ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2010-01-13"

Transkript

1 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Maria Lind Thomas Lidberg Kerstin Gustavsson Peder Griph Siw Gustavsson, ersättare för Elisabeth Edlund Björn Moum, ersättare för Kenneth Axelsson Lars-Erik Nilsson AnnaCarin Ekdahl Johan Knutsson Sören Söderström Lars Rasch Anders Byström, ersättare för Tommy Risarp Lennart Pettersson Ej tjänstgörande Sirvan Mostafaey Astrid-Marie Jonsson Oudit Klaff Leif Carlzon Ulf Dahl Anne-Louise Aspanius Per Johansson Rune Tesson Leif Leman Övriga deltagande Kerstin Skarin, kommunchef Anita Sjösvärd. Kommunsekreterare Utses att justera Siw Gustavsson och Sören Söderström Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 1-15 Sekreterare Ordförande Justerande Anita Sjösvärd Lennart Haraldsson Siw Gustavsson Sören Söderström ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ Åtvidabergs kommunstyrelse Datum för anslags uppsättande Datum för anslags nedtagning Förvaringsplats för protokollet Kommunledningsförvaltningen Underskrift

2 Informationsärenden Kopparvallen i Åtvidaberg AB planer för framtiden Kultur- och samhällsbyggnadschef Kent Rosén samt representant från bolaget (Beslut Ks 12 och 13/2010. Årsprognos per den 30 november 2009 Ekonomichef Stefan Nilsson (Ks 1/2010) Rapporter (Ks 2/2010)

3 Ks 1 Årsprognos Ärendebeskrivning Ekonomichefen lämnar vid dagens sammanträde med planerings- och ekonomiutskottet en årsprognos baserad på utfall till och med november månad Av redovisningen framgår att helårsprognosen ligger 10 miljoner kronor bättre än budget (8,9 miljoner kronor) med ett prognostiserat resultat på cirka 18,9 miljoner kronor. Motsvarande årsprognos lämnas vid dagens sammanträde med kommunstyrelsen.

4 Ks 2 Rapporter Ärendebeskrivning Ordföranden redovisar en projektansökan ur EGs strukturfonder avseende medel för bredbandsutbyggnad på landsbygden. Ordföranden har tidigare informerat om gällande IT-strategiplan och där en ansökan om bidrag beviljats på knappt 14 miljoner kronor för dragning av fiberkabel från Linköping till Åtvidabergs tätort via Björsäter, Värna och Redinge. En ansökan om ytterligare medel har således nu inlämnats då avseende fiberkabeldragning mot Falerum. Länsstyrelsen i Östergötland och kommunerna i södra Östergötland samt Västerviks kommun anser att regionnätet är en viktig förutsättning för regional utveckling. Ett regionnät möjliggör tillgång till IT-infrastruktur med hög överföringskapacitet som gagnar såväl näringsliv, boende som offentlig sektor. Vidare informerar ordföranden om fortsatta möten gällande arbetet för att få en fungerande järnvägstrafik på Stångådalsbanan och Tjustbanan.

5 Ks 3 Dnr 2009-KS Investeringsbehov för gemensam telefoniplattform inom ITsamkommunerna Ärendebeskrivning Kommunalförbundet ITsam har i skrivelse till kommunen ställt en förfrågan angående investering i telefoni. ITsam-kommunerna har för närvarande två växelsystem: Kinda, Boxholm, Ydre, Ödeshög och Vadstena har gemensam redundant telefoniplattform (Alcatel-Lucent) Åtvidaberg har en huvudväxel (MD110) Till detta skall läggas ett antal mindre växlar (Centrex i Grebo, Björsäter och Falerum). Varje system har likartade kostnader för uppgraderingar och underhåll. Vad det gäller Alcatel-Lucent-växeln är det alltså fem kommuner som delar på kostnaderna och i det andra fallet är Åtvidaberg ensam om MD110-växeln och får ta alla kostnader själv för systemets drift och underhåll. Kommunen har nu möjlighet att gå in i Alcatel-Lucent-plattformen och slopa den nuvarande MD110-växeln. Därmed slipper kommunen att göra en kostsam uppgradering av MD110-växeln. Kommunen behöver inte heller köpa till ytterligare funktioner som verksamheterna efterfrågar i den nuvarande växeln. I samband med den nu pågående utbyggnaden av PTS-sträckan Gistad - Åtvidaberg finns det en möjlighet att rationalisera bort de mindre växelsystemen i Grebo och Björsäter samt lyfta in alla dess anknytningar bakom den nya gemensamma växeln. Som en konsekvens av detta försvinner behovet av att ringa 013-nummer för att komma till våra verksamheter i Grebo.

6 forts Ks 3 Total investeringsutgift för Åtvidabergs del uppgår till kronor, avskrivningstid 5 år och internränta 4% ger en kapitaltjänstkostnad första året på kronor. För följande år sjunker räntekostnaden med kronor per år. Kapitaltjänstkostnaden kronor per år motsvarar därmed i stort sett besparingarna av kommunens nuvarande kostnader till följd av investeringen uppgående till cirka kronor per år. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sammanträde den 16 december 2009 behandlat ärendet. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunfullmäktige beslutar att Åtvidabergs kommun skall ingå i den gemensamma telefoniplattformen Alcatel-Lucent inom ITsamkommunerna. Detta innebär att kommunen slopar den nuvarande MD110-växeln. Total investeringsutgift för Åtvidabergs kommun uppgår till kronor. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar att Åtvidabergs kommun skall ingå i den gemensamma telefoniplattformen Alcatel-Lucent inom ITsamkommunerna. Detta innebär att kommunen slopar den nuvarande MD110-växeln. Total investeringsutgift för Åtvidabergs kommun uppgår till kronor.

7 Ks 4 Dnr 2009-KS Taxor och avgifter fritidsverksamheten 2010 Ärendebeskrivning Från kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen föreligger förslag till taxor och avgifter för 2010 avseende fritidsverksamhetens uthyrning av lokaler och anläggningar. Förslaget innebär oförändrad nivå jämfört med år 2009, dock har möjligheten att hyra lottkiosk tagits bort i samband med torgets ombyggnad. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets handläggning Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet har behandlat ärendet vid sitt sammanträde den 7 december Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets förslag Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen anta taxor och avgifter avseende fritidsverksamheten år 2010 i enlighet med föreliggande förslag. Kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige Kommunfullmäktige beslutar anta taxor och avgifter avseende fritidsverksamheten år 2010 i enlighet med föreliggande förslag.

8 Ks 5 Dnr 2009-KS Medel till samordnare för det drogförebyggande arbetet - slutrapport till länsstyrelsen Ärendebeskrivning I enlighet med intentionerna i den nationella handlingsplanen för att förebygga alkoholskador och den nationella narkotikahandlingsplanen har kommunfullmäktige vid sammanträde den 26 januari 2005 antagit ett drogpolitiskt handlingsprogram för Åtvidabergs kommun för att utveckla kommunens arbete utifrån en klar och tydlig strategi. Kommunerna har under ett antal år via länsstyrelsen kunnat söka statliga medel för att samordna arbetet kring droger. Åtvidabergs kommun tilldelades statligt bidrag för att anställa en drogsamordnare. Samordnaren påbörjade sitt arbete i januari 2007 och arbetet har fortsatt på heltid under hela 2008 och Syftet med att anställa en drogsamordnare var att de drogpolitiska frågorna skulle lyftas och sättas i sitt sammanhang, implementera det drogpolitiska handlingsprogrammet i kommunens verksamhet. Därutöver skulle samarbetet mellan kommunens olika verksamheter, andra myndigheter, allmänheten och frivilligorganisationer förbättras. Inför planerings- och ekonomiutskottet föreligger en slutrapport med ekonomisk redovisning och utvärdering av verksamheten. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sammanträde den 16 december 2009 behandlat en slutrapport med ekonomisk redovisning och utvärdering av verksamheten med anledning av beviljat bidrag till drogsamordnartjänsten. Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar överlämna slutrapport till länsstyrelsen med ekonomisk redovisning och utvärdering med anledning av beviljat bidrag till samordnare för det drogförebyggande arbetet i Åtvidabergs kommun under år 2009.

9 forts Ks 5 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag.

10 Ks 6 Dnr 2008-KS Revisionsrapport Granskning av arvoden och den politiska organisationsförändringen Ärendebeskrivning Kommunrevisionen har genomfört en granskning av arvoden till förtroendevalda mot bakgrund av den organisationsförändring som skett i den politiska organisationen. Av granskningen framgår att kommunen uppnått en mer ändamålsenlig organisation än tidigare och att kostnader för ökade arvoden till förtroendevalda i det sammanhanget anses rimliga. Kommunrevisionen har överlämnat rapporten för kännedom till kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet beslutar överlämna revisionsrapport gällande granskning av arvoden och den politiska organisationsförändringen till kommunstyrelsen för kännedom. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att foga revisionsrapport gällande granskning av arvoden och den politiska organisationsförändringen till handlingarna.

11 Ks 7 Dnr 2009-KS Byst av Elof Ericsson vid Facettens gymnasieskola Ärendebeskrivning Staffan Ericsson har som representant för släkten Ericsson/von Kantzow i skrivelse till kommunen framfört önskemål om förflyttning av rubricerade byst från Åtvidabergs gymnasieskola till Kopparvallen. Staffan Ericsson anför i skrivelsen att det synes rimligt att bysten får sin plats på Kopparvallen. Elof Ericsson hade ett stort intresse för fotboll, framför allt Åtvidabergs fotboll, hans knytning till denna för bygden så viktiga verksamhet rymde en stor plats i hans hjärta. Elof Ericsson erhöll dessutom platsen som ordförande för Svenska Fotbollförbundet. Den positionen innehade även Gunnar Ericsson under ett antal år. Staffan Ericsson anser att placeringen av bysten utanför Åtvidabergs gymnasieskola Facetten idag saknar en rimlig relation. Facits tid är sedan länge förbi och dagens ungdomar relaterar knappast längre Facettens gymnasieskola till Facits gamla huvudkontor. Släkten Ericsson/von Kantzow hemställer med anledning av ovanstående att Åtvidabergs kommun bifaller förfrågan om en förflyttning av bysten av Elof Ericsson. Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Planerings- och ekonomiutskottet har vid sitt sammanträde i oktober 2009 beslutat att remittera ärendet till Åtvidabergs Industribyggen AB som ägare till fastigheten Facetten för yttrande. Vid planerings- och ekonomiutskottets sammanträde i december 2009 föreligger yttrande i ärendet från Styrelsen för Åtvidabergs Industribyggen AB enligt följande. Åtvidabergs Industribyggen AB äger idag Åtvidaberg 6:13 (Facetten) i sin helhet inkluderande monumentet. Den 1 januari 2010 äger Åtvidabergs kommun fastighet och monument. Styrelsen har vid sitt sammanträde den 18 november 2009 beslutat föreslå att Elof Ericssons byst placeras på Kopparvallen, under förutsättning att Kopparvallen i Åtvidaberg AB, Åtvidabergs Fotbollförening och kommunen finner en lämplig plats. Bysten skall fortfarande vara i kommunens ägo och ett lämpligt förvaltningsavtal bör upprättas mellan parterna.

12 forts Ks 7 Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att Elof Ericssons byst placeras på Kopparvallen, under förutsättning att Kopparvallen i Åtvidaberg AB, Åtvidabergs Fotbollförening och kommunen finner en lämplig plats. Elof Ericssons byst skall fortfarande vara i kommunens ägo och ett förvaltningsavtal skall upprättas mellan parterna. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag.

13 Ks 8 Dnr 2006-KS Beslut om bidrag till enskild verksamhet inom barnomsorg och skola tillägg till kommunstyrelsens delegationsordning Ärendebeskrivning Barn- och utbildningsutskottets handläggning Från gäller delvis ny lagstiftning om kommunernas bidrag till fristående skolor och enskilt bedriven barnomsorg. Bestämmelserna skall tillämpas första gången på bidrag för Bidrag skall beräknas efter samma grunder som kommunen tillämpar vid fördelning av resurser till motsvarande egna verksamhet. Kommunens budget skall ligga till grund för bestämningen av bidraget. Kommunen skall besluta om bidragsbeloppen för varje enskild huvudman och inför varje nytt kalenderår. Även besvärsmöjligheterna är ändrade i den nya lagstiftningen. I konsekvens med att Åtvidabergs kommun tillämpar rambudgetering med budgetansvar på förvaltningschefsnivå, föreslås att beslut om bidragsbelopp delegeras till barn- och utbildningschefen. Det innebär att delegationsordningen behöver kompletteras. Redan idag är dock fastställande av bidragsnivåer för barnomsorg delegerat till förvaltningschefen. I samband med översynen görs även komplettering av lagrum för punkt i delegationsordningen om särskoleinskrivning. Barn- och utbildningsutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar att göra följande tillägg till delegationsordningen: Ärende Lagrum Delegat Anmärkning C.1.12 Bidrag till enskild SkL 2a:17A, Barn- och Bidrag till förskola,friverksamhet inom 9:6,6a,8a,8c utbildningschef tidshem och skola barnomsorg och skola överklagas hos allmän förvaltningsdomstol. Bidrag till annan pedagogisk omsorg kan endast laglighetsprövas

14 forts Ks 8 Kommunstyrelsen beslutar att göra följande revideringar och kompletteringar i delegationsordningen (ändringarna markerade med kursiv stil): C.1.5 Inskrivning i särskola SkL 3:4,6:7, Överklagas hos Kompletteringen eller speicialskola 9:3,4,16 Skolverkets avser lagrum för överklagande- fristående skolor. nämnd Det är alltid hemkommunen som beslutar om inskrivning C.2.1 Orden och fastställande Orden kan tas bort av nivår tas bort eftersom det numera ingår i punkt C Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar anta delegationsordning för kommunstyrelsen med ovan redovisade ändringar.

15 Ks 9 Dnr 2006-KS Kommunstyrelsens delegationsordning komplettering Ärendebeskrivning Från kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen föreligger komplettering till kommunstyrelsens delegationsordning avseende trafikärenden, mark- och exploateringsärenden samt kulturfrågor. Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets handläggning Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet har behandlat ärendet vid sitt sammanträde den 7 december Kultur- och samhällsbyggnadsutskottets förslag Kultur- och samhällsbyggnadsutskottet föreslår kommunstyrelsen anta delegationsordning med redovisade kompletteringar. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar anta delegationsordning för kommunstyrelsen med redovisade ändringar/kompletteringar enligt bilaga.

16

17 Ks 10 Dnr 2009-KS Anmälan av avsaknad av vårdnadshavare SEKRETESSÄRENDE

18 Ks 11 Dnr 2009-KS Förordnande av parkeringsvakter i Åtvidabergs kommun Ärendebeskrivning Tekniska nämnden har vid sammanträde den 29 november 2004 beslutat att kommunal parkeringsövervakning, i enlighet med Lag (1987:24) om kommunal parkeringsövervakning m. m., införes i hela Åtvidabergs kommun från och med den 1 mars Tekniska nämnden bemyndigade tekniska förvaltningen att upphandla parkeringsövervakning och flyttning av fordon. Enligt 6 Lagen om kommunal parkeringsövervakning m m (SFS 1987:24) måste kommunen förordna de parkeringsvakter som skall tjänstgöra i kommunen. För uppdraget att utföra parkeringsövervakning har anlitats Securitas Bevakning AB. Kommunstyrelsen har vid sammanträde den 9 maj 2007 förordnat nedan angivna personer att när behov föreligger utföra parkeringsövervakning och flyttning av fordon inom Åtvidabergs kommun. Bjerne Walétt Johan Fällström Bo Dahlqvist Mimmi Persson Anders Karlsson Sebastian Boiso Nima Nakhost Anders Jonsson Caroline Svanberg Planerings- och ekonomiutskottets handläggning Inför planerings- och ekonomiutskottets sammanträde den 16 december 2009 föreligger anhållan från kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen om att Johan Fällström, skall borttas som förordnad parkeringsvakt och ersättas av Klas Almén, att förordnas som parkeringsvakt att tjänstgöra i Åtvidabergs kommun.

19 forts 11 Planerings- och ekonomiutskottets förslag till kommunstyrelsen Kommunstyrelsen beslutar förordna Klas Almén, att utföra parkeringsövervakning och flyttning av fordon inom Åtvidabergs kommun. Johan Fällström, skall borttas som förordnad parkeringsvakt. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar i enlighet med planerings- och ekonomiutskottets förslag.

20 Ks 12 Dnr 2009-KS Gamla Gymnastiken 4 och 5 ändring av detaljplan Ärendebeskrivning Från Kopparvallen i Åtvidaberg AB föreligger skrivelse till Åtvidabergs kommun avseende begäran om ändring av detaljplan för Gamla Gymnastiken 4 och 5. För att möta ökade krav på antal sittplatser, sikt, säkerhet, komfort m m måste Arenabolaget bygga ut möjligheten till funktionella sittplatser vid fotbollsarenan. Den befintliga sittplatsläktaren, byggd 1932 och senare utbyggd och kompletterad, uppfyller inte de krav som ställs i och med ÅFF:s avancemang till högsta nationella serien. Det anses inte heller möjligt att anpassa den till de nya kraven genom att bygga om den. De nya kraven innebär bland annat att arenan ska ha minst 80 % av publikkapaciteten som sittplatser och platser under tak. Om den befintliga läktaren ska stå kvar innebär det att övriga läktare måste byggas högre och oproportionerligt stora. Läktaren utgör ett stort hinder för att anpassa arenan till de nya kraven. Om den fick rivas skulle arenan kunna anpassas till de nya kraven på ett betydligt rationellare och mer enhetligt sätt, samtidigt som Kopparvallen skulle behålla mycket av sin småskaliga karaktär. I nuläget är det rivningsförbud på läktaren genom en bestämmelse i detaljplanen, antagen av kommunfullmäktige där läktaren tillsammans med entréhuset omfattas av rivningsförbud och bestämmelser om att underhåll ska ske med ursprungligt material, kulör etc Vid beredningen inför kommunstyrelsen föreslås att kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen får i uppdrag att ändra gällande detaljplan på så sätt att rivningsförbudet på den befintliga läktaren upphävs och, efter genomförd planprocess, framlägga det nya planförslaget för beslut.

21 forts Ks 12 Kommunstyrelsens handläggning Lennart Haraldsson yrkar att kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen får i uppdrag att ändra gällande detaljplan på så sätt att rivningsförbudet på den befintliga läktaren upphävs och, efter genomförd planprocess, framlägga det nya planförslaget för beslut. Lars Rasch yrkar att ärendet återremitteras för utökad beredningstid. Propositionsordning Ordföranden ställer först proposition på Lars Rasch yrkande om återremiss, varvid han finner att kommunstyrelsen beslutat avslå detta yrkande. Omröstning begäres. Följande propositionsordning godkännes. Ja röst för att ärendet skall avgöras idag Nej röst för bifall till Lars Rasch återremissyrkande Omröstningsresultat Med 14 ja-röster mot 1 nej-röst beslutar kommunstyrelsen att ärendet skall avgöras idag. Ja röstar Lennart Haraldsson, Sverre Moum, Maria Lind, Thomas Lidberg, Kerstin Gustavsson, Peder Griph, Siw Gustavsson, Björn Moum, Lars-Erik Nilsson, AnnaCarin Ekdahl, Johan Knutsson, Sören Söderström, Anders Byström och Lennart Pettersson. Nej röstar Lars Rasch. Ordföranden ställer därefter proposition på Lennart Haraldssons yrkande varvid han finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla detta yrkande. Lennart Haraldsson föreslår att kommunstyrelsen vidare beslutar att kostnaden för en detaljplaneändring skall belasta sökanden. Kommunstyrelsen biträder Lennart Haraldssons tilläggsyrkande.

22 forts Ks 12 Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar uppdra till kultur- och samhällsbyggnadsförvaltningen att ändra gällande detaljplan på så sätt att rivningsförbudet på den befintliga läktaren upphävs och, efter genomförd planprocess, framlägga det nya planförslaget för beslut. Kostnaden för en detaljplaneändring skall belasta sökanden. Reservation Lars Rasch anmäler reservation mot kommunstyrelsens beslut till förmån för sitt återremissyrkande.

23 Ks 13 Dnr 2009-KS Kopparvallen i Åtvidaberg AB förfrågan om nyemission Ärendebeskrivning Från Kopparvallen i Åtvidaberg AB föreligger förfrågan om intresse finns hos befintliga ägare att tillföra kapital genom en nyemission om 1:1. Kopparvallen i Åtvidaberg AB avser att genomföra investeringar i arenan i enlighet med framtaget prospekt. Styrelsens förslag är att finansiera investeringarna med eget kapital så långt det är möjligt. I samband därmed har styrelsen bedömt att det egna kapitalet behöver ökas i bolaget. Det egna kapitalet kan ökas genom nyemission bland befintliga ägare och riktad emission till nya delägare. Besked om eventuellt deltagande i en nyemission skall lämnas senast den 13 januari Detta för att styrelsen i Kopparvallen i Åtvidaberg AB skall ha möjlighet att presentera en komplett emissionsplan till samtliga delägare innan bolagsstämman som äger rum den 9 februari Vid beredningen inför kommunstyrelsen föreslår ordföranden att Åtvidabergs kommun beslutar meddela Kopparvallen i Åtvidaberg AB att kommunen ställer sig bakom en nyemission. Åtvidabergs kommun betonar dock att kommunens procentsats av aktiekapitalet skall vara oförändrad. Kommunen har inte för avsikt att bli majoritetsägare i Arenabolaget. Kommunstyrelsens handläggning Lennart Haraldsson yrkar att Åtvidabergs kommun beslutar meddela Kopparvallen i Åtvidaberg AB att kommunen ställer sig bakom en nyemission. Åtvidabergs kommun betonar dock att kommunens procentsats av aktiekapitalet skall vara oförändrad. Kommunen har inte för avsikt att bli majoritetsägare i Arenabolaget. Lars Rasch yrkar att ärendet återremitteras för utökad beredningstid.

24 forts Ks 13 Ajournering Sören Söderström begär en ajournering av sammanträdet. Lars Rasch yrkar med stöd av Sören Söderström att ärendet återrremitteras för behandling i planerings- och ekonomiutskottet den 20 januari 2010 och därefter beslut vid ett extra kommunstyrelsesammanträde. Anders Byström yrkar i första hand återremiss av ärendet. Om kommunstyrelsen avslår återremissyrkandet yrkar Anders Byström en ändring i förslag till beslut enligt följande: att Åtvidabergs kommun beslutar meddela Kopparvallen i Åtvidaberg AB att kommunen ställer sig bakom en nyemission. Åtvidabergs kommun betonar dock att kommunens procentsats av aktiekapitalet inte skall öka. Kommunen har inte för avsikt att bli majoritetsägare i Arenabolaget Propositionsordning Ordföranden ställer först proposition på Lars Rasch yrkande om återremiss, varvid han finner att kommunstyrelsen beslutat avslå detta yrkande. Ordföranden ställer därefter proposition på Lennart Haraldssons yrkande varvid han finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla detta yrkande. Härefter ställer ordföranden proposition på Anders Byströms ändringsyrkande varvid han finner att kommunstyrelsen beslutat bifalla detta yrkande. Kommunstyrelsens beslut Åtvidabergs kommun beslutar meddela Kopparvallen i Åtvidaberg AB att kommunen ställer sig bakom en nyemission. Åtvidabergs kommun betonar dock att kommunens procentsats av aktiekapitalet inte skall öka. Kommunen har inte för avsikt att bli majoritetsägare i Arenabolaget.

25 forts Ks 13 Reservation Lars Rasch, Sören Söderström och Anders Byström anmäler reservation mot beslutet till förmån för Lars Rasch m fl återremissyrkande.

26 Ks 14 Delegationsbeslut redovisning Ärendebeskrivning Kommunstyrelsen har överlåtit sin beslutanderätt till utskott, ordförande och tjänstemän enligt en av kommunstyrelsen antagen delegationsordning. Dessa beslut redovisas till kommunstyrelsen. Redovisningen innebär inte att kommunstyrelsen får ompröva eller fastställa delegationsbesluten. Däremot står det kommunstyrelsen fritt att återkalla lämnad delegation. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar godkänna redovisningen av delegationsbeslut samt foga dem till dagens protokoll.

27 Ks 15 Dnr 2009-KS Förköpsärende yttrande Ärendebeskrivning Förfrågan har inkommit huruvida Åtvidabergs kommun ämnar utöva sin förköpsrätt till fastigheten Åtvidaberg Ekängen 3, Åtvidabergs kommun. (Grevgatan 9). Fastighetens köpeskilling uppgår till kronor. Fångeshandling: Köpekontrakt Säljare Köpare Thorssells Fastigheter i Åtvidaberg Korshult Bertilsbo ÅTVIDABERG Carl Boson Trädgårdsgatan ÅTVIDABERG Då det är fråga om hyresfastighet hemställes även att kommunstyrelsen tar ställning till om kommunen ämnar påkalla prövning av förvärvet enligt lagen om förvärv av hyresfastighet m m. Hyresgästföreningen, som beretts tillfälle inkomma med yttrande i ärendet, har inget att erinra. Kommunstyrelsens beslut Kommunstyrelsen beslutar att ej utöva förköpsrätten till angiven fastighet eller påkalla prövning enligt lagen om förvärv av hyresfastighet m m.

28

29

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-03-25 Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, kl 18.00-19.40 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge, Lars Rasch,

Läs mer

Anläggningsregister nedskrivning av poster

Anläggningsregister nedskrivning av poster Kf 108 Ks 160 Dnr 2007-248 043 Anläggningsregister nedskrivning av poster Under år 2006 upprättades ett nytt anläggningsregister. För de poster i det gamla registret där verklig tillgång inte kunde verifieras

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2008-10-29 Plats och tid Beslutande Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg, Onsdagen den 29 oktober 2008 kl 18.00 20.50 Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 14.45 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Mira Wedenberg (M)

Läs mer

Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, se bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, se bilaga. Anita Sjösvärd, kommunsekreterare

Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, se bilaga. Närvarande ej tjänstgörande ersättare, se bilaga. Anita Sjösvärd, kommunsekreterare Plats och tid Kommunfullmäktiges sessionssal, Gamla kommunalhuset, Åtvidaberg kl 18.00-19.55 Beslutande Kommunfullmäktiges samtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Claes Drougge. Kerstin Gustavsson,

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-03-02

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2011-03-02 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl 13.30 16.15 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Elisabeth Edlund Thomas Lidberg Maria Lind Peder Griph Siw Gustavsson Sirvan Mostafaey

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga.

Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare, bilaga. Sammanträdesprotokoll Sida 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, Åtvidaberg, onsdagen den 27 februari, kl. 13.30-15.05. Mötet ajournerades kl. 14.55-15.00 Beslutande ledamöter Kommunfullmäktiges

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2008-01-09 Ks 1 Ekonomiinformation Ekonomichefen lämnar vid kommunstyrelsens sammanträde i januari 2008 en årsprognos baserad på utfall till och med november månad 2007 och som i väsenligt överensstämmer med prognosen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Fastighetsutskott SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(6) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, 13,30-15.00 Beslutande Ledamöter Lennart Haraldsson, (S), ordförande Lars-Erik Nilsson (M) Sören Söderström (C) Marianne

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-09-05

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2012-09-05 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Odet Klaff, ersättare för Elisabeth Edlund Thomas Lidberg Maria Lind Peder Griph Lars-Åke

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesdatum 2015-02-25. Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare se bilaga.

Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Sammanträdesdatum 2015-02-25. Närvarande för fullmäktige tjänstgörande ersättare se bilaga. Sammanträdesprotokoll Sida 1(12) Plats och tid Borken, Yxnerum Hotel & Conference, Yxnerum, 25 februari 2015, kl 13.30 15.15 Beslutande ledamöter s samtliga ledamöter med undantag av Erica åhdin (S), Beryl

Läs mer

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6)

Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Kommunstyrelsen 2007-12-19 1 (6) Plats och tid: Kommunkontoret, Astrakanen, klockan 17.30-17.35 Beslutande: Anette Åkesson (m) ordförande Bertil Mattsson (bp) Rune Andersson (c), tjg.ers. för Kurt Nilsson

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-04-15

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunfullmäktige 2009-04-15 Plat och tid Seionalen, Gamla kommunalhuet, kl 18.00 18.50 Belutande Kommunfullmäktige amtliga ledamöter med undantag för Marita Dahlgren, Nil Holmberg, Clae Drougge, Kertin Gutavon, Lar-Erik Nilon, Kenneth

Läs mer

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare

Jan Lindström, kommunchef Jonas Axelsson, tf förvaltningschef Rune Wikström, ekonomichef Maria Östgren, kommunsekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Plats och tid Stadshuset, sessionssalen, Ludvika, tisdag den 14 februari 2017, kl 13.15-14.45 ajournering 13.40-13.55 Beslutande ledamöter Ej beslutande ersättare Leif Pettersson

Läs mer

Anders Ahvander (SÖS)

Anders Ahvander (SÖS) Protokollsutdrag 1 (5) Plats och tid Sessionssalen kl. 14.00 15.35 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Mikael Rubin (M), Ordförande Göran Gärtner (M) Catharina Blixen-Finecke (M) Erik Lundström

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2017-04-25 1 (10) Plats och tid Bruksgymnasiet, Gimo, kl. 15.30-16.45 Beslutande Enligt särskild närvarolista Övriga deltagande Peter Nyberg, kommundirektör Curt Nilsson, 74 Fredrik Borgelin, 76 Annila

Läs mer

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen

Olof Johansson (kd) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Finspångs kommun: Kommunstyrelsen Plats och tid Hotell de Geer, kl. 11.00 11.05 2008-08-27 1 (7) Beslutande Stig Andersson (s), ordförande Elisabet Rehn (v) Denny Lawrot (c) Rune Haagel (s) Jan-Erik Svenblad (s) Stefan Pettersson (s) Inge

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.50 Beslutande Övriga deltagande Kent Holmer, (s) ordförande Leif Andersson, (v) 1:e vice ordförande Lina Löfberg, (m) 2:e vice ordförande Marie Gärdby, (c)

Läs mer

Kommunfullmäktige

Kommunfullmäktige Kommunfullmäktige 2010-02-22 11 Plats och tid Kommunhuset, måndag 22 februari 2010, kl. 19.00 19.30 och 19.35 21.10 Beslutande Lars-Åke Bergman (S), Bengt Sjöberg (M), Karl-Johan Gustafson (C), Anne- Charlotte

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-03

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Sammanträdesdatum 2014-09-03 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 13.30 14.30 Beslutande Lennart Haraldsson (S), ordförande Magnus Hesse (M), vice ordförande Elisabeth Edlund (S) Thomas Lidberg (S) Maria Eklund (S) Peder

Läs mer

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2

SIMRISHAMNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen (11) Enligt särskild förteckning, sid 2. Enligt särskild förteckning, sid 2 2006-12-29 1 (11) Plats och tid Rådhuset, kl 08.30-09.20 Beslutande Enligt särskild förteckning, sid 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sid 2 Utses att justera Justeringens plats och tid

Läs mer

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef

Kommunfullmäktige () Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Marie Johansson, sekreterare Caroline Depui, kommunchef Kommunfullmäktige 2014-09-01 1() Plats och tid Sockenstugan, Lövnäs, Hammarö, kl 18:30-19:15 Beslutande Björn Hörgren (M), ordförande Per Helsing (KD) Siw Gidlöf (S) Bengt-Gustav Persson (S) Leif Sandberg

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01

ÅSTORPS KOMMUN Medborgarnämnden 2010-03-01 24 Allmän Plats och tid Kommunhuset, Björnekullasalen kl. 19.00-20.25 ande Reino Persson (S) ordförande Friberg, Gun (S) vice ordf. Hellman, Gertrud (M) Eriksson, Lennart (S) Andersson, Lena (C) tjg. ersättare

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (15) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-10.55 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunhuset, kl 17.30 18.45 Beslutande Ledamöter Elisabet Edlund (S), ordförande Mira Wedenberg (M), vice ordförande Thomas Lidberg (S) Emmelie Rexhell (S) Peder Griph

Läs mer

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S)

Mathias Andersson (SD) Johnny Nilsson (S) Protokoll 1 (8) Plats och tid Sessionssalen kl. 15.30 15.50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ersättare Övriga Torbjörn Karlsson (S), Ordförande Jan Isaksson (M) Bertil Larsson (SÖS), Vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl 13:30 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), Ordförande Joakim Magnusson (C), 1:e vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Mira

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2011-11-15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Bygg- o Räddningsnämnden 2011-11-15 Plats och tid Beslutande Ledamöter Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 november 2011 kl. 13 30 14 50. Peder Griph, s ordförande Kenneth Axelsson, m Arne Holmgren, s Astrid-Marie Jonsson, c Anna-Thuresson,

Läs mer

Utbildningsnämnden (12)

Utbildningsnämnden (12) Utbildningsnämnden 2011-12-14 1 (12) Plats och tid Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 14 december kl. 9.00 12.00 Beslutande Bodil Hansen (M), ordförande Jan Nordström (M) Inga Karlsson (M) Claes Lindahl

Läs mer

Socialnämnden (11)

Socialnämnden (11) 2015-12-22 1 (11) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2015-12-22 kl. 9:00-10:10 Ajournering kl. 9:05-9:20, 9:45-9:50 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ej tjänstgörande ersättare

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (5) Plats och tid Hässleholm Kulturhus, Röda salongen, kl. 08.13-08.25 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Urban Widmark (M) ordförande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2014-08-27 1 Innehållsförteckning Ärende 62 Godkännande av dagordning... 3 63 Budget 2015 - drift... 4 64 Budget 2015 - investering... 6 65 Personalfrågor... 7 2014-08-27 2 Plats och tid ande Ej tjänstgörande

Läs mer

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson

Kommunstyrelsen 2012-09-27. Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05. Lars-Åke Gustavsson 1 Plats och tid Kommunhuset, Henån, s-rum 1 2012-09-27 17:30-18:05 Beslutande Bengt Torstensson Lotta Husberg Kerstin Gadde Veronica Almroth Claes Nordevik Hans Pernervik Els-Marie Ragnar Bo Andersson

Läs mer

Ajournering

Ajournering 1(11) Plats och tid Sammanträdesrummet Roten, Kommunhuset, Svalöv, kl 16.30-17.15 Ajournering 16.50-16.55 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Jan Zielinski (S), ordförande Fredrik Jönsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ARVIKA KOMMUN. Kommunstyrelsen Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson Plats och tid Arvika Näringslivscentrum, klockan 15.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Claes Pettersson, ordförande (s) Aina Wåhlund (s) Jan Wettmark (m) Sten Fransson (s) Inger Hjerpe

Läs mer

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare

Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer Nämndrummet, Hova. Britt-Marie Nilsson Sekreterare Kommunstyrelsen Sida 1(22) Datum: onsdagen den 22 maj 2019 kl 13:00-15:00 Paragrafer 120-136 Plats: Nämndrummet, Hova Underskrifter: Carina Gullberg Ordförande Britt-Marie Nilsson Sekreterare Justeras

Läs mer

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2010-11-03

ÅTVIDABERGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Kommunstyrelsen 2010-11-03 Plats och tid Sessionssalen, Gamla kommunalhuset, kl 13.30 16.00 Beslutande Lennart Haraldsson, ordförande Sverre Moum Maria Lind Thomas Lidberg Kerstin Gustavsson Peder Griph Elisabeth Edlund Åsa Merving,

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (9) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 11.20 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Lars-Göran

Läs mer

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08

TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Sammanträdesdatum Barn- och utbildningsnämnden 2007-03-08 TORSÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sid 1 av 6 Plats och tid Torskolans bibliotek torsdagen den 8 mars kl. 17.30-18.45. Beslutande Sören Bondesson (s), ordförande Ann Ludwigsson (s) Sebina Masinovic (s)

Läs mer

Utbildningsnämnden (9)

Utbildningsnämnden (9) Utbildningsnämnden 2013-08-28 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Älmhult onsdagen den 28 augusti kl. 9.00 11.50 med ajournering klockan 11.05 11.18. Bodil

Läs mer

Kansli- och utvecklingsenheten

Kansli- och utvecklingsenheten 1(15) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 13.00 14.10 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Kay Stark (S) Övriga närvarande

Läs mer

Kommunkontoret kl

Kommunkontoret kl Sida 1 (10) Plats och tid Kommunkontoret kl 09.00 12.00 Beslutande Kent Holmer, ordförande Leif Andersson, 1:e vice ordförande Ann-Christine Sandell, 2:e vice ordförande Catharina Tann, ledamot Martin

Läs mer

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis

Protokoll 1 (12) Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör. Pierre Esbjörnsson (S) Jörgen Sjöslätt (C) Anslag/bevis Protokoll 1 (12) Plats och tid Nils/Holger, kommunhuset i Skurup, 2016-11-16, kl. 18.00 18.15 Beslutande Övriga närvarande Se nästa sida. Annika Nilsson, sekreterare Marcus Willman, kommundirektör Justerade

Läs mer

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare

Rebecka Bäck, plan- och byggchef Annelie Vestergren, miljöchef Mari Bäckström, nämndsekreterare 1(6) Plats och tid Carl August-rummet, onsdagen den 26 oktober 2016 kl 08:00-08:30 Beslutande Ledamöter och tjänstgörande ersättare Per-Arne Hagby (C), ordförande Jonny Stålknapp (KD), vice ordförande

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Kommunstyrelsen 1 (7) Plats och tid Beslutande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 14 juni 2012 kl. 8.00 9.15 ajournering kl. 8.15-9.05 Harald Hjalmarsson (M), ordf. Christin Rampeltin Molin (M) Katarina

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-08-18 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Häverö, kl 09.00-09.55 ande Övriga deltagande Kjell Jansson (M), ordförande Berit Jansson (C) Hans Andersson (FP) Olle Jansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2016-01-13 0 Innehållsförteckning Ärende 1 Information från barn- och ungdomssamordnaren... 2 2 Yttrande angående laglighetsprövning enligt kommunallagen angående socialnämndens beslut Överenskommelse

Läs mer

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma

Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Sammanträdesdatum s. 1 (10) Plats Stora sessionssalen, Kommunhuset i Lomma Tid Tisdagen den 24 januari 2012, kl. 18.30-20.10 Beslutande se bifogad närvarolista Ajournering 19.05-19.30,19.35-19.40 Övriga

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 av 22 Socialnämnden Sammanträdesdatum Plats och sammanträdestid Närvarande ledamöter Frånvarande ledamöter Närvarande ersättare Tjänstgörande ersättare Frånvarande ersättare Övriga deltagare Justeringens plats och tid Kommunstyrelsens sessionssal

Läs mer

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35

Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Kommunstyrelsen 2011-12-19 1 (9) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Stadshuset, Örnsköldsvik, sammanträdesrum Kubbe, kl. 10:00 10:35 Ordförande: Elvy Söderström (S) Ledamöter: Glenn Nordlund (S),

Läs mer

Folkets hus, Amazon, Flen

Folkets hus, Amazon, Flen 198 Plats och tid Folkets hus, Amazon, Flen Kl 17.00-17.05 Beslutande Övriga deltagare Anders Berglöv (S), ordförande Lars Falk (A2), 1:e vice ordförande Björn Zetterqvist (M), 2:e vice ordförande Stefan

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Lars-Göran Wiberg (C) ordförande SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) 2009-02-17 Plats och tid Sammanträdesrum 2, kl. 08.30-9.45 ande ledamöter Lars-Göran Wiberg (C) ordförande Tommy Nilsson (S) Pär Palmgren (M) Tjänstemän Utses att justera Kommunchef

Läs mer

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund

Kommunfullmäktige 2006-01-26. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista.... Virve Svedlund SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Vallaskolans aula, kl 19.00-20.55 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista. Övriga deltagande Se bifogad deltagarlista.

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 11.15 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Peter Svensson (S) Tjänstgörande ersättare Eric Berntsson

Läs mer

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35

Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 1(10) Plats och tid Beslutande Stenbockskolans konferensrum, kl 13.30-14.35 Ulf Eriksson (s), Ordförande Annsofi Ramevik (s) Sandra Sjöberg (s) Siv Friedmann Björk (c) Therese Leufvén (c), tjänstgörande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen

PROTOKOLL Kommunstyrelsen PROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2014-02-24 Sida 1 (6) Paragrafer 23-25 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 17.00-17.30 Beslutande Bengt Svensson (M), ordförande Carl-Axel

Läs mer

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning

Socialkontoret, Norrtälje, kl , Enligt förteckning NORRTÄLJE KOMMUN Socialnämnden SAMMANTRADESPROTOKOLL 2014-06-13 Plats och tid ande Socialkontoret, Norrtälje, kl. 09.00-09.50, 10.30-11.00 Enligt förteckning Övriga deltagande Sören Fredriksson, förvaltningschef

Läs mer

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG

VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Kommunstyrelsen 2007-12-03. Ordförande... Gunnar Hörnlund BEVIS OM ANSLAG VILHELMINA KOMMUN PROTOKOLL 1(9) Plats och tid Fjällgården Saxnäs, Måndagen den 3 december 2007, kl. 09.45-10.00 Beslutande Övriga deltagande Gunnar Hörnlund, ordf. Joakim Risberg Rickard Norberg Conny

Läs mer

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande 1 (14) Kommunkontoret, sammanträdesrummet Eken kl. 09.00-11.10 Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Bo Dahlqvist (PF), 1:e vice ordförande Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande Övriga deltagande

Läs mer

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare

Ersättare Nouh Baravi (S) ej tjänstgörande ersättare 1(14) Plats och tid Sunnanåsrummet, Kommunhuset Ljusdal, måndagen den 29 april 2019 kl 08:00 Beslutande Ledamöter Kristina Bolin (S), ordförande Lena Svahn (MP), 1:e vice ordförande Kristoffer Kavallin

Läs mer

Annika Molldén och Gudrun Bengtsson. Kommunhuset (omedelbar justering)

Annika Molldén och Gudrun Bengtsson. Kommunhuset (omedelbar justering) 1(6) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset, kl. 14.55 15.35 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Övriga Justerare Justeringens plats och tid Annika Molldén

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(8) Sida 1(8) Plats och tid Sammanträdesrum Yxningen, Nya kommunhuset, kl 13.30 15.25 Beslutande Ledamöter Elisabeth Edlund (S), ordförande Bo Hasselblad (M), vice ordförande Lars-Åke Bergstrand (S) Carl Donnér

Läs mer

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret Agneta Henriksson. Justerande Sven-Erik Sjöstrand ANSLAG/BEVIS Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrummet Karpen, 14.00-16.10 1 (14) Beslutande Arnold Andréasson (C), ordförande Hans Stifors (PF), tjänstgörande ersättare Lars Svensson (S), 2:e vice ordförande

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Elisabeth Stenberg Michalski (S) 1(16) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 8.30 10.35 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(10) Plats och tid Yxningen, kommunhuset kl. 08:30 10:10 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Carin Palm (S) för Kenneth Axelsson, (M) Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset

Vård- och omsorgsförvaltningen, Kommunhuset SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(5) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 10:20 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg, (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson, (C)

Läs mer

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V

Sammanträdesdatum. Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi, V PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(10) Plats och tid Kommunförvaltningen, 2016-02-03, kl 0900-1200 ande Harry Rantakyrö, S Jan Larsson, S Maria Törmä Lindmark, S, 1-2 Laila Mäki, S Britta Tervaniemi,

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stadshuset, rum 1, kl 13.30-14.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2007-09-19 1 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bo-Anders Thornberg (m) ordf Jan Nilsson

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) 1(12) Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 10.30 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (--) Stig Gerdin (AltBr) Gudrun Bengtsson (SD) Samuel Jarenil (S) Övriga närvarande

Läs mer

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25

PROTOKOLL Kommunstyrelsen. Sammanträdesdatum 2015-05-25 KOMMUNSTYRELSEN Tid Kl. 10:00 11:50 Ajournering 11.40 11.45 för överläggningar Plats Ledamöter Skeppet, Kommunhuset Se bilaga Övriga Kicki Nordberg kommunchef Anette Oscarsson sektorschef sektor stödfunktioner

Läs mer

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63

Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej Rolf Mårtensson (M) Rickard Andersson (S) Eric Berntsson (SD) Stefan Sturesson (M) 60-63 1(8) Kommunstyrelsens samhällsbyggnadsutskott Plats och tid A-salen, kommunhuset, kl. 9.00 12.00 Beslutande Ledamöter Stig Johansson (S), ordförande Bo-Eje Jönsson (V) ej 60-63 Rolf Mårtensson (M) Rickard

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (18) Protokoll 1 (18) Mötesdatum Innehåll 72 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 73 Informationsärenden 74 Delegationsärenden 75 Rapporter och skrivelser 2015 76 Övrigt 77 Delårsrapport

Läs mer

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef

Kenneth Bolinder (S) Stig Lundblad (C) Ingegärd Berglund (KD) Therese Wredström (KD) Kennet Jansson (MP) Åsa Malmström, verksamhetschef 1 (10) Plats och tid Tisdagen den 15 december 2015 kl 17:00-18:15 Beslutande Tjänstgörande ersättare Ann-Sofie Fridehjelm (S), Ordförande Caroline Wegner (S), 1:e vice ordförande Bertil Olsson (M), 2:e

Läs mer

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00

Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 1/14 Plats och tid Glunten, Kommunhuset Strängnäs kl. 18:05-19:00 Paragrafer 48-56 Beslutande Se deltagarlista på sida 3 Närvarande ersättare Se deltagarlista på sida 3 Övriga deltagande Se deltagarlista

Läs mer

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041

Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige 16 (60) Kf 140 Förändrad nämndorganisation Dnr 2011/47-041 Kommunfullmäktige beslutade 2012-06-25 122 bland annat om förändringar i kommunens nämndorganisation. Förändringarna avsåg antalet

Läs mer

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista.

30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad närvarolista. Kommunfullmäktige 2009-02-25 1 Plats och tid Församlingshemmet, 2009-02-25 kl 19.00-19.15 Beslutande 30 ordinarie ledamöter jämte 3 tjänstgörande ersättare samt 2 icke tjänstgörande ersättare enligt bifogad

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2004-12-02 1 Plats och tid Norra Station, sal 1, kl 15.00-15.35, information -16.30 Beslutande Ersättare Övriga deltagande Utses att justera Justeringens plats/tid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7)

ANSLAG/BEVIS. Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Kommunstyrelsen 2014-03-24 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl 08.30-09.00 Beslutande Leif Sandberg (M), ordförande, jäv 41 Per Helsing (KD) ersättare för Charlie Weimers (KD) Thomas Otto (M)

Läs mer

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (16)

TRELLEBORGS KOMMUN Arbetsmarknadsnämnden. Innehåll. Protokoll 1 (16) Protokoll 1 (16) Mötesdatum Innehåll 11 Val av justerare samt datum, tid och plats för justering 12 Informationsärenden 13 Delegationsärenden 14 Anmälningsärenden 15 Övrigt 16 Årsanalys 2013 17 Uppföljning

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Miljö- och byggnadsnämnden. nedtagande Sammanträdesprotokoll 1(7) Plats och tid Sessionssalen, kommunhuset Hultsfred 16 augusti 2017 kl. 9.00-9.20 Beslutande Övriga deltagande Se särskild närvarolista Anders Helgée, miljö- och byggnadschef

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-05-03, kl 0900-1210 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S Linda Jonsson, V Pirkko Heikkilä, V Carolina

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD) Kommunstyrelsens allmänna utskott Plats och tid A-salen kl. 09:00-11:50 Beslutande Ledamöter Jenny Önnevik (S), ordförande Christer Broman (-) Stig Gerdin (Alt) Peter Svensson (S) Gudrun Bengtsson (SD)

Läs mer

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors

Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle Källs (KOSA) Anne-Christine Carlsson (S) Anders Bengtsson (KD) Anders Bengtsson (KD) Helene Jarefors Sammanträdesprotokoll Barn- och utbildningsnämnden 2016-12-21 1 (5) Plats och tid Kommunkontoret Djurås, kl. 15.00-16.00 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Svante Hanses (KOSA) ordförande Pelle

Läs mer

Marie-Louise Bäckman (KD)

Marie-Louise Bäckman (KD) 2016-10-19 1 (6) Plats Rum 225, Kommunhuset, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Onsdagen den 19 oktober 2016, kl 16.30-18.40 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Ersättare Enligt närvarolista, sid 2 Övriga

Läs mer

Kultur- och utbildningsnämnden

Kultur- och utbildningsnämnden PAJALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(14) Plats och tid Kommunförvaltningen Pajala, 2017-04-04, kl 0900-1430 ande Evgeny Krakov, S, ordförande Åke Johdet, S, 17-19 Sixten Eriksson, S Linda Jonsson, V Pirkko

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Bygg- och miljönämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9) Plats och tid Moberg,, kl. 13.00 15.00 Beslutande Bo Eddie Rossbol, (S), ordförande Ingrid Adolfsson (S) ersättare för Petra Haraldsson, (S) Zeljka Krajinovic, (S) Eva-Lena

Läs mer

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00.

Utbildningsutskottet. Sammanträdesprotokoll 2013-10-30. Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00. Sida 1/10 Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.40 Ajournering: kl 14.55 15.00 Beslutande Övriga deltagare Torbjörn Ekelund (FP), ordförande Annie Carlsson (S) Agnetha Persson (C), vice ordförande Torsten

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Miljönämnden 2018-04-25 1 Plats och tid Beslutande Stora sammanträdesrummet, kommunkontoret, Malung, kl.13:00-16:00 Lars-Göran Gustafsson (S), ordförande Hans Lind (M) Bertil Helmersson (V) Mikael Östling

Läs mer

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen

ANSLAG/BEVIS KOMMUNSTYRELSEN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2013-03-26 1(5) Kommunstyrelsen 2013-03-26 1(5) Plats och tid: Centrumhuset i Alvesta den 26 mars 2013, kl 17.00 17.35. Beslutande Mats Johnsson (m), ordf. Per-Anders Nordahl (s) Thomas Johnsson (m) Thomas Haraldsson (c) Helen Gustavsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRELSENS ARBETSUTSKOTT Datum Sid Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) 2005-01-19 1 Plats och tid Stadshuset, rum 2, kl 08.30-10.35 Beslutande Övriga deltagande Bengt Andersson (s) ordf Lars Olsson (c) v ordf Pär Palmgren (m) Kommunchef Per Hildingson Utvecklingschef/bitr

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(12) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08:30 12:00 Beslutande Ledamöter Thomas Lidberg (S), ordförande Kenneth Axelsson, (M), vice ordförande Astrid-Marie Jonsson (C)

Läs mer

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors.

Ingela Bergare, ekonomichef Mikael Jareke, kommunchef Lennart Aronsson, sekreterare. Torsdagen den 2 april 2015, Kommunhuset Storfors. 1(6) Plats och tid Beslutande Ersättare Sammanträdesrum Kerimäki, Kommunhuset Storfors, torsdagen den 2 april 2015, kl 08.15-10.20. Ajournering kl 09.10-09.40. Hans Jildesten (S) Christina Skogström (S)

Läs mer

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40

Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista. Sara Svensson, Rädda Barnen, 40 1(14) Plats och tid Aulan Varagårdsskolan i Bjuv, kl 19.00-22.05 Beslutande Ledamöter 30 ledamöter eller tjänstgörande ersättare enligt sammanträdeslista Övriga närvarande Tjänstemän Christer Pålsson,

Läs mer

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07

Kommunstyrelsens protokoll 2012-11-07 Datum: Onsdagen den 7 november Tid: 08.00 11.00 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Paragrafer: 108-116 Utses att justera: Peder Engdahl (M) Underskrifter: Sekreterare Maria Olegård Ordförande

Läs mer

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl

Barn- och utbildningsförvaltningen, kl 1 Plats och tid Barn- och utbildningsförvaltningen, kl. 09.30 11.15 Beslutande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Övriga närvarande Enligt särskild förteckning, sidan 2 Utses att justera Justeringens

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(16) Plats och tid Bildningscentrum Facetten, kl.13.30-16.45 Beslutande Ledamöter Mira Wedenberg, M, ordförande Sirvan Mostafaey, S, vice ordförande Emmelie Dahl, S Astrid-Marie

Läs mer