Johnny Håkansson (s) Ingegerd Johansson (c) Anders Lund (m) Gretha Erlandsson (fp) Hans Kyhlbäck (v) 1-5 och 8

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Johnny Håkansson (s) Ingegerd Johansson (c) Anders Lund (m) Gretha Erlandsson (fp) Hans Kyhlbäck (v) 1-5 och 8"

Transkript

1 21) Sammanträdesprotokoll Omsorgsnämnden Plats och tid: Kalasrummet, Vidablick, Stadshuset, Ronneby ande Bo Johansson (s) Christina Yngvesson (s)tj.ers 6-7och 9-21 Ulla Svensson (kd) Susanne Petersson (c) tj.ers 6-7 och 8-21 Christoffer Stenström (m) Hjördis Thiel (rp) tj.ers 1-5 Birgitta Andersson (s) Lars-Uno Fasth (s) Karl-Erik Danielsson (s) Kristina Bejmar Johnny Håkansson (s) Ingegerd Johansson (c) Anders Lund (m) Gretha Erlandsson (fp) Hans Kyhlbäck (v) 1-5 och 8 Övriga deltagare: Jessica Masmanidou 1, Karina Larsson 2-3, Eva Robertsson 5, Anna Larsson 8, Britt-Marie Karlsson 9-11, Göran Carlsson 14, Lena Jönsson 12 och 15, Utses att justera: Christoffer Stenström Justeringens plats och tid: Stadshuset Sekreterare: Kristina Bejmar Paragrafer: 1-21 Ordförande: Bo Johansson Justerande: Christoffer Stenström Justerande: Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Organ: Omsorgsnämnden Sammanträdesdatum: Datum för anslags uppsättande: Datum för anslags nedtagande: Förvaringsplats för protokollet: Omsorgskontoret Underskrift: Kristina Bejmar Justeras Utdragsbestyrkande

2 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 2(21) 3 angående personligt utformat stöd jämlikt 4 kap. 1 SoL (socialtjänstlagen) Karina Larsson redogör för förslag från Mona Johansson gällande Förslag om beslut angående personligt utformat stöd jml 4 kap. 1 SoL (Socialtjänstlagen) Personligt utformat stöd jml.4 1 SoL förekommer i dag inom handikappomsorgen. Ursprungstanken var att den enskilde ska ha en tillhörighet till LSS (Lag om stöd och service till vissa funktionshindrade) personkrets. Den enskilde ska inte ha så omfattande grundläggande behov att insatsen personlig assistent blir tillämplig. Utöver vissa grundläggande behov, exempelvis matsituationer, hygien, av-påklädning kan den enskilde vara i behov av motivations- och aktiveringsinsatser för att få en väl fungerande vardag. Situationer där det kan vara aktuellt med aktiveringsinsatser är vid vanligt förekommande göromål i hemmet och social träning. Stödet skall vara till hjälp för att få en god struktur och goda rutiner i sin vardag. Personligt utformat stöd ska inte ersätta insatser från hemtjänsten. Den enskilde ska, efter förmåga, själv aktivt deltaga i de sysslor som ska utföras. et skall tidsbegränsas. Insatsen personligt utformat stöd är ingen ersättning för insatser enligt LSS. Stödet ska tillförsäkra den enskilde skälig levnadsnivå. Personligt utformat stöd bör om möjligt inte verkställas individuellt. Det bör dock vara en mindre grupp som verkställer insatserna i besluten personligt utformat stöd. Verkställigheten bör ligga på högst två enhetschefer inom handikappomsorgen. En ändring i delegationsförteckningen föreslås att LSS-handläggarnas delegation begränsas till 20h/vecka i varje enskilt ärende. Över 20h tas beslut av Omsorgsnämnden, vid uppehåll av Omsorgsnämndens sammanträden under sommarmånaderna tas beslut av verksamhetschefen för handikappomsorgen. Omsorgsnämnden föreslås besluta enligt ovanstående. I debatten deltar Bo Johansson (s), Hans Kyhlbäck (v), Ulla Svensson (kd) och Christoffer Stenström (m) Omsorgsnämnden beslutar enligt förslaget men tar inget beslut om att avgiftsbelägga tjänsten och omprövning ska heller inte ske av tidigare beslut utan avser nya ärenden.

3 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 3(21) 4 Aktuellt i verksamheten Verksamhetschef Torill Skaar informerar om att en utvecklingssamordnare, Jimmy Jonasson, är anställd fr.o.m En grupp enhetschefer jobbar med att ta fram en ny mall verksamhetsberättelsens utseende och innehåll. Den ska användas från år 2009 och nämnden är välkommen att lämna förslag. Nämnden enas om att måluppfyllelse och hur enheterna sköter uppdraget är viktiga punkter att ha med samt redovisning av klagomål, Lex Maria och Lex Sarah. Redogörelse för personalens fortbildning, platsantal och beläggningsgrad. Gruppen får lämna ett förslag till omsorgsnämnden att besluta utifrån. Arbetsmiljöverket har gjort en tillsyn på Vidablick och Torill Skaar redogör för det svar verksamheten lämnat. Ärendet gäller bemötande av anhörig. Förslag till bilaga till Samverkansavtal och Samverkansavtal med psykiatrin och en rapport från Länsstyrelsen om rättssäkerheten i särskilda boende och två revisionsrapporter behandlas på nästa beredning På Olsgården har en boende blivit bestulen på :- En händelse på Lindebo har utretts enligt Lex Sarah och åtgärder har vidtagits för att förhindra en upprepning. Händelsen bedöms inte omfattas av de förutsättningar som enligt SOFSF 200:5 definieras som allvarligt missförhållande och kommer därför inte att leda till anmälan enligt Lex Sarah. Deltar i debatten I debatten deltar Bo Johansson (s), Christina Yngvesson (s) och Christoffer Stenström (m). Redovisningen noteras till protokollet.

4 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 4(21) 5 Internbudget 2009, ÄO Eva Robertsson redovisar förslag till internbudget för äldreomsorgen 2009 med omslutning på kronor. I debatten deltar Bo Johansson (s), Christoffer Stenström (m), Christina Yngvesson (s), Ingegerd Johansson (c), Karl-Erik Danielsson (s) och Hans Kyhlbäck (v) Omsorgsnämnden beslutar enligt förslaget gällande internbudget 2009 för äldreomsorgen. Enhetschefer och projekt redovisas i februari, vid extra sammanträde med omsorgsnämndens arbetsutskott.

5 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 5(21) 6 Tidplan 2010 för internbudget Kommunstyrelsen har gett nämnderna i uppdrag att på januarimötet fastställa en tidplan för år Material för fastställan av en tidplan var ej färdigställt inför detta möte. Bo Johansson (s) föreslår omsorgsnämnden att delegera till presidiet att fastställa tidplan när materialet är klart. Omsorgsnämnden beslutar att delegera frågan om gällande tidplan för internbudget 2010 till omsorgsnämndens presidie för beslut.

6 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 6(21) 7 Ny organisationsplan för hemtjänsten Verksamhetschef Torill Skaar redogör för förslaget Organisationsplan för hemtjänsten har fattats av omsorgsnämnden den 9 december 2008 om att inrätta två tjänster som biståndshandläggare för utredningar och beslut om särskilt boende och korttidsvistelse. et leder till en omorganisering och omfördelning av arbetsuppgifterna inom befintlig budgetram för de enhetschefer som ansvarar för arbetsledning och biståndsbedömning inom hemtjänsten. Det råder ojämn arbetsbelastning bland enhetscheferna i hemtjänsten vilket i sig är ett incitament för att organisera om hemtjänsten. Av 10 enhetschefer kommer två att bli biståndshandläggare. Hemtjänsten kommer att delas in i åtta ansvarsområden inkl. Backen och Björkliden enligt bilaga vilket i snitt innebär ca 28 personal och 70 ärenden per heltids enhetschef. Hemtjänsten i centrala Ronneby är i nuläget indelade i nio grupper där varje grupp hyr en lägenhet till grupplokal, åtta av Ronnebyhus och en av Ronneby kommun. För att få bättre resurshantering och samordning i hemtjänsten har kontakt tagits med byggnadskontoret för att de ska se över möjligheten för gemensam lokal för hemtjänst och enhetschefer i centrala Ronneby. Samtliga lägenheter har tre månaders uppsägningstid. I samband med beslutet om två biståndshandläggare föreslås inrättande av ett så kallad myndighetskontor för äldreomsorgen där de tjänster som har ren myndighetsutövning, samordning och assistent för trygghetslarm att vara placerade. Organisationsförändringarna har beaktats i internbudgeten för Förslag till beslut Att anta områdesindelningen i hemtjänsten enligt bilaga Att stödja en samlokalisering av hemtjänsten i centrala Ronneby Att ställa sig bakom inrättande av ett myndighetskontor. I debatten deltar Bo Johansson (s) och Ingegerd Johansson (c) Omsorgsnämnden beslutar enligt förslaget

7 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 7(21) 8 Almvägen 16 C, förslag, servicebostad Enhetschef Anna Larsson redogör för ärendet Bakgrund Almvägen 16 c finns i Kallinge och betecknas som gruppbostad för funktionshindrade personer i trapphusmodell. På Almvägen 16c bor i dagsläget fyra brukare. Tidigare har boendet innefattat ytterligare två lägenheter. Till boendet finns ett personalrum, vilket innefattar både kontor, sovplats i en bäddsoffa, måltidsplats för personalen. Detta utrymme är fördelat på cirka 50 kvm. Boendet har inget gemensamhetsutrymme. Förslag är att bygga om Almvägen 16 c till ett serviceboende för åtta brukare samt med ett gemensamhetsutrymme. Målet är att människor med funktionshinder skall kunna leva och bo så likt andra människor som möjligt utefter det behov som föreligger. Ytterligare anledning till ombyggnation är att Almvägen 16 c, erhållit ett tillsynsföreläggande från Räddningstjänsten , där brandskyddet inte är tillfredställande för att bedriva verksamhet. Bedömning Ovanstående har diskuterats mellan enhetschefer och LSS-handläggare, om det aktuella behovet av servicebostad. Diskussion har också genomförts angående det bristfälliga brandskyddet i boendet, vilket måste åtgärdas för fortsatt verksamhet. Bedömningen är att fortsätta med planeringen av servicebostad under år 2009 och starta ombyggnation på Almvägen 16 c under andra hälften av år Bedömningen är gjord med utgångspunkt att där endast finns tre intresseanmälningar till ankommande ansökningar för servicebostad. Detta kommer då att ligga i fas med de eventuella ansökningarna om servicebostad. Förslag till beslut Förslag till beslut är att omsorgsverksamheten planerar och bygger om gruppbostad, Almvägen 16 c, enligt plan till servicebostad för åtta brukare, vilken kan stå klar senast till I debatten deltar Bo Johansson (s), Ulla Svensson (kd), Christoffer Stenström (m), Ingegerd Johansson (c) och Jonny Håkansson (s) Dialog ska föras med Östra Räddningstjänsten i Blekinge om att lokalerna håller på att tömmas. De brukare som ev. vill flytta tillbaka får ett ändrat beslut från gruppbostad till servicebostad av LSS handläggare. Omsorgsverksamheten planerar att bygga om gruppbostad Almvägen 16 c enligt plan till servicebostad för åtta brukare, vilken kan stå klar senast En uppskattad personalkostnad tas fram inför budgetarbetet Exp: Kommunstyrelsen

8 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 8(21) 9 Ronneby kommuns handikappolitiska handlingsplaner och vidtagna åtgärder avseende det handikappolitiska programmet för äldre- och handikappomsorgen Handikappolitiska handlingsplaner. Genom att grundligt genomlysa och inventera den egna verksamheten ur ett handikapperspektiv skapa en grund för åtgärder som behöver göras under de kommande åren med syfte att undanröja de faktorer som kan utgöra hinder för personer med funktionsnedsättning. Genomlysningen ska utmynna i en handikappolitisk handlingsplan där planerade åtgärder finns beskrivna. Den handikappolitiska handlingsplanen ingår därmed som en del i verksamhetsplanen och resultatet redovisas i årsredovisningen. De områden som inventeras utgår från FN:s standardregler. Britt-Marie Karlsson redovisar det material som finns framtaget och åtgärdat enl. redovisning. Kommunfullmäktige har beslutat att varje nämnd, i sina bokslut redovisar, vilka åtgärder som har vidtagits. I debatten deltar Bo Johansson (s), Ingegerd Johansson (c) och Anders Lund (m) Redovisningen noteras och bilägges protokollet.

9 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 9(21) 10 Rapportering av inkomna synpunkter/klagomål till äldre- och handikappomsorgen 2008 Britt-Marie Karlsson redovisar antalet och fördelningen av inkomna synpunkter/klagomål under år 2008 Totalt har 22 klagomål/synpunkter inkommit under denna period. 19 ärenden gäller äldreomsorgen och 3 ärenden gäller handikappomsorgen. Ärenden inom äldreomsorgen Särskilt boende 9 ärenden varav 4 gäller omvårdnad, 2 gäller bemötande och 3 gäller övrigt t.ex. skadade möbler. Hemtjänst Korttidsvistelse Övrigt 6 ärenden varav 4 gäller omvårdnad och 2 gäller bemötande 2 ärenden gäller bemötande 2 ärenden varav 1 gäller mat och 1 gäller utbildning Ärenden inom handikappomsorgen Personlig assistans Övrigt 1 ärende gäller bemötande och omvårdnad 2 ärenden gällande information I debatten deltar Bo Johansson (s), Ulla Svensson (kd), Anders Lund (m), Susanne Petersson (c), Karl-Erik Danielsson (s) och Christoffer Stenström (m) Redovisningen noteras till protokollet

10 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 10(21) 11 Lex Sarah och Lex Maria, sammanställning Lex Sarah anmälningsplikt enligt 14 kap. 2 socialtjänstlagen (SoL) respektive 24 a lag om stöd och service för vissa funktionshindrade År 2006 inkom två anmälningar till äldreomsorgen. I båda ärenden är åtgärder vidtagna och handlingsplaner upprättade. Till handikappomsorgen har två anmälningar inkommit. Händelserna är utredda och åtgärdade och i ena fallet är även handlingsplan upprättad. År 2007 inkom en anmälning till äldreomsorgen. Händelsen är utredd och åtgärdad. Handlingsplan finns upprättad. År 2008 inkom 10 anmälningar till äldreomsorgen. Samtliga händelser är utredda och åtgärdade. I sju händelser finns handlingsplaner upprättade. Sju ärenden gäller stöld av privata medel, varav ett gällande personal. Två ärenden gäller stöld av mediciner. Dessa ärenden är även polisanmälda. Ett ärende gäller vårdtagare. Totalt anmälningar i Lex Sarah för samtliga kommuner i Blekinge år 2006 och år år 2006 år 2007 år 2008 Karlskrona 9 17 Statistiken för länet ej klar Ronneby 4 1 Karlshamn 1 6 Sölvesborg 0 1 Olofström 0 3 Lex Maria Anmälningsplikt enligt SOSFS 2005:28 År 2008 inkom en anmälan till äldreomsorgen, där utredning är gjord i verksamheten av medicinskt ansvarig sjuksköterska och skickad till Socialstyrelsen Totalt anmälningar i Lex Maria för samtliga kommuner i Blekinge år år år 2005 år 2006 år 2007 år 2008 Karlskrona Ronneby Karlshamn Sölvesborg Olofström

11 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 11(21) I debatten deltar Bo Johansson (s), Ulla Svensson (kd), Christoffer Stenström (m), Ingegerd Johansson (c) och Jonny Håkansson (s) Bo Johansson tackar Britt-Marie Karlsson för redovisningen, som noteras till protokollet.

12 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 12(21) 2008/ Rapportering enl. 16 kap 6 f socialtjänstlagen av ej verkställda beslut enl. kap 4 1 SoL avser kvartal fyra ÄO och OF sunderlag 1 Handling Rapport till LST, från Lena J. gällande ÄO kvartal fyra, Information till ON, KF och revisorerna 2 Handling Rapportering för kvartal fyra, OF till LST, ej verkställda beslut Sammanfattning Lena Jönsson redovisar ej verkställda beslut gällande Lena Jönsson redogör för de 8 st ärende som är rapporterade till Länsstyrelsen. Karin Kjällgren redovisar på nästa sammanträde Deltar i debatten I debatten deltar Bo Johansson (s), Christina Yngvesson (s) och Greta Erlandsson (fp). Redovisningen noteras till protokollet och en överenskommelse gällande rutinen vid kommande redovisningstillfällen, beslutas att tillämpas. Exp: Länsstyrelsen Kommunfullmäktige Revisionen

13 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 13(21) 2008/ Ej verkställda beslut enligt 9 och rapportering enl. 28 f-g lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, avser kvartal fyra sunderlag 1 Handling Rapport till LST, ON, KF, revisorerna gällande ej verkställda beslut. Skriftlig redovisning lämnas för ej verkställda beslut enligt 9 och rapportering enl. 28 f-g lag om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, avser kvartal fyra. Karin Kjällgren rapporterar på nämndsmötet Redovisningen noteras till protokollet Exp: Länsstyrelsen Kommunfullmäktige Revisionen

14 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 14(21) 2009/7 14 Omsorgsverksamhetens leasingbilar sunderlag 1 Handling Redovisning av leasingbilar Sammanfattning Göran Carlsson redovisar antalet leasingbilar och kostnaden för detta. Leasingkostnaden har ökat mycket och framförallt har kostnaderna för ravarna (Toyotas fyrhjulsdrivna jeepar) ökat. Under året ska dessa bytas ut och ett billigare alternativ måste hittas. Theo Zickbauer ansvarar för den kommande upphandlingen och Göran Carlsson får i uppdrag att informera henne om önskemålen samt att återkomma med rapport. Deltar i debatten I debatten deltar Bo Johansson (s), Ulla Svensson (kd), Christoffer Stenström (m), Ingegerd Johansson (c), Jonny Karlsson (s), Anders Lund (m) och Birgitta Andersson (s). Redovisningen noteras till protokollet och Göran Carlsson återkommer med en rapport.

15 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 15(21) 2008/46 15 Biståndsbeslut för särskilt boende. sunderlag 1 Handling Redovisning för december 2008 Sammanfattning Lena Jönsson redovisar den aktuella kön i dagsläget ( ). 20 stycken står i kö, 8 till demensboende och 12 till särskilt boende, varav fyra har blivit erbjudna plats, men ännu ej svarat. Lena Jönsson föreslår att ett skriftligt erbjudande med en begränsad svarstid skickas ut till varje sökande, idag ringer man endast och erbjuder plats. Rutinerna för att få stå kvar i kön när man tackar nej till erbjudet boende behöver också ses över. Översikt av biståndsbeslut behöver endast redovisas två gånger/år. I debatten deltar Bo Johansson (s), Anders Lund (m), Greta Erlandsson (fp), Ingegerd Johansson (c), Susanne Petersson (c) och Christina Yngvesson (s) Redovisningen noteras till protokollet och Lena Jönsson får i uppdrag att återkomma med förslag på nya rutiner. Översikt av biståndsbeslut sker per 31/3 och 30/9 varje år.

16 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 16(21) 2008/ Tillämpningsföreskrifter för avgifter inom äldre- och handikappomsorgen i ordinärt och särskilt boende fr.o.m sunderlag 1 Handling Tillägg till tillämpningsföreskrifter Handling Förslag till tillämpningsföreskrifter för avgifter inom äldre- och handikappomsorg, att gälla fr.o.m Sammanfattning Omsorgsnämnden föreslås godkänna förslaget till tillämpningsföreskrifter för avgifter inom äldre-och handikappomsorgen i ordinärt och särskilt boende fr.o.m Maxavgiften är beräknad enligt gällande lagstiftning: en tolftedel av 0,48 x basbeloppet. Basbeloppet för 2009 är kronor Basbeloppet för 2008 var kronor Högsta avgift för hemtjänst i nivåerna 1 och 2 har höjts procentuellt lika mycket som maxavgiften till kronor. Lägsta förbehållsbelopp för personer 65 år och äldre är beräknat enligt gällande lagstiftning: År 2009 En tolftedel av 135,46 % av basbeloppet för ensamstående kronor En tolftedel av 114,46 % för sammanboende makar/sambo kronor År 2008 En tolftedel av 129,4 % av basbeloppet för ensamstående En tolftedel av 108,4 % för sammanboende makar/sambo kronor kronor För personer år har det gjorts samma procentuella höjning som för ålderspensionärer. Förbehållsloppet höjs med 410 kronor för ensamstående Förbehållsloppet höjs med 379 kronor för makar/sambo Förslag till beslut: Omsorgsnämnden begär hos Kommunfullmäktige att fastställa tillämpningsföreskrifterna.. Omsorgsnämnden beslutar enligt det framlagda förslaget och tillställer Kommunstyrelsen förslaget för beslut. Exp: Kommunstyrelsen

17 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 17(21) 2008/ Olsgårdens servicehus, ombyggnad av avdelningarna 6 och 8 sunderlag 1 Handling Kostnadsberäkning m.m Handling Redogörelse för ombyggnadsförslag, Olsgården Sammanfattning Torill Skaar redovisar den planerade ombyggnaden av Olsgården så att samtliga lägenheter får en fullgod standard. Till nästa nämndssammanträde inbjudes Mats Dubar från AB Ronnebyhus för ytterligare föredragning och presentation av ritningar. Deltar i debatten I debatten deltar Bo Johansson (s), Karl-Erik Danielsson (s), Christina Yngvesson (s) och Susanne Petersson (c) Redovisningen noteras till protokollet och omsorgsnämnden ställer sig positiv till en ombyggnation och Mats Dubar från AB Ronnebyhus inbjudes för ytterligare föredragning och presentation av ritningar.

18 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 18(21) 18 Kostnad per brukare Ronneby kommun, avtal, projekt och tidplan Torill Skaar redogör för ett förslag till avtal, med projekt- och tidplan, KPB, Kostnad per brukare. Sveriges kommuner och landsting, SKL, har genomfört en upphandling av avtal, för framtagande av ett jämförelsematerial för landets kommuner som syftar till ökad kostnadseffektivitet för kommunerna. Ekonom Johan Sjögren ska vara controller och projektet avser både äldre - och handikappomsorgen. I debatten deltar Bo Johansson (s), Anders Lund (m) och Susanne Petersson (c). Omsorgsnämnden beslutar att bifalla förslaget och att hemställa personalutskottet beslutet som information. Exp: Personalutskottet

19 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 19(21) 19 Skrivelser, cirkulär m.m. Skrivelser, cirkulär m.m. a) Protokoll från Kommunala Handikapprådet Kommunala Pensionärsrådet Vårdförbundet Blekinge b) Protokollsutdrag 106/2008 från Förskole- och Grundskolenämnden angående Läsårstider för läsåren 2009/2010 och 2010/2011. c) Från Länsstyrelsen begäran om förteckning över barn under 18 år som vistas i familjehem eller annat enskilt hem. Förteckning skickad d) Från Sveriges Kommuner och Landsting cirkulär 2008:87 Seniorbostäder Kommunkartläggning e) Rapport från Länsstyrelsen i Blekinge län 2008:30 Kartläggning av socialtjänstens öppenvårdsinsatser för barn och unga 2008 i Blekinge län. f) Tillsynsprotokoll och åtgärder, skickat , till Räddningstjänsten i Östra Blekinge, angående Backens servicehus. g) Tillsynsprotokoll och åtgärder, skickat , till Räddningstjänsten i Östra Blekinge, angående Lindebo servicehus. h) Tack för uppvaktningen i samband med nämndens sammanträde i november, Peter Jansson. Verksamhetschef Torill Skaar har, tillsammans med enhetscheferna träffat Jan Green, representant från Räddningstjänsten, och diskuterat förslag till policy, gällande brandsäkerheten i verksamheten. Materialet kommer att lämnas till Omsorgsnämnden för beslut. Redovisningen noteras till protokollet

20 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 20(21) 20 Delegationsbeslut Biståndsbeslut inom äldreomsorgen under tiden 1-31 december Insatser enligt Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade inom handikappomsorgen under tiden 1-31 december Redovisning av föreliggande beslut noteras till protokollet.

21 Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 21(21) 21 Övriga ärenden Omsorgsnämndens planerade möte kolliderar med budgetberedningens möte och flyttas därför till Hobysalen. Extra möte för omsorgsnämndens arbetsutskott är planerat till kl i Hjortsbergasalen med äldreomsorgens enhetschefer och med handikappomsorgens enhetschefer kl i Hjortsbergasalen. Bokslutsgenomgång och åtgärder för att hålla budget kommer att behandlas. Handikappomsorgens enhetschefer redovisar sina verksamhetsberättelser för omsorgsnämnden i Ronnebysalen, mellan kl och äldreomsorgens enhetschefer redovisar i Hobysalen kl Ulla Svensson (kd) hänvisar till en rapport från Svenska Cellakiförbundet som påvisar en bristande kunskap hos sjuksköterskor om gluten- och laktosintolerans hos äldre. Ronneby kommun driver med bidrag av nationella stimulansmedel ett projekt om Kost och Nutrition och projektledare Yvonne Gullberg får i uppdrag att tillföra dessa kunskaper genom projektet. Christina Yngvesson (s) informerar om att varje enhetschef kommer att få information om aktuella kommunala valombud inför kommande val. Vidablick kommer att vara röstningslokal. Informationen noteras till protokollet.

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13. Omsorgsnämnden RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 13 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.15 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40.

Ingegerd Johansson 1(19) Sammanträdesprotokoll 2008-12-09. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40. Sammanträdesprotokoll 1(19) 2008-12-09 Omsorgsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.40 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson (s)

Läs mer

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande

Christina Yngvesson (s) tjänstgörande Sammanträdesprotokoll 1(16) 2009-12-16 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 09.30-11.35 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

2009-08-25. Övriga deltagare, delvis: Karin Widecrantz MAS, Britt-Marie Karlsson kvalitetsutvecklare och Susanne Jonasson enhetschef HO

2009-08-25. Övriga deltagare, delvis: Karin Widecrantz MAS, Britt-Marie Karlsson kvalitetsutvecklare och Susanne Jonasson enhetschef HO Sammanträdesprotokoll 1(21) 2009-08-25 Omsorgsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-15.00 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson (s)

Läs mer

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers.

Anna Espenkrona (M) 79 84 tjänstg. ers. Sammanträdesprotokoll 1(18) 2011-05-24 Äldrenämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-18.00 ande Susanne Lundgren (M) ordf. 71-78 Sune Håkansson (RP) ordf. 79-84 Bo Johansson (S)

Läs mer

Johnny Håkansson (S) Lars-Uno Fast (S) tjänstg.ers. 139-151

Johnny Håkansson (S) Lars-Uno Fast (S) tjänstg.ers. 139-151 Sammanträdesprotokoll 1(23) 2009-10-20 Omsorgsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 9.30 15.45 ande Bo Johansson (S) Gretha Erlandsson (FP) Ulla Svensson (KD) Ola Svensson (RP) Christoffer

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-05-22

Omsorgsnämnden 2001-05-22 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 19.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck S Carin Nilsson 79-90 V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson KD Göran Andersson 83-95

Läs mer

Johnny Håkansson (s) 1(25) Sammanträdesprotokoll Omsorgsnämnden. Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl

Johnny Håkansson (s) 1(25) Sammanträdesprotokoll Omsorgsnämnden. Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl Sammanträdesprotokoll 1(25) 2010-02-23 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby kl. 9.30-15.45 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-11-07

Omsorgsnämnden 2006-11-07 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 11.50 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Hans Kyhlbäck (v) Helene Svan (v) Roger Fredriksson (m)

Läs mer

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare.

Qerim Maksudi, S Siw Svensson, S. Stefan Filipsson, omsorgschef Helene Håkansson, verksamhetschef Camilla Eriksson, nämndsekreterare. 2010-09-23 Sida 1 (11) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 23 september 2010 kl 18.30-19.35 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Roine Olsson, ordförande, S Annelie Rosenqvist,

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD)

Socialnämnden. Lars G Andersson (S), Gunnar Hagström (S), Eleonor Westlund (C) 78-80, Maivor Norgren (M) och Mona Stavholt (KD) Socialnämnden 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 24 november 2009, klockan 13.15 16.15. Ajournering 14.30-14.50 ande Görel Nilsson ordförande (S), Carina Granberg (S),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Omid Hassib (v) Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-09-08 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid

Läs mer

"[Förvaringsplats för protokollet]"

[Förvaringsplats för protokollet] 1(18) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 13:30 16.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Justeringens

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-12-11

Omsorgsnämnden 2001-12-11 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Lage Svensson (s) Ingrid Burfelt (m) Susanne Östergaard (fp)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-12-05

Omsorgsnämnden 2006-12-05 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson

Läs mer

Omsorgsnämnden 2006-09-19

Omsorgsnämnden 2006-09-19 Plats och tid Hobysalen, stadshuset Ronneby, kl. 09.00 16.45 Beslutande Bo Johansson (s) ordförande Karl-Erik Danielsson (s) Jonny Håkansson (s) 126-137 Hans Kyhlbäck (v) 126-144 Helene Svan (v) Ingrid

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Hjördis Thiel (rp) tjänstgörande ersättare

Hjördis Thiel (rp) tjänstgörande ersättare Sammanträdesprotokoll 1(16) 2012-09-19 Äldrenämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30 17.15 ande Susanne Lundgren (m) Bo Johansson (s) Anders Lund (m) Birger S Svensson (c) Susanne Petersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Rickard

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08:30-12:00 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Leif Nilsson PRO Ulla Svensson Omsorgsnämnden Åke Nilsson Tj.Ers. PRO Listerby/J-hus

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2013-03-07 Sida 1 (13) Plats och tid Beslutande Medborgarhuset, Lilla Sessionssalen, kl. 18:30 21:00 Inger Borgenberg (S), ordförande Sven-Åke Persson (S) Britt Sonesson

Läs mer

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12

Kommunala Handikapprådet 2006-10-12 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby, kl. 08.30-12.30 Bo Johansson (s) Tommy Andersson (s) 1-11 Miriam Mattsson (SRF) Bengt Wihlstrand (DHR) Leif Olsson (FUB) Bertil Henningsson (HLS) Maj-Britt

Läs mer

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd

kl Qerim Maksudi, s Siw Svensson, s Jan-Erik Pilthammar, m Birgitta Karlsson, sd 2010-01-28 Sida 1 (9) Plats och tid Stadshuset, Sölvesborg, Lageråssalen, torsdagen den 28 januari 2010 kl 18.30-19.45 Beslutande Ersättare Övriga närvarande Justerare Roine Olsson, s, ordförande Annelie

Läs mer

Omsorgsnämnden 2001-09-18

Omsorgsnämnden 2001-09-18 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 18.20 Beslutande S Bo Johansson, ordförande KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson M Ingrid Burfelt C Aina Svensson 134-145

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (15) Plats och tid Västergården, Askersund, den 12 oktober 2010 kl 13.00-16.45 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande (S) Johan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-12.00 Ordinarie ledamöter Närvarande Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Christoffer Stenström Omsorgsnämnden Ersättare Rickard

Läs mer

Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74

Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74 Utskottet Vård och omsorg 2007-09-13 74 Plats och tid F.d. Folkets Hus lokal, Garvaren klockan 13.15-17.05 Beslutande Sten Fransson, ordförande (s) Kerstin Svensson, vice ordförande (s) 13.15-16.00 Margareta

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll

Ingrid Karlsson. Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Omid Hassib. Gudrun Johansson (kd) för Viktor Thorell (fp) 1(7) Sammanträdesprotokoll Sammanträdesprotokoll 1(7) 2009-01-13 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 Beslutande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (11) Plats och tid Norra Bergens äldreboende, Askersund, den 22 februari 2010 kl 13.00-17.10 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Siv Ahlstrand, ordförande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Kallingesalen, stadshuset, kl 08.30-11.30 Ordinarie ledamöter Ersättare Närvarande Bo Johansson Birger Svensson Malin Norfall Äldrenämnden Äldrenämnden Kommunstyrelsen Åke Nilsson PRO Ingrid

Läs mer

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30

2012-02-14. Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark (fp) observerande ers. 11-30 Sammanträdesprotokoll 1(9) 2012-02-14 Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13 30 17 15 ande Kristina Valtersson (c) Ersättare: Birgitta Larsson (rp) Ylva Särnmark

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid ANK Sammanträdesrum kl. 13:15-16:00 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17

Socialnämndens arbetsutskott 2006-01-17 1 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.35 Beslutande ordförande Åke Andersson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson ( c ) Ewa Svensson (s) tjg ersättare

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17..30. Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Anna Johansson S Carin Nilsson 48-53 KD Göran Andersson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Vidablick, kalasrummet, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S), Äldrenämnden, ledamot Åke Olsson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(10) Plats och tid Lokal Strået, kl 13.30 15.45 Ajournering: kl. 15.05-15.15 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Birgitta Jönsson (S) ordförande Johanna Hedin (C) tjänstgörande ersättare för Agnetha

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 127 Plats och tid Eringsbodasalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Närvarande ersättare Ingrid Karlsson (s) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(16) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00-12,00 13.00-15.50 Beslutande Lars-Magnus Pålsson (M), ordförande Lars-Erik Andersson (C) Birgitta Eklund (S) Hans-Peter Jessen

Läs mer

Laila Andersson (FP) tjänstgörande ersättare Kirsten Nordgren (S) tjänstgörande ersättare

Laila Andersson (FP) tjänstgörande ersättare Kirsten Nordgren (S) tjänstgörande ersättare Sammanträdesprotokoll 1(5) 2013-06-19 Äldrenämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 13.00 16.30 Beslutande Susanne Lundgren (M) Sune Håkansson (RP) Bo Johansson (S) Anders Lund (M) Birger

Läs mer

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00

Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 (9) Sida Plats och tid Kommunkontoret i Bergsjö Onsdag 23 september 2015 kl. 13:00-17:00 Beslutande Åke Bertils (S) Sigbritt Persson (S) Solveig

Läs mer

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7)

ANSLAGSBEVIS. Social- och arbetsmarknadsnämnden. Nibblesbackevägen 17, Köping. Ida Frödén SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (7) Plats och tid KS-salen, kl 13.15-14.45 ande Andreas Trygg (V) ordförande Behxhet Ukelli (S) Ingalill Hedblom (S) Gina Lisegran (S) ersättare Abdul Qorbani (S) ersättare Birgitta

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.00 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Hans Kyhlbäck 66-69, 73 S Carin Nilsson V Lennart Karlsson S Karl-Erik Danielsson MP Birgitta Persson

Läs mer

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21

Sida SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Omvårdnadsnämnden 2012-11-21 Sida Innehållsförteckning Verksamhetsinformation... 1 Anmälan av delegationsbeslut... 2 Omvårdnadsnämndens protokoll... 3 Ansökan om kommunal hjälp till UFA- ungdom, fritid, arbete... 4 Yttrande över motion

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Kristina Rydén (S) tjänstg. ersättare

Kristina Rydén (S) tjänstg. ersättare Sammanträdesprotokoll 1(16) 2013-03-13 Äldrenämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-17.15 ande Sune Håkansson (RP) ordförande Bo Johansson (S) 34-35 Anders Lund (M) Birger S Svensson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Bo Johansson (S) Äldrenämnden Jan-Eric Wildros Kommunstyrelsen Åke Olsson PRO Johnny Magnusson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 87 Plats och tid Nya Konferensrummet, ABRI, Baxters lokaler, Ronneby, kl 13.30 15.30 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m)

Läs mer

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S)

Gunnel Orselius-Dahl (FP), ordförande Marie-Louise Löwenbeck (M) vice ordförande Ing-Marie Elfström (S) Socialnämndens arbetsutskott 2010-08-10 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Frösundarummet, Socialförvaltningen, Tuna torg 15, Vallentuna, tisdagen den 10 augusti kl. 15.00-16.15

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-16.00 ande Annica Eriksson (s) Sölve Persson (s) Gunnel Kask (s) Stefan Svensson (s) Kerstin Lundqvist Eriksson (fp) Liselott

Läs mer

1(14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(14) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(14) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 16:00 19:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande

Läs mer

Omsorgsnämnden 2000-10-24

Omsorgsnämnden 2000-10-24 Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande S Bo Johansson, ordförande V Göran Andersson S Carin Nilsson MP Birgitta Persson S Karl-Erik Danielsson M Christer Falk, ers. S

Läs mer

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby, 20 november 2013, kl 13.45. Sekreterare Paragrafer 97-106 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 11.20 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Åsa

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1(17)

Sammanträdesprotokoll 1(17) Sammanträdesprotokoll 1(17) Plats och tid Soc konferens, Öjersbogården, 16.30-19:00 ande Christer Filipsson (FP), ordförande Inga-Stina Hesselius (S) Torsten Jansson (S) Ingrid Falquist (S), tjänstgörande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu (s) Ewa Svensson

Teo Zickbauer. Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu (s) Ewa Svensson Sammanträdesprotokoll 1(17) 2009-01-27 Socialnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.15 ande Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu (s) Ewa Svensson (s) Christoffer

Läs mer

1(14) Sammanträdesprotokoll 2012-11-20. Äldrenämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-17.40. Beslutande

1(14) Sammanträdesprotokoll 2012-11-20. Äldrenämnden. Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-17.40. Beslutande Sammanträdesprotokoll 1(14) 2012-11-20 Äldrenämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-17.40 ande Susanne Lundgren (m) Johnny Håkansson (s) Sune Håkansson (rp) Tomas Lund (sd) Bo Johansson

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 84. Birgitta Ratcovich, tf verksamhetschef Åsa Karlsson, socialsekreterare 63 ANSLAG/BEVIS 84 Plats och tid Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby, kl 13.30 15.45 Beslutande ordförande Ingrid Karlsson (s) Jörgen Nilsson (v) Yvonne Skärheden (m) Leif Johansson (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

2009-09-22. Övriga deltagare: Martin Moberg (s) Eira Bring, verksamhetschef, Ann-Christin Berg, sekreterare

2009-09-22. Övriga deltagare: Martin Moberg (s) Eira Bring, verksamhetschef, Ann-Christin Berg, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1(15) 2009-09-22 Socialnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 13.30-16.00 ande Ingrid K Karlsson (s) Teo Zickbauer (s) Kristina Valtersson (c) Juhani Kujansivu

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Kommunala Pensionärsrådet 2008-08-20. ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Plats och tid Stadshuset, Kallingeslaen, kl 08.30 11.15 Ordinarie ledamöter Närvarande: Bo Johansson Omsorgsnämnden Ulla Svensson Omsorgsnämnden Rickard Karlsson PRO-Ronneby Kurt Lindberg PRO-Kallinge

Läs mer

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47

Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Eva Edberg (S) Gunnar Eklöf (V) - 47 Omsorgsnämnden 2010-05-11 1 (11) Plats och tid Beslutande ledamöter Sammanträdesrum Korallen, Arken Kl 08:30-09:30, 13:00-15:30. Christina Karlsson (S) ordförande Gunnar Holmberg (S) Anna-Lena Holmström

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden

Datum. ... Eva Saaw. ... Roger Eklund. ... Lena Jonsson. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Vård- och omsorgsnämnden SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Tunadal, Virgatan 7, Köping, kl 14.00 16.00 ande Övriga deltagande Roger Eklund (S), ordförande Inger Lindström (S) Rougel Frössle (S) Irene Smedberg (S) Jonny

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida 2013-01-22 1 (13) 2013-01-22 1 (13) Plats och tid Älmhults kommunhus 22 januari 2013 kl. 8.30 10.45 Beslutande Övriga deltagande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Gun-Britt

Läs mer

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen

Ronneby, Stadshuset, kommunledningsförvaltningen 1(8) Sammanträdesdatum Plats och tid Listerbysalen, kl. 09.00-10.45 Beslutande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo

Läs mer

Plats och tid Årholmen :30-11:30

Plats och tid Årholmen :30-11:30 1 Plats och tid Årholmen 2018-03-13 08:30-11:30 Beslutande Bertil Olsson (S) Maria Sörkvist (C) Anders Tenghede (V) Ulf Sjölinder (L) Eva Skoglund (S), tjänstgörande Ulla Kedbäck (MP), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Socialnämnden 2005-10-27 1(10) Plats och tid Nämndrummet, Skillingehus Kl 14.00 16.05 Beslutande Jan Andersson, ordförande (c) Thore Ohlsson (fp) Sören Ståhlgren (s) Kurt Enell (kd) Gunnel Elg (kd) Elisabeth

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Socialutskottet 2015-04-09 HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (15 ) Plats och tid Mogårdens äldreboende 11-12, Kommunhuset kl.13-16, torsdagen den 9 april 2015 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/8 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 14.30 16.00 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Eva Olofsson (C) Pernilla Ekelund (FP) Susanne Rosenström,

Läs mer

Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(20) Ersättare

Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(20) Ersättare Ronneby kommun Sammanträdesprotokoll 1(20) Omsorgsnämnden Plats och tid: Kallingesalen, Stadshuset, Ronneby 09.00-16.15 ande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg

Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s. Anette Lundberg PROTOKOLL 1(21) Tid: Kl 8:30: - 15:00 Plats: Förvaltningsbyggnaden, Bäcken Ledamöter: Helena Öhlund, s, ordförande Eva Lundström, s Anette Lundberg, s Harry Bäckström, s Lars-Åke Andersson, v Ingrid Dahlberg,

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 18. Omsorgsnämnden 2007-04-24

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 18. Omsorgsnämnden 2007-04-24 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 18 Plats och tid Listerbysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.00 Beslutande Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik Danielsson (s) Johnny Håkansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Socialnämnden 17.15 Socialnämnden 1 Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen, Kungsör, tisdagen den 17 februari 2015, klockan 15:00-17.15 ande Marie Norin Junttila (S) ordförande, Marita Pettersson (S), Ulla Eriksson Berg

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 14.45 Beslutande Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Anette Hallberg (S) Agnetha Persson (C) Thomas Löfgren (M) Pernilla Ekelund

Läs mer

Bo Johansson (s) Anders Lund (m) 51-54

Bo Johansson (s) Anders Lund (m) 51-54 Sammanträdesprotokoll 1(25) 2008-03-25 Omsorgsnämnden Plats och tid: Hobysalen, Stadshuset, Ronneby 09.00 16.30. ande Bo Johansson (s) Anders Lund (m) 51-54 Ulla Svensson (kd) Gretha Erlandsson (fp) Christoffer

Läs mer

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie Jönsson (C)

Läs mer

Omsorgsnämnden

Omsorgsnämnden Plats och tid Hobysalen, Stadshuset, Ronneby, kl. 14.00 17.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats/tid Bo Johansson (s) ordförande Carin Nilsson (s) Karl-Erik Danielsson (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28.

ANSLAG/BEVIS. Håkan Andersson Torbjörn Dybeck, 72-73 Birgitta Harsbo Inger Karlsson. Ingrid Grahn Socialförvaltningen 2011-09-28. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (13) 2011-09-21 Plats och tid Kommunhuset, Hallsberg, kl 13.30-15.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Inga-Lill Thim (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Conny Larsson

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne

Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Vård- och omsorgsnämnden 2008-05-29. Linda Bogne Sammanträdesprotokoll Blad 1 (14) Plats och tid Kommunhuset rum 293 kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Gun Cederbaum (m) Ann Svensson (s) Lars-Åke Lindman (s) Bjarne Westerlund (s) Jan T. Staszewski

Läs mer

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden

Sammanträdesdatum. Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18. Innehållsförteckning. Ärenden Vård- och Omsorgsnämnden 2004-11-18 1 (13) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 15.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl

Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Socialkontoret, Älvgatan 1 A, Orsa onsdagen den 28 oktober 2015, kl 13.00 15.00 Håkan Yngström (C), ordförande Gunilla Elings-Friberg (S)

Läs mer

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 19. Omsorgsnämnden 2007-10-23

RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 19. Omsorgsnämnden 2007-10-23 RONNEBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidan 1 av 19 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, Ronneby kl. 08.30 15.30 Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Bo Johansson (s) Birgitta Andersson (s) Karl-Erik

Läs mer

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP)

(S), Bernt Andersson (C), Monica Wastelius (C), Margareta Karlsson (M), Yvonne Ericsson (M) och Olof Lindberg (FP) Socialnämnden 1 (12) Plats och tid Kommunhuset, Hellqvistsalen tisdagen den 24 mars 2009, klockan 13.15-15.30 Ajournering 14.30-14.45 ande Görel Nilsson (S) ordförande, Carina Granberg (S), Barbro Johansson

Läs mer

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl

Socialnämnden (11) Socialnämndens arbetsutskott. Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl Socialnämnden 2012-06-27 1(11) Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid: Tekniska kontoret, gamla brandstationen, Orsa, onsdagen den 27 juni 2012, kl 13 00 16.45 Beslutande: Övriga: Hans Sternbro (s),

Läs mer

Johnny Håkansson (s) 1(17) Sammanträdesprotokoll 2010-06-15. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 10.00-15.30.

Johnny Håkansson (s) 1(17) Sammanträdesprotokoll 2010-06-15. Omsorgsnämnden. Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 10.00-15.30. Sammanträdesprotokoll 1(17) 2010-06-15 Omsorgsnämnden Plats och tid: Listerbysalen, Stadshuset, Ronneby 10.00-15.30 Beslutande Bo Johansson (s) Ulla Svensson (kd) Christoffer Stenström (m) Birgitta Andersson

Läs mer

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista

Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista. Se bifogad deltagarlista SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (19) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen klockan 13.30-17.30 Beslutande Se bifogad deltagarlista. Närvarande ersättare Se bifogad deltagarlista Övriga deltagare

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 Plats och tid Hobysalen, stadshuset, kl. 08.30 12.00 Närvarande Sune Håkansson (RP) Äldrenämnden, ordförande Anders Lund (M) Äldrenämnden, ledamot Bo Johansson (S) Äldrenämnden, ledamot Jan-Erik Wildros

Läs mer

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29

Magnus Lander (mp) Håkan Andersson Inger Karlsson Ulla Johansson, 40 Yvonne Högrud, 41. Solveig Eriksson Socialförvaltningen 2011-04-29 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 (12) 2011-04-26 Plats och tid Kullängen, Hallsberg, kl 08.30-09.50 Beslutande Magnus Andersson (s) Gunnel Hedström (s) Roland Johansson (s) Inger Larsson (s) Inga-Lill Thim

Läs mer

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll

INDIVID- OCH OMSORGSUTSKOTTET Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-10:00 Beslutande Åsa Johansson (S) Leif Andersson (V) Sten-Inge Olsson (S) tj ers Ingemar Tönnberg (S) Dennis Byberg (M) Ersättare Lars

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll KUMLA KOMMUN Sammanträdesprotokoll Plats och tid Stadshuset, Kumla, kl 13.30-15.30 Beslutande Gunnel Kask (s) Sölve Persson (s) Gun-Britt Andersson (s) Mats Gullberg (s) Lise-Lott Lidström (s) Mikael Johansson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer