David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4"

Transkript

1 David Larsson, jobbar med digitala medier på TV4 Stockholm 2009 Jobbar med digitala medier på TV4. Först och främst, medieprogrammet. Därefter tog jag en kandidatexamen i journalistik (läste programmet Journalistik och multimedia vid Södertörns högskola: ). Under dels medieprogrammet och mina högskolestudier har jag gjort diverse praktiker som gav mig några frilansjobb. Därefter har jag knegat på, jobbat en kort vända med webb, innan jag sökte ett jobb som YouTube-redaktör på TV4 och på den vägen är det. All tillgång till all fantastisk utrustning och friheten att kunna nörda ner sig och lära sig även efter avslutad skoldag. Inspirerande lärare. En god grund, såväl teoretisk som praktisk, i hur olika aspekter av medieproduktion och kommunikation fungerar. Med immiga nostalgiska ögon kan jag så här i efterhand bara säga att det var en ljuvlig tid. Min klass (MP06C) var också exceptionell! (Vilket också märks i hur väl många av mina klasskamrater lyckats efter gymnasiet.)

2 Viktor Tornfors: Motion graphics designer Stockholm 2009 Jobbar som motion graphics designer, både som egen företagare och som fast anställd på ett företag. Gör animation och grafik för TV, reklam och företagsfilm. Se Studerade vidare på GTV Gamleby TV-specialst yrkesutbildning direkt efter gymnaiset, hade sedan praktik, fick sedan jobb. Intresset väcktes för det jag jobbar med idag. Lärde mig grunderna för att kunna fortsätta utbilda mig efter gymnasiet. Var en bra erfarenhet när jag sökte till högskolan. Det var gött

3 Hanna Fäste, junior PR-konsult Stockholm 2009 I dag arbetar jag som junior PR-konsult på en PR & Reklambyrå i Stockholm, med (bland många andra) Nike, Summerburst och Kent som kunder. Efter studenten började jag frilansa för det förlag där jag haft min praktik i 3an. Samtidigt pluggade jag Modevetenskap på Stockholms Universitet. Efter ett år blev jag fast anställd och arbetade som moderedaktör och reporter på tre ungdomstidningar, och där var jag från höst vår Sedan dess arbetar jag på en PR & reklambyrå i centrala Stockholm. Till en början som PR-assistent för att lära mig yrket från grunden och nu som junior PR-konsult. Jag har helt enkelt jobbat mig in - och upp - i medievärlden! Att tjata! Flera av mina lärare tjatade på oss elever om att tjata. Maila praktikplatser en gång till, ring till dom, gå dit - ligg på! Du behöver inte nödvändigtvis vara bäst från början, det mesta kan man lära sig, men du måste VILJA mest. Jag älskade Medieprogrammet och flera av kurserna jag läste där och då har jag nytta av i mitt yrkesliv i dag, speciellt mediekunskap och mediekommunikation. Att lärarna hade erfarenhet och kunskap från yrkeslivet var verkligen guld värt. Vissa saker kan man plugga sig till - andra måste man ha sett med egna ögon.

4 Stockholm (Vårby) Emmy Jokinen, kommunikatör Abetar som kommunikatör för LSU (Landsrådet för Sveriges Ungdomsorganisationer). Börjar studera halvtid på universitetet till våren, troligen något webbrelaterat. Jobbat! Jag har frilansat grafiskt hela tiden sedan studenten och arbetat med olika projekt; allt ifrån Alla Olika Alla Lika-projektet till projekt-/eventsamordnare på olika ungdomsorganisationer eller andra i civilsamhället. På min nuvarande arbetsplats har jag varit i lite mer än 2 år, först som internationell projektledare och sedan främst som kommunikatör. Jag har inte studerat på universitetet ännu, men planerar att börja på halvtid till våren. Däremot deltagit på kurser i RBM/LFA, PUL mm. All teknisk/praktisk kunskap i bl.a. Adobe-sviten, grafisk kommunikation, filmproduktion mm. Att ha en bredd från medieprogrammet gör en också åtråvärd på sin arbetsplats. I varje tjänst har jag alltid bidragit grafiskt och/eller med rörlig bild - och dessa var mina huvudämnen. Det har också varit, på tal om bredden, mycket bra med kunskap inom rätt, historia eller mediekommunikation överlag. Att det var en sådan bredd, samt så kunniga lärare är ovärderligt. Möjligheterna att sitta kvar länge och arbeta samt tillgång till utrustningen vi hade. Utnyttja och behåll!

5 Anton Holm, B-fotograf Nu mera bosatt i Stockholm, efter flera år i Göteborg Frilansar idag som B-fotograf inom film och reklam. Jobbar under hösten och vintern på drama-produktionen Arne Dahl, där fem nya långfilmer spelas in. Efter medieprogrammet började jag på Fridhems folkhögskola nere i Skåne, med inrikting film-produktion. Den utbildningen varade under 2års tid och var väldigt lärorik. Efter utbildning flyttade jag till Göteborg och påbörjade mina hundår. Klarspråk: Ringa runt, dra på smile-banden och jobba utan lön eller till minimilön. Det höll jag nog på med i 3 år innan jag började kunna överleva på film- och mediabranschen. Hela tiden jaga efter jobb, inget kommer levererat och du får inte ligga på latsidan. Steg för steg kom jag närmre det jag ville jobba som och efter år av hårt slit, så började folk tipsa om mig och idag blir jag för det mesta uppring och blir erbjuden jobb. Äntligen har det börjat lossna och idag är jag 26 år. När jag ser tillbaka på min gymnasietid kommer jag ihåg det med arbetsglädje och nyfikenhet. Något som jag kommer ihåg var att jag och någraandra oftast satt kvar efter skolan och jobbade sent in på kvällarna. Den fria tillgången till utrustning gav i alla fall mig en vilja att testa och utveckla mig själv.

6 Sofie Sturesson, fritidspedagog 2008 Just nu arbetar jag i Ljungbyholm som fritidspedagog. Jag tog examen i januari förra året och har jobbat i Ljungbyholm sen dess! Jag älskar verkligen mitt jobb, att få lära ut saker till barn är det bästa jag gjort! Efter gymnasiet 2008 tog jag ett sabbatsår och jobbade på Jula (jag jobbade extra där under gymnasiet). Under sabbatsåret började jag känna mig rastlös och funderade på vad jag skulle göra med mitt liv. Jag insåg att media var kul under tiden jag gick på gymnasiet men jag ville göra något annat så 2009 började jag lärarutbildningen i. Mitt medieintresse har inte försvunnit utan jag har haft stor nytta av att kunna arbeta i olila program under min utbildning samt i mitt läraryrke. Jag tycker att det har hjälpt mig förstå hur saker förhåller sig till varandra tex med text och grafisk redigering. Jag älskade graflektionerna när jag gick på gymnasiet! Det bästa var när man hade ett projekt och en idé och man satt vid datorn och fokuserade, sen fick man feedback av kompisar och lärare! Jag kan verkligen sakna det!

7 Sabina Enlund, danslärare 2005 Jobbar som danslärare på Dansinstitutet där jag undervisar barn, ungdomar och vuxna i dans. Har dansat själv sedan jag var 4 år och tävlingsdansat på elitnivå så steget till att bli lärare låg rätt nära. Har tagit den högsta examen inom Sveriges Dansorganisation och pluggade till den på distans i Västerås, tentade av både pedagogik och teknik. Gick som lärling på dansskolan här hemma i innan jag var färdigutbildad. Åker Sverige och till viss del världen runt med mina dansare som tävlar. Har sista tiden haft representanter på EM och VM i 3 år. Jag läste media med inriktning foto, text och grafisk kommunikation. Har användning av alla delarna då jag jobba mycket med dansskolans annonser, sociala medier samt uppbyggnad av hemsidan. Trivdes väldigt bra på gymnasiet, hade en fantastisk klass och bra lärare! Tror många precis som jag hittar sig själva under den perioden vilket formar dig till den du blir kommande åren.

8 Kajsa Klaesén, läser grafisk design på HDK Göteborg 2010 Jag går andra året på designprogrammet på HDK (Högskolan för design och konsthantverk) i Göteborg. Jobbar mest med illustration och grafisk design. Väntar just nu på besked om att få göra en utbytestermin på School of Visual Arts i New York. Ett halvår efter studenten flyttade jag till Göteborg. Gick en kurs i filmvetenskap i en termin, men när den var slut var jag trött på att skriva tentor och ville jobba mer praktiskt. Därför gjorde jag en hel hög med arbetsprover och sökte till Dômen Konstskola. Jag blev antagen och gick där i två år. Jag kan verkligen rekommendera att gå en förberedande konstskola även om man vill jobba med design i framtiden. Jag finansierade studierna bl. a. genom att jobba på Liseberg. Sista året på Dômen jobbade jag med arbetsprover till designprogrammet på HDK och till Grafisk design & illustration på Konstfack. Eftersom jag kom in på HDK och gärna ville stanna i Göteborg så började jag där. Nu går jag andra året och trivs jättebra! Jag åkte på praktik både i tvåan och trean. Det var jättebra! Lärde mig massor och fick se hur saker funkar när man frilansar. Redan när jag gick i gymnasiet visste jag att jag ville söka till HDK. Därför gjorde jag praktik hos gamla HDK-studenter båda gångerna. Först var jag hos en av mina favoritillustratörer, och sedan var jag hos en grafisk formgivare och fotograf. De stöttade mig och gav mig mycket tips och råd inför mina framtida studier. Jag är väldigt glad att jag gick medieprogrammet. När jag gick där var det ganska inriktat på journalistik, men trots att jag valt en mer konstnärlig inriktning efter gymnasiet så har jag haft nytta av nästan allt jag lärde mig. Lärarna var väldigt fina och uppmuntrande mot mig, vilket gjorde att jag vågade satsa på det jag ville göra.

9 Leila Englund, läser till civ. ingenjör Stockholm 2010 Studerar första året på på KTH till civil ingenjör inrikting informationsteknik Studerade matematik b på Komvux då jag inte valde att läsa det på gymnasiet. Sedan läste jag ett tekniskt basår för att vara behörig till civilingenjörsprogrammen. Nämn något från gymnasiet som du haft glädje och nytta av i din utveckling: I början av min gymnasietid hade jag inga som helst tankar på att plugga vidare, var verkligen skoltrött! Men jag hamnade med ett gäng som var väldigt måna om sina betyg och alltid fick väldigt bra betyg, det gjorde mig väldigt motiverad och peppad på att förbättra mig själv. Jag tänkte om dom kan så kan jag! Och någonstans där började jag tycka att skolan var rolig och utmanande. Att jag sedan började studera något helt annat på högskolan gör inte att jag ångrar mitt val av gymnasieutbildning. Tycker att man ska välja att studera något roligt på gymnasiet men att man samtidigt läser högskoleförberedande kurser, det enda jag ångrar att jag inte gjorde!

10 Sofia Törnqvist, studerar bildbehandling Hornstull, Stockholm Våren 2012 Jag är inne på mitt andra år som student på Fotoskolan STHLM där jag läser bildbehandling för att i framtiden kunna arbeta som retuschör. För tillfället har vi dock praktik och jag har valt att vara hos fotografen Emma Svensson (Rockfotoemma). Under min praktik i gymnasiet så valde jag att praktisera på en produktionsbyrå, Bsmart, där jag främst fick arbeta som studioassistent. Det var där jag fick upp ögonen för retusch och på den vägen fortsatte det. Jag är från början självlärd så det enda som har krävts har varit ett riktigt stort intresse och väldigt mycket tid. När jag sedan kom in på min utbildning så kände jag att jag äntligen fick chansen att lära mig teknik på riktigt som jag aldrig ens hade hört talas om. Vännerna. Det kanske låter lite klyschigt men i slutändan så är det inte det som tidigare kändes viktigt som är viktigt idag. Jag gick ut med nästan högsta betyg i allt men har sedan dess inte haft någon som helst användning för dem. Istället så är det vännerna som har satt sina spår - Möjligheten att drömma, diskutera och bolla idéer fanns tack vare dem och det är det som jag har haft nytta av. Det är inte så viktigt att välja rätt som man kan tro. Just då känns det som att hela livet kan gå åt skogen bara för att man väljer fel extrakurs men egentligen så handlar det bara om att testa på så mycket för att veta vad man vill sen. I min klass idag så ligger medelåldern ungefär på 27. Jag är 21 och yngst. Jag behöver egentligen inte veta vad jag vill förrän om 6 år och det känns riktigt bra.

11 Simon Rosenqvist, nyhetsjournalist Stockholm 2009 Jobbar som nyhetsjournalist på P3 Nyheter på Sveriges Radio. Är i huvudsak nyhetspresentatör, men jobbar också periodvis som nyhetsproducent och sociala medier-redaktör. Har också jobbat med webbstrategier och som webbredaktör för Musikhjälpen, samt varit programledare för P3:s valvaka och hoppat in som programledare i P3 Nyheters nyhetstimme. Jag gick medieprogrammet på Lars Kaggskolan med inriktning på rörlig bild- och radioproduktion, samtidigt som jag jobbade i ideella föreningar med webbradioproduktion. Genom praktiken började jag frilansa för ett produktionsbolag i Stockholm som gjorde radioprogram för P3. Utöver det var jag videoproducent för Mönsterås lokalrevy. Jag var också ideell redaktör för Sveriges elevråd - SVEA:s medlemstidning. Efter gymnasiet var jag sommarjobbade jag som programledare/sidekick på P4 s morgonprogram samtidigt som jag flyttade till Stockholm och läste programmet Journalistik och multimedia på Södertörns högskola. Efter utbildningen sökte jag jobb på P3 Nyheter och där är jag alltså kvar. Vi fick ofta jobba i projekt med mycket eget ansvar, det var väldigt utvecklande! En lärde sig att arbeta strategiskt och planera produktionen från start till mål, och att samarbeta med andra. Vi hade också möjligheten att använda skolans lokaler utanför undervisningen och kunde testa på det ena och det andra, vilket verkligen gynnade kreativiteten! Om en var driven som elev fanns väldigt stora möjligheter att lära sig mycket, och det fanns ofta väldigt bra lärare som gärna stöttade vad helst en ville göra. Om en tar tillvara på lärarnas kunskaper och skolans möjligheter finns väldigt bra förutsättningar för att ha kul och lära sig oerhört mycket, även utanför det en gör under lektionerna. Ta egna initiativ och testa det du är sugen på, det kommer sällan sådana möjligheter igen. Det gjorde jag, och jag ångrar inte en enda kväll som jag satt kvar och experimenterade i redigeringen eller vad det nu kunde vara.

12 Stephanie Johnsson, studerar till socionom Växjö 2009 I januari tar jag min socionomexamen men saknar att arbeta med text och språk. Jag har därför valt att återgå till textbranschen efter examen men inte som journalist. Efter årsskiftet flyttar jag till Malta för att jobba som copy writer på ett svenskt företag. Som projektarbete i trean startade jag en firma som frilansjournalist. Under samt efter gymnasiet skrev jag frilansjobb åt bland annat Barometern, läns tidning, Magazinet, posten samt några copy writeuppdrag i samarbete med Telia och Nokia. Jag jobbade som journalist för Östran under nästan två år, och sammanlagt sex somrar på Växjöbladet där jag även i två omgångar vikarierade som chefredaktör och ansvarig utgivare. Jag började sakna studierna och flyttade därför 2011 till Växjö för att plugga till socionom. Mina gymnasieår tittar jag tillbaka på med glädje. Lärarna i samtliga mediaämnen var väldigt kompetenta och det är tack vare dem som jag lärde mig så mycket som jag gjorde. Ett stort engagemang och en genuin vilja att lära ut tycker jag präglade alla medialärare. Jag hade också mycket nytta av den praktik vi fick göra. Jag hade absolut ingen aning var jag skulle ta vägen, men chansade och ringde en tidning som dök upp vid en sökning på Google. Växjöbladet, vilket också sen kom att öppna väldigt många dörrar för mig. Vi fick också göra flera studiebesök, bland annat i Stockholm, vilket jag hade mycket glädje och nytta av. Såhär i efterhand är jag väldigt tacksam för mina tre år på mediaprogrammet.

13 Ronette Svensson, läser till copywriter Göteborg 2010 Jag läser till copywriter på en yrkeshögskola i Göteborg och är inne på andra terminen. Jag har alltid varit inriktad på att utbilda mig till något kreativt. Särskilt har jag tyckt mycket om att skriva och hitta på, så när copywriteryrket kom till min kännedom kändes det ganska självklart. Efter gymnasiet tog jag en liten paus och sedan sökte jag flera reklamskolor och övade upp min kreativitet av alla arbetsprover. Det är ett bra tips, att göra många arbetsprover just för att öva sig. Jag läste också böcker om reklam som fick mig att se på det på nya sätt. Att jag läste foto och grafisk kommunikation som inriktning har varit ett stort plus trots att jag till slut valt att satsa på texten. När jag sökte reklamskolor hade jag inga problem med att utgöra arbetsproverna digitalt, eftersom jag lärde mig att behärska programmen under gymnasiet. Även när jag blev antagen till min nuvarande skola sågs det som en fördel att jag liksom kunde båda delarna. Det var tre väldigt roliga år! Kul att liksom kunna få göra det en gillade allra mest på skoltid. Det kändes också bra att lärarna gav oss mer utrymme och ett eget ansvar. När jag tänker tillbaka på gymnasiet är det särskilt min fotogrupp jag minns och att vi alltid hade sådan god stämning. Ett särskilt tack till Henrik E som hade tålamod med oss!

JAG, en ent rep renör?

JAG, en ent rep renör? Ef tersom det vi gjorde var okänt för de flesta så intresserade sig många för vad vi gjorde och blev nyfikna Tove West lund, ShapeUp Club JAG, en ent rep renör? Många inbillar sig att det är SVÅRT att

Läs mer

TE-idning. UF Ditt egna företag. Treornas studieresa till Köpenhamn. Innehåll. Tre Inriktningar Tre Intervjuer. Lars-Åkes Kluringar

TE-idning. UF Ditt egna företag. Treornas studieresa till Köpenhamn. Innehåll. Tre Inriktningar Tre Intervjuer. Lars-Åkes Kluringar 20 November 2012 Erik Dahlbergsgymnasiet UF Ditt egna företag Läs om kursen Ung Företagsamhet som Teknikeleverna har möjlighet att läsa. Sida 7 Innehåll Vårt projektarbete s. 2 Treornas studieresa till

Läs mer

Design, konst och musik

Design, konst och musik Design, konst och musik XXXprogrammet 2 Innehåll Design + Change 4 Visual Communication + Change 6 Interaktionsdesigner 8 Inrednings- och butikskommunikation 10 Kulturledarprogrammet 12 Ämneslärarprogrammet,

Läs mer

offset kreativitet bildbehandling photoshop reklambyrå teknologi riginalare projektledare typografi art director ryckkvalitet illustrator ingenjör

offset kreativitet bildbehandling photoshop reklambyrå teknologi riginalare projektledare typografi art director ryckkvalitet illustrator ingenjör GRAFISK DESIGN OCH GRAFISK TEKNOLOGI olog teknologi tryckpress grafiker art director produktionsflöden digitaltryck offset kreativitet d ingenjör riginalare formgivar typografi gt projektledare illustrator

Läs mer

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser

14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll. En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser 14 år med samtalsgrupperna Ellen, allan och Coolt med koll En sammanställning av deltagares tankar och upplevelser Ett stort TACK till alla er som varit med och delat med er av era erfarenheter från Ellen,

Läs mer

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK

UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK UTBILDNINGAR INOM DESIGN, KONST OCH HANTVERK FORMGE DIN FRAMTID PÅ STENEBY Steneby är en kreativ kultur- och utbildningsmiljö i Dalsland drygt 17 mil norr om Göteborg. Här finns två skolor: Stenebyskolan

Läs mer

Informatik, Medieteknik 12. Elektroteknik, Fysik, Matematik 17. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22.

Informatik, Medieteknik 12. Elektroteknik, Fysik, Matematik 17. Fristående kurser 22. Förberedande utbildningar 22. Data/IT XXXprogrammet 2 Innehåll Datavetenskap 4 Informatik, Medieteknik 12 Elektroteknik, Fysik, Matematik 17 Distansstudier 21 Fristående kurser 22 Förberedande utbildningar 22 Studera vidare 22 Var

Läs mer

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA

COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA COREW.SE ATT LYCKAS MED EN HEMSIDA Projektarbete Medieprogrammet Niklas Kurvinen, MP07, 2 Maj 2010 Innehållsförteckning Introduktion...3 Inledning...3 Syfte...3 Metod...3 Förarbete... 4-5 Planering...4

Läs mer

Teknisk fysik och elektroteknik Teknisk fysik och elektroteknik - internationell

Teknisk fysik och elektroteknik Teknisk fysik och elektroteknik - internationell CIVILINGENJÖR I Teknisk fysik och elektroteknik Teknisk fysik och elektroteknik - internationell Tekniska högskolan vid Linköpings universitet LiU EXPANDING REALITY Det är både KUL & KRÄVANDE att plugga

Läs mer

Vad blir det av eleverna? En uppföljning av gymnasieskolors samarbetsprojekt med länder i Afrika, Asien och Latinamerika

Vad blir det av eleverna? En uppföljning av gymnasieskolors samarbetsprojekt med länder i Afrika, Asien och Latinamerika Vad blir det av eleverna? En uppföljning av gymnasieskolors samarbetsprojekt med länder i Afrika, Asien och Latinamerika INTERNATIONELLA PROGRAMKONTORETS RAPPORTSERIE NR 38 Vad blir det av eleverna? Internationella

Läs mer

Behörighet i svenska och sen då?

Behörighet i svenska och sen då? 1 Behörighet i svenska och sen då? En undersökning om vad tidigare studenter på Behörighetsgivande kurs i svenska har valt att ägna sig åt efter avslutad kurs och om de anser att kursen har varit till

Läs mer

LUNDS UNIVERSITET UTBILDNINGSKATALOG

LUNDS UNIVERSITET UTBILDNINGSKATALOG Humaniora & teologi LUNDS UNIVERSITET UTBILDNINGSKATALOG 2015/2016 Vad är humaniora och teologi?.....3 Vad kan man jobba med efter studierna?.....4 Några exempel på yrken.....5 Diskutera dina studier med

Läs mer

vi är generation otrygg röster om att hamna utanför

vi är generation otrygg röster om att hamna utanför vi är generation otrygg 10 röster om att hamna utanför >> Någon som lyssnar och ser Att bli sedd och bekräftad är nog det viktigaste för en ung människa på väg ut i livet. Det kan låta enkelt, men ändå

Läs mer

Ge ditt liv en nystart - Av Annelie Hedlund (ur Readers Digest nr 15 2010)

Ge ditt liv en nystart - Av Annelie Hedlund (ur Readers Digest nr 15 2010) Ge ditt liv en nystart - Av Annelie Hedlund (ur Readers Digest nr 15 2010) Att börja plugga som vuxen kan verka både främmande och svårt. Men det kan bli din bästa investering någonsin. När Birgitta Lindström

Läs mer

Hitta ditt jobb på mässan! mobil! Utlottning. Moneybrother. Vinn en. Vinn ett. körkort! Vinn biobiljetter. Soldat, dansare eller medicinare?

Hitta ditt jobb på mässan! mobil! Utlottning. Moneybrother. Vinn en. Vinn ett. körkort! Vinn biobiljetter. Soldat, dansare eller medicinare? UTBILDNINGS- OCH REKRYTERINGSMÄSSA Vinn ett Utbildning Arbete Framtid körkort! Sid. 4 Vinn en mobil! Sid. 18 Soldat, dansare eller medicinare? Här finner du all världens utbildningar. Vinn biobiljetter

Läs mer

VARSEL. Jag säger vi hela tiden! Jag kommer aldrig att komma ifrån det där, vi...

VARSEL. Jag säger vi hela tiden! Jag kommer aldrig att komma ifrån det där, vi... VARSEL Jag säger vi hela tiden! Jag kommer aldrig att komma ifrån det där, vi... Det värsta är nog att se hur familjen påverkas. Min dotter som är sju år har inte rätt att gå på fritids längre. Sånt är

Läs mer

SURFPLATTOR PROGRAM & PROFILER HUR SÖKER JAG? JOBB DIREKT ELLER VIDARE STUDIER? vi guidar dig i ditt val till gymnasiet!

SURFPLATTOR PROGRAM & PROFILER HUR SÖKER JAG? JOBB DIREKT ELLER VIDARE STUDIER? vi guidar dig i ditt val till gymnasiet! MAGASIN UTGIVET AV KARLBERGSGYMNASIET ÅMÅL 2014/15 HUR SÖKER JAG? vi guidar dig i ditt val till gymnasiet! JOBB DIREKT ELLER VIDARE STUDIER? LÄS MER PÅ PROGRAMSIDORNA PROGRAM & PROFILER vi erbjuder dig

Läs mer

Att utbildas till att bli något eller någon

Att utbildas till att bli något eller någon Eva Klope eva.klope@ksgyf.se Stockholm Universitet Institutionen för pedagogik och didaktik Att utbildas till att bli något eller någon En studie om frisörelevers yrkesidentitet inom den svenska gymnasieskolan

Läs mer

XXXprogrammet. Innehåll

XXXprogrammet. Innehåll Ekonomi XXXprogrammet Innehåll Ekonomer växer här 3 Framtidens ekonomutbildning 4 Civilekonomprogrammet 6 Detaljhandel och Service Management 8 Ekonomprogrammet 10 Enterprising & Business Development 12

Läs mer

Plugga vidare så väljer du rätt!

Plugga vidare så väljer du rätt! En tidning från 40 temasidor för dig som vill plugga vidare Programledaren Kodjo Akolor:» Jag är ett år ifrån att ta examen i internationell ekonomi Studera utomlands så gör du Shahnaz Pervin blir färdig

Läs mer

..den fortsatta tiden

..den fortsatta tiden Verksamhetsrapport från 2007..den fortsatta tiden Om engagemang efter ett år på Röda Korsets folkhögskola. Innehåll Förord 3 Statistik 4 Sammanfattning 8 Intervjuer 10 Emilia Erixon Bodil Markendahl Lisa

Läs mer

Så här kan DU också starta företag

Så här kan DU också starta företag Så här kan DU också starta företag there is no passion to be found playing small, in settling for a life that is less than the one you are capable of living. Så här kan du också starta företag Marlena

Läs mer

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg?

JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? JL Core Power Grunden till accelererad framgång som entreprenör. Del 2 Vart är du på väg? Av: Jesper Lindén Den här delen i kursen Core Power är egentligen en påbyggnad och fördjupning av det som du tagit

Läs mer

Disputerad och sen då? En intervjustudie om forskarutbildades arbetslivserfarenheter utanför högskolan

Disputerad och sen då? En intervjustudie om forskarutbildades arbetslivserfarenheter utanför högskolan Disputerad och sen då? En intervjustudie om forskarutbildades arbetslivserfarenheter utanför högskolan Referens: Fackförbundet ST (2014) Inger Ehn Knobblock, utredare inger@st.org Disputerad och sen då?

Läs mer

ARBETSLIVET I FOKUS YRKESHÖGSKOLAN

ARBETSLIVET I FOKUS YRKESHÖGSKOLAN ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS Mars 2011 Med dagstidningens räckvidd och facktidningens fokus I SAMARBETE MED: Nr. 2 YRKESHÖGSKOLAN 8 FÖRDELAR ARBETSLIVET FOTO: MAGNUS

Läs mer

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang

En skrift om vad som engagerar och motiverar oss. Drivkrafter. Att stimulera och stödja ideellt engagemang En skrift om vad som engagerar och motiverar oss Drivkrafter 2 Inledning Vad driver volontärer att engagera sig ideellt? Och hur kan vi som volontärsamordnare skapa förutsättningar för volontären att upptäcka

Läs mer

UAF. Vinn ett körkort! Punken lever här på UAF-mässan! Kiropraktor eller naprapat? Folkhögskolor & ky utbildningar

UAF. Vinn ett körkort! Punken lever här på UAF-mässan! Kiropraktor eller naprapat? Folkhögskolor & ky utbildningar UAF Utbildnings- och rekryteringsmässa 16 november 2006 Vinn ett körkort! Sid. 4 Trött på jobbet? Hitta ny framtid på mässan! Karolina - Örebros nya stjärnskott uppträder på mässan Jobba som volontär?

Läs mer

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS

ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS ATT VARA SOM EN BLÄCKFISK EN PROJEKTKOORDINATORS UPPLEVELSER AV ATT STARTA UPP OCH IMPLEMENTERA ÄLDREOMSORG PÅ DISTANS Jenny Husell ABSTRAKT Att arbeta som projektassistent, innebär många möten med människor

Läs mer

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald?

Hur ska Nacka leva sin. och mångfald? SLUTRAPPORt Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald Ungt inflytande 2014 SLUTRAPPORT Hur ska Nacka leva sin vision, öppenhet och mångfald? 1 Innehåll FÖRORD...2 BAKGRUND - EN LEVANDE STAD

Läs mer

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium!

Därför ska du välja Mjölby Gymnasium! viktig information från mjölby gymnasium Det viktiga är att alla gör sin egen grej Tips som gör ditt val enklare... För Mårten är valfrihet och personlig utveckling viktigast i skolan Goda råd från coachen

Läs mer