Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten."

Transkript

1 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST 4 DECEMBER 2014 KL Hjälpmedel: Svarssätt: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation är inte tillåten. Svar avlämnas på fil (datorbaserat). Svaren ska lämnas i en enda fil skriven i Word eller Excel (ej pdf). Svaren ska lämnas numrerade i den ordning som testet anger. Filen ska döpas till Förnamn_Efternamn_personnummer. Poäng: Maximalt 100 poäng, 8 deluppgifter. Läs frågorna noggrant och hänvisa i ditt svar till lagrum eller rekommendation, exempelvis ISA. Tydliggör dina svar genom att använda de termer och begrepp som anges i ISA (inte byråspecifika uttryck). Svar som består av hela checklistor eller bilagor kommer inte att betraktas som svar. Klippoch klistrasvar godtas inte, endast svar med egen formulering rättas. Formulera svar som korta, precisa uttryck eller i punktform. LYCKA TILL! BAKGRUNDSINFORMATION FÖR FRÅGORNA 1-3 Välstädat AB, grundat av familjen Lundström år 2003, är verksamma i Mälardalsregionen och säljer lokalvårdstjänster såsom städning, golvvård och fönsterputs till företrädesvis andra företag. Merparten av kunderna köper städtjänster på abonnemang (exempelvis daglig städning, städning två gånger i veckan eller månatlig storstädning). Fakturering sker i efterföljande månad med dagars betaltid. Privatpersoner är ingen primär kundgrupp och försäljning till sådana är mycket begränsad (ca 1 % av omsättningen). Femårsöversikt (mkr) 2014* Omsättning Resultat före skatt 9,5 6,5 8,2 7,9 7,7 Balansomslutning Antal anställda *preliminärt bokslut Revisionsbyrån som du arbetar på har haft Välstädat AB som revisionskund sedan 2008, och den nuvarande huvudansvariga revisorn har varit med sedan dess. Ni har generellt sett goda erfarenheter av att arbeta med Välstädat AB och ekonomiavdelningen bedöms vara bemannad av kompetent och engagerad personal. Styrelsen består av medlemmar av Lundströmsfamiljen samt av Välstädat ABs VD Vera Vikberg och den administrativa chefen Beata Bertilsson.

2 2 1. REVISION 22 p. a. Kundfordringar har i revisionsplaneringen bedömts vara ett väsentligt konto och en kundsaldoförfrågan kommer att genomföras per balansdagen. Vilka räkenskapspåståenden kopplas denna granskningsåtgärd huvudsakligen till? Motivera kort ditt svar. (4 p) b. Din kollega har aldrig genomfört en kundsaldoförfrågan och undrar vad som är viktigt att tänka på i samband med genomförandet av granskningsåtgärden. Han undrar även vad som händer om Välstädat AB:s VD skulle vägra att låta revisorn skicka ut förfrågningarna. Förklara för honom vad som är mest centralt att ha i åtanke samt hur revisorn ska hantera en vägran från företagsledningens sida att göra ett utskick. Ge hänvisningar till ISA när tillämpligt. (6 p) c. En diskussion uppstår i revisionsteamet i samband med planeringsmötet av årets revision. Din kollega anser att det blir för kostsamt att genomföra en kundsaldoförfrågan. Ni är dock överens om att de revisionsbevis som kommer att insamlas genom saldoförfrågan är nödvändiga för att kunna underteckna revisionsberättelsen. Hur bemöter du din kollegas argument om att granskningen blir för dyr? (2 p) d. Ta fram förslag på ytterligare tre lämpliga granskningsåtgärder avseende kundfordringar och förklara kort hur dessa ska genomföras samt vilket/vilka räkenskapspåståenden som träffas. Räkenskapspåståendena värdering, existens och fullständighet ska täckas in minst en gång vardera. (9 p) 2. REVISION 8 p. Revisionsberättelsen avseende Välstädat AB ska undertecknas i mitten av april I enlighet med god revisionssed genomför revisorn ett antal revisionsåtgärder för att utröna vad som skett under perioden mellan 31 december 2014 och datumet för revisionsberättelsen. Bland annat begär han in en resultat- och balansräkning för perioden. a. Varför ska revisorn utföra denna typ av åtgärd? (2 p) b. Ge tre andra exempel på revisionsåtgärder som revisorn kan genomföra, utöver de redan efterfrågade resultat- och balansräkningarna. (6 p) 3. REVISION 10 p. Etik och oberoende a. Företagets administrativa chef, Beata Bertilsson, kontaktar dig. Beata har ett pågående uppdrag från Vera Vikberg att se över om det går att underlätta för företagets ekonomiadministrativa personal och istället använda sig av konsulter för vissa av arbetsuppgifterna. Både Vera och Beata tycker att din revisionsbyrå har gjort ett kompetent intryck och skulle gärna vilja utöka samarbetet. Beata undrar således om revisionsbyrån skulle kunna utföra nedan tjänster/arbetsuppgifter åt Välstädat AB.

3 3 i. Upprätta företagets årsredovisning ii. Upprätta företagets inkomstdeklaration Vad svarar du Beata för respektive efterfrågad tjänst/arbetsuppgift? iii. Utöver detta har Välstädat ABs styrelse uttryckt önskemål om att kompletteras med en ledamot som har kunskaper om redovisning, ekonomisk analys och finansiella instrument. Styrelsens ordförande tycker att det skulle vara perfekt om ledamoten kunde hyras in från din revisionsbyrå (självklart till ett marknadsmässigt arvode) han vet att de anställda har en universitetsexamen med den rätta inriktningen, att de får löpande utbildning och att de har erfarenhet av att jobba med en mängd olika företag och branscher. Kan din revisionsbyrå tillhandahålla en sådan person? b. Välstädat ABs bank Kreditgivarna AB efterfrågar varje månad ett antal uppgifter om företagets finansiella ställning (soliditet, likviditet o.dyl.). Det är Beata Bertilsson som ansvarar för att skicka in dessa uppgifter till banken. Nu vill banken även löpande diskutera dessa uppgifter med Välstädat ABs revisor. Beata tycker inte att detta är något problem, och har även förankrat detta hos Vera Vikberg, och föreslår att hon utfärdar en fullmakt som säger att Välstädat AB godkänner att banken kontinuerligt för denna typ av diskussioner med revisorn. Hur bör revisorn ställa sig till att löpande diskutera Välstädat ABs finansiella data med den externa parten Kreditgivarna AB? 4. REVISION 12 p. Utöver att delta i revisionen av Välstädat AB är du även medlem i revisionsteamet för Barnvagnar AB, moderbolaget i en koncern som säljer barnvagnar, spjälsängar och diverse andra attiraljer via seriösa återförsäljare. Under 2014 förvärvades bolaget Sparkdräkter AB och koncernen har därmed även gett sig in i bebiskonfektionsvärlden. Ett sammandrag av koncernens räkenskaper för 2013 och 2014 (mkr): Nettoomsättning Resultat före skatt Balansomslutning Eget kapital Moderbolagets omsättning uppgår 2014 till 286 mkr (284), resultat före skatt till 16 (15), balansomslutningen till 162 (153) och eget kapital till 56 (50). Utdelningen har de senaste åren hamnat i intervallet 5-12 mkr. Majoritetsägare (80 %) i Barnvagnar AB är grundaren Erika Eriksson. Nyckelpersoner i koncernen har under åren erbjudits att köpa in sig i bolaget, och de äger i nuläget sammanlagt 15 % av aktierna. Resterande 5 % ägs av företaget Investera Mera AB, ett företag som köper in sig i bolag där de ser tillväxt- och utdelningspotential (de är dock i övrigt inte engagerade på något sätt i bolaget). Styrelsen har sju ledamöter, varav Erika är en av dem.

4 4 Bokslutsrevisionen på plats hos Barnvagnar AB är avslutad och revisionsteamet har kommunicerat sina iakttagelser och noteringar, av vilka merparten har korrigerats för i räkenskaperna, till företagsledningen. Även styrelsen har informerats. Ett par noteringar kvarstår: Barnvagnar AB har tagit beslut om att ge sina ca 250 anställda en bonus uppgående till kronor per person; detta då samtliga har arbetat hårt för att vända den negativa omsättnings- och resultatutveckling som syntes under Bonusen kommer att betalas ut i juni 2015 och en reservering har bokförts i bokslutet Dock har ekonomiassistenten sluntit på tangentbordet och gjort misstaget att vid beräkning av reserv för arbetsgivaravgifter använda 3,142 % istället för 31,42 %. Revisionsteamet upptäckte detta fel sent i revisionsprocessen och företaget vill inte ändra i bokslutet; års- och koncernredovisning har redan upprättats och man tycker inte att felet är så pass viktigt att det är värt att stöka runt i tabeller och noter. I samband med granskningen av Sparkdräkter AB har uppmärksammats att en reservering om 15 mkr för kostnader avseende en tvist med en leverantör gjorts. Revisionsteamets bedömning, vilken har stämts av dels med revisionsbyråns sakkunnige och dels med Barnvagnar AB:s jurist, är att reserveringen troligtvis borde ha uppgått till 20 mkr. Dock framgår av Barnvagnar ABs köpeavtal avseende aktierna i Sparkdräkter AB att säljarna har garanterat att ansvara för tvisten om den skulle visa sig kosta mer än de reserverade 15 mkr, emellertid max 25 mkr. Som säkerhet för detta åtagande har 10 mkr av köpeskillingen placerats på ett spärrat konto hos banken. Det är säljarna som äger kontot, men de har inte åtkomst till det förrän tvisten har lösts. Koncernledningen vill inte göra några ändringar i den bokförda reserven i och med att de vet att säljarnas garanti kommer att ta hand om den bedömda merkostnaden. Hur bör revisorn resonera kring de två kvarstående noteringarna i samband med upprättandet av revisionsberättelsen för moderbolaget och koncernen? Du behöver inte upprätta något förslag till revisionsberättelse men du ska ange huruvida respektive notering innebär en avvikelse från standardutformningen eller inte. Ditt svar ska motiveras. 5. SKATT 10 p. (hänvisning till Inkomstskattelagen ska ske för samtliga frågor) a. Skaparbolaget AB har under 2014 bildat ett dotterbolag, Kreation AB, för att genom detta bolag bedriva del av sin verksamhet. Båda bolagen har kalenderår som räkenskapsår. När kan Skaparbolaget AB ge koncernbidrag med avdragsrätt till Kreation AB för första gången? b. Kaffekoppar AB är moderbolag till Tefat AB; Kaffekoppar AB förvärvade under % av aktierna i Tefat AB, vilket motsvarar 95 % av rösterna i Tefat AB. Båda bolagen har kalenderår som räkenskapsår. När kan koncernbidrag ges med avdragsrätt mellan bolagen för första gången? c. Nedan finns en bild över en svensk koncern. Inga förändringar har skett i koncernsammansättningen sedan mitten av 1990-talet och alla bolag har kalenderår som räkenskapsår.

5 5 i. Kan moderbolaget lämna koncernbidrag direkt till DDF 1? ii. Kan koncernbidrag lämnas till DDF 2, och i så fall hur? 6. AKTIEBOLAGSRÄTT OCH REVISION 12 p. Familjeföretaget Svensson & Svensson Tryckeri AB är ett tryckeri som idag drivs av tredje generationen Svensson. Aktierna ägs till lika delar av syskonen Per Svensson och Anna Andersson som också utgör bolagets styrelse tillsammans med det externa styrelseproffset Olle Olsson. Nedan beskrivs ett antal situationer där Svensson & Svensson Tryckeri AB lämnar lån till olika personer och företag. Ange för var och en av dessa situationer hur lånet kan komma att påverka revisionsberättelsen för bolagets räkenskapsår Det kan förutsättas att vi som revisorer erhåller tillräckliga revisionsbevis för riktigheten av lånens existens och värdering samt att de lån som kvarstår per är rätt rubricerade och klassificerade i företagets årsredovisning. Dina svar ska vara motiverade t.ex. genom hänvisning till lagrum eller annan relevant litteratur. a. Bolaget lämnar i mars 2014 ett lån på 100 tkr till Per och Annas far, Kurt Svensson, som han använder som förskott vid köp av ny bostad. Lånet återbetalas, med en marknadsmässig ränta, i slutet av april 2014 när Kurt sålt sin tidigare bostad. b. Bolaget lämnar i mars 2014 ett lån på 200 tkr till tryckeriets arbetsledare Nisse Ek som inte har någon närståenderelation med släkten Svensson eller med Olle Olsson. Lånet ska användas till ett bilköp, löper med 3 % fast ränta och amorteras månadsvis med 3 tkr men förfaller till omedelbar återbetalning om Nisses anställning på tryckeriet upphör. I september 2014 går Nisse in som delägare i bolaget efter att ha förvärvat 5 % av aktierna från såväl Per som Anna. c. Bolaget lämnar i mars 2014 ett lån på 500 tkr till en viktig leverantör av färger, Color my World AB, ett bolag som ägs av Anna Anderssons make. Lånet ska användas till en förhöjd första hyra av en ny maskin i Color my Worlds produktion och den nya maskinen bedöms kunna leda till säkrare leveranser och färre defekter i levererade färger. Lånet löper med 4 % ränta och är amorteringsfritt fram till förfallodagen 31 december 2015.

6 6 d. Bolaget lämnar i mars 2014 ett kortfristigt lån till ett av sina kundföretag, Konsultteamet AB, ett bolag där Olle Olsson och Kurt Svensson är två av totalt tre ledamöter i styrelsen. Olle Olsson och Kurt Svensson äger 25 % respektive 30 % av aktierna i Konsultteamet AB. Lånet, som löper med 8 % ränta, används till att betala ut av bolagsstämman beslutad aktieutdelning och återbetalas i slutet av april REDOVISNING 16 p. Konsultteamet AB är ett konsultföretag inriktat på konsultationer inom området för IT-säkerhet. I det helägda dotterföretaget Konsultteamet Utbildning AB bedrivs utbildningsverksamhet inom samma område. Kunderna utgörs till övervägande del av större företag samt myndigheter. Alla tjänsteuppdrag som utförs av moderföretaget sker på löpande räkning och företaget fakturerar allt arbete som nedlagts under en månad i mitten av påföljande månad. Eftersom Konsultteamet AB är moderföretag i en s.k. större koncern kommer man att övergå till att redovisa enligt K3 i årsredovisningen för Ett utdrag ur företagets årsredovisning för räkenskapsåret 2013 bifogas nedan i form av moderföretagets resultat- och balansräkningar i sammandrag. Moderföretaget har tillämpat den s.k. alternativregeln i BFNAR 2003:3 avseende redovisningen av tjänsteuppdrag på löpande räkning. I januari 2013 fakturerades tkr (exkl. moms) avseende arbeten utförda i december 2012 och i januari 2014 fakturerades tkr (exkl. moms) avseende arbeten utförda i december Under 2012 påbörjades arbetet med en egenutvecklad programvara som företaget lanserade och erbjöd kunderna i januari Under 2012 aktiverade moderföretaget tkr och under 2013 ytterligare 500 tkr avseende utvecklingsarbetet för denna programvara. Nyttjandeperioden har uppskattats till 5 år och avskrivning sker linjärt med tkr per år från och med Inför övergången till K3 har styrelsen beslutat att tillämpa den s.k. aktiveringsmodellen för internt upparbetade immateriella tillgångar.

7 7 Resultaträkning (tkr) Nettoomsättning Aktiverat arbete för egen räkning Externa kostnader Personalkostnader Avskrivningar Finansiella intäkter Finansiella kostnader Bokslutsdispositioner Skatt på årets resultat Balansräkning (tkr) Balanserade utgifter för utvecklingsarbeten Inventarier Andelar i koncernföretag Kundfordringar Övriga fordringar Förutbetalda kostnader och upplupna intäkter Kassa och bank Summa tillgångar Aktiekapital Balanserade vinstmedel Årets resultat Obeskattade reserver Skulder till kreditinstitut Skulder till kreditinstitut Leverantörsskulder Aktuella skatteskulder Övriga skulder

8 8 Upplupna kostnader och förutbetalda intäkter Summa skulder och eget kapital a. I och med övergången till K3 ska moderföretaget räkna om jämförelsetalen i årsredovisningen. Hur kommer moderföretagets resultat- och balansräkning för jämförelseåret att se ut i årsredovisningen för 2014? b. Upprätta en bokföringsorder avseende moderföretagets övergång till K3. Ange inga kontonummer utan använd de beteckningar som respektive post har eller kommer att få i årsredovisningen. c. Under vilken eller vilka perioder ska transaktionerna enligt ovan bokföras i moderföretagets huvudbok? d. Den 1 januari 2007 förvärvade moderföretaget samtliga andelar i Konsultteamet Utbildning AB. I förvärvsanalysen uppkom goodwill uppgående till tkr. Nyttjandeperioden för denna goodwill fastställdes till 15 år och posten har i koncernredovisningen skrivits av med 400 tkr per år och redovisat värde per uppgår till tkr. Till vilket värde ska denna goodwill redovisas i koncernens balansräkning per ? 8. REDOVISNING 10 p. AB Tvåan är ett mindre företag inom IT-sektorn som utvecklar och säljer spel för såväl datorer som mobiltelefoner. Bolagets styrelse har tänkt utnyttja möjligheten för mindre aktiebolag och tillämpa förenklingsregelverket K2 vid upprättandet av årsredovisningen för kalenderåret Vidare har man beslutat att inte räkna om jämförelsetalen i årsredovisningen. Styrelsen är dock lite osäker på vilka effekter det kommer att få på bolagets eget kapital och har därför bett dig om hjälp. Styrelsen har identifierat ett antal omständigheter som kanske skulle kunna ha effekt på det egna kapitalet vid en övergång till K2. Ange för var och en av omständigheterna nedan om den kommer att påverka storleken på det ingående egna kapitalet per och i så fall vilka poster i det egna kapitalet som berörs? a. Under 2011 och 2012 har företaget aktiverat de utgifter som avser den egna utvecklingsavdelningen (fem programmerare och en designer). Oavskrivet värde per uppgår till tkr och under 2014 beräknas tillkommande utgifter till tkr. b. Under 2012 förvärvades en patenträtt avseende en funktion till de spel som utvecklas till mobiltelefonerna. Köpeskillingen uppgick till tkr och avskrivning sker med 300 tkr per år varför redovisat värde per uppgick till 900 tkr. c. I samband med att företaget fick in externt riskkapital under 2011 beslutade styrelsen om en direktpension till företagets grundare. Storleken av pensionen, inklusive löneskatt, ska vid varje tillfälle motsvara värdet av den kapitalförsäkring man samtidigt

9 9 tecknade och pantförskrev till förmån för grundaren. I årsredovisningen för 2013 tas kapitalförsäkringen upp till anskaffningsvärdet tkr som en finansiell anläggningstillgång och pensionsåtagandet redovisas som en ansvarsförbindelse med samma belopp. d. Företaget expanderade kraftigt under 2012 med många nyanställningar som följd. De befintliga förhyrda lokalerna, som bestod av ett antal kontorsrum, var då inte längre effektiva utan en ombyggnad skedde till en mer öppen planlösning. Kostnaden för denna ombyggnad fick företaget själva stå och den aktiverades som Ombyggnad av förhyrd lokal med 900 tkr under Avskrivning sker linjärt under 10 år med start 2013 varför redovisat värde per uppgår till 810 tkr. e. I balansräkningen per redovisades en kundfordran på en av företagets återförsäljare. Fordran, 400 tkr, var vid utgången av 2013 förfallen sedan ett drygt halvår men bolaget valde att inte reservera något i bokslutet. Efter årsstämman i mars 2014 gick kundföretaget i konkurs och konkursförvaltaren har meddelat att ingen utdelning kommer att erhållas.

b. Kundsaldoförfrågan är ett sätt att inhämta revisionsbevis genom externa bekräftelser, vilka behandlas i ISA 505.

b. Kundsaldoförfrågan är ett sätt att inhämta revisionsbevis genom externa bekräftelser, vilka behandlas i ISA 505. 1 FAR AKADEMIS KUNSKAPSTEST2014 SVARSMALL, FÖRSLAG TILL SVAR Fråga 1 REVISION (22 p) Svarsförslag a. Existens. Ett erhållet svar på en kundsaldoförfrågan är ett revisionsbevis på att fordran de facto finns

Läs mer

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet.

Bolaget bedriver reklambyråverksamhet samt förvaltning av aktier och därmed förenlig verksamhet. 1(13) Styrelsen och verkställande direktören för NPP Holding AB får härmed avge årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01-2010-12-31. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Information om verksamheten

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Årsredovisning för räkenskapsåret 2012-01-01-2012-12-31 Styrelsen och Verkställande direktören för Inev Studios AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 1(12) Skellefteå Golfklubb Org nr 894700-4423 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2012 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 1(13) Skellefteå Golfklubb Org nr Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2

Läs mer

www.qicon.se Årsredovisning 2011

www.qicon.se Årsredovisning 2011 www.qicon.se www.qicon.se Årsredovisning 2011 Styrelsen och verkställande direktören för QI Construction AB (556521-7352) får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2011. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013

Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2013 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - noter 6

Läs mer

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för

r V Resultaträkning 4(13) Maritech - Marine Technologies Trading AB Årsredovisning för Årsredovisning för 2012-05-01-2012-12-31 4(13) Resultaträkning Not 2012-05-01-2012-12-31 2011-05-01-2012-04-30 Rörelsens intäkter m m Nettoomsättning Övriga rörelseintäkter 7 155 333 48 000 12 579 803

Läs mer

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857.

Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. REVISIONSBERÄTTELSE Till föreningsstämman i Bostadsrättsföreningen Kantarellen 11. Organisationsnummer 769607-5857. Vi har granskat årsredovisningen och räkenskaperna samt styrelsens förvaltning i Bostadsrättsföreningen

Läs mer

DELÅRSRAPPORT

DELÅRSRAPPORT DELÅRSRAPPORT 2010-01-01-2010-06-30 Styrelsen och verkställande direktören för AU Holding AB (publ) avger härmed följande delårsrapport för perioden 2010-01-01-2010-06-30. Innehåll Sida Allmänna kommentarer

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Tvätteriförbundets Service AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015

Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 1(11) Skellefteå Golf AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning 4 - tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2010-09-01-2011-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Svenska Tecknare Association of Swedish Illustrators and Graphic Designers Hornsgatan 103 SE-117 28 Stockholm, Sweden T: +46 8 556 029 10 info@svenskatecknare.se www.svenskatecknare.se Föreningen Svenska

Läs mer

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930

Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812. Kvartalsrapport 20110101-20110930 Hyresfastighetsfonden Management Sweden AB (publ) Organisationsnummer: 556817-1812 Kvartalsrapport 21111-21193 VD HAR ORDET HYRESFASTIGHETSFONDEN MANAGEMENT SWEDEN AB (publ) KONCERNEN KVARTALS- RAPPORT

Läs mer

Årsredovisning för Barnens Framtid

Årsredovisning för Barnens Framtid 1 Årsredovisning för Barnens Framtid 802467-1573 Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Barnens Framtid 3 Org.nr 802467-1573 Ekonomisk översikt Ekonomisk översikt 2017 2016 Verksamhetsintäkter 416 501 736

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr

ÅRSREDOVISNING. för. SingöAffären AB (publ.) Org.nr ÅRSREDOVISNING för (publ.) Org.nr Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för för perioden 1 maj 2012-30 april 2013. 1 av 10 Styrelsen och verkställande direktören för

Läs mer

Årsredovisning. PolarCool AB

Årsredovisning. PolarCool AB 1 (11) Årsredovisning för 559095-6784 Räkenskapsåret 2017 2 (11) Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Kassaflödesanalys 7 Noter 8 3 (11) Styrelsen för får härmed

Läs mer

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB

Årsredovisning. Nyedal Konsult AB Årsredovisning för 556251-3985 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen och verkställande direktören för avger följande årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen är upprättad i svenska kronor,

Läs mer

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB

Årsredovisning. Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Årsredovisning för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Räkenskapsåret 2008 Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB Styrelsen för Sveriges Spannmålsodlare (SpmO) AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG Årsredovisning för 2016

BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG Årsredovisning för 2016 BOO ENERGI ENTREPRENAD AKTIEBOLAG 556476-6243 Årsredovisning för 2016 INNEHÅLL: Ordförande har ordet 2 Förvaltningsberättelse 2 Styrelse, ledning och revisorer 3 Resultaträkning 4 Balansräkning 5 Noter

Läs mer

Årsredovisning. ASVH Service AB

Årsredovisning. ASVH Service AB Årsredovisning för ASVH Service AB Räkenskapsåret 2004 ASVH Service AB 1(8) Styrelsen och verkställande direktören för ASVH Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2004. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 3 Kv 3 Jan-Sep Jan-Sep Helår Omsättning, Mkr 68,8 56,2 222,0 197,1 283,9 Rörelseresultat, Mkr 5,0-55,6 22,6-41,6-30,9 Rörelsemarginal, % 7,2 neg 10,2 neg

Läs mer

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning:

Årsredovisning för MYTCO AB 556736-5035. Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30. Innehållsförteckning: Årsredovisning för MYTCO AB Räkenskapsåret 2010-05-01-2011-04-30 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser 4 Redovisningsprinciper

Läs mer

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE

FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE 1(9) FRISKIS & SVETTIS IF SÖDERTÄLJE Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2013 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB

GodEl Sverige AB Org nr 556672-9926 ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB ÅRSREDOVISNING 2004 / 2005 GODEL SVERIGE AB Styrelsen och Verkställande Direktören för GodEl Sverige AB får härmed avge årsredovisning för sitt första räkenskapsår, 2004-11-12-2005-12-31 Innehåll Sida

Läs mer

Eskilstuna Ölkultur AB

Eskilstuna Ölkultur AB 1(11) Eskilstuna Ölkultur AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

NACKA STADSHUS AB Årsredovisning 2016

NACKA STADSHUS AB Årsredovisning 2016 ÅRSREDOVISNING Styrelsen och verkställande direktören för Nacka Stadshus AB (556032-4930) avger härmed följande årsredovisning för 2016. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE Allmänt om verksamheten Nacka Stadshus AB

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31.

ÅRSREDOVISNING. Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. ÖGC GOLF OCH MASKIN AB Årsredovisning Sida 1 ÅRSREDOVISNING 2014 Styrelsen för ÖGC Golf och Maskin AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01 2014-12-31. Årsredovisningen omfattar

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2014-01-01--2014-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

EVERYSPORT MEDIA GROUP AB (Publ) DELÅRSRAPPORT APRIL-JUNI 2017

EVERYSPORT MEDIA GROUP AB (Publ) DELÅRSRAPPORT APRIL-JUNI 2017 EVERYSPORT MEDIA GROUP AB (Publ) DELÅRSRAPPORT APRIL-JUNI 2017 DELÅRSRAPPORT APRIL-JUNI 2017 SAMMANFATTNING JANUARI JUNI 2017 Nettoomsättning: 47,1 mkr (24,5 mkr), tillväxt: 92% Rörelseresultat, EBITDA:

Läs mer

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB

ÅRSREDOVISNING. Effnet AB ÅRSREDOVISNING 2010 för Effnet AB Årsredovisning omfattar: Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Tilläggsupplysningar 5 Effnet AB Årsredovisning 2010 Sida 2 / 7 Styrelsen och

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret 1(10) Erik Olsson & Söner Förvaltnings AB Org nr 556225-5207 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-04-01-2017-03-31 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 -

Läs mer

Arkiv Digital AD AB Delårsrapport. januari juni Arkiv Digital AD AB Organisationsnummer:

Arkiv Digital AD AB Delårsrapport. januari juni Arkiv Digital AD AB Organisationsnummer: Arkiv Digital AD AB Delårsrapport januari juni 2016 Arkiv Digital AD AB Förvaltningsberättelse Styrelsen och verkställande direktören för Arkiv Digital AD AB, 556688-7633, får härmed avge en delårsrapport

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Vita Huset i Nyköping AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Brf Saltsjön Magasin IV Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3

Läs mer

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion

Årsredovisning. Resultat och Balansräkning. Byggproduktion Årsredovisning Resultat och Balansräkning Bokföring eller Redovisning Bokföring Notera affärshändelser på olika konton. Sker löpande under bokföringsåret Redovisning Sammanställning, och värdering av företagets

Läs mer

Genline AB - året som gått

Genline AB - året som gått PRESSMEDDELANDE 2007-02-28 Genline AB Rökerigatan 5 121 62 Johanneshov Phone +46 8 600 33 10 Fax +46 8 600 33 20 E-mail info@genline.se www.genline.se Bokslutskommuniké från Genline AB (publ.) för 2006

Läs mer

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB

Årsredovisning. Skellefteå Golf AB 1 (8) Årsredovisning för Skellefteå Golf AB 556437-5797 Räkenskapsåret 2017 2 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Skellefteå Golf AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer

Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00

Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00 1 (6) Far Akademi Far Akademis Kunskapstest 6 december 2011 kl. 10.00 17.00 Hjälpmedel: Samlingsvolym, miniräknare, dator och böcker om så önskas. Telefon, internetuppkoppling eller annan extern kommunikation

Läs mer

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB

Årsredovisning. Svensk Privatläkarservice AB Årsredovisning för Svensk Privatläkarservice AB 556794-9408 Räkenskapsåret 2013 1 (7) Styrelsen för Svensk Privatläkarservice AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2013. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2017 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Styrelsen för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll

Läs mer

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012

Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Fortnox International AB (publ) - Delårsrapport januari - mars 2012 Första kvartalet 2012 Nettoomsättningen uppgick till 859 (372) tkr Rörelseresultatet uppgick till -4 418 (-455) tkr Kassaflödet från

Läs mer

Årsredovisning ONETOOFREE AB

Årsredovisning ONETOOFREE AB Årsredovisning för ONETOOFREE AB 556729-7758 Räkenskapsåret 2010 07 01 2011 06 30 Org.nr 556729-7758 1 (7) Förvaltningsberättelse Allmänt om verksamheten Bolaget utvecklar och tillhandahåller spel på internet

Läs mer

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012

ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Ale Energi AB ägs till 9 procent av Ale kommun och till 91 procent av Göteborg Energi AB. Företaget är moderföretag till Ale Fjärrvärme AB som ägs till 100 procent. ALE ENERGI AB ÅRSREDOVISNING 2012 Innehåll

Läs mer

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E

Magasin 3, Frihamnsgatan 22, Stockholm, T , F E AD CITY MEDIA 2 4 6 SAMSUNG 508kvm SERGELS TORG, STOCKHOLM 8 TSEK 2016 jul-sep jul-sep 2016 jan-sep jan-sep jan-dec Nettoomsättning 20 529 9 976 67 094 36 079 53 696 Aktiverat arbete 0 0 0 0 850 Handelsvaror

Läs mer

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31

Årsredovisning för. PRfekt Kontor AB 556735-8014. Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Årsredovisning för PRfekt Kontor AB Räkenskapsåret 2009-09-01-2010-08-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 1 (8) Årsredovisning för räkenskapsåret 2011-01-01-2011-12-31 Styrelsen för Borås Golf AB avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4

Läs mer

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr

Säsongsvariationer omsättning, Mkr. Säsongsvariationer rörelseresultat, justerat för jämförelsestörande poster, Mkr. Mkr Mkr 1 Mkr Mkr Koncernens nyckeltal 218 217 218 217 217 3 3 Förändr. Jan-Sep Jan-Sep Förändr. Helår Omsättning, Mkr 85,7 68,8 24,5% 272, 222, 22,5% 313,2 Rörelseresultat, Mkr 3,1 5, -38,5% 26, 22,6 14,8% 34,9

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören för får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016 05 01 2017 04 30. Förvaltningsberättelse Information om verksamheten Singöaffären har under 2015/2016

Läs mer

Delårsrapport Januari mars 2015

Delårsrapport Januari mars 2015 Delårsrapport Januari mars 2015 Period 1 januari - 31 mars 2015 Nettoomsättningen uppgår till 68 650 (62 493) kkr motsvarande en tillväxt om 10 %. Rörelseresultatet före avskrivningar uppgår till 4 365

Läs mer

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr

Årsredovisning för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG. Org.nr Årsredovisning 2016 för TYRESÖ NÄRINGSLIVSAKTIEBOLAG 2 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Tyresö Näringslivsaktiebolag avger härmed följande

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för SchoolSoft Svenska AB Styrelsen och verkställande direktören får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2010-01-01 -- 2010-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956

Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 Sida 1 av 9 DELÅRSRAPPORT För perioden 26-9-1 27-2-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30

Årsredovisning för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 UTKAST för räkenskapsåret 2000-05-01 2001-04-30 Styrelsen och verkställande direktören för Lyxklippare Aktiebolag avger härmed följande årsredovisning. Innehåll Sida Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning XTZ SOUND BALANCE AB

Årsredovisning XTZ SOUND BALANCE AB Årsredovisning för XTZ SOUND BALANCE AB 556567-1210 Räkenskapsåret 2016 1 (6) Styrelsen för XTZ SOUND BALANCE AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2016. Årsredovisningen är upprättad i

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011

Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 1(11) Hedmans Fjällby Aktiebolag i likvidation Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2011 Likvidatorn avger följande årsredovisning Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I

November 2000. REVISORSEXAMEN Del I November 2000 REVISORSEXAMEN Del I Revisorsexamen November 2000, del I REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 2000-11-13 2000-11-14 Skrivtid: 2 x 4 timmar, varav 4 timmar för del 1 Hjälpmedel: Alla hjälpmedel är

Läs mer

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB

Årsredovisning. Suseboparken Parkerings AB Årsredovisning för Suseboparken Parkerings AB 556781-9221 Räkenskapsåret 2014 1 (5) Styrelsen för Suseboparken Parkerings AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2014. Årsredovisningen är

Läs mer

Räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012

Räkenskapsåret 1 januari - 31 december 2012 Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Kommunikatörer AB (tidigare Sveriges Informationsförening Service AB) Styrelsen för Sveriges Kommunikatörer AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

BRF Byggmästaren 13 i Linköping

BRF Byggmästaren 13 i Linköping Årsredovisning för BRF Byggmästaren 13 i Linköping Räkenskapsåret 2014-01-01-2014-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB Årsredovisning för Oberoende Elhandlare Service OES AB 556616-7911 Räkenskapsåret 2013 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Kassaflödesanalys 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

Årsredovisning. AFF Service AB

Årsredovisning. AFF Service AB Årsredovisning för AFF Service AB 556774-4874 Räkenskapsåret 2012 1 (9) Styrelsen och verkställande direktören för AFF Service AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret 1(8) Kronhaga Strand EK Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2015-05-01-2016-04-30 Styrelsen avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning 3 - balansräkning

Läs mer

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB

Årsredovisning. Oberoende Elhandlare Service OES AB Årsredovisning för Oberoende Elhandlare Service OES AB 556616-7911 Räkenskapsåret 2014 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4 Kassaflödesanalys 5 Tilläggsupplysningar

Läs mer

NYSÄTRA FASTIGHETS AB Årsredovisning 1 januari 31 december 2016

NYSÄTRA FASTIGHETS AB Årsredovisning 1 januari 31 december 2016 ÅRSREDOVISNING NYSÄTRA FASTIGHETS AB Styrelsen och verkställande direktören för Nysätra Fastighets AB (556584-6077) avger härmed följande årsredovisning för tiden 1 januari 31 december 2016. FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE

Läs mer

Skinnskattebergs Vägförening

Skinnskattebergs Vägförening Årsredovisning för Skinnskattebergs Vägförening Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Redovisningsprinciper och bokslutskommentarer

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 1(14) Torsås Fjärrvärmenät AB Org nr Årsredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning för räkenskapsåret

Årsredovisning för räkenskapsåret Building Green in Sweden AB Årsredovisning för räkenskapsåret 2016 Årsredovisning för räkenskapsåret 2016-01-01-2016-12-31 Styrelsen och verkställande direktören för Building Green in Sweden AB avger

Läs mer

Årsredovisning 2006. AB Stuvaren i Sundsvall. Org.nr. 556545-3254

Årsredovisning 2006. AB Stuvaren i Sundsvall. Org.nr. 556545-3254 Årsredovisning 2006 AB Stuvaren i Sundsvall Org.nr. 556545-3254 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE AB STUVAREN I SUNDSVALL Org.nr. 556545-3254 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolaget äger och förvaltar fastigheten Stuvaren

Läs mer

Sida 1 av 9. Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN Rapportperioden

Sida 1 av 9. Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN Rapportperioden Sida 1 av 9 Vindico Security AB (publ) DELÅRSRAPPORT FÖR PERIODEN 2009-01-01 2009-03-31 Rapportperioden 2009-01-01 2009-03-31 Koncernens nettoomsättning i första kvartalet uppgick till 819 (1 068) tkr.

Läs mer

Förvaltningsberättelse

Förvaltningsberättelse Org.nr 556383-6856 1 (8) Styrelsen och verkställande direktören för Åkarnas Service i Mellansverige AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2012. Förvaltningsberättelse Verksamhet Bolaget

Läs mer

Årsredovisning. När Golfklubb

Årsredovisning. När Golfklubb Årsredovisning för När Golfklubb 834001-2106 Räkenskapsåret 2015 1 (8) Styrelsen för När Golfklubb, med säte i Gotland, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2015. Förvaltningsberättelse Information

Läs mer

Resultaträkningar. Göteborg Energi

Resultaträkningar. Göteborg Energi Göteborg Energi Resultaträkningar Koncernen Moderföretaget Belopp i mkr Not 2016 2015 2016 2015 Rörelsens intäkter Nettoomsättning 4 5 963 5 641 3 438 3 067 Anslutningsavgifter 88 88 35 45 Aktiverat arbete

Läs mer

Å R S R E D O V I S N I N G

Å R S R E D O V I S N I N G Å R S R E D O V I S N I N G för Sveriges Affärsreseförening AB Styrelsen får härmed avlämna årsredovisning för räkenskapsåret 2013-01-01--2013-12-31. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse 2 - resultaträkning

Läs mer

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB Årsredovisning för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB 556538-7247 Räkenskapsåret 2018 1 (6) Styrelsen för, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2018. Årsredovisningen

Läs mer

Eolus Vind AB (publ)

Eolus Vind AB (publ) Sida 1 av 5 DELÅRSRAPPORT För perioden 2005-09-01 2006-02-28 Eolus Vind AB (publ) 556389-3956 KONCERNEN Verksamheten Koncernen består av moderbolaget Eolus Vind AB (publ) och de helägda dotterbolagen Kattegatt

Läs mer

Årsredovisning 2005. AB Stuvaren i Sundsvall Aktiebolag. Org.nr. 556545-3254

Årsredovisning 2005. AB Stuvaren i Sundsvall Aktiebolag. Org.nr. 556545-3254 Årsredovisning 2005 AB Stuvaren i Sundsvall Aktiebolag Org.nr. 556545-3254 FÖRVALTNINGSBERÄTTELSE AB STUVAREN I SUNDSVALL AKTIEBOLAG Org.nr. 556545-3254 INFORMATION OM VERKSAMHETEN Bolaget äger och förvaltar

Läs mer

AMBIA TRADING GROUP AB (PUBL) HALVÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI

AMBIA TRADING GROUP AB (PUBL) HALVÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI 2019 AMBIA TRADING GROUP AB (PUBL) 556834-7339 HALVÅRSRAPPORT JANUARI - JUNI Halvårsrapport januari - juni 2019 RAPPORT FÖR JANUARI-JUNI 2019 Koncernens nettoomsättning uppgick under perioden till 378

Läs mer

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01

KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 KONCERNENS RESULTATRÄKNING 2006-10-01 2005-10-01 2006-01-01 2005-01-01 Belopp i kkr 2006-12-31 2005-12-31 2006-12-31 2005-12-31 Rörelsens intäkter m.m. Intäkter 88 742 114 393 391 500 294 504 88 742 114

Läs mer

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011

Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Nordic Electronic Procurement Systems AB (publ) - Bokslutskommuniké januari december 2011 Den externa nettoomsättningen under perioden uppgick till 211 (0) tkr. Rörelseresultatet uppgick till 5 471 (1

Läs mer

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II

HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II HÖGRE REVISORSEXAMEN Del II Maj 2012 Revisorsnämnden 2012 HÖGRE REVISORSEXAMEN Allmänt Datum: 23 maj 2012 Skrivtid: 2 x 4,5 timmar, varav 4,5 timmar för del II Krav för godkänt resultat: 75 poäng av 100

Läs mer

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB

Årsredovisning. Eskilstuna Ölkultur AB Årsredovisning för Eskilstuna Ölkultur AB 556688-0026 Räkenskapsåret 2017 2 (9) Styrelsen och verkställande direktören för Eskilstuna Ölkultur AB får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017.

Läs mer

ÅRSREDOVISNING 2013. Byggherrarna Sverige AB. Org. nr. 556093-6071 2014-02-18. Byggherrarna Sverige AB

ÅRSREDOVISNING 2013. Byggherrarna Sverige AB. Org. nr. 556093-6071 2014-02-18. Byggherrarna Sverige AB 2014-02-18 ÅRSREDOVISNING 2013 Byggherrarna Sverige AB Org. nr. 556093-6071 Byggherrarna Sverige AB Drottninggatan 33, 2 tr, 111 51 Stockholm Tel : 08-23 32 40 www.byggherre.se kansli@byggherre.se facebook.com/byggherrarna

Läs mer

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a.

Årsredovisning. Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. Årsredovisning för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a. 769000-0356 Räkenskapsåret 2015 1 (7) Styrelsen för Lidköpings Folkets Hus förening u.p.a., med säte i Lidköping, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB

Årsredovisning. Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB Årsredovisning för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB 556538-7247 Räkenskapsåret 2017 1 (6) Styrelsen för Samfundet för Fastighetsekonomi i Sverige AB, med säte i Stockholm, får härmed avge årsredovisning

Läs mer

Jojka Communications AB (publ)

Jojka Communications AB (publ) Årsredovisning för Jojka Communications AB (publ) Räkenskapsåret 2017-01-01-2017-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1-2 Resultaträkning 3 Balansräkning 4-5 Kassaflödesanalys 6 Noter

Läs mer

Flästa Källa AB (publ)

Flästa Källa AB (publ) Årsredovisning för Flästa Källa AB (publ) Räkenskapsåret 2015-01-01-2015-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Ställda säkerheter och ansvarsförbindelser

Läs mer

Årsredovisning. Servage AB (publ)

Årsredovisning. Servage AB (publ) Årsredovisning för Servage AB (publ) 556605-4713 Räkenskapsåret 2016 Innehållsförteckning Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3 Noter 5 1 (10) Styrelsen och verkställande direktören

Läs mer

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143

* Resultat före räntor, skatt, samt materiella och immateriella avskrivningar Gustavslundsvägen 143 Delårsrapport, Fortsatt fokus på att öka antalet kunduppdrag Under tredje kvartalet 2014 visade Vendator ett negativt resultat. Rörelsemarginalen för koncernen uppgick till -3,2 procent och rörelseresultatet

Läs mer

EVERYSPORT MEDIA GROUP AB (Publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2017

EVERYSPORT MEDIA GROUP AB (Publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2017 EVERYSPORT MEDIA GROUP AB (Publ) DELÅRSRAPPORT JANUARI-MARS 2017 DELÅRSRAPPORT JAN-MARS 2017 SAMMANFATTNING JANUARI MARS 2017 Nettoomsättning: 22,1 mkr (9,9 mkr), tillväxt: 123% Rörelseresultat, EBITDA:

Läs mer

"4" - förvaltningsberättelse - koncernens resultaträkning. Drillcon Aktiebolag. Arsredovisning för räkenskapsåret 2004. Org nr 556356-3880

4 - förvaltningsberättelse - koncernens resultaträkning. Drillcon Aktiebolag. Arsredovisning för räkenskapsåret 2004. Org nr 556356-3880 Org nr 556356-3880 Arsredovisning för räkenskapsåret 2004 Styrelsen och verkställande direktören avger följande årsredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse - koncernens resultaträkning - koncernens

Läs mer

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014

Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 1(14) Sundsvalls Golfklubb Org nr 889200-5383 Årsredovisning och koncernredovisning för räkenskapsåret 2014 Styrelsen avger följande årsredovisning och koncernredovisning. Innehåll Sida - förvaltningsberättelse

Läs mer

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar

Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp. Datum: 2010-05-08 Skrivtid: 3 timmar MITTUNIVERSITETET Institutionen för samhällsvetenskap Företagsekonomiska ämnesenheten i Sundsvall Ola Uhlin Tentamen Företagsekonomi B Externredovisning & Räkenskapsanalys 7,5 hp Datum: 2010-05-08 Skrivtid:

Läs mer

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning:

Årsredovisning för. Nätverkarna AB Räkenskapsåret Innehållsförteckning: Årsredovisning för Nätverkarna AB Räkenskapsåret 2018-01-01-2018-12-31 Innehållsförteckning: Sida Förvaltningsberättelse 1 Resultaträkning 2 Balansräkning 3-4 Noter 5-6 Underskrifter 7 Fastställelseintyg

Läs mer

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan

Årsredovisning. Stiftelsen Sophiaskolan Årsredovisning för Stiftelsen Sophiaskolan 838800-5517 Räkenskapsåret 2009 07 01 2010 06 30 Org.nr 838800-5517 1 (9) Styrelsen för Stiftelsen Sophiaskolan får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret

Läs mer

Rullande tolv månader.

Rullande tolv månader. Koncernens nyckeltal 2017 2016 2017 2016 2016 Kv 2 Kv 2 Jan-Juni Jan-Juni Helår Omsättning, Mkr 66,6 59,6 153,2 140,9 283,9 Rörelseresultat, Mkr 4,9 2,9 17,7 14,0-30,9 Rörelsemarginal, % 7,4 4,8 11,5 9,9

Läs mer

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mungon 12

Årsredovisning. Bostadsrättsföreningen Mungon 12 Årsredovisning för Bostadsrättsföreningen Mungon 12 769632-4610 Räkenskapsåret 2017 1 (9) Styrelsen för Bostadsrättsföreningen Mungon 12 får härmed avge årsredovisning för räkenskapsåret 2017. Årsredovisningen

Läs mer