Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 15 augusti 2006 kl 14:00

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 15 augusti 2006 kl 14:00"

Transkript

1 Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 15 augusti 2006 Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 15 augusti 2006 kl 14:00 Samhällsbyggnadsnämnden Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl Kallade tjänstemän Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Kristina Gewers, chef för Plan- och exploatering Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Vallentuna den 7 augusti 2006 Elwe Nilsson Ordförande Margareta Stensaeus Linder Sekreterare 1. Justerande:... 1 (22)

2 Innehållsförteckning: 1. Justerande: Månadsuppföljning nr 6 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö Revisionsrapport Intern kontroll tillförlitlighet i redovisning, system och rutiner yttrande Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan Information om fastigheten Karby 4:3 i Karby industriområde Försäljning av Olhamra 1:64 i Okvista arbetsområde Redogörelse av inkomna yttranden vid programsamråd för detaljplan för Tegelbruket, information Vägnamn i Bällstaberg Överenskommelse om fastighetsreglering berörande Bällsta 2:218 och 2: Garns-Ekskogen 1:57, Långsjövägen 7, ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av fritidshus Vallentuna-Ekeby 2:164, Ekebyvägen 109, ansökan om bygglov för tillbyggnad med glasat uterum Vallentuna-Rickeby 1:47, Tunavägen, ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus Vargmötet 2:3, Vargmötesvägen 9, ansökan om förhandsbesked för ändrad användning av virkeshallar till idrottshall Anmälningar Information om pågående upphandling av bevakningstjänster...22 Sid 2 (22)

3 2. Månadsuppföljning nr 6 för samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö Dnr Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag: Samhällsbyggnadsnämnden/myndighetsnämnden för teknik och miljö godkänner för sina respektive verksamheter kontorets månadsuppföljning. Samhällsbyggnadsförvaltningen har följt upp årets budget och gjort en prognos över utfallet efter sex månader av verksamhetsåret. I helårsprognosen har hänsyn tagits till ombudgeteringar från Överskottet har fördelats till olika verksamheter för att specifika åtgärder skall kunna utföras under året. Resultatprognos för året Avvikelsen inom verksamheten inspektioner mm inom miljö- och hälsa beror på att en kompensation har utgått år 2006 för höga avgifter som har tagits ut från djurhållare år Verksamheten bostäder redovisar ett prognostiserat negativt resultat. Detta på grund av försäljningen av bostadsrätter där försäljningskostnader belastar driftbudgeten. Positiv prognos visar verksamheten bostadsanpassning då inga större ärenden har aktualiserats hittills i år. Sammanfattningsvis bedöms verksamheterna inom samhällsbyggnadsnämnden och myndighetsnämnden för teknik och miljö att kunna bedrivas inom tilldelade ramar. Resulatprognos för året för resultatenheterna TunaFastigheters verksamheter visar på ett överskott på 373 tkr. Inom TuFa beräknas den tid som arbete utförs på investeringsprojekt att bli mera omfattande än budgeterat. All arbetstid som läggs på olika projekt debiteras med timkostnad som förbättrar resultatet inom driftbudgeten. Mycket postivit är att skadegörelsen på byggnader har minskat och så även klottersaneringen vilket även bidrar till en procentuell nedräkning av försäkringskostnaderna. I helårsprognosen har inte hänsyn tagits till försäljning av centrumfastigheterna. Försäljningen kommer att påverka och förändra TunaFastigheters budget. En analys kommer att göras och redovisas i tertialuppföljning nr 2,(budgetuppföljning t om 31 augusti). Handlingar i ärendet 1. Tjänsteskrivelse daterad Månadsuppföljning drift (bil 1) 3. Månadsuppföljning investering (bil 2) 3 (22)

4 3. Revisionsrapport Intern kontroll tillförlitlighet i redovisning, system och rutiner yttrande Dnr Samhällsbyggandsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsförvaltningens skrivelse daterad överlämnas till kommunens revisorer och till kommunstyrelsen som nämndens yttrande. Komrev inom Öhrlings PricewaterhouseCoopers har på uppdrag av Vallentuna kommuns revisorer fått i uppdrag att belysa och bedöma nämndernas arbete med intern kontroll. I granskningen har även ingått att bedöma nämndernas köptrohet till ramavtal samt om ett urval av verifikationer överensstämmer med kraven i Kommunala redovisningslagen, utfärdade rekommendationer från Rådet för kommunal redovisning, Mervärdeskattelagen samt kommunens egna anvisningar. Revisorer har överlämnat rapporten till samtliga nämnder för yttrande. Kommunstyrelsen önskar få en kopia av nämndernas protokoll samt yttranden. Samhällsbyggnadförvaltningen lämnar förljande kommentarer till rapportens sammanfattande bedömning. Inför upprättande av intern kontrollplan, årligen genomföra en dokumenterad risk- och väsentlighetsanalys avseende vilka områden som ska kontrolleras. I fall bedömning görs att detta ska genomföras föreslås att kommunledningskontoret får i uppdrag att ta fram en kommungemensam analysmodell. Upprätta och anta de interna kontrollplanerna innan gällande räkenskapsår har börjat. De fokusområden som ingår i kontrollplanerna fastställs idag efter att en utvärdering har gjorts av föregående års kontrollplan. Rapportering sker enligt nuvarande rutiner endast en gång per år i samband med att verksamhetsberättelse för föregående år presenteras och då till respektive nämnd samt centralt till kommunledningen. Nya planer, med redovisning av rutinförteckning, antas i början av året samtidigt som uppföljning av fokusområden från föregående år redovisas vilket upplevs som en bra rutin. Öka köptroheten mot befintliga ramavtal där detta är möjligt. 4 (22)

5 Inom samhällsbyggnadsförvaltningen verksamhetsområden finns ett stort antal ramavtal tecknade och köptroheten bedöms som god. Tillse att all kontering som görs verkligen motsvarar de kostnadsslag som bokföring sker på. Vad avser fördelning på olika kostnadsslag så pågår en översyn av konteringen med mål att gå över till Kommun-Bas 05 där kostnadsslag inte anväds utan redovisning sker på olika konton vilket kan göra att redovisningen blir mera korrekt. Säkerställa att behörigheterna vad avser upplägg av nya leverantörer i leverantörsregistret och att registrera fakturor särskiljs. Samma person skall inte kunna göra bägge dessa arbetsuppgifter. Med skanning av fakturor sker detta bara undantagsvis vid manuell hantering. Om ändring ska göras så bör systemansvariga för IM få i uppdrag att utverka stöd för detta i systemets rutiner. Tillse att det i samtliga fall för fakturor som avser representation, resor, kurser och konferenser anges syfte och deltagare. Vad avser kurser så är kunskapen god om att syfte och deltagare ska anges men den mänskliga faktorn för att detta inte alltid blir angivet. Det är viktigt att påminna om detta för att förbättra kvaliten på redovisningen. Inom kontoret tillämpas rutiner för ansöka om deltagande i kurser med redovisning av mål för utbildning som ska godkännas av respektive chef innan deltagande i kurs. Kurser budgeteras på aktivitetsnivå där samtliga kostnadsslag för kurser bokförs. 5 (22)

6 4. Arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan Dnr Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbygnadsnämnden/Myndighetsnämnden för teknik och miljö godkänner samhällsbyggnadsförvaltningens förslag till arkivbeskrivning och antar dokumenthanteringsplan daterade Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat förslag till arkivbeskrivning och dokumenthanteringsplan för samhällsbyggnadsnämndens och myndighetsnämnden för teknik och miljös verksamhetsområden. Enligt arkivlagen skall varje myndighet upprätta en arkivbeskrivning. Arkivbeskrivningen skall ge en överblick över vad som finns i myndighetens arkiv och hur detta arkiv i huvudsak är organiserat. Beskrivningen ska utgå från arbetsuppgifter och organisation och redovisa dessa så att den som söker information kan göra sig en föreställning om vilka handlingstyper som alstras. Kommunstyrelsen, som är arkivmyndighet, gör arkivförteckning i samband med att handlingarna överlämnas till centralarkivet. Enligt gällande arkivreglemente för Vallentuna kommun skall varje myndighet upprätta en plan som beskriver myndighetens handlingar och hur dessa hanteras (dokumenthanteringsplan). Handlingar i ärendet 1. Arkivbeskrivning daterad Dokumenthanteringsplan daterad (22)

7 5. Information om fastigheten Karby 4:3 i Karby industriområde Dnr Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden noterar informationen och lägger den till protokollet. Samhällsbyggnadsnämnden beslutade , 129, att godkänna avtal om arrende av Karby 4:3 ett år från för kronor och försäljning av samma fastighet till CERUX Bygg AB för kronor och med tillträde Bolaget skall enligt registreringsbevis bedriva byggverksamhet ny och ombyggnad, markarbeten, måleri, rör, el och låsarbeten samt därmed förenlig verksamhet. Miljöärenden, mål till miljödomstolen (M ) I samband med bygglovprövning under hösten 2003 krävde förvaltningens enhet för miljö och bygglov upplysningar om det byggmaterial/-avfall och de fordon/skrotbilar mm som förvarades på fastigheten. Bolaget lämnade inte de begärda upplysningarna och upprepade klagomål kom in från grannar i området. Myndighetsnämnden för teknik och miljö beslutade och om förbud att mellanlagra avfall och skrotbilar på fastigheten med föreläggande om åtgärder. Båda besluten har överklagats till länsstyrelsen, som fastställt (med en mindre ändring) båda besluten. Efter överklagande av miljödomstolens beslut har miljööverdomstolen meddelat prövningstillstånd och återförvisat målet till miljödomstolen för fortsatt behandling. Arrendeavtal, mål till fastighetsdomstol (F ) Bolaget meddelade i slutet av november 2003 att man inte var intresserad av att fullfölja köpeavtalet och även ville avbryta arrendeförhållandet. Efter att bolaget inte betalat arrendeavgift för det fjärde kvartalet 2003 och första kvartalet 2004 sades arrendeavtalet upp av kommunen i mars 2004 för omedelbart upphörande. Ansökan om handräckning för borttagande av avfall och skrotbilar lämnades till kronofogden i december Efter att bolaget bestritt ansökan om handräckning lämnades ärendet över till fastighetsdomstolen (F ) vid Stockholms tingsrätt. Bolaget har krävts på den skuld om kronor jämte dröjsmålsräntor som bolaget har till kommunen (arrendeavgifter och skadestånd). Domstolen meddelade att arbetsbelastningen för tjänstgörande domare var mycket stor, men att akten ligger på hans skrivbord. 7 (22)

8 Köpeavtal, mål till Södra Roslags Tingsrätt (T ) Bolaget har inte betalat köpeskillingen enligt köpeavtalet. Eftersom köpeavtalet saknar hävningsklausul och föreskrift om utfärdande av köpebrev föreslog kommunens ombud att bolaget skulle krävas på köpeskillingen med risk att annars försättas i konkurs. En ansökan om stämning samt förordnande av kvarstad och verkställighetsförordnade ingavs Bolaget svarade på kvarstadsyrkandet att fastigheten sålts. Två odaterade köpeavtal bilades. Södra Roslags Tingsrätt beslutade i mål T att förplikta bolaget att betala köpeskilling och ränta enligt 6 räntelagen samt förordna om kvarstad för fastigheten. Kronofogden verkställde beslutet om kvarstad Vidareförsäljning av fastigheten Kommunens yrkande om betalning av köpeskillingen och beläggande med kvarstad av fastigheten bestreds av bolaget, som i sitt svar till tingsrätten bifogade de två köpeavtalen enligt ovan (odaterade). Avtalen inkomststämplades som aktbilaga 14 och 15 i mål T Bolaget hade då inte sökt lagfart på fastigheten. Kommunen erhöll ett (inte undertecknat) meddelande att bolaget sålt fastigheten till Croost &Joxx mark investment KB som i sin tur sålt fastigheten till Croost Corp (registrerat i Delaware USA). Båda avtalen är undertecknade med samma namn för både säljare och köpare och köpeskillingen är 2,2 mkr i båda avtalen (s k transportköp). Inget av avtalen är daterat. Kommunens ombud meddelade bolaget att fastigheten är belagd med kvarstad och därför inte kan överlåtas. Inskrivningsmyndigheten beviljade dock lagfart med stöd av inkomststämpeln (en vecka före beslut om kvarstad) från tingsrätten. Ombudskostnader Samhällsbyggnadsförvaltningen anlitade i mars 2005 advokatfirman Åberg & Co som ombud för handräckning/avhysning, krav på uteblivna arrendeavgifter och köpeskilling. Ombudet har även företrätt kommunen i två ärenden mot samma bolag om föreläggande enligt miljöbalken under Kostnaderna uppgår hittills till :- under 2005 och under 2006 (varav ca :- avser miljöärendena) eller sammanlagt ca :-. Huvudförhandling i mål T Kommunens ombud har lämnat in slutlig bevisuppgift för kommande huvudförhandling i Södra Roslags Tingsrätt. Tidpunkt för huvudförhandling kommer att lämnas efter semesterperioden. 8 (22)

9 6. Försäljning av Olhamra 1:64 i Okvista arbetsområde Dnr Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden godkänner upprättat avtal om försäljning av Olhamra 1:64 till P Erikssons Hyrbilar AB för kronor. Samhällsbyggnadsförvaltningen har upprättat bifogat köpeavtal för försäljning av Olhamra 1:64 till P Erikssons Hyrbilar AB med tillträde den 1 januari Köpeskillingen är kronor (ca 233 kr/m²), som skall betalas på tillträdesdagen. Större delen av fastigheten belastas av byggförbud i form av s k prickmark och ledningsrätt för kommunala VA-ledningar. Företaget äger Olhamra 1:74, som gränsar till den aktuella fastigheten. Genom detta förvärv fullföljs avsikten med fastighetsindelningen i området. Handlingar i ärendet 1. Förslag till köpeavtal. 9 (22)

10 7. Redogörelse av inkomna yttranden vid programsamråd för detaljplan för Tegelbruket, information Dnr Syst f plan Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Att nämnden noterar informationen. På anmodan från nämnden ges information om inkomna yttranden vid programsamrådet för detaljplan för Tegelbruket. Redogörelsen innehåller endast sammanställning av de inkomna yttrandena och kommer i ett senare skede kompletteras med kommentarer från samhällsbyggnadsförvaltningen. Handlingar i ärendet 1. Redogörelse av inkomna yttranden vid programsamråd 2. Kartbilaga 1 3. Kartbilaga 2 10 (22)

11 8. Vägnamn i Bällstaberg 3 Dnr Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden fastställer namnberedningens förslag: Svampskogsvägens förlängning ges namnet Svampskogsvägen. Vägen in i det större bostadskvarteret får heta Musseronvägen. Bällstaberg 3 består av ett större och tre mindre kvarter för bostäder samt en förskoletomt. De vägar som finns i Bällstabergsområdet idag har namn efter svampar. Namnberedningen föreslår därför att vägarna i Bällstaberg 3 får namn med anknytning till svampar. Svampskogsvägen som fortsätter genom hela området mot Bällstabergsvägen bör naturligtvis ha vägnamnet Svampskogsvägen även här. Det större kvarteret med ett 60-tal hus kräver ett eget vägnamn för att adressnummer ska kunna sättas på ett tydligt sätt. Däremot kan de två husgrupperna närmast Bällstabergsvägen få adresser från Svampskogsvägen. Kulturnämnden har tillstyrkt namnberedningens förslag. Exploatören JM har godkänt namnförslagen. Handlingar i ärendet 1. Karta över Bällstaberg (22)

12 9. Överenskommelse om fastighetsreglering berörande Bällsta 2:218 och 2:291 Dnr Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden godkänner bifogat förslag till överenskommelse om fastighetsreglering berörande fastigheterna Bällsta 2:218 och 2:291. Cirka m 2 av fastigheten Bällsta 2:218 är enligt gällande detaljplan, stadsplan från , utlagd som mark för allmän plats, park. Ansökan om avstyckning från Bällsta 2:218 för att bilda nya bostadstomter är för närvarande under handläggning hos lantmäterimyndigheten. Enligt upprättat värdeutlåtande bedöms att fastighetsägarna vid en marköverföring är berättigade till 60 kr/m 2 för allmänplatsmarken. Om aktuell areal är m 2 innebär det en ersättning om totalt kronor från kommunen till ägarna av Bällsta 2:218. Samhällsbyggnadsnämnden har upprättat bifogat förslag till överenskommelse undertecknat av fastighetsägarna. I överenskommelsen står att ersättningen är 60 kr/m 2 och att kommunen betalar för marköverföringen, som avses ske i samband med pågående avstyckning. Handlingar i ärendet 1. Förslag till överenskommelse 2. Översiktskarta 12 (22)

13 10. Garns-Ekskogen 1:57, Långsjövägen 7, ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av fritidshus. Dnr Syst f bygglov Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden meddelar som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen 8 kapitlet 34 att den sökta åtgärden inte kan tillåtas då den strider mot bestämmelserna i detaljplanen. Beslutet fattas med stöd av plan- och bygglagen 8 kapitlet 11. Sökande Martin Peyda, Curmans Väg 14, Sollentuna Ansökan inkom och avser förhandsbesked för nybyggnad av fritidshus med byggnadsytan 80 m². Befintlig hus på ca 30 m² kommer att rivas. Planer med mera Fastigheten ligger inom Ekskogens fritidshusområde. I en tidigare detaljplan var byggrätten 80 m² för huvudbyggnad och 40 m² för uthus. Syftet med nu gällande detaljplan D är att, på grund av stora problem med vatten och avlopp inom området, förhindra permanentboende genom begränsning av byggrätten. Byggrätten är idag 50 m² för huvudbyggnad och 20 m² för uthus. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Sökanden har för avsikt att installera minireningsverk och bifogat en avloppsutredning för den egna fastigheten. Förutsättningarna att hitta godtagbara VA-lösningar är för närvarande begränsade i Garns-Ekskogen på grund av problem med kvalitén på vattnet och vattenbrist, samt att den lokala recipienten är överbelastad. För att hitta tillfredsställande lösningar på VAsituationen i området på längre sikt, har Vallentuna kommun initierat och startat en utredning av VA-försörjningen i Garns-Ekskogen, som beräknas vara avslutad efter årsskiftet 2006/07. Denna utredning kommer att ligga som grund för den vidare bedömningen av möjligheterna att bygga i området. Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att den sökta åtgärden om nybyggnad av fritidshus på 80 m² inte kan tillåtas. Byggnadsytan strider mot bestämmelserna i detaljplanen, som tillåter 50 m². Avsteget kan inte bedömas som en mindre avvikelse. 13 (22)

14 s tidigare behandling Samhällsbyggnadsnämnden har 22 maj 2006, 80, beslutat följande: Samhällsbyggnadsnämnden beslutar att ärendet utgår med hänvisning till sökandens önskemål och tas upp till beslut vid samhällsbyggnadsnämndens sammanträde i augusti Handlingar i ärendet 1.Karta 2.Ansökan om förhandsbesked daterat 23/ Brev från sökanden daterat Undersökning av enskilt avlopp gjort av Mark- och Miljökonsulter i Bromma 5.Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskotts protokoll AU Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskotts protokoll AU 52 7.Godkännande av grannar 8.Serviceavtal Uponor Minireningsverk 5 pe daterat Beskrivning av WM-filtret Mikroreningsverk. 9. Upoclean minireningsverk 5pe och 10pe. Tekniska data. Daterat mars (22)

15 11. Vallentuna-Ekeby 2:164, Ekebyvägen 109, ansökan om bygglov för tillbyggnad med glasat uterum. Dnr Syst f bygglov Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden beslutar avslå ansökan om bygglov. Sökande Bertil Thörnqvist, Ekebyvägen 109, Vallentuna Ansökan inkom och avser tillbyggnad av enbostadshus med ett glasat uterum på 15 m². Uterummet är placerat i tomtgräns mot granne och cirka 0,5 meter från tomtgräns mot allmänning. Planer med mera Enligt gällande stadsplan S är fastigheten avsedd för bostadsändamål. Yttranden från sakägare Sökanden har lämnat in ett skriftligt medgivande från berörda grannar. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Enligt ansökan är uterummet placerat vid tomtgräns mot granne. Väggen mot grannen är helt glasad. Samhällsbyggnadsförvaltningen anser att det är olämpligt att bygga på detta sätt intill tomtgräns mot annan granne. Endast en brandklassad tät vägg bör accepteras i tomtgräns. Detta beslut går att överklaga hos länsstyrelsen i Stockholms län. Handlingar i ärendet 1. Karta 15 (22)

16 12. Vallentuna-Rickeby 1:47, Tunavägen, ansökan om förhandsbesked för nybyggnad av enbostadshus. Dnr Syst f bygglov Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden uttalar sig positiv till att ett enbostadshus uppförs på markerat området om lantmäteriet vid en fastighetsbestämning av gränserna för Vallentuna-Rickeby 1:47 kan bestämma dessa till detta läge. Ansökan om fastighetsbestämning ska göras av ägaren till Vallentuna-Rickeby 1:47. Förhandsbesked med villkor kan inte lämnas förrän lantmäteriet har klarlagt fastighetens läge. Sökande Harry Wiström, Igelkottsvägen 1, Sollentuna Ansökan inkom och avser möjligheten att få bygga ett enbostadshus på fastigheten. Fastighetens läge är dock oklar. Enligt sökandens redovisning bildades fastigheten 1907 för bostadsändamål och med arealen 892 m². År 1909 bildades fastigheten Vallentuna-Rickeby 1:73. Vid senare jämförelse av kartorna verkar 1:73 ha bildats över 1:47. Översiktkartan 1931 och ekonomiska kartan redovisar dock 1:47 i ett icke klarlagt läge väster om 1:73 (inom Vallentuna-Rickeby 1:436). Sökanden föreslår en placering av fastigheten i detta läge. Planer med mera Den i ansökan föreslagna tomtplaceringen ligger i direkt anslutning till bostadsbebyggelse inom stadsplanen S Vid fastställelse av denna plan undantogs bland annat parkmarken i den västra delen, där den föreslagna tomten ingår, då länsstyrelsen ansåg att tillfartsfrågorna till bostadsområdet var oklara. För området finns därför inga planbestämmelser. Remissyttranden är sänt på remiss till Roslagsvatten AB. Yttranden från sakägare är sänt till fastighetsägaren till Vallentuna-Rickeby 1:73 för yttrande. Svar ska vara inne senast (22)

17 Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Samhällsbyggnadsförvaltningen är positiv till att ett enbostadshus uppförs på markerat området om lantmäteriet vid en fastighetsbestämning av gränserna för Vallentuna-Rickeby 1:47 kan bestämma dessa till detta läge. Villkor är att Roslagsvatten AB anser det möjligt att ansluta fastigheten till det kommunala vatten- och avloppsnätet. Ansökan om fastighetsbestämning ska göras av ägaren till Vallentuna-Rickeby 1:47. Detta beslut går att överklaga hos länsstyrelsen i Stockholms län. Handlingar i ärendet 1. Karta 2. Ansökan med kartbilagor 17 (22)

18 13. Vargmötet 2:3, Vargmötesvägen 9, ansökan om förhandsbesked för ändrad användning av virkeshallar till idrottshall. Dnr syst f bygglov Samhällsbyggnadsförvaltningens förslag Samhällsbyggnadsnämnden meddelar som förhandsbesked enligt plan- och bygglagen 8 kapitlet 34 att den sökta åtgärden kan tillåtas med följande villkor: Sökanden ska visa vilka trafiksäkerhetshöjande åtgärder som ska utföras för att för att uppnå säkra gång- och cykelvägsförbindelser med idrottshallen samt att dessa åtgärder kan godkännas av kommunen. Vidare ska sökanden teckna ett avtal med kommunen om bekostande av föreslagna åtgärder innan bygglov kan ges. Sökande Kreditintressenter AB, Johan Söderberg, Sjökullensväg 4, Saltsjöbaden. Ansökan inkom och avser ändrad användning av 2 virkeshallar till idrottshallar för friidrott och fotboll. Hallarna kommer att användas av idrottsklubbar under tiderna på vardagar och 8 22 på lördagar och söndagar. Under dagtid på vardagar kommer eventuellt skolor kunna utnyttja hallarna. Verksamheten vänder sig till åldrarna 12 år till seniorer. Planer med mera Enligt gällande detaljplan S är området avsett för industriändamål. Remissyttranden?? Yttranden från sakägare 15 grannar i närområdet har fått möjlighet att yttra sig över ansökan. Ingen granne har haft något att erinra. Samhällsbyggnadsförvaltningens yttrande Att i ett industriområde förlägga en idrottshall med verksamhet som riktar sig till åldrarna 12 år till seniorer innebär att man framför allt måste försäkra sig om att gång- och cykelvägsförbindelserna till hallen är tillfredsställande ur trafiksäkerhetssynpunkt. Infrastrukturfrågor löses normalt i en planprocess. Området är planerat för och lämpligt för industriändamål. Idrottsverksamhet innebär en stor avvikelse från planbestämmelserna. Om samhällsbyggnadsnämnden vill medge ett annat ändamål utan 18 (22)

19 planändring behöver man ändå se om trafikfrågorna kan lösas på ett tillfredsställande sätt. Detta beslut går att överklaga hos länsstyrelsen i Stockholms län. Handlingar i ärendet 1. Karta 19 (22)

20 14. Anmälningar Meddelas och läggs till handlingarna 1. Protokoll KF : 24, Genomförd förstudie gällande om- och tillbyggnad av Bibliotek/Kulturhus Dnr , Genomförd förstudie gällande tillbyggnad av vårdbostäder, Korallen Dnr , Exploateringsplan Dnr , Kommunplan för Vallentuna kommun Dnr , Upprättande av avtal om överlåtelse av m 2 av Brottby 4:1 (Brottby 4:9), Kvarnstugan och Brottby kvarn, till Össeby Hemgårdsförening Dnr , Svar motion (s) ang 4 H-gårdens upprustning återremiss Dnr , Policy för postöppning för Vallentuna kommun Dnr , Försäljning av kommunfastigheter i Vallentuna Centrum, avtal om driftbidrag till bad/simanläggning m m Dnr KS : 53, Oxundaåns Vattensamverkan Fortsatt samvekan, budget och reviderade mål Dnr SBN AU : 110, Upphandling av kommunaltekniska anläggningar i Uthamra Strand Dnr , Kragsta 1:34, Hasseluddsvägen, ansökan om dispens från strandskydd i Vallentunasjön Dnr syst f bygglov 112, Kragsta 1:27, Hasseluddsvägen, ansökan om dispens från skrandskydd i Vallentunasjön Dnr Syst f bygglov 113, Försäljning av ca 4000 kvm av Bällsta 2:1127 i Fågelsångens företagspark dnr , Vallentuna-Mörby 2:8, rosendalsvägen 7, ansökan om nybyggnad av carport dnr syst f bygglov 115, Kragsta 10:1, Bällstabergsvägen 2, ansökan om bygglov för tillbyggnad av livsmedelshall Dnr Syst f bygglov 116, Ösby 5:1, Ösby-hof, ansökan om förhandsbesked avseende nybyggnad av tre enbostadshus på nya tomtplatser Dnr Syst f bygglov 117, Bällsta 2:1145, Nyhagavägen 2, ansökan om bygglov för nybyggnad av enbostadshus Dnr Syst f bygglov 118, Ormsta 1:99, Haga 3, ansökan om förhandsbesked om tillbyggnad av ett enbostadshus Dnr Syst f bygglov 20 (22)

21 119, Vallentuna-Ekeby 1:3, Tallhammarsvägen 64, ansökan om förhandsbesked om nybyggnad av 4 enbostadshus Dnr Syst f bygglov 4. Chefen för samhällsbyggnadsförvaltningen Delegationsnummer 1.09 Avskrivning av fordran Delegationsnummer 3.09 Nyttjanderättsavtal för anläggande och bibehållande av en minnesrunsten. 7. Chefen för plan och exploatering 12. Miljö- och bygglov/marita Widehagen, Christer Sjöborg Bygglov (48 st) enligt delegationslista. Beslut fr.o.m t.o.m Övrigt 21 (22)

22 15. Information om pågående upphandling av bevakningstjänster Upphandlingen omfattar larmförmedling (larmcentral) och bevakningstjänster. Annonsering pågår nu och sista dag att lämna anbud är den 28 augusti. Utvärdering av inkomna anbud påbörjas onsdagen 30 augusti och pågår till och med måndagen 18 september. För att upprättad tidplan skall kunna hållas föreslås att ärendet hanteras enligt följande Kommunens upphandlingssamordnare och säkerhetssamordnare bereder ärendet och lämnar förslag om vinnande anbud vid föredragning under Samhällsbyggnadsnämndens möte den 19 september. Därefter kan tilldelningsbeslut skickas ut den 20 september, avtal skrivas den 2 oktober och träda i kraft den 1 december. Förfrågningsunderlaget finns i sin helhet tillgängligt på 22 (22)

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare arbetsutskott 22 augusti 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl 17.00 17:40.

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006, kl Myndighetsnämnden för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 114 omedelbart justerad 115-126 Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 114 omedelbart justerad 115-126 Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 22 augusti 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 22 augusti 2006 kl

Läs mer

KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006

KALLELSE. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006 Samhällsbyggnadsnämnden 22 maj 2006 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Måndagen den 22 maj 2006, kl 19.00. Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Samhällsbyggnadsnämnden Samhällsbyggnadsnämnden 19 september 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 19 september

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 14 oktober 2008 kl. 17.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den

Läs mer

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna

Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare. Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna arbetsutskott 17 oktober 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 17 oktober

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Vallentuna. Sekreterare Birgitta Gunolf Paragrafer 4 och 5 omedelbart justerad Ordförande Samhällsbyggnadsnämnden 13 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Läs mer

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006

PROTOKOLL. Myndighetsnämnden för teknik och miljö arbetsutskott. 27 april 2006 arbetsutskott 27 april 2006 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 27 april

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Katarina Brundell, sekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Katarina Brundell, sekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 2 juni 2005 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna

Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Samhällsbyggnadsnämnden 2009-12-10 Plats och tid för sammanträdet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Torsdagen den 10 december 2009 kl. 18.00 Obs! Dag och Klockslag Kallade tjänstemän Olle

Läs mer

NR ÄRENDE DNR. Information till nämnden 2017 MBN 17/25. 2 Månadsuppföljning för miljö- och byggnadsnämnden t.o.m. mars 2017

NR ÄRENDE DNR. Information till nämnden 2017 MBN 17/25. 2 Månadsuppföljning för miljö- och byggnadsnämnden t.o.m. mars 2017 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2017-04-18 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR Val av justerare 1 Information

Läs mer

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (8) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 20 maj 2014, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén (M) vice

Läs mer

Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 6 juli 2006, kl

Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 6 juli 2006, kl Samhällsbyggnadsnämndens arbetsutskott 6 juli 2006 Plats och tid för sammanträdet ande Övriga deltagare Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna torsdagen den 6 juli 2006, kl 09.00 10.05 Elwe Nilsson

Läs mer

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015

1 Information till nämnden MBN 15/30. 2 Ekonomisk uppföljning för miljö- och byggnadsnämnden efter oktober 2015 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2015-11-24 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 24 november 2015, 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA ÄRENDE Val av protokolljusterare DNR 1

Läs mer

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB

Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB ARBOGA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Kommunstyrelsen Sammanträdesdatum 2010-08-09 Blad 3 Ks 72 Au 84 Dnr 163/2010-253 Försäljning av del av Sturestaden 3:1 till ARKOLU AB Från tekniska nämnden har inkommit

Läs mer

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl BESLUTANDE

PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl BESLUTANDE PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 18 april 2017, kl. 15.00 16.30 BESLUTANDE LEDAMÖTER Björn Tolen (C), ordförande Kent Wallin (M), vice ordförande Eilert Karlsson (S) Maj-Britt Pihlström

Läs mer

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Sekreterare Margareta Stensaeus Linder Paragrafer 27,28 omedelbar justering Ordförande. BEVIS Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2008-03-25 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 25 mars 2008 kl.

Läs mer

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9

Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Johan-Gabriel Falkenberg (m), Marianne Ström (fp), Thomas Nyvell (mp), Kurt Jonsson (kd) 1-9 BYGGNADSNÄMNDEN 2014-01-28 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00--16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15. Beslutande Erik Andersson (C) ordförande BYGGNADSNÄMNDENS ARBETSUTSKOTT 1 (12) Plats och tid Lilla sammanträdesrummet, kommunhuset i Malung, tisdagen den 26 augusti 2014, kl 08.00 11.15 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Christer Ahlén

Läs mer

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande

(Sylta 1:5) Planbeskrivning. Upphävande av del av. Kungsängen Upplands-Bro kommun. Förenklat förfarande 2018-10-08 Samhällsbyggnadskontoret Antagen av Kommunstyrelsen 2018-09-05 123 Laga kraft 2018-10-02 KS 17/0307 Kungsängen Upplands-Bro kommun 8911U Förenklat förfarande Översiktskarta med planområdet markerat

Läs mer

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare

Olle Wallin, samhällsbyggnadschef Lars Haraldsson, chef för Miljö och bygglov Margareta Stensaeus Linder, nämndsekreterare Myndighetsnämnden för teknik och miljö 20 februari 2007 Plats och tid för sammanträdet ande Ersättare Övriga deltagare Utses att justera Justeringens plats och tid Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2,

Läs mer

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L

Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 218 Förhandsbesked för nybyggnad av ett enbostadshus, garage, gäststuga och stall på fastigheten Sunderbyn 26:27 Ärendenr L 2016 713 Miljö och byggnadsnämndens beslut Miljö och byggnadsnämnden beslutar

Läs mer

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900

Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund ANTAGANDEHANDLING. Detaljplan för. Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning PBL 2010:900 MILJÖ- OCH SAMHÄLLSBYGGNADSFÖRVALTNINGEN SBN PL 2011/71.318 0126K-15642 ANTAGANDEHANDLING Plankarta med bestämmelser Planbeskrivning Detaljplan för Spinetten 2 och 6 Inom kommundel Trångsund PBL 2010:900

Läs mer

Bygglovchef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik för maj.

Bygglovchef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik för maj. 46 Information 1. Redovisningen och informationen noteras. Bygglovchef Martin Fahlman informerar om verksamheten och redovisar statistik för maj. Byggnadsnämnden föreslås notera redovisningen och informationen.

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2223-2228 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Rotel 060206 DOM 2013-12-18 Stockholm Mål nr P 5163-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Vänersborgs tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-05-07 i mål nr P 3684-12, se bilaga KLAGANDE 1. M D

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2183-2189 Sekreterare Madeleine

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen Rotel 060110 DOM 2014-11-04 Stockholm Mål nr P 2337-14 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2014-02-12 i mål nr P 4406-13, se

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S)

Miljö- och byggnadsnämnden (17) Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2016-05-10 1(17) Plats och tid Kommunhuset, Nämndrummet kl. 13.00-14.00 Beslutande Leif Bergman (S), ordförande Agneta Staaf (S) Dan Eriksson (C) Sten-Ove Jönsson (KD) Erik Gustafsson

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 KF 18:1 KF 18:2 KF 18:3 KF 18:4 KF 18:5 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund

Läs mer

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1

Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 TJÄNSTEUTLÅTANDE Dnr KS/2016:220-251 Mark- och exploateringsenheten 2017-01-31 1/4 Handläggare Jörgen Altin 0152-293 03 Köpeavtal Framfast och K-Bostad Stavlund etapp 1 Förslag till beslut Kommunstyrelsen

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-02-26 2017-5429 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Spånskavaren 5 Fastighetens adress: Tranbärsgränd 10 Sökande: Svensson, Niklas och Ann-Christin

Läs mer

Innehåll. Protokoll av 2

Innehåll. Protokoll av 2 Protokoll 2 av 2 Innehåll 95 Justering och fastställande av föredragningslista 3 96 Rapportering av delegeringsbeslut 4 97 Förelägganden uppföljning 5 98 Information om lantmäteriförrättningar 6 99 Sammanträdesdatum

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Samhällsbyggnadsutskottet 2012-10-23 1 (22) Plats och tid Kommunkontoret i Mörbylånga klockan 09.00-11.10 Beslutande Övriga deltagande Birgit Åhlund (C), ordförande Jan Kerbosch (M) Anette Håkansson (FP)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2198-2203 Sekreterare

Läs mer

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum

TJÖRNS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Kommunstyrelsens arbetsutskott 2010-12-09 1 [10] Plats och tid Lilla Tjörnsalen, kommunkontoret kl 08.30 10.10 Beslutande Martin Johansen (FP) ordförande Lars Thorsson (M) Louise Marklund (KA) Benny Andersson

Läs mer

Bygg- och miljönämnden kallar till sammanträde

Bygg- och miljönämnden kallar till sammanträde KALLELSE 1 (5) kallar till sammanträde Tid: torsdagen den 22 september 2016, kl 15:00 Plats: Dävensö, kulturhuset pl. 6 Ordförande: Lars Brofalk (C) Sekreterare: Elin Vrij Ledamot och ersättare som inte

Läs mer

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13)

Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Byggnads- och Miljönämnden 2009-02-17 1 (13) Plats och tid Tingshuset, tisdagen den 17 februari 2009, kl. 18.00-19.25 Beslutande Roland Parneving (m) ordförande Otto Andreasson (s) Bengt Claesson (m) Maja

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur Tillbyggnad av enbostadshus (12 radhus/ 4 längor)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur Tillbyggnad av enbostadshus (12 radhus/ 4 längor) Handläggare Datum Ärendebeteckning Faisal Shukur 2017-0020 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Hobbiten 1 Fastighetens adress: Majavägen 7 m.fl. Sökande: Ida Dessin Ärende: Tillbyggnad av enbostadshus

Läs mer

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00

Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti 2004 kl 17.00 Myndighetsnämndens för teknik och miljö AU Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Arbetsutskottet Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 24 augusti

Läs mer

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415

Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 M2 BESLUTSFÖRSLAG Försäljning av del av Räveskalla 1:370, 1:409 och 1:415 I samband med upprättandet av Detaljplan för Sjömarken, del av Räveskalla 1:25 m.fl. har ett köpeavtal upprättats mellan Borås

Läs mer

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande

Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Arbetsutskott Plats och tid Stadsbyggnadskontoret, kommunhuset i Malung, tisdagen den 7 mars 2017, kl 08.00 12.00 Beslutande Erik Andersson (C) ordförande Jörgen Lind (M) vice ordförande Per Sivertsen

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida (14)

Sammanträdesprotokoll Bygg- och miljönämnden Sammanträdesdatum Sida (14) 2016-08-23 1(14) Plats och tid Norrtull kl. 13:30 14:50 Beslutande Barbro Axelsson (S), ordförande Sofia Karlsson (S) Pertti Rolöf (S) Bengt Olsson (C) ersätter Sven Callenberg (C) Michael Karlsson (M)

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Enhetschef Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2043-2054 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp)

Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina Rosenlund-Svensson (s), Bengt Hult (fp) BYGGNADSNÄMNDEN 2013-08-27 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3, rum 611. Kl 15.00-16.00 Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Bertil Carlsson, 2:e vice ordförande (s), Lars Gustavsson (s), Katarina

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-01-05 2017-5413 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Änglamark 4 Fastighetens adress: Sjösalavägen 13 Sökande: Clason, Bernt Ärende: Nybyggnad

Läs mer

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen

Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen TJÄNSTEUTLÅTANDE Samhällsbyggnadskontoret Dnr KS/2012:77-254 Mark- och exploateringsenheten 2018-10-04 1/3 Handläggare Jörgen Altin Markanvisningsavtal JW Bostad Kv. Andromeda och Karlavagnen Förslag till

Läs mer

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att Datum Dnr BMK.2018.13 John Hammar john.hammar@varmdo.se Tjänsteskrivelse Delgivningar Förslag till beslut Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att 1. delgivningarna

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen 060106 DOM 2016-05-03 Stockholm Mål nr F 8610-15 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2015-09-15 i mål nr F 1836-15, se bilaga

Läs mer

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S)

Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C) Karl-Erik Johansson(S) 1(12) Plats och tid Kommunhuset Vårgårda, sammanträdesrum Ljungås, klockan 15:50-17:00 Beslutande Claes Hägermalm(M), ordförande Bahrija Gafurovic(S), vice ordförande Kjell Korpås(KD) Lennart Larsson(C)

Läs mer

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden

Bygg-, trafik- och räddningsnämnden Sida 1/10 Plats och tid Kommunhuset, kl. 13.30-16.00 Ajournering kl. 14.40-14.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Ulla Wallin (S) Håkan Andersson (C), vice ordförande Stig Lampa (S)

Läs mer

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag

Ordförande... Benny Augustsson (S) Peter Göthblad (FP) ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag 2015-02-12 1 (9) Plats Rum 522, 4:e våning, Sundsgatan 29, Vänersborg Tid Torsdagen den 12 februari Kl: 09:20 11:05 Beslutande Enligt närvarolista, sid 2 Övriga deltagande Enligt närvarolista, sid 2 Utsedd

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 1-8 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sammanträdesrum 1, kl. 13.00 Beslutande Kent Lodesjö, ordförande Torsten Johansson Jesper Hansen Övriga närvarande Utses att justera Justeringens

Läs mer

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS

Myndighetsnämnd, delegation Delegationsbeslut ANSLAG/BEVIS Plats och tid Beslutande Anna Eliasson l Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2294-2302 Sekreterare Carina Viberg Ordförande Anna Eliasson Justerande

Läs mer

BERGVIK 5:4: Bygglov för tillbyggnad av enbostadshus

BERGVIK 5:4: Bygglov för tillbyggnad av enbostadshus Datum Dnr 2018-06-04 BYGG.2016.6039 Conrad Grut conrad.grut@varmdo.se 08-570 483 87 Handläggare Tjänsteskrivelse BERGVIK 5:4: Bygglov för tillbyggnad av enbostadshus Förslag till beslut Bygg- och miljöavdelningen

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Sydnärkes byggnämnd (11)

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Blad Sydnärkes byggnämnd (11) SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2018-06-14 1 (11) Plats och tid Lekeberg torsdagen den 14 juni 2018 kl 13.00 14.10 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) ordförande Christer Johansson (s) Otto

Läs mer

Myndighetsnämnden för teknik och miljö Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Torsdagen den 3 juni 2010 kl 18.00

Myndighetsnämnden för teknik och miljö Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Torsdagen den 3 juni 2010 kl 18.00 Myndighetsnämnden för teknik och miljö Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Myndighetsnämnden för teknik och miljö Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna Torsdagen den 3 juni 2010

Läs mer

83 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

83 SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 2011-10-19 1 (1) Plats och tid Kommunkontoret, sammanträdesrum A, onsdagen den 19 oktober, kl 13.00-16.00. ande Ledamöter Patrik Eriksson (MP), ordförande Ylva Ivarsson (S), vice ordförande Uno Andersson

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Sammanträdesdatum 2012-05-21 1 (13) Paragrafer 36-45 Plats och tid Kommunhuset, Sessionssalen kl. 15.00 16.30 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Ärende: Nybyggnad av kedjehus, 7 st (Fundamentet 1-7)

Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås Ärende: Nybyggnad av kedjehus, 7 st (Fundamentet 1-7) Handläggare Datum Ärendebeteckning Martin Jältås 2017-05-29 2017-2233 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Fundamentet 1 Fastighetens adress: Sökande: Gbj Construction AB Ärende: Nybyggnad av kedjehus,

Läs mer

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att

Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att Datum Dnr BMK.2017.47 Ellen Randahl ellen.randahl@varmdo.se Tjänsteskrivelse Delgivningar Förslag till beslut Bygg- och miljöavdelningen föreslår bygg-, miljö- och hälsoskyddsnämnden besluta att 1. delgivningarna

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Johan Bengtsson (MP) Ellinor Varady (M) Margareta Dahlgren (KD)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Johan Bengtsson (MP) Ellinor Varady (M) Margareta Dahlgren (KD) 1 (15) Paragrafer 68-78 Plats och tid Vita huset kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Ej tjänstgörande ersättare Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson

Läs mer

DOM 2014-02-25 Stockholm

DOM 2014-02-25 Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT Mark- och miljööverdomstolen 060101 DOM 2014-02-25 Stockholm Mål nr P 8495-13 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Nacka tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2013-08-26 i mål nr P 469-13, se bilaga

Läs mer

AVTAL OM MARKANVISNING

AVTAL OM MARKANVISNING Mellan Motala kommun och exploatören AVTAL OM MARKANVISNING 1 Parter Motala kommun, nedan kallad kommunen, org.nr 212000-2817, 591 86 Motala Exploatörens namn, nedan kallad exploatören, org.nr XXXXXX-XXXX,

Läs mer

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 28 september 2004

KALLELSE. 1. Justerande:... Samhällsbyggnadsnämnden 28 september 2004 Samhällsbyggnadsnämnden 28 september 2004 Plats och tid för sammanträdet Kallade tjänstemän Angarnsrummet, Tunahuset Tuna torg 2, Vallentuna tisdagen den 28 september 2004 kl 19.00 Olle Wallin, samhällsbyggnadschef

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 118-127 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö, Jesper Hansen Christer Persson Mats Waldemarsson Claes Olsson André

Läs mer

Sicklaön 73:10, Skuruparken Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, stuga 35

Sicklaön 73:10, Skuruparken Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, stuga 35 1 (6) TJÄNSTESKRIVELSE Miljö- och stadsbyggnadsnämnden Sicklaön 73:10, Skuruparken Ansökan om bygglov för nybyggnad av fritidshus, stuga 35 Förslag till beslut Nämnden ger bygglov med stöd av 9 kap. 31

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Anna Eliasson, enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2013-2015 Sekreterare Åsa Jonasson

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström

Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström Handläggare Datum Ärendebeteckning Michael Svanström 2017-09-01 2017-3323 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Dunö 1:175 Fastighetens adress: Knipuddevägen 40b Sökande: Pedersen, Lars-Henrik Mattias

Läs mer

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1

Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 Granskningshandling november 2013 normalt planförfarande PBL 2010:900 tillämpas Upphävande av avstyckningsplan 307 samt del av detaljplan 1368 inom fastigheten Båtbyggartorp S:1 PLANBESKRIVNING Handlingar

Läs mer

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S)

Bo Andersson (C) Ola Persson (S) Lena Mäkelä (V) Margareta Dahlgren (KD) Paul Gustafsson (S) 1 (12) Paragrafer 110-117 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-16:30 Beslutande ledamöter Kent Lodesjö (S) (ordförande) 110-116 Torsten Johansson (C) (vice ordförande) 110-116 Jesper Hansen (M) (2:e vice

Läs mer

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M)

Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Plats och tid Kommunhuset, "Alvö", Kungshamn, 5 juli 2012, kl 09.30-10:25 Beslutande Övriga deltagare Ulla Christensson Ljunglide (M), ordförande Eva Abrahamsson (M) Bo Hallgren, förvaltningschef Torgny

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden 1 (12) Paragrafer 93-102 Plats och tid Kommunhuset i Klippan, Sessionssalen, kl. 15.00 ande Övriga närvarande Torsten Johansson, ordförande Kent Lodesjö Knut Gyllenstierna Mats Waldermarsson Jesper Hansen

Läs mer

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef

Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef 1 Plats och tid Beslutande Samhällsbygnnadsförvaltningen, Anna Eliasson, plan- och bygglovschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2178-2183 Sekreterare

Läs mer

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Lars Björneld. Ulf Hanstål ANSLAGSBEVIS:

Sammanträdestid: kl Borgmästaren, Lysekils stadshus. Lars Björneld. Ulf Hanstål ANSLAGSBEVIS: 1 (10) Samhällsbyggnadsnämnd Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid: 2019-01-09 kl. 09.00-13.45 Lokal: Beslutande ledamöter och tjänstgörande ersättare: Lars Björneld (L), ordf. Ulf Hanstål (M), vice ordf.

Läs mer

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30

Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Kulturnämndens arbetsutskott 9 december 2003 Plats och tid för sammanträdet Beslutande Kulturförvaltningen, Tuna torg 11, 1tr, Vallentuna tisdagen den 9 december kl 17.00 18.30 Lars-Bertil Ohlsson (kd),

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ och sammanträdesdatum Stadsbyggnadsnämnden 2014-04-16 2014-04-16 1(6) Plats och tid Ekströmska i kv Värjan klockan 09.00-12.25, 13.30-15.00 Beslutande Magnus Johansson (MP) Ann-Sofie Wågström (S) Eva Alström (S) Ingerth Haglund (S) Nicklas Karlsson (S) Birgitta

Läs mer

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden

Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Föredragningslista - Bygg- och plannämnden Plats och tid för mötet: Gruppmöten Föredragande Samling kl 09.00 vid kommunhusets entré för besiktning av ärende nr 2. Tisdagen den 31 oktober 2006. Sammanträde

Läs mer

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468

Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 kommunstyrelsen i Falkenberg 2015-03-10 74 Försäljning av fastigheten Faktorn 7 inom Ågårds Industriområde. (AU 47) KS 2014-468 KF Beslut Kommunstyrelsen beslutar enligt arbetsutskottets förslag. Arbetsutskottets

Läs mer

NR ÄRENDE DNR. 2 Information till nämnden MBN 16/24. 3 Delårsbokslut med prognoser per MBN 16/55

NR ÄRENDE DNR. 2 Information till nämnden MBN 16/24. 3 Delårsbokslut med prognoser per MBN 16/55 MILJÖ- OCH BYGGNADSNÄMNDEN KALLELSE Sammanträdesdatum 2016-09-20 PLATS OCH TID Kommunhuset, lokal Mellanfryken, tisdag 20 september 2016, kl. 15.00 FÖREDRAGNINGSLISTA NR ÄRENDE DNR 1 Information om solcellsanläggningar

Läs mer

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp)

Marianne Ström (fp) Tommy Eriksson (s), Carin Garbåge Kylestorp (s), Erkki Pokela (s), Thomas Nyvell (mp) BYGGNADSNÄMNDEN 2014-05-06 1 Plats och tid AVA-huset, plan 3 rum 611. Kl. 15.00 16.30. Beslutande Erik Liljencrantz, ordförande (m), Marie-Louise Karlsson, 1:e vice ordförande (s), Bertil Carlsson, 2:e

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Anna Eliasson, tf Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2055-2058 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Linda Larsson, tf enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2018-2019 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser

Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser Handläggare Datum Ärendebeteckning Mikael Kaiser 2018-04-05 2018-0590 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Gesällen 2 Fastighetens adress: Strömgatan 10 Ärende: Nybyggnad av förråd samt ändrad användning

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30

PROTOKOLL Plan- och byggnämnden Paragrafer (22) Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 1 (22) Paragrafer 79-96 Plats och tid Sessionssalen kl. 15:00-17:30 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Kent Lodesjö (S) (ordförande) Torsten Johansson (C)

Läs mer

Val av justerare samt tid och plats för justering. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar

Val av justerare samt tid och plats för justering. Samhällsbyggnadsnämnden beslutar Sida 1 Plats och tid Kommunhuset, Örkelljunga klockan 15.00 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Martin Gustafsson (C) Henrik Nilsson (M) ej 92 Bjarne Daa (S) Henrik Johansen (M) Åke Sjörin (FP)

Läs mer

DOM Stockholm

DOM Stockholm 1 SVEA HOVRÄTT 060303 DOM 2016-10-11 Stockholm Mål nr P 2342-16 ÖVERKLAGAT AVGÖRANDE Växjö tingsrätts, mark- och miljödomstolen, dom 2016-03-07 i mål nr P 905-16, se bilaga A KLAGANDE J N MOTPARTER 1.

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Bygg- och miljönämnden 2012-08-22 1 (11) Plats och tid Kommunhuset, KS sammanträdesrum, klockan 14.30 15.45 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Tony Frunk (S), ordförande

Läs mer

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21

Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Eva Lindström Sekreterare. Christina Englund Stadsarkitekt 18-21 NORDANSTIGS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum 1 Sida Plats och tid Kommunkontoret, Bergsjö Tisdagen den 25 mars 2014 kl. 08:30 11:30. Beslutande Rolf Colling (C) Ordförande Martin Äng (C)

Läs mer

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45.

Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Plats och tid Beslutande Sammanträdesrum ÖREN, tisdagen den 15 juni 2010, kl. 13 30 14 45. Evert Johansson, s, ordförande Jan Korsfeldt, m Roy Wasniowski, v Ej tjänstgörande Arne Holmgren, s Kenneth Hallberg,

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson

Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen, Enhetschef, Anna Eliasson Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2176-2182 Sekreterare Carina Viberg

Läs mer

Sa mmanträdesdatum 2011-i2-01. Försäljning av Kompassen 2; Ängshagen. INLEDNING Förslag på markanvisningsavtal mellan Sala kommun och Cazel AB.

Sa mmanträdesdatum 2011-i2-01. Försäljning av Kompassen 2; Ängshagen. INLEDNING Förslag på markanvisningsavtal mellan Sala kommun och Cazel AB. SALA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL KOMMUNSTYRElSEN Sa mmanträdesdatum 2011-i2-01 5 (23) KF : s rand L :i G :JR 75 20 1 1 235 Försäljning av Kompassen 2; Ängshagen NLEDNNG Förslag på markanvisningsavtal

Läs mer

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott

PROTOKOLL Plan- och byggnämndens arbetsutskott 1 (10) Paragrafer 35-42 Plats och tid Kommunhuset, sammanträdesrum 1, kl. 13.00 15.20 ande Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Sekreterare Ordförande Justerare Torsten Johansson,

Läs mer

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S)

Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv Bjerknes (S) Miljö- och byggnadsnämnden 2014-06-11 1(12) Plats och tid Planrummet, kommunhuset, kl. 13.00-14.20 Beslutande Filip Gille (M) ordförande Mattias Joelsson (KD) Peter Johansson (FP) Leif Bergman (S) Siv

Läs mer

Handläggare Datum Ärendebeteckning

Handläggare Datum Ärendebeteckning Handläggare Ärendebeteckning 2017-1282 Samhällsbyggnadsnämnden YTTRANDE Fastighet: Enbäret 1 Fastighetens adress: Sökande: Hansabygg AB Ärende: Nybyggnad av förskola Förslag till beslut Bevilja bygglov

Läs mer

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef

Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Plats och tid Beslutande Samhällsbyggnadsförvaltningen Henrik Olsson, Enhetschef Övriga närvarande Utses att justera Justeringens plats och tid Underskrifter Paragrafer 2041-2047 Sekreterare Madeleine

Läs mer

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen.

Är köpeskillingen inte till fullo betald på tillträdesdagen utgår därefter dröjsmålsränta enligt räntelagen. 1 (4) Mellan Ekerö kommun, org nr 212000-0050 (Kommunen) och AB Storstockholm Lokaltrafik, org nr 556013-0683, (SL) har med anledning av att behov föreligger om att flytta SLs bussdepå från Ekerö Centrum

Läs mer

Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo

Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo Ärende 8 Inriktningsbeslut om försäljning av fastigheten Sånnahult 2:3 samt budgetpost för stiftelsen Kurrebo TJÄNSTESKRIVELSE 1(1) 2015-10-02 Jörgen Wijk 0477 441-14 jorgen.wijk@tingsryd.se Kommunstyrelsens

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL ASKERSUNDS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Blad Sydnärkes byggnämnd 2015-09-03 1 (13) Plats och tid Laxå torsdagen den 3 september 2015 kl 14.00 14.45 Beslutande Nils-Olof Tivemyr (c) ordförande Ewa Österberg

Läs mer