diagnostik, Service, Kultur och Utbildning samt Länsteknik. Vi har ett av Europas modernaste länssjukhus som är kompetenscentrum för hela Norrbotten. Dessutom finns det fyra länsdelssjukhus som förutom bassjukvård har olika specialiteter. Primärvården är stöttepelaren i vårt stora län och de vårdcentraler som ligger långt ifrån sjukhusen fungerar enligt glesbygdsmodellen, det innebär bland annat att de har egna sjukvårdsplatser. VAS Norrbotten ligger i täten när det gäller systemstöd i vården. På många områden har landstinget profilerat sig starkt, inte minst genom journalsystemet VAS, som bland annat vunnit Dagens Medicins förstapris som Bästa IT-stöd i vården och prisats som bästa system av användarna i Vårdförbundet. Systemet är organisationsoberoende och bygger på att det endast ska finnas en journal per patient. I Norrbotten skickas 100 procent av remisserna och 98 procent av recepten elektroniskt. Förbättringsarbete 2008 fick verksamheter inom Piteå sjukhus ta emot Guldskalpellens hederspris, Dagens Medicins pris till förnyare i vården. Detta pris delades även ut 2006 till Ögonkliniken vid Sunderby sjukhus. Piteå och Gällivare sjukhus har också fått fina internationella utmärkelser för sina VRISS-projekt (Vårdrelaterade infektioner ska stoppas). Båda deltog med sina projekt i den internationella mässan om kvalitet och patientsäkerhet i Paris FoU Forskning är en viktig del i verksamheten. Inom Norrbottens läns landsting finns två stora forskningsprogram. Det är MONICAstudien som rör forskning inom hjärt- och kärlsjukdomar och diabetes samt OLIN-studien med fokus på lungsjukdomar. Forskning bedrivs också inom andra områden, till exempel norrländska sjukdomar och infektioner. Landstinget har en central FoU-enhet med uppgift att stödja och samordna forskningsinsatser. Av de läkare som är verksamma inom Sunderby sjukhus är ca 10 % disputerade. Andelen ökar dock snabbt med de satsningar som nu görs i form av ekonomiskt forskningsstöd och lokal forskarutbildning. Därmed stärks den akademiska kompetensen och handledningsförmågan inför starten av den regionaliserade läkarutbildningen våren 2011.

7 Studentstaden Luleå Enkelt att komma hit Det är enkelt att komma till Luleå. Luleå Airport är landets femte största flygplats räknat i antal passagerare. Mellan Stockholm och Luleå går ca 15 avgångar per dag och flygtiden är drygt en timme. Luleå centrum ligger endast 10 minuter från flygplatsen. Mellan Umeå och Luleå reser du enklast med flyg eller buss. Flyget går varje morgon och kväll. Bussen har flera avgångar per dag mellan orterna. Vita vintrar och soliga somrar Luleå erbjuder fyra härliga årstider. På vintern kan du promenera på isen eller åka skridskor på isbanan som går runt stadskärnan. Eller varför inte åka skidor eller skoter i den vackra skärgården. Under sommaren kan du njuta av sol och bad vid någon av stadens många och fina sandstränder. I centrum finns gott om utecaféer och ett myllrande folkliv längs gågatan. Du kan också åka turbåt ut till skärgården, besöka en restaurang, ett konstgalleri eller bara uppleva stillheten på en naturskön ö. Kort om Luleå Mer information: En stad fylld av upplevelser 1. Ca invånare. 2. En ung stad med en genomsnittsålder på 40 år. 3. Landets 26:e största kommun. 4. Sveriges enda tekniska universitet med ca studenter. 5. Luleå Airport Norrlands största inrikesflygplats 6. Luleå hamn - en av landets största hamnar, besöks av kryssningsfartyg från hela världen. 7. Idrottsstad med Luleå hockey, Plannja och Luleå basket 8. Världsarvet Gammelstad kyrkstad. 9. Kulturens hus: bibliotek, konsthall, konsertsalar, konferenscentrum. 10. Årlig festival Lulekalaset i augusti. 11. Polisserien Höök - filmad i Luleå och dess omgivningar 12. Vald till 2007 års kulturkommun. Mer än bara Luleå Handel, kultur och nöje Är du intresserad av kultur- och nöjesliv har Luleå mycket att erbjuda. Det finns gott om intressanta uppträdanden, föredrag, festivaler och annat. I norra hamn ligger bland annat det nya, vackra Kulturens hus och även Norrbottensteatern. I Luleå hittar du också många mysiga restauranger, caféer och barer. Vill du shoppa finns det goda möjligheter i stadens många gallerior. Unna dig också en historisk utflykt till världsarvet Gammelstads kyrkstad ca 10 km utanför centrum på vägen mot Sunderby sjukhus. Här finns restauranger, caféér, små souvenirbutiker och friluftsmuseet Hägnan. Sport och friluftsliv Luleå är en riktig sportstad. Här kan du njuta av elitserielaget Luleå hockey, Plannja, och Luleå baskets hemmamatcher. I centrum finns flera fitnesscenter. Ormbergets motionsanläggning, inte långt från campus Porsön, erbjuder fina spår för jogging och längdskidåkning och även en liten slalombacke. En större skidbacke med tre nedfarter hittar du i Måttsund ca 1 mil från centrum. Luleås omgivningar bjuder också på fina upplevelser i den fantastiska skärgården och längs Lule- och Råne älv. Väljer du Luleå får du inte bara chansen att uppleva studentstaden Luleå. Inom det så kallade fyrkantenområdet finns fyra städer inom en radie på ca 7 mil. Här ligger förutom Luleå även Boden, Piteå och Älvsbyn. Tillsammans har de ca invånare. Ta en ledig dag och se artisterna på Piteå Dansar och Ler, ta ett dopp i äventyrsbadet på Pite havsbad. Njut av fotboll, V 75-travet eller kanske några festligheter på Western farm i Boden. Imponeras av bruset från Storforsen i Älvsbyn, Europas största obundna fors. Och ligger nysnön på backen, sätt slalomskidorna på biltaket och åk till Storklinten eller Kåbdalis, två populära storsatsande skidområden inom fyrkanten.

8 Upptäck studentstaden Luleå - ett trevligt och bra liv helt enkelt! I Luleå finns ett stort utbud av det mesta och allt finns på lagom avstånd. Här finns ett rikt utbud av handel, kultur, restauranger, nöjen och sport. Näringslivet är en mix av världsledande företag inom basindustrin och mindre tjänste- och kunskapsföretag inom bland annat IT, design, handel, kultur, film och turism. Det är också ett akademiskt och medicinskt centrum. Här finns attraktiva bostadsområden, bra barnomsorg, skola och hälso- och sjukvård. Tillsammans med Luleås geografiska läge vid kusten gör det livet rikt för oss som lever här. Vi delar gärna med oss och välkomnar dig hit till oss! Mer info hittar du här: Är det något du funderar över, fråga oss! Kenneth Robarth Projektledare/Personalenheten e-post: kenneth.robarth@nll.se telefon: mobil: Irene Nyström (saknas på fotot) Personalspecialist/Sunderby sjukhus e-post: irene.nystrom@nll.se telefon , mobil: Aase Wistén Projektledare/FoU-enheten e-post: aase.wisten@nll.se telefon: mobil Ulrika Enbom Karlsson Informatör/Personalenheten e-post: ulrika.enbom-karlsson@nll.se telefon:

Välkommen till (här skriver ni enhetens namn)

Välkommen till (här skriver ni enhetens namn) Informerande dokument Information Sida 1 (5) Välkommen till (här skriver ni enhetens namn) Till dig som gör din verksamhetsförlagda utbildning(vfu) hos oss! 2019-02-06 Kerstin Rahkola Kerstin Rahkola Sida

Läs mer

NLL Norrbottens läns landsting 2014

NLL Norrbottens läns landsting 2014 NLL-2014-01 Norrbottens läns landsting 2014 Norrbotten ett län i förändring Industri med skog och malm som råvarubas Forskning och utbildning i världsklass Nya branscher breddar näringslivet (Facebookhallar)

Läs mer

Landstingsdirektörens stab. Regionaliserad läkarutbildning Sunderby sjukhus

Landstingsdirektörens stab. Regionaliserad läkarutbildning Sunderby sjukhus Regionaliserad läkarutbildning Sunderby sjukhus Bakgrund 2007 Beslut fattas av riksdagen om utökade platser på läkarprogrammen p g a läkarbrist i Sverige Umeå universitet tilldelas 37 extra platser med

Läs mer

Läkarprogrammet Umeå Universitet

Läkarprogrammet Umeå Universitet LÄKARPROGRAMMET 11 Terminer 330 Högskolepoäng Leder till LÄKAREXAMEN Cellen Organen A Organen B Sjukdomslära Kliniska Undersökningsmetoder, Farmakologi mm Termin 1 Umeå Termin 2 Umeå Termin 3 Umeå Termin

Läs mer

Västerbottens läns landsting

Västerbottens läns landsting 1 (5) Västerbottens läns landsting sjukvårds Universitetssjukvårds Primärvården Familjemedicin Holmsunds hälsocentral (Olov Rolandsson) Backens hälsocentral (Herbert Sandström) Mariehems hälsocentral (Katarina

Läs mer

Vårdval primärvård uppföljning januari-april Resultatbilaga

Vårdval primärvård uppföljning januari-april Resultatbilaga Vårdval primärvård uppföljning januari-april 2019 Resultatbilaga Gällivare hc Jokkmokks hc Laponia hc Pajala hc Haparanda hc Kalix hc Överkalix hc Övertorneå hc Kiruna hc Norrskenets hc Bergnäsets hc Björknäs

Läs mer

Vårdval Primärvård Uppföljning januari- april Resultatbilaga

Vårdval Primärvård Uppföljning januari- april Resultatbilaga Vårdval Primärvård Uppföljning januari- april 2018 Resultatbilaga Gällivare Jokkmokk Laponia Pajala Haparanda Grytnäs Kalix Överkalix Övertorneå Kiruna Norrskenet Bergnäset Björknäs Björkskatan Erikslund

Läs mer

Västerbottens läns landsting

Västerbottens läns landsting 1 (5) Västerbottens läns landsting sjukvårds Universitetssjukvårds Primärvården Familjemedicin Holmsunds hälsocentral (Olov Rolandsson) Backens hälsocentral (Herbert Sandström) Mariehems hälsocentral (Katarina

Läs mer

Månadsrapport Februari 2010

Månadsrapport Februari 2010 LULEÅ KOMMUN Stadsbyggnadskontoret Stefan Larsson Telefon: 92-45 37 58 E-post: stefan.larsson@sbk.lulea.se STATISTISKA MEDDELANDEN Månadsrapport Februari 21 ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3) BOSTÄDER

Läs mer

Vårdval Norrbotten Uppföljning januari- augusti Resultatbilaga

Vårdval Norrbotten Uppföljning januari- augusti Resultatbilaga Vårdval Norrbotten Uppföljning januari- augusti 2017 Resultatbilaga Gällivare Jokkmokk Laponia Pajala Haparanda Grytnäs Kalix Överkalix Övertorneå Kiruna Norrskenet Bergnäset Björknäs Björkskatan Erikslund

Läs mer

Månadsrapport Maj 2010

Månadsrapport Maj 2010 LULEÅ KOMMUN Stadsbyggnadskontoret Stefan Larsson Telefon: 92-45 37 58 E-post: stefan.larsson@sbk.lulea.se STATISTISKA MEDDELANDEN Månadsrapport Maj 21 ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3) BOSTÄDER

Läs mer

Anslutna vårdenheter på sjukhusen i Västra Götalandsregionen

Anslutna vårdenheter på sjukhusen i Västra Götalandsregionen 1 Anslutna vårdenheter på sjukhusen i Västra Götalandsregionen Akutklinik, Kungälvs Sjukhus Akutklinik, Område Medicin och akut, NU-sjukvården Akutklinik, Södra Älvsborgs Sjukhus Akutmedicinklinik, Område

Läs mer

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND

First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING. www.bocamp.se FOTO: MIKAEL PILSTRAND First Camp Luleå OBJEKTSBESKRIVNING FOTO: MIKAEL PILSTRAND www.bocamp.se Välkommen till Luleå och Norrbotten I Luleå möts naturen, historien, kulturen och sporten. På vintern lyser snön upp staden och

Läs mer

Vårdval Primärvård Uppföljning januari- augusti Resultatbilaga

Vårdval Primärvård Uppföljning januari- augusti Resultatbilaga Vårdval Primärvård Uppföljning januari- augusti 2018 Resultatbilaga Gällivare Jokkmokk Laponia Pajala Haparanda Grytnäs Kalix Överkalix Övertorneå Kiruna Norrskenet Bergnäset Björknäs Björkskatan Erikslund

Läs mer

Division Primärvård. En god hälsa hela livet. Division Primärvård

Division Primärvård. En god hälsa hela livet. Division Primärvård En god hälsa hela livet Bra bemötande- disposition 1 Hur följer vi resultaten? Vårdbarometern Patientenkät Ärenden i patientnämnden 2 Förbättringsarbete Etikprojektet Utbildningar Del av innehållet Ändrade

Läs mer

Länsteknik. Utveckla och förvalta landstingets tekniska infrastruktur samt säkerställa patientsäkra IT och MT-system/utrustningar. Länsteknik DIVISION

Länsteknik. Utveckla och förvalta landstingets tekniska infrastruktur samt säkerställa patientsäkra IT och MT-system/utrustningar. Länsteknik DIVISION Utveckla och förvalta landstingets tekniska infrastruktur samt säkerställa patientsäkra IT och MT-system/utrustningar Landstingsdirektör Sekretariat Stab Opererande specialiteter Medicinska specialiteter

Läs mer

Månadsrapport. Februari 2011 STATISTISKA MEDDELANDEN. ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3) BOSTÄDER (sida 4) DIAGRAM (sida 5)

Månadsrapport. Februari 2011 STATISTISKA MEDDELANDEN. ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3) BOSTÄDER (sida 4) DIAGRAM (sida 5) LULEÅ KOMMUN Stadsbyggnadskontoret Stefan Larsson Telefon: 92-45 37 58 E-post: stefan.larsson@sbk.lulea.se STATISTISKA MEDDELANDEN Månadsrapport Februari 211 ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3)

Läs mer

Vårdval Primärvård Uppföljning januari- december Resultatbilaga

Vårdval Primärvård Uppföljning januari- december Resultatbilaga Vårdval Primärvård Uppföljning januari- december 2018 Resultatbilaga Gällivare Jokkmokk Laponia Pajala Haparanda Grytnäs Kalix Överkalix Övertorneå Kiruna Norrskenet Bergnäset Björknäs Björkskatan Erikslund

Läs mer

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011 Klinisk handledning en tävling mellan sjukhusets kliniker 1 Klinisk handledning En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2011 Totalpoängen är

Läs mer

Division Länsteknik. Länsteknik DIVISION

Division Länsteknik. Länsteknik DIVISION Division har som uppdrag att utveckla och förvalta landstingets tekniska infrastruktur samt säkerställa patientsäkra IT och MT-system/utrustningar Organisation 2015 Organisation 2015 Norrbotten, ¼ del

Läs mer

Månadsrapport Juni 2010

Månadsrapport Juni 2010 LULEÅ KOMMUN Stadsbyggnadskontoret Stefan Larsson Telefon: 92-45 37 58 E-post: stefan.larsson@sbk.lulea.se STATISTISKA MEDDELANDEN Månadsrapport Juni 21 ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3) BOSTÄDER

Läs mer

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2010

En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2010 3,27 3,18 3,09 Klinisk handledning en tävling mellan sjukhusets kliniker 1 Klinisk handledning En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2010

Läs mer

Månadsrapport Juli 2010

Månadsrapport Juli 2010 LULEÅ KOMMUN Stadsbyggnadskontoret Stefan Larsson Telefon: 92-45 37 58 E-post: stefan.larsson@sbk.lulea.se STATISTISKA MEDDELANDEN Månadsrapport Juli 21 ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3) BOSTÄDER

Läs mer

Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården

Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården Ledningssystem för kvalitet och patientsäkerhet i hälso- och sjukvården Birgitta Boqvist Patientsäkerhetssamordnare Norrbottens läns landsting Norrbotten Kiruna Gällivare Pajala Landstinget är länets största

Läs mer

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde

Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde n 1 / 18 2501 Bostad 2580100 Luleå yttre centrumområde 2580101 Luleå centrala delar utom innerstan 2580116 Luleå inre centrum 2580200 Gültzauudden i Luleå tätort n 2 / 18 2501 Butik 2580116 Luleå inre

Läs mer

Prioriterade områden

Prioriterade områden 2017-10-25 Överenskommelse om organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälso- och sjukvård, socialtjänst och skola, mellan länets kommuner och Region Norrbotten. Bakgrund Länets kommuner och Region

Läs mer

Företagsamheten 2017 Norrbottens län

Företagsamheten 2017 Norrbottens län Företagsamheten 2017 Norrbottens län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt

Läs mer

Framtidsbilder Hälso- och sjukvården i Norrbotten. år 2020

Framtidsbilder Hälso- och sjukvården i Norrbotten. år 2020 Framtidsbilder Hälso- och sjukvården i Norrbotten år 2020 1 Vad tycker du? Läs det här först En förklaring av begrepp Landstinget beslutade år 2009 att se över den framtida hälso- och sjukvården i Norrbotten.

Läs mer

Specialiserad palliativ vård på hemorten

Specialiserad palliativ vård på hemorten Specialiserad palliativ vård på hemorten Norrbotten, Västerbotten, Västernorrland och Jämtland Söklista för personal inom slutenvården samt kommunal vård och omsorg i norra regionen. Söklistan ska förmedla

Läs mer

Månadsrapport. September 2010 STATISTISKA MEDDELANDEN. ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3) BOSTÄDER (sida 4) DIAGRAM (sida 5)

Månadsrapport. September 2010 STATISTISKA MEDDELANDEN. ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3) BOSTÄDER (sida 4) DIAGRAM (sida 5) LULEÅ KOMMUN Stadsbyggnadskontoret Stefan Larsson Telefon: 92-45 37 58 E-post: stefan.larsson@sbk.lulea.se STATISTISKA MEDDELANDEN Månadsrapport September 21 ARBETSMARKNAD (sida 2) BEFOLKNING (sida 3)

Läs mer

Läkarprogrammet. En modern läkarutbildning med fyra studieorter: Luleå/Sunderbyn Sundsvall Umeå Östersund

Läkarprogrammet. En modern läkarutbildning med fyra studieorter: Luleå/Sunderbyn Sundsvall Umeå Östersund Läkarprogrammet En modern läkarutbildning med fyra studieorter: Luleå/Sunderbyn Sundsvall Umeå Östersund En modern, it-stödd läka En spännande utbildning väntar dig som väljer Läkarprogrammet vid Umeå

Läs mer

Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset

Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset Välkommen till USÖ Det personliga universitetssjukhuset Välkommen till det personliga universitetssjukhuset USÖ är ett personligt universitetssjukhus med uppdrag att bedriva avancerad sjukvård, forskning

Läs mer

Sveriges bästa självskattade hälsa år 2020?

Sveriges bästa självskattade hälsa år 2020? Sveriges bästa självskattade hälsa år 2020? Andel med bra självskattad hälsotillstånd bland befolkningen i Norrbotten, 18 80 år män och kvinnor, 2006-2008. Jämförelse länets kommuner med alla andra kommuner;

Läs mer

KlinikKurt Klinisk handledning

KlinikKurt Klinisk handledning 1 KlinikKurt Klinisk handledning En jämförelse mellan sjukhusets kliniker (T5-T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning höstterminen 2014 Totalpoängen är medelvärdet (6 = max) av de tio frågorna rörande

Läs mer

KlinikKurt Klinisk handledning

KlinikKurt Klinisk handledning 1 KlinikKurt Klinisk handledning En jämförelse mellan sjukhusets kliniker (T5-T10 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2012 Totalpoängen är medelvärdet (6 = max) av de tio frågorna rörande

Läs mer

Välkommen till Intensivvårdsavdelning 57 Sunderby Sjukhus

Välkommen till Intensivvårdsavdelning 57 Sunderby Sjukhus Välkommen till Intensivvårdsavdelning 57 Sunderby Sjukhus Till dig som gör din verksamhetsförlagda utbildning (VFU) hos oss! Informerande dokument Information Sida 2 (6) Allmän information om vårt sjukhus

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 22 Fredag 20 augusti 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 22 Fredag 20 augusti 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 22 Fredag 20 augusti 2010 NORRBOTTEN Färre nattåg till Norrbotten Ett av dom två nattågen från södra Sverige till Norrbotten kommer kanske att tas bort. Då skulle staten spara 40 miljoner

Läs mer

1000 miljarder SEK RYSSLAND NORGE FINLAND SVERIGE. = omslutningen av de industriprojekt som ska genomföras i området under perioden 2011-2020.

1000 miljarder SEK RYSSLAND NORGE FINLAND SVERIGE. = omslutningen av de industriprojekt som ska genomföras i området under perioden 2011-2020. 1000 miljarder SEK = omslutningen av de industriprojekt som ska genomföras i området under perioden 2011-2020 NORGE Tromsö Narvik Kiruna FINLAND Murmansk RYSSLAND Gällivare SVERIGE Pajala Luleå Kalix Kemi

Läs mer

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN!

falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! falun.se/ VÄLKOMMEN TILL FALUN! Upplev världsarvsstaden Falun. Strosa i faluröda kvarter, slå dig ner på ett café, shoppa eller gå på konsert. Vi har alltid spännande saker på gång, välkommen! 1 3 2 4

Läs mer

REVISIONSRAPPORT. Primärvårdskostnader per invånare. Granskning av. Norrbottens Läns Landsting. En jämförelse mellan samtliga vårdcentraler.

REVISIONSRAPPORT. Primärvårdskostnader per invånare. Granskning av. Norrbottens Läns Landsting. En jämförelse mellan samtliga vårdcentraler. REVISIONSRAPPORT Granskning av Primärvårdskostnader per invånare En jämförelse mellan samtliga vårdcentraler Norrbottens Läns Landsting Juni 2003 Carina Olausson Jan-Erik Wuolo www.pwcglobal.com/se www.komrev.se

Läs mer

Organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälsooch sjukvård, socialtjänst och skola

Organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälsooch sjukvård, socialtjänst och skola Styrande måldokument Överenskommelse Sida 1 (6) Organisering av länsstyrgruppens samverkan inom hälsooch sjukvård, socialtjänst och skola Sida 2 (6) Bakgrund Länets kommuner och Region Norrbotten har en

Läs mer

Välkommen till programberedningen

Välkommen till programberedningen Välkommen till programberedningen hälso- och sjukvården ska styras med utgångspunkt i befolkningens behov (ur Hälso- och sjukvårdslagen) Vem är du? Vem är jag? Jag heter och kommer ifrån Min familj När

Läs mer

Norrbottens läns landsting 2014

Norrbottens läns landsting 2014 Norrbottens läns landsting 2014 Norrbotten ett län i förändring Industri med skog och malm som råvarubas Forskning och utbildning i världsklass Nya branscher breddar näringslivet (Facebookhallar) Besöksnäringen

Läs mer

Företagsamhetsmätning - Norrbottens län. Johan Kreicbergs

Företagsamhetsmätning - Norrbottens län. Johan Kreicbergs Företagsamhetsmätning - Norrbottens län Johan Kreicbergs Hösten 2009 Norrbottens län Företagsamhetsmätning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras två gånger per år. Syftet är att studera

Läs mer

PSYKISK HÄLSA I SIFFROR NORRBOTTEN

PSYKISK HÄLSA I SIFFROR NORRBOTTEN PSYKISK HÄLSA I SIFFROR NORRBOTTEN Nyckelindikatorer B&U kommundata 120,00 1. Behörighet till gymnasiet:andel elever i åk. 9 som är behöriga till yrkesprogram på gymnasiet, hemkommun. Procent. 100,00 80,00

Läs mer

Samverkansdiskussion om intravenöst missbruk och spridning av hepatit C i Norrbottens Län

Samverkansdiskussion om intravenöst missbruk och spridning av hepatit C i Norrbottens Län Samverkansdiskussion om intravenöst missbruk och spridning av hepatit C i Norrbottens Län 29 november 2012 Birgitta Hall Kurator Sunderby Sjukhus Ann-Louise Svedberg Lindqvist Sjuksköterska Smittskydd

Läs mer

Vårdval Norrbotten. Utbildning Landstingsfullmäktige 17 oktober Landstingsdirektörens stab ARBETSMATERIAL

Vårdval Norrbotten. Utbildning Landstingsfullmäktige 17 oktober Landstingsdirektörens stab ARBETSMATERIAL Vårdval Norrbotten Utbildning Landstingsfullmäktige 17 oktober 2013 ARBETSMATERIAL Agenda 1. Beställar- och analysenheten 2. Läget i Norrbotten 3. Vad tycker befolkningen om Vårdval Norrbotten? (Vårdbarometern)

Läs mer

Årsredovisning 2006. Carola Fransson

Årsredovisning 2006. Carola Fransson Årsredovisning 2006 Carola Fransson Politisk organisation Revisorer Demokratiutskott Demokratiutskott Valutskott Bolagsstyrelser Stiftelsestyrelser Stiftelsestyrelser Landstingsfullmäktige Landstingsstyrelse

Läs mer

Kontaktläkarmöte

Kontaktläkarmöte Kontaktläkarmöte 2014-10-01 08.30 09.00 FIKA 09.00 09.30 Tuberkulos 09.30 10.00 Vaccinationstäckning i Norrbotten 10.00 10.30 KAFFE 10.30 11.00 Hepatiter och blodsmitta med fokus på Hepatit C 11.00 11.20

Läs mer

Klinisk handledning. Totalpoäng. En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T9 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2010

Klinisk handledning. Totalpoäng. En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T9 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2010 Klinisk handledning en tävling mellan sjukhusets kliniker 1 Klinisk handledning En tävling mellan sjukhusets kliniker (T5- T9 läkarprogrammet) i god klinisk handledning vårterminen 2010 Totalpoängen är

Läs mer

Akutmedicin veckor - 2014/15 Kommentarer/Krav. Anestesi veckor - 2014/15 Kommentarer/Krav

Akutmedicin veckor - 2014/15 Kommentarer/Krav. Anestesi veckor - 2014/15 Kommentarer/Krav Urval av uppdrag inom slutenvården Maila vilka veckor Du är intresserad av och vilka uppdrag! Då många kan ange intresse för samma uppdrag är det bra att ge flera alternativ. Detta ger endast en ögonblicksbild

Läs mer

Vä lfä rdstäppet Norrbottens lä n

Vä lfä rdstäppet Norrbottens lä n Norrbottens län Vä lfä rdstäppet Norrbottens lä n Inledning Välfärdsutredningen som presenterades i slutet av förra året lanserade ett förslag till vinstbegränsning för välfärdsföretag. I praktiken innebär

Läs mer

Trygga äldre i Norrbotten - ett gemensamt ansvar

Trygga äldre i Norrbotten - ett gemensamt ansvar Trygga äldre i Norrbotten - ett gemensamt ansvar Införande av Trygg hemma 2013-2015 2015-12-15 INNEHÅLLSFÖRTECKNING KAPITEL 1 INLEDNING 3 1.1 Bakgrund 3 1.2 Uppdrag 3 1.3 Metod, syfte, mål 4 1.4 Målgrupp/avgränsningar

Läs mer

Uttagen mellan Alla fakt, sorterad förnamn Distrikt Norrbottens Skidförbund Datum Sida 1

Uttagen mellan Alla fakt, sorterad förnamn Distrikt Norrbottens Skidförbund Datum Sida 1 Sida 1 1009-34 - Aapua Idrottsförening 11090 2700,00 0,00 160630 160901 160826 38641-34 - Abisko Intresseförening & Idro 11146 2700,00 0,00 160630 160901 160718 1083-34 - Antnäs Bandyklubb 11068 1500,00

Läs mer

Vi tar tempen på Norrbotten! De första 10 åren med landstingets beredningar

Vi tar tempen på Norrbotten! De första 10 åren med landstingets beredningar Vi tar tempen på Norrbotten! De första 10 åren med landstingets beredningar Var med och påverka du också! År 2001 bildades sex olika beredningar med ett 80-tal fritidspolitiker som arbetar över hela länet.

Läs mer

Trivas och växa. Om att arbeta i Landstinget Kronoberg

Trivas och växa. Om att arbeta i Landstinget Kronoberg Trivas och växa Om att arbeta i Landstinget Kronoberg Att vara här är lärorikt och har utvecklat mig som människa. Martina Eriksson, folkhälsoutvecklare som efter fem veckors praktik fick jobb i Landstinget

Läs mer

Innehållsförteckning Sjukhus Sjukhustyp Bild Sjukhus Sjukhustyp Bild Sjukhus Sjukhustyp Bild Danderyd Länssjukhus 3 Blekinge Länssjukhus 28 Karlskoga

Innehållsförteckning Sjukhus Sjukhustyp Bild Sjukhus Sjukhustyp Bild Sjukhus Sjukhustyp Bild Danderyd Länssjukhus 3 Blekinge Länssjukhus 28 Karlskoga Sjukhusprofiler 2012 I diagrammen redovisas procentuella avvikelser mot vägt medelvärde för indikatorerna: Kostnad per DRG-poäng, blå stapel DRG-poäng per vårdtillfälle röd stapel Kostnad per vårdtillfälle,

Läs mer

Presentation av. Skaraborgs Sjukhus

Presentation av. Skaraborgs Sjukhus Presentation av Falköping Lidköping Mariestad Skövde Skaraborg mellan Vänern och Vättern (SkaS) uppdrag är att tillhandahålla specialistsjukvård av hög kvalitet för befolkningen i sitt närområde och i

Läs mer

Företagsamhetsmätning Norrbottens län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010

Företagsamhetsmätning Norrbottens län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamhetsmätning Norrbottens län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamheten Norrbotten Inledning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras varje halvår. Syftet är att studera om antalet

Läs mer

SPECIALISTVÅRD FYSIOTERAPI OPERATION TRÄNING FÖRETAGSSERVICE HARMONI

SPECIALISTVÅRD FYSIOTERAPI OPERATION TRÄNING FÖRETAGSSERVICE HARMONI VÄLKOMMEN TILL HERMELINEN SPECIALISTVÅRD FYSIOTERAPI OPERATION TRÄNING FÖRETAGSSERVICE HARMONI HERMELINEN FYSIOTERAPI MODERN REHABILITERING Rörelse är receptet Våra legitimerade fysioterapeuter bedömer

Läs mer

Bild- och funktionsmedicin

Bild- och funktionsmedicin Informerande dokument Information Sida 1 (5) Bild- och funktionsmedicin Division Länssjukvård Välkommen till Bild- och funktionsmedicin, Region Norrbotten 2018-08-09 Maria Bergkvist Annika Oja Sida 2 (5)

Läs mer

Norrbottens läns landstings strategi för forskning och utveckling inom hälso- sjukoch tandvård. Ett lyft för befolkningens bästa

Norrbottens läns landstings strategi för forskning och utveckling inom hälso- sjukoch tandvård. Ett lyft för befolkningens bästa Norrbottens läns landstings strategi för forskning och utveckling inom hälso- sjukoch tandvård Ett lyft för befolkningens bästa Kent Ögren Landstingsstyrelsens ordförande Landstinget i Norrbotten har stora

Läs mer

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC

Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23. Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Cirkulär 10-07 Expedierad 2008-01-23 Kommunstyrelsen Angående medfinansiering av Swedish Lapland Film Commission, SLFC Syftet med filmkommissionen är att marknadsföra Norrbottens Län som ett attraktivt

Läs mer

Uppdrag. Omställningsarbete Översyn av ledningsstruktur. Uppdragstagare: FLG

Uppdrag. Omställningsarbete Översyn av ledningsstruktur. Uppdragstagare: FLG Sidnu mmer 1(1) Uppdrag Omställningsarbete Översyn av ledningsstruktur Uppdragsgivare: Ann-Christin Kullberg Uppdragstagare: FLG Bakgrund 1. För hög kostnad i förhållande till given budgetram 2. Uppdraget

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 20 Fredag 11 juni 2010

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 20 Fredag 11 juni 2010 LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 20 Fredag 11 juni 2010 NORRBOTTEN Kvinnor i Arjeplog protesterar Många kvinnor i Arjeplog är arga. Dom tycker det är fel att mammografi-bussen ska sluta komma till Arjeplog. I söndags

Läs mer

Strålskyddsbokslut Norrbottens Läns Landsting

Strålskyddsbokslut Norrbottens Läns Landsting Norrbottens Läns Landsting Landstingsdirektör Strålskyddsbokslut Norrbottens Läns Landsting Denna redogörelse avser kalenderåret 2012 Sammanställd av landstingets strålskyddsexpert Bakgrund Enligt Svensk

Läs mer

Förening Lag Antal Hallbokningar P Grön 1 (4 lag) Team Boden IBF 05/06 1 2015-02-08 (Boden Arena) Luleå SK 04/05 2 Önskemål V2 2015-01-10/11

Förening Lag Antal Hallbokningar P Grön 1 (4 lag) Team Boden IBF 05/06 1 2015-02-08 (Boden Arena) Luleå SK 04/05 2 Önskemål V2 2015-01-10/11 Förening Lag Antal Hallbokningar P Grön 1 (4 lag) Team Boden IBF 05/06 1 2015-02-08 (Boden Arena) 04/05 2 Önskemål V2 2015-01-10/11 Haparanda AIK 05 3 2014-11-22 (Idrottshuset) Kiruna AIF 4 Önskemål V11

Läs mer

Bilaga om äldre. Innehållsförteckning:

Bilaga om äldre. Innehållsförteckning: Bilaga om äldre Innehållsförteckning: Befolkningsutvecklingen i Norrbotten.. 1 Hälso- och sjukvård 2 Vårdkonsumtion.. 3 Läkarbesök.. 5 Medicinska diagnoser 8 Tandhälsan. 9 Väntetider..9 Utskrivningsklara

Läs mer

RAPPORT Umeå universitets läkarutbildning vid Sunderby sjukhus 2011-2016

RAPPORT Umeå universitets läkarutbildning vid Sunderby sjukhus 2011-2016 RAPPORT Umeå universitets läkarutbildning vid Sunderby sjukhus 2011-2016 Högt tryck på läkarutbildningen I höstpropositionen 2007 beslutade Sveriges regering att utöka antalet utbildningsplatser på landets

Läs mer

Välkommen att göra. AT i Dalarna

Välkommen att göra. AT i Dalarna Välkommen att göra AT i Dalarna AT i Dalarna AT-block Landstinget Dalarna FOTO: MARIE ERIKSSON, ULF MÅÅG, MOSTPHOTOS. TRYCK: PRINTELITEN 2015 I denna broschyr hittar du en kort beskrivning över allmäntjänstgöringen

Läs mer

framtid till din Välkommen

framtid till din Välkommen Välkommen till din framtid Är du nyutexaminerad civilingenjör och vill ha en gedigen start på karriären? Är du dessutom tillräckligt modig och nyfiken för att tänka nytt och komma med nya lösningar? Vi

Läs mer

Företagsamheten Norrbottens län

Företagsamheten Norrbottens län Företagsamheten 2019 Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

Patientnämnden. Synpunkter och stödpersoner. Boden Patientnämnden

Patientnämnden. Synpunkter och stödpersoner. Boden Patientnämnden Synpunkter och stödpersoner Boden 2015-01-13 Vad är patientnämnden? En fristående instans dit patient och närstående kan vända sig när problem uppstår i kontakt med landsting/kommun avseende hälso- och

Läs mer

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 38 Fredag 2 december 2011. Inga operationer i Kalix. Norrbottens sjukhus.

LÄTTLÄSTA NYHETER NORRBOTTEN. Nr 38 Fredag 2 december 2011. Inga operationer i Kalix. Norrbottens sjukhus. LÄTTLÄSTA NYHETER Nr 38 Fredag 2 december 2011 NORRBOTTEN Inga operationer i Kalix Landstinget föreslår att operationerna ska flyttas från Kalix lasarett. -Det sparar sju miljoner kronor om året, säger

Läs mer

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre.

KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. KONFERENS, MÖTE & EVENT STÄMNING Lär känna varandra från en annan sida, och lite bättre. SAMMANHÅLLNING Vi ser fram emot att se er växa både som grupp och individ. ENTUSIASM Tillsammans skapar vi minnesvärda

Läs mer

Varumärkesplattform. Antagen i kommunfullmäktige , 109

Varumärkesplattform. Antagen i kommunfullmäktige , 109 Varumärkesplattform Antagen i kommunfullmäktige 2015-11-23, 109 Om varumärket Kiruna Kiruna kommuns varumärkesplattform är grunden som den interna och externa kommunikationen vilar på. Vårt agerande, vad

Läs mer

Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober Nya organisationen vad är nytt?

Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober Nya organisationen vad är nytt? Utbildningsdag landstingsfullmäktige 17 oktober 2013 Nya organisationen vad är nytt? Hans Rönnkvist, biträdande landstingsdirektör Innehåll - Styr- och ledningsmodell - Varför omorganiserar landstinget?

Läs mer

Presentation av Västra Götalandsregionen och. Skaraborgs Sjukhus

Presentation av Västra Götalandsregionen och. Skaraborgs Sjukhus Presentation av Västra Götalandsregionen och Västra Götalandsregionen (VGR) Regionfakta Regionen bildas år 1999 49 kommuner 1,6 miljoner invånare Västra Götalands län Landskap: Västergötland, Bohuslän

Läs mer

Helt enkelt en bra studentstad.

Helt enkelt en bra studentstad. Helt enkelt en bra studentstad. Lite snabb fakta Strategiskt läge vid kusten mitt i Sverige 38 mil norr om Stockholm 27 mil söder om Umeå Goda pendlingsmöjligheter Max en timmes resväg till fem kringliggande

Läs mer

2008 gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga- Norrbus. Antagen Region Norrbottens styrelse, sept 2013

2008 gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga- Norrbus. Antagen Region Norrbottens styrelse, sept 2013 2008 gemensamma riktlinjer för samverkan kring barn och unga- Norrbus 2013 Överenskommelse Norrbus Antagen Region Norrbottens styrelse, sept 2013 Antagen av samtliga kommuner i Norrbotten 2013-14 Utvärderas

Läs mer

Företagsklimatet i Luleå kommun 2017

Företagsklimatet i Luleå kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Urval av uppdrag inom slutenvården

Urval av uppdrag inom slutenvården Urval av uppdrag inom slutenvården Mejla oss vilka veckor du är intresserad av och av vilka uppdrag! Ange gärna flera alternativ då det kan vara många som är intresserad av samma uppdrag. Observera att

Läs mer

S M I T T S A N T INFORMATION FRÅN SMITTSKYDD I NORRBOTTEN SMITTSKYDD, NORRBOTTENS LÄNS LANDSTING, LULEÅ, TELEFON

S M I T T S A N T INFORMATION FRÅN SMITTSKYDD I NORRBOTTEN SMITTSKYDD, NORRBOTTENS LÄNS LANDSTING, LULEÅ, TELEFON S M I T T S A N T INFORMATION FRÅN SMITTSKYDD I NORRBOTTEN SMITTSKYDD, NORRBOTTENS LÄNS LANDSTING, 971 89 LULEÅ, TELEFON 92-28 43 3 Nr 2 25 INNEHÅLL Antibiotikaförbrukning i Norrbotten...1 Antibiotikaförbrukning

Läs mer

Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och medföljande barn

Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och medföljande barn Skyddat boende för våldsutsatta kvinnor och medföljande barn Samverkan mellan länets kommuner, Norrbottens läns landsting, Polismyndigheten och Åklagarmyndigheten. Uppdrag skyddat boende Politiska samverkansberedningen

Läs mer

Lättläst program för landstingsvalet 2018

Lättläst program för landstingsvalet 2018 Lättläst program för landstingsvalet 2018 Kristdemokraternas förslag för ett bättre Västra Götaland Facebook: facebook.com/kdvastragotalandsregionen Twitter: @KD_VGR Webbplats: wp.kristdemokraterna.se/vg/

Läs mer

Så vill vi utveckla den öppna specialiserade närsjukvården i Göteborsgområdet. Pensionärsråd 20 februari 2015

Så vill vi utveckla den öppna specialiserade närsjukvården i Göteborsgområdet. Pensionärsråd 20 februari 2015 Så vill vi utveckla den öppna specialiserade närsjukvården i Göteborsgområdet Pensionärsråd 20 februari 2015 Bakgrund Utveckla vården med fokus på hög kvalitet och patientsäkerhet, för patientens bästa

Läs mer

Urval av uppdrag inom slutenvården

Urval av uppdrag inom slutenvården Urval av uppdrag inom slutenvården Mejla oss vilka veckor du är intresserad av och av vilka uppdrag! Ange gärna flera alternativ då det kan vara många som är intresserad av samma uppdrag. Observera att

Läs mer

Norrbottningar är också människor, men inte lika länge

Norrbottningar är också människor, men inte lika länge Norrbottningar är också människor, men inte lika länge Livsmedelsstrategimöte nr 1 den 14 oktober 2015 Annika Nordstrand chef, Folkhälsocentrum Utvecklingsavdelningen Landstingsdirektörens stab En livsmedelsstrategi

Läs mer

Var med och bilda Norrlands största domstol. Förvaltningsrätten i Luleå blir Sveriges fjärde migrationsdomstol

Var med och bilda Norrlands största domstol. Förvaltningsrätten i Luleå blir Sveriges fjärde migrationsdomstol Var med och bilda Norrlands största domstol Förvaltningsrätten i Luleå blir Sveriges fjärde migrationsdomstol 2 Hösten 2013 blir Förvaltningsrätten i Luleå landets fjärde migrationsdomstol Migrationsdomstolar

Läs mer

Huvudslutsats i närsjukvårdsutredningen: inte långsiktigt hållbart

Huvudslutsats i närsjukvårdsutredningen: inte långsiktigt hållbart Bakgrund/syfte Huvudslutsats i närsjukvårdsutredningen: Nuvarande hälso- och sjukvårdssystem i Norrbotten är inte långsiktigt hållbart avseende: Att trygga en god vård till en allt äldre befolkning med

Läs mer

Forskning och utveckling inom landstinget

Forskning och utveckling inom landstinget Forskning och utveckling inom landstinget Regionens utveckling och tillväxt Kunskapsorganisation god vård Skapar grund för innovationer och utveckling Landstingets skyldighet ( 26b HoS) Attraktivt landsting,

Läs mer

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER

STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER STF JÄMTLANDSFJÄLLEN VINTER I Jämtlandsfjällen är vildmarken lyxigt lättillgänglig. Från våra fjällstationer visar le- derna till generösa vidder, välgörande tystnad och för den som vill prova något nytt

Läs mer

Virulenta enterokocker på Visby lasarett. Monika Jonsson, BMA Camilla Artinger, hygiensjuksköterska

Virulenta enterokocker på Visby lasarett. Monika Jonsson, BMA Camilla Artinger, hygiensjuksköterska Virulenta enterokocker på Visby lasarett Monika Jonsson, BMA Camilla Artinger, hygiensjuksköterska Gotland 17,5 mil lång 5,2 mil bred 58 000 invånare (24 000 Visby) Medelålder 44,6 år Ca 500 barn föds

Läs mer

Vårdval Norrbotten Uppföljning januari-april 2017

Vårdval Norrbotten Uppföljning januari-april 2017 Redovisande dokument Rapport Sida 1 (7) Vårdval Norrbotten Uppföljning januari-april 2017 Bakgrund Vårdval Norrbotten infördes 1 januari 2010 och utgångspunkten är att invånarna själva skall ges möjlighet

Läs mer

Kammarrätten i Sundsvall

Kammarrätten i Sundsvall Kammarrätten i Sundsvall Kammarrätten i Sundsvall är belägen vid den vackra Bünsowska tjärnen. Det som särskiljer kammarrättens domarutbildning är samarbetet mellan kammarrätten och dess underrätter som

Läs mer

Division Länsteknik. Vision: Tillgänglig, säker och användbar teknik vid varje tillfälle.

Division Länsteknik. Vision: Tillgänglig, säker och användbar teknik vid varje tillfälle. Division Vision: Tillgänglig, säker och användbar teknik vid varje tillfälle. Mål: Landstingets självklara partner för att säkerställa de bästa, säkraste och mest effektiva IT- och Medicintekniska lösningar.

Läs mer

Innehållsförteckning. 1. Inledning och syfte Sid 3 2. Deltagande i Elevhälsosamtal Sid 4 3. Resultat Sid 5

Innehållsförteckning. 1. Inledning och syfte Sid 3 2. Deltagande i Elevhälsosamtal Sid 4 3. Resultat Sid 5 1 Innehållsförteckning 1. Inledning och syfte Sid 3 2. Deltagande i Elevhälsosamtal Sid 4 3. Resultat Sid 5 2 1. Inledning och syfte I Sverige får alla elever i grundskolans förskoleklass, år 4 och 7 samt

Läs mer

Andel (procent) som för det mesta mår ganska eller mycket bra, elever i Norrbotten, Jämtland och Västernorrland, läsår

Andel (procent) som för det mesta mår ganska eller mycket bra, elever i Norrbotten, Jämtland och Västernorrland, läsår Andel (procent) som för det mesta mår ganska eller mycket bra, elever i Norrbotten, Jämtland och Västernorrland, läsår 27-28 Flickor Pojkar Norrbotten Jämtland Västernorrland Norrbotten Jämtland Västernorrland

Läs mer

Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga

Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga sabet ix/eli Scanp Foto: n Omsé 1 Samordningssjuksköterskan ett stöd till den äldre och den anhöriga När jag bjuder in någon till ett

Läs mer

Vårdval Primärvård, uppföljning januari-augusti 2017

Vårdval Primärvård, uppföljning januari-augusti 2017 Redovisande dokument Rapport Sida 1 (7) Vårdval Primärvård, uppföljning januari-augusti 2017 Bakgrund Vårdval Norrbotten infördes 1 januari 2010 och utgångspunkten är att invånarna själva skall ges möjlighet

Läs mer