Påarps Scoutkår 70 år

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Påarps Scoutkår 70 år"

Transkript

1 PN1 Påarps Scoutkår 70 år En historielektion i kårhistoria

2 Bild 1 PN1 Per-Olof Norén;

3 Allt började den 18 oktober 1944 då systrarna Britta och Karin Eriksson och 10 st. flickor bestämde sig för att bilda en scoutkår. Namnet blev Påarps flickscoutkår. Deras första träff ägde rum i dagens museum.

4 En gruppbild efter en scoutupptagning i Välluvs småskola i maj Efter sommaren flyttar Karin och Britta Eriksson och Gurli Svensson tar över rodret i kåren. Kåren flyttar sina möten till Karl Johanssons möbelfabrik.

5 Sommaren 1946 sänder kåren tre stycken på förbundslägret Björkö, nära Njurunda. Lägret har 3400 deltagare. Lägeravgiften var 22 kr eller 24 kr beroende på var man bodde i Sverige. På detta läger fanns det allra första lägerdagiset för barn 1-5 år. Här bodde vi

6 1947 startar man en blåvingeavdelning med hjälp av Margareta Jönsson. Det fanns två blåvingar i den första gruppen. Detta år instiftas GA märket i Sverige efter Prins Gustaf Adolfs tragiska bortgång i en flygolycka.

7 Gurli Svensson I juli 1948 åker en st. från kåren till Storlien/Enafors på Fjällfärd. Kåren håller till i Påarps småskola.

8 På sommaren 1949 reser fem stycken på förbundslägret Stråken. Lägret ägde rum i augusti. Lägerchef var ingen mindre än Estelle Bernadotte. På lägret deltog det flickscouter. De fem som åkte på Stråkenlägret i Västergötland, erhöll ett stipendium på 50 kr. Lägeravgiften var 45 kr per person.

9 Det är tur att flickscouterna inte är så många! År 1950 blir Barbro Jeppsson tillsammans med Margareta Jönsson ledare för blåvingarna. Blåvingarna håller till i Påarps småskola medan flickscouterna är i Stens Bryggeri. Man köper sig en egen lokal i form av en kolonistuga. Det var ett par stolta flickscouter som cyklade in till Olympia på Svenska flaggans dag den 6 juni för att mottag kårens första flagga.

10 Jag gillar dina nya glasögon Maja I mars 1951 åker Gurli Svensson på förbundsstämma i stora salen i Stockholm inför man snabbvingar. Blåvingarna leds fortfarande av Barbro Jeppsson i Påarps småskola. Detta år deltager kåren i DM i simning för första gången i Helsingborg.

11 Sommaren 1952 åker Gurli Svensson tillsammans med 68 seniorscouter från hela Sverige först på ett förläger i i Geastugan. Detta var ett förläger inför en resa till Frankrike. Resan till Frankrike går med buss via Hamburg, Bryssel och Paris. Slutmålet är barnhemmet Berck. Man stannar i Berck i fyra dagar och därefter blir det rundtur i Frankrike i sju dagar. Sista fyra dagarna är det rally i Paris. Arrangemanget hade över deltagare och kostade 250 kronor.

12 1953 invaldes Gurli Svensson in i distriktsstyrelsen i Hälsingkrona. I augusti beger sig Barbro Jeppsson, Gurli Svensson och Inga-Britt Persson på läger tillsammans med fem kårer som ej har ledare, tillsammans blir de 30 st. Man kallar det hela för Operation Fairyhill. Man cyklar dit som man alltid gjorde. Bland annat fick man besök av snokar så det gällde att vända sin sovsäck ut och in innan man gick och lade sig. Markägaren frågade flickorna om hjälp att skyla vete! Detta gjorde flickorna.

13 På sommaren 1954 åker sju stycken på förbundsläger på Tromtö i Blekinge skärgård. Här deltager st. Lägeravgiften var 60 kr, och lägerchef var Estelle Bernadotte.

14 Sommaren 1955 åker Gurli Svensson till Frustunaby för att vara husmor vid tre olika kurser, först på kedjekursen den juni, sedan på junikursen den juni och till sist seniorscoutledarkursen den 28 juni-6 juli.

15 1956 blir Barbro Jeppson är ny kårledare. Blåvingarna är i Påarps småskola medan flickscouterna flyttar till IOGT s lokaler vid Landsberg. Gurli Svensson deltager på scoutkonfirmationsläger på Frustunaby, detta var den första flickscoutkonfirmationen i SFS räkning. Under lägret besökte man Erik von Rosens slott på Rockelsta. Här dansade man och åt på midsommarafton tillsammans med Mary von Rosen.

16 Bomber och granater! I april 1957 säljer kåren sin stuga till IOGT. På distriktetslägret Bäckhall, med 6 deltagare ifrån kåren är kanske ett av de mest spännande läger med åska och regn och sprängande av gamla minor utanför Simrishamns hamn. Under 1957 tillverkade flickscouterna en ryamatta som senare lottades ut. De insamlade pengarna gick till Treklöveraktionen. Kåren har 27 medlemmar.

17 1958 bildades kårens första föräldraförening. Barbro Jeppsson åker till Granstanda i Gästrikland för att deltaga på seniorscouternas Gilwellkurs. Dock slutför hon icke kursen vilket innebär att hon aldrig fick några insignier. Under sommaren beger sig flickscouterna till Domsten på läger.

18 1959 blir Karin Hansson ny kårordförande efter Barbro Jeppsson. Lars Pålsson blir den första mannen i kårstyrelsen. Under sommaren deltager tio stycken på Västgötaresan. Resan dit skedde med tåg. Lägret var ett förbundsläger. Lägerplatsen var Öijared vid Sävelången, 15 km från Alingsås. Här deltog scouter varav 400 stycken var utländska gäster från 14 nationer. Lägeravgiften var 70 kr. Lägerchef var flickscoutchefen Märta Norrman.

19 Oj! Det blev lite för dyrt! 1960 gör stödföreningen en ritning på en ny scoutlokal, kostnaden skulle bli kr. Ett lån på kr, bidrag från arvsfonden kr resten skulle kåren stå för. Sen lämnar man in ritningen till en byggmästare för att han skall kunna räkna på det och det blir mycket dyrare än beräknat nämligen kr. Kårens första budget görs. Kåren deltager också för första gången på en Valdagsinsamling. Man började att diskuterar om att starta en vargungeavdelning i kåren.

20 1961 införs höst/vårtermin. Den 23 april firar man Sankt Georg i Välluvs kyrka för första gången. På distriktsstämman den i februari genomför man sammanslagningen av de olika distrikten till ett distrikt. Detta innebär att man nu tillhör Kulla Scoutdistrikt. Känner ni igen lokalen?

21 På hösten 1962 startar kåren en vargungeavdelning med hjälp av BrittMarie Thomasson och Anna-Greta Nordqvist. Den 8 november ändrar man namnet från Påarps Flickscoutkår till Påarps Scoutkår. Under hösten säljer kåren Kullatroll och adventskalendrar till förmån för Kjesäter i vilket man får andelar i, symboliska andelar. Sveriges mest kända vargunge?

22 Ett vargunge program! Före datorns tid! 1963 använder man Olsgården, dock är den inte färdigrenoverad. Stödföreningen byter namn detta år till Påarps Scoutkårs föräldraförening.

23 1964 bli Calle Hellman ordförande. Man upplöser föräldraföreningen och omvandlar den till en vuxengrupp. Kåren har 57 medlemmar.

24 En blivande ordförande? Våren 1965 utökar kåren sin verksamhet genom att bilda en pojkscoutavdelning. Man bestämmer också under ett kårmöte att man skall skriva ner terminsprogrammen skriftligen. På januarimötet diskuterades den eviga frågan STÄDNINGEN av scoutlokalen.

25 1966 får man reda på att Olsgården skall rivas och man flyttar in på Canos. Man beställer också de omdiskuterade hästskolotterna som såldes till förmån för utvecklingsstörda barn. Pojkscouterna åker till Boseup och bränner ner det! I november arrangerar man en kärvbindaredag.

26 Dessa fanor finns fortfarande Kåren flyttar sin verksamhet 1967 till det gamla ålderdomshemmets övervåning. I januari delar man upp garderoberna genom lottdragning. Kåren erhåller en vacker tavla från Stig Nordqvist. Nu finns både flickor och pojkar i seniorscouterna. Detta är den första samscoutavdelningen i kåren. Valborgsmässofirandet arrangeras av scoutkåren den 30 april. Medlemsantalet är 124 stycken.

27 Kåren beslutar 1968 att assistenter som hjälper till blir medlemsavgiftsbefriade. Under hösten tillverkar Stig Nordqvist ett skåp för material. Detta skåp har trots flyttningar överlevt. Det finns numera i Bäver/Spårarrummet. Kåren inköper orienteringsskärmar som överlevt till dagens datum.

28 Blivande ordförande? Kåren utser 1969 Anna-Britta Thorvaldsson till stormästare i lägerhästorden. Kårens medlemsantal är 131 st. Under sportlovet anordnar kåren lekdagar för barnen. Man funderar också på att köpa gamla ålderdomshemmet men då kommunen hade andra planer gick detta om intet. Avdelningsledarna får själv bestämmer om man skall bära hel eller halvdräkt på sin avdelning.

29 Övergångsperiod? Blåvinge/minior! Mats Larsson åker 1970 på Blå Hajk, forsfararna som den första scouten i kåren till Klarälvdalen i Värmland. Seniorscouterna döper sitt lag till Musketörerna. KG Andersson valdes till ny ordförande efter Carl Hellman. Calle Hellman valdes till kårens första hedersordförande. Man beslutar också att även ledarassistenter under 18 år äger rätt att närvara på kårstämman dock utan rösträtt. Kåren får ett anbud från scoutkåren Fram om Frams stuga på Söderåsen om att få dispositionsrätt med viss underhållsskyldighet

30 Under hela vårterminen 1971, tränar seniorscouterna varannan vecka volleyboll. Kåren får sitt första postgiro. Einar Persson valdes till ordförande. Han lät meddela att kåren inte skulle få en militärisk ordergivning. Han valdes på två år. Man beslutar att seniorscouter som gjort sig förtjänta får lov att gå Blå Hajk och att kåren står för alla kostnader.

31 Det vanliga problemet STÄDNINGEN! 1972 förs samtal mellan kåren och kommunen om att kåren skall få disponera det gamla ålderdomshemmet. Man tillämpar den nya scoutlagen med sju punkter istället för den gamla med tio stycken. Även scoutlöftet ändras. Medlemsantalet är 149 medlemmar. Kåren får till höststarten nya kårmärken, Påarp/Kulla. Kåren skall bombardera föräldrar med information, typ flygblad tre gånger under en vecka.

32 Snacka om kort-kort! 1973 inför man ett tillfälligt medlemsstopp. Kåren har 172 medlemmar. Kårläger hölls i Tåssjö. Lägermärket tillverkades av Stig Nordqvist och Lasse Larsson. Scoutkåren städar hela Påarp och erhåller 100 kr för detta. Man samlar in 1,5 ton skräp. Den 31 oktober hölls ett kårmöte med hela 35 punkter på dagordningen. Kåren har övertagit Fram stuga och betalar sitt första arrende.

33 Oj är jag i nattmössa? 30 års jubileum 1974 har man undersökt underlaget till en scoutkår i Bårslöv och fått fram 6 nya ledare. Den 28 mars skrivs de första scouter in i Bårslöv. Från distriktet får man direktiv om att man inte får lov att ändra namnet Påarps Scoutkår. Materialet i Välluvs skola har farit illa! Seniorscouterna cyklar Skåne runt. Kåren firar sitt 30 års jubileum. Den 26 oktober åker 72 miniorscouter från Påarp och Bårslöv till Frams stuga. På kårens julfest i Påarps skola deltager 203 stycken. Kåren har 228 st. medlemmar.

34 Åt vilket håll ligger Kjesäter? Kerstin Persson blir kårens första Treklöver-Gilwellscout. I maj 1975 diskuterar man att hoppa av affären med Frams stuga och i augusti köper man den för 1700 kr. Seniorscouterna vandrar Kjesäterleden. 3 st. deltager på Världsjamboréen i Lillehammer, Norge. Första seniorscouten att vara representerad på kårmöten var Anneli Sjöstrand. AnnaGreta Nordqvist väljs till ny ordförande efter Einar Persson. Einar Persson valdes till hedersordföranden Seniorscouterna gick tomtetjänst den 24 december.

35 1976 höjs medlemsavgiften till 25 kr per medlem. Efter en sluten omröstning, får Framstugan namnet Grankulla. Claes Persson går Blå hajk, Friskyttarna. Bertil Persson invigs till den andra Treklöver-Gilwellscout i kåren. Den 28 november deltager kåren i julskyltningssöndagen i Helsingborg med fiskedamm och tomtegrotta.

36 Ska vi verkligen äta detta? Kåren arrangerar ett kårläger 1978 i Hårsjö, söder om Vittsjö. Här deltager handikappade gäster från KVS i Vejbystrand. Lägret går med 300 kr förlust pga. ett försvunnet toalettkärl. Man beslutar också att inhandla den första kaffekokaren

37 Påarp Bårslöv 1977 har Bårslövsektionen ett eget möte den 17 januari där man bildar en interimsstyrelse. Från och med vårterminen hade gamla Boreskolan blivit ny lokal för verksamheten i Bårslöv. En samarbetskommitté bildades för att förenkla delningen. Två extra kårstämmor hölls den 30 mars där man bildar den första styrelsen för Bårslövs Scoutkår. Till ordförande i Bårslövs Scoutkår valdes Kurt Weiland.

38 1979 Års kårläger vid Christinehof på Österlen, vid Brösarps Scoutkårs stuga genomför man ett spår på lägret med temat de fattiga och rika. Till detta läger slapp man att betala någon lägeravgift. Sju stycken seniorscouter åker till Grankulla för att sprida ut 60 ton grus på Grankullas tomt.

39 En scout älskar korv! 1980 beslutar man att höja medlemsavgiften till 40 kr per termin och scout. Årets nyhet är att kåren arrangerar JOTA för första gången. Den stora frågan var annars städningen, det slutade med att varje avdelning fick städa de gemensamma utrymmena en gång i månaden samt att de fick städa sina egna rum. Kåren deltager på ett möte med andra föreningar där man kommer fram till att man skall arrangera en Byafest.

40 Var är Tipex et? 1981 tillverkas en tidning som man kallar för Tummis. Denna skall komma ut tre gånger om året och helt och hållet vara sponsrad. Den första tidningen tillverkades på stenciler men senare gick man över till fotokopior. Kåren får ett scoutmuseum/arkiv. Kerstin Persson lägger fram ett förslag om en kårhalsduk dock bordlades frågan till hösten. Man har en föräldraträff på Grankulla och då bildar man en Stödförening. På sommaren deltager tre stycken från kåren på det första Hand i Hand lägret på Boserup.

41 Får alla vara med i scouterna? Den 25 april 1982 står Påarps Scoutkår som värd för DM i orientering På årets kårstämma avgår Anna-Greta Nordqvist och ny ordförande blir Kurt Andersson. En kårdekal hade plockats fram med texten "Kul att vara med i Påarps Scoutkår". Den 24 december går seniorscouterna tomtetjänst och tjänar kr till sin utlandsresa 1983

42 1983 beslutar man att införa ett nytt system för terminsbidrag och detta är baserat på antalet medlemmar och på vilken avdelning de tillhör. Årets långbänksfråga är annars kårhalsduken och det slutade med att man följde SSF s anvisningar. För första gången arrangerar kåren en utomlandsresa i kårens regi för seniorscouter. Och den går till Portugal. Deltagarna tågluffar dit och hem. Christina Norén tilldelas som den 3 i kåren Treklöver-Gilwellinsignierna.

43 Karin Eriksson 1984 firar kåren sitt 40 års jubileum. Man får ett nytt kårmärke. Det är en grön påfågel på en blå bakgrund. På St Georg delar man ut ett pris till årets scout för första gången, till Patrik Söderberg och Mikael Larsson. Annica Bengtsson går Blå hajk, jägarna i Vallbo, Jämtland. Kåren erhåller 263 Kullatroll som kåren skall sälja, vilket vi gjorde också jämfört med många andra kårer i distriktet. Kåren blev medlem i Scoutmuseets vänner och därmed en av de första kårerna. På FST beslutar man om att införa en ny förbundshalsduk som är gul/blå. Kurt Andersson tilldelas som den 4:e ledaren i kåren Treklöver-Gilwellinsignierna.

44 Waow! Vilken brud! 1985 får kåren en egen radiosignal, SK7VT. Kåren vinner ett triangakök på julförsäljningstävlingen. Kåren deltager i Scouternas dag på Sofiero där det var en kabaré, utställningar och en konsert med Ulf Elving. Efter Sonnarp-85 har man Belgiska scouter som bor en vecka efter lägret hos olika värdfamiljer. Kåren anordnar JOTA på scoutlokalen och i ett fint reportage i HD stod det att läsa "Ett slitet hus i Påarp i världens centrum".

45 På en extra Distriktsstämman 1986 i Maria församlingssal åker 5 st. från kåren och där man beslutar att sälja Helsingborgs scoutgård. 34 stycken åker på förbundslägret Scout-86. Kåren deltager på slättlägret vid Sjöbo tillsammans med Munka Ljungbys Scoutkår. I augusti får kåren besök av en inbrottstjuv som hade gått in via källaren. Som tur var blev inget stulit. Stödföreningen anordnar ett lotteri på Sjöcrona under sommaren/hösten. På kårstämman avgår Kurt Andersson och som ny ordförande väljs Christina Norén. På årets julfest kom 250 stycken scouter och föräldrar i Påarps skola.

46 Äntligen framme! Men var är vi? 1987 görs gamla skolsalen om till ett ceremonirum. Problem med markägaren på Grankulla. Markägaren ville stycka upp tomten i två halvor. Man får inkalla en advokat för att lösa ärendet. Den första Överraskningshajk genomförs vid Klippan/Ängelholm. 9 st. åker tåg från Helsingborg - Paris Lissabon - Porto för att deltaga på läger i Bagunte. Efter en kanothajk på Rönneå med patrullscouterna händer en olycka med ett triangakök. En Trödflaska exploderar och en person brännskadas svårt. Efter olyckan inför kåren nya regler angående hanteringen av triangakök och T-sprit.

47 På februarimötet 1988 noteras det sämsta deltagarantalet i kårens historia. Endast fem personer närvarade! Man försöker sälja Grankulla! En spekulant tittade på byggnaden men när han trampade igenom golvet i toalettbyggnaden var han inte intresserad. Under året deltager styrelsen på möten med kommunen där man försäkrar att scoutlokalen inte berörs av det nya högstadiebyggandet. Kåren deltager med ett lag på fotbollens dag på Medevi. Kåren får besök av en skotsk grupp. Efter Trapper-88 bor fem engelska och två polska scouter i familjer i Påarp.

48 Mjauu! 1989 väljer man kårens första internationellt ombud, det blir Magnus Bengtsson. Tre seniorscouter åker på en reseledarkurs i Norrtälje. I februari spärrar AU kårens alla konton då inga räkningar har betalts sedan oktober st. åker på Tigerseminarium (kurs för styrelsemedlemmar) i Båstad. Under påsken åker 2 st. till Leningrad, Sovjetunionen med Svenska Scoutrådet. Per-Olof Norén och Magdalena Ömmelspång söker över 200 fonder under sommaren. 6 stycken deltager i Lagan Scoutrace. Kåren får en massa saker av dekortjänst då de skall flytta.

49 Hallå! Vem där? I januari 1990 deltager fyra ledare på discot på Folkets hus med godisförsäljning. Kåren tillfrågas om man kan tänka sig att flytta till gamla skolan med tomträtt. Kåren åker på kårläger, UGH-90. Kåren får sin 5:e och 6:e TreklöverGilwellscout, Per-Olof Norén och Jan Åke Karlsson. F.d. ledaren Hugo Månsson avlider, men hans verk finns fortfarande kvar i form av den fina sjuarmade ljusstaken och Hugges låda.

50 1991 planeringshelg tillsammans med Munka Ljungby scoutkår på Lalandia, Danmark. Kommunfullmäktige tar beslutet om flyttningen för Påarps Scoutkår från Mullbärsgatan 12 till Mullbärsgatan 2. Under påsken åker fyra ledare till Gödöllö, Ungern med Svenska Scoutrådet. Kåren deltager på Stockholm Venture. Man tältar på Gärdet tillsammans med ca scouter. En galaföreställning sker på Globen. Kåren sänder över budkavlen till Bårslövs Scoutkår. Kåren deltager på distriktets sommarläger Luff-91. Kåren deltager på Hembygdsdagen vid Välluvs kyrka för första gången. Fredsdag i Helsingborg vid Terasstrapporna.

51 1992 flyttar kåren in i de nuvarande lokalerna. Anna-Greta Nordqvist tilldelas det stora förtjänstmärket i guld efter 30 år i kåren. Christina Norén tilldelas GA märket för sitt arbete i Kulla Scoutdistrikt. Kåren får besök av 16 utländska gäster från Europakonferensen. 6 st. flyger Lissabon, Portugal, för att deltaga på ett läger vid Cantanhede för deltagare. Kåren färdigställer ledarrummet på scoutlokalen. Kåren ett stipendium från Skånemejeriet som landshövdingen delar ut på Skånedagarna vid Bosjökloster. Kåren hamnar på alla mjölkpaket pga. priset.

52 1993 genomförs en överraskningshajk i Dronningmölle, Danmark. Det planteras en häck längs Ekebergavägen. En bastuhajk genomförs på Sonnarp. Kåren deltager på förbundslägret Natura-93 i Karlsborg tillsammans med skotska scouter. Kung Carl XVI Gustaf besöker lägret under en hel dag. Kåren inhandlar 2 kanoter som förvaras i Frillestad. Kåren beslutar att starta upp en bäverscoutavdelning. Kåren får ett billigt parti 2:a sorterings sovsäckar som man säljer. Kåren deltager på Hembygdsföreningens julmarknad. Kåren blir tillskänkt ett tiotal uppstoppade fåglar. Kåren anordnar en julbasar på scoutlokalen. Kåren deltager på julskyltningssöndagen i Påarp.

53 Grattis på födelsedagen önskar alla vi! 1994 invigs kårens 7:e och 8:e Treklöver-Gilwellscouter, Rikard Nilsson o Magdalena Ömmelspång. Scoutkåren har 130 medlemmar. Man har kåravslutning på Röstånga sommarland. Kåren firar sin 50-årsdag i september. En vattenskada uppstår i köket. På novembermötet diskuterar man nattvandring i Påarp efter ett möte med Hem och Skola. Man beslutade att bolla vidare bollen till föräldrarna i byn.

54 1995 införskaffar kåren en naturlåda. Kåren packar två Peace pack till scouter i Tadzjikistan En ny vattenkran på utsidan hade satts upp. En ny grind till muséet hade ordnats. Man har en arbetsdag på Grankulla där man river toalettbyggnaden. Sju Österrikiska scouter bor hos värdfamiljer i Påarp innan sommarlägret Fantasi-95 på Sonnarp där kåren deltager. Några åker till Sjörröd för att deltaga på "Fett Ös. Peace Venture hölls i Malmö med åtta deltagare från kåren. Man inviger bastubygget på Grankulla.

55 1996 får kåren elva innebandyklubbor till skänks. På Grankulla hade man gjort en fin sponsortavla till bastubygget. Man tackade också nej till att deltaga på Helsingborgsfestivalen. Kåren bokas upp i ett år att sätta etiketter på en tidning. Kåren åker till Spanien på ett läger i Estratit. Lägret hette Repics 1 st. deltog på World Moot Mondial i Ransäter. Fredrik Sandrup blir den första i kåren som seglar Biscaya. Kåren arrangerar tillsammans med Mörarps Scoutkår en Fredsdag i Mörarp.

56 1997 har Scoutmärkessamlarklubben har en träff på scoutlokalen. Samlartallrikar köps in till kåren. Man bygger ett nytt ved- och redskapsskjulet på Grankulla. 2 st. åker till Portugal för att deltaga på Corpo Nacional de Escutas XIX Acanac. Kåren gör sin största vinst någonsin på över kr. 1 st. från kåren deltager på Folkets Hus 100 års jubileum. 2 st. deltager på riksmötet för seniorscouter i Kalmar.

57 1998 fördubblas arrendet på Grankulla. Kårens får sin 9:e, 10: och 11:e TreklöverGilwellscout, Berne Svensson, Kenneth Borg och Tommy Snecker. Kåren diskuterar ett eventuellt köp av Holgerssons stuga där priset var kr. 30 stycken åker på distriktets sommarläger Ängelsbäck-98. Kåren blir medlem i Nordvästra Skånes Scoutmuseiföreningens. Kåren deltager på Scouternas Dag i stadsparken i Helsingborg. Man beslutar att krångelbygget som patrullscout hade byggt på Grankulla skulle rivas. Kåren säljer julgranar utanför scoutlokalen för första gången.

58 Welcome! 1999 lämnar kåren in ritningarna till byggnadskontoret på ett skjulet utanför scoutlokalen. Kåren arrangerar DM i femkamp. Kåren har ett läger för klass 6R ifrån Påarps Skola på Boserup. 1 st. deltager på seniorscout/roverlägret Future Venture på Lysestrand. Tre seniorscouter från Påarp, en från Fram-Drottninghög, fyra ledare från Påarp, en från Ausås och två ledarbarn från Påarp åker till Skottland för att deltaga på Auchengillian Jamboree.

59 2000 bildar man en arkivgrupp. Vecka 8 åker 2 st. till Mullfjällstugan tillsammans med Jonstorps Scoutkår. Kåren deltager i städprojektet Ren Stad för första gången. Kåren inhandlar 2 kanotvagnar. På Grankulla river man den gamla vedspisen och flyttar upp den öppna spisen från seniorscoutrummet istället. Fyra stycken deltager på Eko 2000 i Sjörröd på Österlen. 2 st. åker på Expedition Afrika. Målet med resan var att deltaga på den 4th Africa Scouts Jamboree i Nairobi, Kenya. Petra Håkansson väljs till ny ordförande efter Christina Norén.

60 I januari 2002 bygger man ett skepp med ljus i till kulturarrangemanget Midvinterljus utanför biblioteket. 13 deltagare gör en cykelutflykt till Ven. Kåren arrangerar ett läger för en skolklass med sju barn och fem assistenter. Ett samarbete med Bårslövs Scoutkår diskuteras. 11 st. åker till Portugal för att deltaga på Corpo Nacional De Escutas förbundsläger Acanac 2002 vid Constância - Santa Margarida. Medlemsregistret finns nu på internet.

61 2001 köps en åkgräsklippare och en container till kanoterna in. Kåren beslutar att skänka NVS Scoutmuseiföreningen 500 kr detta skall fortgå så länge kåren existerar. Man införskaffar ett lotteristånd. 1 st. åker Sarpen från Råå till Fredrikstad i Norge. 29 st. deltager på Scout 2001 i Rinkaby. Påarps småskola (scoutlokalen) fyller 100 år. Man arrangerar en utställning med hjälp av Hembygdsföreningen. På distriktsstämman i Örkelljunga beslutar man att avveckla Boserup. Påarps Scoutkår röstade dock emot detta beslut.

62 Här kommer Pippi Långstrump tjolla hoppsan sa! 2003 års Thinkingday firades med en hattfest. På Grankulla hade mössen varit framme och man beslutade att sätta musfällor. Kåren deltager på pingstlägret och vinner det stora vandringspriset - den stora Kullayxan. 20 stycken på distriktets sommarläger, Vilda Västern. På oktober mötet diskuterar man STÄDNINGEN! NU-dagen arrangeras i Påarp där kåren deltager med ett bildspel på skolan och öppet hus på scoutlokalen.

63 2004 firas Thinkingday sker avdelningsvis. S:t Georg firades den 25 april i skogen vid Ugglarp. Kåren arrangerar en loppmarknad på scoutlokalen som gav ett stort överskott. Kåren firar sitt 60 års jubileum. Kåren förlorar en scoutkamrat då Isabel Lopes avlider.

64 Här står något intressant! 2005 är Jubileumsboken är klar. Kåren samlar in pengar till Tsunamioffren tillsammans med PGIF. S:t Georgs Gille deltager på S:t Georg i Välluvs kyrka. Kårens gammellägerhästar deltager på ett möte om ändring av lägerhästreglerna. Arkivgruppen åker till Kjesäter. Kåren deltager numera på Vårlägret (Pingstlägret är borttaget). Kåren deltager på Edda med 21 st. Till ny ordförande välj Per-Olof Norén Kåren införskaffar ny stolar i ledarrummet från DHL. Kårens grundare Karin Eriksson avlider.

65 Mamma! Måste vi alltid grilla på scouterna? Scoutkåren firar Thinkingday 2006 med Scoutairlines. Karl-Erik Bengtsson får SSF s stora förtjänstmärket i guld efter 30 år som sekreterare. Kåren köper in en åkgräsklippare. Kåren åker på familjehelg till Själlands sommarland. MOS miniorscouternas OS gick i Påarp där kåren deltog med 10 st. Grankulla får en ny veranda. 4 st seniorer deltog på Camp X i Kragenäs. Byaföreningen upphör. Gurli Svensson avlider. Kåren får tackbrev från kung Carl den 16:e Gustav för uppvaktningen på hans 60 års dag. Nytt bråk med markägaren som vill höja arrendet med 75%.

66 Skepp och hoj! Håll i er för här kommer vi! 2007 beslutar kåren och PGIF att arrangera Valborg tillsammans. Kåren deltager på JiingiJamborii på Rinkaby med 27 deltagare tillsammans med Katalanska scouter. 2 st deltager på ett möte angående ny eventuell distriktsindelning i Malmö. Familjehelg i Helsinge, Danmark. En familj bor på scoutlokalen över sommaren. Kåren åker till Liseberg och deltager på Scouternas dag, ett 100 års firande av scouting. Alla scouter i Sverige får en gemensam scoutskjorta. Scoutkåren lägger ner stödföreningen.

67 2008 deltager 1 st. på Gripstaven. Patrullscouterna åker på fjälläger på Kebnekaise, några når toppen. Efter Stödföreningens årsmöte lade man formellt ned föreningen. En vuxengrupp kallad Ugglorna bildades. Anna-Greta Nordqvist-Andersson valdes till kårens 3:e hedersordföranden.

68 2009 startar man med direktfakturering av medlemsavgifterna. Man åker till Weisenhäusen Strand på planeringshelg. Kåren arrangerar sommarläger med namnet Indiana Jöns i Hjörnered tillsammans med 5 andra kårer. 1 st seglar Biscaya mellan Stockholm Grisslehamn. 4 st deltager på scoutforum på Rinkaby. 1 st åker till Lysestrand på läger med handikappade scouter. Kårmötesprotokoll och kårmötesinbjudningar skickas numera ut vi en. Kåren polisanmäler 1 st f.d ledare för förskingring.

69 2010 får kåren en ny flaggstång på scoutlokalen. Kåren skickar in ansökan om ett borgensåtagande från Helsingborgs kommun. Grankulla läggs ut på försäljning. En fd kårordförande K G Andersson avlider. 1 st seglar Biscaya från Göteborg till Skottland. Kåren deltager på Kraft st. Kåren får ett nytt medlemsregister i form av Scoutnet. Scoutkåren, PGIF och Hembygdsföreningen arrangerar Valborg tillsammans. Kåren deltager på en Byadag utanför ICA. 2 st deltager på Silveryxan på Björket. Kåren köper in en ny gaspanna.

70 Februari 2011 sker försäljningen av Grankulla. Markägaren köper Grankulla för kr. Kåren deltager på regionsträffen i Hässleholm, temat var kärleken. Ett nytt bäverscoutmärke har införskaffats. Det 22nd World scout jamboree hålls på Rinkabyfältet utanför Kristianstad. Kåren skickar 3 st. deltagande scouter samt 4 st. som jobbar som IST. Kåren arrangerar också en scoutfödelsedag åt en bäverscout. Utmanarna har satt upp en geocatchbricka på Flybjärsvägen.

71 Vad säger du om vädret idag? Kompis! Från januari 2012 är kåren medlem i riksorganisationen scouterna istället. Man införskaffar en utbildningsryggsäck om drogfri-scout. RFSU håller ett avdelningsmöte. Ett nytt tak på scoutlokalen blir lagt. Kåren får ett bankgiro. Mats Pettersson och Per-Olof Norén fick Stora förtjänstmärket i guld efter 30 års förtjänstfullt arbete. Linda Siderup blir kårens 13:e TreklöverGilwellscout. 11st scouter och 1 ledarbarn åker iväg till Portugal för att deltaga på Acanac XXII. 2 st. deltager på Demokratijamboree i Stockholm. Kårmötesprotokollen skicka nu ut som PDF-filer.

72 2013 håller kåren i byakampen på vårlägret. Kåren inför en sluten sida på Facebook för ledare och utmanare och en öppen för allmänheten. I juni tilldelas Påarps Scoutkår Helsingborg stads miljöpris st. deltager i lägret Häst och Hantverk. Kåren deltager i Södra Skånes sommarläger Sjöröd runt 2013 med 30 deltagare. I september får kåren besök av de Nordiska scoutmuseerna. I oktober håller kåren i DST på Sundsgården

73 Det ser glasklart ut härifrån! 2014 års Thinkingday genomförs utomhus i Bruces skog. I februari sätts nya fönster in på scoutlokalen. 3 st. deltager på Blå hajk, forsfararna i Torsby, Värmland. Kåren genomför ett jubileumsläger på Sjöröd. Här deltager 33 barn och 12 ledare och 5 ledarbarn i strålande solsken. Kåren firar sitt 70 års jubileum i september.

74 Om 5 år firar vi 75 års jubileum! Välkommen då! Nu är det kaffe med dopp!

Februari. April. Juni

Februari. April. Juni 1956 1956 är ett stillsamt år, åtminstone om man läser årsrapporterna. Inga läger är rapporterade detta år. Barbro Jeppsson håller i blåvingarna och Gurli Svensson i flickscouterna. Blåvingarna är i Påarps

Läs mer

Januari. Februari. Mars. April. Maj

Januari. Februari. Mars. April. Maj 1996 Januari Den 13-14 januari anordnade man en planeringshelg i Markaryd med 24 deltagare. Den 15 januari uppvaktar kåren Anna-Greta Nordqvist-Andersson på hennes 60 års dag. Fyra stycken deltager på

Läs mer

Januari. Februari. Mars. April

Januari. Februari. Mars. April 1990 Januari I januari 1990 meddelade Berne Svensson att han införskaffat en bod från Banverket för en krona. Ekonomigruppen hade haft möte och ekonomin verkade vara god. Så god att man beslutar att inhandla

Läs mer

Januari. Februari. Mars. April

Januari. Februari. Mars. April 2000 Januari Petra Håkansson och Helena Linell åker på förträff inför Afrika-resan den 14-16 januari i Alvesta. Den 12-14 januari åker två stycken på återträff för Hand i Hand lägret på Boserup. Den 17

Läs mer

Januari. Februari. Mars. April

Januari. Februari. Mars. April 2000 Januari Petra Håkansson och Helena Linell åker på förträff inför Afrika-resan den 14-16 januari i Alvesta. Den 12-14 januari åker två stycken på återträff för Hand i Hand lägret på Boserup. Den 17

Läs mer

Januari. Februari. Mars

Januari. Februari. Mars 2011 Januari Arkivgruppen har möte den 8 januari. Kåren håller ett planeringsmöte den 10 januari på scoutlokalen. Den 15 januari fyller kårens hedersordförande Anna-Greta Nordqvist-Andersson 75 år. På

Läs mer

Kåren deltager med 100% uppslutning på Svenska flaggans dag i Mörarp.

Kåren deltager med 100% uppslutning på Svenska flaggans dag i Mörarp. 1966 Januari 1966 inleds rapporteringen med att kårstyrelsen konstaterade att 1965 års julmarknad gick över förväntan och att de julkärvar som hade blivit över skulle sättas upp utanför scoutlokalen vid

Läs mer

1960 Bild 1 Ritningarna den nya scoutlokalen

1960 Bild 1 Ritningarna den nya scoutlokalen 1960 Under 1960 gör Stödföreningen ett studiebesök hos Glumslövs Scoutkår för att titta på deras nybyggda scoutlokal. De blir mycket imponerade av vad de såg. Så imponerade att de beslutar att göra en

Läs mer

Januari. Februari. Mars. April. Maj

Januari. Februari. Mars. April. Maj 1970 Januari På årets första kårmöte 1970 uppmanar ordförande deltagarna att fatta sig kort så mötestiderna kan kortas ner. Under året genomför man snöstjärneprovet i kåren. Årets tuffa debatt var om ledarna

Läs mer

Januari. Februari. Mars. April

Januari. Februari. Mars. April 1980 Januari 1980 års första kårmöte ägde rum den 16 januari i scoutlokalen, Mullbärsgatan 12. Vid Grankulla hade man borrat efter vatten och till följd av detta blev det sankt runt stugan. Det blev till

Läs mer

Fyra seniorscouter, Sofie Snecker, Robin Nilsson, Anna Nyman och Lukas Schaschabel åkte till CampX den 9-15 juli.

Fyra seniorscouter, Sofie Snecker, Robin Nilsson, Anna Nyman och Lukas Schaschabel åkte till CampX den 9-15 juli. 2006 Januari Vårterminen började med planeringsdag för ledare, seniorer och funktionärer den 14 januari. Planeringen skedde i Kroatiska föreningens klubbstuga på Olympiafältet, där vi planerade 2006 och

Läs mer

Januari. Februari. Mars. April. Maj

Januari. Februari. Mars. April. Maj 1986 Januari 1986 arbetar ett arbetslag med att renovera scoutlokalen. De tilldelas 84 000 kr att renovera för. Arbetet med att isolera taket slutförs den 31 mars. Kåren beslutar att minst tio stycken

Läs mer

Januari. Februari. Mars

Januari. Februari. Mars 2011 Januari Arkivgruppen har möte den 8 januari. Kåren håller ett planeringsmöte den 10 januari på scoutlokalen. Den 15 januari fyller kårens hedersordförande Anna-Greta Nordqvist-Andersson 75 år. På

Läs mer

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014

Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 Kårstyrelsens förslag till årsmötet Onsdagen den 5 mars 2014 1. Medlemsavgift 2014 Medlemsavgift per år: 200 kr. Medlemsavgift per år och familj: 500 kr. Medlemsavgift för projekt: 100 kr. (Medlemskap

Läs mer

2016 Januari Februari Mars

2016 Januari Februari Mars 2016 Januari Terminens arbete startar den 11/1 med en planeringsdag. Den 15-17/ åker 8 st WSj Japan deltagare till Höganäs för en återträff. Den 21/1 håller man ett informationsmöte för utmanarna om sommarens

Läs mer

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19

Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd 2015-08-19 Scouterna Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Scouterna Förord Syftet är att beskriva de rutiner och förhållningar som gäller inom kåren gällande ekonomi och redovisning. Innehållet revideras av kårstyrelsen

Läs mer

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman.

Första dagen byggde vi upp ett väldigt snyggt lägerområde med spis osv. På kvällen var det orientering. Den vanns klart av Britt och Norman. På miniorlägret var det ca 15 ungar och nästan lika många ledare. Vi kom ut på lördagen och började med att bygga på en gång. Först reste vi tält med hjälp av ledarna. Spis och sånt var redan klart; men

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00. Rotundan. 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 12 feb, kl 17.00 Rotundan Sammanfattning av beslut 1. Styrelsen skall ta kontakt med Västertorps scoutkår angående kostnader kring sommarlägret Tintin, obetalda lägeravgifter

Läs mer

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012

Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Verksamhetsplan Helsingborgs Scoutkår 2010-2012 Vision Kåren skall 2012 bedriva den ledande verksamheten inom Kulla Scoutdistrikt med 150 aktiva medlemmar i alla åldersgrupper FLASS (2-4 ggr/år) Valberedning

Läs mer

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05

Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Kretsmöte Lund Staffanstorps scoutkår i Djurslöv 2014-05-05 Staffanstorps scoutkår i Djurslöv hälsade oss välkomna och Richard Strand, kårordförande i kåren, startade upp mötet enligt agendan. Följande

Läs mer

SCOUTUTSKICK 3/2004 augusti. Till scoutansvariga och scoutpostmottagare

SCOUTUTSKICK 3/2004 augusti. Till scoutansvariga och scoutpostmottagare SCOUTUTSKICK 3/2004 augusti Till scoutansvariga och scoutpostmottagare Betong har föga charm. Men tillsatt en dos genialitet, mod, vansinne, virtuositet och övermod blir det oemotståndligt. Citatet ovan

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2014 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00. Störtloppsvägen 17, Hägersten Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 4 oktober 2011 kl 19.00 Störtloppsvägen 17, Hägersten Sammanfattning av beslut 1. Punkten Skrivelser tas bort som fast fråga från dagordningen i fortsättningen. 2. Styrelsen

Läs mer

Vikingen nr 3 2005 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2005 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2005 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Göteborgs. Scoutdistrikts

Göteborgs. Scoutdistrikts Göteborgs Scoutdistrikts Arrangemang Hösten 2013 2 KALENDARIET September Oktober 1 S 1 T 2 M Mandalay kv.segl. 2 O 3 T 3 T 4 O 4 F Vandringen 2013 5 T 5 L Vandringen 2013 6 F Mandalay ny.segl. 6 S Vandringen

Läs mer

VÄRLDSCOUTJAMBOREE I JAPAN

VÄRLDSCOUTJAMBOREE I JAPAN Lägerhistorik 2015 LIV@ Lysestrands lägerplats, utanför Lysekil, invaderades av nästan 4 000 scouter under sju dagar. Av dessa var 50 scouter från Stora Levene. Scoutlägret Liv@2015 var ett samarrangemang

Läs mer

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår!

Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Välkommen som medlem i Tuve Scoutkår! Som ny medlem i Tuve Scoutkår har du säkert en massa frågor. På de här sidorna skall vi försöka svara på de vanligaste. Självklart skall du fråga din ledare om du

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 3 14 april 2013 Närvarande: Caroline Ekblad, Maria Johansson, Jens Olsson, Kristin Svensson och Viktoria Wallin.

Läs mer

Solveig Dahlin och Britta Pettersson i bakgrunden Olles hustru Lena.

Solveig Dahlin och Britta Pettersson i bakgrunden Olles hustru Lena. Stenkullens scoutkår Solveigs och Olles scouthistoria Då Solveig och sonen Olle var stark involverade i Stenkullens scoutkår från dess bildande 1992 till dess nedläggning år 2005. Här följer här en berättelse

Läs mer

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår

Verksamhetsberättelse. för. Varbergs NSF-scoutkår Verksamhetsberättelse 2010 för Varbergs NSF-scoutkår Styrelse och representanter Ordförande V ordförande Sekreterare Kassör Ledamöter Seniorscoutrepr. Revisorer Revisorsuppleant Stugvärd Repr. i föräldraföreningen

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj

Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Protokoll Distriktstyrelsemöte 5 maj Datum: Plats: Löpnummer: 1 maj 2018 Påarp Scoutkår Möte 5, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande Arrangemangsansvarig

Läs mer

Vad håller vi på med?

Vad håller vi på med? Fyren Waxholms Scoutkårs tidning, april 2006 Myrornas möten Vi är på Kullön varje månad och går i mörkret med lyktor. Vi har varit på Kastellet med Småfåglarna. Där fick vi en guidad rundtur med guiden

Läs mer

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012

Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Styrelsens verksamhetsberättelse för 2012 Inledning Målsättningen enligt stadgarna för Rekekrokens Byaförening är att främja byn och dess invånare för en ökad trivsel och samhörighet. Vidare skall föreningen

Läs mer

Vikingen nr 4 2004 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 4 2004 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 4 2004 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du kanske har varit med om någonting

Läs mer

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet

Stadga för. Morlanda Scoutkår. Svenska Scoutförbundet Stadga för Morlanda Scoutkår Av Svenska Scoutförbundet Utarbetad under våren 2005 Kapitel 1 Kårens uppgift och verksamhet Uppgift 1:1 Scoutkåren har till uppgift att bedriva scoutverksamhet i enlighet

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00. Rotundan. Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 3 feb, kl 16.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Västertorps kårordförande Gillis skall kontaktas angående skulden för Tintinlägret 2011. Styrelsen beslutar att skjuta

Läs mer

Landvetter Scoutkår. Scouterna. Ekonomiskt PM Ekonomiskt PM. Landvetter Scoutkår. Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd

Landvetter Scoutkår. Scouterna. Ekonomiskt PM Ekonomiskt PM. Landvetter Scoutkår. Göteborgsdistriktet Scouterna Fastställd Ekonomiskt PM Landvetter Scoutkår Göteborgsdistriktet Fastställd 2017-08-29 Amiralsvägen 28 Landvetter Ekonomiskt_PM.odt, sid 1 av 8 Innehållsförteckning 1 Medlemsavgifter...4 1.1 Närvaro...4 2 Redovisning...4

Läs mer

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås

Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Stadgar för S:t Örjans Scoutkår, Borås Örjanshus 12-09-24 1 Allmänt S:t Örjans Scoutkår är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att i bedriva scoutverksamhet. Scoutverksamheten bedrivs

Läs mer

Nu är det dags för terminsstart på scouterna!

Nu är det dags för terminsstart på scouterna! Nu är det dags för terminsstart på scouterna! Vi samlas i Scoutstugan lörd. 14 januari kl 9:30. Medtag almanacka. Enl. den nya dräktordningen ska man ha scoutskjorta eller scouttröja på alla möten. Som

Läs mer

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012!

Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Sista anmälningsdagen: 15.3.2012! Scoutläger 29.7-5.8.2012 Lägerstabens hälsning Moi! Här har du ett litet häfte för att bekanta dig med det tuffaste som händer nästa sommar, dvs scoutlägret Mondo! Ett

Läs mer

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde.

Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Mitt liv som Blåvinge och Scout Sally Stehager Min bror som vargungen THA i HedvigEleonora Scoutkår, och jag har just fått en Blåvingedräkt, som min mamma sydde. Jag Sally Stehager nybliven Blåvinge i

Läs mer

Dagordningspunkter. Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 februari. Deltagare NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT

Dagordningspunkter. Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 februari. Deltagare NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 februari Datum: Plats: Löpnummer: 15 februari 2017 Rååvägen 119, Råå Möte 2, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson

Läs mer

Vikingen nr 3 2004 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2004 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2004 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Redaktör för tidningen är Lennart Holm. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du kanske har varit med om någonting

Läs mer

Julförsäljning 2011. 45 kr. 40 kr. Bingolottos Julkalender 50 kr. Bingolotto Uppesittarkväll 23/12 50 kr. Bingolotto Eldsjälsgala 30/12 50 kr

Julförsäljning 2011. 45 kr. 40 kr. Bingolottos Julkalender 50 kr. Bingolotto Uppesittarkväll 23/12 50 kr. Bingolotto Eldsjälsgala 30/12 50 kr Julförsäljning 2011 Bingolottos Julkalender Bingolotto Uppesittarkväll 23/12 Bingolotto Eldsjälsgala 30/12 Scouternas Ljus Den perfekta julklappen! En produkt som sprider värme på mer än ett sätt. Intäkterna

Läs mer

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30

VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Vårby Gårds scoutkår ansluten till Svenska Scoutförbundet VERKSAMHETSREDOGÖRELSE FÖR TIDEN 2008-07-01 2009-06-30 Styrelse Ordförande: Paula Nilsson Vice ordförande: Jenny Sundberg Sekreterare: Roger Aronsson

Läs mer

Kårstyrelsens sammanträde nr 351

Kårstyrelsens sammanträde nr 351 1 Datum Protokoll 2009-04-28 Kårstyrelsens sammanträde nr 351 Datum: 2009-04-05 Tid: 18.30 Plats: Bredängslokalen Närvarande: Agnieszka Wrzalik, Konstantin von Josefsson, Kjell Lindberg (Limpan), Fredrik

Läs mer

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911

Verksamhetsplan 2015. TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan 2015 TRELLEBORGS SCOUTKÅR Gemenskap och friluftsliv sedan 1911 Verksamhetsplan Vi erbjuder barn och unga unika möjligheter till utveckling, äventyr och gemenskap. Vi vill att alla ska få

Läs mer

Styrelsemöte 2009-03-16

Styrelsemöte 2009-03-16 Styrelsemöte 2009-03-16 Närvarande 23 Mötets öppnande 24 Föregående protokoll Gustaf Allmér fram till 26, Maria Hanström, Thomas Neumann, Åsa Neumann, Ragnar Sjögren, Karin Söderberg och David Wikander.

Läs mer

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev

en cigarett en flaska ett rum ett äpple en kurs en kompis en turist en buss en gurka ett brev SUBSTANTIV Övning 1 Substantiv (s. 3) - kursen den - läraren hon/han/hen - språket det - korridoren den - telefonen den - universitetet det ett foto - det en buss - den en turist - hon/han/hen en adress

Läs mer

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 21 april, kl 13.00. Rotundan

Örnsbergs Scoutkår. Styrelsemöte 21 april, kl 13.00. Rotundan Örnsbergs Scoutkår Styrelsemöte 21 april, kl 13.00 Rotundan Sammanfattning av beslut Styrelsen beslutar att ta kontakt med geldenärerna till de skulder som finns till kåren. Det överskott som finns från

Läs mer

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång!

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Som ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i scoutkåren prioriteras

Läs mer

Törnsfalls PRO-avdelning 50 år

Törnsfalls PRO-avdelning 50 år Törnsfalls PRO-avdelning 50 år Så började det Törnsfalls pensionärsförening bildades vid ett möte i National i Almvik den 9 maj 1954. Föreningen startade med 15 medlemmar. Ernst Renström valdes som ordförande,

Läs mer

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011

Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Skånes scoutdistrikt av Nykterhetsrörelsens scoutförbund Distriktsstyrelsemötesprotokoll nr 12 21 november 2011 Närvarande: Caroline Ekblad, Hanna Olin Petersson, Kristina Frisell, Konrad Ekenberg, och

Läs mer

Vikingen nr 3 2006 -------------------------------------------------------------------------------------------------

Vikingen nr 3 2006 ------------------------------------------------------------------------------------------------- Vikingen nr 3 2006 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

PRO Eslöv 70 år 1943 2013.

PRO Eslöv 70 år 1943 2013. PRO Eslöv 70 år 1943 2013. Inledning 1942 mitt under brinnande krig bildades Sveriges pensionärers riksorganisation. Anledningen till detta var pensionärernas svåra situation i samhället. Få pensionärer

Läs mer

Vikingen nr KM i Livlina

Vikingen nr KM i Livlina Vikingen nr 2 2009 KM i Livlina Den 19:e mars gick KM i Livlina av stapeln. Kallt som vanligt, men ett antal tappra livlinekastare med hejaklack slöt upp för tävlingen. Så här gick det: Miniorscouter flickor

Läs mer

Terminsupptakt 26 augusti. Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00.

Terminsupptakt 26 augusti. Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00. Terminsupptakt 26 augusti Vi samlas kl. 9,30 och börjar med en fika, slutar kl. 13,00. Vi kommer att ta upp: Aktiviteter hösten 2006 Rekrytering Avdelningar Ledare Vår utvecklingskonsult Patrik Lindström

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 21 augusti

Protokoll Distriktstyrelsemöte 21 augusti NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 21 augusti Datum: Plats: Löpnummer: 21 augusti 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 6, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson

Läs mer

Verksamhetsberättelse

Verksamhetsberättelse Verksamhetsberättelse Under den gångna våren har vi haft matlådemöten hemma hos föreningens medlemmar. Framförallt cupcakemötet var väldigt väldigt uppskattat och välbesökt. Inför valborg träffades vi

Läs mer

6 Lathund rikstäckande arrangemang

6 Lathund rikstäckande arrangemang LATHUND RIKSTÄCKANDE AR R A N G E M A N G SPÄNNANDE PROJEKT Att arrangera ett Rikstäckande Arrangemang är ett roligt men ganska stort och krävande arbete. Det behövs planering och mycket förberedelser

Läs mer

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET!

ANMÄL DIG TILL SOMMARLÄGRET! Nyhetsbrev april 2015 VÄLKOMNA PÅ KÅRDAG SÖNDAG 26 APRIL 11-14 DAGS FÖR ÅRETS KÅRDAG Söndagen den 26 april är alla scouter, föräldrar och syskon välkomna till scoutstugan vid Ranängen för Djursholms scoutkårs

Läs mer

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR

STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR STADGAR FÖR HÄSSELBY STRANDS SJÖSCOUTKÅR 1 Scoutkårens uppgift och verksamhetsort Scoutkårens namn är. Verksamhetsort är Hässelby Strand, Stockholm. Scoutkåren ska vara ansluten till Svenska Scoutförbundet.

Läs mer

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner.

Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Veronicas Diktbok Bästa vänner Det är bra att ha en bästa vän tycker jag. Vår vänskap kommer att hålla för alltid. Jag är glad för att vi är bästa vänner. Vi gör roliga saker tillsammans. Jag kommer alltid

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 6 maj

Protokoll Distriktstyrelsemöte 6 maj Protokoll Distriktstyrelsemöte 6 maj Datum: Plats: Löpnummer: 22 maj 2018 Bjäre Scoutkår, Grimmes väg 23 Möte 6, år 2018 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande

Läs mer

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo /

AIRNEWS. Futurum. #49 April 2014. I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / AIRNEWS #49 April 2014 Futurum I DETTA NUMMER: Paddelhajk / Beachcamp 14 / Vilda UtRo / INLEDANDE ORD 1 Tanzania, en del av Afrika! En del av min en gång slutade jag fråga saker som jag undrade. livshistora!

Läs mer

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år.

Vikingen nr 2 2008. Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Vikingen nr 2 2008 Tidningen Vikingen utkommer med 4-6 nummer per år. Alla kårens medlemmar kan skicka in bidrag till kårtidningen. Du som har varit med om någonting skoj som du vill berätta om, kom in

Läs mer

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet!

Säters Scoutkår. - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Säters Scoutkår - Vi hjälper barn och ungdomar att bli redo för livet! Innehåll Välkommen! 3 Redo för livet 4 Avdelningar 5 Scoutmötet 6 Scoutåret 7 Praktisk information 8 Scoutkåren och miljön 9 Trygga

Läs mer

Kretsmöte Söderslätt. Månstorps scoutkår Följande kårer var närvarande:

Kretsmöte Söderslätt. Månstorps scoutkår Följande kårer var närvarande: Kretsmöte Söderslätt Månstorps scoutkår 2014-10-02 Följande kårer var närvarande: Anderslöv Torbjörn Eliasson Vellinge Kim Wihlborg Trelleborg sjö Johnny Vestergaard Hyby Johan Palmgren & Emma Lindbom

Läs mer

Närvarande: Mikael Bernstén, David Johansson, Carl Essen, Simon Järnebring, Lars Ljungholm, Hans Magnusson, Jessica Lindberg

Närvarande: Mikael Bernstén, David Johansson, Carl Essen, Simon Järnebring, Lars Ljungholm, Hans Magnusson, Jessica Lindberg Kårstyrelsemöte Göteborgs Sjöscoutkår söndag 25 september 2005 Ordförande Emma Hansson Seniorrepr Vice ordförande Anna Vinäng Minior &Juniorrepr Camilla Nilsson Sekreterare Petra Noord Patrullscoutled

Läs mer

Kårläger 2014 28 maj-1 juni

Kårläger 2014 28 maj-1 juni Kårläger 2014 28 maj-1 juni Årets kårläger arrangerar vi tillsammans med A-dalens scoutkår och Mölndals scoutkår, och vi kommer att hålla till vid Djursjön i Lindome, se vägbeskrivning på sista sidan.

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 juni. Datum: Plats: Löpnummer: 15 juni 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 5, år Dagordningspunkter

Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 juni. Datum: Plats: Löpnummer: 15 juni 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 5, år Dagordningspunkter NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 15 juni Datum: Plats: Löpnummer: 15 juni 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 5, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice

Läs mer

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71

Örninfo. Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst. Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan. Telefon: 0739-08 46 71 Örninfo Februari 2015 Gratis biobiljetter till alla barn! Unga Örnar Väst Postadress: Stenebyvägen 3 461 71 Trollhättan Telefon: 0739-08 46 71 E-post: Unga Örnar Väst info@vast.ungaornar.se Distriktsombudman

Läs mer

Protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 18 december 2006 på Tea

Protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 18 december 2006 på Tea Protokoll fört vid kårstyrelsemötet den 18 december 2006 på Tea Närvarande: Jessica Andersson, Stefan Gustafsson, Anne Norstedt och Paula Starbäck. 1. Mötets öppnande Kårordförande Anne Norstedt börjar

Läs mer

World Scout Jamboree 2015. Förträff 1, Avdelning 26 Mojang 13-15 februari 2015

World Scout Jamboree 2015. Förträff 1, Avdelning 26 Mojang 13-15 februari 2015 Konnichiwa! World Scout Jamboree 2015 Förträff 1, Avdelning 26 Mojang 13-15 februari 2015 Världens största läger Rubrik Vilka reser? 1332 ungdomar (kallas deltagare) fördelat på 37 avdelningar 148 ledare,

Läs mer

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer:

ZKA-UT. Medlemstidning för Hässelby Scoutkår. Ordföranden har ordet. Nr 2, vårterminen 2014. I detta nummer: ZKA-UT Medlemstidning för Hässelby Scoutkår Nr 2, vårterminen 2014 I detta nummer: - Ordföranden har ordet - Discovery-hajk! - Gästabud 25 april! - Sommarlägret! - Utställning i Åkermyntans bibliotek -

Läs mer

Huseby - undersökning av en gränsbygd

Huseby - undersökning av en gränsbygd Bilaga 9 2 3 Huseby - undersökning av en gränsbygd Huseby bruk Skatelövs socken Alvesta kommun Pedagogiska enheten - Avdelningen för Kulturarv Smålands museum - Sveriges glasmuseum Omslagsbild: Årskurs

Läs mer

Protokoll Distriktstyrelsemöte 2 maj. Datum: Plats: Löpnummer: 2 maj 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 4, år Dagordningspunkter

Protokoll Distriktstyrelsemöte 2 maj. Datum: Plats: Löpnummer: 2 maj 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 4, år Dagordningspunkter NORDVÄSTRA SKÅNES SCOUTDISTRIKT Protokoll Distriktstyrelsemöte 2 maj Datum: Plats: Löpnummer: 2 maj 2017 Ekebygg, Ekeby Möte 4, år 2017 Deltagare Närvarande Distriktsordförande Peter Wilhelmsson Vice Distriktsordförande

Läs mer

Vikingen nr 1 2012. Vad kostar det att vara medlem i Scoutkåren Vikingarna? Medlemsavgiften till scoutkåren är 600 kronor per termin.

Vikingen nr 1 2012. Vad kostar det att vara medlem i Scoutkåren Vikingarna? Medlemsavgiften till scoutkåren är 600 kronor per termin. Vikingen nr 1 2012 Vad kostar det att vara medlem i Scoutkåren Vikingarna? Medlemsavgiften till scoutkåren är 600 kronor per termin. Avgiften betalas in på Scoutkåren Vikingarnas bankgiro 56 71 93 70 snarast

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006

Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Sida 1 (5) Verksamhetsberättelse för Åkers Hembygdsförening år 2006 Åkers Hembygdsförenings styrelse lämnar för verksamhetsåret 2006 följande verksamhetsberättelse. Årsmötet genomfördes den 29 mars 2006

Läs mer

Protokoll från styrelsemöte Tid: 19:00-21:00 Datum: 2014-11-19 Plats: Slammertorp

Protokoll från styrelsemöte Tid: 19:00-21:00 Datum: 2014-11-19 Plats: Slammertorp Sida 1 av 5 Protokoll från styrelsemöte Tid: 19:00-21:00 Datum: 2014-11-19 Plats: Slammertorp Närvarande: Amanda Hedenberg (t.o.m. 7) Elisabeth Östlund Jakob Maleus Cederäng (fr.o.m. 2) Oskar Birkne Rikard

Läs mer

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10

Stadgar för S:t Olofs Scoutkår TKÅR VÄSTERÅS. Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Stadgar för S:t Olofs Scoutkår US:T OLOFS SCO TKÅR VÄSTERÅS Organisationsnummer: 878001-9124 Antagna av Kårstämman 2012-10-10 Not: När begreppet Scoutkåren används i dessa stadgar avser detta S:t Olofs

Läs mer

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår

Landvetter scoutkår av Scouterna Stadgar för Landvetter scoutkår Stadgar för Landvetter scoutkår Organisationsnummer: 852000-3446 Antagna av Kårstämman den 2012-11-08 1 Allmänt Scoutkåren är en sammanslutning av enskilda personer och har till uppgift att bedriva scoutverksamhet

Läs mer

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också.

Mer demokrati! - 2 - För demokrati är inte bara viktigt, det gör allt så mycket roligare också. Mer demokrati! I Scouterna tycker vi att det är viktigt med demokrati. Alla har rätt att säga vad de tycker. Och allt som vi gör har vi bestämt tillsammans. Vi väljer alltid det förslag som får flest röster.

Läs mer

Aktiviter i januari 2018

Aktiviter i januari 2018 Snappa UPP 2018 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2018. Bilderna är från läger och arrangemang 2017. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014

Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Skara-Götene FUB Verksamhetsberättelse 2014 Sid 1 (5) Verksamhetsberättelse FUB Skara-Götene år 2014 Styrelsen för FUB, Föreningen för barn, unga och vuxna med utvecklingsstörning i Skara-Götene får härmed

Läs mer

WSJ 2015 En oförglömlig upplevelse

WSJ 2015 En oförglömlig upplevelse WSJ 2015 En oförglömlig upplevelse Det är den 19:e juli 2015 och jag sitter på ett flygplan som ska ta mig till Japan, där jag kommer vara med på en rundresa genom nästan hela landet och vara med i World

Läs mer

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet.

1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. Kalmar NSF Distrikt Årsmötesprotokoll 2011-03-26 1 Årsmötets öppnande Distriktsordförande Mattias Henriksson öppnade mötet. 2 Fastställande av röstlängd Distriktsordförande Mattias Henriksson ropade upp

Läs mer

Han som älskade vinden

Han som älskade vinden Draken är färdig hos smeden Torbjörn Nilsson i Råby. Jörgens lilla blå MG Midget får också vara med på bild. Han som älskade vinden Det var en gång en man som tyckte om det som rörde sig. Han älskade vinden

Läs mer

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail.

VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012. Styrelsen har haft 9 möten under året, varav 1 var konstituerande efter årsmötet och 1 var via mail. Säters scoutkår ansluten till Scouterna VERKSAMHETSBERÄTTELSE FÖR TIDEN 2012 Styrelse Ordförande: Jörgen Erlandsson Vice ordförande: Edvin Premberg Sekreterare: Karolina Pallin Kassör: Lars Jungermann

Läs mer

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015

Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Enköpings Scoutkårs ordinarie stämma 7 mars 2015 Kårstämma Enköpings Scoutkår 7 mars 2015 Förslag till föredragningslista 1 Kårstämman öppnas. 2 Val av mötesordförande. 3 Val av mötessekreterare. 4 Fastställande

Läs mer

Nivå 1 ANKOMST. Har du bagage? Ja, jag har en ryggsäck och en stor väska. Ok, Jag tar väskan och du tar ryggsäcken, okay?

Nivå 1 ANKOMST. Har du bagage? Ja, jag har en ryggsäck och en stor väska. Ok, Jag tar väskan och du tar ryggsäcken, okay? Nivå 1 ANKOMST Hej! Är du Sandra? Ja, det är jag. Och du är du Erik? Ja, äntligen. Hur mår du? Bra tack, och du? Bra, tack. Och resan. Gick den bra? Inte illa Jag är ganska trött och jag är törstig Det

Läs mer

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI...

INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... Verksamhetsplan 2015 1 INNEHÅLL 1. PLANENS SYFTE... 3 2. KÅRENS ORGANISATION... 3 3. KÅRENS REKRYTERING... 4 4. KÅRENS LEDARE... 5 5. SCOUTPROGRAMMET... 6 6. EKONOMI... 7 2 1. PLANENS SYFTE Planen skall

Läs mer

Distrikstsstyrelseprotokoll 4

Distrikstsstyrelseprotokoll 4 Distrikstsstyrelseprotokoll 4 Datum: Falkenberg 2018-08-16 Plats: Falkenbergs Scoutgård Löpnummer: 4 Deltagare NÄRVARANDE Ordförande Ledamöter Terese Pålsson Vice ordförande Markus Svensson, Falkenbergs

Läs mer

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i

Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under Bilderna är från läger och arrangemang Information om arrangemang och kurser i Snappa UPP 2019 Här presenteras Snapphane Scoutdistrikts aktiviteter under 2019. Bilderna är från läger och arrangemang 2018. Information om arrangemang och kurser i Skåne finns på en av regionens hemsidor:

Läs mer

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne?

Nummer 5. Boxdags. Elden är lös. Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Nummer 5 Boxdags Elden är lös Vad gör förläggning? Vad är ditt galnaste lägerminne? Boxdags! Påarps äventyrare har precis hämtat ut sin andra box för dagen. Nyss har dom gjort Paracordarmband, vilket alla

Läs mer

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med!

Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter. Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Stockholms scoutdistrikt kårens servicecenter Information om varför vi har ett distrikt, och vad kansliet kan hjälpa dig med! Varför har vi ett distrikt? Distriktets syfte och uppgift är att stödja kårerna

Läs mer

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31

Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Verksamhetsberättelse2013-01-01 t.o.m. 2013-12-31 Inledning I CISV möts individer och perspektiv. I mötet skapar vi fredsutbildning.med konkreta metoder och utifrån samhällets utmaningar uppmanar vi till

Läs mer

Protokoll från Skånes scoutdistrikt av nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte i Landskrona

Protokoll från Skånes scoutdistrikt av nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte i Landskrona Protokoll från Skånes scoutdistrikt av nykterhetsrörelsens scoutförbunds årsmöte i Landskrona 26-03-17 1 Mötets öppnande Distriktsordförande Maria Johansson hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Läs mer

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika

Om midsommar Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Siv Anika Om midsommar Anika: Snart är det midsommar, hur tänkte du fira midsommar Siv? Siv: Jag åker alltid ut till mitt sommarställe ute i Roslagen. Anika: Mm, det låter trevligt! Och vad gör ni där? Siv: Ja dit

Läs mer

TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG!

TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG! TRÄKVISTA SJÖSCOUTKÅR SCOUTKÅREN MED GEMENSKAP OCH ENGAGEMANG! 2008 VERKSAMHETSBERÄTTELSE Gemenskap och Engagemang Vi i Träkvista Sjöscoutkår enades för några år sedan om att vår vision skulle vara Scoutkåren

Läs mer