LARS-OLOV REMSTAMS BLOGG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "LARS-OLOV REMSTAMS BLOGG"

Transkript

1 Dec 30 LARS-OLOV REMSTAMS BLOGG Dokumentär fotgrafi av en gubbstrutt från Gävle Mer foto av Lars-Olov Remstam och andra fotograferande och skrivande gävlebor finner du på Gävledraget. Min ambition med min blogg är att arbeta för allmänbildning med hjälp av texter och bilder för kunskapens börda är alltid lätt att bära. Valborundan 2012 Ett litet utdrag ur mitt reportage från detta evenemang. Som traditionen påbjuder so arrangerade MCHK Gävleborg Kristi himmelsfärdsdag 17 Maj 2012 kl medstart och mål på Gävle motorstadion i Rörberg ca. 15 km utanför Gävle längs med väg 56. Första start skedde kl Banan var en cirka 10 mil pilad bana med sex kontroller med blandade frågor. Förare och passagerare tävlade i samma klass och på samma villkor. Motorcykeln Skulle vara av årsmodell 1977 eller äldre.

2 Deltagare nummer 61 var Bengt Larshans från Edsbyn på en AJS 18S 500 från Detta är en encylindrig luftkyld fyrtaktare som tillverkades åren 1945 till Motorn har en effekt på 28 hästkrafter och har toppventiler med stötstänger. Motorn i den avbildade maskinen är den första generationens motorer för denna modell som var långslagig, men 1966 övergick man till en kortslagig motor.

3 Deltagare nummer 17 Dick Skoog från Gävle kör en AJS Det här tycker jag är en mycket elegant motorcykel och den har en encylindrig luftkyld fyrtaktsmotor med toppventiler och lackeringen är blänkande svart med gulddekor. Det här är en motorcykel som är mycket slank i designen och definitivt en maskin för finsmakare.

4 Deltagare nummer 1 Kjell Sjöberg Gävle körde sin fina BSA Goldstar Det här är en motorcykel från den brittiska motorcykelindustrins guldålder innan japanerna med Honda i täten hunnit med att etablera sig som världsledande motorcykeltillverkare. Motorn är som synes en encylindrig luftkyld fyrtaktsmotor och fortfarande har motorcyklarna trådekerhjul och mekaniska trumbromsar. Framgaffeln är teleskopisk och bakhjulet är fjädrat med teleskopiska stötdämpare och bakåtriktad svänggaffel, Sadeln är av typ limpa, det vill säga en långsadel med plats för två.

5 Deltagare nummer 2 Per-Erik Karlsson från Gimo körde sin fina BSA Lightning och den här motorcykeln är lite vassare än den sexton år äldre maskinen från samma tillverkare. Motorcykeln har liksom den förra mekaniska trumbromsar, men i det här fallet så är fjädringen aningen annorlunda med coilovers baktill och framgaffeln har bälgar på den teleskopiska fjädringen och framför allt är motorn tvåcylindrig, en så kallad parallelltwin och den är en luftkyld fyrtaktsmotor. Vid den här tiden så hade BSA och de andra brittiska motorcyklarna fått mycket hård konkurrens från Japan och den nya trendsettern för motorcyklar i den här klassen var nu Honda 750 med rak fyrcylindig luftkyldfyrtaktsmotor med överliggande kamaxel och 750 kubikcentimeters cylindervolym, men den motorcykelmodellen ska jag återkomma till längre fram i reportaget.

6 Nummer 84 i startlistan var Rolf Lundberg från Gävle på en Norton Dominator Norton tillhör de verkliga klassikerna i den brittiska motorcykelhistorien och den här motorcykeln har en fyrtakts luftkyld tvåcylindrig motor på närmare 500 kubikcentimeter och effekten uppges som okänd i fordonsregistret. Modellen debuterade 1948 och tillverkades till Det här var en av sin tids modernaste tunga motorcyklar på sin tid och då upplevde den brittiska motorcykelindustrin en guldålder med massor av fina modeller som låg på topp på världsmarknaden.

7 Nummer 111 som var Leif Ahlgren från Vendelsö ställde upp med en Norton Commando Norton Commando byggdes åren 1967 till 1975 i tre olika generationer och den fick mycket gott anseende för sina vägegenskaper. Första generationen som byggdes till och med 1972 hade en motor på 750 kubikcentimeter, men de två efterföljande generationerna hade 850 kubikcentimeter. Men i alla fallen var det frågan om en luftkyld parallelltwin.

8 Deltagaren nummer 27 Lars Vinberg från Gävle på en Vespa Rally Vespa är det mest klassiska varumärket som finns när det gäller skotrar och i folkmun kallades en skoter oftast för Vespa vid den tiden som denna Vespa är tillverkad. Vespa betyder geting på italienska och tillverkas av den italienska firman Piaggio och namnet valdes efter att firmans chef yttrade att den ser ju ut som en geting då han fick se ritningarna. Vespa kom rätt i tiden och var ett billigt bruksfordon för folket i ett land som förlorat andra världskriget och var mycket skadat av striderna. Det tärde på finanserna för både samhället som helhet och medborgarna och den billiga skotern Vespa och huvudkonkurrenten Lambretta. Skotern var då ett fordon som folk hade råd med och succén var given och mängder av modeller har tillverkats genom åren och dagens Vespa håller fortfarande fast vid ursprungskonceptet och varumärkesidentiteten är stark. Nu för tiden upplever skotrarna en ny guldålder på marknaden och har åter blivit fordon på modet, i synnerhet i städerna

9 då de är perfekta för att ta sig fram i trängseln med och enkla att hitta parkeringsplatser till. Deltagare nummer 10 Staffan Andersson från Järbo på en Honda CB En lätt motorcykel med den fina motorteknik som är så typisk för Honda, och när brittiska motorcyklar kunde betraktas som grovsmide så var Honda en motorcykel med rena urmakarprecisionen i sin mekanik och man tog ut högre effekter än konkurrenterna och motorerna varvade mer än andra, men på grund av precisionen så höll motorerna ändå och det var sådant som gjorde Honda till världsledande motorcykeltillverkare.

10 Nummer 91 var Lennart Pettersson från Valbo med en Honda CB 500 från Detta är vad man kan betrakta som en lillebror till Honda 750 då den är byggd enligt samma grundkoncept med en fyrcylindrig rak luftkyld fyrtaktsmotor med överliggande kamaxel monterad på tvären i ramen och kedjedrift.. Framhjulet har skivbrom medan bakhjulet har trumbroms. Motorn har 48 hästkrafter och toppfarten anges till 180 kilometer i timmen.

11 Startnummer 139 hade Johan Lundqvist från Horndal med denna Honda Gold Wing GL 1000 från Hondas största modell är touringmotorcykeln Gold Wing som debuterade 1974 och då var en fyrcylindrig vattenkyld modell på en liter cylindervolym. Motorn var en boxermoter som monterade med vevaxeln längsled i ramen och som drev via en kardanaxel. Fem år senare så förstorades motorn till 1,1 liter och ytterligare fem år senare till 1,2 liter, men det var fortfarande fyrcylindriga vattenkylda boxermotorer som satt på samma sätt i ramen och transmissionen var givetvis av typ kardanaxel.

12 Startnummer 145 hade Jörgen Eriksson från Ekerö med en Suzuki GT Det här är en tvåcylindrig luftkyld tvåtaktare och tillhörde de vassare i sin klass på den tid det begav sig. En mycket elegant motorcykel från en tillverkare som grundades 1909 och började med att tillverka vävstolar. Suzuki började tillverka hjälpmotorer till cyklar 1961 och därefter har man utvecklats till vad man är i dag, ett världsmärke när det gäller både motorcyklar och bilar. Motorcyklarna har många gånger varit spektakulära som stuckit ut och liksom brittiska Ariel byggde man en kvadratfyra med två vevaxlar. Den som en gång sett en Suzuki Katana 1100 från åttiotalet kan knappast vara oberörd om han eller hon är det minsta intresserad av motorcyklar och/eller industriell design. När det gäller bilarna så är det främst terrängbilarna som Suzuki utmärkt sig för, medan mer normala personbilar oftast handlat om ekonomiska småbilar som inte sticker ut, men som däremot har ett gott kvalitetsrykte liksom även andra japanska bilar oftast har.

13 Deltagaren med nummer 55 var Bill Bergkvist från Kilafors som ställde upp med denna Husqvarna Silverpil Motorcykeln är i verkligt toppskick och ser ut som den lämnade fabriken dagen innan start och för en svensk med minsta intresse för motorcyklar så behöver modellen ingen närmare presentation.

14 Startnummer 101 hade Ove Ädel från Valbo på en Husqvarna 110 TV Denna mycket stilfulla motorcykel är på 500 kubikcentimeter och motorn är en encylindrig luftkyld fyrtaktare på 22 hästkrafter. Småländska Husqvarna och så här i mitten av trettiotalet så var Husqvarna ett motorcykelmärke med modeller i högsta internationella klass.

15 Deltagare nummer 120 var Lars-Göran Jernström från Gävle med en Husqvarna 256a Detta är en militärmotorcykel med encylindrig luftkyld tvåtaktsmotor och den är byggd för att klara av tuffa fältförhållanden och ta sig fram överallt. Bland annat är avgasröret högt uppdraget för god markfrigång och möjlighet att köra i väta.

16 Arne Sjöblom Sandviken Monark Blue Arrow Detta är en tvåcylindrig tvåtakts 250 kubikcentimeters svenska motorcykel med en effekt på 15,1 hästkrafter och modellen debuterade med denna årsmodell. I dag kan det kanske tänkas löjligt med 15,1 hästkrafter ur 250 kubikcentimeter, men betänk då vilka vikt/effektförhållanden samtida fordon hade. En Volvo PV444 hade mellan 40 och 50 hästkrafter på den tiden och vägde över ett ton i tjänstevikt, och då blir dessa siffror desto konkurrenskraftigare. Effektuttaget i relation till cylindervolymen är dessutom drygt fem gånger så högt som i en moped. Motorn är tillverkad av den tyska tillverkaren ILO.

17 Deltagaren nummer 22 Bengt Myhrman Västerås på en NV NV var ett märke som tillverkades av Nymans Verkstäder i Uppsala som använde varumärket NV 1927 till 1958, varefter motorcyklarna fick Crescent som varumärke. (Anm. Detta är inte nr 22 Bengt Myhrman, utan nr 28)

18 Deltagarna 54 Matts Håkansson och Reidun Håkansson från Sandviken ställde upp med denna fina NV 36 Army Sixdays 250 från Nummerskylten av gamla typen har länsbokstaven T, vilket står för Örebro län som i dag omfattar kommunerna Örebro, Kumla, Hallsberg, Lekeberg, Askersund, Laxå, Degerfors, Karlskoga, Hällefors, Nora, Lindesberg och Ljusnarsberg. Det är som synes en encylindrig luftkyld tvåtaktare och den har massor av fina detaljer att lägga märke till för den skarpögde.

19 Hans Eriksson Valbo Harley Davidson En 1200 kubikcentimeters Harley Davidson är aldrig fel när det handlar om klassiska motorcyklar. En stor och tung maskin med tvåcylindrig luftkyld V-motor som har ett mycket speciellt ljud också som är en del av märkesidentiteten. Harley Davidson kommer från Milwaukee i delstaten Wisconsin i norra USA och är i dag ett mycket starkt varumärke, men det har varit både upp och ner under märkets långa historia och en tid hade man kvalitetsproblem som gjorde att de köpare som inte var fanatiska märkesentusiaster svek, men nu är man på fötter igen och torde vara starkare än någonsin och man är mycket måna om sin varumärkesidentitet och även japanerna tillverkar numera motorcyklar som är klar inspirerade av Harley Davidson, men dessa är oftast vattenkylda och har kardandrift. Notera gärna alla de läckra detaljerna på denna fina motorcykel som de vita däcksidorna, de tre strålkastarna, den speciella sadeln, fotbrädorna och packväskorna med sin speciella design. Upplagt kl. 30th December 2012 av Lars-Olov Remstam

"Militär motorcykelhistoria" med Björn Weissmann, Bygården Överhärde den 8 oktober 2015

Militär motorcykelhistoria med Björn Weissmann, Bygården Överhärde den 8 oktober 2015 Sida 1 av 5 "Militär motorcykelhistoria" med Björn Weissmann, Bygården Överhärde den 8 oktober 2015 Torsdagen den 8 oktober var höstens första föreläsare på plats vid vår nya klubblokal i Överhärde. Dagen

Läs mer

Motorcyklar. Fördjupad besiktningsstatistik från kontrollbesiktningar 2010. Foto: IBL

Motorcyklar. Fördjupad besiktningsstatistik från kontrollbesiktningar 2010. Foto: IBL Motorcyklar Fördjupad besiktningsstatistik från kontrollbesiktningar 2010 Foto: IBL INNEHÅLLSFÖRTECKNING Sammanfattning... 3 Inledning... 4 Åldersfördelning... 4 Utfall fördelat på län... 5 De vanligaste

Läs mer

PLATINUM RIDER 4T 10W-40

PLATINUM RIDER 4T 10W-40 PLATINUM RIDER 4T 10W-40 Modern, delsyntetisk olja som gör det möjligt att uppnå motorcykelns maximala prestanda. Passar motorcyklar, skotrar och fyrhjulingar av de modernare slaget. Oljan garanterar enkel

Läs mer

rev MCHK Gävleborg Valborunndan 2018 Resultatlista

rev MCHK Gävleborg Valborunndan 2018 Resultatlista Plac nr Poäng Deltagare Ort Motorcykel CC År 1 21 23 Birgit Kajgård Rättvik Harley Davidson 74 U 1200 1939 1 29 23 Albin Andersson Asplund Skyttorp NV 30 200 1952 1 41 23 Reidun Håkansson Sandviken NV

Läs mer

VETERANMOTORCYKLAR Det här kommer inledningsvis att handla om min motorcykel Excelsior (USA). Därefter kommer bilder från årets NV-rally.

VETERANMOTORCYKLAR Det här kommer inledningsvis att handla om min motorcykel Excelsior (USA). Därefter kommer bilder från årets NV-rally. VETERANMOTORCYKLAR Det här kommer inledningsvis att handla om min motorcykel Excelsior (USA). Därefter kommer bilder från årets NV-rally. Årsmodell: 1919 Motortyp: 45 V-twin Ventilsystem: Halvtopp dvs

Läs mer

Hemma hos f d Enduroåkaren Kalle Sjöblom

Hemma hos f d Enduroåkaren Kalle Sjöblom Hemma hos f d Enduroåkaren Kalle Sjöblom Kalle som bor strax utanför Uppsala åker fortfarande motorcykel. Han kör cirka 100 mil/år men gasar inte lika häftigt nu som tidigare. Vanligtvis åker Kalle Valborundan,

Läs mer

Seminarium kring hälsosamt åldrande att främja psykisk hälsa hos äldre

Seminarium kring hälsosamt åldrande att främja psykisk hälsa hos äldre Seminarium kring hälsosamt åldrande att främja psykisk hälsa hos äldre 215-1-2 I denna bilaga finns ett antal bakgrundsfakta om antal och andel äldre i länets kommuner. Diagram och tabeller redovisar även

Läs mer

Tabell 2: Antal kvinnor, män och utbildningstyp 2009-2015 i Askersund kommun

Tabell 2: Antal kvinnor, män och utbildningstyp 2009-2015 i Askersund kommun Tabell 1: Utbildningar i Askersund kommun 2009-2014 Utbildningstyp Kategori 2009 2010 2011 2012 2013 2014 Total YH Teknik och tillverkning 16 16 17 17 16 82 Total 16 16 17 17 16 82 Tabell 2: Antal kvinnor,

Läs mer

Örebro län Månad

Örebro län Månad Arkets namn R-T-län Län T-län Kommun Örebro Månad 1 216 Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby, camping och SoL 3 25 2 15 1 5 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 Region +/- % +/- 215

Läs mer

Örebro län Månad

Örebro län Månad Arkets namn R-T-län Län T-län Kommun Örebro Månad 1 216 Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby, camping och SoL 3 25 2 15 1 5 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 Region +/- % +/- 215

Läs mer

Örebro län Månad

Örebro län Månad Arkets namn R-T-län Län T-län Kommun Örebro Månad 1 216 Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby, camping och SoL 3 25 2 15 1 5 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 Region +/- % +/- 215

Läs mer

Motorcyklar. Resultat från kontrollbesiktningar 2004. Foto: IBL

Motorcyklar. Resultat från kontrollbesiktningar 2004. Foto: IBL Motorcyklar Resultat från kontrollbesiktningar 2004 Foto: IBL Innehållsförteckning Sammanfattning 4 Inledning 4 Åldersfördelning 5 De vanligaste bristerna 6 Körsträckor 7 Fabrikat 7 Indelning av motorcyklar

Läs mer

ATV WHERE EVER YOU ARE

ATV WHERE EVER YOU ARE ATV WHERE EVER YOU ARE 1 dinli WHERE E Centhor 800 cc Centhor 700 cc Lig 450 2 VER YOU ARE htning cc thunder 350 cc cobia 50 cc 3 Centhor 800 cc Vägregistrerad, får framföras med A- eller B-körkort Tekniska

Läs mer

Frågor till Upplandsrundan 2008 (Version med rätt svar markerat)

Frågor till Upplandsrundan 2008 (Version med rätt svar markerat) Frågor till Upplandsrundan 2008 (Version med rätt svar markerat) Starten 1/ Skiljefråga med 2 min svarstid på numrerat papper. Det finns 340 bilmärken som börjar på A. Räkna upp så många du kan. För att

Läs mer

Bilprovningens mc-rapport 2012

Bilprovningens mc-rapport 2012 Bilprovningens mc-rapport 2012 Sammanfattning 3 Inledning 4 Åldersfördelning 4 Utfall fördelat på län 5 De vanligaste bristerna 6 Antal besiktade per fabrikat 7 Besiktningsresultat per fabrikat 8 Indelning

Läs mer

Företagsklimatet i Hällefors kommun 2018

Företagsklimatet i Hällefors kommun 2018 Företagsklimatet i kommun 2018 Om undersökningen i kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2018 Lokalt företagsklimat 2018 Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Produktkatalog. Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700. Upplev den maxade körglädjen

Produktkatalog. Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700. Upplev den maxade körglädjen Produktkatalog Dinli 50 Barn Dinli 50 EU-moped Dinli 100 Dinli 350 Dinli 450 Dinli 700 Upplev den maxade körglädjen Från början var nog betydelsen av ordet ATV inte tänkt att innefatta stadstrafik. Terrängen

Läs mer

Arkets namn R-T-Örebro Län T-län Kommun Örebro. Örebro län. Örebro

Arkets namn R-T-Örebro Län T-län Kommun Örebro. Örebro län. Örebro Arkets namn R-T- Län T-län Kommun Månad 1 215 Län län Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby och camping 16 14 12 1 8 6 4 2 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 Region +/- % +/- 215 Jan-mars

Läs mer

Hasse Hallman Tävlade i 16 säsonger i både motocross, enduro och road racing under åren Körde i klasserna cc.

Hasse Hallman Tävlade i 16 säsonger i både motocross, enduro och road racing under åren Körde i klasserna cc. Hasse Hallman Tävlade i 16 säsonger i både motocross, enduro och road racing under åren 1950 1966. Körde i klasserna 125 250 500cc. Motorcykelmärken NV Royal Endfield 125cc Norton 500cc NV DKW 125cc NV

Läs mer

Kontroll 1 Nordanåker

Kontroll 1 Nordanåker Kontroll 1 Nordanåker Fråga 1 Kungens kurva fick sitt namn efter Gustav V:s dikeskörning sept. 1946. Bilen i diket var kungens: 1. Mercedes Benz X. Volvo 2. Cadillac rätt Fråga 2 Antalet omkomna i den

Läs mer

Arkets namn R-T-Örebro Län T-län Kommun Örebro. Örebro län. Örebro

Arkets namn R-T-Örebro Län T-län Kommun Örebro. Örebro län. Örebro Arkets namn R-T- Län T-län Kommun Månad 1 215 Län län Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby och camping 16 14 12 1 8 6 4 2 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 Region +/- % +/- 215 Jan-mars

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige 2012

Efterlysta fordon Sverige 2012 Efterlysta fordon Sverige 212 Innehåll Översiktsdokument med förklaring... 2 Personbilar... 4 Personbilar 212 fördelat på fabrikat... 5 Efterlysta utlandsregistrerade personbilar 212... 6 Brottsorsak vid

Läs mer

ÖREBRO KOMMUN orebro.se

ÖREBRO KOMMUN orebro.se ÖREBRO KOMMUN Näringslivsstatistik ÖREBRO KOMMUN Eva Lilja Näringslivsdirektör Hej! Förädlingsvärde (BRP) till marknadspris, mkr efter region och tid. 400 350 300 250 200 150 100 50 0 Uppsala Eskilstuna

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige 2017

Efterlysta fordon Sverige 2017 Efterlysta fordon Sverige 2017 Larmtjänst AB Box 24158 104 51 Stockholm Karlavägen 108 Tel 08-522 784 00 Fax 08-660 03 35 info@larmtjanst.se www.larmtjanst.se 2 Innehåll Information om statistiken... 3

Läs mer

Resultatlista Brunskogsrallyt 2018

Resultatlista Brunskogsrallyt 2018 sida 1 av 5 Svar_ 1 Mopeder 35 deltagare 1 35 1 Per Edvardsson Sollentuna Motom 48cc 1956 Korta 8 2 90 29 10 71 72 13 2 16 1 Per-Olov Kock Karlskoga Puch Montana 50cc 1981 Korta 8 2 79 40 10 5 7 1 3 28

Läs mer

Resultatlista Brunskogsrallyt 2018

Resultatlista Brunskogsrallyt 2018 sida 1 av 5 Svar_ 1 112 2 Bengt Bäckström Arvika Triumph Trophy 500cc 1951 långa 9 5 60 59 14 2000 2 106 2 Jonas Björnsson Edane Honda CB 750cc 1975 Korta 8 3 120 1 11 2000 3 109 2 Stefan Kolberg Jössefors

Läs mer

Företagsamheten 2017 Örebro län

Företagsamheten 2017 Örebro län Företagsamheten 2017 Örebro län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

Arkets namn R-T-Örebro Län T-län Kommun Örebro. Örebro län. Örebro

Arkets namn R-T-Örebro Län T-län Kommun Örebro. Örebro län. Örebro Arkets namn R-T- Län T-län Kommun Månad 1 215 Län län Alla gästnätter på hotell, vandrarhem, stugby och camping 16 14 12 1 8 6 4 2 År 21 År 211 År 212 År 213 År 214 År 215 År 216 Region +/- % +/- 215 Jan-mars

Läs mer

Företagsamhetsmätning - Örebro län. Johan Kreicbergs

Företagsamhetsmätning - Örebro län. Johan Kreicbergs Företagsamhetsmätning - Örebro län Johan Kreicbergs Våren 2009 Örebro Företagsamhetsmätning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras två gånger per år. Syftet är att studera om antalet personer

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av september 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av september 2013 Örebro 11 oktober 2013 Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Örebro län september 2013 12 850 (9,3 %) 6 066 kvinnor (9,2 %) 6 784 män (9,4 %) 3 525 unga 18-24 år (20,4 %) (Andel av

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige

Efterlysta fordon Sverige Efterlysta fordon Sverige 2016 Innehåll Information om statistiken... 2 Antal efterlysta fordon i Sverige under 2016... 3 Efterlysta personbilar i Sverige 2016... 4 Personbilar fördelat på fabrikat 2016...

Läs mer

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens.

Ovanåkers kommun. Rättviks kommun. Ockelbo kommun Mora kommun. Borlänge kommun. Karta 7. Säters. kommun. Karta 6. Smedjebackens. 460000 480000 500000 520000 540000 560000 580000 600000 620000 640000 Nordanstigs Härjedalens Karta 1 6750000 6740000 Karta 3 6710000 Karta 13 Karta 7 Hedemora Säters Tierps Karta 10 Smedjebackens Karta

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av oktober 2013

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av oktober 2013 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Örebro 8 november 2013 Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Örebro län oktober 2013 12 922 (9,3 %) 6 024 kvinnor (9,2 %) 6 898 män (9,5 %) 3

Läs mer

Remissvar Örebro län

Remissvar Örebro län Remissvar Örebro län Fakta 17 remissinstanser; Regionförbundet, Länsstyrelsen, Landstinget, USÖ Örebro universitet, Örebro, Lekeberg, Karlskoga, Degerfors Hallsberg, Kumla, Laxå, Askersund, Nora, Lindesberg,

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av augusti månad 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av augusti månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Örebro 11 september 2014 Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Örebro län augusti 2014 11 552 (8,4 %) 5 103 kvinnor (7,8 %) 6 449 män (9,0 %)

Läs mer

ÅRGÅNG 29 NR Svenska BSA Klubben

ÅRGÅNG 29 NR Svenska BSA Klubben ÅRGÅNG 29 NR 3 2012 Svenska BSA Klubben www.bsaoc.org Tidningens innehåll: Vid styret 3 49:e Internationella BSA Rallyt i Degeberga 4-14 Svensk BSA broschyr från 1947 16-21 Dieters Dark Star 22-23 Information

Läs mer

Arbetsmarknadsutsikterna Örebro län

Arbetsmarknadsutsikterna Örebro län Arbetsmarknadsutsikterna Örebro län Prognos för arbetsmarknaden 2015 och 2016 2015-06-10 Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i april 2015 som andel (%) av den registerbaserade arbetskraften

Läs mer

Regelförenkling på kommunal nivå. Örebro

Regelförenkling på kommunal nivå. Örebro Regelförenkling på kommunal nivå En väg in Sverige Ja 88% Nej 12% Ja 89% Nej 11% En väg in för företag bör kunna: ge information om gällande regelverk samordna ansökningar förmedla information mellan olika

Läs mer

Cykelaffärer och verkstäder i Umeå - området

Cykelaffärer och verkstäder i Umeå - området 1 Cykelaffärer och verkstäder i Umeå - området Ahlqvists Eftr., E. A. Kungsgatan 35 Tel. 373 1948 -- I. Grenholm Försäljer: cyklarna, Rex - Fram - Rambler - Vega och reservdelar Andersson & Hellman Cykelverkstad

Läs mer

SID. 4-5 SID. 4-5 SID ÅRS GARANTI 520 4X4 STEEL, CLASSIC 520 MAX 4X4 CLASSIC. 625 injection 4X4

SID. 4-5 SID. 4-5 SID ÅRS GARANTI 520 4X4 STEEL, CLASSIC 520 MAX 4X4 CLASSIC. 625 injection 4X4 GO WITH GOES 1 3 ÅRS GARANTI FYRHJULINGAR FÖR ALL 520 4X4 STEEL, CLASSIC 520 MAX 4X4 CLASSIC 625 injection 4X4 Goes 520 är redan en klassiker faktiskt. Därför har vi valt att kalla den för det den är,

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Örebro län juli månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Örebro län juli månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Örebro län juli månad 2016 Färre fick arbete i juli Av samtliga personer som var inskrivna på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av januari månad 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av januari månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Örebro 11 februari 2014 Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Örebro län januari 2014 13 227 (9,5 %) 5 829 kvinnor (8,8 %) 7 398 män (10,2 %)

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Örebro län oktober månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Örebro län oktober månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Örebro län oktober månad 2014 Minskat antal som fått arbete Av samtliga personer som var inskrivna på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Företagsamheten 2018 Örebro län

Företagsamheten 2018 Örebro län Företagsamheten 2018 Örebro län Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Örebro län november månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Örebro län november månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Örebro län november månad 2014 Minskat antal som fått arbete Av samtliga personer som var inskrivna på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Inte rätt eller fel, men konsekvenser

Inte rätt eller fel, men konsekvenser Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Bruksgatan 18, 747 44 Gimo Inte rätt eller fel, men konsekvenser Det finns inget rätt eller fel när man bedriver skogsbruk, utan bara konsekvenser

Läs mer

Företagsamheten Örebro län

Företagsamheten Örebro län Företagsamheten 2019 Om undersökningen Svenskt Näringsliv presenterar varje år ny statistik över företagsamheten i Sverige. Syftet är att visa om antalet personer som har ett juridiskt och strategiskt

Läs mer

SMC:s enkät om motorcyklar med kopplingsanordning, 16 juni- 8 augusti 2010

SMC:s enkät om motorcyklar med kopplingsanordning, 16 juni- 8 augusti 2010 SMC:s enkät om motorcyklar med kopplingsanordning, 16 juni- 8 augusti 2010 Bakgrund Sedan 29 april 2009 är det i stort sett omöjligt att få en motorcykel godkänd med kopplingsanordning vid registreringsbesiktning.

Läs mer

SIDA 4-5 SIDA 6-7 SIDA 4-5 3 ÅRS GARANTI

SIDA 4-5 SIDA 6-7 SIDA 4-5 3 ÅRS GARANTI 1 3 ÅRS GARANTI FYRHJULINGAR FÖR ALL 520 STEEL, CLASSIC, LIMITED 4X4 Goes 520 är redan en klassiker faktiskt. Därför har vi valt att kalla den för det den är, Classic. 520 är känd som en driftssäker arbetshäst

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige 2013

Efterlysta fordon Sverige 2013 Efterlysta fordon Sverige 2013 Innehåll Information om statistiken... 2 Antal efterlysta fordon i Sverige 2013... 3 Personbilar... 4 Efterlysta och inte avlysta personbilar... 4 Personbilar fördelat på

Läs mer

2013-02-08. Företagsamheten 2013. Örebro län

2013-02-08. Företagsamheten 2013. Örebro län 2013-02-08 Företagsamheten 2013 Örebro län Örebro län 2 Innehåll 1. Inledning... 3 2. Sammanfattning Örebro län... 4 3. Företagsamheten... 5 Företagsamma unga... 5 Kvinnors företagsamhet... 5 Historisk

Läs mer

Örebro län. Företagsamheten 2015. Anneli och Mikael Rådesjö, Karlskoga Wärdshus. Vinnare av tävlingen Örebro läns mest företagsamma människa 2014.

Örebro län. Företagsamheten 2015. Anneli och Mikael Rådesjö, Karlskoga Wärdshus. Vinnare av tävlingen Örebro läns mest företagsamma människa 2014. MARS 2015 Företagsamheten 2015 Anneli och Mikael Rådesjö, Karlskoga Wärdshus. Vinnare av tävlingen läns mest företagsamma människa 2014. län Innehåll 1. Inledning...2 Så genomförs undersökningen... 2 Vem

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Örebro län december månad 2014

Arbetsmarknadsläget i Örebro län december månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Örebro län december månad 2014 Minskat antal som fått arbete Av samtliga personer som var inskrivna på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Statistik Studieförbundens verksamhet i Örebro län. En sammanställning över antalet arrangemang, studietimmar och deltagare

Statistik Studieförbundens verksamhet i Örebro län. En sammanställning över antalet arrangemang, studietimmar och deltagare 2015 Statistik Studieförbundens verksamhet i Örebro län En sammanställning över antalet arrangemang, studietimmar och deltagare INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord. 2 ASKERSUNDS KOMMUN... 4 DEGERFORS KOMMUN...

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Örebro län januari 2015

Arbetsmarknadsläget i Örebro län januari 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Örebro län januari 2015 Minskat antal som fått arbete Av samtliga personer som var inskrivna på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Kommunteam. För idrottens bästa För vårt bästa

Kommunteam. För idrottens bästa För vårt bästa Kommunteam För idrottens bästa För vårt bästa Syfte Att utveckla formerna för samverkan mellan våra tre enheter Att nyttja och samordna våra resurser och kompetenser på ett smartare sätt Att uppnå förbättrad

Läs mer

ÅRGÅNG 28 NR 4 2011. Svenska BSA Klubben www.bsaoc.org

ÅRGÅNG 28 NR 4 2011. Svenska BSA Klubben www.bsaoc.org ÅRGÅNG 28 NR 4 2011 Svenska BSA Klubben www.bsaoc.org Tidningens innehåll: Vid styret 3 Rally Monte Varberg eller Stelbensträffen 2011 4-10 Olles BSA C15 Star 12-15 Senaste nytt inom Customvärlden 15 BSA

Läs mer

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av april månad 2014

Mer information om arbetsmarknadsläget i Örebro län i slutet av april månad 2014 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Örebro 9 maj 2014 Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Örebro län april 2014 11 870 (8,6 %) 5 196 kvinnor (7,9 %) 6 674 män (9,3 %) 2 751 unga

Läs mer

Företagsklimatet i Hällefors kommun 2017

Företagsklimatet i Hällefors kommun 2017 Företagsklimatet i kommun 2017 Om undersökningen Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Lokalt företagsklimat 2017 kommun Primär målgrupp: Företag med minst

Läs mer

Företagsklimatet i Lindesbergs kommun 2017

Företagsklimatet i Lindesbergs kommun 2017 Företagsklimatet i s kommun 2017 Om undersökningen Lokalt företagsklimat 2017 s kommun Metod: webbenkät, postal enkät och telefonintervjuer under perioden januari-april 2017 Primär målgrupp: Företag med

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Örebro län december månad 2015

Arbetsmarknadsläget i Örebro län december månad 2015 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Örebro län december månad 2015 Färre går ut i arbete Av samtliga personer som var inskrivna på Arbetsförmedlingen

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Örebro län januari månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Örebro län januari månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Örebro län januari månad 2016 Färre går ut i arbete Av samtliga personer som var inskrivna på Arbetsförmedlingen

Läs mer

ÅRGÅNG 28 NR Svenska BSA Klubben

ÅRGÅNG 28 NR Svenska BSA Klubben ÅRGÅNG 28 NR 3 2011 Svenska BSA Klubben www.bsaoc.org Tidningens innehåll: Vid styret 3 BSA-Campingen 2011 4-7 Internationella BSA Rallyt 8-11 BSA instruktionshandbok del 1 B-modeller 1946-1955 12-21 16:e

Läs mer

6 334 män (8,8 %) Lediga platser. platser som. Antalet lediga. tredjedel inom. Fått arbete. personer som. innan innebär. varsel. Nyinskrivna. ling.

6 334 män (8,8 %) Lediga platser. platser som. Antalet lediga. tredjedel inom. Fått arbete. personer som. innan innebär. varsel. Nyinskrivna. ling. MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Örebro 17 juni 2014 Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Inskrivna arbetslösa i Örebro län maj 2014 11 254 (8,2 %) 4 920 kvinnor (7,5 %) 6 334 män (8,8 %) 2 503 unga

Läs mer

Premiär för resa till Elmia Wood

Premiär för resa till Elmia Wood Lokal information till skogsägare i Uppland Avs.: Korsnäs AB, Karl Kihlboms väg 11, 748 30 Östebybruk Premiär för resa till Elmia Wood Gimo Skärplinge Ett glatt gäng efter en bra dag på Elmia Wood, Jönköping.

Läs mer

Scandinavian Raceway tecknar historiskt avtal DTM till Sverige sommaren 2020

Scandinavian Raceway tecknar historiskt avtal DTM till Sverige sommaren 2020 Page 1 of 6 19 september 2019 Scandinavian Raceway tecknar historiskt avtal DTM till Sverige sommaren 2020 Första DTM-tävlingen någonsin på svensk mark Audi, BMW och Aston Martin till Anderstorp den 12-14

Läs mer

Vi på KopEnScooter.Nu

Vi på KopEnScooter.Nu Vi vill att alla i Sverige ska ha möjlighet att kunna köpa en moped eller motorcykel och utnyttja detta roliga, smidiga och miljövänliga sätt att ta sig fram på. Vi på KopEnScooter.Nu Diablo 45 km/h Baotian

Läs mer

Företagsamhetsmätning Örebro län. Johan Kreicbergs

Företagsamhetsmätning Örebro län. Johan Kreicbergs Företagsamhetsmätning Örebro län Johan Kreicbergs Våren 2010 Företagsamhetsmätning Örebro län Inledning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras varje halvår. Syftet är att studera om antalet

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Utvecklingsstrategi för Örebroregionen första uppföljningen 2012

Utvecklingsstrategi för Örebroregionen första uppföljningen 2012 Utvecklingsstrategi för Örebroregionen första uppföljningen 2012 Utgångspunkter Primärt syfte: Hur ligger regionen till i förhållande till målen i rusen? Bidrag till att bättre förstå regionens utveckling

Läs mer

Matchning och attraktionskraft i Örebro län

Matchning och attraktionskraft i Örebro län Matchning och attraktionskraft i Örebro län Fredrik W Andersson nationalekonom, fil. dr, SCB Agneta Blom kommunfullmäktiges ordförande i Örebro (S) Susanne Gullberg Brännström sakkunnig, SCB Pernilla Norlin

Läs mer

Transalp lagom för allt

Transalp lagom för allt Transalp lagom för allt Vad är det som är så märkvärdigt med Honda Transalp? Motorcykelmodellen har hängt med i snart 20 år och de som har en låter lyriska när de talar om den. I kyla och värme, i solsken

Läs mer

Samverkan vid utskrivning från psykiatrisk slutenvård indikatorer som stödjer i arbetet med anpassning till ny lagstiftning

Samverkan vid utskrivning från psykiatrisk slutenvård indikatorer som stödjer i arbetet med anpassning till ny lagstiftning Samverkan vid utskrivning från psykiatrisk slutenvård indikatorer som stödjer i arbetet med anpassning till ny lagstiftning Tisdag 13 juni 2017 Jan Olov Strandell Indikator för samverkan vid utskrivning

Läs mer

HILDEBRAND & WOLFMÜLLER

HILDEBRAND & WOLFMÜLLER MOTORCYKLAR HILDEBRAND & WOLFMÜLLER 1894 HILDEBRAND & WOLFMÜLLER, GES. MÜNCHEN, TYSKLAND Hildebrand & Wolfmüller är den första motorcykeln med förbränningsmotor som serietillverkades. Den är baserad på

Läs mer

Kommunteam. För idrottens bästa För vårt bästa

Kommunteam. För idrottens bästa För vårt bästa Kommunteam För idrottens bästa För vårt bästa Syfte Att utveckla formerna för samverkan mellan våra tre enheter Att nyttja och samordna våra resurser och kompetenser på ett smartare sätt Att uppnå förbättrad

Läs mer

Douglas MOTORCYKLAR DOUGLAS MOTORS LTQ KINGSWOOD BRISTOL E N GLAND TILVERKARE:

Douglas MOTORCYKLAR DOUGLAS MOTORS LTQ KINGSWOOD BRISTOL E N GLAND TILVERKARE: Douglas MOTORCYKLAR 1924 TILVERKARE: DOUGLAS MOTORS LTQ KINGSWOOD BRISTOL E N GLAND FORORD. DOUGLAS FABRIKENS tillverkning under 1924 omfattar ett urval motors cyklar, vilket bör kunna tillfredsställa

Läs mer

Efterlysta fordon Sverige 2011

Efterlysta fordon Sverige 2011 Efterlysta fordon Sverige 2011 Innehållsförteckning Översiktsdokument med förklaring 2 Personbilar 4 (Brottsorsak angiven vid efterlysning) (6) Lastbilar 9 Släpvagnar 13 Motorcyklar och mopeder 15 Snöskotrar

Läs mer

Gammalkils veterantraktorträff 2008-09-07

Gammalkils veterantraktorträff 2008-09-07 Gammalkils veterantraktorträff 2008-09-07 I samband med Östgötadagarna den 7 september anordnade Gammalkils hembygdsförening för första gången en träff för veterantraktorer. Till traktorträffen kom 20

Läs mer

SMK Dala Falun. Sorted on Best Lap time. Svenskt Riksmästerskap Veteranmotocross. Classic & Veteran Tidskval 15min

SMK Dala Falun. Sorted on Best Lap time. Svenskt Riksmästerskap Veteranmotocross. Classic & Veteran Tidskval 15min Tidskval min Jämmerdalen Falun, Km -- : Sorted on Best Lap time Qualify started at :: Best Tm Classic Göran Josefsson Tommy Karlsson Lars Ingvarsson Sölve Linderson Hans Astorsson Stig Andersson Nils-Olov

Läs mer

Linells 1935 Gösta Linell (inlägg) Tillbaka till Cykelverkstaden...hos Linells.. 1948 Gösta Linell Gösta Linells (inlägg)

Linells 1935 Gösta Linell (inlägg) Tillbaka till Cykelverkstaden...hos Linells.. 1948 Gösta Linell Gösta Linells (inlägg) Linells Året var 1935.då de hände. I Skuthamn strax utanför Piteå Linells cykelverkstan var född.verksamheten startade i ett tvåvåningshus,där verkstaden fanns på nedre plan,och på övre våning bodde,fru

Läs mer

Ärende 3. Information inför val av nämndemän för mandatperioden

Ärende 3. Information inför val av nämndemän för mandatperioden Ärende 3 Information inför val av nämndemän för mandatperioden 2020-2023 Tjänsteskrivelse 1(1) 2019-05-08 KS 2018-00545 Kommunstyrelsens ledningskontor Handläggare Karin Jirenius Kommunstyrelsen Information

Läs mer

Lennart Bohlin

Lennart Bohlin Lennart Bohlin 1963-1966 1963 Klass D-special Antal race: 10 varav 6 podium Från Gunnos Cykel & Motor i Storfors köptes en ny kart från tillverkaren Ing Firma Welland i Spånga ett IWA Bantam chassi i byggsats

Läs mer

YS Engines. Power under pressure. .com. www. RC Sweden Nils Danielssonsväg 8 SE 444 94 Ucklum Sweden. Tel. +46 303 776303 Fax.

YS Engines. Power under pressure. .com. www. RC Sweden Nils Danielssonsväg 8 SE 444 94 Ucklum Sweden. Tel. +46 303 776303 Fax. YS Engines Power under pressure 2003 Nyheter år 2003 Fyrtakts flygmotor 18,00cc 30,4mm 730g Denna motor är baserad på YS 91FZ. Motorn har samma monteringsmått som YS 91FZ, men är lite lättare och lite

Läs mer

Fotografier: hjulbloggen.se

Fotografier: hjulbloggen.se Garagereportaget: Simon Perisutti, Lancia Delta HF Integrale Evoluzione -92 Först ut i hjulbloggens reportageserie Garagereportaget är en italiensk bil hemmahörande i Falun. hjulbloggen träffade Simon

Läs mer

UNIMOG. Ett multiverktyg på fyra hjul

UNIMOG. Ett multiverktyg på fyra hjul UNIMOG Ett multiverktyg på fyra hjul 1 Den som kallar en Unimog för lastbil har inte riktigt fattat. Visst kan du lägga ett antal ton grus på flaket på en Unimog. Och visst är den registrerad som lastbil,

Läs mer

Resultat sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Mätperiod Annika Jansson Projektmedarbetare

Resultat sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Mätperiod Annika Jansson Projektmedarbetare Resultat sammanhållen vård och omsorg om de mest sjuka äldre i Örebro län Mätperiod 2014 Annika Jansson Projektmedarbetare Täckningsgrad på SÄBO 2013-10-01 tom 2014-02-28 + 3% - 2% - 2% -12% Vårdprevention

Läs mer

Statsrådets förordning

Statsrådets förordning Statsrådets förordning om ändring av förordningen om användning av fordon på väg I enlighet med statsrådets beslut ändras i förordningen om användning av fordon på väg (1257/1992) 3 1, 3 och 5 mom., 6

Läs mer

LIV & HÄLSA UNG 2014. Seminarium norra Örebro län 3 okt 2014 Församlingshemmet Nora

LIV & HÄLSA UNG 2014. Seminarium norra Örebro län 3 okt 2014 Församlingshemmet Nora LIV & HÄLSA UNG 2014 Seminarium norra Örebro län 3 okt 2014 Församlingshemmet Nora SYFTE MED DAGEN Ge kunskap om hur barn och unga i länsdelen och kommunerna beskriver sina livsvillkor, levnadsvanor och

Läs mer

februari 2012 Företagsamheten 2012 Örebro län

februari 2012 Företagsamheten 2012 Örebro län februari 2012 Företagsamheten 2012 Örebro län Företagsamheten 2012 Örebro län Innehåll Inledning... 2 Sammanfattning Örebro län.... 3 Företagsamheten... 4 Ung företagsamhet... 4 Kvinnors företagsamhet....

Läs mer

Företagsamhetsmätning Örebro län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010

Företagsamhetsmätning Örebro län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamhetsmätning Örebro län JOHAN KREICBERGS HÖSTEN 2010 Företagsamheten Örebro län Inledning Svenskt Näringslivs företagsamhetsmätning presenteras varje halvår. Syftet är att studera om antalet personer

Läs mer

Företagsamheten Örebro län

Företagsamheten Örebro län Företagsamheten Örebro län FEBRUARI 2011 Sammanfattning 2010 var ett hyfsat år för företagsamheten i Örebro. Under året ökade antalet företagsamma personer med 350 personer, det vill säga en ökning med

Läs mer

Följande diskussion om "MAS 80" är utbruten ur tråden "skyddsutjämning

Följande diskussion om MAS 80 är utbruten ur tråden skyddsutjämning Vad är standarden MAS 80? Postad av Christer Djerf - 02 jan 2014 21:48 Följande diskussion om "MAS 80" är utbruten ur tråden "skyddsutjämning nybyggnation". /Moderator Hej, Jag är fortfarande lika oupplyst

Läs mer

Det här är regionförbundet örebro

Det här är regionförbundet örebro Det här är regionförbundet örebro BORLÄNGE LJUSNARSBERG Tolv kommuner i hjärtat av Sverige Våra medlemmar är Örebro läns landsting och kommunerna Askersund, Degerfors, Hallsberg, Hällefors, Karlskoga,

Läs mer

utökar möjligheterna för användning.

utökar möjligheterna för användning. MRT260RR MRT260RR Årets Cota 4RT260 ärver 260cc motorn med sin om designade kamaxel för möjlighet att justera motorinställningarna för att ge en bättre respons från motorn i hela varvtalsområdet Torrvikt

Läs mer

Arbetsmarknadsläget i Örebro län oktober månad 2016

Arbetsmarknadsläget i Örebro län oktober månad 2016 MER INFORMATION OM ARBETSMARKNADSLÄGET Fredrik Mörtberg Analysavdelningen Arbetsmarknadsläget i Örebro län oktober månad 2016 Utrikes födda kommer ut i arbete Av samtliga personer som var inskrivna på

Läs mer

Produktblad September 2012 SIMTUS Svenne Andersson. Cyliderfots bultar : (Rostfritt stål) 15:-/st. Förgasarbultar: (Rostfritt stål) 15:-/st

Produktblad September 2012 SIMTUS Svenne Andersson. Cyliderfots bultar : (Rostfritt stål) 15:-/st. Förgasarbultar: (Rostfritt stål) 15:-/st Produktblad September 2012 SIMTUS Svenne Andersson Motordelar Sachs Cyliderfots bultar : (Rostfritt stål) 15:-/st Förgasarbultar: (Rostfritt stål) 15:-/st Komplett cylinderbultsats (Allt i rostfritt stål)

Läs mer

Minifakta om motorcyklar

Minifakta om motorcyklar SIDAN 1 Lärarmaterial VAD HANDLAR BOKEN OM? Boken handlar om motorcyklar. Du får lära dig mer om motorcyklar. Exempel: Hur såg den första motorcykeln ut? Hur fort kan den snabbaste motorcykeln köra? Varför

Läs mer

Harley-Davidson en vinnare i långa loppet

Harley-Davidson en vinnare i långa loppet FORDONSEKONOMI AV MIKAEL STJERNA/TEKNIKENS VÄRLD Harley-Davidson en vinnare i långa loppet 56 PRIVATA AFFÄRER NR 6, JUNI 2004 Återfallsknuttar i 40 50- årsåldern faller ofta för Harley-Davidson. Därmed

Läs mer

AFT19. Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde. Örebro län. Datum: / 16. Sida:

AFT19. Kontrollrapport 6 Hyreshus. Hyresområde. Örebro län. Datum: / 16. Sida: n 1 / 16 1801 Bostad 1880046 Boglundsängens handelsområde 1880048 Yttre tätort i Örebro kommun 1880050 Örebro tätort yttre centrum 1880052 Örebro tätort centrum 1880053 Örebro tätort inre centrum n 2 /

Läs mer

Artikel. från. Saab Magazine

Artikel. från. Saab Magazine Artikel från Saab Magazine 1 / 2006 Gillar du din Saab? Då är du ingen entusiast. Om du däremot älskar din gamla klassiker så mycket att du ägnar den oräkneliga timmar per år då är du i sanning värdig

Läs mer