ksss årsmöte kungliga svenska segel sällskapet :d årgången

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ksss årsmöte kungliga svenska segel sällskapet 2015. 184:d årgången"

Transkript

1 kungliga svenska segel sällskapet :d årgången ksss årsmöte Dag 10 februari, 2015 Plats Teaterskeppet, Skeppsbrokajen 104, Stockholm Tid Årsmötet inleds kl. 17:30 och därefter middag kl.19:00 Foto: Malcolm Hanes O.S.A. Till middagen genom att sätta in 400 kr på KSSS BG senast den 26 januari Frågor Kontakta Lotta Ridelberg:

2 KSSS: Ett ledande segelsällskap och social gemenskap Med målsättningen att förstärka vår position som ett internationellt ledande seglingssällskap stöpt i en 184-årig tradition kan vi se tillbaka på det gångna verksamhetsåret med tillfredsställelse och blicka framåt mot nästa med stor tillförsikt. Några höjdpunkter under det gångna året: Josefin Olssons VM-silver i Laser Radial var sällskapets största sportsliga framgång sedan Fredrik Lööf och Max Salminen tog OS-guld i Stare Vid VM i Santander visade även andra av våra OS-aspiranter framfötterna och i såväl Laser som 470-bidrog sällskapets besättningar till att säkra nationsplatser för Sveriges del. Till detta kan läggas att unga lovande seglare i 49:er FX, bräda och katamaran gör att framtiden ser ljus ut inte bara inför 2016 utan också därefter. ÅF Offshore Race avhölls för fjärde gången och innebar en fortsatt positiv utveckling. Maximala 300 båtar låg vid bryggorna inne vid Skeppsholmen där också evenemangsområdet var det bästa hittills. Arrangemanget fick höga betyg av alla intressenter. Tävlingen präglades av lätta vindare och som slutsegrare i SRS stod till slut fältets minsta båt, Team Räknäs. Det offentliggjordes att Torbjörn Törnqvists Team Artemis, med Iain Percy som teamchef, återigen kommer att utmana om Americas Cup på Bermuda 2017 med KSSS som utmanande klubb. I samband med detta presenterades också KSSS OS-guldduo från 2012, Fredrik Lööf och Max Salminen, som nya medlemmar i Artemisteamet. Satsningen kommer också att omfatta ett ungdomsprojekt där unga lovande seglare får chansen att lära av proffsen i Artemis. Team SCA seglar i Volvo Ocean Race under KSSS och GKSS flagg. SCA och tjejbesättningen ombord gör en stor insats för att lyfta seglingsintresset bland seglingsintresserade flickor och kvinnor världen över. Björn Hansen med besättning vann Stena Match Cup för tredje året i rad. En svårslagen bedrift och ett kvitto på att Hansen Sailing Team vidmakthåller sin position som en av världens ledande matchracingbesättningar. Många andra seglare har visat framfötterna både nationellt och internationellt till exempel genom EM-guld i 29:er, silver och bronsmedalj på havskappseglings-vm i Kiel, silver och brons på Farr VM, JEM brons i Nacra 17, NM-guld i Express (med nästan 100 båtar på linjen!), VM-guld i 2,4, EM-guld i Kona för att nämna en del av årets medaljskörd. Sandhamnsregattan återuppstod i form av Mästerskapsveckan, denna gång med Nautiska som tillskyndare. En kappsegling som är tänkt att avhållas vecka 32 varje år på ett världens bästa kappseglingsvatten utanför Sandhamn. I år samlades fyra klasser för att göra upp om SM-tecken under nära nog perfekta omständigheter: 5-6 m/s, stabila vindriktningar, soligt och varmt.

3 Även ett stort antal andra kölbåtsregattor avhölls både till havs och på bana under året: Vårrullen, Sandhamn Open, Datacom Cup, Höstcup, Klubbmästerskap för att nämna några. Tack alla ni som deltagit som funktionärer både till lands och till sjöss under de här evenemangen. Ni har gjort ett eminent jobb. Tack också till alla seglare som lägger tid och resurser på att kämpa mot varandra på banan. KSSS Olympic Class Regatta arrangerades i början av oktober. 427 startande jollar med totalt över 500 seglare innebar att detta är den största jolleregattan i Sverige, JSM inräknat! Barts Bash, en världsomspännande kappsegling under en dag till minne av den omkomne engelske olympiamästaren och Artemis-seglaren Andrew Bart Simpson, gick av stapeln i september. Ett härligt format ledde till avspänd segling och samvaro med alla typer av båtar och seglare, från 4 till 75 års ålder. Lägerverksamheten har varit sedvanligt utsåld. Det eminenta vädret under andra delen av sommaren bidrog till många positiva upplevelser. Varje år utbildar KSSS cirka 1000 barn och ungdomar i sin läger och träningsverksamhet. Ett antal investeringar har också gjorts på våra lägeröar för att öka trevnaden och funktionaliteten. Under 2014 avhölls en ny kurs för alla som aspirerar på att bli ledare på våra läger, där man dels fick en fördjupad seglarutbildning men också diskussioner kring ledarskap, värderingar mm. Allt för att framdeles kunna erbjuda ännu bättre läger för våra lägerdeltagare. KSSS kommunikation har varit ett viktigt utvecklingsområde de senaste åren. Förutom det nya formatet på årsboken har också hemsidan utvecklats till en ledande sådan i Sverige. Under 2014 har vi per november haft 325 nyhetsinlägg, 3 miljoner sidvisningar och cirka besökare. Våra anläggningar har utvecklats under intendentkommitténs trygga ledning. Notabla projekt för året har varit ombyggnaden av Sjövillan i Saltis, underhåll av hamnarna, ansiktslyftningen av varvet på Lökholmen samt ett inledande arbete med kajen i Saltsjöbaden. Även vår båtflotta, med över 100 olika individer, underhålls föredömligt av Motorbåtskommittén. Vi har fortsatt att investera i våra hamnar i Saltsjöbaden och Sandhamn och efter en lugn start på sommaren ökade beläggningen i takt med det vackra vädret. Eskaderverksamheten har vuxit och frodats i Långseglingskommitténs regi. Årets seglingar till bland annat Åland och Öland har varit en utmärkt plattform för medlemmar att umgås och att introducera nya generationer till segling. Social gemenskap och klubbkänsla är ett viktigt mål för sittande styrelse. Således gläds vi åt den stora mängd sociala aktiviteter som avhölls under året. Modeshow, medlemsmingel, Barts Bash, årsmöte med över 200 deltagare, medlemsträffar, regattamiddag vid ÅFOR med mera.

4 Inför 2015 kan vi se fram emot bland annat följande: Americas Cup kommer att dra igång med ett antal deltävlingar under Dessa kommer att avhållas i AC 45:or på bärplan och lär därmed erbjuda mycket spektakulär segling. Elitseglarna satsar vidare mot OS kommer att bli ett avgörande år för många ifråga om kvalifikationen. Jag vill här också passa på att tacka våra donatorer som gjort satsningen mot OS möjlig. ÅFOR kommer att avhållas för femte gången med start inne i Stockholm. Även om tävlingen och arrangemanget som sådant nu verkligen börjat finna sin form arbetar vi med ett antal förbättringar som vi tror kommer att uppskattas av såväl seglare, åskådare och samarbetspartners. Håll ögonen öppna! ÅF Inshore Race som riktar sig till alla typer av båtar, även sådana som inte är havsgående, hoppas vi att kunna locka 100 båtar till Tävlingens nya format med start och målgång inne i Stockholm innebar ett stort uppsving och vi ser fram emot att utveckla konceptet ytterligare i år. Volvo Ocean Race kommer att avslutas med målgång i Göteborg där vi hoppas att Team SCA kommer att visa framfötterna. Saltsjöbadsregattan fyller 100 år Det kommer vi att fira på olika sätt, bland annat med en middag i anslutning till regattan. Vi kommer då också att passa på att lansera ett antal andra aktiviteter för att tillgängliggöra sällskapets historia. Lägerverksamheten kommer att vara bättre än någonsin, då det kvalitetshöjande arbete som lagts ner under 2014 börjar bära frukt. Glöm inte att anmäla er tidigt (någon gång efter tolvslaget på nyårsafton) och att teckna medlemskap för barn och barnbarn i unga år vilket kommer att var gynnsamt när det så småningom blir lägerdags. Träningsverksamheten i Saltsjöbaden och Ranängen har under 2014 fått en tydligare struktur och ökad kvalitet. Med detta på plats har vi under 2015 ett tydligt mål att öka antalet deltagare. På anläggningssidan arbetar vi fortfarande med Ranängsprojektet som dock försenats något på grund av de knepiga markförhållandena på platsen. Andra prioriterade projekt 2015 är reparation av kajkanten i Saltsjöbaden och ett Servicehus i Sandhamn och många andra saker. Vad vi lyckas landa under nästa år är i första hand en funktion av tillgängliga finansiella resurser. Vi kommer att slutföra det påbörjade värdegrundsarbetet som ett förtydligande av vår vision. En av slutsatserna så här långt är att KSSS som Sällskap och varumärke är mycket för många men inte kan vara allt för alla. Ord som tradition, kvalitet, ansvar och klubbkänsla lär dyka upp i den här processen. Slutligen vill jag avsluta med att å KSSS vägnar framföra ett stort tack till alla ideella krafter och kansli som under året bidragit till att verksamheten kunnat frodas och växa. Det är tack vare er som vi är och har goda förutsättningar att förbli ett av världens ledande segelsällskap! Staffan Salén Ordförande

5 Kungliga Svenska Segel Sällskapet Valnämnden avlämnar härmed i enlighet med stadgarnas paragraf 18 sitt förslag till styrelseledamöter, kommittéledamöter, revisorer och revisorssuppleanter att föreläggas årsmötet Förslaget är enhälligt. Några förslag från Sällskapets medlemmar i enlighet med stadgarnas paragraf 19 moment 6 föreligger ej. För att få en fullständig överblick har på följande sida även de styrelseledamöter med udda valår (stadgarnas paragraf 19 moment 2) tagits med, som vid årsmötet 2014 valdes för två år det vill säga till årsmötet De berörs således inte av valen KUNGL SVENSKA SEGEL SÄLLSKAPETS VALNÄMD Olle Claeson Ordförande Anna Domeij Rebecka Harding Stefan Haskel Jonas Häggbom Gutta Johansson Jacob Wallenberg Valnämndens förslag till Styrelseledamöter Ordförande Staffan Salén för 1 år till årsmötet 2016 Sekreterare (2) Björn Unger Vald till årsmötet 2016 Skattmästare (1) Stefan Löhr till årsmötet 2017 Intendent (2) Göran Edin Vald till årsmötet 2016 Klubbmästare (1) Gustaf Johnson till årsmötet 2017 Ordf. Bankappseglingskommittén (2) Patrik Salén Vald till årsmötet 2016 Ordf. Träningskommittén (1) Fredrik Olsson till årsmötet 2017 Ordf. Havskappseglingskommittén (1) Ralf Aspholm till årsmötet 2017 Ordf. Långseglingskommittén (2) Tomas Östling Vald till årsmötet 2016 Ordf. Motorbåtskommittén (1) Calle Söderberg till årsmötet 2017 Ordf. Aktivitetskommittén (2) Wivica Oest Mabon Vald till årsmötet 2016 Ordf. Juniorkommittén (1) Lotta Fredriksson Schibbye till årsmötet 2017 Ordf. Informationskommittén (2) Göran Sachs Vald till årsmötet 2016 Konsultativ ledamot (1) Magnus Odin till årsmötet 2017 Konsultativ ledamot (2) Fredrik Karlsson Vald till årsmötet 2016 Konsultativ ledamot (1) Patrik Enblad till årsmötet :e vice ordförande Magnus Odin för 1 år till årsmötet e vice ordförande Björn Unger för 1 år till årsmötet 2016 (1) Befattning med udda valår enligt stadgarna paragraf 19 moment 2 (2) Befattning med jämnt valår enligt stadgarna paragraf 19 moment 2

6 Valnämndens förslag till kommittéledamöter juniorkommittén Lotta Fredriksson Schibbye Isabell Bångstad Nicole Bångstad Richard Böhme Josephine Engstrand Peder Friis Johan Holmberg Jacob Engquist Ebba Ljungberg Amelia Möller Andreewitch Nils Landberg Caj Westlund Axel Wikland John Bäck Ytterligare fyra ledamöter ingår som junioravdelningen utser. Val av dessa sker på årsmötet den 10 februari? Havskappseglingskommittén Ralf Aspholm Håkan Andersson Mats Dalunde Sten Edholm Eva Holmsten Michael Hollinder Peder Lanefeldt Johan Rockström Fredrik Wallenberg Anders Karén Björn Holmberg Maths Mattson Jonas Wiström Anders Lewander Peter Johnson Bankappseglingskommittén Patrik Salén Bo Samuelsson Patrik Lindblom Johan Gnosspelius Sven Lagerberg Jonas Wahlström Carl-Johan Friis Jonas Hallberg Träningskommittén Fredrik Olsson Peter Bergman Fredrik Liljegren Rikard Nilsson Fredrika Stillström Claes Tengström Gunnar Thörn Mathias Söderström Långseglingskommittén Tomas Östling Olle Axelsson Stefan Båge Sverker Carnemark Anders Fallenius Staffan Hallberg Rolf Hjelte Sofia Liljegren Mimmi Jansson Klubbkommittén Gustaf Johnson Carl-Henrik Ahlin Stefan Witz Marie Ryott Hööglund Thomas Furuskog Hélène Lidman Agnetha Torstenson Therese Gleisner Aktivitetskommittén Wivica Oest Mabon Åse Lundgren Cecilia Salén Sophia Bernadotte Lisa Kamal Anna Klange Informationskommittén Göran Sachs Caroline Broms Claes Eliasson Niclas Fröberg Carl Lundborg

7 Rikard Björk Helene Lidman Jonas Köpniwsky Mats Olsson Jessica Ölvestad Eva Holmsten Charlotte Nobel Intendentkommittén Göran Edin Mikael Ahnmé Johan Lindqvist Erik Hööglund Carl Wranding Magnus Widell Christian Nordström Motorbåtskommittén Calle Söderberg Gustav Arnhög Niclas Wallenborg David Larsson Anders Castenfors Christer Sandholm Anders Tengbom Christoffer Dohrn Ylva Lindstedt Janis Petrov Per Vesterlund Erik Horwitz Johan Holmberg Carl Axel Zenzén Fredrik Wallmark Frans Lundin Finanskommittén Stefan Löhr Jari Burmeister Robert Hansson Helene Kugelberg Anders Wennberg Michael Hollinder Cedric Mäkinen Johan Thimming Jonas Holmquist Valnämndens förslag till revisorer & revisorssuppleanter Revisor Peter Ekberg Personlig suppleant Jan Palmqvist Lars Tempelman Peter Christensson

8 Agenda KSSS Årsmöte 1) Sammanträdets öppnande 2) Fråga om sammanträdets stadgeenliga utlysning 3) Val av två medlemmar att jämte ordföranden justera protokollet 4) Val av tre medlemmar att sammanräkna angivna röster 5) Föredragning av styrelsens och revisorernas berättelser 6) Fastställande av balansräkning 7) Fråga om ansvarsfrihet för styrelsen 8) Redovisning av verksamhetsprogram och budget 9) Beslut om medlemsavgifter enligt 16 och båtavgifter enligt 23 10) Eventuella kompletteringsval enligt 19 mom 3 11) Beslut om ändring i arbetsordning för KSSS permanenta kommittéer ( 15) eller, om förslag till ändring ej föreligger, anmälan härom. 12) Val av styrelseledamöter 13) Val av kommittéledamöter 14) Val av revisorer och revisorssuppleanter 15) Val av valnämnd 16) Ärenden som av styrelsen hänskjutits till behandling vid årsmötet 17) Ärenden som medlem önskar få behandlat vid årsmötet och som denne skriftligen anmält till styrelsen senast den 30 november året innan 18) Utdelning av utmärkelsetecken 19) Årsmötet avslutas

ksss årsmöte O.S.A. Till middagen genom att sätta in 300 kr för seniorer och 150 kr för juniorer på KSSS BG 160-2861 senast den 27 januari

ksss årsmöte O.S.A. Till middagen genom att sätta in 300 kr för seniorer och 150 kr för juniorer på KSSS BG 160-2861 senast den 27 januari ksss aktuellt nr 5 kungl svenska segel sällskapet 2014. 183:d årgången ksss årsmöte INBJUDAN 12 februari, 2014 Teaterskeppet, Skeppsbrokajen 104, Stockholm Årsmötet inleds kl. 17:30 (juniorernas årsmöte

Läs mer

ksss årsmöte Dag 19 februari, 2013 Plats Teaterskeppet, Skeppsbrokajen 104, Stockholm Tid Allmänt sammanträde 17:00

ksss årsmöte Dag 19 februari, 2013 Plats Teaterskeppet, Skeppsbrokajen 104, Stockholm Tid Allmänt sammanträde 17:00 ksss a k t uellt nr 5 k ungl sv ensk a segel sä llsk a pet 2012. 182: a å rgå ngen ksss årsmöte Foto: Oskar Kihlborg Dag 19 februari, 2013 Plats Teaterskeppet, Skeppsbrokajen 104, Stockholm Tid Allmänt

Läs mer

Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 2 febr 2013 på SEB i Norrköping.

Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 2 febr 2013 på SEB i Norrköping. Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 2 febr 2013 på SEB i Norrköping. Paul Bergqvist hälsade samtliga välkomna till det 126:e årsmötet och förklarade mötet öppnat. 1 Val av

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2010

M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 (5) Protokoll 2010-11-28 M-båtsförbundets årsmöte 2010 1 Årsmötet öppnades Förbundets ordförande Kristina Lundevall hälsade närvarande medlemmar välkomna till mötet. Erik Persson anmäler frågan om mässan

Läs mer

Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 7 maj 2016 på Kompassen pub i Arkösund.

Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 7 maj 2016 på Kompassen pub i Arkösund. Protokoll från Norrköpings Segel Sällskaps ordinarie årsmöte den 7 maj 2016 på Kompassen pub i Arkösund. Stefan Peterson hälsade samtliga välkomna till det 129:e årsmötet och förklarade mötet öppnat. 1

Läs mer

HKK-NYTT Januari 2011

HKK-NYTT Januari 2011 HKK-NYTT Januari 2011 Hej HKK:are! Förra året avslutades med en bra luciaträff med stort deltagande trots isläget. Seglarna har just haft pubkväll där planerna smidits och bedrifterna målats ut. Nu siktar

Läs mer

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009.

Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. ASS 432. Protokoll fört vid Askrike Segelsällskaps årsmöte den 29 januari 2009. 1. Mötets öppnande och val av mötesordförande 2. Val av mötesordförande och sekreterare 3. Frågan om kallelse till mötet

Läs mer

Protokoll från Årsmöte 2007

Protokoll från Årsmöte 2007 Protokoll från Årsmöte 2007 Mötesdata Tid: Onsdagen den 13 juni 2007 kl. 19:00 Plats: Skidgården Hackefors 1 Mötet öppnas Vice ordförande Torgny Andersson förklarade mötet öppnat och hälsade de 35 närvarande

Läs mer

Närvarande: 36 stycken medlemmar enligt separat deltagarlista bilaga 1.

Närvarande: 36 stycken medlemmar enligt separat deltagarlista bilaga 1. PROTOKOLL EKERÖ BÅTKLUBB Årsmöte den 24 februari 2016 i TräSjö-gården, Ekerö, Närvarande: 36 stycken medlemmar enligt separat deltagarlista bilaga 1. 1 Årsmötets öppnande Ordföranden Göran Thingvall hälsade

Läs mer

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro

Kallelse till höstmöte. Torsdagen den 20 november Klockan Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Nr Nr 155 155 3-2014 Kallelse till höstmöte Torsdagen den 20 november Klockan 19.00 Vi ses på Idrottens Hus, lokal Atlanta Karlsgatan 28-30, Örebro Kappseglingsresultat Information om Grythem Avgifter

Läs mer

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund.

Fondens syfte är att stimulera insatser för breddskytte oavsett ålder i sektioner och föreningar i Östergötlands Skyttesportförbund. Årsmöte 2011-03-14 Protokoll fört vid Östergötlands Skyttesportsförbunds årsmöte måndagen den 14 mars 2011. Plats: Hemgården, Norrköping Totalt deltog 32 personer 1) Mötets öppnande Vice ordförande Roger

Läs mer

Ordföranden har ordet oktober 2012

Ordföranden har ordet oktober 2012 Ordföranden har ordet oktober 2012 SM i Nynäshamn 28-31 juli 2012 Foto: Johan Forsman SVENSKA MÄSTERSKAPEN 2012 Årets SM seglades i Nynäshamn 28-31 juli. Det var Nynäshamns Segelsällskap som arrangerade

Läs mer

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

2. Val av mötesordförande Marita Neteborn valdes till årsmötesordförande Marita Neteborn tackade för förtroendet att få leda årsmötet. Lokalklubbsordförande Anne-Christine Stareborn hälsade de närvarande varmt välkomna. 1. Fastställande av röstlängden Närvarande 21st medlemmar. Röstlängden justeras vid eventuell rösträkning, se bilaga

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2012

Verksamhetsberättelse 2012 Verksamhetsberättelse 2012 Styrelsen Ordförande Kassör Sekreterare Ledamöter Suppleant Revisorer Revisorssuppleant Valberedning Jan Löfgren Hans Jonsson Per-Anders Björk Birgitta Dignell (Vice ordf.) Dag

Läs mer

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets årsmöte och förklarades mötet öppnat. Protokoll från Sandvikens Segelsällskaps årsmöte 2018 Datum: 19 februari, 2018 Tid: 19.00 21.00 Plats: Klubbhuset, Bångs 1. Mötets öppnande Ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till

Läs mer

Protokoll fört vid årsmötet den 14 april 2016 kl i studio 3, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm

Protokoll fört vid årsmötet den 14 april 2016 kl i studio 3, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm 1 Protokoll fört vid årsmötet den 14 april 2016 kl 11.00-12.00 i studio 3, Radiohuset, Oxenstiernsgatan 20, Stockholm 1 Välkomnande Ordföranden Sven Olof Ekholm hälsade de ca 80 närvarande medlemmarna

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31

Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 Årsmöte Trollhättesektionen 2014-01-31 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 31 januari 2014 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE

HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE HAMNENS VÄNNER NYHAMNSLÄGE ÅRSMÖTESHANDLINGAR FRÅN MÖTE 9 MARS 2015. INNEHÅLLER PROTOKOLL FRÅN ÅRSMÖTET SAMT KALLELSE, DAGORDNING, VERKSAMHETSBERÄTTELSE, EKONOMISK REDOVISNING. REVISIONSBERÄTTELSE SAMT

Läs mer

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim.

Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. Stadgar antagna vid årsmöte den 21 mars 2013 samt extra föreningsstämma, den 7 maj 2013, i Askim. STADGAR FÖR FÖRENINGEN BETANIAHEMMET 1 Föreningen är en ideell förening. Dess namn är Föreningen Betaniahemmet.

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 4 december 2012

Protokoll från årsmötet den 4 december 2012 HELENEBORGS BÅTKLUBB Klubbhuset Långholmen 117 33 Stockholm Protokoll från årsmötet den 4 december 2012 Mötets öppnande Peter Fägersten hälsar alla välkomna och inleder mötet med en tyst minut för hedersmedlemmen

Läs mer

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015

Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening. Tisdag 28 april 2015 Årsmöte i Gällstaö Fastighetsägareförening Tisdag 28 april 2015 1. Mötets öppnande 2. Val av mötesfunktionärer Ordförande Sekretärare Två protokolljusterare/rösträknare 3. Mötets behöriga utlysande 4.

Läs mer

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30

Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 Årsmöte Trollhättesektionen 2015-01-30 DAGORDNING vid årsmötet fredagen den 30 januari 2015 1 Mötets öppnande 2 Fråga om mötets behöriga utlysande 3 Val av ordförande och sekreterare för mötet 4 Val av

Läs mer

SRS enligt gällande SRS-tabell 2015 eller SRS mätbrev 2015. Kungliga Svenska Seglarsällskapet KSSS

SRS enligt gällande SRS-tabell 2015 eller SRS mätbrev 2015. Kungliga Svenska Seglarsällskapet KSSS Inbjudan Tävling: ÅF Inshore Race 2015 SRS enligt gällande SRS-tabell 2015 eller SRS mätbrev 2015. Datum: 27 juni 2015. Arrangör: Kungliga Svenska Seglarsällskapet KSSS 1. Regler 1.1 Tävlingen genomförs

Läs mer

M-båtsförbundets årsmöte 2012

M-båtsförbundets årsmöte 2012 Protokoll 2012-11-25 M-båtsförbundets årsmöte 2012 Innan mötet öppnas informerar nästa års SM arrangörer om SM i Uppsala 2013. Tävlingarna går av stapeln 4-6 juli. Ankomst och registrering sker den 2a

Läs mer

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga

Kallelse till. Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00. Lekeberga Gård, Lekeberga Kallelse till i Tid: Fredagen den 5 februari 2010 kl 19.00 Plats: Lekeberga Gård, Lekeberga Klubben bjuder på kaffe, smörgåstårta och underhållning. (glöm inte ange om du är allergisk mot något livsmedel)

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 35:e ordinarie årsmötet Lördagen den 7 mars 2015 kl. 15.00 på Valla Folkhögskola, Linköping. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013

Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Protokoll fört vid årsmöte med Färjestadens segelsällskap, En båtklubb för alla, den 25 oktober 2013 Närvarande 22 medlemmar 1. Mötets öppnande Ordförande Per Malmqvist hälsade alla hjärtligt välkomna

Läs mer

Protokoll från årsmötet den 6 december 2011

Protokoll från årsmötet den 6 december 2011 HELENEBORGS BÅTKLUBB Klubbhuset Långholmen 117 33 Stockholm Protokoll från årsmötet den 6 december 2011 Mötets öppnande Peter Fägersten inleder mötet med att överlåta ordet till tävlingssansvarige Jan

Läs mer

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA

NORMALSTADGAR. för. lokal förening. ansluten till organisationen FÖRETAGARNA 1 (6) NORMALSTADGAR för lokal förening ansluten till organisationen FÖRETAGARNA Fastställda av kongressen 2012 2 (6) INNEHÅLL Normalstadgar för lokal förening 1 Inledning 12 2 Namn och ändamål 12 3 Antagande

Läs mer

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.

STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA. Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18. Bostadsrättsförening Vilbergen i Norrköping Sidan 1 av 5 STÄMMOPROTOKOLL nr 1 ORDINARIE FÖRENINGSSTÄMMA Plats: Hemerycksalen, Louis De Geer, Norrköping Tid: Tisdag den 13 februari år 2018 kl. 18.30 1 Föreningsstämmans

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2007-03-12 på Malmö Roddklubb Närvarande: 14 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Höganäs Roddförening, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb

Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Protokoll fört vid årsmöte med Skånes Roddförbund 2006-03-12 på Åhus Roddklubb Närvarande: 8 medlemmar representerade Helsingborgs Roddklubb, Landskrona Roddklubb, Malmö Roddklubb samt Åhus Roddklubb.

Läs mer

Stadgar för. Kungl. Svenska Segel Sällskapet (KSSS)

Stadgar för. Kungl. Svenska Segel Sällskapet (KSSS) Stadgar för Kungl. Svenska Segel Sällskapet (KSSS) Sällskapet bildades den 15 maj 1830. De första stadgarna antogs den 26 mars 1832. Stadgarna har sedermera ändrats åren 1843, 1851, 1866, 1869, 1881, 1885,

Läs mer

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13

SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 SEKTIONSÅRSMÖTE 2015-01-13 RALLY DAGORDNING 1. Mötets öppnande. 2. Fastställande av röstlängd vid mötet. 3. Godkännande av kallelsen till årsmötet. 4. Godkännande av dagordning. 5. Val av ordförande för

Läs mer

den 18 juli 2018 Reseslaget RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Golf-ID HCP Till par Total Sär.

den 18 juli 2018 Reseslaget RESULTATLISTA Plac Namn Klubb Golf-ID HCP Till par Total Sär. 1 Jonsson / Strand 10,6-11 60 SHCP JONSSON, Linus Landeryds Golfklubb 011101-010 0,3 SHCP STRAND, Ludwig Mjölby Golfklubb 020916-004 10,3 SHCP 2 Haag / Almgren 9,0-11 60 S9 HAAG, Carl-Henrik Mjölby Golfklubb

Läs mer

Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet. Preliminär dagordning för J/70 förbundets årsmöte 28 november 2014

Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet. Preliminär dagordning för J/70 förbundets årsmöte 28 november 2014 Kallelse till ordinarie årsmöte för svenska J/70 förbundet Plats: Tid: Pantaenius kontor, Hamngatan 25, Marstrand 20:00 (vi börjar med glögg 19:30 för de som vill ha) Preliminär dagordning för J/70 förbundets

Läs mer

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS.

Till justeringsmän och tillika rösträknare valdes Andreas Ekeberg, KFUK-KFUM Ängsholmen och Thomas Gross, KSSS. PROTOKOLL fört vid Stockholms Seglarförbunds årsmöte 2003-11-27 i Idrottens hus, Farsta. Mötets öppnande. StSF:s ordförande, Johan Haasum, hälsade alla de närvarande ombuden välkomna och öppnade mötet.

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE

Protokoll fört vid årsmöte. I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Protokoll fört vid årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 10 mars, 2004 14 STYCKEN MEDLEMMAR VAR NÄRVARANDE 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna.

Läs mer

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06. Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda Stadgar 2010-02-06 Sidan 1 av 6 Ideell förening Blomberg 12/4 1993 Stadgar för Föreningen Vikingaskeppet Sigrid Storråda med ändringar antagna på årsmötet 2012-02-06.

Läs mer

5. Val av mötets ordförande och sekreterare Årsmötet valde Erik Fröberg till ordförande och Carl Westerberg till sekreterare.

5. Val av mötets ordförande och sekreterare Årsmötet valde Erik Fröberg till ordförande och Carl Westerberg till sekreterare. PROTOKOLL ÅRSMÖTE I DJURSHOLMS SEGELKLUBB Onsdagen den 26 mars 2019 1. Mötets öppnande Ordförande Björn Holm öppnade mötet och önskade alla välkomna. 2. Upprättande av röstlängd (Närvarolista) Carl Hjertberg

Läs mer

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb

Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Protokoll fört vid Årsmöte med Lidköpings Brukshundklubb Datum: 2016-02-25, kl 19:00 i klubbstugan Närvarande: 41 st enligt närvarolista DAGORDNING 1. Mötets öppnande 2. Fastställande av röstlängden 3.

Läs mer

Klara Jansson, Naturskyddsföreningen Jan Hansson, Öckerö kommun Rolf Holmgren, Strömstads kommun Bo Wernlundh, Västkustens Båtförbund

Klara Jansson, Naturskyddsföreningen Jan Hansson, Öckerö kommun Rolf Holmgren, Strömstads kommun Bo Wernlundh, Västkustens Båtförbund Protokoll Årsmöte Tid: Fredagen den 28 mars kl. 09.00-09.30 Plats: Sjöfartsmuseet, Göteborg Beslutande Klara Jansson, Naturskyddsföreningen Jan Hansson, Öckerö kommun Rolf Holmgren, Strömstads kommun Bo

Läs mer

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014

VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 VERKSAMHETS- BERÄTTELSE för Västmanlands idrottshistoriska sällskap 2014 Årsmöte Idrottens Hus Västerås Årsmötes förhandlingar 26 mars 2014 kl. 14.00 Vid årsmötet skall följande ärenden förekomma; 1. Mötets

Läs mer

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet

Förslag till dagordning. 1 Fastställande av röstlängd för mötet. 2 Val av ordförande och sekreterare för mötet Att fastställas vid årsmöte med Föreningsalliansen i Staffanstorp den 29 mars 2016. Dagordningens innehåll regleras av stadgarna 19 Ärenden vid årsmötet Förslag till dagordning 1 Fastställande av röstlängd

Läs mer

Klubbmästare H30 & H35 & H40 & H45

Klubbmästare H30 & H35 & H40 & H45 Klubbmästare Pojkar 1972 Per Eriksson 1973 Mikael Björin 1974 Mats Fungdal 1975 Mårten Runow 1976 Mats Fungdal 1977 Claes Nilsson 1978 Claes Nilsson 1979 Pontus Carminger 1980 Magnus Berglund 1981 Pontus

Läs mer

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00

Klubbnr: 1297 Årsmöte Plats: Idalagård Datum: Tid: 19.00 1. Mötets öppnande. Lokalklubbsordförande Kerstin Ekholm hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Kerstin Ekholm redogjorde för nuläget gällande ny plan och stuga. Bygglov är klart,

Läs mer

Namn Kö nr Reg i kö Svar 2014 Svar 2013 Svar 2012 Svar 2011 Esbjörnsson Sven Ja (Alt 3/3,5m) JA.2 (3.5) NEJ 2012 NEJ 2011 Jonsson Håkan

Namn Kö nr Reg i kö Svar 2014 Svar 2013 Svar 2012 Svar 2011 Esbjörnsson Sven Ja (Alt 3/3,5m) JA.2 (3.5) NEJ 2012 NEJ 2011 Jonsson Håkan Namn Kö nr Reg i kö Svar 2014 Svar 2013 Svar 2012 Svar 2011 Esbjörnsson Sven 1 1981-05-05 Ja (Alt 3/3,5m) JA.2 (3.5) NEJ 2012 NEJ 2011 Jonsson Håkan 2 1989-06-05 NEJ 2014 JA.2 (3.0) NEJ 2012 NEJ 2011 Lindblad

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) 251659264 Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 34:e ordinarie årsmötet Lördagen den 8 mars 2014 kl. 15.00 på Scandic Täby. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades av föreningens

Läs mer

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00

Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Årsmöte i Göteborgs go-klubb den 27:e maj kl 18.00 Närvarande: Ross Linscott, Eskil Varenius, Viktor Kämpe, Anton Sörensen, Erik Engvall, Lukas Lindroos, Magnus Sandén. Bilagor: Antagna stadgar, antagen

Läs mer

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010

GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 GåshagaStrands BåtKlubb Årsstämma 2010 Dagordning 1. Mötet öppnas 2. Val av ordförande och sekreterare för mötet. 3. Fråga om mötets utlysande. 4. Val av två justeringsmän att jämte ordföranden justera

Läs mer

Klubbmästare H30 & H35 & H40 & H45

Klubbmästare H30 & H35 & H40 & H45 Klubbmästare Pojkar 1972 Per Eriksson 1973 Mikael Björin 1974 Mats Fungdal 1975 Mårten Runow 1976 Mats Fungdal 1977 Claes Nilsson 1978 Claes Nilsson 1979 Pontus Carminger 1980 Magnus Berglund 1981 Pontus

Läs mer

ÅRSMÖTE 2011-11-19 PROTOKOLL NR 12/2011. Ordförande Rinus Voorn hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

ÅRSMÖTE 2011-11-19 PROTOKOLL NR 12/2011. Ordförande Rinus Voorn hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. KARLSKRONA SEGELSÄLLSKAP ÅRSMÖTE 2011-11-19 PROTOKOLL NR 12/2011 Ordförande Rinus Voorn hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängd för mötet Samtliga närvarande konstaterades

Läs mer

Tureholmsvikens båtsällskap

Tureholmsvikens båtsällskap från årsmötet 2016-11-24 1. Mötets öppnande Lars Johansson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. 2. Fråga om mötet har utlysts på rätt sätt Årsmöte tillstyrkte detta. 3. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Protokoll fört vid Skånska Fältrittklubbens årsstämma torsdagen den 31 maj 2018

Protokoll fört vid Skånska Fältrittklubbens årsstämma torsdagen den 31 maj 2018 Protokoll fört vid Skånska Fältrittklubbens årsstämma torsdagen den 31 maj 2018 Plats: Jägersro, Derby Club Tid: kl 18.00 19.00 Närvarande: 2 hedersmedlemmar och 63 medlemmar Övriga: Camilla Alm Andersson,

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona.

Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. Protokoll fört vid årsmöte med Sandgrenska Manskören lördagen den 7 februari 2009 i Hantverksföreningens lokaler, Karlskrona. 1 Ordföranden Bengt Almqvist förklarade årsmötet öppnat. Han hälsade medlemmarna

Läs mer

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK

Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Protokoll fört vid årsmöte 2012 i SFLK Tid och plats: 1 september 2012 i Malmö Föreningens ordförande Aviva Suskin-Holmqvist öppnade årsmötet och hälsade alla välkomna. 1 Val av mötesordförande Som ordförande

Läs mer

Kerstin Andersson och Eva Bergfalk

Kerstin Andersson och Eva Bergfalk 2007-04-27 1 Plats och tid Spångens Gästgivaregård, Ljungbyhed 2007-04-27 kl 13.30 15.00 Beslutande Övriga deltagande Kerstin Andersson Eva Bergfalk Jan-Erik Einarsson Fredrik Rassner Rune Persson Claes

Läs mer

Nyköpings Segelsällskaps årsmöte

Nyköpings Segelsällskaps årsmöte Nyköpings Segelsällskaps årsmöte 2015-11-11 1 Mötets öppnande Ordföranden, Karl-Inge Forslund hälsade alla välkomna till det 126:e årsmötet och förklarade mötet öppnat. 2 Fastställande av röstlängd för

Läs mer

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping

Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Årsmötesprotokoll 2015, IF Friskis & Svettis Norrköping Tid och plats: 2015-03-31, 18.00-19.10, Citylokalen 1 Mötets öppnande Styrelsens ordförande Agnetha Westerdahl öppnade mötet. 2 Fastställande av

Läs mer

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna.

Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. IFK Lidingö Friidrottsklubb Protokoll årsmöte 2013-04-17 Ordföranden Curt Högberg öppnade mötet och önskade alla välkomna. Före det formella årsmötet förrättas prisutdelning. Hanen utdelades till Nadja

Läs mer

Ordföranden Margareta Attius Sohlman öppnar årsmötesförhandlingarna. Margareta Attius Sohlman väljs som ordförande för årsmötet.

Ordföranden Margareta Attius Sohlman öppnar årsmötesförhandlingarna. Margareta Attius Sohlman väljs som ordförande för årsmötet. Protokoll fört vid årsmöte i Svenska Humanistiska Förbundet Lördagen den 28 februari 2015 kl. 11.05 12.15 Djäkneskolans aula, Södra Kyrkogatan 2, Skara Närvarande: se bilaga Ordföranden Margareta Attius

Läs mer

1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE. Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna. 2 ÅRSMÖTETS STADGEENLIGA UTLYSANDE

1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE. Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa medlemmarna välkomna. 2 ÅRSMÖTETS STADGEENLIGA UTLYSANDE Protokoll fört vid Piteå Båtklubbs Årsmöte I Piteå båtklubbs klubblokallokal 15 mars, 2006 17 Stycken medlemmar var närvarande 1 ÅRSMÖTETS ÖPPNANDE Ordförande Sten Olsson öppnade mötet genom att hälsa

Läs mer

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018

Västergötlands Golfförbund Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 1(10) Höstårsmöteshandlingar 17 november 2018 Sida 2(10) 1. Mötets öppnande Höstårsmöte 2018-11-17 Föredragningslista 2. Upprop, fullmaktsgranskning och fastställande av röstlängd av den av FS upprättande

Läs mer

Kuljaktstig 9/ Resultat klass ÖPPEN Placering Namn Postort Klass Totalt 1 Peder Andersson Uppsala Öppen Magnus Gilljum Länna Öppen 128

Kuljaktstig 9/ Resultat klass ÖPPEN Placering Namn Postort Klass Totalt 1 Peder Andersson Uppsala Öppen Magnus Gilljum Länna Öppen 128 Kuljaktstig 9/8 2015 -- Resultat klass ÖPPEN 1 Peder Andersson Uppsala Öppen 129 2 Magnus Gilljum Länna Öppen 128 3 Mikael Bladlund Avesta Öppen 122 5 Carl-Henrik Gilljum Länna Öppen 118 5 John Eriksson

Läs mer

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06

ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 ÅRSMÖTE ÖREBRIDGEN 2009-09-06 Datum: 2009-08-28 1 (5) 1. Mötets öppnande Föredragningslista Örebridgens årsmöte söndagen den 6 sept 2009 2. Godkännande av föredragningslista 3. Val av ordförande för mötet

Läs mer

PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2013

PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2013 PROTOKOLL från Ålands Idrotts IDROTTSTING 2013 Datum: Torsdag den 11 april 2013 1/5 Tid: kl. 19:30 21:10 Plats: Ålands Lyceum, hörsalen Närvarande: 16 medlemsorganisationer 1. Val av ordförande och sekreterare

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc.

Verksamhetsberättelse 2013. Årsmöte. Plats: Ädelfors folkhögskola. 15/3 2014 kl.15.00. Vetlanda Rally & Racing Club www.vetlandarrc. Verksamhetsberättelse 2013 Årsmöte Plats: Ädelfors folkhögskola 15/3 2014 kl.15.00 Kallelse Härmed kallas du/ni till s ordinarie årsmöte som hålls Lördagen den 15 mars 2014 kl.15.00 Plats: Ädelfors folkhögskola

Läs mer

F1 Klippans PK

F1 Klippans PK RESULTATLISTA F1 Klippans PK 2008-01-20 Resultat i A-vapen Klass 1 Träff/Fig Poäng 1 Eddie Karlsson Lunds PK 36/21 6 B 100:- 2 Peter Kastell Ängelholms PK 31/21 9 40:- 3 Michael Blomqvist Lunds PK 31/19

Läs mer

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Gunnar Langneström hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA

PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 2009-08-03 PROTOKOLL FÖRT VID ÅRSMÖTE MED SVENSK KNIVFÖRENING DEN 10 JULI 2009 I LUDVIKA 1 Årsmötets öppnande Ordförande Lars Billström hälsade medlemmarna välkomna och öppnade årsmötet. 2 Fastställande

Läs mer

Stefan Hedin, förklarade stämman öppnad. De närvarande hälsades välkomna.

Stefan Hedin, förklarade stämman öppnad. De närvarande hälsades välkomna. Ideella föreningen Protokoll Sambruk Föreningsstämma 2007-04-23 Plats och tid: Ordenssällskapet W:6, Klara Östra Kyrkogata 8, Stockholm 2007-04-23, kl. 10.00-12.00 Närvarande: Borlänge kommun Botkyrka

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Omega 42 Sällskapet för Dessutom har uppdraget som redaktör för Sällskapsbladet under året fyllts av Suzanna Schotte.

Verksamhetsberättelse för Omega 42 Sällskapet för Dessutom har uppdraget som redaktör för Sällskapsbladet under året fyllts av Suzanna Schotte. Verksamhetsberättelse för Omega 42 Sällskapet för 1998 Styrelsen har under året bestått av: Ordförande: Ralph Mohlin Sekreterare: Kjell Backudd Kassör: Hans Smedberg Klubbmästare: Owe Hedberg Kappsegling:

Läs mer

Ordförande har ordet. Hej alla Finnjolleseglare i Sverige!

Ordförande har ordet. Hej alla Finnjolleseglare i Sverige! Ordförande har ordet Hej alla Finnjolleseglare i Sverige! Foto: Tonny Nyrén Vintern är nu här med is, snö och kyla! Hoppas att allt är bra med er alla? Vi är nu inne i december och vintern omöjliggör segling

Läs mer

5 Val av ordförande och sekreterare för mötet. Håkan Stadin valdes till ordförande och Karl-Gösta Naenfeldt valdes till sekreterare.

5 Val av ordförande och sekreterare för mötet. Håkan Stadin valdes till ordförande och Karl-Gösta Naenfeldt valdes till sekreterare. Protokoll från SSS årsmöte 2013 Datum: 19 februari, 2013 Tid: 19.00 20.00 Plats: Klubbhuset, Bångs 1. Mötets öppnande Vice ordföranden Henrik Jakenberg hälsade de närvarande välkomna till Segelsällskapets

Läs mer

Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016

Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016 Verksamhetsberättelse för Svenska Hanseklubben år 2016 Styrelse, valberedning och revisor under verksamhetsåret 2016 har bestått av: Göran Heintz Bo Widenor Jan Sydhoff Christopher Fager Agne Widholm Michael

Läs mer

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE ÅRSMÖTE I HALLANDS LÄKARFÖRENING

PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE ÅRSMÖTE I HALLANDS LÄKARFÖRENING PROTOKOLL FÖRT VID ORDINARIE ÅRSMÖTE I HALLANDS LÄKARFÖRENING 2009-02-04 Närvarande: Charlotte Ståhl, Gunilla Augustsson, Bengt Augustsson, Anne-Marie Bruno, Kaj Josefsson, Carl-Eric Thors, Niclas Holmberg,

Läs mer

Stadgar för Hela Sverige ska leva

Stadgar för Hela Sverige ska leva Stadgar för Hela Sverige ska leva Antagna vid årsmötet 2011-05-10 1 Föreningens namn Föreningens namn är Hela Sverige ska leva. Föreningen är ideell och partipolitiskt och religiöst obunden. 2 Föreningens

Läs mer

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010

Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Verksamhetsberättelse 1 april 2010 31 december 2010 Seglingssektionen har detta år haft sitt verksamhetsår från den 1 april till den 31 december vilket således är den period som omfattas av denna verksamhetsbeskrivning.

Läs mer

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet.

Ewa Wiker tackade för förtroendet att få leda årsmötet. 1. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Göran Strömbäck hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängden Närvarande medlemmar har prickats av på röstlängden,

Läs mer

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS)

Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Föreningen för datorhjälp i släktforskningen (DIS) Org.nr: 822001-6052 36:e ordinarie årsmötet Lördagen den 12 mars 2016 kl. 16.00 på Hotell Höga Kusten i Kramfors kommun. 1 Årsmötet öppnas Årsmötet öppnades

Läs mer

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat.

Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. Årsmöte Kils Slalomklubb Lördagen den 26/9-2015 1. Mötet öppnas Ordförande Jörgen Tränk hälsade alla medlemmar på årsmötet välkomna och förklarade mötet öppnat. 2. Fastställande av röstlängd 12 medlemmar

Läs mer

Resultatlista F5/F2 Tyringe Gemensam M och L

Resultatlista F5/F2 Tyringe Gemensam M och L Resultatlista F5/F2 Tyringe 20100411 Gemensam M och L Resultat i A-vapen Klass 1 1 Arne Johnsson PK Elbogen 27/17 11 2 Thomas Gunnarsson Ramsjö 9/6 7 stdm Resultat i A-vapen Klass 2 1 Roger Lindgren Lilla

Läs mer

1 Mötets öppnande Ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

1 Mötets öppnande Ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna. Svensk Internmedicinsk förenings 46:e årsmöte Onsdag 26 september 2012 Clarion Hotell Gillet, Uppsala Föredragningslista 1 Mötets öppnande Ordförande Jerker Persson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Läs mer

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018

Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 Protokoll fört vid Möjaskärgårdens bredband, ekonomisk förenings ordinarie föreningsstämma, punkterna 1-21 i Möjahallen, Möja den 26 maj 2018 1. Stämmans öppnande Styrelsens ordförande Ulf Westerberg hälsade

Läs mer

Anders Björnsson väljs som ordförande för årsmötet. Christer Flodin väljs som sekreterare för årsmötet.

Anders Björnsson väljs som ordförande för årsmötet. Christer Flodin väljs som sekreterare för årsmötet. Protokoll fört vid årsmöte i Svenska Humanistiska Förbundet Lördagen den 5 mars 2011 kl. 11.00 12.50 Riddarsalen, Riddarhuset, Stockholm Närvarande: se bilaga Ordföranden Anders Björnsson öppnar årsmötesförhandlingarna

Läs mer

Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*.

Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*. Verksamhetsberättelse 2014-2015 Styrelsen för Norrbottens Seglarförbund får härmed avge följande redogörelse för verksamhetsåret 2014-10-01 2015-08-31*. Styrelsen Styrelsen har under året bestått av: Jenny

Läs mer

Ordförande har ordet januari 2011

Ordförande har ordet januari 2011 Ordförande har ordet januari 2011 Styrelsen önskar alla Finnjolleseglare en god fortsättning på nya året! Utsikt över Laxhöla, ja vattnet där vi seglade söndagens Sverige Cup i september Karlstad 2010.

Läs mer

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping.

Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. Protokoll 2015-05-16 1-27 Sidan 1 av 6 Protokoll fört vid Svenska Wachtelhundklubbens ordinarie Fullmäktigemöte 2015-05-16, Öster Malma, Nyköping. 1 Fullmäktigemötets öppnande Klubbens ordförande, Roger

Läs mer

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset.

Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Protokoll Årsmöte Vinslövs RyttarFörening Lördagen den 20 februari i cafeterian Stora Ridhuset. Närvarande: 25 deltagare. 1. Årsmötets öppnande Ordförande Robin Gustavsson hälsade välkommen och öppnade

Läs mer

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM

ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM ÅRSMÖTE DALARÖ KULTUR och FÖRENINGSCENTRUM Protokoll fört vid årsmöte på Tullhuset 2016 04 06 1 Öppnande Mötet öppnades av ordförande Richard Nordgård som hälsar alla välkomna. 2 Fastställande av dagordning

Läs mer

Svensk Flyghistorisk Förening

Svensk Flyghistorisk Förening Svensk Flyghistorisk Förening Protokoll fört vid årsmöte på F 7 Såtenäs 5 april 2014 1. Årsmötets öppnande Årsmötet inleddes med premiärvisning av SFF rekryteringsfilm varefter ordförande öppnade mötet

Läs mer

STADGAR Antagna vid årsmöte den 31 mars 1969, inklusive antagna kompletteringar till och med den 30 mars 2011.

STADGAR Antagna vid årsmöte den 31 mars 1969, inklusive antagna kompletteringar till och med den 30 mars 2011. STADGAR Antagna vid årsmöte den 31 mars 1969, inklusive antagna kompletteringar till och med den 30 mars 2011. 1 Ändamål Stocksunds Båtklubb, som bildades den 17 november 1948, har till ändamål, att för

Läs mer

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007

Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007 Protokoll, sid 1 (5) Protokoll från Jönköpings läns Luftvårdsförbunds ordinarie årsmöte på Peltor AB i Värnamo den 24 april 2007 1. Sammanträdet öppnas Förbundets ordförande Erling Johansson hälsade alla

Läs mer

SIG Securitys stadgar

SIG Securitys stadgar SIG Securitys stadgar Fastställda 2002-10-08. Reviderade 2006-03-16. Reviderade 2008-03-14. Reviderade 2013-04-18. 1 Firma Föreningens benämning skall vara SIG Security. 2 Ändamål SIG Security är en intressegrupp

Läs mer

RESULTATLISTA. den 1 juli 2015 Pro's Prize. Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär.

RESULTATLISTA. den 1 juli 2015 Pro's Prize. Plac Namn Klubb Klass Till par Total Sär. 1 Hagberg / Törnqvist 1-klass -7,8 64,2 HAGBERG, Ove Forsgårdens 1-klass TÖRNQVIST, Magnus Forsgårdens 1-klass 2 Andersson / Olsson 1-klass -7,2 64,8 ANDERSSON, Birgitta I Forsgårdens 1-klass OLSSON, Dennis

Läs mer

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid:

Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: PROTOKOLL FÖRENINGSSTÄMMA 2018-04-20 Ordinarie föreningsstämma Lokal: Roasjö Bygdegård, Svenljunga kommun Datum: Fredagen den 20 april 2018 Tid: 13.30 14.30 Närvarande: Styrelsen Ragnar Nilsson Marks kommun

Läs mer

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009

Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009 Mötesprotokoll Visby Badmintonklubbs årsmöte 2009 Datum: 2009-08-29. Plats: Wisby Rackethall. Närvarande, röstberättigade: Kjell Pettersson, Johan Gate, Anneli Gate Lawergren, Bertil Lawergren, Mattias

Läs mer

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat.

Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. Mötets öppnande Lokalklubbsordförande Stefan Björkman hälsade de närvarande varmt välkomna och förklarade mötet öppnat. 1. Fastställande av röstlängden Efter genomfört upprop fastställde årsmötet röstlängden

Läs mer

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00

Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på. Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Medlemmar i Svalövs Golfklubb kallas till Årsmöte 2014 på Svalövs Golfrestaurang, Torsdagen den 27 mars kl 18:00 Motioner skall vara styrelsen tillhanda senast 2 veckor före Årsmötet. Klubbens verksamhets-

Läs mer