BUILDING WITH CONFIDENCE.

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "BUILDING WITH CONFIDENCE."

Transkript

1 BUILDING WITH CNFIDENCE.

2

3 TURBFARMER TEKNIK I AKTIN! Efter skapandet av den första Merlomaskinen, redan 1964, har våra tekniker och ingenjörer varit fascinerade av forskning och teknisk innovation. De sporrar vår utveckling och svarar på dagliga utmaningar och övervinner synbart oöverstigliga hinder. Styrkan i Merlos teknik ligger i dess förmåga att tillverka avancerade maskiner som förändrar människors sätt att arbeta. Ökad säkerhet, komfort och prestanda är målen som varje design syftar till att uppnå. Det är därför varje ny Merlomaskin sätter nya rekord när det gäller design, kraft, och respekt för både människor och miljö. Varje ny typ blir en del av ett vinnande lag av outtömlig kraft som övervinner de mest utmanande hinder.

4 KNCEPTET o "" ETT REKRD DA DET GALLER INNVATIN IDEER SM RADIKALT FÖRÄNDRAT LANTBRUKSARBETET När traditionella hanteringsmetoder för grödor eller boskapsuppfödning inte kan få jobbet gjort, är det dags för en ny ide - familjen av Turbofarmer teleskoplastare. Turbofarmer teleskoplastare är resultatet av konstant forskning och utveckling, samt Merlos erfarenhet då det gäller innovativ teknik. Deras viktigaste funktioner är säkerhet, produktivitet och manöverbarhet. Turbofarmer teleskoplastare var först i Europa att bli typgodkända för bogsering av lantbrukstrailers på allmän väg och de definierade ett nytt begrepp av styrka i aktion. Framgångsrika även i de mest krävande hanterings- och Iyftoperationer, tack vare deras enorma terrängprestanda ger de hög lönsamhet och flexibilitet i jordbruksarbete som formellt skulle ha krävt flera specialiserade eller större maskiner. Familjen Turbofarmer erbjuder en mängd olika modeller med lastkapacitet på upp till 4,100 kg och lyfthöjder nära 10 meter.

5 TURBFARMER KNCEPTET STEL FRAMAXEL En mer konventionell maskin, men som erbjuder kompromisslös prestanda och användarvänlighet.. SIDFÖRSKJUTNING Prestanda och produktivitet från Merlo's exklusiva sidoförskjutningssystem och chassinivellering. Det bästa som finns då det gäller teknik och mångsidighet på arbetsplatsen. TURBFARMER-SERIEN Il~ Il ""ralotj:acralola-i 0 0 Il P PLUS' P TP P 36.7 PLUS' P 36.7 TP Il P PLUS' P TP P 34.7 PLUS' P 34.7 TP Il Il SIDFRSKJUTNING STEL FRAMAXEL

6 VINNANDE INNVATIN TEKNIK SM ÄR o EN GENERATIN FRAMAT ETT INTEGRERAT SYSTEM SM FÖRÄNDRAT ARBETSSÄTTET FÖR MÄNNISKR Hjärtat i varje Turbofarmer är ett enormt robust chassi med en - "Stålring". En solid ring av stål med en diameter på 70 mm, som har både strukturella och skyddande funktioner, omger den höghållfasta stålramen. Superb viktbalans, funktionella driv/styraxlar, utmärkt markfrigång med generösa attack- och utgångsvinklar allt tillsammans ger oöverträffad körförmåga vid körning på väg med upp till 40 km/tim. Turbofarmer är byggda för att obehindrat kunna köras säkert på ojämn terräng, även i branta lutningar och deras låga tyngdpunkt ger säker körprestanda på alla underlag. Turbofarmer teleskoplastare är bland de säkraste och mest komfortabla av alla arbetssystem och de producerar det allra bästa i tillförlitlighet, kvalitet och lönsamhet.

7 hydraulisk manövrerade chass i n ive II eri n g ssystemet möjliggör att chassit kan nivelleras horisontellt och på så sätt kompensera för idolutning på underla- Maskinens huvudchassi är inneslutet i en "Stålring" (70 mm diameter solid stång), som ger både strukturella och skyddande funktioner. Det hydrauliska snabbfästet, som är standard, möjliggör att utrustning snabbt kan bytas med hjälp av manövrerna i hytten. En dubbelverkande hydraulisk serviceledning med snabbkopplingar ger kraften till hydrauliskt manövrerad utrustning. Hytten är den bredaste i sin klass med en stor glasyta, som ger superb sikt över arbets- och körområdet. Överlastsystemet blockerar automatiskt alla momentökande rörelser då stabilitetsgränserna håller på att överskridas. Merlos exklusiva sidoförskj utningssystem gör att bommen kan placeras med största precision, utan att teleskop lastaren flyttas. Tre alternativa Merlo fjädringssystem (bomfjädring, framaxelfjädring, och hyttfjädring) ger maximal komfort och ökar både säkerhet och prestanda. "Portalaxlar" ger högre markfrigång än andra axeltyper. De är designade och tillverkade av Merlo för att enbart monteras på teleskoplastare. Teleskopbommens utskjutsmekanism är helt innesluten i bommen, vilket skyddar den från skador och. säkerställer maximal tillförlitlighet.

8 HYTTEN EN PERFEKT KMBINATIN AV KMFRT CH SÄKERHET EN RATINELLT RGANISERAD CH KMFRTABEL ARBETSMILJÖ Hytten är tillverkad tör att säkerställa komfort och körsäkerhet. Modern och elegant design, ger det bredaste hyttutrymmet i sin bransch. Stål ramen uppfyller kraven i de internationella standarderna IS 3449 (FPS) Nivå 2 och IS 3471 (RPS). En exceptionellt djup vindruta och mycket brett bakfönster (båda öppningsbara) ger utmärkt sikt över arbetsområdet. Perfekt sikt uppåt genom det breda stöttåliga glastaket. Ytterligare fram- och bakljus ger utmärkt sikt även under dåliga ljusförhållanden. Hytten är monterad på speciella elastiska stöd, designade för att reducera vibrationer och öka förarens produktivitet. Av samma skäl är drivlinan och hydrauliska styrenheter monterade direkt på chassit, med alla huvudmanövrer elektriskt styrda. På modeller av Turbofarmer CS serie, är hytten monterad med det innovativa Merlo CS (Hyttfjädringssystemet), en exklusiv teknik för oöverträffad komfort.

9 TURBFARMER HYTTEN Teleskopbommen manövreras via en joystick. Beroende på modell kan det antingen vara en proportionell hydromekanisk utrustning (bilden till vänster) eller en helelektronisk. Krypkörningen, manövrerad av antingen en pedal eller en potentiometer, ger perfekt kontroll av maskinen samtidigt som högt motorvarvtal behålls; denna funktion är mycket produktiv vid schaktning och materialhantering. Väljaren för högllåg körhastighet styrs elektriskt. En växellåda "Shift-on-the-Go" med elektronisk synkronisering finns som extrautrustning. Rattstångens lutning kan justeras upp till 16 grader, för att passa olika förares form och storlek. En rattstångsmonterad "Finger-Touch" elektrisk manöverspak möjliggör för föraren att ändra körriktning utan att ta händerna från ratten.

10 HYTTEN TURBFARMER Hytten är lätt att komma in i, med självrengörande steg och ett slätt golv, fritt från hinder. Både övre och nedre dörrsektionen på hytten kan öppnas 180. Den nya Merlo-stolen kan justeras inom ett brett område och både sätet och ryggstödet är utrustade med stöd för maximal komfort. En luftfjädrad stol finns som extrautrustning. Den analoga instrumentpanelen visar de huvudsakliga arbetsparametrarna och är utrustad med en varningslampa och ett ljudlarm som indikerar maskinens stabilitet. Förvaringsutrymmen med varierande kapaciteter är monterade i hela hyttmodulen.

11 TURBFARMER HYTTEN Vindrutan och bakfönstret kan öppnas för att öka den naturliga ventilationen i hytten. Ett tvål äges solskydd som extrautrustning säkerställer komforten, även i starkt solljus Rotellan fälls ned för att reducera totala höjden. Kondensorenheten för tillvalet luftkonditioneringssystem är inneslutet i en spoiler som inte ökar maskinens storlek. CS - HYDRPNEUMATISK HYTTFJÄDRING Merlo's innovativa system CS (Hyttfjädring) är en teknisk lösning som maximerar förarens komfort. Det hydropneumatiska hyttfjädringssystemet är resultatet av Merlos forskning och innovation och dess effektivitet bevis för de lysande resultat som uppnåtts inom design och teknik. Systemet CS (Hyttfjädring) kombinerar hydrauliska och pneumatiska enheter för att absorbera vibrationer som leds från marken. Beroende på den manövrering som skall utföras och markens karakteristik, kan föraren välja att aktivera CS-systemet via en enkel manöver i hytten, vilken även kan aktiveras under körning. Prestanda och effektivitet är säkerställd, även i ojämn terräng

12 TELESKPBMMEN.. VARDET AV ENKELHET NU ÄR ALLT NÄRMARE TILL HANDS Teleskopbommen är kärnan i varje teleskoplastare. Den skall vara robust och stark - så att en god lastkapacitet erhålls och skall kunna teleskoperas ut på ett säkert sätt. Merlos tekniker har framgångsrikt skapat en teleskopbomenhet som har blivit ett industriellt varumärke. Bomsektionerna är tillverkade av två u-formade pressningar av stål med hög hållfasthet, svetsade på längden i varandra, nära sin neutrala axel. En hydrauliskt driven utskjutsmekanism sitter helt innesluten i bomsektionerna vilket skyddar den från yttre skador. Bomsektionerna glider på justerbara speciella glidplattor med låg friktion, tillverkade av den nya generationens polymerer och exklusivt använda av Merlo.

13 TURBFARMER TELESKPBMMEN Mångsidigheten för Turbofarmer teleskoplastare kan ytterligare ökas genom en ändlös lista av utrustningar från Merlo och tillvalsutrustning, som kan bytas på snabbfästet med bara några få rörelser. Variationen av applikationer är mycket stor - från hantering av gödsel till rengöring av lador, stall och gårdar, hantering av höbalar och transport av säckar och pallar. Uts kj utsmekanismen för bommen, tillsammans med dess hydrauliska och elektriska komponenter, är monterad helt inom bomsektionerna, vilket säkerställer maximalt skydd och tillförlitlighet. o Det tar bara några minuter att koppla en utrustning på gaffelstativet. Upphängningen och låsoperationen styrs direkt från hytten, medan de hydrauliska snabbkopplingarna ger enkel inkoppling av hydraulledningarna och gör maskinen omedelbar klar för arbete. Ett elektriskt uttag är monterat på bomtoppen för val av elektriskt styrd utrustning. En standard dubbelverkande hydraul- ledning med snabbkopplingar är monterad på bommen för försörjning av hydraulisk utrustning. En vinkelgivare, som alltid kan ses av föraren ger kontinuerlig avläsning av bomvinkel. Två extra arbetsbelysningar, monterade på bommen kan användas under natten eller vid dåliga ljusförhållanden. BSS - BMFJÄDRINGSSYSTEM BSS (Bomfjädringssystem) använder enkel och tillförlitlig teknologi för att ge effektiv dämpning av stötbelastningar som överförs till lasten och bommen under lasthantering och transport. En hydraulkrets med pneumatiska tryckdämpare styr systemet och minskar avsevärt skakningarna i teleskopbommen vid körning med hög hastighet eller på ojämnt underlag. En manöver finns tillgänglig för föraren för att stänga av systemet (för konventionell drift av teleskopbommen) eller för att koppla in det automatiska dämpningssystemet.

14 SIDFRSKJUTNING EXKLUSIV PRECISIN FRIHETEN MED EN ÖVERTRÄFFAD MÅNGSIDIGHET Maskinens stabilitet och förmåga att utföra exakt, varsam placering av laster är fundamentala krav för att uppnå säker och produktiv manövrering aven teleskoplastare. För att ge ett tekniskt svar på dessa behov, utvecklade Merlo Forskningscenter det fantastiska sidoförskjutningssystemet, som är standard på många Turbofarmermodeller och unikt för Merlo. Dess effektivitet kommer från en mjuk sidorörelse av chassi och bom med avseende på maskinens längsgående axel. Denna rörelse styrs av föraren med exakt precision och ger maximal stabilitet i enlighet med Iyfttabellerna, inom hela arbetsområdet och oberoende av mängden sidoförskjutning.

15 TURBFARMER På Turbofarmermodeller utrustade med Merlos patenterade sidoförskjutning, kan hela chassit (inkluderande bomenheten) justeras i sidled i relation till maskinens längsgående axel. Denna rörelse är möjliggjord genom den unika metoden av fastsättning av framaxeln i chassit. Denna design förvandlar axeln till en stödpunkt över vilken chassit rör sig. Sidoförskjutningen styrs aven enkel manöver i hytten. Denna precision är speciellt användbar vid placering av laster på hög höjd. Det ger föraren möjlighet att exakt placera lasten utan att behöva omplacera hela maskinen. Längden på sidoförskjutningsrörelsen beror på modell av Turbofarmer samt vilken bom längd som används. Sidoförskjutningen kan vara så stor som 530 mm. SIDFÖRSKJUTNING Sidoförskjutningsfunktionen kan användas vid alla typer av arbete och är redan inkluderad i alla lyfttabeller. I kombination med funktionen chassinivellering gör sidoförskjutningen att maskinen alltid arj;jetar under de bästa stabilitetsförhållandena. CHASSINIVELLERING Ett system för nivellering av chassit i sidled är integrerat i sidoförskjutningsmekan ism på de Turbofarmermodeller som är utrustad med detta. Det drivs av av två hydrauliska cylindrar på framaxeln. Användningen aven cylinder på vardera av axelbalkarna ger en perfekt symmetrisk korrigering åt vänster eller höger. I tillägg till det, till skillnad från många system, monterade på andra teleskoplastare, säkerställer denna lösning från Merlo en jämnt fördelat belastning på axeln vilket hjälper till att fördela påkänningen jämnt över hela strukturen. Vid arbete på lutande underlag kan föraren justera lutningen med upp till 10 %.

16 SIDMNTERAD MTR TTAL TILLGÄNGLIGHET DIREKT SVAR PÅ EFTERFRÅGAN AV KRAFT Alla Turbofarmermaskiner använder en fyrcylindri g turbodieselmotor, i enlighet med Tier 3 utsläppsnormer, med effekter på upp till 103 kw (140 HP) och de ger tillräcklig kraft och tillgängligt moment för hela arbetsområdet. Snabbt svar på kraft krav är avgörande för dessa maskiner, som behöver kraft under de mest skiftande förhållanden. Motorn är lågt monterad på chassits högra sida för ökad tillgänglighet och säkrare service, eftersom servicepersonal kan arbeta med båda fötterna på marken och med alla mekaniska och hydrauliska enheter nära till hands. Merlo var den första teleskoplastartillverkaren som antog denna layout, som efter det blivit en norm i branschen. Transmissionen är hydrostatisk och använder en variable pump och motor vi lket säkerställer hög prestanda och ett stort reglerområde på full effekt. Maximal körhastighet är så hög som 40 km/tim på vissa modeller.

17 TURBFARMER SIDMNTERAD MTR Motorn med hög effekt och den effektiva hydrostatiska transmissionen säkerställer hög körprestanda och säkerhet även på lutande underlag. Permanent 4-hjulsdrift säkerställer mobiliteten i al l terräng. HYDRAULSYSTEMET LASTKÄNNANDE PUMP Högprestandamodeller är utrustade med en hydraulisk axialkolvpump med lastkännande styrning (1). Hydrauloljeflödet varieras automatiskt beroende på kraven från de olika hydrauliska kretsarna. Detta system är mycket effektivt vid kontinuerligt hårda driftsförhållanden, då det säkerställer krafttillgänglighet och snabb respons på manövrerna, även då flera maskinsystem skall matas samtidigt. Hydrauloljeflödet matchar alltid bara det som krävs genom joysticken, vilket reducerar bränsleförbrukningen och ökar livslängden på komponenterna. LASTKÄNNANDE FLÖDESDELANDE PUMP För att kunna möta det samtidiga behovet från flera system - oberoende av den last som hanteras, dieselmotorns varvtal och flödet från hydraulpumpen - har modellerna i toppen på serien ett lastkännande system med en flödesdelande hydraulventil. KUGGHJULSPUMP Övriga Turbofarmermodeller är utrustade med en hydraulisk kugghjulspump (2). I detta fall varierar hydrauloljeflödet beroende på motorns varvtal och styrs direkt med gaspedalen. Den hydrostatiska transmissionen, med sin egen helt oberoende hydraulkrets, har en hög dynamisk bromseffekt, så att användningen av bromsarna kan minimeras. Hydraulolja, trycksatt aven hydrauipump, leds till hydrostatmotorn, där den förvandlas till mekanisk kraft. Denna kraft överförs därefter till axlarna genom en växellåda och kardanaxlar som producerar permanent 4-hjulsdrift, vilket ger optimal mobilitet och väghållning, även under svåra förutsättningar. Körhastigheten varieras beroende på det tryck som ansätts på gaspedalen. En mekanisk tvåhastighets växellåda är standard på Turbofarmerserien. "Shift-on-the-Go" (patenterad av Merlo), som extrautrustning finns en elektroniskt synkroniserad växellåda som ger föraren möjlighet att växla även då maskinen är i rörelse. 1 - Axel 2 - Kard anaxel 3 - Hydraulmotor 4 - Växe llåda 5 - Slangar 6 - Hydrostatpump 7 - Dieselmotor

18 I PRTALAXLAR PRESTANDA.. I ALL TERRANG ERÖVRA ALL TERRÄNG PÅ ETT SÄKERT SÄTT Portalaxlarna, designade och tillverkade hos Merlo, ökar på tillfredställelsen i körning och stabilitet i all terräng. Designade för tunga applikationer, placerar konceptet axelns huvudstomme över centrumlinjen på hjulnavet. Jämfört med traditionell axeldesign, ger det större markfrigång med lika stora däck. Permanent 4-hjulsdrift gör att maskinen rör sig lätt, även i de svåraste situationer. Bakaxeln pendlar fritt, vilket ger anpassning ti ll ojämnheter även vid extrema terrängförhållanden och säkerställer maximalt väggrepp på branta lutningar genom att reducera hjulspinn. Vid behov finns, som extrautrustning, en låsbar differential, antingen enbart på bakaxeln eller på både fram- och bakaxeln.

19 TURBFARMER PRTALAXLAR Portalaxlar, med navreduktion, ger exceptionell markfrigång. Merlos layout på drivlinan reducerar både ljud och stötar under inbromsning och acceleration, vilket ökar körkomforten och fasthållningen av lasten. Terrängegenskaperna är speciellt imponerande för sin klass beroende på bl.a. den goda markfrigången. * Dessa är typiska värden, eftersom de verkliga siffrorna kan variera beroende på monterad typ av däck. Merlos design och balans gör att Turbofarmer kan klättra upp för en lutning som överstiger 100 % på torr betong, även om dess praktiska prestanda beror på typen av underlag och väggreppet. BRMS P ALLA FYRA HJULEN Servoassisterade hydrauliska skivbromsar, med flytande bromsok, är monterade på varje axel. En tvåkrets hydraulisk layout används för att garantera maximal säkerhet. En automatisk parkeringsbroms ansätts då motorn stängs av (eller manuellt via en manöverbrytare). Denna oberoende, fjäderansatta skivbroms är monterad på framaxeln och verkar på huvudtransmissionens kardanaxel. EAS - ÄNNU EN INNVATIN, EXKLUSIVT FÖR MERL Tekniken EAS (Elektronisk aktiv fjädring) finns som tillval på Turbofarmermodeller utrustade med sidoförskjutning/nivellering på framaxeln och garanterar bästa möjliga fjädring och optimal komfort, även vid körning på ojämnt underlag. Denna framaxelfjädring kombinerar perfekt hydraulik och elektronik, vilket ger effektiv kontroll av dess prestanda. Fjädringens slaglängd styrs automatiskt och kontinuerligt beroende på underlaget. Det självjusterande systemet ger effektiv dämpning oavsett belastning, terräng och körhastighet utan att kräva något ingripande av föraren. Då fordonet körs över ett hinder, återger denna aktiva fjädring den hydrauliska energi som den absorberade och på så sätt säkerställs den absolut bästa dämpningen. Fjädringsutjämningen beror på körhastighet och transporterad last; detta garanterar bästa möjliga utnyttjande av teleskoplastarens prestanda, samtidigt som det ger föraren oöverträffad TRE STYRSÄTT CH AUTMATISK HJULSYNKRNISERING De fyra drivande hjulen är alla styrbara med hjälp av ett hydrauliskt styrsystem. Föraren kan välja mellan tre styrsätt: Framhjulsstyrning (A); 4-hjulsstyrning för att uppnå minsta svängradie (B); Krabbstyrning för att förflytta maskinen i sidled (C)..::.. I A ~' J, ~ ~:, /,

20 BGSERING o PAVAGEN UTAN PRBLEM EURPEISKT TYPGDKÄNNANDE FÖR ANVÄNDNING PÅ VÄG Redan 1996, var en Merlo den första europeiska teleskoplastare som typgodkändes för bogsering av lantbrukssläp och utrustning på allmän väg. Det var en Turbofarmer P 28.7, en modell där tiotals modeller utvecklades och många tusen enheter tillverkades. Denna, sedan länge etablerade teknik har i hög grad påverkat mekaniseringen av jordbruket i Europa. Med Turbofarmer har teleskoplastare blivit en verklig all -roundmaskin inom jordbruket: mångsidiga maskiner, som inte bara kan lyfta och hantera material, utan även transportera det. Alla Turbofarmermodeller kan typgodkännas för bogsering - med godkänd bogseringskapacitet på upp till 21 ton, där det tillåts av lokala lagar*. Bromssystem, klasser för typgodkännande och prestanda kan variera beroende på lagstiftningen i de land där dessa modeller marknadsförs, men två aspekter förblir oförändrade överallt: säkerheten och mångsidigheten hos en produkt som radikalt har förändrat människors sätt att arbeta.

21 TURBFARMER BGSERING En dubbelverkande hydraulisk serviceledning, monterad bak, ger kraft till hydrauliskt driven utrustning på antingen trailern eller lantbruksutrustningen. som bogseras. Ett standardiserat el uttag finns belysningen på trailern. Den bakre bogserkroken är enligt Europeisk standard och finns i många utföranden, för att passa till den utrustning som skall bogseras. Den maximalt tillåtna bogserkapaciteten på 21 ton är förem ål för minskning enligt lokala regler.

22 MERL REDSKAP FRIGÖR STYRKAN o AV MANGSIDIGHET MÅNGA MASKINER len Merlos redskap är ett bra koncept som ytterligare har utvidgat den enorma mångsidigheten hos Turbofarmer teleskoplastare. För alla modeller finns det otaliga, tekniskt avancerade, arbetsredskap som maximerar sin potential, stärker sin mångsidighet och optimerar användningen inom alla sektorer. Den utmärkta prestandan och karakteristiken på Merlos redskap är resultatet av integrering av tekniken med designen på grundmaskinen, samt en exklusiv tillverkningsprocess. Då maskinerna är utrustade med Merlos redskap ger, Turbofarmer teleskoplastare effektivitet, lönsamhet och kostnadsbesparingar. Det går snabbt att koppla ett Merlo redskap på snabbfästet för att effektivt och omgående möta alternativa lyft, transport, lastning/lossning och hanteringskrav. Merlo flerfunktionssystem är alltid beredda att arbeta med mängder av olika applikationer och att ge sitt bästa då det gäller mångsidighet, kvalitet, lönsamhet och mest av allt, säkerhet.

23 TURBFARMER BGSERING En dubbelverkande hydraulisk serviceledning, monterad bak, ger kraft till hydrauliskt driven utrustning på antingen trailern eller lantbruksutrustningen. som bogseras. Ett standardiserat eluttag finns belysningen på trailern. Den bakre bogserkroken är enligt Europeisk standard och finns i många utföranden, för att passa till den utrustning som skall bogseras. Den maximalt tillåtna bogserkapaciteten på 21 ton är föremål för minskning enligt lokala regler.

24 MERL REDSKAP.. FRIGR STYRKAN o AV MANGSIDIGHET MÄNGA MASKINER len Merlos redskap är ett bra koncept som ytterligare har utvidgat den enorma mångsidigheten hos Turbofarmer teleskoplastare. För alla modeller finns det otaliga, tekniskt avancerade, arbetsredskap som maximerar sin potential, stärker sin mångsidighet och optimerar användningen inom alla sektorer. Den utmärkta prestandan och karakteristiken på Merlos redskap är resultatet av integrering av tekniken med designen på grundmaskinen, samt en exklusiv tillverkningsprocess. Då maskinerna är utrustade med Merlos redskap ger, Turbofarmer teleskoplastare effektivitet, lönsamhet och kostnadsbesparingar. Det går snabbt att koppla ett Merlo redskap på snabbfästet för att effektivt och omgående möta alternativa lyft, transport, lastning/lossning och hanteringskrav. Merlo flerfunktionssystem är alltid beredda att arbeta med mängder av olika applikationer och att ge sitt bästa då det gäller mångsidighet, kvalitet, lönsamhet och mest av allt, säkerhet.

25 TURBFARMER MERL UTRUSTNING BALGRIP GAFFEL FÖR HÖBALAR HÖGAFFEL ",. -. FLERFUNKTlNSSKPA MED GRIP ARBETSPLATTFRM KRANARM.', ", ','" GÖDSELGAFFEL MED GRIP

26 MERLVARLDEN EN ANNAN PLANET! INTERNET Låt Merloväriden entusiasmera dig på Internet. Besök och MERL SERVICE Ingen vet behoven och förväntningarna från användare av teleskoplastare bättre än vi och våra kunder är medvetna om det. De vet att de kan lita på högutbildade servicetekniker där det finns en Merlomaskin i drift. EN GLBAL NARVAR ÖVer 600 försäljnings- och servicepartners i vär1den ger dig de värden som bara kan säkerställas genom erfarenhet och innovativ teknologi. Att välja en Meno innebär att varje dag hitta de fördelar som ges av den senaste tekniken, samt säkra til~örlitliga och komfortabla maskiner som du kan kräva det mesta av.

27 TURBFARMER MERLVÄRLDEN MERL PRJEKT En förutsättning för ideer och central avancerad forskning. Detta är där dagens begrepp och planer förvandlas till morgondagens teknik, liksom till starka maskiner som är imponerande då de står stilla och häpnadsväckande då de är i drift. SAKERHET FRST Dynamiska krocktester, skydd mot fallande föremål och hållfasthetstester utsätter maskinens alla system för påkänningar. En Turbofarmer teleskoplastare måste gå igenom alla dessa tester och många fler innan den massproduceras och levereras till lantbrukare över hela världen. CFRM - MERL UTBILDNINGS - CH RESEARCH CENTER Den bästa tekniska kunskapen och de mest effektiva, pedagogiska verktygen - certifierade av både INAIL (Italienska institutet för försäkring mot olycksfall i arbetet) - är tillgängliga för att lära sig säker maskinanvändning, oberoende av typ, tillverkare och modell. INt\IL ISTITUT NAZINALE PER L'AsSICURAZlNE CNTR GlIINFP.TUNI SUL LAVR DtfARTlMEN10 TECNQlQGlf DI51CU REZZA - &'ISPESl MERL NEWS Detta magasin, rikt på teknisk information och intressanta artiklar, är riktat till alla de som arbetar med teleskoplastare och Iyftmaskiner/utrustningar. Registrera dig på www. merlo.com och för svenska upplagan för att få den gratis. ETT TEKNISKT REKRD Våra moderna produktionsanläggningar är de bästa tillgängliga inom dagens industri: centra för laserskärning, elektrostatisk pulverlackering, robotiserade processer, moderna automatiserade arbetscentra. Allt detta ger oss ett tekniskt rekord, utan jämförelse. IS 9001 :2008 Genom t illämpning av strikta lednings- och granskni ngsprocedu rer, för varje affärsprocess, garanterar vårt kvalitetssäkringssystem de resultat som gett oss förtroende hos tusentals kunder över hela världen.

28 TEKNISKA DATA o LAT SIFFRRNA TALA FÖR SIG SJÄLVA KARAKTERISTIK CH PRESTANDA Grundmodei Plusmodell ToppmodelI CS-model P 34.7 Plus Top P Plus Top P Grund CS P 40.7 Grund CS P 36.7 Plus Top P Plus Top P Grund P 41.7 Grund Total vikt utan last, med gafflar (kg) Max lastkapacitet (kg) Max lyfthöjd (m) Max räckvidd framåt (m) Lyfthöjd vid max lastkapacitet (m) Räckvidd framåt vid max lastkapacitet (m) Lastkapacitet vid max lyfthöjd (kg) Lastkapacitet vid max räckvidd framåt (kg) Sidoförskjutning (mm) Chassinivellering (%) Turbo dieselmotor (tilllverkare/cylindrar) Tier 3 motoreffekt (kw/hp) Körhastighet för växel 1 (km/tim) Körhastighet för växel 2 (km/t im) Framaxelfjädring (EAS)(2( Bomfjädring (BSS)(2( Bränslevolym (I) Kugghjulpump hydraulsystem (bar-i/min) Lastkännande hydraulsystem (bar-i/min) LS Flödeskännande hydraulsystem (bar-i/min) Hydrauloljevolym (I) Elsystem M Batteri (Ah) Hytt enligt FPS (IS 3449) och RPS (IS 3471) Hydropneumatisk hyltfjädring CS Elektro-mekanisk joystick Elektronisk joystick Hydrauliskt snabbfäste Extra hydrauluttag på bom Hydrostatiska transmissionen Fingerstyrning för ändring av körriktning Manöver för krypkörning Permanent 4-hjulsdrift Automatisk ansättning av parkeringsbromsen Fyra arbetbelysningar på hytten (2 F. + 2 B.) Manuell batterifrånskiljare Deutz/ Deutz/4 88/120(1) 88/ 120(1) o (') (') (5) (5) Deutz/4 103/ o (3) (6) Deutz/4 103/ o (3) (6) ±190 ±10 Deutz/4 74.9/ ±265 ±10 Deutz/4 74.9/ (' ) (') (5) (5) ±265 ±10 Deutz/4 103/ ±190 ±1 Deutz/4 103/ Däck 405/ / / / / / / /70-24 Synkroniserad växellåda för växling under körning Differentialspärr (F. + R. or only R.) Manuellt luftkonditioneringssystem Typgodkännande för traktor o (1) 74.9 kw (102 ev) om Plusmodell ; (2) BSS och EAS fj ädring kan ej kombineras; (3) Grundmodel; (4) Plusmodeli; (5) Toppmodeli; (6) CS-model. Standard. Extrautrustning. Tl.lrbofarmer teleskop/astare som VisaS I detta dokument kan ha extra- eller speclalutnlstning, som Inre ar del av srandardu1rustrllngen och som levereras ps bestal/ning. Alla modefler, versioner eller ~änsler ar mte tiljgangliga /8/1a lander beroende p8 rättsliga resln'ktioner. För ytterligare Information gällande modeller och dess utrustnmg. vänligen kontakta din lokala fjlerl6rsäljare av Merto. Infonna/ian och tekniska data är de som fanns tillgangliga vid trycknmg av detta dokument. Merlo ftjrbehaj/er siq rätten, på grund av den tekniska utvecklingen. att ändra och uppdatera innehn/et j della dokument uran f6regaende vamlng. DIn aterfårsäljare av Merfo h8j1er dl9 uppdaterad gällande produkter och service.

29

30 t!iidiott Maskin HULLERT MASKIN Torggatan 56 - Box Vara - 8weden Tel Fax (@MERLC MERL S.RA. Via Nazionale, Defendente di Cervasca - Cuneo - ItaIia Tel Telecopieur

Hjullastare 2,8-8,0 ton

Hjullastare 2,8-8,0 ton Hjullastare 2,8-8,0 ton Atlas Weyhausen GmbH & Co. KG är ett medelstort, traditionellt tyskt oberoende företag. Ursprunget går tillbaka till 1919 då företaget startades av Hinrich Weyhausen KG, med säte

Läs mer

DÄr arbete och nöje möts.

DÄr arbete och nöje möts. 2210 Där arbete och nöje möts. Mechron 2210 MECHRON 2210 Oavsett om du behöver en arbetshäst på gården eller en väg i skogen tar KIOTI MECHRON 4X4 arbetsfordon hand om jobbet åt dig. Fordonet är utrustat

Läs mer

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen.

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen. Ombyggnad av elledning. Arbetet innebär resning av nya stolpar, montering av ledning med hjälp av lift samt nedmontering av gamla stolpar. VI VET HUR DIN VARDAG SER UT Linjearbete och kabelplöjning innebär

Läs mer

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN VÅR NYA MC 130 - EN SOPMASKIN FÖR ALLA När Kärcher Belos som är marknadsledare inom två områden med sina

Läs mer

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw)

5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 5E-serien traktorer 5055E (55 hk/40 kw), 5065E (65 hk/48 kw), 5075E (75 hk/55 kw) 2 5E-serien traktorer inledning Möt den lilla jätten Ägnar du dig åt djurhållning? Driver du en liten vinodling? Den nya

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240

VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 VOLVO GRÄVMASKINER EC210 EC240 Avancerad teknik har fört fram Volvos grävmaskiner till toppen när det gäller effektivitet och produktivitet. Oberoende av hur krävande arbetsplatsen än är har Volvos grävmaskiner

Läs mer

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering Svenska Twin Demolition Ett nytt koncept för demolering ROBOT 185 Nytänkande inom rivningsrobotar Teleskopbom ger 46 cm extra räckvidd och anpassning vid krävande applikationer Speciella polykarbonatskydd

Läs mer

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING PONSSE fox PONSSE FOX-SKÖRDAREN JÄMN PRODUKTIVITET PONSSE Fox-skördaren har den senaste tekniken och tillförlitliga baslösningar för utmärkt övergripande effektivitet. En innovativ

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

V6004T TELE. Minilastare. Giant made in Holland. Giant made in Holland. www.tobroco.com

V6004T TELE. Minilastare. Giant made in Holland. Giant made in Holland. www.tobroco.com V6004T TELE Minilastare Giant made in Holland Giant made in Holland www.tobroco.com Minilastare För att möta sina kunders krav och behov erbjuder Tobroco ett brett utbud av minilastare. Serien består av

Läs mer

Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER

Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER Contractor Världens effektivaste minidumper UNIKT STYRSYSTEM SUVERÄNA KÖREGENSKAPER Styr ett ton med en hand Twinca A/S utvecklar, producerar och förhandlar hydrauliska minidumprar till kunder över hela

Läs mer

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION SKÖRDAREN PONSSE SCORPION ÖVERLÄGSEN KRAFT OCH ERGONOMI Otrolig sikt och styrförmåga, oslagbar stabilitet, kraft och produktivitet med miljön i åtanke och

Läs mer

Motoreffekt : 33 hk Maskinens tjänstevikt : 2100 kg KUBOTA HJULLASTARE. RT210 Swedish.indd 1 02/12/2014 08:45:30

Motoreffekt : 33 hk Maskinens tjänstevikt : 2100 kg KUBOTA HJULLASTARE. RT210 Swedish.indd 1 02/12/2014 08:45:30 Motoreffekt : 33 hk Maskinens tjänstevikt : 2100 KUBOTA HJULLASTARE RT210 Swedish.indd 1 02/12/2014 08:45:30 KRAFTFULL, SMIDIG OCH MÅNGSIDIG Kubota har utvecklat en ny serie midjestyrda hjullastare med

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160. Member of AVANT Group

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160. Member of AVANT Group Svenska Arbetsplattformar Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160 Member of AVANT Group Leguan arbetsplattformar är konstruerade för tunga professionella jobb och för uthyrning. Det

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

MINI DUMPER C08. YANMAR LN 100 AE 10 HK 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Effekt Arbetsvikt Mått

MINI DUMPER C08. YANMAR LN 100 AE 10 HK 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm. Motor Effekt Arbetsvikt Mått MINI DUMPER C08 Motor Effekt Arbetsvikt Mått YANMAR LN 100 AE 10 HK 560 kg 2150 x 810 x 1336 mm C08 EFFEKTIVITET I ALLA KOMPAKT Reducerad totalbredd och en liten svängradie för att passa i trånga ytor.

Läs mer

TERGO UFW Fyrvägstruck

TERGO UFW Fyrvägstruck TERGO UFW Fyrvägstruck 24/7 support worldwide network reach trucks UFW Fyrvägstrucken UFW 200/250 Maximal flexibilitet Nya UFW är flexibel och effektiv med långgods och även en fantastisk skjutstativtruck

Läs mer

Motoreffekt : 20 hk Maskinens tjänstevikt : 1000 kg KUBOTA HJULLASTARE. RT100 Swedish.indd 1 01/12/2014 15:07:28

Motoreffekt : 20 hk Maskinens tjänstevikt : 1000 kg KUBOTA HJULLASTARE. RT100 Swedish.indd 1 01/12/2014 15:07:28 Motoreffekt : 20 hk Maskinens tjänstevikt : 1000 KUBOTA HJULLASTARE RT100 Swedish.indd 1 01/12/2014 15:07:28 KRAFTFULL, SMIDIG OCH MÅNGSIDIG Kubota har utvecklat en ny serie midjestyrda hjullastare med

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com

4-SERIE BIOGAS. Biogas för en renare värld. www.ravo4.com 4-SERIE BIOGAS Biogas för en renare värld www.ravo4.com www.ravo4.com RAVO 4-Serie, biogas Tillverkad för en renare sopning. Världens första sopmaskin med biogasmotor. Biogas: Ert rena val! Fler och fler

Läs mer

3080 Hjullastare. Tekniska data. Motordata. Cylinderantal 4. www.weidemann.de 24.04.2015 Sida: 1 / 8

3080 Hjullastare. Tekniska data. Motordata. Cylinderantal 4. www.weidemann.de 24.04.2015 Sida: 1 / 8 3080 Tekniska data Motordata Tillverkare Deutz Motortyp TCD 2,9 L4 Cylinderantal 4 Effekt (max.) 55,4 (75*) kw (HP) vid (max.) 2,3 varv/min Cylindervolym 2,9 cm³ Kylning Vatten/laddluft www.weidemann.de

Läs mer

Innovation inom transport

Innovation inom transport Innovation inom transport GR GRS LYFTBARA AXLAR TVÅNGSSTYRDA AXLAR grs 4+2 - pvl 1x ROJOs semi-trailers serie GR och GRS konfigureras med olika kombinationer av extra låg lastyta och avbröstbar svanhals.

Läs mer

produktbroschyr DF254/304 & DF354/404 1/7

produktbroschyr DF254/304 & DF354/404 1/7 produktbroschyr DF254/304 & DF354/404 1/7 Dongfeng 304 och 404 är i standardutförande utrustade med fyrhjulsdrift, ställbart mellan 2WD & 4WD, servostyrning, hydrauluttag 2+2 uttag bak med ventilpaket

Läs mer

Svenska 130/160. LEGUAN Member of Avant Group

Svenska 130/160. LEGUAN Member of Avant Group Svenska 130/160 LEGUAN Member of Avant Group Leguan - föregångare Leguan Lifts var den första tillverkaren i 1994 som kom ut med självgående mobila arbetsplattformar, utrustade med stödben. Leguan har

Läs mer

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE DEN NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE Kraft i överflöd Som Belos tidigare maskiner är denna redskapsbärare

Läs mer

AL275 AL350 AL440 KOMPAKTA HJULLASTARE. AL275 AL350 AL440 Tjänstevikt 3900 kg 4800 kg 5700 kg. 61,2 kw (82,1 Hk) 45,1 kw (60,5 Hk) 35,9 kw (48,1 Hk)

AL275 AL350 AL440 KOMPAKTA HJULLASTARE. AL275 AL350 AL440 Tjänstevikt 3900 kg 4800 kg 5700 kg. 61,2 kw (82,1 Hk) 45,1 kw (60,5 Hk) 35,9 kw (48,1 Hk) AL275 AL350 AL440 AL275 AL350 AL440 Tjänstevikt 3900 kg 4800 kg 5700 kg Motoreffekt 35,9 kw (48,1 Hk) 45,1 kw (60,5 Hk) 61,2 kw (82,1 Hk) Skopkapacitet 0,65-1,00 m 3 0,80-1,20 m 3 1,00-1,55 m 3 KOMPAKTA

Läs mer

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion

Siwa. Finsnittvagnar Ensilagevagnar. foderproduktion Rapide Siwa Finsnittvagnar Ensilagevagnar foderproduktion Schuitemaker Machines BV etablerades 1919 som tillverkare av maskiner för lantbruk och industri. Tack vare många års erfarenhet har Schuitemaker

Läs mer

Teknisk Specifikation

Teknisk Specifikation CityCat 2020 är en kompakt sopmaskin med mycket hög kapacitet, fantastisk förarmiljö och manöverbarhet utöver det vanliga och är därför inte enbart marknadsledande i Sverige utan i hela Europa. Teknisk

Läs mer

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1270E/1470E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1270E/1470E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON Den avancerade tekniken i John Deeres E-serieskördare ger en mycket hög

Läs mer

McCormick X60 (T3): teknik när den är som bäst

McCormick X60 (T3): teknik när den är som bäst X6020-30-40-50 (T3) McCormick X60 (T3): teknik när den är som bäst Power Management systemet har utvecklats för att vid behov automatiskt höja motorns vridmoment och effekt upp till 121 hk vid kraftuttagsarbete

Läs mer

Ett måste för golfbanan

Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D Ett måste för golfbanan Reelmaster 3100-D 16 kw (21,5 hk) Kubota - dieselmotor Det exklusiva klippsystemet Sidewinder 183 cm eller 216 cm klippbredd Series/Parallel -3-hjulsdrift När

Läs mer

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER

PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFIPRO PROFI 50 HARVESTER PROFI 50 Effektiv Profi 50 är en skogsmaskin som lämpar sig för varierande terränger. Skogsmaskinen går på ett obehindrat och skonsamt sätt även på mjuka marker. Tack vare en

Läs mer

Burna slåtterkrossar. GXS GXS P GXS Triple GXF

Burna slåtterkrossar. GXS GXS P GXS Triple GXF Burna slåtterkrossar GXS GXS P GXS Triple GXF Rotorbalk GXS GXS-slåtterkrossarna är utrustade med den unika JF-rotorbalken med slät undersida som utmärker sig genom: Top Service Helt slät undersida Låg

Läs mer

Parallel - o - Matic

Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Vid konstruktionen av den nya helt hydrauliska frontlastaren POM-VX, speciellt fokus låg på en stabil konstruktion, god sikt och ergonomisk hantering. Årtionden

Läs mer

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren Allt i ett Solid och stabil Member of AVANT Group. Courtesy of Crane.

Svenska. Arbetsplattformar. Föregångaren Allt i ett Solid och stabil Member of AVANT Group. Courtesy of Crane. Svenska Arbetsplattformar Föregångaren - 125 Allt i ett - 135 Solid och stabil - 160 Member of AVANT Group Leguan arbetsplattformar är konstruerade för tunga professionella jobb och för uthyrning. Det

Läs mer

TELESKOPLASTARE FRÅN MASSEY FERGUSON. MF 9205, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 75-122 HPMF

TELESKOPLASTARE FRÅN MASSEY FERGUSON. MF 9205, MF 9306 Xtra, MF 9407 Xtra, MF 9407S Xtra 75-122 HPMF TELESKOPLASTARE MF 9, MF 9 Xtra, MF 9 Xtra, MF 9S Xtra - HPMF FRÅN MASSEY FERGUSON Funktioner för alla behov Ett stort urval redskap som krävs för alla jobb Hydrauliska snabbkopplingar för snabbt, effektivt

Läs mer

1140 Basic Line Hoftrac

1140 Basic Line Hoftrac Tekniska data Motordata Tillverkare Perkins Motortyp 403 D-11 Cylinderantal 3 Effekt (max.) 17,9 ( 24 ) kw (HP) vid (max.) 2,8 varv/min Cylindervolym 1,131 cm³ Kylning Vatten www.weidemann.de 18.02.2016

Läs mer

Skyddsbåge HYTT

Skyddsbåge HYTT GM 40-45-50-55 (T3) Skyddsbåge HYTT McCormick GM (T3) liten och kompakt genomtänkt och mångsidig g Den nya generationen Yanmar 3- och 4-cylindriga motorer ger hög prestanda, förbättrad bränsleeffektivitet,

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet

Suverän offroad prestanda Lång fjädringsväg Hög markfrigång Övre A-armar smidda i aluminium Låg vikt Lättmanövrerad Utmärkt balans och stabilitet FUN TO RIDE I kommer innovationen från vår passion att göra ATV-körandet bekvämt och roligt. Vi har byggt den mest innovativa ATV som du kommer att njuta av att åka på. Framtidens ATV har blivit utrustad,

Läs mer

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life

Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta. Volvo Buses. Driving quality of life Volvo B8R/RLE Ryggraden i din fordonsflotta Volvo Buses. Driving quality of life Grunden till en bra buss Volvo B8R/RLE chassina möter varje behov av trafiktyp. Ett stort antal modell varianter ger dig

Läs mer

Parallel - o - Matic

Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Vid konstruktionen av den nya helt hydrauliska frontlastaren POM-VX, speciellt fokus låg på en stabil konstruktion, god sikt och ergonomisk hantering. Årtionden

Läs mer

Välkommen till Alstors värld

Välkommen till Alstors värld Välkommen till Alstors värld Först av allt vill jag tacka alla er, över 500 kunder som följt oss under de 15 år vi byggt Alstor. Det är tillsammans som vi, med er erfarenhet och vår kunskap, nu med stolthet

Läs mer

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460

VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 VOLVO GRÄVMASKINER EC140/EC290 EC360/EC460 Kraftfull Tillförlitlig Bevisat höga prestanda Komfort och säkerhet Volvos grävmaskiner är konstruerade för en världsomspännande marknad. Den avancerade teknologi

Läs mer

NYA PARTNER ELECTRIC

NYA PARTNER ELECTRIC NYA PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC PARTNER ELECTRIC FÖR ALLA BEHOV Vi tar ytterligare ett steg i den tekniska utvecklingen och har nu en modell med en motor som är 100 % eldriven. Med minskad miljöpåverkan

Läs mer

HIAB 220 C Kapacitet 21 tm

HIAB 220 C Kapacitet 21 tm HIAB 220 C Kapacitet 21 tm Produktbroschyr www.hiab.se För hastighet och effektivitet HIAB 220 C tillhandahåller prestanda Den enastående HIAB 220 C kombinerar kraften och styrkan hos en större kran med

Läs mer

Huddig - ett verktyg för proffs

Huddig - ett verktyg för proffs 1260B service huddig 1260B Huddig - ett verktyg för proffs Huddig Telematik gör det möjligt för Huddigs servicetekniker och Huddigs auktoriserade servicelämnare att snabbt göra både diagnostik samt uppdateringar

Läs mer

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET

KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE VARIO. www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE www.mchale.net DET SJÄLVKLARA VALET KOMBIPRESS MED VARIALBEL BALKAMMARE Förser dagens lantbrukare med lösningar för högre kapacitet McHale Fusion Vario är en kombipress,

Läs mer

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw

SD75, SD115, SD135. VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw SD75, SD115, SD135 VOLVO ENVALSVÄLT 8-14,4 t 75-110 kw Kraft att prestera. Volvo introducerar SD75, SD115 och SD135 envalsvältar kraftfulla maskiner konstruerade för överlägsen kompaktering. Valet av amplitud,

Läs mer

1880 Hoftrac. Tekniska data. Motordata. Elektromotor Batterie Standard Batterie Optional. 1880 FSD 1880 Hytt

1880 Hoftrac. Tekniska data. Motordata. Elektromotor Batterie Standard Batterie Optional. 1880 FSD 1880 Hytt Tekniska data 1880 FSD 1880 Hytt Motordata Tillverkare Perkins Perkins Motortyp 404D-22 404D-22 Cylinderantal 4 4 Effekt (max.) kw (HP) 36,3 (50*) 36,3 (50*) vid (max.) varv/min 2.800 2.800 Cylindervolym

Läs mer

(T3) C-MAX

(T3) C-MAX 80-90-100-110 (T3) C-MAX C-MAX (T3), så effektivt så enkelt, McCormick C-Max (T3) är modellserien som erbjuder ett nytt alternativ av ekonomisk funktionalitet i McCormicks modellprogram. Med effektområde

Läs mer

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver

EKONOMISK OCH EFFEKTIV. PONSSE BEAver EKONOMISK OCH EFFEKTIV PONSSE BEAver En allsidig liten skördare som är ett riktigt kraftpaket Mångsidiga PONSSE Beaver är perfekt lämpad för avverkning från första gallringen till slutavverkning. PONSSE

Läs mer

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003

TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 TYM TRAKTOR T233 T273 T293 T353 T433 T503 T603 T1003 Instrumentpanel Lätt åtkomliga funktioner Översiktlig instrumentpanel Olycka, cruise & PTO kontakter powerstyrning Hydraulisk power styrning ger optimal

Läs mer

SPECIFIKATIONER. Transportbredd. n kg. 3 st 2-aktion ventiler

SPECIFIKATIONER. Transportbredd. n kg. 3 st 2-aktion ventiler SVENSKA Universalarkmataren bogserade väghyvel för utjämning vägar, jordbruk fält, torv produktion och andra områden. Höghållfast stål används i tillverkningen av utrustning för att säkerställa en lång

Läs mer

T5522 Teleskoplastare

T5522 Teleskoplastare T5522 Teleskoplastare Tekniska data Motordata Tillverkare Perkins Motortyp (tillval) 404D-22 (404F-22T) Cylinderantal 4 Effekt (max.) /tillval 36.3/ 44,7 ( 49 / 61 ) kw (HP) vid (max.) 2,8 varv/min Cylindervolym

Läs mer

Workman MD-arbetsfordon

Workman MD-arbetsfordon Workman MD-arbetsfordon Överlägsen åkkvalitet (SRQ) Toro Workman MD-serien SRQ -upphängning Active In-Frame vridningssvängled Total fordonskapacitet MDX 749 kg MD 567 kg MDE 545 kg Flakets lastkapacitet

Läs mer

SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON

SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON SMARTA PROFESSIONELLA ELFORDON 1 Elfordon blir mer användbara: Tysta, kompakta och miljövänliga. 2 VI GÖR JOBBET Utan tvekan, vår framtida mobilitet och sätt att arbeta är beroende av eldrivna fordon.

Läs mer

DD25B. VOLVO TANDEMVÄLTAR 2.6 t 18.5 kw

DD25B. VOLVO TANDEMVÄLTAR 2.6 t 18.5 kw DD25B VOLVO TANDEMVÄLTAR 2.6 t 18.5 kw 360 sikt Med en optimalt placerad stol som kan flyttas i sidled, vinklade valsfästen och en sluttande huv har DD25B en branschledande runtomsikt. Oavsett om föraren

Läs mer

Nya motorversioner Euro 5

Nya motorversioner Euro 5 Nya Ducato Kära återförsäljare, Sedan lanseringen 1981är Ducato en av de ledande inom 2G-segmentet och presenterar ständigt uppdaterade och innovativa funktioner. Den nya versionen av Ducato erbjuder ett

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor

M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor R M M6040N/M7040N/M8540N Smalspårig traktor M40-SERIEN Traktorer i en klass för sig. Den nya M40N-serien är en kombination av effektiva och prisvärda traktorer som är extremt mångsidiga och som passar

Läs mer

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton

Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton Atlet Balance Diesel- eller gasdriven motviktstruck GL/DL och GH/DH 1,5 5 ton 2 2 modeller. Styr upp din produktivitet. Diesel- eller gasdriven Atlet Balance arbetshäst med precision Kraftfull, pålitlig

Läs mer

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården

Bad Boy MTV. Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården Bad Boy MTV Över stock och sten eller ljudlöst i trädgården 5 starka skäl för Bad Boy Marknadens starkaste stål i svetsad konstruktion 4-punkts fjädring och stelbakaxel Rå motorstyrka el eller bensin Körkomfort

Läs mer

FR28 SKOTARE. För högkvalitativ gallring

FR28 SKOTARE. För högkvalitativ gallring FR28 SKOTARE För högkvalitativ gallring FR28 Skotare Sampo Rosenlew har svarat på kundernas förfrågan genom att utforma FR28 skotare som är optimerad för gallringsarbeten. Denna skotare, med en last kapacitet

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

Kompakta maskiner med stora egenskaper. För effektiv gallring och modern skogsvård med minsta möjliga miljöpåverkan.

Kompakta maskiner med stora egenskaper. För effektiv gallring och modern skogsvård med minsta möjliga miljöpåverkan. Malwa, i en helt Kompakta maskiner med stora egenskaper. För effektiv gallring och modern skogsvård med minsta möjliga miljöpåverkan. egen klass Malwa 560 Kombi är idealisk när du vill ha en beståndsgående

Läs mer

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 Mångsidig grävmaskin med anpassningsbar bredd för effektiv användning

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

NX Serien TRAKTORER FRåN KIOTI

NX Serien TRAKTORER FRåN KIOTI NX Serien traktorer från Kioti traktor NX4510/NX5010/NX5510/NX6010 NX Ny avancerad TEKNIK Modern och elegant Kioti-design Kiotis nya, moderna och elegant utformade motorhuv ger snabb och bekväm åtkomst

Läs mer

Vagnar och kranar för skog och entreprenad

Vagnar och kranar för skog och entreprenad Vagnar och kranar för skog och entreprenad Svensk kvalitetstillverk Vreten AB ning i mer än ett sekel Vretens skogsprodukter har blivit det naturliga valet för skogsbrukare som vill ha robusta vagnar och

Läs mer

TINGER T UNIVERSELL FLYTANDE SLÄPVAGN

TINGER T UNIVERSELL FLYTANDE SLÄPVAGN TINGER T UNIVERSELL FLYTANDE SLÄPVAGN MER ÄN BARA EN SLÄPVAGN Tusentals ATV, fyrhjulingar, skoter, och bilägare berömer släpvagnarna Tinger T för sin mångsidighet. Den universella Tinger-vagnen bjuder

Läs mer

VOLVO är partnern du kan lita på för kompletta demoleringslösningar.

VOLVO är partnern du kan lita på för kompletta demoleringslösningar. VOLVO är partnern du kan lita på för kompletta demoleringslösningar. Demolering. En viktig del på vägen till framgång. Nedmontering av byggnader, broar, och andra konstruktioner är tuffa och smutsiga jobb.

Läs mer

2080 Hjullastare. Tekniska data. Motordata Standard. Motortyp 404D-22 Cylinderantal 4. www.weidemann.de 17.04.2015 Sida: 1 / 9

2080 Hjullastare. Tekniska data. Motordata Standard. Motortyp 404D-22 Cylinderantal 4. www.weidemann.de 17.04.2015 Sida: 1 / 9 2080 Hjullastare Tekniska data Motordata Standard Tillverkare Perkins Motortyp 404D-22 Cylinderantal 4 Effekt (max.) 36,3 (50*) kw (HP) vid (max.) 2,8 varv/min Cylindervolym 2,216 cm³ Kylning Vatten www.weidemann.de

Läs mer

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG

VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET PÅLITLIGHET SUPPORT STOLTHET ENGAGEMANG HP 19,5-46 MF 1500 Kompakttraktorer för park- och grönytesskötsel Kompakttraktorer för park- och grönytesskötsel Brett specifikationsutbud för maximal mångsidighet VISION INNOVATION LEDARSKAP KVALITET

Läs mer

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011

PRESS info. Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare. P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 PRESS info P11906SE / Per-Erik Nordström 16 sep 2011 Scania breddar utbudet av anläggningsfordon ytterligare Scania fortsätter att bredda sitt utbud av bygg- och anläggningsfordon för att möta nya tillämpningar

Läs mer

FOREST PRO Skogsvagnar för fyrhjulingar

FOREST PRO Skogsvagnar för fyrhjulingar FOREST PRO Skogsvagnar för fyrhjulingar MADE IN FINLAND VÅRA NYA MODELLER HAR ANLÄNT Forest Pro Forest Pro FL Forest Pro Plus Förvandla din fyrhjuling till en skogsmaskin Fyrhjulingen är ett utmärkt fordon

Läs mer

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU

PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU PRODUKT KATALOG DANSK DESIGN PRODUCERAT I EU M 80 TVÅNGSBLANDARE (80L) Baron M80 tvångsblandare är kraftfull och effektiv. M80 ger en optimal blandning av allt från jordfuktig betong till spackel. En användarvänlig

Läs mer

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder

Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Nya Arocs Loader Nya Arocs Grounder Maximal kraft för maximal belastning Arocs Loader och Arocs Grounder För extra hög nyttolast och extrem belastning. Med Arocs Loader och Arocs Grounder kan vi erbjuda

Läs mer

TRAKTOR MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. För topprestanda: minskad jordpackning och högre arbetseffektivitet.

TRAKTOR MAXI TRACTION IF MAXI TRACTION PERFORMER 65. För topprestanda: minskad jordpackning och högre arbetseffektivitet. DÄCKSORTIMENT LANTBRUKSDÄCK I RADIALUTFÖRANDE 2016 TRAKTOR MAXI TRACTION IF För topprestanda: minskad jordpackning och högre arbetseffektivitet. 28 30 Upp till 20 % tyngre last. Utmärkt körkomfort även

Läs mer

JLG PS-SERIEN TELESKOPLASTARE

JLG PS-SERIEN TELESKOPLASTARE JLG PS-SERIEN TELESKOPLASTARE REACHING OUT PS-serien teleskoplastare från JLG är avsedda att ge optimal produktivitet, tillförlitlighet och prestanda i miljöer som kräver särskilt kraftig utrustning. Byggda

Läs mer

Hiab 211W Kapacitet 21 tonmeter

Hiab 211W Kapacitet 21 tonmeter Hiab 211W Kapacitet 21 tonmeter Produktbroschyr Återvinning blir ännu enklare Snabb och kompakt På papperet är Hiab XS 211W HiPro, en kran på 21 tonmeter, optimerad för lätt drift i återvinningssystem.

Läs mer

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS SKÖRDARAGGREGAT SKGSTEKNLGISK TTALKMPETENS 1 SKÖRDARAGGREGAT 16RH 16RHS 18RH 18RHS SKÖRDAR TEKNLGISK AUKTRITET ÖVERLÄGSEN SLITSTYRKA CH UTRUSTNING Keslas långa erfarenhet av skogsteknologi har gett företaget

Läs mer

1880 Tekniska data. Hoftrac FSD 1880 Hytt

1880 Tekniska data. Hoftrac FSD 1880 Hytt Tekniska data FSD Hytt Motordata Motortillverkare Perkins Perkins Motortyp 404D-22 404D-22 Cylinder 4 4 Motorprestanda (max.) kw (hk) 36.3 (50) 36.3 (50) vid max. varvtal V/min 2800 2800 Cylindervolym

Läs mer

OQC INTELLIGENTA SNABBFÄSTESSYSTEMET FÖR MATERIALHANTERING

OQC INTELLIGENTA SNABBFÄSTESSYSTEMET FÖR MATERIALHANTERING OQC DET INTELLIGENTA SNABBFÄSTESSYSTEMET FÖR MATERIALHANTERING WWW.OILQUICK.COM Byte av hydrauliska redskap på 15 sekunder Systemet OilQuick OQC har utvecklats av företaget OilQuick och ger användaren

Läs mer

ETT KRAFTPAKET FÖR KRÄVANDE AVVERKNINGSPLATSER PONSSE BEAR

ETT KRAFTPAKET FÖR KRÄVANDE AVVERKNINGSPLATSER PONSSE BEAR ETT KRAFTPAKET FÖR KRÄVANDE AVVERKNINGSPLATSER PONSSE BEAR En skördare för stora utmaningar Bäst i sitt slag För vidsträckta avverkningsplatser och stora träd krävs skogsmaskiner med oerhörd kraft och

Läs mer

LASTARE. 3248/A 3248/TA med hytt. Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig. Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande

LASTARE. 3248/A 3248/TA med hytt. Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig. Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande LASTARE 3248/A 3248/TA med hytt Lastaren med system Vi förstår vad du behöver. Tillförlitlig Kraftfull Tillförlitlig Helt enkelt övertygande 3248/A för panoramasikt, se det du lastar Säker skyddshytt.

Läs mer

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4

51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Manöversystem Truma Mover. Nyhet: Mover TE R4 51 40 N, 116 27 W KORREKT PARKERING? PRECIS VAR NI VILL. Nyhet: Mover TE R4 Manöversystem Enkel och bekväm resa Med Truma blir varje utflykt en semester De bästa platserna är ofta de mest svårtillgängliga.

Läs mer

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK

Ideen bewegen mehr PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK Ideen bewegen mehr > PRODUKTÖVERSIKT REHABTEKNIK TRANSPORTTEKNIK MEDICINTEKNIK AAT Alber Antriebstechnik GmbH Ehestetter Weg 11 D-72458 Albstadt Tfn.: 0049 74 31.12 95-0 Fax: 12 95-35 www.aat-online.de

Läs mer

KIOTI CK4010C CK4010CH

KIOTI CK4010C CK4010CH Nya CK 4010 CK4010C / CK4010CH KIOTI TRAKTOR KIOTI CK4010C CK4010CH Frontlastare Frontlastaren KL4010 är speciellt framtagen för CK4010 serien med fabriksmonterad joystick och hydraulventil för effektiv

Läs mer

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar

VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO CONSTRUCTION EQUIPMENT variomatic skridar VOLVO VARIOMATIC SKRIDAR. ASFALTLÄGGARENS SJÄL. Skriden är asfaltläggarens viktigaste del, och har avgörande betydelse för beläggningskvaliteten. Volvo Variomatic

Läs mer

Bärgningsinstruktion

Bärgningsinstruktion Bärgningsinstruktion 102 354 Innehåll INNEHÅLL Allmänt... 2 Lyftpunkter i chassit Generella lyftpunkter i chassit 3 Bärgning/bogsering Förberedande arbeten... 6 Bärgning Bärgning från dike... 8 Lyft av

Läs mer

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn

Zhafir Zeres Serie. 400-2,300 kn Zhafir Zeres Serie 400-2,300 kn Utökade funktioner som standard Zhafir ZERES Serie Zhafir har utvecklat den nya elektriska maskinserien Zeres, för att bli en flexibel formsprutningsmaskin baserad på det

Läs mer

Motoreffekt : 26 hk Maskinens tjänstevikt : 1480 kg KUBOTA HJULLASTARE. RT140 Swedish.indd 1 01/12/ :11:42

Motoreffekt : 26 hk Maskinens tjänstevikt : 1480 kg KUBOTA HJULLASTARE. RT140 Swedish.indd 1 01/12/ :11:42 Motoreffekt : 26 hk Maskinens tjänstevikt : 1480 KUBOTA HJULLASTARE RT140 Swedish.indd 1 01/12/2014 15:11:42 KRAFTFULL, SMIDIG OCH MÅNGSIDIG Kubota har utvecklat en ny serie midjestyrda hjullastare med

Läs mer