Kinnarps Miljödeklaration

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Kinnarps Miljödeklaration"

Transkript

1 Kinnarps Miljödeklaration

2 2 Innehåll Inledning Råvaror och basmaterial 1. Träråvara 1.1. Metalldetaljer 1.2. Plaster 1.3. Lim 1.4. Materialspecifikationer i produkt 1.5. Ytbehandling av trä 1.6. Stoppningsmaterial och klädsel 1.7. Kemiska ämnen 1.8. Kinnarps Fabriker 2. Energianvändning och klimatpåverkan 2.1. Produktionsspill (avfall) 2.2. Återvinning 2.3. Miljöledningssystem och miljömärkning 2.4. Transporter 3. Samarbeten 4.

3 3 Inledning Välkommen till Kinnarps Miljödeklaration! Kinnarps vision är att med helhetssyn skapa inspirerande och effektiva arbetsmiljöer som bidrar till framgång. Helhetssyn är också något som ska prägla vårt miljöarbete. Därför försöker vi alltid att erbjuda produkter och tjänster som ger minsta möjliga miljöpåverkan under hela livscykeln. Vårt långsiktiga mål inom miljöområdet är att nå en långsiktig hållbarhet. Vår syn på hållbarhet grundar sig på de fyra systemvillkoren som arbetats fram av Det Naturliga Steget som säger att i det hållbara samhället utsätts inte naturen för systematisk: 1. koncentrationsökning av ämnen från berggrunden. 2. koncentrationsökning av ämnen från samhällets produktion. 3. undanträngning med fysiska metoder. Och i det samhället. 4. hindras inte människor att systematiskt tillgodose sina behov. Visioner och långsiktiga mål i all ära, men det är det praktiska arbetet som avgör om miljöarbetet blir framgångsrikt eller inte. I den här foldern vill vi ge dig en uppfattning om vad Kinnarps gör för att minska belastningen på miljön i praktiken. Kinnarps Miljödeklaration ger en sammanfattande bild över de material, processer, arbeten och arbetssätt som vi använder oss av och därmed innehållet i de Kinnarpsprodukter vi erbjuder till kund. Om du är intresserad av att veta mer om Kinnarps miljöarbete, vänligen besök vår webbplats eller kontakta oss via telefon på nummer; +46 (0)

4 4 Råvaror och basmaterial Av såväl miljö- som kvalitetsmässiga skäl är det viktigt för oss att veta var råvarorna vi använder i vår produktion kommer från. Nedan presenteras de råmaterial, komponenter och arbetsprocesser som används vid produktion i Kinnarps tre fabriker. Vad som gör Kinnarps unikt är att vi ansvarar för allt från råvaror och produktion till leverans och installation av färdig inredningslösning. Det är inte bara bekvämt och kostnadseffektivt, det är miljösäkert också. 1.1 Träråvara Kinnarps sortiment innehåller inte regnskogsträd utan endast trädslag ek, bok och björk. Inköpskrav är skriftlig garanti och egen eller tredjepartsverifiering att skogen inte är; Ekfanér och massivträd containerbil till Kinnarps Bokfanér Bok massivträd Bok massivträd är från Skåne och bok i massivt böjträ från Danmark Björkfaner och massivträd som möbelvirke Jalusifaner kommer från odlade områden. Komponenten består av ett stommaterial och utgör mindre än 1 vikt % av total produkt.

5 5 Råvaror och basmaterial Spånplattan Board dehydinnehåll Metalldetaljer De metaller Kinnarps använder är stål, aluminium samt enstaka beslag i zinklegering. Återvunnen vara ingår i varje metall, men mängden kan variera beroende på kvalitetskrav. Stålplåt innehåller i genomsnitt 20 % återvunnen vara, strängsprutad aluminium ca 65 % och och dels hos Kinnarps egna metallindustri i Jönköping. Detaljerna levereras sedan färdiga för montering till Kinnarps. Kinnarps transportoptimering bestämmer om egna eller externa transportörer används Rengöring av metallytor Lackering av metall Lackering av metall sker med lösningsmedelsfri pulverlack utan tungmetaller. Krom är helt borttaget sedan 1996, frånsett skruv och mindre beslag, helt i enlighet med Svanens miljömärkningskrav Nickel Nycklar och låscylindrar är nickelfria.

6 6 Råvaror och basmaterial 1.3. Plaster Plastkomponenter består framförallt av polypropen, polystyren och polyamid. återvinnas till nytt material eller energi Lim Lim för sammanfogning och montage är framför allt smältlim eller vattenbaserat lim. Dessa limmer Limmets innehåll kontrolleras genom säkerhetsdatablad. Ingående ämnen får ej framkalla hälsorisk och E1-norm formaldehyd avgivning av formaldehyd per m3 luft.

7 7 Råvaror och basmaterial 1.5. Materialspecifikationer i produkt Batteri i gel i batteriet Återvunnen vara i produkt Materialen som används i produkterna väljs utifrån krav på ursprung och kvalitet, som är en avgörande faktor. Kinnarps söker alltid att öka mängden återvunnen i vara i det material som köps in. Detta innebär bl.a.;

8 8 Råvaror och basmaterial 1.6 Ytbehandling av trä och utbyte till lösningsmedelsfria akrylat- eller vattenbaserade lacker och betssystem. Nedanstående beskrivning kan därför snabbt ändras när framsteg inom området görs. Sedan 1988 har Kinnarps minskat utsläppen av lösningsmedel med 85 % medan produktionen stigit med närmare 45 % Ytbehandling Ytbehandling sker i mindre miljöstörande lacksystem genom valsning, sprutautomat eller robotlackering. Ytor som inte kan lackeras i dessa system handsprutas i boxar med rening. Våra lacksystem är uppbyggda helt utan farliga tungmetaller och aromater Plana ytor lösningsmedel, aromater och tungmetaller. Betsade ytor är vatten- eller alkoholbaserade helt utan aromater och tungmetaller Kanter Kantlackering handsprutas i boxar med rening. Bok och björk har en grundlack och topplack som är Handtag, lister, trästolar och böjträ akrylatlack i slutna system. Skolstolar elstatslackeras med aromatfri lösningsmedellack, baserad på alkohol och butylacetat. Betsade ytor är vatten- eller alkoholbaserade helt utan aromater och tungmetaller Oljor Oljor som ytbehandling förekommer inte eftersom kvalitetskrav ej uppnås Mängder Lackeringsmetoden varierar beroende på produkt. Den generella uppdelningen för lackering är att:

9 9 Råvaror och basmaterial 1.7 Stoppningsmaterial och klädsel arbetar, leverantörer som vi gärna hittar så nära oss som möjligt. Därför ställer vi hårda krav på dem. Det får till exempel inte förekomma oönskade kemikalier i stolklädslar Stoppningsmaterial av polyuretanskum (cigarett och öppen låga) då alla våra standardtyger är testade och godkända på ett mer brandbenäget, enkelt polyuretanskum med låg densitet Klädsel stolar produktionsprocessen och ingående ämnen i tyget Kinnarps tygsortiment Kinnarps tyger följer Kinnarps kravlista för textilier som ej är miljömärkta. Denna listan är baserad på krav

10 10 Råvaror och basmaterial Tvätt tråd eller kontakta din återförsäljare Läder

11 11 Råvaror och basmaterial 1.8 Kemiska ämnen Kinnarps har ett långtgående arbete och dialog med sina leverantörer av råvaror och kemikalier för att säkerställa att våra produkter har en så liten påverkan på miljön som möjligt. Bland annat ställer vi långtgående krav på våra tyger, trämaterial och plaster för att säkerställa att särskilt farliga och miljöbelastande ämnen inte ingår. Dessa krav är specificerade i kravdokument som våra leverantörer arbetar utifrån. hälsosynpunkt på miljöavdelningen innan de används i produktion. Ämnen från Kemikalieinspektionens begränsningslista förekommer ej i våra produkter. Om ämnen Detta innebär att vi inte använder oss av kemikalier som klassificeras som;

12 12 Kinnarps fabriker Kinnarps produktion sker i tre fabriker på de svenska orterna Kinnarp, Jönköping och Skillingaryd. 2.1 Energianvändning och klimatpåverkan Kinnarps tre fabriker använder sig av direktverkande el och hydralik för drift av maskiner och har separata uppvärmningssystem. I fabrikerna i Kinnarp och Skillingaryd står eldning av briketter för vid service och underhåll av huvudpannan.

13 13 Kinnarps fabriker 2.2 Produktionsspill (avfall) Källsortering Källsortering av avfall görs på våra tre produktionsenheter, för materialåtervinning och energiutvinning Brännbart avfall Brännbart produktionsspill såsom sågspån, hyvelspån, träavfall, pappersavfall och förbrukat emballage I Kinnarp gäller detta även för intilliggande industri, skola, idrottshall, banklokal, ålderdomshem och 30 enfamiljshus då vi bidrar med fjärrvärme. Briketterna ersätter årligen 2100 m3 olja vilket motsvara ca; Ej brännbart avfall 1,1 % av den totala mängden fast avfall Metallavfall Metallavfall som stålband, lim- och lackemballage och övrigt metallavfall går till metallåtervinning. Viss överbliven metall från produktion återsäljs till leverantören för materialåtervinning Plastavfall Mjukplast och plastband sorteras och pressas i balar för omhändertagning Well och pappavfall Wellkartonger och papper samlas in för återvinning Tygspill berande inredning för bilar. Idag används istället stor del av tygspillet till att tillverka ljudabsorberande ma- kor) och 40% ny plast i form av smältfibrer.

14 14 Kinnarps fabriker 2.3 Återvinning Vi arbetar med att minimera mängden avfall från produktion genom att ta hänsyn till den s.k. avfalls- snickare som bedömer om materialet ändå inte går att använda till något innan det går till återvinning. Kanske kan en del av den kasserade bordsskivan användas till lådans förstycke? Återvinning av förbrukad möbel Kinnarps tar ett komplett produktansvar vilket innebär att vi tar emot uttjänta möbler för återvinningshantering i samband med affärer. I övrigt följer vi utveckling av kommande producentansvarslag. Hänsyn tas idag vid konstruktion för separerbarhet, materialval och märkning för att möjliggöra en mer energieffektiv och mindre miljöstörande återvinning Förbrukad möbel själv väljer att återvinna produkten. Vid frågor, kontakta Kinnarps Miljöavdelning eller ditt lokala miljökontor.

15 15 Kinnarps fabriker 2.4 Miljöledningssystem och miljömärkning Miljöledningssystem ISO 14001/EMAS Miljömärkning Kinnarps söker i sin tillverkning tillfredsställa kriterierna i Nordisk miljömärkning Svanen vilket delar av sortimentet uppfyller. Dock har Kinnarps valt att inte märka sina produkter med Svanen. Den enda miljömärkning som Kinnarps märker sina möbler med är den franska standarden och säkerhetsaspekter.

16 16 Transporter Som leverantör av helhetslösningar ser vi självfallet till att våra inredningar kommer på plats. Det innebär att vi står för såväl transport som montering och installation. 3.1 Transporter (diesel) om motorfordons avgasrening och motorbränsle. gett en fyllnadsgrad på i snitt 91 %. 3.2 Transportemballage varierar men filtar klarar i snitt 10 transporter och wellskivorna ca; 5 transporter. 3.3 Klimatpåverkan Kinnarps transportoptimeringssystem med hög fyllnadsgrad har vi lyckats effektivisera transporterna och minimera den potentiella miljöpåverkan de ger upphov till.

17 17 Samarbeten Ett framgångsrikt miljöarbete kan inte enbart ske genom interna satsningar. Miljöarbetet är globalt och för ett företag som Kinnarps är det viktigt att på nära håll ta del av utvecklingen och finnas med i debatten. Därför känns det viktigt att stödja miljöarbetet utanför vår egen verksamhet. Självklart ligger miljöarbete som har anknytning till vår egen bransch oss närmast om hjärtat. 4.1 WWF Världsnaturfonden och bygga en framtid där människor lever i harmoni med naturen genom att: 4.2 SP Trätek konkurrenskraften för trä som material. På uppdrag av Kinnarps har SP genomfört en miljöbedömning för Kinnarps produktion av kontors- totala produktionen från Kinnarps produktionsanläggningar i Kinnarp, Skillingaryd och Jönköping. 4.3 FCBA Forêt, Cellulose, Bois-construction, Ameubelment 4.4 FSC Forest Stewardship Council organisationer tillsammans enas om målen genom en demokratisk process.

18 18 Samarbeten 4.5 IUCN the International Union for Conservation of Nature än 1000 statliga och icke-statliga medlemsorganisationer och nästa forskare knutna till sig i mer utmaningar inom miljö- och utvecklingsfrågor. tack vare vårt långsiktiga arbete för att skapa mindre miljöstörande och hållbara produkter. 4.6 Naturskyddsföreningen Naturskyddsföreningen är en ideell miljöorganisation vars syfte är att sprida kunskap, kartlägga miljöhot, skapa lösningar samt påverkar politiker och myndigheter såväl nationellt som internationellt. Kinnarps sponsrar varje år Naturskyddsföreningen genom bidrag till deras verksamhet vilket gett oss status som Silver Sponsor. 4.7 Green Standards begrepp och genom detta skapa en ljusare framtid för människor i verkligt behov och som hjälper att skydda din lokala miljö.

19

20 better at work Kinnarps affärsfilosofi är enkel. Vi skapar långsiktiga, effektiva helhetslösningar som gör ditt arbete bättre och din verksamhet mer framgångsrik. Kinnarps Marketing & Sales AB Adress Tel +46 (0)

Miljödeklaration för Kinnarps möbler Gäller i tillämpliga delar för hela sortimentet

Miljödeklaration för Kinnarps möbler Gäller i tillämpliga delar för hela sortimentet Miljödeklaration för Kinnarps möbler Gäller i tillämpliga delar för hela sortimentet Miljödeklaration för Kinnarps möbler. Gäller i tillämpliga delar för hela sortimentet Råvaror och basmaterial. 1.0 Träråvara.

Läs mer

070402 Kinnarps Miljöguide

070402 Kinnarps Miljöguide 070402 Kinnarps Miljöguide 2 Innehåll Inledning Råvaror och basmaterial 1. Träråvara 1.1. Metalldetaljer 1.2. Plaster 1.3. Lim 1.4. Materialspecifikationer i produkt 1.5. Ytbehandling av trä 1.6. Stoppningsmaterial

Läs mer

INNEHÅLLS DEKLARATION

INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLSDEKLARATION MÖBLER Tillverkningsland Sverige TRÄRÅVARA Virke Vi använder virke från företag som är medvetna om sitt ekologiska ansvar och följer befintliga regler och normer.

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Supporter delmonterad Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2015-10-01

Läs mer

Det finns flera olika miljömärkningar å andra sidan räcker det gott med en

Det finns flera olika miljömärkningar å andra sidan räcker det gott med en Det finns flera olika miljömärkningar å andra sidan räcker det gott med en Med den här trycksaken vill vi reda ut det här med alla olika miljömärkningar. Vilka förekommer i den grafiska branschen och vad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 1084656-01-01 Varunamn Wisa - Form Spruce Artikel-nr/ID-begrepp 1103 Varugrupp BK04-01203

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Upprättad enligt Golvbranschens riktlinjer för BVD 3 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Trägolv Viva, Viva Line lackat Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 20150505-2 Varunamn Gustavsberg Nordic³ Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 20141222-1 Varunamn Gustavsberg Artikel-nr/ID-begrepp GB41203056 Varugrupp 20107 Nordic³

Läs mer

Backspjäll-BRBO Aluzink. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

Backspjäll-BRBO Aluzink. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Backspjäll-BRBO Aluzink Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID BRBO-Aluzink Varunamn Backspjäll Ny deklaration

Läs mer

BVD3 Byggvarudeklaration Gyproc AquaBead

BVD3 Byggvarudeklaration Gyproc AquaBead BVD3 Byggvarudeklaration Gyproc AquaBead Gyproc AB Box 153 746 24 Bålsta tel 0171-41 54 60 Order/Kundservice tel 0171-41 54 80 Technical Sales & Support www.gyproc.se 1 Grunddata Produktidentifikation

Läs mer

Svanenmärkning av Tryckerier. Utbildningspaket till kriterieversion 4

Svanenmärkning av Tryckerier. Utbildningspaket till kriterieversion 4 Svanenmärkning av Tryckerier Utbildningspaket till kriterieversion 4 Varför finns Miljömärkningen Svanen? Samhället är inte hållbart Vår vision är ett hållbart samhälle Vårt syfte är att bidra till arbetet

Läs mer

DET FINNS ENKLARE SÄTT ATT BIDRA TILL EN BÄTTRE MILJÖ. Välj ett Svanenmärkt tryckeri

DET FINNS ENKLARE SÄTT ATT BIDRA TILL EN BÄTTRE MILJÖ. Välj ett Svanenmärkt tryckeri DET FINNS ENKLARE SÄTT ATT BIDRA TILL EN BÄTTRE MILJÖ Välj ett Svanenmärkt tryckeri Det finns flera olika märken. Å andra sidan räcker det gott med ett. Med den här trycksaken vill vi reda ut det här med

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 52642733-01-01 Varunamn Bänkskiva i laminat Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

Miljödeklaration - Hurts E30E14

Miljödeklaration - Hurts E30E14 Miljödeklaration - Hurts E30E14 Företaget EFG European Furniture Group AB Box 1017 573 28 TRANÅS Org.nr: 556236-7259 ISO 14001 certifikat nr: 194848 FSC-COC certifikat nr: EUR-COC-061003 EFG utvecklar,

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn ACO Quatrix typ1 Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2008-05-03 2 Leverantörsuppgifter

Läs mer

Varan består vid leverans av följande delar/komponenter och med angivna kemiska sammansättning: DX51D+Z275 Pulverlack 2,29% 0,02%* 0,20% SIS1770+Zn

Varan består vid leverans av följande delar/komponenter och med angivna kemiska sammansättning: DX51D+Z275 Pulverlack 2,29% 0,02%* 0,20% SIS1770+Zn Branschstandard enligt 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn DCPe Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2015-11-20 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID SI BVD 20 Varunamn Panel av Barrträ vitvax Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

BVD3 Byggvarudeklaration NoCoat UltraFlex

BVD3 Byggvarudeklaration NoCoat UltraFlex BVD3 Byggvarudeklaration NoCoat UltraFlex Gyproc AB Box 153 746 24 Bålsta tel 0171-41 54 60 Order/Kundservice tel 0171-41 54 80 Technical Sales & Support www.gyproc.se BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt

Läs mer

INNEHÅLLS DEKLARATION

INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLS DEKLARATION INNEHÅLLSDEKLARATION MÖBLER Tillverkningsland Sverige TRÄRÅVARA Virke Vi använder virke från företag som är medvetna om sitt ekologiska ansvar och följer befintliga regler och normer.

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID BVD 229 Varunamn TBLA (LUFTVÄRMARE, VARMVATTEN) Ny deklaration

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Art Mosaik Ny deklaration Ändrad deklaration BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Artikel-nr/ID-begrepp 3A0000 Vid ändrad deklaration

Läs mer

BVD3 Byggvarudeklaration Gyproc Ineo Inspektionsluckor

BVD3 Byggvarudeklaration Gyproc Ineo Inspektionsluckor BVD3 Byggvarudeklaration Gyproc Ineo Inspektionsluckor Gyproc AB Box 153 746 24 Bålsta tel 0171-41 54 60 Order/Kundservice tel 0171-41 54 80 Technical Sales & Support www.gyproc.se BYGGVARUDEKLARATION

Läs mer

Ljuddämpande ytterväggsgaller-bryl Varmförzinkad stålplåt. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

Ljuddämpande ytterväggsgaller-bryl Varmförzinkad stålplåt. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Ljuddämpande ytterväggsgaller-bryl Varmförzinkad stålplåt Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn BRYL Varmförzinkad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 VERANTÖRENS LOGOTYP BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Timbertech 5 Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 324 Varunamn Bolderaja OSB Contifinish Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Flex Frameless Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2013-03-22 Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID Varunamn C6 Artikel-nr/ID-begrepp SBSL040107190598581 Varugrupp 04201 Kökssnickerier

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 1.0 Varunamn Artikel-nr/ID-begrepp Varugrupp SMA Avloppsrör och delar Ny deklaration

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Branschstandard enligt 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn PRIMO d Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2014-04-15 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn PURUS rostfri inredning Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2014-09-25

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Timbertech TZ Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2014-01-22 2 Leverantörsuppgifter

Läs mer

DET FINNS ENKLARE SÄTT ATT BIDRA TILL EN BÄTTRE MILJÖ. Ditt val gör skillnad

DET FINNS ENKLARE SÄTT ATT BIDRA TILL EN BÄTTRE MILJÖ. Ditt val gör skillnad DET FINNS ENKLARE SÄTT ATT BIDRA TILL EN BÄTTRE MILJÖ Ditt val gör skillnad Det finns flera olika märken. Med den här trycksaken vill vi reda ut det här med alla olika märken. Vilka förekommer i den grafiska

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn LINC Modell 2-62 Artikel-nr/ID-begrepp 502-562 --- -- Dokument-ID BVD 3-INR-030 Varugrupp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn LK Golvvärme-/ Värme och Universalrör PE-X Ny deklaration Ändrad deklaration Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Timbertech TT Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2103-08-26 2 Leverantörsuppgifter

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Mätspjäll BVAV/d/-3 Varmförzinkad stålplåt Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn BVAV/d/-3 Varmförzinkad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID SE8833 Varunamn eq (Exkl. styr och regler) Artikel-nr/ID-begrepp Varugrupp eq Ny deklaration

Läs mer

Varmförzinkad stålplåt. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

Varmförzinkad stålplåt. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BVAVd-LD Varmförzinkad stålplåt Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn BVAVd-LD Varmförzinkad stålplåt Ny

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Kajen möbelgrupp Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 20130814 2 Leverantörsuppgifter

Läs mer

Takgenomföring-BRTF Varmförzinkad stålplåt. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

Takgenomföring-BRTF Varmförzinkad stålplåt. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Takgenomföring-BRTF Varmförzinkad stålplåt Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn BRTF Varmförzinkad stålplåt

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 PLATS FÖR LEVERANTÖRENS LOGOTYP BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Skåplucka Ideal till Högskåp Lackerad UV härdad Ny deklaration

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Timbertech TX, 2mm Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2014-01-22 2 Leverantörsuppgifter

Läs mer

vårt tack till naturen

vårt tack till naturen vårt tack till naturen MILJÖANSVAR FÖR KOMMANDE GENERATIONER Företaget Kvänum ligger placerat i orten med samma namn, ett litet samhälle i västra Sverige präglat av jordbruk och skogsmarker sedan generationer.

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 8120 Varunamn Hyllplan melamin Artikel-nr/ID-begrepp 3107522, 31007523, 3107524, 3107525,

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 1 Varunamn TFC S/P Artikel-nr/ID-begrepp Takfläkt Varugrupp 21005 Ny deklaration Vid

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 9827SE Varunamn Lyra I/Lyra II Artikel-nr/ID-begrepp IQCB/IQCC Varugrupp Kylbafflar Ny

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Dusch Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2012-01-13 2 Leverantörsuppgifter

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 2 Varunamn PA3510E08/3515E12/ 3520E16/3525E20 Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID Varunamn Solatube Dagsljussystem Artikel-nr/ID-begrepp 500160 ; Solatube 160DS Varugrupp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID Utgåva 4 Varunamn Frida Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den jan 2013

Läs mer

Byggvarudeklaration BVD 3 Enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

Byggvarudeklaration BVD 3 Enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Sid 1 av (6) Byggvarudeklaration BVD 3 Enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 GRUNDDATA Produktidentifikation Dokument-ID BVD0004 Utgåva 2 Varunamn: Ventronic Fleline (ekl. styr) Artikel-nr/ID-begrepp:

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 150 Varunamn Laminatbänkskiva Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den

Läs mer

Konstanttryckhållningsdon-BVAP-1 Varmförzinkad stålplåt. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

Konstanttryckhållningsdon-BVAP-1 Varmförzinkad stålplåt. BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Konstanttryckhållningsdon-BVAP-1 Varmförzinkad Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn BVAP-1 Varmförzinkad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 PLATS FÖR LEVERANTÖRENS LOGOTYP BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID SE12-17 Varunamn IDO Glow Artikel-nr/ID-begrepp Varugrupp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID Utgåva 1 Varunamn Humisteam UE001-UE130 Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

Att satsa på miljön är att satsa på livet

Att satsa på miljön är att satsa på livet SATSA PÅ MILJÖN! Att satsa på miljön är att satsa på livet JMS Mediasystem satsar stora resurser på sitt miljöarbete. Genom en öppen dialog med samarbetspartners, kunder, allmänhet, leverantörer, miljöorganisationer,

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID Varunamn Metro ek natur Artikel-nr/ID-begrepp LU15600698039619 Varugrupp 04201 Kökssnickerier

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Plattbärlag Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2015-03-16 Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Konstanttryckhållningsdon-BVAPd-1 Varmförzinkad stålplåt Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn BVAPd-1

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Sockelelement Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2015-02-24 2 Leverantörsuppgifter

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn WC-fixturer, 20-serien Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2016-05-17

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION/ MILJÖDEKLARATION

BYGGVARUDEKLARATION/ MILJÖDEKLARATION BYGGVARUDEKLARATION/ MILJÖDEKLARATION Produktnamn Produkt nr. Utfärdad den 15-08-10 Utfärdad av E.Nordenberg Reg. nr. BD--1 Godkänd av B.Wettermark Rev. den Rev. 1(5) 1. Grunddata Produktinformation Varunamn:

Läs mer

Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt.

Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Det finns flera olika märke Å andra sidan räcker det Med den här trycksaken vill vi reda ut det här med alla olika märken. Vilka förekommer i den grafiska

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID ivarcem - BVD 3 Varunamn ivarcem Ny deklaration Ändrad deklaration Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID SI BVD 21 Varunamn Panel av Barrträ vitmålad Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

Mer vardagsglädje genom mindre. miljöpåverkan

Mer vardagsglädje genom mindre. miljöpåverkan Mer vardagsglädje genom mindre miljöpåverkan På väg mot en långsiktigt hållbar framtid I löpande utredningar från FN:s klimatpanel är människans roll i de globala klimatförändringarna obestridlig. Överallt

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Varunamn ZEN, M,G,BB Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2019-09-09 2 Leverantörsuppgifter Produktidentifikation

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION FCBA-2

BYGGVARUDEKLARATION FCBA-2 BYGGVARUDEKLARATION FCBA-2 ALLMÄNT PRODUKT Produktnamn FCBA-2 Beskrivning Kontrollenhet för styrning av 2 brandgasspjäll och 2 brandgasgivare TILLVERKARE Företagsnamn Hemsek AB Adress Skomakarvägen 2 870

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Flex Woodline Glasparti Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2013-03-22

Läs mer

Svanen Broschyr-Tryck_ORIGINAL3(pag):Layout 1 08-10-01 13.14 Sida 1. Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt.

Svanen Broschyr-Tryck_ORIGINAL3(pag):Layout 1 08-10-01 13.14 Sida 1. Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Svanen Broschyr-Tryck_ORIGINAL3(pag):Layout 1 08-10-01 13.14 Sida 1 Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Svanen Broschyr-Tryck_ORIGINAL3(pag):Layout 1 08-10-01 13.14 Sida 2 Det finns flera

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 SUOMEN KUITULEVY OY FINNISH FIBREBOARD LTD BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID Varunamn Lion hardboard målad Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn TPE-NIPPEL Artikel-nr/ID-begrepp RSK 310 6257 RSK 310 6252 RSK 310 6253 RSK 310 6255 RSK

Läs mer

Byggvarudeklaration BVD 3 Enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

Byggvarudeklaration BVD 3 Enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Sid 1 av (6) Byggvarudeklaration BVD 3 Enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 GRUNDDATA Produktidentifikation Dokument-ID BVD0003 Utgåva 1 Varunamn: Ventronic VFXU, VVU, VVXFU (ekl. styr & regler)

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Belysning med lysrör: Belysning 55, IP 21 Belysning 55, IP 44 Belysning 60, IP 21 Belysning

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn SLAVE Room Ny deklaration Ändrad deklaration Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION. Är varan förändrad? Ändringen avser Produkt tillsatt Nej Ja Ändrad vara identifieras genom 402EL. Produktnr. E-nr.

BYGGVARUDEKLARATION. Är varan förändrad? Ändringen avser Produkt tillsatt Nej Ja Ändrad vara identifieras genom 402EL. Produktnr. E-nr. BYGGVARUDEKLARATION 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID BVD ID 82910 Varunamn Artikel-nr/ID-begrepp Vägguttag, Hörnbox Se nedan Se nedan Ny deklaration Vid ändrad deklaration Ändrad deklaration

Läs mer

Miljödeklaration - Dörrskåp E30D25

Miljödeklaration - Dörrskåp E30D25 Miljödeklaration - Dörrskåp E30D25 Företaget EFG European Furniture Group AB Box 1017 573 28 TRANÅS Org.nr: 556236-7259 ISO 14001 certifikat nr: 194848 FSC-COC certifikat nr: EUR-COC-061003 EFG utvecklar,

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID BVD 313 Varunamn Byggträ Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2013-02-18

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Branschstandard enligt 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn SDK Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2015-10-07 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Zealand Zeco Concept/Wilton Ny deklaration Änd deklaration BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Artikel-nr/ID-begrepp 000510-11

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 PLATS FÖR LEVERANTÖRENS LOGOTYP BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn EVM022 Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Takhuv EKO-H Aluzink BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID EKO-H rev 5 Varunamn TAKHUV Aluzink Ny deklaration Ändrad deklaration

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 PLATS FÖR LEVERANTÖRENS LOGOTYP BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn EVO984 Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn K2 Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2016-12-07 Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION/ MILJÖDEKLARATION

BYGGVARUDEKLARATION/ MILJÖDEKLARATION BYGGVARUDEKLARATION/ MILJÖDEKLARATION Produktnamn Produkt nr. Utfärdad den 15-08-10 Utfärdad av E.Nordenberg Rev. den 17-01-23 Reg. nr. BD--1 Godkänd av B.Wettermark Rev. 1(5) 1. Grunddata Produktinformation

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 PLATS FÖR LEVERANTÖRENS LOGOTYP BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID Utgåva 4 Varunamn EPS - expanderad polystyren Ny deklaration

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID Varunamn DAX Automatiska dispenser Artikel-nr/ID-begrepp AD139 Varugrupp Dispenser Ny

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 1 Varunamn RVF EC Artikel-nr/ID-begrepp Väggfläkt Varugrupp 21005 Ny deklaration Vid

Läs mer

Spjäll EKO-SR Förzinkat

Spjäll EKO-SR Förzinkat Spjäll EKO-SR Förzinkat BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID EKO-SR rev 4 Varunamn SPJÄLL Förzinkat Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Brandgas och konstanttryckhållningsspjäll- RABR-VAP Varmförzinkad stålplåt Branschstandard enligt BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation

Läs mer

Miljödeklaration Arbetsbord OFI S sitta/stå, A94C87

Miljödeklaration Arbetsbord OFI S sitta/stå, A94C87 Miljödeklaration Arbetsbord OFI S sitta/stå, A94C87 Företaget EFG European Furniture Group AB Box 1017 573 28 TRANÅS Org.nr: 556236-7259 ISO 14001 certifikat nr: 194848 FSC-COC certifikat nr: EUR-COC-061003

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Balk och hålprofiler Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den 2017-12-20 Artikel-nr/ID-begrepp

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID 3 Varunamn PA2210/2215/2220 CW Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad den

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn EPIC 1-45 Artikel-nr/ID-begrepp 701 745 XXX XX Dokument-ID BVD 3-INR-707 Varugrupp BK04399

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 Byggvarudeklaration 2017 rev br BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Varunamn Träullit akustik Ny deklaration Ändrad deklaration Upprättad/ändrad

Läs mer

Dekl upprättad av: Namn: Sander Pruijssers Telefon: 035-18 63 58

Dekl upprättad av: Namn: Sander Pruijssers Telefon: 035-18 63 58 Indatamall 1 av 10 Byggvarudeklaration upprättad enligt Byggsektorns Kretsloppsråds anvisningar (september 1997) BYGGVARUDEKLARATION Dekl upprättad av: Namn: Sander Pruijssers Telefon: 035-18 63 58 Företag:

Läs mer

Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt.

Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Vill du trycka miljöanpassat? Ett märke täcker allt. Det finns flera olika märken. Å andra sidan räcker det gott med ett. Med den här trycksaken vill vi reda ut det här med alla olika märken. Vilka förekommer

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION. Artikel-nr/ID-begrepp Se nedan. Varugrupp Installationsdosor Ny deklaration

BYGGVARUDEKLARATION. Artikel-nr/ID-begrepp Se nedan. Varugrupp Installationsdosor Ny deklaration BYGGVARUDEKLARATION 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID BVD ID 82936 Varunamn Se nedan Artikel-nr/ID-begrepp Se nedan Varugrupp Installationsdosor Ny deklaration Vid ändrad deklaration Ändrad

Läs mer

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007

BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 BYGGVARUDEKLARATION BVD 3 enligt Kretsloppsrådets riktlinjer maj 2007 1 Grunddata Produktidentifikation Dokument-ID SI BVD 04 Varunamn Interiörprodukter av Lövträ syrahärdande klarlack Ny deklaration Ändrad

Läs mer