Studiearbeten. Webbdesign DTR poäng. Version 1.02

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Studiearbeten. Webbdesign DTR1210 100 poäng. Version 1.02"

Transkript

1 Studiearbeten Webbdesign DTR poäng Version 1.02

2 Studiearbete P.1 Analysera webbplatser ur användarperspektiv Mål: Att du funderar på problem och förbättringar av befintliga webbplatser ur användarperspektiv. Du ska naturligtvis även ta med sådant som du anser vara bra. Dessa funderingar kommer förhoppningsvis vara till hjälp när du längre fram i kursen ska göra en egen webbplats, projektarbetet. Uppgift: Välj tre webbplatser från listan nedan att analysera. Du ska dessutom ge förslag på förbättringar ifall du tycker att något inte är riktigt bra på webbplatsen. Skriv ett dokument på några sidor och skicka in det via skriptet med länken Insändningsuppgifter på högra/navigationssidan på sidan över dina kurser på CFL. Krav på analysen: Vilken målgrupp verkar det som att webbplatsen vill nå? Är navigeringen intuitiv på webbplatsen? Konsekvent? Är det enkelt att förstå var man hittar information? Vad får man för helhetsbild? Varför har man gjort denna webbplats tror du? Är det tydligt hur man ska ta kontakt med personerna/företaget bakom webbplatsen? Erbjuds du något som besökare? Ifall bilder finns med, tillför de något? Är webbplatsen tungladdad? Skiljer sig utseendet ifall man använder olika webbläsare? (Testa att använda både Netscape och Explorer, gärna olika versioner) Hur ser sidan ut i olika skärmupplösningar? Är det något annat som du tycker är värt att kommentera så gör det. Lista över webbplatser: basun.sunet.se linux.com

3 Studiearbete DW.1 En första webbplats Mål: Att du lär dej grundläggande kommandon i Dreamweaver, webbplatshantering mm. Uppgift: Göra en webbsida där du lägger in bild/bilder på dej själv och berättar vem du är. Se uppgiften som att du ska presentera dej själv för din lärare och de andra kursdeltagarna. Ladda upp ditt arbete till t ex något av de föreslagna webbhotellen som är gratis, se nedan. Skriv ett textdokument där du anger adressen till din webbplats ute på Internet. Spara dokumentet någonstans i din webbplats, förslagsvis i roten. (Anledningen till att adressen ska vara med är att din lärare ska kunna se din webbplats där den ligger ute på nätet.) Packa hela din webbplats med ett packningsprogram, t ex Winzip, så att alla dokument hamnar i en komprimerad fil. Skicka sedan in den packade filen via skriptet med länken Insändningsuppgifter på högra/navigationssidan på sidan över dina kurser på CFL. Krav på studiearbetet: Du ska inom din webbplats ha tre olika sidor som är länkade till varandra. Du ska ha med en mailadress. Länkar, såväl interna som externa. Ha med (minst) en vågrät linje. Du ska använda olika textformateringar, t ex fet/kursiv stil, olika typsnitt, färger, rubriker mm. Du ska använda alternativtext till bilderna samt även justera läget på dem, t ex centrera. Minst en bild ska vara en länk. Sidorna ska ha titlar. Bilder ska ligga i en egen mapp. Du ska ladda upp studiearbetet till webbhotellet, gärna via Dreamweaver ifall det är möjligt. Det går naturligtvis även bra ifall du använder ett FTP program eller vad webbhotellet rekommenderar/kräver. Gratis webbhotell: geocities.yahoo.com

4 Det krävs att du blir medlem för att få ett utrymme att lägga din webbplats på. Användarnamn och lösenord behöver du för att kunna föra över filerna. Det brukar alltid finnas en beskrivning om hur man gör. Det är inte säkert att du kan använda Dreamweaver för att föra över filerna. Många webbhotell försvinner och nya dyker upp. Förteckningen av hotellen kan alltså vara inaktuell. Mitt tips då är att pröva att söka efter t ex gratis webbhotell i någon sökmotor, t ex Där kan du säkert även hitta någon sida som har en förteckning över gratis webbhotell. Jag hittade en förteckning på: men den kan ha försvunnit när du läser detta.

5 Studiearbete DW.2 En första webbplats, fortsättning Mål: Att du lär dej mer kommandon i Dreamweaver, CSS, skikt mm. Uppgift: Bygg ut Studiearbete DW.1 genom att lägga till fler sidor som t ex handlar om en hobby eller favoritsysselsättning du har. Ladda upp ditt arbete till något webbhotell. Skriv ett textdokument där du anger adressen till din webbplats ute på Internet. Spara dokumentet någonstans i din webbplats, förslagsvis i roten. (Anledningen till att adressen ska vara med är att din lärare ska kunna se din webbplats där den ligger ute på nätet.) Packa hela din webbplats med ett packningsprogram, t ex Winzip, så att alla dokument hamnar i en komprimerad fil. Skicka sedan in den packade filen via skriptet med länken Insändningsuppgifter på högra/navigationssidan på sidan över dina kurser på CFL. Krav på studiearbetet: Du ska använda skikt för att placera information, bilder mm exakt som du vill på sidorna. Du ska använda en stylesheet för formatering av text osv på sidorna. Vill man ändra på layouten ska det räcka att ändra i stylesheet :en, dvs i css filen. Du ska ha med externa länkar. När man klickar på länken ska man hamna i ett nytt webbläsarfönster. Du ska ha med (minst) en bild som är en imagemap med flera sk hotspots. Du ska ladda upp studiearbetet till webbhotellet, gärna via Dreamweaver ifall det är möjligt. Det går naturligtvis även bra ifall du använder ett FTP program eller vad webbhotellet rekommenderar/kräver.

6 Studiearbete DW.3 En första webbplats, fortsättning Mål: Att du lär dej animerade skikt/tidslinjer samt ramar/frames. Uppgift: Bygg ut Studiearbete DW.2 genom att lägga till en sida som utgör lösningen till helövningen Labyrinten i kursboken. Du ska dessutom göra ramar/frames så att du kan göra en navigeringssida för hela webbplatsen. Ladda upp ditt arbete till något webbhotell. Skriv ett textdokument där du anger adressen till din webbplats ute på Internet. Spara dokumentet någonstans i din webbplats, förslagsvis i roten. (Anledningen till att adressen ska vara med är att din lärare ska kunna se din webbplats där den ligger ute på nätet.) Packa hela din webbplats med ett packningsprogram, t ex Winzip, så att alla dokument hamnar i en komprimerad fil. Skicka sedan in den packade filen via skriptet med länken Insändningsuppgifter på högra/navigationssidan på sidan över dina kurser på CFL. Krav på studiearbetet: Du ska använda en frame/ram som innehåller minst två sidor. En för navigation och (minst) en för innehållet. Du ska dessutom lägga till en ny sida i navigeringen. Sidan som du länkar till ska vara lösningen på helövning 8, Labyrinten, (animera en kula i en labyrint mha tidslinjer/animerade skikt) från kursboken. Du ska ladda upp studiearbetet till webbhotellet, gärna via Dreamweaver ifall det är möjligt. Det går naturligtvis även bra ifall du använder ett FTP program eller vad webbhotellet rekommenderar/kräver.

7 Studiearbete B.1 Grundläggande bildhantering och bildredigering Mål: Att du lär dej ändra storlek och format på bilder så att de är lämpliga för webben. Dessutom får du förbättra till synes oanvändbara bilder så att de blir mycket bättre. Uppgift: I det här studiearbetet ska du bekanta dej bl a med hur man "maskar" ut ett föremål i en bild och lägger in det i en annan. Du ska även justera en bild som är tagen i motljus så att den blir bättre samt försöka få fram det som finns i en till synes helt svart bild där inte blixten fungerat. När du ordnat alla bilder enl uppgiftsbeskrivningen ska du "zippa"/packa dem till en zipfil och skicka in den via skriptet med länken Insändningsuppgifter på högra/navigationssidan på sidan över dina kurser på CFL. Uppgift A Här har du en tillsynes helt svart bild där blixten inte fungerade. Din uppgift är att ändra i bildens kontrast och färgupplösning så att du får fram detaljerna i bilden. Se tipsen för uppgift3 om kontrasten. Funktioner som heter något i stil med "histogram functions", "equalize", "stretch" kan vara användbara. Skärpe- & kantfilter är också mycket användbara för att få fram detaljer i bilden. Vad är det bilden föreställer egentligen? Spara bilden i något känt format, t ex tif, där du väljer att spara utan komprimering. (vad.tif)

8 Uppgift B Här använder du lämpligen ett verktyg som heter något i stil med "Magic Wand", "trollstav", "lasso" eller liknande för att frilägga objektet. Läs i manualen/hjälpen till ditt bildbehandlingsprogram. Du behöver antaglingen justera några värden för att verktyget ska maska ut objektet i bilden korrekt. Uppgiften består i att maska ut personen på bilden och lägga in honom i förgrunden i den andra bilden med trädallén. Du behöver kanske ändra ljus, storlek mm på personen så att det ser "äkta" ut när han flyttats till den andra bilden. (henrik.tif) (bakgrund.tif) Spara bilden i något känt format, t ex tif, där du väljer att spara utan komprimering.

9 Uppgift C (bild.tif) Bilder tagna i motljus kan verka vara fördärvade, men de kan också fixas till fast det är lite trixigt. Samma bild som ovan fast korrigerad. Nedanstående förslag på hur du kan justera bilden är bara ett förslag. Har du lyckats få fram en bra bild är det också naturligtvis rätt. Kontrasten för bilden ska korrigeras. Vi gör det med sk histogramfunktioner. Sök efter någon funktion som heter i stil med "Histogram Adjustment" eller liknande. Expandera mellanfärgerna, "midtone", så att det ser bättre ut. Vi ser på histogrammet att det finns information där men att den är svag så därför "blåser"/expanderar vi upp den. Se till att prova lite olika värden så att det expanderade området i histogrammet ser bra ut i förhandsgranskningsfönstret, "preview". Laborera även med gammavärdet. Så här kan det t ex se ut:

10 (Paint Shop Pro 7) Om det finns fotofunktioner kan du pröva att "klara" bilden, ("clarify"), så att det ännu bättre ut. Använd slutligen ett filter som ökar skärpan på bilden. Klart! Spara bilden i något känt format, t ex tiff, där du väljer att spara utan komprimering. Krav på studiearbetet: A: Tala om vad bilden föreställer och skicka in den förbättrade bilden. B: Skicka in resultatet av ihopsättningen av de två bilderna. C: Motljusbilden korrigerad så gott det går, skicka in den.

11 Studiearbete B.2 Filma det som händer på datorskärmen Mål: Att du lär dej göra film av det som händer på datorskärmen. Uppgift: I det här Studiearbetet ska du göra en "instruktionsvideo" om hur man använder ett ljudprogram för att spela in, ta bort brus, klippa bort tystnader så att det blir "flyt" i talet samt visa hur man sparar ljudfilen i mp3 format. Du behöver ett program för att kunna spela in det som sker på skärmen samt tillhörande ljud där du beskriver vad du gör. Mitt förslag är att du använder HyperCam som man kan testa gratis, se Filer, länkar, tips mm på webben. Om du inte redan gissat vad det är du ska göra så är det studiearbetet till ljudavsnittet som du ska göra en "instruktionsfilm" till. Här får du alltså två flugor i en smäll! Men innan du börjar tycker jag att du ska bekanta dej med HyperCam. Testa: Filma enbart ett fönster på skärmen Filma hela skärmen Ändra fps (frames per second), lågt värde=liten fil, "ryckig" film, högt värde=stor fil, "smidig" film Ändra ljudinställningarna/ljudkvalitén, hög kvalité = stor fil, låg kvalité =liten fil precis som vanligt Pausa under inspelning När du tycker att du behärskar programmet är det bara att gå till ljudavsnittet. Skicka in filmen via skriptet med länken Insändningsuppgifter på högra/navigationssidan på sidan över dina kurser på CFL. Krav på studiearbetet: Det inspelade materialet flyter på bra. Lämpliga kommentarer/synpunkter av det som händer på filmen.

12 Studiearbete L.1 Spela in ljud, redigera ljudet samt spara det i mp3 format Mål: Att du lär dej spela in ljud samt redigera det så att det blir bra flyt samt filtrera bort bakgrundsbrus. Spara ljudet i ett starkt utrymmesminskande format, här mp3. Uppgift: I den här uppgiften ska du justera en ljudfil så att den lämpar sig för webben. Ljudfilen finns att hämta bland filerna som finns i kursen, filen heter ljud_l1.zip. Jag har tänkt att du ska använda programmet Audacity som finns beskrivet under Filer, länkar, tips mm på webben. Vill du hellre använda något annat program går det naturligtvis också bra. Din uppgift består i att: Ta bort brus Höja signalnivån (equalize) Klippa ljudet så att det får flyt, ta bort stakningar, felsägningar osv Spara filen i mp3 format Lämplig kvalité för mp3 filen är kanske kring 128 kbps Skicka in filen via skriptet med länken Insändningsuppgifter på högra/navigationssidan på sidan över dina kurser på CFL. Krav på studiearbetet: Det inspelade materialet flyter på bra, bakgrundsbruset är bortfiltrerat samt att signalnivån anpassats

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter

WEBB365.SE. Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Hur skriver man sökmotoroptimerade texter Introduktion Det finns mycket man kan göra för att lyckas på nätet och att skriva sökmotoroptimerade texter är definitivt en av de viktigare. I korta ordalag kan

Läs mer

PIM Moment Bild Materialet finns samlat på http://www.mbke.se

PIM Moment Bild Materialet finns samlat på http://www.mbke.se PIM Moment Bild Materialet finns samlat på http://www.mbke.se Nivå 2 - Kommunicera Bild Ljud Presentera - Planera Bilder A Hämta och hantera De senaste tio åren har möjligheterna att använda och bearbeta

Läs mer

Marknadsföring på internet

Marknadsföring på internet Grunderna till Marknadsföring på internet Projektet Mångsidiga landsbygdsföretag Svenska lantbrukssällskapens förbund 1 Mångsidiga landsbygdsföretag Grunderna till Marknadsföring på internet Svenska lantbrukssällskapens

Läs mer

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar!

5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! 5 steg som tar dig till Googles första sida på under 7 dagar! En del av projektet Sveriges Smartaste Marknadsförare av Jesper Lindén - Bli inte en SEO terrorist, bygg ett långsiktigt och hållbart system

Läs mer

Steg 5 Webbsidor One.com File manager Web editor Windows 7/8

Steg 5 Webbsidor One.com File manager Web editor Windows 7/8 Steg 5 Webbsidor One.com File manager Web editor Windows 7/8 Dec 14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 5 W78 Sida 1 Inledning Förkunskaper Steg 1, 2, 3 och 4. Innan du är mogen för att lägga ut en sida

Läs mer

Hur man gör en poster i PowerPoint

Hur man gör en poster i PowerPoint Hur man gör en poster i PowerPoint Victoria Johansson Humanistlaboratoriet, Lunds universitet it-pedagog@sol.lu.se Senast uppdaterad av Susanne Schötz 080128 Innehåll 1 Inledning 2 1.1 Innehållet i denna

Läs mer

Introduktion till sökmotoroptimering (SEO) Du finns på nätet, men syns du?

Introduktion till sökmotoroptimering (SEO) Du finns på nätet, men syns du? Introduktion till sökmotoroptimering (SEO) Du finns på nätet, men syns du? Vem är Håkan Liljeqvist? Håkan Liljeqvist, Kreejt AB, www.hakanliljeqvist.se, @hakanliljeqvist, hakan.liljeqvist@kreejt.se Jobbat

Läs mer

Gör en egen webbplats

Gör en egen webbplats I det här avsnittet får du lära dig att bygga en egen minsida lägga till text och bilder skapa en egen design lägga till en bakgrund på webbplatsen I nästa nummer får du hjälp att bygga en större webbplats

Läs mer

INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 MEDIEARKIVET...

INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 MEDIEARKIVET... Camelonta CMS Handledning för redaktörer Innehållsförteckning INTRODUKTION... 2 GRÄNSSNITTET... 2 REDIGERA INNEHÅLL... 3 SKAPA NYA SIDOR... 4 TA BORT EN SIDA... 4 REDIGERA TEXT MED TEXTEDITORN... 5 FORMATERA

Läs mer

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser

Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Augusti 2011 Guide för lärare - Grundskola Arbeta med Individuella mål och Överenskommelser Denna guide beskriver hur du dokumenterar individuella mål och överenskommelser i Unikum. Här beskrivs hur du

Läs mer

Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8

Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8 Steg 1 Minnen, mappar, filer Windows 8 Feb -14 Liljedalsdata.se Liljedalsdata Steg 1 W8 Sida 1 Inledning Välkommen till denna kurs. Att jobba med datorer är ofta som att jobba med matematik. Det nya bygger

Läs mer

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress

Barnhack! Kom igång med programmering. Anders Thoresson Kom igång med Wordpress Anders Thoresson Kom igång med Wordpress förord 2 kapitel 1 att bygga en webbplats 3 Det här är Wordpress 3 Domännamn visar vägen på internet 4 kapitel 2 kom i gång med wordpress.com 6 Registrera ett konto

Läs mer

Webbstudio Internetworld - Webbproduktion förklarad på svenska - En del av IDG.se. I dessa program redigerar du HTML och så sparar du dina filer

Webbstudio Internetworld - Webbproduktion förklarad på svenska - En del av IDG.se. I dessa program redigerar du HTML och så sparar du dina filer Webbstudio Internetworld - Webbproduktion förklarad på svenska - En del av IDG.se http://internetworld.idg.se/webbstudio/pub/avdelning.asp?id=25 Sida 1 av 2 2006-10-18 HTML Publicerade artiklar» Lektion

Läs mer

Grundläggande om sökordsoptimering Sida 1. Grundläggande om sökordsoptimering. Marcus Österberg, marcus@webbfunktion.com

Grundläggande om sökordsoptimering Sida 1. Grundläggande om sökordsoptimering. Marcus Österberg, marcus@webbfunktion.com Grundläggande om sökordsoptimering Sida 1 Grundläggande om sökordsoptimering Marcus Österberg, marcus@webbfunktion.com Sida 2 Innehåll: Ordlista... 3 Varför sökordsoptimering... 4 Viktiga faktorer inom

Läs mer

Att köpa webb En guide till en värld i daglig förändring.

Att köpa webb En guide till en värld i daglig förändring. Att köpa webb En guide till en värld i daglig förändring. Denna guide vänder sig till dig som kommer köpa kompetens inom webbområdet. Guiden är främst tänkt som en hjälp till dig. Med denna hjälp kan du

Läs mer

Att skapa en webbplats

Att skapa en webbplats Att skapa en webbplats En introduktion till ämnet med vägledning, tips och råd Andreas Ellhar 2014 1 Innehållsförteckning 1. Syfte med webbplatsen s. 4 2. Domännamn s. 4-5 3. Webbhotell s. 5 4. Webbplatsens

Läs mer

Bygg sajten i flash html - Del 1

Bygg sajten i flash html - Del 1 Bygg sajten i flash html - Del 1 Drömmer du om en egen sajt? Glöm kodknackande och krångliga html-editorer. Gör som proffsen och skapa en sajt med animeringsprogrammet Flash. Text Andreas Weidman, (artikeln

Läs mer

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS.

Dokumentet får spridas fritt i sin helhet, digitalt eller i tryckt format till alla användare av EPiServer CMS. Copyright Detta dokument skyddas av upphovsrättslagen. Förändringar av innehåll eller delvis kopiering av innehåll får ej ske utan tillstånd från upphovsrättsinnehavaren. Dokumentet får spridas fritt i

Läs mer

Loopia L1.pdf Loopia L2.pdf Loopia L3.pdf Loopia L4.pdf

Loopia L1.pdf Loopia L2.pdf Loopia L3.pdf Loopia L4.pdf Loopia L1.pdf Loopia L2.pdf Loopia L3.pdf Loopia L4.pdf WordPress-skolan del 1 Loopia Blogg http://blogg.loopia.se/2011/02/01/wordpress-skolan-%e2%80%93-del-1/ Page 1 of 10 Kundzon ÅF-zon Webbmail Hem

Läs mer

Redaktörsmanual för korpföreningar i IdrottOnline

Redaktörsmanual för korpföreningar i IdrottOnline Redaktörsmanual för korpföreningar i IdrottOnline 1 Innehåll: Inledning s.3 Logga in s.3 Design responsive, version 2.0 s.3 Layout s.6 Grundinställningar s.9 Boxinställningar s.10 Toppflikar s.11 Information

Läs mer

Tips för att lyckas med e-handel

Tips för att lyckas med e-handel Tips för att lyckas med e-handel Innehållsförteckning 1. PRODUKTER 3 PRODUKTTEXTER 3 PRODUKTBILDER 3 PRISSÄTTNING 3 2. MARKNADSFÖRING 4 SEO (SÖKMOTOROPTIMERING) 4 GOOGLE ADWORDS 7 NYHETSBREV 7 SMS 8 BANNERANNONSERING

Läs mer

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20

Kursmaterial. Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 0 Kursmaterial Innehåll: Inledning 1 Datorn från grunden 2 Att skriva på datorn 7 Vad är Internet 13 E-post 20 Inledning Välkommen till kursen Internet för alla! Du har möjlighet att boka datortid på biblioteket

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Habilitering & Hjälpmedel

Habilitering & Hjälpmedel Communicator 4.6 Lathund kring hur du arbetar för programmet Communicator med de absolut vanligaste grunderna och även några mer avancerade funktioner Habilitering & Hjälpmedel Lathund Communicator Ett

Läs mer

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1

WORDPRESSGUIDE 2013. Uppdaterad 20131029. WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 Uppdaterad 20131029 WORDPRESSGUIDE 2013 Sida 1 WordPress är ett modernt publiceringsverktyg med fokus på utseende, webbstandard och användarvänlighet. Det perfekta verktyget för både privatpersoner och

Läs mer

Instruktionsmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING

Instruktionsmanual INNEHÅLLSFÖRTECKNING HemsidaExpress Instruktionsmanual Du har investerat i en produkt som hjälper dig att göra professionella hemsidor som är lätta att skapa och uppdatera. Vi på HemsidaExpress erbjuder dig att på ett enkelt

Läs mer

Rule IT Telemarketing... 2. Varför behövs Rule IT Telemarketing... 2. Internet Explorer (IE)... 3 Firefox... 3 Crome... 3

Rule IT Telemarketing... 2. Varför behövs Rule IT Telemarketing... 2. Internet Explorer (IE)... 3 Firefox... 3 Crome... 3 Innehållsförteckning Rule IT Telemarketing... 2 Ett program för effektiv kundbearbetning på telefon... 2 Vad är Rule IT Telemarketing?... 2 Varför behövs Rule IT Telemarketing... 2 Ladda ner från www.ruleit.nu...

Läs mer

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan.

Symmetry: Bortsett från menyn har innehållet av sidan viss symmetri när det kommer till videoklippen som är upplagda på sidan. WorkShop II Checklistor 1.2 Överordnad Struktur Balance: Gränssnittet har just nu viss balans i innehållet, men menyn behöver justeras i förhållande med innehållet samt en fast container för innehållet

Läs mer

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015

MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR. Utgåva mars 2015 MANUAL TILL SVENSKA KYRKANS UNGAS MEDLEMSSIDOR Utgåva 205 Manual 20 INNEHÅLL Allmänt Logga in Nyhet: Logga in från hemsidan Glömt lösenord Lokalavdelningens sida. Ändra uppgifter på lokalavdelning och

Läs mer

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier

Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Starta din försäljning med hjälp av sociala medier Facebook Ett av de snabbaste sätten att sprida sin webbutik och få sin första beställning är att använda sig av Facebook. Det finns två olika sätt att

Läs mer