Fakta om Hotel Rival

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Fakta om Hotel Rival"

Transkript

1 Fakta om Hotel Rival Hotel Rival i korthet Ett hotell med fyra stjärnor och fem hjärtan! Hotel Rival öppnade 1 september Stockholms första boutique hotell. 99 hotellrum, 194 bäddar. 2 sviter, 1 executive dubbel, 25 de luxe rum (twin/king), 31 superior rum (twin/queen), 36 standardrum (twin/queen), 4 enkelrum. Alla hotellrum är utrustade med 32 plasmaskärm, DVD/CD spelare, kabel för koppling mellan lap top och rummens högtalare, CD-skivor fast och trådlös internetuppkoppling, hårtork, strykjärn, strykbräda, safe och minibar. I sviterna 32 LCD-skärmar. Övriga faciliteter är parkeringsservice, 24hrs room service, skoputsning samt skjorttvätt över natten. DVD-filmbibliotek med över 140 titlar, för att gäster att låna utan kostnad. I sviter och balkongrum finns mellan 4-10 DVD-filmer permanent. Bar&Bistro, Cocktailbar, Café Rival, bageri. Rivals Salong med 700 konferensplatser samt fem konferensrum för 8-85 personer. VD, Caroline Eriksson. Hotel Rival AB, Mariatorget 3, Box 17525, Stockholm. Telefon Fax Hotel Rival är ett helägt dotterbolag till Benny Andersson Produktion AB som äger fastigheten. Historik 1937 invigdes biograf Rival vid Mariatorget i Stockholm. Byggnaden var ett tidigt kombinerat nöjesetablissemang som innehöll biograf, hotell, restaurang, konditori samt lägenheter. Kultur- och arkitekturhistoriska värden Byggnaden har ett stort samhällshistoriskt värde genom att vara ett av de första etablissemangen där skiftande nöjesutbud och bekvämligheter blandades. Hotellet, restaurangen med café, konditori och biograf var integrerade liksom bilverkstaden i källaren. Det fanns planer att kunna bygga om biografsalongen till teater med vridscen vilket har förberetts under scengolvet. Biograf Rival har ett arkitektoniskt värde som kan exemplifieras med de rymliga foajéerna i tre plan, breda trappor med eleganta räcken, salongens djup och bredd kring trappor, scenen och balkongens fasad. Av biografhistoriskt värde är de unika rummen såsom presslogen med egen ingång och mikrofonhytten. Om- och tillbyggnad De viktigaste kvalitéerna var att återskapa helheten där husets verksamheter tangerar varandra naturligt och att man återigen kan röra sig fritt mellan biograf, Bistro och hotellet. Den nya detaljplanen för fastigheten har möjliggjort inredning av vinden på gathuset med hotellrum och sviter, samt en tillbyggnad på gården med 15 hotellrum. Fasaden mot Mariatorget har bevarats och återskapats med ursprungskulör av ljus puts och varsamt renoverade träfönster på hotell- och bistrodel. Varje hotellrum i gårdsflygeln har fått franska fönster för att få in mer ljus. Det största ingreppet i huset vertikalt är de glasade hissarna som när de når de två övre planen möjliggör en vacker utsikt över gården mot öster och bl a Maria Magdalena kyrka. Göran Eriksson, Projektledare Anders Bergkrantz, Arkitekt Karin Ahlgren, Inredningsarkitekt Ägare: Benny Andersson

2 Hotellrum (99 rum, 194 bäddar) Tanken kring hela inredningen har varit att skapa en färgstark och mångfasetterad miljö som spänner från cocktailbarens festliga originalinredning till vår tids form och design. Här skall alla känna sig välkomna! Rummen är utformade med två genomgående avsikter; hellre klassiskt än trendigt, hellre trevligt än tjusigt. Ett öppet förhållande mellan badrum och rum med ett så stort fönster som möjligt för utblick från badrum. Värme och omsorg i materialval med gulbetsad björkpanel i entrédelen. Bearbetade detaljer med mönsterspårning och urfrästa handtag i skåpluckor. Träjalusi i samma material framför badrumsfönstret. Badrummens innersta vägg är klädd med glasmosaik i olika kulörer. Mönsterlagd marmor på golven. Behaglig belysning med ljuspelare med mönsterblästrat glas på ömse sidor om en stor spegel. Marmorinklädda badkar i samtliga de luxe rum och sviter. Förhöjande detaljer i form av kulörta knoppar och handduksstänger. Överraskningsdetaljer! Sängarna är modell Gullö från Lagans och har över 1000 sammanflätade dubbelfjädrande spiraler. Divan Metropolitan. Design Lievore Asocoados. Filmtemat dominerar rummet med ett stort filmmotiv på duk eller plexiglas ovanför sänggaveln som omgärdas av ett generöst sammetsdraperi. Motiven är hämtade från SFs filmer från 1924 och framåt. Rummens olika filmmotiv matchas mot varierande färgsammanställningar, ofta i kraftfulla kulörer. Den stora plasma TV-skärmen är inbyggd i ett skåp som innehåller DVD/CD-anslutning och Playstation. Fastoch trådlös internet på alla hotellrum. Fåtöljerna varierar beroende på rummens storlek, men är alla både bekväma och karaktärsfulla i material som aluminium, läder och sammet. Gunnar Asplund och Mats Theselius fåtöljer och stolar är representerade i ett eller fler antal i varje hotellrum. Golven är i ek med lösa mattor av ull i varierande kulörer. Handikapp rummen är generöst tilltagna med stora badrum som uppfyller normkraven. Utformningen är extra omsorgsfull med fondvägg av silvermosaik och specialritad handfatsbänk i Corian. Nybyggnadens rum skiljer ut sig med en lackröd panel i entrén och björk i möblerna. Säng Gullö från DUX/Lagans, lakan från Gastaldis/Amotto och nallar. Rival erbjuder sina gäster en speciell kuddmeny! Sony Plasmaskärm 32. KZ-32TS1. DVD/CD spelare samt CD-skivor i alla rum. På Rival kan gästerna välja bland över 150 DVDfilmtitlar, ingen kostnad. Erotisk film ingår ej i Rivals filmutbud.

3 Bistron Robust söderkänsla med mörka ekgolv och gulbetsade paneler. Färgstarka persiska nomadmattor i hela bistron. Italienska skinnklädda mörkbetsade stolar och karmstolar leverantörfrancoise. Pendelarmaturer Josephine T, design av spanjoren Jaime Hayón. Sofforna med biokänsla design Adolfsson & Partner specialbyggda av Vilax AB, och klädda i röd mohair. Draperi med motiv ur Roy Andersson En kärlekshistoria. Loungedel med fåtöljer varav en i Rivals eget mönster. Design fåtöljer Erico Navazo, Spanien. Design bord och puffar, Johanson Design, Sverige. Ej i bild: i fönster och över skänken lampa Confetti, över buffébord StchuMoon 02, Enzo Cattelani & Smith leverantör Nordiska Galleriet. Gardiner typ Villa Nova, San Marino.Väggpanelerna består av ett ramverk som innehåller 924 filmisbilder på ena långväggen (se bild till höger) och på den motstående väggen porträttfotografier på författare och konstnärer som bor på Söder. Filmisar design Carouscha Streiffert. Fotografier Ulla Montan.. Cocktailbaren Cocktailbaren med foajéer och själva biografsalongen är det mest välbevarade i hotellet. Bardisken har varsamt anpassats till dagens krav på utskänkningskapacitet men behåller sin utformning. En halvcirkulär ljus- och glaskrona hängs ovan disken för att både öka förvaringskapaciteten och att ytterligare förstärka barens centrala placering. De flankerande sofforna har helt ny stoppning och klädsel i röd sammet. Bilder på Cocktailbaren längre fram i detta faktablad. Takarmatur I det höga taket mellan våningarna Josephine Queen 6.3, design Jaime Hayón, Spanien. Rivals Bistro som renoverades och byggdes om sommaren Bilden nedan visar entréfoajén som designades om sommaren Wingback av Tom Dixon samt Star design Mats Theselius är några av de färgstarka inslagen på fåtöljsidan.

4 Plan 7 sviter Det översta planet präglas av ljus men också en känsla av att man faktiskt befinner sig på en vind; elegans ovan takåsarna! Vitmålade furutiljor och vitputsade väggar utgör basen. Badrummen är ljusa och lyxiga med vit carrarramarmor och mässing, bubbelbad och hel glasvägg mot rummet. Matta Monroe. Design Gunilla Lagerhem Ullberg. Sängarna är låga och breda. Vita fårskinnsfällar som fotfiltar. Några få bekväma fåtöljer med mycket stoppning står på mjuka mattor i ljus ull. En matta är ceriserosa med glitterinslag. Genomgående träslag i paneler och skåp etc. är ljusbehandlad ek. Alla armaturer är i mässing med vita skärmar. Bild till höger, svit 704. Korridormattor Korridormattor och filmisarna är ett verk av Carouschka Streiffert, inredningsarkitekt (SIR), konstnär, scenograf och utställningsarkitekt. Carouschka har egen verksamhet sedan 1978 och undervisar även i fritt skapande på bl a konstskolor. Carouschka har formgivit glasserien Is i doran för Pukeberg och formger även mattor som bara finns i ett enda exemplar. Carouschka har haft ca 50 separata utställningar och ca 50 samlingsutställningar som konstnär. Mattorna i korridorerna har olika funktioner. Dels att fungera som absorbenter; ljuddämpare i ett viktigt kommunikationsflöde i byggnaden. Mattorna skall även ge en vink om var du befinner dig, en igenkänningskaraktär. Därför har varje våningsplan sin egen tydliga formgivning av mattans mönster. Exempel på mönster, korridormatta. Sättet som Carouschka skapar mattor på är ovanligt. Hon använder sig av collageteknik, d v s river, klipper i urbant pappersskräp som hon sedan minutiöst fogar samman till en balanserad men livlig yta Mattorna är handtuftade av 100% ull från Nya Zeeland. I hotellkorridoren finns även en väggarmatur (Kava) som är lågt monterad invid varje hotellrum och som ger en ljusbild på golvet, där även rumsnumret är blästrat i glaset. (Annell Ljus+Form)

5 Detaljer på Rival Förutom de stora filmmotiven i hotellrummen finns ett antal detaljer som skall ge extra kvalitet till den totala miljön. I De Luxe rummen och sviterna finns en tvålkopp i form av en marmorkub med urskålning för tvålen. I vissa rum finns också en naturtrogen groda i brons på badkarskanten. Alla rum har ett ovalt blästrat fat av Ingegerd Råman. Två stora krukor i terracotta är inköpta direkt från Ingegerd Råmans utställning på Millesgården (27/4-31/8 2003). Dessa står på ömse sidor om hotellentrén och är planterade med lagerträd. Philippe Starcke lampor placerade på Meeting & Eventdisken i entréfoajén. Bild höger. Ett stort utbud av skönlitteratur samt faktaböcker om Stockholm, Södermalm och film finns i Private Lounge. Barn- och ungdomsböcker fyller nischerna som finns i rum 222, 322 och 422. Allmänna utrymmen och hotellrummen förses ständigt med konst i olika former och andra spännande inredningsdetaljer. Ett varierat urval ur Ingegerd Råmans produktion för Orrefors är placerad i hotellrum, lobby, korridorutrymmen och i Bistron. Det är vaser i olika former samt skålar och lyktor för värmeljus. Fat POND i fem olika storlekar i klart glas och blästrat mönster. Det nästminsta av de blästrade faten är specialtillverkat för Hotel Rival. Skål och vas I CHING i två olika storlekar. FROZEN GLASS, skål Studio finns endast i en upplaga om 15 exemplar. GLASTECKNINGAR är sandblästrade vaser med fem olika mönster; Trassel, Rutor, Ringar, Perstorp och Gräs. BRIGHTHANDLE dörrhandtag, som lyser rött och grönt, finns monterade på dörrarna till ett dussin unisextoaletter i Cocktailbaren och i Nedre Foajén.

6 Rivals Bistro (90 platser) En Stockholmsbistro med såväl säsongens skaldjur som tradionell Wallbergare, spännande fiskrätter. Enkelhet är ledordet. Svenska klassiker med hög igenkänningsfaktor. Café Rival Frukost, luncher, bröd från bageriet, kakor, delikatesser, öl, vin, smoothies, alla kaffevarianeter. Uteservering på sommaren.. Väggdekorationer med fotografier signerade Ulla Montan Frukost Serveras i Bistron. Den stora buffén kompletteras med en generös varm frukostmeny utan extra kostnad. Frukostkocken serverar äggröra, bacon, korv, pannkakor med mera. Morgontidningar från Sverige, Norden, Europa och USA. När frukosten har stängt serveras gott frukostalternativ i Café Rival. Dygnet runt serveras frukost på rummet. Bistro Baren & Cocktailbaren En bra hängbar. Bra viner alltid på glas. En bar att starta kvällen eller avsluta natten på. Före eller efter jobbet. Före eller efter middagen. Flera kvällar i veckan bjuds på bästa musiken av husets DJ. Ovan Bistrobaren. Nedan Bistrobalkongen

7 Meeting & Events Rivals salong med plats för 700 personer, med möjlighet till konsert, teater, show, tv-sändningar, föreläsningar och modevisningar, till vårt Kreativa rum för verkligt annorlunda arbetsstunder för upp till 8 personer. Rival har många möjligheter för att göra stora och små möten till en speciell upplevelse. Alla våra konferenslokaler har bra ventilation och är utrustade med den senaste tekniken. Utanför biografsalongen finns generösa foajéer i tre plan med möjlighet till utställningar, bufféer och mingel. Salong Rival Rivalen Maria 1 & 2 Kreativa rummet Styrelserummet 484 platser parkett 225 platser balkong Stor scen på 6x12 meter. Takhöjd på scenen 7,6 m 95 kvm 85 personer i biosittning 45 personer i skolsittning 28 personer i U-sittning kvm 48 personer i biosittning Delbar lokal 22 kvm 8 personer 16 kvm 8 personer I samtliga lokaler finns följande teknik: LCD-projektor, DVD, video, OH-projektor, ljudanläggning, fast och trådlös bredbandsuppkoppling. I biografen och lokal Rivalen finns även en enkel touchpanel för justering av ljus, ljud och LCD-projektor. Biografen är även utrustad med OB-punkter för tvinspelningar och direktsändningar. I foajéutrymmen finns fast och trådlös bredbandsuppkoppling. Lokalhyra Rivals Salong från SEK ex moms Reservation för prisändringar. Sony Vinga konferensbord och stol i Styrelserummet. I samarbete med Sony Sverige finns i varje hotellrum en 32-tums plasma-tv, separat DVD/CD-spelare samt högtalare i både rum och badrum. I sviterna 32 LCD-skärmar. Nya LCDprojektorer installerade januari I den offentliga miljön barer, Bistro, hissar och foajéer har Sony installerat allt som transporterar musik. Zonförstärkare gör det möjligt att höja och sänka musiken på enstaka punkter. Private Lounge på våning 7 har surroundljud. Dubbla system med två dukar ger möjlighet till samtidiga PowerPoint-presentationer i konferenslokal Rivalen ( bild nedan ) För mer info,

8 Rivals logotype och profil Att visualisera Hotel Rival var en utmaning eftersom det fanns så mycket att berätta. Jag valde att kommunicera visionen i form av en affischbild med en typografisk tivolistämning i färger som knyter samman 2003 med byggåret En högst personlig bild som inget annat hotell har, men så är det heller inget annat hotell som kan konkurrera med Hotel Rivals fantastiska innehåll. Bilden, som både finns i fyrfärg och rödsvart utförande, är applicerad på allt ifrån brevpapper och visitkort. Hotel Rivals logotyp har jag valt att lägga i bilden i form av ett stiliserat nyckelhål. Maria Dahlgren är art director och formgivare. Marias formgivning finns spridd i världen via butikskedjan Ordning&Reda som hon var med och startade Marias styrka är att utveckla företagsidentiteter till starka varumärken samt att visualisera och inspirera. Metagram Art AB Telefon E-Post Public Relations, Press, media Fotografering och filmning, av och i Hotel Rivals hotellrum och samtliga lokaler, med avsikt att publicera får endast ske efter överenskommelse Säkerhet & Miljö Hotel Rival har tillsammans säkerhetsföretaget Alanya utarbetat säkerhetsrutinerna och genomför upprepade utbildningar med hotellets medarbetare. Fastigheten som Hotel Rival inrymmer är helsprinklad ( ej biografen ). Säkerhet- och miljöpolicy finns att läsa och printa på Slutligen, 4 P som Hotel Rival erbjuder sin gäster: Inga porrfilmer i Rivals filmutbud. Avsaknad av pissoarer Inga paraplyer i drinkarna! Inga praliner på huvudkudden Fotografer i detta faktablad: Nicho Södling, Daniel Augustsén, Peter Novara, Daniel Lindberg, Milla Sterner, Tommy Bäcklin, Pressens Bild m fl. Samtliga bilder och logotyper är skyddade och får ej användas utan godkännande av Hotel Rival. Mars 2010

9 Projektledning Byggsamordnare i Sverige AB har ansvarat för hela projektledningen. Företaget har i snart 20 år arbetat med projektoch byggledning och i stor omfattning med ombyggnadsprojekt inom hotell- och restaurangbranschen. Byggsamordnare i Sverige AB Göran Eriksson, Projektledare Sedan hösten 2003 finns även ett samarbete med arkitekt Lars-Erik Zellinger. Huvudarkitekt Bergkrantz Arkitekter AB etablerades Företaget leds av Anders Bergkrantz och kontoret sysselsätter tillsammans med Arkitekt Magasinet AB 25 anställda. Bergkrantz Arkitekter AB Anders Bergkrantz, Arkitekt SAR/MSA Telefon Inredningsarkitekt Ahlgren Edblom Arkitekter AB bildades 1982 av Karin Ahlgren och Mats Edblom. Företaget har utvecklats till inrednings- och ombyggnadsprojekt med Karin Ahlgren som ansvarig och hus- och broprojekt med Mats Edblom som ansvarig. Bland inrednings- och ombyggnadsprojekten kan nämnas inredning av Svenska Ambassaden i Lissabon (1998), inredning av Astrid Lindgren barnsjukhus, Karolinska Sjukhuset i Stockholm (1998) ombyggnad av Humanistcentrum/ Ekonomikum, Uppsala Universitet (1999). Ahlgren Edblom Arkitekter AB Karin Ahlgren, Arkitekt SIR Telefon E-post Byggentreprenör Sundvalls Bygg & Fastighets AB grundades av Åke Sundvalls för mer än 60 år sedan delades företaget i två separata bolag; Sundvalls Byggnads AB, som bedriver byggentreprenad och Sundvalls Fastighets AB som är fastighetsutvecklare och -förvaltare. Företaget är certifierat enligt kvalitetssystemet BF9K, framtaget av Stockholms Byggmästarförening. Ombyggnaden av Hotel Rival omfattar ca kvm bestående av hotell, Bistro, biograf och konferensrum, tillbyggnad av 15 rum mot gården samt ombyggnad av f d Lilla Maria till café, bageri och brödbutik. Ombyggnaden har omfattat utbyte av samtliga installationer, ny rumslösning samt nya ytskikt. En yttervägg har rivits för att klara tillbyggnaden som utförts ovanpå befintlig biograf. Tillbyggnaden har byggts med stålstomme och lättbyggnadsteknik. Nytt tak har byggts ovan plan 7 som nu rymmer sviter. Nya hisschakt har gjorts genom huset med totalt fyra hissar. Ny ventilation har installerats med kyld tilluft och spillvatten och värmesystem har bytts i sin helhet. Huset har totalsprinklats förutom biograf som ej sprinklats av bevarandeskäl. Biografen har byggts om med ny ventilation och nya gradänger. De befintliga stolarna har renoverats samt återmonterats och scenen har byggts ut. Brighthandle lysande dörrhandtag Leverantör och samordnare av inredningen 2003 Adolfsson & Partners är ett kunskaps- och entreprenörsföretag verksamt inom bygg- och inredningsbranschen. Projekterar, bygger, inreder och levererar inredningar till hotell, konferensanläggningar, restauranger, butiker, kontor, hem. Senaste projektet på Rival var renoveringen och inredningen av Rivals Bistro sommaren Adolfsson & Partners AB, Hans Adolfsson, Annika Zetterkvist Telefon E-post

Katarina Gälldin 2010-09-07. Stipendieresa Amsterdam och Barcelona

Katarina Gälldin 2010-09-07. Stipendieresa Amsterdam och Barcelona Katarina Gälldin 2010-09-07 Stipendieresa Amsterdam och Barcelona Inledning Jag heter Katarina Gälldin och är nyexaminerad från Hotell- och Restauranghögskolan i Grythyttan. Där läste jag ett treårigt

Läs mer

3/09 www.villabladet-sydvast.se

3/09 www.villabladet-sydvast.se 3/09 w w w. v i l l a b l a d e t - s y d v a s t. s e Stenyxegatan 31, Malmö Tel. 040-31 28 40 Öppet: Månd-fred 9-18. Lörd 10-14 www.svenskakakel.se innehåll Rolf J Nilssons Försäljnings AB Stadiongatan

Läs mer

hallå BOSTAD Byta fönster? Vi tillverkar och installerar Boka kostnadsfritt hembesök på 031-50 82 50 eller besök ekstrands.com

hallå BOSTAD Byta fönster? Vi tillverkar och installerar Boka kostnadsfritt hembesök på 031-50 82 50 eller besök ekstrands.com Välkommen kontakta oss! PARHUS - 127 m 2 - NYBYGGNATION hallå Nyuppfört parhus (bostadsrätt) om 4-5 r.o.k i 2 plan med omedelbar närhet till skola, kommunikationer och bad. I entréplan fi nns en öppen,

Läs mer

n bättre värd Ljuddesign mycket mer än decibel Collectors Lena Apler vågade bygga nytt Nuevo Riche VÄRDENS BÄSTA HUVUDKONTOR Hur två blev ett

n bättre värd Ljuddesign mycket mer än decibel Collectors Lena Apler vågade bygga nytt Nuevo Riche VÄRDENS BÄSTA HUVUDKONTOR Hur två blev ett n bättre värd E N T I D N I N G F R Å N V A S A K R O N A N N U M M E R 3 O K T O B E R 2 0 0 9 Ljuddesign mycket mer än decibel Collectors Lena Apler vågade bygga nytt Nuevo Riche VÄRDENS BÄSTA HUVUDKONTOR

Läs mer

FORSEN ÅRSREDOVISNING 2013

FORSEN ÅRSREDOVISNING 2013 FORSEN ÅRSREDOVISNING 2013 Innehåll Vi tog flera kliv framåt 2 Varje medarbetare är en viktig resurs 3 Forsen är allt oftare med från början 4 Historiskt ansiktslyft för Naturhistoriska riksmuseet 6 Konsten

Läs mer

kakelnyheter 2015 Keramiska fasader Konsten att bygga simbassäng Oaxen Krog & Slip + handgjort kakel Fornasetti och Keith Haring kakel

kakelnyheter 2015 Keramiska fasader Konsten att bygga simbassäng Oaxen Krog & Slip + handgjort kakel Fornasetti och Keith Haring kakel kakelnyheter 2015 + Keramiska fasader Konsten att bygga simbassäng Oaxen Krog & Slip + handgjort kakel Fornasetti och Keith Haring kakel Hej kakelvänner! Ett vedertaget uttryck lyder Tiden går fort när

Läs mer

linköping Stilrent hos familjen. Kennas i Hjulsbro En tidning om att bygga och bo i Linköping

linköping Stilrent hos familjen. Kennas i Hjulsbro En tidning om att bygga och bo i Linköping 01 linköping 2012 Stilrent hos familjen. Kennas i Hjulsbro En tidning om att bygga och bo i Linköping Varnytt pa bostadsfronten BoGuiden är en ny tidning i Linköping som kommer ut till alla villor och

Läs mer

Uppsala Konsert & Kongress. En plats för möten och event A venue for meetings and events

Uppsala Konsert & Kongress. En plats för möten och event A venue for meetings and events Uppsala Konsert & Kongress En plats för möten och event A venue for meetings and events En mångsidig arena där alla får plats Åtta våningsplan, 37 meter högt och 14 600 kvadratmeter stort det nya konsert-

Läs mer

Göteborgs häftigaste kontorslokaler tar form. Blickar österut 4. Arena med många ansikten 7. Stort värde på bevarande 11

Göteborgs häftigaste kontorslokaler tar form. Blickar österut 4. Arena med många ansikten 7. Stort värde på bevarande 11 Blickar österut 4 Arena med många ansikten 7 Stort värde på bevarande 11 Göteborgs häftigaste kontorslokaler tar form En informationstidning från Wikström VVS-Kontroll Samarbete för hållbar utveckling

Läs mer

inspiration ett svart hus New York på landet ABBA-muséet Bada i lyx Produktnyheter stort & generöst villabladet

inspiration ett svart hus New York på landet ABBA-muséet Bada i lyx Produktnyheter stort & generöst villabladet villabladet inspiration ett svart hus New York på landet ABBA-muséet Bada i lyx Produktnyheter stort & generöst www.villabladet-sydvast.se nr 3/2013 årgång 19 anni70 Finns i sex dekorer, 48x48 cm samt

Läs mer

POSTENS MÖTESPLATS För att möta framtidens krav behövde Posten öppna transparanta lokaler som bjuder in till möten och kontakter. Läs mer på sidan 13

POSTENS MÖTESPLATS För att möta framtidens krav behövde Posten öppna transparanta lokaler som bjuder in till möten och kontakter. Läs mer på sidan 13 ANNONS HELA DENNA TEMATIDNING ÄR EN ANNONS FRÅN MEDIAPLANET ANNONS MODERNA KONTORET DIN GUIDE TILL EN SMARTARE KONTORSLÖSNING FOTO:THERESE ALDGÅRD MAJ 2006 Framtiden ställer krav på kreativitet, flexibilitet

Läs mer

oktober 2014 DINING&DESIGN Välkommen till Fine Dining & Design hela världens mötesplats i Sverige

oktober 2014 DINING&DESIGN Välkommen till Fine Dining & Design hela världens mötesplats i Sverige oktober 2014 DINING&DESIGN I N T E R N A T I O N A L Välkommen till Fine Dining & Design hela världens mötesplats i Sverige innehåll 9 13 23 36 46 3 Ledare 4 Notiser 8 Hamburger Börs en kl assiker Mitt

Läs mer

Hamnmagasinet. i ord&bild. mellan stad & skärgård. Hemma hos. Lyckad modell. Ledarskapsutveckling. I en ny hyresrätt på Söder. Diligentia utökar avtal

Hamnmagasinet. i ord&bild. mellan stad & skärgård. Hemma hos. Lyckad modell. Ledarskapsutveckling. I en ny hyresrätt på Söder. Diligentia utökar avtal i ord&bild 2011 Hamnmagasinet mellan stad & skärgård Hemma hos I en ny hyresrätt på Söder Lyckad modell Diligentia utökar avtal Ledarskapsutveckling KTH-forskare ute i verkligheten EINAR MATTSSON-BOLAG

Läs mer

Pieplows växlar upp. s 8. där Malmö möter havet. Sommarlovsmorgon i marinan s 4. Passion för kalkon s 5. JM satsar på smarta kvadrat s 6

Pieplows växlar upp. s 8. där Malmö möter havet. Sommarlovsmorgon i marinan s 4. Passion för kalkon s 5. JM satsar på smarta kvadrat s 6 Ett nyhetsbrev från Öresundsregionens mest expansiva område där Malmö möter havet Pieplows växlar upp s 8 Sommarlovsmorgon i marinan s 4 Passion för kalkon s 5 JM satsar på smarta kvadrat s 6 N u m m e

Läs mer

Funkishus i kunskapens centrum

Funkishus i kunskapens centrum PROSPEKT Funkishus i kunskapens centrum Ett gult funkishus i Uppsala med 3000 kvm som passar till ca 150 arbetsplatser. Ett möjligheternas hus, där vi kan skapa lektionssalar, konferensrum och olika öppna

Läs mer

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS

ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS ANNONS En bilaga från SKD Konferensservice AB för dig som vill lyckas med möten och konferenser ANNONS lyckade möten navigera rätt på konferenshavet Konferera utomlands Sidan 4 Rival - ny stjärna på Stockholms

Läs mer

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008

En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008 En tidning för dig som bor hos ÖBO nr 1/2008 innehåll Projekt gammalt & nytt på Söder Inspireras i badrummet Nyfiken på internet Örebrokompaniet conventum arena första gästkrönikan vinn kent-biljetter

Läs mer

50år jubileum 1962-2012

50år jubileum 1962-2012 50år 1962-2012 jubileum 1969 intervju med Elswieg Nyberg Anställdes 1:a mars 1969 och har sedan dess varit företaget trogen Det har varit en fantastisk tid. Tänk när jag började satt jag och byggmästaren

Läs mer

NEWS. Mats Karlsson, Wattguard: sidan 4-5

NEWS. Mats Karlsson, Wattguard: sidan 4-5 NEWS en affärstidning för dig som verkar i sydsverige. # 1 2014 Mats Karlsson, Wattguard: GRÖNT LJUS HELA VÄGEN TILL INDIEN sidan 4-5 Kära läsare! 2013 avslutades storstilat med en prisutdelning den 16

Läs mer

Sally Augustin. Home styling. Använd designpsykologi för en snabbare försäljning och ett högre pris

Sally Augustin. Home styling. Använd designpsykologi för en snabbare försäljning och ett högre pris Sally Augustin Home styling Använd designpsykologi för en snabbare försäljning och ett högre pris 2 Innehållsförteckning 3 Förord 5 Introduktion 6 Skicka signaler koppla samman köpare och bostad 7 Vad

Läs mer

WINN HOTEL GROUP NYTT HOTELL I STAN ÅRSREDOVISNING 2011 KREATIV ATOMBOMB TORSTEN ENGWALL

WINN HOTEL GROUP NYTT HOTELL I STAN ÅRSREDOVISNING 2011 KREATIV ATOMBOMB TORSTEN ENGWALL WINN HOTEL GROUP ÅRSREDOVISNING 2011 VÅR VERKSAMHET HANDLAR INTE OM HOTELL DEN HANDLAR OM MÄNNISKOR NYTT HOTELL I STAN WINN BUSINESS SCHOOL BÄST I KLASSEN KREATIV ATOMBOMB STÅR BAKOM HOTELLKONCEPT TORSTEN

Läs mer

BoBladet. Välkommen till vårt nya kontor! Bollnäs Bostäders kontor flyttar till Ren. Tips om heminredning. Möt ordförande Stefan Jonäng

BoBladet. Välkommen till vårt nya kontor! Bollnäs Bostäders kontor flyttar till Ren. Tips om heminredning. Möt ordförande Stefan Jonäng Årgång 8 Nr 1 2005 Bollnäs Bostäder BoBladet Välkommen till vårt nya kontor! Bollnäs Bostäders kontor flyttar till Ren sid 4 Möt ordförande Stefan Jonäng sid 5 Tips om heminredning sid 12 20 nya bostäder

Läs mer

Guiden till företagsaktiviteter, konferenslokaler, representation, fest & catering i och kring Stockholm

Guiden till företagsaktiviteter, konferenslokaler, representation, fest & catering i och kring Stockholm Guiden till företagsaktiviteter, konferenslokaler, representation, fest & catering i och kring Stockholm 2014 Event, kick off, företagsabonnemang eller kundträff på det underhållande sättet boka & upplev

Läs mer

2009-11-22. Sundsvalls Stadshus Kv Stadshuset 1, Stora torget. Konsekvensanalys och vårdprogram 2009 Arbetshandling 2009-11-22

2009-11-22. Sundsvalls Stadshus Kv Stadshuset 1, Stora torget. Konsekvensanalys och vårdprogram 2009 Arbetshandling 2009-11-22 2009-11-22 Sundsvalls Stadshus Kv Stadshuset 1, Stora torget Konsekvensanalys och vårdprogram 2009 Arbetshandling 2009-11-22 sid 1 2009-12-03 Innehåll Inledning... 3 Bakgrund... 3 Program för förändring

Läs mer

48 NYA LÄGENHETER. Vi vann kristallen! KANONEN en miljöbyggd förskola. Kommunens FÖRSTA NATTIS. Tosterö: Fastighetsbranschens. pris för hög service

48 NYA LÄGENHETER. Vi vann kristallen! KANONEN en miljöbyggd förskola. Kommunens FÖRSTA NATTIS. Tosterö: Fastighetsbranschens. pris för hög service En tidning utgiven av Strängnäs Bostads AB, Strängnäs Fastighets AB 2014 Tosterö: 48 NYA LÄGENHETER Vi vann kristallen! KANONEN en miljöbyggd förskola Kommunens FÖRSTA NATTIS Fastighetsbranschens pris

Läs mer

magasinet om det goda boendet n nr 6.2008 n pris: 49 kr vinnaren av årets hem 2008 skattgömma

magasinet om det goda boendet n nr 6.2008 n pris: 49 kr vinnaren av årets hem 2008 skattgömma Når 535 000 HSB-medlemmar Hemma HSB magasinet om det goda boendet n nr 6.2008 n pris: 49 kr Hjälp! Vad gör jag när styrelsen inte gör sitt jobb? dags att teckna spax! tema teknik f Trist vardagsrum blev

Läs mer

IMPACT AVMAGASIN. Vad är HDTV? Projektering - nyckel till framgång. sid 14. sid 3. » We create environments to enable you to tell your story «

IMPACT AVMAGASIN. Vad är HDTV? Projektering - nyckel till framgång. sid 14. sid 3. » We create environments to enable you to tell your story « IMPACT AVMAGASIN Nr. 2 2005 Vad är HDTV? sid 14 Glödhet kund Sid 12-13 Projektering - nyckel till framgång sid 3» We create environments to enable you to tell your story « 2» We create environments to

Läs mer

Balkonginglasning. Vi gör det. trevligare. att bo!

Balkonginglasning. Vi gör det. trevligare. att bo! Balkonginglasning Vi gör det trevligare att bo! Inglasning en långsiktig och lönsam investering! Att glasa in balkongen är ett klokt beslut oavsett om det gäller dig som bostadsrättsinnehavare, som bostadsrättsförening

Läs mer

VÄSTERVIK. Familjen Qviberg/Gjörloff MÖBLERAR NYA HUSET. med sina egentillverkade möbler

VÄSTERVIK. Familjen Qviberg/Gjörloff MÖBLERAR NYA HUSET. med sina egentillverkade möbler 05 VÄSTERVIK 2011 Familjen Qviberg/Gjörloff MÖBLERAR NYA HUSET med sina egentillverkade möbler Höstrusk och harmoni Nu byggs många nya bostäder i Västervik, både villor och bostadsrätter. Kanske just din

Läs mer

Forsen Årsredovisning

Forsen Årsredovisning Forsen Årsredovisning Forsen Projekt AB Kungsgatan 49, Box 208, 101 24 Stockholm. Tel 08-506 004 00. Fax 08-615 07 37. Kungsängsvägen 25, 753 23 Uppsala. Tel 018-430 18 80. Fax 018-430 18 90. Ängelholmsgatan

Läs mer