Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vuxennämnden

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vuxennämnden 2013-10-10"

Transkript

1 1(23) Plats och tid Ebelingrummet i Stadshuset klockan 8:30 12:15 med ajourneringar 9:40 10:00 och 10:25 10:35 ande Mikael Edlund (S) ordförande Joel Hamberg (V) 1:e vice ordförande Christina Andersson (C) Erika Rydja Sandvik (FP) 2:e vice ordförande Lena Ilhag (MP) Magnus Hansson (S) Gladys Silva Mory (MP) ersätter Inger Carlsson (S) Maria Forsberg (V) Sivor Roos (S) Majo Kuusikoski (S) Torbjörn Olsson (M) Claes-Göran Alm (M) Madeléne Tannarp (M) ersätter Ulla Grip (M) Miriam Holm (KD) Richard Karlsson (FP) ersätter Miriam Holm (KD) Benny Ekström (SD) Utses att justera Benny Ekström Justeringens plats och tid Onsdagen den 16 oktober 2013, Värjan Paragrafer Underskrifter... Sekreterare Annelie Brokvist Ordförande Justerande... Mikael Edlund... Benny Ekström Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vuxennämnden Anslaget sätts upp Anslaget tas ner Förvaringsplats för protokollet Vuxenförvaltningens kansli Underskrift...

2 2(23) Övriga närvarande Sara Schelin, förvaltningschef Annelie Brokvist, nämndsekreterare Lars Jansson, ekonomichef Anne-Lie Lindström, projektledare 94 Elizabeth Lundh, MAS Cajsa Åkerholm, MAS Åsa Strandberg, myndighetschef Annasarah Pavasson, vik områdeschef Anders Karlsson, områdeschef Krister Reed, personalchef Noomi Pettersson, utvecklare Johan Lindström, biträdande förvaltningschef och områdeschef Marie Holmberg 102

3 3(23) VN/2013:52 94 Verksamhetsuppföljning vård- och omsorgsboenden våren 2013 Godkänna förvaltningens rapporter. Ge uppdrag till ansvariga områdeschefer att genomföra förbättringar enligt angivna förbättringsområden. Ärendebeskrivning Vuxenförvaltningen, uppdragskansliet har genomfört verksamhetsuppföljning inom vård- och omsorgsboende för äldre. Fem vård- och omsorgsboenden har följts upp under våren De granskade enheterna är Skogsgläntan, Djurgården våning 3 och 4, Trumslagargården enhet Torpet och Täppan, Lagersbergsgården 1 och Lagersbergsgården 2. Granskade enheter uppfyller i huvudsak kraven i Överenskommelse med uppdragsbeskrivning för Vård- och omsorgsboende samt Kommunal hälso- och sjukvård, men vissa förbättringsområden finns som enheterna behöver arbeta vidare med. Resultatet av verksamhetsuppföljningen visar att brukarna har tillgång till känd kontaktpersonal och att alla brukare har en genomförandeplan. Brukarna har tillgång till minst två gemensamma aktiviteter per vecka enligt krav i uppdragsbeskrivningen och det finns tillgång till en trivsam utemiljö för utevistelse. En hög andel av brukarna är nöjda med personalens bemötande. Systematiskt kvalitetsarbete i form av registrering, analys, åtgärd och uppföljning av avvikelser och synpunkter, klagomål behöver utvecklas. Personalen behöver mer kunskap och stöd i detta arbete. Samarbete, mellan olika professioner, runt individen med avseende på riskbedömningar inom fall, nutrition och trycksår behöver fortsätta att utvecklas. Innehållet i genomförandeplanerna behöver utvecklas för att mer beskriva det sociala innehållet samt hur/när insatserna ska utföras. Verksamheterna behöver även hitta former för att via dokumentationen säkerställa att brukarna har erbjudits aktiviteter och utevistelse.

4 4(23) VN/2013:61 95 Rapporter från vuxennämndens utskott Minnesanteckningarna från utskottet för äldrefrågor läggs till handlingarna.

5 5(23) VN/2013:97 96 Verksamhetsuppföljningar LSS boenden våren 2013 Godkänna förvaltningens rapporter. Ge uppdrag till utförarna att genomföra förbättringar enligt angivna förbättringsområden. Rapport redovisas på nämnd i april Ärendebeskrivning Vuxenförvaltningen, uppdragskansliet har genomfört verksamhetsuppföljning inom boende LSS. Fem enheter har följts upp under våren Två gruppboenden och två korttidsboenden har följts upp i sin helhet och ett gruppboende har följts upp enbart avseende Hälso- och sjukvård (HoS). Verksamheterna uppfyller i huvudsak kraven i Överenskommelse med uppdragsbeskrivning för Boende med särskild service LSS, Korttidsvistelse enligt LSS samt Kommunal Hälso- och sjukvård, men vissa förbättringsområden finns. Resultatet av verksamhetsuppföljningarna visar att det finns en positiv inställning hos ledning och personal till att utveckla sitt eget arbete och verksamhet och till att genomföra förbättringsåtgärder. Arbetet med genomförandeplaner har gått framåt, men behöver på vissa enheter vidareutvecklas, bland annat avseende dokumentationen av mål, bemötande och fritidsaktiviteter. Det behöver utvecklas metoder för ett mer aktivt arbete runt etik, värdegrund och genusperspektiv. Det systematiska kvalitetsarbetet med avvikelse- och synpunktshantering behöver utvecklas. Det behövs också mer kunskap om PUFFmetoden (planera, utföra, följa upp och förbättra) för systematisk kvalitetsutveckling i verksamheterna. Överenskommelse med uppdragsbeskrivning för vuxenförvaltningens utförare och avtal med externa utförare beskriver utförarens åtaganden beträffande verksamhetens innehåll och kvalitet. Uppdragsfunktionen på vuxenförvaltningen samt medicinskt ansvarig sjuksköterska har till uppgift att säkerställa att vård och sociala tjänster av god kvalitet tillhandahålls till äldre och till personer med funktionsnedsättning. Som ett led i detta arbete görs verksamhetsuppföljningar för att följa upp följsamhet till Överenskommelse med uppdragsbeskrivning och följsamhet till avtal med externa utförare.

6 6(23) Verksamhetsuppföljningen är en del av vuxenförvaltningens kvalitetssystem. Att planera, utföra, följa upp och förbättra, PUFF, med ett processinriktat arbetssätt ska leda till systematisk kvalitetsutveckling i verksamheten. Varje enhet har fått rapport där förbättringsområden framgår. Berörd enhet förväntas arbeta med förbättringsområden och återrapportera till uppdragskansliet enligt meddelad tidplan. Områdescheferna har i uppgift att följa upp att åtgärderna genomförs som planerat.

7 7(23) VN/2013: Revidering av riktlinjer för avgifter inom vård och omsorg För egen del 1. Nya riktlinjer för avgifter för vård och omsorg inom Eskilstuna kommun antas i enlighet med upprättat förslag och tillämpas från och med 1 februari Nya avgifter för vård och omsorg antas i enlighet med upprättat förslag och tillämpas från och med 1 februari Förslag till kommunfullmäktige Vuxennämnden föreslår kommunfullmäktige att anta nya riktlinjer för avgifter inom vård- och omsorg i Eskilstuna kommun. Reservation Erika Rydja Sandvik (FP), Torbjörn Olsson (M), Claes-Göran Alm (M), Christina Andersson (C), Miriam Holm (KD) och Madeléne Tannarp (M) reserverade sig mot vuxennämndens beslut och lämnar en skriftlig reservation. (Bilaga A). Benny Ekström (SD) reserverar sig muntligt mot nämndens beslut. Ärendebeskrivning Vuxenförvaltningen och Torshälla stads förvaltning har gjort en översyn av avgiftssystemet för vård- och omsorg i Eskilstuna kommun. Nya föreskrifter från Socialstyrelsen (SOSFS 2012:12) om bemanningen inom vård- och omsorgsboende kommer att införas under år Föreskrifterna anger att i varje beslut om särskilt boende ska det framgå vilka hemtjänstinsatser den enskilde har beviljats. Föreskrifterna gällde till en början personer med demenssjukdom, men kommer att utökas till alla som beviljats särskilt boende. Anpassningen till de nya föreskrifterna har redan nu påbörjats i Eskilstuna kommun genom att nya individbeslut gällande vård- och omsorgsboende och korttidsboende kopplas till ett beslut om beviljad tid. Detta påverkar i sin tur kommunens beräkning av avgifterna.

8 8(23) Förslaget innebär att vård- och omsorgsboende och korttidsboende precis som vård och omsorg i ordinärt boende har en enhetlig taxa med kostnad per timma. Den nya avgiftsberäkningen kommer i de flesta fall att innebära oförändrad avgift för den enskilde. Växelvård undantas och debiteras med en dygnstaxa, med motiveringen att växelvård ses som en viktig del av kommunens anhörigstöd. Ingen förändring föreslås gällande avgifterna för hemsjukvård. Den enskilde betalar maximalt det av riksdagen fastställda beloppet (1780 kr/mån 2013). Den enskilde betalar aldrig mer än det beräknade avgiftsutrymmet medger. Revideringarna av tidigare riktlinjer innefattar några språkliga korrigeringar utan påverkan på innehållet. Riktlinjerna för avgifter ändras på följande punkter under 3.1 Vård- och omsorgsboende Nuvarande skrivning: Vård och omsorg debiteras enligt en fast omvårdnadsavgift upp till avgiftsutrymmet/maxtaxan. Ny skrivning Vård och omsorg debiteras med ett pris per hemtjänsttimma upp till avgiftsutrymmet/maxtaxan. Bostad med särskild service enligt socialtjänstlagen Nuvarande skrivning: Vård och omsorg debiteras enligt en fast avgift upp till avgiftsutrymmet/maxtaxan. Gäller i gruppboende inom socialpsykiatrin. I servicebostad inom socialpsykiatrin debiteras halv avgift. Ny skrivning I gruppboende inom socialpsykiatrin debiteras vård- och omsorg enligt en fast avgift upp till avgiftsutrymmet/maxtaxan. I servicebostad inom socialpsykiatrin debiteras avgift upp till halv maxtaxa. Korttidsvistelse SoL Nuvarande skrivning: Tillfällig vistelse i vård- och omsorgsboende till exempel växelvård, trygghetsplats. Debitering sker enligt en dygnsavgift för omvårdnad och mat från dag två till och med hemresedagen. Matavgiften ligger utanför högkostnadsskyddet. Ny skrivning Korttidsvistelse SoL Tillfällig vistelse i vård- och omsorgsboende till exempel trygghetsplats eller efter sjukhusvistelse. Debitering sker med ett pris per hemtjänsttimma upp till avgiftsutrymmet/maxtaxan. Växelvård Debitering sker enligt en dygnsavgift för omvårdnad. Avgiften är 1/30 av maxtaxan.

9 9(23) Förslaget har gått ut på samrådsremiss till Kommunala pensionärsrådet, Rådet för funktionshinderfrågor och Kommunala invandrarrådet. Sammanställning av remissvaren redovisas vid vuxennämndens sammanträde. Propositonsordning Ordförande finner att det finns två förslag till beslut, dels Mikael Edlund (S) med fleras bifall till framställan, dels Erika Rydja Sandvik (FP) med fleras bifall till nya riktlinjer för avgifter inom vård och omsorg inom Eskilstuna kommun med undantag för avgifterna gällande hemsjukvård samt bifall till nya avgifter för vård och omsorg med undantag för avgifterna gällande hemsjukvård. Ordföranden föreslår en propositionsordning där de två förslagen ställs mot varandra. Propositionsordningen godkänns av nämnden. Ordföranden ställer proposition på förslagen och finner att nämnden beslutat enligt Mikael Edlund (S) med fleras förslag, det vill säga bifall till framställan. et skickas till: kommunstyrelsen

10 10(23) VN/2013: Fastställande av "Riktlinje för samtycke inom i nationell patientöversikt NPÖ" Godkänna riktlinje för samtycke i nationell patientöversikt NPÖ. Ärendebeskrivning NPÖ är en nationell IT-lösning som gör viktig medicinsk information tillgänglig mellan vårdgivare. NPÖ ger behöriga användare möjlighet att, med patientens samtycke, titta på viktig patientinformation som registrerats i de olika vårdsystemen hos landstinget, kommunen och de privata vårdgivarna. NPÖ ska bidra till att patientsäkerheten ökar, genom att underlätta kommunikationen mellan vårdgivarna. År 2010 beslutade Landstinget Sörmland och Kommundirektörsgruppen i Sörmland att NPÖ skulle införas i länet. Från och med 1 december år 2013 ska legitimerad personal i Eskilstuna kommun kunna få direktåtkomst till patientuppgifter hos en annan vårdgivare för att få en samlad information om patientens vårdbehov och därmed säkerställa vården. Genom dessa riktlinjer tydliggörs villkoren för att få behörighet till att ta del av den information som finns i NPÖ. Dessutom tydliggörs hur samtycke till att ta del av informationen inhämtas och dokumenteras i patientjournalen.

11 11(23) VN/2013: Vuxennämndens sammanträdestider för 2014 Vuxennämnden sammanträder följande dagar 2014, klockan 09:00: Tisdagen den 21 januari Tisdagen den 25 februari Tisdagen den 25 mars Tisdagen den 22 april Tisdagen den 27 maj (förmiddag) Tisdagen den 17 juni (förmiddag) Tisdagen den 26 augusti Tisdagen den 23 september Tisdagen den 14 oktober Tisdagen den 11 november (förmiddag) Tisdagen den 9 december Vuxennämndens arbetsutskott sammanträder följande dagar 2014, klockan 09:00 Torsdagen den 9 januari Torsdagen den 13 februari Torsdagen den 13 mars Torsdagen den 10 april Torsdagen den 15 maj Torsdagen den 5 juni Torsdagen den 14 augusti Torsdagen den 11 september Torsdagen den 2 oktober Torsdagen den 30 oktober Torsdagen den 27 november Torsdagen den 18 december Vuxennämnden genomför dialogmöte om verksamhetsplan 2015 onsdagen den 8 oktober 2014 klockan 18:00. Ärendebeskrivning Förvaltningen har tagit fram ett förslag till sammanträdesplan för år 2014 för vuxennämnd och arbetsutskott. Förslaget för år 2014 innebär en förändring från

12 12(23) föregående sammanträdesplan till att under året ha elva nämndsammanträden i stället för åtta heldagsnämnder. Förslaget till sammanträdestider för vuxennämnden har anpassats dels till tiderna för nämnden att lämna ekonomiska rapporter till kommunstyrelseförvaltningens avdelning styrning och ledning, dels till sammanträdestiderna för kommunstyrelsens arbetsutskott. Hänsyn har även tagits till kommunledningskontorets förslag utifrån planerings- och uppföljningsprocessen och ärendeprocessen där rekommendationer ges för de tidpunkter då nämnden senast bör behandla specifika ärenden. Arbetsutskottets sammanträden börjar klockan 09:00. De elva sammanträdena för nämnden börjar klockan 09:00 och pågår hel- eller halvdag (se ovan). Dessutom ska ett öppet Dialogmöte hållas innan nämnden antar verksamhetsplan för år Till det öppna mötet inbjuds kommunala pensionärsrådet, rådet för funktionshinderfrågor, allmänhet och media. Datum för dialogmötet föreslås till onsdagen den 8 oktober 2014 klockan 18:00. et skickas till: Kommunstyrelsen Kommunala pensionärsrådet Rådet för funktionshinderfrågor

13 13(23) VN/2013: Verksamhetsplan och budget 2014 Godkänna förslaget till preliminär verksamhetsplan för år Reservation Erika Rydja Sandvik (FP), Torbjörn Olsson (M), Claes-Göran Alm (M), Christina Andersson (C) och Madeléne Tannarp (M) reserverade sig mot vuxennämndens beslut till förmån för den av Alliansen framlagda verksamhetsplanen och lämnar en skriftlig reservation (Bilaga B). Benny Ekström (SD) reserverar sig mot vuxennämndens beslut till förmån för den av Sverigedemokraterna framlagda verksamhetsplanen. Ärendebeskrivning Vuxennämnden har tre prioriterade områden inför 2014: - Utveckla den förebyggande och hälsofrämjande verksamheten. - Verkställa volymökningar inom funktionshinderområdet. - Anpassa verksamheten till Socialstyrelsens föreskrifter för vård- och omsorgsboende som träder i kraft Utöver de särskilt prioriterade områdena görs också satsningar för att stärka kvaliteten för de personer som tar del av nämndens insatser. Uppföljning av biståndsbeslut ska ske årligen och metoder ska tas fram för att mäta måluppfyllelse för individuella målen i genomförandeplanen. Inom hemtjänsten ska personernas möjlighet att påverka insatsernas utformning ytterligare stärkas. Stöd till anhöriga ska genomsyra all verksamhet. Frivilligverksamheten utvecklas till att även omfatta funktionshinderområdet. I förvaltningen fortsätter också utveckling av metoder och arbetssätt för att vara en modern och effektiv kunskapsorganisation. Ökad användning av IT-hjälpmedel och mobil rapportering i hemtjänsten är exempel. Vuxennämndens stora utmaning är att klara en ekonomi i balans utan sänkt kvalitet. Effekten av flera års volymökningar har medfört att nämndens ekonomi är ansträngd samtidigt som nya volymökningar förväntas de kommande åren. Anpassning till Socialstyrelsens föreskrifter innebär stora kostnader där finansiering saknas. Optimal bemanning utifrån brukarnas behov, att minska sjukfrånvaron samt tydligare stöd till enhetschefer är några åtgärder för effektiv resursanvändning.

14 14(23) Yrkanden Erika Rydja Sandvik (FP), Torbjörn Olsson (M), Christina Andersson (C) och Madeléne Tannarp (M) yrkar bifall till Alliansens förslag till verksamhetsplan. Mikael Edlund (S), Sivor Roos (S), Lena Ilhag (MP), Maria Forsberg (V), Gladys Silva Mory (MP), Joel Hamberg (V) och Majo Kuusikoski (S) yrkar bifall till framställan. Benny Ekström (SD) yrkar bifall till Sverigedemokraternas förslag till verksamhetsplan. Propositionsordning Ordföranden finner att det finns tre förslag till beslut, dels Erika Rydja Sandviks (FP) mfl. förslag om bifall till Alliansens framställan, dels Mikael Edlunds (S) mfl. bifall till framställan samt dels Benny Ekströms (SD) bifall till Sverigedemokraternas framställan. Ordföranden ställer förslagen mot varandra och finner att vuxennämnden beslutat i enlighet med Mikael Edlunds (S) mfl. yrkande, det vill säga att bifalla förvaltningens förslag till verksamhetsplan. et skickas till: Kommunstyrelsen

15 15(23) VN/2013: Val av ledamot till beredningen för vård- och omsorgsboenden Vuxennämnden föreslår kommunfullmäktige att välja Mikael Edlund (S) som ledamot i beredningen för vård- och omsorgsboenden. Ärendebeskrivning Kommunledningskontoret har inkommit med en skrivelse daterad den 3 september Av skrivelsen framgår att kommunfullmäktige har genom Årsplan 2014 beslutat att en politisk beredning ska tillsättas för att ta ett helhetsgrepp kring frågan om utbyggnaden av fler äldreboenden samt boenden för personer med funktionsnedsättning. Den demografiska utvecklingen med fler äldre och ett ökande antal personer med funktionsnedsättning innebär stora utmaningar för den kommunala verksamheten i framtiden. Detta kräver ett helhetsgrepp kring ökade möjligheter till kvarboende i eget hem, former för trygghetsboenden, samt utbyggnad och utformning av boendeplatser. Beredningens arbete ska leda till att skapa förutsättningar för boenden som är långsiktigt hållbara och samtidigt resurseffektiva. Beredningens arbete ska grundas på framtagen Utvecklingsplan för äldreområdet , beslutad Strukturplan för äldreomsorgen fram till år 2020 samt framtagen Strukturplan för omsorg om personer med funktionsnedsättning. Möjligheter till kvarboende i eget hem eller närområde ska stärkas för att nå trivsel, säkerhet och resurseffektivitet. Beredningen ska ta fram tydliga riktlinjer som stimulerar och möjliggör olika initiativ för trygghetsboende i Eskilstuna kommun.

16 16(23) Beredningen ska ta fram riktlinjer för utformningen av olika typer av boenden. Boendeplatserna ska ha en bra boendemiljö som är långsiktigt hållbar och samtidigt resurseffektiv. Det är viktigt att nya idéer och lösningar söks, då verksamhet kommer att bedrivas i lång tid i de boenden som byggs. Bedömning av investeringar måste göras utifrån ett långsiktigt resurseffektivt synsätt med fokus på driftkostnader, livscykelanalys och optimal bemanning. Integrering i olika bostadsområden ska eftersträvas. Olika referensgrupper ska finnas för att få en bred förankring det kan exempelvis vara anhöriggrupp, kommunala pensionärsrådet, rådet för funktionshinderfrågor, fastighetsägare, byggföretag och andra. Befintlig arbetsgrupp med tjänstemän som arbetar med planering av boenden, kompletterad med vård och omsorgspersonal ska knytas till beredningen som en resurs. Beredningen ska fortlöpande lämna förslag och rapportera till kommunstyrelsen. Med ovanstående bakgrund föreslås Eskilstuna kommunfullmäktige att tillsätta en politisk boendeberedning med ovanstående direktiv. Beredningen föreslås bestå av 12 ledamöter, en representant per fullmäktigeparti samt ledamöter från presidie i vuxennnämnden, Torshälla stads nämnd, stadsbyggnadsnämnden samt Eskilstuna kommunfastighet AB. Majoriteten föreslås tillsätta ordförande för beredningen och 1:e vice ordförande, oppositionen föreslås tillsätta 2:e vice ordförande. Presidiet består av ordförande, 1:e vice ordförande och 2:2 vice ordförande. Beredningen ska tillsättas under hösten 2013 och arbeta fram till december Kommunledningskontoret ska tillhandahålla sekreterarstöd.

17 17(23) VN/2009: Utredning om införande av IT-baserad hemhandling av dagligvaror inom vuxennämndens verksamhetsområden Godkänna framtagen plan för införande av It-handel för inköp av dagligvaror till brukarna inom hemtjänsten enligt alternativ 2. Ärendebeskrivning Vuxenförvaltningen har fått i uppdrag av vuxennämnden att återkomma med förslag på plan för införande av It-handel inom hela hemtjänsten. Inför framtagande av en plan för införande gjordes en jämförelse mellan utförande av traditionellt arbetssätt, pilotens arbetssätt och Norrköpings kommuns arbetssätt. Antal brukare med insatsen inköp var den 15 augusti 2013, 564 personer, varav 58 personer bor på landet. Utförandet av dessa insatser sker i dag av hemtjänstpersonalen med traditionellt arbetssätt. Norrköpings kommun har sedan fem år It-handel av dagligvaror inom hemtjänsten. Hemtjänsten hämtar notan och gör beställningen och leverantören plockar varorna i affären och levererar varorna till brukaren samt plockar in i kylskåpet. 80 % av leveranserna genomförs utan att hemtjänstens personal är med. I 20 % av fallen så möter hemtjänstens upp vid leveransen. Det är hemtjänsten som avgör om personal behöver möta upp leverantören. Leverantören har inga nycklar till brukarnas ytterdörrar, men får koderna till portlåsen. Utifrån framtaget underlag och erfarenheter från pilotprojektet så rekommenderar förvaltningen att alla brukare som har beviljats inköp av dagligvaror får tjänsten utförd via It-handel utifrån alternativ 2 lösningen (leverantören ansvarar för plockning av varor i affären, leverans och inplockning av varor). I de fall brukaren inte kan öppna dörren deltar hemtjänsten vid leveransen.

18 18(23) En upphandling utförs för It-handel av dagligvaror enligt alternativ 2 och en implementeringsplan upprättas med start i april. Tidplanen är lite osäker på grund av många stora åtaganden under 2014 och projektledare behöver utses.

19 19(23) VN/2013: Verksamhetsrapporter till nämnden 2013 Förvaltningen lämnar följande verksamhetsrapporter Information från förvaltningschef Sara Schelin Ekonomisk rapport från ekonomichef Lars Jansson

20 20(23) VN/2013:1 104 Delegationsrapporter beslut i personalärenden 2013 Efter anmälan läggs delegationsrapporten, enligt sammanställning, daterad den 3 oktober 2013, till handlingarna.

21 21(23) VN/2013:5 105 Delegationsrapport beslut i lönesättningsärenden 2013 Efter anmälan läggs delegationsrapporten, enligt sammanställning, daterad den 3 oktober 2013, till handlingarna.

22 22(23) VN/2013: Delegationsrapporter beslut om utbetalning ur vuxennämndens fonder 2013 Efter anmälan läggs delegationsrapporten, enligt sammanställning, daterad den 3 oktober 2013, till handlingarna.

23 23(23) VN/2013:8 107 Ärenden för kännedom till vuxennämnden 2013 Efter anmälan läggs redovisade ärenden till handlingarna. Ärendebeskrivning Protokollsutdrag från kommunfullmäktige Val till kommunala uppdrag 2013 (KSKF/2013:2) Protokollsutdrag från kommunfullmäktige Sammanträdestider 2014 för kommunfullmäktige (KSKF/2013:269) Protokollsutdrag från kommunfullmäktige Sammanträdestider 2014 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen, kommunstyrelsens arbetsutskott, kommunstyrelsens personalutskott, kommunstyrelsens miljöutskott och mark- och exploateringsutskott (KSKF/2013:269) Protokollsutdrag från kommunfullmäktige Översiktsplan 2030 för Eskilstuna kommun (KSKF/2013:327) Protokollsutdrag från kommunfullmäktige Handlingsplan för Eskilstuna kommunkoncern i arbetet mot grov organiserad brottslighet (KSKF/2012:375) Protokollsutdrag från kommunfullmäktige Svar på motion Omsorg på lika villkor (KSKF/2012:375) Protokollsutdrag från kommunfullmäktige Strategi för Eskilstuna kommunkoncerns stadsdelsutveckling inriktning för Eskilstuna kommunkoncerns arbete med stadsdelsutveckling Brev från PRO, SKPF, SPRF, SPF och Vision med anledning av Kultur- och fritidsnämndens beslut inför kommande budgetberedning.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vuxennämnden 2012-05-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vuxennämnden 2012-05-16 1(18) Plats och tid Värjan, Ekströmska Klockan 8:30-11:45 ande Ersättare Utses att justera Mikael Edlund,(S) ordförande Sivor Roos (S) Magnus Hansson (S) Inger Carlsson (S) Jimmy Haller (S) ersätter Majo

Läs mer

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA 2013-01-23. 08.30 ca 15:00. Plats OBS! Ebelingrummet, Stadshuset. Erika Rydja Sandvik (FP) 2:e vice ordf.

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA 2013-01-23. 08.30 ca 15:00. Plats OBS! Ebelingrummet, Stadshuset. Erika Rydja Sandvik (FP) 2:e vice ordf. 1 Sammanträde med Enligt uppdrag Sammanträdesdatum OBS! KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA 2013-01-23 Vuxennämnden Ordföranden Onsdagen den 30 januari 2013 klockan 08.30 ca 15:00 Plats OBS! Ebelingrummet,

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vuxennämnden 2011-11-17

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vuxennämnden 2011-11-17 1(16) Plats och tid Nämndrummet, Arbetsmarknads-och familjeförvaltningen./ Klockan 8:30-11.30 ande Ersättare Utses att justera Mikael Edlund(S) ordförande Sivor Roos (S) Magnus Hansson (S) Inger Carlsson

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vård- och omsorgsnämnden /

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vård- och omsorgsnämnden / 1(15) Plats och tid Ebelingrummet stadshuset klockan 09:00-15:10 med ajourneringar 09:40 09:55, 10:55 11:05, 12:05 13:05 och 14:00 14:05 ande Mikael Edlund (S) ordförande Oliwer Mamcarz (M) 1:e vice ordförande

Läs mer

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA 2012-03-14. Sammanträdesdatum OBS! Onsdagen den 21 mars, 2012 klockan 08.30 heldag

KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA 2012-03-14. Sammanträdesdatum OBS! Onsdagen den 21 mars, 2012 klockan 08.30 heldag 1 KALLELSE OCH FÖREDRAGNINGSLISTA 2012-03-14 Sammanträde med Enligt uppdrag Vuxennämnden Ordföranden Sammanträdesdatum OBS! Onsdagen den 21 mars, 2012 klockan 08.30 heldag Plats OBS! MunktellArenan, lokal

Läs mer

149 Sammanträdestider 2017 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och utskott (KSKF/2016:395)

149 Sammanträdestider 2017 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och utskott (KSKF/2016:395) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2016-09-06 Sida 1(3) 149 Sammanträdestider 2017 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och utskott (KSKF/2016:395) Beslut Förslag till kommunfullmäktige:

Läs mer

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus

Justering. Anslagsbevis. Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Södertälje stadshus 1 (13) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2015-01-21 KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET Tid 12.30 15.00 Plats Hagabergs folkhögskola, Erik Dahlbergs väg 60, Södertälje Justering Justering, tid och plats 2015-01-26 Södertälje

Läs mer

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg

Margareta Karlsson, förvaltningschef Thomas Holm, ekonom 21 Åsa Engberg, nämndsekreterare. Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Sida 1(2) Plats och tid Sammanträdesrummet, Marnäsliden kl. 13:00-14:50 Beslutande ledamöter Åsa Bergkvist (S) Lars Handegard (V) Torbjörn Tomtlund (M) Ann-Katrin

Läs mer

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö

kl 13.00-16.15 Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Stig-Arne Svalö 1(15) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv kl 13.00-16.15 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Övriga närvarande Tjänstemän Arvo Hellman (S) ordförande Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-19

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Kommunstyrelsen 2012-12-19 1(6) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset, klockan 15:05-15.10 Beslutande Jimmy Jansson (S), ordförande Sarita Hotti (S) Marie Svensson (S) Mikael Edlund (S) Ann-Sofie Wågström (S), ersätter Mona Kanaan

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S)

Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 1 (16) Plats och tid Blosset, torsdagen den 17 november 2016 kl 13:00-15.15 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Margit Johansson (M), 2:e vice ordförande Gull-Britt

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) Socialutskottet OBS: WEBB-VERSION HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13 ) OBS: WEBB-VERSION Plats och tid IFOs sammanträdeslokal, torsdagen den 12 maj 2016 kl 08.30-16.05 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S),

Läs mer

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden

1(9) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Omsorgsnämnden 1(9) Plats och tid Åsaka-Velandarummet, kl. 15:00 16:00 ande Ledamöter Ersättare Ann-Christin Holgersson (S), Ordförande Sven Åke Möll (S), 1:e vice ordförande Maria Nilsson (KD), 2:e vice ordförande Mussa

Läs mer

166 Sammanträdesplan 2018 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och arbetsutskott

166 Sammanträdesplan 2018 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och arbetsutskott Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-09-05 Sida 1(2) 166 Sammanträdesplan 2018 för kommunfullmäktige, kommunstyrelsen och arbetsutskott Beslut Förslag till kommunfullmäktige 1. Kommunfullmäktige

Läs mer

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91

Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 Kommunstyrelsen 1 (5) Kommunala pensionärsrådet 2011-12-05 Demokratikansliet Jack Roger Bäckstrand, 710 19 91 MINNESANTECKNINGAR 2011-12-02 Kommunala pensionärsrådets arbetsutskott 2011-12-02 Närvarande:

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vård- och omsorgsnämnden 2015-06-17 /

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Vård- och omsorgsnämnden 2015-06-17 / 1(22) Plats och tid konferensrummet Tunagården på Tunagården klockan 09:00 12:45 med ajournering 9:30 10:20 ande Mikael Edlund (S) ordförande Oliwer Mamcarz (M) 1:e vice ordförande Erika Rydja Sandvik

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Torshälla stads nämnd 2013-11-12

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Torshälla stads nämnd 2013-11-12 1(7) Plats och tid Stora konferensrummet, klockan 13.00 16.00 Beslutande Magnus Arreflod (MP) ordförande Lars-Göran Karlsson (S) Birgitta Rydén-Johansson (S) Therese Huru (S) Leif Hjälm (S) Majlis Strandberg

Läs mer

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11)

Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Omsorgsnämnden 2014-06-18 1 (11) Plats och tid Beslutande Hörsalen 13:15-15:30 Gunnel Johansson (S) ordförande Dorothea Nilsson (M) Ingemar Steneteg (C) Alexander Engman (FP) Karl-Gustav Lindbäck (KV)

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(5) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 14:45 Ajournering för paus mellan 9:40 10:00. i sekretessärenden, se separat B-protokoll. ande Ersättare Göran Gredfors,

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16)

Socialnämnden Sammanträdesdatum Sida (16) 2014-02-18 1 (16) Plats och tid Älmhults kommunhus 18 februari 2014 kl. 8.30 11.00 Beslutande Vidar Lundbäck (C), ordförande Ann Johansson (S), andre vice ordförande Annelie Olin (C) Josefin Grenander

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Träffpunkt Strand, Skeppargatan 15, kl. 12.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S)

Läs mer

Kenneth Tinglöf (KD)

Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2016-09-30 Plats och tid: Folkets hus i Trosa, 12.30 16.00 ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C), ordf. Ricken

Läs mer

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33

Ann Larsson, förvaltningschef Mariann Lundin, bitr förvaltningschef Lena Vilhelmsson, sekreterare Jörgen Karlsson, ekonom, 33 26-34 Plats och tid Kommunhuset, "Tryggö", Kungshamn, kl 13.00 16.00 Beslutande Leif T Johansson, (FP) ordförande Kristina Frigert (M), 1:e vice ordförande Elving Claesson (S) 2:e vice ordförande Christina

Läs mer

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C)

Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar Steneteg (C) Omsorgsnämndens arbetsutskott 2014-06-05 1 (14) Plats och tid Beslutande Övriga deltagare Omsorgskontorets sammanträdesrum Kl. 13:15 16:05 Bo Gunnar Åkesson (M) ordförande Gunnel Johansson (S) Ingemar

Läs mer

med ajournering

med ajournering 1(15) Plats och tid Sessionssalen Nämndhuset, torsdagen den 11 maj 2017 kl 16.15 17.40 med ajournering 16.45 17.30 Beslutande Ledamöter Krister Mc Carthy (S), ordförande Susanne Forsberg (S), 1:e vice

Läs mer

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Underskrifter Sekreterare Paragrafer Åsa Engberg. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. 1(14) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset, 14.15 16.10 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Tomtlund Torbjörn (M) Grahn Gunnar (S) Svensson Carl-Johan (S), tjänstgörande ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (9) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik tisdag kl. 08.15 12.15 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) Bertil Eklund (NB) 58-61) Hans Jonsson (M) Rune Hallgren (C) Inga Ericsson (S) Helena Johansson

Läs mer

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Medborgarkontoret, Östervåla 9 oktober 2015, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (12) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.30 Beslutande Karl-Arne Larsson (C) ordförande Karin Rydell (M) ersättare för Margaretha Gadde-Jennische

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 9 november 2017, kl 13.00-15.00 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(9) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

Sammanträdesdatum Torsdagen den 23 mars 2017, kommunstyrelsens kansli, stadshuset Paragrafer 61-62

Sammanträdesdatum Torsdagen den 23 mars 2017, kommunstyrelsens kansli, stadshuset Paragrafer 61-62 Extra 1(5) Plats och tid Rinmansalen, stadshuset, klockan 08:30-08:45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Ingrid Sermeno Escobar (-) Justeringens plats och tid Torsdagen den 23 mars

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl Pensionärsrådet SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 5 april 2018, kl 13.00-15.15 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/11 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30 16.00 Ajournering 15.05-15.15 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Linda

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1(9) Plats och tid Yxningen, kommunhuset, kl. 08.30 11.15 Ledamöter Thomas Lidberg (S) ordförande Mira Wedenberg (M) vice ordförande Sören Söderström (C) Carl Donnér (M) Maria

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl Plats och sammanträdestid Beslutande Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Måndag 27 februari 2017, kl 13.00-15.15 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(8) Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och

Läs mer

PROTOKOLL 2014-04-07

PROTOKOLL 2014-04-07 Tid och plats Beslutande Ledamöter Ersättare Övriga närvarande Ersättare Måndag 7 april 2014 kl. 17.00-18.25 i konferensrum Yngern Nykvarns kommunhus. Björn Håkansson (m), ordförande Jan Linderhielm (np)

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Tommy Edenholm (KV) (2:e vice ordförande), Wiveca Noren

Läs mer

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L)

Orvar Andersson (KD) Bodil Olsson (M) Maria Sundqvist (S) Peter Söderlund (L) Sida 1 (16) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 17 december 2018 kl 15:00-16:00 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund, den, kl. 09.30-.30 Beslutande Övriga närvarande Ida Bornlykke (S), ordförande Sejdi Karaliti (S) Marianne Åkerblad (M) Gunnel Andersson (M) Lars Erik Ottosson (SPI) Mona Nihlén

Läs mer

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ

Janne Jansson. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1. Beslutande organ Sida 1 ande organ Plats och tid Hovden, Stadshuset tisdag den 13 september 2016 kl 08:30-10:05 ande Övriga deltagare Justerare Jan Hallström (L), ordförande Janne Jansson (S), vice ordförande Leif Johansson

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-14:25 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Oskarshamnsalen, kl. 09: , ajournering samt

PROTOKOLL Sida 1 Socialnämnden. Plats och tid Oskarshamnsalen, kl. 09: , ajournering samt PROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Oskarshamnsalen, kl. 09:00 12.00, ajournering 9.40-10.00 samt 11.05-11.15. Beslutande Andreas Erlandsson (S), Ordförande Göte Pettersson (M) 1:e vice ordförande Lena Fyhr

Läs mer

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C)

5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp. Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande Erik Kolm (C) Tid och plats Paragrafer Utses att justera Beslutande Ledamöter 5 mars 2019, kl. 13:00-16:45 i Kommunhuset, Lilla A-salen, Tierp 14-20 Erik Kolm Åsa Sikberg (M) ordförande Viktoria Söderling (S) vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesdatum

Sammanträdesdatum 1(15) Plats och tid Nämndrummet, Värjan plan 5, Alva Myrdals gata 5 Klockan 08:30 11:15 Ajournering för paus mellan 9:30 10:00 Beslut i sekretessärenden, se separat B-protokoll Beslutande Ej tjänstgörande

Läs mer

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum

SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Sammanträdesdatum SVEDALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 Plats och tid Svedala kommun, sammanträdesrum, Torup, kl 13:30-15:30 Beslutande Övriga deltagare Björn Jönsson, PRO, ordförande Britt Andersson, PRO Tommy Rosenberg,

Läs mer

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30

2012-11-20. Socialkontoret, kl.15.00-16.30 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (11) Plats och tid ande Övriga närvarande Ersättare Socialkontoret, kl.15.00-16.30 Robin Gustavsson (kd) ordförande Sven-Erik Andersson (c) 1:e vice ordförande Leif Jannerstig (s)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.02.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.51 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) Birgitta

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (12)

Sammanträdesprotokoll 1 (12) Sammanträdesprotokoll 1 (12) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander, Vice

Läs mer

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C)

Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) Johnny Sködt (SD) Nils Nilsson (C) 1 (11) Plats och tid Almliden, Blosset, Bjuv 13.00 15.30 Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare Ersättare Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Plats och tid Stora Vänortsrummet 17 september 2015 klockan 13:30-14:20 Beslutande Bertil Carlsson (S) ordförande Sarah Andersson (S) vice ordförande Patrik Jonsson (S) Karin Vistmyr (S) Torbjörn Nyholm

Läs mer

Vård- och omsorgsutskottet

Vård- och omsorgsutskottet Sida 1/16 Plats och tid Kommunhuset, lokal Strået, kl. 13.30-16.30 Ajournering 14.45-15.00 Beslutande Ersättare Övriga deltagare Karl-Erik Kruse (S), ordförande Eva Olofsson (C), vice ordförande Ingrid

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (10)

Sammanträdesprotokoll 1 (10) Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Arvika Näringslivscenter, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander,

Läs mer

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet

HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Socialutskottet HÖGSBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (9 ) Plats och tid IFO:s sammanträdeslokal, torsdagen den 6 april 2017 kl 08.00-12.10 Beslutande Marcus Schön (M), ordförande Diana Bergeskans (S), v ordförande Marita

Läs mer

Caroline Engström. Sten Fransson. Per-Olov Ålander

Caroline Engström. Sten Fransson. Per-Olov Ålander Sammanträdesprotokoll 1 (10) Plats och tid Scandic Hotell, kl. 13.00 17.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, Ordförande (S) Maria Rönnehäll, Vice ordförande (S) Per-Olov Ålander (C),

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott. Innehåll Innehåll 90 Godkännande av ärendelista... 125 91 Resultat från undersökning om vad äldre tycker om äldreomsorgen 2017. 126 92 Motion Garanterad plats på äldreboende... 127 93 Motion Avskaffa avgiften för

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Svea Hund i kommunhuset, den, kl. 0.00-.5 Beslutande Övriga närvarande Carl Malmqvist (M) ersättare för Ida Bornlykke (S) Sejdi Karaliti (S) Mona Nihlén (V) ersättare för Marianne Åkerblad

Läs mer

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman

Paragrafer: 49-55 Sekreterare:... Anne-Marie Mattsson. Ordförande:... Ann-Charlotte Strömwall. Justerare:... Richard Åkerman Vård- och omsorgsnämnden 2014-05-05 1/8 Sammanträdestid: 2014-05-05, kl. 13.00 16.10 Lokal: Sammanträdesrum Borgmästaren, stadshuset, Lysekil Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Ann-Charlotte

Läs mer

Kommunkontoret, Malung, kl

Kommunkontoret, Malung, kl Ä Malung-Salens kommun 1 Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Kommunkontoret, Malung, kl. 08.30-11.10 Carina Albertsson (S), ordförande Britt-Marie Strömbäck (V) Angelica Arthur (V) Birgit Wikström-Gotthardsdotter

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Utskottet Vård och omsorg 2013-03-21 22 Plats och tid Garvaren röd, kl 13.15 17.10 kl 13.15 16.20 Beslutande Ledamöter Sten Fransson (S), ordförande Maria Rönnehäll (S) Hans Forssell (S) Börje Wahlund

Läs mer

106 Svar på motion Inför trygghetsvakter i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:278)

106 Svar på motion Inför trygghetsvakter i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:278) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2018-05-08 Sida 1(3) 106 Svar på motion Inför trygghetsvakter i Eskilstuna kommun (KSKF/2017:278) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen förklaras

Läs mer

ON PROTOKOLL

ON PROTOKOLL ON PROTOKOLL 1(16) Plats och tid Tjädernhuset, sammanträdesrum Vargen, kl. 09.00-12.00 Beslutande Ledamöter Se närvarolista sidan 2 Tjänstgörande ersättare Se närvarolista sidan 2 Övriga närvarande Ersättare

Läs mer

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare

Kommunstyrelsens arbetsutskott. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl :00 Ajournering: kl. 14:10-14:20. Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare 1(15) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.30 15:00 Ajournering: kl. 14:10-14:20 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S) ordf Fredrik Jönsson (C) vice ordf Teddy

Läs mer

Kommunala pensionärsrådet

Kommunala pensionärsrådet 2016-09-27 1 (10) Plats och tid Ks-salen, Stadshuset kl. 13-16.15 Beslutande Tommy Bohman (S), ordf, Nils-Erik Olofsson (S), SPF - Lennart Carlsson, Birgitta Sigfridsson, Eva Wahlgren PRO - Iron Henriksson,

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Sadelmakaren, ANC, kl. 09.00 16.20 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund,

Läs mer

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, Heby 24 november Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Vård och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00-11.45 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Karl-Arne Larsson (C) Ulf Mattsson

Läs mer

Arvo Hellman (S), Ordförande

Arvo Hellman (S), Ordförande 1 (17) Plats och tid Gruesalen, tisdagen den 21 mars 2017 kl 13:30:15:30 Beslutande Arvo Hellman (S), Ordförande Irena Alm (S) Ulrika Thulin (S), 1:e vice ordförande Nils Nilsson (C) Margit Johansson (M),

Läs mer

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD)

Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-03-09 Plats och tid: Ajournering: ande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.50 11, kl 14.30

Läs mer

70 Svar på motion - Förändra budgetprocessen (KSKF/2018:460)

70 Svar på motion - Förändra budgetprocessen (KSKF/2018:460) Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2019-03-26 Sida 1(3) 70 Svar på motion - Förändra budgetprocessen (KSKF/2018:460) Beslut Förslag till kommunfullmäktige Motionen avslås. Reservationer Stefan Krstic (L)

Läs mer

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331

34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Vård- och omsorgsnämnden Protokollsutdrag 1 (6) 34 Utredningsuppdrag förbehållsbelopp mm Dnr VOO 2015/0331 Sammanfning I Ekonomi- och verksamhetsplan 2016-2018 beslutade kommunfullmäktige ge vård- och

Läs mer

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS

Tallgården, Östervåla, 19 juni 2014, kl 09.30. Sekreterare Paragrafer 63-75 ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (14) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00 14.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Olof Nilsson (S), ersättare

Läs mer

Omsorgsnämndens protokoll

Omsorgsnämndens protokoll Datum: Måndagen den 24 april Tid: 15.30 18.10 Plats: Östra Roten, kommunhuset i Lilla Edet Justeringsdag: Onsdagen den 26, klockan 08.00 Paragrafer: 25-31 Utses att justera: Tommy Nilzén (MP) Underskrifter:

Läs mer

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl

Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(7) Plats och sammanträdestid Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen Torsdag 7 juni 2018, kl. 10.00-12.10 Beslutande Ledamöter Eva Berglund (S), ordförande i socialnämnden och KPR

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S)

Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia Andersson (S) 1(13) Plats och tid Kommunstyrelsesalen Kommunkontoret Charlottenberg kl 09.00 Beslutande Bertil Börjeson (Hela Edas lista) ordförande Nicklas Backelin (V) Tommy Glader (S) Lars -Eric Andersson (C) Sofia

Läs mer

Sebastian Clausson. I anslutning till sammanträdet. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sebastian Clausson. I anslutning till sammanträdet. Helena Andersson. Socialnämnden. Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Sida 1 ande organ Plats och tid Vänersalen, Stadshuset kl. 08:30-12:15 ande Övriga deltagare Justerare Justeringens plats och tid Erik Ekblom (M), ordförande Sebastian Clausson (S), vice ordförande Richard

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Sandra Nätt, verksamhetsutvecklare, 1 Marita Taserud, avdelningschef hemvården, 1 Anneli Karlsson, sekreterare Sammanträdesprotokoll 1 (7) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Lena Kandergård, ordförande (S) Jonas Ås, 1:e vice ordförande (S) Börje Wahlund, 2:e vice ordförande

Läs mer

Sammanträdesprotokoll 1 (9)

Sammanträdesprotokoll 1 (9) Sammanträdesprotokoll 1 (9) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson (S), ordförande Lena Kandergård (S), 1:e vice ordförande Börje Wahlund (M),

Läs mer

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL

VÅRD- OCH OMSORGSNÄMNDEN PROTOKOLL PROTOKOLL Plats och tid 2019-03-12, Visten, klockan 14:00-17:00 Avser paragrafer 15-28 ande Ulrika Rodin (S) Ordförande Anna Maria Nilsson (M) 2:e vice ordförande Annika Jarl Ljungsten (M) Ledamot Esbjörn

Läs mer

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80

Irena Alm (S) Margit Johansson (M) Nils Nilsson (C) Rolf Malmberg (S), 70-72, 74-80 1 (13) Plats och tid Beslutande Ledamöter Tjänstgörande ersättare, Almliden, Blosset Arvo Hellman (S) ordförande Rolf Olsson (S) 70-73 Bert Roos (S) Gull-Britt Hansson (S) Irena Alm (S) 72-80 Margit Johansson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 1 (7) Plats och tid Sammanträdesrum Skutan Strömsvik, tisdag kl. 08.15-11:30 Beslutande Ulla Wallering Fall (S) ordförande Bertil Eklund (NB) Inga Eriksson (S) Anna Nilsson (M) Anders Carlsson (C) Närvarande

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämndens arbetsutskott Innehåll 1 Godkännande av ärendelista... 3 2 Delgivningar... 4 3 Statusrapport över pågående ärenden i socialnämnden... 5 4 Ledningssystem 2018... 6 5 Verksamhetsplan socialnämnden 2018... 7 6 Revisionsrapport

Läs mer

Christina Johansson (M), ordförande

Christina Johansson (M), ordförande 1(5) KHR/KPR Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, Kl. 14.00 16.00 Beslutande Ledamöter Christina Johansson (M), ordförande KHR/KPR: Sylvia Persson, reumatikerföreningen Ann-Mari Hammar, SKPF Ingrid Wase,

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal,

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-09-26 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 15.10 Beslutande ledamöter: Övriga närvarande: Martina Johansson (C), ordf. Kenneth

Läs mer

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida

ÅSTORPS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1 Plats och tid Kommunhuset, Åstorp kl. 19.00 20.00 Beslutande Karlsson, Gunilla (S) Cimpoeru, Ioana (S) Åkerman, Lizette (S) Berglund, Tony (S) Andersson, Annika (S) Persson, Leif (S)

Läs mer

69 Reviderad modell för ekonomisk kompensation till nämnder för volymförändringar inom äldreomsorgen (KSKF/2016:584)

69 Reviderad modell för ekonomisk kompensation till nämnder för volymförändringar inom äldreomsorgen (KSKF/2016:584) Kommunstyrelsen Protokollsutdrag Sammanträdesdatum 2017-04-11 Sida 1(3) 69 Reviderad modell för ekonomisk kompensation till nämnder för volymförändringar inom äldreomsorgen (KSKF/2016:584) Beslut Förslag

Läs mer

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58

Sigvard Andersson (FP) Christina Nilsson (KD) Lars-Olof Laxrot (V), kl. 13:30-14:45 51-58 SAMMANTRÄDE Socialnämndens arbetsutskott PLATS OCH TID Stadshuset, lokal Kasen kl. 13:30-15:30 LEDAMÖTER SNAU SNAU-I Elving Andersson (C), ordförande Said Olsson (M), 1:e vice ordförande Stefan Skoglund

Läs mer

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden

TOMELILLA KOMMUN Vård och omsorgsnämnden : Plats och tid Dagcentralen Byavången, den, kl. 08.30-09.35 Beslutande Övriga närvarande Lars-Ove Hägerroth (M), ordförande Gunnel Andersson (M) Gunvor Olsson (C) Ann Harrysson (SPI) Ida Bornlykke (S)

Läs mer

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare

Kommunstyrelsen. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. Övriga deltagare 1(6) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 17.30 18.25 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Birgitta Jönsson (S), ordförande Fredrik Jönsson (C) Stefan Pettersson (M), tjg ers för Olof

Läs mer

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS

Gun-Maid Håkansson (S) Susanna Hansson (M), 16-19, Kommunkontoret, Heby, 27 mars 2013, kl Sekreterare Paragrafer ANSLAG/BEVIS SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (13) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Extra sammanträde Kommunala Pensionärsrådet 2013-02-06 1 (6) Plats och tid Mogården, onsdag 6 februari 2013, kl 13:00-15:00 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Rune Öberg, PRO Gösta Öhman, PRO Inger Berglund,

Läs mer

Kommunledningsförvaltningen

Kommunledningsförvaltningen 1(17) Sammanträdesdatum Plats och tid Hobysalen, kl. 08.30 11.30 ande Ledamöter Se särskild förteckning Ersättare Se särskild förteckning Övriga närvarande Se särskild förteckning Justerare Bo Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL. Utskottet för vård och omsorg 1(2) Plats och tid Kommunhuset, Plenisalen, kl 9.00-10.20 Beslutande Ledamöter Kenneth Dahlström (C) ordförande Rune Bröms (C) Kerstin Marits (M) Per Wiman (KD) 1:e vice ordförande Lars-Erik Jansson (S)

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare

Socialnämnden. Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl Ajournering Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Svalöv, kl 13.50-15.10 Ajournering 14.30-14.45 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Thomas Löfgren

Läs mer

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S)

Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, Roland Leek (M) Bengt Larsson (M) Kenneth Tinglöf (KD) Magnus Johansson (S) Vård- och omsorgsnämnden Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2017-06-15 Plats och tid: Häradsgårdens samlingssal, 13.30 16.00 Beslutande ledamöter: Inte tjänstgörande ersättare: Martina Johansson (C),

Läs mer

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare

Karlsson Margareta, Förvaltningschef Holm Thomas, Ekonom Engberg Åsa, Förvaltningssekreterare SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1(15) Plats och tid Sessionssalen, Stadshuset klockan 14.15 15. 00 Beslutande ledamöter Bergkvist Åsa (S) Handegard Lars (V) Grahn Gunnar (S) Långström Rolf (L) Monika Utter(MP) Svensson

Läs mer

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson

Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Ann Svensson Hans Nilsson Vård- och Omsorgsnämnden 2005-01-27 1 (12) Plats och tid Kommunhuset rum 293, kl 13.15 16.30 Beslutande Sören Carlsson (s) Ann Svensson (s) Hans Nilsson (fp) Klas-Gunnar Appel (s) Lennart Samuelsson (s)

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Torshälla stads nämnd 2010-10-05

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatu m Torshälla stads nämnd 2010-10-05 Torshälla stads nämnd 1(9) Plats och tid Stora sammanträdesrummet, Brogatan 13, klockan 14.30-15.35 ande Aino Blomgren (S) ordförande Lena Hellberg (S) Therese Huru (S) Peter Andersson (S) ersätter Roland

Läs mer

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum VIMMERBY KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sidnr Kommunala pensionärsrådet 2010-05-17 1(9) Vimmerby kommun, Stadshuset, Tunasalen 17 maj 2010, klockan 13.00-15.05. Plats och sammanträdestid Beslutare Elisabeth

Läs mer

Maria Sundqvist (S) Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD)

Maria Sundqvist (S) Roger Magnusson (S) Cecilia Axelsson (C) Peter Söderlund (L) Bodil Olsson (M) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, måndagen den 21 november 2016 kl 16.00-17.30 ande Bengt Andersson (C), Ordförande Siw Malmsten (L), 1:e vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Bengt Ferm (S)

Läs mer

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef.

Eva Nilsson, verksamhetschef VOO Evelina Lilja, sekreterare Kerstin Hallgren, controller Anne-Louise Jansson, avdelningschef. Sammanträdesprotokoll 1 (11) Plats och tid Garvaren Röd, kl. 13.15 16.30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Sten Fransson, ordförande (S) Lena Kandergård, 1:e vice ordförande (S) Jonas Ås (S) Maria

Läs mer