David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4"

Transkript

1 David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 Stockholm 2009 Jobbar med digitala medier på TV4. Först och främst, medieprogrammet. Därefter tog jag en kandidatexamen i journalistik (läste programmet Journalistik och multimedia vid Södertörns högskola: ). Under dels medieprogrammet och mina högskolestudier har jag gjort diverse praktiker som gav mig några frilansjobb. Därefter har jag knegat på, jobbat en kort vända med webb, innan jag sökte ett jobb som YouTube-redaktör på TV4 och på den vägen är det. All tillgång till all fantastisk utrustning och friheten att kunna nörda ner sig och lära sig även efter avslutad skoldag. Inspirerande lärare. En god grund, såväl teoretisk som praktisk, i hur olika aspekter av medieproduktion och kommunikation fungerar. Med immiga nostalgiska ögon kan jag så här i efterhand bara säga att det var en ljuvlig tid. Min klass (MP06C) var också exceptionell! (Vilket också märks i hur väl många av mina klasskamrater lyckats efter gymnasiet.)

2 Viktor Tornfors: Motion graphics designer Stockholm 2009 Jobbar som motion graphics designer, både som egen företagare och som fast anställd på ett företag. Gör animation och grafik för TV, reklam och företagsfilm. Se Studerade vidare på GTV Gamleby TV-specialst yrkesutbildning direkt efter gymnaiset, hade sedan praktik, fick sedan jobb. Intresset väcktes för det jag jobbar med idag. Lärde mig grunderna för att kunna fortsätta utbilda mig efter gymnasiet. Var en bra erfarenhet när jag sökte till högskolan. Det var gött

3 Hanna Fäste, junior PR-konsult Stockholm 2009 I dag arbetar jag som junior PR-konsult på en PR & Reklambyrå i Stockholm, med (bland många andra) Nike, Summerburst och Kent som kunder. Efter studenten började jag frilansa för det förlag där jag haft min praktik i 3an. Samtidigt pluggade jag Modevetenskap på Stockholms Universitet. Efter ett år blev jag fast anställd och arbetade som moderedaktör och reporter på tre ungdomstidningar, och där var jag från höst vår Sedan dess arbetar jag på en PR & reklambyrå i centrala Stockholm. Till en början som PR-assistent för att lära mig yrket från grunden och nu som junior PR-konsult. Jag har helt enkelt jobbat mig in - och upp - i medievärlden! Att tjata! Flera av mina lärare tjatade på oss elever om att tjata. Maila praktikplatser en gång till, ring till dom, gå dit - ligg på! Du behöver inte nödvändigtvis vara bäst från början, det mesta kan man lära sig, men du måste VILJA mest. Jag älskade Medieprogrammet och flera av kurserna jag läste där och då har jag nytta av i mitt yrkesliv i dag, speciellt mediekunskap och mediekommunikation. Att lärarna hade erfarenhet och kunskap från yrkeslivet var verkligen guld värt. Vissa saker kan man plugga sig till - andra måste man ha sett med egna ögon.

4 Stockholm (Vårby) Emmy Jokinen, kommunikatör Abetar som kommunikatör för LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer). Börjar studera halvtid på universitetet till våren, troligen något webbrelaterat. Jobbat! Jag har frilansat grafiskt hela tiden sedan studenten och arbetat med olika projekt; allt ifrån Alla Olika Alla Lika-projektet till projekt-/eventsamordnare på olika ungdomsorganisationer eller andra i civilsamhället. På min nuvarande arbetsplats har jag varit i lite mer än 2 år, först som internationell projektledare och sedan främst som kommunikatör. Jag har inte studerat på universitetet ännu, men planerar att börja på halvtid till våren. Däremot deltagit på kurser i RBM/LFA, PUL mm. All teknisk/praktisk kunskap i bl.a. Adobe-sviten, grafisk kommunikation, filmproduktion mm. Att ha en bredd från medieprogrammet gör en också åtråvärd på sin arbetsplats. I varje tjänst har jag alltid bidragit grafiskt och/eller med rörlig bild - och dessa var mina huvudämnen. Det har också varit, på tal om bredden, mycket bra med kunskap inom rätt, historia eller mediekommunikation överlag. Att det var en sådan bredd, samt så kunniga lärare är ovärderligt. Möjligheterna att sitta kvar länge och arbeta samt tillgång till utrustningen vi hade. Utnyttja och behåll!

5 Anton Holm, B-fotograf Nu mera bosatt i Stockholm, efter flera år i Göteborg Frilansar idag som B-fotograf inom film och reklam. Jobbar under hösten och vintern på drama-produktionen Arne Dahl, där fem nya långfilmer spelas in. Efter medieprogrammet började jag på Fridhems folkhögskola nere i Skåne, med inrikting film-produktion. Den utbildningen varade under 2års tid och var väldigt lärorik. Efter utbildning flyttade jag till Göteborg och påbörjade mina hundår. Klarspråk: Ringa runt, dra på smile-banden och jobba utan lön eller till minimilön. Det höll jag nog på med i 3 år innan jag började kunna överleva på film- och mediabranschen. Hela tiden jaga efter jobb, inget kommer levererat och du får inte ligga på latsidan. Steg för steg kom jag närmre det jag ville jobba som och efter år av hårt slit, så började folk tipsa om mig och idag blir jag för det mesta uppring och blir erbjuden jobb. Äntligen har det börjat lossna och idag är jag 26 år. När jag ser tillbaka på min gymnasietid kommer jag ihåg det med arbetsglädje och nyfikenhet. Något som jag kommer ihåg var att jag och någraandra oftast satt kvar efter skolan och jobbade sent in på kvällarna. Den fria tillgången till utrustning gav i alla fall mig en vilja att testa och utveckla mig själv.

6 Sofie Sturesson, fritidspedagog 2008 Just nu arbetar jag i Ljungbyholm som fritidspedagog. Jag tog examen i januari förra året och har jobbat i Ljungbyholm sen dess! Jag älskar verkligen mitt jobb, att få lära ut saker till barn är det bästa jag gjort! Efter gymnasiet 2008 tog jag ett sabbatsår och jobbade på Jula (jag jobbade extra där under gymnasiet). Under sabbatsåret började jag känna mig rastlös och funderade på vad jag skulle göra med mitt liv. Jag insåg att media var kul under tiden jag gick på gymnasiet men jag ville göra något annat så 2009 började jag lärarutbildningen i. Mitt medieintresse har inte försvunnit utan jag har haft stor nytta av att kunna arbeta i olila program under min utbildning samt i mitt läraryrke. Jag tycker att det har hjälpt mig förstå hur saker förhåller sig till varandra tex med text och grafisk redigering. Jag älskade graflektionerna när jag gick på gymnasiet! Det bästa var när man hade ett projekt och en idé och man satt vid datorn och fokuserade, sen fick man feedback av kompisar och lärare! Jag kan verkligen sakna det!

7 Sabina Enlund, danslärare 2005 Jobbar som danslärare på Dansinstitutet där jag undervisar barn, ungdomar och vuxna i dans. Har dansat själv sedan jag var 4 år och tävlingsdansat på elitnivå så steget till att bli lärare låg rätt nära. Har tagit den högsta examen inom Sveriges Dansorganisation och pluggade till den på distans i Västerås, tentade av både pedagogik och teknik. Gick som lärling på dansskolan här hemma i innan jag var färdigutbildad. Åker Sverige och till viss del världen runt med mina dansare som tävlar. Har sista tiden haft representanter på EM och VM i 3 år. Jag läste media med inriktning foto, text och grafisk kommunikation. Har användning av alla delarna då jag jobba mycket med dansskolans annonser, sociala medier samt uppbyggnad av hemsidan. Trivdes väldigt bra på gymnasiet, hade en fantastisk klass och bra lärare! Tror många precis som jag hittar sig själva under den perioden vilket formar dig till den du blir kommande åren.

8 Kajsa Klaesén, läser grafisk design på HDK Göteborg 2010 Jag går andra året på designprogrammet på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) i Göteborg. Jobbar mest med illustration och grafisk design. Väntar just nu på besked om att få göra en utbytestermin på School of Visual Arts i New York. Ett halvår efter studenten flyttade jag till Göteborg. Gick en kurs i filmvetenskap i en termin, men när den var slut var jag trött på att skriva tentor och ville jobba mer praktiskt. Därför gjorde jag en hel hög med arbetsprover och sökte till Dômen Konstskola. Jag blev antagen och gick där i två år. Jag kan verkligen rekommendera att gå en förberedande konstskola även om man vill jobba med design i framtiden. Jag finansierade studierna bl. a. genom att jobba på Liseberg. Sista året på Dômen jobbade jag med arbetsprover till designprogrammet på HDK och till Grafisk design & illustration på Konstfack. Eftersom jag kom in på HDK och gärna ville stanna i Göteborg så började jag där. Nu går jag andra året och trivs jättebra! Jag åkte på praktik både i tvåan och trean. Det var jättebra! Lärde mig massor och fick se hur saker funkar när man frilansar. Redan när jag gick i gymnasiet visste jag att jag ville söka till HDK. Därför gjorde jag praktik hos gamla HDK-studenter båda gångerna. Först var jag hos en av mina favoritillustratörer, och sedan var jag hos en grafisk formgivare och fotograf. De stöttade mig och gav mig mycket tips och råd inför mina framtida studier. Jag är väldigt glad att jag gick medieprogrammet. När jag gick där var det ganska inriktat på journalistik, men trots att jag valt en mer konstnärlig inriktning efter gymnasiet så har jag haft nytta av nästan allt jag lärde mig. Lärarna var väldigt fina och uppmuntrande mot mig, vilket gjorde att jag vågade satsa på det jag ville göra.

9 Leila Englund, läser till civ. ingenjör Stockholm 2010 Studerar första året på på KTH till civil ingenjör inrikting informationsteknik Studerade matematik b på Komvux då jag inte valde att läsa det på gymnasiet. Sedan läste jag ett tekniskt basår för att vara behörig till civilingenjörsprogrammen. Nämn något från gymnasiet som du haft glädje och nytta av i din utveckling: I början av min gymnasietid hade jag inga som helst tankar på att plugga vidare, var verkligen skoltrött! Men jag hamnade med ett gäng som var väldigt måna om sina betyg och alltid fick väldigt bra betyg, det gjorde mig väldigt motiverad och peppad på att förbättra mig själv. Jag tänkte om dom kan så kan jag! Och någonstans där började jag tycka att skolan var rolig och utmanande. Att jag sedan började studera något helt annat på högskolan gör inte att jag ångrar mitt val av gymnasieutbildning. Tycker att man ska välja att studera något roligt på gymnasiet men att man samtidigt läser högskoleförberedande kurser, det enda jag ångrar att jag inte gjorde!

10 Sofia Törnqvist, studerar bildbehandling Hornstull, Stockholm Våren 2012 Jag är inne på mitt andra år som student på Fotoskolan STHLM där jag läser bildbehandling för att i framtiden kunna arbeta som retuschör. För tillfället har vi dock praktik och jag har valt att vara hos fotografen Emma Svensson (Rockfotoemma). Under min praktik i gymnasiet så valde jag att praktisera på en produktionsbyrå, Bsmart, där jag främst fick arbeta som studioassistent. Det var där jag fick upp ögonen för retusch och på den vägen fortsatte det. Jag är från början självlärd så det enda som har krävts har varit ett riktigt stort intresse och väldigt mycket tid. När jag sedan kom in på min utbildning så kände jag att jag äntligen fick chansen att lära mig teknik på riktigt som jag aldrig ens hade hört talas om. Vännerna. Det kanske låter lite klyschigt men i slutändan så är det inte det som tidigare kändes viktigt som är viktigt idag. Jag gick ut med nästan högsta betyg i allt men har sedan dess inte haft någon som helst användning för dem. Istället så är det vännerna som har satt sina spår - Möjligheten att drömma, diskutera och bolla idéer fanns tack vare dem och det är det som jag har haft nytta av. Det är inte så viktigt att välja rätt som man kan tro. Just då känns det som att hela livet kan gå åt skogen bara för att man väljer fel extrakurs men egentligen så handlar det bara om att testa på så mycket för att veta vad man vill sen. I min klass idag så ligger medelåldern ungefär på 27. Jag är 21 och yngst. Jag behöver egentligen inte veta vad jag vill förrän om 6 år och det känns riktigt bra.

11 Simon Rosenqvist, nyhetsjournalist Stockholm 2009 Jobbar som nyhetsjournalist på P3 Nyheter på Sveriges Radio. Är i huvudsak nyhetspresentatör, men jobbar också periodvis som nyhetsproducent och sociala medier-redaktör. Har också jobbat med webbstrategier och som webbredaktör för Musikhjälpen, samt varit programledare för P3:s valvaka och hoppat in som programledare i P3 Nyheters nyhetstimme. Jag gick medieprogrammet på Lars Kaggskolan med inriktning på rörlig bild- och radioproduktion, samtidigt som jag jobbade i ideella föreningar med webbradioproduktion. Genom praktiken började jag frilansa för ett produktionsbolag i Stockholm som gjorde radioprogram för P3. Utöver det var jag videoproducent för Mönsterås lokalrevy. Jag var också ideell redaktör för Sveriges elevråd - SVEA:s medlemstidning. Efter gymnasiet var jag sommarjobbade jag som programledare/sidekick på P4 s morgonprogram samtidigt som jag flyttade till Stockholm och läste programmet Journalistik och multimedia på Södertörns högskola. Efter utbildningen sökte jag jobb på P3 Nyheter och där är jag alltså kvar. Vi fick ofta jobba i projekt med mycket eget ansvar, det var väldigt utvecklande! En lärde sig att arbeta strategiskt och planera produktionen från start till mål, och att samarbeta med andra. Vi hade också möjligheten att använda skolans lokaler utanför undervisningen och kunde testa på det ena och det andra, vilket verkligen gynnade kreativiteten! Om en var driven som elev fanns väldigt stora möjligheter att lära sig mycket, och det fanns ofta väldigt bra lärare som gärna stöttade vad helst en ville göra. Om en tar tillvara på lärarnas kunskaper och skolans möjligheter finns väldigt bra förutsättningar för att ha kul och lära sig oerhört mycket, även utanför det en gör under lektionerna. Ta egna initiativ och testa det du är sugen på, det kommer sällan sådana möjligheter igen. Det gjorde jag, och jag ångrar inte en enda kväll som jag satt kvar och experimenterade i redigeringen eller vad det nu kunde vara.

12 Stephanie Johnsson, studerar till socionom Växjö 2009 I januari tar jag min socionomexamen men saknar att arbeta med text och språk. Jag har därför valt att återgå till textbranschen efter examen men inte som journalist. Efter årsskiftet flyttar jag till Malta för att jobba som copy writer på ett svenskt företag. Som projektarbete i trean startade jag en firma som frilansjournalist. Under samt efter gymnasiet skrev jag frilansjobb åt bland annat Barometern, läns tidning, Magazinet, posten samt några copy writeuppdrag i samarbete med Telia och Nokia. Jag jobbade som journalist för Östran under nästan två år, och sammanlagt sex somrar på Växjöbladet där jag även i två omgångar vikarierade som chefredaktör och ansvarig utgivare. Jag började sakna studierna och flyttade därför 2011 till Växjö för att plugga till socionom. Mina gymnasieår tittar jag tillbaka på med glädje. Lärarna i samtliga mediaämnen var väldigt kompetenta och det är tack vare dem som jag lärde mig så mycket som jag gjorde. Ett stort engagemang och en genuin vilja att lära ut tycker jag präglade alla medialärare. Jag hade också mycket nytta av den praktik vi fick göra. Jag hade absolut ingen aning var jag skulle ta vägen, men chansade och ringde en tidning som dök upp vid en sökning på Google. Växjöbladet, vilket också sen kom att öppna väldigt många dörrar för mig. Vi fick också göra flera studiebesök, bland annat i Stockholm, vilket jag hade mycket glädje och nytta av. Såhär i efterhand är jag väldigt tacksam för mina tre år på mediaprogrammet.

13 Ronette Svensson, läser till copywriter Göteborg 2010 Jag läser till copywriter på en yrkeshögskola i Göteborg och är inne på andra terminen. Jag har alltid varit inriktad på att utbilda mig till något kreativt. Särskilt har jag tyckt mycket om att skriva och hitta på, så när copywriteryrket kom till min kännedom kändes det ganska självklart. Efter gymnasiet tog jag en liten paus och sedan sökte jag flera reklamskolor och övade upp min kreativitet av alla arbetsprover. Det är ett bra tips, att göra många arbetsprover just för att öva sig. Jag läste också böcker om reklam som fick mig att se på det på nya sätt. Att jag läste foto och grafisk kommunikation som inriktning har varit ett stort plus trots att jag till slut valt att satsa på texten. När jag sökte reklamskolor hade jag inga problem med att utgöra arbetsproverna digitalt, eftersom jag lärde mig att behärska programmen under gymnasiet. Även när jag blev antagen till min nuvarande skola sågs det som en fördel att jag liksom kunde båda delarna. Det var tre väldigt roliga år! Kul att liksom kunna få göra det en gillade allra mest på skoltid. Det kändes också bra att lärarna gav oss mer utrymme och ett eget ansvar. När jag tänker tillbaka på gymnasiet är det särskilt min fotogrupp jag minns och att vi alltid hade sådan god stämning. Ett särskilt tack till Henrik E som hade tålamod med oss!

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik

Våra program GULDSTADSGYMNASIET. barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Våra program GULDSTADSGYMNASIET barn & fritid el & energi estetiska hantverk teknik Den lilla skolan med de stora möjligheterna Ja, vi är en liten skola och det är ett viktigt skäl till att många elever

Läs mer

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1

Förverkliga dina drömmar på. Einar Hansen. gymnasiet! Natur och Estet1 Förverkliga dina drömmar på Einar Hansen gymnasiet! Natur och Estet1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet att välja skola och program

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA

Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår CAMPUS HELSINGBORG LUNDS TEKNISKA HÖGSKOLA Tekniskt basår på Campus Helsingborg riktar sig till dig som inte har förkunskaper för att läsa en teknisk högskoleutbildning. Du läser i fräscha

Läs mer

Varför Media? Medieprogrammet Ådalsskolan Kramfors 3

Varför Media? Medieprogrammet Ådalsskolan Kramfors 3 Medieprogrammet Varför Media? Att du går Medieprogrammet innebär inte nödvändigtvis att du blir journalist eller hamnar i TV-branschen. Det finns många andra yrken att välja på. I och med den digitala

Läs mer

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE

ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE ANNIE BLIVANDE PERSONALVETARE Studerar till personalvetare på Karlstads Universitet. Omvårdnadsprogrammet gav mig ett stort intresse för människor, deras beteende och relationer. Att lära sig hur man bemöter

Läs mer

VI VALDE VADSBOGYMNASIET!

VI VALDE VADSBOGYMNASIET! VI VALDE VADSBOGYMNASIET! Mariestad 2 Hej! Just nu går du kanske och funderar på ditt gymnasieval. Ett val som är självklart för en del och inte lika självklart för andra. Vi vill att du med den här foldern

Läs mer

media Det här är Fria Läroverken media För dig som ska söka till gymnasiet och är lite extra intresserad av att utveckla din kreativitet.

media Det här är Fria Läroverken media För dig som ska söka till gymnasiet och är lite extra intresserad av att utveckla din kreativitet. media Det här är Fria Läroverken media > > Upptäck och utvecklas inom massor av olika uttryckssätt och medier > > Arbeta i verklighetsnära projekt och samarbeta med andra skolor > > Arbeta tillsammans

Läs mer

Maxat med möjligheter

Maxat med möjligheter Maxat med möjligheter Om du gillar omväxling, problemlösning och att göra saker med händerna är VVS och fastighet ditt program. Du lär dig yrket både i skolan och ute på arbetsplatser, i branscher som

Läs mer

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER

Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Allt om högskolestudier på studera.nu BRA ATT VETA OM HÖGSKOLESTUDIER Universitets- och högskolerådet ansvarar för att informera om högskolestudier i Sverige, men också om studier utomlands och utlandspraktik.

Läs mer

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12

Praktikrapport. Sofia Larsson MKVA12, HT12 Praktikrapport Facetime Media är en byrå belägen i Lund som hjälper företag att marknadsföra sig via sociala medier. I nuläget är det främst Facebook som är aktuellt men tanken är att företaget i framtiden

Läs mer

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST

Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST Skapande i en kreativ miljö HANTVERKSSPROGRAMMET FLORIST FASHION DESIGN FRISÖR HÅR- OCH MAKEUPSTYLIST FLORIST Är du estetiskt lagd och vill arbeta praktiskt med skapande och kreativitet? Då är August Kobbs

Läs mer

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning

ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning ROLLSPEL E 012 Sidan 1 av 5 Arbetsmarknadstolkning Ordlista syo-konsulent studie- och yrkesval studieinriktning gymnasium/gymnasieskola nationella program lokala inriktningar praktisk och teoretisk utbildning

Läs mer

Kamera&Bild Nr 4. 48 Galleri, Bildbehandlarna

Kamera&Bild Nr 4. 48 Galleri, Bildbehandlarna 48 Galleri, Bildbehandlarna Under utbildningens andra år fick eleverna i uppgift att delta i en klasstävling. De fick en ganska trist bild av en dödskalle och fria händer att göra vad de ville med den.

Läs mer

Medieprogrammet. sturegymnasiet

Medieprogrammet. sturegymnasiet Medieprogrammet sturegymnasiet medieprogrammet kommunicerar mera Medieprogrammet vänder sig till dig som vill syssla med kommunikation i olika former. Du får en utbildning som ger högskolebehörighet,

Läs mer

Varför ska tjugofem elever ha samma bok?

Varför ska tjugofem elever ha samma bok? 86 Varför ska tjugofem elever ha samma bok? Hon hade dåliga betyg i skolan och var övertygad om att hon var dum. Lärare var det sista hon skulle kunna bli, även om hon i hemlighet alltid drömt om det.

Läs mer

Barn- och fritidsprogrammet

Barn- och fritidsprogrammet Barn- och fritidsprogrammet Programmet för dig som sätter människan i centrum. Fokus i utbildningen ligger på ämnen som handlar om pedagogik, kommunikation mellan människor, ledarskap samt hälsa. Programmet

Läs mer

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium

Välkommen till Fredrikshovs gymnasium Välkommen till Fredrikshovs gymnasium I grönskan på Kungliga Djurgården finner eleverna studiero och inspiration, med stadens puls och internationella influenser på promenadavstånd. Vår metod bygger på

Läs mer

Sedan barnsben har jag älskat

Sedan barnsben har jag älskat Sedan barnsben har jag älskat kreativitet och spännande p rojekt. Jag är en sån där som bara inte kan sitta still för länge: idéer dyker upp och de är ju till för att genomföras... Efter gymnasietiden

Läs mer

Huddingetrainee: socionom

Huddingetrainee: socionom Huddingetrainee: socionom Med Huddinge kommuns traineeprogram får du en bra start på yrkeslivet. Med hjälp av verksamhetsförlagd utbildning, handledning, gruppdiskussioner, studiebesök och mentorer förbereder

Läs mer

Utbildning för hållbar utveckling

Utbildning för hållbar utveckling Utbildning för hållbar utveckling Hur ser du på världen? Globala gymnasiet är till för dig som fått upp ögonen för orättvisor i världen och som vill påverka, förstå och lära dig mer om globala frågor.

Läs mer

Förskolelärare att jobba med framtiden

Förskolelärare att jobba med framtiden 2010 Förskolelärare att jobba med framtiden Skribenter och fotografer: Elin Anderberg Tove Johnsson Förskollärare som yrke Som förskollärare jobbar du inte bara med barnen i sig utan även med framtiden.

Läs mer

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE

VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ HANDELSPROGRAMMET och bli EVENTARRANGÖR E-HANDLARE MARKNADSFÖRARE PROJEKTLEDARE EGEN FÖRETAGARE med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! HA

Läs mer

Vad gör journalisterna efter utbildningen?

Vad gör journalisterna efter utbildningen? Journalisternas arbetsmarknad en undersökning av JMG s tidigare journaliststudenter Sammanlagt 1297 tidigare studenter på JMG s journalistprogram har svarat på frågor om vad de gör efter sin utbildning.

Läs mer

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin...

Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Berättelser från att jobba inom skogsindustrin... Vad kommer från skogen? Förpackningar, papper, tidningar, magasin, möbler, fönster, blöjor, tuggummi, såpa... Ja listan kan göras lång på produkter som

Läs mer

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL

EKONOMI HANDEL TURISM & RESOR & SERVICE LÄRLING HANDEL EK EKONOMI HA HANDEL & SERVICE HT TURISM & RESOR LÄRLING HANDEL HOS OSS ÄR BÅDE DU OCH UTBILDNINGEN I CENTRUM! Du får något att göra efter gymnasiet! Under flera år har vi placerat oss i topp när det gäller

Läs mer

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR

VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ EL- & ENERGIPROGRAMMET och bli NÄTVERKSTEKNIKER IT-TEKNIKER IT-ADMINISTRATÖR IT-ENTREPRENÖR SUPPORTTEKNIKER med mera.. ALLTID GARANTERAD MÖJLIGHET TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

Läs mer

Hej arbetsterapeuter!

Hej arbetsterapeuter! Hej arbetsterapeuter! Årets första månader har flugit förbi och våren är här. Styrelsen har genomfört årsmötet som hölls den 7 mars där Anette Hjälmefjord bjöds in för att prata om sina erfarenheter kring

Läs mer

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning!

Sökes: Fotograf. Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Fotograf Vi söker dig eller er som för det mesta tar med kameran och gillar att fotografera allt möjligt som rör sig på LCRs anläggning! Du ska vara intresserad av fotografi och ha egen kamera. Utbildning:

Läs mer

Träning och studier - en oslagbar kombination Samhällsvetenskap (SA) Träning och hälsa (BF) www.hbgsportgymnasium.com Utmana dig själv! Härlig gemenskap Vill du kombinera dina studier med tuff och rolig

Läs mer

MITTUNIVERSITETET HANDBOK FÖR STUDENTAMBASSADÖRER

MITTUNIVERSITETET HANDBOK FÖR STUDENTAMBASSADÖRER MITTUNIVERSITETET HANDBOK FÖR STUDENTAMBASSADÖRER INNEHÅLLSFÖRTECKNING Förord...3 Varumärket Miun...4 Att vara ett varumärke...6 Att hålla intressanta presentationer...8 Att locka till samtal...10 Intervju:

Läs mer

Världskulturmuseerna / Medieproducent, grafiker och fotograf 2008-2013

Världskulturmuseerna / Medieproducent, grafiker och fotograf 2008-2013 ARBETSLIV Världskulturmuseerna / Medieproducent, grafiker och fotograf 2008-2013 Jag har arbetat för Världskulturmuseerna (Etnografiska museet, Medelhavsmuseet, Östasiatiska museet och Världskulturmuseet)

Läs mer

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9

P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 P ROFILER SY LT E S KO L A N 7 9 Välkommen till Sylteskolan en mötesplats där äventyr och kunskap väntar på dig! Vi vet att kunskap kommer så mycket lättare när intresse och glädje finns. Därför arbetar

Läs mer

Samhällsvetenskapsprogrammet

Samhällsvetenskapsprogrammet Samhällsvetenskapsprogrammet Inriktningar Beteendevetenskap Medier, information och kommunikation Samhällsvetenskap PER BRAHEGYMNASIET Enda skolan jag besökte, jag har kompisar som gått här. Jag gillar

Läs mer

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan

Spanska för nöjets skull UF. Affärsplan Spanska för nöjets skull UF Affärsplan 2005-2006 Magdalena Andersson Soltorgsgymnasiet Borlänge Innehållsförteckning 1. Spanska för nöjets skull UF 1.1 Affärsidé 1.2 Bakgrund 1.3 Tjänsten 2. Företaget

Läs mer

På vilket sätt präglar ditt intresse

På vilket sätt präglar ditt intresse Text: Erik Laquist Bild: Felix Gerlach Felix Gerlach: Född 1984 och uppvuxen i Malmö, där han är bosatt även i dag. Utbildning: Fotoskolan i Gamleby, Reklam och magasin, 2004 2006. Karriär: Blandade frilansuppdrag

Läs mer

DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS

DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det du gillar

Läs mer

Curriculum Vitae GLAD GRAFIKER VILL ARBETA HOS ER. uppdatering av hemsida, formgivning av cykeldekaler, produktkataloger m.m.

Curriculum Vitae GLAD GRAFIKER VILL ARBETA HOS ER. uppdatering av hemsida, formgivning av cykeldekaler, produktkataloger m.m. Curriculum Vitae 2009 Cykelringen AB Grafisk formgivare. 2008 2009 Malmö Stad Vikarie förskolelärare, olika förskolor i Malmö. 2005 2008 BrobyGrafiska Utbildning Förpackningsdesign, 120poäng. Inriktning:

Läs mer

DD2458-224344 - 2014-12-19

DD2458-224344 - 2014-12-19 KTH / KURSWEBB / PROBLEMLÖSNING OCH PROGRAMMERING UNDER PRESS DD2458-224344 - 2014-12-19 Antal respondenter: 26 Antal svar: 18 Svarsfrekvens: 69,23 % RESPONDENTERNAS PROFIL (Jag är: Man) Det var typ en

Läs mer

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY

Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 CMY Ri_logga.pdf 09-08-17 20.21.41 C M Y CM MY CY CMY K Risbergska skolan en modern klassiker ligger cirka tio minuter från Örebro city i en grön miljö med Svartån och Karlslund alldeles runt knuten. I denna

Läs mer

2015/16 Tänk Umeå Det här gäller för dig som är från Finland

2015/16 Tänk Umeå Det här gäller för dig som är från Finland 4 3 4 PMS2945C R:0 G:82 B:165 C:100 M:70 Y:15 K:2 5 3 10 2015/16 Tänk Umeå Det här gäller för dig som är från Finland Välkommen till Umeå universitet Du som bor i Finland och talar svenska har möjlighet

Läs mer

RINMANGYMNASIET. T4 Teknikprogrammet. fjärde året. Bli gymnasieingenjör

RINMANGYMNASIET. T4 Teknikprogrammet. fjärde året. Bli gymnasieingenjör RINMANGYMNASIET T4 Teknikprogrammet fjärde året Bli gymnasieingenjör Spännande skolår ger efterfrågad examen Du som går teknikprogrammet eller motsvarande utbildning kan nu söka ett fj ärde år knutet till

Läs mer

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET!

TILL HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! VILL DU BLI Eventarrangör, Marknadsförare, Projektledare, Egen företagare, Webbmarknadsförare, E-handlare, Artistbokare, Mässkoordinator, Marknadsförare i sociala medier, Butikskommunikatör... VÄLJ HANDELSPROGRAMMET

Läs mer

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport

Kleindagarna 2012 - Snabbrapport Kleindagarna 2012 - Snabbrapport 1. Vad är din samlade intryck av dagarna? 0 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 2. Kommentera gärna ditt svar ovan: Antal svarande: 10 - Mycket lärorikt, trevligt, väldigt

Läs mer

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst.

Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. Grattis! Om Du blir antagen till Vretagymnasiet, inriktning häst. För att få ut så mycket som möjligt av din tid här på skolan har jag satt ihop denna lilla tidning. Du har säkert massvis av intressanta

Läs mer

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna.

Att alla är så snälla och att man får vara med mycket i föreställningarna. Våga Visa kultur- och musikskolor Sida 1 (8) Värmdö Scenskola Vad är bäst? Alla andra elever. Allt. Allt, jag tycker jätte mycket om teater. Allting. Att alla bryr sig om mig. Att alla är med på en stor

Läs mer

Utvärdering av temagruppen utbildningsplattformar. inom projektet. Ung kommunikation

Utvärdering av temagruppen utbildningsplattformar. inom projektet. Ung kommunikation Utvärdering av temagruppen utbildningsplattformar inom projektet Ung kommunikation Syftet med arbetet var att utvärdera en utbildningsplattform som pedagogiskt hjälpmedel, dels med avseende på vad det

Läs mer

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan.

79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. 79 av cirka 100 besökare besvarade enkäten. 54 kommenterade den sista skriftliga frågan. KOMMENTARER: vad var särskilt positivt under dagen och vad kan förbättras? Tänk på innehållet under dagen, förtäring,

Läs mer

Anvisningar för din ansökan Följande handlingar ska alltid bifogas din ansökan. Personbevis från Skattemyndigheten Betyg Arbestprover

Anvisningar för din ansökan Följande handlingar ska alltid bifogas din ansökan. Personbevis från Skattemyndigheten Betyg Arbestprover nya media KONST & DESIGn FRIA FÖRBEREDANDE KONSTLINJEN Du söker med 5-10 verk digitalt. Det är valfritt att söka med måleri, skulptur, teckning, video, foto, ljud, objekt osv. Digitala arbetsprover kan

Läs mer

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar

Estetiska programmet PER BRAHEGYMNASIET. Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater. Inriktningar Estetiska programmet Inriktningar Bild och formgivning Dans Estetik och media Musik Teater PER BRAHEGYMNASIET Jag har kompisar som gått på skolan. Här är man i ett sammanhang, det finns en gemenskap som

Läs mer

Utbildningsplan Serie- och bildberättarprogrammet (Study Programme in Graphic Storytelling and Sequential Arts)

Utbildningsplan Serie- och bildberättarprogrammet (Study Programme in Graphic Storytelling and Sequential Arts) HÖGSKOLAN I GÄVLE UTBILDNINGSPLAN GRUNDNIVÅ SERIE- OCH BILDBERÄTTARPROGAMMET Programkod: HGSBH Fastställd av HVS-nämnden 2007-05-10 Utbildningsplan Serie- och bildberättarprogrammet (Study Programme in

Läs mer

IOGT-NTO:s FOLKHÖGSKOLOR

IOGT-NTO:s FOLKHÖGSKOLOR IOGT-NTO:s FOLKHÖGSKOLOR Om en del av IOGT-NTO:s sociala verksamhet IOGT-NTO erbjuder personer som har eller har haft alkohol- eller andra drogproblem att leva helnyktert och möjligheten att förändra sin

Läs mer

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637

Mina uppgifter. Martina Håkansson. Studie- och yrkesvägledare. Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Gymnasievalet Mina uppgifter Martina Håkansson Studie- och yrkesvägledare Martina.hakansson@staffanstorp.se Tfn: 046-251637 Måndag 08.00-14 Tisdag 08.00-15 Onsdag 08.00-16.30 Tider gymnasievalet Hösten:

Läs mer

Einar Hansen. Natur. gymnasiet. Hör elever och lärare berätta skanna QR-koderna i broschyren! 1

Einar Hansen. Natur. gymnasiet. Hör elever och lärare berätta skanna QR-koderna i broschyren! 1 Einar Hansen gymnasiet Natur 2014 Hör elever och lärare berätta skanna QR-koderna i broschyren! 1 Grattis! Du har tre fantastiska år framför dig Gymnasietiden är speciell. För första gången har du möjlighet

Läs mer

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja?

Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Lever du ditt liv fullt ut eller väntar du på att livet ska börja? Vi lever i en värld där mycket handlar om ägande och prestationer. Definitionen på att ha lyckats i sitt liv är att haft och gjort mycket,

Läs mer

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING

VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING DU VET VAD DU GILLAR VI VET VAD SOM KRÄVS NORRKÖPING Du är mitt i tonåren. Framtiden kommer att vara fylld av utmaningar, stora förändringar och tuffa beslut. Så varför inte ägna de närmaste åren åt det

Läs mer

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner...

VILL DU BLI. Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VILL DU BLI Civilingenjör, Spelutvecklare, Chalmerist, Programmerare, Raketforskare, Webbdesigner, IT-konsult, Apputvecklare, Interaktionsdesigner... VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET Teknisk högskola & Spelutveckling

Läs mer

om läxor, betyg och stress

om läxor, betyg och stress 2 126 KP-läsare om läxor, betyg och stress l Mer än hälften av KP-läsarna behöver hjälp av en vuxen hemma för att kunna göra läxorna. l De flesta tycker att det är bra med betyg från 6:an. l Många har

Läs mer

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9

INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 INFÖR Läsåret 2014-2015 ÅK F - 9 Varje elev till nästa nivå 1 innehåll Välkommen till JENSEN - skolan som tränar eleverna för verkligheten! Vi på JENSEN grundskola brinner för ditt barns rätt till en bra

Läs mer

Hej studerandemedlem i FUF

Hej studerandemedlem i FUF 1 Hej studerandemedlem i FUF Nu är det dags att söka till vårens arbetsgrupper - i världens bästa förening! Våren 2011 Filmgruppen FUF-bladet Biståndsdebatten Seminariegruppen Projektgruppen Vem kan söka

Läs mer

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera..

VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. Kvalitetsutbildningar sedan 1968 VÄLJ TEKNIKPROGRAMMET och bli WEBB- & SPELUTVECKLARE CIVILINGENJÖR MATEMATIKER IT-KONSULT CHALMERIST med mera.. ALLTID MÖJLIGHET TILL SÄRSKILD HÖGSKOLE- BEHÖRIGHET! TE

Läs mer

Utbildningskommittén vill veta vad er klubb tycker!

Utbildningskommittén vill veta vad er klubb tycker! Utbildningskommittén vill veta vad er klubb tycker! Till Höstkursen 2011 har Svenska Frisksportförbundets utbildningskommitté tagit fram ett flertal olika kurser som vi finner intressanta att ha med under

Läs mer

Engagerade medarbetare skapar resultat!

Engagerade medarbetare skapar resultat! Föreläsningsanteckningar Berit Friman, vd Dale Carnegie Sverige 11 februari 2015 Engagerade medarbetare skapar resultat! Berit Friman är en av Sveriges mest erfarna föreläsare och utbildare inom områdena

Läs mer

Exempel på böcker, trycksaker, texter och webbsidor som jag har gjort finns på www.ordochmellanrum.se

Exempel på böcker, trycksaker, texter och webbsidor som jag har gjort finns på www.ordochmellanrum.se CV Eric Persson, född 1976 Tegnérgatan 40, 4 tr 113 59 STOCKHOLM 08-30 85 30 0709-82 80 87 eric@ordochmellanrum.se www.ordochmellanrum.se Portfolio Exempel på böcker, trycksaker, texter och webbsidor som

Läs mer

Malin Hultman Blendas gata 59 42251 Hisings backa. 076 218 74 86 hej@malinhultman.com malinhultman.com

Malin Hultman Blendas gata 59 42251 Hisings backa. 076 218 74 86 hej@malinhultman.com malinhultman.com 1 2 3 Malin Hultman Blendas gata 59 42251 Hisings backa 076 218 74 86 hej@malinhultman.com malinhultman.com 1 Vad är inte design? Vi lever i en värld full med artefakter. De flesta tar vi för givna. Allting

Läs mer

ENERGI- INGENJÖR? UNDER- SKÖTERSKA? PARK- FÖRVALTARE? SAMHÄLLS- PLANERARE?

ENERGI- INGENJÖR? UNDER- SKÖTERSKA? PARK- FÖRVALTARE? SAMHÄLLS- PLANERARE? ENERGI- INGENJÖR? PARK- FÖRVALTARE? SAMHÄLLS- PLANERARE? UNDER- SKÖTERSKA? EN VÄGLEDNING TILL JOBB INOM SÖDERHAMNS KOMMUN WWW.SODERHAMN.SE/YRKESKOMPASSEN EN ARBETSGIVARE HUNDRATALS YRKEN Att jobba i en

Läs mer

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN!

VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! VÄLKOMMEN TILL BIRGITTASKOLAN! På Birgittaskolan händer allt och lite till! Birgittaskolan är en skola där du blir sedd och får möjlighet att utvecklas. Under din tid på skolan kommer du att lära känna

Läs mer

Var den du är, bli vad du vill.

Var den du är, bli vad du vill. Var den du är, bli vad du vill. AcadeMedia har infört en elevgaranti för gymnasieverksamheterna. Elever som börjar på någon av koncernens skolor ska få gå klart sin utbildning, även om skolan tvingas lägga

Läs mer

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet Naturvetenskapsprogrammet NA Vill du få en gedigen naturvetenskaplig utbildning? Vill du till detta lägga studier i språk som ökar möjligheterna till studier eller jobb utomlands? Alla dessa möjligheter

Läs mer

Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN. Lätt svenska

Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN. Lätt svenska Allt om högskolestudier på studera.nu ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN Lätt svenska ATT STUDERA PÅ HÖGSKOLAN Lätt svenska GRAFISK FORM ILLUSTRATION ÖVERSÄTTNING TRYCK TRYCKT PÅ MILJÖVÄNLIGT PAPPER Att studera

Läs mer

Karl, 47 år. grundskolan

Karl, 47 år. grundskolan Karl, 47 år grundskolan Det skulle bli roligt att börja skolan, men man kände väl ganska tidigt att det var nånting som var fel. Men det var ingen lärare, ingen som brydde sej, så att säga. Det var väl

Läs mer

Publicerad i Femina. När känner vi arbetsglädje?

Publicerad i Femina. När känner vi arbetsglädje? Jobba dig lycklig Att ha ett arbete är en av de absolut viktigaste faktorerna för vår lycka, trots larmrapporter om stress och utbrändhet. Det visar den internationella lyckoforskningen. Bengt Brülde är

Läs mer

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ...

... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER ... KVALITETSPLAN FÖR KUNG SAGAS ELEVER 1 Vi på Kung Saga gymnasium har som mål att arbeta med att ni elever ska få en bra förberedelse för ert vuxenliv, det tycker vi är det viktigaste. Andra mål som vi arbetar

Läs mer

Matte i Ljungby i Ljungby räknar vi med lokala företag

Matte i Ljungby i Ljungby räknar vi med lokala företag Matte i Ljungby i Ljungby räknar vi med lokala företag Linda Stenkilsson Samordnare för Skola Näringsliv i Ljungby Kommun Matte i Ljungby - Två matteböcker har tagits fram under 1 års tid med hjälp av

Läs mer

BYGGARE COM BYGG DIN FRAMTID BETONG LUKTAR VÄLDIGT GOTT FÖR DITT VAL TILL GYMNASIET

BYGGARE COM BYGG DIN FRAMTID BETONG LUKTAR VÄLDIGT GOTT FÖR DITT VAL TILL GYMNASIET BYGGARE COM BYGG DIN FRAMTID FÖR DITT VAL TILL GYMNASIET BETONG LUKTAR VÄLDIGT GOTT Läs mer om Sofia Dehre och de andra som valt att arbeta inom byggindustrin 1 Oskar, Daniel och Kasper fick göra det många

Läs mer

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data.

Om mig 2014. Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun. Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Om mig 2014 Snabbrapport gymnasiet åk 2 Norrköpings kommun Detta är en automatiserad rapport baserad på ogranskad data. Rapporten innehåller resultat för grupper om minst fem elever. 1. Skola: (N=547)

Läs mer

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!)

SA > Beteendevetenskap. EK > Juridik. ES > Film & skådespeleri. ( nyhet!) SA > Beteendevetenskap SA > Samhällsvetenskap EK > Ekonomi EK > Juridik ES > Design ES > Film & skådespeleri ( nyhet!) FIGIT.SE ÖPPET HUS > lördag 17/11, 10.00-12.30 Välkommen till oss i Folkets Hus,

Läs mer

Estetiska programmet (ES)

Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) Estetiska programmet (ES) ska utveckla elevernas kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga,

Läs mer

Intervjusvar Bilaga 2

Intervjusvar Bilaga 2 49 Intervjusvar Bilaga 2 Fråga nummer 1: Vad säger ordet motivation dig? Motiverade elever Omotiverade elever (gäller även de följande frågorna) (gäller även de följande frågorna) Att man ska vilja saker,

Läs mer

Slutrapport och utvärdering av Folkuniversitetets projekt Digital delaktighet för personer i digitalt utanförskap i Uppsala

Slutrapport och utvärdering av Folkuniversitetets projekt Digital delaktighet för personer i digitalt utanförskap i Uppsala Slutrapport och utvärdering av Folkuniversitetets projekt Digital delaktighet för personer i digitalt utanförskap i Uppsala 1. Inledning Som en del av vår integrationssatsning samarbetar Folkuniversitetet

Läs mer

Reserapport efter utbytesstudier.

Reserapport efter utbytesstudier. Reserapport efter utbytesstudier. Shanghai Kina. Karl SSK hösten 2012 1) Vilket program läser du på? Jag läser till sjuksköterska på campus Norrköping och är nu inne på min femte termin. 2) Vilket universitet,

Läs mer

Rivstarta ditt skrivprojekt!

Rivstarta ditt skrivprojekt! Rivstarta ditt skrivprojekt! Introduktionsbrev Välkommen till distanskursen för dig som vill rivstarta ditt skrivprojekt! Du vill skriva men har troligen inte kommit igång än eller så kanske det tagit

Läs mer

Bosön Idrottsfolkhögskola - idrottens egen skola. Utbildningar 2014/2015 IDROTTSFOLKHÖGSKOLA EN DEL AV SISU IDROTTSUTBILDARNA

Bosön Idrottsfolkhögskola - idrottens egen skola. Utbildningar 2014/2015 IDROTTSFOLKHÖGSKOLA EN DEL AV SISU IDROTTSUTBILDARNA Bosön Idrottsfolkhögskola - idrottens egen skola Utbildningar 2014/2015 IDROTTSFOLKHÖGSKOLA EN DEL AV SISU IDROTTSUTBILDARNA Din karriär inom idrotten börjar nu! Plugga och bo på Bosön - idrottens viktigaste

Läs mer

inför din fotografering

inför din fotografering Skriv Ut & Spara Bra att veta inför din fotografering Att anlita en professionell fotograf LILLA SCP- SKOLAN När du anlitar en professionell fotograf får du kunskap, erfarenhet och högkvalitativa bilder

Läs mer

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06

Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Så här fungerar behörighetsvisaren på Utbildningsinfo.se 2015-02-06 Vilket program och inriktning du väljer har betydelse för vad du kan göra efter gymnasieskolan Behörighetsvisaren hjälper dig med: vilket

Läs mer

Vad gör en naturvetare?

Vad gör en naturvetare? Vad gör en naturvetare? HÖGSKOLAN I Halmstad 035-16 71 00 www.hh.se/set FÖRVERKLIGA DINA DRÖMMAR PÅ HÖGSKOLAN I HALMSTAD Med en akademisk examen i bagaget ökar dina valmöjligheter och din trygghet på

Läs mer

Utvärdering 2012 - deltagare

Utvärdering 2012 - deltagare Utvärdering 12 - deltagare 145 deltagare Tycker du att det har varit kul att vara på kollo? (%) 1 8 4 1 Ja Nej Varför eller varför inte? - Det har varit kul för det är fina lokaler och bra utrustning.

Läs mer

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär?

Hur ser din nuvarande vardag ut, nu när du lagt ner din crosskarriär? Premiären i Motocross SM går i Vissefjärda! SM i motocross kommer i år gå på 6 olika banor i olika delar av Sverige. Premiären i år kommer att gå på crossbanan Rövaredalen som ligger i Vissefjärda, en

Läs mer

Barnens månadsbrev 3

Barnens månadsbrev 3 Barnens månadsbrev 3 Den här gången har vi valt att presentera skolans personal i månadsbrevet. Barnen i fyran har intervjuat. Här är deras presentationer av personalen. December 2008. Intervju med Lasse

Läs mer

Bert Karlsson, entreprenör

Bert Karlsson, entreprenör @ungdomsb Dagens unga ojar sig över att det inte finns några jobb. Det gör det visst - men många är alldeles för lata för att jobba på en hamburgerrestaurang eller plocka bär i skogen. De sitter hellre

Läs mer

motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Toppskola i skärholmen Hallå på arbetsplatsen

motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Toppskola i skärholmen Hallå på arbetsplatsen motorbranschen fylld av möjligheter nr 3:2013 Lack-silver i VM Hallå på arbetsplatsen Bp Toppskola i skärholmen Bra skola En stolt trio som fått fart på STFG: rektor Lars Dowert, företagaren Totte Malmkvist

Läs mer

ALLMÄN KURS PÅ FOLKHÖGSKOLA - EN VÄG TILL HÖGRE STUDIER

ALLMÄN KURS PÅ FOLKHÖGSKOLA - EN VÄG TILL HÖGRE STUDIER ALLMÄN KURS PÅ FOLKHÖGSKOLA - EN VÄG TILL HÖGRE STUDIER 1 Innehåll Folkhögskolans väg till högre studier Folkhögskolans Allmänna kurs Behörighet till högskola, yrkeshögskola och folkhögskolans eftergymnasiala

Läs mer

Jämför kvaliteten på alla program och gymnasieskolor

Jämför kvaliteten på alla program och gymnasieskolor 2010 Jämför kvaliteten på alla program och gymnasieskolor www.gymnasiekvalitet.se www.gymnasiekvalitet.se 1 Vilket program har högst kvalitet? Gymnasieutbildningen är en värdefull investering, som lägger

Läs mer

Vi är glada att kunna erbjuda kommunens pedagoger och skolledare det senaste inom IKT-fortbildning och detta med SIKTA (Skolans IKT-Arbete i Lund)!

Vi är glada att kunna erbjuda kommunens pedagoger och skolledare det senaste inom IKT-fortbildning och detta med SIKTA (Skolans IKT-Arbete i Lund)! Vi är glada att kunna erbjuda kommunens pedagoger och skolledare det senaste inom IKT-fortbildning och detta med SIKTA (Skolans IKT-Arbete i Lund)! Grundtanken med SIKTA är att "pedagoger lär pedagoger

Läs mer

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14

Om rapporten. Om statistiken. Frågeställningar ur Ungdomsbarometern 13/14 Om rapporten Om statistiken Data från Ungdomsbarometern 13/14 Ungdomsbarometern är en årligen återkommande studie vars syfte är att kartlägga vad de svenska ungdomarna tycker, tänker och gör inom ett brett

Läs mer

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas.

Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Hos oss får du möjlighet att växa och utvecklas. Gillar du idrott och att röra på dig? Då är Hälsogymnasiet skolan för dig! Hälsogymnasiet ger dig en gedigen utbildning inom hälsa och kommunikation. Du

Läs mer

Ekonomiprogrammet. Efter programmet

Ekonomiprogrammet. Efter programmet Ekonomiprogrammet EK Ekonomiprogrammet är ett program som vänder sig till dig som är intresserad av att få kunskaper i ekonomi, samhällsekonomi, entreprenörskap och juridik. Här får du en bred och attraktiv

Läs mer

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN!

FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! FRAMTIDSVERKSTAD 2010 EN SPANING IN I FRAMTIDEN! VILKA TEMAN FÖR SPANING? Miljö Jobb / Skola Fritiden Kultur / Mediavanor Lagar och regler Pengar / Ekonomi Teknik Öppet tema MILJÖ Vi måste börja skapa

Läs mer