David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4"

Transkript

1 David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 Stockholm 2009 Jobbar med digitala medier på TV4. Först och främst, medieprogrammet. Därefter tog jag en kandidatexamen i journalistik (läste programmet Journalistik och multimedia vid Södertörns högskola: ). Under dels medieprogrammet och mina högskolestudier har jag gjort diverse praktiker som gav mig några frilansjobb. Därefter har jag knegat på, jobbat en kort vända med webb, innan jag sökte ett jobb som YouTube-redaktör på TV4 och på den vägen är det. All tillgång till all fantastisk utrustning och friheten att kunna nörda ner sig och lära sig även efter avslutad skoldag. Inspirerande lärare. En god grund, såväl teoretisk som praktisk, i hur olika aspekter av medieproduktion och kommunikation fungerar. Med immiga nostalgiska ögon kan jag så här i efterhand bara säga att det var en ljuvlig tid. Min klass (MP06C) var också exceptionell! (Vilket också märks i hur väl många av mina klasskamrater lyckats efter gymnasiet.)

2 Viktor Tornfors: Motion graphics designer Stockholm 2009 Jobbar som motion graphics designer, både som egen företagare och som fast anställd på ett företag. Gör animation och grafik för TV, reklam och företagsfilm. Se Studerade vidare på GTV Gamleby TV-specialst yrkesutbildning direkt efter gymnaiset, hade sedan praktik, fick sedan jobb. Intresset väcktes för det jag jobbar med idag. Lärde mig grunderna för att kunna fortsätta utbilda mig efter gymnasiet. Var en bra erfarenhet när jag sökte till högskolan. Det var gött

3 Hanna Fäste, junior PR-konsult Stockholm 2009 I dag arbetar jag som junior PR-konsult på en PR & Reklambyrå i Stockholm, med (bland många andra) Nike, Summerburst och Kent som kunder. Efter studenten började jag frilansa för det förlag där jag haft min praktik i 3an. Samtidigt pluggade jag Modevetenskap på Stockholms Universitet. Efter ett år blev jag fast anställd och arbetade som moderedaktör och reporter på tre ungdomstidningar, och där var jag från höst vår Sedan dess arbetar jag på en PR & reklambyrå i centrala Stockholm. Till en början som PR-assistent för att lära mig yrket från grunden och nu som junior PR-konsult. Jag har helt enkelt jobbat mig in - och upp - i medievärlden! Att tjata! Flera av mina lärare tjatade på oss elever om att tjata. Maila praktikplatser en gång till, ring till dom, gå dit - ligg på! Du behöver inte nödvändigtvis vara bäst från början, det mesta kan man lära sig, men du måste VILJA mest. Jag älskade Medieprogrammet och flera av kurserna jag läste där och då har jag nytta av i mitt yrkesliv i dag, speciellt mediekunskap och mediekommunikation. Att lärarna hade erfarenhet och kunskap från yrkeslivet var verkligen guld värt. Vissa saker kan man plugga sig till - andra måste man ha sett med egna ögon.

4 Stockholm (Vårby) Emmy Jokinen, kommunikatör Abetar som kommunikatör för LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer). Börjar studera halvtid på universitetet till våren, troligen något webbrelaterat. Jobbat! Jag har frilansat grafiskt hela tiden sedan studenten och arbetat med olika projekt; allt ifrån Alla Olika Alla Lika-projektet till projekt-/eventsamordnare på olika ungdomsorganisationer eller andra i civilsamhället. På min nuvarande arbetsplats har jag varit i lite mer än 2 år, först som internationell projektledare och sedan främst som kommunikatör. Jag har inte studerat på universitetet ännu, men planerar att börja på halvtid till våren. Däremot deltagit på kurser i RBM/LFA, PUL mm. All teknisk/praktisk kunskap i bl.a. Adobe-sviten, grafisk kommunikation, filmproduktion mm. Att ha en bredd från medieprogrammet gör en också åtråvärd på sin arbetsplats. I varje tjänst har jag alltid bidragit grafiskt och/eller med rörlig bild - och dessa var mina huvudämnen. Det har också varit, på tal om bredden, mycket bra med kunskap inom rätt, historia eller mediekommunikation överlag. Att det var en sådan bredd, samt så kunniga lärare är ovärderligt. Möjligheterna att sitta kvar länge och arbeta samt tillgång till utrustningen vi hade. Utnyttja och behåll!

5 Anton Holm, B-fotograf Nu mera bosatt i Stockholm, efter flera år i Göteborg Frilansar idag som B-fotograf inom film och reklam. Jobbar under hösten och vintern på drama-produktionen Arne Dahl, där fem nya långfilmer spelas in. Efter medieprogrammet började jag på Fridhems folkhögskola nere i Skåne, med inrikting film-produktion. Den utbildningen varade under 2års tid och var väldigt lärorik. Efter utbildning flyttade jag till Göteborg och påbörjade mina hundår. Klarspråk: Ringa runt, dra på smile-banden och jobba utan lön eller till minimilön. Det höll jag nog på med i 3 år innan jag började kunna överleva på film- och mediabranschen. Hela tiden jaga efter jobb, inget kommer levererat och du får inte ligga på latsidan. Steg för steg kom jag närmre det jag ville jobba som och efter år av hårt slit, så började folk tipsa om mig och idag blir jag för det mesta uppring och blir erbjuden jobb. Äntligen har det börjat lossna och idag är jag 26 år. När jag ser tillbaka på min gymnasietid kommer jag ihåg det med arbetsglädje och nyfikenhet. Något som jag kommer ihåg var att jag och någraandra oftast satt kvar efter skolan och jobbade sent in på kvällarna. Den fria tillgången till utrustning gav i alla fall mig en vilja att testa och utveckla mig själv.

6 Sofie Sturesson, fritidspedagog 2008 Just nu arbetar jag i Ljungbyholm som fritidspedagog. Jag tog examen i januari förra året och har jobbat i Ljungbyholm sen dess! Jag älskar verkligen mitt jobb, att få lära ut saker till barn är det bästa jag gjort! Efter gymnasiet 2008 tog jag ett sabbatsår och jobbade på Jula (jag jobbade extra där under gymnasiet). Under sabbatsåret började jag känna mig rastlös och funderade på vad jag skulle göra med mitt liv. Jag insåg att media var kul under tiden jag gick på gymnasiet men jag ville göra något annat så 2009 började jag lärarutbildningen i. Mitt medieintresse har inte försvunnit utan jag har haft stor nytta av att kunna arbeta i olila program under min utbildning samt i mitt läraryrke. Jag tycker att det har hjälpt mig förstå hur saker förhåller sig till varandra tex med text och grafisk redigering. Jag älskade graflektionerna när jag gick på gymnasiet! Det bästa var när man hade ett projekt och en idé och man satt vid datorn och fokuserade, sen fick man feedback av kompisar och lärare! Jag kan verkligen sakna det!

7 Sabina Enlund, danslärare 2005 Jobbar som danslärare på Dansinstitutet där jag undervisar barn, ungdomar och vuxna i dans. Har dansat själv sedan jag var 4 år och tävlingsdansat på elitnivå så steget till att bli lärare låg rätt nära. Har tagit den högsta examen inom Sveriges Dansorganisation och pluggade till den på distans i Västerås, tentade av både pedagogik och teknik. Gick som lärling på dansskolan här hemma i innan jag var färdigutbildad. Åker Sverige och till viss del världen runt med mina dansare som tävlar. Har sista tiden haft representanter på EM och VM i 3 år. Jag läste media med inriktning foto, text och grafisk kommunikation. Har användning av alla delarna då jag jobba mycket med dansskolans annonser, sociala medier samt uppbyggnad av hemsidan. Trivdes väldigt bra på gymnasiet, hade en fantastisk klass och bra lärare! Tror många precis som jag hittar sig själva under den perioden vilket formar dig till den du blir kommande åren.

8 Kajsa Klaesén, läser grafisk design på HDK Göteborg 2010 Jag går andra året på designprogrammet på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) i Göteborg. Jobbar mest med illustration och grafisk design. Väntar just nu på besked om att få göra en utbytestermin på School of Visual Arts i New York. Ett halvår efter studenten flyttade jag till Göteborg. Gick en kurs i filmvetenskap i en termin, men när den var slut var jag trött på att skriva tentor och ville jobba mer praktiskt. Därför gjorde jag en hel hög med arbetsprover och sökte till Dômen Konstskola. Jag blev antagen och gick där i två år. Jag kan verkligen rekommendera att gå en förberedande konstskola även om man vill jobba med design i framtiden. Jag finansierade studierna bl. a. genom att jobba på Liseberg. Sista året på Dômen jobbade jag med arbetsprover till designprogrammet på HDK och till Grafisk design & illustration på Konstfack. Eftersom jag kom in på HDK och gärna ville stanna i Göteborg så började jag där. Nu går jag andra året och trivs jättebra! Jag åkte på praktik både i tvåan och trean. Det var jättebra! Lärde mig massor och fick se hur saker funkar när man frilansar. Redan när jag gick i gymnasiet visste jag att jag ville söka till HDK. Därför gjorde jag praktik hos gamla HDK-studenter båda gångerna. Först var jag hos en av mina favoritillustratörer, och sedan var jag hos en grafisk formgivare och fotograf. De stöttade mig och gav mig mycket tips och råd inför mina framtida studier. Jag är väldigt glad att jag gick medieprogrammet. När jag gick där var det ganska inriktat på journalistik, men trots att jag valt en mer konstnärlig inriktning efter gymnasiet så har jag haft nytta av nästan allt jag lärde mig. Lärarna var väldigt fina och uppmuntrande mot mig, vilket gjorde att jag vågade satsa på det jag ville göra.

9 Leila Englund, läser till civ. ingenjör Stockholm 2010 Studerar första året på på KTH till civil ingenjör inrikting informationsteknik Studerade matematik b på Komvux då jag inte valde att läsa det på gymnasiet. Sedan läste jag ett tekniskt basår för att vara behörig till civilingenjörsprogrammen. Nämn något från gymnasiet som du haft glädje och nytta av i din utveckling: I början av min gymnasietid hade jag inga som helst tankar på att plugga vidare, var verkligen skoltrött! Men jag hamnade med ett gäng som var väldigt måna om sina betyg och alltid fick väldigt bra betyg, det gjorde mig väldigt motiverad och peppad på att förbättra mig själv. Jag tänkte om dom kan så kan jag! Och någonstans där började jag tycka att skolan var rolig och utmanande. Att jag sedan började studera något helt annat på högskolan gör inte att jag ångrar mitt val av gymnasieutbildning. Tycker att man ska välja att studera något roligt på gymnasiet men att man samtidigt läser högskoleförberedande kurser, det enda jag ångrar att jag inte gjorde!

10 Sofia Törnqvist, studerar bildbehandling Hornstull, Stockholm Våren 2012 Jag är inne på mitt andra år som student på Fotoskolan STHLM där jag läser bildbehandling för att i framtiden kunna arbeta som retuschör. För tillfället har vi dock praktik och jag har valt att vara hos fotografen Emma Svensson (Rockfotoemma). Under min praktik i gymnasiet så valde jag att praktisera på en produktionsbyrå, Bsmart, där jag främst fick arbeta som studioassistent. Det var där jag fick upp ögonen för retusch och på den vägen fortsatte det. Jag är från början självlärd så det enda som har krävts har varit ett riktigt stort intresse och väldigt mycket tid. När jag sedan kom in på min utbildning så kände jag att jag äntligen fick chansen att lära mig teknik på riktigt som jag aldrig ens hade hört talas om. Vännerna. Det kanske låter lite klyschigt men i slutändan så är det inte det som tidigare kändes viktigt som är viktigt idag. Jag gick ut med nästan högsta betyg i allt men har sedan dess inte haft någon som helst användning för dem. Istället så är det vännerna som har satt sina spår - Möjligheten att drömma, diskutera och bolla idéer fanns tack vare dem och det är det som jag har haft nytta av. Det är inte så viktigt att välja rätt som man kan tro. Just då känns det som att hela livet kan gå åt skogen bara för att man väljer fel extrakurs men egentligen så handlar det bara om att testa på så mycket för att veta vad man vill sen. I min klass idag så ligger medelåldern ungefär på 27. Jag är 21 och yngst. Jag behöver egentligen inte veta vad jag vill förrän om 6 år och det känns riktigt bra.

11 Simon Rosenqvist, nyhetsjournalist Stockholm 2009 Jobbar som nyhetsjournalist på P3 Nyheter på Sveriges Radio. Är i huvudsak nyhetspresentatör, men jobbar också periodvis som nyhetsproducent och sociala medier-redaktör. Har också jobbat med webbstrategier och som webbredaktör för Musikhjälpen, samt varit programledare för P3:s valvaka och hoppat in som programledare i P3 Nyheters nyhetstimme. Jag gick medieprogrammet på Lars Kaggskolan med inriktning på rörlig bild- och radioproduktion, samtidigt som jag jobbade i ideella föreningar med webbradioproduktion. Genom praktiken började jag frilansa för ett produktionsbolag i Stockholm som gjorde radioprogram för P3. Utöver det var jag videoproducent för Mönsterås lokalrevy. Jag var också ideell redaktör för Sveriges elevråd - SVEA:s medlemstidning. Efter gymnasiet var jag sommarjobbade jag som programledare/sidekick på P4 s morgonprogram samtidigt som jag flyttade till Stockholm och läste programmet Journalistik och multimedia på Södertörns högskola. Efter utbildningen sökte jag jobb på P3 Nyheter och där är jag alltså kvar. Vi fick ofta jobba i projekt med mycket eget ansvar, det var väldigt utvecklande! En lärde sig att arbeta strategiskt och planera produktionen från start till mål, och att samarbeta med andra. Vi hade också möjligheten att använda skolans lokaler utanför undervisningen och kunde testa på det ena och det andra, vilket verkligen gynnade kreativiteten! Om en var driven som elev fanns väldigt stora möjligheter att lära sig mycket, och det fanns ofta väldigt bra lärare som gärna stöttade vad helst en ville göra. Om en tar tillvara på lärarnas kunskaper och skolans möjligheter finns väldigt bra förutsättningar för att ha kul och lära sig oerhört mycket, även utanför det en gör under lektionerna. Ta egna initiativ och testa det du är sugen på, det kommer sällan sådana möjligheter igen. Det gjorde jag, och jag ångrar inte en enda kväll som jag satt kvar och experimenterade i redigeringen eller vad det nu kunde vara.

12 Stephanie Johnsson, studerar till socionom Växjö 2009 I januari tar jag min socionomexamen men saknar att arbeta med text och språk. Jag har därför valt att återgå till textbranschen efter examen men inte som journalist. Efter årsskiftet flyttar jag till Malta för att jobba som copy writer på ett svenskt företag. Som projektarbete i trean startade jag en firma som frilansjournalist. Under samt efter gymnasiet skrev jag frilansjobb åt bland annat Barometern, läns tidning, Magazinet, posten samt några copy writeuppdrag i samarbete med Telia och Nokia. Jag jobbade som journalist för Östran under nästan två år, och sammanlagt sex somrar på Växjöbladet där jag även i två omgångar vikarierade som chefredaktör och ansvarig utgivare. Jag började sakna studierna och flyttade därför 2011 till Växjö för att plugga till socionom. Mina gymnasieår tittar jag tillbaka på med glädje. Lärarna i samtliga mediaämnen var väldigt kompetenta och det är tack vare dem som jag lärde mig så mycket som jag gjorde. Ett stort engagemang och en genuin vilja att lära ut tycker jag präglade alla medialärare. Jag hade också mycket nytta av den praktik vi fick göra. Jag hade absolut ingen aning var jag skulle ta vägen, men chansade och ringde en tidning som dök upp vid en sökning på Google. Växjöbladet, vilket också sen kom att öppna väldigt många dörrar för mig. Vi fick också göra flera studiebesök, bland annat i Stockholm, vilket jag hade mycket glädje och nytta av. Såhär i efterhand är jag väldigt tacksam för mina tre år på mediaprogrammet.

13 Ronette Svensson, läser till copywriter Göteborg 2010 Jag läser till copywriter på en yrkeshögskola i Göteborg och är inne på andra terminen. Jag har alltid varit inriktad på att utbilda mig till något kreativt. Särskilt har jag tyckt mycket om att skriva och hitta på, så när copywriteryrket kom till min kännedom kändes det ganska självklart. Efter gymnasiet tog jag en liten paus och sedan sökte jag flera reklamskolor och övade upp min kreativitet av alla arbetsprover. Det är ett bra tips, att göra många arbetsprover just för att öva sig. Jag läste också böcker om reklam som fick mig att se på det på nya sätt. Att jag läste foto och grafisk kommunikation som inriktning har varit ett stort plus trots att jag till slut valt att satsa på texten. När jag sökte reklamskolor hade jag inga problem med att utgöra arbetsproverna digitalt, eftersom jag lärde mig att behärska programmen under gymnasiet. Även när jag blev antagen till min nuvarande skola sågs det som en fördel att jag liksom kunde båda delarna. Det var tre väldigt roliga år! Kul att liksom kunna få göra det en gillade allra mest på skoltid. Det kändes också bra att lärarna gav oss mer utrymme och ett eget ansvar. När jag tänker tillbaka på gymnasiet är det särskilt min fotogrupp jag minns och att vi alltid hade sådan god stämning. Ett särskilt tack till Henrik E som hade tålamod med oss!

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE Studerar till personalvetare på Karlstads Universitet. Omvårdnadsprogrammet gav mig ett stort intresse för människor, deras beteende och relationer. Att lära sig hur man bemöter

Läs mer

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

Tidigare elever berättar Teknikprogrammet

Tidigare elever berättar Teknikprogrammet Tidigare elever berättar Teknikprogrammet Markus Mathiason student 2017 1. Jag hade länge vetat att jag ville hålla på med programmering och letade efter ett teknikprogram som var fokuserat på det. Jag

Läs mer

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Våra program GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många elever

Läs mer

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater

Högskoleförberedande. Estetiska programmet. Inriktningar. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater Högskoleförberedande Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater På PB får du vara dig själv. Du får vara som du vill vara och ingen kommer döma dig för det.

Läs mer

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Universitets- och högskolerådet ansvarar för att informera om högskolestudier i Sverige, men också om studier utomlands och utlandspraktik.

Läs mer

media Det här är Fria Läroverken media För dig som ska söka till gymnasiet och är lite extra intresserad av att utveckla din kreativitet.

media Det här är Fria Läroverken media För dig som ska söka till gymnasiet och är lite extra intresserad av att utveckla din kreativitet. media Det här är Fria Läroverken media > > Upptäck och utvecklas inom massor av olika uttryckssätt och medier > > Arbeta i verklighetsnära projekt och samarbeta med andra skolor > > Arbeta tillsammans

Läs mer

Varför Media? Medieprogrammet Ådalsskolan Kramfors 3

Varför Media? Medieprogrammet Ådalsskolan Kramfors 3 Medieprogrammet Varför Media? Att du går Medieprogrammet innebär inte nödvändigtvis att du blir journalist eller hamnar i TV-branschen. Det finns många andra yrken att välja på. I och med den digitala

Läs mer

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista syo-konsulent studie- och yrkesval studieinriktning gymnasium/gymnasieskola nationella program lokala inriktningar praktisk och teoretisk utbildning

Läs mer

Opportunities aren t given, they re made

Opportunities aren t given, they re made GÖTEBORG Opportunities aren t given, they re made Rektorn har ordet Välkommen till Sjölins Gymnasium i Göteborg, en gymnasieskola där det händer mycket. Det kan vara rollspel, öppna redovisningar och

Läs mer

Kunskap förändrar 2011

Kunskap förändrar 2011 Kunskap förändrar 2011 Estetiskt program med inriktningen Bild och Form (designprofil) Estetiskt program med inriktningarna Dans, Musik och Teater (musikalprofil) Liten skola med personlig atmosfär Folkuniversitetets

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ

VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS MALMÖ Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du

Läs mer

Så bra är ditt gymnasieval

Så bra är ditt gymnasieval Så bra är ditt gymnasieval fakta om kvaliteten på alla program och skolor w sidan 4: programmen som ger jobb 6: de gör mest för att alla elever ska nå målen 8: utbildningarna med högst betyg 10: skolorna

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Kamera&Bild Nr 4. 48 Galleri, Bildbehandlarna

Kamera&Bild Nr 4. 48 Galleri, Bildbehandlarna 48 Galleri, Bildbehandlarna Under utbildningens andra år fick eleverna i uppgift att delta i en klasstävling. De fick en ganska trist bild av en dödskalle och fria händer att göra vad de ville med den.

Läs mer

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder!

Möt världen. Bli utbytesstudent. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! Möt världen. Bli utbytesstudent med AFS. Åk på AFS Skolprogram och välj mellan 50 länder! AFS ger dig möjligheten att lära känna dig själv samtidigt som du får vänner från hela världen. Som utbytesstudent

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN Är du en kreativ person som är intresserad av mode och kläder? Då är Fashion

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FLORIST Är du estetiskt lagd och vill arbeta praktiskt med skapande och kreativitet? Då är August Kobbs

Läs mer

Introduktion till studier på Masugnen och sfi

Introduktion till studier på Masugnen och sfi Introduktion till studier på Masugnen och sfi Innehållsförteckning Till nya studerande på sfi i Lindesberg... 3 Hej!... 3 Syfte... 3 Masugnens utbildningsverksamhet... 3 Våra kurser och spår... 3 Frånvaro...

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Utvärdering deltagare

Utvärdering deltagare Utvärdering deltagare 37 svar, 325 deltagare Har det varit roligt på lägret? (%) 1 8 6 4 99 1 Ja Nej Varför, varför inte? - Det har varit lärorikt och kul att använda utrustningen och att skådespela. -

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö. HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö. HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö. HANTVERKSPROGRAMMET FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FASHION DESIGN Är du en kreativ person som är intresserad av mode och kläder? Då är Fashion Design rätt utbildning

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

Maxat med möjligheter

Maxat med möjligheter Maxat med möjligheter Om du gillar omväxling, problemlösning och att göra saker med händerna är VVS och fastighet ditt program. Du lär dig yrket både i skolan och ute på arbetsplatser, i branscher som

Läs mer

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen

Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Vill du bli tandläkare? - information om tandläkarutbildningen Du som håller den här broschyren i din hand är kanske intresserad av att bli tandläkare. Vill du veta mer innan du gör ditt val? Läs igenom

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

Innehållsförteckning

Innehållsförteckning Innehållsförteckning Sammanfattning...s 3 Bakgrund och inledning...s 4 Problemformulering och syfte & Avgränsningar...s 5 Genomförande...s 6 Resultat av projektet...s 7 Värdering av arbetet och resultatet...s

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Fler män ger fler män? Uppföljning av. MiFF, ett jämställdhetsprojekt. Gotlands kommun, Barn- och Utbildningsförvaltningen

Fler män ger fler män? Uppföljning av. MiFF, ett jämställdhetsprojekt. Gotlands kommun, Barn- och Utbildningsförvaltningen Fler män ger fler män? Uppföljning av MiFF, ett jämställdhetsprojekt. Gotlands kommun, Barn- och Utbildningsförvaltningen 2007 Under perioden februari02 oktober03 pågick AMS/Mål3-projektet MiFF (Män i

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Varför ska tjugofem elever ha samma bok?

Varför ska tjugofem elever ha samma bok? 86 Varför ska tjugofem elever ha samma bok? Hon hade dåliga betyg i skolan och var övertygad om att hon var dum. Lärare var det sista hon skulle kunna bli, även om hon i hemlighet alltid drömt om det.

Läs mer

Genom journalistiken och reportagekursen vill vi på Jakobsbergs folkhögskola vara med och arbeta mot dessa mål.

Genom journalistiken och reportagekursen vill vi på Jakobsbergs folkhögskola vara med och arbeta mot dessa mål. 2015-2016 Kursplan - Reportage Bakgrund i samhället Några av folkbildningens mål är att skapa möjligheter för människor att påverka sin livssituation, skapa engagemang för samhällsutveckling samt att bredda

Läs mer

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR SUPPORTTEKNIKER med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION

VALKOMMEN. Samhällsvetenskapsprogrammet MEDIER, INFORMATION OCH KOMMUNIKATION PROGRAM 2017/ 2018 Känner du till Odenplansgymnasiet sedan tidigare? Skolan grundades 2012 och ligger på Surbrunnsgatan 66 vid Odenplan. Vi är en förhållandevis liten skola med drygt 200 elever, vilket

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Högskoleförberedande Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap Jag valde PB för att det är en så pass öppen skola. Det är en behaglig

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

text & foto Johanna Senneby PÅ RÄTT VÄG

text & foto Johanna Senneby PÅ RÄTT VÄG 38 Reportage. Vägval framtid Kämpiga uppväxter präglade av droger, kriminalitet och svåra familjeförhållanden. På Vägval framtid får ungdomar som hamnat snett i livet en fristad och hjälp att ta sig tillbaka

Läs mer

Medieprogrammet. sturegymnasiet

Medieprogrammet. sturegymnasiet Medieprogrammet sturegymnasiet medieprogrammet kommunicerar mera Medieprogrammet vänder sig till dig som vill syssla med kommunikation i olika former. Du får en utbildning som ger högskolebehörighet,

Läs mer

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på

Djurvård. Naturbruksprogrammet - Djur. Läs mer på Djurvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.ingelstorp.nu Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt första år får

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Sedan barnsben har jag älskat

Sedan barnsben har jag älskat Sedan barnsben har jag älskat kreativitet och spännande p rojekt. Jag är en sån där som bara inte kan sitta still för länge: idéer dyker upp och de är ju till för att genomföras... Efter gymnasietiden

Läs mer

Hej arbetsterapeuter!

Hej arbetsterapeuter! Hej arbetsterapeuter! Årets första månader har flugit förbi och våren är här. Styrelsen har genomfört årsmötet som hölls den 7 mars där Anette Hjälmefjord bjöds in för att prata om sina erfarenheter kring

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet Programmet för dig som sätter människan i centrum. Fokus i utbildningen ligger på ämnen som handlar om pedagogik, kommunikation mellan människor, ledarskap samt hälsa. Programmet

Läs mer

Djurvård/Djursjukvård

Djurvård/Djursjukvård Djurvård/Djursjukvård Naturbruksprogrammet - Djur Läs mer på www.nbgkalmar.se Årskurs 1 Året innehåller bl.a djurskötsel, djurskydd, djurbeteenden, djurens biologi Ditt första år på djurvård Under ditt

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K

f o t o o c h f i l m s e R i e t e c K N i N G s K a t e B o a R d Foto: DD, åk 3 a t e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o s K a t e Pa R K f o t o o c h f i l m S E R I E T E C K N I N G S K AT E B O A R D Foto: DD, åk 3 at e l j É f o t o - o c h f i l m s t u d i o S K AT E PA R K På Bryggeriets gymnasium läser du Estetiska programmet med

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

för dig som vet vad du vill

för dig som vet vad du vill för dig som vet vad du vill Välkommen till Malmö Lärlingscenter! Här lägger du grunden till en yrkeskarriär som väntar runt hörnet. Åtta av tio lärlingar får jobb efter avslutad gymnasieutbildning. Och

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

Carl Adolph Agardhgymnasiet

Carl Adolph Agardhgymnasiet Carl Adolph Agardhgymnasiet Samhällsvetenskapsprogrammet Humanistiska programmet Du behöver inte vara bäst när du kommer - du är det när du slutar Språk är mycket mer än glosor och grammatik,. Det märker

Läs mer

IOGT-NTO:s FOLKHÖGSKOLOR

IOGT-NTO:s FOLKHÖGSKOLOR IOGT-NTO:s FOLKHÖGSKOLOR Om en del av IOGT-NTO:s sociala verksamhet IOGT-NTO erbjuder personer som har eller har haft alkohol- eller andra drogproblem att leva helnyktert och möjligheten att förändra sin

Läs mer

Vad gör en naturvetare?

Vad gör en naturvetare? Vad gör en naturvetare? HÖGSKOLAN I Halmstad 035-16 71 00 www.hh.se/set FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina valmöjligheter och din trygghet på

Läs mer

EXPLOSIVT, VÄRME, LUST, IDÉER, KREATIVITET, HELHET, FORMBAR, FORM, KRITISK TÄNKANDE, INTUITION, UNIK, DRÖMMAR, NYFIKENHET, MÅNGFALD, FRAMTID,

EXPLOSIVT, VÄRME, LUST, IDÉER, KREATIVITET, HELHET, FORMBAR, FORM, KRITISK TÄNKANDE, INTUITION, UNIK, DRÖMMAR, NYFIKENHET, MÅNGFALD, FRAMTID, EXPLOSIVT, VÄRME, LUST, IDÉER, KREATIVITET, HELHET, FORMBAR, FORM, KRITISK TÄNKANDE, INTUITION, UNIK, DRÖMMAR, NYFIKENHET, MÅNGFALD, FRAMTID, PERSPEKTIV, SKAPANDE, SPRAKANDE, AMBITIÖS, SPRUDLANDE. EXPLO-

Läs mer

Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet!

Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet! Därför läser jag Barn- & fritidsprogrammet! Namn: Tyra Borell Klass: BF1 Varför valde du att läsa Barn- & Fritidsprogrammet? För att jag tycker det är roligt att jobba/vara med människor. Framförallt barn.

Läs mer

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning

Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Resultat Elevernas uppfattningar om alltmer digitaliserad undervisning Fråga 1 Mycket inspirerande (6) till mycket tråkigt (1) att arbeta med etologisidan Uppfattas som mycket inspirerande eller inspirerande

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

Tentamen IE1204 Digital design

Tentamen IE1204 Digital design Tentamen IE1204 Digital design Underkända tentander orsak? 2014 januari, TIDAB, TKOMK och TIEDB Anders Sjögren, as@kth.se, KTH ICT, 2014-01-31 Underlaget bygger på en icke anonym enkät till de studenter

Läs mer

Jag ser fram emot att träffa alla nya elever

Jag ser fram emot att träffa alla nya elever Jag ser fram emot att träffa alla nya elever Ulrika Rosengren, rektor på Einar Hansengymnasiet Natur och Estet Ulrika Lena Fredrik Ulrika Mark Erik Stefan Den lilla skolan med de stora möjligheterna Mitt

Läs mer

Kursutvärdering Samhällskunskap A Lärare: Esa Seppälä Läsåret Klass: LP2B

Kursutvärdering Samhällskunskap A Lärare: Esa Seppälä Läsåret Klass: LP2B 8 6 4 Mycket bra Bra Dåligt Mycket dåligt EAS 1. Mitt första inryck av denna kurs var: Mycket bra 5 31 Bra 11 69 Dåligt - - Mycket dåligt - - Antal EAS:. Antal svarande: 16. Mv: (Skala 1) = 82,81 6 5 4

Läs mer

Bra att veta om högskolestudier. Allt om högskolestudier på studera.nu

Bra att veta om högskolestudier. Allt om högskolestudier på studera.nu Bra att veta om högskolestudier Allt om högskolestudier på studera.nu Universitets- och högskolerådet ansvarar för att informera om högskolestudier i Sverige, men också om studier utomlands och utlandspraktik.

Läs mer

Praktikrapport Strandberghaage

Praktikrapport Strandberghaage Samhällsvetenskapliga fakulteten Göteborgs universitet Kvalificerad arbetspraktik med samhällsvetenskaplig inriktning Tidigare utbildning: Medie- och kommunikationsvetenskap Praktikrapport, våren 2011

Läs mer

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling?

Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara. lärling? Dags att välja! Jobba direkt efter gymnasiet? Eller plugga vidare? Kanske vara lärling? Gymnasievalet För vissa är valet lätt, för andra är det svårare Men en sak är säker det finns något för alla. Valet

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet sprogrammet Inriktningar och musik och samhälle Nyhet! PER BRAHEGYMNASIET Det är en cool miljö på PB med en trevlig stämning. Jag var på öppet hus och hade också hört mycket bra om skolan. Det var också

Läs mer

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET

IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET IT TEKNIK IT DESIGN IT-PROGRAMMET BYGG FRAMTIDEN. På IT-Gymnasiet utvecklas du från att konsumera IT till att ha kunskapen att producera den nya teknologin. Bygg och programmera dina innovationer i vårt

Läs mer

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN!

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! VILKA TEMAN FÖR SPANING? Miljö Jobb / Skola Fritiden Kultur / Mediavanor Lagar och regler Pengar / Ekonomi Teknik Öppet tema MILJÖ Vi måste börja skapa

Läs mer

motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Toppskola i skärholmen Hallå på arbetsplatsen

motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Toppskola i skärholmen Hallå på arbetsplatsen motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Lack-silver i VM Hallå på arbetsplatsen Bp Toppskola i skärholmen Bra skola En stolt trio som fått fart på STFG: rektor Lars Dowert, företagaren Totte Malmkvist

Läs mer

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING

HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM, NORRKÖPING HAGA BASKETGYMNASIUM Är du redo att sikta högre? Gymnasieåren är några av de viktigaste i livet. Det är nu du på riktigt kan gå din egen väg och göra dina egna val. Kanske

Läs mer

Att eventuellt lägga in en extra gäst föreläsning med någon aktiv i arbetslivet som arbetar med animering i webb miljö.

Att eventuellt lägga in en extra gäst föreläsning med någon aktiv i arbetslivet som arbetar med animering i webb miljö. Kursrapport Webb 11 Distans Animering och multimedia för webben med Adobe Flash 7,5 hp H12 (31RAM1) Sammanfattning Kursens mål uppfattades som ganska relevant till mycket relevant. De flesta studenter

Läs mer

Vad är din högsta avslutade utbildning innan du började studera på vuxenutbildningen? (Bastal: 132) Avbrottstudie 2012

Vad är din högsta avslutade utbildning innan du började studera på vuxenutbildningen? (Bastal: 132) Avbrottstudie 2012 Avbrottstudie Vad är din högsta avslutade utbildning innan du började studera på vuxenutbildningen? (Bastal: ) Avbrottstudie Jag har läst -årig gymnasieutbildning eller motsvarande 55 Jag har läst 9-årig

Läs mer

Vad gör journalisterna efter utbildningen?

Vad gör journalisterna efter utbildningen? Journalisternas arbetsmarknad en undersökning av JMG s tidigare journaliststudenter Sammanlagt 1297 tidigare studenter på JMG s journalistprogram har svarat på frågor om vad de gör efter sin utbildning.

Läs mer

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten.

Vad har du för övrig erfarenhet? Mina tidigare arbetslivserfarenheter utanför nationen består av arbete inom storkök samt som brevbärare åt Posten. Kandidat till klubbchef vt 2013 Sofie Mähler Jag heter Sofie Mähler och läser Civilingenjör Teknisk Fysik, andra året. Kommer ifrån Näsåker i Ångermanland och flyttade jag till Uppsala hösten 2011. Jag

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2014 Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: (N=547)

Läs mer

DD2458-224344 - 2014-12-19

DD2458-224344 - 2014-12-19 KTH / KURSWEBB / PROBLEMLÖSNING OCH PROGRAMMERING UNDER PRESS DD2458-224344 - 2014-12-19 Antal respondenter: 26 Antal svar: 18 Svarsfrekvens: 69,23 % RESPONDENTERNAS PROFIL (Jag är: Man) Det var typ en

Läs mer

Framtidstro bland unga i Linköping

Framtidstro bland unga i Linköping Framtidstro bland unga i Linköping Lägg in bild om det finns någon! Författare: Saimon Louis & Hanne Gewecke 3 augusti 2015 2 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Syfte... 3 Metod... 3 Resultat från intervjuerna...

Läs mer

Individuellt paper inom kursen Entreprenöriellt lärande Av: Sofi Holmgren

Individuellt paper inom kursen Entreprenöriellt lärande Av: Sofi Holmgren Individuellt paper inom kursen Entreprenöriellt lärande Av: Sofi Holmgren Första gången jag kom i kontakt med termen entreprenörskap och Ung företagsamhet var när jag läste till lärare på Malmö högskola.

Läs mer

Mitt USA I augusti 2013 flyttade jag till North Carolina, USA. Mitt enda mål var att bli en bättre simmerska, men det jag inte visste då var att mycket mer än min simning skulle utvecklas. Jag är född

Läs mer

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport Kleindagarna 2012 - Snabbrapport 1. Vad är din samlade intryck av dagarna? 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 2. Kommentera gärna ditt svar ovan: Antal svarande: 10 - Mycket lärorikt, trevligt, väldigt

Läs mer

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT

Reseberättelse Prag hösten 2008 CVUT Reseberättelse Prag hösten 2008 Prag är en unik och underbar stad att studera i och jag rekommenderar alla som har möjlighet att åka dit och uppleva staden. Prag har ungefär lika många invånare som Stockholm

Läs mer

Fakta och information om högskolan

Fakta och information om högskolan 2014-04-01 Fakta och information om högskolan Presentationsmaterial Varför läsa på högskola? En utvecklande tid med nya vänner Du lär dig lära och tänka kritiskt Lättare att få jobb Roligare jobb? Högre

Läs mer

STADSLEDNINGSKONTORET

STADSLEDNINGSKONTORET Sommarkollo 2012-Anton Wassbergs danskollo Barnens ö SIDAN 1 Det fanns alltid någon ledare till hands som du kunde prata med om du behövde A. Aldrig 0 0 B. Sällan 0 0 C. Ibland 2 8,7 D. Oftast 8 34,8 E.

Läs mer

Curriculum Vitae GLAD GRAFIKER VILL ARBETA HOS ER. uppdatering av hemsida, formgivning av cykeldekaler, produktkataloger m.m.

Curriculum Vitae GLAD GRAFIKER VILL ARBETA HOS ER. uppdatering av hemsida, formgivning av cykeldekaler, produktkataloger m.m. Curriculum Vitae 2009 Cykelringen AB Grafisk formgivare. 2008 2009 Malmö Stad Vikarie förskolelärare, olika förskolor i Malmö. 2005 2008 BrobyGrafiska Utbildning Förpackningsdesign, 120poäng. Inriktning:

Läs mer

Kulturskolan föräldraundersökning VT-16. Undersökningsperiod: > Antal svar: 49 Svarsfrekvens: -

Kulturskolan föräldraundersökning VT-16. Undersökningsperiod: > Antal svar: 49 Svarsfrekvens: - Kulturskolan föräldraundersökning VT-16 Undersökningsperiod: 2016-04-04 -> 2016-05-07 Antal svar: 49 Svarsfrekvens: - Hur fick du information om Kulturskolans verksamhet och utbud? 100,0% 90,0% 80,0% 70,0%

Läs mer

Valberedd 2015 Din guide till valet!

Valberedd 2015 Din guide till valet! Valberedd 2015 Din guide till valet! 1 Valberedd 2015 Din guide till valet! Vad är valet? På måndag 23/11 kommer vi att rösta om vilka som ska sitta i förbundsstyrelsen år 2016! Vi i valberedningen har

Läs mer

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14 Om rapporten Om statistiken Data från Ungdomsbarometern 13/14 Ungdomsbarometern är en årligen återkommande studie vars syfte är att kartlägga vad de svenska ungdomarna tycker, tänker och gör inom ett brett

Läs mer

Vad händer efter JMG?

Vad händer efter JMG? Vad händer efter JMG? En enkät med tidigare studenter på journalistprogrammen Marina Ghersetti + alla studenter Hösten 2011 Medverkan Antal tillfrågade Antal svar % bortfall 2465 2362 4 Alla studenter

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47%

Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47% 15 svar Sammanfattning Se hela svar Har du läst kursen på Campus eller distans Campus 8 53% Distans 7 47% KURSFRÅGA AV ÖVERGRIPANDE KARAKTÄR Kursinnehållet har varit intressant och stimulerande I låg grad

Läs mer