BUDSKAPSPLATTFORM FÖR VARUMÄRKET VÄRMLAND

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BUDSKAPSPLATTFORM FÖR VARUMÄRKET VÄRMLAND"

Transkript

1 BUDSKAPSPLATTFORM FÖR VARUMÄRKET VÄRMLAND

2 VAD ÄR ETT VARUMÄRKE? Ett varumärke är de värden som en produkt, en organisation eller ett företag som helhet, och dess logotyp, förknippas med. Upplevelsen av varumärket finns hos, och bestäms av, mottagaren. VARFÖR BEHÖVER VI ARBETA MED VARUMÄRKET VÄRMLAND? Syftet med varumärkesarbetet är att höja intresset och kunskapen, samtidigt som vi skapar en positiv attityd till Värmland och värmländskt näringsliv. Det gäller både inom länet, i övriga landet samt i Norge, EU och i särskilda fall resten av världen. På sikt vill vi få Värmland att nämnas bland de främsta när det gäller regioner att verka i, att samarbeta med och att flytta till eller stanna i. VAD ÄR EN VARUMÄRKESPLATTFORM? En varumärkesplattform är ett strategiskt styrdokument för att vårda och utveckla ett varumärke. Plattformen ska ge svar på en rad frågor om vad varumärket Värmland ska stå för och hur det ska användas. Varumärkesplattformen sammanfattar varumärkets löfte, position och personlighet. Dokumentet är viktigt för att uppnå kontinuitet i marknadsföringen. Varumärkesplattformen ringar in varumärkets själ och fungerar som ledstjärna när vi marknadsför Värmland. Helt enkelt en grund att stå på i arbetet för att stärka varumärket.

3 BAKGRUND TILL VARUMÄRKESARBETET Region Värmland och Länsstyrelsen i Värmlands län har under flera år genomfört marknadsföringsaktiviteter inom ramen för projektet Värmland låter spännande. Målgruppen har bland annat varit näringslivet i Sverige och syftet med arbetet har varit att göra Värmland mer attraktivt ur ett näringslivsperspektiv. År 2004 gjordes en första mätning av kännedomen och uppfattningen om Värmland och i februari 2008 genomfördes en omfattande uppföljning. Undersökningarna gjordes av marknadsanalysföretaget Attityd i Karlstad ab. Vissa positiva effekter kan märkas, till exempel att fler tycker att Värmland förändrats positivt när det gäller företagsklimat och entreprenörskap. Dock är det främst värmlänningarna själva som tycker så. Av respondenterna har 39 procent uppmärksammat reklam från Värmland, vilket är en relativt hög siffra. När det gäller påståendet att Värmland är spännande tycker 70 procent av värmlänningarna att Värmland är ett av Sveriges tre mest spännande län. Men bara 3 procent av den övriga målgruppen håller med om det. Denna skillnad är ett problem. När de tillfrågade i undersökningen beskriver vad som är positivt i Värmland kretsar svaren mycket kring trevliga och positiva människor, samt den vackra naturen och vatten.

4 VIDAREUTVECKLING AV VÄRMLAND LÅTER SPÄNNANDE Under åren har det gjorts en rad olika aktiviteter inom projektet Värmland låter spännande. Bland annat kampanjen Testa om du är Värmlänning och den omfattande annonskampanjen på temat Världen skulle må gott av lite mera Värmland. För att ta nästa steg och vidareutveckla konceptet Värmland låter spännande genomfördes en workshop i oktober Vid denna workshop medverkade representanter från Region Värmland, Länsstyrelsen, Landstinget, Investera i Värmland, Studentkåren vid Karlstads universitet, Compare, Spenat Reklambyrå samt den värmländska besöksnäringen. Syftet var att ta fram underlag för en vidareutveckling av varumärkesplattformen och förtydliga vilka budskap Värmland bör kommunicera utifrån den eftermätning som gjordes En kommentar som kom fram var att flera upplevde att uttrycket Värmland låter spännande (som skrevs ut bredvid logotypen) i vissa sammanhang kändes begränsande och felaktig. Det visade sig också att det främst var inom turismen som detta budskap haft lättast att vinna gillande. Representanten från Studentkåren trodde inte att studenterna höll med om att Värmland låter spännande. Många väljer att flytta från Värmland efter avslutade studier eftersom de inte får några jobb. Ett annat problem som togs upp var mediabilden av värmlänningen, som inte alltid är så smickrande. När det gäller uttrycket Värmland låter spännande är det kanske mer gångbart att göra saker istället för att säga Show, don t tell. Men vad är det vi ska visa? Vad ska våra berättelser utgå från? Det ska varumärkesplattformen ge svar på.

5 EGENSKAPER FÖRDELAR VÄRDEN PERSONLIGHET VARUMÄRKESLÖFTE VARUMÄRKESHJULET GUIDAR OSS PÅ VÄGEN Genom att arbeta igenom de olika stegen i detta varumärkeshjul lägger vi grunden för varumärket Värmlands personlighet och varumärkeslöfte. Det är viktigt att de ord som beskriver varumärkets personlighet kommer från konkreta egenskaper som varumärket har och står för. Det går inte att bara plocka in ord som vore trevliga att ha. De ord som beskriver varumärkets personlighet måste matchas stegvis mot de olika rubrikerna i varumärkeshjulet. Personlighetsorden utgör sedan grunden för varumärkeslöftet.

6 EGENSKAPER FÖRDELAR VÄRDEN PERSONLIGHET VARUMÄRKESLÖFTE Egenskaperna berättar konkret vad varumärket är. Det som listas under denna rubrik går att ta på, se på eller kan bevisas på annat sätt. Fokus ligger på det som gör Värmland unikt. Varje enskilt ord behöver inte vara unikt, men helheten ska utgöra ett bra underlag för en unik position. VÄRMLANDS EGENSKAPER Vänern, framgångsrika företag, Klarälven, gott om skog, glada, trevliga och klämmiga människor, kultur, sport, gränshandel, nära Norge, sol, skrönor, berättelser, dialekt, många dansband, Karlstad, Arvikafestivalen, kända personer, trav, starkt namn, känt, hockeylän, evenemang, skidor, rally, älgar, universitet.

7 EGENSKAPER FÖRDELAR VÄRDEN PERSONLIGHET VARUMÄRKESLÖFTE Fördelarna är hämtade ur egenskaperna och ska ses utifrån ett mottagarperspektiv. Även fördelarna är konkreta och påvisbara. VÄRMLANDS FÖRDELAR Närhet, kompetens, bra image, matkultur, jakt, service, utbud, jobbmöjligheter, inspiration, attraktivt, kultur, bra handelsutbud, möjligheter, närhet till Oslo, glatt, trevligt, fint väder, underhållande, upplevelser, enkelhet, livskvalitet.

8 EGENSKAPER FÖRDELAR VÄRDEN PERSONLIGHET VARUMÄRKESLÖFTE Värdena är till skillnad från fördelar och egenskaper upplevda av mottagaren. Värdena besvarar frågan hur man känner sig när man använder eller kommer i kontakt med varumärket. VÄRMLANDS VÄRDEN Nöjd, trygg, glad, delaktig, betydelsefull, inspirerad, kunnig, kär, lugn, harmonisk, flexibel, stolt, kompetent, berikad, aktiv, personlig.

9 EGENSKAPER FÖRDELAR VÄRDEN PERSONLIGHET VARUMÄRKESLÖFTE Personlighetsorden ska få mottagaren att känna det som listas under rubriken Värmlands värden. Personligheten är den ton och på det sätt varumärket ska kommuniceras. VÄRMLANDS PERSONLIGHET ÄR: UNDERHÅLLANDE SPÄNNANDE GENUIN PÅHITTIG

10 BESKRIVNING AV PERSONLIGHETSORD

11 UNDERHÅLLANDE Värmland har en stark berättartradition och den ska vi vara stolta över. Ordet underhållande handlar om en stark vilja att kommunicera. Att nå fram och beröra människor på ett trevligt sätt. Att vara underhållande innebär inte att gå omkring och dra vitsar eller vara tramsig. Allt vi gör ska förstås vila på en professionell grund. Men humor, självdistans och omtanke är effektiva verktyg i vår kommunikation. Modernt varumärkesarbete handlar i mångt och mycket om att skapa historier kring sitt varumärke. Det är klart att en underhållande historia har lättare att vinna gillande.

12 SPÄNNANDE Visst finns det mycket i Värmland som är spännande. Inte minst vad gäller naturen och möjligheterna till häftiga vildmarksupplevelser. Ordet spännande handlar också om entreprenörskap, musik, kultur, skrönor och viss mystik. Genom att vara spännande i vår kommunikation kan vi också skapa större intresse och engagemang. Men det räcker inte med att säga att vi är spännande. Vi måste visa det i konkret handling. Något vi ska se upp med är skryt. Att vara skrytsam upplevs sällan som spännande och bidrar inte till att fler blir intresserade av Värmland.

13 GENUIN Det är viktigt att vi strävar efter att vara äkta och trovärdiga i allt vi gör. Genom en genuin och professionell grund kan vi också tillåta oss att vara lättsamma och underhållande där det passar. Med ordet genuin vill vi understryka hur viktigt det är att människor kan lita på oss. Ordet genuin låter kanske lite gammaldags, men det är även ett viktigt ord att ta med sig in i framtiden. Genuin handlar också om att vara personlig och omtänksam. Det speglar den värmländska gästfriheten.

14 PÅHITTIG Det här ordet handlar om klurig värmländsk entreprenörsanda. Idéer, kreativitet och framåtanda. En vilja att skapa och utveckla. Det är förstås lika intressant inom näringslivet som inom kultur, musik och upplevelser av alla de slag. Påhittig handlar också om att vara flexibel och hitta nya vägar. Med påhittighet och framtidstro skapas nya möjligheter. Påhittighet handlar inte om tokiga upptåg och skämt. Idéerna och kreativiteten ska alltid ha ett syfte att bidra till att vi når de vi vill kommunicera med.

15 EGENSKAPER FÖRDELAR VÄRDEN PERSONLIGHET VARUMÄRKESLÖFTE VAD ÄR ETT VARUMÄRKESLÖFTE? Varje varumärke utstrålar och kommunicerar ett inbyggt löfte. Detta löfte beskriver hur varumärket känns och upplevs. Volvo lovar något helt annat än Skoda. Åhléns och NK ger dig förmodligen två helt olika känslor. Precis som Värmland och låt säga Skåne. Varumärkeslöftet fungerar som en intern ledstjärna och är den plattform som kommunikationen utgår ifrån. Det ska inte skrivas ut och användas som en så kallad payoff tillsammans med logotypen (en payoff är detsamma som en slogan). Vad är det då Värmland lovar? Bläddra fram en sida.

16 EN TREVLIGARE UPPLEVELSE

17 VÅRT VARUMÄRKESLÖFTE Det Värmland lovar omvärlden är en trevligare upplevelse. Vårt varumärkeslöfte är brett, positivt och trovärdigt. Vi kan luta oss mot detta löfte i alla sammanhang, oavsett om det handlar om näringsliv, vildmarksupplevelser, kulturarrangemang eller något annat. Och det är långsiktigt. Men är det inte för lättsamt? Förstår verkligen folk att vi är professionella också? Självklart måste vi vara professionella och seriösa i allt vi gör. Produkter och tjänster som inte lever upp till förväntningarna har inte en chans. Man får i alla fall ingen andra chans. Men om produkten, tjänsten och företaget är bra innebär det en trevligare upplevelse för kunden. Den som är kunnig och professionell vågar också vara mer lättsam. Lite trevligare, helt enkelt. En trevligare upplevelse tar också fasta på omtanke och har ett tydligt kundperspektiv. Vi ska inte använda denna formulering tillsammans med logotypen som en slogan. Vårt varumärkeslöfte ska istället fungera som en intern ledstjärna för alla som jobbar med att kommunicera Värmlands varumärke. Vi vill att mottagaren ska uppleva att Värmland erbjuder en trevligare upplevelse. Därför gäller det att visa. Inte bara säga.

18 VÄRMLANDS POSITION: GLATT OCH TREVLIGT Några ord om vår position: Vilken plats ska Värmland ha i människors medvetande? Vad ska andra tycka och tänka om oss? Det är vad vår position handlar om. Den måste vara enkel, kort och tydlig. Positionen måste baseras på något vi kan få acceptans för i målgruppen. I olika undersökningar svarar människor redan idag att de tycker Värmland är trevligt och glatt. Därför är denna position trovärdig och långsiktigt hållbar. Att vara glad och trevlig är inte oseriöst. Det finns naturligtvis många fler saker vi vill att människor ska veta om Värmland och det kan vi fylla på med i olika sammanhang. Men en position innebär att vi gör ett val. Räknar vi upp många olika saker får vi ingen position. Då får vi ett lapptäcke. Vår position bygger också på ett enkelt antagande: om du har två likvärdiga produkter eller tjänster att välja mellan gör du förmodligen helst affärer med de människor som är trevligast. Genom att kombinera professionalism och kunskap med ett lättsamt sätt att vara kan vi stärka varumärket Värmland.

19 OM DU HAR NÅGRA FRÅGOR, KONTAKTA REGION VÄRMLAND, , REGIONVARMLAND.SE ELLER LÄNSSTYRELSEN I VÄRMLANDS LÄN, ,

Varumärkesplattform. Antagen i kommunfullmäktige , 109

Varumärkesplattform. Antagen i kommunfullmäktige , 109 Varumärkesplattform Antagen i kommunfullmäktige 2015-11-23, 109 Om varumärket Kiruna Kiruna kommuns varumärkesplattform är grunden som den interna och externa kommunikationen vilar på. Vårt agerande, vad

Läs mer

Förord. Maria Lönnbark VD

Förord. Maria Lönnbark VD Varumärkesbok Förord I varje möte med omvärlden bygger vi tillsammans bilden av Folktandvården Gävleborg. För att vi ska kunna skapa en tydlig och attraktiv bild finns en varumärkesplattform som ger oss

Läs mer

Varumärkesstrategi för Region Blekinge

Varumärkesstrategi för Region Blekinge Varumärkesstrategi för Region Blekinge Innehåll Sida 1. Inledning...2 2. Varumärkesplattform... 4 3. Logotyp... 6 4. Varumärkeshierarki...7 5. Samarbeten... 9 6. Uppföljning...11 1 1. Inledning Den 1 januari

Läs mer

INLEDNING. Stefan Bengtsson Rektor Malmö högskola

INLEDNING. Stefan Bengtsson Rektor Malmö högskola VARUMÄRKESPLATTFORM INLEDNING För att upplevas som en tydlig och relevant aktör behöver Malmö högskola bedriva ett kontinuerligt och målmedvetet varumärkesarbete. Vår verksamhet finansieras till stor del

Läs mer

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000 Antagen av kommunfullmäktige i januari 2008. Bygger vidare på kommunfullmäktiges utvecklingsprogram från 1998. VISION FÖR KARLSTADS KOMMUN Karlstads kommun, 651 84 Karlstad LIVSKVALITET KARLSTAD 100 000

Läs mer

Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp

Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp Delar av Nacka vatten och avfalls varumärkesplattform och logotyp Följande delar ingår Underlaget: - Varumärke - Identitet - Drivkraft - Personlighet - Vision - Varumärkeslöfte - Logotyp Nacka vatten och

Läs mer

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg

Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Förslag till varumärkesplattform för platsvarumärket Trelleborg Vad är varumärket Trelleborg? Enkelt uttryckt så är varumärket inget annat än de föreställningar, känslor, tankar, associationer, erfarenheter

Läs mer

Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala

Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala KOMMUNLEDNINGSKONTORET Handläggare Florell Kristian Näsström Yvonne Palmquist Teresa Datum 2016-03-23 Diarienummer KSN-2016-0374 Kommunstyrelsen Reviderad varumärkesplattform för varumärket Uppsala Förslag

Läs mer

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst

Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Fördrink, någon? Introduktion till hur vi jobbar på Åkestam.Holst Vadå hur vi jobbar? Som reklambyrå och inte minst reklambyråkund rör man sig i en värld där en spade inte alltid är en spade. Där ord som

Läs mer

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se

Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall. nackavattenavfall.se Varumärkesplattform Nacka vatten och avfall nackavattenavfall.se Varumärket Nacka vatten och avfall att bygga och utveckla ett starkt och framgångsrikt varumärke är ett kontinuerligt arbete som kräver

Läs mer

Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun

Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun Varumärkesplattform för Mariestad och Mariestads kommun 1 Att bygga ett starkt varumärke Att bygga ett starkt varumärke kräver inte enbart en bra produkt eller tjänst. Att bygga ett starkt varumärke kräver

Läs mer

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun

Kommunikationsstrategi för Tibro kommun Kommunikationsstrategi för Tibro kommun 1. Bakgrund, grundläggande begrepp 1.1 Vision Tibro 2017 Tibro kommun har tagit fram en framtidsvision, Vision Tibro 2017, samt ett antal program och aktiviteter

Läs mer

ny vision för åmåls kommun

ny vision för åmåls kommun ny vision för åmåls kommun Introduktion och bakgrund Vårt förslag till vision för Åmåls kommun baseras på ett gediget grundarbete. Vi har tagit del av undersökningar och rapporter, medverkat vid möten,

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun 1 (5) Kommunledningskontoret 2012-11-13 Dnr Ks Catarina Thuning Kommunstyrelsen Kommunikationspolicy för Linköpings kommun FÖRSLAG TILL KOMMUNSTYRELSENS BESLUT Kommunstyrelsen tillstyrker kommunledningskontorets

Läs mer

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB

Det handlar om dig. Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Att jobba på Sto Det handlar om dig Björn Täljsten vd, Sto Scandinavia AB Som medarbetare på Sto är det i grunden dig och dina kollegor det handlar om. Utan att förringa vår fina produktportfölj, är det

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR HAPARANDA STAD OCH PLATSVARUMÄRKET HAPARANDATORNIO

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR HAPARANDA STAD OCH PLATSVARUMÄRKET HAPARANDATORNIO 1 VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR HAPARANDA STAD OCH PLATSVARUMÄRKET HAPARANDATORNIO 2 Den här varumärkesplattformen för Haparanda stad och platsvarumärket HaparandaTornio är ett styrdokument som ska bidra till

Läs mer

falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige

falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige falun.se/ Kommunikationsplattform Antagen av kommunfullmäktige 150507 Om kommunikationsplattformen I dag har alla ett varumärke företag, personer, organisationer och så även kommuner. För att bygga ett

Läs mer

Steven Kautzky Andersson Om vår interna varumärkesskola. Kommunikations- och varumärkesstrateg 2014-11-25

Steven Kautzky Andersson Om vår interna varumärkesskola. Kommunikations- och varumärkesstrateg 2014-11-25 Steven Kautzky Andersson Om vår interna varumärkesskola Kommunikations- och varumärkesstrateg 2014-11-25 About making a dream into reality Goda utsikter för ett livskraftigt Gävleborg Några interna vanligt

Läs mer

Varumärket Kinda. Nära i Kinda - A different Kinda life. Kommunfullmäktige 97 20140929. Kommunfullmäktige 97 20140929-1

Varumärket Kinda. Nära i Kinda - A different Kinda life. Kommunfullmäktige 97 20140929. Kommunfullmäktige 97 20140929-1 Varumärket Kinda Kommunfullmäktige 97 20140929 Nära i Kinda - A different Kinda life Kommunfullmäktige 97 20140929-1 Inledning Vi vill att Kinda kommun ska vara en attraktiv kommun för medarbetare, kommuninvånare,

Läs mer

Varumärkesplattform. Huddinge kommun Varumärkesplattform. Huddinge kommun. Kommunikationsavdelningen

Varumärkesplattform. Huddinge kommun Varumärkesplattform. Huddinge kommun. Kommunikationsavdelningen Varumärkesplattform Huddinge kommun Varumärkesplattform Huddinge kommun Kommunikationsavdelningen ANTAGEN AV KOMMUNFULLMÄKTIGE 2012 Varumärkesplattform Huddinge kommun Kommunikationsavdelningen och Huddinge

Läs mer

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster

14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster 14 kommuner ¼ av Sverige Folkbiblioteken: 38 bibliotek 7 bokbussar 2 webbtjänster Varför marknadsföring? Nätverksarbete med bibliotekscheferna 2005: Vilken är den viktigaste utvecklingsfrågan för biblioteket?

Läs mer

Förord. Lars Arvidsson Kommunchef Mariestads kommun

Förord. Lars Arvidsson Kommunchef Mariestads kommun Varumärkesplattform Förord I varje möte med omvärlden bygger vi bilden av Mariestads kommun och vi gör det tillsammans. För att vi ska lyckas med att skapa en tydlig och attraktiv bild finns denna varumärkesplattform.

Läs mer

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet

Grästorps kommun Kommunförvaltningen Allmän verksamhet Projektet Varumärket Grästorp Bakgrund s verksamhetsmål för 2013 är att förbättra profileringen av Grästorp. För att skapa förutsättningar för en framgångsrik marknadsföring krävs att alla som finns och

Läs mer

Greppa Näringen - Varumärkesplattform september 2009

Greppa Näringen - Varumärkesplattform september 2009 - Varumärkesplattform september 2009 Inledning Varumärken Alla varumärken är upplevelser, dvs. de upplevs i människors sinnen. Löfte Särskiljande Upplevelser Ett varumärke är också en garant - ett löfte

Läs mer

Hagforsstrategin den korta versionen

Hagforsstrategin den korta versionen Tillsammans skapar vi en attraktiv kommun Hagforsstrategin 2017-2027 den korta versionen Vill du ta del av fullversionen av Hagforsstrategin? Den hittar du på hagforsstrategin.se och hagfors.se Mitt liv

Läs mer

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun

Projektet Varumärket Grästorp. Grästorps kommun Projektet Varumärket Grästorp Målet är att öka profileringen av Grästorp. Det första steget är att ta fram Grästorps varumärke. Den första etappen efter projektstart är en nulägesanalys Den andra etappen

Läs mer

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version

Evenemangstrategi för Region Skåne. Sammanfattad förkortad version Evenemangstrategi för Region Skåne Sammanfattad förkortad version Bakgrund Evenemang är en viktig del av Region Skånes varumärke. Målsättningen att vara en attraktiv och innovativ region kombineras med

Läs mer

KONCEPTET VI ÄR VARBERG

KONCEPTET VI ÄR VARBERG KONCEPTET VI ÄR VARBERG DET BÖRJADE MED EN SIFFRA När mätningar av företagsklimatet gav Varberg en låg siffra 2016, började representanter från kommunen och näringslivet ses regelbundet i så kallade näringslivsdialoger.

Läs mer

LIVLIG GLADARE DAGAR VARMT VÄLKOMMEN LITE VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR KARLSTADS KOMMUN OCH PLATSVARUMÄRKET KARLSTAD VARUMÄRKESPLATTFORM 1

LIVLIG GLADARE DAGAR VARMT VÄLKOMMEN LITE VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR KARLSTADS KOMMUN OCH PLATSVARUMÄRKET KARLSTAD VARUMÄRKESPLATTFORM 1 SOL VÄNLIG DRIFTIG VARUMÄRKESPLATTFORM 1 LIVLIG VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR KARLSTADS KOMMUN OCH PLATSVARUMÄRKET KARLSTAD LITE GLADARE DAGAR VARMT VÄLKOMMEN 2 VARUMÄRKESPLATTFORM VARUMÄRKESPLATTFORM 3 INNEHÅLL

Läs mer

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång

Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Ditt professionella rykte är din främsta tillgång Namn: Erik Fors-Andrée Ditt professionella rykte Erik är en driven visionär, inspirerande ledare och genomförare som med sitt brinnande engagemang får

Läs mer

Svensk Friidrott Vår nya varumärkesplattform

Svensk Friidrott Vår nya varumärkesplattform Svensk Friidrott Vår nya varumärkesplattform 1 2 Svensk Friidrott Varumärkesplattform 2014 Bakgrund Svenska Friidrottsförbundet bestämde sig för att utveckla varumärkesplattformen för Svensk Friidrott.

Läs mer

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun

Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun sid 1 (7) Kommunikationspolicy för koncernen Karlstads kommun Postadress: Kommunledningskontoret, informationsenheten, 651 84 Karlstad Besöksadress: Drottninggatan 32 karlstad.se Tel: 054-540 00 00 E-post:

Läs mer

Nu är det dags att vända blad. Lite inspiration för dig som ska hjälpa till att förändra bibliotekets varumärke.

Nu är det dags att vända blad. Lite inspiration för dig som ska hjälpa till att förändra bibliotekets varumärke. Nu är det dags att vända blad. Lite inspiration för dig som ska hjälpa till att förändra bibliotekets varumärke. 2 Vi är kända, men kunskapen om oss måste bli bättre. Kännedomen om biblioteken är mycket

Läs mer

Platsvarumärket Mora

Platsvarumärket Mora Platsvarumärket Mora Säg Mora och de allra flesta får positiva känslor, oavsett om de redan bor i Mora eller inte. De positiva känslorna kommer från erfarenheter, upplevelser och berättelser. Tillsammans

Läs mer

Tillsammans är vi Eductus

Tillsammans är vi Eductus Tillsammans är vi Eductus Du är Eductus I varje möte med omvärlden bygger vi bilden av Eductus och vi gör det tillsammans. För att vi ska lyckas kommunicera en enhetlig, tydlig och attraktiv bild är det

Läs mer

Örebro Kommunikationsplattform. Version 1.2 2015-10-01

Örebro Kommunikationsplattform. Version 1.2 2015-10-01 Örebro Kommunikationsplattform Version 1.2 2015-10-01 Innehåll Inledning................................... 3 Målet med vår marknadsföring....................... 4 Våra kärnvärden...............................

Läs mer

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun

Kommunikationspolicy för Linköpings kommun Kommunikationspolicy för Linköpings Dokumenttyp: Policy Antaget av: Kommunfullmäktige 2017-01-24, 7 Status: Gällande Giltighetstid: Tillsvidare Linköpings linkoping.se Diarienummer: KS 2016-674 Dokumentansvarig:

Läs mer

Bilden av Älvkarleby. - en varumärkesplattform

Bilden av Älvkarleby. - en varumärkesplattform Bilden av Älvkarleby - en varumärkesplattform Antagen av: Kommunfullmäktige, 2018 04 25 Senast reviderad: ÄKF-nummer: Handläggare/författare: Martin Andaloussi, Näringsliv, arbetsmarknad och integrationschef

Läs mer

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg

VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS. Vilka vi är och vart vi är på väg VARUMÄRKET HÖGSKOLAN I BORÅS Vilka vi är och vart vi är på väg Inledning INLEDNING Denna skrift beskriver Högskolan i Borås vision, mission och kärnvärden. Syftet är att skapa en ökad samsyn om vad Högskolan

Läs mer

INTRODUKTION. Välkommen att bidra till Östersundspulsen!

INTRODUKTION. Välkommen att bidra till Östersundspulsen! ÖSTERSUNDSPULSEN INTRODUKTION Vi är många som på olika sätt vill attrahera människor och nya företag till Östersund. Den här handboken är ett stöd för oss i det arbetet genom att den fungerar som vägledning

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Projekt: Varumärket Sunne Skapat av: Per Ekman, Tendensor AB Datum: 26 oktober Beskrivning: Slutrapport med varumärkesplattform

Projekt: Varumärket Sunne Skapat av: Per Ekman, Tendensor AB Datum: 26 oktober Beskrivning: Slutrapport med varumärkesplattform Varumärket Sunne Projekt: Varumärket Sunne Skapat av: Per Ekman, Tendensor AB Datum: 26 oktober Beskrivning: Slutrapport med varumärkesplattform Tendensor AB Adress: Gröndalsvägen 19b, 392 36 Kalmar Tel:

Läs mer

En trevligare upplevelse

En trevligare upplevelse En trevligare upplevelse Kännedom och attitydmätning om Värmland En undersökning genomförd av Attityd i Karlstad AB 9-1 Sammanfattning Bakgrund Region Värmland och Länsstyrelsen Värmland driver tillsammans

Läs mer

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se

Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013. www.ljk.se Du och ditt personliga varumärke LJK loredana jelmini kommunikation Malmö 7 oktober 2013 Loredana Jelmini loredana@ljk.se Utbildning Strategi Coachning Vad är ett varumärke? http://www.youtube.com/watch?v=ki6blg567i4

Läs mer

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8

Innehåll. Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Innehåll Kommunikationspolicy 4 Grundläggande värderingar för anställda i Lunds kommun 8 Varumärkesstrategi 10 Lunds kommun som ett gemensamt varumärke 13 Lund idéernas stad 13 Kommunen som en del av staden

Läs mer

Brand Audit. Hur mår varumärket Gävle?

Brand Audit. Hur mår varumärket Gävle? Brand Audit Hur mår varumärket Gävle? Metod & urval Webbenkät 8 Gävlebor Boendeort 6 x 1 Närområdet Besöksort 6 x 1 Närområdet Metod & urval Telefonintervjuer 1 Gävle kommun Företag 1 Närområdet Närområdet

Läs mer

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll

Riktlinjer för strategisk kommunikation. Innehåll STYRDOKUMENT RIKTLINJE 2018-03-28 DNR: 2018-000063 Antagen av kommunstyrelsen den 13 mars 2018. Gäller från och med den 14 mars 2018 tills vidare. Riktlinjer för strategisk kommunikation Innehåll Inledning...

Läs mer

Övningar kommunikationsplattformen

Övningar kommunikationsplattformen Övningar kommunikationsplattformen Hisspitchen att prata om Scouterna på ett enhetligt sätt Hur visar vi bäst att Scouterna är aktiva, engagerande och äkta? Väcker du/vi associationer till spänning, gemenskap

Läs mer

Attraktions- och rekryteringsutmaningar är vi inte ensamma om.. Hur kan vi behålla talangerna?

Attraktions- och rekryteringsutmaningar är vi inte ensamma om.. Hur kan vi behålla talangerna? Attraktions- och rekryteringsutmaningar är vi inte ensamma om.. Hur kan vi behålla talangerna? VÄRMLANDS STYRKOR Välkomnande och öppet Skogen Berättartraditionen Karlstad Internationellt näringsliv Länken

Läs mer

Kommunikationsstrategi för samverkan och externa relationer vid GIH

Kommunikationsstrategi för samverkan och externa relationer vid GIH STRATEGI Datum: 2017-01-30 Diarienummer: GIH 2016/600 Författare: Louise Ekström Karin Larsén Beslutat av: Högskolestyrelsen Beslutsdatum: 2017-02-17 Giltighetstid: februari 2017 - juni 2018 1(6) Kommunikationsstrategi

Läs mer

VARUMÄRKET UDDEVALLA

VARUMÄRKET UDDEVALLA VARUMÄRKET UDDEVALLA 2 VARUMÄRKET UDDEVALLA LÖFTET TILL OSS SJÄLVA OCH ANDRA Uddevallas varumärke är allt det som förknippas med namnet Uddevalla - bilder, känslor och associationer. Varumärket är ett

Läs mer

Är Värmland mer spännande?

Är Värmland mer spännande? Är Värmland mer spännande? - eftermätning Uppfattningar om Värmland Attityd i Karlstad AB Sammanfattning Region Värmland och länsstyrelsen i Värmland har under ett antal år genomfört marknadsaktiviteter

Läs mer

Varumärkesplattform Arbetsnamn: Nya Badhuset

Varumärkesplattform Arbetsnamn: Nya Badhuset Varumärkesplattform Arbetsnamn: Nya Badhuset Varumärkesplattform Varumärkesplattformen är ett strategiskt styrdokument som innehåller verksamhetens positionering, varumärkeslöfte, identitet och kärnvärden.

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM MORA

VARUMÄRKESPLATTFORM MORA ARBETSMATERIAL VARUMÄRKESPLATTFORM MORA 1 Inledning Säg Mora och de allra flesta får positiva känslor, oavsett om de redan bor i Mora eller inte. De positiva känslorna kommer av egna och andras erfarenheter,

Läs mer

Marknadsplan Sunne kommun

Marknadsplan Sunne kommun Marknadsplan 2015-2020 Sunne kommun Humlan flyger ändå! Humlans symbolik: trotsar förutfattade meningar. Humlans gåva är att allt är möjligt. Sätter inte upp några begränsningar. Utgångspunkten för marknadsplanen

Läs mer

Vår varumärkesstrategi

Vår varumärkesstrategi Vår varumärkesstrategi En fördjupning i den varumärkesutveckling som ligger till grund för vår gemensamma identitet. 02 välkommen! Det här är en fördjupning i hur arbetet med att ta fram en ny identitet

Läs mer

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig.

Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Kom med! Vi har en uppgift som passar dig. Som vuxen och ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i Scoutkåren prioriteras högt. Med studier

Läs mer

Gällivare kommun. Kommunikationsplan Utvecklingsenheten

Gällivare kommun. Kommunikationsplan Utvecklingsenheten Gällivare kommun Kommunikationsplan 2011-2013 Utvecklingsenheten 1 Innehåll 1 Bakgrund... 2 2 Syfte och mål... 2 3 Intressenter... 3 3.1 Kommunikation med näringslivet... 3 3.2 Kommunikation med besökare...

Läs mer

Linköpings kommun linkoping.se. Vi är Linköping. Vår stad i själ och hjärta

Linköpings kommun linkoping.se. Vi är Linköping. Vår stad i själ och hjärta Linköpings kommun linkoping.se Vi är Linköping Vår stad i själ och hjärta Med nytänkande och engagemang skapar vi miljöer där människor trivs, utvecklas och förverkligar sina idéer. Vårt Linköping Linköping

Läs mer

I Mellerud finns cirka 9 000 invånare och 800 företag. Näringslivsplanen är framtagen för att bidra till ett bra företagsklimat i kommunen.

I Mellerud finns cirka 9 000 invånare och 800 företag. Näringslivsplanen är framtagen för att bidra till ett bra företagsklimat i kommunen. 1 Näringslivsplan för Melleruds Kommun 2015-2018 I Mellerud finns cirka 9 000 invånare och 800 företag. Näringslivsplanen är framtagen för att bidra till ett bra företagsklimat i kommunen. Syfte och mål

Läs mer

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD

VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD VARUMÄRKESPLATTFORM FÖR MÖLNDALS STAD Vi har skapat varumärkesplattformen tillsammans Vi började med att fråga 1000 Mölndalsbor hur de uppfattar Mölndal som plats och Mölndals stad idag. Svaren visar att

Läs mer

Handbok i marknadsföring till Besöksnäringsstrategin

Handbok i marknadsföring till Besöksnäringsstrategin Bilaga 2 Handbok i marknadsföring till Besöksnäringsstrategin Definitioner: Turism omfattar människors aktiviteter när de reser till och vistas på platser utanför sin vanliga omgivning för kortare tid

Läs mer

VISION 2020 FÖR ÅMÅLS KOMMUN ANTAGEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE 12.10.31

VISION 2020 FÖR ÅMÅLS KOMMUN ANTAGEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE 12.10.31 VISION 2020 FÖR ÅMÅLS KOMMUN ANTAGEN I KOMMUNFULLMÄKTIGE 12.10.31 VÄLKOMMEN TILL VISION 2020 FÖR ÅMÅLS KOMMUN: SVERIGES MEST GÄSTVÄNLIGA STAD. En vision kan beskrivas som ett önskat framtida tillstånd.

Läs mer

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång.

Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Våra värderingar Våra kunniga och kompetenta medarbetare skapar och möjliggör vår framgång. Vi vill att de ska fortsätta se oss som sin framtida arbetsgivare. Vi vill också att vårt varumärke ska locka

Läs mer

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT

Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Det här är vi! EN BOK OM VAD VI TYCKER ÄR VIKTIGT Vi är samma lag Vi levererar minnen Ledande branschkunskap Våga sticka ut Ingen kund är den andra lik Glöd Vi är alla stolta ambassadörer Utstråla glädje

Läs mer

Medlemsdirektiv till UVP:s styrelse, utgåva 2012-03-23. Medlemsdirektiv. Upplands Väsby Promotion. Utgåva 2012-03-23

Medlemsdirektiv till UVP:s styrelse, utgåva 2012-03-23. Medlemsdirektiv. Upplands Väsby Promotion. Utgåva 2012-03-23 Medlemsdirektiv Upplands Väsby Promotion Utgåva 2012-03-23 Detta är ett Medlemsdirektiv till UVP:s styrelse. Det ska ses som ett komplement till stadgarna Den finns i en sammanfattande del och en mera

Läs mer

Kommunikativ plattform

Kommunikativ plattform 2007-04-05 Kommunikativ plattform Teknikcollege Målgrupp: Studerande 1 Bakgrund Teknikcollege är ett koncept initierat för att möta framtidens kompetensbehov. Det är teknikutbildningar på gymnasial och

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020

SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 SÅ FÅR VI TURISMEN I SKÅNE ATT VÄXA! STRATEGISK PLAN FÖR TURISM- OCH BESÖKSNÄRINGEN I SKÅNE ÅR 2020 Under hösten 2011 inledde Tourism in Skåne ett omfattande arbete med att samla politiker och besöksnäring

Läs mer

Personalpolicy. för Karlsborgs kommun

Personalpolicy. för Karlsborgs kommun Personalpolicy för Karlsborgs kommun Till dig som arbetar i Karlsborgs kommun... I din hand har du Karlsborgs kommuns personalpolicy. Den ska stödja en önskad utveckling av kommunen som attraktiv arbetsgivare.

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun!

Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vision 2025 Tillsammans skapar vi det goda livet för invånarna i Skara kommun! Vår uppgift som kommun är att skapa förutsättningar för våra invånare att vara nöjda med att leva och bo i Skara. I Skara

Läs mer

Sponsring. konkreta tips och råd. Magnus Berglund 1 september 2017

Sponsring. konkreta tips och råd. Magnus Berglund 1 september 2017 Sponsring Teori, inspiration och konkreta tips och råd. Magnus Berglund 1 september 2017 Om sponsring Sponsring är associationsmarknadsföring; en affärsmässig metod för kommunikation, marknadsföring och

Läs mer

En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är.

En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är. En bok om hur vi tillsammans ska få fler i vår omvärld att upptäcka hur fantastiska Sveriges nationalparker är. Vår gemensamma identitet Varumärken har personligheter, precis som människor. Vi står för

Läs mer

Kraftsamling Vetlanda. Om vårt platsvarumärke.

Kraftsamling Vetlanda. Om vårt platsvarumärke. Kraftsamling Vetlanda Om vårt platsvarumärke. Bandy och speedway i elitklass. Lena Ph. För många är detta bilden av Vetlanda. Det är bra, men ger inte en rättvis bild. Det finns mycket mer att lyfta fram

Läs mer

Karlshamns varumärke. Analys och process

Karlshamns varumärke. Analys och process Karlshamns varumärke Analys och process Vi är Karlshamn. Varför satsa på ett varumärkesarbete? - Förankring ger kraft - Underlätta kommunikationen - Hålla ihop bilden av Karlshamn - Fokus på rätt målgrupper

Läs mer

Ett Södra Ett varumärke

Ett Södra Ett varumärke Ett Södra Ett varumärke Den här presentationen förklarar arbetet med Södras varumärke per mars 2015 och visar den nya visuella identiteten. För frågor kring varumärket kontakta Annica Gerentz För frågor

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans?

Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Äventyrskväll hos Scouterna är skoj, ska vi gå tillsammans? Det finns många spännande aktiviteter som scouterna kan bjuda in sina kompisar till. Att följas till scoutmötet känns kul och tryggt. Att ha

Läs mer

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på

Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på Varumärkesbok Den svenska spelmarknaden hårdnar och att positionera sitt varumärke i konsumenternas medvetande blir allt viktigare för att etablera sig på marknaden. Vi är MooreGames Tanken kring MooreGames

Läs mer

Bilaga 1 Beslutsförslag Policy för Region Skånes varumärken

Bilaga 1 Beslutsförslag Policy för Region Skånes varumärken Bilaga 1 Beslutsförslag 2012-09-06 Policy för Region Skånes varumärken 1 1. Region Skåne som modermärke I dokumentets första del presenteras resultatet av arbetet att definiera Region Skånes identitet

Läs mer

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM

ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM ÖREBRO FÄLTRITTKLUBBS VARUMÄRKESPLATTFORM version 1.0 2018-05-06 INNEHÅLL INLEDNING 3 VÄRDEGRUND 4 MÅL 5 BUDSKAP 6 KOMMUNIKATIONSKANALER 7 HUR 8 UTVÄRDERING OCH AVSLUT 9 INLEDNING Örebro Fältrittklubb

Läs mer

1 5 3 3 4 Lugn Närhet

1 5 3 3 4 Lugn Närhet Grupp Kunskap Drivkraft Lugn Mångfald Byt ut Lägg till 1 5 3 3 4 Lugn Närhet Övriga kommentarer: Utvecka ordet mångfald. Drivkraft Inspiritation 2 6 6 3 2 Lugn Öppenhet Mångfald Internationellt Trivsel

Läs mer

ARBETSGIVAR- VARUMÄRKE

ARBETSGIVAR- VARUMÄRKE ARBETSGIVAR- VARUMÄRKE 1 ARBETSGIVARVARUMÄRKE Kommunikation för att attrahera, rekrytera, utveckla och behålla duktiga medarbetare. Ska betona de unika fördelarna med arbetsplatsen och en kultur som målgruppen

Läs mer

Sammanställning av åsikter November 2015 Anette Christoffersson, Strategiska enheten, Kommunledningskontoret

Sammanställning av åsikter November 2015 Anette Christoffersson, Strategiska enheten, Kommunledningskontoret Sammanställning av åsikter November 2015 Anette Christoffersson, Strategiska enheten, Kommunledningskontoret Bakgrund Kommunfullmäktige har antagit ett strategiskt område; Barn och unga vår framtid. Utifrån

Läs mer

Hur viktigt är ditt varumärke?

Hur viktigt är ditt varumärke? Hur viktigt är ditt varumärke? Bygger du ditt varumärke för att du ska få göra fler och bättre affärer? Då är ett varumärkesskydd en klok investering. Skyddar dina idéer Ditt varumärke är inte vad du säger

Läs mer

Varumärkesplattform. Luleå kommun

Varumärkesplattform. Luleå kommun Varumärkesplattform Luleå kommun 1 Dokumenttyp: Regeldokument Dokumentnamn: Varumärkesplattform Fastställd: 2013-10-28 Giltighetstid: Löpande Dokumentansvarig: Kommunikationschef Senast reviderad: Beslutsinstans:

Läs mer

Borgås samarbetsbok för turism

Borgås samarbetsbok för turism Borgås samarbetsbok för turism Om det var jag som valde Borgå eller Borgå som valde mig har egentligen ingen betydelse. Här lever jag min dröm, för jag känner igen mig i stadens gamla gränder. Jag förälskar

Läs mer

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet

Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista för utveckling av näringslivsklimatet Aktivitetslista Under våren 2017 har Gislaveds kommun genom intervjuer och en workshop genomfört en dialog med näringslivet. Syftet har varit att hitta

Läs mer

Mittuniversitetets studentrekryteringsarbete

Mittuniversitetets studentrekryteringsarbete s studentrekryteringsarbete Vi jobbar på kommunikationsavdelningen med studentrekryteringen Marlene Jonsson Samordnare Områdeskommunikatör Lena Ernerfeldt Burman Digital kommunikation Områdeskommunikatör

Läs mer

Varumärket Linnéuniversitetet

Varumärket Linnéuniversitetet Varumärket Linnéuniversitetet Varumärket uppfattningen om Linnéuniversitetet Alla bilder, föreställningar, känslor, tankar, associationer och värderingar som dyker upp i människors huvuden när de ser eller

Läs mer

Introduktion Sociala medier

Introduktion Sociala medier Introduktion Sociala medier Webinar CAPS 23 jan 2019 Kompetensområde: Digital Marknadsföring BAS MEDIUM AVANCERAD MASTERCLASS (fristående tillfällen) Digital marknadsföring Målgrupp: Marknadsförare och

Läs mer

ATT BYGGA FÖRTROENDE

ATT BYGGA FÖRTROENDE ATT BYGGA FÖRTROENDE Vissa saker är svårare att skapa än andra, även för oss specialister. I byggindustrin är ett starkt förtroende en av de allra svåraste sakerna att bygga upp. Det kräver en ärlighet,

Läs mer

VARUMÄRKES - & KOMMUNIKATIONSPLATTFORM. Bakgrunden till Överkalix kommuns gamla grafiska profil och platsvarumärket I hjärtat av Norrbotten

VARUMÄRKES - & KOMMUNIKATIONSPLATTFORM. Bakgrunden till Överkalix kommuns gamla grafiska profil och platsvarumärket I hjärtat av Norrbotten VARUMÄRKES - & KOMMUNIKATIONSPLATTFORM Bakgrunden till Överkalix kommuns gamla grafiska profil och platsvarumärket I hjärtat av Norrbotten Innehållsförteckning 1. Om varumärket Överkalix 1.1 Varumärkets

Läs mer

En bok om oss. För dig.

En bok om oss. För dig. En bok om oss. För dig. innehåll A Vad hälsokraft är hur vi förmedlar hälsokraft vårt grafiska uttryck Vad hälsokraft är Hälsokraft är så mycket mer än ett varumärke. Hälsokraft är alla som tar del av

Läs mer

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång!

Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Gillar du att vara ute i skogen, häng med när vi vandrar nästa gång! Som ung vuxen verkar tiden inte riktigt räcka till. Men med en tydlig och anpassad fråga kan ett engagemang i scoutkåren prioriteras

Läs mer

Kommunikationsstrategi. Version 17 Beslutad i KS

Kommunikationsstrategi. Version 17 Beslutad i KS Kommunikationsstrategi 2017 2020 Version 17 Beslutad i KS Krokoms kommuns styrdokument STRATEGI avgörande vägval för att nå målen PROGRAM verksamheter och metoder i riktning mot målen PLAN aktiviteter,

Läs mer

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012

Regional kulturpolitik - Värmland. Karlstad 5 mars 2012 Regional kulturpolitik - Värmland Karlstad 5 mars 2012 Region Värmland Ett regionalt kommunförbund för regional utveckling, tillväxtfrågor samt kultur och folkbildning i Värmland. Huvudmän är Värmlands

Läs mer

Att marknadsföra bibliotekens tjänster

Att marknadsföra bibliotekens tjänster Att marknadsföra bibliotekens tjänster Innan ni påbörjar planeringen av olika marknadsföringsaktiviteter så bör ni fundera igenom några grundläggande saker: resurser som ni har att tillgå, era viktigaste

Läs mer

Den snabba guiden till Värmlandsstrategin

Den snabba guiden till Värmlandsstrategin Den snabba guiden till Värmlandsstrategin 2014 2020 En strategi för hela Värmland Kontakter på Region Värmland: Madeleine Norum, processledare, 054-701 11 20 madeleine.norum@regionvarmland.se Bo-Josef

Läs mer