ROTOTILT. Ett smartare val FÖRVANDLA DIN GRÄVMASKIN TILL EN KOMPETENT, SKRÄDDARSYDD REDSKAPSBÄRARE

Save this PDF as:
 WORD  PNG  TXT  JPG

Storlek: px
Starta visningen från sidan:

Download "ROTOTILT. Ett smartare val FÖRVANDLA DIN GRÄVMASKIN TILL EN KOMPETENT, SKRÄDDARSYDD REDSKAPSBÄRARE"

Transkript

1 ROTOTILT Ett smartare val FÖRVANDLA DIN GRÄVMASKIN TILL EN KOMPETENT, SKRÄDDARSYDD REDSKAPSBÄRARE

2 Kraften i att själv kunna välja Indexator Rototilt Systems förvandlar alla typer av grävmaskiner till en kompetent mångsysslare. Det handlar om lösningar som gör att du enkelt och exakt kan rotera och tilta skopor och andra redskap i samma rörelse. Som ger dig kraft och kontroll. Som står pall för riktigt hårda tag, utan att tumma en millimeter på säkerheten. Och som ger långsiktig lönsamhet. Nu tar vi nästa viktiga steg i denna utveckling. Tack vare en helt ny teknisk plattform Rototilt R kan du skräddarsy din tiltrotator helt efter dina behov. Nu kan du välja styrsystem, höjd säkerhetsnivå, tiltcylindrar, sviveltyper (högflödes- och/eller elsvivel), smörjningssystem, hjul- eller bandstyrning, handtags- och maskinsats osv. Med denna unika modulstruktur kan vi erbjuda dig en valfrihet som vi idag är ensamma om på marknaden. Tänk special som standard. Tänk Rototilt.

3

4 Hemligheten bakom framgångarna Indexator Rototilt Systems har en företagsfilosofi som hjälper oss vid stora som små beslut och som sätter medarbetaren i fokus, eftersom vi vet att det faktiskt är personalen som gör företaget till vad det är: Kreativa medarbetare som tillverkar världsledande produkter, som håller det vi lovar och som engagerat möter kunden och dennes behov. Denna hållning är hemligheten bakom Indexators goda renommé som arbetsplats men också en starkt bidragande orsak till att vi fortsätter vara marknadsoch teknikledande år efter år. Entreprenörerna väljer den tiltrotator som bäst möter deras behov. Och vi ger en unik valfrihet tillbaka.

5 VÅRT LÖFTE TILL KUNDEN PRECISION Våra produkter är teknologiskt världsledande och håller utlovad kvalitet. Vi levererar rätt produkter i rätt tid och till rätt plats. Vi håller det vi lovar och lovar inte mer än vad vi kan hålla. ENGAGEMANG Vi visar förståelse och engagemang för kundens egen affär. Vi är lyhörda för våra kunders önskemål och synpunkter. Vi är en professionell och effektiv problemlösare. MERVÄRDE Våra produkter ger den bästa totalekonomin för kunden. Våra produkter ökar kundens flexibilitet. Vi skapar nya affärsmöjligheter för kunden.

6 Tekniska genombrott med fokus på säkerhet och produktivitet Nya Rototilt kombinerar all den effektivitet och pålitlighet som gjort våra klassiska tiltrotatorer världsledande, med ny banbrytande teknik som gör din redskapsbärare ännu säkrare och flexiblare. Dessa modulbaserade möjligheter gör att du kan kombinera precis de funktioner och de tillval som du behöver. Här är några av valmöjligheterna:

7 STYRSYSTEM VALFRIHET OCH SÄKERHET Med Rototilt kan du välja styrsystem beroende på grävmaskin och övriga tillval. Dessutom kan du vara trygg med att vilket system du än väljer så uppfyller de såväl gällande säkerhetskrav som kommande ISO-standard Du kan välja mellan TE (som står för Tilt-Extra), TLE (Tilt-Lås-Extra), P (parallellstyrning) och PropPlus som erbjuder proportionell styrning med samtidig tilt-, roterings- och extrafunktion, skakfunktion och krypkörning. Självklart kan du också välja marknadens mest avancerade system, ICS, som du läser mer om på nästa uppslag. SECURELOCK TM EN HELT NY SÄKERHETSNIVÅ Ett säkerhetslås som alltid ger dig bekräftelse på att redskapet är korrekt kopplat. SecureLock kombinerar hydrauliska, mekaniska och sensorbaserade funktioner med tydliga ljudsignaler, LED-lampa och en kontinuerlig övervakning. Det varnar t o m om komponenter är slitna och bör ses över. LHV SÄKRARE LASTHANTERING Tiltcylindrar med Indexators last hållnings ventil gör att lasten sitter säkert även om hydraulsystemet skulle tappa trycket t ex vid slangbrott. Detta ger både en säker arbetssituation kring maskinen och eliminerar skador på själva lasten. HFS FÖR REDSKAP MED HÖGA FLÖDESKRAV Indexators högflödessvivel ger dig ordentligt med kraft (upp till 200 liter/ min vid 300 bar) för sopvalsar, vibroplattor, sorterings- och multigripar m fl flödeskrävande hydrauliska verktyg. Sviveln är också direktmonterad på redskapsfästet för att minimera slangdragning och risk för läckage. Detta ger en mer robust lösning och leder till marknadens bästa flödeskapacitet, minimerade tryckfall, ökad livslängd samt bättre bränsleekonomi. ILS GER DIG SMARTARE CENTRALSMÖRJNING Indexator Lubrication System möjliggör centralsmörjning av tiltrotatorn. ILS kan enkelt kopplas ihop med din grävmaskins smörjningssystem och fördelar snabbt och smidigt ut fett i rätt mängd.

8 ICS ger dig full kontroll Indexator Control System är marknadens mest avancerade styrsystem. I ICS är varje funktion och varje komponent speciellt utvecklad för att maximera fördelarna med din Rototilt samtidigt som du kan välja vilka funktioner just du vill ha i styrsystemet: Autokalibrering gör systemet lätt att optimera för bästa körbarhet och lägsta möjliga bränsleförbrukning. Automatisk felsökning och återkoppling genom inbyggda sensorer som indikerar vad som är fel. Systemet föreslår sedan själv åtgärd. Positionsgivare och display i förarhytten ger helt nya möjligheter att styra redskapen. Smarta funktioner som t ex att skopan automatiskt sprider materialet jämnt och snabbt ökar din produktivitet. Bättre arbetsmiljö med marknadens bästa styrspakar och LED-lampa som automatiskt tänds vid redskapsbyte för att förbättra sikten när du kopplar redskapet.

9 Världens säkraste tiltrotator Säkerhet är tillsammans med produktivitet ett genomgående tema i alla Rototiltmodeller när du väljer en Rototilt med SecureLockTM slipper du kompromissa mellan säkerhet och effektivitet. Med SecureLockTM har Indexator tagit initiativet och utvecklat en teknik som verkligen fungerar, inte bara i teorin utan även i verkligheten. Detta patentsökta säkerhetslås gör dig omedelbart medveten om redskapet inte skulle vara korrekt kopplat och eliminerar därmed risken för tappade eller pendlande redskap. Säkerhetslåset har dubbla låskretsar för att maximera säkerheten och eliminera eventuella elektriska eller hydrauliska fel. SecureLockTM uppfyller och till och med överträffar såväl gällande säkerhetskrav som den kommande ISO-standarden ISO Varje detalj i den nya konstruktionen är utformad för att maximera trygghet och produktivitet, minimera och förenkla service och underhåll samt öka livslängden. Den minimerade slangdragningen gör tiltrotatorn ännu mer säker och servicevänlig. Ventilpaketet är även skyddat mot smuts och stötar. Detta säkerhetsfokus har också en huvudroll i vårt fortsatta utvecklingsarbete. När du väljer Rototilt kan du vara trygg med att du har världens säkraste tiltrotator. Både idag och i morgon.

10

11 Smarta, samverkande fördelar hela vägen. Vår strävan är att hela tiden kombinera lyhörd produktutveckling med förståelse för kundens affärer. Det handlar om att kunna se produktivitet ur ett helhetsperspektiv att skapa hållbar lönsamhet för entreprenörer, OEM-kunder och återförsäljare. Därför ser vi våra produkter som delar i ett samverkande system, där vi tillsammans med våra samarbetspartners optimerar varje del i kedjan. Vi tror på det goda samarbetet och det smarta samspelet. RÄTT MASKIN RÄTT STYRSYSTEM RÄTT TILTROTATOR RÄTT REDSKAP Rätt maskin är givetvis en viktig förutsättning. Genom ett samarbete med maskinbranschens ledande aktörer kan Indexator tidigt möta nya marknadskrav och bygga vidare på erfarenheter, innovationer och insikter. Rätt styrsystem ger dig både full kontroll och fingertoppskänsla. Styrsystemet erbjuder en rad funktioner som gör din maskin mer användarvänlig och ännu effektivare. Rätt utrustad tilt rotator gör att din maskin förvandlas till en fullfjädrad redskapsbärare och gör att du kan jobba smartare, snabbare och säkrare. Vi erbjuder optimerade skopor och andra redskap som behövs till alla standarduppdrag. Men också högproduktiva gripmoduler, sorteringsoch multigripar samt optimerade specialredskap som öppnar dörren till helt nya uppdrag och tillämpningsområden.

12 Alla dina fördelar på 60 sekunder Här är en översikt över de egenskaper och fördelar som gör Rototilt så speciell. Ta dig tid att gå igenom dessa, det tar ungefär en minut. Du ska se att det är väl investerad tid... KRAFTFULLA CYLINDERLÖSNINGAR Du kan välja mellan enkelverkande eller dubbelverkande tiltcylindrar. Enkelverkande för en så kompakt lösning som möjligt och dubbelverkande för att maximera kraft. Dubbelverkande tiltcylindrar kan också utrustas med lasthållningsventiler för extra säker hantering av last. OLJA GER BÄSTA SMÖRJNINGEN Snäckväxeln mår bäst om den går i oljebad. En oljefylld rotorkropp ger maximal smörjning och minimalt slitage = mycket lång livslängd. Olja är betydligt bättre än fett vid höga och låga temperaturer, och ger en bättre och enklare hantering vid service. STABILITET OCH STYRKA Ett mycket kraftigt skruvförband håller rotorkroppen och redskapsfästet i ett fast grepp. ÖKAD LIVSLÄNGD Kraftiga, väldimensionerade tappar, axlar och bussningar gör Rototilt mer robust och långlivad än någon annan tiltrotator på marknaden. SMARTA STYRSYSTEM Med en Rototilt kan du välja styrsystem som optimerar din grävmaskin och bidrar till ökad prestanda, bättre köregenskaper och fler inställningsmöjligheter. Din tiltrotator fungerar optimalt även vid mycket besvärliga driftsförhållanden. HÖG PRESTANDA Rototilt arbetar med högre systemtryck än andra märken på marknaden. Det ger bättre prestanda i alla funktioner t ex i de viktiga tilt- och vridmomenten och mer klämkraft när du använder grip.

13 ELSVIVEL Med elsvivel ges möjligheten att styra ventiler på redskap som kopplas till Rototilt. På så sätt kan även mer avancerade redskap användas. FLER REDSKAP Indexator erbjuder ett brett program av sorteringsgripar, multigripar och gripmoduler. Samtliga är skräddarsydda för respektive Rototilt -modell. Detsamma gäller specialdesignade redskap som universal- och specialskopor, gaffel ställ och asfaltskärare. KRAFTFULL SNÄCKVÄXEL Stora lagringsytor tar effektivt upp och fördelar grävkraften. SMART INFÄSTNING Med direktinfästning får du lägre totalkostnad, lägre vikt och mer grävkraft. För maximerad flexibilitet har vi utvecklat en egen, patenterad multiinfästning. SKYDDAD HYDRAULMOTOR Det specialutformade skyddet för hydraulmotorn är integrerat med den gjutna rotorkroppen och skyddar mot slag och stötar underifrån. RÄTT GJUTGODS, PÅ RÄTT STÄLLE En gjuten rotorkropp är både starkare och lättare än svetsade alternativ. Tjockleken på gjutgodset optimeras till belastningen på de olika delarna. ÖKAD SÄKERHET Alla lösningar och detaljer är utprovade för att maximera säkerhet och användarvänlighet. Allt från kvalitetssäkring av alla ingående komponenter, till styrsystem samt koppling och låsning av redskap. HYDRAULISK SNABBKOPPLING Ger dig snabbare byten mellan hydrauliskt styrda redskap. Tack vare vårt samarbete med partners kan vi erbjuda inbyggd hydraulisk snabbkoppling i redskapsfästet. INDIVIDUELL TESTNING Den tiltrotator du beställt testas före leverans. Samtliga funktioner kontrolleras och säkerställs. Varje Rototilt vägs dessutom individuellt innan den lämnar fabriken.

14

15 Världsledande utveckling i hjärtat av Sverige Att Rototilt har en så stark ställning på marknaden är ingen slump. Det är resultatet av ett knivskarpt fokus på långsiktig produktutveckling. All kunskap, alla resurser och all erfarenhet är samlad i vår världsunika forsknings- och provningsanläggning i Vindeln, ca 50 km nordväst om Umeå i norra Sverige där vi kontinuerligt testar och utvärderar nya tekniska idéer. Här arbetar vår utvecklingsavdelning tillsammans med ledande svenska universitet för att optimera material och konstruktioner för maximerad produktivitet och livslängd. Förutom att anläggningen är födelseplatsen för Indexators egna innovationer, vänder sig många internationella maskintillverkare till oss för att utveckla nya produkter eller funktioner samt verifiera konstruktioner och produktionsmetoder. Materialexperter, konstruktörer och produktionstekniker arbetar sida vid sida. Vi har till och med en egen docent i tribologi veten skapen kring friktion, nötning och smörjning av ytor i glidande eller rullande kontakt. Detta och närheten till fullskalig test körning gör att forskning och utveckling omgående kan omsättas i praktiken.

16

17 Världens populäraste tiltrotator för marknadens alla grävmaskiner. Och din. Entreprenadbranschen söker ständigt nya sätt att öka produktivitet, säkerhet och lönsamhet. Kanske är det därför allt fler entreprenörer väljer just Indexators Rototilt en tiltrotator som kontinuerligt kombinerar nyskapande teknik med pålitlig erfarenhet. Nya Rototilt är ännu ett bevis på detta. Byggd på samma beprövade grundkoncept som gjort att denna tiltrotator sitter på fler grävmaskiner än någon annan, men med en ny, modulbaserad teknisk plattform som gör att du kan välja exakt de funktioner och de tillbehör som du behöver. Varken mer eller mindre. På så sätt kan du maximera produktivitet och minimera driftskostnader helt på dina villkor: Med en hydraulik som klarar mycket högflödeskrävande redskap. Med SecureLock TM som eliminerar risken för tappade eller pendlande redskap. Med en integrerad svivel, ett smart smörjsystem och ditt val av styrsystem som alla uppfyller såväl gällande säkerhetskrav som kommande ISO-standard Om några år kommer denna valfrihet att vara en självklarhet i branschen. Med Rototilt behöver du inte vänta längre. Nästa uppslag visar hela Rototiltutbudet. Välj den som passar dina behov, och vet att den passar din grävmaskin som handen i handsken.

18 Våra modeller RT TON RT20B 3-6 TON Min/max maskinvikt kg kg Max standard skopvolym 0,12 m³ 0,2 m³ Max skopbredd 1,0 m 1,2 m Max brytkraft 35 kn 45 kn Max brytmoment 25 knm 38 knm Vikt från 75 kg* från 145 kg* Tiltvinkel 2 x 40 2 x 40 Rotation obegränsad obegränsad Rotationshastighet 1 varv / 7 sek vid 15 l /min 1 varv / 7 sek vid 30 l /min Arbetstryck 21 MPa 25 MPa Max returledningstryck 2 MPa vid 25 l/min 2 MPa vid 40 l/min Max anslutet flöde, HFS Antal smörjställen 5 5 Vridmoment ca Nm vid 21 MPa ca Nm vid 25 MPa Tiltmoment / Nm / Nm Rekommenderat hydraulflöde 20 l/min 40 l/min Styrsystem ICS ICS med rotorsensor & autokalibrering ICS med SecureLock TM, autokalibrering & elsvivel PropPlus/Prop P TLE TE Tiltcylinder Enkelverkande Dubbelverkande Dubbelverkande med lasthållningsventil Autokalibrering Svivel Elsvivel HFS - högflödessvivel ILS centralsmörjning Hjul- och bandstyrning Hjulstyrning Bandstyrning = Tillval * Vikten beror på typ av infästning, skopbredd, redskapsfäste och val av styrsystem.

19 RT30 R4 R6 R TON TON TON TON kg kg kg kg 0,45 m³ 0,8 m³ 1,1 m³ 1,6 m³ 1,5 m 1,6 m 1,8 m 2,0 m 70 kn 125 kn 170 kn 200 kn 70 knm 163 knm 255 knm 330 knm från 255 kg* från 315 kg* från 460 kg* från 730 kg* 2 x 40 2 x 40 2 x 40 2 x 40 obegränsad obegränsad obegränsad obegränsad 1 varv / 7 sek vid 50 l /min 1 varv / 7 sek vid 60 l /min 1 varv / 7 sek vid 65 l /min 1 varv / 7 sek vid 70 l /min 25 MPa 25 MPa 25 MPa 25 MPa 2 MPa vid 55 l/min 2 MPa vid 70 l/min 2 MPa vid 90 l/min 2 MPa vid 90 l/min 200 l/min 200 l/min 200 l/min ca Nm vid 25 MPa ca Nm vid 25 MPa ca Nm vid 25 MPa ca Nm vid 25 MPa / Nm / Nm / Nm Nm vid 25 MPa l/min l/min l/min l/min Vi förbehåller oss rätten att ändra specifikationer eller konstruktioner utan föregående meddelande, samt reserverar oss för ev. faktafel. Variationer i produktprogram och utrustningsstandard kan förekomma från marknad till marknad. För mer information kring aktuella produktspecifikationer, lokala anpassningar och specialutrustning, kontakta närmaste säljkontor.

20 Maximera din maskins potential med optimerade gripar, gripmoduler, skopor och snabbfästen Även när det gäller olika slags redskap är ditt val viktigt. Genom att erbjuda ett helt program av optimerade gripar och skopor kan vi garantera att du varken har ett för klent redskap för dina arbeten, eller för tungt redskap för din maskin. MG/SG-GRIPAR Med en mycket robust och slitstark konstruktion är multigriparna (MG) det optimala nyttoredskapet för dig som vill kunna ta fler och kompletterande uppdrag. Sorteringsgriparna (SG) med lyftkapacitet på upp till 12 ton och klämkrafter på upp till 75 kn är perfekta för tyngre arbeten och redo för verkligt tuffa uppdrag som stenhantering, timmerlyft, rivning och skrotsortering. Samtidigt har vi lagt stor fokus på smidighet och servicevänlighet. En imponerande omslutningsförmåga gör det möjligt att lyfta objekt även med liten diameter med bibehållen precision och gripförmåga. Skäret är dessutom utformat i höghållfasthetsstål för högsta slitstyrka. Indexators multi-och sorteringsgripar är också i en klass för sig, även när det gäller säkerheten. Varje grip är utrustad med ackumulator och lasthållningsventil som gör att lasten sitter säkert även om hydraul systemet skulle tappa trycket, t ex vid slangbrott. Detta ger både en säker arbetssituation kring maskinen och eliminerar skador på själva lasten. GRIPMODULER Genom att komplettera din Rototilt med vår gripmodul får du ett integrerat plock- och hanteringsverktyg som varken påverkar bygghöjden eller begränsar skopans rörelser när du inte använder den. Perfekt för rörläggning, stensättning, lättare sortering m m. Gripmodulen är löstagbar och har rundade klor som stänger helt. SKOPOR Indexators skopor är konstruerade för att fungera optimalt tillsammans med Rototilt. Robusta och rejäla skopor i högkvalitativt stål som på bästa sätt kombinerar vikt, design och slitstyrka. Allt stål i skoporna har även ultraljuds testats. Våra skopor finns för alla maskiner mellan 1,5 och 9 ton. SNABBFÄSTEN Genom att kombinera Rototilt med OilQuicks automatiska snabbfästessystem kan du dessutom koppla hydrauliska redskap under tiltrotatorn direkt från förarhytten. Förutom att redskapsbytena blir enklare och går mycket snabbare minskas även risken för oljeläckage och spill.

21

22 Rototilt ger dig flexibilitet och miljöanpassad lönsamhet Vårt mål är att i nära samarbete med maskintillverkare, slutkunder och återförsäljare världen över maximera entreprenörens produktivitet och minimera TCO (Total Cost of Ownership). En viktig del i denna strävan är långsiktigheten. God totalekonomi, användarvänlighet och miljöhänsyn måste gå hand i hand. Även här står sig vår tiltrotator väl i konkurrensen: Grävmaskiner och grävlastare med Rototilt kan utföra flera olika maskiners jobb. Det betyder optimerad resursanvändning och minskad miljöbelastning i alla led, från entreprenadarbete till trailertransporter. Smidigheten och flexibiliteten minskar också behovet av bränsleslukande förflyttningar på arbetsstället. Du får en flexibel maskin som kommer åt det mesta från en och samma position. Arbetsmiljön förbättras på en rad sätt. Det avancerade styrsystemet gör att många funktioner som t ex krypkörning och vår unika skakfunktion (som gör att skopan automatiskt sprider materialet jämnt och snabbt) sköts med enkla knapptryckningar. Ergonomiska handtag minimerar belastning på händer och handleder. Detta fokus på hållbar, miljöanpassad lönsamhet präglar även vår egen produktion. 100 procent biobränsle, effektiva system för värme- och materialåtervinning samt en världsunik, energisnål lackeringsanläggning. Vi är effektiva i utnyttjandet av energi och arbetar med att förebygga föroreningar och att uppkomst av avfall ska minimeras. Indexator är certifierade enligt ISO 9001, och OHSAS 18001, vilket innebär att vi har en produktion som klarar alla certifieringskrav vad gäller såväl kvalitet, miljö som arbetsmiljö.

23 Snabb support och förebyggande service Indexator Rototilt Systems har utvecklat ett effektivt system för reservdelsförsörjning och kundnära service. Det kan vara organiserat på olika sätt varje marknadsområde har sina egna förutsättningar men målet är alltid detsamma: Att minimera stopptid och maximera produktivitet. Vi arbetar parallellt med fristående servicelämnare som komplement till maskinåterförsäljarnas serviceverkstäder. Dessa utbildas av våra experter och vi ser till att de alltid är uppdaterade vad gäller nya produkter och tillval, servicelitteratur, reservdelskataloger etc. När du väljer Rototilt är du i trygga händer.

24 Broschyr R SE TR / Tryckeri city Indexator Rototilt Systems AB är den ledande aktören inom området tiltrotatorer för grävmaskiner och grävlastare. Företaget kan presentera en komplett lösning genom Rototilt en tiltrotator där kunden själv väljer styrsystem, funktioner och redskap tack vare en unik modulbaserad teknisk plattform. Rototilt kännetecknas av kvalitet, driftsäkerhet och lägsta energiförbrukning. Några av produktens många fördelar är oljefylld rotorkropp för bästa livslängd och ekonomi, låg bränsleförbrukning med marknadens lägsta vikt och låga effektförluster tack vare optimerad hydraulik. Indexator Rototilt Systems AB Box Vindeln Telefon +46 (0) Fax +46 (0) indexator.com

SG/MG Gripar. Den perfekta kombinationen. Maximera din maskins potential med en skräddarsydd grip

SG/MG Gripar. Den perfekta kombinationen. Maximera din maskins potential med en skräddarsydd grip SG/MG Gripar Den perfekta kombinationen Maximera din maskins potential med en skräddarsydd grip En optimerad grip för varje tiltrotator Indexator Rototilt Systems har utvecklat en ny generation multioch

Läs mer

Pressrelease: Indexator Rototilt Systems lanserar ett helt nytt sätt att köpa tiltrotatorer.

Pressrelease: Indexator Rototilt Systems lanserar ett helt nytt sätt att köpa tiltrotatorer. Pressrelease: Indexator Rototilt Systems lanserar ett helt nytt sätt att köpa tiltrotatorer. Tack vare en helt ny teknikplattform Rototilt R tar Indexator Rototilt Systems nu ännu ett stort, viktigt steg

Läs mer

Den intelligenta tiltrotatorn

Den intelligenta tiltrotatorn Tiltrotator TR Den intelligenta tiltrotatorn Fördelar med OilQuick Tiltrotator OilQuick tar tiltrotatorn till en ny nivå OilQuick tiltrotator kan tilta 40 grader, rotera obegränsat och dessutom byta hydrauliska

Läs mer

ICS nya generationens styrsystem

ICS nya generationens styrsystem SE ICS nya generationens styrsystem För oss är SecureLock TM viktigt, det hjälper oss undvika olyckor. Vi vet att vi har det säkraste red- skapslåset på marknaden. Morten Hoff, Guttorm Hoff AS NORGE Styrsystemet

Läs mer

Lönsam säkerhet och effektivitet.

Lönsam säkerhet och effektivitet. Lönsam säkerhet och effektivitet. Vi höjer din grävmaskins effektivitet och säkerhet. Vårt mål är att konstruera den optimala tiltrotatorn för dig. Det jobbar vi hårt på varje dag. Vi strävar hela tiden

Läs mer

REDSKAP. Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare

REDSKAP. Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare REDSKAP Volvo Tiltrotatorer för Kompaktgrävare Den optimala kombinationen. En Volvo kompaktgrävare och skopa tillsammans med ett fabriksmonterat snabbfäste och Steelwrist tiltrotator är den optimala kombinationen

Läs mer

NYHETER 2015. EC204 Förbättrad sopvals. Löstagbar grip engcon Positioning System

NYHETER 2015. EC204 Förbättrad sopvals. Löstagbar grip engcon Positioning System NYHETER 2015 EC204 Förbättrad sopvals Löstagbar grip engcon Positioning System SR800B-SR2000B SOPVALS NYHET! 2009 introducerade engcon en sopvalsserie för grävmaskiner och den blev snabbt en favorit bland

Läs mer

Indexator Rotator Systems

Indexator Rotator Systems Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla nivåer. Inför

Läs mer

Indexator Rotator Systems AB

Indexator Rotator Systems AB Indexators filosofi Indexators filosofi Indexator Rotator Systems har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla

Läs mer

Redskap. Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor

Redskap. Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor Redskap Volvo Kompaktgrävare Aggressive Cut-Skopor Perfekt passform. Vi introducerar det nya sortimentet kompaktgrävskopor från Volvo. Dessa hållbara redskap är utformade för att prestera i perfekt harmoni

Läs mer

Ditt och mitt Indexator

Ditt och mitt Indexator Indexators filosofi 2 Ditt och mitt Indexator INDEXATOR har alltid jobbat med visioner och strategier. Dessa finns nedskrivna och ska verka som ett stöd i verksamhetens beslutsfattande på alla nivåer.

Läs mer

LOGSET TH skördaraggregat

LOGSET TH skördaraggregat LOGSET TH skördaraggregat 2 Effektivitet utan kompromisser TH75 kan utrustas med en barkningssats för eukalyptusträd. Den synkroniserade matarkretsen, de parallellstyrda kvistningsknivarna och matarhjulen

Läs mer

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter

JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter JONSERED 1188S KAPACITET 12 tonmeter PRODUKTBROSCHYR LOGLIFT 118S EN ARBETSHÄST PÅ 12 tonmeter Denna kran för hantering av kortvirke finns tillgänglig i flera olika räckvidder från 7,9 upp till 10,1 meter.

Läs mer

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET

PROFESSIONELL PÅLITLIGHET EN SE PROFESSIONELL PÅLITLIGHET Trima Compact TM TRIMAS LASTARSERIE FÖR KOMPAKTTRAKTORER C 4C 6C 8C REJÄLA, SÄKRA TRIMA. Hög produktivitet och suverän ergonomi varje dag, år ut och år in det är vad Trimas

Läs mer

-ett stort litet aggregat

-ett stort litet aggregat -ett stort litet aggregat - Låg Friktion 1. Proportionellt vinklade matarhjul innebär att när aggregatet är fullt öppet, dvs vid max trädstorlek, har också matarhjulen mest vinkel och bärkraft mot stammen.

Läs mer

SVAB GRÄVMASKINSSTYRNING GP CONTROLLER tiltrotator/redskap, hjul, band och tilläggsfunktioner

SVAB GRÄVMASKINSSTYRNING GP CONTROLLER tiltrotator/redskap, hjul, band och tilläggsfunktioner SVAB GRÄVMASKINSSTYRNING GP CONTROLLER tiltrotator/redskap, hjul, band och tilläggsfunktioner LÖSNINGAR MED FOKUS PÅ EN BÄTTRE FÖRARMILJÖ Applikationen Grävmaskin- och Grävlastarstyrning GPC är ett fristående

Läs mer

VOLVO är partnern du kan lita på för kompletta demoleringslösningar.

VOLVO är partnern du kan lita på för kompletta demoleringslösningar. VOLVO är partnern du kan lita på för kompletta demoleringslösningar. Demolering. En viktig del på vägen till framgång. Nedmontering av byggnader, broar, och andra konstruktioner är tuffa och smutsiga jobb.

Läs mer

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen.

Säkerheten är viktig vid arbete med kabel. Dels för maskinföraren men också för eventuella personer som jobbar i närheten av maskinen. Ombyggnad av elledning. Arbetet innebär resning av nya stolpar, montering av ledning med hjälp av lift samt nedmontering av gamla stolpar. VI VET HUR DIN VARDAG SER UT Linjearbete och kabelplöjning innebär

Läs mer

prestanda som affärsidé.

prestanda som affärsidé. prestanda som affärsidé. abl Ett av världens ledande företag finns nära. Speciellt för dig som har höga krav på prestanda, säkerhet och anpassning av fästen och redskap till dina entreprenadmaskiner. Vi

Läs mer

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT

VI VET HUR DIN VARDAG SER UT VI VET HUR DIN VARDAG SER UT I städer eller i miljöer med mycket trafik uppstår arbetssituationer där utrymmet är begränsat och tempot högt. Att snabbt och säkert kunna förflytta sig inom och mellan arbetsplatserna

Läs mer

Nyheter. engcon utökar ledningen med nya generationen tiltrotatorer!

Nyheter. engcon utökar ledningen med nya generationen tiltrotatorer! Nyheter engcon utökar ledningen med nya generationen tiltrotatorer! Nya generationen tiltrotatorer EC219 och EC226 Framtiden är här! engcons produkter passar marknadens alla förekommande grävmaskinsmärken

Läs mer

nya generationens skopa

nya generationens skopa More care. Built in. VOLVO KOMPAKTA GRÄVMASKINER nya generationens skopa Öka effektiviteten på platsen, gräv upp vinsten Den nya generationens Volvo-skopor hjälper dig att få ut bästa möjliga gräv- och

Läs mer

STYRSYSTEM. Grävmaskiner

STYRSYSTEM. Grävmaskiner STYRSYSTEM Grävmaskiner Proportionell styrning Vad är proportionell styrning? Mycket kortfattat, steglös styrning av maskinens olika funktioner. Det vill säga att föraren har direkt och steglös kontroll

Läs mer

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet!

Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Vi sänker kostnaderna för högt tryck i er verksamhet! Minimum Size Maximum Power Varför investera i kostsamma högtryckspumpar, när ni kan få högtryckshydraulik med ert redan befintliga låga hydraultryck

Läs mer

Vagnar och kranar för skog och entreprenad

Vagnar och kranar för skog och entreprenad Vagnar och kranar för skog och entreprenad Svensk kvalitetstillverk Vreten AB ning i mer än ett sekel Vretens skogsprodukter har blivit det naturliga valet för skogsbrukare som vill ha robusta vagnar och

Läs mer

Produktprogram. ABL Construction Equipment

Produktprogram. ABL Construction Equipment Produktprogram ABL Construction Equipment ABL Construction Equipment Med rätt redskap får du optimal utväxling av din investering För dig med högsta krav på prestanda och kvalitet finns ett av världens

Läs mer

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera

STRÄNGLÄGGARE. fella.eu. Strängläggare med en rotor. Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera STRÄNGLÄGGARE Strängläggare med en rotor Hållbar konstruktion Enastående räfsning Enkel att hantera fella.eu 2 FÖRSTKLASSIG SKÖRD I mer än 90 år har FELLA varit likställt med innovativ teknik, enastående

Läs mer

REDSKAPSKATALOG. Grävmaskin

REDSKAPSKATALOG. Grävmaskin REDSKAPSKATALOG Grävmaskin engcon Redskapskatalog Koppla av vi hjälper dig att koppla rätt Varsågod, i din hand håller du nu engcons senaste katalog och som vanligt innehåller den en rad produktnyheter

Läs mer

PEMA Rullbockar. Rullbockar

PEMA Rullbockar. Rullbockar Rullbockar PEMA Rullbockar Rullbockar är en nödvändighet vid hantering av cylindriska objekt såsom tankar, tryckkärl, vindkrafttorn, stora rör eller liknande vid svetsning, målning, blästring eller montering.

Läs mer

Hultdin System AB - En av världens ledande utvecklare och tillverkare av komponenter till det mekaniserade skogsbruket ger sig nu in på

Hultdin System AB - En av världens ledande utvecklare och tillverkare av komponenter till det mekaniserade skogsbruket ger sig nu in på ENTREPRENADSERIE Hultdin System AB - En av världens ledande utvecklare och tillverkare av komponenter till det mekaniserade skogsbruket ger sig nu in på entreprenadsidan. Huvudkontoret och tillverkning

Läs mer

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS

Skördare 1070E/1170E VOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS Skördare 1070E/1170E PRODUCTIVITY UPTIME LOW DAILY OPERATING COSTS REVOLUTION LOGGING WILL NEVER BE THE SAME REVOLUTIO VOLUTION ON John Deeres nya skördare 1070E och 1170 E är både smidiga och högpresterande,

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DuBBLA fack det finns många starka skäl att välja geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS

SKÖRDARAGGREGAT SKOGSTEKNOLOGISK TOTALKOMPETENS SKÖRDARAGGREGAT SKGSTEKNLGISK TTALKMPETENS 1 SKÖRDARAGGREGAT 16RH 16RHS 18RH 18RHS SKÖRDAR TEKNLGISK AUKTRITET ÖVERLÄGSEN SLITSTYRKA CH UTRUSTNING Keslas långa erfarenhet av skogsteknologi har gett företaget

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE BERG, BANK OCH UPPLAGSLASTNING

VOLVO HJULLASTARE BERG, BANK OCH UPPLAGSLASTNING VOLVO HJULLASTARE BERG, BANK OCH UPPLAGSLASTNING Volvo hjullastare sätter tänderna i berget Med Automatic Power Shift II kan föraren ställa in växlingspunkterna efter arbetets hårdhetsgrad och spara bränsle.

Läs mer

hydraulik CEJN Multi-X Flexibla multikopplingar för snabbt och enkelt handhavande www.cejn.se

hydraulik CEJN Multi-X Flexibla multikopplingar för snabbt och enkelt handhavande www.cejn.se hydraulik CEJN MultiX Flexibla multikopplingar för snabbt och enkelt handhavande www.cejn.se Med CEJN MultiX kan du minimera stilleståndstiden vid verktygsbyten ansluta hydraulledningar under resttryck

Läs mer

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL REDSKAPSBÄRARE DEN NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE Kraft i överflöd Som Belos tidigare maskiner är denna redskapsbärare

Läs mer

QSC QUICK HITCH STANDARD CONTROL STANDARDISERAT LÅSSYSTEM

QSC QUICK HITCH STANDARD CONTROL STANDARDISERAT LÅSSYSTEM QSC QUICK HITCH STANDARD CONTROL STANDARDISERAT LÅSSYSTEM Låssystem QSC Standardiserad manövrering av snabbfästen höjer säkerheten Idag finns det ett tjugotal större grävmaskinstillverkare som alla har

Läs mer

Q-Safe maximal säkerhet som standard

Q-Safe maximal säkerhet som standard Q-Safe maximal säkerhet som standard engcon Q-Safe Nytänkande ledde till Q-Safe Den bärande idén med Q-Safe var glasklar. Föraren ska inte oavsett om det rör sig om slarv, okunskap eller stress kunna koppla

Läs mer

EN VÄRLDSLEDARE ATT VÄXA MED

EN VÄRLDSLEDARE ATT VÄXA MED SE EN VÄRLDSLEDARE ATT VÄXA MED EN FRONTLASTARE FÖR TRAKTORER PÅ UPP TILL 12O HK TrimaVersa-XSeries TM X16 X26 X6 X6 X56 EN LÄTTARE VÄG TILL ÖKAD PRODUKTIVITET Med Versa-X har Trimas frontlastarfamilj

Läs mer

redskap VOLVO KOMPAKTLASTARE

redskap VOLVO KOMPAKTLASTARE redskap VOLVO KOMPAKTLASTARE Endast det bästa är gott nog för din Volvo. Du valde förmodligen en Volvo kompaktlastare för att du ville ha den bästa kvaliteten. Så varför skulle du nöja dig med mindre när

Läs mer

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare

Bale Wrapper Specialists. Tanco Rundbalsinplastare Bale Wrapper Specialists Tanco Rundbalsinplastare Tanco Rundbalsinplastare För maskinstationer och lantbrukare runt om i världen är Tanco valet när det gäller rundbalsinplastare. Med över 20 års erfarenhet

Läs mer

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON

MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK MAXIMAL VALFRIHET FÖR FLERFACKS FORDON DUBBLA FACK Det finns många starka skäl att välja Geesinknorba baklastare: hög tillförlitlig vägprestanda, ökad effektivitet, leverans av de värden ni

Läs mer

Q-Safe och EC-Oil gör jobbet säkert och snabbt

Q-Safe och EC-Oil gör jobbet säkert och snabbt Q-Safe och EC-Oil gör jobbet säkert och snabbt engcon Q-Safe Nytänkande ledde till Q-Safe Den bärande idén med Q-Safe var glasklar. Föraren ska inte oavsett om det rör sig om slarv, okunskap eller stress

Läs mer

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION

EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION EN SKÖRDARE MED VERKLIG RÅSTYRKA PONSSE SCORPION SKÖRDAREN PONSSE SCORPION ÖVERLÄGSEN KRAFT OCH ERGONOMI Otrolig sikt och styrförmåga, oslagbar stabilitet, kraft och produktivitet med miljön i åtanke och

Läs mer

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering

Svenska. Twin Demolition. Ett nytt koncept för demolering Svenska Twin Demolition Ett nytt koncept för demolering ROBOT 185 Nytänkande inom rivningsrobotar Teleskopbom ger 46 cm extra räckvidd och anpassning vid krävande applikationer Speciella polykarbonatskydd

Läs mer

Du har behoven. Vi har lösningarna.

Du har behoven. Vi har lösningarna. Du har behoven. Vi har lösningarna. Sekå en allt vanligare syn på våra vägar. Kundanpassning och helhetstänkande. Det är och har alltid varit vår styrka under alla år som vi levererat påbyggnader till

Läs mer

Prislista. Grävtillbehör för grävmaskiner, traktorgrävare och minigrävare

Prislista. Grävtillbehör för grävmaskiner, traktorgrävare och minigrävare Prislista Grävtillbehör för grävmaskiner, traktorgrävare och minigrävare Prislista SVERIGE SMP PARTS AB - PRISLISTA SMP PRODUKTER Innehållsförteckning 1 SNABBFÄSTEN Sida Snabbfästen SMP Hydrauliska 2 Snabbfästen

Läs mer

Parallel - o - Matic

Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Vid konstruktionen av den nya helt hydrauliska frontlastaren POM-VX, speciellt fokus låg på en stabil konstruktion, god sikt och ergonomisk hantering. Årtionden

Läs mer

Störst sortiment och bäst kompetens i lager

Störst sortiment och bäst kompetens i lager Störst sortiment och bäst kompetens i lager 1 Värdeskapande kundanpassning Lundgrens representerar några av världens ledande tillverkare av produkter inom flödesteknik och industrigummi. Tack vare detta

Läs mer

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet

PALIFT Lastväxlare. Kundernas behov är vår prioritet PALIFT Lastväxlare Kundernas behov är vår prioritet TELESCOPIC T 17 T 20 T 22 Den kraftiga allväxlaren Våra lastväxlare är kända för optimal balans mellan vikt och lyftkapacitet såväl som för det utmärka

Läs mer

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton

Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton Atlet Balance Eldrivna motviktstruckar ET EF EH 1,25 3 ton 3 modeller. Harmoniskt samarbete. Säkra din verksamhet från beställning till leverans med Atlet Balance eldrivna motviktstruckar Atlet Balance

Läs mer

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda.

Skruvkompressorer över 30 kw. Människor. Passion. Prestanda. Skruvkompressorer över 30 kw Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Definiera dina behov så Vårt utbud av oljeinsprutade skruvkompressorer på 30-90 kw är omfattande och hela serien

Läs mer

Företagspresentation. PreconalHansen

Företagspresentation. PreconalHansen Företagspresentation PreconalHansen Aluminium och glas skapar förutsättningar för nya konstruktiva lösningar. Preconal har skapat sig en stark position på marknaden genom stor kompetens, flexibilitet,

Läs mer

Parallel - o - Matic

Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Parallel - o - Matic Vid konstruktionen av den nya helt hydrauliska frontlastaren POM-VX, speciellt fokus låg på en stabil konstruktion, god sikt och ergonomisk hantering. Årtionden

Läs mer

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen

I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen I över 50 år har vi trotsat tyngdlagen )a Komplett leverantör Simson Power Tools tillverkar och säljer hydrauliska kraftverktyg med hög kvalitet, god säkerhet, flexibilitet och hög prestanda. I kombination

Läs mer

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN

NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN. MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN NY INNOVATIV & ROBUST SOPMASKIN MC 130 - En maskin som gör skillnad PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKIN VÅR NYA MC 130 - EN SOPMASKIN FÖR ALLA När Kärcher Belos som är marknadsledare inom två områden med sina

Läs mer

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk)

Atlas Copco. Kompressorer för medicinsk luft GA 5-22 MED / GA 5-15 VSD MED (5-22 kw / 7,5-30 hk) Atlas Copco Kompressorer för medicinsk luft (5-22 kw / 7,5-30 hk) Medicinsk luft: Renhet och precision i krävande sjukvårdsmiljöer Inom det viktiga området patientvård krävs en tillförlitlig tryckluftskälla

Läs mer

Utrustning för entreprenadmaskiner

Utrustning för entreprenadmaskiner Utrustning för entreprenadmaskiner När kvalitet och prestanda får avgöra! Historia ABL har lång erfarenhet av redskap och tillbehör till entreprenadmaskiner och har sedan starten 1960 varit ledande på

Läs mer

Hydraulik. När du behöver superkrafter

Hydraulik. När du behöver superkrafter Hydraulik När du behöver superkrafter En stor stark familj Vårt breda program för högtryckshydraulik förser dig snabbt och enkelt med enorma krafter, genialiskt förpackade i utrymmessnåla och lätthanterade

Läs mer

PÖTTINGER TOP / TOP C

PÖTTINGER TOP / TOP C PÖTTINGER TOP / TOP C Dubbelsträngläggare för sido- och mittsträng 97+027.13.0813 Dubbelsträngläggare för varje användning PÖTTINGER har nu ett brett utbud av nya dubbelsträngläggare för sido- och mittsträngar.

Läs mer

Baler Range. Det professionella alternativet

Baler Range. Det professionella alternativet Baler Range Det professionella alternativet Press- serie utvecklad utifrån kraven från dagens lantbrukare och maskinstationer Maskinen är konstruerad och byggd för lång livslängd med tester från områden

Läs mer

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven.

LÅG BAKRE RAM Tack vare den låga bakre ramen är sikten bakåt bra och konstruktionen gör det möjligt att koppla redskapen även ovanför motorhuven. HYDRAULIK Willeredskapsbärare är som standard utrustade med ett mångsidigt hydraulsystem. Det gör det möjligt att använda ett mycket brett sortiment av olika redskap. MIDJESTYRNING Tack vare att maskinerna

Läs mer

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive

Nära noll i miljöpåverkan. Om PMC Swedrive Mekaniska Cylindrar 1 Snäckväxel 2 Ledlager 3 Motorfläns, IEC-norm 4 Smörjnippel 5 Luftnings nippel 6 Löpmutter 7 Trapetsspindel 8 Cylinderrör 9 Kolvrör 10 Tätning 11 Avskrapare 12 Rotations stopp Nära

Läs mer

TRYCKLUFT. Slang- och kabelupprullare. Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig

TRYCKLUFT. Slang- och kabelupprullare. Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig TRYCKLUFT Slang- och kabelupprullare Suverän prestanda, robust konstruktion och användarvänlig 2 För yrkesmässigt användande i industrimiljö. Tillfredställer de behov som finns i professionella arbetsmiljöer

Läs mer

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST

MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMPLIG LAST MODUL-SYSTEM EXTRA LÅNGA LÅDOR FÖR TUNG OCH OTYMLIG LAST LÖSNINGEN FÖR ICK-US,VANS OCH ERSONBILAR Som professionell användare ställer du säkert höga krav på effektivitet under din arbetsdag och ofta ingår

Läs mer

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox

SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING. PONSSE fox SMIDIG OCH EFFEKTIV GALLRING PONSSE fox PONSSE FOX-SKÖRDAREN JÄMN PRODUKTIVITET PONSSE Fox-skördaren har den senaste tekniken och tillförlitliga baslösningar för utmärkt övergripande effektivitet. En innovativ

Läs mer

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR

VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR VÄRLDSLEDANDE AVFUKTARE MED UNIKA FÖRDELAR ENERGIEFFEKTIVA ES-FAMILJEN MED EXTRA MYCKET IQ 1 ES-FAMILJEN ÄR DEN MEST INTELLIGENTA, FLEXIBLA, KOMPAKTA OCH ENERGISNÅLA PRODUKTLINJE VI HAR TAGIT FRAM. SAMTIDIGT

Läs mer

GRÄVMASKINER. Time to change! Det intelligenta snabbfästessystemet för grävmaskiner

GRÄVMASKINER. Time to change! Det intelligenta snabbfästessystemet för grävmaskiner GRÄVMASKINER Time to change! Det intelligenta snabbfästessystemet för grävmaskiner Byt hydrauliska redskap på sekunder Funktionsprincip OilQuick är ett automatiskt snabbfästessystem för grävmaskiner som

Läs mer

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution

Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution Kalmar elektrisk gaffeltruck Electric evolution 5 9 tons kapacitet Har du råd att inte välja Kalmar? Slutsatsen är densamma oavsett om du är användare eller ägare. En totallösning från Kalmar ger lägre

Läs mer

GETINGES DA VINCI-LÖSNING

GETINGES DA VINCI-LÖSNING GETINGES DA VINCI-LÖSNING 2 GETINGES DA VINCI-LÖSNING TOPPMODERN LÖSNING, VALIDERAD OCH KLAR FÖR ROBOTASSISTERAD KIRURGI I mer än 100 år har Getinge genomgående levererat högeffektiva produkter för behandling

Läs mer

SPÄNNARE AUTOMATISK SPÄNNARE FÖR ALLA TUNGA TRANSPORTER. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det.

SPÄNNARE AUTOMATISK SPÄNNARE FÖR ALLA TUNGA TRANSPORTER. Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. TU SPÄNNARE AUTOMATISK SPÄNNARE FÖR ALLA TUNGA TRANSPORTER Lastförankring är ett begrepp. Vi uppfann det. FLEX INNOVATION OCH DESIGN GER NYA MÖJLIGHETER Automatisk efterspänning Oavsett hur mycket virket

Läs mer

REDSKAPSKATALOG Grävmaskin

REDSKAPSKATALOG Grävmaskin REDSKAPSKATALOG Grävmaskin engcon Redskapskatalog Utveckla din maskin och din affärsidé Du och din grävmaskin är en bra början. Med utrustning från engcon blir det en ännu mer effektiv, mångsidig och lönsam

Läs mer

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min

Atlas Copco. Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Oljetätade vakuumpumpar med roterande ledskena GV 20-300, 20-365 m 3 /h, 12-215 kubikfot/min Atlas Copco Din vakuumspecialist På Atlas Copco har vi utvecklat högtekniska vakuumpumpar i många

Läs mer

Tiger. Robust kultivatorteknologi för intensiv jordbearbetning

Tiger. Robust kultivatorteknologi för intensiv jordbearbetning Tiger Robust kultivatorteknologi för intensiv jordbearbetning Tiger AS Det smarta alternativet till plöjning Tiger LT Kompakt med litet dragkraftsbehov Tiger En klass för sig själv! Kapacitetsstyrkor för

Läs mer

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro Summan av dina behov PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKINER

NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE. TransPro Summan av dina behov PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKINER NYA GENERATIONEN REDSKAPSBÄRARE TransPro 5080 - Summan av dina behov PROFESSIONAL MARKVÅRDSMASKINER TRANSPRO 5080 - KAN INTE BESKRIVAS, DEN MÅSTE UPPLEVAS! Nej den har inte bara fått ny färg. TransPro

Läs mer

Det flexibla kraftpaketet:

Det flexibla kraftpaketet: 1880 Det flexibla kraftpaketet: Med förarskyddstak eller hytt. Vår mest kraftfulla Hoftrac. Den nya 1880 är en länk mellan de små multifunktionella Hoftrac och de kraftfulla hjullastarna. Den förbinder

Läs mer

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING

MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING MEJSLAR SDS-MAX SDS-PLUS BORRNING OCH MEJSLING www..se BETONGBORRNING OCH MEJSLING Du har köpt det bästa verktyget, nu kan du köpa det bästa tillbehöret för arbetsuppgiften. FRÅGA EFTER DEWALT BORR OCH

Läs mer

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3

ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN. Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 ZAXIS-2-serien HYDRAULISK GRÄVMASKIN Modell: ZX10U-2 Märkeffekt hos motor: 9,5 kw (12,8 HP) Arbetsvikt: 1 110 kg Djupskopa: 0,022 m 3 Mångsidig grävmaskin med anpassningsbar bredd för effektiv användning

Läs mer

Eldrivna motviktstruckar

Eldrivna motviktstruckar Eldrivna motviktstruckar 24/7 support worldwide network TX3 TX4 QX2 Säkra din verksamhet från beställning till leverans med UniCarriers eldriv motviktstruckar THE BEST OF UniCarriers utformar, tillverkar

Läs mer

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you

GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR. Always with you GETINGE FD1600 FRONTMATAD SPOLDESINFEKTOR Always with you 2 Getinge FD1600 Getinge FD1600 3 ENKELT & EFFEKTIVT Med sin tilltalande och moderna design, enkla drift och utmärkta desinfektionsprestanda spelar

Läs mer

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad

Proffsig mopptvätt gör stor skillnad Electrolux Professional Facility Management/Städ Proffsig mopptvätt gör stor skillnad En lönsam investering som innebär renare ytor och en bättre arbetsmiljö Electrolux Professional Facility Management/Städ

Läs mer

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar

Störst på teleskopiska arbetsredskap. Världens smartaste stegar Störst på teleskopiska arbetsredskap Världens smartaste stegar 2007 En dum stege är bara lång. Alla kan göra en lång stege. Vi tror du har större nytta av en liten. Alla kan göra en lång stege. Vi tror

Läs mer

Hjullastare 2,8-8,0 ton

Hjullastare 2,8-8,0 ton Hjullastare 2,8-8,0 ton Atlas Weyhausen GmbH & Co. KG är ett medelstort, traditionellt tyskt oberoende företag. Ursprunget går tillbaka till 1919 då företaget startades av Hinrich Weyhausen KG, med säte

Läs mer

VOLVO HJULLASTARE L330D

VOLVO HJULLASTARE L330D VOLVO HJULLASTARE L330D Volvo L330D muskler och intelligens i effektiv förening Att kombinera styrka och intelligens kräver stor kunskap, en kunskap som gett Volvo L330D helt unika egenskaper. Ett nytt

Läs mer

RollerForks. En revolution inom pallfri godshantering

RollerForks. En revolution inom pallfri godshantering RollerForks En revolution inom pallfri godshantering RollerForks Pallar är en nödvändighet för lagerhantering. Men tänk om du kunde spara tid och utrymme genom att skicka gods utan pallar. Nu finns MSE

Läs mer

AIR COMPRESSORS ROLLAIR

AIR COMPRESSORS ROLLAIR AIR COMPRESSORS ROLLAIR 380-430 - 480 RLR 380-430-480: Tillförlitlighet och effektivitet Under många år har Worthington Creyssensac utvecklat nya produkter och förbättrat deras konstruktion och prestanda

Läs mer

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation.

Kundanpassade ställverk. Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Kundanpassade ställverk Vi bygger ställverk snabbt och effektivt utifrån din specifikation. Vi på Eldon sätter alltid kunden i centrum och gör allt vi kan för att leverera en optimal skåp- och ställverkslösning

Läs mer

Hissar & rulltrappor för alla miljöer.

Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Hissar & rulltrappor för alla miljöer. Bostäder. Kontor. Butiker. Lager. Industrier. Skolor. Sjukhus. www.alt.se 0472-390 700 Svenskproducerade hissar från Småland Energiklass A på alla våra hissar Tillgänglighetsanpassat

Läs mer

Svensktillverkade skogsvagnar och kranar från MOWI

Svensktillverkade skogsvagnar och kranar från MOWI Svensktillverkade skogsvagnar och kranar från MOWI 1 Teknik i framkant under 30 år Mowikranen har egenskaper som ingen annan skogskran har Din - det finns ju bara ett original. bäste Tillsammans med Mowis

Läs mer

HIAB 220 C Kapacitet 21 tm

HIAB 220 C Kapacitet 21 tm HIAB 220 C Kapacitet 21 tm Produktbroschyr www.hiab.se För hastighet och effektivitet HIAB 220 C tillhandahåller prestanda Den enastående HIAB 220 C kombinerar kraften och styrkan hos en större kran med

Läs mer

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar.

Tekniska specifikationer Användningsområden Teknologi. Sporadisk (plus) användning. 180-340 l/min. 1,5 3 Hk. Effekt. 8-10 bar. Kolvkompressorer Människor. Passion. Prestanda. Människor. Passion. Prestanda. Ett differentierat erbjudande som matchar ditt behov av tryckluft Vår produktportfölj med kolvkompressorer omfattar ett brett

Läs mer

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind

MALIBU. Det flexibla systemet för assisterade bad. with people in mind MALIBU Det flexibla systemet för assisterade bad with people in mind 2 Malibu GÖR BADETS FÖRDELAR TILLGÄNGLIGA FÖR VÅRDTAGAREN Tid i badet är väl använd tid. Bad tillhör livets goda - det är en trevlig

Läs mer

Säkra hjul räddar liv. För tunga lastbilar, släpvagnar och bussar

Säkra hjul räddar liv. För tunga lastbilar, släpvagnar och bussar Säkra hjul räddar liv För tunga lastbilar, släpvagnar och bussar Ett löst hjul äventyrar säkerheten på vägen. Hjulmuttrar lossnar under körning Denna sanning kan leda till att ett hjul faller av, vilket

Läs mer

A-serien A 72 A 82 A 92

A-serien A 72 A 82 A 92 A-serien A 72 A 82 A 92 SE Innehåll Inbyggd styrka 3 Hytt 4-5 Transmission och kraftöverföring 6 Motor 7 Hydraulik 8-9 Tekniska specifikationer 10 Extrautrustning 11 Valtra service 11 2 Inbyggd styrka

Läs mer

Spiralformade, hydrauliska vriddon

Spiralformade, hydrauliska vriddon Spiralformade, hydrauliska vriddon Helacs produktlinjer klarar dina individuella behov 1 L-serien LoadBear Erbjuder integrerat kullager till att bära tunga axiella och sidobelastningar. Tillgänglig med

Läs mer

Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter

Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter Det finns en Nilfisk för alla rengöringsuppgifter TEKNISKA SPECIFIKATIONER SINGELSKURMASKINER Beskrivning Enhet PS 333A SD 43-165 SDM 43-180 421AC 510B/510B3 Kabellängd m 10 12,5 12,5 12 12/25 Kapslingsklass/

Läs mer

ETP-EXPRESS För snabb montering och kompakt inbyggnad. ETP-EXPRESS R Rostfritt. ETP-EXPRESS C Nickelbelagd

ETP-EXPRESS För snabb montering och kompakt inbyggnad. ETP-EXPRESS R Rostfritt. ETP-EXPRESS C Nickelbelagd Översikt... ETP-EXPRESS För snabb montering och kompakt inbyggnad ETP-EXPRESS R Rostfritt Ytterst snabb montering/demontering med endast EN skruv. Radiell åtkomst av skruven, spar plats längs axeln. Ytterst

Läs mer

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind

MIRANTI. Lyftbadvagn. with people in mind MIRANTI Lyftbadvagn with people in mind Miranti 3 MIRANTI-KRAFT ERSÄTTER MUSKELKRAFT Bad ger en känsla av välbefinnande. Människan har upplevt fördelarna för kropp och själ ända sedan forntiden, och idag

Läs mer

HIAB T-kranar Klass 0,9-3,3 tm

HIAB T-kranar Klass 0,9-3,3 tm HIAB T-kranar Klass 0,9-3,3 tm Lätta teleskopkranar www.hiab.com Lättvikslösningen T-kranar Klass 0,9-3,3 tm Lätta och kraftfulla T-kranar T-kranarna från HIAB har mycket låg vikt och är dessutom små

Läs mer

LYFTKRAFT FÖR FRAMTIDEN LASTBILSKRANAR FÖR RECYCLING OCH SKOGSTRANSPORTER

LYFTKRAFT FÖR FRAMTIDEN LASTBILSKRANAR FÖR RECYCLING OCH SKOGSTRANSPORTER LYFTKRAFT FÖR FRAMTIDEN LASTBILSKRANAR FÖR RECYCLING OCH SKOGSTRANSPORTER Utgåva 1, april 2016. INDEX FÖRDELAR Timmerbilskranar med inbyggd teknologi 2 5 Starka fakta 6 9 Optioner 10 TEKNISKA SPECIFIKATIONER

Läs mer