Läs detta först. Säkerhetsinformation för den här maskinen. Information om den här maskinen. Installera maskinen (installeras av leverantören)

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Läs detta först. Säkerhetsinformation för den här maskinen. Information om den här maskinen. Installera maskinen (installeras av leverantören)"

Transkript

1 Läs detta först Säkerhetsinformation för den här maskinen Information om den här maskinen Installera maskinen (installeras av leverantören) Namn på komponenter och deras funktioner Anslutning Söker du information som inte finns i den tryckta handboken, se HTML-/PDF-filer på vår webbplats. Läs handboken noggrant innan du använder maskinen och ha den nära till hands för framtida bruk. För säker och korrekt användning, läs avsnittet "Säkerhetsinformation" innan du använder maskinen.

2

3 Innehåll 1 Friskrivningsklausul... 2 Om Bruksanvisningen Säkerhetsinformation för den här maskinen... 4 Säkerhetssymboler för den här maskinen... 4 Driftsäkerhet... 5 Försiktighetsåtgärder som ska följas... 5 Säkerhetsmeddelande för fjärrkontrollen... 6 Meddelande om batterisäkerhet... 7 Handskas med maskinens innandöme... 7 Säkerhetsmärkning på den här maskinen... 8 Placeringar av etiketterna WARNING (varning) och CAUTION (var försiktig)... 8 Symboler för huvudströmbrytare... 8 Viktiga säkerhetsföreskrifter... 9 Anmärkningar om maskinens LCD-panel Information om den här maskinen...10 Lagar och förordningar...10 Varningsmeddelande på Klass A-produkt...10 Ursprungsinformation för CE-märkning (gäller endast EU-länder)...10 Information om utländska dotterbolag och bullernivåer...10 Användarinformation om elektrisk och elektronisk utrustning...11 Anmärkning avseende batterisymbolen och/eller ackumulatorsymbolen...11 Information om FCC-krav till användare i USA...12 Information till användare i staten Kalifornien (Information till användare i USA)...12 Meddelande till leverantörer Installera maskinen (installeras av leverantören)...13 Försiktighetsåtgärder vid installation...13 Försiktighetsåtgärder vid väggmontering...14 Specifikationer för omgivningsförhållanden...14 Krav på utrymme när maskinen installeras...15 När maskinen installeras genom att huvudenheten monteras på en vägg...15 Montera stylusfacket Namn på komponenter och deras funktioner...17 Ingångar/utgångar Anslutning...19 Ansluta touch-modulen...19 Ansluta strömmen...20

4 2 Friskrivningsklausul Friskrivningsklausul I möjligaste mån och i enlighet med tillämplig lag är tillverkaren inte ansvarig under några omständigheter för skador som uppstått vid funktionsavbrott, förlust av registrerad information, eller vid användning eller icke-användning, av denna produkt och/eller användarhandböcker som medföljer maskinen. Var noga med att alltid kopiera eller säkerhetskopiera information registrerad i maskinen. Dokument eller information kan raderas vid användarfel eller funktionsstörning. Tillverkaren är inte under några omständigheter ansvarig för dokument skapade i maskinen eller några resultat till följd av din tillämpning av registrerad information.

5 Om Bruksanvisningen Om Bruksanvisningen 3 Bruksanvisningen beskriver hur du använder och felsöker maskinen efter att den har installerats. Här listas också detaljerade specifikationer för maskinen. Du kan ladda ner bruksanvisningen från Ricohs hemsida.

6 4 1. Säkerhetsinformation för den här maskinen 1. Säkerhetsinformation för den här maskinen I det här kapitlet beskrivs viktiga försiktighetsåtgärder. Säkerhetssymboler för den här maskinen Varje säkerhetssymbols betydelse visas nedan. Var försiktig! Får inte tas isär

7 Driftsäkerhet I den här handboken används följande symboler: 1. Säkerhetsinformation för den här maskinen 5 Anger en potentiellt farlig situation som, om föreskrifterna inte följs, kan leda till allvarliga skador eller dödsfall. Anger en potentiellt farlig situation. Om denna varning ignoreras kan det leda till personeller egendomsskador. Försiktighetsåtgärder som ska följas I det här avsnittet förklaras försiktighetsåtgärder som alltid ska följas när denna maskin används. Nätkontakten i strömkabeln ska vara tillgänglig. Eluttaget (nätuttaget) som används bör vara placerat i närheten av utrustningen och vara lättåtkomligt. Om du vill koppla från utrustningen helt från nätanslutningen drar du ur nätkontakten ur eluttaget. Ställ inga vaser, växtkrukor, koppar, toalettartiklar, mediciner, små metallföremål eller behållare med vatten eller andra vätskor på eller i närheten av maskinen. Eftersom det finns öppningar ovanpå och på sidan av denna maskin skulle eldsvåda eller elstöt kunna uppstå om vätska spills ut över maskinen och rinner in i den eller om något metallföremål kommer i kontakt med strömförande delar. Den medföljande nätsladden får endast användas med den här maskinen. Använd den inte med andra apparater. I annat fall kan följden bli eldsvåda eller elstöt. Anslut inga andra enheter än sådana som godkänts eller rekommenderats av tillverkaren av strömuttaget. I annat fall kan följden bli eldsvåda eller elstöt. Ställ inte maskinen nära vatten (t.ex. ett spa eller en bassäng) eller på en plats där den kan utsättas för vattenstänk (t.ex. framför ett öppet fönster där det kan komma in regnvatten). I annat fall kan följden bli eldsvåda eller elstöt om innehållet i sådana föremål spills ut över maskinen och rinner in i den eller om något metallföremål kommer i kontakt med strömförande delar. Använd endast originaltillbehör eller tillbehör som rekommenderats av tillverkaren för att montera huvudenheten. Om fel tillbehör, eller tillbehör som är olämpliga, används kan detta orsaka att huvudenheten välter med allvarliga personskador som följd. Se till att ytan och fästpunkterna är tillräckligt starka för att hålla huvudenhetens vikt. Ta inte loss höljena så minskar du risken för elektriska stötar. Det finns inga delar inuti apparaten som användaren kan reparera. Allt servicearbete ska överlåtas till kvalificerad och behörig servicepersonal.

8 6 1. Säkerhetsinformation för den här maskinen Montera endast den monitor som detta ställ är avsett för. Om du försöker att använda en annan monitor med det här stället finns risk att den lossnar från stället, skadas eller välter. För att få information om vilka modeller som stöds besöker du RICOH:s webbplats ( Nedan visas det varningsmeddelande som finns på den plastpåse som ligger i produktens förpackning. Håll alltid polytenmaterial (påsar m.m.) som följer med i den här maskinens förpackning på säkert avstånd från bebisar och små barn. Kvävningsrisk föreligger om polytenmaterial kommer i kontakt med mun eller näsa. Ställ inte maskinen på ett ojämnt, lutande eller ostabilt underlag (t.ex. på en vagn) där det föreligger risk att den faller ned och orsakar personskada på dig själv eller andra. När du sätter ihop stället, monterar huvudenheten på en vägg eller installerar huvudenheten måste du kontakta din lokala återförsäljare. Försök inte att utföra installationen på egen hand. Maskinen får inte installeras i ett trångt utrymme utan tillräcklig ventilation och luftcirkulation (t.ex. i ett stängt skåp). Lämna tillräckligt med utrymme runtom maskinen så att värmen inuti kan avledas. Blockera inte öppningar och ventilationshål på maskinen. Överhettning kan leda till risker och elektriska stötar. För att förhindra personskador ska huvudenheten monteras eller stället installeras innan maskinen börjar användas. Undvik att placera skärmen i direkt solljus eller där direkt solljus eller punktbelysning kommer att lysa på LCD-skärmen, eftersom värmen kan skada skärmen och monitorns yttre hölje, och det starka ljuset gör det svårare att titta på monitorn än nödvändigt. Blockera inte maskinens luftintag eller luftutsläpp. I annat fall ökar brand- och skaderisken på grund av överhettade inbyggda komponenter. Låt inga främmande föremål komma in i maskinen genom luftintaget eller luftutsläppet. Om metallföremål, vatten eller andra vätskor kommer in i maskinen måste du omedelbart slå av strömmen. Efter att du slagit av strömmen drar du ut nätsladdens kontakt ur vägguttaget. Kontakta sedan din serviceagent och rapportera om problemet. Använd inte maskinen förrän den reparerats av serviceagenten. I annat fall kan följden bli eldsvåda eller elstöt. Säkerhetsmeddelande för fjärrkontrollen Utsätt inte fjärrkontrollen för vatten eller fukt. Det kan leda till felfunktion.

9 1. Säkerhetsinformation för den här maskinen 7 Meddelande om batterisäkerhet Se alltid till att batterierna sätts i med de positiva och negativa polerna i rätt riktning enligt märkningen i batteriutrymmet. Blanda inte gamla och nya batterier. Om nya och gamla batterier blandas ihop kommer batterilivslängden att förkortas eller kemikalier att börja läcka ur de gamla batterierna. Kemikalier som läcker ut från batterier kan orsaka hudirritation. Om kemikalier läcker ut ur batterierna, torka genast upp dem med en torr trasa och byt ut batterierna så snart som möjligt. Olika typer av batterier har olika egenskaper. Blanda inte ihop olika typer. Handskas med maskinens innandöme I det här avsnittet förklaras försiktighetsåtgärder som ska vidtas vid hantering av maskinens innandöme. Ta inte bort några höljen eller skruvar som inte nämns i denna bruksanvisning. Kontakta din serviceagent om någon av maskinens inbyggda komponenter kräver underhåll, justering eller reparation. Demontera eller ändra inte maskinen. I annat fall kan följden bli personskada eller felfunktion. Om maskinens innandöme inte rengörs regelbundet kommer damm att ackumuleras. Eldsvåda och maskinfel kan orsakas av kraftig ackumulering av damm inuti maskinen. Kontakta din försäljnings- eller serviceagent för detaljerad information om rengöring av maskinens innandöme och hur mycket det kostar.

10 8 1. Säkerhetsinformation för den här maskinen Säkerhetsmärkning på den här maskinen I det här avsnittet förklaras säkerhetsmärkningen på maskinen. Placeringar av etiketterna WARNING (varning) och CAUTION (var försiktig) Den här maskinen har etiketter för och. För din egen och andras säkerhet ber vi dig att följa alla instruktioner och hantera maskinen i enlighet med anvisningarna. Symboler för huvudströmbrytare Betydelsen av symbolerna för maskinens strömbrytare är enligt följande: : STRÖM PÅ : STRÖM AV : VÄNTELÄGE

11 Viktiga säkerhetsföreskrifter 1. Säkerhetsinformation för den här maskinen 9 1. Läs noga igenom denna bruksanvisning. 2. Behåll bruksanvisningen för framtida referens. 3. Ta hänsyn till alla varningar. 4. Följ alla instruktioner. 5. Använd inte apparaten nära vatten. 6. Rengör endast med en torr duk. 7. Blockera inte ventilationsöppningar. Installera i enlighet med tillverkarens anvisningar. 8. Installera inte nära några värmekällor såsom element, värmeutsläpp, spisar eller andra apparater (inklusive förstärkare) som avger värme. 9. Förstör inte säkerhetsfunktionen i den polariserade eller jordade kontakten. En polariserad kontakt har två stift där ett är bredare än det andra. En jordad kontakt har två blad och ett tredje jordningsstift. Det breda bladet eller det tredje stiftet finns där för din säkerhet. Om den medföljande kontakten inte passar i uttaget bör du kontakta en elektriker för utbyte av det gamla uttaget. 10. Skydda nätsladden från att bli trampad på eller klämd, särskilt vid kontakter, grendosor och den punkt där de kommer ut från apparaten. 11. Använd endast tillbehör som tillverkaren specificerat. 12. Använd endast med vagn, stativ, trefot, hållare eller bord som angivits av tillverkaren eller som sålts med apparaten. När en vagn används ska du vara försiktig när du flyttar vagnen/apparaten för att undvika skador från att den tippat över. 13. Koppla från apparaten under åskväder eller när den inte ska användas på lång tid. 14. Allt servicearbete ska överlåtas till kvalificerad och behörig servicepersonal. Service krävs när apparaten skadats på något sätt, t.ex. om nätsladden eller kontakten är skadad, vätska har spillts eller föremål har kommit in i apparaten, apparaten har utsatts för regn eller fukt, den fungerar inte normalt eller har tappats. Anmärkningar om maskinens LCD-panel LCD-skärmen på den här monitorn har ett väldigt tunt skyddande lager av glas som kan repas eller spräckas som resultat av slag eller tryck. Det underliggande lagret av flytande kristall kan också skadas av överdrivet tryck eller extrema temperaturer. Hantera med varsamhet. LCD-skärmens svarstid och ljusstyrka kan variera med omgivande temperatur. LCD-skärmen består av enskilda pixlar för att visa bilder och är tillverkad enligt konstruktionsspecifikationerna. Medan 99,9 % av dessa pixlar fungerar normalt kan 0,01 % av pixlarna lysa konstant (i rött, blått eller grönt) eller inte tändas. Detta är en teknisk begränsning i LCD-tekniken och är inte en defekt. Precis som plasma och 'konventionella monitorer' med bildrör kan LCD-monitorer utsättas för fosforinbränning eller 'kvardröjande bild' som kan ses på bildskärmen som synliga fasta linjer och skuggor som inte kan tas bort. För att undvika sådana skador på skärmen ska du undvika att visa stillbilder (t.ex. monitormenyer, loggor för TV-kanaler, fast/inaktiv text/ ikoner) i mer än två timmar. Ändra bildens höjd/breddförhållande med jämna mellanrum. Fyll hela rutan med bilden och eliminera de svarta fälten närhelst det är möjligt. Undvik att visa bilder i 4:3-bildförhållandet under längre tid eftersom det kan ge synliga brännmärken på skärmen i form av två vertikala linjer. Om du måste visa en stillbild rekommenderar vi att du aktiverar Anti bildkvarhållande i menyn Inställning och Avancerad.

12 10 2. Information om den här maskinen 2. Information om den här maskinen Det här kapitlet presenterar lagar och förordningar som rör den här maskinen. Lagar och förordningar Varningsmeddelande på Klass A-produkt Varning: Det här är en Klass A-produkt. Produkten kan orsaka radiostörningar i hemmiljöer och användaren bör då vidta lämpliga åtgärder. Ef tersom den här maskinen inte är en hushållsprodukt följer den inte Europaparlamentets och rådets direktiv 2009/125/EG som reviderades Ursprungsinformation för CE-märkning (gäller endast EU-länder) Tillverkare: Ricoh Co., Ltd. 3-6 Nakamagome 1-chome, Ohta-ku, Tokyo , Japan Importör: Ricoh Europe PLC 20 Triton Street, London. NW1 3BF, Storbritannien Information om utländska dotterbolag och bullernivåer Enligt TUV Rheinlands krav för "GS-symbolen" visas här uppgifter om EU-kontor och representativt företag nedan. Utländska dotterbolag Ricoh Europe PLC 20 Triton Street, London. NW1 3BF, Storbritannien Bullernivåer Maschinenlärminformations-Verordnung 3. GPSGV: Der höchste Schalldruckpegel beträgt 70 db(a) oder weniger gemäss EN ISO 7779

13 2. Information om den här maskinen 11 Användarinformation om elektrisk och elektronisk utrustning Användare i de länder där den här symbolen visas i detta avsnittet har specifik nationell lagstiftning angående insamling och hantering av elektronikavfall Våra produkter innehåller komponenter av hög kvalitet och de är utformade för att underlätta återvinning. Våra produkter eller produktförpackningar är märkta med nedan symbol. Symbolen betyder att produkten inte får behandlas som vanligt avfall. Den måste återlämnas vid avsedd återvinningscentral. Genom att följa dessa anvisningar säkerställer du att produkten hanteras korrekt och medverkar till att minska eventuell miljöpåverkan och människors ohälsa genom olämplig hantering. Produktåtervinning bidrar till att bevara naturresurser och skydda miljön. Mer information om hur produkten återvinns finns hos återförsäljaren. Alla övriga användare Kontakta återförsäljaren när produkten ska kasseras. Anmärkning avseende batterisymbolen och/eller ackumulatorsymbolen Enligt Batteridirektiv 2006/66/EC Artikel 20, Information för slutanvändare bilaga II, ska batterier och ackumulatorer förses med ovanstående symbol. Symbolen anger att förbrukade batterier och ackumulatorer ska slängas separat och inte slängas i hushållsavfallet. I Europa finns särskilda insamlingssystem, inte bara för gamla elektriska och elektroniska produkter utan även för förbrukade batterier och ackumulatorer. Se till att slänga gamla batterier och ackumulatorer korrekt och enligt gällande normer och krav.

14 12 2. Information om den här maskinen Information om FCC-krav till användare i USA OBS: Den här utrustningen har testats och funnits överensstämma med begränsningarna för digitalenhet klass A, i enlighet med avsnitt 15 i FCC-reglerna. Dessa begränsningar är utformade för att ge ett rimligt skydd mot skadliga störningar när utrustningen används i en kommersiell miljö. Utrustningen genererar, använder och kan avge radiofrekvenser och kan förorsaka skadlig störning till radiomottagare om den inte installeras och används enligt handbokens instruktioner. Användning av denna utrustning i ett bostadsområde kommer sannolikt att orsaka skadlig störning. Om så sker måste användaren åtgärda störningarna på egen bekostnad. Var försiktig! Ändringar eller modifieringar som inte uttryckligen godkänns av den part som ansvarar för överensstämmelse kan upphäva användarens rättighet att använda utrustningen. Använda skärmkabel Rätt skyddade och jordade kablar och anslutningar måste användas för anslutning till en värddator (och/eller yttre) för att följa utsläppsgränser. Installera ferritkärnan Ferritkärna måste användas för RF-störningsdämpning. Information till användare i staten Kalifornien (Information till användare i USA) Perklorat - hanteras enligt speciella rekommendationer. Se: hazardouswaste/perchlorate Meddelande till leverantörer D6500 stödjer ett IT-system med en fasspänning på 230V.

15 3. Installera maskinen (installeras av leverantören) Installera maskinen (installeras av leverantören) När du monterar huvudenheten på en vägg eller installerar den måste du kontakta din lokala återförsäljare. Försök inte att utföra installationen på egen hand. Huvudenheten kan monteras på ett dedikerat ställ eller monteras på en vägg. Detaljerad information om hur du monterar huvudenheten på det dedikerade stället ges i den installationsguide som inkluderas med stället. För detaljerad information om hur du monterar huvudenheten på väggen hänvisas till de instruktioner som inkluderas med väggmonteringsfästet. Kontakta din lokala återförsäljare för rekommendationer på ställ andra än det dedikerade stället. När du använder ett ställ annat än ett som rekommenderas eller det dedikerade ska du kontrollera att det har en lastkapacitet på minst 80 kg (176,6 lb). Försiktighetsåtgärder vid installation Använd inga lättantändliga sprayer eller lösningsmedel i närheten av den här maskinen. Undvik också att ställa sådana föremål i omedelbar närhet av maskinen. I annat fall kan följden bli eldsvåda eller elstöt. Ställ inga vaser, växtkrukor, koppar, toalettartiklar, mediciner, små metallföremål eller behållare med vatten eller andra vätskor på eller i närheten av maskinen. Eftersom det finns öppningar ovanpå och på sidan av denna maskin skulle eldsvåda eller elstöt kunna uppstå om vätska spills ut över maskinen och rinner in i den eller om något metallföremål kommer i kontakt med strömförande delar. Installera maskinen på sådant sätt att nätsladden och kablar inte trasslas in i varandra eller någon fastnar i dem. Om någon fastnar i nätsladden eller kablarna kan de ta skada med eldsvåda eller elstöt som följd. Nedan visas det varningsmeddelande som finns på den plastpåse som ligger i produktens förpackning. Håll alltid polytenmaterial (påsar m.m.) som följer med i den här maskinens förpackning på säkert avstånd från bebisar och små barn. Kvävningsrisk föreligger om polytenmaterial kommer i kontakt med mun eller näsa. Håll maskinen på behörigt avstånd från fuktighet och damm. I annat fall kan följden bli eldsvåda eller elstöt. Ställ inga föremål på maskinen. I annat fall kan dessa få maskinen att välta med personskador som eventuell följd. Ställ inte maskinen på ett underlag som är ostabilt eller lutar. Om den välter föreligger risk för personskador.

16 14 3. Installera maskinen (installeras av leverantören) Håll maskinen på behörigt avstånd från salthaltig luft och korrosiva gaser. Installera heller inte maskinen på platser där det är rimligt att anta att kemiska reaktioner uppstår (laboratorier m.m.). I annat fall kan det uppstå fel på maskinen. Försiktighetsåtgärder vid väggmontering Ett VESA-kompatibelt fäste krävs för att montera huvudenheten på en vägg. Viktigt! Det krävs minst fyra personer för att installera, ta bort eller flytta huvudenheten. Vid montering av ett VESA-kompatibelt fäste ska ett fäste med måtten mm (15,7 15,7 tum) användas. Använd ett fäste som skapar ett fritt utrymme på minst 2 cm (0.78 tum) när huvudenheten monteras på en vägg eller i taket. Huvudenhetens vikt är omkring 80 kg (176,6 lb). Använd ett monteringsfäste som håller för huvudenhetens vikt. När du monterar huvudenheten på en vägg eller i taket ska du välja en plats som håller för fyra gånger den kombinerade vikten för huvudenheten och monteringsfästet. Detta kan till exempel vara en betongvägg eller betongstolpe. Vid montering av ett fäste ska M8-skruvar användas. Använd alla VESA-skruvhål på baksidan. OBS! Kontakta din lokala återförsäljare för detaljerad information om vilka väggmonteringsfästen som rekommenderas för huvudenheten. Specifikationer för omgivningsförhållanden I följande tabell listas de omgivningsförhållanden som maskinen kan användas i: Miljö Temperatur Luftfuktighet Högsta höjd över havet Av/på Specifikationer 0 32 C (32 89,6 F) % (icke-kondenserande) m (8 202 fot) Växelström V, 50/60 Hz Maskinen är avsedd för användning inomhus. Maskinen är utrustad med en infraröd pekpanel. Använd inte maskinen på en plats där den utsätts för starkt ljus (t.ex. direkt solljus). Om du använder maskinen på en plats där den utsätts för starkt ljus kan det hända att den inte fungerar på avsett sätt. Vi rekommenderar att du vidtar nödvändiga åtgärder för att förhindra att maskinen välter efter att den installerats. OBS! Om du installerar maskinen på en plats där den utsätts för höga temperaturer rekommenderar vi att du specificerar en låg luftfuktighet (60 procent eller lägre) när maskinen används.

17 3. Installera maskinen (installeras av leverantören) 15 Krav på utrymme när maskinen installeras Se till att det finns tillräckligt med fritt utrymme runtom maskinen för dragningen av kablar och bättre luftflöde. Viktigt! När flera maskiner används på samma plats ska du kontrollera att det finns ett fritt utrymme mellan maskinerna på minst 15 m (49,2 fot). Om maskiner ställs upp på ett avstånd mindre än 15 m från varandra kan oavsiktliga åtgärder utföras. När maskinen installeras genom att huvudenheten monteras på en vägg Vänster: 10 cm (3,9 tum) eller mer 2. Över: 20 cm (7,9 tum) eller mer 3. Höger: 15 cm (5,9 tum) eller mer 4. Under: 20 cm (7,9 tum) eller mer OBS! Ha minst 20 mm fritt spelrum mellan monitorns baksida och väggen för att bibehålla ordentlig ventilation. Kontakta en yrkestekniker för väggmontering. Tillverkaren tar inte på sig ansvaret för installation som inte utförts av en yrkestekniker. 20 mm (0.78")

18 16 3. Installera maskinen (installeras av leverantören) Montera stylusfacket Viktigt! När stylusfacket ska monteras måste du kontakta din lokala återförsäljare. Försök inte att utföra monteringen på egen hand. Efter att huvudenheten monterats ska stylusfacket monteras på huvudenheten. Stylusfacket ska positioneras i mitten av huvudenhetens nederdel. OBS! Det krävs en krysspårsskruvmejsel för monteringen av stylusfacket. Välj det verktyg som är lämpligt för platsen där huvudenheten installerats. När huvudenheten demonteras från stället eller väggen ska du se till att stylusfacket tas bort först.

19 4. Namn på komponenter och deras funktioner Namn på komponenter och deras funktioner Ingångar/utgångar Nr. Namn Beskrivning LAN RS-232C Input/ RS-232C Output DisplayPort Input DVI-D Input/ DVI-D Output HDMI Input 1/HDMI Input 2 Component YPbPr Ansluter till RJ-45-porten på din Ethernetrouter. För extern kontroll och användning av flera monitorer. RS-232C Input: tar emot kontrollsignaler från en dator eller annan monitor. RS-232C Output: matar ut kontrollsignaler från RS-232C Input till en annan monitor. Ansluter till en DisplayPort-kompatibel enhet. DVI-D Input: tar emot digitala RGB-signaler från en extern enhet (t.ex. en dator). DVI-D Output: matar ut digitala RGB-signaler från DVI-D Input till en annan monitor. Tar emot HDMI-signaler från en extern enhet (t.ex. en Blu-rayskivspelare). Tar emot komponentvideosignaler (YPbPr) från en extern enhet (t.ex. en DVD-spelare, HDTV eller en laserskivspelare).

20 18 4. Namn på komponenter och deras funktioner Nr. Namn Beskrivning S-Video CVBS Input/ CVBS Output VGA Input/ VGA Output Audio Line in (VGA/ DVI) Audio Input (Component/CVBS) Audio Output Speaker R(8Ω)12W/ Speaker L(8Ω)12W USB Type-B For Touch AC In AC Out V, Max 2.6A V, Max 1.4A Växelströmställare On/ Off Tar emot S-videosignaler från en extern enhet (t.ex. en videobandspelare eller DVD-spelare). CVBS Input: tar emot kompositvideosignaler från en extern enhet (t.ex. en videobandspelare eller DVD-spelare). CVBS Output: matar ut kompositvideosignaler från CVBS Input till en annan monitor. VGA Input: tar emot analoga RGB-signaler från en extern enhet (t.ex. en dator). VGA Output: matar ut analoga RGB-signaler från VGA Input till en annan monitor. Tar emot ljudsignaler från en extern enhet (t.ex. en dator). Tar emot ljudsignaler från en extern enhet (t.ex. en videobandspelare eller en DVD-spelare). Matar ut ljudsignaler till en extern enhet. Matar ut ljudsignaler till externa högtalare. Ansluter USB-kabeln från monitorn till en dator för användning av pekmodulen. Ansluter till ett eluttag via den medföljande strömsladden. Anslut endast en enhet som har godkänts eller rekommenderats av tillverkaren. Sätter på eller stänger av strömmen. De två symbolerna för maskinens huvudströmbrytare betyder enligt följande: : STRÖM PÅ : STRÖM AV OBS! Anslut inga andra enheter än sådana som godkänts eller rekommenderats av tillverkaren av strömuttaget. I annat fall kan följden bli eldsvåda eller elstöt.

21 5. Anslutning 19 5.Anslutning Ansluta touch-modulen Anslut USB Type-B For Touch-uttaget på maskinen till USB-porten på en dator med medföljande USB-kabel. Touch-modulen på maskinen stöder enkla Plug-and-Play-åtgärder. Du behöver inte installera fler drivrutiner på datorn. USB-kabel Dator OBS! Undvik att blockera touch-skärmens ram (där sensorer sitter) vid initiering av touchmodulen. Vi rekommenderar starkt att du ansluter maskinen till datorn eller den bärbara datorn direkt. Undvik att ansluta maskinen till en enhet med frontplatta, vilket kan orsaka fel vid touch-åtgärder. Om en spökbild visas ska du försöka koppla från och sedan koppla in alla USB-kablar. Om felbilden kvarstår ska du använda en annan USB-kabel.

22 20 5. Anslutning Ansluta strömmen Den medföljande nätsladden får endast användas med den här maskinen. Använd den inte med andra apparater. I annat fall kan följden bli eldsvåda eller elstöt. Det finns farlig spänning inuti maskinen. Lösgör eller avlägsna aldrig några höljen. Stäng av strömmen och dra ut nätsladdens stickkontakt om du ska flytta maskinen. Anslut inga andra enheter än sådana som godkänts eller rekommenderats av tillverkaren av strömuttaget. I annat fall kan följden bli eldsvåda eller elstöt. Viktigt! Använd aldrig en nätsladd som skadats eller är utnött och byt aldrig ut kontakten på sladden. Var medveten om belastningen när förlängningssladd eller sladdosa används. 1. Anslut ena änden av nätsladden till AC In-uttaget på maskinen och den andra änden till ett passande eluttag (om uttaget är switchat slår du på switchen). 2. Sätt strömbrytaren i PÅ-läge för att slå på strömmen. 1 2 OBS! Nätsladden och uttaget som illustreras kan skilja sig från de som används där du bor. SV SE Y

23 2015 Ricoh Co., Ltd.

24 SV SE Y

Läs detta först. Säkerhetsinformation. Information om den här maskinen. Installera huvudenheten. Felsökning

Läs detta först. Säkerhetsinformation. Information om den här maskinen. Installera huvudenheten. Felsökning Läs detta först Säkerhetsinformation Information om den här maskinen Installera huvudenheten Felsökning Söker du information som inte finns i den tryckta handboken, se HTML-/PDF-filer på vår webbplats.

Läs mer

Registrera din produkt och få support på SBA3210/00. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på   SBA3210/00. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SBA3210/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs och ta till dig varningstexten. Följ samtliga instruktioner.

Läs mer

Läs detta först. Säkerhetsinformation. Information om den här maskinen. Installera maskinen. Felsökning. Bilaga

Läs detta först. Säkerhetsinformation. Information om den här maskinen. Installera maskinen. Felsökning. Bilaga Läs detta först Säkerhetsinformation Information om den här maskinen Installera maskinen Felsökning Bilaga Söker du information som inte finns i den tryckta handboken, se HTML-/PDF-filer på vår webbplats.

Läs mer

Läs detta först. Säkerhetsinformation. Information om den här maskinen

Läs detta först. Säkerhetsinformation. Information om den här maskinen Läs detta först Säkerhetsinformation Information om den här maskinen Läs handboken noggrant innan du använder maskinen och ha den nära till hands för framtida bruk. För säker och korrekt användning, läs

Läs mer

Register your product and get support at SBA3010/00. Användarhandbok

Register your product and get support at   SBA3010/00. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome SBA3010/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs och ta till dig varningstexten. Följ samtliga instruktioner.

Läs mer

Läs detta först. Säkerhetsinformation. Information om den här maskinen

Läs detta först. Säkerhetsinformation. Information om den här maskinen Läs detta först Säkerhetsinformation Information om den här maskinen Läs handboken noggrant innan du använder maskinen och ha den nära till hands för framtida bruk. För säker och korrekt användning, läs

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 5500 Laserskrivare Användarsäkerhet Skrivaren och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att skrivaren

Läs mer

Registrera din produkt och få support på SBA3110/00. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på   SBA3110/00. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SBA3110/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs och ta till dig varningstexten. Följ samtliga instruktioner.

Läs mer

Registrera din produkt och få support på TCP320/00. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på  TCP320/00. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome TCP320/00 Användarhandbok 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs de här instruktionerna. Följ samtliga instruktioner. Använd

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 4500 laserskrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 4500 laserskrivare Användarsäkerhet Skrivaren och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att skrivaren

Läs mer

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE

ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE ELEKTRISK TERRASSVÄRMARE HN 12362 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 7750 färglaserskrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. Phaser 7750 färglaserskrivare Användarsäkerhet Skrivaren och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att skrivaren

Läs mer

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK

USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING. Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK USER S MANUAL LUFTKONDITIONERING Modell: AC-110 ANVÄNDARHANDBOK Tack för att du har valt denna luftkonditionering av högsta kvalitet. Läs denna användarhandbok noga innan du använder apparaten. Vid eventuella

Läs mer

Svensk Bruksanvisning

Svensk Bruksanvisning Skivspelare TT01 Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. VIKTIGA SÄKERHETSANVISNINGAR Läs dessa anvisningar.

Läs mer

DUALSHOCK 3-laddningsstation Bruksanvisning

DUALSHOCK 3-laddningsstation Bruksanvisning SV DUALSHOCK 3-laddningsstation Bruksanvisning CECH-ZDC1E Säkerhetsåtgärder Läs den här bruksanvisningen noga innan du använder produkten och behåll den för framtida bruk. Läs även anvisningarna till PlayStation

Läs mer

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920

Installationsguide. Kreatel/Motorola VIP1920 Installationsguide VARNING FÖR ATT UNDVIKA BRANDRISK OCH ELEKTRISK STÖT, UTSÄTT EJ DENNA APPARAT FÖR REGN ELLER FUKT Viktiga säkerhetsföreskrifter - Läs dessa instruktioner - Behåll dessa instruktioner

Läs mer

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500

KONVEKTORELEMENT. INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 KONVEKTORELEMENT INSTRUKTIONSMANUAL Modell No. PH-ET06AF-1500 VAR VÄNLIG SPARA DESSA INSTRUKTIONER VARNING: LÄS DENNA ANVÄNDARMANUAL NOGGRANT INNAN ANVÄNDNING. VARNING VARNING: ELEMENTET FÅR INTE ANVÄNDAS

Läs mer

FH FH

FH FH BA H AG N O. : 2 4 6 3 3 8 8 6 BA H AG N O. : 2 4 6 2 9 6 7 2 ( C H ) FH-106145.3 FH-106145.4 Swedish Tack för att du har valt en av våra produkter. Läs igenom instruktionerna noga innan du använder produkten,

Läs mer

Läs detta först. Säkerhetsinformation för den här maskinen. Information om den här maskinen

Läs detta först. Säkerhetsinformation för den här maskinen. Information om den här maskinen Läs detta först Säkerhetsinformation för den här maskinen Information om den här maskinen Installera maskinen (när den installeras av en entreprenör) Komponenternas namn och funktioner Anslutning Söker

Läs mer

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3

BeoLab 12. BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 BeoLab 12 BeoLab 12 2 BeoLab 12 3 Med förbehåll för ändringar av tekniska specifikationer, funktioner och deras användning. 3511045 Version 1.0 1201 Daglig användning 3 När du är färdig med installationen

Läs mer

Bruksanvisning KERAMISK VÄRMEFLÄKT. PTC 04

Bruksanvisning KERAMISK VÄRMEFLÄKT.   PTC 04 Bruksanvisning KERAMISK VÄRMEFLÄKT PTC 04 www.gelia.se 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER 1. Läs igenom bruksanvisningen noga innan fläkten används. 2. Kontrollera att nätspänningen har samma värde som anges på typskylten

Läs mer

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA

INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA INSTRUKTIONSMANUAL MA100ROS MASSAGEMATTA FÖR BILSÄTET ELLER HEMMA Struktur Kära kund, Vänligen läs noga igenom hela denna användarmanual innan du

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 1 Asksug/grovsug 800W Artikelnummer 3195-1128 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga eller

Läs mer

WUB5511 Elektrisk Värmefilt

WUB5511 Elektrisk Värmefilt WUB5511 Elektrisk Värmefilt Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar Sid 2 VIKTIGA anvisningar! Spara för framtida bruk! VARNING: EJ avsedd

Läs mer

Hårddiskenhet (med monteringskonsol) Bruksanvisning

Hårddiskenhet (med monteringskonsol) Bruksanvisning Hårddiskenhet (med monteringskonsol) Bruksanvisning CECH-ZHD1 7020228 Kompatibel maskinvara PlayStation 3-system (CECH-400x-serien) Försiktighetsåtgärder Säkerställ att produkten används på ett säkert

Läs mer

Installationsguide för Smart-UPS 750/1000/1500/2200/3000 VA 120/230 Vac 500 VA 100 Vac Torn Viktiga säkerhetsmeddelanden

Installationsguide för Smart-UPS 750/1000/1500/2200/3000 VA 120/230 Vac 500 VA 100 Vac Torn Viktiga säkerhetsmeddelanden Installationsguide för Smart-UPS 750/1000/1500/2200/3000 VA 120/230 Vac 500 VA 100 Vac Torn Viktiga säkerhetsmeddelanden SPARA DESSA INSTRUKTIONER - De här manualerna innehåller viktiga instruktioner som

Läs mer

TAD-90032MK2 SWEDISH / SVENSKA

TAD-90032MK2 SWEDISH / SVENSKA TAD-90032MK2 Viktig säkerhetsinformation VARNING: Läs all säkerhetsinformation nedan innan du använder den här surfplattan. 1. Vid det elektrostatiska urladdningstestet (ESD) för EN55020 upptäcktes att

Läs mer

Popcornmaskin. Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt. Instruktionsmanual Engelska. Svenska.

Popcornmaskin. Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt. Instruktionsmanual Engelska. Svenska. Popcornmaskin Poppar med smör eller olja. Behållare fungerar som serveringsskål 700W effekt Instruktionsmanual Engelska Svenska Modell: PN120 ALLMÄNNA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs alla instruktioner och spara

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. AD295. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på.   AD295. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome AD295 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 4 Säkerhet 4 2 Din dockningshögtalare 5 Introduktion 5 Förpackningens innehåll 5

Läs mer

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Handledning

BeoLab 7-1 BeoLab 7-2. Handledning BeoLab 7-1 BeoLab 7-2 Handledning Varningar! Se till att högtalaren placeras och ansluts i enlighet med anvisningarna i denna handledning. Försök inte öppna högtalaren. Överlåt sådana åtgärder åt kvalificerad

Läs mer

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska

Comfort Focus Bruksanvisning. Comfort Focus. För ökad koncentration och inlärning. Svenska Comfort Focus Bruksanvisning Comfort Focus För ökad koncentration och inlärning Svenska 1 Laddning Produkterna drivs av uppladdningsbara batterier, och har en driftstid på 6-10 timmar. Ett tomt batteri

Läs mer

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING

PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING PORTABEL LUFTKONDITIONERING BRUKSANVISNING Modell: AC-210 / AC-310 Vänligen läs noggrant igenom bruksanvisningen för att säkerställa korrekt användning, underhåll och installation. Spara manualen för framtida

Läs mer

Installationsguide Smart-UPS X Torn/Rackmonterad 2U 2000/2200/3000 VA

Installationsguide Smart-UPS X Torn/Rackmonterad 2U 2000/2200/3000 VA Installationsguide Smart-UPS X Torn/Rackmonterad 2U 2000/2200/3000 VA Viktiga säkerhetsmeddelanden SPARA DESSA INSTRUKTIONER Denna manual innehåller viktiga instruktioner vilka bör följas under installation

Läs mer

BRUKSANVISNING CEAPRO FRAMKALLNINGSMASKIN

BRUKSANVISNING CEAPRO FRAMKALLNINGSMASKIN BRUKSANVISNING CEAPRO FRAMKALLNINGSMASKIN På kommande sidor följer en kortfattad bruksanvisning som beskriver handhavandet av framkallningsmaskinen CEAPRO. Bruksanvisningen är till största delen en ren

Läs mer

CITRUS JUICER CJ 7280

CITRUS JUICER CJ 7280 SV CITRUS JUICER CJ 7280 H A G B F E C D 3 SÄKERHET OCH INSTÄLLNINGAR Läs den här bruksanvisningen noggrant innan du använder enheten! Följ alla säkerhetsanvisningar för att undvika skador på grund av

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129

B R U K S A N V I S N I N G. Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 B R U K S A N V I S N I N G Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 1 Asksug/Grovsug 1000W rostfri Artikelnummer 3195-1129 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Asksugen/grovsugen ska inte användas nära lättantändliga

Läs mer

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide

SOUNDSTICKS WIRELESS. Installationsguide SOUNDSTICKS WIRELESS Installationsguide 2 SOUNDSTICKS WIRELESS 1. Läs dessa anvisningar. 2. Spara anvisningarna. 3. Uppmärksamma alla varningar. 4. Följ alla anvisningar. 5. Använd inte apparaten nära

Läs mer

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR

ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR ALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR IALMÄNNA ANVISNINGAR FÖR SÄKERHETSANVISNINGAR Tillverkaren rekommenderar en korrekt användning av belysningsapparaterna! Därför

Läs mer

MSS 5572 Elektrisk Knivslip

MSS 5572 Elektrisk Knivslip MSS 5572 Elektrisk Knivslip Svensk Bruksanvisning Läs alltid först igenom bruksanvisningen och spara den för framtida hänvisningar 2 Bruksanvisning Tack för att du valt en av våra produkter! Hoppas du

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006

B R U K S A N V I S N I N G. Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 B R U K S A N V I S N I N G Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 1 Våt-/torrdammsugare Artikelnummer 3140-1006 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs bruksanvisningen noggrant före första användning och spara

Läs mer

Register your product and get support at SBT30. Användarhandbok

Register your product and get support at   SBT30. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/support SBT30 Användarhandbok a b c d e f g BEEP PHILIPS SBT30 1 Viktigt! Säkerhet Viktiga säkerhetsinstruktioner Läs och ta till dig varningstexten.

Läs mer

SKIVSPELARE STEREO MED LINE-OUT TT-8532

SKIVSPELARE STEREO MED LINE-OUT TT-8532 SKIVSPELARE STEREO MED LINE-OUT TT-8532 Svensk Instruktions Manual Din enhet har tillverkats och monterats under Roadstars strikta kvalitetskontroll. Innan du använder enheten, läs igenom denna instruktions

Läs mer

HP:s dockningsstation Referenshandbok

HP:s dockningsstation Referenshandbok HP:s dockningsstation Referenshandbok Copyright 2008 Hewlett-Packard Development Company, L.P. Microsoft är ett registrerat varumärke tillhörande Microsoft Corporation. Informationen i detta dokument kan

Läs mer

Konica Minolta industriella instrument. Säkerhetsanvisningar

Konica Minolta industriella instrument. Säkerhetsanvisningar Konica Minolta industriella instrument Säkerhetsanvisningar Säkerhetssymboler Följande symboler i denna manual är till för att undvika olyckor, som kan inträffa som resultat av felaktig hantering av instrumentet.

Läs mer

NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING

NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING NACK & SKULDROR MASSAGE UTRUSTNING MSS-303B Användarmanual Tack för ert köp av Nack & Skuldror massage utrustning Förvara bruksanvisningen på en lättåtkomlig plats så du kan läsa den senare Vänligen, läs

Läs mer

TAQ-10122 SWEDISH / SVENSKA

TAQ-10122 SWEDISH / SVENSKA TAQ-10122 Viktig säkerhetsinformation VARNING: Läs all säkerhetsinformation nedan innan du använder den här surfplattan. 1. Vid det elektrostatiska urladdningstestet (ESD) för EN55020 upptäcktes att manuell

Läs mer

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK

Art BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Art 90011 BAIN MARIES VATTENBAD ANVÄNDARHANDBOK Vi är glada att du har valt vår produkt 90011 BAIN MARIES. Produkten har en modern och smart design och är producerad av stål med hög kvalitet. För att du

Läs mer

Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome AE1120 SV Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 3 2 Din bärbara radio 4 Förpackningens innehåll 4 Strömförsörjning 4 Stänga av

Läs mer

Registrera din produkt och få support på. SBA1610. Användarhandbok

Registrera din produkt och få support på.  SBA1610. Användarhandbok Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome SBA1610 Användarhandbok a b c d 1 Viktigt! Säkerhet Varning Minska risken för brand eller elektriska stötar genom att undvika att utsätta

Läs mer

TAQ-10082 SWEDISH / SVENSKA

TAQ-10082 SWEDISH / SVENSKA TAQ-10082 Viktig säkerhetsinformation VARNING: Läs all säkerhetsinformation nedan innan du använder den här surfplattan. 1. Vid det elektrostatiska urladdningstestet (ESD) för EN55020 upptäcktes att manuell

Läs mer

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare

Användarsäkerhet. Elektrisk säkerhet. WorkCentre C2424-kopiator/skrivare Användarsäkerhet Systemet och de rekommenderade förbrukningsartiklarna har utformats och testats för att uppfylla strikta säkerhetskrav. Genom att uppmärksamma följande instruktioner ser du till att systemet

Läs mer

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning

AVFUKTARE DH10M. Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning AVFUKTARE DH10M Läs vänligen denna bruksanvisning och spara den för senare användning Innehåll Lägg vänligen tid på läsa denna manual noggrant och spara den för senare användning. Sida Specifikationer

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på OR2000M. Spørgsmål? Kontakt Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på  OR2000M. Spørgsmål? Kontakt Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome Spørgsmål? Kontakt Philips OR2000M Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Säkerhet 2 2 Förpackningens innehåll

Läs mer

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS

Användarmanual. Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual Modell: SLIM M602W / M602SS Användarmanual till HN 8395 och HN 8397 spisfläkt slim M602W / M602SS VIKTIGT Läs denna användarmanual noggrant innan installation och användning av spisfläkten.

Läs mer

Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador

Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador BeoLab 3 Handbok Godkännandeetiketterna finns under BeoLab 3:s övre lock. OBS! Att lyssna länge på hög volym kan orsaka hörselskador Acoustic Lens Technology tillverkas under licens från Sausalito Audio

Läs mer

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk.

TERRASSVÄRMARE HN Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. TERRASSVÄRMARE HN 12356 Bruksanvisning Läs denna bruksanvisning noggrant innan du använder din nya produkt och spara den för framtida bruk. Packa upp terrassvärmaren och kontrollera att alla delar finns

Läs mer

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT

OLJEFYLLT MINI-ELEMENT OLJEFYLLT MINI-ELEMENT HN NR. 3552 INSTRUKTIONER VIKTIGT! Läs noga igenom instruktionerna före användning och spara dem för framtida referens. Fig. 1 Förberedelse för användning Fig. 2 Sätt i kontakten

Läs mer

Installationsmanual för väggmonterad projektor med kort projiceringsavstånd

Installationsmanual för väggmonterad projektor med kort projiceringsavstånd Installationsmanual för väggmonterad projektor med kort projiceringsavstånd Säkerhetsinstruktioner Innan du använder väggmonteringen se till att läsa alla säkerhetsinstruktioner nedan och spara sedan na

Läs mer

FM-RADIO. Bruksanvisning.

FM-RADIO. Bruksanvisning. FM-RADIO Bruksanvisning www.facebook.com/denverelectronics LÄS, FÖRSTÅ OCH FÖLJ DESSA ANVISNINGAR INNAN DU ANVÄNDER DENNA PRODUKT. Spara denna broschyr för framtida bruk. 1. Läs anvisningarna - Alla säkerhets-och

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på SPA7220. Frågor? Kontakta Philips.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på  SPA7220. Frågor? Kontakta Philips. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome Frågor? Kontakta Philips SPA7220 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 2 Viktiga säkerhetsinstruktioner

Läs mer

TAQ-10243MK2. SWEDISH / SVENSKA

TAQ-10243MK2.   SWEDISH / SVENSKA TAQ-10243MK2 www.denver-electronics.com Viktig säkerhetsinformation VARNING: Läs all säkerhetsinformation nedan innan du använder den här surfplattan. 1. Vid det elektrostatiska urladdningstestet (ESD)

Läs mer

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare

Modell: MFD10-5050MR 2. Bruksanvisning avfuktare Modell: MFD10-5050MR 2 87 460 30 Bruksanvisning avfuktare Innehåll Varningar 3 Användning och effektivitet 5 Beskrivning av delar 6 Välj rätt funktionsval 7 Förberedelser inför användning 8 Användning

Läs mer

Användarmanual och bruksanvisning

Användarmanual och bruksanvisning ElectroGEAR Användarmanual och bruksanvisning VÄRMEFLÄKT LÄS ANVISNINGARNA NOGGRANT: Läs och följ alla instruktioner. Förvara instruktionerna på en säker plats för framtida behov. Låt ingen som inte läst

Läs mer

Dockningstation med förstärkare för ipod/iphone

Dockningstation med förstärkare för ipod/iphone Dockningstation med förstärkare för ipod/iphone D2 Bruksanvisning Dockingstation med förstärkare för ipod/iphone VARNING! För att hindra elektriska stötar ska man inte använda denna (polariserade) stickpropp

Läs mer

Register your product and get support at. HP8117. Användarhandbok

Register your product and get support at.   HP8117. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8117 Användarhandbok a b Svenska Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera din produkt på www.philips.com/welcome

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040

B R U K S A N V I S N I N G. Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 B R U K S A N V I S N I N G Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Fotmassage Artikelnummer 7580-1040 Följ nedanstående säkerhetsföreskrifter noggrant när du använder fotmassagen, särskilt

Läs mer

AV Receiver. Svenska. Säkerhetsanvisningar

AV Receiver. Svenska. Säkerhetsanvisningar AV Receiver Svenska Säkerhetsanvisningar Svenska OBSERVERA: LÄS DETTA INNAN ENHETEN TAS I BRUK. 1 Läs noga denna bruksanvisning för att kunna ha största möjliga nöje av enheten. Förvara bruksanvisningen

Läs mer

PlayStation Camera. Bruksanvisning CUH-ZEY

PlayStation Camera. Bruksanvisning CUH-ZEY PlayStation Camera Bruksanvisning CUH-ZEY2 7028418 SV Före användning ˎˎLäs noga igenom den här bruksanvisningen och bruksanvisningarna för kompatibel maskinvara. Spara bruksanvisningen. Den kan behövas

Läs mer

BT2. www.argonaudio.com

BT2. www.argonaudio.com Bästa kund Kvalitet har alltid varit vår största drivkraft och grundandet av Argon Audio är en naturlig förlängning av den här filosofin. Vi har 20 års erfarenhet av att göra, specificera och tillverka

Läs mer

TAQ SWEDISH / SVENSKA

TAQ SWEDISH / SVENSKA TAQ-10252 www.denver-electronics.com Viktig säkerhetsinformation VARNING: Läs all säkerhetsinformation nedan innan du använder den här surfplattan. 1. Vid det elektrostatiska urladdningstestet (ESD) för

Läs mer

BH280/BH380 Bartype-skärm Användarhandbok

BH280/BH380 Bartype-skärm Användarhandbok BH280/BH380 Bartype-skärm Användarhandbok Friskrivningsklausul BenQ Corporation ger inga uttryckta eller underförstådda garantier avseende innehållet i detta dokument. Dessutom förbehåller sig BenQ Corporation

Läs mer

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok

KULFORMAD HÖGTALARE. Bluetooth-högtalare med NFC-teknik. Användarhandbok Bluetooth-högtalare med NFC-teknik Användarhandbok Bäste kund, Tack för att du köpt en IRC-produkt. Vi är mycket glada att du har valt en av våra produkter. Vi är säkra på att du kommer att ha mycket glädje

Läs mer

Bliss LED spegel. Anvisning för montering, drift och skötsel 1(6) Tekniska data. Ljuskälla: Kapslingsklass: Färgtemperatur:

Bliss LED spegel. Anvisning för montering, drift och skötsel 1(6) Tekniska data. Ljuskälla: Kapslingsklass: Färgtemperatur: Bliss LED spegel Anvisning för montering, drift och skötsel Tekniska data Utförande: Ljuskälla: Kapslingsklass: Ström: Storlek: Färgtemperatur: Effekt: Storlek: Färgtemperatur: Effekt: LED spegel LED IP44

Läs mer

Bruksanvisning. Mjölkskummare

Bruksanvisning. Mjölkskummare Bruksanvisning Mjölkskummare 423008 SV Bruksanvisning och säkerhetsföreskrifter. Läs igenom den här bruksanvisningen noggrant. Endast för hushållsbruk. g SVENSKA SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Läs den här handboken

Läs mer

INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING TYPSKYLT

INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING TYPSKYLT BRUKSANVISNING INNEHÅLL DENNA BRUKSANVISNING SID 2 TYPSKYLT SID 2 VIKTIGT OM SÄKERHET SID 3 INSTALLATION SID 4 HANDHAVANDE SID 6 SERVICE SID 7 SKÖTSEL SID 7 FELSÖKNING SID 7 TEKNISKA DATA SID 8 DENNA BRUKSANVISNING

Läs mer

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P

DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Avfuktare Instruktionsmanual WASCO 2000 DB 16 DB 16 P DB 20 DB 20 P Läs och spara dessa instruktioner för senare bruk INNEHÅLLSFÖRTECKNING Läs noga igenom manualen före användning och spara den som referens.

Läs mer

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045

Bruksanvisning. Elektronisktförstoringsglas. Snow 7 HD. Artikelnummer: I-0045 Bruksanvisning Elektronisktförstoringsglas Snow 7 HD Artikelnummer: I-0045 Produkten tillverkas av: ZOOMAX Technology, Inc. Qianyun Road Qingpu Area 200120 Shanghai China E-post: sales@zoomax.com Produkten

Läs mer

DS409slim. Snabb installationsguide

DS409slim. Snabb installationsguide DS409slim Snabb installationsguide Säkerhetsinstruktioner Läs igenom dessa anvisningar noggrant före användning och behåll bruksanvisningen på ett säkert ställe för framtida referenser. Håll borta från

Läs mer

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på Frågor? Kontakta Philips SPA7355.

Alltid redo att hjälpa till. Registrera din produkt och få support på   Frågor? Kontakta Philips SPA7355. Alltid redo att hjälpa till Registrera din produkt och få support på www.philips.com/welcome Frågor? Kontakta Philips SPA7355 Användarhandbok Innehållsförteckning 1 Viktigt! 2 Säkerhet 2 Obs! 3 2 Din

Läs mer

TAQ-70212K BLUE/PINK MK2

TAQ-70212K BLUE/PINK MK2 TAQ-70212K BLUE/PINK MK2 A ligação Wi-Fi tem de estar configurada e a conta do Google Play (para transferir aplicações e jogos) tem de ser criada, antes de iniciar o software Kidoz. Viktig säkerhetsinformation

Läs mer

CX82 Digital Klockradio med Dubbla alarmtider

CX82 Digital Klockradio med Dubbla alarmtider CX82 Digital Klockradio med Dubbla alarmtider Svensk Bruksanvisning Läs igenom denna bruksanvisning innan användning av produkten och spara bruksanvisningen för framtida användning. SÄKERHETSFÖRESKRIFTER

Läs mer

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA.

Modell ZB06-25A LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. Modell ZB06-25A V I K T I G S Ä K E R H E T S I N F O R M A T I O N LÄS BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA DAMMSUGAREN. FÅR ENDAST ANVÄNDAS I ENLIGHET MED ANVISNINGARNA. INNEHÅLL VIKTIGA

Läs mer

Installationsguide Smart-UPS 750/1000/1500/2200/3000 VA 100/120/230 Vac Rackmonterad 2U

Installationsguide Smart-UPS 750/1000/1500/2200/3000 VA 100/120/230 Vac Rackmonterad 2U Installationsguide Smart-UPS 750/1000/1500/2200/3000 VA 100/120/230 Vac Rackmonterad 2U Säkerhetsmeddelanden SPARA DESSA INSTRUKTIONER - Dessa manualer innehåller viktiga instruktioner som ska följas under

Läs mer

K 185P. Bruksanvisning

K 185P. Bruksanvisning K 185P Bruksanvisning Varning Om denna enhet innehåller kolvätekylmedium var god se riktlinjerna nedan. Då enheten innehåller ett lättantändligt kylmedium är det ytterst viktigt att säkerställa att kylledningarna

Läs mer

Studsmatta 512x305 cm

Studsmatta 512x305 cm SÄKERHETSANVISNINGAR OCH MONTERINGSANVISNINGAR Art. 9053595 Studsmatta 512x305 cm Studsmatta, fyrkantig - Art. 9053595 Beskrivning: Fyrkantig studsmatta med nät, matta och stege. Innehåll Inledning...

Läs mer

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING

Carrie. ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING Carrie ST-P-100H Headset-telefon BRUKSANVISNING INLEDNING Tack för att du valt Carrie telefonen. Vi hoppas att du skall ha mycket glädje av den. Läs igenom instruktionerna och skötselråd för att utnyttja

Läs mer

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING

COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING COZZY FIRE MONTERINGS- OCH BRUKSANVISNING Grattis till ditt köp av den elektriska kaminen Cozzy Fire. Läs noga igenom monterings- och bruksanvisningen samt säkerhetsföreskrifterna innan du använder produkten.

Läs mer

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700

HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 HAIR DRYER CERAMIC HD 3700 SV F E G D B C A 3 SVENSKA 14-16 4 HÅRTORK HD 3700 Säkerhet Observera följande instruktioner vid användning av enheten. 7 Enheten är bara utformad för användning i hemmet. 7

Läs mer

Monteringskonsol för hårddiskenhet Bruksanvisning

Monteringskonsol för hårddiskenhet Bruksanvisning Monteringskonsol för hårddiskenhet Bruksanvisning CECH-ZCD1 7020229 Kompatibel maskinvara PlayStation 3-system (CECH-400x-serien) Försiktighetsåtgärder Säkerställ att produkten används på ett säkert sätt

Läs mer

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S

Handbok. Sladdlös skruvdragare SFAA0360S Handbok Sladdlös skruvdragare SFAA0360S SÄKERHET Säkerhet VARNING! 1. Tänk på arbetsmiljön. Exponera inte verktyget för regn. Använd inte verktyget på fuktig eller våt plats. Se till att arbetsbelysningen

Läs mer

B R U K S A N V I S N I N G. Massagedyna Artikelnummer 7580-1033

B R U K S A N V I S N I N G. Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 B R U K S A N V I S N I N G Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 1 SÄKERHETSFÖRESKRIFTER Massagedyna Artikelnummer 7580-1033 Följ allltid nedanstående säkerhetsföreskrifter vid användning av massagedynan,

Läs mer

Användarhandbok DENVER PBA-12000BLACK

Användarhandbok DENVER PBA-12000BLACK Användarhandbok DENVER PBA-12000BLACK Input (Micro-USB) (Ladda PBA-12000BLACK) Output (Ladda telefonen) Output (Ladda telefonen) strömindikator Knapp 1. Ladda DENVER PBA-12000BLACK med AC-adapter (AC-adapter

Läs mer

AIOLOS BASIC. Kompressordriven nebulisatorutrustning BRUKSANVISNING LÄS IGENOM BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA UTRUSTNINGEN

AIOLOS BASIC. Kompressordriven nebulisatorutrustning BRUKSANVISNING LÄS IGENOM BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA UTRUSTNINGEN AIOLOS BASIC Kompressordriven nebulisatorutrustning LÄS IGENOM BRUKSANVISNINGEN NOGGRANT INNAN DU BÖRJAR ANVÄNDA UTRUSTNINGEN BRUKSANVISNING Version: 2.0 1 INNEHÅLL 1. Inledning 2 2. Produktens ingående

Läs mer

VIKTIG INFORMATION Kära kund, tack för att du valde UMA digitala vågen från Casa Bugatti. Som alla andra produkter ska denna produkt användas med omsorg och försiktighet för att vågen inte skadas. VAR

Läs mer

hjälpsamma team via cspolaroid@camarketing.com.

hjälpsamma team via cspolaroid@camarketing.com. Polaroid ZIP Bläckfria Fototryck Bruksanvisning {Allmän Produktbild} Hej! Välkommen till Polaroid -familjen. Den här bruksanvisningen erbjuder dig en kort genomgång av din nya Mini-skrivare. För mer information

Läs mer

Register your product and get support at Hairdryer HP8260. SV Användarhandbok

Register your product and get support at   Hairdryer HP8260. SV Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome Hairdryer HP8260 SV Användarhandbok Svenska 1 Introduktion Gratulerar till din nya produkt och välkommen till Philips! Genom att registrera

Läs mer

Bruksanvisning PLL FM klockradio

Bruksanvisning PLL FM klockradio Modell: CR 18 Bruksanvisning PLL FM klockradio Säkerhetsinstruktioner Innan du använder den här produkten ska du läsa och följa alla varningar och instruktioner. 1. Apparaten får inte exponeras för droppar

Läs mer

Register your product and get support at. HP8230 HP8232 HP8233. Användarhandbok

Register your product and get support at.   HP8230 HP8232 HP8233. Användarhandbok Register your product and get support at www.philips.com/welcome HP8230 HP8232 HP8233 Användarhandbok a g f e d c b HP8230 HP8232 HP8233 (14mm) (11mm) ( g ) ( f ) ( c ) Svenska Gratulerar till din nya

Läs mer

BeoLab 4. Handledning

BeoLab 4. Handledning BeoLab 4 Handledning Dagligt bruk 3 När du är färdig med installationen av högtalarna enligt beskrivningen på de följande sidorna, ansluter du hela systemet till vägguttaget. Indikatorlamporna lyser rött

Läs mer