ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ"

Transkript

1 Socialnämnd Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Svenåke Ekblom (C) tjg ers Mikael Hernborg (S) Ulla Johansson (C) Inger Hultén (M) tjg ers Thore Svenson (M) Håkan Svensson (M) Agneta Edvardsson (M) Ingvar Lund (FP) Inger Olsson (M) ej tjg ers P-O Persson-Lilja (FP) ej tjg ers Jane Johansson, socialchef Ann-Marie Brander, utredare Therese Ringqvist, soc.sekr. Yvonne Hofling, ekonom Lindali Bergenzaun, sekreterare Justerare Mikael Hernborg Justeringens plats och tid Kansliavdelningen kl Underskrifter Sekreterare Paragrafer Lindali Bergenzaun ( soc.tj.ärenden) Ordförande Justerare Stefan Westergren Mikael Hernborg ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden Datum för anslagets uppsättande Datum för anslagets nedtagande Förvaringsplats för protokollet Kansliavdelningen Underskrift

2 Innehållsförteckning Studiebesök på Solgårdens tillagningskök.. 2 Socialtjänstärenden 3-4 Samlokalisering av Vara kommuns dagverksamheter och tillskapande av öppna träffpunkter för äldre.. 5 Delårsrapport april 4 månader Detaljplan för Korsbacka 1:23 i Levene tätort 9 Redogörelse inkomna synpunkter TYCK TILL om Bättre Vara. 10 Information från de kommunala råden.. 12 Aktuellt från förvaltningen 13 Anmälan delegeringsbeslut 14 Urval delegeringsbeslut. 15 Uppföljning kring det digitala nämndsarbetet.. 16 Redogörelse från verksamhetsbesök. 17 Övrigt.. 18

3 Socialnämnden SN 51 Studiebesök Solgårdens tillagningskök Socialnämnden genomför ett studiebesök vid matproduktionen på Solgårdens kök samt provsmakar den mat som tillagas och som distribueras ut till de brukare som har beviljas matdistribution.

4 Socialnämnden SN 54 SN AU 159 Samlokalisering av Vara kommuns dagverksamheter och tillskapande av öppna träffpunkter för äldre Beslut Socialnämnden beslutar att o Samla Vara kommuns fyra dagverksamheter i gemensamma lokaler. o Hyra före detta arbetsterapins samt delar av före detta sjukgymnastikens lokaler i vårdcentralen för den samlokaliserade dagverksamhetens räkning. o Avsätta medel för den utökade hyreskostnaden som uppstår i samband med hyra av lokaler i vårdcentralen. o Inrymma dagverksamheten för personer med demenssjukdom i den del av vårdcentralen där Varas dagverksamhet bedrivs i nuläget. o Tillskapa öppna träffpunkter för äldre i Vedum, St. Levene och Kvänum. Lokalerna som dagverksamheterna lämnar används till träffpunkterna. o Initialt frigöra en årsarbetare ur befintliga personalresurser för dagverksamheterna till träffpunkterna. o Avsätta resurser till träffpunkterna för diverse material. o vid samlokalisering av kommunens dagverksamhet bör även beaktas behov av lokalyta för daglig verksamhet enligt LSS Utredningen i punkt 7.4 kompletteras i meningen Delar i den uppsökande verksamheten kan vara informations- och tematräffar med t.ex. genom att hjälpa till med att få kontakt med kommunens tjänstemän Bakgrund I samband med tillskapandet av trygghetsboendet i Vedum och att Närhälsan lämnade stora lokalytor tomma i vårdcentralens lokaler, gav socialnämnden förvaltningen ett utredningsuppdrag. Uppdraget bestod av att utreda: förutsättningarna för att samlokalisera kommunens samtliga dagverksamheter i vårdcentralens lokaler förutsättningarna för att tillskapa öppna träffpunkter för äldre i Vedum, St. Levene och Kvänum.

5 Socialnämnden Beredning En arbetsgrupp bestående av; Birgitta Bred, Maj-Britt Ekblad, Ros-Marie Garyd, Ingela Johansson, Yri Larsson och Ann-Marie Brander har genomfört en utredning. Samråd har skett med Kommunala pensionärsrådet , KPR 9 som framförde att när det gäller träffpunkten för äldre och som ska finnas tillgänglig och öppen för alla utan ansvarig personal på plats så påtalades faran att obehöriga kan skaffa sig tillhåll i lokalerna. Förvaltningens ståndpunkt Se bilaga, utredning Dagverksamheter och träffpunkter. Utredningen påtalar brister i socialnämndens uppsökande verksamhet och menar att träffpunkterna här kan vara av stor betydelse. Det är av största vikt att arbetet med nämndens lagstadgade uppsökande verksamhet finner sina former och bedömningen är den att en del kommer att utgöras av träffpunkterna. Vidare kan det konstateras att det efter samlokaliseringen av de fyra dagverksamheterna skulle kunna göras viss omdisponering av befintliga personalresurser. Det torde vara fullt möjligt att föra över en årtsarbetare till träffpunkterna med uppdraget att tillskapa, utveckla och samordna dessa. Arbetsutskottets behandling Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden beslutar att o Samla Vara kommuns fyra dagverksamheter i gemensamma lokaler. o Hyra före detta arbetsterapins samt delar av före detta sjukgymnastikens lokaler i vårdcentralen för den samlokaliserade dagverksamhetens räkning. o Avsätta medel för den utökade hyreskostnaden som uppstår i samband med hyra av lokaler i vårdcentralen. o Inrymma dagverksamheten för personer med demenssjukdom i den del av vårdcentralen där Varas dagverksamhet bedrivs i nuläget. o Tillskapa öppna träffpunkter för äldre i Vedum, St. Levene och Kvänum. Lokalerna som dagverksamheterna lämnar används till träffpunkterna. o Initialt frigöra en årsarbetare ur befintliga personalresurser för dagverksamheterna till träffpunkterna.

6 Socialnämnden o Avsätta resurser till träffpunkterna för diverse material. o vid samlokalisering av kommunens dagverksamhet bör även beaktas behov av lokalyta för daglig verksamhet enligt LSS Socialnämndens behandling Ingvar Lund (FP) yrkar att utredningen kompletteras med texten hjälp kan ges för att få kontakt med kommunala tjänstemän Ordföranden ställer yrkandet under proposition och finner att socialnämnden beslutar enligt detta.

7 Socialnämnden SN 55 SN AU 157 Delårsrapport april 2014 Beslut Socialnämnden överlämnar delårsrapport april 2014 till kommunfullmäktige Ekonom Yvonne Hofling redogör för delårsrapport april Prognosen visar på 2179 tkr i överskott vid årets slut. Arbetsutskottets behandling Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden överlämnar delårsrapport april 2014 till kommunfullmäktige

8 Socialnämnden SN 56 SN AU 160 Dnr 2/ Samråd detaljplan för Korsbacka 1:23 i Levene tätort, Vara kommun Beslut Socialnämnden har tagit del av planen och anser att tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning speciellt skall beaktas. Sammanfattning Miljö- och byggnadsnämnden har beslutat om samråd för rubricerad fastighet. Planen syftar till att pröva en utveckling av befintlig verksamhet på fastigheten Korsbacka 1:23 år sydost. Planen förutsätter att ägaren köper parkmark av kommunen och åkermark av angränsande fastighetsägare. Verksamhetsområdet ligger mycket nära bostäder. Ett skyddsområde upprättas med hänsyn till buller och störningar från verksamheten och dess trafik. Planförslaget är utsänt för samråd under tiden och eventuella synpunkter skall inlämnas senast Arbetsutskottets behandling Arbetsutskottets förslag till beslut Socialnämnden har tagit del av planen och anser att tillgängligheten för personer med funktionsnedsättning speciellt skall beaktas.

9 Socialnämnden SN 57 SN AU 161 Dnr 9/2014 Redogörelse av inkomna synpunkter enligt TYCK TILL om Bättre Vara tertial 1, 2014 Beslut Socialnämnden har tagit del av och noterar redogörelsen Bakgrund Synpunktshanteringen TYCK TILL om bättre Vara är en del i nämndens arbete med kvalitetsutveckling. Synpunkter kan lämnas såväl via blanketten TYCK TILL om bättre Vara som via kommunens hemsida. Rapportering till socialnämnden av inkomna synpunkter sker tertialvis. Inkomna synpunkter Under tertial 1, 2014 har 4 synpunkter inkommit via TYCK TILL om bättre Vara. En av dessa har kommit in både via Tyck Till och bättre Vara och kommunens hemsida. Tre synpunkter avser äldreomsorg (ÄO) och en individ- och familjeomsorgen (IFO). Den synpunkt som gäller IFO handlar om ekonomiskt bistånd. Synpunktslämnaren, som är anonym, upplever brister i hur lagar och regler följs. Vidare anser synpunktslämnaren att det finns stora brister i bemötandet från personalens sida. Inkommen synpunkt är överlämnad till resultatenhetschef för IFO. För ÄO s del handlar en synpunkt om att personalen handlar mat för stora summor, fickpengar och saker som försvinner. Denna synpunkt besvarades såväl muntligt som skriftligt av socialchefen. I svar framgår bl a att samverkan sker med den enskildes god man i alla frågor kring ekonomi. Vidare framgår att för påstådda försvunna saker får vederbörande göra polisanmälan. Synpunktslämnaren skickade därefter ett brev med fler uppgifter om försvunna saker, mat mm. Ytterligare ett brevsvar skickades från socialchefen. I brevet förklarades bl a att vissa åtgärder har vidtagits av medarbetarna på grund av den enskildes demenssjukdom. I den andra synpunkten som berör ÄO framhålls att det ges en utmärkt vård och omsorg på Vitsippan, Kvänumsgården. Av samma synpunkt framgår missnöje med hur kön till seniorlägenheterna behandlas. Denna synpunkt har vidarebefordrats till tekniska förvaltningen.

10 Socialnämnden Den tredje synpunkten handlar dels om byte av dag för insatser och dels om PHONIRO-låset hos den enskilde. Berörd resultatenhetschef har via e-post och samtal bringat klarhet i de frågetecken som framfördes. Dag för insatserna byttes mot önskad dag. Vad PHONIRO- låset beträffa ansåg synpunktslämnaren att de enskilda ska ge sitt skriftliga samtycke till att låset monteras. Ett tilllägg där den enskildes samtycke kan ges skriftligt, har gjorts på den blankett som används vid nyckelutlämning. Beredning Utredare kansliavdelningen Arbetsutskottets behandling Arbetsutskottets förslag till beslut Arbetsutskottet noterar informationen och överlämnar den till socialnämnden.

11 Socialnämnden SN 58 Information från de kommunala råden Kommunala rådet för funktionsnedsatta (KRF) Stefan Westergren informerar: DHR och övriga handikapporganisationer tog del av Kommunstyrelsens svar på skrivelse om inrättande av brukarombudsman, Organisationerna anser sig ej nöjda med svaret varför ytterligare skrivelse till kommunstyrelsen har inlämnats. KRF planerar att genomföra ett platsbesök på det pågående badhusbyggnationen. Brottsförebyggande rådet (BRÅ) Stefan Westergren informerar Diskussion om missbrukare i parken Polisen har önskemål om fältare ute i samhället under Jordgubbens dag. Bekymmer med förstörelse på Alléskolan Genomgång av brottsstatistik. Någon ökning i Vara tätort som har en förklaring Folkhälsorådet (FHR) Thore Svenson informerar Rådet har haft en utvecklingsdag under vilken det bland annat diskuterats verksamhetsplan, besök på badet, provätning hemtjänstens mat. Utsåg mottagare av folhälsorådets pris. Vem offentliggörs och delas ut på nationaldagen som brukligt görs. Kommunala pensionärsrådet (KPR) Ulla Johansson informerar Folkhälsostrateg Hanna Johansson informerat om anhörig/seniordag. Fråga från rådet om gymkort kan subventioneras av kommunen Biståndsenhetschef Viveca informerade om biståndsenhetens verksamhet

12 Socialnämnden SN 59 Aktuellt från förvaltningen Socialchef Jane Johansson informerar Rapport enl lex Sarah Två utvecklingsdagar har genomförts för cirka 50 medarbetare i syfte att stärka teamet som finns runt brukarna såsom resultatenhetschefer, biståndshandläggare m,fl. Fokus har lagts på samsyn, hur vi använder allas kompetens för att stärka vård och omsorg. Handlingsplaner togs fram kring detta. Uppföljning ska göras i november. Närsjukvårdsteamet och palliativa teamets arbetssätt/modell ska spridas ut i hela Skaraborg. Vara kommun ska av regionen få en hemsjukvårdsläkare i höst som ska ansvara för alla inskrivna i hemsjukvården utifrån individuella behov. Kartläggning och inventering ska ske om de som har psykisk problematik som påverkar stora delar av personens tillvaro. Handlingsplaner ska sedan tas fram för att få fram hur på bästa sätt hjälpa dessa personer.

13 Socialnämnden SN 60 Anmälan delegeringsbeslut Beslut Delegeringsbesluten anses anmälda A14/ Beslut fattade av biståndshandläggare inom äldre- och handikappomsorgen B14/ C14/50-83 D14/ SN AU , , Beslut fattade av handläggare inom Individ- och familjeomsorg Beslut fattade av färdtjänsthandläggare Beslut fattade av avgiftshandläggare Beslut fattade av socialnämndens arbetsutskott, socialtjänstärenden

14 Socialnämnden SN 61 Urval delegeringsbeslut Beslut Vid socialnämndens sammanträde skall beslut SN AU 138 redogöras för av socialnämndens arbetsutskott samt av ärendets handläggare Ledamot Mikael Hernborg genomför urval ur arbetsutskottets beslut.

15 Socialnämnden SN 62 Uppföljning kring det digitala nämndsarbetet Ledamot Thore Svenson har fått i uppdrag att i uppföljningsarbetet efterfråga ledamöters och ersättares synpunkter och reflektioner kring det digitala nämndsarbetet som infördes i början av året. Några av synpunkterna som gavs är att ett ytterligare utbildningstillfälle kunde vara bra, svårt/ovant att läsa på skärm, hur lösa återlämning av lånedatorerna efter kl då kommunhuset är stängt.

16 Socialnämnden SN 63 Redogörelse från verksamhetsbesök Ledamot Mikael Hernborg redogör för genomfört verksamhetsbesök hos enheten Insats omsorg, personlig assistans

17 Socialnämnden SN 64 Övrigt Ingvar Lund ställer fråga om det finns någon möjlighet att anskaffa rullstolar till trygghetsboendet i Vedum. Socialchef Jane Johansson hänvisar frågan till hjälpmedelscentralen. Socialchef Jane Johansson informerar om att det idag finns totalt 13 lediga platser inom särskilda boenden.

Socialnämnden 2012.09.26 1

Socialnämnden 2012.09.26 1 Socialnämnden 2012.09.26 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.50 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Åsa H-Bengtegård (V) tjg ers Mohamad Rezkar

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.12.18 1 Plats och tid Sammanträdesrum Roskilde, kommunhuset, kl 13.30-14.50 Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Mohamad Rezkar (S) tjg ers Mikael Hernborg (S) Ulla

Läs mer

Socialnämnden 2012.12.12 1

Socialnämnden 2012.12.12 1 Socialnämnden 2012.12.12 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 13.30-14.30 Beslutande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan Karlsson (C) Charlotte

Läs mer

Ylva Morén, socialchef Yvonne Hofling, ekonom Marita J Haraldsson, bist.handl Peter Engman, IFO-chef Lindali Bergenzaun, sekreterare ANSLAG/BEVIS

Ylva Morén, socialchef Yvonne Hofling, ekonom Marita J Haraldsson, bist.handl Peter Engman, IFO-chef Lindali Bergenzaun, sekreterare ANSLAG/BEVIS Socialnämnden 2017-09-26 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-11.32 ande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Veronica Persson-Lilja (L) tjg ers Gert Andersson (S) tjg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.08.28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-14.05 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordförande Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Ulla Johansson

Läs mer

Socialnämnden 2012.03.20 1

Socialnämnden 2012.03.20 1 Socialnämnden 2012.03.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan, kommunhuset kl 13.30-17.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Lina Persson (S) Anders Palm-Lundin (S) tjg ers Håkan Karlsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2016.03.23 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.22 ande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mohamad Rezkar (S) tjg ers Gert Andersson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.05.27 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.02 ande Övriga deltagande Ulf Genitz (C)ordf Fredrik Pettersson (S) Mohamad Rezkar (S) tjg ers Jan Sahlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2014.12.17 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan, kommunhuset kl 13.30-16.05 Beslutande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.10.23 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.00 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Per-Olof Persson-Lilja (FP) tjg ers

Läs mer

Socialnämnden 2013.01.30 1

Socialnämnden 2013.01.30 1 Socialnämnden 2013.01.30 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.35 ande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Håkan

Läs mer

Socialnämnden 2013.11.20 1

Socialnämnden 2013.11.20 1 Socialnämnden 2013.11.20 1 Plats och tid Sammanträdesrum Roskilde, kommunhuset kl 13.30-16.10 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Ulla Johansson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010.05.25 1 Plats och tid Samlingssalen, vårdcentralen kl 13.30-15.35 ande Övriga deltagande Justerare Thore Svenson (M) ordförande 62-63, 65-75 Håkan Svensson (M) Ingemar Jacobson (FP)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.06.24 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-16.54 ande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.02.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.51 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) Birgitta

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2011.01.26 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.20 ande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordförande Thomas Hansson (S) Kajsa Heed (S) Håkan Karlsson (C)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.04.29 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.30 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz, (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.01.21 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.36 ande Övriga deltagande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulf Genitz (C) ordf Ulla

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2011.06.22 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.05 ande Håkan Karlsson (C) ordf Mohamad Rezkar (S) tjg ers Thomas Hansson (S) Åsa Heij Bengtegård (V) tjg ers

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2015.09.23 1

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden 2015.09.23 1 Socialnämnden 2015.09.23 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-16.42 Beslutande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström,

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2016-10-26 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-15.53 Beslutande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Ulla Bengtegård (V) tjg ers Jan Sahlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2015.03.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-17.16 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordförande Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2009.04.29 1 Plats och tid Stora konferensrummet vårdcentralen kl 13.30-16.00 ande Övriga deltagande Justerare Thore Svenson (M) ordförande Håkan Svensson (M) Inger Hultén (M) Inger Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2013.06.26 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.20 ande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Anders Palm-Lundin (S) Mikael Hernborg (S) Thomas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2016.01.27 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen 14.00-16.53 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordf Liselotte Hagander (FP) tjg ers Ulla Bengtegård (V)

Läs mer

Socialnämnden 2012.02.22 1

Socialnämnden 2012.02.22 1 Socialnämnden 2012.02.22 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.45 ande Övriga deltagande Justerare Håkan Karlsson (C) ordf t.o.m kl 15.55 13 Anders Palm-Lundin (S) tjg ers

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010.01.27 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.00 ande Thore Svenson (M) ordf Håkan Svensson (M) Ingemar Jacobson (FP) tjg ersättare Inger Olsson (M) frånvarande

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.08.26 1 Plats och tid Stora konferensrummet vårdcentralen kl 14.00-16.19 ande Ulf Genitz (C) ordf 66-71,74-80 Fredrik Pettersson (S)ordf 72-73 Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulla

Läs mer

Socialnämnden 2011.08.29 1

Socialnämnden 2011.08.29 1 Socialnämnden 2011.08.29 1 Plats och tid Sammanträdesrum Verandan, kommunhuset kl 16.25-16.40 Beslutande Övriga deltagande Stefan Westergren (S) ordförande Thomas Hansson (S) Mohamad Rezkar (S) tjg ersättare

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2019-01-09 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-10.28 Beslutande Övriga deltagande ordf Leif Sandberg (M) Carl Axel Olsson (C) Jan Erlandsson (S) Toril Korsvik

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Socialnämnden 2018-09-26 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-12.13 (ajournering kl 10.00-10.30) ande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Inge Pettersson (S) tjg ers Ulla

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.11.18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-16.30 Beslutande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordförande Mohamad Rezkar (S) tjg ers Gert Andersson (S) tjg ers

Läs mer

Socialnämnd

Socialnämnd Socialnämnd 2016.02.24 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-16.57 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) t.o.m 16.33 18 Mikael Hernborg

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2015.12.16 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan kommunhuset kl 14.00-15.52 Beslutande Övriga deltagande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Gert Andersson (S) tjg ers Jan Sahlström

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Socialnämnden 2017-11-22 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-12.29 Ajournering kl 10.05-10.30, 12.04-12.11 Beslutande Ulf Genitz (C)ordf Fredrik Pettersson (S) Gert Andersson

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden 2009.10.28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.30 ande Övriga deltagande Justerare Thore Svenson (M) ordförande Håkan Svensson (M) Inger Hultén (M) Inger Olsson

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnd 2017-10-25 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-11.33 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Petterson (S) Mohamad Rezkar (S) tjg ers

Läs mer

Socialnämnden Klockan , Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan , )

Socialnämnden Klockan , Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan , ) Socialnämnden 2016-05-18 1 Tid och plats Klockan 09.00-12.35, 13.30-17.00 Huangshan, Kommunhuset (Ajournering klockan 09.55-10.30, 14.50-15.10) ande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden 2010.04.28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.25 ande Övriga deltagande Justerare Thore Svenson (M) ordf Håkan Svensson (M) Ingemar Jacobson (FP) tjg ers Inger

Läs mer

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1

SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 SÄFFLE KOMMUN PROTOKOLL 1 Paragrafer 93-100 Plats och tid Socialkontoret, kl. 16.00 17.35 ande Närvarande,ej tjänstgörande ledamöter Lisbet Westerberg (c) Cecilia Riveros Boström (m) Marianne Blom (c)

Läs mer

Kansliavdelningen kl ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

Kansliavdelningen kl ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2018-05-16 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-11.54 ande Övriga deltagande Justerare Justeringens plats och tid Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-12-11 1(10) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-12-11 1(10) Plats och tid Kommunhuset, klockan 10.00-12.20 ande Tjänstgörande ersättare Kent Lagrell (M) ordförande Stig Ottosson (M) Maj-Britt Dahlborg (S) Helena Larsson

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1

Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Kommunala Pensionärsrådet 2011.02.14 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-11.00 Beslutande Kajsa Heed (S), SN, ordf Håkan Karlsson (C), SN Ingemar Jacobson (FP), SN tjg Elof Jonsson

Läs mer

Socialnämnden 2011.02.23 1

Socialnämnden 2011.02.23 1 Socialnämnden 2011.02.23 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.55 ande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordförande Thomas Hansson (S) Kajsa Heed (S) Håkan

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2017-08-30 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-10.09 Beslutande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mohamad Rezkar (S) tjg ers

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2014-10-22 1(11) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-10-22 1(11) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.00 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson

Läs mer

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S

Kommunhuset, Revelj 2013-09-11 13.00 17.00. Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Sammanträdesprotokoll 1(11) Plats och tid Kommunhuset, Revelj 13.00 17.00 Beslutande Per-Inge Pettersson, C, ordf Göran Lundberg, S Evert Möller, Kd Sylve Rydén, S Gunilla Aronsson, C, Stig Andersson,

Läs mer

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17)

Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Socialnämnden 2015-05-21 1 (17) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2015-05-21, kl. 9.30-11.35, 12.30-14.15 Beslutande: Gruppmöte: 8.00-9.30 Roger Rydström (S), ordf, 67-78 Linus Nilsson (S)

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (16) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 4 oktober 2018 kl. 9.00 11.40 Ajournering kl. 11.15 11.20 Ingela Svensson (C), ordf. Susanne Hultman

Läs mer

Sammanträdesrummet, Björkarna Torsby

Sammanträdesrummet, Björkarna Torsby OMSORGSNÄMNDEN Tid och plats Tisdag 19 februari 2013 kl. 10:00 Sammanträdesrummet, Björkarna Torsby Beslutande Övriga deltagare Åke Gustavsson (S), Ordförande Ann Louise Brodén (S) Ann Mari Uppvall (S)

Läs mer

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare

Eva Pettersson, nämndsekreterare Monica Hammar, socialchef Lena Larsson, äldreomsorgschef Linda Tolliner, ekonom. Eva Pettersson Sekreterare Socialnämnden 2011-01-24 1 (10) 6-14 PLATS OCH TID Socialkontoret, Hagfors, kl 13.00 15.00 BESLUTANDE Åsa Johansson (S), ordförande Ulla Lundh (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund

Läs mer

Socialnämnden (18)

Socialnämnden (18) Socialnämnden 2014-05-19 1(18) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 8.30-11.30 Beslutande Margareta Ivarsson (C) ordförande Kent Hakefelt (FP) Anders Westerlind (M) Anita Gustafsson (M) Birgitta

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (8) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-02-08 1(8) Plats och tid Kommunhuset, kl 14.00-18.30 ande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Gun Simonsson (S) (S) Tommy

Läs mer

Socialnämnden 2011.09.28 1

Socialnämnden 2011.09.28 1 Socialnämnden 2011.09.28 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-17.00 ande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S) ordf Thomas Hansson (S) t.o.m 16.30 101 Inger Olsson

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2012-11-21 1(13) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2012-11-21 1(13) Plats och tid Kommunhuset, kl 16.00-19.10 ande Övriga deltagande Kent Lagrell (M), ordförande Jim Adolfsson (M) Stig Ottosson (M) Anders Kjellgren (M) Claes

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-09-24 76 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 19.00 Beslutande Övriga delt Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Annelie

Läs mer

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30

Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 ORSA KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida 1 Plats och tid Beslutande Miljökontoret, gamla brandstationen, Orsa Onsdagen den 17 december 2014, kl 13.00 14.30 Hans Sternbro (S), ordförande Anne-Marie Fröjdh

Läs mer

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan

Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag , klockan Socialnämndens arbetsutskott Plats och tid Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Kommunhuset i Örkelljunga Tisdag 2019-08-20, klockan 13.30 17.00 Annika Jönsson (M), ordförande Christer Unosson

Läs mer

Socialnämnden 2015-08-17 1(14)

Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Socialnämnden 2015-08-17 1(14) Plats och tid Nämndrummet kl 13.00-16.30 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Margareta Ivarsson (C) Anders Englund (S) ersätter Daniel Hjelm (S) Jan Jansson (S) ersätter

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum Socialnämnden 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-16.45 ande Övriga deltagande Justerare Thore Svenson (m) ordförande Håkan Svensson (m) Inger Hultén (m) Inger Olsson (m) Kjell Gustafsson

Läs mer

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C

Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30. Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C. Birgitta Johansson, C Socialnämnden 2014-10-14 1(12) Plats och tid Kommunkontoret, klockan 16:00-17:30 Beslutande Ledamöter Eric Henriksson, S Vanja Persson, FP Åsa Törnkvist, FP Birgit Nilsson, C Tjänstgörande ersättare Birgitta

Läs mer

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13)

BURLÖVS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Socialnämnden Sammanträdesdatum 2014-11-06 Sida 1 (13) Plats och tid Lilla Sessionsslaen, Medborgarhuset i Arlöv, kl 18.30-20.40 Beslutande Inger Borgenberg,(S) ordförande Sven-Åke Persson, (S) Britt Sonesson,

Läs mer

Socialnämnden (13)

Socialnämnden (13) Socialnämnden 2015-03-19 1(13) Plats och tid Nämndrummet, kommunhuset, kl. 13.00-16.00 Beslutande Solweig Gard (S) ordförande Marianne Ohlsson (C) Åsa Karlsson (S) Magnus Zetterlund (S) Lennart Eriksson

Läs mer

Sammanträdesdag Sida

Sammanträdesdag Sida 2014-01-29 Innehåll SN AU 1 Tillkommande ärenden... 2 SN AU 2 Revisionsrapport gällande granskning av samverkan mellan kommun och landsting avseende psykisk ohälsa bland barn och unga... 3 SN AU 3 Föregående

Läs mer

Siw Malmsten. Bengt Andersson. Siw Malmsten ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Siw Malmsten. Bengt Andersson. Siw Malmsten ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Socialnämnden 2013-02-25 1 Plats och tid Socialtjänsten, kl 14.00-15.50 Beslutande Bengt Andersson, (C), ordförande Per Gren (S) Siw Malmsten (FP) Kjell-Åke Johansson (KD) ersätter Barbro Lund (KD) Agneta

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-08-27 1 (10) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.00 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande Ingvor Regnemer

Läs mer

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden

Anslag/bevis. Sida 1 Sammanträdesprotokoll Datum: 2008-02-27 Nämnd/styrelse: Socialnämnden Sida 1 Sammanträdesdatum 2008-02-27 Plats och tid Kommunkontoret, Nossebro kl. 15.00 16.40 Beslutande Eva Aronsson (c), ordförande Erik Mali (s) Lena Brolin (m) Stefan Algebäck (m), tjänstgörande ersättare

Läs mer

Socialnämnden 2015-09-10

Socialnämnden 2015-09-10 100 Redovisning av delegationsbeslut enl. 35 Kommunallagen... 2 101 Budgetuppföljning med delårsredovisning... 3 102 Delgivningar... 4 103 Internkontroll... 5 104 Verksamhetsinformation... 6 105 Rapport

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 ()

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2013-11-19 () SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2013-11-19 () Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-18.45 Beslutande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Tjänstemän Justering Kent Lagrell (M) ordförande Anders Kjellgren

Läs mer

SOCIALNÄMNDEN Protokoll

SOCIALNÄMNDEN Protokoll 1 (9) Plats och tid, Sammanträdesrummet, socialkontoret, kl 09:00-11.35 Beslutande Utses att justera Åsa Johansson (S) Margot Carlsson (S) Thomas Pettersson (S) Gunilla Östlund (V) Dennis Byberg (M) Lena

Läs mer

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Socialnämnden Sammanträdesdatum Blad 2010-01-28 1. Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-01-28 1 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren, (s), 2:e vice ordf Ingrid Håkansson,

Läs mer

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD)

Améle Jaiem (KD) Cecilia Axelsson (C) Roger Magnusson (S) Peter Söderlund (FP) Orvar Andersson (KD) Plats och tid Socialtjänsten, kl 16.00-17.20 ande Bengt Andersson (C), ordförande Siw Malmsten (FP), vice ordförande Susanne Johansson (S) Jan Hanna (S) Tomas Danielsson (M) Eva Hallberg (V) Bengt Ferm

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2004-09-29 98 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.00 Beslutande Arne Ottosson (m), ordförande Inger Isaksson (kd) tj ers Gunnie Davidsson (c) Annelie Nyberg (fp)

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2018-12-19 1 Plats och tid Sammanträdesrum Huangshan kl 09.00-10.20 ande Övriga deltagande Justerare Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Mikael Hernborg (S) Jan Sahlström (S) Ulla

Läs mer

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS

Kommunkontoret, fredag 6 september 2013, kl 13.00. Sekreterare Paragrafer 12-16 ANSLAG/BEVIS - KOMMUNALA PENSIONÄRSRÅDET- SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (8) Plats och tid Vård- och omsorgsförvaltningen, Heby, kl 09.00 11.30 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M) Anne-Charlotte Mattsson (FP) Larry

Läs mer

Kommunala Pensionärsrådet

Kommunala Pensionärsrådet Kommunala Pensionärsrådet 2011.05.09 1 Plats och tid Sammanträdesrum Ladan kommunhuset kl 09.30-10.50 Beslutande Håkan Karlsson (C) ordf Inger Olsson (M) SN Lena Juhlin (KD) Fredrik Nelander (S) KS Rune

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden 2015-06-17 1(5) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2015-06-17 1(5) Plats och tid Lejonet, Kommunhuset Öckerö, klockan 8.30 11.30 Beslutande Ledamöter Kent Lagrell, ordförande Jim Adolfsson (M), Claes Magnusson (M) Lena Hermansson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 2010-05-27 69 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 20.30 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Ellinor Dahlgren,

Läs mer

Socialnämnden. Plats och tid Lokal Roten i kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare.

Socialnämnden. Plats och tid Lokal Roten i kommunhuset, Svalöv, kl Beslutande. Ej tjänstgörande ersättare. 1(8) Plats och tid Lokal Roten i kommunhuset, Svalöv, kl 14.45-15.50 Beslutande Ej tjänstgörande ersättare Övriga deltagare Krister Olsson (S), ordförande Håkan Andersson (C) Pernilla Ekelund (L) tjg.

Läs mer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer

Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m. Sture Persson 82 Gunilla Aronsson Underskrifter Paragrafer 1(7) Plats och tid Kommunhuset, Revelj onsdag kl 14.00 17.35. ande Mattias Wärnsberg, s Sture Persson, m Gunilla Larsson, s Ingela Gustavsson, m Maria Knutsson, s Marianne Leijon, c Stig Andersson, s Gunilla

Läs mer

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9)

ÖCKERÖ KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum Socialnämnden (9) SAMMANTRÄDES Socialnämnden 2014-09-24 1(9) Plats och tid Kommunhuset, klockan 16.00-17.50 ande Tjänstgörande ersättare Övriga deltagande Ersättare Tjänstemän Kent Lagrell (M) ordförande Jim Adolfsson (M)

Läs mer

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL

SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Socialnämnden 2015-05-21 1 (8) Plats och tid Kommunhuset, KS-salen, kl. 9.00-12.10 Vissa personuppgifter kan vara raderade p g a gällande lag Beslutande Mariette Sjölund (S), ordförande, ej 51-53 Niklas

Läs mer

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ

ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag Organ Socialnämnden 2016-06-29 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 14.00-16.25 ande Agneta Edvardsson (M) ordf Liselotte Hagander (L) tjg ers I st f Fredrik Pettersson Ulla Bengtegård (V)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid

Sammanträdesprotokoll Sammanträdestid 2008-03-26 19 Organ Socialnämnden Plats och tid Vårdcentralens konferensrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Bertil Nilsson (m), ordförande Margaretha Schneider Persson (m) Ulla Svensson (c) Willy Gollwitzer

Läs mer

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum

MÖTESPROTOKOLL Mötesdatum Plats och tid Lilla sammanträdesrummet kl. 13:15-15:45 Beslutande ledamöter Övriga närvarande Utses att justera Gunnel Johansson (S) (ordförande), Leif Smith (S) (1:e vice ordförande), Tommy Edenholm (KV)

Läs mer

Socialnämnden 2012.08.29 1

Socialnämnden 2012.08.29 1 Socialnämnden 2012.08.29 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 13.30-15.45 ande Övriga deltagande Justerare Stefan Westergren (S), ordförande Lina Persson (S) Mikael Hernborg (S) Håkan

Läs mer

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden

VARA KOMMUN. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sammanträdesdatum. Socialnämnden Socialnämnden 2018-04-18 1 Plats och tid Stora sammanträdesrummet vårdcentralen kl 09.00-12.31 (ajournering 09.52-10.20, 11.16-11.27) Beslutande Ulf Genitz (C) ordf Fredrik Pettersson (S) Ulla Bengtegård

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum 1. Socialnämnden 2015-05-13 1 Plats och tid Kommunhuset kl 13.30 16.00 ande Emma Magnusson (C) Agnetha Landberg (C) Håkan Spärlin (C) Inga Jonsson (C) Chatrine Pålsson Ahlgren (KD) Karin L Folkegård (FP) Alexandra Ekstrand (S) Renée

Läs mer

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11)

Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Omsorgsnämnden 2007-09-03 1 (11) Plats och tid Hjortviken konferens måndagen den 3 september 2007, kl. 17.20-18.40 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp) ordförande Stefan

Läs mer

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Anslag/Bevis Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (16) Datum Tid kl 08.15-15.00 Plats Sammanträdesrummet Hesselgrenska Närvarande Se sidan 2 Helena Wikström (C) Justeringens plats och tid LSS-kontoret fredagen den 31 augusti Justerade

Läs mer

Sammanträdesprotokoll

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum 2010-06-30 Sid 1(7) Instans Socialnämnden Plats och tid Socialkontorets sammanträdesrum, kl 17.00 18.30 Beslutande Övriga deltagande Utses att justera Bertil Nilsson (M), ordförande Björn

Läs mer

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00

Socialnämnden (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, kl. 8:30-11:00 Socialnämnden 2014-09-09 1 (12) Plats och tid Socialförvaltningen, Vikhyttegatan 14, Filipstad, 2014-09-09 kl. 8:30-11:00 Beslutande Britt-Marie Wall, ordförande Sune Frisk Christina Persson Christer Olsson

Läs mer

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00

Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 2010-11-04 157 Plats och tid Sammanträdesrum Dalen, Kommunhuset, kl. 18.30 21.00 Beslutande Håkan Anderberg, (m), ordförande Ingrid Håkansson, (m), ledamot Henrik Kvennberg, (m), ledamot Lars Nihlén, (c),

Läs mer

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16

ANSLAG/BEVIS Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. Anslags uppsättande: 2012-09-24 Anslags nedtagande: 2012-10-16 Socialnämnden 2012-09-13 1 (23) Plats och tid: Kommunkontoret, Kisa, torsdagen 2012-09-13, kl. 9.30-12.05 Gruppsammanträde: 8.00-9.30 Beslutande: Pontus Wessman (MP), ordf Carin Olsson (KD), ersättare

Läs mer

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl

Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl Ajournering kl Socialnämnden 1 (13) Plats och tid Beslutande Övriga närvarande Kommunhuset, Fabriksgatan 21, Västervik 7 mars 2019 kl. 9.00 13.00 Ajournering kl. 12.05-12.35 Saad Benatallah (S) Ewa Ståhl (S) Victor Oskarsson

Läs mer

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43

Elisabeth Holmer (S), 2:e vice ordf Ingegärd Lundahl (Kd) Catharina Tann (S) Marianne Zackrisson. Ulla Larsson (PF) 32-43 1 (19) Plats och tid Kommunförvaltningens sessionssal Karpen, kl 13.15 16.30 Beslutande Pehr Magnusson (M), ordförande Kristina Hovander (Mp) Viveca Dahlqvist (PF), 1:e vice ordf. Rose-Marie Jönsson (C)

Läs mer

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10)

Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Omsorgsnämnden 2008-08-27 1 (10) Plats och tid Tingshuset, onsdagen den 27 augusti 2008, kl. 16.30 18.40 Ajournering kl. 17.40-18.05 Beslutande Övriga närvarande Ersättare Tjänstemän Hannu Sutinen (fp)

Läs mer

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum

Sammanträdesprotokoll Sammanträdesdatum Kommunala Pensionärsrådets au 2013-02-21 1 (7) Plats och tid Stadshuset, Gunnar Lindbergs arbetsrum, kl 09.30 11:15 Beslutande Agnetha Eriksson, ordf Gösta Öhman, PRO JaanEric Lundqvist, SKPF Gunilla Bergstedt,

Läs mer

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden

MÖNSTERÅS KOMMUN SAMMANTRÄDESPROTOKOLL Sida Sammanträdesdatum. 1 Socialnämnden 1 Plats och tid Sammanträdesrummet, IFO kl 13.30 17.30 ande Övriga närvarande: Agnetha Landberg ande (C) ordf. Renée Solstad (S) Birgitta Pettersson (C) tjg ers 23-30 Håkan Sjöborg (C) tjg ers Inga Jonsson

Läs mer

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag.

Sekreterare Paragrafer 1-9 ANSLAG/BEVIS. Protokollet är justerat. Justeringen har tillkännagivits genom anslag. SAMMANTRÄDESPROTOKOLL 1 (10) Sammanträdesdatum Plats och tid Kommunkontoret, Heby, kl 10.00-12.00 Beslutande Margaretha Gadde-Jennische (M), ordförande Gudrun Wängelin-Lernskog (C) Emilie Jansson (S) Maipato

Läs mer