Stockholms stad. riksdagskandidater

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Stockholms stad. riksdagskandidater"

Transkript

1 Stockholms stad riksdagskandidater

2 Nomineringskommittén informerar Bästa/e centermedlem, Tidigare i år har vi haft chans att nominera centerns kand-idater till valet Nu har vi möjlighet att delta i medlemsomröstningen inför fastställandet av Stockholmscenterns listor till riksdag, kommun och landsting. Det är ett rådgivande provval och är ett viktigt sätt att ge en bild av vilka kandidater medlemmarna vill se som företrädare för Centerpartiet under nästa mandatperiod. Ta chansen att vara med och påverka. Medlemsomröstningen är rådgivande. Vi i nomineringskommittén förbehåller oss rätten att ta med ytterligare kandidater till de förslag på valsedlar vi lägger fram till nomineringsstämman den 30 november. Vi förbehåller oss också rätten att inte föreslå förnominerade kandidater även om de deltagit i medlemsomröstningen. Med vänliga hälsningar Nomineringskommittén för Centerpartiet i Stockholms stads distrikt sthlm@centerpartiet.se Centrpartiet i Stockholm Box Stockholm Besöksadress: Stora Nygatan 4, Stockholm 2.

3 Så här går det till Kandidatmingel Onsdagen den 28 augusti, , LOCH & QUAY, Tullhus 2, Skeppsbrokajen. Viktigt att du läser igenom hela den följande informationen noggrant. Du kan rösta på maximalt tio kandidater i vardera val. Den person du placerat på första plats kommer att erhålla 10 poäng i medlemsomröstningen. Tvåan kommer att erhålla 9 poäng, trean erhåller 8 poäng osv. Du får ta med färre än tio kandidater på listan, men observera att då kommer den person du satt på första plats bara erhålla så många poäng som antalet kandidater du valt att ta med. Skulle du exempelvis bara rösta på tre personer kommer den kandidat du satt på första plats bara att erhålla 3 poäng. Nomineringskommittén kommer dock även att beakta hur många första-, andra- och tredjeplatser varje kandidat får. Alltså: för att ditt förstanamn på listan ska erhålla 10 poäng krävs det att du har tio namn på listan. Namn och presentation av de förnominerade kandidaterna finner du i tidningen du håller i. Du kan även skriva till namn som inte finns med i tidningen. När du gjort dina val lägger du de tre valsedlarna i det lilla bifogade innerkuvertet och klistrar igen det. Det kuvertet läggs sedan i det andra lite större bifogade svarskuvertet. OBS! På svarskuvertet är det viktigt att du skriver ditt för- och efternamn på utsidan, annars är inte rösten giltig. Dina röstsedlar ska vara distriktsexpeditionen tillhanda senast den 15 september. Du kommer därefter att prickas av som röstande och kuvertet med valsedlar kommer att öppnas vid ett separat tillfälle så att val-hemlighet upprätthålls. Du har bara en röst även om du är medlem i fler än en organisation inom Centerrörelsen. Omröstningen pågår under perioden 28 augusti till 15 september. För frågor om medlemsomröstningen kontakta Anna Wallin via mail, anna.wallin@centerpartiet.se Välkommen på Kandidatmingel med centerpartiet i Stockholms stad 28 augusti Som start på medlemsomröstningen för centerpartiet i Stockholms stad bjuder vi in till Kandidatmingel. Alla medlemmar och kandidater till Kommun, Landsting och Riksdag är varmt välkomna att mingla och diskutera politik under trevliga former. Syftet med kandidatminglet är att ge dig som medlem möjlighet att lära känna dina kandidater, ställa frågor och diskutera politik innan det är dags att rösta i medlemsomröstningen och forma den lista som just du vill se i valet 2014 för Centerpartiet i Stockholms Stad. Vi kommer att vara på tullhus 2, Skeppsbrokajen från kl och Centerpartiet i Stockholm bjuder på plockmat och dryck till besökande medlemmar denna kväll. Kl öppnar lokalerna för allmänheten, men det går bra att stanna kvar och lyssna på musik och umgås fram till kl Anmälan senast söndagen den 25 augusti till sthlm@centerpartiet.se eller Varmt välkommen önskar nomineringskommitten! 3.

4 Abir Al-Sahlani För ett liberalt grönt solidariskt Centerparti med tydligt Stockholmsperspektiv som står för alla människors lika rätt och värde, i Sverige och i världen. En stark röst som vågar stå upp även när det är obekvämt, en stark röst för friheten, integriteten och jämställdheten. En röst som vågar utmana, som vågar säga ifrån, som vågar rösta i riksdagen enligt principerna och inte tystas av partipiskan. För en röst som lyssnar och kämpar för människan, oavsett var hon är. Vår röst är viktig, för att människor som törstar efter frihet, demokrati och jämlikhet. Och vi får aldrig glömma det ansvar som åligger demokratiska stater, att hjälpa till när och var det behövs. Vår röst kan göra skillnad, för individer här i Sverige och i världen. Vill du förändra? En röst på mig, är ett löfte om förändring. Alfred Askeljung Mitt namn är Alfred Askeljung. Jag är 23 år gammal och bor på Gärdet med min flickvän. Jag studerar till vardags Teknisk Fysik vid KTH, arbetar på Miljöoch Skärgårdsroteln på Stockholms Läns Landsting och sitter i förbundsstyrelsen för Centerstudenter. Jag har varit aktiv i Centerpartiet sedan 2008 och har, förutom ovanstående, uppdrag i Saco Studentråd, Ungdomens Nordiska Råd och Nordiska Centerungdomens Förbund. I Riksdagen vill jag föra ut och spetsa till Centerpartiets förslag om bättre företagsvillkor och sänkta skatter. Förutom detta vill jag verka för en skademinimerande narkotikapolitik och kraftigt förenklade regler för bostadsbyggande och uthyrning. Jag vill uppmärksamma kvinnors utsatthet vid sexuella övergrepp och våld i nära relationer samt de enorma problem som finns inom rättsväsendet när sexualbrott ska lagföras. Jag vill stå för en progressiv politik som vågar se och ta sig an de svagaste i samhället. 4.

5 Andreas Strömberg Jag är 30 år gammal och utbildad jurist. Bor sedan dryga året i Sibirien, Vasastan. Jag har tidigare varit engagerad i landstingspolitiken. Just nu arbetar jag som politiskt sakkunnig åt Annie Lööf. Jag kandiderar till riksdagen och jag brinner särskilt för företagar- och justitiefrågor. Vi behöver låta företagare vara företagare och inte byråkrater. De nya jobben skapas i de små och medelstora företagen och därför behövs satsningar som gör det både billigare och lättare att anställa. Alla måste få känna sig trygga. Därför behöver vi ett effektivare rättsväsende där polisen klarar upp fler brott. Det måste gå att kombinera en synlig poliskår på våra gator och torg med att kunna lösa brott. På fritiden ägnar jag bland annat åt att sitta i styrelsen för Sveriges största idrottsförening, Friskis & Svettis Stockholm. Anna-Karin Hatt Min politiska kompass är en varm, grön, decentralistisk social liberalism. Jag kämpar för ett samhälle med hundra procent förnybar energi. För bredband och mobiltelefoni i världsklass i hela landet. För en skola som ger varje elev rätt till godkända kunskaper, där vi använder modern it för att hjälpa fler att lära sig mer. Och jag tänker göra allt jag kan för att vi ska hyvla ner de skyhöga trösklarna in i samhället och till arbetsmarknaden för både ungdomar och nya svenskar. Jag tror att jag med min ledarerfarenhet, regeringserfarenhet, företagarerfarenhet, livserfarenhet och en rejäl dos småländsk envishet kan göra god nytta i Sveriges Riksdag. Dit vill jag kandidera med en kampanj byggd på fysiska och digitala möten där människor är. Genom bloggen, twitter och Facebook. Genom att skapa politisk debatt. Och genom att välkomna alla sympatisörer som vill vara med och bidra! Ann-Christin L Frickner Jag tror på Centerpartiets politik och att vår politik gör skillnad i Stockholm och hela landet men också i världen! Idag har jag förmånen att som förtroendevalt kommunalråd i en tillväxtkommun som Upplands Väsby och med ansvar för miljöfrågor och vårt arbete för en hållbar samhällsutveckling. Genom att arbeta för varje individs möjligheter och med brett samhällsfokus så vet jag att vi får bra resultat därför att vi utgår ifrån människors behov. Näringsliv, Utbildning och Miljö och Klimatfrågor- de utgör vårat samhälles grundplattform och skapar tillväxt, möjlighet till utveckling och stabilitet och det är de frågor som berör mig mest. I min värld är företagare hjältar, alla ungar duger de behöver bara hitta sin väg och jag tror verkligen att vi kan skapa bättre förutsättningar med vår politik. Att bli nominerad och att verka som förtroendevald är det finaste man kan uppnå jag är till förfogande för riksdagsvallistan

6 Bengt Almstedt Jag kandiderar till Centerpartiets riksdagslista eftersom jag vill arbeta för ett Sverige där Centerpartiets politik får ett större genomslag. Jag är född 1965 och uppväxt på lantgård i Delsbo, norra Hälsingland. Jag kommer från en klassisk centermiljö där alla i släkten är och har varit centerpartister sedan partiet grundades. Själv var jag CUFare under första hälften av 1980-talet. Jag har en Phd i Teologi från London och en Bachelors i Filosofi från München. Jag var munk och katolsk präst Som präst bestod min vardag av migrations-, integrations-, och mångkulturfrågor. Sedan 2009 arbetar jag som nationellt ansvarig för den katolska bildningsverksamheten på Studieförbundet Bilda. Där har jag kommit att arbeta övergripande kring dessa frågor, men även vad gäller civilsamhällets möjligheter och samhällsansvar. För mig är människan politikens början och slut. De poliska frågor jag brinner för är landsbygdsfrågor, mänskliga rättigheter, migration, integration, mångkultur och civilsamhällesfrågor. 6. Christina Linderholm 70 år, bor på Norrmalm, tre vuxna barn, tre barnbarn Två frågor som genomsyrat både mitt arbetsliv och mitt politiska engagemang är innehåll och valfrihet i skola och utbildning samt företagandets villkor. Barn och unga ska ha tillgång utvecklas efter sina förutsättningar och möjlighet till vidare studier eller jobb. Hög kvalitet inom alla skolformer och alternativ är odiskutabel. Ytterligare en förutsättning för en levande, växande stad i världen med plats för ökad mångfald är att fler företag startas och växer. Det kräver stor bredd både vad gäller bakgrund, kunskaper och erfarenheter. Bättre och mer varierad arbetsförmedling med stort utbud av insatser behövs för att matcha tillgång med efterfrågan. Politikens roll är att skapa förutsättningar för ett Stockholm som kontinuerligt utvecklas. Det sker genom politiker fokuserar på kärnan i verksamheten, gemensam service, vård, utbildning och omsorg, att valfriheten, liksom konkurrensutsättningen samt att regelverket förenklas och byråkratin minskas. Delali Kristlöv Är ny medlem i Centerpartiet. Jag är mer med Centerkvinnorna, men har stor vilja att kunna engagera mig i vårt Centerparti, kunna vara med och satsa tid och kämpa för vårt parti. Jag jobbar som Tolk på Transvoice och språkservice, träffar massvis med folk i olika grupper i både myndigheter och våra invandrargrupper. Man ser och hör många synpunkter i vårt politiska system. Centerpartiet har varit aktivt och många positiva synpunkter bl.a. med Äldreomsorg, våra bönder gör sitt bästa. Vi kanske kan ta upp vissa handikappade rättigheter, och våra skolor, med bättre skolor och personal. För att våra barn är vår framtid. Att kunna diskutera våra äldres framtid med lägre hyror för att de har kämpat för oss. Vi behöver inte sopa dem under mattan, det har varit kämpigt för många de sista åren. Men vi hoppas att Centerpartiet kan vinna valet år 2014 och påverka varandra att ställa upp.

7 Ebba Krumlinde Jag heter Ebba Krumlinde och sitter idag i Skarpnäcks stadsdelsnämnd och är nämndeman i Förvaltningsrätten. Mina akademiska meriter består i att jag har en Magister i mänskliga rättigheter och i praktisk utövning betyder det att jag arbetar med värdegrundsimplementering och driver eget som konsult i CSR (Corporate Social Responsibility). Jag beslöt mig för att ge mig in i politiken för att skapa möjligheter och det är även det som är mitt syfte med denna kandidatur. Oavsett om möjligheten består av att du vill kunna ha kvar det lokala biblioteket, starta ditt egna företag, leva utifrån ditt uttryck eller att ta dig bort från en kriminell organisation. Att arbeta för att verktygen finns för så många som möjligt att leva ett fullgott och tryggt liv är det som driver mig. För att lyckas med detta måste vi fortsätta värna om vår miljö, det demokratiska systemet och den rättssäkra staten. Ellinor Moberg Fokus på hållbarutveckling är angeläget för miljön och hälsan. Det måste genomsyra alla politiska beslut. Storstadsregionen utveckling, från glesbygd i skärgård till täthet i innerstaden ska ske utifrån detta helhetsperspektiv -för effektiva, miljövänliga kommunikationer och transporter -för säkerhet, trygghet och värdigt bemötande i omsorg och sjukvård Valfrihet måste följas av tydliga kvalitetskrav för alla utförare. Vinster i välfärd ska förbättra verksamheterna i äldreboenden, skolor och förskolor, inte stjälpa dem. Rätt kompetens i personalgruppen, god miljö och service, måltidsglädje med mat lagad nära gästen av bra/säkra råvaror är några exempel. - för trivsamma, trygga, välplanerade bostadsområden som ökar integrationen, med möjlighet till aktiv fritid, god service och mötesplatser. Grönområden som inbjuder till fysisk aktivitet i vardagen för alla åldrar. Detta vill jag arbeta för om du ger mig ditt förtroende. Estrid Faust Jag heter Estrid Faust, sprungen ur Stockholms innerstad våren Idag studerar jag juridik vid Stockholms universitet och arbetar därutöver på bank. Politiskt brinner jag för frågor rörande öppenhet och självbestämmande. Speciellt rör det sig om migrations-, arbetsmarknads- och integritetsfrågor, med främsta mål att bevara människors vardagsliv från klåfingriga politiker. Staten finns till för att tjäna människorna, inte tvärtom, och detta genomsyrar hela min politiska gärning. För närvarande är jag bl.a. ordförande för CUF Stureplan och ledamot för Centerstudenter Stockholm. Centerrörelsen har en spännande framtid framför sig och är i svensk politik den självklara ledstjärnan för liberalism och mot trångsynthet. Det gäller dock att även våga driva dessa idéer mot mindre förstående krafter - och får jag förtroendet i riksdagen skall jag kämpa för ett målmedvetet och självsäkert Centerpartiet som står upp för sig och vågar rucka på de tjockaste av glastak. Det behövs rakare puckar i svensk politik! 7.

8 Gunilla Hansson Jag har varit medlem i Centerpartiet sedan 1960-talet. Under åren har jag haft olika förtroendeposter inom och för partiet. Jag är gymnasieekonom och socionom, arbetade som socialsekreterare med vuxna. Dessutom var jag facklig i SACO/ SSR. Miljöarbetet är viktigt, både närmiljö med sopsortering men även luftföroreningar och dess orsaker. Jag är aktiv motståndare till kärnkraft. Jämnställhetsarbetet är alltid aktuellt både i samhället och i partiet. Tillsammans måste vi arbeta för att Ge liv till åren för alla med olika funktionshinder eller är äldre. Framsteg och forskning som kan underlätta och förbättra livet måste alla få tillgång till. Samhällets stöd ska vara lika för alla, allt från dyra mediciner till små handikapphjälpmedel. Även icke synliga handikapp behöver mer stöd. Förebyggande vård och bromsmediciner bör vara självklart. Ge liv till åren innebär också att alla ska få möjlighet att delta i sociala aktiviteter, tillgång till kultur och subventionerade resor på dagtid. 8. Hannes Hervieu Kan man sitta i riksdagen om man tidigare arbetat som ståuppkomiker? Jag tänker visa att det är möjligt. Jag vill ta plats både i den klassiska politiska debatten men också väcka engagemang hos väljare som idag är helt ointresserade av politik. Jag heter Hannes Hervieu, är Centerstudenters förbundsordförande, ekonomistudent och sitter i Centerpartiets partistyrelsele. Vill vi se ökad tillväxt och minskad arbetslöshet behöver vi ha tydligare fokus på kvalitet i vår utbildningspolitik. De frågorna ligger mig varmast om hjärtat tillsammans med frågor rörande individens fri och rättigheter. Med Centerpartiets idéer ska vi förändra samhället. Inte för att dagens samhälle är dåligt, utan för att uppgiften som politisk rörelse är att alltid sträva mot något annat. Något ännu bättre. På hanneshervieu.se hittar ni min resa dit. När andra vill att människor ska få tillbaka tron på politiken, vill jag att vi tillsammans gör så att politiken får tillbaka tron på människor. Ing-Marie Laingren Jag inledde mitt yrkesliv inom vård- och omsorgsområdet som barnsköterska och sjuksköterska, för att efter några år utbilda mig till vårdlärare med en magisterexamen i vårdpedagogik från lärarhögskolan. Min yrkeskarriär som lärare inledde jag med att utbilda sjuksköterskor, för att under större delen av mitt yrkesliv arbeta med gymnasieskolans omvårdnadsprogram. Under ett antal år undervisade jag även i religionskunskap. Jag hade då byggt på min lärarkompetens med studier i religionskunskap och teologi vid Ersta & Sköndals högskola och Uppsala universitet, där jag tog en teologie kandidatexamen. Sedan 2006 är jag aktiv i Brännkyrka centeravdelning, där jag främst intresserat mig för kyrkopolitiken. Min yrkesbakgrund gör att jag även har ett intresse för frågor som rör utbildningsområdet och självklart vård-och omsorgsfrågor. Numera är jag pensionär och lägger min tid på barn och barnbarn, resor med min man samt slöjd och konsthantverk, förutom att vara kyrkovärd och volontär inom Brännkyrka församling.

9 Johan Fälldin Jag heter Johan Fälldin och önskar medlemmarnas förtroende att kandidera till kommunfullmäktige och riksdagen. Jag är medlem i Centerrörelsen sedan Bortsett från det första dryga året som medlem, då fotbollsträningarna slukade min tid, har politiken utgjort mitt huvudsakliga fritidsengagemang sedan dess. Jag är uppvuxen på landsbygden utanför Örebro men är stadsbo sedan Jag är filosofie kandidat i medie- och kommunikationsvetenskap, har arbetat som journalist i sex år, och sedan 2001 har jag varit politisk sekreterare för Centerpartiet i Sollentuna. Politiskt har jag ägnat många år åt ungdomsförbundet och avgick som 1:e vice förbundsordförande Därutöver har den mesta tiden ägnats åt kommunpolitik var jag nämndsledamot, var jag ersättare i Örebro kommunfullmäktige. I tre val har jag varit riksdagskandidat, senast 2010 som andranamn. Jag brinner för tanken om Centerpartiet som ett parti som gör livet lättare för människor. Decentralisering, demokrati och ideologi ligger mig varmt om hjärtat. Johan Hedin Innan jag gick in som ersättare i riksdagen 2012/13 drev jag företag i 11 år, något jag då trodde var världens bästa jobb. Nu vet jag att det är världens näst bästa. Min tid som riksdagsledamot blev åtta intensiva och enormt lärorika månader och det finns mer som jag vill få gjort. Ett framgångsrikt riksdagsarbete kräver att man bygger förtroende, att man jobbar långsiktigt och med tydliga mål. Förtroende måste naturligtvis etableras i den egna riksdagsgruppen, men även med allianskollegor och med de närmaste oppositionspartierna. Lagstiftningsprocessen upplevs ofta trög, men den går absolut att påverka med rätt kunskap och om man är ute i god tid. Ett långsiktigt mål, uppdelat i mindre delmål gör det lättare att prioritera när man under riksdagsåret översvämmas av sådant som måste hanteras snabbt. Jag hoppas att jag får ditt förtroende att representera oss i riksdagen. Johanna Jönsson Det behövs fler i Centerpartiets riksdagsgrupp som vågar ifrågasätta och sticka ut hakan. Fler som sätter hälarna i marken när människors rätt att bestämma över sina egna liv får ge vika för fyrkantiga system och politikers egenintressen. Fler som ser varje människa, oavsett födelseort, som en resurs och varje strävsam företagare som den hjälte hen är. Fler som, både i det partipolitiska arbetet och i media, kan sätta begripliga ord på de idéer som idag faller utanför de snävt satta ramarna. En sådan person försöker jag vara. Min främsta styrka ligger i att jag alltid står för vad jag tycker, även när det vore enklast att bara sitta tyst. Jag är ordförande för Stureplanscentern, sitter i Stockholmscenterns distriktsstyrelse, har jobbat för partiet i stadshuset och nu riksdagskansliet. Jag har pluggat juridik, kriminologi och internationella relationer. Ursprungligen är jag från Dalarna och har bott många år utomlands. Läs mer på stureplanscentern.se. Mer information finner du på 9.

10 Johannes Harlevi Grön liberal som arbetar som jurist på Mannheimer Swartling advokatbyrå i Stockholm. Bor numer i Hammarby Sjöstad, men är född och uppvuxen på Gotland vilket lärt mig vikten med decentralisering för att skapa förutsättningar för ett fungerande samhälle även utanför storstäderna. Miljö, socialt ansvar och företagande är de centrala politiska områdena för mig. I mitt Centersverige är det lönsamt med småskalig, klimatneutral energiproduktion; hemlösheten utrotas och socialt utsatta människor får hjälp till en bättre tilvaro av såväl det allmänna som av näringslivet; företagande på landsbygden premieras och skapar förutsättningar för tilväxt av arbetstillfällen utanför storstadsregionerna. Min fritid tillbringar jag gärna i fritidshuset på Gotland, på tennisbanan, i läsfåtöljen, i trädgårdslandet, på teatern eller hemma hos mina vänner och syskon. Karin Fälldin Jag heter Karin Fälldin och är 28 år. Jag kommer ursprungligen från Iggesund i Hälsingland och har varit engagerad i Centerrörelsen sedan 11 år tillbaka. Jag ställer upp både till landstings- och riksdagslistan. Som legitimerad tandhygienist och tidigare folktandvårdsanställd ligger hälso- och sjukvårdsfrågor mig varmt om hjärtat och jag har också mycket kunskap och förståelse inom området. Jag har även tidigare varit engagerad i forskningsfrågor i Örebro läns landsting. Mitt nuvarande jobb som generalsekreterare för Centerpartiets Ungdomsförbund innebär att jag under valrörelsen kommer delta i otaliga skoldebatter samt genomföra utåtriktade aktiviteter främst inriktade på rikspolitik varför jag också valt att ställa upp på riksdagslistan. Jag vill jobba för en öppen och välkomnande Stockholmsregion. Det ska vara ett område där valfrihet för individen står i centrum, där det både finns levande landsbygd och klimatsmarta lösningar för stadsbebyggelse, där kollektivtrafiken utvecklas, och där vi har tand- och sjukvård i toppklass. Karin Simonsson Norling Jag heter Karin Simonsson Norling och flyttade 1975 tillbaka till Södermalm efter 15 år på landsbygden och Göteborg. Hej, som gammalvarande centerpartist och medlem i centerkvinnorna, ställer jag mej till förfogande i valet Jag vill, att vi skall se MÖJLIGHETER hos oss och i centerpartiet! Efter alla år som yrkesarbetande, kan jag berika med dialog i grupper om nutid och framtid. I socialt arbete har jag sett behov från nyanlända och blivande svenskar från bl.a. undervisning till jämnställdhet, från skola, sjukvärd och socialtjänst. Som sjuksköterska arbetat i äldrevård, -öppenvård och äldreboende. Ett annat område att arbeta med är mötesplatser i samhället, där vi ser och hör varandra och tar vara på allas våra möjligheter till mångfald. Jag önskar, genom mitt engagemang, och mitt kontaktnät, kunna bidra till att CENTERPARTIET VINNER VALET

11 Karl Englund CV-data i urval: Född i Stockholm 1938, fil. dr i Uppsala 76. Varierad yrkeskarriär med bl. a. mångårig verksamhet som högstadie- och gymnasielärare samt som forskare och föreläsare på universitet och högskola. Författare till fem böcker (76, 82, 84, 93 och 00) med tyngdpunkten förlagd till försäkringsfacket. Allmän intresseinriktning: den globala klimatfrågan och grundvattensproblematiken, samt därutöver även problematiken kring föroreningen av Östersjön. Karl Malmqvist Om Sverige ska vara rikt och konkurrenskraftigt även i framtiden krävs fler strukturreformer och färre kortsiktiga lösningar. Framför allt på tre områden: arbetsmarknaden, bostadsmarknaden och skattesystemet. Jag vill se ett Stockholm och Sverige där krångliga regler rycks upp med rötterna, och jobben tillåts växa fram. Där husen är höga och skatterna låga. Där kollektivtrafikens och krogarnas öppettider är långa, och bostadsköerna korta. Särskild kommunal intresseinriktning: den allmänna skolan som arbetsmiljö och läromiljö (inte alltid samma sak) samt kopplingen mellan kommunpolitiken och den högre utbildningen och forskningen i storstadsregionen. Mitt namn är Karl Malmqvist och jag kandiderar till riksdagen. Jag har studerat nationalekonomi och arbetar som analytiker på en statlig myndighet. Jag suttit i ledningen för både CUF och Centerstudenter, och sitter nu i exploateringsnämnden i Stockholm. Följ mig gärna på karlmalmqvist.se! Vidare: bättre bostadsmiljöer och mer bostadsbyggande i allmänhet, men främst i Yttre Västerort. Slutligen: nya tag för att eliminera det utanförskap som kännetecknar många invånare i invandrartäta områden, allt med särskilt inriktning på deras meddelaktighet och därigenom verkliga integration i svenskt samhällsliv. Jag är en tredjedel av den politiska podcasten PK-Podden och söker ditt förtroende att få vara en ambassadör för Centerpartiet i såväl gamla som nya medier och forum. Tillsammans kan vi skapa ett samhälle där det är lite lättare att andas, såväl bildligt som bokstavligt. Katarina Flygare Född 1958 i Stockholm, kvinna, två barn. Filosofie masterexamen i barn- och ungdomsvetenskap (2012), ekonomexamen med internationell inriktning från Uppsala (1984). Lång yrkeserfarenhet inom kultursektorn, förtroendeuppdrag som förvaltare. Lång erfarenhet av brister inom sjuk- och hälsovårdspolitik har bidragit starkt till min vilja att själv arbeta politiskt. Även intresse för skogsoch landsbygdsfrågor, hållbart samhälle. Medlem sedan 2009 och sedan valet 2010 uppdrag i färdtjänstberedningen i Stockholms läns landsting samt som ersättare i landstingsfullmäktige. Som huvudstadsbo ser jag ett kluvet Sverige och vill finna broar så att den växande staden bidrar till att andra delar av landet kan utnyttja sina tillväxtmöjligheter. Jag vill att vi medborgare ska känna oss trygga vid kontakt med myndigheter och att den enskilde återfår tilltron till att välfärdtjänster till kan levereras via skattemedel med marknadsekonomin som grund. Våra äldre måste själva kunna utforma sina behov utan att kränkas och barnen måste bli betraktade som fullvärdiga medborgare. 11.

12 Kristin Jacobsson Jag är 36 år och bor på Kungsholmen. Jag har sedan länge ett stort samhällsintresse och gick med i Centerpartiet Sedan 2012 är jag med i distriktstyrelsen för Centerkvinnorna. Jag ställer upp i förnomineringen för Centerpartiet inför valet 2014 för att Centerpartiet erbjuder möjligheten driva frågor utifrån vad som är långsiktigt hållbart. Ur alla aspekter. Politik måste vara mer än kortsiktig vinning. Jag vill bo i en värld, ett Sverige och Stockholm där jämställdhet och öppenhet är viktigt, där individer kan utvecklas utifrån sina egna förutsättningar och önskemål, där människor känner sig säkra och trygga och där morgondagens utmaningar och möjligheter i största möjliga mån hanteras idag. Jag vill särskilt driva frågor som rör: - Jämställdhet - Klimatanpassning - Försvar och samhällssäkerhet 12. Lena Holmestig Stockholm är på många sätt är en bra stad att bo och leva i. Men jag tycker att politiken saknar idéer för huvudstadens största utmaningar. Jag tänker på utanförskapet där stadsdelars livsmiljöer och service skiljer sig markant åt. Liksom vår oförmåga att få en fungerande integration mellan oss människor. Tempot att bygga en hållbar storstad går för långsamt. Politiken har ett ansvar och Centerpartiet en viktig roll, för att Stockholm skall bli huvudstaden där utbildning och välfärd ger medborgarna bra livsvillkor. Oavsett vilken stadsdel man föds, växer upp eller bor i. Jag har varit aktiv på alla nivåer i CUF, CHF och C. Mellan var jag bl a anställd som Centerpartiets kommunikationschef och biträdande partisekreterare. På Näringsdepartementet arbetade jag som presschef och politiskt sakkunnig. Arbetar som kommunikationsrådgivare med erfarenhet av kommunikation från politik, näringsliv och intresseorganisationer. Född 1964 i byn Tortuna nära Västerås och bor sedan 1986 i Stockholm. Maria Agashina 36 år, ekonom och egenföretagare Som anställd känner jag behov av kontinuerlig kompetensutveckling och ett nära samarbete mellan politiker, arbetsgivare och fackliga organisationer. Som egenföretagare inom fastighetsbranschen vet jag att det är svårt att starta eget och det är dyrt att anställa. Det finns många regler och mycket onödig byråkrati t ex bör en byggprocess förenklas för att lösa bostadsbrist. Som invandrare kommer jag ihåg hur det var att komma till ett nytt land och lära känna en ny kultur. Jobbet är den viktigaste delen av integrationen och jag ser fram emot individanpassad integrationspolitik för alla invandare. Som småbarnsförälder vet jag hur viktig det är med skola och dagis. Det känns tryggt att lämna barnen på skola och dagis som jag själv valt. Som kvinna upplever jag löneskillnader och är redo att kämpa för samma rättigheter för alla människor oavsett kön, ålder, religion, etnisk ursprung mm.

13 Maria Bojerud Med mitt starka miljöengagemang vill jag bidra till ett grönare, klimatsmart Sverige där det ska vara lätt att välja de bästa miljöalternativen med hjälp av morötter snarare än piskor. Med en tydlig humanistisk värdegrund vill jag ge människor friheten att välja själva men också värna omsorgen om de mest utsatta. Jämställdhetsfrågor är ännu ett område jag brinner för. Min förmåga att se och lyfta människor omkring mig och därigenom hjälpa dem att växa ser jag som en stor tillgång. Idag arbetar jag som administratör/receptionist på Centerpartiets riksorganisation. Jag är ordförande i Stockholms Centerkvinnors Västerortsavdelning och sitter som suppleant i Polisnämnden i Västerort. Jag har tidigare studerat medicin och nu läser jag Förvaltningsrätt på Lunds universitet. Jag är 48 år och är mamma till två fina ungdomar. Maria Brogren Jag är uppvuxen på en bondgård utanför Örebro, har forskat om solceller vid Uppsala universitet och därefter jobbat med energi på många olika sätt, bl.a. på fjärrvärmeverk, på Energimyndigheten och Näringsdepartementet, och nu som miljö- och energichef på Sveriges Byggindustrier. Jag bor i Stureby med man och barn. Jag är suppleant i Miljö- och hälsoskyddsnämnden i Stockholm. I riksdagen vill jag framförallt driva energi-, miljö-, forsknings- och näringspolitiska frågor. Det ska vara enkelt, roligt och lönsamt att vara miljövän. Då behöver lagar och regler vara tydliga och skatterna styra åt rätt håll. År 2050 ska Sveriges energisystem vara helt förnybart och svenska miljöteknikföretag världsledande. För att nå dit behövs bl.a. mer energi forskning. Jag vill ha ett samhälle där människor är rädda om varandra, respekterar andras och gemensam egendom, och tar eget ansvar. Det ska löna sig att anstränga sig. Därför vill jag sänka skatten, och på sikt införa platt skatt. Marianne Nord Arkitekt SAR, pensionär Född 1939 Medlem i Hägersten-Skärholmen C och CK. De här frågorna har kommit att engagera mig: -Transparens och accountability (utlys en tävling om ett svenskt ord) ska genomsyra lagstiftning och styrelse. Privatlivet ska vara var och ens sak. Meddelarskydd ska gälla även journalister. -FN:s princip om mänskliga rättigheter är grundläggande och måste få styra vårt handlande i flyktingmottagning m.m. Barnens rättigheter måste värnas. -Skolan behöver utvecklas, ge alla en chans. Idag kan man inte välja ett yrke för livet. Man måste kunna byta spår. Då måste grunden vara bred. Nya chanser måste ges. Språk och geografi ger alla en gemensam bas. De praktiska ämnena har nu fått för litet utrymme. -Arbetslivet behöver reformer, arbetsmarknaden diversifieras. -Klimatfrågorna måste tas på allvar. 13.

14 Martin Ådahl För ett halvår sedan tackade jag ja till att bli chefekonom för Centerpartiet, eftersom vårt parti är det enda som vågar stå upp för en vision och konkreta åtgärder för Sveriges stora frågor. Före det var jag chef (och uppstartare) för tankesmedjan FORES, grundare och chefredaktör för nyhetsmagasinet Fokus, senior economist på Riksbanken och, i början av 1990-talet, styrelseledamot i Centerns Högskoleförbund mm. Jag är grön och liberal, idealist och nationalekonom, en småbarnsförälder som älskar valar, hockey och utrikespolitik. Jag kan inte tänka mig något finare än att bli folkvald för Centerpartiet, att kampanja för att vinna, i ett läge då Sverige och Alliansen är i stort behov av förnyelse. Olivia Erixon Hejsan! Jag heter Olivia och jag är nitton år gammal från Solna. Mitt engagemang i Centerpartiet började 2010 då jag gick med i ungdomsförbundet. Sedan dess har jag varit aktiv utan uppehåll. Jag har suttit i bland annat distriktsstyrelesen och varit ordförande för min avdelning. Det jag jobbat med har varit mycket utåtriktat, ta fram kampanjer, ordna skolbesök och ta skoldebatter. Självklart finns frågor som intresserar mig mer än andra, till exempel jämställdhet, miljö och internationellt. Men i allmänhet är mitt mål alltid att banta staten. Det går att applicera på i stort sett allt i ett land där socialdemokrater fått härja alldeles för länge. Exempelvis regelkrångel för företagare, svårigheter för HBTQ-personers familjebildning, för höga och krångliga skatter, en bidragsdjungel och så en enorm byråkrati på det hela. Sådant ser jag att centerpartister bör städa undan för att ge utrymme för mer möjligheter i människors liv och större frihet. Sofia Arkestål Förändring, reformer och decentralisering är viktigt för mig. Jag drivs av frihetliga idéer och en principiell övertygelse om alla människors lika värde, att vi alla har rättigheter som följer av att vi är människor. Ayn Rand förklarade det tydligt: Individuella rättigheter är inte tillgängliga för demokratiska val; en majoritet har ingen rätt att rösta bort rättigheter från en minoritet. Den politiska funktionen av rättigheter är att skydda minoriteter från övergrepp av majoriteten och den minsta minoriteten på jorden är individen. Staten har en roll att spela, en roll som tyvärr blivit ett metafysiskt sätt att leva på andras bekostnad utan att själv producera. Men statens främsta uppgift är att säkra rättigheter, inte att omfördela tillgångar. Oavsett vilket politiskt forum jag verkar inom är målet att ge individer mer egenmakt. Jag vill vara en argsint vakthund mot alla strävanden för påtvingad kollektivism, oskäliga skatteuttag och statlig klåfingrighet. Mer info: 14.

15 Stina Bengtsson Någon kallade mig liberal feminist. Andra kallar mig för en doer. Som ordförande i Stockholms Centerkvinnor, ersättare och ledamot i kommunfullmäktige, ledamot i Socialnämnden med mera har jag drivit frågor kring migration, integration, hemlöshet, missbruk, jämställdhet och mycket mer. Mitt stoltaste ögonblick var när vi fick Centerpartiet att vända i frågan om vård för papperslösa. Liberalismen och alla människors lika rätt och värde är grunden i mitt politiska arbete. Därför är det viktigt för mig att motarbeta främlingsfientlighet och rasism. Frågor som fri invandring, valfrihet, en fri bostadsmarknad och mycket annat driver mig. Jag vill också att vi har ett samhälle där vi tar hand om dem som har det allra sämst. Till vardags är jag kommunikatör. Jag har en utbildning inom marknadsföring, tjänsteproduktion och journalistik. Jag bor i Aspudden, men är uppvuxen i Halmstad. Jag ser fram emot att få fortsätta påverka och att förverkliga Centerpartiets politik. Sven-Eric Svensson Det är viktigt att partiets valsedlar innehåller kandidater med olika bakgrund, kön, ålder mm. Det är väldigt roligt att vara engagerad i valrörelser. Att få representera väljarna är en förmån. Sedan 1985 har jag arbetat i Stockholm och Solna. Mesta tiden som kyrkoherde men också som församlingspräst och som handläggare på Församlingsförbundet. Jag blev pensionär 2008 och har nu fyllt 70. Med undantag för några år i Älvsjö har jag bott i Bålsta där jag varit aktiv fritidspolitiker för Centern. Tillhört kommunfullmäktige i tre mandatperioder, varit ordförande i nämnden för de tekniska områdena i två mandatperioder och då även ersättare i kommunstyrelsen. Hösten 2010 flyttade jag till Örby i södra Stockholm. För att Stockholm, länet och Mälarregionen skall fortsätt att utvecklas är allt som rör boendemiljöer och trafikmiljöer viktigt. Att hitta former för att ta till vara alla mänskliga resurser som finns här är nödvändigt. Tommy Deogan Mitt namn är Tommy Deogan. Född och uppvuxen i Stockholmsförorten, Hallonbergen. Sedan 1999 har jag arbetat brottsförebygganande gentemot ungdomar samt tonårsföräldrar. Likaså i frågor såsom rasism och droger. Jag har också en bred erfarenhet om det idrottsrelaterade våldet samt har såväl föreläst i många år som skrivit två böcker i ämnena. Mina föräldrar invandrare till Sverige ifrån Indien på tidigt 70-tal och min bror blev år 2002 Sveriges första dödsfall gällande det idrottsrelaterade våldet. Jag besitter en god kunskap samt kännedom kring dessa frågor och har initierat flera olika insatser och projekt för att förebygga samt förhindra droger, våld och rasism. Jag är en erfaren talare och är inte rädd för att föra fram våra åsikter. Jag lever med en övertygelse, kan vi nå ut till ytterområdena i Stockholm så vinner Centern många sympatier. I dessa områden och frågor är jag som starkast. 15.

Stockholms stad. Landstingskandidater

Stockholms stad. Landstingskandidater Stockholms stad Landstingskandidater Landstingskandidater Landstingskandidater Nomineringskommittén informerar Bästa/e centermedlem, Tidigare i år har vi haft chans att nominera centerns kand-idater till

Läs mer

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska.

en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. en hållbar framtid Det här vill vi i Centerpartiet med vår politik. Vårt idéprogram i korthet och på lättläst svenska. Centerpartiets idéprogram Det här idéprogrammet handlar om vad Centerpartiet tycker

Läs mer

Stockholms stad. KOMMUNkandidater. Kommunkandidater

Stockholms stad. KOMMUNkandidater. Kommunkandidater Stockholms stad KOMMUNkandidater Kommunkandidater Kommunkandidater Nomineringskommittén informerar Bästa/e centermedlem, Tidigare i år har vi haft chans att nominera centerns kand-idater till valet 2014.

Läs mer

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan'

'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' 1 'Waxaanu rabnaa in aan dadka awooda siino. Xisbiga Center Partiet bayaankiisa guud ee siyaasadeed oo Swidhish la fududeeyay ku dhigan' På ett möte i Västervik den 19 juni 2001 bestämde vi i centerpartiet

Läs mer

centerpartiets partiledarkandidater

centerpartiets partiledarkandidater centerpartiets partiledarkandidater Foto: Fredrik Persson/Scanpix anna-karin hatt Jag vill bli din partiledare, därför att jag tror på Centerpartiet som ett angeläget allmänborgerligt parti som är drivande

Läs mer

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002

MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 LÄTT SVENSKA MILJÖPARTIETS VALMANIFEST 2002 FÖR ATT JORDEN SKA GÅ ATT LEVA PÅ ÄVEN I FRAMTIDEN Foto: Per-Olof Eriksson/N, Naturfotograferna Det här tycker Miljöpartiet är allra viktigast: Vi måste bry

Läs mer

Program för ett integrerat samhälle

Program för ett integrerat samhälle Strategi» Program Plan Policy Riktlinjer Regler Borås Stads Program för ett integrerat samhälle Integrerat samhälle 1 Borås Stads styrdokument» Aktiverande strategi avgörande vägval för att nå målen för

Läs mer

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram

GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING. En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram En kort sammanfattning av Miljöpartiet de grönas partiprogram BY: George Ruiz www.flickr.com/koadmunkee/6955111365 GRÖN IDEOLOGI SOLIDARITET I HANDLING Partiprogrammet i sin helhet kan du läsa på www.mp.se/

Läs mer

Integrationsprogram för Västerås stad

Integrationsprogram för Västerås stad för Västerås stad Antaget av kommunstyrelsen 2008-10-10 program policy handlingsplan riktlinje program policy uttrycker värdegrunder och förhållningssätt för arbetet med utvecklingen av Västerås som ort

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Landstingets program om integration LÄTT LÄST

Landstingets program om integration LÄTT LÄST Landstingets program om integration LÄTT LÄST Alla har rätt till ett gott liv De flesta av oss uppskattar en god hälsa. Oftast tycker vi att den goda hälsan är självklar ända tills något händer. Hälsa

Läs mer

Tänker du ibland på livet som äldre?

Tänker du ibland på livet som äldre? Tänker du ibland på livet som äldre? Testa dig själv redan i dag! Jag vill bo med min livskamrat. Jag vill känna mig ekonomiskt trygg och kunna leva på min pension. Jag vill ha tid över för min familj,

Läs mer

Antagen av KF , 145. Vision 2030

Antagen av KF , 145. Vision 2030 Vision 2030 Västerviks kommun Livskvalitet varje dag Vår vision om framtiden är ett samhälle där livskvalitet står i fokus varje dag. Ett samhälle där medborgarna, gamla som unga, känner glädje, tillhörighet

Läs mer

Kommunal och Vision tillsammans för mångfald. En arbetsplats för alla

Kommunal och Vision tillsammans för mångfald. En arbetsplats för alla Kommunal och Vision tillsammans för mångfald En arbetsplats för alla Varför är det här en viktig facklig fråga för Kommunal och Vision? Min övertygelse är att mångfald, olikheter och solidaritet gör vårt

Läs mer

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009

Chefs- och ledarskapspolicy. Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Chefs- och ledarskapspolicy Antagen av kommunstyrelsen 30 jan 2009 Södertälje kommuns chefspolicy omfattar fyra delar Din mission som chef i en demokrati. Förmågor, egenskaper och attityder. Ditt konkreta

Läs mer

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK

DIK:S STADGA. Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK:S STADGA Antagen av DIK:s kongress 25 november 2012 DIK DIK organiserar akademiker utbildade inom dokumentation, information, kommunikation och kultur. Verksamheten utgår från DIK:s professioner. DIK

Läs mer

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland

På rätt väg. - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland På rätt väg - men inte riktigt framme! 19 steg mot ett bättre Gotland 19 steg mot ett bättre Gotland Dessa 19 steg är socialdemokratiska tankar och idéer om hur vi tillsammans här på Gotland kan skapa

Läs mer

Vi vill bygga framtiden

Vi vill bygga framtiden å p n e k fi y N? Socia a n r e t a r ldemok Vi vill bygga framtiden Politiken måste alltid blicka framåt. Den måste alltid handla om framtiden, om det samhälle vi vill skapa imorgon, inte om det vi redan

Läs mer

En region för några få En region för alla

En region för några få En region för alla En region för några få En region för alla Vänsterpartiet Gävleborgs Regionala valplattform 2018-2022 Kort version Rösta på Vänsterpartiet 9 september Valet 2018 handlar om hur det framtida samhället ska

Läs mer

Kandidatpresentation

Kandidatpresentation Partikongress 2017 Kandidatpresentation Umeå Arbetarekommun Val av ombud till partikongressen 22 mars - 24 mars 2019 Valet av ombud Sveriges Socialdemokratiska Arbetarepartis 40:e ordinarie partikongress

Läs mer

Socialnämndens beslut

Socialnämndens beslut Sida 12 (36) 6 Låt fler forma framtiden (SOU 2016:5) Svar på remiss från kommunstyrelsen Dnr 1.7.1-182/2016 s beslut 1. hänvisar till tjänsteutlåtandet som svar på remissen. 2. överlämnar tjänsteutlåtandet

Läs mer

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla

dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla dnr KS/2015/0173 Integrationsstrategi Öppna Söderhamn en kommun för alla Antagen av kommunfullmäktige 2016-09-26 Tänk stort! I Söderhamn tänker vi större och alla bidrar. Vi är en öppen och attraktiv skärgårdsstad

Läs mer

Värdegrund och policy

Värdegrund och policy Värdegrund och policy för, ATSUB/GBG ATSUB/Göteborg har en värdegrund baserad på demokrati, människors lika värde, mänskliga fri- och rättigheter och öppen diskussion. Jämställdhet mellan kvinnor och män

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet. Det kan ha varit ett LAN, ett musikarrangemang, en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske skött ett

Läs mer

Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017

Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017 Centerkvinnorna i Halland Verksamhetsplan 2017 Inledning Genom historien har Centerkvinnornas arbete byggt på starka, drivna kvinnors engagemang för att förändra och förbättra vårt samhälle. Kvinnor som

Läs mer

Presentation kandidater

Presentation kandidater Presentation kandidater Riksdag & Landsting 2014-2018 Distriktskongressen 5-6 april i Ånge I denna broschyr hittar du den politiska valberedningens förslag till de sex översta namnen på valsedeln till

Läs mer

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014

SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 SUNNE KAN BÄTTRE! MODERATERNA I SUNNE 2014 Sunne kan bättre! Vi Moderater i Sunne kommun är beredda att ta ansvar och leda kommunen efter valet 2014. Vi vill bidra till att alla i högre grad ska kunna

Läs mer

Vi bor i Norrköpings tätort och kandiderar för Centerpartiet! Läs om våra prioriterade frågor för Norrköpings kommun!

Vi bor i Norrköpings tätort och kandiderar för Centerpartiet! Läs om våra prioriterade frågor för Norrköpings kommun! Vi bor i Norrköpings tätort och kandiderar för Centerpartiet! Läs om våra prioriterade frågor för Norrköpings kommun! #2 Christian Widlund Beckershov Jag vill att Norrköping ska vara en kommun för alla.

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 29-31 MAJ 2015 VALKRETS 2 Aneby, Eksjö, Nässjö, Sävsjö, Tranås och Vetlanda 4 ombud ska väljas i kretsen Presentation av de 8 kandidater som kandiderar i valkrets 3

Läs mer

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE!

VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! VI VILL GÖRA ETT BRA SVERIGE BÄTTRE! Sverige har blivit bättre men vi är inte klara. Valet 2014 handlar om hur jobben ska bli fler. Nu är det ett år kvar till valet. Nya Moderaterna har tillsammans med

Läs mer

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1

framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 framåt! Foto: News Øresund - Johan Wessman News Øresund (CC BY 3.0) Centerpartiet_valfolder_höör.indd 1 2018-06-18 14:49 Dina riksdagskandidater 1. Jonny Cato Hansson, Helsingborg Kommunalråd, 24 år Just

Läs mer

Antagen av kommunfullmäktige

Antagen av kommunfullmäktige Antagen av kommunfullmäktige 2015-05-13 1 Innehåll... 2 1. Inledning och bakgrund... 3 2. Uddevalla kommuns vision... 3 3. Omvärldens påverkan... 3 3.1 Nationell påverkan... 3 3.2 Lokal påverkan... 4 4.

Läs mer

Kommunens strategiska mål

Kommunens strategiska mål Kommunens strategiska mål Nya mål har tagits fram för perioden 2012 2015. Strukturen är indelad i yttre respektive inre mål: Hållbar utveckling En hållbar utveckling förutsätter aktiva åtgärder för att

Läs mer

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg

9B01, KONGRESS Målområden för verksamhetsplanering Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg 9B01, KONGRESS 2019 Målområden för verksamhetsplanering 2019-2031 Långsiktigt visionsarbete och Konkret målstyrningsverktyg POLITIK Vår politik syftar till att bygga ett solidariskt samhälle, i Sverige

Läs mer

f H ör a l n är dl ar edn e ing

f H ör a l n är dl ar edn e ing Handledning för lärare Välkommen till Skolval 2010! Under planeringen av Skolval 2010 pratade vi länge och väl om huruvida projektet skulle vara en del av undervisningen eller inte. Vi kom fram till att

Läs mer

Politisk inriktning för Region Gävleborg

Politisk inriktning för Region Gävleborg Diarienr: RS 2016/293 Datum: 2016-04-27 Politisk inriktning för Region Gävleborg 2016-2019 Beslutad i regionfullmäktige Region Gävleborg 2016-04-27 diarienummer RS 2016/293 Politisk inriktning 2016-2019

Läs mer

Politik är tråkigt och obegripligt. Det rör inte mig!

Politik är tråkigt och obegripligt. Det rör inte mig! ?! Myter och fakta ?MYT Politik är tråkigt och obegripligt. Det rör inte mig! 2 Kommunpolitiken handlar FAKTA om skolan och omsorgen om våra barn och gamla. Den hanterar gator och torg, sophämtning och

Läs mer

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN

TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN TILLSAMMANS ÄR VI OSKARSHAMN Andreas Erlandsson Kommunalråd TRYGGHET TILLSAMMANS Oskarshamn är en fantastisk kommun att leva, bo och verka i. Tillsammans har alla vi som finns här arbetat för att utveckla

Läs mer

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde

Framtidspaketet. Valprogram för Skövde FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet Valprogram för Skövde 2015-2018 FÖR ALLAS BÄSTA. I HELA SKÖVDE. socialdemokraterna.se/skovde Framtidspaketet För allas bästa. I hela Skövde. Politiken måste alltid blicka framåt och ta

Läs mer

Socialdemokraterna, Centerpartiet och Miljöpartiet de gröna har samlats i en samverkan med syfte att ta ansvar för Norrtälje kommuns utveckling. Ett ekonomiskt, socialt och ekologiskt hållbart samhälle,

Läs mer

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg)

Gruppenkät. Lycka till! Kommun: Stadsdel: (Gäller endast Göteborg) Gruppenkät Du har deltagit i en gruppaktivitet! Det kan ha varit en tjej-/ killgrupp, ett läger eller ett internationellt ungdomsutbyte. Eller så har ni kanske ordnat ett musikarrangemang, skött ett café,

Läs mer

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september!

!! 1. Feminism för alla. Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september! Feminism för alla Nu äntligen kan feminister få mer makt. Rösta på Feministiskt initiativ i valet 14 september Vi har en feministisk politik som också arbetar med antirasism och mänskliga rättigheter.

Läs mer

Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun

Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Jönköpings kommun Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga rättigheter i Ks/2018:353 kommunfullmäktige kommunstyrelsen övriga nämnder förvaltning Gemensam värdegrund och styrande principer för mänskliga

Läs mer

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening:

Ersbodabladet. UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda. Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Ersbodabladet UTGIVARE: Socialdemokraterna på Ersboda Kommande aktiviteter med Ersboda S-förening: Den 18/9 har Ersboda S-förening sin årliga Grillkväll på Ersboda. Alla är välkomna! Trattgränds kvarterslokal,

Läs mer

Kommunfullmäktige Vallentuna

Kommunfullmäktige Vallentuna (1864) Anders Jönsson Wagner, 38, Politisk sekreterare, Jag vill ha ett som växer och som människor vill flytta till. När kommunen växer får vi resurser till det som är viktigt; förskola, skola och omsorg.

Läs mer

En stad. 9000 medarbetare. En vision.

En stad. 9000 medarbetare. En vision. guide till År 2035 ska Helsingborg vara den skapande, pulserande, gemensamma, globala och balanserade staden för människor och företag. Helsingborg är staden för dig som vill något. En stad. 9000 medarbetare.

Läs mer

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX

VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX VÄLFÄRDS- SATSNINGAR FÖRE LYX Valplattform Vänsterpartiet Umeå 2018-2022 Umeå är inte till salu! Ulrika Edman (V), 1:a till Umeå kommunfullmäktige Mattias Sehlstedt (V), 2:a till Umeå kommunfullmäktige

Läs mer

Folkvaldas villkor i fullmäktige

Folkvaldas villkor i fullmäktige Folkvaldas villkor i fullmäktige Jonas Olofsson Enheten för demokratistatistik Statistiska centralbyrån Datamaterial Förra mandatperioden genomförde SCB två enkätundersökningar bland folkvalda i kommunfullmäktige.

Läs mer

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun

Det här är Centerpartiet. i Torsås kommun Det här är Centerpartiet i Torsås kommun ett hållbart val för dig! Centerpartiet i Torsås kommun arbetar för att skapa ett hållbart, inbjudande och modernt samhälle. Detta i nära samverkan med kommunens

Läs mer

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE

FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE FRAMTIDENS FOLKRÖRELSE Sofia Arkelsten, partisekreterare 20110704 INLEDNING Politiken påverkar människors liv. Därför är det viktigt vilka människor som utformar politiken. Och därför är det viktigt att

Läs mer

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden

Värdegrund för HRF. Vårt ändamål. Vår vision. Vår syn på människan och samhället. Våra kärnvärden Värdegrund för HRF Vårt ändamål Hörselskadades Riksförbund (HRF) är en ideell, partipolitiskt och religiöst obunden organisation, vars ändamål är att tillvarata hörselskadades intressen samt värna våra

Läs mer

VÄRLDEN I LUND. om internationalisering och mänskliga rättigheter. Integrationspolitiskt program för Lunds kommun

VÄRLDEN I LUND. om internationalisering och mänskliga rättigheter. Integrationspolitiskt program för Lunds kommun VÄRLDEN I LUND om internationalisering och mänskliga rättigheter Integrationspolitiskt program för Lunds kommun 1. Inledning och syfte Idéernas Lund har sin öppenhet mot omvärlden att tacka för framgång

Läs mer

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014

Kandidater i sjöstaden kommun och landsting. Kandidater 2014 Kandidater i sjöstaden kommun och landsting Kandidater 2014 I denna folder presenteras Sjöstadsföreningens kandidater till Kommun och Landsting Krets 1 Moderaterna i Sjöstaden är en aktiv lokalförening

Läs mer

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör...

VISION och strategisk plan. grunden till varför vi gör det vi gör... VISION och strategisk plan grunden till varför vi gör det vi gör... VISION Tranemo kommun är vårt naturskön naturliga val av bostadsort. Här bor vi i en kommun i storstadens närhet. Här finns ett boende

Läs mer

Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor! åtgärder för fler företag och fler jobb

Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor! åtgärder för fler företag och fler jobb Ta tillvara kraften och idéerna hos invandrarkvinnor! åtgärder för fler företag och fler jobb augusti 2010 Den viktigaste uppgiften för Centerpartiet och Alliansregeringen är att minska utanförskapet och

Läs mer

Bostäder och framtidens Väsby

Bostäder och framtidens Väsby Väsbymoderaten Tidning från Moderaterna i Upplands Väsby, #1, 2014 Ansvarig utgivare: Christer Derger Bostäder och framtidens Väsby I vårt Väsby ska alla ha möjlighet att förverkliga drömmen vi vill bygga

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 2 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN

POLITIKER I EMMABODA KOMMUN POLITIKER I EMMABODA KOMMUN VARFÖR ENGAGERA SIG? EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN EMMABODA I VÅRA HJÄRTAN FÖRORD Denna broschyr är en sammanställning av ett intervjuarbete som gjorts under slutet av sommaren 2018.

Läs mer

Vi vill uppnå största möjliga självständighet för varje Örebroare och med det kommer både eget ansvar och egen drivkraft.

Vi vill uppnå största möjliga självständighet för varje Örebroare och med det kommer både eget ansvar och egen drivkraft. Örebro 1. är platsen där varje människa, oavsett bakgrund, är fri att drömma och skapa sin framtid i trygg gemenskap med andra. Liberalernas vision för Örebro Kommun Valmanifest Toppkandidaterna! Karolina

Läs mer

Strategi för integration och mångfald i Nyköpings kommun

Strategi för integration och mångfald i Nyköpings kommun Strategi för integration och mångfald i Nyköpings kommun Antagen av Kommunfullmäktige den 9 sept 2008 Strategi för mångfald och integration Inledning Integrationspolitik berör hela befolkningen och hela

Läs mer

Poängberäkningen vid tio namn är tio poäng till första namn, nio till andra och så vidare ner till en poäng för tionde namnet.

Poängberäkningen vid tio namn är tio poäng till första namn, nio till andra och så vidare ner till en poäng för tionde namnet. 1 Förnominering Alla medlemmar i Centerpartiet Stockholm, CUF, Centerstudenterna och Centerkvinnorna äger rätt att nominera kandidater till Centerpartiets valsedlar. Detta sker på följande vis; Det går

Läs mer

Ett bättre Gotland. För alla.

Ett bättre Gotland. För alla. Ett bättre Gotland. För alla. Socialdemokraterna F R A M T I D S PA R T I E T Valprogram 2014.indd 1 2014-07-19 11:35:15 För oss socialdemokrater har ordet rättvisa alltid haft en speciell betydelse. Det

Läs mer

Personalpolitiskt program

Personalpolitiskt program 1 (7) Typ: Program Giltighetstid: Tills vidare Version: 2.0 Fastställd: KF 2010-04-20, 18 Uppdateras: 2015 Styrdokument för personalarbetet på samtliga arbetsplatser i Strömsunds kommun. Strömsunds kommun

Läs mer

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009

KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 KVINNORNAS EUROPA S-kvinnors kandidater Europaparlamentsvalet 7 juni 2009 Kvinnornas Europa S-kvinnors kandidater Den 7 juni 2009 är det val till Europaparlamentet. Det är ett viktigt val och vår chans

Läs mer

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna

#4av5jobb. #4av5jobb. Du som företagare skapar jobben. Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna Du som företagare skapar jobben SMÅFÖRETAGEN Elisabeth Thand Ringqvist, vd Företagarna SMÅFÖRETAG SKAPAR STOR TILLVÄXT Det är lätt att tro att alla jobb skapas av de stora och multinationella företagen.

Läs mer

28 April 2011 handlingar separat bilaga. Nr 34 Program för ett integrerat samhälle och handlingsplan

28 April 2011 handlingar separat bilaga. Nr 34 Program för ett integrerat samhälle och handlingsplan 28 April 2011 handlingar separat bilaga Nr 34 Program för ett integrerat samhälle och handlingsplan Fastställt av: Kommunfullmäktige Datum: Reviderad den: xxxxx För revidering ansvarar: Kommunstyrelsen

Läs mer

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot

Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Ja till framtiden! Jan Björklund, partiledare Liselott Hagberg, riksdagsledamot Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor.

Läs mer

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige

Den goda kommunen med invånare Antagen av kommunfullmäktige Den goda kommunen med 13000 invånare 2027 Antagen av kommunfullmäktige 2015-10-14 137 Den goda kommunen Den goda kommunen är du och jag. Och alla andra förstås. Den goda kommunen är ett uttryck för vår

Läs mer

Rösta på mig. Stefan Käll Nr 2 på Folkpartiets riksdagslista www.folkpartiet.se/stefankall stefan.kall@liberal.se

Rösta på mig. Stefan Käll Nr 2 på Folkpartiets riksdagslista www.folkpartiet.se/stefankall stefan.kall@liberal.se Ja till framtiden! Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att jag kan uträtta en hel del bra saker som politiker.

Läs mer

Samhällsorientering för nyanlända invandrare. samhällsinformatörer

Samhällsorientering för nyanlända invandrare. samhällsinformatörer Samhällsorientering för nyanlända invandrare Välkommen till Stockholms Universitet och utbildningen av samhällsinformatörer Utbildningen omfattar 30 hp respektive 45 hp. För dig som saknar pedagogisk kompetens

Läs mer

Tillgängligt för alla - rättigheter för personer med funktionsnedsättning

Tillgängligt för alla - rättigheter för personer med funktionsnedsättning Inriktningsdokument 2014-05-26 Tillgängligt för alla - rättigheter för personer med funktionsnedsättning KS 2014/0236 Beslutad av kommunfullmäktige den 26 maj 2014. Inriktningen gäller för hela den kommunala

Läs mer

Kommunal och Vision tillsammans för mångfald. En arbetsplats för alla

Kommunal och Vision tillsammans för mångfald. En arbetsplats för alla Kommunal och Vision tillsammans för mångfald En arbetsplats för alla Varför är det här en viktig facklig fråga för Kommunal och Vision? Min övertygelse är att mångfald, olikheter och solidaritet gör vårt

Läs mer

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3

KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 KANDIDATER TILL PARTIKONGRESSEN DEN 8-12 APRIL 2017 VALKRETS 3 INFORMATION Den 8 till 12 april har Socialdemokraterna sin 39:e partikongress. Denna genomförs på Svenska mässan i Göteborg. Till kongressen

Läs mer

Fastställt på förbundsmötet oktober 2013

Fastställt på förbundsmötet oktober 2013 Målprogram Fastställt på förbundsmötet oktober 2013 Målsättning och Huvudmål Förbundet Unga Rörelsehindrade har som huvudmålsättning att ungdomar med nedsatt rörelseförmåga ska vara en del av samhället.

Läs mer

Policy för integration och social sammanhållning. Antagen av kommunfullmäktige KS-2013/1073

Policy för integration och social sammanhållning. Antagen av kommunfullmäktige KS-2013/1073 Policy för integration och social sammanhållning Antagen av kommunfullmäktige 2014-06-18 KS-2013/1073 1 Inledning Denna policy är resultatet av ett brett samarbete mellan de politiska partier som är företrädda

Läs mer

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015

DIK:s stadga. Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK:s stadga Antagen av DIK:s kongress 21 november 2015 DIK DIK är facket för akademiker som arbetar eller studerar inom kultur, medier och kommunikation. Förbundet driver lön- och arbetsrättsliga frågor

Läs mer

livet kyrkovalet 2013 valprogram i En öppen fred, rättvisa, kyrkan mitt i Folkkyrka försoning och hållbar utveckling solpaneler på Kyrktaken

livet kyrkovalet 2013 valprogram i En öppen fred, rättvisa, kyrkan mitt i Folkkyrka försoning och hållbar utveckling solpaneler på Kyrktaken En öppen Folkkyrka fred, rättvisa, försoning och hållbar utveckling kyrkan mitt i livet solpaneler på Kyrktaken valprogram i kyrkovalet 2013 fastställt av partistyrelsen 20/2 Inledning Tusentals centerpartister

Läs mer

VI TAR ANSVAR LÄNSFÖRSÄKRINGAR GÖTEBORG & BOHUSLÄNS HÅLLBARHETSARBETE

VI TAR ANSVAR LÄNSFÖRSÄKRINGAR GÖTEBORG & BOHUSLÄNS HÅLLBARHETSARBETE VI TAR ANSVAR LÄNSFÖRSÄKRINGAR GÖTEBORG & BOHUSLÄNS HÅLLBARHETSARBETE Ett varmare samhällsklimat. Föreställ dig att det bor 100 personer på din gata, varav 80 är vuxna och resten är barn. Som ett kundägt

Läs mer

Stockholms stads Personalpolicy

Stockholms stads Personalpolicy Stockholms stads Sten Nordin, Finansborgarråd Tydliga gemensamma mål Det arbete vi utför i Stockholms stad ska utgå från dem som bor och verkar i staden. Verksamheten syftar till att ge invånarna en så

Läs mer

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år.

Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. Rösta på oss! Sju riksdagspartier berättar på lättläst svenska varför du ska rösta på dem i år. 1 Rösta på oss! I år, 2014, är det val den 14 september. Då får alla svenska medborgare som har fyllt 18

Läs mer

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg

Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR. Kulturplan. Kultur lyfter Hallsberg Kultur- och utbildningsförvaltningen INFORMERAR Kulturplan Kultur lyfter Hallsberg 2 Kultur och utbildningsnämndens viljeinriktning för kultur och föreningsliv Hallsbergs kommuns inriktningsmål för utbildning,

Läs mer

Raka besked för Strängnäs Kommuns utveckling

Raka besked för Strängnäs Kommuns utveckling Raka besked för Strängnäs Kommuns utveckling sén Fotograf: PO Ro Riksdagen: Rösta på mig Viktiga frågor som jag vill arbeta med är Integration, jämställdhet, utbildning och socialafrågor. Jag tror att

Läs mer

Politisk Målsättning 3 (8)

Politisk Målsättning 3 (8) 2013-10-04 2 (8) Innehåll Politisk Målsättning... 3 Kommunikativa målgrupper... 5 Vår bild av verkligheten... 6 Politiska prioriteringar... 6 Vår bild av oss... 7 Våra kännetecken... 8 Praktiska prioriteringar...

Läs mer

Jag har lovat att hålla mig kort, så jag ska i alla fall försöka.

Jag har lovat att hålla mig kort, så jag ska i alla fall försöka. Tal, Livs kongress 2013-06-04 12 min Tack! Jag har lovat att hålla mig kort, så jag ska i alla fall försöka. Jag vill gratulera till en lyckad kongress. Ett uttalande från er som har spridits på nätet

Läs mer

Vi är Sveriges Ingenjörer

Vi är Sveriges Ingenjörer Vi är Sveriges Ingenjörer 2 Medan våra medlemmar utvecklar Sverige så utvecklar vi dem Våra ingenjörers visioner leder oss steg för steg mot ett bättre samhälle. Det är deras innovationskraft som löser

Läs mer

Demokrati & delaktighet

Demokrati & delaktighet Demokrati & delaktighet Inledning OBS! Hela föreläsningen ska hålla på i 45 minuter. Samla gruppen och sitt gärna i en ring så att alla hör och ser dig som föreläsare. Första gången du träffar gruppen:

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stockholms stads personalpolicy Produktion: Blomquist Tryck: Edita Bobergs Artikelnummer: 13742 Stadsledningskontoret 2016-11 Antogs av kommunfullmäktige, 5 september 2016 Ett Stockholm för alla Stadens

Läs mer

Medarbetarenkät 2011. <<Organisation>> <<Verksamhet>> <<Område>> <<Resultatenhet>> <<Undergrupp>> Dags att tycka till om ditt jobb!

Medarbetarenkät 2011. <<Organisation>> <<Verksamhet>> <<Område>> <<Resultatenhet>> <<Undergrupp>> Dags att tycka till om ditt jobb! Medarbetarenkät 2011 Dags att tycka till om ditt jobb! Göteborgs Stad vill vara en attraktiv arbetsgivare, både för dig som redan

Läs mer

Ett bättre LEKSAND. Valprogram 2015-2018 för Socialdemokraterna i Leksand. Liv Lunde Andersson, Krister Ellström och Maria Qvarnström

Ett bättre LEKSAND. Valprogram 2015-2018 för Socialdemokraterna i Leksand. Liv Lunde Andersson, Krister Ellström och Maria Qvarnström Ett bättre LEKSAND. För alla. Valprogram 2015-2018 för Socialdemokraterna i Leksand Liv Lunde Andersson, Krister Ellström och Maria Qvarnström En attraktiv kommun för fler Leksand ska vara en bra kommun

Läs mer

Stockholms stads personalpolicy

Stockholms stads personalpolicy Stadsledningskontoret Personalstrategiska avdelningen Stockholms stads personalpolicy Vårt gemensamma uppdrag Ett Stockholm för alla Vi som arbetar i Stockholms stad bidrar till att forma ett hållbart

Läs mer

Opinionsbildning och kommunikation

Opinionsbildning och kommunikation Verksamhetsplan 2019 Det är en ynnest att vara en del av Linköpings arbetarekommun och att ha förtroendet att leda den. Det åligger oss i styrelsen att se till att Socialdemokraterna i Linköping lever

Läs mer

Alla barn har egna rättigheter

Alla barn har egna rättigheter Alla barn har egna rättigheter Barnkonventionen i Partille kommun Innehåll Barnkonventionens fyra grundstenar 3 Vad är Barnkonventionen? 4 Barnkonventionens artiklar 4 Vem ansvarar för arbetet? 5 Barnkonventionen

Läs mer

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt?

Strategi Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Strategi 2018-2020 Kärlek och respekt - ska det vara så jävla svårt? Det här är Röda Korsets Ungdomsförbund Röda Korsets Ungdomsförbund engagerar unga människor och skapar respekt för människovärdet, ökar

Läs mer

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl

Framtiden börjar i skolan. Därför behöver Växjö en skola med fokus på kunskap och lärande som ger varje barn bästa möjliga förutsättningar att utveckl Växjö är en bra kommun att leva i och de som vill bo och verka här ska känna sig välkomna. Kommunen växer, utvecklas och har alla möjligheter att ligga i framkant på många områden. Det finns också mycket

Läs mer

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker

Strategisk inriktning Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet. - i Vingåker Strategisk inriktning 2016-2019 Socialdemokraterna Vänsterpartiet Miljöpartiet - i Vingåker Politisk plattform Miljöpartiet, Vänsterpartiet och Socialdemokraterna tar gemensamt ansvar för att leda Vingåkers

Läs mer

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt

Än en gång varmt välkommen! Anna Johansson, ordförande i Göteborgs socialdemokratiska partidistrikt Socialdemokraterna i Göteborg är en förening som drivs av viljan att skapa ett jämlikt samhälle, en stad som ger barn de bästa möjliga uppväxtvillkor, där alla som kan jobba också ska ha ett jobb och där

Läs mer

DITT AVTRYCK I VÄRLDEN. Om att testamentera till Hoppets Stjärna

DITT AVTRYCK I VÄRLDEN. Om att testamentera till Hoppets Stjärna DITT AVTRYCK I VÄRLDEN Om att testamentera till Hoppets Stjärna Ditt avtryck i världen Det vi gör i våra liv lämnar ett avtryck. För de flesta av oss handlar det kanske inte om historiska saker som nobelpris

Läs mer

Dnr: 2014/687-BaUN-019. Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: Barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott

Dnr: 2014/687-BaUN-019. Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: Barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott Haidi Bäversten - BUNHB01 E-post: haidi.baversten@vasteras.se Kopia till TJÄNSTESKRIVELSE 1 (1) 2014-03-28 Dnr: 2014/687-BaUN-019 Barn- och ungdomsnämndens beredningsutskott Information- Lokal överenskommelse

Läs mer

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå

Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå Bilaga 1 till regeringsbeslut 2 2018-02-01 Överenskommelse om en stödstruktur för dialog och samråd mellan regeringen och det civila samhället på nationell nivå Det civila samhället är en omistlig del

Läs mer

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg

Politiskt ledarskap. Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Politiskt ledarskap Landstingsstyrelsens ordförande Ulf Berg Det här är vårt uppdrag Fullmäktige är regionens högsta beslutande organ som har det yttersta ansvaret för ekonomin och verksamhetens inriktning.

Läs mer