Dagordning & Bilagesamling

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Dagordning & Bilagesamling"

Transkript

1 Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 7 maj 2014

2 Sidan 2 1 Formalia Dagordning sektionsmöte 2 Geosektionen 2014 den 7 maj i sal B192 kl. 18: Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande, mötessekreterare och två justerare 1.3. Mötets behörighet 1.4. Adjungeringar 1.5. Publicering på Internet 1.6. Fastställande av dagordningen 1.7. Föregående mötesprotokoll 2 Anmälningsärenden 2.1. Kårstyrelsen informerar 2.2. Styret informerar, se bilaga Kårfullmäktige informerar 2.4. Sektionsföreningarna informerar 3 Propositioner och motioner 3.1. Proposition angående reglementesändring i 1.1 Verksamhetsbidrag, se bilaga 2 4 Beslut 4.1. Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013, se bilaga Resultat- och balansräkning för verksamhetsåret 2013, se bilaga Revisionsberättelse samt ansvarsfrihet för 2013 års styrelse, se bilaga 5 5Val, se bilaga Val av Internrevisor 5.2 Val av Vice ordförande 5.3 Val av Vice utbildningsbevakningssamordnare 5.4 Val av Sekreterare 5.5 Val av Valberedning 5.6 Val av KF-ledamöter

3 Sidan 3 6 Övriga frågor 7 Avslutande formalia 7.1.Nästa sektionsmöte 7.2.Mötets avslutande

4 Sidan 4 Bilaga 1: Styret informerar Under våren så har vi i sektionsstyrelsen jobbat med att förbättra samarbetet med våra sektionsföreningarna. Vi har därför haft diskussionsmöten med föreningarna och tillsammans arbetat fram ett PM för hur samarbetet ska gå till. Dessutom jobbar vi för att öka föreninganas delaktighet i Nolle-P. Event: Under våren har sektionen både arbetat med och deltagit på olika event. Märkesförsäljningen Geosektionen deltog i märkesförsäljningen på hyllan för att Phösare och andra ska kunna dekorera sina overaller. Minimässa En minimässa hölls för att rekrytera gymnasie-elever till LTU. På mässan berättade vi om sektionens arbete och Georg passade på att utmana eleverna i armbrytning. St Rabrustber Geosektionen anordnade St Rabrustber vilket är ett event för att de föreningar som är kopplade till Geo, samt Repet och Bunkerlaget, ska lära känna varandra och på sikt kunna öka samarbetet. God mat och trevliga lekar. Taco-kväll I samband med ett utav Phösarmötena så passade vi på att presentera oss för dem samt bjuda dem på lite tacos som tack för det arbete de gör för våra utbildningar. Vårmiddagen På Vårmiddagen blev Georg lite leksugen och utmanade en av lärarna på en rafflande pistolduell. Utbildningsbevakning: Rörande ubildningsbevakning så har vi genomfört allt som har varit ålagt oss angående studentärenden, programråd, osv. Nya riktlinjer för programrådsrepresentanter och stormöten kommer att tas fram. Det kommer att jobbas med det fram till sommaren och början av LP 1. Det kommer även tas fram en internutbildning och förbättrade riktlinjes-dokumet för programrådsrepresentanter. Detta för att underlätta deras arbete och för att få ut så mycket som möjligt från programråden.

5 Sidan 5 Studieskydd På SMK-möten diskuteras problem för att förbättra arbetsmiljön på skolan. Några punkter som har tagits upp är: Olika förslag på förbättringar till det gamla lärarrummet. Hajen. Bättre uteplatser har efterfrågats. Bättre kaffe har efterfrågats. Många föreläsningsalar är undermåliga. Det finns planer på att bygga om Regnbågsallén med markerade cykelparkeringar och förbättra rökburarna. Arbete gentemot kåren: Geosektionen har deltagit i den fokusgrupp som tagit fram En väg in -policy som ska göra så att företag som kontaktar sektioner ska mötas av ett enda ansikte. En ny hemsida som ligger under Teknologkårens håller på att arbetas fram. Ökat bidrag för sektionsföreningar. Pågående projekt: Planeringen av Nolle-P är i full gång. Det kommer att bli en hel de förändringar jämfört med tidigare år men vi är säkra på att alla nollorna ska trivas på våra aktiviteter. Målet för oss som sektion är att vi och våra undergrupper ska synas, verka intressanta och att alla ska veta att de kan vända sig till oss. Arbetet med företagskvällar går vidare och vi hoppas att kunna göra något innan sommaren. Arbetet med att skaffa fram sponsring går vidare.

6 Sidan 6 Bilaga 2: Proposition angånde reglementesändring i 1.1 Verksamhetsbidrag Sektionsföreningar har möjlighet att ansöka om verksamhetsbidrag från Geosektionen. I reglementet har det tidigare stått 30 november som sista ansökningsdag. Det datumet ger ofta väldigt lite tid till Geosektionens styrelse att göra en budget för nästa år. Budgeten måste vara färdig en vecka innan sektionsmötet i december och man vill då gärna veta vilka föreningar som söker bidrag och hur mycket de ansöker om att få. Efter att Geosektionens styrelse har diskuterat frågan med sektionsföreningarna så är förslaget att tidigarelägga sista ansökningsdag. Vi, Geosektionens styrelse, föreslår att byta ut meningen i 1.1 stycke 2 Sektionsföreningens ansökan skall vara Geosektionens styrelse tillhanda senast 30 november, Geosektionens styrelse lämnar sedan ett förslag till verksamhetsbidrag till årsmötet. till Sektionsföreningens ansökan skall vara Geosektionens styrelse tillhanda senast första november, Geosektionens styrelse lämnar sedan ett förslag till verksamhetsbidrag till årsmötet. samt att lägga till meningen i slutet av stycket Geosektionen skall ha betalat ut verksamhetsbidraget senast tre månader efter årsmötet.

7 Sidan 7 Bilaga 3: Verksamhetsberättelse för verksamhetsåret 2013 Geosektionens styrelse för verksamhetsåret 2013 Under verksamhetsåret 2013 har Geosektionen arbetat för att synas och rekrytera fler medlemmar. Det gjorde främst under nolleperioden men även under andra evenemang. Vi har haft ett bra år ekonomiskt. Läsperioden 3 Det som genomfördes under denna period var: Överlämning mellan gamla och nya styrelsen Genomförande av extrainsatt styrelsemöte där ordförande samt kassör valdes Genomfördes sektionsmöte 1 Delades ut semlor till våra medlemmar på fettisdagen Läsperioden 4 Det som genomfördes under denna period var: Planering av stora nolle-p med sektionsmiddag samt aktiviteter under sektionsdagen. Företagskväll med Oceaneering Repet anordnade GVÖSKEN med tema Full Moon Party. Repet anordnade Geoslaget. 40 Geår, Geosektionen firade 40 år med en sittning på STUK. Sektionsmöte 2 genomfördes och där valdes ny Vice ordförande, Vice UBS, valberedning samt sekreterare. Vice UBS är en ny post som beslutades att tillsättas. Geosektionen närvarade vid märkesförsäljningen som anordnades av NPG BRUSTBER anordnades lite dålig uppslutning. Men bra styrt av event utskottet. Läsperiod 1 Det som genomfördes under denna period var: Geosektionen medverkade under nolle-p. Där höll vi i sektionens dag med en avslutandemiddag på kvällen på STUK. Mycket lyckad med tema miss match. Vi visade även upp oss under nolle-p på stuk, höll i en lek under sektionskampen samt hjälpte även bunkern eftersom de var underbemannade under nolle-p.

8 Sidan 8 Geostyret medverkade i Rodden 2.0 och slutade på en hedrande andra plats. Sektionsmöte 3 anordnades. Läsperioden 2 Det som genomfördes under denna period var: Geoaktivas fest anordnades med middag på STUK. Samt en workshop innan som var väldigt givande. Företagskväll med NCC Företagskväll med LKAB. Tyvärr var tåget från Kiruna inställt så det blev ingen träff med LKAB men de bjöd ändå på middagen på STUK. Sektionsmöte 4 anordnades där nytt styre valdes samt inspektor. Repet anordnade Geolussebalen. Fördrinken hölls utanför LKAB salen. Adéliepriset delades ut under denna högtidligafestlighet till Mykola Shykula.

9 Sidan 9 Kristin Jonsson, Ordförande, rapporterar att under verksamhetsår 2013 har följande utförts: De uppgifter som varit återkommande under verksamhetsåret är: Styrelsemöten Vi har under verksamhets året 2013 haft styrelsemöten i Geoexpen varje måndag ( undantag lov och tenta perioder) Till dessa har jag skickat kallelse samt hållit i varje möte. Vi har också vid fyra tillfälen engång i varje läsperiod haft ett längre styrelsemöte. Ordföranderådet(ordfrad) Varannan vecka har jag varit på ordfrad. I ordfrad sitter KO samt ordförande och vice ordförande för Maskinteknolog-, I-, Data- samt Doktorandsektionen. Kårfullmäktige (KF) Under varje KF rapporterat vad Geosektionen har utfört sedan föregående KF samt haft ett litet upstartsmöte med KF ledamöterna i läsperiod 1. Ledningsgruppsmöte SBN Jag har medverkat på ledningsgrupps möte för SBN under året dessa hålls ca 1 gång per månad. där har jag förts studenternas talan. Sektionsmöten Deltagit och lett 4 sektiosmöten en i varje läsperiod Övrigt Bakat semlor och delat ut dessa på Semeldagen Deltagit och planerat 40 Geår Deltagit på BRUSTBER Deltagit på Gvösken Överlämningshelg med Teknologkåren Teambulding med styret Deltagit och planerat sektiosdagen och sektionsmiddgaen under nolle-p. Deltagit i Rodden med strålande resultat. Deltagit på workshops med Teknologkåren angående arbetsmarknads kontakter. Geoaktivas deltagit.

10 Sidan 10 Hjälpt till att fixa programtröjor för program under SBN. Varit med och utset årets Adelipris vinnare samt delat ut pris på Geolussebalen. Deltagit på Geolussebalen samt hjälpt till att arrangera fördrinken.

11 Sidan 11 Felix Staffansson, vordf, rapporterar att sedan den 1 januari 2013 till och med den 30 juni 2013 har följande utförts: Stadge- och reglementsändringar Under våren 2103 gjordes ett flertal stadge- och reglementsändringar som jag tillsmammans med resterande styret arbetade fram. Dessa ändringar återfinns i Geosektionens stadgar och reglementen. Stor del av arbetet låg på att behandla idéen om vubs och ta med detta i alla stycken i både stadgarna och reglementena. Det har även skrivits två PM. Ordföranderådet (Ordfrad) Jag har varit med på alla de Ordfrad som har hållits och framfört styrelsens talan tillsammans med Geosektionens Ordförande Kristin Jonsson. Ordfrad består av Ordförande och vice Ordförande för alla de sektioner som ligger under Teknologkåren samt Kårordförande och sammanträder på dennes kallelse varannan vecka. Den senare tiden i Ordfrad har det dessutom arbetats för att göra organet mer strategiskt. Ordförande Under en kort tid höll jag ordförandeskapet inom Geosektionen då det saknades en vald ordförande. Det innebar att hålla ett sektionsmöte och ett flertal styrelsemöten och även att representera styret utåt. Invändigt styrelse arbete I riktlinje med det att vice Ordförandet skall vara ansiktet inåt i styrelsen har jag sett till att hålla mig uppdaterad med vad de flesta styrelseledamöterna hade på gång. Detta inkluderade framförallt PRinfo, MedK och ArbM. Dock har jag fortfarande inte hittat något helt optimalt sätt att genomföra detta på. De senaste försöken att läsa igenom mötesanteckningar ellerhelt enkelt bara lyssna mer noggrant under styrelsemötena har visat dig mest effektiva för mig. Arbetet kan dock fortfarande utvecklas mycket. Övriga uppdrag Under året har jag deltagit på flera evenemang för att representera Geostyret. Inför Geosektionens födelsedag (40 Geår) har jag deltagit extensivt i arbetet med att organisera sittningen och allt där runtomkring. Bl.a. Kontakten med STUK. Daglig drift i styret, så som att sitta expen, boka lokal för sektionsmöte m.m. Haft överlämning med den nya vice Ordförande. Suttit med på ett kårstyrelsemöte.

12 Sidan 12 Medverkat på ett fåtal KF.

13 Sidan 13 Sebastian Engsner, Sekreterare, rapporterar att sedan den 1 januari 2013 till och med den 30 juni 2013 har följande utförts: Det gemensamma arbetet 40 GeÅr I det stora hela var jag delaktig i planerandet av 40 GeÅr. Jag sammanställde förkostnadskalkyler och förde anteckningar samt hjälpte till med att duka och ställa fram allt inför sittningen. Framtagning av Nolleperiods-T-shirtar Var med i omröstning och framtagning av designen för Nolleperiods-T-shirtar. Representationsarbetet Har deltagit och representerat Geosektionen på BRUSTBER, Gvösken och 40 GeÅr. Post-specifikt Jag har fört protokoll under måndagsmöten, sektionsmöten och vid övriga möten. Dessa protokoll har justerats och godkänts. Medan medlemskontaktposten var vakant, ansvarade jag för medlemskontaktens arbete. Under en viss tid under vårterminen deltog jag även på INFRAD-mötet(Informationsrådet). Jag har även genomfört en överlämning med Viktoria Karlsson. Utveckling av posten Startade upp en Dropbox för att möjliggöra enklare delning av filer och påbörjade en mappstruktur. Jag uppdaterade överlämningsdokument PM-Sekreterare med information angående Dropbox och några mindre förändringar då det var väldigt inaktuellt.

14 Sidan 14 Viktoria Karlsson, Sekreterare, rapporterar att sedan den 1Juli 2013 till och med den 31 December2013 har följande utförts: Överlämning Haft överlämning inför ht 2013 med föredetta Geosektionens sekreterare Sebastian Engsner Haft överlämning inför vt 2014 med nya sekreteraren Josef Persson Protokoll Renskrivit samtliga styrelsemötesprotokoll från hösten 2013 Renskrivit samtliga sektionsmötesprotkollet från hösten 2013 Strukturerat upp en ny mall för sektionsmötesprotokoll Event Närvarat på Teambuilding den 21 maj med Geosektionens styrelse Deltagit på Geolussebalen Deltagit på Geoaktivas Workshop samt middag Möten Deltagit på lunchmöten samt extrainsatta styrelsemöten Deltagit på INSEKT-möte (information- och sekreterarråd) Övrigt Renskrivit PM För ett bättre samarbete mellan Geosektionens styrelse och dess sektionsföreningar Skrivit ihop bilagesamlingarna samt dagordningarna till sektionsmötena Uppdaterat Geosektionens stadgar Deltagit under provning av programtröjor i expen Suttit i expen Tagit gruppfoto med styret för fotokatalogen

15 Sidan 15 Helena Sjöberg, Kassör, rapporterar att under verksamhetsår 2013 har följande utförts: Helena Sjöberg har under verksamhetsåret 2013 varit kassör och därmed genomfört de olika aktiviteter som hör till posten såsom bokföring, skapande av nästa års budget, haft ansvar för kassan samt sett till att kontobalansen stämmer. Helena har även uppdaterat försäljningslistan, infört blankett för ersättning av utlägg samt kvitto för kontant utbetalning. Event Helena har deltagit på flera event anordnade Geosektionen: - 40 GeÅr - Gvösken - Geoaktivas fest - Geolussebalen - Arbetsmarknadskvällar Helena har även deltagit på tre kassörsråd som anordnats av Teknologkåren, samt haft överlämning med nästa års kassör. Slutligen har Helena färdigställt bokslutet för 2013.

16 Sidan 16 Simon Andersson Arbetsmarknadskontakt, rapporterar att under verksamhetsår 2013 har följande utförts: Jag inledde året med att knyta nya kontakter under LARV. Där kom jag i kontakt med ett fler tal olika företag vilka var intresserade av att samarbeta med Geosektionen i olika grad. Som väntat var de flesta av företagen inte lika entusiastiska när jag kontakta de efter LARV. Under våren planerades och genomfördes en företagskväll med det norska företaget Oceaneering, i samband med detta genomfördes även intervjuer med studenter som gick sista året. Evenemanget var lyckat och de var intresserade av att återkomma. Under våren arbetade jag mycket med att få in sponsring till sektionen. Framförallt sponsring till firandet av att Geosektionen fyllde 40 år. Jag var även i kontakt med SBN då de brukar sponsra sektionsmiddagen under nolleperioden, de valde även att sponsra de t-shirtar vi delade ut under nolleperioden. Arbetet med att rekrytera studenter till arbetsmarknadsutskottet gick som tidigare år trögt. Under nolleperioden gjordes ytligare ett försök till att rekrytera studenter till utskottet, dock utan någon framgång. Under hösten planerades även företagsevent med både LKAB och NCC vilka var våra huvudsponsorer under året. Företagskvällen med LKAB fick dock ställas in på grund av dåligt väder, då företagsrepresentanten från LKAB inte kunde komma. Det sas då att det skulle planeras ett nytt event för LKAB under våren 2014 istället. Under verksamhetsåret 2013 har följande sponsring fåtts in. LKAB har sponsrat oss med kr till verksamheten, kr till styrelseklädsel samt kr till 40 GeÅr. NCC har sponsrat sektionen med kr till verksamheten. SBN har sponsrat sektionen med sektionsmiddagen under nolleperioden ( kr), T-shirtarna under nolleperioden (ca kr) samt kr till 40 GeÅr. Totalt uppkom sponsringen för verksamhetsåret 2013 till kr, varav kr är för icke budgeterade kostnader. Sponsring för budgeterade poster uppkom till kr, vilket gjorde att det budgeterade inkomsterna ( kr) från sponsring uppnåddes.

17 Sidan 17 Klara Dagnäs, UBS, rapporterar att under verksamhetsår 2013 har följande utförts: UBS-råd Under våren var den största diskussionspunkten Universitetskanslersämbetets (UKÄ) utvärdering av vissa av skolans utbildningar. Då det var UBS uppgift att utse de studenter som skulle intervjuas, hade vi en hel del att göra. Utöver detta så har vi diskuterat anonyma tentamen, utbytesstudier, studentärenden m.m. Efter sommaren byttes som vanligt Utbildningsenhetens ordf. (UO) ut tillsammans med alla de andra UBS-arna. Men detta nya UBS-råd har vi arbetat med att utse Årets bästa lärare 2013, räknestugan, Utbildningsledare och dess roll för utbildningen m.m. Kurswiki och Programrådsrepresentanter har under hela året varit stora frågor, vi har också tillsatt en arbetsgrupp som skall utreda om Kurswiki är rätt metod för att dela ut sektionsbidraget. GU-möte SBN De största frågorna som diskuterats under året på GU-mötena har varit dels rekrytering men också Universitetskanslersämbetets (UKÄ) utvärdering av Brandingenjörs-, väg och vattenoch Arkitekturprogrammet. Samt åtgärder för hur LTU ska förbättra brandingenjörsprogramet, som blev underkänt. Vice UBS Under första halvan av året diskuterade jag tillsammans med mina föregångare Mattias och Christoffer för- och nackdelar med att införa denna nya styrelsepost, Vice UBS. Vi kom ganska snabbt fram till att detta skulle vara ett bra tillskott till styrelsen och att det finns det behov av en till utbildningsbevakare. Under hösten har jag introducerat Albin i arbetet som UBS och vi har tillsammans arbetat fram de metoder som fungerar bäst och hur UBS och Vice UBS bör jobba mot varandra. Dock är detta ett projekt som just startat och jag förväntar mig att detta arbete kommer att förbättras allt efter som. Men hittills så tycker jag att jag bara har sett fördelar med att dela arbetet angående utbildningsfrågor mellan två personer istället för att allt ligger på en enda person. Styrelsemöte Jag har närvarat på de flesta styrelsemötena under året. Vad som har sagts och gjorts hittar ni i protokollen på Geosektionen.se.

18 Sidan 18 Stormöte Under året har jag haft tre stormöten. På det sista mötet provade vi att bjuda in Jennie, sektionens skyddsombud, att vara med på mötet för att ta in åsikter om studiemiljön. Vilket var väldigt uppskattat och är något jag tycker sektionen borde fortsätta med. Studentärenden Under året har jag och Albin fått in ganska många studentärenden och vi har gjort så gått vi har kunnat för att lösa deras problem. I de flesta fall har det gått bra, men vissa fall har bara påbörjats och är viktiga att fortsätta jobba på. Utbildningsbevakarutskottet Det här utskottet startades av min föregångare Mattias Varedian, men jag och Albin valde att lägga ned utskottet efter att han valdes in. Detta för att vi ansåg att ett utskott var överflödigt då vi nu har en Vice UBS istället. Övriga punkter Under året har jag deltagit på: - Sektionsmöten - Geo40 - Gvösken - Nolle-p - Geosektionens företagskvällar - Geolussebalen Kårens aktiviteter för sektionsaktiva

19 Sidan 19 Albin Nilsson, Vice utbildningsbevakningssamordnare, rapporterar att sedan den 1Juli 2013 till och med den 31 December2013 har följande utförts: Jag har sedan jag gick på som vice utbildningsbevakningssamordnare genomfört de flesta uppgifter som skall göras av en UBS. Gå på programråd med de program som finns under Geosektionen, deltagit på styrelsemöten, varit på UBS-råd, haft stormöten med programrådsrepresentanterna, jobbat med studentärenden, samt rapporterat in min granskning av Kurswiki till utbildningsenhetens ordförande. Utöver detta har jag jobbat med: Definiering av posten Eftersom vubs är en ny post har arbetet varit mycket riktat mot att definiera posten, samt fördela arbetsuppgifter mellan UBS och vubs. Projekt (ändring av utbetalningsrutin för sektionstillskottet) I november startade Teknologkåren ett projekt där ett förslag på ett nytt sätt att dela ut sektionstillskottet skulle läggas fram. Deltagare i projektgruppen är UO, UBSar, sektionsordföranden samt programrådsrepresentanter. Som det ser ut nu beror den summa man får som sektionstillskott på hur många heltidsstuderande medlemmar som sektionen ansvarar för, en fast summa samt en rörlig summa, som baseras på hur väl kurserna som lästs är utvärderade på Kurswiki. Ett förslag till ett nytt sätt att dela ut sektionstillskottet skulle då läggas fram av denna projektgrupp, som jag satt med i. Innan årsskiftet var första delen klar, den del som innefattade vilka nackdelar den nuvarande modellen har. Detta arbete fortsatte under 2014.

20 Sidan 20 Anna Andersson, Medlemskontakt, rapporterar att under föregående verksamhetsåret 2013 har följande utförts: Geosektionens hemsida och facebook Geosektionens hemsida och facebook har uppdaterats med nyheter och aktiviteter runt LTU och i Luleå. Dessutom har information och material på Geosektionens hemsida uppdaterats, samt dokument laddats upp. Mailadresser har uppdaterats. Dessutom har medlemsmail och kalleleser till sektionsmöten har skickats kontinuerligt under året. Event Under året har bland annat följande evenemang arrangerats: Fettisdagen Geosektionens 40 års firande BRUSTBER Märkesförsäljning inför Nolle-p Nolle-p; Sektionernas dag och sektionsmiddagen. Kombinerad ovve och märkesförsäljning Geo goes pink Geoaktivas Eventutskott Eventutskottet hölls levande under våren, dock var söktrycket väldigt lågt under hösten och projektet lades på is för att sedan ev. tas upp igen av nästkommande styrelse, om söktrycket blir bättre. Representation Jag har representerat Geosektionen på diverse sittningar, tävlingar, möten, företagskvällar och även på STUK under Nolle-p.

21 Sidan 21 Möten och annat Under året har jag deltagit på de allra flesta mötena med styrelsen, både ordniarie och extrainsatta. Jag har även deltagit på följande möten; Sektionsmöten Sociala ledningsgruppens möten (SOL) anordnade av kåren S.T.E.N. möten Jag har även deltagit på de flesta utbildningar som kåren anordnat. Dessutom har jag; Suttit i expen Suttit med i Pedagogique-Akademien för val av bästa lärare till Adeliépriset Bakat till diverse event och möten Hjälp till på bergforskardagarna

22 Sidan 22 Kristoffer Östman, PR-info, rapporterar att under verksamhetsår 2013 har följande utförts: Sammanfattning Under året har flera event tagit plats och först ut var fettisdagen där vi i styret delade ut semlor till våra medlemmar. Kort efter kom vårt 40-årsfirande. Firandet pågick under en vecka med diverse aktiviteter (bl.a. godisutdelning) och avslutades med en sittning som besöktes av ungefär 120 personer. Jag arbetade med den grafiska utformningen av eventet och designade allt från programblad till gyckel. Av tradition brukar styret delta på Gvösken, detta års styre var inget undantag. Vi har under året även anordnat flera företagskvällar (Oceaneering, NCC och LKAB) som jag närvarat vid. TKL arrangerade en överlämningshelg som styret deltog i för att på ett bra sätt få in de nya styrelsemedlemmarna. Hösten började med en nolleperiod där vi var med och anordnade sektionsdagen, sektionskampen och sektionsmiddagen. Jag och Simon Andersson representerade även sektionen under välkomstmiddagen. Jag deltog också på den välkomstmiddag SBN arrangerade. Senare under hösten drogs kampanjen Geo Goes Pink ingång i förmån för cancerfonden. Jag tog fram det märke som såldes under kampanjen. Jag var även med och anordnade Geoaktivas som i år genomfördes som en workshop. I år har det legat på sektionens bord att hålla i beställningen av programtröjor. Under det här projektet har jag haft ansvaret att sammanställa beställningen samt vara kontaktperson mot det företag vi beställt av. Planscher Fettisdagen Sektionsmöte GeÅr Oceaneerings företagskväll Sektionsmöte Sektionsmöte Arbetsmarknadsutskottet Eventutskottet

23 Sidan 23 Informationsaffisch för Geosektionen Valberedningen Sök geostyret Geo Goes Pink Adeliépriset NCC:s företagskväll LKAB:s företagskväll Sektionsmöte Inköp Tygmärken Bl.a. IMP, Bunkern, Brand, Än vi pingvinare!, 40 GeÅr, Geo Goes Pink Spegater Arkitektur, Brand, IMP, NRT och VoV T-shirts för nolleperioden Pingvinare Programtröjor Övrigt Ny PowerPoint-mall för sektionsmöten samt andra sektionsrelaterade möten Tagit bild av styret för fotokatalogen INSEKT-möte (information- och sekreterarrådet)

24 Sidan 24 Jennie Larsson, Studerandeskyddsombud (SSO), rapporterar att under verksamhetsår 2013 har följande utförts: Under året 2013 har jag i rollen som studerandeskyddsombud(sso) representerat sektionens medlemmar gällande studiemiljöfrågor. En stor del av det har varit att sitta med i studiemiljökommittén som är en tvärkårlig kommitté och som leds av huvudstuderandeskyddsombudet(hsso) för kårerna. Där diskuteras den psykiska och den fysiska studiemiljön. Frågor som kommit upp under året har varit mikrovågsugnar, Gelbe, fler studieplatser, kallt, mm. För att få bättre koll på vad sektionens medlemmar tycker om arbetsmiljön har jag även deltagit på Stormöten för programråden, varit med och anordnat workshop för aktiva i sektionen och självklart alltid funnits tillgänglig på mailen. För att mitt arbete som SSO skulle bli så bra som möjligt har jag även deltagit i diverse utbildningar och aktiviteter anordna av kåren. Att representera styret på nolle-p, planeringen och arrangerandet av 40 geår, fördrinken till geolussebalen, mm har varit något som jag lagt ner tid på och tycker är viktigt och som har varit roligt att jobba med. Jag har även varit delaktig i det övriga sektionsarbetet så som suttit i expen, bakat och beställt kaffe/the till sektionsmöten, styrelsemöten, mm.

25 Sidan 25 Bilaga 4: Resultatrapport och balansrapport för verksamhetsåret 2013

26 Sidan 26

27 Sidan 27

28 Sidan 28 Bilaga5: Revisionsberättelse för verksamhetsåret 2013

29 Sidan 29 Bilaga 6: Valberedningens nomineringar. Nomineringar till Geosektionen - våren 2014 Internrevisor Valberedningen nominerar Johanna Mörtberg till internrevisor för Geosektionen inför senare delen av verksamhetsåret 13/14. Intresset för ekonomi och viljan att lära sig kommer ta Johanna långt på uppdraget som internrevisor. Johanna är dessutom både noggrann och strukturerad, mycket viktiga egenskaper för en revisor. Vice ordförande Valberedningen nominerar Emelie Hedlund Nilsson till vice ordförande inför verksamhetsåret 14/15. Emelie har under våren snabbt kommit in i rollen som vice och samtidigt utfört sitt uppdrag på ett lysande sätt. Hennes driv och goda förmåga att ta in åsikter bidrar till ett ökat samarbete och det gör att vi har ett fortsatt förtroende för henne på posten som vice ordförande. Vice utbildningsbevakningssamordnare Vakant post Sekreterare Vakant post Valberedning Valberedningen nominerar Marica Rehn till representant för Geosektionens valberedning inför verksamhetsåret 14/15. Marica är som person mycket positiv och engagerad i de olika uppdrag hon åtar sig. Genom att vara drivande och även ha ett brett socialt nätverk anser vi henne vara en adekvat kandidat för posten som representant för valberedningen. KF Valberedningen nominerar Anna Rost till KF-ledamot för Geosektionen inför verksamhetsåret 14/15. Anna är en lagspelare som har lätt för att prata samtidigt som hon har förmågan att ta fram drivet i andra. Hon har en vilja att engagera sig och få en bättre inblick i hur organen under kåren fungerar, något som gör att uppdraget som KF-ledamot kommer passa henne mycket bra. Valberedningen nominerar Simon Andersson till KF-ledamot för Geosektionen inför verksamhetsåret 14/15. Simon har goda erfarenheter från tidigare uppdrag som Arbetsmarknadskontakt för Geosektionen. Samtidigt är han en mycket utåtriktad person som vågar ta för sig i de situationer han hamnar i, vilket vi även tror att han kommer göra i uppdraget som KF-ledamot för Geosektionen. Valberedningen nominerar Adrian Larsson till KF-ledamot för Geosektionen inför verksamhetsåret 14/15. Adrian har under denna termin suttit som KF-ledamot och vi har förtroende för att han kommer fortsätta utföra sitt uppdrag väl. Valberedningen nominerar Olle Bertilsson till KF-ledamot för Geosektionen inför verksamhetsåret 14/15. Adrian har under denna termin suttit som KF-ledamot och vi har förtroende för att han kommer fortsätta utföra sitt uppdrag väl.

Dagordning & Bilagesamling

Dagordning & Bilagesamling Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 13 mars 2014 Sidan 2 1 Formalia Dagordning sektionsmöte 1 Geosektionen torsdagen den 13 mars i sal E 632 kl. 18:00 1.1.Mötets öppnande 1.2.Val av mötesordförande,

Läs mer

Bilagesamling Sektionsmöte 18 sep 2013

Bilagesamling Sektionsmöte 18 sep 2013 Bilagesamling Sektionsmöte 18 sep 2013 Sidan 2 Bilaga 1 Styret informerar Ordförande Kristin Jonsson, rapporterar att sedan föregående sektionsmöte har följandegjorts: Styrelsemöte Närvarat och varit mötesordförande

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: F337, den 20141117 Tid: 11.51 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Harald Börestam, Emelie Hedlund Nilsson, Alfred Tolvtin, Melinda Winninge, Jesper Dalgren, Adjungerade: ingen 1 Mötets öppnande

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag 20141013 kl 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Harald Börestam, Emelie Hedlund Nilsson, Alfred Holgersson, Daniela Backlund, Melinda Winninge, Joel Carlsson,

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag den 28 april kl. 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Josef Persson, Emelie Hedlund Nilsson, Axel Flodin Vacher, Harald Börestam, Joel Carlsson Adjungerade: Nicklas

Läs mer

Protokoll sektionsmöte 4 Geosektionen

Protokoll sektionsmöte 4 Geosektionen Sidan 1 Protokoll sektionsmöte 4 Geosektionen Plats: Sal E632, Luleå Tekniska Universitet Tid: Onsdag 27 november 2013 kl. 18:30 Närvarande: 45 medlemmar, varav 7 ur Geosektionens styrelse. Se bilaga 1

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 14/9 2015 Geoexpen

Styrelsemötesprotokoll 14/9 2015 Geoexpen Sidan! 1 Styrelsemötesprotokoll 14/9 2015 Geoexpen Närvarande: Hampus Hugosson, Joakim Tapper, Josef Persson, Mathilda Norell, Charlotte Jakobsson, Liv-Johanna Lindberg, Albin Brette, Annika Paulsson Ghölin,

Läs mer

Dagordning & Bilagesamling

Dagordning & Bilagesamling Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 1 29 September 2016 Sidan 2 Dagordning sektionsmöte 1 Geosektionen torsdag den 29 September i sal E632 kl. 18:30 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande,

Läs mer

Dagordning & Bilagesamling

Dagordning & Bilagesamling Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 4 2 December 2014 2 Dagordning sektionsmöte 4 Geosektionen 2014 den 2 december 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av mötesordförande, mötessekreterare och

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag den 31 mars 2014 kl. 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Josef Persson, Jesper Dalgren, Emelie Hedlund Nilsson, Albin Nilsson, Melinda Winninge, Axel Flodin Vacher,

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 18/ Hemma hos Albin

Styrelsemötesprotokoll 18/ Hemma hos Albin Sidan 1 Styrelsemötesprotokoll 18/10 2015 Hemma hos Albin Mötets öppnande Närvarande: Matilda Vikström, Mathilda Norell, Charlotte Jakobsson, Josef Persson, Annika Paulsson Gölin, Liv-Johanna Lindberg,

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

Bilaga 1: Styret informerar

Bilaga 1: Styret informerar Bilaga 1: Styret informerar Sedan det förra sektionsmötet har det löpande arbetet flutit på. Ordförande och vice ordförande har deltagit på ORDFRAD tillsammans med öv- riga sektionen samt kåren centralt.

Läs mer

Protokoll sektionsmöte Geosektionen

Protokoll sektionsmöte Geosektionen Protokoll sektionsmöte Geosektionen Plats: Sal A117,. Tid: 10 mars 2016 kl. 18:30 Närvarande: 29 medlemmar. 2 icke medlemmar, se Bilaga 1. 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande Oscar Forsberg förklarade mötet

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Styrelsemötesprotokoll 16/ Geoexpen

Styrelsemötesprotokoll 16/ Geoexpen Sidan 1 Styrelsemötesprotokoll 16/11 2015 Geoexpen 1. Mötets öppnande Närvarande: Josef Persson, Mathilda Vikström, Mathilda Norell, Hampus Hugoson, Albin Brette, Annika Paulsson Gölin, Charlotte Jakobsson,

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: Måndag den 21e mars 2016 kl. 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Marika Gille, Vanessa Olli, Oscar Forsberg, Madeleine Jacobsson, Ellinor Gros. 1 Mötets öppnande Ordförande

Läs mer

Föredragare: Mattias Thorwid. Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:39 den 9 december 2014 i A117.

Föredragare: Mattias Thorwid. Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:39 den 9 december 2014 i A117. 1 Inledande formalia Föredragare: Mattias Thorwid 1.1 Mötet öppnas Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:39 den 9 december 2014 i A117. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Styrelsemöte protokoll

Styrelsemöte protokoll Sidan 1 Plats: Geoexpen, Tid: måndag den 14 april 2014 kl. 12.00 Styrelsemöte protokoll Närvarande: Alfred Tolvtin, Emelie Hedlund Nilson, Melinda Winninge, Albin Nilsson och Josef Persson 1 Mötets öppnande

Läs mer

Protokollförare: Justeras: Närvarande medlemmar: Se bilaga. Övriga närvarande: Se bilaga. /Patrik Valfridsson. /Jennie Eriksson.

Protokollförare: Justeras: Närvarande medlemmar: Se bilaga. Övriga närvarande: Se bilaga. /Patrik Valfridsson. /Jennie Eriksson. Närvarande medlemmar: Se bilaga. Övriga närvarande: Se bilaga. Protokollförare: /Patrik Valfridsson Justeras: /Jennie Eriksson /Mattias Thorwid /Tomas Sahleström 1 Inledande formalia Föredragare: Jennie

Läs mer

Budget för Datasektionen verksamhetsåret 2014/2015 Intäkter: Sektionstillskott 25000 Företagskontakt 15000 Försäljning 10000 Utgifter: UBSmedel - 4000 Medlemsaktiviteter - 13000 Nolleperioden - 10000 Sektionsaktiva

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Benjamin Bylund, Alumnansvarig Erika Werner, Utbildningsbevakningssamordnare Christoffer Muhl, Kassör Patrik Valfridsson, Sekreterare Filip Lanneld, PR/informationsansvarig Mattias Nordin, Arbetsmiljökvalitetsansvarig

Läs mer

Dagordning & Bilagesamling

Dagordning & Bilagesamling Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 5 19 april 2017 Dagordning sektionsmöte 5 Geosektionen 2017-04-19 C305 kl. 18.30 1 Formalia 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av två justerare tillika rösträknare 1.3.

Läs mer

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet

Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Stadgar för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Innehållsförteckning Förord 2 1. Föreningen 3 2. Syfte 3 3. Obundenhet 3 4. Verksamhetsåret 3 5. Medlemskap 3 6. Sektionsmöte 3 7. Årsmöte 4 8.

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin Öhlin Simon Lundmark Justerare: Protokoll fört vid styrelsemöte #16 som ägde rum 2014-05-19 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Malin Öhlin (Sekreterare) Sekreterare: Malin

Läs mer

Dagordning styrelsemöte

Dagordning styrelsemöte Dagordning styrelsemöte Styrelsemöte för Datasektionen klockan 16.30 den 20:e februari 2017. 1. Formalia 1. Närvaro David Rutqvist, Elna Warnhag, Carl Bäck, Simon Ranefjärd, Carl-Henrik Hanquist (CH),

Läs mer

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid extrainsatt styrelsemöte #5 som ägde rum 2015 05 25 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Simon Lundmark

Läs mer

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Dennis Forslund.

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Dennis Forslund. 1 Inledande formalia Föredragare: Mattias Thorwid 1.1 Mötet öppnas Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:41 den 12 maj 2015 i C305. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs Mattias

Läs mer

Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Senast reviderad 2015-04-01. Reglemente. för. Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland

Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Senast reviderad 2015-04-01. Reglemente. för. Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Reglemente för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland 1 Innehåll Undergrupper... 3 Arbetsmarknad... 3 Festkommittén... 3 Praktik... 3 PR-gruppen... 4 Sportkommittén... 4 Webbansvarig... 4 Resegruppen...

Läs mer

2014-04-03, kl 18.30 i C305

2014-04-03, kl 18.30 i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 6 2013/2014 2014-04-03, kl 18.30 i C305 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-04-03, kl 18.30 Plats: C305 Ärenden: 61-70 Bilaga Föredragare 61. Formalia

Läs mer

Protokoll sektionsmöte Geosektionen

Protokoll sektionsmöte Geosektionen Sidan! 1 av! 37 Protokoll sektionsmöte Geosektionen Plats: Sal A117,. Tid: 20 maj 2015 kl. 18:30 Närvarande: 30 medlemmar. 3 icke medlemmar samt inspektor Hans Matsson, se Bilaga 5. 1. Formalia 1.1. Mötets

Läs mer

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS)

1. Föreningens verksamhet utövas som stadgar föreskriver genom: c) Utbildningsbevakningssamordnare (UBS) NU GÄLLANDE STADGAR för Sektionen för industriell ekonomi Versionsdatum: 2014-03-04 Kapitel 1 Allmänt 1. Sektionen för industriell ekonomi, i fortsättningen benämnd I-sektionen, är en ideell förening för

Läs mer

Verksamhetsberättelse 2011/2012

Verksamhetsberättelse 2011/2012 Allmän verksamhet Styrelsen Då styrelsen tillträdde var nio av tio ledamöter tillsatta. Den tionde, PR-ansvarig, tillsattes under verksamhetsårets första sektionsmöte. Till att börja med fanns tre ledamöter

Läs mer

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse

Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Uppdragsbeskrivning Sektionsstyrelse Denna uppdragsbeskrivning beskriver ansvarsområden och uppgifter för sektionsstyrelserna inom Konstkåren. Sektionsstyrelsen har ett övergripande ansvar som i första

Läs mer

Maskinteknologsektionens instruktionssamling

Maskinteknologsektionens instruktionssamling Sida 1 av 14 Maskinteknologsektionens instruktionssamling Sida 2 av 14 Innehållsförteckning Instruktioner för Maskinteknologsektionens styrelse... 3 Inledning... 3 Allmänt... 3 Specifik arbetsbeskrivning

Läs mer

, kl i C305

, kl i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 5 2013/2014 2014-03-06, kl 18.30 i C305 60 Talmanspresidiet Föredragningslista 5-13/14, 51 - Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2014-03-06, kl 18.30 Ärenden:

Läs mer

Protokoll Årsmöte

Protokoll Årsmöte Protokoll Årsmöte 2012.05.08 Datum: 8 maj Tid: 18.00 Plats: E244, Luleå Tekniska Universitet Ärende: 1 Inledande formalia 1.1 Mötets öppnande Ordförande Linnea Bladfors öppnar mötet klockan 18.07 1.2 Upptagande

Läs mer

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde

Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Reglemente för Sektioner Arbetsbeskrivning för sektioner vid Studentkåren i Skövde Antagna av SiS Fullmäktige 2008-11-11 Reviderat av SiS Fullmäktige 2009-02-05 Reviderade av SiS Fullmäktige 2012-02-02

Läs mer

Föredragare: Martin Svensson. Till mötesordförande väljs Martin Svensson. Till mötessekreterare väljs Filip Lanneld.

Föredragare: Martin Svensson. Till mötesordförande väljs Martin Svensson. Till mötessekreterare väljs Filip Lanneld. 1 Inledande formalia Föredragare: Martin Svensson 1.1 Mötet öppnas Martin Svensson förklarar mötet öppnat klockan 17:07 den 20:e maj 2014 i C305. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs Martin

Läs mer

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET

Befattningsbeskrivning för övriga engagemang inom FET Sida 1 av (17) för övriga engagemang Föreningen Energisystemteknologerna, FET Innehåll Revisor Revisorsuppleant Fullmäktigeledamot Fullmäktigesuppleant Valberedning Representant i UTN:s valberedning Projektledare

Läs mer

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser:

Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: LATHUND FONDSÖKNINGAR 2014/2015 Sida 1 av 8 Dokumentet är en enkel guide till hur du löser följande händelser: Reglemente för fondsökningar o o o Sektionsfonden Projektfond Föreläsningsfond Hur bör en

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2013-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande Styret Ordf. Magnus Norberg Sekr. Nellie-Kim Millbourn Mattias Spelmans Ida Pettersson Sebastian Levin Stefan Karlsson Emma

Läs mer

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden:

Mötesprotokoll. Stormöte, I-sektionen. Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum. Ärenden: Mötesprotokoll Stormöte, I-sektionen Tid: onsdag 7 maj klockan 17.00 Plats: Pepparholm, Studiecentrum Ärenden: 1. Mötet öppnas Vice ordförande Kajsa öppnade mötet. 2. Val av mötessekreterare Anne valdes

Läs mer

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305

Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE / , kl i C305 Bilagesamling KÅRFULLMÄKTIGE 2 2017/2018 2017-10-02, kl 18.30 i C305 Bilaga 32.1.1 Sammanträdesdatum 2017-10-02 Sidan 1 av 4 Teknologkårens fullmäktige Anmälningsärenden Sektioner Maskinteknologsektionen

Läs mer

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L

Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14. Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2010-05-14 Stadgar för SSK-L 2 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 4 6 Sjuksköterskesektionens styrelse 5 7

Läs mer

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid: Plats:A3101a

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid: Plats:A3101a Närvarande Arvid Marklund Lucas Asplund Oskar Tengberg Emma Nordekvist Carl Ekberg Philip Skånberg Erika Holmgren Tove Audhav Jonas Dahlgren Ordförande Vice Ordförande Kassör Utbildningsbevakningssamordnare

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm

Sektionen för Medieteknik Stockholm Extrainsatt Styrelsemöte 26 APRIL 2017 (* betyder att bilaga finns i handlingarna) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Emma Olsson förklarade mötet öppnat klockan 17:42. 1.2. Mötets behöriga utlysande Kallelse

Läs mer

Senast reviderad Reglemente. för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland

Senast reviderad Reglemente. för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Reglemente för Brandingenjörsstuderande I Norra Norrland Innehållsförteckning 1. Policy... 3 1.1. Alumnlista... 3 1.2. Profilkläder... 3 1.3. Alkohol... 3 2. Styrelsen... 4 2.1 Styrelsens medlemmar...

Läs mer

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet:

Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet. Fastställd av Sektionsmötet: Stadgar för Sektionen för industriell ekonomi vid Luleå tekniska universitet Fastställd av Sektionsmötet: 2016-04-26 Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 3 Kapitel 2 Medlemmar... 3 Kapitel 3 Organisation...

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid: Plats: A3001

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid: Plats: A3001 Närvarande Arvid Marklund Lucas Asplund Oskar Tengberg Emma Nordekvist Carl Ekberg Philip Skånberg Erika Holmgren Tove Audhav Jonas Dahlgren Ordförande Vice Ordförande Kassör Utbildningsbevakningssamordnare

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-03-18 Stockholm 2015-03-18 Styrelsemöte 10 mars 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat kl 16.14 1.2. Mötets behöriga utlysande Extrainsatt Styrelsen beslutar

Läs mer

Protokoll. fört vid extrainsatt höststämma som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. fört vid extrainsatt höststämma som ägde rum. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid extrainsatt höststämma som ägde rum 2016 02 08 Närvarande: Roller: Underskrifter: Styrelsen: Rasmus Johansson(Ordförande) Annie Riström (Sekreterare) Viktor Andersson (Informationsansvarig)

Läs mer

Stadgar för Kvinnokören Embla

Stadgar för Kvinnokören Embla Innehållsförteckning Kapitel 1 Allmänt... 1 Kapitel 2 Medlemskap... 1 Kapitel 3 Räkenskaper... 1 Kapitel 4 Styrelsen... 2 Kapitel 5 Företrädare... 2 Kapitel 6 Valberedningen... 2 Kapitel 7 Repertoarkommitté...

Läs mer

Ekonomisk berättelse för 2014/2015

Ekonomisk berättelse för 2014/2015 Ekonomisk berättelse för 2014/2015 För återställning av handkassan ( 6 662kr ): Detta konto på visma gjordes i syfte att sätta handkassan till dess riktiga värde. I och med att jag tog över posten som

Läs mer

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04

Sektionen för Medieteknik Stockholm 2015-08-04 Styrelsemöte 4 augusti 2015 (* betyder att bilaga finns) 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Mötet förklaras öppnat klockan 18.21 1.2. Mötets behöriga utlysande att anse mötet behörigt utlyst 1.3. Emma Klint

Läs mer

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Sara Kafi.

Föredragare: Mattias Thorwid. Till mötesordförande väljs Mattias Thorwid. Till mötessekreterare väljs Sara Kafi. 1 Inledande formalia Föredragare: Mattias Thorwid 1.1 Mötet öppnas Mattias Thorwid förklarar mötet öppnat klockan 18:40 den 22 april 2015 i C305. 1.2 Val av mötesordförande Till mötesordförande väljs Mattias

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #12 som ägde rum 2015 03 02 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice Ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare) Gry Frölich (Kassör)

Läs mer

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid:18:18 Plats: A3101a

Maskinteknologsektionens styrelsemöte Sammanträdesdatum: Tid:18:18 Plats: A3101a Närvarande Arvid Marklund Lucas Asplund Oskar Tengberg Emma Nordekvist Carl Ekberg Philip Skånberg Erika Holmgren Tove Audhav Jonas Dahlgren Ordförande Vice Ordförande Kassör Utbildningsbevakningssamordnare

Läs mer

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm

Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm Protokoll fört vid: Sektionen för Medicinsk informatik och Teknik Sektionsmöte Torsdagen den 24/5 å Tolvan, Stockholm 1 Formalia 1.1 Mötets öppande Sektionsordförande Tonima Afroze öppnar mötet 17.07.

Läs mer

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR...

Reglemente 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... Reglemente Antaget: 2015-11-21 Ändrat: 1. ÄNDAMÅL... 3 2. MEDLEMSKAP... 3 3. EKONOMI OCH FIRMATECKNARE... 3 4. SEKTIONSIDENTITET... 3 5. ORGANISATION OCH ANSVAR... 3 6. SEKTIONSMÖTE... 3 Läsperiod 1 (Höstmöte

Läs mer

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30

Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 Teknologsektionen Informationsteknik, Chalmers Sektionsmöte 2011-02-22 HA2 17:30 1 Mötets öppnande Fiona Rolander (ordf styrit) förklarar mötet öppnat. 2 Val av mötets ordförande Sektionen väljer Josef

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Erika Werner, Utbildningsbevakningssamordnare Martin Svensson, Vice ordförande Christoffer Muhl, Kassör Patrik Valfridsson, Sekreterare Filip Lanneld, PR/informationsansvarig Mattias Nordin,

Läs mer

4 Styrelsen. 4.2 Ordförande Väljs under UMSYS årsmöte. Ordförande har rätt att teckna firma. Ordförande leder styrelsens arbete.

4 Styrelsen. 4.2 Ordförande Väljs under UMSYS årsmöte. Ordförande har rätt att teckna firma. Ordförande leder styrelsens arbete. 1 Beskrivning av föreningen Föreningens namn är Umeå Systemvetarförening, (hädanefter benämnd UMSYS). Organisationsnummer: 802446-7956. Föreningens verksamhetsår sträcker sig från 1 januari till 31 december.

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2010/2011 1. INLEDNING 1 2. SEKTIONSSTYRELSEN 1 2.1 ORGANISATION 1 2.2 ANSVARSOMRÅDEN 1 ORDFÖRANDE 1 VICE ORDFÖRANDE 1 KASSÖR 1 SEKRETERARE 2 ARBETSMILJÖOMBUD

Läs mer

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN

VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSDOKUMENT ED-SEKTIONEN VERKSAMHETSÅR 2014-2015 Innehållsförteckning Innehållsförteckning... 2 1. Inledning... 3 2. Sektionsstyrelsen... 3 2.1 Organisation... 3 2.2 Ansvarsområden... 3 2.2.1Ordförande...

Läs mer

PROTOKOLL STORMÖTETS SAMMANTRÄDE

PROTOKOLL STORMÖTETS SAMMANTRÄDE Samsek Pontus Neander Sekreterare Protokoll Stormöte nr. 1-14/15 PROTOKOLL STORMÖTETS SAMMANTRÄDE Datum: 2014-11-19 Tid: 15:15 Plats: UB336 Närvarande: Närvarande: Meddelat frånvaro: Filip Åhlander Ordförande

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Erik Helander förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Erik Helander valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2011-01-26 Tid: 17:15 Plats: P36 Närvarande: Erik Helander, Emilia Björe-Dahl, Petra Lange, Kristina Lam, Linda Gunnarsson, Nina Petrén, Tobias Gefors, Markus Engren, Andréas Göransson,

Läs mer

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare

1 Inledande formalia. Närvarande. 1.1 Mötet öppnas. 1.2 Mötets behörighet. 1.3 Val av mötesordförande. 1.4 Val av mötessekreterare Närvarande Mattias Thorwid Dennis Forslund August Naij Jennifer Davidsson Thomas Sahleström Philip Sundström Johan Backlund Lisa Andersson Sara Kafi Alexander Lyckebo Ordförande Vice Ordförande Kassör

Läs mer

Föredragningslista. Kårfullmäktige Möte 1

Föredragningslista. Kårfullmäktige Möte 1 Kårfullmäktige Möte 1 2013/2014 Luleå Studentkårs Kårfullmäktige Möte 1 13/14 Datum: Tid: 16:00 Plats: C305 Kallade: Kårfullmäktiges ledamöter, Kårfullmäktiges suppleanter Luleå Studentkårs Kårstyrelse,

Läs mer

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal.

Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Kallelse till årsmöte för LÄSK 2016-02-29 kl. 18.00 Karlstad Universitet: återkommer med sal. Dagordning 1 Mötets öppnande - Ordförande Malin Öström öppnar mötet och hälsar alla välkomna 2 Mötets behörighet

Läs mer

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från:

Bilaga D. Fullmäktiges tredje höstmöte 2012. Innehåller rapporter från: Fullmäktiges tredje höstmöte 2012 Bilaga D Innehåller rapporter från: 1. Sexmästare 2. Skattmästare 3. Beeking 4. Vitae 5. SKHILS 6. Vice Kårordförande 7. Arbetsmarknadsordförande 8. Kårordförande Rapport

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2018-11-28 Tid 12:10 Plats Beslutande BIIF-rummet Ordf. Jakob Kullmann Sekr. Fanny Selin Denise Pettersson Elin Pettersson Johan Karlelid Maja Wilhelmsson Gabriel

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter:

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter: Protokoll fört vid styrelsemöte #10 som ägde rum 2015 02 02 Närvarande: Roller: Underskrifter: Andreas Fredmer (Ordförande) Marcus Wiking (Vice ordförande) Malin Öhlin (Sekreterare, Kulturarna) Simon Lundmark

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2015-02-05 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Pernilla Lindau Sekr. Anton Håkansson Hampus Ragnar Andreas Stagnebo Julia Lennartsson Karl Borg Martin Sigvardsson

Läs mer

NALEKONOMI OCH STATSVETENS

NALEKONOMI OCH STATSVETENS NATIONALEKONOMI OCH UNIVERSITETET I STATSVETENSKAP LINKÖPING Protokoll från styrelsemöte FLiNS Föreningen Linköpings Nationalekonomer och Statsvetare Datum: 2009-10- 22 Tid: 13:00-16:00 Plats: Wallenbergrummet,

Läs mer

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00

Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 Konglig Samhällsbyggnadssektion Dagordning SM 4, 11 december 2014, Oasen Klockan 17:00 1. Formalia 1.1 Mötets öppnande 1.2 Val av mötesordförande 1.3 Val av mötessekreterare 1.4 Val av två justeringspersoner

Läs mer

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad

1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad LÄSK STADGAR 2014 1 Föreningens namn Föreningens namn är LÄSK. LÄSK är en förkortning för Lärarstuderande I Karlstad 2 Föreningens säte Föreningen har sitt säte i Karlstad kommun 3 Föreningsform Föreningen

Läs mer

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet

Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet Juridiska föreningen Sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet 1 Namn Juridiska föreningen är en sektion under Luleå studentkår vid Luleå tekniska universitet och verkar som en ideell

Läs mer

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering

Stadgar för SSK-L. Antagna VT 1995 Senaste revidering Stadgar för SSK-L Antagna VT 1995 Senaste revidering 2011-03-14 Innehållsförteckning 1 Ändamål 3 2 Medlemskap 3 3 Organisation 3 4 Stormöte 3 5 Valberedningen 5 6 s styrelse 5 7 Utskott 6 8 Sociala utskottet

Läs mer

, kl i C305

, kl i C305 KÅRFULLMÄKTIGE 6 2014/2015 2015-04-23, kl 18.30 i C305 Föredragningslista 6-14/15, 61-70 Föredragningslista för Teknologkåren vid LTUs kårfullmäktige. Tid: 2015-04-23, kl 18.30 Ärenden: 61-70 Bilaga Föredragare

Läs mer

Lätt och roligt att bilda en förening

Lätt och roligt att bilda en förening Lätt och roligt att bilda en förening Instruktioner till dig som vill starta en förening Vid frågor kontakta på 0155-24 89 01, eller e-post 2 Uppstart av en förening Bjud in de som är intresserade Besluta

Läs mer

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål

UTSKOTTSVERKSAMHET. Verksamhetsplan Eventutskottet 2014-09-27. Verksamhetsbeskrivning. Syfte och mål UTSKOTTSVERKSAMHET Verksamhetsbeskrivning skapar möjligheter för studenter att engagera sig inom diverse projekt, internt för aktiva samt externt för medlemmar, och bidrar till personlig utveckling genom

Läs mer

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet

Mötet utlystes via facebook, hemsidan och via mejlutskick minst två veckor innan mötet SIDA 1 AV 9 COPEN VAL-SM 2013 Tisdagen den 15 oktober 2013 kl. 15.15, M2, KTH Campus * = medföljd bilaga 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Niklas öppnar mötet 15:20 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet

Läs mer

Dagordning för sektionsmöte lp4 för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet

Dagordning för sektionsmöte lp4 för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Dagordning för sektionsmöte lp4 för Datasektionen vid Luleå Tekniska Universitet Datum: 20:e april Tid: 18:00 Plats: D770 (Deltasalen) 1.Formalia 1. Mötets öppnande 2. Mötets behörighet 3. Närvaro 4. Val

Läs mer

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande.

Mötesprotokoll. 1. Mötets öppnande Alexandra Sterne förklarade mötet öppnat. 2. Val av mötesordförande Alexandra Sterne valdes till mötesordförande. Mötesprotokoll Datum: 2012-05-02 Tid: 12.15 Plats: P30 Närvarande: Alexandra Sterne, Albin Mannerfelt, Anna Allerth, Anna Olausson, Per Randell, Linnéa Svanström, Malin Fredriksson, Sara Nilsson, Gustav

Läs mer

Sektionsmöte 2 27 november 2017

Sektionsmöte 2 27 november 2017 Dagordning & Bilagesamling Sektionsmöte 2 27 november 2017 Sektionsmöte 2 2017-11-27 1 Formalia Dagordning sektionsmöte 1 Geosektionen 2017-11-27 E632 kl 18.30 1.1. Mötets öppnande 1.2. Val av två justerare

Läs mer

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4

Sektionen för Elektronikdesign Verksamhetsdokument 2012/2013 Uppdaterade 2012-10-30. 1. Inledning... 4. 2. Sektionsstyrelsen... 4 Verksamhetsdokument 2012/2013 1. Inledning... 4 2. Sektionsstyrelsen... 4 2.1. Organisation... 4 2.2. Ansvarsområden... 4 2.2.1. Ordförande... 4 2.2.2. Vice Ordförande... 4 2.2.3. Kassör... 5 2.2.4. Sekreterare...

Läs mer

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare.

00011 Val av justeringsmän och tillika rösträknare Beslut tas att välja Elias Olsson och Christoffer Gremlin till justeringsmän tillika rösträknare. Närvarande: Tobias Edström, Ordförande Johannes Nilsson, Sekreterare Jacob Samuelsson, Alumniansvarig Jonathan Ohlson, Rekryteringsansvarig Christoffer Gremlin, Festerichef Simon Kronmar, Kassör Andreas

Läs mer

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE

BIIF BRANDINGENJÖRSSTUDERANDES INTRESSEFÖRENING SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE SAMMANTRÄDESPROTOKOLL STYRELSEMÖTE Datum 2014-04-03 Tid 12:00 Plats Beslutande V-Styret Ordf. Martin Estlund Sekr. Anna Henriksson Linnea Hjelte Karolina Lundh Eleonora Grönlund Dea Ternström Pernilla

Läs mer

!!! STADGAR. Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS. Stockholm. Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm

!!! STADGAR. Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS. Stockholm. Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm STADGAR Konglig Samhällsbyggnadssektion, THS Stockholm Org. nr. 802412-5737 Drottning Kristinas väg 19, 100 44 Stockholm Sid 2(14) Stadgan fastställd 2002-10-30. Sammanställd av Malin Svenningsson L99.

Läs mer

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798

Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 Stadgar för Enskilda Gymnasiets elevkår Antagen på årsmötet den 16/9 2010 Organisationsnummer: 802455-7798 1 Organisation och Syfte mom. 1 Föreningens juridiska namn är Enskilda Gymnasiets elevkår, men

Läs mer

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg

2. Rapporter Föredragande 2.1. Ledamot för Utbildningsfrågor Robin Palmberg Sektionen för Medieteknik Stockholm 20131022 Styrelsemöte den 23 oktober 2013 1. Formalia 1.1. Mötets öppnande Kl 17:31. 1.2. Mötets behöriga utlysande Mötet anses behörigt utlyst. 1.3. Närvarande Lukas,

Läs mer

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt

Stadgar - BRINN. Kapitel 1 Föreningen/Allmänt Stadgar - BRINN Kapitel 1 Föreningen/Allmänt 1 Föreningsnamn BRINN Brandingenjörsstuderande i norra Norrland 2 Föreningens form BRINN är en ideell intresseförening. 3 Ändamål Föreningen ska värna om medlemmarnas

Läs mer

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR

Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR Dokumentansvarig Datum Senast uppdaterad Daphne Sevelin 2015-08-17 2015-08-18 Södertörns Förenade Ekonomer BEFATTNINGS- BESKRIVNINGAR 1 Innehållsförteckning 1. FÖRENINGENS REVISOR... 3 2. STYRELSEN...

Läs mer

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare.

Emelie Jeppsson och Carl August Agrell föreslås och väljs till justeringsmän, tillika rösträknare. 1. OFMÖ 2. Val av mötesordförande Axel Andersson, kårordförande, föreslås och väljs till mötesordförande. 3. Val av mötessekreterare Miranda Westfelt föreslås och väljs till mötessekreterare. 4. Val av

Läs mer

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Justerare: Simon Lundmark. (Informationsansvarig)

Protokoll. Närvarande: Roller: Underskrifter. Malin Öhlin (Sekreterare) Justerare: Simon Lundmark. (Informationsansvarig) Protokoll fört vid styrelsemöte #14 som ägde rum 2014-04-22 Närvarande: Roller: Underskrifter Andreas Fredmer (Ordförande) Mötesordförande: Andreas Fredmer Marcus Wiking (Vice ordförande) Sekreterare:

Läs mer

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare

Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Årsmöte Chalmers Orienteringslöpare Tid och plats 22:a februari 2017, Vera Sandberg-salen, Chalmers kårhus. Närvarande Bifogad lista 1 Mötets öppnande 2016 års styrelseledamot Simon Öberg hälsade alla

Läs mer